Kruispunt Kruiskerk. Openingsdienst Nieuwe Kruiskerk Zondag 17 september 2017 om 9.30 uur. Voorganger: ds. J.W. Overvliet Organist: dhr. H.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kruispunt Kruiskerk. Openingsdienst Nieuwe Kruiskerk Zondag 17 september 2017 om 9.30 uur. Voorganger: ds. J.W. Overvliet Organist: dhr. H."

Transcriptie

1 Kruispunt Kruiskerk Openingsdienst Nieuwe Kruiskerk Zondag 17 september 2017 om 9.30 uur Voorganger: ds. J.W. Overvliet Organist: dhr. H. Hortensius m.m.v. het Nijkerks Stedelijk Fanfare Orkest o.l.v. dhr. C. Pronk

2 Welkom We zingen staande Psalm 100 Tijdens de intochtspsalm komt de kerkenraad naar binnen. 1. Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard alom, zijn rijksdomein, zult voor den Heer dienstvaardig zijn. 2. Roept uit met blijdschap: God is Hij. Hij schiep ons, Hem behoren wij, zijn volk, de schapen die Hij hoedt en als beminden weidt en voedt. 3. Treedt statig binnen door de poort, Hier staat zijn troon, hier woont zijn Woord. Heft hier voor God uw lofzang aan: Gebenedijd zijn grote naam. 4. Want God is overstelpend goed, die ons in vrede wonen doet. Zijn goedheid is als morgendauw: elk nieuw geslacht ervaart zijn trouw. Stil gebed, bemoediging en groet Inleidend woord Zingen: Lied 287 Rond het licht dat leven doet Tijdens het lied wordt de Kaars naar binnen gebracht (couplet 1), De Bijbel (couplet 2), Doopwater, (couplet 3), Brood/wijn (couplet 4).

3 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden, bij de Heer zijn wij hier thuis, kind aan huis. 2. Rond het boek van zijn verbond noemen wij elkaar bij name, roepen wij met hart en mond levenswoorden: ja en amen als de kerk van liefde leest is het feest! 3. Rond het water van de doop komt de Rode Zee ter sprake; droogvoets, tussen nood en dood volgen wij een brandend baken: in het nachtelijke uur vlamt een vuur. 4. Rond de tafel, in de kring, staat ons land, de oogst voor ogen, neem en eet, drink en gedenk, proef hoe zoet: Gods mededogen, die ons schenkt in de woestijn brood en wijn. 5. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede. Paaslicht straal ons tegemoet, zegen wie uw liefde delen, licht dat dit geheim behoedt: God is goed.

4 Gebed Gesprekje met de kinderen Lezing: Genesis 11: 27 12: 4 Dit is de geschiedenis van Terach en zijn nakomelingen. Terach verwekte Abram, Nachor en Haran. Haran verwekte Lot; hij stierf nog tijdens het leven van zijn vader Terach, in Ur, een stad van de Chaldeeën, in zijn geboorteland. Abram en Nachor trouwden allebei. Abrams vrouw heette Sarai, Nachors vrouw heette Milka; zij was een dochter van Haran, die naast Milka nog een dochter had, Jiska. Sarai was onvruchtbaar, zij kreeg geen kinderen. Terach verliet Ur, de stad van de Chaldeeën, en nam zijn zoon Abram met zich mee, evenals zijn kleinzoon Lot, de zoon van Haran, en zijn schoondochter Sarai, Abrams vrouw. Samen gingen ze op weg naar Kanaän. Maar toen ze in Charan waren aangekomen, bleven ze daar wonen. Terach leefde tweehonderdvijf jaar. Hij stierf in Charan. De Heer zei tegen Abram: Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. Ik zal je tot een groot volk maken, ik zal je zegenen, ik zal je aanzien geven, een bron van zegen zul je zijn. Ik zal zegenen wie jou zegenen, wie jou bespot, zal ik vervloeken. Alle volken op aarde zullen wensen gezegend te worden als jij. Abram ging uit Charan weg, zoals de Heer hem had opgedragen. Hij was toen vijfenzeventig jaar. Hij nam zijn vrouw Sarai mee en Lot, de zoon van zijn broer, en ook alle bezittingen die ze hadden verworven en de slaven en slavinnen die ze in Charan hadden verkregen. Zo gingen ze op weg naar Kanaän.

5 Zingen lied 803: 1, 2, 3 Uit oer is hij getogen 1. Uit Oer is hij getogen, aartsvader Abraham, om voortaan te geloven In t land van Kanaän, Om voortaan als een blinde te zien een donker licht, Om voortaan helderziende te zijn op God gericht. 2. Uit Oer is hij getogen ten antwoord op een stem, die riep hem uit den hoge op naar Jeruzalem En allen die geloven zijn Abrahams geslacht, geboren uit den hoge, getogen in de nacht. 3. Uit Abraham geboren Die zo gezworven heeft Is, wie om God te horen Gestorven is en leeft: Het volk van de profeten, De stam van het verbond, Het volk dat hier beneden De stem van God verstond.

6 Lezing: Galaten 5: 13, 14, 6: 1-5 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet op uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele wet is vervuld in één uitspraak: Heb uw naaste lief als uzelf. Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat u ook zelf niet tot misstappen wordt verleid. Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na. Wie denkt dat hij iets is terwijl hij niets is, bedriegt zichzelf. Laat iedereen zijn eigen daden toetsen, dan heeft hij misschien iets om trots op te zijn, zonder zich er bij anderen op te laten voortaan. Want ieder mens moet zijn eigen last dragen. Zingen: Lied 971 Zing een nieuw lied voor God de Here 1. Zing een nieuw lied voor God de Here en wees van harte zeer verblijd. God wil alhier met ons verkeren, hier wordt een huis voor Hem bereid. Hij heeft de hand en het verstand gezegend voor het werk, de bouw van Christus kerk. 2. God wil aan ons telkens weer tonen dat Hij genadig is en trouw. Dat Hij met ons samen wil wonen, Geeft ons de moed voor dit gebouw. maar niet met steen en hout alleen is t grote werk gedaan. t Zal om onszelve gaan.

7 3. De heilige Geest geeft taal en teken. Christus deelt al zijn gaven uit. De Vader zelf wil tot ons spreken en elk verstaat wat het beduidt. Wees ons nabij en maak ons vrij in dit uw heiligdom. Kom, Here Jezus, kom! Lezing: Galaten 6: 14 Maar ik ik wil me op niets anders laten voorstaan dan het kruis van Jezus Christus, onze Heer, waardoor de wereld voor mij is gekruisigd en ik voor de wereld. Verkondiging Aansluitend speelt de fanfare Gabriella s song Zingen: Lied 839 Ik danste die morgen 1. Ik danste de morgen toen de schepping begon, Ik danste de dans van de sterren, maan en zon, De golvende velden en de deinende zee En alles wat ademt dat danste mee. Refrein Dans, dans, en doe maar mee met mij. Ik ben de heer van de dans, zegt Hij. Ik ga je voor, Ik haal ook jou erbij Want ik ben de heer van de dans, zegt Hij. 2. De dans werd vergeten en het ritme verstoord; Het lied van de schepping werd zelden nog gehoord. Ik kwam hier op aarde om een gloednieuw begin, In Betlehem zette de dans weer in. Refrein

8 3. Ik danste voor blinden die mij riepen om licht. Ik gaf aan verschopten een stem, een nieuw gezicht. Ik danste voor kinderen, de koning te rijk. Ik danste het lied van gerechtigheid. Refrein 4. De dans leek te breken, maar Ik deelde het brood. Ik danste uit liefde veel sterker dan de dood. Die liefde leeft in je nu Ik dans met jou, De dans van de schepping, de dans van trouw. Refrein Kinderen komen terug uit de nevendiensten Zingen: Maak een vrolijk geluid voor de Heer 1. Maak een vrolijk geluid voor de Heer Of je thuis bent, of buiten op straat Maak een vrolijk geluid voor de Heer met de bel van je fiets op de maat Want een vrolijk geluid maakt Hem blij Doe je mee, want ook jij hoort erbij Zing en fluit Roep het uit Maak een vrolijk geluid voor de Heer 2. Maak een vrolijk geluid voor de Heer Of je bruin bent, of sproetig of blond Maak een vrolijk geluid voor de Heer met je hand of je voet of je mond Want een vrolijk geluid maakt je blij Ben je ziek of gezond, kom erbij Ook je stem Is van Hem Maak een vrolijk geluid voor de Heer

9 3. Maak een vrolijk geluid voor de Heer Of je thuis bent, of buiten op straat maak een vrolijk geluid voor de Heer Met de bel van je fiets op de maat Want een vrolijk geluid maakt Hem blij Dat Hij jubelt met jou en met mij Zing en fluit Roep het uit Maak een vrolijk geluid voor de Heer Gebeden Collecte Tijdens de collecte kunt u luisteren naar de fanfare Slotlied: Lied 416 Ga met God : 1 allen, 2 vrouwen, 3 mannen, 4 allen 1.Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn. 2.Ga met God en Hij zal met je zijn: bij gevaar, in bange tijden, over jou zijn vleugels spreiden. Ga met God en Hij zal met je zijn. 3.Ga met God en Hij zal met je zijn: in zijn liefde je bewaren, in de dood je leven sparen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

10 4.Ga met God en Hij zal met je zijn, tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten. Ga met God en Hij zal met je zijn. Zegen met gezongen Amen Bedankt voor uw aanwezigheid. We nodigen u allen uit voor een kopje koffie in de hal van de kerk. Ondertussen brengt de fanfare nog enkele liederen ten gehore.

11 In ons hart en in ons huis de zegen van God. In ons komen en in ons gaan de vrede van God. In ons leven, op onze zoektocht, de liefde van God. Bij het einde, nieuw begin, de armen van God om ons te ontvangen, thuis te brengen. Amen. Iona Abbey Worship Book

12

Arie Jacob de Groot. Janine Francina Estella Klaassen

Arie Jacob de Groot. Janine Francina Estella Klaassen Orde van dienst Kerkelijke bevestiging en inzegening van het huwelijk van Arie Jacob de Groot & Janine Francina Estella Klaassen Maranathakerk Lunteren, 14 juli 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel/piano:

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE DIENST KERK SCHOOL ZONDAG 15 FEBRUARI 2015, UUR THEMA : GOD ZIET TALENT` van de Koningin Julianaschool

LITURGIE VOOR DE DIENST KERK SCHOOL ZONDAG 15 FEBRUARI 2015, UUR THEMA : GOD ZIET TALENT` van de Koningin Julianaschool LITURGIE VOOR DE DIENST KERK SCHOOL ZONDAG 15 FEBRUARI 2015, 10.00 UUR THEMA : GOD ZIET TALENT` Voorganger: Organist: Verdere medewerking: ds. Pieter Koekkoek Berend van Surksum Leerlingen en leerkrachten

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op zondag 22 september Lied vóór de dienst: Lied 287: 1,2,5 287:1

Liturgie voor de morgendienst op zondag 22 september Lied vóór de dienst: Lied 287: 1,2,5 287:1 Liturgie voor de morgendienst op zondag 22 september 2019 Lied vóór de dienst: Lied 287: 1,2,5 287:1 Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt,

Nadere informatie

Zondag 4 oktober 2015

Zondag 4 oktober 2015 Zondag 4 oktober 2015 Zuiderkerk Nieuw Amsterdam Veenoord Thema: De mens heeft een maatje nodig. Voorganger: Ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Groen

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer

Lieuwe Manuel Klamer. Machteld Hannah Klamer Liturgie voor de dienst waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan Lieuwe Manuel Klamer en Machteld Hannah Klamer op 2 juni 2019 in de Ichthuskerk te Tholen ~ 0 ~ Voorganger: Ds. Peter Broere Organist:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. L. de Ruiter : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. N. Feenstra

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 12 juli 2015, vierde zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Zondagskind: Jasper van der Stouwe Voorganger: ds.

Nadere informatie

Thema: Voor jong en oud. 24 september uur. Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl

Thema: Voor jong en oud. 24 september uur. Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl 24 september 2017 18.00 uur Thema: Voor jong en oud Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl Organist: Bastiaan van der Pijl Verbindende teksten: Johan Crezee Inleidend orgelspel

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS Variaties: Eens komt de grote zomer, E. Bonitz

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS Variaties: Eens komt de grote zomer, E. Bonitz WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS 2015 Voorganger: ds. Hans Bouma Ambtsdragers: Frederique Lucas, Aartje Knol Lector: Janny Mook Organist: Gert Muts Beamer/Handout:Ernst Mellink Muziek

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk

Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk Protestants Kralingen Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk abraham en sara chagall orgelspel Valet will ich dir geben (melodie lied 803) G.F. Kaufmann / J.S. Bach verwelkoming

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan Orde van dienst voor de eredienst van 14 januari 2018 binnen de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk In deze dienst zal Jaap de Jong het teken van de Heilige Doop ontvangen Voorganger: ds. Corine van Eck

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 19 februari 2017 Sionskerk te Zeist/wijkgemeente De Bron. Aanvang: uur

Orde van de dienst op zondag 19 februari 2017 Sionskerk te Zeist/wijkgemeente De Bron. Aanvang: uur Orde van de dienst op zondag 19 februari 2017 Sionskerk te Zeist/wijkgemeente De Bron. Aanvang: 10.00 uur Bevestiging in het ambt: Greet van Sprakelaar Willem Burggraaf We zwaaien uit als ambtsdrager:

Nadere informatie

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Orde voor de trouwdienst van Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Op 25 april 2014 om 14.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Ds. Jaap Hansum Ouderling : Dhr. Andries v.d.top Organist :

Nadere informatie

Een lange reis. Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw

Een lange reis. Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw Een lange reis Afscheid kindernevendienst * Naomi Oostdijk Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw de lange reis van Jona Goede Herderkerk, 26 juni 2016 met medewerking van Naomi Oostdijk * Iris IJmker

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

Orde van de dienst. op zondag 20 januari in de Hervormde Kerk te Sellingen. waarin. ambtsdrager plaatsvindt

Orde van de dienst. op zondag 20 januari in de Hervormde Kerk te Sellingen. waarin. ambtsdrager plaatsvindt Orde van de dienst op zondag 20 januari 2019 in de Hervormde Kerk te Sellingen waarin de herbevestiging van een ambtsdrager plaatsvindt Voorganger Organist : Ds. Bram Verduijn : Dhr. Rozema 1 Orde van

Nadere informatie

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019

Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 Eerste zondag na Epifanie Doop van de Heer 13 januari 2019 bevestiging van ambtsdragers Opstandingskerk te Wissenkerke Voorganger: Organist: ds. Karin van den Broeke Kees Borgdorff Welkom door Ouderling

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Schriftlezing: Psalm 23 Lied 328 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 23 vers 1, 2, en 3 Psalm 100 vers 1,

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Intochtslied: Psalm 146C: 1, 4 en 7 1. Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn liefd' en prijs mijn lot. Die lijf en ziel

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente De Lichtkring, Hoofddorp. Zondag 19 november Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Alma van Hengel

Protestantse wijkgemeente De Lichtkring, Hoofddorp. Zondag 19 november Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Alma van Hengel Protestantse wijkgemeente De Lichtkring, Hoofddorp Zondag 19 november 2017 Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Alma van Hengel Het orgel wordt bespeeld door Jan Quakkelaar De kostersdienst

Nadere informatie

Zondag 2 oktober 2016

Zondag 2 oktober 2016 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Zondag 2 oktober 2016 Thema: ' In de spiegel kijken'. Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Het groene kanselkleed

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Ontmoetingskerk 12 e zondag na Pinksteren

Ontmoetingskerk 12 e zondag na Pinksteren Ontmoetingskerk 12 e zondag na Pinksteren bijeen in de Dorpskerk te Maarssen 7 augustus 2016 A.D. Voorganger: ds. Piet Vellekoop Organist: Cees van Wijk Lector: Kees van Rooden Orgelspel voor de dienst

Nadere informatie

Orde van dienst Zondagmorgen 12 april 2015 Huurling of Herder?

Orde van dienst Zondagmorgen 12 april 2015 Huurling of Herder? Orde van dienst Zondagmorgen 12 april 2015 Huurling of Herder? Een kerkdienst voor en door de deelnemers en leiding van de aangepaste catechese Voorganger Organist : Ds. Jaap Hansum : Ina Tamerus Welkom

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017

Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Liturgie voor de kerkdienst in de Dorpskerk op zondag 2 april 2017 Deze dienst is in het bijzonder gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Het thema is: Hé, je wordt geroepen! Voorganger: Ds.

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop. Kerkinactie / World Servants

ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop. Kerkinactie / World Servants ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop Kerkinactie / World Servants Voorganger: ds. F. Schipper, lector: mw. D. Stuut, organist: dhr. J.C.

Nadere informatie

LIED NLB 288, gezongen door de kinderen van groep 1 Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

LIED NLB 288, gezongen door de kinderen van groep 1 Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: Muziek OM TE BEGINNEN WILHELMINAKERK SOEST DOOPDIENST 31 januari 2016 Welkom en mededelingen ds. Wim Kievit Co Molenaar Pieternel Rodermond Theo van der Woude

Nadere informatie

12 augustus uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp

12 augustus uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp 12 augustus 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Welkom! GK 121 (LB 121):1 zegengroet GK 163 Dit huis, een herberg onderweg Kinderen Vakantie op de bonne fooi.

Nadere informatie

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Zondag 1 juli 2018 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: De wereld in! Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Met medewerking van: Jaco, Janco, Rick, Roosmarijn, Sanne,

Nadere informatie

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Paasmorgen 2017 Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Voorganger: Ds. Marco Schut Blazersgroep o.l.v. Johan Hoeve Organist: Jurjan Lipke Nevendienstcommissie en kinderen Voor de dienst zingen: De Heer

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A.

Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A. Voorganger: ds. Reinoud Koning Ouderling: Ed van Steendelaar Organist: Ans Kuus Piano: Lydia van den Broek Koster: E. vd Heuvel / A. vd Bor Welkom door de ouderling van dienst stil gebed Lied aan het begin

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017

PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017 PROTESTANTE KERK SOEST LOC. WILHELMINAKERK 4 DE ZONDAG 40DAGENTIJD 26 MAART 2017 Voorganger : ds. Geertien Morsink - Zeist Ambtsdragers : Co Molenaar, Annemarieke Kuijer Lector : Ronald Gersdorf Organist

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 13 AUGUSTUS 2017

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 13 AUGUSTUS 2017 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 13 AUGUSTUS 2017 DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL EN BEVESTIGING VAN EEN AMBTSDRAGER Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Wim van Assenbergh Organist:

Nadere informatie

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog!

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Zondag 6 mei 2018 Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Voorganger: ds. J. Adriaanse, Beerzerveld Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Zingen voor de dienst: Lied 283: 1-4

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

19: 00 - Themadienst

19: 00 - Themadienst 26 mei 2019 19: 00 - Themadienst Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Marjan Coppoolse Organist: Rik Nijs Lector: Corrie Sebök Beamer: Coen Robbertsen Koster: H. van Polen Intocht Psalm 100 1. Juicht

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG om 9.30 uur in de Martinikerk van Bolsward THEMA: Een kruisje voor U???! Voorganger: ds. J. Ariesen Orgel/Piano: Kees Nottrot Medewerking: het

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2 Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Wij zingen: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied 216: 1 2 en 3 Dauw op de aarde, zonlicht

Nadere informatie

Andreaskerk zondag 16 oktober :00 uur. Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST

Andreaskerk zondag 16 oktober :00 uur. Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST Andreaskerk zondag 16 oktober 2016 19:00 uur Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST Intochtslied psalm 100 1) Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein,

Nadere informatie

Kiki Susanneke Snijders

Kiki Susanneke Snijders LITURGIE doopdienst 11 september 2016 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam In deze dienst wordt het teken van de Doop meegegeven aan: Kiki Susanneke Snijders Tekening van Amy Thema: 'Je toevertrouwen aan het leven'

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015

Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015 Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015 Psalm 75 : 1 (NB) U alleen, U loven wij, U loven wij, onze Heer, want uw naam zo rijk van eer is tot onze vreugd nabij. Men vertelt in heel het

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Thema: Er is voor alles in het leven een (geschikte) tijd

Thema: Er is voor alles in het leven een (geschikte) tijd Thema: Er is voor alles in het leven een (geschikte) tijd Liturgie voor de viering op 3 april 217 om 1. uur in de Marktpleinkerk met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Voorganger: ds A.J.O. van

Nadere informatie

Thema: Nieuw volkomen bestaan.

Thema: Nieuw volkomen bestaan. Paasmorgen 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Nieuw volkomen bestaan. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.hans Aantjes Medewerking van koperblazers van Maris Sonores Welkom

Nadere informatie

Zondag 5 november Welkom in De Regenboog! Het is vandaag ZWO-zondag

Zondag 5 november Welkom in De Regenboog! Het is vandaag ZWO-zondag Zondag 5 november 2017 Welkom in De Regenboog! Het is vandaag ZWO-zondag Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Corrie Amelink Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jenny Senkeldam Koster: Dirk Slooijer

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 28 april 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr.

Orde van dienst zondag 28 april 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. Orde van dienst zondag 28 april 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. Leo Lommers ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd

Ontmoetingskerk zondag 22 februari e zondag in de Veertigdagentijd Ontmoetingskerk zondag 22 februari 205 e zondag in de Veertigdagentijd Dienst van Schrift en Tafel Johannes 9 God wint, dat kun je zien voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja van der Feest / organist:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober 2015 14:30 uur ds. M.L.W. Karels Psalm 100 (N.B.) 1.Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult

Nadere informatie

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1 Liturgie eredienst 7 juli 019 De Ontmoeting te Scheemda Voorganger: Ds. A.C. Meesters uit Stegwerda Organist: H. de Vries Welkom en mededelingen Lied 87:1,5 5 Rond het licht dat leven doet groeten wij

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 3 februari 2019 om 10.00 uur in Open Hof Aandacht voor de afsluiting van de tentoonstelling Al waren onze monden vol van zang van de classicale werkgroep

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

Vanmorgen gaan de bloemen als groet en met wensen van sterkte vanuit de gemeente naar mw. H.Sijtsema dhr. Boerema

Vanmorgen gaan de bloemen als groet en met wensen van sterkte vanuit de gemeente naar mw. H.Sijtsema dhr. Boerema Zondagsbrief voor zondag 5 augustus2012 Hartelijk welkom in deze dienst. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman, Groningen Ouderling van dienst: Els Beelen Dienstdoend diaken:

Nadere informatie

Voor de dienst worden de volgende liederen gedraaid

Voor de dienst worden de volgende liederen gedraaid Orde van dienst Voor jong en oud Wie is hier de oude zak? DIENST VAN DE VOORBEREIDING Voor de dienst worden de volgende liederen gedraaid Vul dit huis met uw glorie - Reyer Zegekroon Reyer De kerkenraad

Nadere informatie

Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin

Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin Grote Kerk Dalfsen Paaszondag 21 april 2019 10.00 uur Voorganger Anco Tol m.m.v. kindernevendienst organist Gerrit Hoving trompetten: Ad en Cornel Snijder

Nadere informatie

Zondag Werelddiaconaat

Zondag Werelddiaconaat Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie 8 februari 2015 Zondag Werelddiaconaat Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie Tijink : Hennie Canrinus

Nadere informatie

Orde van de dienst. bij de doop van. Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith. Ds. Arie Molendijk

Orde van de dienst. bij de doop van. Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith. Ds. Arie Molendijk Orde van de dienst bij de doop van Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith Oude kerk, Zondag 10 maart, eerste in de Veertigdagen VOORGANGER: Ds. Arie Molendijk ORGANIST: LECTOR: OUDERLING VAN DIENST: DIAKEN

Nadere informatie

Gesproken: wij zijn samengekomen in de naam van de Vader, de Zoon, de Heilige Geest

Gesproken: wij zijn samengekomen in de naam van de Vader, de Zoon, de Heilige Geest ZANGzondag Bethel 300815 Lezing: 1 kon 17,7-24 Thema: betrouwbaar? Voorgangers: Muziek: Ad Stolk, Marloes Dankers Woord: Tineke Zijlstra Orgelspel Voorbereiding Het is stil in de kerk, stilte spreekt Welkom

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk.

Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk. Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk. Thema: Helden Voorganger: ds. Mark van Pelt Organist: Corina

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Lukas 2 vers 25 t/m 38 Psalm 100 vers 1, 3 en 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 38 vers 3 en 12 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

WILHELMINAKERK ZONDAGSBRIEF 7 okt. 2018

WILHELMINAKERK ZONDAGSBRIEF 7 okt. 2018 WILHELMINAKERK ZONDAGSBRIEF 7 okt. 2018 Voorganger: drs. Susanne van der Sluijs Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Pieternel Rodermond Organist: Jan Meurs Lector: Ronald Gersdorf Beamer: Leen Lievaart

Nadere informatie

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren 1 Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren Voorgangers: Pastoraal werker Alice van Veen en dominee Jan Willem Overvliet Organist: Henk Hortensius en medewerking van

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 24 september 2017 in de Mente kerk te Schoonebeek

Orde van dienst zondag 24 september 2017 in de Mente kerk te Schoonebeek Orde van dienst zondag 24 september 2017 in de Mente kerk te Schoonebeek Voorganger: ds. John Alma, uit Veenendaal Ouderling: Gea Elzing-Olthof Diaken: Peter Brinks Organist: Henk Oving Lector: Josien

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 31 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Zondag Laetare Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel in de Morgensterkerk 30 september Gezinsdienst: Brood in de storm

Dienst van Schrift en Tafel in de Morgensterkerk 30 september Gezinsdienst: Brood in de storm Dienst van Schrift en Tafel in de Morgensterkerk 30 september 2012 Gezinsdienst: Brood in de storm DIENST VAN DE VOORBEREIDING Muziek Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en

Nadere informatie

Protestants Kralingen. De reis van je leven. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 12 juli de zondag van de zomer

Protestants Kralingen. De reis van je leven. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 12 juli de zondag van de zomer Protestants Kralingen De reis van je leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 12 juli 2015 4 de zondag van de zomer Protestants Kralingen orgelspel: Toccata septima (van Georg Muffat) 4 de zondag

Nadere informatie

Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst

Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst Voorganger: ds. Henriëtte Bouwman Ouderling: Dinie Kossink Muzikale begeleiding: Roel Smit liedboekkoor o.l.v. Gerlien Hilhorst Orgelspel

Nadere informatie

De Paaskaars wordt binnengebracht

De Paaskaars wordt binnengebracht PASEN 2018 Protestantse Gemeente Leek-Oldebert Tolbert, 1 april 2018 Voorganger: ds. Hans Abbink Organist: Egbert van Goor Vocaal ensemble (Gerkesklooster-Stroobos) onder leiding van Arjo Tibben De Paaskaars

Nadere informatie

Kijk de wereld in! doopdienst

Kijk de wereld in! doopdienst Kijk de wereld in! doopdienst op zondag 2 september 2018 in de Oude Kerk van Borne 10.00 uur. dopeling Melle,, zoon van Bastiaan Mul en Lianne Maatman voorganger ds. Johan Meijer organist Jan Braakman

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE TE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE TE ELST 2 juli 2017 O V E R D E G R E N S OVERSTAPVIERING VAN DE OUDSTE KINDEREN VAN DE KINDERKERK EN DE BASISCATECHESE Fleur, Bart, Jelle, Joris, Ilse, Laura, Ruth voorganger: organist:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN David danst voor de Ark, www.thebricktestament.com Brendan Powell Smith Zondag 14 april 2019 Voorganger: ds. Bert Boter Organist: dhr. Jan Berghuis Lector: dhr.

Nadere informatie

m.m.v. de Tornado s Leve de Koning! Voorganger: ds. Gert-Jan Codée Piano: Rina Kruis Orgel: Jan Bulk

m.m.v. de Tornado s Leve de Koning! Voorganger: ds. Gert-Jan Codée Piano: Rina Kruis Orgel: Jan Bulk Leve de Koning! m.m.v. de Tornado s Voorganger: ds. Gert-Jan Codée Piano: Rina Kruis Orgel: Jan Bulk Dienst op 21 april 2013 Dorpskerk De Bilt 19.00 uur 1 Wij zingen: Psalm 100: 1 Juicht Gode toe, bazuint

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Allegro Allexandre Pierre Francois Boëly Allen gaan staan

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Allegro Allexandre Pierre Francois Boëly Allen gaan staan WILHELMINAKERK SOEST 5 juni 2016 Voorganger: Drs. Sandra Hermanus-Schröder Ambtsdrager: Fred van Knobelsdorff Lector: Fred van Knobelsdorff Organist: Jan Meurs Muziek: Bewerkingen over psalm 30 Dick Sanderman

Nadere informatie

Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod

Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod Lezen : Prediker 4:17-5:6 Tekst : Het 7e gebod Lied 434 : 1, 2 en 3 Psalm 27 : 4a en 5b Lied 8a (2013) Lied 341 : 1, 2 en 3 Psalm 105 : 5 Gezang 160 : 1 en 2 (NG 81) Votum en groet Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN OOSTERLICHTKERK - HUIZEN 12 februari 2017 Orde van dienst doop van Lilly Jacoba Klein Vreugde vinden Welkom door ouderling van dienst Lied 212: 1, 3, 4 en 5 1. Laten wij zingend deze dag beginnen! Geven

Nadere informatie

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139

Ontsteken Tafelkaarsen onder het zingen van: Vlis-singers (samenzang) 64 Psalm 139 Orde van dienst 19 maart 2017 10.00 uur Protestantse Kerk Heinkenszand Voorganger: dhr Geert de Boo uit Leiden Organist: Danny de Feijter M.m.v: Koorgroep de Vlis-singers Welkom / mededelingen Ontsteken

Nadere informatie

Orde van Dienst. in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u. Andries de Kramer. voor zondag, 1 juli In deze dienst zal.

Orde van Dienst. in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u. Andries de Kramer. voor zondag, 1 juli In deze dienst zal. Orde van Dienst voor zondag, 1 juli 2018 in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u In deze dienst zal Andries de Kramer worden gedoopt Organist: Dhr. Johan van Broekhoven Voorganger: Ds. Dick ter Horst Welkom

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 5 januari In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij

Orde van dienst zondag 5 januari In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij Orde van dienst zondag 5 januari 2014. In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij *** WE KOMEN BIJ ELKAAR Binnenkomst kerkenraad, stilte, orgelspel

Nadere informatie

Thema: SERVE AND CHANGE!

Thema: SERVE AND CHANGE! World Servants-uitzendingsdienst 19 juli 2015 Thema: SERVE AND CHANGE! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Koster: Ds. A.A. v.d. Berg Goof Gravendeel Cor Groenendijk Barbara Broeren Rinus

Nadere informatie

Orde voor de eredienst op zondag 30 juli Thema: Liturgie. Wilhelminakerk

Orde voor de eredienst op zondag 30 juli Thema: Liturgie. Wilhelminakerk Orde voor de eredienst op zondag 30 juli 2017 Thema: Liturgie Wilhelminakerk Liturgie Liturgie is (Grieks: leitourgia = dienst van het volk) Eredienst. Binnen de christelijke geloofsgemeenschap behoren

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Viering van de bijzondere dienst in De Bron. David en Goliath

Viering van de bijzondere dienst in De Bron. David en Goliath Viering van de bijzondere dienst in De Bron David en Goliath Voorganger: ds. Nelleke Beimers M.m.v. Koor Eigenwijs Bewoners van de tehuizen Voor de dienst zingt het koor Eigenwijs voor ons Samen beginnen

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie