Laat de verhuurder de losse delen vastzetten en controleer of er voldoende gereedschap aanwezig is om zelf onderweg kleine reparaties uit te voeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laat de verhuurder de losse delen vastzetten en controleer of er voldoende gereedschap aanwezig is om zelf onderweg kleine reparaties uit te voeren"

Transcriptie

1 Selfdrive4x4.com instructies en advies voor de 4x4 autohuur. Advies is dit document voor vertrek goed door te lezen en mee te nemen op reis. Van te voren en onderweg de auto goed controleren kan veel kleine problemen en vertragingen tijdens de reis voorkomen. Als huurder van de 4x4 auto heeft u ook hiervoor ook een eigen verantwoordelijkheid en zorgplicht. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de condities in Afrika niet gelijk zijn aan die in Nederland (of Europa) en pech onderweg of schade door gebruik en slijtage kunnen niet voorzien worden voorafgaande aan de start van de autohuur. In Afrika is de kans is zeer reëel dat er tijdens de reis (klein of groter) onderhoud gepleegd moet worden aan de 4x4 wagen waardoor er een vertraging kan ontstaan en/of het geplande reisschema niet gehaald kan worden. Dit is inherent aan het reizen in Afrika. De kans op het krijgen van 1 of meerdere lekke banden relatief groot waardoor ook vertragingen kunnen ontstaan. Tevens loopt u het risico op (eenzijdige) ongevallen als gevolg van de wegcondities en het gewicht (snel kg totaal) van de volgepakte huurauto. 1. Controle van de auto voor vertrek: Contoleer voor start van de autohuur of de verschillende zaken die op en aan gemonteerd zijn goed vast zitten. Doe dit met de hand en vraag eventueel om handschoenen (of neem deze zelf mee). Let op: niet alles is standaard inclusief bij elke auto. Aandachtspunten (indien van toepassing): roofrack & steunen daktent jerrycan houders gasfleshouders bullbar extra lampen 12v koelkast Accu en 2 e reserve accu hi-lift jack reserve wielen andere (extra) delen die aan de buitenkant van de huurauto gemonteerd zijn Laat de verhuurder de losse delen vastzetten en controleer of er voldoende gereedschap aanwezig is om zelf onderweg kleine reparaties uit te voeren Kijk onder de auto naar mogelijke lekkages de brandstoftank(s) watertank (indien gemonteerd) verbindingen met slangen (b.v. naar de extra dieseltank) olie lekkage bij de motor, versnellingsbak, stuurhuis, wielen (naven) en assen (differentieel) Meldt lekkages bij de verhuurder voor vertrek en indien noodzakelijk laat de verhuurder deze repareren. NB kleine lekkages bij versnellingsbak, motor en differentieel zijn vrij normaal.

2 Open de motorkap Vraag de verhuurder te demonstreren hoe en waar olie te peilen, koelvloeistof, remvloeistof en koppelingsvloeistof te controleren. Vraag de verhuurder of er een extra fles olie aanwezig is en/of welk type vloeistoffen te gebruiken. Brandstof tank Brandstof in de vaste tanks van de auto. Niet alle verhuurders verstrekken de auto met een volle tank. Tevens is vaak niet aan de brandstofmeter te zien of de tank (en extra long range tank) compleet gevuld zijn. Advies is altijd de tanks volledig af te tanken voordat je op reis gaat. Wanneer de meter b.v. op 3/4 staat dan zal de tweede tank al leeg zijn en is de eerste tank slechts voor 75% gevuld. Vul altijd beide tanks compleet af direct na ontvangst van de auto op de eerste reisdag! 12v Koelkast Controleer of de koelkast werkt (aanslaat) en of de sterker goed (stevig) is aangesloten. Een slecht contact (los trillen stekker komt regelmatig voor) is vaak de oorzaak dat een koelkast niet goed werkt. Vraag de verhuurder de kabel en stekker te tonen zodat het 100% zeker is dat deze goed werkt. Controleer ook regelmatig onderweg of de aansluiting niet is losgetrild. Daktent, grondtent of camper unit (indien van toepassing) Daktenten, grondtenten en campers worden zeer intensief gebruikt. Advies is de tent of camper goed te controleren op beschadigingen zoals gaten in het muskietennet. Lekkages in de regentijd komen ook voor geen enkele tent is 100% waterdicht wees daar op voorbereid. Laat de verhuurder de defecten repareren, zelf repareren met Duct Tape werkt ook goed. 2. Controle van de auto tijdens de self drive reis: Het is aan te raden dagelijks tijdens de reis de auto na te lopen en indien noodzakelijk dingen opnieuw vast te zetten (aan te draaien). Iets wat los zit zal verder los raken op de wasbord wegen en vervolgens compleet losbreken waardoor er meer schade ontstaat. roofrack & steunen daktent jerrycan houders gasfleshouders bullbar extra lampen accubevestiging koelkast, aansluitsnoer / stekker 12v koelkast hi-lift jack reserve wielen andere (extra) delen die aan de buitenkant van de huurauto gemonteerd zijn Gebruik hiervoor het gereedschap wat bij de wagen geleverd is en/of raadpleeg een garage/monteur onderweg. Het kan soms voorkomen dat door vibratie metalen delen (of gelaste delen) kapot breken.

3 Advies is delen z.s.m. bi een garage vast te laten lassen en niet door te rijden totdat er een veel grotere schade is ontstaan. Bij twijfel is het advies direct contact op te nemen met de verhuurder. Bewaar altijd rekeningen en bonnetjes van reparaties en maak kopieën door deze te fotograferen. NB zelf kleine reparaties kunnen uitvoeren is een must. Met ijzerdraad en Duct Tape te koop bij een hardware store kan van alles (tijdelijk) gerepareerd worden. Bush skills reparaties zijn ook een onderdeel van het reizen in Afrika! Controleer verder dagelijks of de verschillende vloeistoffen op het juiste peil staan. koppeling reservoir remvloeistof reservoir koelvloeistof stuurbekrachtiging motorolie versnellingsbak (indien mogelijk) Vul een laag vloeistofpeil aan met de juiste vloeistof. Bij twijfel raadpleeg een monteur/garage onderweg, indien geen vloeistof of olie aanwezig is in de wagen koop dan de juiste producten onderweg. Indien nodig bel met de verhuurder. 3. Tijdens het rijden adviezen en tips: Instrumenten in de auto Observeer en stop indien nodig. Monitor constant de verschillende meters van de auto gedurende gebruik. temperatuur toerental waarschuwingslampjes Bij bijvoorbeeld oververhitting is het advies direct te stoppen (indien mogelijk) en de wagen af te laten koelen. Een oorzaak voor oververhitting kan zijn te weinig koelvloeistof, een verstopte radiator door graszaden en ander vuil (inspecteer de voorkant van de wagen) of rijden in een verkeerde versnelling met te veel of te weinig toeren. Maal regelmatig de radiator gril schoon indien nodig. Snelheid Te hard rijden verhoogt de kans op ongelukken. De meeste asfaltwegen in Zuidelijk Afrika zijn relatief smal. Tevens is het rijden met hoge snelheid op gravelwegen levensgevaarlijk. Houdt u altijd aan de maximum toegestane snelheid ter plekke. Tevens zijn de instructies van de lokale verhuurder hier bindend. Wanneer er een ongeluk ontstaat als gevolg van te hard rijden bestaat er de kans dat u niet verzekerd bent. Een goede richtlijn is maximaal 60-80km/u op gravel en 120km/u op asfalt. Maar let op: de maximum snelheid is altijd ook afhankelijk van de lokale toestand van de weg. Het is eenvoudig ook bij een lagere snelheid weg te slippen in een scherpe bocht op een gravelweg. Op een asfaltweg met potholes (grote diepe gaten in de weg) kunt u beter 20km/u 40km/u rijden om schade aan de wielen en/of ophanging van de wagen te voorkomen. Bij hoge snelheid een pothole inrijden kan er voor zorgen dat u de macht over het stuur verliest en de controle over de wagen kwijt raakt en over de kop slaat.

4 Gebruik van gereedschap en b.v. het wisselen van banden Wees u er van bewust dat het gebruik van gereedschap voor het repareren van de auto niet zonder gevaar is. Voorzichtigheid is geboden. Wanneer u een band van de auto moet verwisselen zorg er voor dat u een stabiele ondergrond creëert voor de krik voordat u deze gebruikt. Dit geldt zowel voor een hydraulische of mechanische krik. Advies is het wisselen van een band te oefenen op een rustig moment aan het begin van de reis. De high-lift jack (hi-lift jack) is een zeer handig stuk gereedschap en een aantal auto's is hiermee uitgerust. Gebruik is echter niet zonder gevaar en het is vrij eenvoudig (ernstig) gewond te raken bij verkeerd gebruik. De high-lift jack wordt in Afrika meestal ingezet voor het opkrikken van de auto wanneer deze vast zit in het zand of in de modder. Wanneer de wagen op een harde ondergrond staat en wanneer er bijvoorbeeld een wiel moet worden verwisseld dan is het advies altijd de normale (hydraulische of mechanische) krik te gebruiken. Ga nooit onder een auto liggen welke alleen ondersteund wordt door een krik of hi-lift. Het totale gewicht rust op de krik overschrijdt snel de 1000kg. NB wanneer het mechanisme van de hi-lift jack niet goed werkt gebruik dan WD40 of een soortelijke spray om het mechanisme te smeren. Door zand rijden en vastzitten in het zand Tijdens een self drive reis zult u ook door zand rijden. Kies in diep zand low range 2 e versnelling. In Zuidelijk Afrika zoals in Botswana of Namibië is de kans groot dat u een keer vast komt te zitten in het zand. Bijvoorbeeld op het traject tussen Moremi en Chobe of de laatste 4 kilometer 4x4 track op weg naar de zandduinen in Namibië. Tijdig de bandenspanning omlaag brengen (tot ca. 2 bar) zal u helpen om niet vast te komen zitten. Wanneer u toch vast zit in het zand is duwen en sprokkelhout de meest effectieve methode om er zelf uit te komen. Dit dan in combinatie met het wegscheppen van zand onder de assen van de wagen. Wanneer u vast zit probeer dan eerst achteruit te rijden, vaak lukt het zo om weer los te komen. Bij een tweede poging om door het zand te komen moet u dan proberen meer snelheid te houden. Tevens helpt het passagiers uit te laten stappen en deze de wagen te laten duwen. Voorzichtigheid geboden aangezien er veel krachten vrij kunnen komen wanneer de auto los raakt of wanneer een stuk sprokkelhout of een zandladder (indien meegeleverd met de auto) onder de wielen vandaan schiet. U kunt ernstig gewond raken. Bandenspanning Een lagere bandenspanning heeft als voordeel dat u minder snel vast zit in het zand. Van 3-4 bar naar ca. 2 bar en in extreme situaties minder dan 2 bar. Belangrijk is wel om te weten dat u ook de afstand van de onderzijde van de wagen tot de bodem kleiner maakt. De kans dat u vast komt te zitten doordat de assen de grond raken is daardoor groter. Verlaag alleen de bandenspanning als het echt nodig is. Verhoog de bandenspanning direct wanneer u weer op een vaste ondergrond rijdt zoals asfalt of gravel. Te hard rijden met lage bandenspanning veroorzaakt extreem veel hitte waardoor de band volledig kapot zal raken en het risico ontstaat dat u een klapband krijgt en de macht over het stuur en de controle over de auto verliest. Tevens is een zachte band meer gevoelig voor lekrijden door scherpe stenen of doorns. NB een compressor aan boord van u 4x4 is vaak niet zwaar genoeg om snel de grote 4x4 banden op te pompen, zoek bij voorkeur een plaats in de schaduw voor het weer oppompen van de banden.

5 Door water rijden Tijdens een self drive reis bestaat er de kans dat u door water moet rijden, bijvoorbeeld in het Moremi Game Reserve of wanneer u een rivier moet oversteken. In alle gevallen is het advies (indien mogelijk) eerst zelf door het water te lopen om te bepalen of het niet te diep is en wat de beste plaats zou kunnen zijn om de oversteek te maken. Globaal is het niet aan te raden dieper water te doorkruisen dan tot aan het middelpunt van het wiel (as). In veel gevallen zoiets als 50cm. Bij dieper water loopt u het risico dat de wagen tot stilstand komt en/of dat de motor water gaat aanzuigen en defect raakt. Door modder rijden Naast door water rijden kunt u ook situaties ondervinden waarbij u door modder gaat rijden. Voornamelijk in de regentijd. Houdt voldoende snelheid en rijdt in low range 2 e versnelling. Kies altijd het meest gebruikte spoor en probeer niet zelf een route cross country te maken. De kans dat u vast komt te zitten naast de meest gebruikte track is alleen maar groter. Wanneer u vast zit in de modder probeer dan altijd eerst achteruit te rijden. Laat passagiers uitstappen om het gewicht van de wagen te verminderen. Met mankracht in de juiste richting duwen kan helpen de auto los te krijgen. Zie ook de waarschuwing bij vastzitten in zand. Dieren en wildparken Tijden de self drive reis gaat u vrijwel zeker (wilde) dieren tegenkomen onderweg. Zowel binnen als buiten de grenzen van de wildparken. Matig uw snelheid en houdt afstand. Irriteer dieren niet en probeer altijd achteruit te rijden wanneer dieren te dicht bij komen. Olifanten zijn in staat auto s compleet te vernielen, laat ook geen eten of fruit achter in een onbewaakte auto en zichtbaar voor dieren. s Nachts rijden Advies is niet te rijden in het donker. Sommige verhuurders staan dit ook niet toe in de terms & conditions en in geval van schade bestaat de kans dat u volledig aansprakelijk bent. In het donker kunt nu niet zien of er dieren of mensen op de weg lopen. Met name op het platteland kunt u verblind worden door de lampen van een tegenligger en ziet u bijvoorbeeld niet de overstekende koe. 4. Ongelukken en schade: Eenzijdig ongeval en total loss bij het volledig total loss rijden van de huurauto door eigen schuld of eenzijdig ongeluk moet u de reiziger er rekening mee houden dat het eigen risico indien aanwezig volledig voor rekening komt van de reiziger (huurder). Ook de kosten (autohuur per dag / aflevering op locatie) van een vervangende auto zijn in dat geval voor rekening zijn van de reiziger. Deze kosten vallen niet onder de verzekering van de Europeesche of een lokaal afgekocht eigen risico CDW1 of CDW2 of Zero Excess. Support De lokale verhuurder zal in alle gevallen problemen met de huurauto z.s.m. oplossen. Dit door middel van reparatie of via een vervangende auto. Selfdrive4x4 kan hierbij assisteren maar is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door schades, ongelukken en vertragingen in de meest ruime zin. Wees bewust dat u bij een self drive safari kiest voor een reis met hoger risico en vergrote kans op vertragingen en/of onverwachte kostenposten tijdens de reis.

6 5. Verzekeringen, Excess (eigen risico) en schade: Basisverzekering / standaard Excess Voor de autohuur is een De basisverzekering van de verhuurder van toepassing en deze geldt meestal alleen in de landen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Voor Zimbabwe, Zambia, Malawi en Mozambique moet er aan de grens een lokale verzekering gekocht worden. De kosten hiervan zijn voor rekening van de huurder. Excess, borgstelling en additionele verzekeringen Bij autohuur is er een Excess bedrag van toepassing van R / R ca / 3600 Euro (afh. wisselkoers, lokale verhuurder en type auto) wat tevens de borgstelling is. Belangrijk is één creditcard mee te nemen met voldoende bestedingsruimte op de kaart (indien nodig de limiet verhogen voor vertrek / extra saldo storten op card rekening). De borg wordt als een reservering ingeboekt op de creditcard en gaat dus ten koste van deze bestedingsruimte. Wanneer het Excess niet van te voren verzekerd is via de (optionele) verzekering van de Europeesche kan de huurder er voor kiezen terplekke het eigen risico te verlagen. Meestal zijn er twee opties, CDW1 en CDW2 naast de basisverzekering welke schade naar derden afdekt. Wanneer voor CDW1 of CDW2 gekozen wordt is de basisverzekering in vrijwel alle gevallen gelijk en alleen het bedrag aan eigen risico wordt verlaagd. Bij CDW2 is meestal ook schade aan ruiten en banden gedekt maar zijn er ook uitgesloten schades welke in totaal niet gedekt worden (dit kan per verhuurder verschillen). Europeesche Cascoverzekering (optioneel) Als alternatief voor de CDW2 aangeboden door de lokale verhuurder biedt Selfdrive4x4.com de huurder een voordelige Excess verzekering aan waarbij in veel gevallen het complete eigen risico verzekerd kan worden. Tevens is er dekking voor een aantal door verhuurder uitgesloten schades. Zie de offerte/factuur en polisvoorwaarden voor de specificaties. Europeesche Cascoverzekering (werkwijze) In geval van schade wordt deze schade verrekend met de borg en kan het schadebedrag bij terugkomst gedeclareerd worden bij de Europeesche (indien de aanvullende verzekering is afgenomen) via een schadeformulier. Vraag altijd een factuur van een schade aan de verhuurder en bewaar betaalbewijzen van schades / reparaties onderweg indien deze niet vergoed worden door de verhuurder en maak ook een foto (scan) met je mobiel van de documenten en rekeningen van schades of reparaties. Het is aan te raden ook foto s te maken van schade aan de auto zelf. Controleer bij de overdracht de auto op zichtbare schades zoals deuken in het plaatwerk, glasschade en schade aan banden. Laat deze schades ook noteren op het overdrachtsformulier bij aanvang van de autohuur zodat duidelijk is welke schades er aan de auto zijn bij aanvang van de autohuur. Dit voorkomt problemen bij inleveren en mogelijke onterechte schade declaraties van de verhuurder van schades die reeds aanwezig waren bij aanvang van de autohuur.

7 Let op! Geen enkele verzekering biedt u 100% dekking en wees er van bewust dat er relatief hoge (onverwachte) kosten kunnen ontstaan bij volledige uitval van de auto als gevolg van een (eenzijdig) ongeval en/of total loss rijden van de huurauto (zie ook punt 4). Wanneer u in strijd met de richtlijnen en voorwaarden van de lokale verhuurder heeft gehandeld bestaat er de mogelijkheid dat er schades in het geheel niet verzekerd zijn door de lokale verzekering van de verhuurder en dat u volledig aansprakelijk bent voor alle schade (ook aan derden). Bijvoorbeeld ongeval schade als gevolg van de hard rijden (speeding) waarbij u de door de verhuurder aangegeven maximum snelheid op gravelwegen overschreden heeft. NB veel auto s hebben GPS trackers die de gereden snelheid kunnen registreren. 6. Algemene voorwaarden en aansprakelijkheid: Voor de algemene voorwaarden en aansprakelijkheid verwijzen wij ook naar deze pagina op onze Selfdrive4x4.com website. Tot slot: Neem in alle gevallen bij pech onderweg eerst contact op met de lokale verhuurder, Selfdrive4x4.com kan bemiddelen en advies geven bij problemen ter plekke maar wij kunnen deze niet zelf (fysiek) op lossen. Wanneer het probleem niet naar tevredenheid wordt opgelost door de verhuurder neem dan altijd tijdens de reis ook contact op met ons zodat wij de mogelijkheid hebben te assisteren en/of te bemiddelen bij het oplossen van het probleem. Stuur een naar info@selfdrive4x4.com o f bel of stuur een tekstbericht via Whatsapp of SMS.

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto 1 BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton Handleiding

Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton Handleiding Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton 9706554 Handleiding Gebruiksaanwijzing en onderdelenlijst Lees voor uw eigen veiligheid de instructies, voor gebruik, goed door Onderdeel Omschrijving Aantal A Krik 1

Nadere informatie

Hoe maak je jack-up van een auto (of

Hoe maak je jack-up van een auto (of Hoe maak je jack-up van een auto (of vrachtwagen) Veilig verhogen uw voertuig voor het onderhoud met behulp van een vloer jack en jack stands. Geschreven door: Jeff Suovanen ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CAMPERMASTER

ALGEMENE VOORWAARDEN CAMPERMASTER ALGEMENE VOORWAARDEN CAMPERMASTER 1. Verplichtingen verhuurder a. Verhuurder stelt de camper, hierna te noemen campermaster, tijdig en op de plaats, zoals afgesproken in de overeenkomst, ter beschikking;

Nadere informatie

RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat. Instructies

RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat. Instructies RC030/RC035 Pneumatisch (handmatig) vloeistof afzuigapparaat Instructies Deze kunnen worden gebruikt voor het afzuigen van: Motorolie Versnellingsbak- en transmissieolie Koelvloeistof Remvloeistof Andere

Nadere informatie

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Handleiding mobiele hogedrukreiniger 200 bar, 15 l/min., 1.140 l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Inhoud 1. Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

WWW.UITGEVERIJELMAR.NL ELMAR

WWW.UITGEVERIJELMAR.NL ELMAR Camper reisdagboek Inhoudsopgave Persoonlijke gegevens 7 Reisgenoten 8 Checklist 10 Camper en veiligheid 12 Omrekenen 13 Het gebruik van een camperplaats 14 Het gebruik van een sanistation 16 Uitgaven

Nadere informatie

FIAT extra GARANTIE, ZEKERHEID ZO LANG ALS U MAAR WILT.

FIAT extra GARANTIE, ZEKERHEID ZO LANG ALS U MAAR WILT. FIAT extra GARANTIE, ZEKERHEID ZO LANG ALS U MAAR WILT. 7 JAAR LANG ZORGELOOS RIJDEN? GEGARANDEERD. Fiat heeft een oplossing bedacht om u langer zorgeloos van uw auto te laten genieten. Fiat Extra Garantie

Nadere informatie

ContiComfortKit Handleiding

ContiComfortKit Handleiding Inleiding Dankzij de ContiComfortKit blijft u ook met een lekke band mobiel. De combinatie van een compressor met een afdichtmiddel maakt het mogelijk om snijbeschadigingen tot ongeveer 6 mm lang doeltreffend

Nadere informatie

KEA Tarieven 2012 Namibië

KEA Tarieven 2012 Namibië KEA Tarieven 2012 Namibië Single Cab SCE Petrol 4WD STX 2,5 L Diesel Double Cab DCE 4WD SLE 4,2L Diesel 4WD PT 4,2L Diesel 2 bedden 2 bedden 4 bedden 2 bedden 2 bedden Tot 15 juli 2012 7 20 dgn 120,12

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE Uitgave oktober 2012 WELKOM BIJ VOLVO CARD, UW PASPOORT VOOR VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijks reguliere reguliere onderhoud

Nadere informatie

De voorkant. De zijkant. De banden

De voorkant. De zijkant. De banden Controlepunten: De voorkant De verlichting moet heel zijn en werken (de werking van de verlichting, remlichten en richtingaanwijzers kan voor je gaat rijden gecontroleerd worden door de examinator) De

Nadere informatie

Reservering en huurvoorwaarden m.b.t. auto en/of scooter huur via Vakantie Verhuur Indonesia

Reservering en huurvoorwaarden m.b.t. auto en/of scooter huur via Vakantie Verhuur Indonesia Reservering en huurvoorwaarden m.b.t. auto en/of scooter huur via Vakantie Verhuur Indonesia Indien u een vervoersmiddel met chauffeur heeft gehuurd zijn de volgende artikelen voor u niet van toepassing:

Nadere informatie

Transport over land en te water laten van de boot

Transport over land en te water laten van de boot Transport over land en te water laten van de boot Hier lees je alles over het transporteren van boten over het land. Ook lees je hier alles over het te water laten en uit het water halen van je boot. Vervoer

Nadere informatie

VOLVO CARD Voorwaarden volvo assistance

VOLVO CARD Voorwaarden volvo assistance VOLVO CARD Voorwaarden volvo assistance Uitgave maart 2011 WELKOM BIJ VOLVO CARD, UW PASPOORT VOOR VOLVO ASSISTANCE. Met uw Volvo Card geniet u alle privileges uit ons exclusieve Volvo Card programma.

Nadere informatie

Hulp bij pech in het buitenland. Audi Mobiliteitsgarantie

Hulp bij pech in het buitenland. Audi Mobiliteitsgarantie Hulp bij pech in het buitenland Audi Mobiliteitsgarantie Audi Mobiliteitsgarantie, hulp bij pech Bij iedere nieuwe Audi hoort een gratis Mobiliteitsgarantie. Mocht u ooit stranden met uw Audi dan helpen

Nadere informatie

SIMPLY CLEVER. Blijf in beweging! Met de Mobiliteitsservice van Škoda

SIMPLY CLEVER. Blijf in beweging! Met de Mobiliteitsservice van Škoda SIMPLY CLEVER Blijf in beweging! Met de Mobiliteitsservice van Škoda Hulpverlening in Nederland Met Škoda kiest u voor betrouwbaarheid onderweg. Om er zeker van te zijn dat u in beweging blijft, is er

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE WELKOM BIJ VOLVO CARD, WELKOM BIJ VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijkse reguliere onderhoud aan uw Volvo door de officiële Volvo-dealer

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE Uitgave januari 2012 WELKOM BIJ VOLVO CARD, UW PASPOORT VOOR VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het reguliere onderhoud aan uw Volvo door

Nadere informatie

Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN AFSLUITBARE WIELMOEREN

Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN AFSLUITBARE WIELMOEREN Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET De krik en het gereedschap bevinden zich onder de stoel links voorin. HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN Wees voorzichtig bij het optillen van een wiel. De wielen zijn zwaar en

Nadere informatie

1.2) Brengt u de gehuurde camper te laat terug dan wordt het dagtarief à 150,- in rekening gebracht.

1.2) Brengt u de gehuurde camper te laat terug dan wordt het dagtarief à 150,- in rekening gebracht. Algemene huurvoorwaarden Zwerfbus Art1) Huurtermijn 1.1) De huurperiode in het hoogseizoen begint op vrijdag vanaf 16h00 (op indeling) en eindigt op vrijdag voor 10h00. Weekendverhuur begint op vrijdag

Nadere informatie

Hulp bij pech in het buitenland. Audi Mobiliteitsgarantie

Hulp bij pech in het buitenland. Audi Mobiliteitsgarantie Hulp bij pech in het buitenland Audi Mobiliteitsgarantie Audi Mobiliteitsgarantie, hulp bij pech Bij iedere nieuwe Audi hoort een gratis Mobiliteitsgarantie. Mocht u ooit stranden met uw Audi dan helpen

Nadere informatie

Peugeot Assurance De meest complete autoverzekering

Peugeot Assurance De meest complete autoverzekering De meest complete autoverzekering Uw Peugeot verdient de beste dekking Al bent u nog zo voorzichtig, een ongeluk kan ook u overkomen. Daarom hebben wij speciaal voor Peugeot-rijders een aantrekkelijke

Nadere informatie

ŠKODA MOBILITEITSSERVICE HULP BIJ PECH ONDERWEG

ŠKODA MOBILITEITSSERVICE HULP BIJ PECH ONDERWEG ŠKODA MOBILITEITSSERVICE HULP BIJ PECH ONDERWEG Bel gratis 0800-023 00 24 24 uur per dag, 7 dagen per week. Buiten Nederland: bel +31 800 023 00 24 (gratis) of +31 33 4949600 (niet gratis). ŠKODA MOBILITEITSSERVICE

Nadere informatie

Voertuig Controle Golf 7

Voertuig Controle Golf 7 Voertuig Controle Golf 7 Voor het praktijkexamen wordt door de examinator een aantal vragen gesteld over de motor, de banden of het dashboard. Lees deze pagina een aantal keren aandachtig door zodat je

Nadere informatie

1g) De verhuurder heeft het recht een van de andere campers als vervanging voor de gereserveerde camper te leveren.

1g) De verhuurder heeft het recht een van de andere campers als vervanging voor de gereserveerde camper te leveren. Algemene voorwaarden V. o. F. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle kampeerauto s die door Stoere Camper V.o.F. verhuurd worden. De algemene voorwaarden zijn te raadplegen op de website

Nadere informatie

Welkom bij AlphaRent Praktische informatie

Welkom bij AlphaRent Praktische informatie Welkom bij AlphaRent Praktische informatie www.alphabet.com Alphabet is specialist op het gebied van zakelijke mobiliteit en staat voor focus op service, transparantie en heldere voorwaarden. Welkom bij

Nadere informatie

************************* **************** ******** ***

************************* **************** ******** *** Bij deelname aan het Tussentijdstoets moet je de volgende documenten overhandigen: een geldig theorie certificaat een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs. ************************* ****************

Nadere informatie

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer BANDEN VOOR RECREATIEVOERTUIGEN VOLOP S In het voorjaar en de zomer halen veel Nederlanders hun caravan, bagagewagen, paardentrailer of boottrailer

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna

Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna Beste Onna-onna klant, Dit zijn de voorwaarden van je Onna-onna autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen krijg je heel veel voorwaarden. Bij deze verzekering niet.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het huren bij Boomsmacamperverhuur.nl

Algemene Voorwaarden voor het huren bij Boomsmacamperverhuur.nl Huurvoorwaarden: Algemene Voorwaarden voor het huren bij Boomsmacamperverhuur.nl Toepasselijkheid : Deze huurvoorwaarden maken deel uit van alle offertes tot het aangaan van overeenkomsten, acceptaties

Nadere informatie

Informatie over Dekking Hulpverlening Casco. Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over Dekking Hulpverlening Casco. Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over Dekking Hulpverlening Casco Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Inhoud pagina Leeswijzer, Uw dekking in het kort 3 Polisvoorwaarden Hulpverlening

Nadere informatie

Autohuur voorwaarden Italië

Autohuur voorwaarden Italië Autohuur voorwaarden Italië Indien u bij Intermezzo Travels een rondreis heeft geboekt met een huurauto vindt u hieronder de autohuur voorwaarden van onze Avis autohuur in Italië. Bij uw reisbescheiden

Nadere informatie

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer BANDEN VOOR RECREATIEVOERTUIGEN VOLOP TIPS 2 In het voorjaar en de zomer halen veel Nederlanders hun caravan, bagagewagen, paardentrailer of boottrailer

Nadere informatie

Auto verzekering. - No-claimbeschermer - Unieke Unigarant Schadeservice - Hoge instapkorting van 35% - Tot 80% No-claimkorting

Auto verzekering. - No-claimbeschermer - Unieke Unigarant Schadeservice - Hoge instapkorting van 35% - Tot 80% No-claimkorting Auto verzekering - No-claimbeschermer - Unieke Unigarant Schadeservice - Hoge instapkorting van 35% - Tot 80% No-claimkorting Auto verzekering Unigarant biedt u een autoverzekering met diverse dekkingsmogelijkheden.

Nadere informatie

Voorwaarden Camperverhuur Paradijs

Voorwaarden Camperverhuur Paradijs Voorwaarden Camperverhuur Paradijs Huurvoorwaarden en huisregels: Om zowel uw als onze belangen te waarborgen, maken wij gebruik van een huurcontract naar het ANWB model. 1 Verplichtingen Verhuurder Verhuurder

Nadere informatie

Niet verzekerd 10. Wanneer is het ongeval niet verzekerd?...4

Niet verzekerd 10. Wanneer is het ongeval niet verzekerd?...4 Schade Op-/inzittendenverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Schade Op-/ inzittenden Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Schade op-/inzittenden 1. Wie zijn de

Nadere informatie

Private Lease. Berijdershandleiding

Private Lease. Berijdershandleiding Private Lease Berijdershandleiding INHOUD Welkom 3 Klantenservice 3 Accessoires 4 APK 4 Banden 4 Brandstof 4 Declaraties 4 Diefstal 5 Gebruik door derden 5 Groene kaart 5 Kentekencard 5 Onderhoud 5 Pech

Nadere informatie

Welkom +31 (0) uur per dag, 7 dagen per week

Welkom +31 (0) uur per dag, 7 dagen per week Welkom Gefeliciteerd met uw nieuwe lease-auto. Fijn dat u uw keuze heeft gemaakt voor Terberg Leasing en wij heten u dan ook van harte welkom als bestuurder van een van onze lease-auto s. In deze bestuurdersmap

Nadere informatie

Voertuig Controle BMW 116d Sportline

Voertuig Controle BMW 116d Sportline Voertuig Controle BMW 116d Sportline Voor het praktijkexamen wordt door de examinator een aantal vragen gesteld over de motor, de banden of het dashboard. Lees deze pagina een aantal keren aandachtig door

Nadere informatie

604_38_063 ALFA MITO JTD NL :07 Pagina 1 ALFA MiTo S E R V I C E

604_38_063 ALFA MITO JTD NL :07 Pagina 1 ALFA MiTo S E R V I C E ALFA MiTo S E R V I C E Dit supplement vormt een aanvulling op de informatie in het instructieboekje waarbij dit supplement geleverd wordt. Voor de onderwerpen die in dit supplement niet worden behandeld,

Nadere informatie

Volkswagen Mobiliteitsservice

Volkswagen Mobiliteitsservice Volkswagen Mobiliteitsservice Hulp bij pech onderweg Bel gratis 0800 555 7000 24 uur per dag, 7 dagen per week Buiten Nederland: bel +31 800 555 7000 (gratis) of +31 33 4949 101 (niet gratis). Mobiliteitsservice.

Nadere informatie

Autoschade Service. Verkeer

Autoschade Service. Verkeer Autoschade Service Verkeer Snel weer op weg na schade Pech of een ongeluk met de auto is nooit leuk. Met uw financieel adviseur, uw autoverzekering en de REAAL Autoschade Service kunt u in ieder geval

Nadere informatie

SCHARPHOF C A M P E R S

SCHARPHOF C A M P E R S 1. Betalingen Algemene voorwaarden verhuur Bij een definitieve huurovereenkomst betaalt de huurder de borg: 900,00 aan de verhuurder. De borg wordt door de verhuurder na de huurperiode binnen 14 dagen

Nadere informatie

Partijen: Verhuurder van de camper Camper en Go B.V. Contactpersoon Adres Lekdijk GJ Langerak Telefoonnummer

Partijen: Verhuurder van de camper Camper en Go B.V. Contactpersoon Adres Lekdijk GJ Langerak Telefoonnummer Huurovereenkomst Camper en Go B.V. Partijen: Verhuurder van de camper Camper en Go B.V. Contactpersoon Adres Lekdijk 188 2967 GJ Langerak Telefoonnummer 06 101 34 324 0183-56 34 42 E-mail info@camperengo.nl

Nadere informatie

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning Gebruikersinstructies Led Display, accu en lader V2.4 Double Performance BV Antwerpseweg 13/1 2803 PB Gouda Tel: 0182-573833 Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

Allianz Nederland Schadeverzekering. Allianz. Veilig Op Weg Pakket. Een compleet pakket autoverzekeringen

Allianz Nederland Schadeverzekering. Allianz. Veilig Op Weg Pakket. Een compleet pakket autoverzekeringen Allianz Nederland Schadeverzekering Allianz Veilig Op Weg Pakket Een compleet pakket autoverzekeringen Een compleet pakket autoverzekeringen Onbezorgd autorijden met het Veilig Op Weg Pakket Wilt u zeker

Nadere informatie

Autotrust / Bynco Garantie

Autotrust / Bynco Garantie Autotrust / Bynco Garantie Op elke auto zit standaard 180 dagen garantie. Bynco werkt hierbij samen met Autotrust. Autotrust regelt het hele proces en voert de garantie uit. Bynco blijft altijd verantwoordelijk

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Pool Basso Rubriek Pechhulp PB-A-Pech2016 Bijzondere Voorwaarden Pool Basso Rubriek Pechhulp (PB-A-Pech2016) Pagina Pechhulp Nederland 2 1. Wie zijn de verzekerden? 2 2. Wat is verzekerd?

Nadere informatie

BEPALINGEN HUUROVEREENKOMST Versie 3.0

BEPALINGEN HUUROVEREENKOMST Versie 3.0 BEPALINGEN HUUROVEREENKOMST Versie 3.0 1. De huurperiode gaat in vanaf 15.00 uur tot 12.00 uur op de dag van terugkomst (of zoveel later als met de verhuurder is overeengekomen). 2. Indien de gehuurde

Nadere informatie

BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE

BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE KLOMPENMAKERSTRAAT 51, 2672 GA NAALDWIJK POSTBUS 168, 2670 AD NAALDWIJK BERIJDERSDESK 0174 291636 BERIJDERSDESK@AUTOPERMAAND.NL Inhoud Welkom... 3 Berijdersdesk... 3

Nadere informatie

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen Veilig op weg Bijna alle vakanties hebben de beschikking over een busje. Voor de ADHD/Autismevakanties zijn dit gewone personenbusjes; op de LG- en MCG-vakanties gaat een aangepast busje mee (bij groepen

Nadere informatie

Probleemoplossingsgids

Probleemoplossingsgids NL Probleemoplossingsgids BF115D, BF135A, BF150A Inhoud *Tik of klik op de relevante uitgave. - Controlelampje gaat aan / uit - Motor start niet - Motor stopt na te zijn gestart / Motor stopt terwijl deze

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Britz 4WD s met kampeeruitrusting Zuidelijk Afrika 01 november oktober 2017

Huurvoorwaarden Britz 4WD s met kampeeruitrusting Zuidelijk Afrika 01 november oktober 2017 Huurvoorwaarden Britz 4WD s met kampeeruitrusting Zuidelijk Afrika 01 november 2016 31 oktober 2017 Huurperiode: wordt per dag berekend, dat wil zeggen de eerste en laatste dag worden volledig meegeteld,

Nadere informatie

ZuidWest Lease rijdt zeker. Bestuurdershandleiding

ZuidWest Lease rijdt zeker. Bestuurdershandleiding ZuidWest Lease rijdt zeker. Bestuurdershandleiding Inhoud Welkom...5 Reparatie, onderhoud en banden...6 Schade...7 Pech onderweg...9 Brandstof en brandstofpas...10 Einde contract en inlevering van de auto...11

Nadere informatie

Tweeassige trekkers juli 2008

Tweeassige trekkers juli 2008 Tweeassige trekkers juli 2008 Inhoud Inleiding 5 1 Veiligheid en milieu 1.1 Lekkage van brandstof, olie of koelvloeistof 1.2 Wettelijke regels 7 7 7 2 Starten, wegrijden en stoppen 2.1 Starten 2.2 Wegrijden

Nadere informatie

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen

Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Handleiding aansluiten en in gebruik nemen zelfaanzuigende SHE pompen Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Uitvoering 3 Installatie 3 Vullen 5 Starten ( eerste keer) 5 Starten ( normaal gebruik) 5

Nadere informatie

Gratis Honda Assistance

Gratis Honda Assistance NIEUW Gratis Honda Assistance Levenslang Gratis Honda Assistance voor alle Honda s ongeacht leeftijd na een onderhoudsbeurt en reparatie via de officieel erkende dealer Gratis Honda Assistance is er voor

Nadere informatie

Voorwaarden. Hulpverlening Pechhulp buitenland. Uw rechten & plichten. Nummer: ASV-RV-51-141. Hulpverlening Pechhulp buitenland

Voorwaarden. Hulpverlening Pechhulp buitenland. Uw rechten & plichten. Nummer: ASV-RV-51-141. Hulpverlening Pechhulp buitenland Voorwaarden Hulpverlening Pechhulp buitenland Uw rechten & plichten Nummer: ASV-RV-51-141 1 Oktober 2014 Rechten & Plichten Centraal Beheer Achmea Wat wilt u weten? over Hulpverlening - Pechhulp buitenland

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE WELKOM BIJ VOLVO CARD, WELKOM BIJ VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijkse reguliere onderhoud aan uw Volvo door de officiële Volvo-dealer

Nadere informatie

Hyundai Ruitenservice. Vakkundige service bij ruitschade

Hyundai Ruitenservice. Vakkundige service bij ruitschade Hyundai Ruitenservice Vakkundige service bij ruitschade 2 3 Ook al rijdt u nog zo voorzichtig, een sterretje in de voorruit is zo gebeurd. En wanneer een sterretje uitscheurt tot een barst, kan dit uw

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625

G&G Trading B.V. Industrieweg 18-1 3846 BD Harderwijk Tel.+31(0)341-414993 Fax+31(0)341-419625 RESQ-TAPE is een zelfhechtende siliconen afdichtings- en isolatietape met veel verschillende toepassingen. Deze veelzijdige en gebruiksvriendelijke tape is uw eerste hulp bij allerlei reparaties. U brengt

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. Waarom de montagehandleiding volgen?

MONTAGEHANDLEIDING. Waarom de montagehandleiding volgen? MONTAGEHANDLEIDING 1/5 Bij alle door ons geleverde turbo s wordt een beknopte montagehandleiding meegeleverd. De afzonderlijke aandachtspunten zijn voorzien van een checkbox die kunnen worden afgevinkt

Nadere informatie

Hyundai 5 jaar Driedubbele Garantie

Hyundai 5 jaar Driedubbele Garantie Hyundai 5 jaar Driedubbele Garantie Brochure per 1 juni 2011 De beste kwaliteit, de beste garantie Hyundai behoort tot de vier grootste autofabrikanten ter wereld. Jaarlijks bouwt de fabrikant meer dan

Nadere informatie

Onderhoudsprogramma, update

Onderhoudsprogramma, update Volvo Car Corporation Göteborg, Sweden Service Bulletin Personenauto s S70/V70/C70 1997- Hoofdgroep Groep No. Jaar Maand 1 17 0008 98 09 Pagina 1(12) Onderhoudsprogramma, update NL S70/V70/C70-1-17-0008

Nadere informatie

SOS-verzekering. Bijzondere Voorwaarden SOS15

SOS-verzekering. Bijzondere Voorwaarden SOS15 SOS-verzekering Bijzondere Voorwaarden SOS15 Inhoudsopgave I Algemeen 4 1.1 Welke voorwaarden gelden? 4 1.2 Wat bedoelen wij met: 4 II Verzekering 5 2.1 Waar bent u verzekerd? 5 2.2 Wat is verzekerd?

Nadere informatie

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen Voorkomen is beter dan genezen 15-02-2018 10:52 Als autobedrijf heb je regelmatig te maken met garantieclaims voor beschadigde en/of lekkende nieuwe hydraulische druklagers. Na onderzoek blijkt in de meeste

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...4 2 Display en bediening... 6 2.1 Functies stuurbediening... 6 2.2 Functies display... 7 2.3 Gashendel (Optioneel)... 9 3 atterijpakket en lader...

Nadere informatie

NISSAN PRIVATE LEASE Berijdershandleiding. Versie PLN2018JANB15V01, geldig vanaf

NISSAN PRIVATE LEASE Berijdershandleiding. Versie PLN2018JANB15V01, geldig vanaf NISSAN PRIVATE LEASE Berijdershandleiding Versie PLN2018JANB15V01, geldig vanaf 1-1-2018 INHOUD Welkom 2 Klantenservice 2 Accessoires 3 APK 3 Banden 3 Brandstof 3 Declaraties 3 Diefstal 3 Documenten 3

Nadere informatie

Band plakken. AOC OOST Almelo Groot Obbink

Band plakken. AOC OOST Almelo Groot Obbink AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2020 De fiets met een lekke band. Als je een fiets hebt, krijg je wel eens een lekke band. Dan is het handig als je hem zelf kunt plakken. Controleer eerst het ventiel.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111

Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111 Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111 Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u meer mogelijkheden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CAMPERVERHUUR. 1. Definities. 2. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN CAMPERVERHUUR. 1. Definities. 2. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN CAMPERVERHUUR 1. Definities Country Camper Verhuur: ingeschreven onder KVK nummer 51738651 Verhuurder: Eigenaar van de camper die door Country Camper Verhuur wordt aangeboden. 2. Algemeen

Nadere informatie

Goedkoop Busje Huren Voorwaarden

Goedkoop Busje Huren Voorwaarden Goedkoop Busje Huren Voorwaarden Onze uitvoerende autoverhuurmaatschappijen) door Goedkoopbusjehuren.com worden aangeboden. Door onze website te bezoeken, te bekijken, te gebruiken en/of een reservering

Nadere informatie

Botswana-Namibie Noord

Botswana-Namibie Noord Botswana-Namibie Noord Dag 1 Namibie De reis start in Windhoek waar u de 4x4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping niet ver

Nadere informatie

Voertuig Controle. De Motor (Golf 6 1.6 TDI)

Voertuig Controle. De Motor (Golf 6 1.6 TDI) Voertuig Controle Voor het praktijkexamen wordt door de examinator een aantal vragen gesteld over de motor, de banden of het dashboard. Lees daarom deze pagina een aantal keren aandachtig door zodat je

Nadere informatie

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens 1. Als u de accu helemaal leeg hebt gereden, zorg er dan voor dat u uw accu kort hierna weer aan de lader zet (binnen enkele uren). 2. Laat de accu nooit

Nadere informatie

Dacia Private Lease Berijdershandleiding. Versie PLD2018JANB15V01, geldig vanaf

Dacia Private Lease Berijdershandleiding. Versie PLD2018JANB15V01, geldig vanaf Dacia Private Lease Berijdershandleiding Versie PLD2018JANB15V01, geldig vanaf 1-3-2018 Inhoud Welkom 2 Klantenservice 2 Accessoires 3 APK 3 Banden 3 Brandstof 3 Declaraties 3 Diefstal 3 Documenten 4 Einde

Nadere informatie

Deze richtlijn dient specifiek gemaakt te worden per bedrijf / situatie.

Deze richtlijn dient specifiek gemaakt te worden per bedrijf / situatie. Branche-richtlijn noodplan veetransport De Branche-richtlijn noodplan veetransport is bedoeld als hulpmiddel voor de ontwikkeling van bedrijfseigen noodplannen van ondernemers die gebruikt worden wanneer

Nadere informatie

I-FLUX 200 INLAATSYSTEEM REINIGER VOOR BENZINE- EN DIESELMOTOREN MET EGR KLEP GEBRUIKSAANWIJZING VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK

I-FLUX 200 INLAATSYSTEEM REINIGER VOOR BENZINE- EN DIESELMOTOREN MET EGR KLEP GEBRUIKSAANWIJZING VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK I-FLUX 200 INLAATSYSTEEM REINIGER VOOR BENZINE- EN DIESELMOTOREN MET EGR KLEP GEBRUIKSAANWIJZING VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK 2.2018 1. Voorbereiding van de I-FLUX 200 Open de vuldop van het toestel en giet

Nadere informatie

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer?

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer? Het praktijkexamen leerboek Hoe slaag ik in 1 keer? Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Het praktijkexamen Opstarten schakelen afsluiten Snelheid Kijktechniek Knipperen Plaats op de

Nadere informatie

Informatie over uw Dekking Hulpverlening WA. Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Dekking Hulpverlening WA. Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Dekking Hulpverlening WA Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Inhoud pagina Leeswijzer, Uw dekking in het kort 3 Polisvoorwaarden Hulpverlening

Nadere informatie

SEAT SERVICE. Hulp bij pech onderweg SEAT Mobiliteitsservice

SEAT SERVICE. Hulp bij pech onderweg SEAT Mobiliteitsservice SEAT SERVICE Hulp bij pech onderweg SEAT Mobiliteitsservice Wat is SEAT Mobiliteitsservice? SEAT Mobiliteitsservice is een service van de SEAT-dealer. Mobiliteitsservice biedt pechhulp bij pech onderweg,

Nadere informatie

Huurovereenkomst # Overdrachtsformulier

Huurovereenkomst # Overdrachtsformulier Huurovereenkomst # Dit formulier is onderdeel van een tussen Huurder en Verhuurder via de website gesloten Huurovereenkomst. De Huurder en Verhuurder dienen bij aanvang en einde van de Huurperiode alle

Nadere informatie

ISS Handboek verkeersveiligheid Jouw route naar veiliger rijden ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 1

ISS Handboek verkeersveiligheid Jouw route naar veiliger rijden ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 1 ISS Handboek verkeersveiligheid Jouw route naar veiliger rijden ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 1 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 3 Me & You ACHTERGROND Verkeersveiligheid is een van de onderwerpen van

Nadere informatie

SEAT MOBILITEITSSERVICE

SEAT MOBILITEITSSERVICE SEAT SERVICE SEAT MOBILITEITSSERVICE Hulp bij pech onderweg Bel gratis 0800-0242500 24 uur per dag, 7 dagen per week Buiten Nederland: bel +31 70 3145375 (gratis) SEAT MOBILITEITS SERVICE WAT IS SEAT MOBILITEITSSERVICE?

Nadere informatie

Schade formulier No-Risk Garantie. Reserveringsnummer

Schade formulier No-Risk Garantie. Reserveringsnummer Schade formulier No-Risk Garantie Reserveringsnummer Persoonlijke gegevens Achternaam Voorletter(s) Geslacht M/V Straatnaam Huisnummer Postcode Woonplaats Land Geboortedatum (dd-mm-jjjj) - - E-mailadres

Nadere informatie

Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden

Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden Grondwerk: Het grond waarop het zwembad geplaatst gaat worden moet stabiel zijn. Indien u twijfels heeft kan u overwegen het zwembad door ons te laten

Nadere informatie

VOERTUIGCONTROLE ( BRAVOK)

VOERTUIGCONTROLE ( BRAVOK) VOERTUIGCONTROLE ( BRAVOK) KAWASAKI ER-6n BANDEN Controlepunten banden: - Bandenspanning: De banden moeten voldoende op spanning zijn. Per motortype is de bandenspanning verschillend, voor en achter is

Nadere informatie

3.0. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740

3.0. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 3.0 Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe City. Deze handleiding geeft u meer informatie over

Nadere informatie

Hefbrugkriks hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch

Hefbrugkriks hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch s hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch nl/ta-bjxxxx -1 INHOUDSOPGAVE pagina 1 Inleiding 02 2 Gebruik van de handleiding 02 3 Beschrijving van de hefbrugkrik 02 4 Veiligheid 02 5 Technische specificaties

Nadere informatie