Motorbootbrochure 2013 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Motorbootbrochure 2013 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS"

Transcriptie

1 Motorbootbrochure 2013 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS

2 2 WE DELEN UW PASSIE INHOUD 2 WE DELEN UW PASSIE 4 NIEUWS DE BEDIENINGSINTERFACE 8 OPTIES VOOR ZORGELOOS VAREN 10 DE INGENIEUZE VOLVO PENTA IPS 14 DE SPORTIEVE AQUAMATIC HEKAANDRIJVING 18 DE SUPERIEURE INBOARD-DIESELMOTOR 20 BEHOUD UW VOORSPRONG MET ERKENDE SERVICE 22 SPECIFICATIES Download een QR-reader om de QR-codes in deze brochure te scannen, of ga naar volvopenta.com

3 3 WE DELEN UW PASSIE Iedereen bij Volvo Penta is bootliefhebber in hart en nieren. Vandaar dat we er hard aan werken om het varen plezieriger, meer ontspannen en zo eenvoudig mogelijk te maken. Al meer dan honderd jaar lopen we voorop met het ontwikkelen van baanbrekende uitvindingen zoals dieselmotoren die grote prestaties leveren, compressortechnologie, de Aquamatic hekaandrijving, de Duoprop, de IPS en de Joystick, u allemaal zeer bekend. WE DELEN UW PASSIE Maar zorgeloos varen bestaat uit meer dan geoptimaliseerde aandrijfsystemen en slimme accessoires. Het draait ook om gemoedsrust. Daarom geven we prioriteit aan kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu in al onze producten. Daarom ondersteunen we u met Volvo Penta s mondiale netwerk voor service en dealers. Eén contact voor service en ondersteuning. Makkelijker kunt u het niet krijgen. Onze passie voor varen kan alleen door u worden overtroffen. Het ontwerp van de Aquamatic hekaandrijving werd in 1959 goedgekeurd door het US Patents Office.

4 4 NIEUWS 2013 NIEUWS 2013 Voor ons is het ontwikkelen van producten van wereldklasse een fundamenteel proces dat nooit ophoudt. Doordat we onderdeel zijn van de Volvo Group hebben we een breder blikveld als het gaat om innovatief denken. Door onze nieuwe joystickbesturing kunt u de boot bijvoorbeeld op alle snelheden besturen met de joystick. Evenals in voorgaande jaren zijn onze nieuwe voorzieningen afgestemd op u en op het verhogen van uw dagelijkse vaarplezier. Via de QR-codes komt u meer te weten over de nieuwkomers van dit jaar! BCU ACCUMANAGEMENT Maakt uw elektrische systeem nog betrouwbaarder en eenvoudiger te controleren. U heeft volledige controle over de accustatus; ook aan het roer. De displays kunnen het volgende laten zien: oplaadstatus, accuconditie, resterende tijd tot accu leeg is, resterende tijd tot accu vol is, voltage en stroomsterkte. VOLVO PENTA IPS VOOR SEMI-PLANERENDE BOTEN De pluspunten van de Volvo Penta IPS zijn nu ook beschikbaar op semi-planerende boten. Comfort van wereldklasse aan boord, uitstekend manoeuvreren bij alle snelheden, en een unieke reeks functies voor zorgeloos varen zoals de Joystick. GEHEEL NIEUWE V8-GENERATIE Deze krachtige V8-380-motor met een pk/ kg-verhouding van wereldklasse brengt u uiterst snel in plané. De motor combineert nieuwe brandstofzuinige technologie met een superieur koppel bij lage, gemiddelde en hoge toeren. Katalysator voor lage emissies en geluidsniveaus. NIEUWE, SCHONERE D4/D6 De toonaangevende D4/D6-serie van Volvo Penta is compatibel met US EPA Tier 3, s werelds strengste milieu-eisen voor dieselmotoren voor motorboten. Het resultaat is een motorreeks die minimale impact op het milieu combineert met superieure prestaties. E-KEY DE NIEUWE NORM De nieuwe, slimme en veilige e-key wordt geleverd bij de nieuwste generatie EVCdieselmotoren. Maak een vegende beweging voor het contactpaneel om het systeem te ontgrendelen en druk vervolgens op de knop om de motoren te starten. Voor de hele boot is slechts één sleutel nodig.

5 5 NIEUWS 2013 JOYSTICKBESTURING EN AUTOMATISCHE PILOOT Met deze nieuwe, ergonomische oplossing bestuurt u de boot op alle snelheden met de joystick. U kunt ook de koers van de geïntegreerde Autopilot nauwkeurig afstemmen. Voor IPS en Aquamatic. STUURWIELEN De nieuwe collectie ergonomisch vormgegeven en robuuste stuurwielen passen perfect bij de reeks bedieningselementen en displays van Volvo Penta. Bekijk de film over Joystickbesturing en Autopilot.

6 6 DE BEDIENINGSINTERFACE DE BEDIENINGSINTERFACE Het functionele ontwerp en de ergonomie van de Volvo Penta-bedieningsinterface springt het meest in het oog. Tijdens het varen ontdekt u de ingebouwde slimme functies. Met het EVC-systeem worden alle bedieningselementen en displays met elkaar verbonden. Dus wanneer u wisselt van bedieningsplaats, volgen de instellingen u automatisch. Alle displays zijn bij het ontwerpen op elkaar afgestemd. Ze zijn logisch en gemakkelijk te doorgronden. De bedieningen zijn gebouwd voor intuïtieve besturing, en de functies voor zorgeloos varen bieden veiligheid en gemak. NADRUK OP ERGONOMIE De bedieningselementen en instrumenten van Volvo Penta zijn ontwikkeld met een expliciete nadruk op de ergonomie, waardoor ze eenvoudig en gemakkelijk zijn te bedienen. INTUÏTIEF EN BETROUWBAAR Met de geïntegreerde functies voor zorgeloos varen kunt u de boot intuïtief bedienen en uw tocht nauwkeurig bepalen. Alles is ontwikkeld en getest voor de watersport om een betrouwbare werking te waarborgen

7 7 1. AAN DE ZIJKANT GEMONTEERDE BEDIENINGSELEMENTEN Twee ergonomisch vormgegeven bedieningselementen voor montage aan de zijkant, beide met elektronisch schakelen en gas geven; voor inboard-dieselmotor (links) en Aquamatic hekaandrijving (rechts), met handig geplaatste knoppen voor functies en voorzieningen. 2. BOVENOP GEMONTEERDE BEDIENINGSELEMENTEN Deze stijlvolle Volvo Penta-bediening voor montage bovenop voldoet in elke bestuurdersomgeving. De makkelijk bereikbare knoppen voor functies en voorzieningen, samen met het ergonomische ontwerp, de solide uitstraling en de comfortabele handsteun maken de besturing van de boot eenvoudig en plezierig. DE BEDIENINGSINTERFACE 3. STUURWIELEN Nieuwe stuurwielen voor cabine en flybridge. Deze combineren de unieke ervaring met hoogwaardige materialen die geschikt zijn voor de ruwe wateromgeving. 4. E-KEY Een nieuw handig sleutelsysteem voor eenvoudige bediening en diefstalpreventie. Maak een vegende beweging met de e-key voor het e-key-paneel om het contact in of uit te schakelen. De e-key wordt geleverd bij de nieuwste generatie EVC-dieselmotoren DISPLAYS Dankzij het EVC-systeem voorzien de multi-informatiedisplays van Volvo Penta u van tripinformatie, diagnostische gegevens, accugegevens en meer. Het kleurendisplay van 7 (rechtsboven), het kleurendisplay van 4 (linksonder) en de Autopilot (rechtsonder) zijn voorbeelden van onze eenvoudig af te lezen en eenvoudig te bedienen kleurenschermen. Het zwart-witte 2,5 display met compacte informatie (linksboven) kan worden ingesteld voor diverse EVC-functies. 6. JOYSTICK De Volvo Penta Joystick voor aanmeren en varen tilt de pleziervaart naar een nieuw, eenvoudiger en comfortabeler niveau. Het ergonomische ontwerp van de Volvo Penta Joystick maakt de bediening zeer eenvoudig.

8 8 OPTIES VOOR ZORGELOOS VAREN OPTIES VOOR ZORGELOOS VAREN In ons concept voor zorgeloos varen hebben we de essentie opgenomen van wat de meeste bootliefhebbers wensen: varen moet eenvoudig, veilig en plezierig zijn. Een van de kernbegrippen voor verhoogd comfort en veiligheid is maximale controle. Op deze pagina s vindt u een groot aantal producten en functies waarmee u gemakkelijk de touwtjes in handen heeft en die het varen tot de zorgeloze activiteit maken die het moet zijn. ALTIJD CONTROLE HEBBEN Met Volvo Penta s groeiende reeks functies voor zorgeloos varen en groot aantal solide en ergonomische bedieningen, kunt u uw eigen commandocentrum vormgeven, helemaal aangepast aan uw behoeften. Met geïntegreerde knoppen voor verschillende functies kunt u uw bedieningen afstemmen op optimaal comfort en varen, waarbij u altijd de touwtjes in handen houdt.

9 9 AANMEREN MET DE JOYSTICK De essentie van zorgeloos varen: de zeer nauwkeurige bediening met de vingertoppen maakt het aanmeren op krappe plaatsen eenvoudig en zelfs plezierig. JOYSTICK-BESTURING NIEUW Een slimme, nieuwe oplossing voor intuïtief varen; duw en roteer de joystick voor nauwkeurige besturing bij alle snelheden. CRUISECONTROL Een handige voorziening waarmee u het motortoerental met één vinger kunt regelen voor optimale brandstofefficiency en comfort. ACCUMANAGEMENT NIEUW Maakt uw elektrische systeem nog betrouwbaarder, door middel van robuuste solid-state technologie. Geeft volledige controle over de accustatus; ook aan het roer. SLEEPMODUS VOOR WATERSPORT Begrenst de snelheid van de boot met het door u ingestelde maximumtoerental. Handhaaft de ingestelde snelheid en compenseert voor eventuele veranderingen in lading, voor maximaal watersportplezier. SPORTVISSTAND Hierdoor kunt u de boot snel om de eigen as laten draaien, zodat u de vissen op hoge snelheid achteruit kunt volgen, terwijl u alleen gebruikmaakt van de motorbedieningen. OPTIES VOOR ZORGELOOS VAREN AUTOPILOT NIEUW EVC-geïntegreerd, vergrendelt automatisch alle stuurwiel koerswijzigingen (schaduwbesturing). LAGE-TOERENMODUS Vermindert de snelheid van de boot bij stationair toerental met 50%, van 5-6 knopen naar 2-3 knopen. Geïntegreerd in de regeleenheid. Perfect bij het varen in jachthavens en kanalen. AUTOMATISCH BOOTTRIMSYSTEEM Verkrijg de best mogelijke trim en een minimaal brandstofverbruik met dit snelwerkende interceptor-trimsysteem dat uw boot automatisch de juiste trimhoek geeft. DYNAMIC POSITIONING SYSTEM Hiermee kunt u de positie en de koers van uw boot aanhouden binnen een zeer beperkt gebied. Perfect bij het voorbereiden voor aanmeren of wachten op het tanken. TRIPCOMPUTER De tripcomputer geeft informatie over het brandstofverbruik, de afstand voor actieradius, vaartijd en nog veel meer. POWERTRIM ASSISTANT Geeft u automatisch de best mogelijke trimstand. Dit resulteert in optimale prestaties en laag brandstofverbruik. ENKELVOUDIGE HENDELMODUS Hiermee kunt u twee, drie of vier motoren met één hendel besturen. Eenvoudige en nauwkeurige controle van snelheid, zelfs bij zwaar weer. BEKIJK DE FILMS OVER ZORGELOOS VAARPLEZIER! Kijk wat zorgeloos varen inhoudt. Of ga naar volvopenta.com om de films te bekijken.

10 10 volvo penta ips DE VOORDELEN VAN VOLVO PENTA IPS 40% langere actieradius 20% hogere topsnelheid 30% lager brandstofverbruik 30% minder CO 2 -emissies 50% lager waargenomen geluidsniveau Veilige en voorspelbare besturing Joystick Vergeleken met inboards met schroefassen bij kruissnelheid met planerende romp, waarden bij benadering. NIEUWE STAPPEN De uitmuntende efficiency van Volvo Penta IPS is te danken aan het geoptimaliseerde aandrijfsysteem met naar voren gerichte schroeven. De stuurbare aandrijfeenheden sturen de volledige stuwkracht in de gewenste richting. Dit geeft absolute koersstabiliteit, korte draaicirkel en voorspelbare besturing bij alle snelheden.

11 DE INGENIEUZE VOLVO PENTA IPS Bij de introductie in 2005 was Volvo Penta IPS een revolutie op vaargebied. Het nieuwe inboard-systeem bleek op alle belangrijke gebieden superieur aan inboard-aandrijvingen: wat betreft besturing, comfort aan boord en prestaties. Momenteel is Volvo Penta IPS nog steeds het ongeëvenaarde aandrijfsysteem voor jachten van voet; en dé gekozen aandrijving bij talloze bootfabrikanten over de hele wereld. MINIMALE NAAF VOOR MAXIMAAL BLAD- OPPERVLAK Bij de Volvo Penta IPS gaat de uitlaat niet door de schroefnaaf. De minimale naafdiameter resulteert in een groter actief bladoppervlak en aanzienlijk betere grip op het water. 35% HOGERE EFFICIENCY De naar voren gerichte opstelling en een efficiënte, vlak planerende romp geven rond de 35% meer efficiency bij hoge kruissnelheden dan inboards 35% met schroefassen volvo penta ips NAAR VOREN GERICHTE EFFICIËNTIE De twee tegengesteld draaiende schroeven zijn naar voren gericht en werken in ongestoord water. De aandrijfkracht loopt evenwijdig aan de romp. Het gehele vermogen stuwt de boot naar voren. VRIJWEL GEEN UITLAATGASSEN Alle uitlaatgassen worden door de aandrijfeenheden afgevoerd in het schroefwater, dus ruimschoots achter de boot voor een verbeterd comfort aan boord. ZONDER CAVITATIE De schroeven zijn ruimschoots onder de romp geplaatst om binnendringende lucht en cavitatie te verminderen, zelfs in scherpe bochten en bij maximale acceleratie.

12 12 volvo penta ips VOLVO PENTA IPS series EN OPTIES Het Volvo Penta IPS-systeem kan worden uitgebreid met een reeks unieke opties voor veiliger en eenvoudiger varen. Alle afzonderlijke onderdelen van het IPS-systeem worden ontwikkeld en geproduceerd door Volvo Penta voor een perfecte afstemming en optimale functionaliteit. EIGENSCHAPPEN IPS-JOYSTICK AANMEREN MET DE JOYSTICK Maakt aanmeren eenvoudig, zelfs plezierig. Nooit meer ingewikkeld manoeuvreren op krappe plaatsen. Beweeg de joystick gewoon in elke richting en de boot volgt die beweging. U kunt tot zes aanmeerstations installeren. JOYSTICKBESTURING Een geheel nieuwe manier van manoeuvreren met precisie bij alle snelheden. U stuurt comfortabel met de joystick. De geïntegreerde automatische piloot wordt automatisch ingeschakeld na elke koerswijziging. DYNAMIC POSITIONING SYSTEM Druk op de knop en het EVC-systeem zet de GPS-gegevens om in de benodigde stuurhoeken, schakel- en gasstanden, zodat de positie en de koers van de boot binnen een beperkt gebied worden gehouden. Bekijk de gehele reeks opties voor IPS op pagina 22. Met behulp van GPS-gegevens houdt het Dynamic Positioning System uw boot binnen een zeer beperkt gebied, bijvoorbeeld wanneer u zich voorbereidt op aanmeren of wacht op brandstof. De zeer nauwkeurige bediening met de vingertoppen maakt het aanmeren op krappe plaatsen eenvoudig en zelfs plezierig. Plaats de extra joysticks waar u het beste zicht heeft.

13 13 HET VERMOGENSBEREIK Volvo Penta IPS biedt nu een compleet assortiment planerende en semi planerende jachten, kruisers en sportvissersboten tot 100 voet. Alle installaties zijn even eenvoudig te bedienen met standaard bedieningselementen, joystick en alle beschikbare opties voor zorgeloos varen. volvo penta ips TOEPASSINGSKAART IPS350 IPS400 IPS450 IPS500 IPS600 IPS800 IPS900 IPS600 IPS1050 IPS800 IPS1200 IPS600 IPS900 IPS1050 IPS800 IPS900 IPS1200 IPS1050 IPS Installatie: Twee Drie Vier Pk* IPS350/400/450/500/600 IPS800/900 IPS1050/1200 Lees meer over Volvo Penta IPS. PRESTATIES EN ZORG VOOR HET MILIEU Volvo Penta IPS is ontwikkeld als het meest milieuvriendelijke aandrijfsysteem. De IPS1050 en IPS1200 worden aangedreven door de D13-motor. Door de unieke tweetrapsturbo met dubbele inlaat zult u versteld staan van de prestaties. * De cijfers komen overeen met het geschatte krukasvermogen (pk) dat vereist is voor een gelijkwaardige inboard-installatie met schroefas met een planerende romp. Drie aandrijfeenheden, perfect afgestemd op het vermogen en het koppel van elke motor. NU OOK VOOR SEMI-PLANERENDE BOTEN Met Volvo Penta IPS profiteren semi-planerende boten ook van de unieke voordelen van het systeem, zoals uitstekend comfort aan boord en uitstekend manoeuvreren bij alle snelheden.

14 14 AQUAMATIC HEKAANDRIJVING OVERZICHTELIJKE ACHTERSPIEGEL Door het ontwerp van de Aquamatic hekaandrijving blijft de achterspiegel van de boot overzichtelijk. De passagiers hebben eenvoudig toegang tot het water, er is voldoende ruimte voor watersportapparatuur en een groter leefoppervlak. DE VOORDELEN VAN DE AQUAMATIC HEKAANDRIJVING Laag brandstofverbruik Sportieve prestaties Lage CO 2 -emissies Laag geluidsniveau en weinig trillingen Uitstekende manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden Kantelfunctie voor strand en ondiep water Joystick Powertrim Assistant

15 15 DE SPORTIEVE AQUAMATIC HEKAANDRIJVING De Aquamatic hekaandrijving is dé toonaangevende hekaandrijving. Op geheel eigen wijze biedt de Aquamatic hekaandrijving een totaaloplossing voor bootliefhebbers die een optimale combinatie van prestatie, vaarbeleving en comfort willen in boten van voet AQUAMATIC HEKAANDRIJVING Dit perfect afgestemde pakket, van bedieningselementen tot motor, aandrijving en schroeven, is beschikbaar in een reeks zuinige en sportieve diesel- en benzinemotoren UNIEKE EIGENSCHAPPEN De Volvo Penta-motoren, de Aquamatic hekaandrijvingen en de Duoprop-schroeven bieden een unieke combinatie van eigenschappen die niet beschikbaar zijn bij andere merken: VOLVO PENTA DUOPROP- SCHROEVEN Afgestemd voor varen met optimale prestaties en levensduur Veilige en voorspelbare besturing Sneller in plané Laag brandstofverbruik Koersvastheid; zelfs bij achteruitvaren 1. Dankzij de originele uitlaat door de aandrijving worden uitlaatgassen afgevoerd en wordt het lawaai verminderd. 2. Soepel schakelen en uitzonderlijk hoge duurzaamheid door gepatenteerde conuskoppeling. 3. Uitstekende corrosiebestendigheid door zeewaterbestendig aluminium en meerlaags lakprocedé. 4. Schroeven van gepatenteerde legering van nikkel, brons en aluminium: enorm sterk en zeer corrosie- en aangroeibestendig (DPH-aandrijvingen). 5. Gepatenteerde, volledig hydraulische X-act-stuurinrichting met superieure stuurregeling (DPH). 6. Hydrodynamisch ontworpen onderwaterbehuizing verlaagt de weerstand en verhoogt de prestaties. 7. Gepatenteerde boosterring die de stroom van water naar de schroeven (DPH) optimaliseert. 8. De automatische vrijgave van de askoppeling beschermt de transmissie door de schroeven los te laten wanneer ze bij hoge snelheid een voorwerp onder water raken. 9. De hydraulische powertrim met geïntegreerde kick-up-functie minimaliseert de kans op schade als een groot voorwerp onder water wordt geraakt.

16 16 AQUAMATIC HEKAANDRIJVING AQUAMATIC HEKAANDRIJVING series EN OPTIES Het Aquamatic-systeem is perfect afgestemd voor optimale prestaties. Volvo Penta heeft de ontwikkeling, het testen en de productie van het hele pakket in handen: de sleutel tot geweldige efficiëntie. Om uw vaarbeleving nog verder te verbeteren kunt u kiezen van uit een grote reeks opties voor eenvoudiger en comfortabeler varen. Bekijk ze allemaal en stel uw verlanglijstje op! DIESELMOTOREN VAN PK Motor Vermogen (pk) D D D met mechanische compressor REEKS BENZINEMOTOREN PK Motor Vermogen (pk) V V V met katalysator Complete technische gegevens op pagina 23. SCHONERE DIESELSERIE Door te voldoen aan de strengere Tier-3-emissienormen hebben de nieuwe uitvoeringen van de D4 en D6 van dit jaar nog minder impact op het milieu. De reeks Volvo Penta Aquamatic-dieselmotoren loopt van 140 tot 400 pk en biedt toonaangevende prestaties in combinatie met lage emissieniveaus. Lees meer over de Volvo Penta-dieselmotoren op pagina 22. DE COMPLEET NIEUWE V8-380 Deze V8 heeft een laag gewicht en presteert uitstekend. De motor brengt sneller in plané en heeft een indrukwekkende respons in het middenbereik. De lage geluids- en trillingsniveaus verhogen het comfort aan boord. Emissies en CO 2 -niveaus blijven laag en er is geen stank dankzij de effectieve katalysator. Lees meer over de Volvo Penta-benzinemotoren op pagina 23. UW COMMANDOCENTRUM VOOR EEN PERFECT TOCHTJE De Volvo Penta-bedieningselementen geven een comfortabele en ergonomische regeling van alle essentiële functies: Elektronisch schakelen en gas geven voor soepele en precieze besturing Geïntegreerde knoppen voor de meeste motor- en aandrijffuncties Powertrimbesturing in de hendel Afzonderlijke Powertrimknoppen (dubbele installatie)

17 17 BOOTTRIMSYSTEEM Het boottrimsysteem met de gepatenteerde interceptortechnologie geeft perfecte controle over trim en stabiliteit met snelle respons, sneller in plané, lager brandstofverbruik en comfortabeler varen. Het onderhoud is praktisch nihil dankzij composietmateriaal en er komt geen hydraulica aan te pas. De optionele automatische functionaliteit bedient het systeem en stelt de interceptors indien nodig af. AQUAMATIC HEKAANDRIJVING Lees meer over de Aquamatic hekaandrijving. SLEEPMODUS Houdt u van waterskiën, wakeboarden of tubing? Dan weet u dat het handhaven van de juiste snelheid essentieel is voor optimaal varen. Daarbij is de sleepmodus erg handig. U stelt gewoon uw voorkeurstoerental in en u bent klaar voor de start. TOONAANGEVEND D6-400 DPH, de krachtigste diesel hekaandrijving ter wereld, produceert een enorm, compressoraangedreven koppel en 400 pk. Dit levert een verbluffende acceleratie en maximaal vaarplezier op dankzij de perfect afgestemde Duoprop-aandrijving. AANMEREN MET DE JOYSTICK Maakt aanmeren eenvoudig, zelfs plezierig. Nooit meer ingewikkeld manoeuvreren op krappe plaatsen. Beweeg de joystick gewoon in elke richting en de boot volgt die beweging. U kunt tot zes aanmeerstations installeren. POWERTRIM ASSISTANT Geeft u automatisch de best mogelijke trimstand. Dit resulteert in een perfecte aandrijfstand voor optimale prestaties en een laag brandstofverbruik. Bekijk de gehele reeks opties voor Aquamatic hekaandrijving op pagina 22.

18 18 INBOARD-DIESELMOTOR DE SUPERIEURE INBOARD-DIESELMOTOR Met hun unieke koppel en acceleratievermogen zijn de dieselmotoren van Volvo Penta de superieure keuze voor alle inboard-installaties met schroefas. Combineer de betrouwbaarheid, brandstofzuinigheid en lage emissies van deze motoren met de reeks slimme Volvo Penta-functies, en u heeft alles in huis voor een uitmuntende vaarbeleving. UNIEK motorkoppel De Volvo Penta-motoren blinken uit met hun unieke motorkoppel. Het hoge koppel bij lage toeren geeft snelle acceleratie naar plané en een enorm manoeuvreervermogen. Bij hoge toeren neemt het koppel bij vol gas toe wanneer het motortoerental terugloopt; en het geeft efficiënte kruissnelheid onder alle omstandigheden. Unique marine torque GEDEGEN BEDIENINGSCENTRALE De uitgebreide reeks bedieningselementen vormt uw complete commandocentrum. Ergonomisch en gebruiksvriendelijk ontworpen voor soepel vaargedrag en totale controle. Lage-toerenmodus, de enkelvoudige hendelmodus en de cruisecontrol kunnen allemaal worden geïntegreerd in de standaardbedieningen.

19 19 LAGE-TOERENMODUS verlaagt de snelheid van de boot bij stationair draaien met 50% voor gemakkelijker manoeuvreren en aanmeren. Geïntegreerd in de standaardbedieningselementen. ENKELVOUDIGE HENDELMODUS Bestuur twee motoren met één hendel. Eenvoudig en nauwkeurig, zelfs bij zwaar weer. CRUISECONTROL Stem de snelheid van de boot nauwkeurig af met de gemakkelijk bereikbare knop op het bedieningspaneel. INBOARD-DIESELMOTOR Bekijk de gehele reeks opties voor inboard-dieselmotoren op pagina 22. Lees meer over de inboarddieselmotor. VAN 12 TOT 900 PK Volvo Penta-reeks met inboard-motoren loopt van de compacte D1 tot de enorm krachtige D13, en bestaat uit acht motorvarianten met diverse vermogensniveaus; u vindt altijd wel een motor die perfect bij uw boot past. Aan de zijkant gemonteerde bediening voor verdringingsboten. Vermogensbereik pk Motor Vermogen (pk) D D D D D D D D Complete technische gegevens op pagina 22.

20 20 BEHOUD UW VOORSPRONG MET ERKENDE SERVICE BEHOUD UW VOORSPRONG MET ERKENDE SERVICE Motoren voor de watersport worden vaak blootgesteld aan barre omstandigheden. Om hoge prestaties en een veilige bediening te garanderen moeten onze motoren en aandrijvingen worden onderhouden. Met een tijdig onderhoud via een erkende Volvo Penta-dealer behoudt u uw voorsprong; hiermee beschermt u uw investering en kunt u maximaal van het varen genieten. ONTWIKKELD, GEPRODUCEERD EN ONDERHOUDEN DOOR ÉÉN BEDRIJF Laat het onderhoud van uw Volvo Penta-producten over aan een erkende Volvo Penta-dealer. Veilig, betrouwbaar en eenvoudig: één contact voor het hele pakket. VOLVO PENTA ACTION SERVICE Volvo Penta Action Service is een unieke service voor alle eigenaren van Volvo Penta in Europa en de VS. Met deze telefonische service voor snelle ondersteuning, bieden we 24-uurs beschikbaarheid, 365 dagen per jaar. WERELDWIJD DEALERNETWERK Voor elk Volvo Penta-product is de ondersteuning beschikbaar van ons wereldwijde netwerk van servicedealers die in meer dan 130 landen aanwezig zijn. Deze servicedealers zijn specialisten in het onderhouden en repareren van uw Volvo Penta-producten, waarbij ze gebruikmaken van originele Volvo Penta-onderdelen. UITGEBREIDE BESCHERMING Volvo Penta-diesel- en benzinemotoren die worden gebruikt voor de pleziervaart, kunnen in aanmerking komen voor uitgebreide garantiedekking. Neem contact op met uw erkende Volvo Penta-dealer om te bepalen of uw aandrijfsysteem hiervoor in aanmerking komt. Uitgebreide bescherming is niet in alle landen verkrijgbaar.

21 21 ÉÉN AANSPREEKPUNT Met Volvo Penta heeft u slechts één aanspreekpunt voor het hele pakket: motoren, instrumenten, accessoires, service, garantie, enzovoort. Dit betekent minder problemen en dus meer tijd voor varen. Scan de code en zoek uw dichtstbijzijnde Volvo Pentadealer, of ga naar volvopenta.com/dealerlocator. PAS UW BOOT AAN Accessoires kunnen uw varen prettiger, veiliger en comfortabeler maken. Bij Volvo Penta ontwerpen, produceren en onderhouden we onze accessoires met de uiterste zorg, zodat u producten krijgt waarop u kunt vertrouwen. ACCUMANAGEMENT Geeft volledige controle over accustatus en, dankzij de solid-state technologie, hogere betrouwbaarheid van het systeem. Het display geeft aan: oplaadstatus, accuconditie, resterende tijd tot accu leeg is, resterende tijd tot accu vol is, voltage en stroomsterkte. Bekijk de productlijn van Volvo Penta, of ga naar volvopenta.com/ productguide. BCU BEHOUD UW VOORSPRONG MET ERKENDE SERVICE BIJPASSENDE SCHROEVEN Elke Volvo Penta-schroef is ontwikkeld voor en afgestemd op de specifieke aandrijving en motoruitvoering van Volvo Penta. Het unieke ontwerp levert hoge efficiency en langere levensduur. BOOTTRIMSYSTEEM De gepatenteerde interceptortechnologie geeft perfecte controle over trim en stabiliteit en brengt de boot sneller in plané, wat het brandstofverbruik verlaagt en het comfort verhoogt. Er is praktisch geen onderhoud dankzij composietmateriaal en het ontbreken van hydraulica. Het optionele, automatische boottrimsysteem zorgt geheel automatisch voor dezelfde perfecte tocht. VOLVO PENTA SHOP MET ÉÉN MUISKLIK In de webwinkel van Volvo Penta zijn meer dan onderdelen en accessoires voor u beschikbaar. Ga naar volvopentashop.com, selecteer een dealer en u kunt gaan winkelen.

22 22 Specificaties diesel inboard Motor Krukas kw / pk Schroefasvermogen kw / pk Nominaal toerental Motorinhoud Aantal cilinders Hogedrukbrandstofinspuiting Aanzuiging Elektronisch management Constant vermogen Elektronische gas-/schakelhendel Zoetwaterkoeling Dynamo 12V Dynamo 24V D / / N MDI 115A 1) 130S D /19 13/ N MDI 115A 1) 130S D /28 20/ N MDI 115A 1) 130S D /40 28/ N MDI 115A 1) 130S D /55 39/ N MDI 115A 1) 130S D /75 53/ T MDI 115A 1) 150S D /110 78/ CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) D6-435 WJ 320/ CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) D / / UI T/A/4V EVC T 115A 1) 80A 1) D / / UI T/A/4V EVC T 115A 1) 80A 1) D / / UI T/A/4V EVC T 80A 1) D / / UI T/A/4V EVC T 110A 1) D / / UI T2/A/4V EVC T 110A 1) Saildrive OPTIES VOOR ZORGELOOS VAREN Volvo Penta IPS Aanmeren met de joystick 1) Joystick-besturing 1) Automatische piloot 1) Dynamic Positioning System Powertrim Assistant Lage-toerenmodus Tripcomputer Cruisecontrol Enkelvoudige hendelmodus Sleepmodus voor watersport 2) Sportvisstand Automatisch boottrimsysteem Accumanagement 1) Vereist in de fabriek geïnstalleerde elektronische besturing 2) 3) Enkelvoudige installaties D4-D13 BRANDSTOFINSPUITING ONDER HOGE DRUK UI: Pompverstuivers. CR: Common-rail brandstofinspuitsysteem. ELEKTRONISCH MANAGEMENT EVC: Electronic Vessel Control, EVC. EGC: Electronic Gas Control, EGC. AANZUIGING N: Natuurlijke aanzuiging. T: Turbocompressor. T2: Tweetrapsturbocompressors. A: Aftercooler. K: Compressor. 4V: Vier kleppen per cilinder. CONSTANT VERMOGEN T: Temperatuurcompensatie. Constant vermogen ongeacht brandstoftemperatuur (5 55 C). Q: Compensatie van kwaliteit. Constant vermogen ongeacht brandstofviscositeit (zware, gewone of milieuvriendelijke brandstof). Aquamatic hekaandrijving Inboard 3) Volvo penta ips Motor IPS / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) IPS / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) IPS / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) IPS / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) IPS / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) 80A 1) IPS / / UI T/A/K/4V EVC T 80A 1) IPS / / UI T/A/K/4V EVC T 80A 1) IPS / / UI T2/A/4V EVC T 110A 1) IPS / / UI T2/A/4V EVC T 110A 1) 1) Met ingebouwde laadsensor Nieuw Standaard Optie Accessoire Niet beschikbaar BRANDSTOFINSPUITING MPI: Multi-port elektronische brandstofinspuiting. AQUAMATIC AANDRIJVINGEN SX: Enkele schroef. Voor benzinemotoren en D3. Geringe uitsparing voor hekschild. DPS: Duoprop. Voor benzinemotoren en D3. Geringe uitsparing voor hekschild. DPH: Duoprop. Met X-act-stuurinrichting, speciaal ontwikkeld voor de D4- en D6-motoren. Grote uitsparing voor hekschild. X-ACT-STUURINRICHTING Bekrachtigde hydraulische stuurinrichting met externe stuurcilinders die worden geregeld door een exacte feedbackklep. SCHROEVEN AL: Aluminium. SS: Roestvast staal. NBR: Nikkel-, brons- en aluminiumlegering. IN OVEREENSTEMMING MET EMISSIEVOORSCHRIFTEN De reeks dieselmotoren uit de D-serie voldoet aan de strengste milieu-eisen in hun betreffende vermogenklassen: de US EPA Tier 2 voor de D9, D11 en D13 en de US EPA Tier 3 voor de D1 tot en met D6, twee voorschriften die beduidend strenger zijn dan het Europese RCD-voorschrift. Al onze benzinemotoren voldoen aan de Europese RCD-normen. Modellen met katalysatoren voldoen ook aan CARB 4 Star Super Ultra Low Emission en de US EPA.

23 23 diesel aquamatic Motor D /140 98/ CR T/A/4V EVC T/Q 180A SX/DPS AL, SS D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A SX/DPS AL, SS D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A DPS AL, SS D / / CR T/A/4V EVC T/Q 180A DPS AL, SS D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR D / / CR T/A/K/4V EVC T/Q 115A 1) DPH NBR * Niet meegeleverd BENZINE AQUAMATIC Motor Krukas kw / pk Benzine met katalysator Schroefasvermogen kw / pk Krukas kw / pk Nominaal toerental Max rpm Motorinhoud Aantal cilinders Nominaal toerental Aantal cilinders Hogedrukbrandstofinspuiting Aanzuiging Fuel injection Elektronisch management Constant vermogen Elektronisch management Elektronische gas-/schakelhendel Zoetwaterkoeling Dynamo 12V Elektronische gas-/schakelhendel Zoetwaterkoeling Dynamo 12V Aquamatic aandrijving Aquamatic aandrijving V6-200*** 149/ V6 MPI EGC 75A SX/DPS AL, SS V / V6 MPI EGC/EVC** ** 75A SX/DPS AL, SS V / V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V / V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V / V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V8-225-C 168/ V8 MPI EGC/EVC** ** 75A SX/DPS AL, SS V8-270-C 201/ V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V8-300-C 224/ V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V8-320-C 239/ V8 MPI EGC/EVC** ** *** 75A SX/DPS AL, SS V8-380-C 283/ V8 MPI EGC/EVC** ** 75A DPS SS * Niet meegeleverd ** Standaard of optioneel, afhankelijk van het land van aankoop. Vraag aan uw lokale Volvo Penta dealer *** Alleen in de US Vermogen conform ISO De kwaliteit van de brandstof kan invloed hebben op het motorvermogen en op het brandstofverbruik. Vraag voor specifieke informatie over een bepaald motormodel uw dealer om een productbulletin of ga naar volvopenta.com. Niet alle modellen, standaardapparatuur en accessoires zijn beschikbaar op alle markten. Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de feiten en cijfers juist zijn ten tijde van publicatie. Volvo Penta behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen aan te brengen. Getoonde producten kunnen afwijken van de productiemodellen. X-act besturing Schroeven* Schroeven* UNIEK motorkoppel De Volvo Penta-motoren blinken uit met hun unieke motorkoppel. Het hoge koppel bij lage toeren geeft snelle acceleratie naar plané en een enorm manoeuvreervermogen. Bij hoge toeren neemt het Unique marine torque koppel bij vol gas toe wanneer het motortoerental terugloopt en het geeft efficiënte kruissnelheid onder alle omstandigheden. SOLIDE EN ROBUUSTE MOTOREN Volvo Penta-scheepsdieselmotoren zijn ontworpen en gebouwd om enorm sterk te zijn, met een stevig motorblok, een enkelvoudige cilinderkop en een ladderframe. Daardoor krijgt u een uitstekende betrouwbaarheid en een lange levensduur. PERFECT OP ELKAAR AFGESTEMDE PAKKETTEN We ontwikkelen en stemmen alles op elkaar af: van transmissies, regelsystemen, aandrijvingen tot schroeven. Dit betekent voor u een hogere betrouwbaarheid en betere prestaties. EVC ELECTRONIC VESSEL CONTROL EVC is het gemeenschappelijke elektronische platform van Volvo Penta. Het systeem is geschikt voor een aantal functies voor verhoogde functionaliteit, veiligheid en controle. Solide connectors voor scheepsgebruik en aanzienlijk minder bedrading geven een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur. Nieuwe functies kunnen makkelijk worden toegevoegd. TESTCENTRA VOOR DE SCHEEPVAART In onze testcentra voor de scheepvaart testen we continu de complete producten die we in de boten installeren. Dit geeft ons de unieke kennis als het gaat om het optimaliseren van alle Volvo Penta-producten. Specificaties

24 ZORGELOOS VAREN Aan ons concept Zorgeloos varen gingen jaren van enthousiasme, vindingrijkheid en inzet vooraf en we stelden ons steeds deze vragen: hoe kunnen we onze producten beter, eenvoudiger en veiliger maken en hoe maken we het varen beschikbaar voor meer mensen, ongeacht hun ervaring op het water? Het resultaat is een toenemend aantal technisch geavanceerde producten die uiterst gemakkelijk te bedienen zijn. Producten waardoor complexe manoeuvres eenvoudig zijn uit te voeren en u ontspannend kunt genieten van uw tijd op het water. Zo eenvoudig ligt dat Dutch

Motorboot De laatste innovaties, motoren, aandrijflijnen en opties

Motorboot De laatste innovaties, motoren, aandrijflijnen en opties Motorboot 2017 De laatste innovaties, motoren, aandrijflijnen en opties FORWARD DRIVE PAGINA 20 INHOUD 3 DE SLIMME MANIER VOOR MEER VAARPLEZIER 4 LAATSTE NIEUWS VOOR 2017 6 VOLVO PENTA GLASS COCKPIT 8

Nadere informatie

Zeilbootbrochure 2013 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS

Zeilbootbrochure 2013 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS Zeilbootbrochure 2013 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS 2 ZEILEN OP UW MANIER ZEILEN OP UW MANIER Voor ons is zeilen wat u ervan maakt. Dit kan betekenen dat u uw grenzen opzoekt of juist van elk uitje een ontspannende

Nadere informatie

zeilboot 2016 Bewezen motoren, saildrives en opties voor alle omstandigheden

zeilboot 2016 Bewezen motoren, saildrives en opties voor alle omstandigheden zeilboot 2016 Bewezen motoren, saildrives en opties voor alle omstandigheden Geweldige apparatuur. Geweldige zeilervaring. Voor een zeiler voelt niets zo lekker als de wind in de zeilen, de zon op zijn

Nadere informatie

KRACHTIGE AANDRIJVINGEN VOOR DE PROFESSIONELE SCHEEPVAART. High Performance

KRACHTIGE AANDRIJVINGEN VOOR DE PROFESSIONELE SCHEEPVAART. High Performance KRACHTIGE AANDRIJVINGEN VOOR DE PROFESSIONELE SCHEEPVAART High Performance 1 WANNEER ER WEINIG TIJD IS Een dienstvaartuig dat op weg is om een defecte windmolen te repareren, een scheepsambulance die zich

Nadere informatie

ZEILBOOTBROCHURE 2015 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS

ZEILBOOTBROCHURE 2015 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS ZEILBOOTBROCHURE 2015 MOTOREN, OPTIES EN NIEUWS 2 EEN KWESTIE VAN VERTROUWEN EEN KWESTIE VAN VERTROUWEN Of u zeilen nou puur als plezier en ontspanning ziet of als een strijd tegen de wind en de zee: u

Nadere informatie

VOLVO PENTA CLASSIC PARTS

VOLVO PENTA CLASSIC PARTS VOLVO PENTA CLASSIC PARTS ORIGINELE VOLVO PENTA ONDERDELEN VOOR KLASSIEKE MOTOREN CLASSIC PARTS GENUINE VOLVO PENTA PARTS for CLASSIC engines Classic parts voor klassieke Volvo Penta motoren Als eigenaar

Nadere informatie

Hydro Tab. Interceptor Trim Tabs. Marine Engineering. 2016ver.1

Hydro Tab. Interceptor Trim Tabs. Marine Engineering. 2016ver.1 Hydro Tab Interceptor Trim Tabs 2016ver.1 Ontworpen om te functioneren Ontwikkeld volgens het NMEA2000 protocol Geschikt voor NMEA0183 Hydrotab is een innovatief gepatenteerd trimsysteem, ontworpen voor

Nadere informatie

Maximaal plezier. Minimale emissies.

Maximaal plezier. Minimale emissies. Maximaal plezier. Minimale emissies. De compacte F50 en F60 zijn ideaal voor waterskiërs en wakeboarders. Ze behoren tot de sterkste, schoonste en zuinigste motoren in hun klasse, zodat u optimaal kunt

Nadere informatie

Het ultieme V6 vermogen voor offshore avontuur

Het ultieme V6 vermogen voor offshore avontuur Het ultieme V6 vermogen voor offshore avontuur De F225, F250 en F300 buitenboordmotoren bieden het toppunt van de nieuwste technologie van Yamaha. Deze lichte, compacte V6 motoren, ontworpen voor de veeleisende

Nadere informatie

HERMOTORISERING GOED ADVIES VOOR SUCCESVOL HERMOTORISEREN

HERMOTORISERING GOED ADVIES VOOR SUCCESVOL HERMOTORISEREN HERMOTORISERING GOED ADVIES VOOR SUCCESVOL HERMOTORISEREN INHOUDSOPGAVE HERMOTORISEREN. EEN GOED IDEE? Denkt u aan een nieuwe motor voor uw boot? 3 Wat zijn de voordelen van een nieuwe motor? 4 Revisie?

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Lichter in gewicht. Krachtig vermogen. Sterke acceleratie.

Lichter in gewicht. Krachtig vermogen. Sterke acceleratie. Lichter in gewicht. Krachtig vermogen. Sterke acceleratie. De allernieuwste F100 is nu nog lichter! En voor wat betreft echte allround prestaties, een soepele acceleratie en een laag brandstofverbruik

Nadere informatie

Gemoedsrust is standaard bij deze motoren

Gemoedsrust is standaard bij deze motoren Gemoedsrust is standaard bij deze motoren De lichtgewicht F30 en F40 zijn ontworpen met een eenvoudige installatie en gebruiksgemak in gedachte, maar ze hebben ook een betrouwbaar en hoog vermogen. Dankzij

Nadere informatie

Diesel & LPG heftrucks

Diesel & LPG heftrucks Diesel & LPG heftrucks eco-x 24/7 service wereldwijd netwerk DX GX De diesel en LPG vorkheftruck range van UniCarriers Uiterste precisie tot uw dienst THE BEST OF Door het samenvoegen van de drie onderscheidende

Nadere informatie

Man-up Hoogbouwtrucks

Man-up Hoogbouwtrucks Man-up Hoogbouwtrucks 24/7 service wereldwijd netwerk Combitrucks EK Man-up hoogbouwtrucks Hoge performance gecombineerd met smalle gangen Compact, krachtig, manoeuvreerbaar, eenvoudig te bedienen en boven

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers SXG 216 /323 /326 Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers Krachtig & betrouwbaar Bij de zitmaaiers van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: uitmuntende wereldvermaarde technologie van

Nadere informatie

Maximale stuwkracht, moeiteloos manoeuvreren

Maximale stuwkracht, moeiteloos manoeuvreren Maximale stuwkracht, moeiteloos manoeuvreren Als u pure kracht en een nauwkeurig stuurgedrag wenst, vormen de FT-modellen uw perfecte metgezel. Deze High Thrust motoren stellen met hun indrukwekkende koppel,

Nadere informatie

Ongeëvenaard vermogen. Ongekende betrouwbaarheid.

Ongeëvenaard vermogen. Ongekende betrouwbaarheid. Ongeëvenaard vermogen. Ongekende betrouwbaarheid. De F80 en F100 onderscheiden zich in deze vermogenssector door hun veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid. Voor wat betreft hun pure vermogen-prijsverhouding

Nadere informatie

Maximaal plezier Minimale emissies

Maximaal plezier Minimale emissies Maximaal plezier Minimale emissies De compacte F60 is ideaal voor waterskiërs en wakeboarders. Deze zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van uw favoriete activiteiten op het water waarom? Omdat dit

Nadere informatie

Verken uw avontuurlijke inborst

Verken uw avontuurlijke inborst Verken uw avontuurlijke inborst Met zijn luxe nieuwe donkerblauwe metallic motorkap, opmerkelijke prestaties en voldoende ruimte om drie personen comfortabel te dragen, heeft het instapmodel VX Sport meer

Nadere informatie

Krachtige en efficiënte motor

Krachtige en efficiënte motor Inboard motoren 2.5 / 5.0 / 10.0 / hybrid 2017 Krachtige en efficiënte motor Eenvoudige en robuuste bediening De motor heeft een efficiency van meer dan 90%, dus bijna alle stroom komt ten goede aan uw

Nadere informatie

Een legendarische buitenboordmotor nog verder verbeterd!

Een legendarische buitenboordmotor nog verder verbeterd! Een legendarische buitenboordmotor nog verder verbeterd! De nieuwste versie van onze legendarische F150 is met haar slanke nieuwe look en extra kenmerken perfect voor ontspanning op het water. De ultramoderne

Nadere informatie

CESAB M300 1.5 3.5 ton

CESAB M300 1.5 3.5 ton CESAB M300 1.5 3.5 ton Vorkheftruck met diesel- of -aandrijving Stel hem op de proef www.cesab-forklifts.eu De nieuwe CESAB M300 is uitvoerig getest door ons team, nu is het uw beurt. Duizenden uren onderzoek,

Nadere informatie

Ongeëvenaard vermogen. Ongekende betrouwbaarheid.

Ongeëvenaard vermogen. Ongekende betrouwbaarheid. Ongeëvenaard vermogen. Ongekende betrouwbaarheid. De F80 en F100 onderscheiden zich in deze vermogenssector door hun veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid. Voor wat betreft hun pure vermogen-prijsverhouding

Nadere informatie

De FT25 - nog een High- Thrust werkpaard

De FT25 - nog een High- Thrust werkpaard De FT25 - nog een High- Thrust werkpaard Voor pure kracht en nauwkeurig stuurgedrag is een FTmodel de perfecte keuze. Deze High-Thrust motoren stellen met hun indrukwekkende koppel, minimale geluids- en

Nadere informatie

KUBOTA DIESEL TREKKER B2420. Met een 24 pk E-TVCS motor en zijn compacte omvang levert de B2420 het vermogen en de wendbaarheid die u nodig hebt.

KUBOTA DIESEL TREKKER B2420. Met een 24 pk E-TVCS motor en zijn compacte omvang levert de B2420 het vermogen en de wendbaarheid die u nodig hebt. KUBOTA DIESEL TREKKER B B2420 Met een 24 pk E-TVCS motor en zijn compacte omvang levert de B2420 het vermogen en de wendbaarheid die u nodig hebt. KUBOTA DIESEL TREKKER B2420 De B2420 combineert optimaal

Nadere informatie

Lichter in gewicht. Krachtig vermogen. Sterke acceleratie.

Lichter in gewicht. Krachtig vermogen. Sterke acceleratie. Lichter in gewicht. Krachtig vermogen. Sterke acceleratie. De allernieuwste F100 is nu nog lichter! En voor wat betreft echte allround prestaties, een soepele acceleratie en een laag brandstofverbruik

Nadere informatie

GR1600-II Met de kenmerken van een maaier uit het topsegment, die toch eenvoudig te gebruiken is, maakt de GR1600-II maaien makkelijk en aangenaam.

GR1600-II Met de kenmerken van een maaier uit het topsegment, die toch eenvoudig te gebruiken is, maakt de GR1600-II maaien makkelijk en aangenaam. KUBOTA Dieselzitmaaier GR1600-II Met de kenmerken van een maaier uit het topsegment, die toch eenvoudig te gebruiken is, maakt de GR1600-II maaien makkelijk en aangenaam. Een genoegen om te bezitten en

Nadere informatie

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A Stijlvolle werkpaarden die de bestaande normen verleggen. Er zijn weinig compacte tractoren die zowel de sterke prestaties

Nadere informatie

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES Elektrische trekkers/magazijntrucks MOVING YOU FURTHER HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES n Foto kan optionele uitrusting omvatten. Een revolutie voor de productiviteit in de materiaalsector! Dankzij de jarenlange

Nadere informatie

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT PANORAMIC Het Panoramic-assortiment werd in 1987 geboren. De motor werd toen van de achterkant naar de zijkant verplaatst om plaats te maken voor de telescopische arm. Een revolutionaire wijziging die

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

Geheel door SDMO zelf ontwikkeld, worden de "NEXYS", "TELYS" en "KERYS" panelen als basis of als optie op onze producten aangeboden. Dankzij deze panelen is de besturing van uw stroomaggregaat eenvoudig

Nadere informatie

De GM-serie is zowel in vorm als inhoudelijk vernieuwd en is klaar om de uitdaging aan te gaan met een moderne markt in de vermogensklasse tot 55 pk.

De GM-serie is zowel in vorm als inhoudelijk vernieuwd en is klaar om de uitdaging aan te gaan met een moderne markt in de vermogensklasse tot 55 pk. De toegevoegde waarde in termen van technische eigenschappen komt van de nieuwe 3- en 4-cilinder Yanmar motoren met vermogen van 35 tot 54 pk, die worden gemonteerd in de 40-45-50-55 modellen. Het 55 model

Nadere informatie

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw Eenvoudige en complete oplossing voor uw persluchtbehoefte. COMPACT RCL-serie De RCL combineert de eenvoud en het rendement van een zuigercompressor met de duurzaamheid, technologie

Nadere informatie

QAC 1450 TwinPower TM. Een dubbele flexibiliteit. Tweemaal zoveel vermogen!

QAC 1450 TwinPower TM. Een dubbele flexibiliteit. Tweemaal zoveel vermogen! QAC 1450 TwinPower TM Een dubbele flexibiliteit. Tweemaal zoveel vermogen! Een dubbele flexibiliteit. Tweemaal zoveel vermogen! Wij begrijpen dat u vermogen nodig hebt, maar wisselen uw behoeften aan vermogen

Nadere informatie

Onze sterke lichtgewicht - ware draagbare kracht!

Onze sterke lichtgewicht - ware draagbare kracht! Onze sterke lichtgewicht - ware draagbare kracht! Krachtige voortstuwing op het water betekent niet dat u dan ook met een zware buitenboordmotor hoeft te gaan sjouwen. De lichtgewicht F8 is uiterst draagbaar

Nadere informatie

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED De ultieme truck voor lange afstanden Als we het over brandstof hebben, denken we niet alleen aan hoeveel u kunt besparen, maar ook hoe ver

Nadere informatie

NEW HOLLAND T4 T4.75 I T4.85 I T4.95 I T4.105 I T4.115

NEW HOLLAND T4 T4.75 I T4.85 I T4.95 I T4.105 I T4.115 NEW HOLLAND T4 T4.75 I T4.85 I T4.95 I T4.105 I T4.115 2 3 ALTIJD PARAAT NIEUWE T4:VERMOGEN. COMPACTE AFMETINGEN. PERFECT VOOR UW LANDBOUWBEDRIJF MAXIMALE VEELZIJDIGHEID RIJPLEZIER VAN DE BOVENSTE PLANK

Nadere informatie

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE NIEUWE LF EURO 6, GEMAAKT OM TE LEVEREN De nieuwe LF biedt alles wat u mag verwachten van een moderne distributietruck. Hij is

Nadere informatie

MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL. Zetor Tractoren sinds 1946.

MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL. Zetor Tractoren sinds 1946. MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL Zetor Tractoren sinds 1946. EEN UNIVERSELE TRACTOR VOOR ALLEDAAGS GEBRUIK! DE ZETOR MAJOR IS EEN COMPACTE TRACTOR MET EEN VERMOGEN IN DE CATEGORIE TOT 80 PK. HIJ HERINNERT

Nadere informatie

980 mm 1363 mm. 319 Compacte graafmachines

980 mm 1363 mm. 319 Compacte graafmachines 980 mm 1363 mm 319 Compacte graafmachines Makkelijk verplaatsbaar Een graafmachine van de ene naar de andere werkplek veplaatsen is nooit zo eenvoudig geweest. De Bobcat 319 compacte graafmachine kan vervoerd

Nadere informatie

EEN HOGER NIVEAU UW OMZET NAAR EFFICIËNT HANTEREN TILT

EEN HOGER NIVEAU UW OMZET NAAR EFFICIËNT HANTEREN TILT Farmlift farmlift EFFICIËNT HANTEREN TILT UW OMZET NAAR EEN HOGER NIVEAU FARMLIFT MAAKT SNEL WERK VAN DE GROOTSTE TAKEN Professionele landbouwers kunnen nu rekenen op de Case IH Farmlift telescopische

Nadere informatie

De ongelooflijke M12 - Gewoon inschakelen en wegvaren

De ongelooflijke M12 - Gewoon inschakelen en wegvaren De ongelooflijke M12 - Gewoon inschakelen en wegvaren Een Yamaha Electric Drive is de handigste en milieuvriendelijkste manier om een kleine boot aan te drijven - en het zal u verbazen hoe krachtig hij

Nadere informatie

Jachtwerf Arie Wiegmans

Jachtwerf Arie Wiegmans Jachtwerf Arie Wiegmans... staat voor betrouwbaarheid, service en kwaliteit. Of het nu gaat om onderhoud, stalling of de aankoop van een nieuwe of gebruikte boot. Op onze jachtwerf in Breukelen vindt het

Nadere informatie

GR GR1600-II KUBOTA DIESEL ZITMAAIER

GR GR1600-II KUBOTA DIESEL ZITMAAIER KUBOTA DIESEL ZITMAAIER GR GR1600-II Met de kenmerken van een maaier uit het topsegment, die toch eenvoudig te gebruiken is, maakt de GR1600-II maaien makkelijk en aangenaam.. Laat uw gazon er net zo mooi

Nadere informatie

Onze sterke lichtgewicht - ware draagbare kracht!

Onze sterke lichtgewicht - ware draagbare kracht! Onze sterke lichtgewicht - ware draagbare kracht! Krachtige voortstuwing op het water betekent niet dat u een zware buitenboordmotor uw boot op hoeft te sjouwen. De lichtgewicht F9.9 is uiterst draagbaar

Nadere informatie

Elektrische heftrucks

Elektrische heftrucks Elektrische heftrucks 24/7 service wereldwijd netwerk TX3 TX4 QX2 Voor al uw werkzaamheden van bestelling tot levering De elektrische hef UniCarriers THE BEST OF Door het samenvoegen van de drie onderscheidende

Nadere informatie

POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015

POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015 4 POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015 KRACHTIG & COMPACT EY 74A2 LJ2G / PN2G / X Accu-schroef/boormachine 2 Nieuwe borstelloze motor De nieuwe grotere motor zorgt voor meer kracht en efficiëntie (vergeleken

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt.

Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt. Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt. 12 Volt tot 4,5 kw 24 Volt tot 9,0 kw Voordelen: Gebruik- Traploos in toeren regelbaar Softstart

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

Bij de F40 is gemoedsrust standaard

Bij de F40 is gemoedsrust standaard Bij de F40 is gemoedsrust standaard De lichtgewicht F40 is ontworpen met een eenvoudige installatie en gebruiksgemak in gedachte, maar heeft ook een betrouwbaar en hoog vermogen. Dankzij Yamaha's elektronische

Nadere informatie

Motor. Motortype 4155

Motor. Motortype 4155 Efficiënte Rider met optionele 94 of 103 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden. Geschikt voor huis-en grondeigenaren die behoefte hebben aan een hoge efficiëntie,

Nadere informatie

Honda Insight. Meer inzicht. "De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving"

Honda Insight. Meer inzicht. De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving Honda Insight Meer inzicht Rij-impressie Tijdens het leven van een auto wordt een model continu aangepast. Gaandeweg krijgt de fabrikant nieuwe inzichten, werkt de fabriek efficiënter of ontwikkelt een

Nadere informatie

HIAB 200 C Vermogen 20 tm

HIAB 200 C Vermogen 20 tm HIAB 200 C Vermogen 20 tm Productbrochure www.hiab.com 2 Voor maximale allround prestatie De HIAB 200 C voor allerlei taken Hier ziet u een kraan met kracht én groot vermogen, een echte alleskunner. De

Nadere informatie

Nu nog lichter, stiller en krachtiger.

Nu nog lichter, stiller en krachtiger. Nu nog lichter, stiller en krachtiger. De gloednieuwe F80 is nu nog lichter - dus voor wat betreft echte allround prestaties, een soepele acceleratie en een laag brandstofverbruik is hij vrijwel onverslaanbaar.

Nadere informatie

NEW HOLLAND TZ EN TCD TZ21 TZ24 TC21D TC24D

NEW HOLLAND TZ EN TCD TZ21 TZ24 TC21D TC24D NEW HOLLAND TZ EN TCD TZ21 TZ24 TC21D TC24D DE KLEINE EN MIDDELGROTE TRACTOREN New Holland biedt twee verschillende tractoren van 21 en 24 pk aan in zijn reeks compacte utiliteitstractoren. De hydrostatisch

Nadere informatie

Twee puur sportieve tenders

Twee puur sportieve tenders Twee puur sportieve tenders Ga dus het water op met een YAM STi, die plezier combineert met wat extra comfort. Dit komt voor een groot deel door de dubbele opblaasbare bodem, die extra stevig is en prettig

Nadere informatie

imop Lite Mobiele reiniging

imop Lite Mobiele reiniging imop Lite Mobiele reiniging Welkom bij de revolutie imop Lite De imop Lite is lichter dan de i-mop XL en is daarmee de kleinste en lichtste machine in de hele i-mop-reeks. Met deze uitbreiding op de huidige

Nadere informatie

VS.2. Verticale getrokken voermengwagens

VS.2. Verticale getrokken voermengwagens VS.2 Verticale getrokken voermengwagens MEER DAN 50 JAAR ERVARING 1969 De drang naar innovatie zorgde ervoor dat Sgariboldi in 1969 de eerste voermengwagen ontwikkelde. Vandaag de dag produceert Sgariboldi

Nadere informatie

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen HOGE PRESTATIES, ZEER EFFICIËNT - ÉN EEN DUURZAME OPLOSSING De introductie van de Volvo FM Methaan-Diesel betekent

Nadere informatie

Motorvermogen : 9,4 pk Gewicht machine : 580 kg tot 735 kg KUBOTA RUPSDUMPER

Motorvermogen : 9,4 pk Gewicht machine : 580 kg tot 735 kg KUBOTA RUPSDUMPER Motorvermogen : 9,4 pk Gewicht machine : 580 kg tot 735 kg KUBOTA RUPSDUMPER COMPACT STERK EN COMFORTABEL, DE NIEUWE KUBOTA KC70-4 BESPAART U TIJD EN MOEITE. VIJF VERSIES ZIJN BESCHIKBAAR: H/HV/VHD/SL/VSL.

Nadere informatie

Het ultieme V6 vermogen voor offshore avontuur

Het ultieme V6 vermogen voor offshore avontuur Het ultieme V6 vermogen voor offshore avontuur De F225, F250 en F300 buitenboordmotoren bieden het toppunt van de nieuwste technologie van Yamaha. Deze lichte, compacte V6 motoren, ontworpen voor de veeleisende

Nadere informatie

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker 2 Standaard zoals u het nog niet eerder heeft gezien Soms moet je verder durven te gaan. Toen we de John Deere 3036E Standaard Compacttrekker ontworpen,

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

COMPACT TRACTOR COMPACTTRACTOREN 22-60PK

COMPACT TRACTOR COMPACTTRACTOREN 22-60PK COMPACT TRACTOR COMPACTTRACTOREN 22-60PK Voor alle seizoenen, en om alle redenen Met een uitgebreid assortiment dat de 22 tot 60 PK-klasse omvat, heeft Yanmar een tractor die bij uw bedrijfstak, uw toepassing

Nadere informatie

POWER. For Marine Professionals. Binnenvaart Special

POWER. For Marine Professionals. Binnenvaart Special POWER For Marine Professionals Binnenvaart Special EDITORIAL Als zoon van een schippersgezin, heb ik de eerste jaren van mijn leven op de binnenvaart doorgebracht. Bij elk schip wat voorbij voer, vroeg

Nadere informatie

STW34/STW37/STW40. Uitzonderlijke betrouwbaarheid, eenvoudige bediening, ongeëvenaarde prestaties en krachtige motoren kenmerken de nieuwe STW-serie.

STW34/STW37/STW40. Uitzonderlijke betrouwbaarheid, eenvoudige bediening, ongeëvenaarde prestaties en krachtige motoren kenmerken de nieuwe STW-serie. ST KUBOTA DIESEL TRACTOR STW34/STW37/STW40 Uitzonderlijke betrouwbaarheid, eenvoudige bediening, ongeëvenaarde prestaties en krachtige motoren kenmerken de nieuwe STW-serie. SERIE STW STW34/STW37/STW40

Nadere informatie

y Verwarming op brandstof 87

y Verwarming op brandstof 87 Klimat 5 1 y Verwarming op brandstof 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Benzine 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 excl. automaat Benzine 30618 095-1 Er is een nieuwe generatie verwarming geïntroduceerd

Nadere informatie

De snelle, wendbare en betaalbare Yamaha EX

De snelle, wendbare en betaalbare Yamaha EX De snelle, wendbare en betaalbare Yamaha EX De nieuwe, innovatieve Yamaha EX is bedoeld voor mensen die maximale betrouwbaarheid en ultiem plezier zoeken in een wendbare machine die zowel veelzijdig als

Nadere informatie

Hiab XS 022 Serie 2,2 2,6 tm

Hiab XS 022 Serie 2,2 2,6 tm Hiab XS 022 Serie 2,2 2,6 tm Productbrochure Eenvoud en prestatie De Hiab XS 022 maakt uw dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger De Hiab XS 022 is een kleine, compacte en flexibele kraan voor een brede

Nadere informatie

De nieuwe R serie AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX

De nieuwe R serie AVANT R20 AVANT R35 AVANT R28 S AUX S AUX AUX Nederlands R Serie De nieuwe R serie De nieuwe R serie van AVANT wijkt af van het traditionele AVANT design. Bij de R serie zit de bestuurder op het achterchassis, boven de motor in plaats van op het voorchassis

Nadere informatie

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE 2 INLEIDING & DESIGN Als allereerste compacte SUV is de Toyota RAV4 al meer dan 20 jaar een ware avonturier. In de nieuwe, elegant vormgegeven RAV4 beschikt u over Toyota's

Nadere informatie

Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden.

Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden. Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden. Geschikt voor landeigenaren die de vraag superieure efficiency, wendbaarheid

Nadere informatie

ANTARIS - MARIL - MAKMA DUURZAAM START NU... MET ELEKTRISCH VAREN POWERED BY AQUATEC INDUSTRIES

ANTARIS - MARIL - MAKMA DUURZAAM START NU... MET ELEKTRISCH VAREN POWERED BY AQUATEC INDUSTRIES ANTARIS - MARIL - MAKMA DUURZAAM START NU... MET ELEKTRISCH VAREN POWERED BY AQUATEC INDUSTRIES FIJN DAT U STIL STAAT BIJ DE TOEKOMST! HARTELIJK We kunnen er niet langer omheen; in de (nabije) toekomst

Nadere informatie

E-Propulsion. Elektrisch varen volgens Mastervolt. Complete systemen, tot elk gewenst vermogen Eén leverancier Wereldwijde service

E-Propulsion. Elektrisch varen volgens Mastervolt. Complete systemen, tot elk gewenst vermogen Eén leverancier Wereldwijde service E-Propulsion Elektrisch varen volgens Mastervolt Complete systemen, tot elk gewenst vermogen Eén leverancier Wereldwijde service T H E P O W E R T O B E I N D E P E N D E N T Elektrische aandrijving op

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

Wanneer u zo weinig tankt als nooit tevoren

Wanneer u zo weinig tankt als nooit tevoren Wanneer u zo weinig tankt als nooit tevoren wanneer u voor meer kracht duidelijk minder brandstof nodig hebt 20 % Tot MINDER BRANDSTOFVER- BRUIK! * wanneer u uw gehele werkomgeving optimaal in het oog

Nadere informatie

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE 365 dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom

Nadere informatie

SEW-EURODRIVE Driving the world. Servomotoren. Dynamiek binnen handbereik

SEW-EURODRIVE Driving the world. Servomotoren. Dynamiek binnen handbereik SEW-EURODRIVE Driving the world Servomotoren Dynamiek binnen handbereik Servomotoren CMP Precisie, dynamiek en kracht in een bijzonder compacte constructie - daarvoor staan de krachtige servomotoren van

Nadere informatie

DE ECHTE EXPERTS HERKENT MEN AAN HET MATERIAAL. DE NIEUWE STEYR EXPERT CVT.

DE ECHTE EXPERTS HERKENT MEN AAN HET MATERIAAL. DE NIEUWE STEYR EXPERT CVT. steyr-traktoren.com DE ECHTE EXPERTS HERKENT MEN AAN HET MATERIAAL. DE NIEUWE STEYR EXPERT CVT. EEN EXPERT OP ELK GRONDGEBIED. Op weideland, het veld, de straat of op de boerderij: de nieuwe STEYR Expert

Nadere informatie

Van laadperron tot gangpad. De ideale keus.

Van laadperron tot gangpad. De ideale keus. RT 4000 SERIE Van laadperron tot gangpad. De ideale keus. De RT 4020 meerijpallettruck met staanplaats is ontworpen met de focus op ongeëvenaarde wendbaarheid, reactief stuurgedrag, betrouwbaarheid en

Nadere informatie

Hybride voortstuwing sloep met ballen

Hybride voortstuwing sloep met ballen Hybride voortstuwing sloep met ballen Sloep met ballen is een overnaads geklonken aluminium reddingssloep van 8,25 m met een gewicht van circa 2500 kilo. Voor deze sloep ben ik op zoek naar een hybride

Nadere informatie

MULTILIFT POWER HAAKARM RANGE

MULTILIFT POWER HAAKARM RANGE POWER HAAKARM RANGE PRODUCTBROCHURE POWER VOOR SUCCES Onze krachtigste reeks haakarmen Power zetten u een klasse hoger. Met extra krachtige prestaties, de modernste besturing en een cruciale vermogensreserve

Nadere informatie

Maximaal plezier op het water

Maximaal plezier op het water Maximaal plezier op het water Wilt u zoveel mogelijk plezier aan boord, dan is de YAM Sport ideaal. Perfect voor kampeervakanties, watersport, gezinsvakanties, een tocht op het meer of om de kustlijn gewoon

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit Standard Plus RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG

Nadere informatie

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE NIEUW De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom voor uw wensen het hele jaar

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

COMPACT TRACTOR. GK Serie 16 PK - 20 PK > < > < > < Call for Yanmar solutions

COMPACT TRACTOR. GK Serie 16 PK - 20 PK > < > < > < Call for Yanmar solutions COMPACT TRACTOR GK Serie 16 PK - 20 PK > < > < > < Call for Yanmar solutions STATE OF THE ART TECHN VOOR GEAVANCEER TECHNOLOGIE DIE U VERWACHT YANMAR tractoren zijn ontwikkeld en gebouwd om de zware werkzaamheden

Nadere informatie

PROMOTIE VOOR VAN HUSQVARNA RIDER 115C ACTIE

PROMOTIE VOOR VAN HUSQVARNA RIDER 115C ACTIE VAN 3.879 VOOR 3.699 ACTIE HUSQVARNA RIDER 115C Compacte en gebruiksvriendelijke Rider met 95 cm Combi maaidek. Geschikt voor huiseigenaren die een efficiënte en multifunctionele zitmaaier zoeken, die

Nadere informatie

Dakkoffers RAXER. Traxer, ruimte voor avontuur.

Dakkoffers RAXER. Traxer, ruimte voor avontuur. Dakkoffers RAXER Traxer, ruimte voor avontuur. 3 OP ZOEK NAAR AVONTUUR. Traxer. Robuust, betrouwbaar en op en top veilig. De Hapro Traxer is een ruime en fraai vormgegeven dakkoffer, ontworpen voor ondernemende

Nadere informatie

MCS. Het baanbrekende systeem voor ongeëvenaarde veiligheid

MCS. Het baanbrekende systeem voor ongeëvenaarde veiligheid MCS Het baanbrekende systeem voor ongeëvenaarde veiligheid MCS unieke technologie & complexe toepassingen Magn De veiligheidstechniek van MCS werd in nauwe samenwerking met technische universiteiten ontwikkeld

Nadere informatie

Soepeler en stiller Zowel de trillingen als geluiden die de bestuurder bereiken, werden verminderd. Een rubber vloermat is verkrijgbaar.

Soepeler en stiller Zowel de trillingen als geluiden die de bestuurder bereiken, werden verminderd. Een rubber vloermat is verkrijgbaar. New Holland TD3.50 2 3 BEWAARD wat u goed VOND. TOEGEVOEGD wat u VROEG. De New Holland TD3.50 4WD-tractoren met ROPS-platform bouwden een uitstekende reputatie op dankzij hun betrouwbare en veelzijdige

Nadere informatie

FARMALL C NOMINAAL VERMOGEN VAN PK

FARMALL C NOMINAAL VERMOGEN VAN PK FARMALL C NOMINAAL VERMOGEN VAN 56-75 PK STA KLAAR MET CASE IH. Met meer dan 160 jaar ervaring in de landbouwsector hebben we een duidelijk inzicht in de behoeften van landbouwers en hun belangrijke rol

Nadere informatie

FREEDOMLIFT ZWARE 2-KOLOMS HEFBRUGGEN. De superieure 2-koloms hefbrug met volledig vrije werkvloer Capaciteit 5.500 kg, 7.000 kg en 9.

FREEDOMLIFT ZWARE 2-KOLOMS HEFBRUGGEN. De superieure 2-koloms hefbrug met volledig vrije werkvloer Capaciteit 5.500 kg, 7.000 kg en 9. ZWARE 2-KOLOMS HEFBRUGGEN FREEDOMLIFT De superieure 2-koloms hefbrug met volledig vrije werkvloer Capaciteit 5.500 kg, 7.000 kg en 9.000 kg STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE Superior solutions

Nadere informatie