Nieuwsbrief juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief juni 2015"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief juni 2015 Het seizoen is al in volle gang en de zomer gaat beginnen. In deze nieuwsbrief vindt u weer leuke nieuwtjes en informatie! Laat hem ook aan alle gezinsleden lezen zodat iedereen op de hoogte is.

2 Wij hopen dat het een goede zomer wordt en dat iedereen lekker blootgewoon kan genieten. Er staan veel activiteiten gepland voor deze zomer zoals de Midzomernachtduik, de Haringparty, een Voetbaldag, een Helikoptervlucht, de Musical Mamma Mia, White Diner en Alles mag op zaterdag en dit is nog lang niet alles! Lees gauw verder wat voor nieuws we u hebben te vertellen! ANWB Lentedagen Op 18 en 19 april waren de ANWB-Lentedagen in Recreatiegebied Bussloo. Flevo-Natuur en collega-park Natukreek waren ook aanwezig om informatie te verstrekken over onze parken en het naturisme. De stand werd goed bezocht en de sfeer was prima. De eerste vakantie is al geboekt door deze goede promotie. Open Dagen / Kijk- en verkoopweekend De open dagen waren gezellig met veel belangstelling. Zaterdag was een lekkere zonnige dag en op zondag was er in de middag helaas regen maar dit mocht de pret niet drukken. We hebben drie objecten verkocht! De volgende open dagen zijn op zaterdag 22 augustus en zondag 23 augustus. Even voorstellen Ik ben Lecoli van Beek, ik ben 24 jaar en kom uit Lunteren. Sinds medio april ben ik werkzaam op de receptie waar ik het tot nu toe reuze naar m n zin heb. Ik kom u vast nog wel een keer tegen bij de receptie of op het park. Inlogcodes jaargasten Als jaargast van Flevo-Natuur kunt u op onze website (rechts bovenin) inloggen om o.a. documenten, formulieren en de nieuwsbrieven te downloaden. De inlognaam is: jaarplaats flevo en het wachtwoord is: flevonatuur. Riool Als u naar huis gaat raden wij u aan de deksel van de wc-pot dicht te doen; dit voorkomt onaangename verrassingen als er werkzaamheden zijn aan het riool.

3 Buitenzwembad Er zijn werkzaamheden aan het buitenbad uitgevoerd. Helaas kwamen we extra lekkages tegen waardoor het allemaal een beetje tegenzat. Het oude ligplateau moest hiervoor verwijderd worden en een speciaal bedrijf is geweest om het beton door te zagen. Er is nu een prachtig nieuw terras voor in de plaats gekomen. Ook de coniferenhaag is verwijderd. We hebben al positieve reacties ontvangen van gasten dat? het zo n prachtig open zicht is! Kortom, een hele verbetering en we kunnen er voorlopig weer lekker mee door. Geen schoeisel in het zwembad Graag willen wij u er op attenderen om zonder schoeisel het zwembad te betreden. Er staat in het eerste halletje een schoenenkast en het is de bedoeling dat de schoenen daar geplaatst worden en niet meegenomen worden naar de volgende kleedruimte. Wij willen dit graag extra onder de aandacht brengen in verband met de hygiëne. Ligbedden in het zwembad Het bezet houden van ligbedden en stoelen zonder dat deze gebruikt worden, is niet toegestaan. Het voorkomt ergernissen bij gasten die er geen gebruik van kunnen maken. We willen dat iedere gast hier gebruik van kan maken. Voor onze seizoengasten Heeft u uw seizoenplaats, en eventueel de winterstalling voor volgend jaar alweer vastgelegd? Dit kan door middel van een reserveringsformulier welke u vindt op Ook kunt u het reserveringsformulier bij de receptie ophalen en invullen. Voor 1 september vastgelegd = zeker van uw (huidige) plaats. Huttenbouwfeest Voor het huttenbouwfeest zijn we weer op zoek naar mooi schoon hout wat de kinderen straks kunnen gebruiken om de hut te bouwen. Weet u soms bedrijven die van de pallets af willen? Laat het ons weten, we zijn er erg blij mee! Ook zijn wij (en de kinderen) erg blij met grote lappen stof, gordijnen, lakens en verf op waterbasis. Dit kan bij de receptie afgegeven worden. Op onze website kunt u uw kinderen ook alweer inschrijven voor dit superleuke huttenbouwfeest.

4 Se-Na Hoera Sena55+ viert haar 25 jarig jubileum! 25 jaar geleden besloten actieve 55+ naturisten om een vereniging op te richten die activiteiten voor haar leden zou organiseren. Zo is Sena55+ op Flevo-Natuur ontstaan en lid geworden van de NFN en dus ook aangesloten bij de INF. Wij zijn in de afgelopen jaren verjongd dus nu is iedere naturist met respect voor elkaar van 50 jaar of ouder eventueel met een jongere partner welkom bij Sena55+ De vereniging heeft dus geen eigen accommodatie maar organiseert gezamenlijk recreatieve activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: naturistische midweken, weekenden, weken en langere vakanties in binnen en buiten Nederland, fiets en wandeltochten, zwemdagen en andere naturistische evenementen, eventueel aangevuld met een textiel activiteit in de omgeving. Het is een vereniging die elke nieuwe activiteit verwelkomt die binnen haar doelstellingen past. Op onze site kunt u verdere informatie vinden. Wij vieren ons 25 jarig jubileum daar waar het idee is ontstaan! Natuurlijk op Flevo-Natuur! Op zondagavond 28 juni Vanaf tot... Wij starten met een warm en koud buffet in Grand Café t Centrum à 17,50. Voor een ieder die deelgenomen heeft aan het buffet is er een muziek en een dansavond. Alle aanwezigen op Flevo-Natuur van 50 jaar of ouder, eventueel met een jongere partner, zijn van harte welkom om ons feest mee te maken. Vriendelijke groeten, En misschien tot 28 juni! Nicolette Rijpsma voorzitter van Sena55+

5 Kinderboerderij Zoals eerder genoemd komt er een nieuw hek voor de kinderboerderij. Het hek staat al klaar en we hopen deze nog voor de zomer te kunnen plaatsen. Chillplek voor de Flevo-Jeugd Met hulp en inzet van de B.F.N. wordt de chillplek geplaatst bij de bomen achter de Jeu de Boulesbaan. Zodra jullie zien dat de werkzaamheden zijn gestart kom dan gerust een handje helpen. Vele handen maken tenslotte licht werk. Puur Zeewolde Flevo-Natuur werkt samen met de organisatie Puur Zeewolde Puur Plezier en wil recreanten, toeristen en eigen inwoners verrassen met diverse bijzondere belevenissen van eigen bodem. De prachtige ligging van Zeewolde, aan het water en centraal in Nederland heeft veel te bieden. Uitgestrekte en bijzondere natuur, de strandjes, de gastvrijheid van de mensen, het dorpse karakter, de hang naar eerlijke producten en duurzaamheid en de vele sportmogelijkheden. Kortom Zeewolde biedt puur plezier. Proef de sfeer, kom ontspannen, leef je uit en ontdek het zelf! Op de website ziet u allerlei evenementen die het komende seizoen georganiseerd worden. Wij promoten natuurlijk ook ons mooie park en willen mensen graag kennis laten maken met Flevo-Natuur. In het kader van Puur Zeewolde kunnen bezoekers op 14 en 28 juni, 26 juli, 23 augustus en 13 september een introductierondleiding en introductie opgietsessie krijgen. We promoten daarbij ook ons dagarrangement. Supermarkt Regelmatig heeft de supermarkt leuke aanbiedingen, teveel om hier te noemen. De aanbieding van juni is: Mini muffins verpakt met 10 stuks en 3 verschillende smaken per pak 2,49 en voor 2 verpakkingen betaalt u 4,00! Opgietsessies Voor de liefhebbers van de opgietsessies: in juli en augustus zal de sessie van uur om uur zijn. Graag vragen wij u om de gasten die hier voor een kort verblijf zijn ook een kans te geven om van de sessies te genieten.

6 Flevo s Pen Hallo mede Flevo-Natuur genieters, Cees en Jenny hebben mij (Onno) de Flevo pen overgedragen. Laat ik van de gelegenheid gebruik maken om hen te bedanken dat zij het hele jaar door elke dag van de week in de supermarkt voor iedereen hebben klaargestaan. Een aantal jaren geleden ben ik voor een saunabezoek op Flevonatuur terecht gekomen. Ik maakte er direct vrienden. Dat zelfde jaar heb ik op een hoog zomer moment Spreeuwen 1 voor een week gehuurd. Het beviel zo goed dat ik er een week aan had geplakt. Kort daarna zag ik kans om voor weinig een zes meter lange Knaus op de kop te tikken. Daarmee heb ik drie zomers lang met plezier aan de Vijver gestaan. Dankzij de gezelligheid en openheid van de buren. Ik vond het ook gezellig om op een afstandje de eiland activiteiten te kunnen aanschouwen. Regelmatig nam ik nog vóór het ontbijt een plons in de vijver. Ik had fijne buren zoals bijvoorbeeld Karin en Gijs. Karin gaf mij regelmatig een hapje eten mee, ware haute cuisine kan ik vertellen. Al deze tijd werd ik in vele weekenden en vakanties vergezeld door Maarten, en hij is er gelukkig nog steeds bij. Ook door de week verbleef ik regelmatig op de camping. Het werd tijd om ook in de winter op de camping te kunnen verblijven. Ruim drie jaar geleden kon ik dankzij een tip van opgieter Karel voor weinig een stacaravan aan de Kiekendief kopen. Zoals veel mensen dat ervaren van hun eigen plekje vind ik dat wij het mooiste plekje van de camping hebben :-). Al mis ik af en toe de vrijheid en rumoer aan de vijver. Maar daarom gaan wij op warme dagen vaak picknicken op het eiland. Ruim een jaar geleden heb ik mijn huidige vriendin Monique op deze camping leren kennen. Dat mag ik wel het grootste geluk noemen. Inmiddels hebben wij voor Mo's kinderen op ons droomplekje aan de Kiekendief twee schitterende slaapkamers aan laten bouwen door aannemer Harre Koldewijn. Monique's kinderen hebben al veel camping maatjes. Wij wonen inmiddels samen in het centrum van Zeewolde maar zullen nog in lengte van jaren, of liever nog, tot ons einde van Flevonatuur blijven genieten. Als het aan de kinderen ligt waren wij nooit in Zeewolde centrum gaan wonen maar gewoon altijd direct uit school naar de camping gegaan. Maar ja, de gemeente Zeewolde denkt daar anders over... Dank Flevonatuur voor het stukje extra levensgeluk wat de camping ons biedt. Onno - Ik geef de Flevo's pen graag door aan Eelco, Angelique en Daniël.

7 Midzomernachtduik zaterdag 20 juni Aanvang uur uur midzomer opgiet start opwarm programma uur allemaal de midzomerduik Deelname aan de activiteiten is op eigen risico Wijzigingen onder voorbehoud

8 Genieten in de zon Lekker genieten in de zomerse zon en streeploos bruin worden dat is altijd heerlijk. Hierbij hebben wij nog wat tips voor u om optimaal van de zon te kunnen genieten. 1. Houd rekening met UVA en UVB-straling Iedereen weet dat te veel zon slecht is en kan ook voor verbranding van de huid zorgen. Minder bekend is dat u zelfs achter glas al huidschade kunt oplopen door de zon. Dat komt door de zogenaamde UVAstraling. Koop dus een zonnebrandcrème die beschermt tegen UVA en UVB-straling. 2. Welke factor heb ik nodig? De SPF (Sun Protection Factor) geeft aan hoeveel bescherming een bepaalde crème levert. Vanaf factor 30 bent u beschermd tegen 97% van de zonnestralen. Het maakt niet veel uit of u een hele dure of goedkope crème gebruikt. De duurdere crèmes hebben soms een iets beter filter, maar u bent geneigd van een goedkope crème meer te gebruiken. En dat is natuurlijk prima! 3. Hoe vaak moet ik smeren? Als u de hele dag in de zon bent, zorg er dan voor dat u zich iedere 2 uur opnieuw insmeert. Zorg ervoor dat u geen plekjes overslaat en blijf tussen 12 en 14 uur zoveel mogelijk uit de directe zon. 4. Moet ik waterproof crème gebruiken? Wanneer er op zonnebrandcrème waterproof of waterresistant staat, dan betekent dit dat de crème ook in het water beschermt. Het is echter niet zo dat het blijft zitten tijdens het zwemmen. Na het zwemmen is het verstandig om u weer in te smeren - ook als de crème waterresistant is. Kortom: zon is heerlijk maar bescherm uw huid wel goed. Te lang in de zon zitten kan niet alleen leiden tot verbranding, maar ook tot een zonnesteek. Van een zonnesteek is sprake als de lichaamstemperatuur ernstig is ontregeld als gevolg van het zonnen. Uw temperatuur kan oplopen tot 42 graden Celsius en dat is levensgevaarlijk. Drink vooral voldoende water op een warme dag. Krijgt u last van misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn of een snelle hartslag is het goed om direct uit de zon te gaan of een koude douche te nemen.

9 Recreatie Het zijn weer drukke en gezellige tijden geweest voor het recreatieteam en een aantal evenementen zijn goed bezocht maar het kan natuurlijk altijd beter!!!! Veel gasten hebben nog een beetje moeite met het zich van te voren aanmelden c.q. inschrijven voor een activiteit. Dan ziet het er naar uit dat er weinig animo is maar als het tijdstip aangebroken is komen opeens uit alle hoeken en gaten gasten tevoorschijn! Dus graag inschrijven als dat vermeld/gevraagd wordt op de flyer het zou toch jammer zijn als wij een activiteit annuleren en er is opeens wel animo! Grand Café t Centrum Uiteraard hebben wij weer een aantal gezellige dagen/avonden voor u in petto. Tijdens het hemelvaart- en pinksterweekend heeft u al kunnen genieten van een aantal all round entertainers, maar er volgen er nog meer!! Allereerst beginnen we met een oude bekende namelijk Glenn Palm op de gezellige Haringparty van 27 juni a.s. In het hoogseizoen gaan we dan verder met: 4 juli Roy van Slimming, 11 juli Wilfred Belles, 18 juli Han Holland, 25 juli natuurlijk Natupop, 1 augustus Jordy Heer, 8 augustus het Zomerfestival met diverse bekende artiesten, o.a. Dries Roelvink, Arno Kolenbrander, Rudy van Urk etc., 15 augustus Dennis Burger en op 22 augustus Mark Fledderman. Alles mag op zaterdag Onder het motto Alles mag als het maar leuk is, nodigen wij jong en oud uit een leuke activiteit te organiseren op zaterdag 15 augustus a.s. Dus wilt u niet wachten tot Halloween maar uw plek nu al omtoveren tot een spookhuis? Of heeft u hartje zomer zin om oliebollen te bakken? Wilt u een ouderwetse spelmiddag organiseren, uw hobby met park gasten samen uitoefenen of wilt u een Gardensale houden? Het mag allemaal! Het is de bedoeling dat er van s morgens 11:00 uur tot s avonds 21:00 uur zoveel mogelijk verschillende activiteiten georganiseerd worden door de gasten zodat er voor elk wat wils te doen en te beleven is. Bij de receptie ligt er een aanmeldformulier en een informatiefolder. Dit alles wordt georganiseerd door Ruben en Regina. Wereld naturistendag Op zondag 28 juni vindt de Wereld Naturistendag plaats waar iedereen gratis het naturisme kan uitproberen. Zo ook bij ons! Dus weet u nog iemand die geïnteresseerd is? Nodig ze uit voor deze zondag!

10 Natupop festival Op zaterdag 25 juli gaan we weer helemaal los met z n allen tijdens hét festival voor jong en oud op het eiland van Flevo-Natuur. Er staan diverse drank- en eettentjes; vorig jaar was er een viskar en waren er snacks, ambachtelijke gerookte paling, belegde broodjes en ijs verkrijgbaar! Line-up De line-up is bekend voor het Natupop festival. Onderstaande bands komen dit jaar een spetterend optreden verzorgen. Wij hebben er heel veel zin in! U toch ook???? De Woodrockers Bamm Bamm The Hillbilly Moonshiners G oldies The Funky Five Let op! Op 25 juli 2015 zijn alle horecagelegenheden op het park gesloten. Voor eten en drinken kunt u terecht op het festival terrein. Hiervoor heeft u consumptiemunten nodig. De munten zijn in de voorverkoop (tot 19 juli) met korting te bestellen. Uiteraard willen we u ook aanbieden om vooraf munten met korting te bestellen. Ga naar en vul het formulier in. 21 halen = 20 betalen. U betaalt 40,- voor 21 munten. 31 halen = 30 betalen. U betaalt 60,- voor 31 munten. 42 halen = 40 betalen. U betaalt 80,- voor 42 munten. 54 halen = 50 betalen. U betaalt 100,- voor 54 munten. Hemd van je lijf: Een nieuwe rubriek welke af en toe in onze nieuwsbrief naar voren komt. Wij vragen dan iemand van het park het hemd van zijn/haar lijf. Als eerste hebben wij Vincent Krosman van de supermarkt hiervoor gestrikt: 1. Je runt sinds oktober de Ervino supermarkt, hoe ben je hier terecht gekomen? Via de broodjesleverancier Diversi Foods. Zij leveren over de hele Veluwe en hadden van Cees en Jenny gehoord dat zij met de supermarkt gingen stoppen. Toevallig wilde Ervino er nog iets bij hebben en had ik hun gevraagd om te melden als er ergens iets vrij kwam. Ik wist van te voren dat het een naturistenpark was dat had de vertegenwoordiger vermeld. 2. Wat was je idee bij het naturisme? Daar begin ik niet aan!!!! was de 1 e gedachte. Wist niet of het iets voor mij was dat blote gedoe, wist ook niet wat ik ervan moest

11 of kon verwachten. Ook wist ik niet of ik kon wennen aan het idee om elke dag bloot te zien. Dus moest ik er even goed over nadenken. 3. Hoe zie je het nu als je al die blote mensen ziet? Ik zie geen blote mensen meer maar ontzettend leuke (kampeer)gasten. Dat is het frappante juist; je ziet het wel maar je ziet het ook niet. 4. Wat is het mooiste, leukste of grappigste dat je hebt meegemaakt op Flevo- Natuur? Het mooiste is de samenwerking met iedereen (receptie, horeca etc.), de hulpvaardigheid van- en de ontvangst door alle gasten. Het grappigste?? Gaan we vast nog meemaken!! Vooral dat de gasten spontaan kwamen helpen toen de nieuwe stellages voor de winkel gebracht werden. s Ochtends pallets vol buiten staan en s avonds stonden de stellingen in de winkel, zodat ik toch de volgende dag al open kon. Dat was team work! 5. Welk onderdeel van je werk vind je het leukst? Het omgaan met de mensen, het verzorgende zorgen dat alles in orde is en dat je de gasten goed van dienst kan zijn. En ook het opleiden van het (jonge) personeel. Ik vind het mooi om te zien dat ze echt dingen leren, ook qua omgang met klanten. Het is genieten als ik van de ouders hoor dat ze na een paar uur hard werken met een glimlach thuis aan de eettafel vertellen wat ze allemaal gedaan hebben die dag. 6. Wat zijn je toekomstplannen? Niet echt spectaculair voorlopig hier blijven en doorgaan. 7. Waar word je vrolijk van? Klanten die tevreden de winkel verlaten, de verhalen dat het er allemaal zo goed uit ziet etc. En ook van de openheid van de mensen, iedereen denkt mee en geeft me goede tips om het assortiment nog verder uit te breiden. 8. Waar heb je een hekel aan? Als mensen hun afspraken niet na komen, zodat ik klem kom te zitten met de tijd, leveringen enz. 9. Wie zou jij de volgende keer in hemd van je lijf willen zien en wat zou je willen vragen? Koen de Boer: wat is het verschil dit jaar met b.v. het vorige jaar. Met dit interview wil ik aangeven dat ik het belangrijk vind dat niemand mis grijpt in de winkel kortom: mist u iets meld het!!!!!

12 Rondje met de helikopter over Flevo-Natuur Op maandag 27 juli kunt u een rondje met de helikopter over Flevo-Natuur. 6 minuten incl. in- en uitstappen. De kosten: 30,00 p.p. Er kunnen 3 personen per ronde mee. Inschrijven en betalen voor zaterdag 25 juli bij de receptie. Gaat alleen door bij voldoende deelnemers en vol = vol. Deelname aan de activiteiten is op eigen risico Wijzigingen onder voorbehoud BLOOTGEWOON GENIETEN VAN HELEMAAL NIETS!

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2 Rapportage TIP HorstaandeMaas 28 19 mei 2016 Inhoudsopgave Zonnen 2 Zonnen De zomer komt er weer aan hallo zon! 8 7 6 5 1. Zit of lig je wel eens in de zon? 69% (n=539) 3 31% 1 Ja Nee Ja Af en toe Alleen

Nadere informatie

Seizoensopening bij Grand Café t Centrum

Seizoensopening bij Grand Café t Centrum Nieuwsbrief maart 2015 Seizoensopening bij Grand Café t Centrum Zaterdag 28 maart 19.00 uur Om 22.00 is er deze avond live muziek. Welke band? Dat hoort u dan! Het voorjaar gaat weer beginnen.. We beginnen

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend!

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school!

Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Hoewel een groot deel van de kinderen al vakantie heeft, moeten we hier in het zuiden echt nog een weekje naar school! Voor de meeste kinderen is dat waarschijnlijke geen straf, want bijna overal staat

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl Leekerweide Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking www.leekerweide.nl Logeren en opvang voor kinderen/jongeren met een beperking Inhoud Doordeweekse

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Opdracht Communicatie:

Opdracht Communicatie: Opdracht Communicatie: van: Amy de Wilde Bianca Wassenaar Vivianne Borger Ayla Teunissen Iedries Kartopawiro klas: COM1E De reclames die wij hebben geanalyseerd: - Histor verf: Consumer insight: Ik wil

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

19 oktober 2015 nr. 25

19 oktober 2015 nr. 25 19 oktober 2015 nr. 25 De eerste periode van het nieuwe seizoen zit er alweer op. Tijd om u even bij te praten. We blikken terug op het zevende jeugdkamp, er is een bijdrage van de activiteitencommissie

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Wij zijn aangesloten bij: SVR- Stichting Vrije Recreatie. NFN- Naturisten Federatie Nederland

Wij zijn aangesloten bij: SVR- Stichting Vrije Recreatie. NFN- Naturisten Federatie Nederland Wij zijn aangesloten bij: SVR- Stichting Vrije Recreatie NFN- Naturisten Federatie Nederland Hallo, wij familie van de Wetering zijn eigenaar van Mini Camping Nieuw Moscou gelegen in gemeente Hoogeveen,

Nadere informatie

Het feestje van Burgie, het aardvarken

Het feestje van Burgie, het aardvarken Het feestje van Burgie, het aardvarken Aardvarken Burgie is bijna jarig! Burgie heeft veel vrienden, allemaal dieren uit Burgers Zoo. De vrienden van Burgie komen bij elkaar. Ze bedenken een plan voor

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 31 29 Juli tot en met 04 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie. Introductiefase

Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie. Introductiefase Les 3 Integratie Leestekst: Een contact-advertentie "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de vorige twee lessen hebben we met de kaart gewerkt, waarop alle vragen stonden die we gebruikt hebben om de tekst

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 2015

Tevredenheidsonderzoek 2015 Tevredenheidsonderzoek 2015 Verstuurd: september 2015 Verstuurd aan 21 personen Deelnemers 21 Respons percentage 100% Hoe lang krijgt uw dierbare al zorg van de Polder Résidence? 21 21 0 Number Date Text

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van het verhaal? Welk risico loopt Wesley? Wat zou jij deze vakantie anders doen om niet halverwege met te weinig geld te zitten? Ken jij iemand met een vergelijkbaar

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht

beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht beekbergen van zalige zondag tot aparte aandacht Over OMA OMA beekbergen ondersteunt werkende ouders om de balans tussen de eisen van het privéleven en die van het werk te behouden of te herstellen. Bij

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13 juli 2015 Op de fiets gaan we vandaag naar t Hof. Ben jij daar al is geweest? Het is een groot park waar je in kan wandelen, in de speeltuin kan spelen en een dolhof.

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Heino Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Heino zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken uitgevoerd.

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Can Escandell Spanje Ibiza Sant Joan de Labritja

Can Escandell Spanje Ibiza Sant Joan de Labritja Can Escandell Spanje Ibiza Sant Joan de Labritja 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Can Escandell - (Spanje Ibiza Sant Joan de Labritja) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

ZELDZAAM FEESTEN. Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500

ZELDZAAM FEESTEN. Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500 ZELDZAAM FEESTEN Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500 INDELINGEN EN OPSTELLINGEN Er zijn diverse mogelijkheden op

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Naam interviewer. Naam respondent. Pseudoniem respondent. Datum interview 27-05-2012. Begintijd interview 13.30. Eindtijd interview 14.45.

Naam interviewer. Naam respondent. Pseudoniem respondent. Datum interview 27-05-2012. Begintijd interview 13.30. Eindtijd interview 14.45. Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 27-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 13.30 Eindtijd interview 14.45 Leeftijd Man/vrouw Woonplaats Land van herkomst

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Op en top kindercamping

Op en top kindercamping Op en top kindercamping Published on juli 4th, 2016 by Colinda Beeld je in; jij zittend op een terras, in het zonnetje met een heerlijke cappuccino en de kinderen lekker spelend in het speeltuin en in

Nadere informatie

Camping & JachthavenDe Meeuw. Camping & Jachthaven De Meeuw is onderdeel van: De Meeuw. Vacantievreugd CAMPING / JACHTHAVEN

Camping & JachthavenDe Meeuw. Camping & Jachthaven De Meeuw is onderdeel van: De Meeuw. Vacantievreugd CAMPING / JACHTHAVEN Camping & Vakantiegids JachthavenDe Meeuw De grote staanplaatsen, de rust en prachtige omgeving! Ruimte voor de hond en leuke contacten met andere kampeerders Camping & Jachthaven De Meeuw is onderdeel

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie