Spanmechanisme Unitop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spanmechanisme Unitop"

Transcriptie

1 Spanmechanisme Unitop Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1. Opmerkingen vooraf 2. Veiligheid 3. Inbegrepen bij de levering 4. Montage van het opspanmechanisme UNITOP 5. Lassen 6. Demontage van het opspanmechanisme UNITOP 7. Druktest 8. Aanboren van de hoofd leiding 9. en voor onderhoud en service 10. Garantie 11. Actualiseren van deze gebruikershandleiding Voor advies en oplossingen staan wij u graag te woord info@akatherm.nl

2 Friatec 1. Opmerkingen vooraf 1.1 Veiligheidsaanwijzingen en tips In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen en waarschuwingen gebruikt: Symbool Gevaar! Informatie Betekenis Gevaar voor personen. Negeren kan de dood of ernstige verwondingen tot gevolg hebben. Gevaar voor personen. Negeren kan lichte of vrij ernstige verwondingen tot gevolg hebben. Gebruikstips en andere nuttige informatie. Negeren kan geen persoonlijke schade tot gevolg hebben. Gebruikstips en andere nuttige informatie. Negeren heeft geen schade aan personen of voorwerpen tot gevolg. 1.2 Beoogd gebruik Het opspanmechanisme UNITOP is bedoeld voor verwerking van het FRIALEN-aanboorzadel SA-UNI in de diameters d250 tot en met d800 mm met uitgang d90, d110, d125 en d160. Als montage op drukvoerende leidingen en aanboring onder bedrijfsdruk nodig is, kunt u contact opnemen met onze Technisch adviseur. FRIALEN SA-TL Hoofdbuis d 1 Spie-eind d 2 Art.-nr Spanbanden, onderband, spanplaat en spaneenheid mogen niet voor andere doeleinden of gescheiden van het apparaat worden gebruikt. Met name de spanbanden en de onderband mogen alleen worden vervangen door originele onderdelen van FRIATEC. Deze gebruikershandleiding dient als aanvulling op de richtlijnen van de volgende handleidingen: Montagehandleiding FRIALEN XL Techniek voor grote buizen, Gebruikershandleiding voor lasapparatuur, bijv. FRIAMAT, FRIATOOLS gebruikershandleiding voor aanboorset FWAB XL/FWAB ASA. Tot het beoogde gebruik behoort ook het opvolgen van alle aanwijzingen uit deze gebruikershandleiding. Afwijken van het beoogde gebruik is niet toegestaan! Voor vragen over concreet gebruik of nadere informatie kunt u contact opnemen met onze Technisch adviseur.

3 Gebruiksaanwijzing Spanmechanisme Unitop 2. Veiligheid 2.1 Veiligheidsaanwijzingen Om schade aan personen en voorwerpen te vermijden, moet u zich houden aan de volgende essentiële punten: Controleer vóór ingebruikneming of de te gebruiken uitrusting in orde is (niet versleten of beschadigd). Versleten of beschadigde onderdelen, met name spanbanden, moeten worden vervangen. Let erop dat u goed en stevig staat (gebruik geen hulpmiddelen zoals kisten, ga niet op buisleidingen zitten). Draag geschikte persoonlijke beschermende uitrusting, zoals veiligheidsschoenen, helm en werkhandschoenen. 2.3 Wijzigingen aan de constructie van het apparaat Zonder toestemming van FRIATEC AG mag het opspanmechanisme UNITOP niet worden omgebouwd en mogen er geen wijzigingen of toevoegingen aan worden aangebracht. Gebruik uitsluitend originele onderdelen van FRIATEC AG. 2.2 Verplichtingen voor de gebruiker Alle personen die iets te maken hebben met ingebruikneming, bediening, onderhoud en beoogd gebruik van het opspanmechanisme UNITOP, moeten aan de volgende eisen voldoen: ze moeten ervoor gekwalificeerd zijn; ze moeten zich exact houden aan deze gebruikershandleiding. De gebruikershandleiding moet altijd worden bewaard op de plaats waar het opspanmechanisme UNITOP wordt gebruikt (bij voorkeur in de transportkoffer). De bediener moet de handleiding op elk gewenst moment kunnen raadplegen. Houd u bij het beoogde gebruik aan de geldige voorschriften ter voorkoming van ongevallen, milieuvoorschriften en wettelijke regels, en ook aan de desbetreffende veiligheidsbepalingen en alle lokale normen, wetgeving en richtlijnen.

4 Friatec 3. Inbegrepen bij de levering Het opspanmechanisme UNITOP bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Spanplaat 2. Spanbanden (2 stuks met kleur = BLAUW/2 stuks met kleur = ROOD) 3. Spaneenheid 4. Onderband 5. Adapter (voor spie-einden d90, d110, d125 en d160) 6. Ratel 7. Druktestadapter FWDPA-SA (optioneel, bestelnr ) Afb. 1

5 Gebruiksaanwijzing Spanmechanisme Unitop 4. Montage van het opspanmechanisme UNITOP Bereid de lasverbinding voor conform de montagehandleiding FRIALEN XL Techniek voor grote buizen (bijv. oxidelaag verwijderen, schoonmaken). De beschreven volgorde van de handelingen moet absoluut worden aangehouden. 4.1 Voormontage van zadel op buis Plaats de spanplaat (1) op het aanboorzadel SA-UNI (afb. 2). Zorg ervoor dat het aanboorzadel SA-UNI op een schone, droge ondergrond ligt (afb. 2). De onderband (4) is bevestigd aan de spanbalk van de spanplaat. Sla de onderband om de buis heen en steek het losse uiteinde van de onderband in de ratel. Door middel van de ratel wordt de spanplaat samen met het aanboorzadel SA-UNI op de buis in positie gebracht. Afb. 2 Afb. 4 Let op de juiste bediening van de ratel en het correct insteken van de onderband. Plaats het aanboorzadel SA-UNI samen met de voorgemonteerde spanplaat op het voorbereide buisoppervlak (afb. 3). Gevaar voor verwondingen! Als het monteren klaar is, moet de spanhendel van de ratel in gesloten stand worden vergrendeld (afb. 4). Let erop dat de onderband niet wordt verdraaid en dat hij midden tussen de geleiders van de spanbalken is gepositioneerd. Afb. 3 Trek met de ratel de onderband nog niet al te vast aan! Het aanboorzadel SA-UNI wordt eerst voorgemonteerd, opspannen vindt pas plaats bij de volgende stap.

6 Friatec 4.2 Montage van de spaneenheid Voordat u de spaneenheid (3) gaat monteren, moet u ervoor zorgen dat de dwarsbalk van de spaneenheid zich in de eindpositie bevindt (afb. 5). Dwarsbalk Houd de spaneenheid in deze positie vast en leg de beide spanbanden om de dwarsbalk, zodat spaneenheid, spanplaat en aanboorzadel SA-UNI stevig op de buis zijn gepositioneerd (afb. 8). Spanbalken Adapter Afb. 5 Afb. 8 Kies de passende adapter voor het spie-eind van het aanboorzadel SA-UNI en schroef de adapter aan de spaneenheid (afb. 5). Tabel 1: Bereikwaarden van de bovenste spanbanden FRIALEN-aanboorzadel SA-UNI voor de hoofdbuis Kleur bovenste d 1 spanbanden Blauw Rood Rood Kies de bovenste spanbanden aan de hand van het diameterbereik (Tabel 1) en steek de beide spanbanden in bij de invoerpunten van de spanbalk van de spanplaat (afb. 6). Zorg er zo nodig voor dat het aanboorzadel SA-UNI niet per ongeluk kan verschuiven. Zorg ervoor dat het opspanmechanisme UNITOP, het aanboorzadel SA-UNI en de spanband goed en loodrecht op de pijp zijn uitgelijnd (afb. 9). Corrigeer zo nodig de positie van het aanboorzadel SA-UNI op de buis. Afb. 9 Monteer de spaneenheid op het spie-eind van het aanboorzadel SA-UNI. Hiervoor wordt de adapter in het spie-eind van het aanboorzadel SA-UNI geschoven. Afb. 6 Let erop dat de spanbanden midden over de geleiders van de spanbalk op de spanplaat (1) en van de dwarsbalk op de spaneenheid (3) lopen! (Afb. 10) Verdraai de spanbanden niet! Afb. 7 Afb. 10 Controleer na de montage van het opspanmechanisme opspanmechanisme UNITOP op de buis nog een keer de correcte positie van het aanboorzadel SA-UNI!

7 Gebruiksaanwijzing Spanmechanisme Unitop 4.3 Bedienen van de spaneenheid Gevaar voor beklemming! Houd uw hand niet onder de spanplaat of de zadeleenheid wanneer de spaneenheid wordt bediend. Afb. 11 Gebruik geen verlenging voor de ratel, dat zou het apparaat kunnen beschadigen. Span het aanboorzadel SA-UNI op de buis. Hiervoor zet u het oog van de ratel op het uiteinde van de draadspindel en draait u de ratel in de richting van de klok (afb. 11) tot het aanboorzadel SA-UNI stevig tegen het buisoppervlak ligt, zonder enige tussenruimte (afb. 12). Afb. 12 De banden staan onder spanning! Als een band knapt, kan dat leiden tot verwondingen. Let er bij de montage op dat het contactpunt van het aanboorzadel SA-UNI zich in de daarvoor bedoelde uitsparing van de spanplaat bevindt (afb. 12). Verwijder vervolgens de ratel en leg deze terug in de gereedschapskoffer.

8 Friatec 5. Lassen Afkoeltijd in minuten (na afloop van Cooling Time) Controleer of het apparaat correct is uitgelijnd en of het zadel zonder tussenruimte op de buis ligt, en corrigeer waar nodig! Eventueel moet het zadel worden nagespannen. Nu komt het lassen aan de beurt (afb. 13). Afb. 13 d Demontage van het opspanmechanisme UNITOP. Aanboren van drukloze leidingen mogelijk (zonder druktest). Druktest via het spie-eind. Aanboren van leidingen onder bedrijfsdruk Tabel 2 Als uw lasapparaat rechte lasstekkers heeft, hebt u hoekadapters nodig (bestelnr ). FRIAMAT-lasapparaten zijn standaard al van hoekstekkers voorzien. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze Technisch adviseur. Uit algemene veiligheidsoverwegingen moet u tijdens het lassen een afstand van een meter tot de laslocatie aanhouden. Als de lastijd voorbij is, kan het lasapparaat worden uitgeschakeld en kan de laskabel worden verwijderd. Demonteer het opspanmechanisme UNITOP niet eerder dan na afloop van de afkoeltijd (CT) (zie Tabel 2). De afkoeltijd CT staat aangegeven op de streepjescode van het aanboorzadel SA-UNI. Aanbevolen wordt om vóór het aanboren van de hoofdleiding een druktest uit te voeren via het aanboorzadel SA-UNI (zie hoofdstuk 7, Druktest). Als de spantijd of afkoeltijd niet wordt aangehouden, kan dit tot een niet-dichte lasverbinding leiden.

9 Gebruiksaanwijzing Spanmechanisme Unitop 6. Demontage van het opspanmechanisme UNITOP Draai de draadspindel los met de ratel. Blijf doordraaien tot de dwarsbalk zich in de onderste positie bevindt. Pak de spaneenheid vast en maak de spanbanden los van de dwarsbalk (afb. 14). Maak de onderband los van de buis door de bandratel te openen en trek de spanplaat vervolgens over de uitgang van het aanboorzadel SA-UNI (afb. 16). Zorg ervoor dat de spaneenheid niet op uw voeten kan vallen! Haal vervolgens de spaneenheid van de uitgang van het aanboorzadel SA-UNI (afb. 15) en leg de spaneenheid terug in de transportkoffer. Afb. 16 Gevaar voor verwondingen! Als het losmaken van de vergrendeling van de ratel niet correct wordt gedaan, kan de ratel tegen de hand van de bediener slaan. Berg het apparaat droog en schoon op in de transportkoffer. Afb. 14 Afb. 15

10 Friatec 7. Druktest Voordat u de hoofdleiding aanboort, moet u een druktest doen op de het aanboorzadel. Gebruik hiervoor de druktestadapter FWDPA-SA (bestelnr ). Schroef de druktestadapter (7) in de testaansluiting (afb. 17) van het aanboorzadel SA-UNI (afb. 18). Het voorvlak van de druktestadapter moet stevig tegen de testaansluiting aan liggen. Vermijd beschadiging van de schroefdraad door te sterk aandraaien. Als de het schroefdraad wordt beschadigd, kan de druktest mogelijk niet meer worden uitgevoerd. De druktestadapter is voorzien van een buitendraad van ½. Hierop kan een druktestapparaat worden aangesloten, bijvoorbeeld via een algemeen verkrijgbare schroefkoppeling. Verbind de druktestadapter met een druktestapparaat, bijvoorbeeld met een handpomp (afb. 19). Voor het controleren van de testdruk is altijd een manometer nodig. Voer de dichtheidstest uit. Afb. 19 Testdruk in bar Max. testduur [min] Testmedium Water Tabel 3: Parameters voor de testdruk Andere waarden op aanvraag. Voor temperaturen > 23 C moet eventueel rekening worden gehouden met reductiefactoren. Afb. 17 Afb. 18

11 Gebruiksaanwijzing Spanmechanisme Unitop 8. Aanboren van de hoofdleiding Houd u aan de verwerkingsrichtlijnen van de montagehandleiding FRIALEN XL en de FRIATOOLS-gebruikershandleiding voor aanboorset FWAB XL / FWAB ASA. Houd u aan de afkoeltijd! Als u zich niet aan de afkoeltijd houdt, kan in het aanboorzadel losraken van de buishoofdleiding. Een permanent zekere lasverbinding is dan niet gewaarborgd. Voordat u de hoofdleiding aanboort, moet u een druktest doen op de aanboorzadel. Gevaar! Alleen drukloze, leeggemaakte leidingen aanboren! Er mag alleen worden geboord als de leiding tijdens de werkzaamheden drukloos en leeg is en er in de leiding geen gasmengsel aanwezig is of kan ontstaan dat explosief is of gevaar kan opleveren voor de gezondheid. Houd rekening met de aanwijzingen voor gevaar in de gebruikershandleiding voor de aanboorset FWAB XL. Voor het aanboren van leidingen onder bedrijfsdruk kunt u contact opnemen met onze Technisch adviseur.

12 Friatec 9. en voor onderhoud en service Alle onderdelen moeten regelmatig worden ontdaan van vuil en aanslag. Het opspanmechanisme UNITOP moet worden beschermd tegen vervuiling. Het apparaat en de accessoires moeten droog en schoon worden opgeslagen. Alle spanbanden moeten regelmatig worden gecontroleerd. Versleten of beschadigde spanbanden moeten worden vervangen. Gebruik voor het schoonmaken van de spanbanden geen agressieve reinigingsmiddelen, om de spanbanden niet te beschadigen. Zorgvuldig omgaan met het opspanmechanisme UNITOP voorkomt onnodige reparaties en uitvaltijd. Een regelmatige, jaarlijkse controle op bedrijfszekerheid door de service van FRIATEC AG of onze servicestations is aan te bevelen.

13 Gebruiksaanwijzing Spanmechanisme Unitop 10. Garantie De garantieperiode bedraagt 1 jaar. Onderdelen die door veelvuldig gebruik en externe invloeden (zand, aarde, e.d.) voortijdig verslijten, zijn van garantie uitgesloten. Er kan geen beroep worden gedaan op garantie of aansprakelijkheid als schade aan personen en/of voorwerpen (mede) te wijten is aan een of meer van de volgende oorzaken: gebruik van het apparaat anders dan voor het beoogde doel, wijzigingen aan de constructie van het apparaat waarvoor FRIATEC AG geen toestemming conform paragraaf 2.3 heeft verleend, onjuist gebruik en onjuist transport van het apparaat, onjuist uitgevoerde onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, het zich niet houden aan aanwijzingen in deze gebruikershandleiding en/of gebruik van versleten onderdelen of van een beschadigd apparaat. 11. Actualiseren van deze gebruikershandleiding Deze technische mededelingen worden regelmatig op actualiteit gecontroleerd. De datum van de laatste revisie wordt op elke pagina aangegeven. De meest recente versie van de gebruikershandleiding kunt u vinden op Het downloadgedeelte bereikt u via het navigatiemenu. De actuele gebruikershandleidingen zijn daar beschikbaar als PDF-document. Op verzoek sturen wij u deze ook graag toe.

14 XX/XX/XXX Akatherm BV Industrieterrein 11 Postbus AC Panningen Tel Fax

Aanboorset FWAB. Gebruiksaanwijzing. Inhoudsopgave

Aanboorset FWAB. Gebruiksaanwijzing. Inhoudsopgave Aanboorset FWAB Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1. Opmerkingen vooraf 2. Veiligheid 3. Inbegrepen bij de levering 4. Montage 5. Het boren 6. en voor onderhoud en service 7. Garantie 8. Actualiseren van

Nadere informatie

Friatools gereedschappen

Friatools gereedschappen Huurapparaten Friamat PRIME NTA proof! Friamat PRIME Eco NTA proof! Documentatie van las- en traceability data Dataopslag max. 500 lassen, uitbreidbaar met Memorycard tot 30.000 lassen Gewicht 11 kg Documentatie

Nadere informatie

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00 OORSPRONKELIJKE GEBRUIKSAANWIJZING DD-ST-150/160-CCS Kruisrails Lees de handleiding beslist voordat u de machine de eerste keer gebruikt. Bewaar deze handleiding altijd bij het apparaat. Geef het apparaat

Nadere informatie

Adapters en verloopmoeren van metaal

Adapters en verloopmoeren van metaal Adapters en verloopmoeren van metaal Bedieningshandleiding Extra talen www.stahl-ex.com Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens...3 1.1 Fabrikant...3 1.2 Gegevens over de bedieningshandleiding...3 1.3 Andere

Nadere informatie

Knikarmschermen HZ-T2600. Montage / Gebruikershandleiding

Knikarmschermen HZ-T2600. Montage / Gebruikershandleiding Knikarmschermen HZ-T2600 Montage / Gebruikershandleiding Montage Handleiding HZ-T2600 De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste montage kan leiden tot schade of verwondingen!

Nadere informatie

Montage / Gebruikers- handleiding Rolluiken

Montage / Gebruikers- handleiding Rolluiken Montage / Gebruikers- handleiding Rolluiken Bestel-zonwering.nl Montagehandleiding Rolluiken versie 2014 1 Montage Handleiding Rolluiken De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman.

Nadere informatie

Rolluiken VR-R40/R44/R55. Montage / Gebruikershandleiding

Rolluiken VR-R40/R44/R55. Montage / Gebruikershandleiding Rolluiken VR-R40/R44/R55 Montage / Gebruikershandleiding Montage Handleiding Rolluiken De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste montage kan leiden tot schade of verwondingen!

Nadere informatie

Montage / Gebruikers- handleiding Screens

Montage / Gebruikers- handleiding Screens Montage / Gebruikers- handleiding Screens Bestel-zonwering.nl Montagehandleiding Screens versie 2014 1 Montage Handleiding Screens De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 S SVENSKA 1 2 3 4 5 7 A B 6 SVENSKA 8 9 X Z S Y W V 10 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en

Nadere informatie

Originele montagehandleiding. Vakkenkast 190 x 120 x 35 cm (hxbxd) Lees deze handleiding zorgvuldig voordat u dit meubel in gebruik neemt.

Originele montagehandleiding. Vakkenkast 190 x 120 x 35 cm (hxbxd) Lees deze handleiding zorgvuldig voordat u dit meubel in gebruik neemt. Originele montagehandleiding Vakkenkast 190 x 120 x 35 cm (hxbxd) Lees deze handleiding zorgvuldig voordat u dit meubel in gebruik neemt. Belangrijk 1. Lees de montagehandleiding zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

Alprokon Aluminium Dakreling

Alprokon Aluminium Dakreling Al 26.981538 Alprokon aluminium Alprokon Aluminium Dakreling Handleiding voor opbouw en gebruik Dakrandvalbeveiliging EN-13374 A Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 2 3. Hoofdbestanddelen en

Nadere informatie

STIGA PARK 100 B

STIGA PARK 100 B STIGA PARK 100 B 8211-3014-08 1. F G 2. H 3. 4. 2 NL NEDERLANDS SYMBOLEN De volgende symbolen staan op de machine om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en oplettendheid bij gebruik vereist zijn.

Nadere informatie

Handleiding. van Trident Industrie Filter

Handleiding. van Trident Industrie Filter Handleiding van Trident Industrie Filter Tel. BE +32(0)89-238008 Tel. NL +31 (0)183-610520 Inline Industrie Filter Filter t.b.v. montage in put, tank of schacht Kontrole van Filter Kontroleer of de druk

Nadere informatie

Bandenwisselaar handbediend

Bandenwisselaar handbediend 9706552 Bandenwisselaar handbediend Gebruikershandleiding 1 Bewaar deze handleiding op een veilige plek! U wordt verwezen naar deze handeling voor de montage-instructies, operationele procedures, veiligheidsinformatie

Nadere informatie

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator Bestnr. 53 73 73 Toerentalregelaar voor ventilator Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

STIGA PARK 110 S

STIGA PARK 110 S STIGA PARK 110 S 8211-3009-06 1. 2. F G 3. H 4. NEDERLANDS NL SYMBOLEN De volgende symbolen staan op de machine om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en oplettendheid bij gebruik vereist zijn. De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Tape dispenser M-AFT Korte omschrijving: gebruikshandleiding voor het aanbrengen van tape ten behoeve van het afwerken van stoffen die gevoelig zijn voor rafelen. Speciaal aanbevolen

Nadere informatie

Ritsscreen VS-R120. Montage / Gebruikershandleiding

Ritsscreen VS-R120. Montage / Gebruikershandleiding Ritsscreen VS-R120 Montage / Gebruikershandleiding Inhoud 1 De VS-R120... 3 1.1 Producteigenschappen... 3 2 Montage door middel van de montagesteunen.... 4 2.1 Geleiders plaatsen... 5 2.2 Extra gaten in

Nadere informatie

Tijdschakelklok. Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Tijdschakelklok. Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 61 00 57 (groen) 61 00 58 (oranje) 61 00 82 (transparant) 61 00 83 (blauw) Tijdschakelklok Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten,

Nadere informatie

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING IN ONTVANGST NEMEN VAN HET APPARAAT INLEIDING TECHNISCHE GEGEVENS PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE VAN DE TRANSPARANTE

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS

GEBRUIKERSHANDLEIDING KS GEBRUIKERSHANDLEIDING KS150.2450 Geachte klant, U hebt een product van KS Tools via Beneparts BVBA gekocht. Bedankt voor uw aankoop en vertrouwen. In deze gids vindt u al het nodige terug voor een veilig

Nadere informatie

Knikarmscherm. HZ-T2500 Montage / Gebruikershandleiding

Knikarmscherm. HZ-T2500 Montage / Gebruikershandleiding Knikarmscherm HZ-T2500 Montage / Gebruikershandleiding Montage Handleiding HZ-T2500 De montage van dit product dient te worden uitgevoerd door een vakman. Het te gebruiken montage materiaal zal de vakman

Nadere informatie

STIGA VILLA 92 M 107 M

STIGA VILLA 92 M 107 M STIGA VILLA 92 M 107 M 8211-3037-03 1. 2. A C B 3. 4. 5. 6. A+5 A B+5 B 7. 8. 2 9. 10. R L L+R Z X Y 11. 12. W V 3 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren

Nadere informatie

TE DRS S. Nederlands. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01

TE DRS S. Nederlands. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01 TE DRS S Nederlands 1 Informatie over documentatie 1.1 Over deze documentatie Lees voor ingebruikname deze documentatie door. Dit is vereist voor veilig werken en storingsvrij gebruik. De veiligheidsinstructies

Nadere informatie

STIGA VILLA 92M

STIGA VILLA 92M STIGA VILLA 92M 8211-3037-01 1. 2. A C B 3. 4. 5. 6. A+5 A B+5 B 7. 8. 2 9. 10. R L L+R X Z Y 11. 12. W V 3 NEDERLANDS NL SYMBOLEN De volgende symbolen staan op de machine om u eraan te herinneren dat

Nadere informatie

3 WEG- OMSCHAKELKLEP. Installatie- en gebruikershandleiding. voor warmtapwaterlading. USV 1" bu USV 5/4" bu USV 6/4" bi

3 WEG- OMSCHAKELKLEP. Installatie- en gebruikershandleiding. voor warmtapwaterlading. USV 1 bu USV 5/4 bu USV 6/4 bi Installatie- en gebruikershandleiding NL 3 WEG- OMSCHAKELKLEP voor warmtapwaterlading USV 1" bu USV 5/4" bu USV 6/4" bi A.u.b. eerst lezen Deze handleiding bevat belangrijke aanwijzingen voor het gebruik

Nadere informatie

www.somfy.com ilmo 50 WT Ref. 5050496B

www.somfy.com ilmo 50 WT Ref. 5050496B www.somfy.com FR DE IT ilmo 50 WT Ref. 5050496B CS PL HU RU EL PT ES EN Inhoud. Inleiding 6. Veiligheid 6. Algemeen 6. Algemene veiligheidsvoorschriften 6.3 Specifieke veiligheidsvoorschriften 7 3. Installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING CUSTERS APRIL 2009 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0) 478 55 30 00 Postbus 22, 5800 AA VENRAY NL Fax :

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207. Downloads

MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207. Downloads MONTAGEHANDLEIDING SANICLEAR SWING SK1206 & SK1207 Downloads Belangrijk! Het moet altijd door de klant worden gewaarborgd dat de complete douchecabine zodanig is gemonteerd dat de complete douchecabine

Nadere informatie

Fietsdrager, dakbevestiging

Fietsdrager, dakbevestiging Instructienr. Versie Ond. nr. 30664232 1.0 Fietsdrager, dakbevestiging Pagina 1 / 6 Uitrusting A0000162 J8903383 Pagina 2 / 6 INLEIDING Lees de hele instructie door voordat u met de montage begint. Opmerkingen

Nadere informatie

5 m series premium. Gebruiksaanwijzing PVC Tent

5 m series premium. Gebruiksaanwijzing PVC Tent NL Gebruiksaanwijzing PVC Tent 1 NL Gebruiksaanwijzing Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van ons product. Onze klantenservice of de geautoriseerde dealer geven graag antwoord op al uw vragen en waardevolle

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Uitvalschermen DZ-U095/U295. Montage / Gebruikers- handleiding

Uitvalschermen DZ-U095/U295. Montage / Gebruikers- handleiding Uitvalschermen DZ-U095/U295 Montage / Gebruikers- handleiding Montage Handleiding Uitvalschermen De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste montage kan leiden tot schade

Nadere informatie

Universele Werklamp GT-AL-02

Universele Werklamp GT-AL-02 Universele Werklamp GT-AL-02 GEBRUIKSAANWIJZING V/09/09 Lees deze handleiding voor het eerste gebruik van deze werklamp door en leef voor uw eigen bescherming in ieder geval de veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting met ingebouwde afstandsbediening

Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting met ingebouwde afstandsbediening Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting met ingebouwde afstandsbediening Proficiat met de aankoop van uw trapleuning met LED verlichting en ingebouwde afstandsbediening! Lees deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Waviduo 315 Elektrolasapparaat

Waviduo 315 Elektrolasapparaat Waviduo 315 Elektrolasapparaat geschikt voor WaviDuo Elektrolasmoffen 40-315 Onderdelen: 1] Voedingskabel 2] Temperatuursensor 3] Aan/uit knop (op de zijkant) 4] Ingang voor lassnoer 5] Scherm 6] Startknop

Nadere informatie

STIGA VILLA 85 M

STIGA VILLA 85 M STIGA VILLA 85 M 8211-3039-01 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 R L 9. 10. Z X V W Y 11. 3 NL NEDERLANDS SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en oplettendheid

Nadere informatie

Uitvalschermen DZ-U120/U220. Montage / Gebruikers- handleiding

Uitvalschermen DZ-U120/U220. Montage / Gebruikers- handleiding Uitvalschermen DZ-U120/U220 Montage / Gebruikers- handleiding Montage Handleiding Uitvalschermen DZ-U120/U220 De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste montage kan leiden

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen.

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Gebruikershandleiding Original/Novel Jogger-Stroller Set Waarschuwing Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Algemeen Gefeliciteerd met

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

Knikarmschermen HZ-T2200 / T2000. Montage / Gebruikers- handleiding

Knikarmschermen HZ-T2200 / T2000. Montage / Gebruikers- handleiding Knikarmschermen HZ-T2200 / T2000 Montage / Gebruikers- handleiding Montage Handleiding HZ-T2200 De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste montage kan leiden tot schade

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting

Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting Proficiat met de aankoop van uw trapleuning met LED verlichting! Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door en neem de gebruiksinstructies te

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

Gefeliciteerd met de aankoop van uw Selle Royal product! Lees aandachtig de onderstaande instructies met informatie over het product door en volg de

Gefeliciteerd met de aankoop van uw Selle Royal product! Lees aandachtig de onderstaande instructies met informatie over het product door en volg de 1. manual user Gefeliciteerd met de aankoop van uw Selle Royal product! Lees aandachtig de onderstaande instructies met informatie over het product door en volg de aanwijzingen voor een juiste montage

Nadere informatie

Montage / Gebruikers- handleiding Knikarmschermen

Montage / Gebruikers- handleiding Knikarmschermen Montage / Gebruikers- handleiding Knikarmschermen Bestel-zonwering.nl Montagehandleiding Knikarmschermen versie 2014 1 Montage Handleiding Knikarmschermen De montage van dit product moet worden uitgevoerd

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

STIGA PARK 121 M

STIGA PARK 121 M STIGA PARK 121 M 8211-3011-09 1. Park -1993 5a. D 5b. 2. Park -1993 6a. Park -1999 6b. Park 2000- F G H 3. Park -1993 7. I I 4. Park -1993 8. 2 J 9. 13. 10. 14. Z X Y W V 11. 15. Denna produkt, eller delar

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

Waterpomp voor het pompen resp. aanzuigen van water uit een drukloze watervoorraad (reservoir, ondergrondse regenput, grondwater, sloot etc.

Waterpomp voor het pompen resp. aanzuigen van water uit een drukloze watervoorraad (reservoir, ondergrondse regenput, grondwater, sloot etc. Montagehandleiding 0-33130-001 K&K Waterpomp (Als zuigpomp) Waterpomp voor het pompen resp. aanzuigen van water uit een drukloze watervoorraad (reservoir, ondergrondse regenput, grondwater, sloot etc.)

Nadere informatie

Spar-set "FHT 80 BTFn" Ventielaandrijving

Spar-set FHT 80 BTFn Ventielaandrijving Versie 03/10 Bestnr. 64 64 63 Spar-set "FHT 80 BTFn" Ventielaandrijving Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND GEBRUIKSAANWIJZING TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND counter cooker Type CC-1700 Art.nr.: 80.2300 Pagina 1 / 4 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Symbolen 3. Technische Specificaties 4. Bediening 5. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

40L-1802B. Original-Gebrauchsanleitung V1/1117

40L-1802B. Original-Gebrauchsanleitung V1/1117 40L-1802B 400137 Original-Gebrauchsanleitung V1/1117 NL/B Technische parameters Naam Art.-Nr.: 400137 Materiaal: Uitvoering: Afmetingen: Gewicht: Mengkraan met dubbele greep 40L-1802B CNS 18/10, staal

Nadere informatie

Downloaded from Register your product and get support at HP8319. Gebruiksaanwijzing

Downloaded from   Register your product and get support at   HP8319. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Downloaded from www.vandenborre.be HP8319 Gebruiksaanwijzing a b c d e Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer

Nadere informatie

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5 Montagehandleiding Watertool Mesafsluiter Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200 Kleiss/Mesafsluiter/20160531 Pagina 1 van 5 5 4 3 2 6 1 Nr. Omschrijving Art. Nr. Nr. Omschrijving Art. Nr. Zadel

Nadere informatie

ProMinent Multifunctieventiel

ProMinent Multifunctieventiel Montage- en gebruikershandleiding ProMinent Multifunctieventiel NL A1581 Voor het begin van alle werkzaamheden de handleiding lezen. Nooit weggooien. De gebruiker is aansprakelijk bij schade als gevolg

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Koppeling - Personenauto's Zijslagtestapparaat Centreerdoorn

Gebruiksaanwijzing Koppeling - Personenauto's Zijslagtestapparaat Centreerdoorn Gebruiksaanwijzing Art.nr. 4200 080 560 Inhoud 1. Voorwoord... 1 2. Leveringsomvang... 2 3.... 2 3.1 monteren... 3 3.2 Koppelingsplaat monteren... 4 3.3 Meetklok monteren en instellen... 5 3.4 Complete

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ZANUSSI ZK630LN 09O

Uw gebruiksaanwijzing. ZANUSSI ZK630LN 09O U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor ZANUSSI ZK630LN 09O. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de ZANUSSI ZK630LN 09O in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Bestnr. 86 00 01 weinberger Professionele ultrasoonreiniger

Bestnr. 86 00 01 weinberger Professionele ultrasoonreiniger Bestnr. 86 00 01 weinberger Professionele ultrasoonreiniger Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

VOLTCRAFT Schakelnetvoeding 5-24V / 5A

VOLTCRAFT Schakelnetvoeding 5-24V / 5A Versie 11/03 Bestnr. 51 05 00 VOLTCRAFT Schakelnetvoeding 5-24V / 5A Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

Bestnr. 12 44 00 BASETech Energiekostenmeter

Bestnr. 12 44 00 BASETech Energiekostenmeter Bestnr. 12 44 00 BASETech Energiekostenmeter Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

8 m series premium. Gebruiksaanwijzing PVC Tent

8 m series premium. Gebruiksaanwijzing PVC Tent NL Gebruiksaanwijzing PVC Tent 1 NL Gebruiksaanwijzing Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van ons product. Onze klantenservice of de geautoriseerde dealer geven graag antwoord op al uw vragen en waardevolle

Nadere informatie

DL 26 NDT. Manual /30

DL 26 NDT. Manual /30 DL 26 NDT Manual 9000-608-32/30 2 9000-608-32/30 2008/12/10 Inhoud Belangrijke informatie 1. Algemeen...4 1.1 Richtlijnen...4 1.2 Algemene aanwijzingen...4 1.3 Verwijdering van het apparaat als afval...4

Nadere informatie

Tuincontactdoos met piket

Tuincontactdoos met piket NL Handleiding GS 2 DE GS 4 DE Belangrijk! Lees deze handleiding en bewaar ze. Neem de veiligheidsaanwijzingen in acht. Inhoudsopgave pagina 1 Inleiding... 29 2 Leveringsomvang... 29 3 Conform gebruik...

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING Pagina 1 van 6 Pagina 2 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. OMSCHRIJVING... 3 2. ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 3 3. TECHNISCHE GEGEVENS... 3 4. INSTALLATIE EN BEDIENING... 3 5. ONDERHOUD... 5 6. ALGEMENE VOORWAARDEN...

Nadere informatie

Overzicht. Inhoudsopgave

Overzicht. Inhoudsopgave 1 13 3 4 1 11 13 M+P-11A-0349 Overzicht 1. Beschermdop. Kogelkop 3. Vergrendelingskogel 4. Arrêteerkogel (voor vergrendeling). Knop. Stop. Sleutel 11. Rode markering op knop 1. Witte markering op kogelkop

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig.

De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig. Toepassing van de draai-en transportkoppeling bij de productie van buizen in diverse afmetingen. De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig. De draai- en transportkoppeling kan ook worden

Nadere informatie

Ritscreens VS-R75/R85/R95. Montage / Gebruikers- handleiding

Ritscreens VS-R75/R85/R95. Montage / Gebruikers- handleiding Ritscreens VS-R75/R85/R95 Montage / Gebruikers- handleiding Montage Handleiding Ritsscreens De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste montage kan leiden tot schade of

Nadere informatie

Montage / Gebruikers- handleiding Ritsscreens

Montage / Gebruikers- handleiding Ritsscreens Montage / Gebruikers- handleiding Ritsscreens Bestel-zonwering.nl Montagehandleiding Ritsscreens versie 2014 1 Montage Handleiding Ritsscreens De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een

Nadere informatie

UNIVERSAL S T A N D A R D-Ve verbinding

UNIVERSAL S T A N D A R D-Ve verbinding Pagina 1 van 7 versie 02-10-2006 UNIVERSAL S T A N D A R D-Ve verbinding 1. SCHOONMAKEN Maak de binnenkant van de mof zorgvuldig schoon. Let vooral op de kamer waar de ring in ligt (verwijder alle grond,

Nadere informatie

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap Aluminium Broeikas Model: Grape Benodigd gereedschap extremshops.eu Grape.0 7-06-0 Instructies Voor het juiste gebruik, raden we u aan de opbouw van de structuur op basis van deze gids te maken en deze

Nadere informatie

Bestnr. 11 01 73. Zonne-energie laadregelaar 12 V / 24 V 4A met diepontladingsbeveiliging

Bestnr. 11 01 73. Zonne-energie laadregelaar 12 V / 24 V 4A met diepontladingsbeveiliging Bestnr. 11 01 73 Zonne-energie laadregelaar 12 V / 24 V 4A met diepontladingsbeveiliging Belangrijk! Beslist lezen! Deze gebruiksaanwijzing is een integraal onderdeel van dit product. Er staan belangrijke

Nadere informatie

6301 9303 04/2002 BE/NL

6301 9303 04/2002 BE/NL 60 90 04/00 BE/NL Voor de vakman Montagevoorschrift Montageset voor gegolfd dak Montage boven op dak Zorgvuldig lezen vóór de montage Voorwoord Over dit voorschrift Dit montage- en onderhoudsvoorschrift

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR A C B F G D E Bedien uw Halogeenverlichting met één van de vele KlikAanKlikUit-zenders (niet inbegrepen). Voorzijde A: Aansluiting

Nadere informatie

driepoten gebruiksaanwijzing All it takes for environmental research

driepoten gebruiksaanwijzing All it takes for environmental research driepoten gebruiksaanwijzing Inhoud Over deze gebruiksaanwijzing... 2 1 Beschrijving... 2 2 Technische specificaties... 2 3 Veiligheid... 3 Ingebruikneming en bediening... 3.1 Lichte driepoot (02.01.01)...

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE SbS_Inst_102_00286_NL 23-04-2007 10:43 Pagina 20 AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN WATERAANSLUITING ELEKTRISCHE AANSLUITING NIVELLEREN VAN DE KOELKAST INSTALLATIE VAN

Nadere informatie

FRIALEN elektrolashulpstukken

FRIALEN elektrolashulpstukken FRIALEN elektrolashulpstukken Elektrolasmof SDR 7,4-11 UB, zonder stootrand SDR 7,4 water 25 bar SDR 7,4-11 d Art. Nr. D L t kg 90 101090 117 138 69 0,53 110 101110 142 159 79 0,89 125 101125 160 172 86

Nadere informatie

Paviljoenen. 8-hoekig model MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap

Paviljoenen. 8-hoekig model MONTAGEHANDLEIDING. Benodigd gereedschap MONTAGEHANDLEIDING Paviljoenen 8-hoekig model Benodigd gereedschap Accuschroefboor Waterpas Lijmtang Nijptang Zakrolmaat Hamer Voor het opbouwen zijn doorgaans twee personen voldoende. Bij grotere tuinhuisjes

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding 1. Belangrijke aanwijzingen De bediening van het lettercombinatieslot is heel licht en soepel. Geforceerde handelingen moeten worden vermeden; dat geldt in het bijzonder voor het insteken van de sleutel

Nadere informatie

Bestnr Airbrush compressor Astro

Bestnr Airbrush compressor Astro Bestnr. 24 81 34 Airbrush compressor Astro Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Overzicht. Inhoudsopgave

Overzicht. Inhoudsopgave 1 11 3 10 9 8 4 M+P-11A-1 Overzicht 1. Beschermdop. Kogelkop 3. Vergrendelingskogels 4. Ontspannerkogel (voor vergrendeling). Knop. Stop. Sleutel 8. Centrering 9. Rode markering op knop 10. Witte markering

Nadere informatie

Banden de- en montage machine

Banden de- en montage machine Banden de- en montage machine - 1 - Algemene veiligheidsregels Deze handleiding bevat belangrijke informatie, lees deze aandachtig door voordat men de machine gaat gebruiken. 1. Omschrijving van de machine

Nadere informatie

Nokia Music Speakers MD-3

Nokia Music Speakers MD-3 Nokia Music Speakers MD-3 9253870/2 NEDERLANDS De MD-3-stereoluidsprekers bieden een uitstekende geluidskwaliteit wanneer u naar muziek of de radio luistert op uw compatibele Nokia telefoon of audioapparaat.

Nadere informatie

Montage- en bedieningshandleiding Modules hydrauliques DN 25

Montage- en bedieningshandleiding Modules hydrauliques DN 25 Montage- en bedieningshandleiding Modules hydrauliques DN 25 2013/05 994436010DeD01-mub-nl V04 1 Art.nr. 100020167x Versie V04 Stand 2013/05 Vertaling van de originele handleiding Technische wijzigingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter 1 1.0 Ontvangstcontrole Controleer alle onderdelen op transportschade. Indien er sprake is van transportschade waarschuw dan onmiddellijk de vervoerder. Transportschade valt niet onder de garantie. De

Nadere informatie