11 Zo moet het ook voor u vaststaan, dat gij wel dood zijt voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11 Zo moet het ook voor u vaststaan, dat gij wel dood zijt voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus."

Transcriptie

1

2 Johannes 4: 14 (HSV) 14 maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.

3

4

5 Romeinen 6: 11 NBG 11 Zo moet het ook voor u vaststaan, dat gij wel dood zijt voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus. vaststaan = lo gizomai berekenen, rekening houden met, het is een feit en geen veronderstelling link met logos = woord

6 Romeinen 6: NBG 11 Zo moet het ook voor u vaststaan, dat gij wel dood zijt voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus. 12 Laat dan de zonde niet langer als koning heersen in uw sterfelijk lichaam, zodat gij aan zijn begeerten zoudt gehoorzamen, 13 en stelt uw leden niet langer als wapenen der ongerechtigheid ten dienste van de zonde, maar stelt u ten dienste van God, als mensen, die dood zijn geweest, maar thans leven, en stelt uw leden als wapenen der gerechtigheid ten dienste van God. 14 Immers, de zonde zal over u geen heerschappij voeren, want gij zijt niet onder de wet, maar onder de genade. 15 Wat dan? Zullen wij zondigen, omdat wij niet onder de wet, maar onder de genade zijn? Volstrekt niet!

7 Genesis 13: 1-6 HSV 1 Zo trok Abram weg uit Egypte naar het Zuiderland, hij en zijn vrouw, en alles wat hij had, en Lot met hem. 2 En Abram was zeer rijk, aan vee, aan zilver en aan goud. 3 En hij reisde van rustplaats tot rustplaats, vanuit het Zuiderland tot aan Bethel, naar de plaats waar zijn tent eerst gestaan had, tussen Bethel en Ai, 4 naar de plaats van het altaar dat hij daar vroeger gemaakt had; en Abram riep daar de Naam van de HEERE aan. 5 Lot, die met Abram meeging, had ook kleinvee en runderen en tenten. 6 En dat land liet het niet toe dat zij bij elkaar woonden, want zij hadden veel bezittingen, zodat zij niet bij elkaar konden wonen.

8 Genesis 13: 8-10a,11-12 HSV 8 En Abram zei tegen Lot: Laat er toch geen onenigheid zijn tussen mij en jou, en tussen mijn herders en jouw herders. Wij zijn immers mannen die broeders zijn! 9 Ligt heel het land niet voor je open? Scheid je toch van mij af: als jij naar links gaat, dan zal ik naar rechts gaan, en als jij naar rechts gaat, dan zal ik naar links gaan. 10 En Lot sloeg de ogen op en zag dat heel de Jordaanvlakte rijk aan water was; 11 Daarom koos Lot voor zichzelf heel de Jordaanvlakte en Lot trok naar het oosten; en zij werden van elkaar gescheiden. 12 Abram woonde in het land Kanaän; en Lot woonde in de steden in de vlakte en zette zijn tenten op tot bij Sodom.

9 Genesis 13: HSV 14 En de HEERE zei tegen Abram, nadat Lot zich van hem afgescheiden had: Sla toch uw ogen op en kijk vanaf de plaats waar u bent, naar het noorden, het zuiden, het oosten en het westen. 15 Want al het land dat u ziet, zal Ik voor eeuwig aan u en uw nageslacht geven. 16 En Ik zal uw nageslacht maken als het stof van de aarde; als iemand het stof van de aarde zou kunnen tellen, dan zou ook uw nageslacht geteld kunnen worden. 17 Sta op, ga het land door in zijn lengte en in zijn breedte, want Ik zal het u geven. 18 En Abram zette zijn tenten op en ging bij de eiken van Mamre wonen, die bij Hebron zijn, en hij bouwde daar een altaar voor de HEERE.

10 Genesis 18: 1-3, 17, 22 HSV 1 Daarna verscheen de HEERE aan hem bij de eiken van Mamre, toen hij in de ingang van de tent zat en de dag heet werd. 2 Hij sloeg zijn ogen op, en keek, en zie, er stonden drie mannen voor hem. Toen hij hen zag, liep hij hun snel uit de ingang van de tent tegemoet en boog zich ter aarde. 3 En hij zei: Mijn heer, als ik nu genade gevonden heb in uw ogen, ga dan uw dienaar toch niet voorbij. 17 De HEERE zei: Zal Ik voor Abraham verbergen wat Ik ga doen? 22 Toen keerden die mannen vandaar om en gingen naar Sodom, maar Abraham bleef nog staan voor het aangezicht van de HEERE.

11

12

13 omkeerbare werking van een bron droge bron overvloedige bron Psalm 107: HSV 33 Hij maakt rivieren tot een woestijn, waterbronnen tot dorstig land, 34 vruchtbaar land tot een zoutvlakte, vanwege de slechtheid van zijn bewoners. Psalm 107: HSV 35 Hij maakt de woestijn tot een waterpoel, het dorre land tot waterbronnen. 36 Daar doet Hij de hongerigen verblijven, zij stichten een stad om te wonen.

14

15 Jeremia 29:11 HSV 11 Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven. 1 Johannes 3: 8b HSV 8 Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, dat Hij de werken van de duivel verbreken zou.

16

17 Johannes 4: 6-9 HSV 6 En daar was de bron van Jakob. Jezus nu ging, vermoeid van de reis, bij de bron zitten. Het was ongeveer het zesde uur. 7 Er kwam een vrouw uit Samaria om water te putten. Jezus zei tegen haar: Geef Mij te drinken. 8 Want Zijn discipelen waren weggegaan naar de stad om voedsel te kopen. 9 De Samaritaanse vrouw dan zei tegen Hem: Hoe vraagt U, Die een Jood bent, van mij te drinken, die een Samaritaanse vrouw ben?

18 Johannes 4: 13 HSV 13 Jezus antwoordde en zei tegen haar: Ieder die van dit water drinkt, zal weer dorst krijgen,

19

20 Fight Flight Freeze Flock

21 Johannes 4: 14 HSV 14 maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven. Mattheüs 6:33 HSV 33 Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

22 Fight Flight Freeze Form Flock

23 verwijder de geestelijke tegenstand vergeef anderen / vergeef jezelf draag verantwoording vraag Jezus waar Hij toen was ga terug naar het eerste drinkmoment

24 Johannes 4: 15-16, 25-26, HSV 15 De vrouw zei tegen Hem: Mijnheer, geef mij dat water, opdat ik geen dorst meer zal hebben en niet hier hoef te komen om te putten. 16 Jezus zei tegen haar: Ga heen, roep uw man en kom hier. 25 De vrouw zei tegen Hem: Ik weet dat de Messias komt (Die Christus genoemd wordt); wanneer Die gekomen zal zijn, zal Hij ons alles verkondigen. 26 Jezus zei tegen haar: Ik ben het, Die met u spreek. 28 De vrouw nu liet haar waterkruik staan en ging weg naar de stad en zei tegen de mensen: 29 Kom, zie Iemand Die mij alles gezegd heeft wat ik gedaan heb; zou Hij niet de Christus zijn?

25 Sluit de put permanent goed af Vraag aan Jezus wat voor nieuws Hij voor je heeft (=nieuw doel) Openbaring 21:5 En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. 2 Corinthiërs 5:17 Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.

26

27

28

Waarom ging Abram naar Egypte en welk klein geloof toonde hij?

Waarom ging Abram naar Egypte en welk klein geloof toonde hij? Abram en Lot. Waarom ging Abram naar Egypte en welk klein geloof toonde hij? Genesis 12:10-13 10 Er kwam hongersnood in dat land. Daarom trok Abram naar Egypte om daar als vreemdeling te verblijven, omdat

Nadere informatie

Johannes 4:1-26. Daarop zei de vrouw: Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent!

Johannes 4:1-26. Daarop zei de vrouw: Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent! Johannes 4:28-29 28 De vrouw liet haar kruik staan, ging terug naar de stad en zei tegen de mensen daar: 29 Kom mee, er is iemand die alles van mij weet. Zou dat niet de messias zijn? Johannes 4:1-26 1

Nadere informatie

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out Startbijeenkomst met leidinggevenden hand-out hand-out startbijeenkomst met leidinggevenden Wat houdt jongeren gaande én bezig? Kies twee of drie plaatjes die dat voor jou t best symboliseren 2 Basisbehoeften

Nadere informatie

Orde van Dienst Welkom en mededelingen

Orde van Dienst Welkom en mededelingen Orde van Dienst 25-9-2016 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146: 1, 2 Zing, mijn ziel, voor God uw Here Zing, mijn ziel, voor God uw Here, zing die u het leven geeft. Zing, mijn ziel, uw God ter ere,

Nadere informatie

land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen.

land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. } 1. De HEER zei tegen Abram: Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen. } 2 Ik zal je tot een groot volk maken, ik zal je zegenen,

Nadere informatie

Abram - Kies het beste laat je leiden Ontmoetingsdienst 29 januari 2017 Evangelist Jan Verkerk - Huizen

Abram - Kies het beste laat je leiden Ontmoetingsdienst 29 januari 2017 Evangelist Jan Verkerk - Huizen Liederen Gezang 437: 1 en 3: Vernieuwt U mij, o eeuwig Licht! Luisterlied: Wij gaan niet zonder U (Sela) Gezang 416:1, 2, 3 en 4: Ga met God en Hij zal met je zijn Oude Testament Genesis 13: 2-18 2 Abram

Nadere informatie

- 1 - Abraham: zijn roeping

- 1 - Abraham: zijn roeping - 1 - Abraham: zijn roeping De vader van Abraham heette Terah en deze woonde met zijn familie in de plaats Ur in het tegenwoordige Irak bij de rivier de Eufraat, één van de rivieren die door het vroegere

Nadere informatie

Terach en? Abram en Sarai Haran en? Nachor en zijn nicht Milka. Lot en? Jiska Milka en haar oom Nachor

Terach en? Abram en Sarai Haran en? Nachor en zijn nicht Milka. Lot en? Jiska Milka en haar oom Nachor LOT 22JULI 2018 Terach en? Abram en Sarai Haran en? Nachor en zijn nicht Milka (Haran sterft in Ur) Lot en? Jiska Milka en haar oom Nachor dochter 1 dochter 2 Genesis 13:2-13 2 Abram was bijzonder rijk:

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 1 Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 Jezus doopte overigens niet Zelf, maar zijn leerlingen deden dat. Johannes 4:1-6

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 20 AUGUSTUS 2017 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST GROTE KERK WEEKTEKST WIJS MIJ UW WEG, HEER, LAAT MIJ WANDELEN OP HET PAD VAN UW WAARHEID, VERVUL MIJN HART MET

Nadere informatie

Wat moeten wij nog doen onder de genade

Wat moeten wij nog doen onder de genade Wat moeten wij nog doen onder de genade 1 Johannes 3: 7 Kinderkens, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, gelijk Hij rechtvaardig is; Mattheüs 28: 19 Ga dan heen, onderwijs

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december 2018 Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Herman Bouwhuis

Nadere informatie

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt...

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Voorganger: Ds. T.L.J. Bos Organist: Klaas Brouwer Gitaar: Emily Bakker Tims Alissa Oost Zang: Nadine de Vries & Tirza Bakker Zingen: Lied 733

Nadere informatie

Het Geheim van Mozes 40 dagen Het volmaakte licht van de Hogepriester

Het Geheim van Mozes 40 dagen Het volmaakte licht van de Hogepriester Het Geheim van Mozes 40 dagen Het volmaakte licht van de Hogepriester Exodus 28: 29 Zo zal Aaron de namen der zonen van Israël in het borstschild der beslissing op zijn hart dragen, wanneer hij in het

Nadere informatie

GODS BELOFTE AAN ABRAHAM

GODS BELOFTE AAN ABRAHAM Bijbel voor Kinderen presenteert GODS BELOFTE AAN ABRAHAM Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Gods verbond met Abraham

Gods verbond met Abraham Gods verbond met Abraham Inhoud GESCHIEDENIS VAN ABRAHAM...3 GODS VERBOND MET ABRAHAM...4 Een belofte over zijn nageslacht...4 Een landsbelofte...4 Een belofte over alle volken der aarde...4 Een overwinningsbelofte...4

Nadere informatie

Bijbelteksten Feest van Genade

Bijbelteksten Feest van Genade Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.

Nadere informatie

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!?

Verbonden met Israël!? Verbonden met Israël!? Gezonde balans Alles draait om Israel Israel: wat is dat? 1 Israël In de bijbelse betekenis duidt Israël l niet een gebied maar Gods volk aan. Genesis 12: 6-7 En Abram trok het land door tot de plek bij

Nadere informatie

GODS BELOFTE AAN ABRAHAM

GODS BELOFTE AAN ABRAHAM Bijbel voor Kinderen presenteert GODS BELOFTE AAN ABRAHAM Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

dat zij gemeden of uitgestoten werd door haar dorpsgenoten. Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende:

dat zij gemeden of uitgestoten werd door haar dorpsgenoten. Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende: - 1 - Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende: 4 En Hij moest door Samaria gaan. De kortste weg naar Galilea is: dwars door het gebied van de Samaritanen reizen en normaal deden de Joden

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 838: 1 en 2 Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Lied 838: 1a b 2a b Wij zingen: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied 216: 1 2 en 3 Dauw op de aarde, zonlicht

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

U luistert naar: Orde van de dienst: Welkom en mededelingen

U luistert naar: Orde van de dienst: Welkom en mededelingen Thema : de Bron van Jakob(Pnr. 1369) Johannes 4 Uitgesproken 27 maart 2011 10.30 uur in het Open Hof te Kampen U luistert naar: Ouderling van dienst Organist Pieter Wiekeraad Marius van Rijswijk Kerkelijk

Nadere informatie

GODS BELOFTE AAN ABRAHAM

GODS BELOFTE AAN ABRAHAM Bijbel voor Kinderen presenteert GODS BELOFTE AAN ABRAHAM Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Geloof omwille van de ander. Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013

Geloof omwille van de ander. Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013 Geloof omwille van de ander Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013 UITVERKOREN OM TOT ZEGEN TE ZIJN VOOR AL WAT LEEFT Adam & Eva God: Laat Ons mensen maken, opdat zij heersen (Genesis 1:26) En God zeide:

Nadere informatie

Bent u ook een vriend van God geworden?

Bent u ook een vriend van God geworden? Bent u ook een vriend van God geworden? De naam van Abraham heeft een betekenis, namelijk: Heb de Vader lief. Meteen een verwijzing naar iemand die God de Vader van harte liefheeft, en niet traditioneel

Nadere informatie

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18 - 1 - Johannes 1:1/18 1 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. De apostel Johannes begint zijn evangelie met dezelfde drie woorden die in Genesis 1 staan, namelijk:

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk

Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk Protestants Kralingen Zondag 28 september 2014, tweede zondag van de herfst Hoflaankerk abraham en sara chagall orgelspel Valet will ich dir geben (melodie lied 803) G.F. Kaufmann / J.S. Bach verwelkoming

Nadere informatie

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN 18-6-2018 1 Overzicht of diepte 10 juni: deel 1: Romeinen 1-5:12 17 juni: deel 2: Romeinen 6-8 24 juni: deel 3: Romeinen 9-16 18-6-2018 2 18-6-2018 3 Hoofdstuk 1: 1 t/m

Nadere informatie

HRB. Redding voor allen nu? Romeinen 1-8. Hemelse Reddings Brigade

HRB. Redding voor allen nu? Romeinen 1-8. Hemelse Reddings Brigade Hemelse Reddings Brigade Hemelse Reddings Brigade stopt binnenkort! Hand. 17 : 30, 31 omdat Hij een dag bepaald heeft, waarop Hij het aardrijk in gerechtigheid zal oordelen door een man die Hij daartoe

Nadere informatie

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op?

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Een verwijzing naar het hemels koninkrijk. Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Jesaja 11:6-8 Een wolf zal bij een lam verblijven, een luipaard bij een geitenbok neerliggen,

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft.

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft. - 1 - Niet langer Rom. 6:6 Dit weten wij immers, dat onze oude mens medegekruisigd is, opdat aan het lichaam der zonde zijn kracht zou ontnomen worden en wij niet langer slaven der zonde zouden zijn; Weten

Nadere informatie

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees.

Geheimenissen. In 1 Tim. 3:16a staat: En buiten twijfel, groot is het geheimenis der godsvrucht: Die Zich geopenbaard heeft in het vlees. - 1 - Geheimenissen Er wordt in het nieuwe testament op verschillende plaatsen gesproken over "geheimenissen". Een geheim is een verborgenheid, die niet iedereen weet. Als wij vroeger als kind tegen elkaar

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Bijbel voor Kinderen presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

In welk Bijbelverhaal lezen wij over de geboorte van Izak? Waar kunnen wij in de Bijbel vinden dat Sara onvruchtbaar was?

In welk Bijbelverhaal lezen wij over de geboorte van Izak? Waar kunnen wij in de Bijbel vinden dat Sara onvruchtbaar was? De geboorte van Izak. In welk Bijbelverhaal lezen wij over de geboorte van Izak? Genesis 21 Waar kunnen wij in de Bijbel vinden dat Sara onvruchtbaar was? Genesis 11:30 Sarai nu was onvruchtbaar; zij had

Nadere informatie

LES 9 DE BELOFTEWEG WIJKT AF DOOR EGYPTE. Genesis 37-50

LES 9 DE BELOFTEWEG WIJKT AF DOOR EGYPTE. Genesis 37-50 LES 9 DE BELOFTEWEG WIJKT AF DOOR EGYPTE Genesis 37-50 THEMA: Het geven van een voorproef van Israel s geschiedenis met betrekking tot Jezus Christus. Heb je ooit gekeken door een telescoop, het instrument

Nadere informatie

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs

Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs 2: 6 HSV 6 en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem

Nadere informatie

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven?

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Menorah 11-02-2018 Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? A B C D E F Om Gods liefde voor de wereld te laten zien. Om mensen tot geloof in Jezus

Nadere informatie

- 1 - Abraham: zijn roeping. 30 Sarai nu was onvruchtbaar; zij had geen kinderen.

- 1 - Abraham: zijn roeping. 30 Sarai nu was onvruchtbaar; zij had geen kinderen. - 1 - Abraham: zijn roeping De vader van Abraham heette Terach en deze woonde met zijn familie in de plaats Ur in het tegenwoordige Irak bij de rivier de Eufraat, één van de rivieren die door het vroegere

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

Genade. en onvolmaakt geloof

Genade. en onvolmaakt geloof Genade en onvolmaakt geloof Johannes 1: 14 En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie?

Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie? Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie? Johannes 14:6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij. Genesis 20:1-12 1 Abraham

Nadere informatie

doop begraaft Romeinen 6:3-11

doop begraaft Romeinen 6:3-11 bevrijdt En ik wil niet, broeders, dat u er geen weet van hebt dat onze vaderen allen onder de wolk waren en allen door de zee zijn gegaan, en dat allen in Mozes get zijn in de wolk en in de zee, en allen

Nadere informatie

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan?

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi en Gods tempel. Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi 3:1 die voor Mij de weg bereiden zal. 1 Zie, Ik zend Mijn engel, Plotseling zal naar Zijn tempel komen die Heere, Die u aan het

Nadere informatie

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 10 Houd jezelf toch niet voor de gek! Mensen die met allerlei mannen of vrouwen naar bed gaan, of afgoden aanbidden, of niet trouw zijn aan hun eigen man of vrouw, of mannen

Nadere informatie

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet?

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? De profeet Abraham. Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? Genesis 20:7 7 Nu dan, geef de vrouw van die man terug, want hij is een profeet! Hij zal voor u bidden, zodat u in leven blijft.

Nadere informatie

Ontmoeting met God. Abram/Abraham

Ontmoeting met God. Abram/Abraham Ontmoeting met God Exodus 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. Abram/Abraham 17-11-2013 Wie was Abraham? Waar leefde Abraham? (Genesis)

Nadere informatie

Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49.

Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49. Voor 16 jaar en ouder! Over de hemelvaart van Christus. Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49. Vraag 46 : Wat verstaat gij daarmee : opgevaren ten hemel? Antw : Dat Christus voor de ogen van Zijn

Nadere informatie

12 november uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein

12 november uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein 12 november 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet. GK psalm 36: 2, 3 Wet: zingen LB 311 Gebed Kinderen: bron. Opwekking

Nadere informatie

Liturgie zondag 20 januari m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning

Liturgie zondag 20 januari m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning Liturgie zondag 20 januari 2019 0m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning Lector Rianne Vedder Piano Rik Nijs Zang Mariette Nijs Koster Arjan van den Bor Techniek Mark van den Bor ORDE

Nadere informatie

Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel.

Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel. Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel. 1) De Schepping Genesis 1:3 En God zeide: Er zij licht; en er was licht. Genesis 1:31 En God zag alles wat Hij

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 1. les 5a FOLLOW

Wie is Jezus, deel 1. les 5a FOLLOW Wie is Jezus, deel 1 les 5a DEEL 2B FOLLOW JEZUS LAAT ZIEN WIE GOD IS Joh 14: 7 Door het leven van Jezus leren we wie God is. In het OT zien we veel karaktereigenschappen van God. Eén eigenschap ontbreekt

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd.

Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd. Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd. Vg. : Ds. Corien Veenhuizen Orgel: dhr. Gerrit te Rietstap Toenadering Orgelspel Verstilling Welkom een kind steekt de

Nadere informatie

Het verbond van God met Abram.

Het verbond van God met Abram. Het verbond van God met Abram. Hoe oud was Abram toen God nogmaals een verbond aanging met Abram? Genesis 17:1-4 1 Toen Abram negenennegentig jaar oud was, verscheen de HEERE aan Abram en zei tegen hem:

Nadere informatie

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017 DE WIL VAN GOD Erwin van Bavel 10 juni 2017 Intro Bidt gij dan aldus: Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de

Nadere informatie

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat Toen Jezus dorst kreeg Sabbat Doe Lees Johannes 4. 54 Had je ooit geen water meer om te drinken? Of heb je ooit hele erge dorst gehad? Dit verhaal gaat over hele erge dorst hebben. Water willen drinken.

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente De Lichtkring, Hoofddorp. Zondag 19 november Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Alma van Hengel

Protestantse wijkgemeente De Lichtkring, Hoofddorp. Zondag 19 november Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Alma van Hengel Protestantse wijkgemeente De Lichtkring, Hoofddorp Zondag 19 november 2017 Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Alma van Hengel Het orgel wordt bespeeld door Jan Quakkelaar De kostersdienst

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Kom tot de wateren Jesaja 55. Er kan gegeten en gedronken worden. Gegeten van het brood des levens en gedronken van het water des levens.

Kom tot de wateren Jesaja 55. Er kan gegeten en gedronken worden. Gegeten van het brood des levens en gedronken van het water des levens. - 1 - Kom tot de wateren Jesaja 55 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en melk. Zoals een koopman zijn

Nadere informatie

Heeft God het Kwaad geschapen?

Heeft God het Kwaad geschapen? Heeft God het Kwaad geschapen? Zondagavond 22 september 2013 (Genade & Waarheid Preek) Inleiding A. Genade & Waarheid Preken (Soms) Ingewikkelde of wettisch toegepaste onderwerpen bekeken vanuit Genade

Nadere informatie

Geloof dat het er is

Geloof dat het er is Geloof dat het er is Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. 1 Corinthiërs 2: 5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht

Nadere informatie

13 september uur Jannes M - preek van R Vreugdenhil

13 september uur Jannes M - preek van R Vreugdenhil 13 september 2015 10.00 uur Jannes M - preek van R Vreugdenhil belijdenis van afhankelijkheid zegengroet zingen GK psalm 84:1,2 zingen LvdK 328:1 / LB 314:1 schuldbelijdenis zingen Lvdk 328:2 / LB 314:2

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW (t)op survival Zondag 3 september Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW Welkom Zingen: Kom in de kring Kom in de kring van Gods gezin, geef mij een hand en kom, want

Nadere informatie

הוהי Ἐγώ εἰμι Ik ben

הוהי Ἐγώ εἰμι Ik ben יהוה Ἐγώ εἰμι Ik ben Wie ben jij? Exodus 3:13 Maar Mozes zei: Stel dat ik naar de Israëlieten ga en tegen hen zeg dat de God van hun voorouders mij gestuurd heeft, en ze vragen: Wat is de naam van die

Nadere informatie

1 Samuël 9:1-10:1. Door God geroepen voor een bepaalde taak

1 Samuël 9:1-10:1. Door God geroepen voor een bepaalde taak Genesis 6:9-22 Genesis 12:1-4 Exodus 3:1-14 Exodus 35:30-35 1 Samuël 3:1-21 1 Samuël 9:1-10:1 1 Samuël 16:1-13 Jeremia 1:1-10 Ezechiël 2:1-10 Jona 1:1-3 Jesaja 49:1-3 Mattheüs 4:18-22 Handelingen 9:1-19

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

Van oude, naar nieuwe Mens, de centrale Boodschap van het Evangelie

Van oude, naar nieuwe Mens, de centrale Boodschap van het Evangelie Van oude, naar nieuwe Mens, de centrale Boodschap van het Evangelie 1) In Jezus Christus is God een Nieuwe Schepping begonnen, een Nieuwe

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie

De rijkdom van het evangelie 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Gods Geest en het echte leven Het herstel van Israël Leven als

Nadere informatie

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten EL 405 Dat eens de Heer zal komen (op wijze rijst o rijst op voor Jezus) Dat eens de Heer zal komen, in deze wereldtijd en lang vervlogen dromen, vertaalt in werk lijkheid, de volkeren zal dopen, in vrede

Nadere informatie

Abram 3 Lot zonder God

Abram 3 Lot zonder God Abram 3 Lot zonder God Liturgiesuggesties: Schriftberijming 15: 1 en 2 of Psalm 42: 1 en 2 Schriftberijming 15: 5 en 8 of Psalm 42: 6 en 7 Psalm 119: 3 Genesis 13: 1-18 Psalm 27: 5 OB Lucas 17: 20-37 Psalm

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Inleiding over het kernwoord zonde

Inleiding over het kernwoord zonde Inleiding over het kernwoord zonde Door Eline Lezen: Mattheüs 5 : 21 t/m 48 Zingen: Psalm 6 : 1 en 4 1. Waarom moeten wij weten wat zonde is? Toen ik deze inleiding begon te maken vroeg ik me af wat ik

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 24 februari 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 24 februari 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 24 februari 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Organist: Marco Borkent Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Abraham & Sara Gods beloften. God roept Abraham om te gaan naar een land dat hij niet kent, en belooft hem een groot nageslacht.

Abraham & Sara Gods beloften. God roept Abraham om te gaan naar een land dat hij niet kent, en belooft hem een groot nageslacht. Abraham & Sara Gods beloften God roept Abraham om te gaan naar een land dat hij niet kent, en belooft hem een groot nageslacht. Genesis 3 Genesis 4 Genesis 5 Genesis 6 Genesis 12 zondeval Abel Henoch Noach

Nadere informatie

- 1 - Iemand die zijn verstand gebruikt denkt: Dit kan niet! Maar Jezus zegt ons dat alle dingen mogelijk zijn, voor wie gelooft. Werken des geloofs

- 1 - Iemand die zijn verstand gebruikt denkt: Dit kan niet! Maar Jezus zegt ons dat alle dingen mogelijk zijn, voor wie gelooft. Werken des geloofs - 1 - Werken des geloofs Er is een wezenlijk verschil tussen "werken der wet" en "werken des geloofs". Paulus noemt in Romeinen 3:28, dat een mens door geloof gerechtvaardigd wordt, zonder werken der wet.

Nadere informatie

Adam en Eva. In alles weerspiegelden. de goedheid van God.

Adam en Eva. In alles weerspiegelden. de goedheid van God. DE DROOM VAN GOD A In alles weerspiegelden Adam en Eva de goedheid van God. dam en Eva waren geschapen naar Gods beeld en naar zijn gelijkenis. Ze waren prachtig. In alles weerspiegelden zij de goedheid

Nadere informatie

- 1 - De Cusjiet en het luipaard. natuurlijke, gevallen mens, die in de bijbel: de oude mens wordt genoemd, in de dood heeft gebracht.

- 1 - De Cusjiet en het luipaard. natuurlijke, gevallen mens, die in de bijbel: de oude mens wordt genoemd, in de dood heeft gebracht. - 1 - De Cusjiet en het luipaard We lezen in Jeremia 13:23 de volgende merkwaardige tekst: Kan ook een Cusjiet zijn huid veranderen, of een luipaard zijn vlekken? Zou ook u dan goed kunnen gaan doen, gewend

Nadere informatie

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen!

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI 2018 Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! EXODUS 33: 17-23 17 Toen zei de HEERE tegen Mozes: Ook dit woord dat u spreekt, zal Ik doen, want u hebt

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

Dat de slang de hiel van de Verlosser zou vermorzelen betekent, dat Hij de Verlosser lijden zou berokkenen. Maria, voorbeeld christenjeugd

Dat de slang de hiel van de Verlosser zou vermorzelen betekent, dat Hij de Verlosser lijden zou berokkenen. Maria, voorbeeld christenjeugd - 1 - Maria, voorbeeld christenjeugd Dat er een Verlosser zou komen werd al aangekondigd in het paradijs direct na de zondeval. Er staat in Genesis 3:15 (en daar spreekt God tegen de slang, de duivel,

Nadere informatie

Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron

Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron Binnenstadskerken Amersfoort: Sint Franciscus Xaverius (rooms-katholiek) Oudkatholieke

Nadere informatie

Hebreeën 1. De tweede uitspraak betreft zijn betrokkenheid bij de schepping van de wereld. God heeft door de Zoon de wereld geschapen.

Hebreeën 1. De tweede uitspraak betreft zijn betrokkenheid bij de schepping van de wereld. God heeft door de Zoon de wereld geschapen. - 1 - Hebreeën 1 1 Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken door de Zoon. God sprak vele malen en

Nadere informatie

Waarom is het van belang God te gehoorzamen?

Waarom is het van belang God te gehoorzamen? De gevolgen van de keuze van Lot. Waarom is het van belang God te gehoorzamen? Lukas 11:28 28 Maar Hij zei: Veeleer zijn zij zalig die het Woord van God horen en het bewaren. Romeinen 2:13 13 Niet de hoorders

Nadere informatie

Vre- de voor jou, hier- heen ge- ko-men,

Vre- de voor jou, hier- heen ge- ko-men, VESPER op woensdag 5 april 2017 in de Dorpskerk aanvang: 19.30 uur Liturgen: Dilek Cakir, Jacomien Boor en Hanny Korstjens Piano: Tine Rodink STILTE VOOR DE VESPER A.U.B. Pianomuziek Introïtus: (de gemeente

Nadere informatie

Zondag 6 september, 10:00

Zondag 6 september, 10:00 Zondag 6 september, 10:00 Tekst: Psalm 23 vers 2a Hij doet mij nederliggen in grazige weiden. Thema: De weide 1) Daarin gebracht 2) Daarin rusten Psalm 122: 1, 2 Psalm 119: 1 Lezen: Ezechiël 34: 1-14 en

Nadere informatie

Zuiver geloof. Joh. 4:1-30 De Samaritaanse vrouw (HSV)

Zuiver geloof. Joh. 4:1-30 De Samaritaanse vrouw (HSV) Zuiver geloof Stg BTO Yarah / Evangelische Bijbel Gemeente Noordhorn 2015 R. Brinkman www.yarah.nl Joh. 4:1-30 De Samaritaanse vrouw (HSV) 1 Toen nu de Heere merkte dat de Farizeeën gehoord hadden dat

Nadere informatie

Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u

Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u Genesis 3:19 HSV In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u en u zult tot stof terugkeren. Genesis 4:3-5 HSV En

Nadere informatie

Op zoek naar waarachtig geluk

Op zoek naar waarachtig geluk - 1 - Op zoek naar waarachtig geluk Jezus zei tegen haar: U hebt terecht gezegd: Ik heb geen man, want vijf mannen hebt u gehad en die u nu hebt, is uw man niet, dat hebt u naar waarheid gezegd. (Joh.

Nadere informatie

4 Vayera (En Hij verscheen)

4 Vayera (En Hij verscheen) 4 Vayera (En Hij verscheen) Lezingen: Torah Genesis 18:1-22:24 Haftarah 2 Koningen 4:1-37 Brit Chadashah Lukas 1:26-38; 24:36-53: 2 Petrus 2:4-11 Leesrooster getuigenissen Mattheus t/m Handelingen Mattheus

Nadere informatie

Doctrine van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest?

Doctrine van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest? Doctrine van de Heilige Geest Wie is de Heilige Geest? Bijbeltekst Johannes 16:7-15 Stof vandaag De Heilige Geest als persoon De Goddelijke eigenschappen van de Heilige Geest De Heilige Geest en zijn werken

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestants Kralingen PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli 2015 6 de zondag van de zomer VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen

Nadere informatie

Samenzang voor de dienst. Zingen: Hemelhoog 391. Refrein. refrein. refrein. Zingen: NLB 885 / Hemelhoog 336

Samenzang voor de dienst. Zingen: Hemelhoog 391. Refrein. refrein. refrein. Zingen: NLB 885 / Hemelhoog 336 17 september 2017; Oecumenische dienst Vredesweek 2017; Immanuëlkerk; pastor Henri Egging; ds. Chris Schreuder; Gerard de Waardt; Happy Days; Maranathasingers; samenspeelgroep Zingen: Hemelhoog 391 Samenzang

Nadere informatie

De brief aan de Hebreeën. C. Noorlander

De brief aan de Hebreeën. C. Noorlander De brief aan de Hebreeën C. Noorlander Hebreeën: Oproep aan (Joodse) christenen: Volhard, val niet af. Toont de glorie van Christus vanuit het OT: Hoger dan engelen, Mozes, Abraham en hogepriesters Vergelijkt:

Nadere informatie