VELDEN. Postbus AA ROERMOND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VELDEN. Postbus AA ROERMOND"

Transcriptie

1 Opdracht : 00 Betreft : Grondonderzoek tbv leidingbreuk aan de dijk te VELDEN Opdrachtgever : Kragten Civiele techniek T.a.v. ing. H.L.R. van Heur Postbus 00 AA ROERMOND Behandeld door : ing. H. Veenstra (0 0) Kenmerk : R00-RY_1 Datum : maart 0 MOS GRONDMECHANICA B.V. Rhoon Kleidijk Postbus 01 0 AA Rhoon Tel Helmond Kanaaldijk N.O. a Postbus 00 AA Helmond Tel. 0- Rijssen Kalanderstraat a Postbus 0 AD Rijssen Tel. 0- Amsterdam Gyroscoopweg 0 - AZ Amsterdam Tel. 00- Maastricht Sleperweg Postbus 0 AA Bunde Tel. 0- Suriname Ds Martin Luther Kingweg 0 District Wanica - Suriname Tel. +-

2 Opdracht : 00 Inhoudsopgave Pagina 1. INLEIDING.... PROJECTBESCHRIJVING.... GEOTECHNISCHE GEGEVENS....1 Uitgevoerd grondonderzoek.... Geotechnisch profiel.... DAMWANDADVIES....1 Inleiding.... Uitgangspunten Geometrie..... Grondparameters..... Bovenbelasting..... Grondwaterstanden..... Bouwfasering..... Corrosie.... Berekeningsresultaten.... Uitvoeringsaspecten... Bijlage A Resultaten damwandberekening MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

3 Opdracht : INLEIDING In opdracht van Kragten Civiele Techniek uit Roermond is door Mos Grondmechanica B.V. een grondonderzoek uitgevoerd ten behoeve van de aanleg van een vervangende leiding door de waterkering langs de Maas bij Velden. De resultaten van het grondonderzoek zijn opgenomen in het rapport R00-RH_1, d.d. februari 0. Omdat de leiding de waterkering kruist is het noodzakelijk dat ter plaatse van de kruising een damwand in de waterkering wordt geplaatst. Deze damwand dient gedimensioneerd te zijn conform de eisen zoals gesteld in NEN1. Dit rapport bevat het advies omtrent de damwand ter plaatse van de kruising van de leiding met de dijk.. PROJECTBESCHRIJVING Ten behoeve van dit project is door de opdrachtgever is een tekening verstrekt: - Vervanging persleiding Velden, onderdeel situatie en lengteprofiel, fase voorontwerp. Projectnummer WBL0-0001, tekening nr. 0-0, d.d Uit deze tekening en aanvullende informatie van de opdrachtgever zijn de volgende gegevens afgeleid: De bestaande persleiding die van het Gemaal Velden (gelegen aan de Vorstweg) door de waterkering loopt wordt tot en met de dijkskruising vervangen door een HDPE leiding. De nieuwe leiding wordt circa à 0 m uit de bestaande leiding gelegd. De nieuwe leiding kruist de waterkering loodrecht. De kruin van de dijk ligt momenteel op NAP +,0 m. In de toekomst wordt de waterkering opgehoogd tot NAP +, m. De kruin van de waterkering heeft na ophoging een breedte van,0 m. De damwand zal in het midden van de kruin over een lengte van circa m worden geplaatst. Het talud van de waterkering is/wordt aangelegd op circa 1:,0 à 1:,. De teen van het talud bevindt zich op NAP +, m (binnendijks) à NAP +, m (buitendijks). In het advies kan worden uitgegaan van een planperiode van 0 jaar. Het hoogwater (MHW) van de Maas is aangenomen op NAP +,0 m (0, m onder de nieuwe kruinhoogte).. GEOTECHNISCHE GEGEVENS.1 Uitgevoerd grondonderzoek Op januari 0 is door Mos Grondmechanica één sondering uitgevoerd tot een diepte van maaiveld -0m. Naast de conusweerstand (q c) is de plaatselijke wrijving (f s) gemeten. Uit de plaatselijke wrijving en de conusweerstand is het wrijvingsgetal (R f) berekend. MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

4 Opdracht : De sondeerlocatie is door onze landmeetkundige afdeling in het terrein uitgezet en gewaterpast ten opzichte van NAP. Voor de resultaten van het grondonderzoek wordt verwezen naar rapport R00-RH_1. Door Kragten zijn, in het tracé van het nieuw aan te leggen leidinggedeelte, boringen verricht tot een diepte van circa maaiveld,0 m. De boringen en van dit onderzoek zijn aan weerszijden van de te kruisen dijk verricht. Deze boringen zijn verricht onder projectcode WBL0.. Geotechnisch profiel De maaiveldhoogte ter plaatse van de sondeerlocatie bedraagt NAP +,1 m (huidige kruinhoogte). Aan de hand van het uitgevoerde grondonderzoek is het volgende geotechnische profiel opgesteld: Vanaf maaiveld is tot circa NAP +, m hoofdzakelijk matig vast gepakt zand aangetroffen, waarin conusweerstanden zijn gemeten van,0 tot,0 MPa. Dit zandpakket wordt afgedekt door een dunne laag. Vanaf circa NAP +, m is tot circa NAP +, m vermoedelijk silthoudend of humushoudend zand aanwezig (oorspronkelijke deklaag). In deze laag zijn conuswerstanden geregistreerd van,0 à,0 MPa en lokaal hoger. Hieronder is tot een diepte van circa NAP +, m een laag aangetroffen. In deze laag zijn conusweerstanden gemeten van 0, à 0, MPa. Vanaf circa NAP +, m is tot NAP +, m een matig gepakt zandpakket aanwezig. Hieronder is tot de maximaal verkende sondeerdiepte van NAP,0 m dicht tot zeer dicht gepakt zand aanwezig. In het matig dicht gepakte zand zijn conusweerstanden gemeten van,0 à,0 MPa. In het dicht tot zeer dicht gepakte zand zijn conusweerstanden geregistreerd van,0 MPa tot 0,0 MPa en lokaal hoger. In de boringen en, verricht door Kragten, is het grondwater aangetroffen op een diepte van mv 1,0 m (NAP hoogte is niet bekend). De opdrachtgever heeft aangegeven dat voor het maatgevend hoog water in de Maas uitgegaan kan worden van een niveau van NAP +,0 m.. DAMWANDADVIES.1 Inleiding De berekeningen zijn uitgevoerd met het computerprogramma DSheetPiling (versie.1), dat uitgaat van de berekeningsmethode waarbij de damwand wordt geschematiseerd tot een door elastoplastische veren ondersteunde ligger. De berekeningen zijn uitgevoerd conform het stappenplan van NEN 1. De damwand is berekend volgens RC (conform 1 tabel.a en A.b zijn voor de toetsing de, voor de berekening van de uiterste grenstoestand 1A van toepassing zijnde, toeslagen in rekening gebracht). Er zijn varianten doorgerekend: MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

5 Opdracht : Variant 1 Variant ontgronding tot,0 m onder de kruin van de dijk; ontgronding tot 0, m onder de leiding.. Uitgangspunten..1 Geometrie Da damwand wordt in het midden van de kruin geplaatst. De kruin heeft een breedte van,0 m. Op,0 m van de damwand begint het talud, welke op 1: is (wordt) aangelegd. Door de opdrachtgever is aangegeven dat voor dit advies uitgegaan moet worden uitgegaan van de toekomstige kruinhoogte (NAP +, m). Conform NEN1, artikel dient gerekend te worden met een ontgronding van,0 m ten opzichte van bovenzijde damwand dan/wel een ontgronding tot 0,0 m beneden het aanlegniveau van de leiding. De bovenzijde van de damwand is aangehouden op NAP +, m. Het aanlegniveau van de leiding ligt op NAP +, m. Volgens de NEN1 moet dus gerekend worden met een éénzijdige ontgronding tot NAP +, m (variant 1) of NAP +, m (variant ). Op verzoek van de opdrachtgever wordt in dit advies beide varianten verder uitgewerkt... Grondparameters De karakteristieke waarden voor de grondeigenschappen zijn bepaald aan de hand van de resultaten van het uitgevoerde grondonderzoek en met behulp van tabel.b uit NEN 1. Voor de bepaling van de gronddrukfactor (K a;rep) is uitgegaan van rechte glijvlakken. Verder is aangehouden dat de dijk is opgebouwd uit. De geschematiseerde bodemopbouw met de representatieve waarden van de grondparameters voor de verschillende lagen is weergegeven in tabel 1. Tabel 1 Geotechnisch profiel en representatieve grondparameters Laag b.k. laag Grondsoort γ rep/ γsat;rep c'rep φ'rep δrep k hor;k;laag nr. [NAP + m] [kn/m³] [kn/m ] [ ] [ ] [kn/m³] 1, Zand, matig dicht gepakt / 1 0 0,0 0,0.000, / 1 0,,.000,0 Klei, matig slap /,0 0,0,0 00, Zand, matig dicht gepakt / 0 0 0,0 0,0.000, / 0 0, 1,.000 γ rep γ sat;rep c' rep ϕ' rep = representatieve waarde van het aardvochtig volumegewicht; = representatieve waarde van het verzadigd volumegewicht; = representatieve waarde van de effectieve cohesie; = representatieve waarde van de effectieve hoek van inwendige wrijving; MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

6 Opdracht : δ rep = representatieve waarde van de wandwrijvingshoek; k hor;laag = horizontale beddingsconstante; verder is aangehouden: k hor;hoog =, k hor;laag... Bovenbelasting In overleg met de opdrachtgever is in de berekeningen uitgegaan van de aanwezigheid van een gelijkmatig verdeelde bovenbelasting van kn/m² (representatief)... Grondwaterstanden In overleg met de opdrachtgever kan aan de zijde van de ontgronding worden uitgegaan dat het gat dat ontstaat bij de ontgronding vol met water (tot aan het grondwaterniveau) komt te staan. In de berekening is dan ook uitgegaan van een (grond)waterstand van NAP +, m voor de passieve zijde. Verder is uitgegaan van een waterstand van NAP +,0 m (= hoogwater Maas) aan de actieve zijde. Volgens NEN -1 art.... en CUR-publicatie 'Damwandconstructies' worden voor de grondwaterstand de toeslagen volgens tabel - toegepast. Tabel - - Toeslagen geometrische parameters volgens NEN -1 art...., veiligheidsklasse RC Parameter Toeslag Δ kerende hoogte H rep % grondwaterstand lage zijde H w;laag grondwaterstand hoge zijde H w;hoog 0, m 0,0 m.. Bouwfasering In de damwandberekening is volgende fasering aangehouden: Fase 1, installeren damwand; Fase, ontgronding tot NAP +, m of NAP +, m waarbij de waterstand gelijk gehouden is aan het grondwaterniveau (NAP +, m); Fase, ontgronding tot NAP +, m of NAP +, m waarbij de waterstand in de Maas is aangehouden op MHW (NAP +,0 m)... Corrosie Aangegeven is dat gerekend moet worden met een levensduur van 0 jaar. Conform NEN1 moet voor zandige grond gerekend worden met een corrosiesnelheid van 0,00 mm/jaar. Dit komt neer op een afname van het profiel na 0 jaar van 1,00 mm. MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

7 Opdracht : Berekeningsresultaten Met de in. genoemde uitgangspunten zijn diverse berekeningen uitgevoerd teneinde het damwandprofiel te optimaliseren. De berekeningen zijn uitgevoerd volgens het stappenplan van NEN 1. Er is voor gekozen om de damwand te berekenen volgend methode B conform NEN 1, uitgaande van de rekenwaarden in de te toetsen fasen en van representatieve waarden in voorgaande fasen. Bij de berekeningen is rekening gehouden met de eis conform NEN1 dat de uitbuiging maximaal circa 0 mm mag bedragen. De berekeningen hebben geleid tot de volgende dimensionering van de damwand: Variant 1 (ontgronding tot NAP +, m). Bovenkant damwand: NAP +, m (in verband met hoog water); Minimale damwand lengte:, m Minimaal damwandprofiel : AZ -00 (of gelijkwaardig) Staalkwaliteit: S 0GP; Maximaal toelaatbaar moment knm/m (na corrosie) Buigstijfheid EI:.0 knm /m (.0 knm /m na corrosie). Variant (ontgronding tot NAP +,m) Bovenkant damwand: NAP +, m (in verband met hoog water); Minimale damwand lengte:,0 m Minimaal damwandprofiel : AZ0 (of gelijkwaardig) 1) Staalkwaliteit: S GP; Maximaal toelaatbaar moment knm/m (na corrosie) Buigstijfheid EI:. kn/m /m (.0 knm /m na corrosie) 1) Opgemerkt wordt dat, ondanks dit zeer zware profiel, bij deze variant nog lang niet voldaan wordt aan de eerder genoemde vervormingseis van 0 mm. Hierbij wordt opgemerkt dat het plaatsen van een langer profiel (>,0 m) nagenoeg geen effect heeft op de hieronder vermelde maximale uitbuiging. In tabel - zijn de berekeningsresultaten voor de bouwfasen en opgenomen. Opmerking: In de berekeningen is ervan uitgegaan dat in de zandlaag onder de deklaag geen wateroverspanning aanwezig is. Indien dit wel het geval is dan neemt het moment aanzienlijk (0 à 0%) toe en zal de lengte van het damwandprofiel circa 0,0 m à,0 m moeten bedragen. MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

8 Opdracht : Tabel - Berekeningsresultaten (karakteristieke waarden) Variant / fase Maximale uitbuiging Maximaal moment Overall stabiliteits factor (representatief) (rekenwaarde) u max [mm] M max [knm/m 1 ] Variant 1/ fase 1 Variant 1 / fase 0, Variant / fase 1.00 Variant / fase 1., De berekeningsresultaten zijn grafisch weergegeven in bijlage A.. Uitvoeringsaspecten Inbrengen van de damwandplanken Eventuele puinresten e.d. dienen voor het inbrengen te worden verwijderd om beschadiging en mogelijk uit het slot lopen van de damwandplanken te voorkomen. Eventueel in de directe omgeving van de te plaatsen damwand gelegen kabels en leidingen, dienen volledig vrij gegraven en ondersteund te worden. Bij het inbrengen van de damwandplanken moet nauwkeurig in de gaten worden gehouden of maaiveldzakkingen optreden waarbij, indien nodig, de ondersteuningen bijgesteld worden. Door het inbrengen van de damwanden kunnen door trillingen, eventueel in combinatie met een verdichting van de ondergrond, altijd enige maaiveldzakkingen optreden zelfs op relatief grote afstand van de damwand. Enige schade aan omliggende wegverhardingen en belendingen kan dan ook altijd optreden. Er wordt dan ook geadviseerd om een bouwkundige opname (foto's) eventueel in combinatie met trillingsmetingen te laten uitvoeren. Opgsteld door: ing. H. Veenstra (0 0) Rijssen, maart 0 Mos Grondmechanica B.V. Contr. : R.M. MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

9 Opdracht : 00 Bijlage A Resultaten damwandberekening MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

10 Opdracht : 00 Geometrie variant 1, ontgronding,0 m 00 Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m Variant 1, ontgronding tot NAP +, m Annex - A Postbus 01 0 AA Rhoon Phone Fax +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant 1.shi Outline - Stage 1: plaatsen damwand,,,,0,0 AZ -00,0,0,0,0 Uitvoer berekeningen Variant 1, ontgronding tot NAP +, m - A Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m 00 Postbus 01 0 AA Rhoon TELEPHONE TELEFAX +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant 1.shi Moments/Forces/Displacements - Stage : ontgronding zonder hw Step.1 - Partial factor set: RC AZ Max: 0, - Min: 0, Max: 1, - Min: -, Max: -,1 MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

11 Opdracht : Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m Variant 1, ontgronding tot NAP +, m - A Postbus 01 0 AA Rhoon TELEPHONE TELEFAX +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant 1.shi Moments/Forces/Displacements - Stage : ontgronding zonder hw Step. - Partial factor set: RC AZ Max: 1, - Min: 0, Max:, - Min: -, Max: -, 00 Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m Variant 1, ontgronding tot NAP +, m - A Postbus 01 0 AA Rhoon TELEPHONE TELEFAX +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant 1.shi Moments/Forces/Displacements - Stage : ontgronding met hw Step.1 - Partial factor set: RC AZ Max: 1, - Min: 0, Max: 1, - Min: -, Max: -,1 MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

12 Opdracht : Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m Variant 1, ontgronding tot NAP +, m - A Postbus 01 0 AA Rhoon TELEPHONE TELEFAX +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant 1.shi Moments/Forces/Displacements - Stage : ontgronding met hw Step. - Partial factor set: RC AZ Max:, - Min: 0, Max:, - Min: -, Max: -, Variant 1, ontgronding tot NAP +, m Annex - A Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m 00 Postbus 01 0 AA Rhoon Phone Fax +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant 1.shi Overall Stability - Stage : ontgronding zonder hw,,,,0,0,0,0 Partial factor set: RC Stability factor:, AZ -00 terreinbelasting,0,0 MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

13 Opdracht : 00 Geometrie variant, ontgronding tot 0, m onder leiding (NAP +, m) Variant 1, ontgronding tot NAP +, m Annex - A Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m 00 Postbus 01 0 AA Rhoon Phone Fax +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant.shi Outline - Stage 1: plaatsen damwand,,,,0,0,0,0 AZ 0 (S GP),0,0 00 Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m Variant 1, ontgronding tot NAP +, m - A Postbus 01 0 AA Rhoon TELEPHONE TELEFAX +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant RM.shi Moments/Forces/Displacements - Stage : ontgronding zonder hw Step. - Partial factor set: RC AZ Zand, 0 (S matig GP) gepakt Max:,1 - Min: 0, Max: 1, - Min: -1, Max: -,0 MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

14 Opdracht : Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m Variant 1, ontgronding tot NAP +, m - A Postbus 01 TELEPHONE AA Rhoon TELEFAX +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant RM.shi Moments/Forces/Displacements - Stage : ontgronding zonder hw Step. - Partial factor set: RC AZ Zand, 0 (S matig GP) gepakt Max: 0,1 - Min: 0, Max:, - Min: -, Max: -, Variant 1, ontgronding tot NAP +, m - A Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m 00 Postbus 01 0 AA Rhoon TELEPHONE TELEFAX +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant RM.shi Moments/Forces/Displacements - Stage : ontgronding met hw Step. - Partial factor set: RC AZ Zand, 0 (S matig GP) gepakt Max:, - Min: 0, Max:, - Min: -1, Max: -, MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

15 Opdracht : 00 Variant 1, ontgronding tot NAP +, m - A Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m 00 Postbus 01 0 AA Rhoon TELEPHONE TELEFAX +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant RM.shi Moments/Forces/Displacements - Stage : ontgronding met hw Step. - Partial factor set: RC AZ Zand, 0 (S matig GP) gepakt Max:,1 - Min: 0, Max:, - Min: -, Max: -,0 Variant 1, ontgronding tot NAP +, m Annex - A Kruinhoogte NAP +, m, MHW NAP +,0 m 00 Postbus 01 0 AA Rhoon Phone Fax +1 0 //0 D-Sheet Piling.1 : variant RM.shi,,0,,0 Overall Stability - Stage : ontgronding met hw Partial factor set: RC Stability factor:, AZ 0 (S GP) terreinbelasting,0,0,,0,0 MOS GRONDMECHANICA B.V. Postbus 01, 0 AA Rhoon - Telefoon: URL:

document; DO grondonderzoek

document; DO grondonderzoek document; DO.2 1312 grondonderzoek datum; 3//214 Nieuwbouw clubhuis en tribune aan de Oosterplasweg 3 Betreft Nieuwbouw clubhuis en tribune aan de Oosterplasweg 3 te 'S-HERTOGENBOSCH gever Stichting Hockeyclub

Nadere informatie

ONTWERP BERLINERWAND T.B.V. KELDER WONING KAVEL 20, RIETEILAND OOST TE AMSTERDAM

ONTWERP BERLINERWAND T.B.V. KELDER WONING KAVEL 20, RIETEILAND OOST TE AMSTERDAM ONTWERP BERLINERWAND T.B.V. KELDER WONING KAVEL 20, RIETEILAND OOST TE AMSTERDAM 16.2171a Opdrachtgever : Fam. Van Riesen de Jong Burg. Haspelslaan 364 1181 NG Amstelveen Architect : Marco van Veldhuizen

Nadere informatie

OOSTKAPELLE. Siban Beheer B.V. Park Reeburg GC VUGHT

OOSTKAPELLE. Siban Beheer B.V. Park Reeburg GC VUGHT Opdracht 15854 Plaats Oostkapelle Project Nieuwbouw woonhuis aan de Oude Dombrugseweg Betreft Grondonderzoek ten behoeve van nieuwbouw woonhuis aan de Oude Dombrugseweg te OOSTKAPELLE Opdrachtgever Siban

Nadere informatie

[ 3 ] Tauw & Witteveen+Bos & Royal Haskoning; Tekeningen met kenmerk ZL ; Productgroep

[ 3 ] Tauw & Witteveen+Bos & Royal Haskoning; Tekeningen met kenmerk ZL ; Productgroep notitie Witteveen+Bos Van Twickelostraat 2 Postbus 233 7400 AE Deventer telefoon 0570 69 79 11 Telefax 0570 69 73 44 www.witteveenbos.nl onderwerp project opdrachtgever projectcode referentie opgemaakt

Nadere informatie

Opdracht : Plaats : Zelhem Project : Nieuwbouw gebouw A + B en C De Zonnekamp. Nieuwbouw gebouw A + B en C De Zonnekamp te ZELHEM.

Opdracht : Plaats : Zelhem Project : Nieuwbouw gebouw A + B en C De Zonnekamp. Nieuwbouw gebouw A + B en C De Zonnekamp te ZELHEM. Betreft : Nieuwbouw gebouw A + B en C De Zonnekamp te ZELHEM Opdrachtgever : Klaassen Groep B.V. T.a.v. Dhr. M.H.M. te Molder Postbus 39 7090 AA DINXPERLO Behandeld door : dr. W.T. Sommer (088 51 30 237)

Nadere informatie

Projectnummer: C Opgesteld door: Jacoline van Loon. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: Martin Winkel Nico Bakker

Projectnummer: C Opgesteld door: Jacoline van Loon. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: Martin Winkel Nico Bakker MEMO Onderwerp: Stabiliteitsberekening kade project 'Grensmeander in de Vecht' Apeldoorn, 6 november 2014 Van: Rimmer Koopmans Afdeling: Divisie Water & Milieu Apeldoorn Aan: Waterschap Vechtstromen Projectnummer:

Nadere informatie

Volker Staal en Funderingen

Volker Staal en Funderingen Pagina: 1 van 8 INHOUDSOPGAVE PAG. 1 ALGEMEEN 2 1.1 Projectomschrijving 2 1.2 Wijziging beheer 2 1.3 Distributie 2 1.4 Bijbehorende documenten 2 2 UITGANGSPUNTEN DOCUMENTEN 3 2.1 Normen 3 2.1.1 Richtlijnen

Nadere informatie

Opdrachtgever: Bouwcombinatie Holendrecht V.O.F. Postbus AE Rijssen. Samenstelling rapportage:

Opdrachtgever: Bouwcombinatie Holendrecht V.O.F. Postbus AE Rijssen. Samenstelling rapportage: Opdrachtgever: Bouwcombinatie Holendrecht V.O.F. Postbus 212 7460 AE Rijssen Samenstelling rapportage: Huisman Traject BV De Corridor 21 H 3621 ZA Breukelen www.huismantraject.nl info@huismantraject.nl

Nadere informatie

Opdracht : Plaats : Maasbree Project : Bepaling doorlaatfactor aan de Rozendaal. Bepaling doorlaatfactor aan de Rozendaal te MAASBREE

Opdracht : Plaats : Maasbree Project : Bepaling doorlaatfactor aan de Rozendaal. Bepaling doorlaatfactor aan de Rozendaal te MAASBREE Betreft : Bepaling doorlaatfactor aan de Rozendaal te MAASBREE Opdrachtgever : MAH B.V. T.a.v. Dhr. M.A.J. de Vaan Postbus 5049 6097 ZG HEEL NL Behandeld door : ing. D.J.H. Beijers (0492-535455) Kenmerk

Nadere informatie

Bijlage 2 Resultaat ontwerp wacht- en opstelplaatsen

Bijlage 2 Resultaat ontwerp wacht- en opstelplaatsen Bijlage 2 Resultaat ontwerp wacht- en opstelplaatsen Rapport Vlaams Nederlandse Scheldecommissie Pagina 83 van 88 MEMO Project : [Nieuwe Zeelsluis Terneuzen] Onderwerp : [Damwand wachtplaats westelijke

Nadere informatie

1 INLEIDING UITGANGSPUNTEN BEREKENINGSRESULTATEN... 8

1 INLEIDING UITGANGSPUNTEN BEREKENINGSRESULTATEN... 8 Memo Voor: R. Kievits Van: F.R.O. Hekman Gecontroleerd: G.F.L. Vliet Datum: 16 februari 2015 Referentie: INPA130123 Hellevoetsluis vervangen kademuur Onderwerp: Damwand ter plaatse van WSV Waterman INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

'S-HERTOGENBOSCH. ATO-Scholenkring. Postbus AD ROSMALEN

'S-HERTOGENBOSCH. ATO-Scholenkring. Postbus AD ROSMALEN Betreft : Funderingsadvies voor de nieuwbouw van Kinder Campus Noord te 'S-HERTOGENBOSCH Opdrachtgever : ATO-Scholenkring T.a.v. Dhr. Th. Brinkman Postbus 185 5240 AD ROSMALEN NL Behandeld door : Ir. D.

Nadere informatie

Resultaten grondonderzoek Woning aan de Lekdijk 42 te Nieuw-Lekkerland

Resultaten grondonderzoek Woning aan de Lekdijk 42 te Nieuw-Lekkerland Resultaten grondonderzoek Woning aan de Lekdijk 42 te Nieuw-Lekkerland Resultaten grondonderzoek Woning aan de Lekdijk 42 te Nieuw-Lekkerland ADCIM Geotechniek b.v. Rembrandtlaan 650 3362 AW Sliedrecht

Nadere informatie

HENGELO (GLD) T.a.v. Dhr. E. Dubbink. Postbus AE RIJSSEN

HENGELO (GLD) T.a.v. Dhr. E. Dubbink. Postbus AE RIJSSEN Betreft : Funderingsadvies voor de bouw van 64 woningen in het plan "De Kwekerij" te HENGELO (GLD) Opdrachtgever : Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis Rijssen b.v. T.a.v. Dhr. E. Dubbink Postbus 237 7460 AE RIJSSEN

Nadere informatie

Rapport voor D-Sheet Piling 9.3

Rapport voor D-Sheet Piling 9.3 Rapport voor D-Sheet Piling 9.3 Ontwerp van Damwanden Ontwikkeld door Deltares Bedrijfsnaam: Cor Nab BV Dongle client ID: 01-30150-001 Datm van rapport: 1/26/2015 Tijd van rapport: 6:44:36 AM Datm van

Nadere informatie

BEREKENING: DAMWANDEN JAZZ CITY - ROERMOND

BEREKENING: DAMWANDEN JAZZ CITY - ROERMOND PROJECTNR.: 175300XX DOCUMENTNR.: 175300XX V4 PROJECT: JAXZZ CITY ROERMOND DATUM: 26 JANUARI 2018 WERKMAATSCHAPPIJ HOFFMANN GROEP WWW.HOFFMANNGROEP.COM BEREKENING: DAMWANDEN JAZZ CITY - ROERMOND OPDRACHTGEVER:

Nadere informatie

Teeuw Grondmechanica v.o.f. Lekdijk 134, 2865 LG Ammerstol tel:

Teeuw Grondmechanica v.o.f. Lekdijk 134, 2865 LG Ammerstol tel: Geotechnisch advies voor: Nieuwbouw kantoorpand aan de Hollandse kade 23 Woerdense Verlaat Opdrachtnummer 15-5164 Opdrachtgever: Vereniging Natuurmonumenten Postbus 9955 1243 ZS 's-graveland Auteur: ir.

Nadere informatie

Memo. 1 Inleiding. Techniek, Onderzoek & Projecten Onderzoek & Advies. 6 januari 2016

Memo. 1 Inleiding. Techniek, Onderzoek & Projecten Onderzoek & Advies. 6 januari 2016 Aan KMR-afdeling Planadvies & Vergunningen, t.a.v. Matthijs de Vlieger Onderwerp Beoordeling vergunningsaanvraag kistdamgarage Contactpersoon A. Mouzouri Doorkiesnummer 1 Inleiding In opdracht van de gemeente

Nadere informatie

Nieuwbouw woning aan de Kooiwalweg te Barendrecht. Bouwbedrijf De Vries en Verburg BV Postbus AB Stolwijk WN april 2014.

Nieuwbouw woning aan de Kooiwalweg te Barendrecht. Bouwbedrijf De Vries en Verburg BV Postbus AB Stolwijk WN april 2014. Rapport betreffende RESULTAAT GRONDONDERZOEK Nieuwbouw woning aan de Kooiwalweg te Opdrachtgever: Bouwbedrijf De Vries en Verburg BV Postbus 59 2820 AB Stolwijk Rapportnummer: Datum rapport: Revisie rapport:

Nadere informatie

Memo. Op basis van de bij de sondering aangetroffen grondslag is de maatgevende grondopbouw gekozen en weergegeven in onderstaande tabel.

Memo. Op basis van de bij de sondering aangetroffen grondslag is de maatgevende grondopbouw gekozen en weergegeven in onderstaande tabel. Memo nummer 201210297096.22-01 datum 29 oktober 2012 aan Bas Hoorn Oranjewoud van Pieter Erenstein Oranjewoud kopie Erik Kwast Oranjewoud project Prov NH, zettingsberekening N23 projectnummer 0 betreft

Nadere informatie

ALPHEN A/D RIJN. Iv-Infra B.V. T.a.v. W. van der Marel. Postbus 1155

ALPHEN A/D RIJN. Iv-Infra B.V. T.a.v. W. van der Marel. Postbus 1155 Betreft : Aanpassing van de N231a bij kruising Treinweg te ALPHEN A/D RIJN Opdrachtgever : Iv-Infra B.V. T.a.v. W. van der Marel Postbus 1155 3350 CD PAPENDRECHT NL Behandeld door : Ir. J.C.M. de Jong

Nadere informatie

Nijmegen aanpassing spoorbrug i.v.m. aanleg nevengeul

Nijmegen aanpassing spoorbrug i.v.m. aanleg nevengeul Ingenieursbureau Nijmegen aanpassing spoorbrug i.v.m. aanleg nevengeul Geotechnische parameters Projectcode HT1694 Datum 4 oktober 2012 Rapportstatus Definitef Opdrachtgever Prorail Paraaf Opdrachtgever:

Nadere informatie

DEURNE. T.a.v. Dhr. K. Bots. Postbus AB DEURNE

DEURNE. T.a.v. Dhr. K. Bots. Postbus AB DEURNE Betreft Funderingsadvies voor de uitbreiding van de bedrijfshal van Vescom aan de Sint Jozefstraat 20 te DEURNE Opdrachtgever Bots Bouwgroep Liessel B.V. T.a.v. Dhr. K. Bots Postbus 76 5750 AB DEURNE NL

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u de rapportage betreffende een project aan het Oppad te Oud-Loosdrecht.

Hierbij zenden wij u de rapportage betreffende een project aan het Oppad te Oud-Loosdrecht. Gemeente Wijdemeren T.a.v. mevrouw Koelemeij Postbus 190 1230 AD Loosdrecht Almelo, 4 september 2012 Onderwerp: project aan het Oppad te Oud-Loosdrecht Geachte mevrouw Koelemeij, Hierbij zenden wij u de

Nadere informatie

NIEUWEGEIN. Postbus 16

NIEUWEGEIN. Postbus 16 Opdracht : 1302829 Plaats : Nieuwegein Project : Bakenmonde aan de Lekboulevard Betreft : Funderingsadvies ten behoeven van Bakenmonde aan de Lekboulevard te NIEUWEGEIN Opdrachtgever : VOCON Engineering

Nadere informatie

HOLTHEME. Arcadis Nederland b.v. T.a.v. Dhr. M. Winkel. Postbus AB ASSEN. M. Coes ( )

HOLTHEME. Arcadis Nederland b.v. T.a.v. Dhr. M. Winkel. Postbus AB ASSEN. M. Coes ( ) Opdracht 1401677 Plaats Holtheme Project Grensmeander in de Vecht bij Holtheme in Overijssel Betreft Geotechnisch onderzoek grensmeander in de Vecht bij Holtheme in Overijssel te HOLTHEME Opdrachtgever

Nadere informatie

Datum : 6 oktober Project : restautatie(in- en extern) monumentale boerderij Dorpstraat 13 Plaats : JISP

Datum : 6 oktober Project : restautatie(in- en extern) monumentale boerderij Dorpstraat 13 Plaats : JISP Datum : 6 oktober 2016 Opdrachtnummer : 710253 Project : restautatie(in- en extern) monumentale boerderij Dorpstraat 13 Plaats : JISP Opdrachtgever : Fam. Alofs Dorpstraat 13 1546 LD Jisp Constructeur

Nadere informatie

VELDEN. Kragten Civiele techniek. Postbus AA ROERMOND. M. Blaak ( )

VELDEN. Kragten Civiele techniek. Postbus AA ROERMOND. M. Blaak ( ) Opdracht 1600216 Plaats Velden Project Grondonderzoek tbv leidingbreuk aan de dijk Betreft Grondonderzoek tbv leidingbreuk aan de dijk te VELDEN Opdrachtgever Kragten Civiele techniek T.a.v. ing. H.L.R.

Nadere informatie

Geotechnisch onderzoek Uitbreiding zwembad de Kromme Rijn te Utrecht

Geotechnisch onderzoek Uitbreiding zwembad de Kromme Rijn te Utrecht Geotechnisch onderzoek Uitbreiding zwembad de Kromme Rijn te Utrecht Opdracht nummer : 08.9036 Opdrachtgever : Gemeente Utrecht Postbus 158 3500 GD Utrecht Datum : 7 november 008 Geachte heer Hardij, Op

Nadere informatie

Rapport voor D-Sheet Piling 9.2. Ontwerp van Damwanden Ontwikkeld door Deltares

Rapport voor D-Sheet Piling 9.2. Ontwerp van Damwanden Ontwikkeld door Deltares BEM1502769 gemeente Steenbergen Rapport voor D-Sheet Piling 9.2 Ontwerp van Damwanden Ontwikkeld door Deltares Bedrijfsnaam: Ingenieursbureau Walhout Civil Datum van rapport: 4/23/2015 Tijd van rapport:

Nadere informatie

In deze notitie wordt kort ingegaan op de verankering van bomen in de rivierbodem. Uitganspunten dienen te worden gecontroleerd op juistheid.

In deze notitie wordt kort ingegaan op de verankering van bomen in de rivierbodem. Uitganspunten dienen te worden gecontroleerd op juistheid. Behoort bij het ontwerpbesluit van burgemeester en wethouders van Heerde van 22-03-2017 Notitie Contactpersoon Gijs Jansen Datum 13 februari 2017 Kenmerk N004-1227237GJE-pws-V01-NL Verankering van bomen

Nadere informatie

Teeuw Grondmechanica v.o.f. Lekdijk 134, 2865 LG Ammerstol tel:

Teeuw Grondmechanica v.o.f. Lekdijk 134, 2865 LG Ammerstol tel: Geotechnisch advies voor: Nieuwbouw voet- en fietsbrug nabij Lakenkoperweg, Aetsveld te Weesp Opdrachtnummer 15-5098-6 Opdrachtgever: Ros grondmechanica advies Lange Voort 249 2343 CE Oegstgeest Auteur:

Nadere informatie

De ingevoerde geometrie en de berekende grondparameters zijn opgenomen in bijlage 3 en 6.

De ingevoerde geometrie en de berekende grondparameters zijn opgenomen in bijlage 3 en 6. Kenmerk R012-1205944BXB-irb-V01-NL Verticale beddingsconstante omhoog Verticale beddingsconstante omlaag Horizontale beddingsconstante Wandwrijving bij axiale verplaatsing van de leiding De ingevoerde

Nadere informatie

STABILITEITSANALYSE ONDERWATERTALUD ZUIDPLAS SELLINGERBEETSE

STABILITEITSANALYSE ONDERWATERTALUD ZUIDPLAS SELLINGERBEETSE FUGRO GEOSERVICES B.V. Geo-Advies Noord-Nederland RAPPORT betreffende STABILITEITSANALYSE ONDERWATERTALUD ZUIDPLAS SELLINGERBEETSE Opdrachtnummer: 5013-0249-002 Opdrachtgever Rapportnummer Projectleider

Nadere informatie

Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van Best d.d

Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van Best d.d Opdrachtgever AM Postbus 45 35 HB Utrecht Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van d.d. Rapport revisie datum status 9787 november 4 Definitief Status onderzoek Compleet Rapport Resultaten

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek nieuwbouw Noord-Boulevard te Den Haag-Scheveningen

Veldrapport betreffende grondonderzoek nieuwbouw Noord-Boulevard te Den Haag-Scheveningen GEOMET POWERED BY ABO-GROUP Veldrapport betreffende grondonderzoek nieuwbouw Noord-Boulevard te Den Haag-Scheveningen Opdracht nummer Datum rapport 7 oktober 216 blz. 1 Veldrapport betreffende grondonderzoek

Nadere informatie

PROLOCK OMEGA WAND LANGS DE BOARN TE AKKRUM

PROLOCK OMEGA WAND LANGS DE BOARN TE AKKRUM ADVIESBUREAU VOOR GRONDONDERZOEK EN FUNDERINGSTECHNIEKEN rapport betreffende PROLOCK OMEGA WAND LANGS DE BOARN TE AKKRUM projectnummer : 63037 Opdrachtgever : Profextru Productie B.V. Postbus 122 7770

Nadere informatie

Rapportage en beschouwing aangetroffen scheurvorming gevel onderstraat Herberg de Gouden Leeuw te Bronkhorst.

Rapportage en beschouwing aangetroffen scheurvorming gevel onderstraat Herberg de Gouden Leeuw te Bronkhorst. Rapportage en beschouwing aangetroffen scheurvorming gevel onderstraat Herberg de Gouden Leeuw te Bronkhorst. i.o.v. Dhr. R. van Bussel Herberg de Gouden Leeuw Bovenstraat 2 7226 LM Bronkhorst Opgesteld

Nadere informatie

DEFINITIEF ONTWERP Kadeconstructies ABC en 4+5 jachthaven

DEFINITIEF ONTWERP Kadeconstructies ABC en 4+5 jachthaven DEFINITIEF ONTWERP Kadeconstructies ABC en 4+5 jachthaven Herinrichting Jachthaven en N257 te Steenbergen BEM15581 gemeente Steenbergen Behoort bij beschikking d.d. nr.(s) 715 ZK15144 Medewerker Publiekszaken/vergunningen

Nadere informatie

Pipingberm Horstermeer VO2-282B. Geotechnisch advies (versie 2) Techniek, Onderzoek & Projecten Onderzoek & Advies

Pipingberm Horstermeer VO2-282B. Geotechnisch advies (versie 2) Techniek, Onderzoek & Projecten Onderzoek & Advies Techniek, Onderzoek & Projecten Onderzoek & Advies Pipingberm Horstermeer VO2-282B Geotechnisch advies (versie 2) Korte Ouderkerkerdijk 7 Amsterdam Postbus 94370 1090 GJ Amsterdam T 0900 93 94 (lokaal

Nadere informatie

Project : plaatsen dakopbouw aan het Utrechts Jaagpad 110 Plaats : LEIDEN

Project : plaatsen dakopbouw aan het Utrechts Jaagpad 110 Plaats : LEIDEN Datum : 18 januari 2017 Opdrachtnummer : 116347 Project : plaatsen dakopbouw aan het Utrechts Jaagpad 110 Plaats : LEIDEN Opdrachtgever : De heer en mevrouw Hulskamp Utrechts Jaagpad 110 2314 AT Leiden

Nadere informatie

MEMO. 1. Inleiding. 2. Zomerkade Vianense Waard

MEMO. 1. Inleiding. 2. Zomerkade Vianense Waard MEMO Project : Ruimte voor de Lek Onderwerp : Ontwerp zomerkade Vianense Waard en Invloed geul op zomerkade Pontwaard rev 1 Referentie : RRAN Datum : 16 november 2011 Auteur : T. Maas Verificatie : W.

Nadere informatie

Opdracht : 1302019 Plaats : Gouda Project : Realisatie van parkeerterrein (Futselaar locatie) en een wegverlegging Herenstr. GOUDA.

Opdracht : 1302019 Plaats : Gouda Project : Realisatie van parkeerterrein (Futselaar locatie) en een wegverlegging Herenstr. GOUDA. Betreft : Ophoogadvies voor de wegverlegging van de Herenstraat en de aanleg daarlangs van een parkeerterrein te GOUDA Opdrachtgever : Gemeente Gouda T.a.v. de heer D. van den Heuvel Postbus 1086 2800

Nadere informatie

Van Rossum Raadgevend Ingenieurs BV Postbus AG Amsterdam Dhr. D.J. Kluft

Van Rossum Raadgevend Ingenieurs BV Postbus AG Amsterdam Dhr. D.J. Kluft NOTITIE AAN CONTACTPERSOON Van Rossum Raadgevend Ingenieurs BV Postbus 31290 1030AG Amsterdam Dhr. D.J. Kluft DATUM PROJECTNUMMER DOCUMENTNUMMER VERSIE PAGINA S 19 februari 2016 16173 NT16173a1 1 5 CRUX

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Charloisse Lagedijk 931 te Rotterdam

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Charloisse Lagedijk 931 te Rotterdam Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Charloisse Lagedijk 931 te Rotterdam Opdrachtnr. : HA-15151 / 331107 Datum rapport : 30 maart 2018 Veldrapport betreffende grondonderzoek

Nadere informatie

Memo Ref: NC / M13.032C Datum: 16 september 2013 Pagina: 1 van 5

Memo Ref: NC / M13.032C Datum: 16 september 2013 Pagina: 1 van 5 Pagina: 1 van 5 Aan Hoogheemraadschap van Delfland, t.a.v. dhr. P.Jol Van RPS advies- en ingenieursbureau bv Datum 16 september 2013 Projectref. NC13040319 Kenmerk M13.032C Onderwerp Foppenpolder, fundering-

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Bielemansdijk tegenover 4 te Zelhem. Opdrachtnr. : HA

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Bielemansdijk tegenover 4 te Zelhem. Opdrachtnr. : HA Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Bielemansdijk tegenover 4 te Zelhem Opdrachtnr. : HA-013167 Datum rapport : 23 mei 2016 Veldrapport betreffende grondonderzoek ten

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Oude Kruisbergseweg 1 te Zelhem. Opdrachtnr. : HA

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Oude Kruisbergseweg 1 te Zelhem. Opdrachtnr. : HA Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Oude Kruisbergseweg 1 te Zelhem Opdrachtnr. : HA-012122 Datum rapport : 23 april 2015 Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve

Nadere informatie

AMSTERDAM. Multi Veste 201 B.V. T.a.v. Dhr. J. de Groot. Michelangelostraat BW AMSTERDAM

AMSTERDAM. Multi Veste 201 B.V. T.a.v. Dhr. J. de Groot. Michelangelostraat BW AMSTERDAM Betreft : Beschouwing barrièrewerking nieuwbouw woningbouw project Kavel G in de Kop Zuidas te AMSTERDAM Opdrachtgever : Multi Veste 201 B.V. T.a.v. Dhr. J. de Groot Michelangelostraat 67 1077 BW AMSTERDAM

Nadere informatie

Geotechnisch bodemonderzoek A9 Heiloo

Geotechnisch bodemonderzoek A9 Heiloo Geotechnisch bodemonderzoek A9 Heiloo ONDERDEEL VAN ORTAGEO GROEP WWW.ORTAGEO.NL Vestiging Almelo: Einsteinstraat 1a 71 PR ALMELO Lankelma Geotechniek Almelo B.V. Tel. +31()5-53 7 info@lankelma-almelo.nl

Nadere informatie

Afbeelding 1.1. Plangebied

Afbeelding 1.1. Plangebied Afbeelding 1.1. Plangebied 1.1. Richtlijnen en randvoorwaarden - NEN6740 - Geotechniek - TGB1990 - Basiseisen en belastingen, september 2006. - CUR166 - Damwandconstructies - 4 e druk, oktober 2005. -

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: project aan de Aubade en de Vurehout te Zaandam. Opdrachtnr. : HA /

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: project aan de Aubade en de Vurehout te Zaandam. Opdrachtnr. : HA / Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: project aan de Aubade en de Vurehout te Opdrachtnr. : HA-010270/20105441 Datum rapport : 2 november 2012 Veldrapport betreffende grondonderzoek ten

Nadere informatie

Terrein- en bodemgesteldheid

Terrein- en bodemgesteldheid Inleiding Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft zichzelf tot doel gesteld tot het uitbrengen van een geotechnisch advies ten behoeve van een definitieve peilverlaging in de watergang naast het spoor

Nadere informatie

dr / nat [kn/m 3 ] mv. tot ophoogzand 18.0/

dr / nat [kn/m 3 ] mv. tot ophoogzand 18.0/ MEMO Aan: De heer F. te Brake (GMB) Van: ing. D. Ripzaad PMSE RC C.c.: Kenmerk: M7498-17 Datum: 27-01-2015 Betreft: Hoogwaterroute Meinerswijk te Arnhem- zettingsberekening Pagina: 1 van 2 Geachte heer

Nadere informatie

Inleiding. Uitgangspunten DHV B.V. MEMO. RM - Waterbouw en Geotechniek

Inleiding. Uitgangspunten DHV B.V. MEMO. RM - Waterbouw en Geotechniek MEMO Aan Van Kopie Dossier Project Betreft : Wouter Porton DHV Zuid : Ilse Hergarden - Geotechniek : Frans Damstra (Soeters Van Eldonk Ponec Architecten) : X0395-01-001 : Koninginnedijk te Grave : Beoordelingsprofiel

Nadere informatie

Funderingsadvies Kaasmaakschuur Avonturenboerderij Molenwaard te Groot-Ammers

Funderingsadvies Kaasmaakschuur Avonturenboerderij Molenwaard te Groot-Ammers Funderingsadvies Kaasmaakschuur Avonturenboerderij Molenwaard te Groot-Ammers Funderingsadvies Kaasmaakschuur Avonturenboerderij Molenwaard te Groot-Ammers ADCIM Geotechniek b.v. Rembrandtlaan 650 3362

Nadere informatie

Zutphen - Dijkverlegging Cortenoever Voorsterklei. Ontwerp en toetsing onder- en achterloopsheid gemaal Nijenbeek

Zutphen - Dijkverlegging Cortenoever Voorsterklei. Ontwerp en toetsing onder- en achterloopsheid gemaal Nijenbeek Zutphen - Dijkverlegging Cortenoever Voorsterklei Ontwerp en toetsing onder- en achterloopsheid gemaal Nijenbeek Projectnaam : Zutphen - Dijkverlegging Cortenoever Voorsterklei Contractnummer : 1000-50064

Nadere informatie

Teeuw Grondmechanica v.o.f. Lekdijk 134, 2865 LG Ammerstol tel:

Teeuw Grondmechanica v.o.f. Lekdijk 134, 2865 LG Ammerstol tel: Geotechnisch advies voor: Nieuwe aansluiting op de Bremerbergdijk te Biddinghuizen Opdrachtnummer 125125 Opdrachtgever : Infra Plus Civiele Techniek & Landmeetkunde Midden Engweg 21 3882 TS Putten Auteur

Nadere informatie

Doorsnede parkeergarage en beschermingszone primaire kering (bron: bestemmingsplan)

Doorsnede parkeergarage en beschermingszone primaire kering (bron: bestemmingsplan) HaskoningDHV Nederland B.V. NoLogo MEMO Aan Van Interne toetsing Dossier Project Betreft : Arjan de Wit : Andries van Houwelingen : Jos Tromp : BD8043 : PG Kampen : Invloed parkeergarage op primaire kering

Nadere informatie

Gemeente Leiden Ingenieursbureau ing. J.E.M. Vermeulen. Postbus 9100 2300 PC LEIDEN. 1 Inleiding

Gemeente Leiden Ingenieursbureau ing. J.E.M. Vermeulen. Postbus 9100 2300 PC LEIDEN. 1 Inleiding Gemeente Leiden Ingenieursbureau ing. J.E.M. Vermeulen Postbus 9100 2300 PC LEIDEN datum Delft, 23 juni 2010 referentie B. Everts uw kenmerk betreft vervanging riolering Fruitbuurt te Leiden 1 Inleiding

Nadere informatie

VENLO. Gemeente Venlo. T.a.v. Dhr. J. Kuiken. Postbus RK VENLO. M. Blaak ( )

VENLO. Gemeente Venlo. T.a.v. Dhr. J. Kuiken. Postbus RK VENLO. M. Blaak ( ) Opdracht 1601981 Plaats Venlo Project Grondonderzoek langs de Venrayseweg Betreft Grondonderzoek langs de Venrayseweg te VENLO Opdrachtgever Gemeente Venlo T.a.v. Dhr. J. Kuiken Postbus 5902 RK VENLO NL

Nadere informatie

Stabiliteit Lekdijk nabij 't Waal

Stabiliteit Lekdijk nabij 't Waal Stabiliteit Lekdijk nabij 't Waal Berekeningen ten behoeve van keurvergunning projectnr. 234722 revisie 02 15 november 2010 Opdrachtgever Gemeente Houten t.a.v. dhr. P. de Moed Postbus 30 3990 DA HOUTEN

Nadere informatie

Geotechnisch advies t.b.v.:

Geotechnisch advies t.b.v.: Geotechnisch advies t.b.v.: NIEUWBOUW OP LANDGOED WIENTJESVOORT TE VORDEN Ordernr. 2012.085 Opdrachtgever : Constructieadviesbureau ing. F. Wiggers B.V. Postbus 20 7050 AA Varsseveld Datum grondonderzoek

Nadere informatie

Bouwputadvies betreffende: ons kenmerk S B2/AJJ datum 7 februari 2017

Bouwputadvies betreffende: ons kenmerk S B2/AJJ datum 7 februari 2017 Pyrietstraat 82 SC Alkmaar Postbus 6 85 AB Heiloo Telefoon 72 56487 Website tjadenadvies.nl E-mail info@tjadenadvies.nl Bouwputadvies betreffende: Houthavens Blok B aan de Houthavenweg te Amsterdam ons

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: Project aan de Looweg te Uden. Opdrachtnr. : HA

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: Project aan de Looweg te Uden. Opdrachtnr. : HA Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: te Opdrachtnr. : HA- Datum rapport : oktober Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: te Opdrachtnr. : HA- Datum rapport : oktober

Nadere informatie

N THI-V01-nja-NL

N THI-V01-nja-NL Notitie Contactpersoon 2 e lezer Tom Hijnekamp Bart Bruntink 11 september 2018 Kenmerk N0-1243721THI-V01-nja-NL Leidingen Primaire Kering Afferden 1 Inleiding In het kader van rioolvernieuwingen worden

Nadere informatie

RESULTATEN GRONDONDERZOEK. Nieuwbouw bedrijfsruimte, Braamweg 7 te Neerkant. Braamweg PS Neerkant. Keulsebaan AA Neerkant

RESULTATEN GRONDONDERZOEK. Nieuwbouw bedrijfsruimte, Braamweg 7 te Neerkant. Braamweg PS Neerkant. Keulsebaan AA Neerkant Rapport: RESULTATEN GRONDONDERZOEK Nieuwbouw bedrijfsruimte, Braamweg 7 te Neerkant Opdrachtgever: Dhr. R. Janssen Braamweg 7 5758 PS Neerkant Contactbedrijf: Bouwkundig Buro Bos v.o.f. Keulsebaan 1 5758

Nadere informatie

RAPPORT. Walmuurvernieuwing Prinsengracht 320. Ontwerp tijdelijke bouwkuip en omgevingsbeïnvloeding. Gemeente Amsterdam Centrum

RAPPORT. Walmuurvernieuwing Prinsengracht 320. Ontwerp tijdelijke bouwkuip en omgevingsbeïnvloeding. Gemeente Amsterdam Centrum RAPPORT Walmuurvernieuwing Prinsengracht 30 Ontwerp tijdelijke bouwkuip en omgevingsbeïnvloeding Klant Gemeente Amsterdam Centrum Referentie BD8456_R00_F1.0 Versie 01/Finale versie Datum 7 januari 016

Nadere informatie

Rapportage Geotechnisch Bodemonderzoek te Lelystad

Rapportage Geotechnisch Bodemonderzoek te Lelystad Rapportage Geotechnisch Bodemonderzoek te Opdrachtnummer : 61140249 Project :, Warande Deelgebied 1 en 2 Nieuwbouw Opdrachtgever : Gemeente t.a.v. Crediteuren administratie Postbus 91 Stadhuisplein 2 8200

Nadere informatie

Afdeling Geotechniek. Rapport geotechnisch bodemonderzoek. Opdrachtnummer : Plaats Locatie

Afdeling Geotechniek. Rapport geotechnisch bodemonderzoek. Opdrachtnummer : Plaats Locatie Afdeling Geotechniek Rapport geotechnisch bodemonderzoek Opdrachtnummer Plaats Locatie Versie Wijziging 0 2 3 Definitief 6043 Meliskerke Mariekerke 9 Datum rapport 5 september 206 INHOUDSOPGAVE Sondeergrafieken

Nadere informatie

ZETTINGSANALYSE VOOR VLOEREN BIJ DE VAN NELLE FABRIEK, VAN NELLEWEG 1 TE ROTTERDAM

ZETTINGSANALYSE VOOR VLOEREN BIJ DE VAN NELLE FABRIEK, VAN NELLEWEG 1 TE ROTTERDAM ZETTINGSANALYSE VOOR VLOEREN BIJ DE VAN NELLE FABRIEK, VAN NELLEWEG 1 TE ROTTERDAM 15.2193a Opdrachtgever : Bartels Ingenieursbureau b.v. Burg. Verderlaan 19 3522 AD Utrecht Datum : 7 december 2015 KOOPS

Nadere informatie

RAPPORT. Berekening Noodmaatregelen Walmuren Amsterdam. Gemeente Amsterdam

RAPPORT. Berekening Noodmaatregelen Walmuren Amsterdam. Gemeente Amsterdam RAPPORT Berekening Noodmaatregelen Walmuren Amsterdam Klant: Gemeente Amsterdam Referentie: BE3539_R001_F1.0 Versie: 01/Finale versie Datum: 8-2-2016 HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. Postbus 94241 1090 GE Amsterdam

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning en bijgebouw aan de Elderinkweg 9a te Hengelo GLD

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning en bijgebouw aan de Elderinkweg 9a te Hengelo GLD Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning en bijgebouw aan de Elderinkweg 9a te Hengelo GLD Opdrachtnr. : HA-14136 Datum rapport : 17 maart 2017 Veldrapport betreffende grondonderzoek

Nadere informatie

BEVERWIJK. Hoorne B.V. De Loet BR UITGEEST

BEVERWIJK. Hoorne B.V. De Loet BR UITGEEST Opdracht 1403657 Plaats Beverwijk Project Realisatie appartementen aan de Pieter Verhagenlaan Betreft Grondonderzoek en funderingsadvies ten behoeve de realisatie appartementen aan de Pieter Verhagenlaan

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning met eventueel nieuw te bouwen hal aan de Handwijzersdijk nabij 2 te Hengelo

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning met eventueel nieuw te bouwen hal aan de Handwijzersdijk nabij 2 te Hengelo Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning met eventueel nieuw te bouwen hal aan de Handwijzersdijk nabij 2 te Hengelo Opdrachtnr. : HA-14101 / 16531 Datum rapport : 13 maart 2017 Veldrapport

Nadere informatie

Invloed damwand Meers-Maasband op grondwaterstroming

Invloed damwand Meers-Maasband op grondwaterstroming NOTITIE Onderwerp Invloed damwand Meers-Maasband op grondwaterstroming Project Grensmaas Opdrachtgever Projectbureau Consortium Grensmaas Projectcode HEEL14-29 Status Definitief Datum 18 mei 2016 Referentie

Nadere informatie

Jacob van Lennepkade 281 Amsterdam GEOTECHNISCH ONDERZOEK CB-01. Schillingweg 103, 2153 PL Nieuw-Vennep

Jacob van Lennepkade 281 Amsterdam GEOTECHNISCH ONDERZOEK CB-01. Schillingweg 103, 2153 PL Nieuw-Vennep CB-01 Behoort bij beschikking met Olo-nummer 2551683 d.d. 8 februari 2017 GEOTECHNISCH ONDERZOEK Jacob van Lennepkade 281 Amsterdam Postadres Lisserweg 712, 2165 AV Lisserbroek T 0252-416 132 E info@geosupporting.nl

Nadere informatie

Opdracht : Plaats : Aalsmeer-Rijsenhout Project : Optimalisatie van de Persleiding Afvalwatersysteem Haarlemmermeer (OPAH) AALSMEER-RIJSENHOUT

Opdracht : Plaats : Aalsmeer-Rijsenhout Project : Optimalisatie van de Persleiding Afvalwatersysteem Haarlemmermeer (OPAH) AALSMEER-RIJSENHOUT 161636 Optimalisatie van de Persleiding Afvalwatersysteem Haarlemmermeer (OPAH) Betreft Uitgevoerd grondonderzoek t.b.v. optimalisatie van de Persleiding Afvalwatersysteem Haarlemmermeer (OPAH) te AALSMEER-RIJSENHOUT

Nadere informatie

Datum : 11 augustus 2016

Datum : 11 augustus 2016 Datum : 11 augustus 2016 Opdrachtnummer : 116048 Project : nieuwbouw appartementengebouw met 72 studio's, kantoorruimte en parkeergarage, Boshuizerkade Plaats : LEIDEN Opdrachtgever : Topaz Leiden t.a.v.

Nadere informatie

VLIERDEN. Hoofdstraat AJ LIESSEL

VLIERDEN. Hoofdstraat AJ LIESSEL Opdracht 151212 Plaats Vlierden Project Diepsonderingen 2 kavels Betreft Grondonderzoek t.b.v. twee kavels te VLIERDEN Opdrachtgever J.A.W. van Extel Bouwadviesburo Hoofdstraat 3 5757 AJ LIESSEL NL Behandeld

Nadere informatie

Vergunningen Ontwerp Botlek Ontgrondingsvergunning

Vergunningen Ontwerp Botlek Ontgrondingsvergunning Ontgrondingsvergunning Havenbedrijf Rotterdam NV 19 februari 2016 Definitief rapport BD8737 HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. MARITIME & WATERWAYS George Hintzenweg 85 Postbus 8520 3009 AM Rotterdam +31 10 443

Nadere informatie

Rapport grondmechanisch onderzoek. Wegen- en rioleringswerken, Molenstraat - De Haan 15/376

Rapport grondmechanisch onderzoek. Wegen- en rioleringswerken, Molenstraat - De Haan 15/376 Geosonda Keizer Karellaan 292b 1083 Brussel Tel +32 (0)2 479 32 41 Fax +32 (0)2 478 29 67 Rapport grondmechanisch onderzoek Wegen- en rioleringswerken, Molenstraat - De Haan 15/376 Opdrachtgever: Werf:

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout. Realisatie en Beheer Woonomgeving/Geo-informatie. funderingsanalyse project 'De Contreie' Fase II

Gemeente Oosterhout. Realisatie en Beheer Woonomgeving/Geo-informatie. funderingsanalyse project 'De Contreie' Fase II Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Gemeente Oosterhout Realisatie en Beheer Woonomgeving/Geo-informatie funderingsanalyse project 'De Contreie' Fase II INHOUDSOPGAVE blz.. INLEIDING. RANDVOORWAARDEN EN

Nadere informatie

Rapport grondmechanisch onderzoek. Provinciaal domein Puyenbroeck. Wachtebeke Locatie 4 - loods logistiek 15/165.4

Rapport grondmechanisch onderzoek. Provinciaal domein Puyenbroeck. Wachtebeke Locatie 4 - loods logistiek 15/165.4 Geosonda Keizer Karellaan 292b 1083 Brussel Tel +32 (0)2 479 32 41 Fax +32 (0)2 478 29 67 Rapport grondmechanisch onderzoek Provinciaal domein Puyenbroeck, Wachtebeke Locatie 4 - loods logistiek 15/165.4

Nadere informatie

TRILLINGSPROGNOSE EN STABILITEITSANALYSE DIJKLICHAAM AGV HEIEN VAN PREFAB BETONPALEN.

TRILLINGSPROGNOSE EN STABILITEITSANALYSE DIJKLICHAAM AGV HEIEN VAN PREFAB BETONPALEN. IFCO Funderingsexpertise BV Limaweg 17 2743 CB Waddinxveen Tel: (0182) 646 646 E-mail: mail@ifco.nl Web: www.ifco.nl TRILLINGSPROGNOSE EN STABILITEITSANALYSE DIJKLICHAAM AGV HEIEN VAN PREFAB BETONPALEN.

Nadere informatie

Gezien door de constructeurs van de gemeente Leiden akkoord E. Iwema. d.d. 10/04/2013. Geotechniek - Milieutechniek

Gezien door de constructeurs van de gemeente Leiden akkoord E. Iwema. d.d. 10/04/2013. Geotechniek - Milieutechniek Gezien door de constructeurs van de gemeente Leiden akkoord E. Iwema d.d. 10/04/2013 Geotechniek - Milieutechniek Opdracht Document Project : 04P001313 : 04P001313-RG-01 : Geotechnisch onderzoek aan de

Nadere informatie

Geotechnisch bodemonderzoek Sleedoorn in Beilen

Geotechnisch bodemonderzoek Sleedoorn in Beilen Geotechnisch bodemonderzoek Sleedoorn in Beilen ONDERDEEL VAN ORTAGEO GROEP WWW.ORTAGEO.NL Vestiging Almelo: Einsteinstraat 12a 7601 PR ALMELO Lankelma Geotechniek Almelo B.V. Tel. +31(0)546-53 20 74 info@lankelma-almelo.nl

Nadere informatie

STABILITEIT- EN ZETTINGSADVIES HERONTWIKKELING MIENTEKADE TE HALFWEG

STABILITEIT- EN ZETTINGSADVIES HERONTWIKKELING MIENTEKADE TE HALFWEG HERONTWIKKELING MIENTEKADE TE HALFWEG YMERE 3 december 2012 110403/***/***/002092/001 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Achtergrond en doelstelling 3 1.2 Uitgevoerde werkzaamheden 3 1.3 Leeswijzer 4 2 Uitgangspunten

Nadere informatie

Teeuw Grondmechanica v.o.f. Lekdijk 134, 2865 LG Ammerstol tel:

Teeuw Grondmechanica v.o.f. Lekdijk 134, 2865 LG Ammerstol tel: Geotechnisch advies voor: Grondonderzoek Koningskerk aan de Dr. J. de Koninglaan 2 te Schipluiden Opdrachtnummer 16-5150 Opdrachtgever : Specht Bouw b.v. Industrielaan 24 2671 CT Naaldwijk Auteur : ir.

Nadere informatie

Geohydrologisch onderzoek Aldenhofpark. Te Hoensbroek In de gemeente Heerlen. Projectnr.: Datum rapport: 17 december 2012. Postbus 1 6400 AA Heerlen

Geohydrologisch onderzoek Aldenhofpark. Te Hoensbroek In de gemeente Heerlen. Projectnr.: Datum rapport: 17 december 2012. Postbus 1 6400 AA Heerlen Geohydrologisch onderzoek Aldenhofpark Te Hoensbroek In de gemeente Heerlen Opdrachtnummer: Versie: Uw referentie: Projectnr.: GA-120338-2 V01 Definitief HL091704901 79A Datum rapport: 17 december 2012

Nadere informatie

november 2015

november 2015 RAPPORTAGE KELDERBAK OCTAANWEG TE AMSTERDAM 15.18827 12 november 2015 Lankelma adviesbureau bv. Nekkerweg 71 Zuidoostbeemster Postbus 712 1440 AS Purmerend Telefoon: 0299 41 10 11 info@lankelma.nl www.lankelma.nl

Nadere informatie

Rapport grondmechanisch onderzoek. Kleuterweg Heusden-Zolder

Rapport grondmechanisch onderzoek. Kleuterweg Heusden-Zolder Geosonda Keizer Karellaan 292b 1083 Brussel Tel +32 (0)2 479 32 41 Fax +32 (0)2 478 29 67 Rapport grondmechanisch onderzoek Kleuterweg Heusden-Zolder 14-217.1 Opdrachtgever: Werf: Geotechnisch adviseur:

Nadere informatie

LIESSEL. T.a.v. Dhr. M. Nellen. Napoleonsbaan Zuid ND BAARLO LB

LIESSEL. T.a.v. Dhr. M. Nellen. Napoleonsbaan Zuid ND BAARLO LB Opdracht 1799 Plaats Liessel Project Nieuwbouw bedrijfshal aan de Snoertsebaan Betreft Nieuwbouw bedrijfshal aan de Snoertsebaan te LIESSEL Opdrachtgever Janssen Wuts Architecten b.v. T.a.v. Dhr. M. Nellen

Nadere informatie

AANLEG SINGEL BIJ WATERKERING KAREKIETFLAT SLIEDRECHT

AANLEG SINGEL BIJ WATERKERING KAREKIETFLAT SLIEDRECHT Fugro GeoServices B.V. Waterbouw RAPPORT betreffende AANLEG SINGEL BIJ WATERKERING KAREKIETFLAT SLIEDRECHT Opdrachtnummer: 1212-0029-000 Opdrachtgever : Gemeente Sliedrecht Afdeling Weg- en Waterbouw Postbus

Nadere informatie

EFFECTEN PEILVERHOGING watergang langs het voormalige DEK terrein nabij Oostersingel en Vlietsingel te MEDEMBLIK

EFFECTEN PEILVERHOGING watergang langs het voormalige DEK terrein nabij Oostersingel en Vlietsingel te MEDEMBLIK De Meern: 20-07-2016 Aangepast: 21-07-2016 Aangepast: 06-09-2016 Opdrachtnr.: 710241 Betreft: Project: EFFECTEN PEILVERHOGING watergang langs het voormalige DEK terrein nabij Oostersingel en Vlietsingel

Nadere informatie

Geotechnisch funderingsadvies t.b.v.: ONDERZOEK DRAAGKRACHT VLOER HAL 8 EN VOORTERREIN, TERREINEN DECCAWEG 22, AMSTERDAM-WESTPOORT

Geotechnisch funderingsadvies t.b.v.: ONDERZOEK DRAAGKRACHT VLOER HAL 8 EN VOORTERREIN, TERREINEN DECCAWEG 22, AMSTERDAM-WESTPOORT Geotechnisch funderingsadvies t.b.v.: ONDERZOEK DRAAGKRACHT VLOER HAL 8 EN VOORTERREIN, TERREINEN DECCAWEG 22, AMSTERDAM-WESTPOORT Opdracht nr. : 16.224 Rapport : 16.224R1 Opdrachtgever : E & A Scheer

Nadere informatie

BERKEL EN RODENRIJS. Sweco Nederland B.V. Postbus AJ ROTTERDAM

BERKEL EN RODENRIJS. Sweco Nederland B.V. Postbus AJ ROTTERDAM Opdracht 162112 Plaats Berkel en Rodenrijs Project Brug Betreft Uitgevoerd grondonderzoek t.b.v. brug te BERKEL EN RODENRIJS Opdrachtgever Sweco Nederland B.V. T.a.v. Dhr. M.B. de Munck Postbus 4381 36

Nadere informatie

Zutphen - Dijkverlegging Cortenoever Voorsterklei. DO berekening damwanden in- en uitstroomwanden gemaal Laag Helbergen

Zutphen - Dijkverlegging Cortenoever Voorsterklei. DO berekening damwanden in- en uitstroomwanden gemaal Laag Helbergen Zutphen - Dijkverlegging Cortenoever Voorsterklei DO berekening damwanden in- en uitstroomwanden gemaal Laag Helbergen naam Contractnummer : - Opdrachtgever : Waterschap Vallei en Veluwe Opdrachtnemer

Nadere informatie

Infiltratieadvies ten behoeve van het project?aan. te GEMERT. Opdrachtgever : Bouwmij Janssen bv T.a.v. Dhr. B. Ripper Postbus AA VENRAY

Infiltratieadvies ten behoeve van het project?aan. te GEMERT. Opdrachtgever : Bouwmij Janssen bv T.a.v. Dhr. B. Ripper Postbus AA VENRAY Opdracht : 5064709 Plaats : Gemert Project : Infiltratieadvies ten behoeve van het project?aan de DeeP Betreft Infiltratieadvies ten behoeve van het project?aan de Deel? te GEMERT Opdrachtgever : Bouwmij

Nadere informatie