APRIL / MEI De nieuwsbrief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "APRIL / MEI De nieuwsbrief"

Transcriptie

1 APRIL / MEI 2014 De nieuwsbrief Beste mensen, De maand is al lang voorbij en het is weer tijd voor onze nieuwsbrief! Niet dat het gemakkelijk is om elke keer wat te schrijven, het leven wordt voor ons hier ook gewoon maar we blijven het doen. Stel je eens voor dat jullie ons vergeten! Na de opening, 28 maart, hebben we ons vizier gericht op de opvang van de eerste mensen eind mei, begin juni. Concreet betekent dit dat er nog aardig wat papierzaken klaar gemaakt moeten worden. Het team van Agua Viva moet uitgebreid worden en er dient een goede structuur voor diverse zaken te komen. Ik zal een aantal zaken opnoemen: roosters, dagschema voor verslaafden, definiëren van de dagactiviteiten, bestelformulieren maken, werkvoorschriften moeten geschreven worden, het magazijn op een juiste manier organiseren, sleutelplan, hoe dient de medicatie uitgereikt te worden. Kortom, alles moet beschreven worden en verantwoordelijkheden van iedereen dienen vastgelegd te worden, etc., etc. Het lijkt voor de buitenwereld misschien dat er weinig of niets gebeurt, maar deze zaken zijn op lange en korte termijn cruciaal voor het goed functioneren van het centrum. Zijn dit altijd de leukste werkzaamheden? Nee, maar wel van wezenlijk belang zodat er straks levens veranderd kunnen worden. In dit proces zitten we nu hier bij Agua Viva en hier mogen we ons steentje aan bijdragen. Wim is de eindverantwoordelijke en coördineert alles van Agua Viva in Brazilië, hij heeft de contacten met de mensen van de staat en is druk bezig met de aanvragen voor de subsidies. Wat zijn onze bezigheden? Ik zal mijn bezigheden van de afgelopen weken eens beschrijven, zodat u misschien een beter idee krijgt wat ik (Melchior) zoal op een dag doe. Verdop in de nieuwsbrief leest u meer

2 Bedankt voor uw giften! Wij krijgen giften binnen van mensen die wij niet persoonlijk kennen en nu de banken steeds minder gegevens delen vanwege de privacywetgeving, hebben wij dus geen gegevens en kunnen wij de giftgevers hiervoor niet persoonlijk bedanken. Bij deze willen we iedereen heel hartelijk bedanken voor de financiële steun die u ons geeft! Gebed Gebed - Voor de voorbereiding voor de start van het centrum; - Voor Wim de Keijzer, hij heeft ongelofelijk veel dingen aan zijn hoofd en we vragen gebed voor wijsheid in zijn leiderschap, vertrouwen voor de financiën en rust in zijn hart; - Voor het team van Agua Viva; - Voor ons gezin, onze kinderen, bescherming, rust en vrede; - Voor onze financiën; - Voor de juiste matchdonor voor Eduardo. Dankgebed - Voor het fijne bezoek van Joah aan Eduardo; - Voor de eerste verslaafden die in het centrum worden opgenomen; - Voor de gezondheid die we mogen krijgen om hier te werken; Bezoek Eduardo In onze vorige nieuwsbrief schreven wij over Eduardo, het vriendje van Joah. Eduardo is 8 jaar en zeker al ruim 3 jaar ziek. Hij heeft leukemie. Normaal gesproken verblijft hij ongeveer 2 weken in het ziekenhuis voor de chemotherapie en daarna kan hij weer naar school, maar inmiddels ligt hij al 2 maanden in het ziekenhuis. Eduardo heeft een beenmergtransplantatie nodig en wacht op een donor die de juiste match met hem heeft. Het ziekenhuis is niet vlakbij, het is zeker 3,5 uur met de auto. Na contact te hebben gehad met zijn moeder of we hem mochten bezoeken, zijn we een paar weken geleden naar het ziekenhuis gegaan om hem op te zoeken. Eenmaal aangekomen kregen we bij de receptie te horen dat hij geen bezoek meer van kinderen mag ontvangen in verband met infectiegevaar. En dat is het laatste wat wij willen. Maar ja, wat doe je dan? Er is overleg geweest met de arts en uiteindelijk gaven ze toestemming om in de deuropening te staan en de kadootjes af te geven zonder lichamelijk contact. Wat een blijdschap dat we toch even contact met hem mochten hebben, al zou je het liefst een hele dikke knuffel willen geven. Maar met dit contact waren Eduardo en Joah al erg blij! We vragen gebed voor Eduardo.

3 Organiseren en meer... Ik houd me op dit moment bezig met het organiseren van de werkplekken, slaapzalen, keuken, magazijnen en kantoren in het centrum en de meubelmakerij. Iets wat ik geleerd heb in de laatste jaren dat ik bij Bakkerij Fuite werkzaam was. Ik mocht toen van alles leren op het gebied van World Class Management en dan specifiek het onderdeel 5S (zie internet voor informatie over 5S). Dit was mede nodig om Bakkerij Fuite naar een hoger level te brengen, maar het is prachtig om te zien dat het ook nodig was om hier bij Agua Viva het centrum en de meubelmakerij naar een ander niveau te gaan brengen. Is dit wel belangrijk dan? Het is absoluut belangrijk want wanneer straks in het centrum de verslaafden zitten en de begeleiders zich volledig bezig kunnen houden met de verslaafden en niet bezig hoeven te zijn met andere zaken omdat alles er omheen soepel loopt, dan is mijn eerste missie geslaagd. Het zijn de Brazilianen die de Brazilianen helpen en ik ben ondersteunend in dit geheel. Kort gezegd, ik probeer door middel van het aanpassen van de omgeving, het gedrag van de mensen onbewust te sturen. Zoals ik al schreef ben ik dus bezig om de magazijnen en slaapzalen te organiseren. Elke slaapzaal heeft zo zijn eigen kleur gekregen. Straks krijgen ook alle materialen in die slaapzaal dezelfde kleur. Beschrijven? Beschrijven wat minimaal aanwezig moet zijn in het grondstoffenmagazijn van de keuken, dit zichtbaar maken zodat een jongen van 10 nog de bestellijst kan invullen, bestelformulieren maken en introduceren, vaste besteltijden introduceren, dit om zoveel mogelijk onnodige kosten te besparen. Niet onnodig naar de winkel hoeven om materialen te kopen of te voorkomen dat er 200 WC rollen liggen etc. etc. Het leuke is dat je ziet dat jongens nu ook met ideeën komen en met oplossingen om het geheel beter te kunnen organiseren. Dit is voor mij mooi om te zien. De opslagloods... Ook heb ik me bezig gehouden met het onder handen nemen en organiseren van de opslagloods. Niemand wist wat er allemaal was. Welke spullen er kapot of bruikbaar waren, kortom het was een grote chaos. De foto s spreken denk ik voor zich. Ondankbaar werk? Nee, voor mij net zo belangrijk als het sociale werk. Alles gaat gezamenlijk op.

4 Meubelmakerij Zoals u weet is er ook een meubelmakerij waar schitterende meubels gemaakt worden, en waar jongens opgeleid werden tot meubelmaker. Op dit moment gebeurt dit helaas niet meer. Omdat de meubelmakerij niet goed draait is er geen geld meer om dit er naast te doen. Dat het anders zal moeten gaan in de meubelmakerij staat vast. Hier mag ik mij ook mee bezig houden. Wim en ik geloven dat de meubelmakerij een goede winst kan gaan maken zodat hiermee een gedeelte van het centrum gefinancierd kan gaan worden. En het belangrijkste is dat jonge jongens hier een vak kunnen leren zodat ze een betere toekomst tegemoet gaan. Het magazijn is reeds beter georganiseerd. Iets wat zeer positief is bevonden en waar nu al een goede structuur in zit: alles een vaste plek en minimale hoeveelheid. We gaan dit ook uitbreiden naar de gehele werkplaats. Even wennen. We zijn begonnen met een presentatie aan de jongens om zo duidelijk te maken dat de meubelmakerij niet goed draait en dat er grote en kleine veranderingen nodig zijn. De presentatie is iets nieuws voor ze, dus dat is even wennen. Confronterend? We zijn begonnen met meten wat ze per persoon per week produceren, en wat ze zouden moeten produceren. Ze zijn niet gewend dat er gemeten wordt wat iemand nou werkelijk produceert, en als ze hun eigen cijfers in een cockpitgrafiek terug zien dan is dat erg confronterend. Ze zien in één oogopslag dat een collega 104 % draait en zij zelf maar 60%. Ik kan me enigszins indenken dat het als een schok aankomt als je denkt dat je het goed doet terwijl de cijfers glashard het tegenovergestelde aangeven. Een week later zien we dat er zonder dat er ook maar één aanpassing gedaan is, er al meer geproduceerd is. Benoemen en zichtbaar maken wat er gebeurt, heeft effect. Met de juiste veranderingen straks en het aanpassen van de omgeving moet een ieder aan zijn norm kunnen voldoen zonder harder te hoeven werken! Maar leg dat maar eens uit. Dit was in Nederland al niet gemakkelijk, laat staan hier in een andere cultuur en taal. De samenwerking met Wim is hierin fijn omdat we elkaar vaak aanvullen en scherp houden en hij de taal vloeiend spreekt. Gezamenlijk met onze nieuwsbrief, website en de berichten op Agua Viva Nederland en uiteraard de taalstudie, raken de dagen en avonden al snel vol.

5 Meer plannen We hebben nog veel plannen om hier meer te gaan ontwikkelen, maar daar hoort u in een andere nieuwsbrief weer over. Regelmatig loop ik een ronde (door het mooie Rheeze), en kom ik langs jullie (schoon)ouders. Dan denk ik ook even aan jullie, en jullie werk in Brazilië. Opeens dacht ik, wat zou het mooi zijn om wat voor jullie te kunnen betekenen door een marathon te gaan lopen voor jullie goede doel. Mijn plan is om geld te verzamelen, d.m.v. sponsoren die geld kunnen storten. Ik heb nu 2 keer een marathon gelopen, met als doel de finish te halen en een mooie tijd neer te zetten. Deze keer wordt het dus lopen voor jullie "doel" en de finishstreep halen. 21 juni a.s. is de marathon in Sneek. Deze mail ontvingen wij van Janneke Willems uit Hardenberg. Janneke is 45 jaar, getrouwd en heeft 5 kinderen en één van haar hobby s is hardlopen. Wij vinden het geweldig wat ze gaat doen! Wat mooi om te horen dat ze betrokken is bij het werk dat we doen en dat ze deze marathon gaat lopen voor ons. Deze marathon is ongeveer 40 km. Het vraagt veel voorbereiding van je om zo n marathon te lopen en we hebben er enorm veel respect voor. Wat zou het een bemoediging voor Janneke zijn als ze massaal gesteund wordt. Janneke doet deze oproep: Marathon voor Agua Viva Het hardlopen moet ik zelf doen, maar ik kan jullie hulp heel hard gebruiken voor sponsoring! Maak je bijdrage over, je kiest zelf het bedrag! Elke bijdrage is welkom!! ING Zending en Gemeente. O.v.v. 019-MB Fam.Buit Meer dan een marathon. IBAN: NL 33INGB BIC : INGBNL2

februari 2015 De nieuwsbrief

februari 2015 De nieuwsbrief februari 2015 Lieve familie en vrienden, De nieuwsbrief De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar! We kijken met veel dankbaarheid terug naar het afgelopen jaar en beseffen maar al te goed dat we hier

Nadere informatie

November De nieuwsbrief

November De nieuwsbrief November 2014 Lieve mensen, De nieuwsbrief Allereerst willen we jullie hartelijk bedanken voor de betrokkenheid en steun die jullie ons geven om hier te mogen werken. Voor de bemoedigingen die we mogen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Vorige keer hebben wij iets te veel gezegd: de keiharde zomer is al weer voorbij. Gelukkig hebben we straks wel vakantie: woensdag 19 juli is de laatste dag dat ons Inloophuis open

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief april/mei TOV! Plein 16C 4001LJ Tiel www.toveten.nl T: 06 549 363 50 info@toveten.nl wendy@toveten.nl Spreuken 22:2 Rijke en arme mensen zijn gelijk, want de Heer heeft ze allemaal gemaakt.

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

September De nieuwsbrief

September De nieuwsbrief September 2015 De nieuwsbrief Beste familie en vrienden, We hebben allemaal wel mensen in ons leven die een voorbeeld voor ons zijn. Ik geloof ook dat dat belangrijk is. Je focus richten op datgene waar

Nadere informatie

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR Deze lesbrief hoort bij Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor van Gertrud Jetten. In dit boek wil Iris niets liever dan bij haar verzorgpony

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zonder dat we het door hebben worden we steeds asocialer. Dit

Nadere informatie

Nynke Huisma heeft haar zwemdiploma B gehaald. Goed gedaan Nynke!! Gefeliciteerd!

Nynke Huisma heeft haar zwemdiploma B gehaald. Goed gedaan Nynke!! Gefeliciteerd! C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 30 oktober 2015 Ziekte Helaas moeten we u meedelen dat juf Tia ziek is.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser

Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser Nieuwsbrief 18 september 2015 Familie Hoogendoorn Bekijk deze email in uw browser beste gemeenteleden, We zijn op de Logos Hope en varen naar Myanmar! En wat hebben we veel beleefd in de weken die achter

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en Rikkert)

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Broekplein 1 Regenboogpad TJ Leden 2317 XK Leiden juli 2014 Redactie: Annette van Noort nr. 12, pag.

Broekplein 1 Regenboogpad TJ Leden 2317 XK Leiden juli 2014 Redactie: Annette van Noort nr. 12, pag. nr. 12, pag. 1 Beste ouders, verzorgers en kinderen, TSO, Een aantal van u heeft nog niet het volledige bedrag voor de TSO van het afgelopen schooljaar betaald. In de eerste twee weken van de vakantie

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

3 redenen om video voor interne communicatie te gebruiken

3 redenen om video voor interne communicatie te gebruiken De tijd dat je dagen bezig was om een video te publiceren is voorbij. Vandaag de dag kan iedereen met een videocamera of zelfs smartphone binnen no-time een video schieten en delen binnen zijn netwerk.

Nadere informatie

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR Deze lesbrief hoort bij Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor van Gertrud Jetten. In dit boek wil Iris niets liever dan bij haar verzorgpony

Nadere informatie

Verhaal Palmpasen 25 maart 2018

Verhaal Palmpasen 25 maart 2018 Verhaal Palmpasen 25 maart 2018 Janna! Mark! Komen jullie even? Mama roept van onder aan de trap naar boven. Mark! Janna! Willen jullie even wat voor me doen? Mark en Janna stommelen de trap af naar beneden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017 Julius en Rianne in Kenia Nieuwsbrief December 2017 Tijd voor een update, het is ongelofelijk snel gegaan maar onze drie maanden zitten er al weer op. Wat is de tijd om gevlogen! We hebben een drukke tijd

Nadere informatie

Hulpvragen Signs of Success

Hulpvragen Signs of Success Hulpvragen Signs of Success Signs of Success is een vragende benadering. Je probeert verandering bij de jongere en zijn netwerk op gang te brengen door vragen te stellen. In deze tool vind je een bonte

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Aan het einde van het jaar. JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD. 1. Aan het einde van het jaar. 2. Verslag van een stagiaire

LA SONRISA NARANJA. Aan het einde van het jaar. JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD. 1. Aan het einde van het jaar. 2. Verslag van een stagiaire NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 4 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD 1. Aan het einde van het jaar 2. Verslag van een stagiaire 3. Berichten van Els 4. Financiën Aan het einde van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

KIDmail 25. www.kidpartners.nl. Januari 2013

KIDmail 25. www.kidpartners.nl. Januari 2013 www.kidpartners.nl KIDmail 25 Januari 2013 Allereerst willen wij jou een stralend 2013 wensen met de onderstaande doodle. Je kunt zelf invullen waar jouw ster het komend jaar gaat stralen. We hebben het

Nadere informatie

Voorbereiding bezoek Humanity House Doelstellingen Introductie Huiswerkopdracht

Voorbereiding bezoek Humanity House Doelstellingen Introductie Huiswerkopdracht voorbereiding Voorbereiding bezoek Humanity House Het is belangrijk om voorafgaand aan het bezoek de voorbereidende les te geven. In deze les sta je samen met de leerlingen stil bij themaʼs die in het

Nadere informatie

Leergang Hospitality Innovator

Leergang Hospitality Innovator Share the next step in hospitality! Leergang Hospitality Innovator 2019 Met nieuwe kennis en methodieken heb ik anderen kunnen helpen en inspireren om gastvrijheidsambassadeur te worden. Ik kan iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 maart 2016. Opening nieuw project Masakhane. Life House House Rebekah

Nieuwsbrief 21 maart 2016. Opening nieuw project Masakhane. Life House House Rebekah Nieuwsbrief 21 maart 2016 Opening nieuw project Masakhane Life House House Rebekah In februari waren wij (Jaco en Lydia) met onze dochter Rebekah in Zuid- Afrika. Tijdens onze reis hadden we de eer om

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

Groep 8 leest voor aan de kleuters

Groep 8 leest voor aan de kleuters Groep 8 leest voor aan de kleuters Zegveld, 12 februari 2018 Beste ouder(s), verzorger(s) van onze Jorai leerlingen, Hierbij ontvangt u de nieuwe maandbrief van Jorai. De Heere onderwijst! We mogen vertrouwen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

Gedachten stroom 4 (angsten)

Gedachten stroom 4 (angsten) Gedachten stroom 4 (angsten) Sinds Daan er niet meer is heb ik vele angsten. En dat stoort me regelmatig wel. Mijn angsten: * Het Martini ziekenhuis * De kinderafdeling in het Martini ziekenhuis * Sirenes

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Wie vind ik speciaal?

Wie vind ik speciaal? Kriebels in je buik Wie vind ik speciaal? 1 Wie vind ik speciaal? Groep 4 35 min Begrippen Vriendschap, familie, relaties, liefde, lief, vriendjes, vriendinnetjes, collega s, hobby, troosten, fijn Benodigheden

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Schooljaar nr. 7. We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes.

Schooljaar nr. 7. We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes. Schooljaar 2017-2018 24-11-2017 nr. 7 S t a a l e n D a v i n c i We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes. Iedereen begint eraan te wennen en ze bevallen heel erg goed. De leerlingen

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 24 april 2015

Nieuwsbrief vrijdag 24 april 2015 Nieuwsbrief vrijdag 24 april 2015 Agenda: 27 april Kinderen vrij i.v.m. Koningsdag 28 april Kinderen vrij i.v.m. studiedag van de leerkrachten 2 mei Start Meivakantie 17 mei Einde Meivakantie 18 mei Weer

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

Samenkind eindejaars nieuwsbericht!

Samenkind eindejaars nieuwsbericht! Samenkind eindejaars nieuwsbericht! 2017 wat ben je weer voorbij gevlogen!! Intens genoten van en met mijn gezin. Mijn man en kinderen zorgen er echt iedere keer weer voor dat ik blijf genieten van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 eenvoudige versie Met elkaar in 2015! Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2015 gaan doen, en wat beter of anders kan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017

NIEUWSBRIEF. nr augustus 2017 NIEUWSBRIEF nr. 1 23 augustus 2017 In deze nieuwsbrief: Nieuwe collega: Daniëlle Informatieavonden Afstemmingsgesprekken Vreedzame school Verlofaanvragen Ziek melden Schoolreis groep 1-2 Het goede doel

Nadere informatie

ik ben de titel even kwijt Robert van Dijk

ik ben de titel even kwijt Robert van Dijk ik ben de titel even kwijt Robert van Dijk geïnspireerd op het korte verhaal De schuilplaats van de Indiase schrijver R.K. Narayan (1906-2001) Een oude dikke boom. Van linksachter komt een man op in draf.

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding In gesprek Voor ouders en hun kinderen vanaf ca. 12 jaar Het is heerlijk om een goed gesprek te voeren met iemand waar je veel van houdt. Maar soms lukt dat niet goed. Laat je daarom uitdagen tot een eerlijk

Nadere informatie

Start schooljaar. kalender. 31 augustus 3 september 5 september 10 september kennismakingsgesprekken. gr. 3-4

Start schooljaar. kalender. 31 augustus 3 september 5 september 10 september kennismakingsgesprekken. gr. 3-4 octopost 22-8-2018 - nr. 1 Start schooljaar Afgelopen maandag is het nieuwe schooljaar gestart, met een mooi bouwlied door het team. De nieuwbouw van KindPark Boekel heeft geleid tot een grote verandering

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Resultaten & conclusies onderzoek:

Resultaten & conclusies onderzoek: Resultaten & conclusies onderzoek: Kinderen over armoede en vluchtelingen door Kinderen Goedgekeurd! Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000-tal leerlingen. 1.

Nadere informatie

Financiën. Nieuwsbrief Beste mensen,

Financiën. Nieuwsbrief Beste mensen, Nieuwsbrief 20 12-04-2011 Beste mensen, In Zanskar is de winter aan de terugtocht begonnen en zijn de scholen na een verlenging met twee weken van de wintervakantie weer begonnen. Dit is het signaal aan

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 4e nieuwsbrief, vrijdag 3 oktober 2014 Beste ouders, Het zal u niet ontgaan zijn: de Kinderboekenweek is begonnen!

Nadere informatie

De kunst om met jezelf te leven. Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh

De kunst om met jezelf te leven. Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh De kunst om met jezelf te leven Met praktische tips, humoristische verhalen, psychologische inzichten en prachtige afbeeldingen. Hannah Elisa Walsh 1 Voorwoord. Het idee voor dit boek kwam in mij op terwijl

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

Mei De nieuwsbrief

Mei De nieuwsbrief Mei 2015 Lieve familie en vrienden, Een hartelijke groet van ons uit Brazilië! De nieuwsbrief Terwijl ik zo deze nieuwsbrief schrijf, moet ik denken aan een Braziliaans lied sonda-me, usa-me Senhor van

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. G.K. Chesterton. Beste sponsors en vrienden,

Nieuwsbrief kwartaal , Les Amis de Gambie. G.K. Chesterton. Beste sponsors en vrienden, Nieuwsbrief kwartaal 4 2013, Les Amis de Gambie Beste sponsors en vrienden, Terwijl iedereen zich opmaakt voor de drukke maand december, willen wij u graag in deze 21e nieuwsbrief een overzicht geven van

Nadere informatie

Van Detschool januari 2017

Van Detschool januari 2017 Van Detschool januari 2017 Aan alle ouders en verzorgers De toetsweek is voorbij en de rust is weer teruggekeerd in de groepen. Natuurlijk maken we het toetsen niet belangrijker dan het is, maar de kinderen

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Jaargang 1, nummer 1 Februari 2012

Jaargang 1, nummer 1 Februari 2012 Jaargang 1, nummer 1 Februari 2012 De eerste nieuwsbrief! De oude avonturenbrief in de web www.marietmulders.waarbenjij.nu blijft bestaan,maar was en is een persoonlijke interpretatie van alles wat de

Nadere informatie

peuterpuber peuterpret!

peuterpuber peuterpret! van peuterpuber naar peuterpret! 10 tips voor meer gezelligheid Hoi, wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn nieuwsbrief! Met heel veel plezier maak ik elke maand een nieuwsbrief vol peuterpubers

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar 2015-2016 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1. Einde van het schooljaar 2. Afscheid van juf Paulien

Nadere informatie

Lesbrief: Safe! Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk

Lesbrief: Safe! Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Lesbrief: Safe! Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Ongelukken, kleine hoekjes, ogenblikken... Een ongeluk zit in een

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps 33,2

Nadere informatie

Van Detschool oktober 2017

Van Detschool oktober 2017 Van Detschool oktober 2017 Beste ouders/ verzorgers, Het eerste blok zit er op en het is herfstvakantie. U ontvangt deze nieuwsbrief digitaal en niet meer op papier! De start van het schooljaar is voorbij

Nadere informatie

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers Jouw leven & werk Werkboek voor deelnemers Colofon Dit werkboek voor deelnemers hoort bij de cursus Jouw leven & werk. Dit is een cursus voor laaggeletterden die nadenken over de vraag of zij willen gaan

Nadere informatie

GOB NIEUWS MAART Beste gast- en vraagouders

GOB NIEUWS MAART Beste gast- en vraagouders GOB NIEUWS MAART 2016 Beste gast- en vraagouders Het is alweer enige tijd geleden dat er een nieuwsbrief van het gastouderbureau is verspreid. Dit betekent echter niet dat wij stil hebben gezeten, in tegendeel.

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

PIONIER. Turkije: de oogst is groot!

PIONIER. Turkije: de oogst is groot! WWW.CAMAZENDING.NL PIONIER Turkije: de oogst is groot! Oktober 2018 Als we door de ogen van Christus naar OOGSTEN IN TURKIJE In het Nieuwe Testament lezen we dat Paulus gepreekt heeft in Turkije en er

Nadere informatie

Toets team Algemeen beleid

Toets team Algemeen beleid 4.1.1.3.G1 vragen toets algemeen beleid team 1 van 8 Toets team Algemeen beleid Algemeen beleid en ZaaiGoed van Kate: 1. Wat is de algemene doelstelling van De Drie Ballonnen? A. Het zorg dragen voor ontwikkeling

Nadere informatie

Maak eens kennis met Ad...

Maak eens kennis met Ad... Maak eens kennis met Ad... Aangenaam kennismaken: Ad... Het mooie aan ons vak is dat je mensen oprecht kunt helpen om een eigen plek te creëren. Een plek waar je jezelf bent. Waar je anderen ontmoet. Waar

Nadere informatie

Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen)

Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen) Conclusies: enquête Kinderen Goedgekeurd (armoede en vluchtelingen) Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000tal leerlingen. 1. Kennis van het woord vluchteling:

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 08. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nieuwsbrief nr. 08. Beste ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief nr. 08 Vrijheid is meer dan de afwezigheid van oorlog meer dan een leven zonder angst meer dan een gevoel. Vrijheid is de zekerheid dat onze identiteit vastligt in Hem die ons leidt. Beste

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me,

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me, Haarlem, 11 oktober 2009 lieve moeder van me, speciaal vroeg opgestaan ben ik, omdat ik 's morgens vroeg makkelijker verhalen vertel. Want ik wilde u graag dit verhaal geven voor uw verjaardag, maar hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England

Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England Hier weer een update vanaf Engelse bodem!! Het is alweer 15 maanden geleden dat Erik en ik naar de overkant vertrokken zijn. De tijd vliegt voorbij, maar

Nadere informatie

Info juli CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke In deze info

Info juli CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke In deze info Info juli 2017 CBS t Klinket Tramstraat 36 4371 BX Koudekerke 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl In deze info In deze info vindt u informatie over de volgende onderwerpen: Inhoud Groep 8... 1 Tot

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 E JAARGANG 2014 NR.3

NIEUWSBRIEF 2 E JAARGANG 2014 NR.3 Namens het Team van stichting Toppie! wensen wij u vrolijke feestdagen en een gezond en toppie! 2015 Stichting Toppie! heeft er een nieuw bestuurslid bij, van harte welkom! Cynthia Lisse Maatschappelijk

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 26 mei 2016 Activiteiten in mei: 25 26 27 mei Schoolkamp groep 8 27 mei Koffieochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief 11 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief, 160611 Nieuwsbrief 11 juni 2016 Beste lezers van onze Nieuwsbrief, Nog slechts 4 weken en de zomervakantie begint weer Een drukke tijd waarin nog heel veel moet gebeuren en ook gedaan wordt. Het lijkt

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

Les 3 Samenvatten Leestekst: Verhuizen. 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen welke vraag we onszelf moesten stellen om te kunnen samenvatten?

Les 3 Samenvatten Leestekst: Verhuizen. 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen welke vraag we onszelf moesten stellen om te kunnen samenvatten? Les 3 Samenvatten Leestekst: Verhuizen "Welkom:..." Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer samenvatten." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen welke vraag we onszelf moesten stellen om te kunnen samenvatten?"

Nadere informatie

We stellen u voor: de nieuwe leerkracht in groep 6

We stellen u voor: de nieuwe leerkracht in groep 6 PCBS Julianaschool 4 juli 2018 We stellen u voor: de nieuwe leerkracht in groep 6 Hoi! Ik ben Marlon Koomans, 25 jaar oud en het lijkt me erg leuk om volgend schooljaar de nieuwe juf van groep 6 naast

Nadere informatie