De wonderlijke eenheid met Jezus! 16 oktober 2016 Eén met Christus in Zijn hemelvaart!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De wonderlijke eenheid met Jezus! 16 oktober 2016 Eén met Christus in Zijn hemelvaart!"

Transcriptie

1 De wonderlijke eenheid met Jezus! 16 oktober 2016 Eén met Christus in Zijn hemelvaart!

2

3

4

5 ü Elke christen deelt in deze geestelijke rijkdommen!

6 ü Elke christen deelt in deze geestelijke rijkdommen! ü Door eenvoudig geloof in Jezus is dit een geestelijke realiteit!

7 1. Ben je je bewust hoe rijk je als christen bent?

8 1. Ben je je bewust hoe rijk je als christen bent? 2. Sta je in deze geestelijke waarheid en leef je uit deze geestelijke rijkdom?

9 1 Korinthe 2:12 En wij hebben niet ontvangen de geest van de wereld, maar de Geest Die uit God is, opdat wij zouden WETEN de dingen die ons door God genadig GESCHONKEN ZIJN

10 Wat is een christen door genade o.a. geschonken?

11 Wat is een christen door genade o.a. geschonken? - Vergeving van zonden, de Heilige Geest in ons hart, eeuwig leven.

12 Wat is een christen door genade o.a. geschonken? - Vergeving van zonden, de Heilige Geest in ons hart, eeuwig leven. - De macht van de zonden is in ons leven gebroken.

13 Wat is een christen door genade o.a. geschonken? - Vergeving van zonden, de Heilige Geest in ons hart, eeuwig leven. - De macht van de zonden is in ons leven gebroken. - We hebben een andere meester gekregen Jezus is Heer!

14 Wat is een christen door genade o.a. geschonken? - Vergeving van zonden, de Heilige Geest in ons hart, eeuwig leven. - De macht van de zonden is in ons leven gebroken. - We hebben een andere meester gekregen Jezus is Heer! - Een nieuwe identiteit ontvangen in Christus.

15 Wat is een christen door genade o.a. geschonken? - Vergeving van zonden, de Heilige Geest in ons hart, eeuwig leven. - De macht van de zonden is in ons leven gebroken. - We hebben een andere meester gekregen Jezus is Heer! - Een nieuwe identiteit ontvangen in Christus. - Een nieuwe gezagspositie ontvangen: Met Christus gezet(en) in de hemel!

16 We onderscheiden globaal drie hemelen 2 Korinthe 12:2

17 We onderscheiden globaal drie hemelen 2 Korinthe 12:2 - De aardse ofwel de wolkenhemel

18 We onderscheiden globaal drie hemelen 2 Korinthe 12:2 - De aardse ofwel de wolkenhemel - De sterrenhemel / het heelal

19 We onderscheiden globaal drie hemelen 2 Korinthe 12:2 - De aardse ofwel de wolkenhemel - De sterrenhemel / het heelal - De hemel waar God en de engelen zich bevinden Ook wel genoemd de hemelse gewesten, de bovenzinnelijke wereld!

20 We onderscheiden globaal drie hemelen 2 Korinthe 12:2 - De aardse ofwel de wolkenhemel - De sterrenhemel / het heelal - De hemel waar God en de engelen zich bevinden! Ook wel genoemd de hemelse gewesten, de bovenzinnelijke wereld! LET OP! In de lagere hemelse gewesten zijn anti-christelijke machten actief!

21 Met Christus gezet in de hemelse gewesten:

22 Met Christus gezet in de hemelse gewesten: 1 Efeze 1:20 CHRISTUS

23 Met Christus gezet in de hemelse gewesten: 1 Efeze 1:20 CHRISTUS 2 Efeze 2:6 CHRISTEN

24 Twee voorbeelden:

25 Twee voorbeelden: 1. Hogepriester in het O.T.

26 Twee voorbeelden: 1. Hogepriester O.T. Exodus 39: kleding van de hogepriester!

27 Twee voorbeelden: 1. Hogepriester O.T. Exodus 39: kleding van de hogepriester! - Hij was de representant van Israël bij de Heere God.

28 Twee voorbeelden: 1. Hogepriester O.T. Exodus 39: kleding van de hogepriester! - Hij was de representant van Israël bij de Heere God. - Hij droeg een borstschild of efod tot in het Heilige der Heilige.

29 Twee voorbeelden: 1. Hogepriester O.T. Exodus 39: kleding van de hogepriester! - Hij was de representant van Israël bij de Heere God. - Hij droeg een borstschild of efod tot in het Heilige der Heilige.

30 Twee voorbeelden: 1. Hogepriester O.T. Exodus 39: kleding van de hogepriester! - Hij was de representant van Israël bij de Heere God. - Hij droeg een borstschild of efod tot in het Heilige der Heilige. ü Wie is onze Hogepriester? De Heere Jezus Christus!

31 Twee voorbeelden: 1. De Heere Jezus Christus is onze Hogepriester (Hebreeën 9:11) 2. De gemeente is het Lichaam van Christus 1 Korinthe 12

32 Twee voorbeelden: 1. De Heere Jezus Christus is onze Hogepriester (Hebreeën 9:11) 2. De gemeente is het Lichaam van Christus (1 Korinthe 12) üde Heere Jezus het Hoofd, en wij de leden, het Lichaam.

33 Twee voorbeelden: 1. De Heere Jezus Christus is onze Hogepriester (Hebreeën 9:11) 2. De gemeente is het Lichaam van Christus (1 Korinthe 12) üde Heere Jezus het Hoofd, en wij de leden, het Lichaam.

34 Twee voorbeelden: 1. De Heere Jezus Christus is onze Hogepriester 2. De gemeente is het Lichaam van Christus Dat betekent concreet:

35 Twee voorbeelden: 1. De Heere Jezus Christus is onze Hogepriester 2. De gemeente is het Lichaam van Christus Dat betekent concreet: üzijn realiteit is onze realiteit!

36 Twee voorbeelden: 1. De Heere Jezus Christus is onze Hogepriester 2. De gemeente is het Lichaam van Christus Dat betekent concreet: üzijn realiteit is onze realiteit! üals Lichaam van het Hoofd zijn wij geestelijk daar waar Hij is!

37 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): ver boven alle ¹overheid en ²macht en ³kracht en ⁴heerschappij en ⁵elke naam die genoemd wordt, niet alleen in deze wereld, maar ook in de komende

38 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid

39 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid ü Bestuur, gezag, hoge bestuursfunctie

40 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht

41 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht ü Een situatie waar iemands mogelijkheden om iets te doen niet begrensd worden door personen of zaken met een hogere autoriteit.

42 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht Boven alle kracht

43 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht Boven alle kracht ü Grieks dunamis / dynamiet Het vermogen dat iemand of iets heeft om iets te doen.

44 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht Boven alle kracht ü Grieks dunamis / dynamiet Het vermogen dat iemand of iets heeft om iets te doen. ü Bij machten en krachten gaat het gezien andere teksten in de brief ook over geestelijke wezens!

45 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht Boven alle kracht Boven alle heerschappij

46 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht Boven alle kracht Boven alle heerschappij ü Bovennatuurlijke heerschappij In de brieven van Paulus aan Efeze en Kolosse gaat het dan over de engelenmachten.

47 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht Boven alle kracht Boven alle heerschappij Boven alle naam die genoemd wordt

48 Vijf positiekenmerken van Christus en de christen (Efeze 1:21): Boven overheid Boven alle macht Boven alle kracht Boven alle heerschappij Boven alle naam die genoemd wordt ü Het noemen of aanroepen van een naam heeft te maken met verering, dienen en gehoorzamen.

49 Jezus Christus is dus gezeten boven alle machten en krachten!

50 Jezus Christus is dus gezeten boven alle machten en krachten! ühij is overwinnaar over zonde, dood, satan en al zijn demonen!

51 Jezus Christus is dus gezeten boven alle machten en krachten! ühij is overwinnaar over zonde, dood, satan en al zijn demonen! üzijn realiteit is onze realiteit!

52 Jezus Christus is dus gezeten boven alle machten en krachten! ühij is overwinnaar over zonde, dood, satan en al zijn demonen! üzijn realiteit is onze realiteit! Christus laat Zijn gemeente delen in die overwinning (Rom. 8:37) Wat betekent dit voor ons als christenen in 2016?

53 Jezus Christus is dus gezeten boven alle machten en krachten! -Hij is overwinnaar over zonde, dood, satan en al zijn demonen! -Zijn realiteit is onze realiteit! Wat betekent dit voor ons als christenen in 2016? üwij hebben een nieuwe gezagspositie ontvangen! üvanuit die gezagspositie kan je optreden tegen zonden, satan etc.

54 Wat betekent dit voor ons als christenen in 2016? - Wij hebben een nieuwe gezagspositie ontvangen! - Vanuit die gezagspositie kan je optreden tegen zonden, satan etc.

55 Satan en zijn demonen wijken niet voor een natuurlijk mens, maar wel voor een weder-geboren mens die optreedt in de autoriteit van Jezus! Jacobus 4:7

56 Samenvattend:

57 Samenvattend: We zijn één met Christus geworden door GELOOF / ENTING (Rom. 6:5)

58 Samenvattend: We zijn met Christus: -GEKRUISIGD

59 Samenvattend: We zijn met Christus: -GEKRUISIGD ü De zonde heeft geen heerschappij meer over ons!

60 Samenvattend: We zijn met Christus: -GEKRUISIGD ü De zonde heeft geen heerschappij meer over ons! -OPGESTAAN

61 Samenvattend: We zijn met Christus: -GEKRUISIGD ü De zonde heeft geen heerschappij meer over ons! -OPGESTAAN ü Dagelijks leven door en uit de kracht van Jezus opstanding!

62 Samenvattend: We zijn met Christus: -GEKRUISIGD ü De zonde heeft geen heerschappij meer over ons! -OPGESTAAN ü Dagelijks leven door en uit de kracht van Jezus opstanding! -GEZET IN DE HEMEL

63 Samenvattend: We zijn met Christus: -GEKRUISIGD ü De zonde heeft geen heerschappij meer over ons! -OPGESTAAN ü Dagelijks leven door en uit de kracht van Jezus opstanding! -GEZET IN DE HEMEL ü We hebben nieuwe gezagspositie ontvangen!

64 Samenvattend: We zijn met Christus: -GEKRUISIGD -OPGESTAAN -GEZET IN DE HEMEL

Dagboek. De brief van Paulus aan Efeze

Dagboek. De brief van Paulus aan Efeze Dagboek De brief van Paulus aan Efeze Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl www.kerygma.nl De Schriftgedeelten zijn overgenomen

Nadere informatie

Opstandingsleven Hein de Haan

Opstandingsleven Hein de Haan Opstandingsleven Hein de Haan 4 overdenkingen over de overweldigende kracht van het opstandingsleven INHOUDSOPGAVE 1. Overweldigende Kracht! 5 2. Genadige Kracht Aan Ons In De Hemelse 7 3. Krachtige Energie

Nadere informatie

3 Ten aanzien van Zijn Zoon, Die wat het vlees betreft geboren is uit het geslacht van David. De boekenlegger in het Boek

3 Ten aanzien van Zijn Zoon, Die wat het vlees betreft geboren is uit het geslacht van David. De boekenlegger in het Boek - 1 - De boekenlegger in het Boek We vergelijken in deze uitleg de Heere Jezus met het Boek en de mens (onszelf) als de boekenlegger. Onze bevrijding van de zonde is niet gebaseerd op wat wij kunnen doen

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudie-serie: Leven om te groeien. De Driehoek. Evangelische Gemeente

Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudie-serie: Leven om te groeien. De Driehoek. Evangelische Gemeente Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudie-serie: Leven om te groeien De Driehoek Evangelische Gemeente Leven om te groeien Studie 3: Leven uit de kracht van Jezus opstanding Uitgangspunt Romeinen 6: 1-8

Nadere informatie

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek - 1 - De boekenlegger in het Boek We vergelijken in deze uitleg de Heere Jezus met het Boek en de mens (onszelf) als de boekenlegger. Onze bevrijding van de zonde is niet gebaseerd op wat wij kunnen doen

Nadere informatie

Leer je nieuwe zelf kennen. Zondag 10 februari 2019

Leer je nieuwe zelf kennen. Zondag 10 februari 2019 Leer je nieuwe zelf kennen Zondag 10 februari 2019 Een nieuwe schepping 2 Korintiërs 5:17-18 17 Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is

Nadere informatie

Bijbelstudies Efezebrief Gameren

Bijbelstudies Efezebrief Gameren Bijbelstudies Efezebrief Gameren Structuur Efeze 1:15-23 dankzegging (15-16a) smeekgebed (16b) Geestelijke openbaring om (17a) God te kennen (17b) + 3 dingen te weten: 1. de hoop van onze roeping (18a)

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

Zondagochtend 9 september 2018 HEBREEËN 2: 1-15 MAAR WIJ ZIEN JEZUS

Zondagochtend 9 september 2018 HEBREEËN 2: 1-15 MAAR WIJ ZIEN JEZUS Zondagochtend 9 september 2018 HEBREEËN 2: 1-15 MAAR WIJ ZIEN JEZUS Hebreeën 2: 1-15 1 Daarom moeten wij ons te meer houden aan wat door ons gehoord is, opdat wij niet op enig moment afdrijven. 2 Want

Nadere informatie

Pastorale Theologie Christologie. Christologie Inleiding. Indeling. Christus: God en Mens Afwijkende leren: Concilie van Chalcedon (AD 451)

Pastorale Theologie Christologie. Christologie Inleiding. Indeling. Christus: God en Mens Afwijkende leren: Concilie van Chalcedon (AD 451) Pastorale Theologie Christologie Centrum voor Pastorale Counseling v.z.w. Christologie Inleiding Christus: God en Mens Afwijkende leren: Docetisme Adoptianisme Concilie van Chalcedon (AD 451) Unio Personalis:

Nadere informatie

Een nieuwe schepping Stellingen

Een nieuwe schepping Stellingen Stellingen 1. Van de ongelovigen is er niemand die goed doet, zelfs niet één. Niemand van hen kan God behagen. 2. Ieder mens zonder God is gescheiden van God en een slaaf van de zonde, kan niet anders

Nadere informatie

Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus)

Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus) Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus) 1 PROS GALATAS 1931 Sir Chester Beatty 1931 Sir Chester Beatty 1931 Sir Chester Beatty P A U L O C PAULUS WIE WAS DEZE MAN? Muurschildering van de apostel Paulus in een

Nadere informatie

Ontmoeting met de opgestane Heer. zondag 6 april 2014

Ontmoeting met de opgestane Heer. zondag 6 april 2014 Ontmoeting met de opgestane Heer zondag 6 april 2014 1 Ex 29: 43 Daar zal Ik dan de Israëlieten ontmoeten, en zij zullen door Mijn heerlijkheid geheiligd worden. 2 3 Hoe zal het geweest zijn voor die twaalf?

Nadere informatie

was, zei Hij tegen Maria van Magdala in Mt. 28:10: Hebreeën 2 (deel 2)

was, zei Hij tegen Maria van Magdala in Mt. 28:10: Hebreeën 2 (deel 2) - 1 - Hebreeën 2 (deel 2) 10 Want het paste Hem, om Wie alle dingen zijn en door Wie alle dingen zijn, dat Hij, om veel kinderen (zonen: NBG) tot heerlijkheid te brengen, de Leidsman van hun zaligheid

Nadere informatie

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft.

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft. - 1 - Niet langer Rom. 6:6 Dit weten wij immers, dat onze oude mens medegekruisigd is, opdat aan het lichaam der zonde zijn kracht zou ontnomen worden en wij niet langer slaven der zonde zouden zijn; Weten

Nadere informatie

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD Wat is het evangelie? Jezus stierf voor onze zonden en stond op uit de dood. Wij zijn met Hem gestorven aan ons oude leven en met Hem opgestaan in een nieuw leven. God

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

Over het lichaam van Christus

Over het lichaam van Christus Over het lichaam van Christus Enkele Schriftplaatsen die ons over de heel bijzondere en heerlijke waarheid van het lichaam van Christus spreken zijn: - 'En Hij is het Hoofd van het lichaam, de Gemeente,

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST EN DE GAVEN VAN DE GEEST. Les 8 voor 25 februari 2017

DE HEILIGE GEEST EN DE GAVEN VAN DE GEEST. Les 8 voor 25 februari 2017 DE HEILIGE GEEST EN DE GAVEN VAN DE GEEST Les 8 voor 25 februari 2017 De gaven van de Geest zijn anders dan de vrucht van de Geest. Geestelijke gaven zijn vaardigheden die op bovennatuurlijke wijze door

Nadere informatie

VIERDE LES: + DIA1: Het christelijke wereldbeeld is als volgt: God en de wereld is niet hetzelfde. Als Schepper staat Hij aan het begin ervan en gaat

VIERDE LES: + DIA1: Het christelijke wereldbeeld is als volgt: God en de wereld is niet hetzelfde. Als Schepper staat Hij aan het begin ervan en gaat VIERDE LES: + DIA1: Het christelijke wereldbeeld is als volgt: God en de wereld is niet hetzelfde. Als Schepper staat Hij aan het begin ervan en gaat Hij erbovenuit. En tegelijkertijd maakt Hij wel contact

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet.

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet. - 1 - De hemel geeft wie vangt die heeft God is een gevende God. Om het met een aards voorbeeld te kunnen weergeven, zie ik Hem als Iemand die een feestzaal heeft ingericht ter ere van Zijn enig geboren

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding... 7

Inhoud. Inleiding... 7 Inhoud Inleiding... 7 1. Het Koninkrijk van God... 13 2. De doop en de dood... 19 3. De doop als een deur... 25 4. De doop en dienst... 35 5. De doop en de discussie... 43 6. De doop en besnijdenis/verbond...

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N.

Nadere informatie

het Woord was bij God en het Woord was God. Christus, Eerstgeborene van heel de schepping

het Woord was bij God en het Woord was God. Christus, Eerstgeborene van heel de schepping - 1 - Christus, Eerstgeborene van heel de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het Beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

Strijd en Overwinning Wat ervaar je? Maart 2017 Ter Aar

Strijd en Overwinning Wat ervaar je? Maart 2017 Ter Aar Strijd en Overwinning Wat ervaar je? Maart 2017 Ter Aar Indeling Strijd! Ken je vijanden Een onhandige strijd (Romeinen 7) De strijd tegen het vlees De strijd tegen de duivel en zijn demonen De strijd

Nadere informatie

Les 8 voor 24 november 2018

Les 8 voor 24 november 2018 EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018 Het delen van een gemeenschappelijke leerstelling is een verbindend element (Handelingen 2:42). We kunnen over onbelangrijke dingen verschillend geloven. Het

Nadere informatie

BIJBELSTUDIE. De brief van Paulus aan de EFEZIËRS. Leren wandelen in de liefde. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

BIJBELSTUDIE. De brief van Paulus aan de EFEZIËRS. Leren wandelen in de liefde. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus BIJBELSTUDIE De brief van Paulus aan de EFEZIËRS Leren wandelen in de liefde Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met 2014

PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met 2014 PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met 2014 I. Wat geloof ik? a. God, Jezus en de Heilige Geest God in beeld? Beelden van God Exodus 33 Kerst: groot Menswording van Lukas 1:26-38 nieuws!

Nadere informatie

De boodschap voor Laodicea

De boodschap voor Laodicea Teun de Jager De boodschap voor Laodicea Overwinnen in een postmoderne christenheid (...) en u weet niet dat u arm, blind en naakt bent Openbaring 3:17 Lauwheid De brief aan Laodicea is, om het zo maar

Nadere informatie

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Groeien naar volwassenheid Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Wat is (geestelijke) volwassenheid? Teleios: volgroeid, volwassen, voltooid, volmaakt, volledig Efeze 4:13 totdat wij allen komen

Nadere informatie

PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met juni 2016

PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met juni 2016 PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met juni 2016 I. Wat geloof ik? a. God, Jezus en de Heilige Geest God in beeld? Beelden van God Exodus 33 13/14 Kerst: groot Menswording van Lukas 1:26-38

Nadere informatie

Omdat Hij stierf, ben ik nu (v.7) (vers 11) Ik moet nu voor waar aannemen dat ik mezelf zie als. maar in Christus Jezus.

Omdat Hij stierf, ben ik nu (v.7) (vers 11) Ik moet nu voor waar aannemen dat ik mezelf zie als. maar in Christus Jezus. CHECKLIJST VOOR LES 4 Om deze les uit te voeren, zal ik: (afvinken wanneer gedaan) VOORBEREIDING 1. Psalm 119:9 & 11 op kunnen zeggen. 2. Eén hoofdstuk per dag lezen van Joh. 8 t/m 14, gebruik maken van

Nadere informatie

Geloven in Scholen met de Bijbel

Geloven in Scholen met de Bijbel Geloven in Scholen met de Bijbel Inleiding Wij willen in onze scholen samenwerken met Gereformeerde Scholen zijn opgericht door ouders vanuit christenen die, net als wij, willen leven naar de Gereformeerde

Nadere informatie

verborgenheid is onder de heidenen, welke is Christus in u, de Hoop der heerlijkheid.

verborgenheid is onder de heidenen, welke is Christus in u, de Hoop der heerlijkheid. Heer, hoe rijk zijn wij in U! Positionele waarheden. Door Ron Sorg. Hier is een lijst van positionele waarheden die op ons, die behouden zijn in deze Bedeling der Genade, van toepassing zijn. Christus

Nadere informatie

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1 - 1 - Efeze 1 We gaan het woord van God lezen uit Efeze 1 vanaf vers 3: Gezegend zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, die ons met allerlei geestelijke zegen in de hemelse gewesten gezegend

Nadere informatie

De Bijbel Open (23-02)

De Bijbel Open (23-02) 1 De Bijbel Open 2013 8 (23-02) Zoals u wellicht weet vieren veel christenen dit jaar het feit dat de Heidelbergse Catechismus (HC) 450 jaar geleden werd gepubliceerd. Ik denk dat er nauwelijks een ander

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest?

Wie is de Heilige Geest? Wie is de Heilige Geest? De Heilige Geest is God, net als God de Vader en God de Zoon. Soms lijkt het of we over drie personen praten, maar het is allemaal dezelfde God. Hij is één. Net als water dat er

Nadere informatie

Christus, de Eerstgeborene van de schepping

Christus, de Eerstgeborene van de schepping - 1 - Christus, de Eerstgeborene van de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

STRIJD OM JE IDENTITEIT

STRIJD OM JE IDENTITEIT STRIJD OM JE IDENTITEIT BIJBELSTUDIE VGSU BLOK 4 2010-2011 INHOUD Inleiding... 5 Avond 1... 6 Avond 2... 8 Avond 3... 10 Avond 4... 11 3 4 INLEIDING We zijn snel geneigd om onze identiteit te halen uit

Nadere informatie

GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26

GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26 DE GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26 De bovenvermelde Bijbelteksten spreken van het geheimenis dat eeuwen en geslachten lang verborgen is ge weest en verborgen is gebleven in God. Dit geheimenis

Nadere informatie

Formulier om de Heilige Doop te bedienen aan volwassen personen 1

Formulier om de Heilige Doop te bedienen aan volwassen personen 1 Formulier om de Heilige Doop te bedienen aan volwassen personen 1 De hoofdsom van de leer van de Heilige Doop omvat de volgende drie delen. In de eerste plaats zijn wij met onze kinderen in zonde ontvangen

Nadere informatie

Jezus, de Leidsman van ons geloof

Jezus, de Leidsman van ons geloof Warffum seizoen 2018-2019 Jezus, de Leidsman van ons geloof 29 sep Jezus, de Zoon van God Hebreeën 1 27 okt Jezus, de Zoon des Mensen,, 2 24 nov Jezus, de Zoon over Gods huis,, 3-4 15 dec Jezus, de Hogepriester,,

Nadere informatie

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia - 1 - Filadelfia We lezen uit Openb. 3:7 waar staat: En schrijf aan de engel der gemeente te Filadelfia: De stad Filadelfia was een kleine stad in een vulkanische streek en door de vele aardbevingen is

Nadere informatie

CW Het Lichaam van Christus. Rubriek "Thema's" Opstandingsleven. Opstandingsleven

CW Het Lichaam van Christus. Rubriek Thema's Opstandingsleven. Opstandingsleven CW Het Lichaam van Christus Rubriek "Thema's" Opstandingsleven 1 / 8 >> Galaten 2:19-21 >> Onze identificatie met Christus, Paulus zegt in Gal.2:20 iets wat bij de meeste mensen idioot overkomt: Met Christus

Nadere informatie

Christus komt! En dan?

Christus komt! En dan? de Ark Assen Christus komt! En dan? ma ma ma do 2 oktober 30 oktober 27 november 14 december De opname van de gemeente De rechterstoel van Christus Oordeel over schapen en bokken De grote, witte troon

Nadere informatie

Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT

Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT Hij heelt de gebrokenen van hart AANVAARD WIE JE BENT De wortel van zelfhaat De eerste zonde; verlangen als God te zijn; de ontkenning van wie je bent Eerste gevolg van de zonde: Schaamte voor je lichaam

Nadere informatie

de 12 namen van de zonen van Jacob. Een grote Hogepriester Jezus had vrienden, toen Hij op aarde was.

de 12 namen van de zonen van Jacob. Een grote Hogepriester Jezus had vrienden, toen Hij op aarde was. - 1 - Een grote Hogepriester Jezus had vrienden, toen Hij op aarde was. Hij zei tegen zijn discipelen, die Hem volgden: jullie zijn niet mijn slaven, maar jullie zijn mijn vrienden. We gaan over onze hemelse

Nadere informatie

doop begraaft Romeinen 6:3-11

doop begraaft Romeinen 6:3-11 bevrijdt En ik wil niet, broeders, dat u er geen weet van hebt dat onze vaderen allen onder de wolk waren en allen door de zee zijn gegaan, en dat allen in Mozes get zijn in de wolk en in de zee, en allen

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 5. Artikel 1 t/m 5. Werkboek 12

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 5. Artikel 1 t/m 5. Werkboek 12 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 5 Artikel 1 t/m 5 Werkboek 12 Dordtse Leerregels, hoofdstuk 5, artikel 1 t/m 5 Hoofdstuk 5 gaat over de volharding der ( van de ) heiligen Boven hoofdstuk 1 t/m 5 schrijven

Nadere informatie

Studeren met Open Bijbel

Studeren met Open Bijbel Studeren met Open Bijbel Bijbelstudie sectie voor de wat meer gevorderde Bijbellezer De brief aan de Efeziërs 5. De nieuwe mens in Christus Hij heeft ons mede opgewekt en ons mede een plaats gegeven in

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon 1.1 Wie is Christus? Deze vraag (Matth. 16:15) is de belangrijkste die je ooit onder ogen zult krijgen. Het Evangelie naar Johannes werd geschreven opdat u gelooft

Nadere informatie

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug blok A - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Herhaling vorige week / Romeinen 6:23 19.20 Woordweb afscheid nemen 19.25 Lezen Handelingen

Nadere informatie

Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen.

Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen. Strijd de goede strijd des geloofs, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen. 1 Tim.6:12 Wanneer wij kijken naar onze wereld vandaag, dan

Nadere informatie

Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld.

Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld. Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld. Prijs en dank God Bid met en voor elkaar Romeinen1:18 32 1 Op welke manier kan ieder mens zien dat

Nadere informatie

De doop. BASISCURSUS deel 6

De doop. BASISCURSUS deel 6 BASISCURSUS deel 6 De doop Inleiding Vanavond gaan we het hebben over de doop. De doop en het avondmaal, beiden door Jezus ingesteld, hebben in de loop van de geschiedenis nogal eens geleid tot spanningen

Nadere informatie

ESTAMEN E TESTAM KTISCH HEMA TORAAL UEEL GEREN BESPREKIN 42 focus

ESTAMEN E TESTAM KTISCH HEMA TORAAL UEEL GEREN BESPREKIN 42 focus 42 focus T HEMA Deze verborgenheid door Jaap Vergouwe is groot In het vorige nummer van FOCUS stond een serie artikelen over de verborgenheid van de godsvrucht, de verborgenheid van de wetteloosheid en

Nadere informatie

Jezus, de Leidsman van ons geloof

Jezus, de Leidsman van ons geloof Warffum seizoen 2018-2019 Jezus, de Leidsman van ons geloof 29 sep Jezus, de Zoon van God Hebreeën 1 27 okt,, 2 24 nov Jezus, de Zoon over Gods huis,, 3-4 15 dec Jezus, de Hogepriester,, 5-7 26 jan Jezus,

Nadere informatie

Onze grote hogepriester Jezus. De hogepriester in het oude verbond is een beeld van deze hemelse hogepriester.

Onze grote hogepriester Jezus. De hogepriester in het oude verbond is een beeld van deze hemelse hogepriester. - 1 - Onze grote hogepriester Jezus De hogepriester in het oude verbond is een beeld van deze hemelse hogepriester. Daarom iets over de hogepriester in het oude verbond. Hij droeg een priesterlijk gewaad,

Nadere informatie

De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis. 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde.

De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis. 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. De Twaalf Artikelen des geloofs apostolische geloofsbelijdenis 1. Ik geloof in God den Vader, den Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. 2. En in Jezus Christus Zijn eniggeboren Zoon, onze Heere;

Nadere informatie

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK INLEIDING bij de drie workshops Als je christen bent zijn er een paar wezenlijke zaken die bij je horen, n.l. : de bijbel lezen en bidden! Het is de bedoeling

Nadere informatie

Gemeente van onze Here Jezus Christus, De leer over de doop is als volgt samen te vatten:

Gemeente van onze Here Jezus Christus, De leer over de doop is als volgt samen te vatten: FORMULIER VOOR DE BEDIENING VAN DE HEILI- GE DOOP AAN VOLWASSENEN (Zij die in hun jeugd niet gedoopt zijn en op latere leeftijd te kennen geven de christelijke doop te willen ontvangen, dienen vooraf onderwezen

Nadere informatie

De straf op de zonde 15

De straf op de zonde 15 A1 1 De straf op de zonde 15 Lezen en bespreken Romeinen 2:1-12 Wat is het gevolg van de zonden van de mens? (vers 3) Hoe komt het dat mensen zich niet bekeren tot de Heere? (vers 5) Welke mensen ontvangen

Nadere informatie

Gemeente, in Christus besneden 1. De besnijdenis door geloof * Joodse christenen te Kolosse gingen voor een heilig moeten. Niet-joodse mannen moeten

Gemeente, in Christus besneden 1. De besnijdenis door geloof * Joodse christenen te Kolosse gingen voor een heilig moeten. Niet-joodse mannen moeten Votum groet Zingen Ps 147: 1,7 Wet LB 311 Wij kiezen voor de vrijheid Gebed Lezen Kol. 1: 13-20 Zingen Ps 105: 1,2,3 Lezen Kol. 2: 8-15 Zingen GK 205 Christus aan het kruis verheven Prediking Kol. 2: 11-15

Nadere informatie

BG Hoogezand Beukemastraat Taakveld Onderwijs. Taakveld. Onderwijs

BG Hoogezand Beukemastraat Taakveld Onderwijs. Taakveld. Onderwijs Pagina 1 van 7 Taakveld Onderwijs Pagina 2 van 7 Doel en opdracht taakveld Het taakveld Onderwijs richt zich op het zichtbaar zijn en de uitbreiding van het Koninkrijk van God door vorming en toerusting

Nadere informatie

Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2)

Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2) Zondag 29 Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2) Lees de tekst van Zondag 29 Vraag 78 : Wordt dan uit brood en wijn het wezenlijk lichaam en bloed van Christus? Antw : Nee; maar gelijk het water

Nadere informatie

De kern van het christelijke geloof

De kern van het christelijke geloof De kern van het christelijke geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Kingdom Faith Cursus. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God

Kingdom Faith Cursus. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God Kingdom Faith Cursus KF02 ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God Colin Urquhart ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

1. Wat is vervuld worden met de Geest? 2. Wat is het verschil tussen een christen die wel met de Geest vervuld is en een christen die niet met de

1. Wat is vervuld worden met de Geest? 2. Wat is het verschil tussen een christen die wel met de Geest vervuld is en een christen die niet met de Efeze 5:15-20 Let er dan op dat u nauwgezet wandelt, niet als dwazen, maar als wijzen, en buit de geschikte tijd uit, omdat de dagen vol kwaad zijn. Wees daarom niet onverstandig, maar begrijp wat de wil

Nadere informatie

Gezonde leer. Aren van Waarde

Gezonde leer. Aren van Waarde Gezonde leer Aren van Waarde Waar in de Bijbel Gezonde leer is een sleutelbegrip in Paulus brieven. De uitdrukking komt voor in: 1 Timotheüs 1:10 2 Timotheüs 4:3 Titus 1:9 Titus 2:1 Parallelle begrippen

Nadere informatie

Apostolisch Gemeente Zijn. Gaven en Modellen Efeze 4:11 Efeze 3:10 Efeze 5:17

Apostolisch Gemeente Zijn. Gaven en Modellen Efeze 4:11 Efeze 3:10 Efeze 5:17 Apostolisch Gemeente Zijn Gaven en Modellen Efeze 4:11 Efeze 3:10 Efeze 5:17 Wat is het Woord van God nu? Woord van God voor ons als zijn gemeente vandaag Gemeente zijn zoals de Bijbel ons een voorbeeld

Nadere informatie

verkoren tot zaligheid! Vanaf het begin al. Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes.

verkoren tot zaligheid! Vanaf het begin al. Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes. - 1 - Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes. 2:13 13 Maar wij moeten God altijd voor u danken, broeders, die geliefd bent door de Heere, dat God

Nadere informatie

De betekenis van het kruis (1)

De betekenis van het kruis (1) De kruisdood van Jezus is van levensveranderend belang voor de mens. In deze studie wordt de betekenis van het kruis niet volledig uitgewerkt, maar worden alleen enkele facetten vermeld als toelichting

Nadere informatie

Vandaag. nlccm.com/bijbelstudies-zoetermeer. Lessen te vinden op: Achtergrond info Behandeling van Hoofstuk 1:1-14

Vandaag. nlccm.com/bijbelstudies-zoetermeer. Lessen te vinden op: Achtergrond info Behandeling van Hoofstuk 1:1-14 Lessen te vinden op: Vandaag nlccm.com/bijbelstudies-zoetermeer Achtergrond info Behandeling van Hoofstuk 1:1-14 ACHTERGROND INFO SCHRIJVER: Paulus. JAAR: Ongeveer 62 Nchr. OMSTANDIGHEDEN: Gevangen in

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Het nieuwe verbond. Stap in je geloof

Het nieuwe verbond. Stap in je geloof Het nieuwe verbond Stap in je geloof Even opfrissen 4 grote woorden van de zegen voor ons van het Nieuwe Verbond? Nieuwe Verbond vanuit ons perspectief: GEDAAN (Volbracht, rust) GENADE en ZEGEN uit een

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie

De rijkdom van het evangelie 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Ik ervaar meer dood dan leven Het herstel van Israël Leven als

Nadere informatie

GERECHTVAARDIGD DOOR HET GELOOF ALLEEN

GERECHTVAARDIGD DOOR HET GELOOF ALLEEN GERECHTVAARDIGD DOOR HET GELOOF ALLEEN Les 4 voor 22 juli 2017 Het begrip rechtvaardiging. 1. Wat is rechtvaardiging? Middelen van rechtvaardigmaking. 2. De werken van de wet. 3. Het geloof van Jezus Christus.

Nadere informatie

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017

DE WIL VAN GOD. Intro. Wat zegt de Bijbel? Erwin van Bavel 10 juni 2017 DE WIL VAN GOD Erwin van Bavel 10 juni 2017 Intro Bidt gij dan aldus: Onze Vader die in de hemelen zijt, uw naam worde geheiligd; uw Koninkrijk kome; uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de

Nadere informatie

Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen?

Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen? Zacharia en de vroege regen in relatie met de late regen. Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen? Deuteronomium 11:14 14 dat Ik regen voor uw land zal geven op zijn tijd, vroege regen en late regen,

Nadere informatie

Het Woord van de Gerechtigheid

Het Woord van de Gerechtigheid Het Woord van de Gerechtigheid Nr. 46 juni, juli 2007 pagina 1 Want ieder die nog van melk leeft, is onervaren in het woord van de gerechtigheid (St. vert.): hij is nog een kind (Hebr. 5:13). Het woord

Nadere informatie

Ingezonden: Nuchtere redenatie over de Jezus-God

Ingezonden: Nuchtere redenatie over de Jezus-God Ingezonden: Nuchtere redenatie over de Jezus-God Willem Visser stuurde een lijst Bijbelverzen op met een nuchter commentaar. Deze toont aan dat Messias niet een deel van Gods wezen zijn kan. Zo dienen

Nadere informatie

De Bijbel open (20-07)

De Bijbel open (20-07) 1 De Bijbel open 2013 28 (20-07) 1 Korinthe 15 is het hoofdstuk waarin Paulus het machtige feit van de opstanding van Jezus bezingt en ook onze toekomstige opstanding. Daarover kreeg ik een vraag. Het

Nadere informatie

1. Leven tussen vroeger & wat komen gaat: Het Koninkrijk van God

1. Leven tussen vroeger & wat komen gaat: Het Koninkrijk van God De Handelingen van de verrezen Heer Jezus Leven tussen vroeger & wat komen gaat: Het Koninkrijk van God 1. Leven tussen vroeger & wat komen gaat: Het Koninkrijk van God Het eerste boek heb ik gemaakt,

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie

De rijkdom van het evangelie 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 10 mei 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte

Nadere informatie

Handelingen buitenkant getuigenis van opstanding

Handelingen buitenkant getuigenis van opstanding Handelingen 4 : 32-37 menigte ± 10.000 personen binnenkant gemeenschap buitenkant getuigenis van opstanding grote genade Titus 2 : 11, 12 Want de genade, heilbrengend voor alle mensen, is verschenen en

Nadere informatie

INHOUD. Citaten : Statenvertaling 1977 Aanbevolen websites: www:mybrethren.org/index.html

INHOUD. Citaten : Statenvertaling 1977 Aanbevolen websites:  www:mybrethren.org/index.html INHOUD 1: Jezus Christus de Verlosser 2: Het koninkrijk der hemelen 3: Het huis van God 4: Het lichaam van Christus 5: De bruid van het Lam 6: Het betoverde christendom 7: De terugkeer van Jezus Christus

Nadere informatie

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed.

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed. 1 Bekleden met Dopen is je met Christus bekleden. Galaten 3:27 U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed. 2 Graf Dopen is met Hem begraven worden, met Hem opstaan

Nadere informatie

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God DBO 46 Zondag 8 november 2015 Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God Welkom bij het programma De Bijbel Open. Dit is een wekelijks programma, waarin we samen de Bijbel lezen

Nadere informatie

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: mvr. Gera den Dikken uit Wageningen Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Dringende oproep: Vrijwilligers gevraagd voor het

Nadere informatie

De brief van Paulus aan de Romeinen

De brief van Paulus aan de Romeinen Dagboek De brief van Paulus aan de Romeinen Romeinen 5-8 en 12 Leren wandelen in de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

- 1 - De Cusjiet en het luipaard. natuurlijke, gevallen mens, die in de bijbel: de oude mens wordt genoemd, in de dood heeft gebracht.

- 1 - De Cusjiet en het luipaard. natuurlijke, gevallen mens, die in de bijbel: de oude mens wordt genoemd, in de dood heeft gebracht. - 1 - De Cusjiet en het luipaard We lezen in Jeremia 13:23 de volgende merkwaardige tekst: Kan ook een Cusjiet zijn huid veranderen, of een luipaard zijn vlekken? Zou ook u dan goed kunnen gaan doen, gewend

Nadere informatie

De Bijbel Open. 1 & 2 Thessalonika. Verleden, heden en toekomst van een christen. 14 mrt 09

De Bijbel Open. 1 & 2 Thessalonika. Verleden, heden en toekomst van een christen. 14 mrt 09 1 & 2 Thessalonika Verleden, heden en toekomst van een christen 20 sep 08 Bekeerde mensen 1 Th.1 18 okt 08 15 nov 08 13 dec 08 17 jan 09 14 feb 09 14 mrt 09 18 apr 09 Gods manier van opvoeden Heilig en

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Jos Douma CHRISTUS. is alles. 100 inspiratiemomenten. Uitgeverij Boekencentrum, Utrecht

Jos Douma CHRISTUS. is alles. 100 inspiratiemomenten. Uitgeverij Boekencentrum, Utrecht Christus is alles Jos Douma CHRISTUS is alles 100 inspiratiemomenten Uitgeverij Boekencentrum, Utrecht Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council

Nadere informatie

Efeziërs 2:6 - Pasen in je leven

Efeziërs 2:6 - Pasen in je leven Efeziërs 2:6 - Pasen in je leven Pasen gaat niet alleen over de opstanding van Jezus. Het mag ook Pasen zijn in je eigen leven. Volgens Paulus zijn christenen zo sterk aan Christus verbonden dat zij ook

Nadere informatie

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV 36 Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt. 37 En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart

Nadere informatie