KS Voetbalnieuws. Voorzitter aan het woord. Drank- en Horecawet. Agenda. Seizoen 2015 / 2016.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KS Voetbalnieuws. Voorzitter aan het woord. Drank- en Horecawet. Agenda. Seizoen 2015 / 2016."

Transcriptie

1 Oktober 2015 KS Voetbalnieuws Agenda Vergadering Veldvoetbalbestuur Week van de Scheidsrechter Klaverjassen Kaboutervoetbal Vergadering Jeugdleiders en -trainers Afzonderlijke hoogtepunten: Jeugdsponsoractie 2 Week v.d. Scheidsrechter 2 De Opslag 3 Kleine Sluis Nieuws 3 Spelregel v.d. Maand 4 Aftrap HJO 5 Voorzitter aan het woord Seizoen 2015 / De Indian Summer is aangebroken en het voetbal seizoen is alweer een maand onderweg. Tot nu toe verloopt alles goed en ik hoor veel positieve berichten. Onze club groeit nog steeds en om alles goed te laten functioneren zijn veel vrijwillige uren nodig. Met jullie inzet als vrijwilliger zijn we erg blij en daardoor hebben we voor vrijwel alle teams trainers en coaches weten te vinden en bezetting in de kantine tijdens de weekeinden. Helaas hebben we ernstige tekorten bij de scheidsrechters. De wedstrijden van de zeventallen worden geleid door de C-junioren die we (indien mogelijk) begeleiden tijdens hun wedstrijden. De groep voor de elftallen slinkt terwijl we meer scheidsrechters nodig hebben door de groei. Omdat wedstrijden zonder leiding niet gespeeld kunnen worden heeft de clubscheidsrechter bestuurlijk de hoogste prioriteit en wellicht dat je door ons wordt benaderd om mee te helpen dit probleem op te lossen. Tot op onze club, Hielke de Jong Voorzitter Drank- en Horecawet Vanuit de gemeente Hollands Kroon is een brief ontvangen waarin zij aangeven komend seizoen extra controles te gaan uitvoeren. Er zijn een aantal overtredingen die het meest voorkomen, zoals het schenken van alcohol aan minderjarigen en het verstrekken van alcohol buiten de toegestane openingstijden. De eventuele boetes en/of maatregelen zijn niets mals, dus graag vermelden wij nogmaals de belangrijkste regel: twee uur na de laatste activiteit mag er geen alcohol meer worden geschonken. Graag jullie begrip als de kantine sluit, of zelfs niet open is (bij gebrek aan wedstrijden op ons complex)

2 KS Voetbalnieuws Pagina 2 van 6 DEEN Jeugdsponsoractie Gedurende 6 weken ontvangt de klant bij iedere EUR 15,- aan boodschappen én bij speciale actieproducten een actiekaart met een sponsormunt. Met de actiekaart ontvangt de klant hoge kortingen op A-merken. De sponsormunt is bestemd voor uw favoriete verening (Kleine Sluis!!). Hoe meer munten Kleine Sluis verzamelt, hoe hoger het sponsorbedrag dat wij ontvangen. In de DEEN Supermarkt van Anna Paulowna (veldvoetbal) en Breezand (korfbal) staan onze kokers. Conform traditie hebben de veldvoetbal, korfbal en handbal afgesproken dat de opbrengst wordt verdeeld, dus alle kokers van Kleine Sluis zijn goed. Ga de komende weken (inleveren van de sponsormunten kan t/m 17 oktober 2015) dus boodschappen doen bij DEEN, en spek de clubkas van onze club. Vraag ook aan familie, vrienden, collega s en alle vage kennissen om mee te sparen. Ons doel is om van de opbrengst 20 tenues voor onze jeugdscheidsrechters aan te schaffen. Week van de Scheidsrechter Scheidsrechter bedankt! Van zaterdag 3 t/m zondag 11 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Het uitspreken van waardering naar de scheidsrechters staat deze week central. Want de bijna scheidsrechters maken het mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Tijdens de Week van de Scheidsrechter zijn er ook mooie prijzen te winnen voor scheidsrechters van onze vereniging. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een trainingsstagedag met de betaaldvoetbalscheidsrechters winnen of een clinic waarbij ze via een officiële headset, tijdens de wedstrijd, één op één gecoacht worden door een scheidsrechter uit het betaald voetbal. Wil jij een scheidsrechter nomineren om in aanmerking te komen voor een van deze prijzen? Stuur een met de voorkeursprijs, adres en motivatie naar weekvandescheidsrechter@kvnb.nl En gebruik deze week ook om jullie scheidsrechter zelf in het zonnetje te zetten! Zonder scheidsrechter, geen voetbal.

3 Pagina 3 van 6 KS Voetbalnieuws De Opslag Op 17 juli werd de Opslag feestelijk geopend. Een groot aantal vrijwilligers en sponsoren had gehoor gegeven aan de uitnodiging. Door de voorzitter van de SV de heer Siem van Balen Blanken werd een korte openingsspeech gehouden, waarbij hij aangaf dat de vereniging trots is op hetgeen er is gerealiseerd. De opslagruimte doet dienst als onderdak voor o.a. de grasmaaier, tractor en vele andere materialen die benodigd zijn voor het onderhouden van de velden. Sinds 1 augustus wordt het onderhoud van de velden door onze vrijwilligers gedaan. De bouw is mede mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers en niet te vergeten door de sponsoren (zie foto). Namens de vereniging iedereen nogmaals hartelijk dank. Kleine Sluis Nieuws Alfred Hartog heeft inmiddels al een groot gedeelte van de teamfoto s gemaakt. Super! Kijk snel op De zomer nadert haar einde, dus we denken voorzichtig weer aan een strenge winter met een Elfstedentocht. Om hier goed op voorbereid te zijn moet je een goede sjaal hebben. En laten we nu een prachtige Kleine Sluis-sjaal hebben!! Bestel snel bij Pieter van Wijngaarden (p.t.vanwijngaarden@gmail.com). De kosten bedragen EUR 10,-, waarvan een gedeelte in de clubkas komt. Wil jij een verslag van jouw wedstrijd op de website plaatsen? Stuur je verslag naar Franz Hansen (fm.hansen@ziggo.nl) of Pieter van Wijngaarden (p.t.vanwijngaarden@gmail.com) We zijn hard op zoek naar scheidsrechters voor de elftallen!! Wil jij ons helpen, of ken jij een vriend(in), buurman/buurvrouw of familielid die graag de fluit ter hand neemt? Neem contact op met Arnold Langebeeke (a.langebeeke@quicknet.nl) of Ben Buning (ba.buning@quicknet.nl)

4 KS Voetbalnieuws Pagina 4 van 6 Spelregel van de Maand In ieder KS Voetbalnieuws lichten wij één van de 17 spelregels toe. De uitrusting van de spelers Een speler mag niets dragen dat gevaarlijk is voor hem of een ander speler (dit geldt ook voor alle soorten sieraden) Sportpark Kleine Sluis LP Anna Paulowna TELEFOON: (0223) p.t.vanwijngaarden@gmail.com Bezoek onze website! Ga naar: Standaarduitrusting De verplichte standaarduitrusting van een speler bestaat uit de volgende afzonderlijke onderdelen: - een trui of shirt met mouwen (bij onderkleding moet de mouwen van dezelfde hoofdkleur zijn als de mouwen van de trui of shirt) - een korte broek (de slidingbroek of maillot moet van dezelfde hoofdkleur zijn als de korte broek) - kousen - scheenbeschermers (volledig bedekt door kousen, vervaardigd van rubber, plastic of ander geschikt materiaal en moeten een redelijke bescherming bieden) - schoenen Kleuren - beide teams moeten kleding dragen die de teams onderscheidt van elkaar, alsmede van de scheidsrechter en zijn assistenten. - de keepers moeten kleding dragen die hen onderscheidt van de andere spelers, de scheidsrechter en zijn assistenten. Overtreding en straffen Bij een overtrading van deze regel: - Dient het spel niet te worden onderbroken; - Moet de overtredende speler, in opdracht van de scheidsrechter, het speelveld verlaten om zijn uitrusting in orde te brengen; - Verlaat de speler het speelveld bij de eerstvolgende onderbreking, tenzij hij zijn uitrusting al op orde heeft gebracht; - Mag een speler die is opgedragen het speelveld te verlaten om zijn uitrusting in orde te brengen, niet terugkeren zonder toestemming van de scheidsrechter; - Controleert de scheidsrechter of de uitrusting van de speler in orde is voordat hij hem toestemming heeft terug te keren op het speelveld; - Mag de speler alleen het speelveld weer betreden, wanneer de bal uit het spel is. Een speler aan wie is opgedragen om het speelveld te verlaten vanwege een overtreding van deze regel en die het speelveld opnieuw betreedt zonder toestemming van de scheidsrechter, ontvangt een waarschuwing (gele kaart) Spelhervatting Als het spel is onderbroken door de scheidsrechter om een waarschuwing te geven wordt het spel hervat met een indirecte vrije trap, te nemen door een speler van de tegenpartij, vanaf de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter de wedstrijd onderbrak.

5 Pagina 5 van 6 KS Voetbalnieuws Aftrap Hoofd Jeugdopleiding Beste lezers, Start van het seizoen: Inmiddels spelen de meeste teams al weer ruim een maand op het veld. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, zijn de jeugdteams begonnen met het spelen van hun bekerwedstrijden. Heeft een team kans om de bekerpoule te overleven moet dat zeker niet nagelaten worden. Omdat er in het bekertoernooi meerdere klassen samengevoegd worden zien we vaak de meest vreemde uitslagen. Wedstrijden die soms met meer dan twintig doelpunten verschil eindigen zijn vaak voor beide teams saai en vervelend en dragen zeker niet bij aan de ontwikkeling van spelers. Team die in een bekerpoule terecht komen waar de krachtsverhoudingen zo ver uit elkaar liggen kunnen de bekerwedstrijden natuurlijk wel benutten als oefenwedstrijden en zo aan een team bouwen voor de competitie. Door een grotendeels afgelast programma zijn nog niet alle bekerwedstrijden gespeeld. Eén jeugdteam heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde en nog zes teams kunnen via het winnen van hun inhaalwedstrijden ook nog de volgende ronde bereiken. Een mooi resultaat in een onvoorspelbaar bekertoernooi. Aanstellen van trainers/coaches/leiders: Ook dit seizoen heeft het weer bloed, zweet en tranen gekost om voor alle teams coaches/leiders en trainers te vinden. Bijna alle teams zijn nu bevredigend voorzien, maar bij sommige teams werken we nog met een tijdelijke dan wel niet ideale oplossing. Al jaren lang wordt binnen de club de discussie gevoerd in hoeverre je een beroep op ouders kan/mag doen om in te stappen als vrijwilligers bij de club. Er een verplichting van maken gaat de club tot op dit moment nog te ver, hoewel we om ons heen zien dat dit bij steeds meer verenigingen wel gebeurt. Alle subsidies richting verenigingen worden ver teruggeschroefd, of zelfs stopgezet, en dat heeft tot gevolg dat er steeds meer een beroep moet worden gedaan op vrijwilligers. Het kan zijn dat wij als club te snel denken: Maar je moet het toch leuk vinden om wat voor je kind te doen. Aan de andere kant is het argument van de ouders: Wij betalen toch contributie en daardoor is het een probleem van de club, ook wel kort door de bocht. Immers van de contributie gaat zo n 25% naar de KNVB en van de rest wordt het gas en licht, onderhoud van de velden, koffie in de rust voor coaches, aanschaf van ballen en hesjes enz. betaald. Kortom het ontbreekt de club aan geld om op de teams betaalde trainers/coaches te zetten. Veel onbegrip komt ook voort uit onwetendheid. De club heeft geen idee van de tijdsinvulling van de ouders en aan de andere kant hebben ouders waarschijnlijk niet het inzicht hoe de organisatie bij de vereniging in elkaar steekt. Een dialoog met wederzijds respect en begrip zou hier een goed begin kunnen zijn. Om vast een stuk openheid van zaken te geven wil ik hier een uitleg geven over hoe de club iedere seizoen te werk gaat in de zoektocht naar trainers en leiders. Vanaf januari worden er gesprekken gevoerd met alle leiders/coachen/trainers die in het lopende seizoen een functie hebben binnen het jeugdvoetbal. In deze gesprekken wordt ook geëvalueerd wat de plannen/wensen zijn van de desbetreffende trainer/coach/leider voor het volgend seizoen. Vervolgens worden er mensen benaderd die in de afgelopen seizoenen iets binnen het jeugdvoetbal gedaan hebben, maar er uitgestapt zijn of tijdelijk één of twee jaar pauze hebben gehouden. Deze mensen worden gepolst of zij bereid zijn weer een functie te aanvaarden binnen het jeugdvoetbal. Dan worden er nog allerlei mensen die bijna wekelijks wedstrijden bezoeken aangesproken, waarbij wij de behoefte aan trainers/coaches/leiders kenbaar maken. Deze werkwijze zorgt ervoor dat een heel groot deel van de teams al voor de zomervakantie voorzien zijn voor het volgende seizoen. Helaas blijven er ook een paar teams over waar we nog geen bezetting voor hebben en pas dan worden ouders benaderd of zij hun steentje willen bijdrage. Als dan blijkt dat binnen een team geen enkele ouder iets wil/kan betekenen voor de club wordt het een lastig verhaal. Jeugdteams op zaterdag alleen op pad sturen is onverantwoord en teams training geven als je geen trainer hebt wordt ook lastig. Wij hopen als club d.m.v. het blijven communiceren dat we deze problemen in de komende seizoenen kunnen voorkomen. Communicatie die vanuit de vereniging gestuurd moet worden, maar natuurlijk mogen ook ouders hierin het voortouw nemen als ze zich niet kunnen vinden in een bepaalde situatie. Toekomstplannen: Zijn er binnen de club plannen in ontwikkeling om dit probleem in de toekomst het hoofd te bieden? Ja, die zijn er. Vanaf dit seizoen zullen we talentvolle en ambitieuze stagiaires en trainers een KNVB trainerscursus aanbieden. Dit zal

6 gebeuren op contractbasis. De club betaalt de cursus en de trainer verbindt zich voor in ieder geval het seizoen daarop nog aan de club. Op deze wijze willen we gedurende de komende jaren een nieuw bestand van jonge jeugdtrainers opbouwen. Samen met de oude garde ontstaat er dan een grote vaste kern van trainers/leiders. Dit plan is lopende het vorige seizoen uitgewerkt en ingediend bij het bestuur en we hebben groen licht gekregen om dit plan in te voeren. In het kader van deze nieuwe plannen kunnen wij mededelen dat de eerste vier trainers nog dit najaar zullen beginnen aan de KNVB cursus Pupillentrainer, welke gehouden zal worden bij ZAP in Breezand. Tot dit plan leidt tot zichtbare resultaten zullen we gezamenlijk naar oplossingen moeten zoeken om al ons kinderen dat te geven wat ze willen, namelijk voetballen. Consequentie daarvan is dat we in de jonge leeftijdsgroepen onervaren voetballertjes hebben, maar ook onervaren trainers. Ouders die in ieder geval bereid zijn de club te helpen en dit vraagt om begrip bij alle andere ouders. Ja, misschien is het niet de ideale trainer die op het team van uw kind staat, maar er staat wel iemand. Wij zullen als club er alles aan doen om deze trainers op een hoger niveau te brengen. Aan het einde van dit artikel ook nog veel positiefs. Heel veel trainers/leiders/coaches werken volgens het beleid en ondanks dat er altijd gestreefd moet worden naar verbeteringen zien we dat veel spelers en teams grote stappen maken. Dat geldt ook voor veel trainers/coaches/leiders. Verder zien we een hele grote groep met vrijwilligers die al jarenlang jeugdteams begeleiden al of niet gedreven door eigen kinderen. En met deze grote groep zijn wij als club heel blij. Rest mij nog iedereen een heel fijn seizoen te wensen en mocht je ergens mee zitten, stap naar de eerst verantwoordelijke (trainer/leider, hoofdtrainer). Als dat geen oplossing biedt zoek dan contact met de hoofdjeugdopleiding. Met sportieve groet, Franz Hansen

KS Voetbalnieuws. Voorzitter aan het woord. Agenda. Feestdagen

KS Voetbalnieuws. Voorzitter aan het woord. Agenda. Feestdagen December 2015 Agenda 18-12-2015 Leiders- en trainersvergadering 2-1-2016 Nieuwjaarsreceptie 14-1-2016 Vergadering Veldvoetbalbestuur 20-1-2016 Workshop: assistentscheidsrechter 5-2-2016 Klaverjasdrive

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE Georganiseerd door FC Almere Beste jongens, meisjes, leerkrachten en toeschouwers, Football Club Almere heet u van harte welkom op Sportpark de Marken, waar

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. DIOS Zaalvoetbal scholencompetitie Seizoen 2015/ 16

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. DIOS Zaalvoetbal scholencompetitie Seizoen 2015/ 16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL DIOS Zaalvoetbal scholencompetitie Seizoen 2015/ 16 1 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Speeldagen... 4 3. Opzet scholencompetitie... 4 4. Uitslagen en standen...

Nadere informatie

Zaterdag 9 juni e Hart van de Meierij toernooi JO7 toernooi DVG Liempde

Zaterdag 9 juni e Hart van de Meierij toernooi JO7 toernooi DVG Liempde Voetbalvereniging DVG Liempde Zaterdag 9 juni 2018 5 e Hart van de Meierij toernooi JO7 toernooi DVG Liempde Aanwezig zijn om: 09.00 uur Prijsuitreiking om: 12.00 uur Voetbalvereniging DVG Liempde Namens

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Hoofdsponsor Voorwoord Teylingen toernooi Welkom op ons Han Bastiaanstoernooi. Al vele jaren is het Han Bastiaanstoernooi voor E- en F- junioren een begrip

Nadere informatie

FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI

FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI INHOUDSOPGAVE: Welkomstwoord voorzitter toernooicommissie 3 Mededelingen 4 Arbitrage 5 Sportiviteit 6 Toernooireglement 7-8 Kleedkamers / Velden 9 Sponsors 10 Indeling en

Nadere informatie

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17 SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17 VOOR SPELERS Uitgave nr. : Versie 1.1 Datum : 13 juli 2016 Puntsgewijze samenvatting van de spelregelwijzigingen die van belang zijn voor de spelers REGEL 1 HET

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 1 Voorwoord Dit is het tweede jaar dat wij als KCVO het KCVO talenten toernooi organiseren en de opkomst is nog groter dan vorig jaar. We hebben helaas veel teams op

Nadere informatie

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Algemeen 1. Het NK Speedsoccer vindt plaats van 17 december 2018 t/m 29 december 2018 2. Een wedstrijd wordt vijf tegen vijf gespeeld. 3. Elk team bestaat uit minimaal

Nadere informatie

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers!

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Tegenwoordig kunnen kinderen al op vroege leeftijd lid worden van een voetbalvereniging. Bij FC Meppel, Alcides en MSC is het mogelijk om vanaf 4 jaar

Nadere informatie

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE 14-01-2018 DEELNEMENDE VERENIGINGEN WWNA KCVO Voorwaarts ZVV 56 Robur et Velocitas WELKOM Van harte welkom op het WWNA BuroPost Manege Pupillen Toernooi

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen:

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen: Geel gearceerd de wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Wat is Super Elf? Super Elf is een voetbalcompetitie in spelvorm (soort van Coach van het Jaar, zoals dit gespeeld wordt bij het Noord-Hollands

Nadere informatie

Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014

Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014 Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014 Beste lezer, In dit document vindt u alle wijzigingen en aanvullingen die door de werkgroep spelregels zijn aangebracht op

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Voetbalvereniging De Merino s

Voetbalvereniging De Merino s Voetbalvereniging De Merino s Introbouw 35+ toernooi 8 juli 2017 Beste deelnemers, Namens het bestuur van de v.v. De Merino s heten wij alle deelnemende teams van harte welkom op ons Sportpark De Groene

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

VSC Utrecht Jeugdvoetbaltoernooi Zaterdag 28 Mei 2016

VSC Utrecht Jeugdvoetbaltoernooi Zaterdag 28 Mei 2016 VSC Utrecht Jeugdvoetbaltoernooi Zaterdag 28 Mei 2016 Sportpark Koningsweg Koningsweg 139 3585 LA Utrecht VSC Utrecht Jeugdtoernooi Zaterdag 28 Mei 2016 Hartelijk welkom op sportpark Koningsweg waar voor

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

Circulaire nr Zurich, 12 mei Spelregelwijzigingen Geachte heer, mevrouw,

Circulaire nr Zurich, 12 mei Spelregelwijzigingen Geachte heer, mevrouw, Circulaire nr. 1262 Zurich, 12 mei 2011 Spelregelwijzigingen 2011 2012 Geachte heer, mevrouw, De 125 ste Jaarlijks Algemene Vergadering van de International Football Association Board (IFAB) vond plaats

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave SPONSOREN EN PARTNERS RIGTERSBLEEK. Namens het bestuur Welkomstwoord

Inhoudsopgave SPONSOREN EN PARTNERS RIGTERSBLEEK. Namens het bestuur Welkomstwoord Inhoudsopgave Namens het bestuur Welkomstwoord DEELNEMERS RIGTERSBLEEK WINTER C TOERNOOI 2018 Wedstrijdprogramma Poule 1 Wedstrijdprogramma Poule 2 Wedstrijdprogramma Poule 3 Wedstrijdprogramma Poule 4

Nadere informatie

programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg ET Rotterdam

programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg ET Rotterdam programma Walking football toernooi Feijenoord Old Stars woensdag 13 juni 2018 terrein s.v. DRL Spinozaweg 498 3076 ET Rotterdam Welkom Feijenoord Oldstars heet u vandaag hartelijk welkom op de velden

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

TIE OERNOOI INFORMATIE 10 MEI MEI

TIE OERNOOI INFORMATIE 10 MEI MEI TOERNOOI INFORMATIE 10 MEI 2018 Inhoudsopgave Pag. 3 Pag. 4 Pag. 5 Pag. 6 Pag. 7 Pag. 8 Pag. 9 Pag. 10 Welkom Toernooireglement Veldindeling Poule 1 Heren Poule 2 Heren Poule 1 Dames Penaltybokaal Routebeschrijving

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018

Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Wedstrijdreglement NK Speedsoccer 2018 Algemeen 1. Het NK Speedsoccer vindt plaats van 17 december 2018 t/m 5 januari 2019 2. Een wedstrijd wordt vijf tegen vijf gespeeld. 3. Elk team bestaat uit minimaal

Nadere informatie

Voorzitter en Sportkanjers

Voorzitter en Sportkanjers Voorzitter en Sportkanjers Doel: Dit mag nooit meer gebeuren en bij Veensche Boys kan het niet gebeuren omdat.. We praten over Sportief én opvoedkundig klimaat bij Veensche Boys Het is van groot belang

Nadere informatie

Verder staat er in dit boekje informatie over de dag zelf zoals: Wedstrijdschema s en poule-indelingen.

Verder staat er in dit boekje informatie over de dag zelf zoals: Wedstrijdschema s en poule-indelingen. SV Oosterheem Voetbaltoernooi 20 mei 2017 Inleiding Beste teams, Als organisatie heten wij jullie namens de sponsors van harte welkom op het SV Oosterheem voetbaltoernooi. We gaan er met iedereen een hele

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Voorzitter aan het woord

Voorzitter aan het woord 5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555 5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555 5555 December 2016 KS Voetbalnieuws

Nadere informatie

Wedstrijdvorm 8 tegen 8. Onder 11 en 12

Wedstrijdvorm 8 tegen 8. Onder 11 en 12 Wedstrijdvorm 8 tegen 8 Onder 11 en 12 1 Programma Theorie: o o o o Algemene informatie Voor de wedstrijd (actie- en aandachtspunten) Tijdens de wedstrijd (aanwijzingen en spelregels) Na de wedstrijd Praktijk:

Nadere informatie

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl. Informatie voor nieuwe jeugdleden

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl. Informatie voor nieuwe jeugdleden Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl Informatie voor nieuwe jeugdleden JTC IJsselvogels jtc@ijsselvogels.nl December 2008 Korfballen bij IJsselvogels: echt

Nadere informatie

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Meedoen is belangrijker dan winnen Ik heet alle teams, begeleiders, scheidsrechters,

Nadere informatie

Bijscholing scheidsrechters senioren - junioren veldvoetbal. 22 augustus september september 2014

Bijscholing scheidsrechters senioren - junioren veldvoetbal. 22 augustus september september 2014 Bijscholing scheidsrechters senioren - junioren veldvoetbal 22 augustus 2014 5 september 2014 12 september 2014 Programma gehele cursus Eerste avond Voorstellen Spelregels veldvoetbal Tweede avond Volgen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

SCHEIDS, BUITENSPEL!, ZIE JE DAT NIET!, BRILLETJE NODIG!

SCHEIDS, BUITENSPEL!, ZIE JE DAT NIET!, BRILLETJE NODIG! SPELREGELRUBRIEK MET DE LAATSTE WIJZIGINGEN. SCHEIDS, BUITENSPEL!, ZIE JE DAT NIET!, BRILLETJE NODIG! Scheids buitenspel is een vaak gehoorde opmerking binnen en buiten het voetbalveld. Het geeft maar

Nadere informatie

Van de E naar de D!! Wat nu??

Van de E naar de D!! Wat nu?? Van de E naar de D!! Wat nu?? Informatie voor DSVP-spelers die op een groot veld gaan spelen. Bij de overgang van de E naar de D veranderen er plotseling een groot aantal dingen die in de E zo gewoon waren.

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

pupillen toernooi 04 juni 2016

pupillen toernooi 04 juni 2016 pupillen toernooi 1 2 pupillen toernooi pupillen toernooi 3 4 pupillen toernooi pupillen toernooi 5 Inhoudsopgave Voorwoord 7 E2 poule indeling en programma 9 E3 poule indeling en programma 11 E4 poule

Nadere informatie

S.C. Dynamo RICOH jeugdtoernooi 2015

S.C. Dynamo RICOH jeugdtoernooi 2015 S.C. Dynamo RICOH zaterdag 6 juni 09:00-17:00 uur -1- Toernooiboekje -2- Beste voetbalvrienden, Welkom op ons sportcomplex van S.C. Dynamo. Voetbal en het kijken hiernaar valt of staat met mooi weer. Laten

Nadere informatie

Sponsorpakket 2013/2015. V.V. Ruinen

Sponsorpakket 2013/2015. V.V. Ruinen Sponsorpakket 2013/2015 V.V. Ruinen www.vvruinen.nl Waarom sponsor van V.V. Ruinen? V.V. Ruinen is opgericht op 13 mei 1931. Onze vereniging bestaat dus al ruim 80 jaar! Plezier in voetbal staat voorop.

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

TIE OERNOOI INFORMATIE 25 MEI MEI

TIE OERNOOI INFORMATIE 25 MEI MEI TOERNOOI INFORMATIE 25 MEI 2017 Inhoudsopgave Pag. 3 Welkom Pag. 4 Toernooireglement Pag. 5 Veldindeling Pag. 6 Poule 1 Heren Pag. 7 Poule 2 Heren Pag. 8 Poule 1 Dames Pag. 9 Penaltybokaal Pag. 10 Routebeschrijving

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018 NIEUWSBRIEF Nummer 46, 10 december 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Kantine bezetting komende tijd 2 Opening zaal Kerstvakantie & Trainingen rondom feestdagen 2 Materiaal beheer 2 Oliebollen & Appelflappen

Nadere informatie

FIRST EDITION [ 8 TEGEN 8 ]

FIRST EDITION [ 8 TEGEN 8 ] FIRST EDITION [ 8 TEGEN 8 ] 22 JUNI 2019 VOORWOORD VV NOORDWIJK Namens het jeugdbestuur van Noordwijk heten wij u van harte welkom op het prachtige sportpark van VV Noordwijk aan de Duinwetering. Trots

Nadere informatie

Op Facebook, onder Batse voetbaltoernooi, kunnen jullie de (actie) foto s die gemaakt zijn van het toernooi terug vinden. Like dus de pagina

Op Facebook, onder Batse voetbaltoernooi, kunnen jullie de (actie) foto s die gemaakt zijn van het toernooi terug vinden. Like dus de pagina Beste sportvrienden! Blij dat jullie er weer zijn! Met jullie bedoel ik natuurlijk als eerste de spelers maar zeker ook de trainers, leiders, ouders en supporters. Welkom! Ook dit jaar gaan we voetballen

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Hellas 2

Alpha-deuren/HVH Hellas 2 Alpha-deuren/HVH Hellas 2 22 oktober 2011 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Voorwoord Welkom bij de eerste thuiswedstrijd van Alpha-deuren/HVH. Wij zijn als vereniging blij dat we u allemaal mogen

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

Herziening spelregels 2009 2010

Herziening spelregels 2009 2010 Herziening spelregels 2009 2010 Regel 1 Het speelveld VELDOPPERVLAK Nieuwe tekst Wedstrijden mogen worden gespeeld op natuurlijke of kunstmatige oppervlakken overeenkomstig de competitiereglementen. De

Nadere informatie

Arbitrageplan. Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014

Arbitrageplan. Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014 Arbitrageplan 1 Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014 INLEIDING Elke week moeten nagenoeg alle thuiswedstrijden voorzien worden van een verenigingsscheidsrechter. Dat is een niet te onder

Nadere informatie

SPELREGELS IN HET KORT

SPELREGELS IN HET KORT SPELREGELS IN HET KORT SCHEIDSRECHTERS / JEUGDSCHEIDSRECHTERS Onze vereniging beschikt over niet al teveel scheidsrechters. Nieuwe scheidsrechters zijn dan ook van harte welkom. Mocht het zo zijn dat het

Nadere informatie

schoolkorfbaltoernooi

schoolkorfbaltoernooi 1e SCHOOLSPORTTOERNOOI 2015/2016 Namens de organiserende korfbalverenigingen RDZ en De Tovers ben ik blij dat we uw school mogen ontvangen op het eerste schoolsporttoernooi van het schooljaar 2015/2016

Nadere informatie

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17

SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17 SAMENVATTING SPELREGELWIJZIGINGEN 2016/'17 VOOR ARBITRAGE Uitgave nr. : Versie 1.1 Datum : 13 juli 2016 Puntsgewijze samenvatting van de spelregelwijzigingen REGEL 1 HET SPEELVELD Een combinatie van kunstmatige

Nadere informatie

Voetbalvereniging DVG Liempde. Zaterdag 24 mei 1 e Rabobank Mini toernooi DVG Liempde

Voetbalvereniging DVG Liempde. Zaterdag 24 mei 1 e Rabobank Mini toernooi DVG Liempde Voetbalvereniging DVG Liempde Zaterdag 24 mei 1 e Rabobank Mini toernooi DVG Liempde Aanvang Prijsuitreiking : 09.30 uur : 13.00 uur Voetbalvereniging DVG Liempde Van harte welkom op sportpark de Roode

Nadere informatie

pupillen toernooi 04 juni 2016

pupillen toernooi 04 juni 2016 pupillen toernooi 1 2 pupillen toernooi pupillen toernooi 3 4 pupillen toernooi pupillen toernooi 5 Inhoudsopgave Voorwoord 7 E6 poule indeling en programma 9 ME poule indeling en programma 11 F2 poule

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: uur

Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: uur Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: 10.00 uur Inhoudsopgave Bladzijde Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Adresgegevens, Algemene regels en adres Sportpark t Wooldrik 4 Plattegrond sportpark

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr - Wie zijn de leden van de jeugdcommissie - Vrijwilliger van de maand - Selectiewedstrijden JO08 t/m JO11 - Team uitgelicht: JO08-5 - belangrijke data Wil je voet ballen, doe eerst proeft rainingen! Geef

Nadere informatie

Het BFC F-pupillen toernooi

Het BFC F-pupillen toernooi Het BFC F-pupillen toernooi Zaterdag 30 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC F-pupillen Toernooi, zaterdag 30 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden,

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Scheidsrechtersplan RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Versie sept. 2013 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 DOELSTELLINGEN... 4 UITGANGSPUNTEN... 5 Jeugdafdeling... 5 Seniorenafdeling... 5 ORGANISATIE... 6 WERVING...

Nadere informatie

Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd. Inhoudsopgave:

Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd. Inhoudsopgave: Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving, selectie

Nadere informatie

informatie-avond Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 maandag 11 juni 2012 19.30 21.00 uur

informatie-avond Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 maandag 11 juni 2012 19.30 21.00 uur informatie-avond Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 maandag 11 juni 2012 19.30 21.00 uur Henri Wolf, versie 2.0, 30-05-2012 Agenda: 1. Voorstellen 2. UVV en locatie 3. Kaboutervoetbal 4. Competitie

Nadere informatie

ONZE SPONSOREN EN VRIJWILLIGERS ZIJN GOUD WAARD!

ONZE SPONSOREN EN VRIJWILLIGERS ZIJN GOUD WAARD! Han Bastiaanstoernooi JO13- en JO15- jeugd 21 mei 2017 ONZE SPONSOREN EN VRIJWILLIGERS ZIJN GOUD WAARD! 1 Zonder de hulp van deze sponsoren en niet in de minste plaats onze grote groep aan vrijwilligers

Nadere informatie

Namens de jeugdcommissie van BVV Barendrecht heten we u van harte welkom op sportpark De Bongerd op een van onze jeugdtoernooien.

Namens de jeugdcommissie van BVV Barendrecht heten we u van harte welkom op sportpark De Bongerd op een van onze jeugdtoernooien. WELKOM, Namens de jeugdcommissie van BVV Barendrecht heten we u van harte welkom op sportpark De Bongerd op een van onze jeugdtoernooien. BVV Barendrecht is een grote vereniging met meer dan 2.000 leden.

Nadere informatie

VV Schagen Janneke Mandemaker Toernooi

VV Schagen Janneke Mandemaker Toernooi Schagen Janneke Mandemaker Toernooi Zaterdag 8 juni 2013 Pag. 2 van 21 Janneke Mandemaker 2013 Beste voetballers, voetballiefhebbers en supporters, Ik heet u namens de Toernooicommissie en alle meewerkende

Nadere informatie

Versie augustus 2019

Versie augustus 2019 Versie 2.0 24 augustus 2019 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Programma JO8 t/m JO13... 4 Aanvang JO8 t/m JO13... 5 Deelnemende teams en kleedkamers... 7 Foto s (VELD E)... 9 Spelinstructies (Bestuurskamer)...

Nadere informatie

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 Doel 2 Taak 2 Afspraken en tips bij wedstrijden van O-11 pupillen 3 Voorbereiding 3 Voor het begin van de wedstrijd 3 Tijdens de wedstrijd 4 Na afloop

Nadere informatie

OPLEIDINGSCURSUS VOOR KANDIDAAT-SCHEIDSRECHTER

OPLEIDINGSCURSUS VOOR KANDIDAAT-SCHEIDSRECHTER OPLEIDINGSCURSUS VOOR KANDIDAAT-SCHEIDSRECHTER Ouders Bestuur Overheden Voetbalspeler Sponsors Begeleiders Trainers VISIE Manager Spelregels laten respecteren Opvoeder preventief optreden VISIE Spelen

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m INSTRUCTIEBOEKJE voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m 65m 9.15m 9.15m 100m 1 REGELS VOOR D-PUPILLEN D-pupillen spelen op een heel speelveld. De afmetingen

Nadere informatie

Een voetballer bij ZAP scoort altijd

Een voetballer bij ZAP scoort altijd Een voetballer bij ZAP scoort altijd Informatieboekje voor nieuwe leden van voetbalvereniging ZAP te Breezand Welkom bij ZAP! U heeft er voor gekozen om uw zoon of dochter bij sportvereniging ZAP op voetbal

Nadere informatie

E-TOP 9-tegen-9 toernooi

E-TOP 9-tegen-9 toernooi E-TOP 9-tegen-9 toernooi zaterdag 31 mei 2014 E-TOP 9-tegen-9 toernooi zaterdag 31 mei 2014 Sportpark Panhuis Veenendaal Hoofdsponsor v.v. DOVO Voorwoord Hartelijk welkom op het eerste DOVO E-top 9x9 toernooi.

Nadere informatie

de Blauw-Wit Cup Donderdag 10 mei 2018

de Blauw-Wit Cup Donderdag 10 mei 2018 de Blauw-Wit Cup Donderdag 10 mei 2018 1 DEELNEMERS 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 5 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 8 Blz. 9 Blz. 10 Blz. 11 Blz. 12 Deelnemende clubs Inhoudsopgave Welkomstwoord Toernooi

Nadere informatie

svcdw JO8/JO9 JEUGDtoernooi Zaterdag 17 juni 2017

svcdw JO8/JO9 JEUGDtoernooi Zaterdag 17 juni 2017 svcdw JO8/JO9 JEUGDtoernooi Zaterdag 17 juni 2017 Programmaboekje Welkomstwoord Wij heten u van harte welkom bij het svcdw JEUGDtoernooi 2017 voor JO8/JO9-pupillen. Maar liefst 32 teams gaan in 4 verschillende

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 7 Selectiebeleid Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 2 2 Uitgangspunten van het selectiebeleid... 2 3 Selectiecriteria...

Nadere informatie

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 Arbitrageplan DSVP Doelstellingen en aanpak Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Doelstellingen... 4 3.Werving en selectie... 5 4.Opleiding en begeleiding...

Nadere informatie

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP sc Badhoevedorp is op 1 juli 1931 opgericht. Onze sportvereniging kent drie afdelingen: Veldvoetbal Zaalvoetbal Honk- & softbal Voorts zijn er meerdere commissies met eigen

Nadere informatie

Mike Huisman Toernooi

Mike Huisman Toernooi Mike Huisman Toernooi 28 mei 2011 W.S.V. Voorwoord Hierbij heten wij u van harte welkom op het jaarlijks door WSV georganiseerde, Mike Huismantoernooi. Dit toernooi wordt gehouden op onze accommodatie

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Jeugdtoernooi RKSV Meterik

Jeugdtoernooi RKSV Meterik Jeugdtoernooi RKSV Meterik 8, 9 en 10 Juni 2018 Voorwoord Beste sportvrienden, Wij heten jullie van harte welkom op het jaarlijks jeugdtoernooi van RKSV Meterik. Na vele maanden van voorbereiding, vertrouwen

Nadere informatie

Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe

Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscoördinatoren 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

K.S.V. Fortissimo. 1 e. C-Junioren Toernooi

K.S.V. Fortissimo. 1 e. C-Junioren Toernooi K.S.V. Fortissimo 1 e C-Junioren Toernooi 18 mei 2013 Ede, april 2013 Sportvrienden, traineres, leid(st)ers, ouders en overige gasten, Hartelijk welkom bij de K.S.V. Fortissimo, voor de eerste editie van

Nadere informatie

informatie-avond Kaboutervoetbal (K1) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT

informatie-avond Kaboutervoetbal (K1) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT informatie-avond Kaboutervoetbal (K1) seizoen 2012 2013 Agenda: 1. Voorstellen 2. UVV en locatie 3. Kaboutervoetbal 4. Competitie 5. Taken 6. Activiteiten / voorlopige jaarplanning 7. Uitrusting 8. Spelregels

Nadere informatie

Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor

Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor 5 Advertentie sponsor 5 Kleedkamer sponsor 6 Ballen

Nadere informatie

Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011

Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011 Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011 Beste ouder/verzorger, Nog even en dan begint de grote schoolvakantie. En daarna starten we weer met het nieuwe voetbalseizoen. Uw zoon of dochter speelt volgend jaar bij

Nadere informatie