Huishoudelijk reglement.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk reglement."

Transcriptie

1 Huishoudelijk reglement. Artikel 1. Aanmelding 1.1 Vooraf moet aangegeven kunnen worden op welke dagen gebruik zal worden gemaakt van de opvang. Alsmede de begindatum en indien bekent de einddatum. 1.2 Voor roosteropvang dient u drie weken voorafgaand aan de roosters uw opvangdagen door te geven op de locatie. Roosteropvang is mogelijk bij een afname van minimaal 4 dagdelen per maand. Dit kan een combinatie zijn van voorschoolse en naschoolse opvang. 1.3 Studiedagen, adv dagen en schooltijden compensatiedagen. Deze dagen dient u uiterlijk drie weken vooraf door te geven op de locatie of via de mail. U ontvangt tijdig van de leidsters een mailtje over een aankomende studie/compensatiedag. 1.4 Voor de schooltijden compensatiedagen ontvangt u een extra factuur. Indien u, uw kind heeft aangemeld en er geen gebruik van gaat maken kunt u tot 48 uur voor de dag van opvang nog kosteloos annuleren. 1.4 Vakantieopvang: u dient uw vakantieopvang uiterlijk drie weken voor iedere vakantie door te geven op de locatie of via de mail. U kunt vakantiedagen tot 2 weken voor de opvangdag nog kosteloos annuleren. Annuleert u buiten de gestelde termijn dan wordt deze dag alsnog bij u in rekening gebracht. 1.5 De ouders/verzorgers zijn verantwoordelijk voor het doorgeven van veranderingen bv studiedagen, of gewijzigde schooltijden i.v.m. schoolreisje, continu rooster (vaak voor een vakantie) enz. Artikel 2 wijziging contractdagen. 2.1 Wijziging van contractdagen dienen schriftelijk te worden doorgegeven. 2.2 De directeur beslist over plaatsingsmogelijkheid bij wijziging in contractdagen. 2.3 Muteren van contractdagen kan met inachtneming van 1 maand, en in ieder geval per de eerste of de zestiende van de maand.

2 Artikel 3 Brengen en halen en afmelden. 3.1 Brengen voor de voorschoolse opvang, u dien uw kinderen uiterlijk 7.45 uur gebracht te hebben op de locatie. Dit in verband met eventueel vervoer naar de andere kernen. 3.2 Indien een kind door iemand anders dan de ouders /verzorgers wordt opgehaald, dient dit VOORAF te worden gemeld bij de leidsters van de locatie. Bij het ophalen dient de persoon zich op verzoek van de leidsters te kunnen legitimeren. 3.3 Indien uw kind op een opvangdag /contractdag geen gebruik maakt van de opvang dient u uw kind vroegtijdig af te melden bij de locatie. U kunt uw kind telefonisch afmelden of via de mail. 3.4 Indien uw kind regelmatig na sluitingstijd van de Bso wordt opgehaald, ontvangt u een extra factuur. Artikel 4. Incidentele en extra opvang. 4.1 Buiten de normale contracttijden kunnen er incidenteel extra dagdelen worden aangevraagd, doch alleen als op dat tijdstip nog ruimte beschikbaar is. U kunt extra dagdelen met de leidsters van de groep bespreken. 4.2 Voor incidentele extra dagdelen wordt het tarief van flexibele opvang berekend. Het tarief voor flexibele opvang wordt jaarlijks gelijk met het uurtarief vastgesteld. 4.3 Het ruilen van dagen is incidenteel mogelijk. Ruilen van dag/dagen is mogelijk binnen dezelfde week. 4.4 De overeenkomst van de buitenschoolse opvang duurt tot de eerste dag van de maand waarop het voortgezet onderwijs voor die kinderen begint. Artikel 5 Ziekte. 5.1 Een kind dat, naar het oordeel van de arts, infectieziekten kan overbrengen, kan niet worden opgevangen. 5.2 Een kind dat ziek is ( bv. boven of gelijk aan 38 graden koorts, een besmettelijke ziekte of diaree) kan niet worden opgevangen. 5.3 Kinderen dienen 1 dag koorts vrij te zijn voor zij weer naar de opvang toe mogen. 5.4 Indien de leidsters uw kind tijdens de opvang medicijnen dienen te verstrekken, dient u hiervoor een toestemmingsbriefje in te vullen. De medicijnen dienen in de originele verpakking verstrekt te worden aan de leidsters. De leidsters controleren de medicijnen op houdbaarheidsdatum en juistheid. Indien de gegevens niet overeenstemmen met de medicatie, wordt de medicatie niet verstrekt door de leidsters.

3 5.4 U dient bij het intake gesprek het vaccinatiebewijs mee te brengen, zodat dit kan worden gekopieerd voor het kinddossier. Vanuit wordt geadviseerd om het kind volgens het rijksvaccinatieprogramma te laten vaccineren. Artikel 6 Betaling. 6.1 De ouders zijn verantwoordelijk voor tijdige betaling aan de kinderopvang van de gezonden facturen. 6.2 Betaling geschiedt eens per maand in beginsel door middel van een door de ouders afgegeven automatische incasso een maand vooruit. De directeur van de kinderopvang kan in individuele gevallen andere afspraken maken. Voor extra opvang ontvangen ouders een extra factuur. 6.3 De ouders zijn in verzuim indien het verschuldigde bedrag niet door middel van de automatische incasso kan worden geïncasseerd, dan wel na het verstrijken van de betalingstermijn. De kinderopvang zal na 7 dagen nogmaals trachten te incasseren of zendt na het verstrijken van de betalingsterm, schriftelijk een betalingsherinnering en geeft de ouders de gelegenheid binnen 14 dagen na ontvangst van deze betalingsherinnering alsnog te betalen. De kinderopvang waarschuwt de ouders daarbij dat als er dan nog geen betaling plaats vindt de overeenkomst onmiddellijk kan worden opgezegd. 6.4 Over de niet te incasseren bedragen in het kader van de afgegeven automatische incasso s of de betalingen die niet tijdig zijn verricht, is de kinderopvang gerechtigd zonder aankondiging de wettelijke rente in rekening te brengen vanaf de eerste dag van de maand volgend op de automatische incasso dan wel de vervaldatum van de factuur tot de dag van ontvangst van het verschuldigde bedrag. 6.5 Onverlet het bepaalde in lid 3 van dit artikel kan de kinderopvang ervoor kiezen een betalingsregeling aan te bieden. Dit wordt per individueel geval beoordeeld door de directeur. Aan in specifieke gevallen getroffen regelingen kan door anderen geen enkel recht worden ontleend. Artikel 7 Annulering en opzegging. 7.1 Vanaf het moment van ondertekening van de overeenkomst tot de ingangsdatum van de overeenkomst hebben de ouders de mogelijkheid de overeenkomst te annuleren. De annulering dient schriftelijk te geschieden en wordt gericht aan de afdeling plaatsing en planning van de kinderopvang. Hiervoor zijn annuleringskosten verschuldigd. De hoogte van de annuleringskosten bedraagt een bedrag gelijk aan de kosten van twee maanden kinderopvang in het betreffende geval. 7.2 Elk der partijen heeft het recht de overeenkomst of een gedeelte van de overeengekomen tijdsduur te beëindigen Door middel van een aan de wederpartij gerichte schriftelijke dan wel elektronische verklaring, met in achtneming van een opzegtermijn van twee maanden tenzij

4 uitdrukkelijk anders is overeengekomen en in ieder geval per de eerste of de zestiende van de maand. Indien de kinderopvang van dit recht gebruik maakt, kan onverlet zijn of haar overige rechten op grond van dit reglement en de toepasselijke Algemene Voorwaarden, de overeenkomst slechts gemotiveerd opzeggen. 7.3 De in artikel 8.1 genoemde opzegging dient schriftelijk te geschieden en wordt gericht aan de afdeling plaatsing en planning. Artikel 8 Ontzegging toegang. 8.1 De kinderopvang heeft de mogelijkheid om een kind, dat al op de wachtlijst staat of inmiddels is geplaatst op de kinderopvang en dat een zo lichamelijk- en/of geestelijk gebrek heeft en/of afwijkend gedrag vertoond, dat het de lichamelijke en/of geestelijke gezondheid van Eén of meer kinderen schaadt of zou kunnen schaden, de toegang tot de kinderopvang te ontzeggen. De kinderopvang zal niet tot deze maatregel overgaan dan na overleg te hebben gevoerd met de ouders van het kind, behoudens in spoedeisende gevallen. Artikel 9 Ouderraad. De kinderopvang heeft een reglement medezeggenschap ouderraad opgesteld dat de instelling van een ouderraad regelt. Artikel 10 Klachtenprocedure 10.1 Algemeen. Alle klachten moeten volledig en duidelijk omschreven en bij voorkeur schriftelijk worden ingediend tijdig nadat de ouders/verzorger de gebreken heeft geconstateerd of heeft kunnen constateren. Een klacht binnen twee maanden nadat het moment is in elk geval tijdig. Niet tijdig indienen van de klacht kan tot gevolg hebben dat de ouders /verzorgers hun rechten ter zake verliezen Interne Klachtenprocedure. Ouders/verzorgers die gebruik maken of gebruikt gemaakt hebben van de kinderopvang kunnen een klacht indienen. De klacht kan gaan over handelingen of beslissingen van de kinderopvang c.q. haar medewerkers of het bestuur, waarvan het kind of de ouder/verzorger nadeel ondervindt. De klacht wordt in beginsel aan de betrokken medewerkster op de werkvloer van de locatie kenbaar gemaakt. De medewerkster zal de klacht in beginsel zelf afhandelen en melding maken van de klacht aan de directie. Tevens zal de wijze van afhandeling kenbaar worden gemaakt aan de directie. Indien de betreffende ouder/verzorger niet tevreden is met de wijze van afhandeling dient deze de klacht in bij de directie. De directie zal de klacht trachten op te lossen met de ouder/verzorger.

5 Komt men niet tot een bevredigende oplossing dan kan de ouder/verzorger gebruik maken van de externe klachtenregeling zoals hierna te noemen onder artikel Artikel 10.3 Externe klachtenprocedure. De kinderopvang is aangesloten bij de Zuid-Hollandse centrale Klachtencommissie Kinderopvang (ZcKK). De ZcKK behandelt klachten van gebruikers van de kinderopvang dat aangesloten is bij de ZcKK. Ouders/verzorgers die gebruik maken of gebruik hebben gemaakt van de kinderopvang kunnen een klacht indienen. De klacht kan gaan over handelingen of beslissingen van de kinderopvang, waarvan het kind of de ouder/verzorger nadeel ondervindt. De ouder/verzorger kan ook een klacht hebben als de kinderopvang naar mening van de ouder/verzorger in gebreke is gebleven, bijvoorbeeld door een handeling of beslissing niet uit te voeren. Dat alles is geregeld in de Wet klachtrecht cliënten zorginstellingen. Het specifieke reglement en klachtenformulieren zijn verkrijgbaar via Indien een klacht niet in der minne kan worden opgelost ontstaat een geschil dat naast de externe klachtenprocedure van artikel 10.3 vatbaar is voor de geschillenregeling van artikel 11. Artikel 11 Geschillen regeling en Wet Klachtenrecht Geschillen tussen de ouders/verzorgers en de kinderopvang over de totstandkoming of de uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot door de kinderopvang te leveren of geleverde diensten en zaken kunnen aanhangig worden gemaakt bij de geschillencommissie Kinderopvang. Alle informatie over deze procedure is te vinden op (keuze kinderopvang) 11.2 Een geschil wordt door de geschillencommissie slechts in behandeling genomen, indien de ouders/verzorgers de klacht eerst bij de kinderopvang hebben ingediend Nadat de klacht bij de kinderopvang is ingediend, moet het geschil uiterlijk drie maanden na het ontstaan daarvan bij de Geschillencommissie aanhangig worden gemaakt Wanneer de ouders/verzorgers een klacht aanhangig maken bij de geschillencommissie, is de kinderopvang aan deze keuze gebonden. Indien de kinderopvang dit wil doen, moet zij de ouders schriftelijk vragen zich binnen vijf weken uit te spreken of zij daarmee akkoord gaan. De kinderopvang dient daarbij aan te kondigen dat zij zich na het verstrijken van vernoemde termijn vrij zal achten het geschil bij de rechter aanhangig te maken De Geschillencommissie doet uitspraak met inachtneming van de bepaling van het voor haar geldende reglement. Het reglement van de Geschillencommissie wordt desgevraagd toegezonden. De beslissing van de Geschillencommissie geschieden bij wegen van bindend advies. Voor de behandeling van een geschil is een vergoeding verschuldigd.

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1. Aanmelding 1.1. Bij inschrijving bij Kinderopvang de Bonte Vlinder moet worden aangegeven op welke dagen gebruik zal worden gemaakt van de opvang en wat de begindatum

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Stichting Kinderopvang Nissewaard

Huishoudelijk Reglement. Stichting Kinderopvang Nissewaard Huishoudelijk Reglement Stichting Kinderopvang Nissewaard Huishoudelijk Reglement als bedoeld in artikel 11 van de Statuten van de Stichting Kinderopvang Nissewaard, gevestigd te Heenvliet, zoals vastgesteld

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang.

Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang. Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang. ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De kennismaking ARTIKEL 4 - Het aanbod ARTIKEL 5 - De

Nadere informatie

Versie 1.06. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.06. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de W et Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Inhoud

Algemene voorwaarden. Inhoud 1 Algemene voorwaarden Inhoud Artikel 1 Definities p. 2 Artikel 2 Toepasselijkheid p. 2 Artikel 3 De kennismaking p. 2 Artikel 4 Het aanbod p. 2 Artikel 5 De overeenkomst p. 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F.

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Algemene voorwaarden Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities 3 Artikel 2 - Toepasselijkheid 3 Artikel 3 - Annulering 3 Artikel 4 - Duur en verlenging van de overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Bso Marlon biedt tegen betaling ouder(s) en/of verzorger(s) buitenschoolse opvang en verzorging van hun kind(eren)

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Kinderdagverblijf Villa Vrolijk biedt tegen betaling ouder(s) en of verzorger(s) kinderopvang en verzorging van hun

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F.

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Algemene voorwaarden Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities 3 Artikel 2 - Toepasselijkheid 3 Artikel 3 - Annulering 3 Artikel 4 - Duur en verlenging van de overeenkomst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief

Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De kennismaking ARTIKEL 4 - De offerte ARTIKEL 5 - De overeenkomst ARTIKEL 6 - Het plaatsingsgesprek

Nadere informatie

BANJER. Algemene voorwaarden

BANJER. Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang BANJER Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing wanneer uw kind wordt opgevangen bij kinderdagverblijf en

Nadere informatie

Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving

Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving 1. Organisatie of kinderopvangorganisatie: een aangesloten rechtspersoon of natuurlijk persoon die in organisatorisch verband

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school

Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel

Nadere informatie

leveringsvoorwaarden gastouderopvang januari Kinderopvang Walcheren Postbus GA Middelburg

leveringsvoorwaarden gastouderopvang januari Kinderopvang Walcheren Postbus GA Middelburg leveringsvoorwaarden gastouderopvang januari 2007 Kinderopvang Walcheren Postbus 7035 4330 GA Middelburg www.kinderopvangwalcheren.nl Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak

Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak Definities In de algemene voorwaarden verstaan we onder: Gastouderbureau: Gastouderbureau De Knapzak/ Gob De Knapzak Vraagouder: ouder/verzorger die een

Nadere informatie

- De Geschillencommissie: Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

- De Geschillencommissie: Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Artikel 1 Definities - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de ouder of verzorger, bestaande in de gelijktijdige

Nadere informatie

A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland

A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland A1 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Stichting Kinderopvang Friesland ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden : KDV Madelief

Algemene voorwaarden : KDV Madelief Algemene voorwaarden : KDV Madelief ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Inschrijving ARTIKEL 4 - Wachtlijst ARTIKEL 5 - Het contract ARTIKEL 6 - De overeenkomst ARTIKEL 7 -

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Kids@home Artikel 1 Definities - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zorgboerderij Veldzicht.

Algemene voorwaarden Zorgboerderij Veldzicht. Algemene voorwaarden Zorgboerderij Veldzicht. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Zorgboerderij Veldzicht (verder te noemen Veldzicht): Het opvangen, verzorgen en opvoeden van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018

Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018 Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018 1 Artikel 1 Definities blz. 3 Artikel 2 Toepasselijkheid blz. 4 Artikel 3 Aanmelding blz. 4 Artikel 4 Aanbod blz. 4 Artikel

Nadere informatie

Versie 1.02. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.02. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Babbels

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Babbels Artikel 1 Begripsbepaling Handelsnaam Kinderopvang Babbels, onderdeel van LUCIUS BEHEER: Opdrachtgever: De ouder/verzorger die als natuurlijke persoon een aanvraag doet tot kinderopvang. Contractant: De

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: - Kinderopvang: het bedrijfsmatig of anders dan om niet verzorgen en opvoeden van kinderen tot de eerste dag

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Artikel 1: Algemeen; - Deze voorwaarden zijn opgesteld door Bso Natuurlijk en zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden gesloten tussen Bso Natuurlijk en

Nadere informatie

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 pagina 1 van 5 Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 1. Toepassing van dit reglement Dit reglement is van toepassing op het Kindercentrum De Dwergen B.V. Dit reglement, is onderdeel is

Nadere informatie

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam Artikel 1 Definities - Gastouderland Amsterdam een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang)

Nadere informatie

Versie 1.03. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.03. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf "Klein Marland", Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf Klein Marland, Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland Deze Algemene Voorwaarden zijn afgeleid van de Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, welke zijn totstand gekomen in overleg

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Kinderdagverblijf Villa West

Algemene Voorwaarden. Kinderdagverblijf Villa West Algemene Voorwaarden Kinderdagverblijf Villa West ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Inschrijving ARTIKEL 4 - Wachtlijst ARTIKEL 5 - Het contract ARTIKEL 6 - De overeenkomst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Voorschoolse plus opvang Road2School

Algemene Voorwaarden Voorschoolse plus opvang Road2School Algemene Voorwaarden Voorschoolse plus opvang Road2School Geldig vanaf 1 maart 2015 Inhoud ARTIKEL 1 - Definities...3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid...4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking...4 ARTIKEL 4 Aanmelding...4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare

Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare Algemene voorwaarden Gastouderbureau SharedCare ALGEMENE VOORWAARDEN GASTOUDERBUREAU SHAREDCARE Artikel 1. Begripsbepalingen a. Gastouderbureau (GOB): de rechtspersoon die een overeenkomst sluit met de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene voorwaarden Gastouderbureau Ziezo Artikel 1 Definities - Gastouderbureau Ziezo is een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Inhoud

Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Inhoud ALGEMENE VOORWAARDEN 2019 Inhoud ARTIKEL 1 -- Definities...1 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid...1 ARTIKEL 3 -- Informatie verstrekking...1 ARTIKEL 4 -- Aanmelding...1 ARTIKEL 5 -- Aanbod...2 ARTIKEL 6 -- De

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Op onze Plaatsingsovereenkomst Kinderopvang zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals hieronder omschreven. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze overeenkomst wordt verstaan

Nadere informatie

Kinderopvang De Dag Door

Kinderopvang De Dag Door Kinderopvang De Dag Door Algemene voorwaarden en bepalingen 1. De Dag Door, gevestigd De Raetsingel 5, 5831 KC BOXMEER - levert opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op 2 locaties in Weijerpark

Nadere informatie

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ARTIKEL 1 DOELSTELLING Dikkedeur, statutair De Dikkedeur Kralingen B.V. en De Dikkedeur Heemraadssingel B.V., heeft onder andere ten doel kinderopvang te realiseren voor

Nadere informatie

ARTIKEL 2 Toepasselijkheid ARTIKEL 3 Informatie verstrekking ARTIKEL 4 Aanmelding ARTIKEL 5 Inschrijfbevestiging...

ARTIKEL 2 Toepasselijkheid ARTIKEL 3 Informatie verstrekking ARTIKEL 4 Aanmelding ARTIKEL 5 Inschrijfbevestiging... Algemene voorwaarden voor kinderopvang dagopvang en buitenschoolse opvang 2014 Geldig vanaf 1 maart 2014 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 2 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 2 ARTIKEL 4 Aanmelding... 2

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoud

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoud ALGEMENE VOORWAARDEN Inhoud ARTIKEL 1 -- Definities... 2 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 2 ARTIKEL 3 -- Informatie verstrekking... 2 ARTIKEL 4 -- Aanmelding... 2 ARTIKEL 5 -- Aanbod... 3 ARTIKEL 6 -- De

Nadere informatie

Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt.

Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt. Algemene Voorwaarden voor Buitenschoolse Opvang bij BSO Wijs! ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang 2019 van Amfiera

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang 2019 van Amfiera Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang 2019 van Amfiera 0 Artikel 1 Definities 2 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid 3 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking 3 ARTIKEL 4 Aanmelding 3 ARTIKEL 5 Aanbod 3 ARTIKEL 6

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Geldig vanaf 1 januari 2016 1 Inhoudsopgave Artikel pagina 1 Definities 3 2 Toepasselijkheid 4 3 Informatie verstrekking 4 Aanmelding 5 Aanbod 5 6 Het contract 7 Annulering 6 8 Plaatsingsgesprek

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf "Klein Marland", Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf Klein Marland, Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland Deze Algemene Voorwaarden zijn afgeleid van de Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, welke zijn totstand gekomen in overleg

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Peuterwerk, Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang 2019

Algemene voorwaarden. Peuterwerk, Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang 2019 Algemene voorwaarden Peuterwerk, Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang 2019 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Geldig vanaf 1 september 2015. ARTIKEL 1 Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: De overeengekomen

Nadere informatie

Zuiderlaan 23a 6905 AC Zevenaar Tel. 0316 340200 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang

Zuiderlaan 23a 6905 AC Zevenaar Tel. 0316 340200 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Artikel 1 Definities 1 Artikel 2 Toepasselijkheid 1 Artikel 3 De Kennismaking 2 Artikel 4 Het aanbod (de offerte) 2 Artikel 5 De overeenkomst 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek 3 Artikel 7 Duur, wijziging

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis

Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis Algemene leveringsvoorwaarden Gastouderbureau Voel je Thuis Artikel 1 Definities - Voel je Thuis een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene voorwaarden. Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang Algemene voorwaarden Kinderdagopvang en Buitenschoolse opvang 2014-2015 Geldig vanaf 1 maart 2014 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden SKO t Planzoentje. Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang.

Algemene Voorwaarden SKO t Planzoentje. Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang. Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang. ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De Kennismaking ARTIKEL 4 - Het aanbod ARTIKEL 5 - De overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Versie: Augustus 2017 ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt. Dagopvang: Kinderopvang

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang Flakkee

Algemene voorwaarden Kinderopvang Flakkee Algemene voorwaarden Kinderopvang Flakkee Algemene voorwaarden voor Kinderopvang, Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2018 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 Definities. ARTIKEL 2 Toepasselijkheid. ARTIKEL 3 Informatie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Aanmelding ARTIKEL 4 - Aanbod ARTIKEL 5 - De Overeenkomst ARTIKEL

Nadere informatie

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Kinderdagverblijf SpeelOkee 1. ALGEMEEN SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud- Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels. 2. BEGRIPSBEPALINGEN Kinderopvang Uitvoerende, begeleidende,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Peuterdorp

Algemene voorwaarden Peuterdorp Algemene voorwaarden Peuterdorp ARTIKEL 1 - Definities 1 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 1 ARTIKEL 4 - Aanmelding 1 ARTIKEL 5 - Aanbod 2 ARTIKEL 6 - De Overeenkomst 2

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Geldig vanaf 1 januari 2016 Aanvullende voorwaarden voor Kinderopvang van de Stichting Kinderopvang t Kickertje Uitgave november

Nadere informatie

SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels.

SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels. Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf SpeelOkee 1. ALGEMEEN SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels. 2. BEGRIPSBEPALINGEN

Nadere informatie

ARTIKEL 3 Informatie verstrekking

ARTIKEL 3 Informatie verstrekking Art. 1 Definities Art. 2 Toepasselijkheid Art. 3 Informatie verstrekking Art. 4 Aanmelding Art. 5 Aanbod Art. 6 De Art. 7 Annulering Art. 8 Plaatsingsgesprek Art. 9 Duur en verlenging van de Art. 10 Einde

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderopvang

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Algemene Voorwaarden Kinderopvang Deze Algemene Voorwaarden zijn tot stand gekomen door middel van overleg tussen de Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep) en de Branchevereniging voor Dagopvang door

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Januari 2015

Algemene Voorwaarden Januari 2015 Algemene Voorwaarden Januari 2015 Algemene Voorwaarden Januari 2015 INLEIDING... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Toepasselijkheid... 4 Artikel 3 De Kennismaking... 4 Artikel 4 Het Aanbod... 5 Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 ARTIKEL 1 - Definities 4,5,6 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 6 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 6 ARTIKEL 4 - Aanmelding 6,7

Nadere informatie

Versie november Klachtenbeleid Bartele

Versie november Klachtenbeleid Bartele Versie november 2011 Klachtenbeleid Bartele 2 Alle medewerkers van Bartele Kinderdagverblijven spannen zich in om ervoor te zorgen dat kinderen en ouders naar tevredenheid onze kindercentra bezoeken en

Nadere informatie

b. Incidentele wijzigingen in de opvang laten de plaatsingsovereenkomst onverlet.

b. Incidentele wijzigingen in de opvang laten de plaatsingsovereenkomst onverlet. Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle plaatsingsovereenkomsten die met betrekking tot kinderopvang worden aangegaan door Timboektoe v.o.f., Boxbergerweg 54 te (7412

Nadere informatie

Stichting PCBO Rotterdam Zuid. Algemene voorwaarden voor Dagopvang Stichting PCBO Rotterdam Zuid

Stichting PCBO Rotterdam Zuid. Algemene voorwaarden voor Dagopvang Stichting PCBO Rotterdam Zuid Stichting PCBO Rotterdam Zuid Algemene voorwaarden voor Dagopvang Stichting PCBO Rotterdam Zuid 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 3 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 3 ARTIKEL 4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden 1 Geldig vanaf 1 januari 2015 Inhoudsopgave Artikel pagina 1 Definities 3 2 Toepasselijkheid 4 3 Informatie verstrekking 4 Aanmelding 5 Aanbod 5 6 Het contract 7 Annulering 6 8 Plaatsingsgesprek

Nadere informatie

OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN

OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN Herzien: 20 oktober 2017 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 Definities...3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid...4 ARTIKEL 3 Aanmelding...4 ARTIKEL 4 Aanbod...4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017

Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017 Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding 4 ARTIKEL 5 - Aanbod 4,5 ARTIKEL 6 -

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2018

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2018 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2018 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2017

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2017 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2017 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang ARTIKEL 1 - Definities 2 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 2 ARTIKEL 3 - De kennismaking 2 ARTIKEL 4 - Het aanbod 3 ARTIKEL 5 - De overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden December 2014 0

Algemene voorwaarden December 2014 0 Algemene voorwaarden December 2014 0 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 - Definities... 2 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid en toegankelijkheid... 3 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking... 3 ARTIKEL 4 - Aanmelding... 4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang, Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang, Dagopvang en Buitenschoolse opvang , Dagopvang en Buitenschoolse opvang Inhoudsopgave ARTIKEL 1 - Definities... 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 4 ARTIKEL 4 Aanmelding... 4 ARTIKEL 5 Aanbod... 5 ARTIKEL

Nadere informatie

Huisreglement De Kleine Aapjes

Huisreglement De Kleine Aapjes Huisreglement De Kleine Aapjes 1.Toepassing van dit reglement Dit huisreglement is aanvullend op de landelijke Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang en is van toepassing op Kinderopvang De Kleine Aapjes

Nadere informatie

Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017)

Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017) Aanvullende algemene voorwaarden Kindcentrum Putten (versie januari 2017) In aanvulling op de Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2017 van de Brancheorganisatie Kinderopvang

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kindcentrum Sprankel

Algemene voorwaarden Kindcentrum Sprankel Algemene voorwaarden Kindcentrum Sprankel Inhoudsopgave Pagina ARTIKEL 1 definities 3 ARTIKEL 2 toepasselijkheid en toegankelijkheid 4 ARTIKEL 3 informatieverstrekking 4 ARTIKEL 4 aanmelding 5 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Geldend vanaf Kindercentrum De Speelbrug Stichting Peuterspeelzalen De3Kernen Peuterspeelzaal Bambini

Algemene voorwaarden. Geldend vanaf Kindercentrum De Speelbrug Stichting Peuterspeelzalen De3Kernen Peuterspeelzaal Bambini Algemene voorwaarden Geldend vanaf 01-01-2017 Kindercentrum De Speelbrug Stichting Peuterspeelzalen De3Kernen Peuterspeelzaal Bambini Algemene voorwaarden Inhoud Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 De

Nadere informatie

Algemene voorwaarden VVE & HDV. BSO Hakuna Matata B.V.

Algemene voorwaarden VVE & HDV. BSO Hakuna Matata B.V. Algemene voorwaarden VVE & HDV BSO Hakuna Matata B.V. Artikel 1 Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Buitenschoolse opvang

Algemene Voorwaarden Buitenschoolse opvang Algemene Voorwaarden Buitenschoolse opvang Inleiding Deze Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang zijn tot stand gekomen in

Nadere informatie

Spelenderwijs. Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard. Algemene Voorwaarden

Spelenderwijs. Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard. Algemene Voorwaarden Spelenderwijs Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden Spelenderwijs, Stichting Peuterspeelzalen Hoeksche Waard Artikel 1. Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden WWW.AVONTURIJN.NL Algemene Voorwaarden Inhoud ARTIKEL 1 DEFINITIES pag. 3 ARTIKEL 2 TOEPASSELIJKHEID pag. 5 ARTIKEL 3 INFORMATIE VERSTREKKING pag. 5 ARTIKEL 4 AANMELDING pag. 5 ARTIKEL 5 AANBOD pag. 5

Nadere informatie

Versie: maart Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin

Versie: maart Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin Versie: maart 2018 Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin Inhoudsopgave ARTIKEL 1 - Definities... 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 4 ARTIKEL 4 Aanmelding...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden versie Dagopvang en Buitenschoolse opvang. Kinderopvang Speel-Inn & Jump-Inn

Algemene voorwaarden versie Dagopvang en Buitenschoolse opvang. Kinderopvang Speel-Inn & Jump-Inn Algemene voorwaarden versie 01-01-2016 Dagopvang en Buitenschoolse opvang Kinderopvang Speel-Inn & Jump-Inn 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KRUGERPARK 2014

ALGEMENE VOORWAARDEN KRUGERPARK 2014 ALGEMENE VOORWAARDEN KRUGERPARK 2014 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Artikel 1 Definities 4 Artikel 2 Toepasbaarheid 4 Artikel 3 De kennismaking 4 Artikel 4 Het aanbod 5 Artikel 5 De plaatsingsovereenkomst 5

Nadere informatie

KIDS TALENT. Klachtenprocedure

KIDS TALENT. Klachtenprocedure Reglement klachtenprocedure Versie 3.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Definities...4 2. Voortraject klacht...4 3. Indienen klacht...4 4. Behandeling klacht...5 5. Externe klachtafhandeling...5 Bijlage

Nadere informatie

MO-GROEP. Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang

MO-GROEP. Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang MO-GROEP Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Pagina ARTIKEL 1 - Definities 2 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 2 ARTIKEL 3 - De kennismaking 3 ARTIKEL 4 - Het aanbod 3

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Peuterspeelzalen

Algemene voorwaarden. Peuterspeelzalen Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen Algemene voorwaarden Peuterspeelzalen de eerste stap, Peuterspeelzaal BV Artikel 1: Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze peuterspeelzaalovereenkomsten.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Smiley Kids

Algemene Voorwaarden Smiley Kids 2018/2019 Algemene Voorwaarden Smiley Kids ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 ARTIKEL 4 ARTIKEL 5 ARTIKEL 6 ARTIKEL 7 ARTIKEL 8 ARTIKEL 9 ARTIKEL 10 ARTIKEL 11 ARTIKEL 12 ARTIKEL 11 ARTIKEL 11.1 ARTIKEL 11.2

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden gastouderbureau Spring

Algemene Voorwaarden gastouderbureau Spring Algemene Voorwaarden gastouderbureau Spring Artikel 1: Begripsbepaling Gastouderopvang Is een georganiseerde vorm van kinderopvang in geselecteerde gastgezinnen voor kinderen in de leeftijd van acht weken

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Inleiding Deze Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de zijn tot

Nadere informatie

ABSTRACT Dit zijn de algemene voorwaarden van Devi Kids BV. Versie 3 September 2018 ALGEMENE VOORWAARDEN. Devi Kids

ABSTRACT Dit zijn de algemene voorwaarden van Devi Kids BV. Versie 3 September 2018 ALGEMENE VOORWAARDEN. Devi Kids ABSTRACT Dit zijn de algemene voorwaarden van Devi Kids BV. ALGEMENE Versie 3 September 2018 VOORWAARDEN Devi Kids Inhoud Artikel 1. Definities... II Artikel 2. Toepasselijkheid... III Artikel 3. Informatie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) van Kinderopvang Engeltjes

Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) van Kinderopvang Engeltjes Algemene Voorwaarden voor kinderopvang (dagopvang en buitenschoolse opvang) van Kinderopvang Engeltjes ARTIKEL 1 Definities 2 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid 2 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking 2 ARTIKEL 4

Nadere informatie

ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst

ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst Algemene Voorwaarden Blz. ARTIKEL 1 - Definities 1 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 3 - De kennismaking 2 ARTIKEL 4 Aanmelding voor de wachtlijst 2 ARTIKEL 5 Plaatsing 2 ARTIKEL 6 Aanbod 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk Klachtenreglement Gastouderbureau Happy Voor u ligt de regeling van gastouderbureau Happy om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor professionele opvang aan huis van Kober kind aan huis

Algemene voorwaarden voor professionele opvang aan huis van Kober kind aan huis Algemene voorwaarden voor professionele opvang aan huis van Kober kind aan huis ARTIKEL 1 - Definities 0 1 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 0 1 ARTIKEL 3 - De kennismaking 0 2 ARTIKEL 4 - Het aanbod 0 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden Kinderopvang 2018 Peuteropvang Heerlen. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle peuteropvang locaties van POVH

Algemene Leveringsvoorwaarden Kinderopvang 2018 Peuteropvang Heerlen. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle peuteropvang locaties van POVH Algemene Leveringsvoorwaarden Kinderopvang 2018 Peuteropvang Heerlen Deze algemene voorwaarden gelden voor alle peuteropvang locaties van POVH Inhoudsopgave ARTIKEL 1 Definities 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Algemene voorwaarden buitenschoolse opvang. BSO Hakuna Matata B.V.

Algemene voorwaarden buitenschoolse opvang. BSO Hakuna Matata B.V. Algemene voorwaarden buitenschoolse opvang BSO Hakuna Matata B.V. Artikel 1 Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen buitenschoolse opvang van kinderdagverblijf Polderpret

Reglementen en Richtlijnen buitenschoolse opvang van kinderdagverblijf Polderpret Reglementen en Richtlijnen buitenschoolse opvang van kinderdagverblijf Polderpret Dienstverlening 1. Buitenschoolse opvang (BSO) Kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot ze de leeftijd bereiken dat ze de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Deventer

Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Deventer Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Versie geldig vanaf januari 2015 Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1 Definities...3 2 Algemeen...3 3 Aanmelding...3 4 Prijzen

Nadere informatie