Algemene Voorwaarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Voorwaarden"

Transcriptie

1 Algemene Voorwaarden Op onze Plaatsingsovereenkomst Kinderopvang zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing, zoals hieronder omschreven. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze overeenkomst wordt verstaan onder: Het verzorgen, toezicht houden, begeleiden en pedagogisch stimuleren van kinderen in de leeftijd van nul tot dertien jaar door de daartoe door KDC Precious Kids aangestelde Kinderopvang medewerkers. Een plaats door een KDC Precious Kids geëxploiteerd kinderopvangcentrum, waarvan een of meer kinderen gebruik maken met dien verstande dat een dagdeel slechts kindplaats door een kind bezet kan worden. Een groep kinderen die in leeftijd en aantal is samengesteld zoals omschreven in de CAO Kinderopvang of in het Groep convenant kinderopvang. De door KDC Precious Kids aan gestelde leid(st)er van een Groepsleidster groep kinderen variërend in de leeftijd van nul tot dertienjr. Het hoofd van de KDC Precious Kids vestiging die belast is met de leiding en het toezicht houden op de dagelijkse gang Coördinator van zaken binnen de vestiging. 1. Dat Ouder/Verzorger een voorziening wenst voor kinderopvang ten behoeve van zijn/haar kind/kinderen die onder zijn/haar voogdij staan; 2. Dat KDC Precious Kids bereid is voor een dergelijke voorziening de benodigde diensten te verlenen; 3. Dat KDC Precious Kids tegen betaling aan Ouder/Verzorger kindplaatsen in een onder haar verantwoordelijkheid staand kindercentrum, ter beschikking stelt voor de opvang en verzorging van kinderen in de leeftijd nul tot dertien jaar; 4. Dat de door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de CAO kinderopvang en het convenant kwaliteit kinderopvang ontwikkelde normen op het gebied van hygiëne, inrichting van de kinderopvangcentra en opleidingseisen van het personeel als richtlijn door KDC Precious Kids zullen worden gehanteerd, mits deze onderling geen conflicterende richtlijnen bevatten. Artikel 2. Contractperiode 1. De Plaatsingsovereenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, doch uiterlijk tot het bereiken van de vierjarige leeftijd als wel het bereiken van de dertienjarige leeftijd. Indien het kind bij kindplaatsing (Plaatsingsdatum) in de leeftijd van nul tot vier jaar verkeert, eindigt de Plaatsingsovereenkomst bij het bereiken van de vierjarige leeftijd. Indien het kind bij kindplaatsing in de leeftijd van vier tot dertienjaar verkeert, eindigt de Plaatsingsovereenkomst bij het bereiken van de dertienjarige leeftijd. Zie hiervoor de Plaatsingsovereenkomst ('Datum beëindiging'). 2. De minimale plaatsingsduur van de eerste plaatsingsperiode voor elk kind is drie maanden. Zie hiervoor de Plaatsingsovereenkomst.

2 3. De minimale afname is twee dagdelen. Zie hiervoor de Plaatsingsovereenkomst. 4. Bij het wijzigen naar meer of minder dagdelen, dient een maand in acht te worden genomen en de wijziging gaat in per de 1 ste of de 16 de van de maand. Er kunnen geen twee wijzigingen voor of in één maand verwerkt worden. Er kunnen geen wijzigingen verwerkt worden in de opzegtermijn. 5. Het wijzigen naar meer of minder dagdelen wordt schriftelijk bevestigd en is verbonden met de Plaatsingsovereenkomst. Indien de schriftelijke bevestiging aangaande de wijziging niet klopt, dient u dit per direct kenbaar te maken. 6. De Plaatsingsovereenkomst kan door beide partijen schriftelijk worden opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn van twee maanden per de 1ste of de 16de van de maand en voor zover de minimale plaatsingsduur van drie maanden, gesteld in Artikel 2, lid 2 is nagekomen. 7. Opzegging van de kinderopvang is alleen mogelijk als u aan al uw betalingsverplichtingen hebt voldaan. 8. Bij opzegging door Ouder/Verzorger, dient deze schriftelijk en ondertekend te zijn ingediend. De ontvangstdatum van de brief ter opzegging is bepalend oftewel de datum van de poststempel voor de ingangsdatum van de opzegtermijn van twee maanden en voor zover de minimale plaatsingsduur van drie maanden, gesteld in Artikel 2, lid 2 is nagekomen. 9. De Plaatsingsovereenkomst per kind eindigt zonder opzegging op de datum van het bereiken van de vierjarige leeftijd als wel het bereiken van de dertienjarige leeftijd. 10. De Plaatsingsovereenkomst kan per direct worden opgezegd, wanneer het kind aan een ernstige ziekte lijdt of een ziekte heeft met een te verwachten herstelperiode van 1 maand of langer. In deze situatie is het vertoon van een doktersverklaring verplicht. 11. De Plaatsingsovereenkomst eindigt direct bij het overlijden van het kind. Artikel 3. Aantal kindplaatsen Artikel 4. Vervoer 1. KDC Precious Kids verplicht zich voor de duur van deze overeenkomst een kindplaats aan de Ouder/Verzorger ter beschikking te stellen in KDC Precious Kids. 1. Indien uw kind(eren) worden opgehaald en gebracht, dient het aan- of afmelden of een andere wijziging uiterlijk vóór uur, de voorgaande werkdag, te zijn doorgegeven. Indien het aan- of afmelden of andere wijziging aangaande het vervoer, niet of niet tijdig wordt doorgegeven, ontvangt u de eerste keer een schriftelijke waarschuwing, de tweede en daaropvolgende keren ontvangt u een sanctie ter hoogte van 10. Dit is ter compensatie van de gemaakte kosten en afgestemde routeplanning.

3 Artikel 5. Kosten en betalingen 1. Ouder/Verzorger verplicht zich om door KDC Precious Kids de kosten voor kinderopvang automatisch van zijn/haar rekening te laten incasseren. Wilt u nochtans zelf de kinderopvangkosten overschrijven, dan betaalt u maandelijks 2,50 factuur/acceptgirokosten. 2. Ouder/Verzorger verplicht zich om gelden welke door derden worden verstrekt, indien dit mogelijk is, direct op de bankrekening van KDC Precious Kids te laten overmaken. Het gaat hierbij om gelden als de Kinderopvangtoeslag (van de Belastingdienst), gemeenten (Afdeling Sociale Dienst), Werkgevers, UWV en bemiddelingsinstanties. 3. Ouder/Verzorger verplicht zich om voor aanvang van de daadwerkelijke opvang een kopie van de beschikking van de Belastingdienst en (indien van toepassing) gemeente (Sociale Dienst) en van elke andere derde die zal (mee)betalen voor de kinderopvangkosten, ter beschikking te stellen. 4. Incassering geschiedt telkens op of rond de 25 e van de maand alvorens kinderopvang genoten wordt. Het bedrag dat geïncasseerd wordt zal door KDC Precious Kids gecorrigeerd worden met de ontvangen betalingen van derden. 5. De kinderopvangkosten worden door middel van een factuur in rekening gebracht, waarin het bedrag dat door derden wordt betaald in mindering wordt gebracht. Dit bedrag wordt alleen in mindering gebracht als aan artikel 4 lid 3 is voldaan. 6. Bij het storneren van de automatische incasso, dient Ouder/Verzorger het door KDC Precious Kids te ontvangen bedrag per direct over te maken op de bankrekening van Kindercentrum Precious Kids. Het storneren van een incasso veroorzaakt extra administratiekosten die bij Ouder/Verzorger in rekening wordt gebracht. 7. Bij niet tijdige betaling wordt niet alleen de wettelijke rente in rekening gebracht, maar ook de kosten voor het continue opvolgen (door middel van herinneringen en andere middelen) van het openstaande bedrag. 8. Het in lid 1 tot en met 5 van dit artikel genoemde bedrag is ook verschuldigd indien het in artikel 3 genoemde aantal kindplaatsen niet of niet volledig benut wordt. 9. Ouder/Verzorger dient een wijziging in de kinderopvang, minstens een maand van tevoren aan te geven en de ingangsdatum van wijziging zal altijd op de 1ste dag of de 16 de van een maand ingaan Artikel 6. Tariefswijziging 1. KDC Precious Kids is gerechtigd om de kosten van de kinderopvang op ieder gewenst moment te wijzigen. Eventuele prijswijzigingen worden uiterlijk twee maanden voor de ingangsdatum van deze prijswijziging aan de Ouder/Verzorger medegedeeld. 2. De kosten van de kinderopvang worden door KDC Precious Kids elk jaar geïndexeerd aan de hand van het jaarlijkse indexcijfer van het CBS-reeks werknemersgezinnen laag, in combinatie met de loonstijgingen en de stijging van de huisvestkosten.

4 Artikel 7. Reserverings- annulering en administratiekosten 1. Ouder/Verzorger verplicht zich om bij reservering van een kindplaats 50% van twee maanden kinderopvang te betalen als reserveringskosten. De reserveringskosten worden verrekend in de maand dat de opvang daadwerkelijk aanvangt. 2. Een kindplaats wordt definitief gereserveerd op het moment dat KDC Precious Kids hiervoor met de Ouder/Verzorger een Plaatsingsovereenkomst is aangegaan. De reserveringskosten dienen dan per omgaande te worden voldaan. Bij het annuleren van een gereserveerde kindplaats worden de reserveringskosten omgezet in annuleringskosten. De annuleringskosten zijn gelijk aan de reserveringskosten. 3. Als de Ouder/Verzorger de gereserveerde kindplaats voor aanvangsdatum van de opvang opzegt, behoudt KDC Precious Kids het recht annuleringskosten in rekening te brengen ter hoogte van de reserveringkosten. 4. Bij gedeeltelijke annulering (een dag c.q. dagdeel) is de Ouder/Verzorger een bedrag verschuldigd 50,00 (vijftig euro) per dagdeel aan annuleringskosten. Artikel 8. Tussentijdse beëindiging 1. KDC Precious Kids is gerechtigd om de Plaatsingsovereenkomst(en) zonder nadere ingebrekestelling en/of rechterlijke tussenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen, indien het faillissement van de Ouder/Verzorger wordt aangevraagd en of de Ouder/Verzorger in staat van faillissement wordt verklaard en of door de Ouder/Verzorger de bepalingen van deze overeenkomst niet, niet-tijdig en of niet naar behoren worden nagekomen. Artikel 9. Weigering toegang kind 1. KDC Precious Kids behoudt zich het recht voor een geplaatst kind de opvang te weigeren voor de duur van een door KDC Precious Kids te bepalen periode, indien het kind door ziekte of anderszins verzorgingsbehoeftig is, zodat een normale opvang, zoals met kinderopvang bedoelt redelijkerwijs niet mag worden verwacht. Artikel 10. Aansprakelijkheid 1. De Oude/Verzorger kan aan een tussentijdse beëindiging geen enkel recht op schadevergoeding ontlenen.

5 Artikel 11. Geschil Kinderopvang en Peuterspeelzalen 1. De ouder/oudercommissie dient de klacht eerst bij de ondernemer in te dienen. 2. Leidt de klacht niet tot een oplossing, dan moet het geschil binnen 12 maanden na de datum waarop de ouder/oudercommissie de klacht bij de ondernemer indiende, schriftelijk of in een andere door de Commissie te bepalen vorm bij de Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen (hierna: Geschillencommissie) aanhangig worden gemaakt. 3. Geschillen kunnen zowel door de ouder/oudercommissie als door de ondernemer aanhangig worden gemaakt bij de Geschillencommissie ( 4. Wanneer de ouder/oudercommissie een geschil aanhangig maakt bij de Geschillencommissie, is de ondernemer aan deze keuze gebonden. Indien de ondernemer een geschil aanhangig wil maken, moet hij de ouder/oudercommissie schriftelijk of in een andere passende vorm vragen zich binnen vijf weken uit te spreken of hij daarmee akkoord gaat. De ondernemer dient daarbij aan te kondigen dat hij zich na het verstrijken van voornoemde termijn vrij zal achten het geschil bij de gewone rechter aanhangig te maken. 5. De Geschillencommissie doet uitspraak met inachtneming van de bepalingen van het voor haar geldende reglement. Het reglement van de Geschillencommissie is beschikbaar via en wordt desgevraagd toegezonden. De beslissingen van de Geschillencommissie geschieden bij wege van bindend advies. Voor de behandeling van een geschil door de Geschillencommissie is een vergoeding verschuldigd. 6. Uitsluitend de hierboven genoemde Geschillencommissie dan wel de gewone recht is bevoegd van geschillen kennis te nemen. Artikel 12. Huishoudelijk reglement Artikel 13. Aanbieding Het Huishoudelijk Reglement (van de locatie) is onlosmakelijk verbonden met de Plaatsingsovereenkomst Kinderopvang. Indien u gebruikmaakt van een aanbieding, gelden er aanvullende voorwaarden. Vraag naar de Aanvullende voorwaarden Aanbieding. Almere, november 2015 Kindercentrum Precious Kids, Afdeling Directie

Mantelovereenkomst Kinderopvang KSH (leverings- en betalingsvoorwaarden)

Mantelovereenkomst Kinderopvang KSH (leverings- en betalingsvoorwaarden) De ondergetekenden, en Mantelovereenkomst Kinderopvang KSH (leverings- en betalingsvoorwaarden) KSH handelend vanuit een of meerdere van haar werkmaatschappijen; KSH Kinderdagverblijven en/of KSH Buitenschoolse

Nadere informatie

BANJER. Algemene voorwaarden

BANJER. Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang BANJER Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing wanneer uw kind wordt opgevangen bij kinderdagverblijf en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Babbels

Algemene Voorwaarden Kinderopvang Babbels Artikel 1 Begripsbepaling Handelsnaam Kinderopvang Babbels, onderdeel van LUCIUS BEHEER: Opdrachtgever: De ouder/verzorger die als natuurlijke persoon een aanvraag doet tot kinderopvang. Contractant: De

Nadere informatie

Kinderdagverblijf SpeelOkee

Kinderdagverblijf SpeelOkee 1. ALGEMEEN SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud- Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels. 2. BEGRIPSBEPALINGEN Kinderopvang Uitvoerende, begeleidende,

Nadere informatie

SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels.

SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels. Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf SpeelOkee 1. ALGEMEEN SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels. 2. BEGRIPSBEPALINGEN

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf "Klein Marland", Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf Klein Marland, Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland Deze Algemene Voorwaarden zijn afgeleid van de Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, welke zijn totstand gekomen in overleg

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018

Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018 Algemene voorwaarden voor peuteropvang bij Peuterspeelzaal Johan de Witt 2018 1 Artikel 1 Definities blz. 3 Artikel 2 Toepasselijkheid blz. 4 Artikel 3 Aanmelding blz. 4 Artikel 4 Aanbod blz. 4 Artikel

Nadere informatie

Versie 1.06. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.06. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de W et Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 pagina 1 van 5 Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 1. Toepassing van dit reglement Dit reglement is van toepassing op het Kindercentrum De Dwergen B.V. Dit reglement, is onderdeel is

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden I. BEGRIPSBEPALING. * Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene Voorwaarden I. BEGRIPSBEPALING. * Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden I. BEGRIPSBEPALING * Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: De Organisatie: Match Gastouderbureau. De Vraagouder: de natuurlijke ouder/verzorger of rechtspersoon

Nadere informatie

Kinderopvang De Dag Door

Kinderopvang De Dag Door Kinderopvang De Dag Door Algemene voorwaarden en bepalingen 1. De Dag Door, gevestigd De Raetsingel 5, 5831 KC BOXMEER - levert opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op 2 locaties in Weijerpark

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf "Klein Marland", Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland

Algemene voorwaarden KdvPlus Buitengewone Kinderopvang Locatie Kinderdagverblijf Klein Marland, Rijckholterweg 8, 6245 LS Oost Maarland Deze Algemene Voorwaarden zijn afgeleid van de Algemene Voorwaarden van de Maatschappelijk Ondernemers Groep en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, welke zijn totstand gekomen in overleg

Nadere informatie

b. Incidentele wijzigingen in de opvang laten de plaatsingsovereenkomst onverlet.

b. Incidentele wijzigingen in de opvang laten de plaatsingsovereenkomst onverlet. Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle plaatsingsovereenkomsten die met betrekking tot kinderopvang worden aangegaan door Timboektoe v.o.f., Boxbergerweg 54 te (7412

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Vip Gastouderbureau Vip (hierna te noemen GOB Vip), Adres Scheumergats 1, 6305 BM te Schin op Geul. Geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F.

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Algemene voorwaarden Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities 3 Artikel 2 - Toepasselijkheid 3 Artikel 3 - Annulering 3 Artikel 4 - Duur en verlenging van de overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. III. Bemiddeling en begeleiding Artikel 5

Algemene voorwaarden. III. Bemiddeling en begeleiding Artikel 5 Algemene voorwaarden I. Begripsbepaling Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - De Organisatie: Kids & Care gastouderbureau - De Vraagouder: de natuurlijke ouder/verzorger of rechtspersoon

Nadere informatie

Versie nr. 07 d.d. 20 juli Algemene voorwaarde

Versie nr. 07 d.d. 20 juli Algemene voorwaarde Versie nr. 07 d.d. 20 juli 2015 Algemene voorwaarde De ondergetekenden: 1. Stichting Kinderdagverblijf De Regenboog, gevestigd te Uitgeest, krachtens haar statuten vertegenwoordigd door haar voorzitter

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F.

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Algemene voorwaarden Kinderopvang Avonturiers Lelystad V.O.F. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities 3 Artikel 2 - Toepasselijkheid 3 Artikel 3 - Annulering 3 Artikel 4 - Duur en verlenging van de overeenkomst

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ARTIKEL 1 DOELSTELLING Dikkedeur, statutair De Dikkedeur Kralingen B.V. en De Dikkedeur Heemraadssingel B.V., heeft onder andere ten doel kinderopvang te realiseren voor

Nadere informatie

Artikelsgewijze toelichting op de Algemene Voorwaarden Kinderopvang (AVK)

Artikelsgewijze toelichting op de Algemene Voorwaarden Kinderopvang (AVK) Toelichting Algemene Voorwaarden Kinderopvang Artikelsgewijze toelichting op de Algemene Voorwaarden Kinderopvang (AVK) 1. In dit artikel zijn de definities waarvan in de voorwaarden wordt uitgegaan opgenomen.

Nadere informatie

Na ontvangst van de aanmelding kan de Ondernemer een aanbod aan de Ouder doen. Daarnaast kan de Ondernemer de Ouder op de wachtlijst plaatsen.

Na ontvangst van de aanmelding kan de Ondernemer een aanbod aan de Ouder doen. Daarnaast kan de Ondernemer de Ouder op de wachtlijst plaatsen. Toelichting Algemene Voorwaarden Kinderopvang Artikelsgewijze toelichting op de Algemene Voorwaarden Kinderopvang (AVK) 1. In dit artikel zijn de definities waarvan in de voorwaarden wordt uitgegaan opgenomen.

Nadere informatie

gastouderopvang de opvang en verzorging van kinderen in de leeftijd van nul tot dertien jaar waarbij het gastouderbureau gastouders selecteert.

gastouderopvang de opvang en verzorging van kinderen in de leeftijd van nul tot dertien jaar waarbij het gastouderbureau gastouders selecteert. pagina 1 van 5 (geldig vanaf 1 juni 2016) Van Kinderopvang Wageningen BV, gevestigd te Wageningen. Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden

Nadere informatie

OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN

OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN OMDAT WIJ WETEN WAT U EN UW KIND NODIG HEEFT ALGEMENE VOORWAARDEN Herzien: 20 oktober 2017 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 Definities...3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid...4 ARTIKEL 3 Aanmelding...4 ARTIKEL 4 Aanbod...4

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang. ARTIKEL 1 - Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang. ARTIKEL 1 - Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden voor Gastouderopvang ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden: deze Algemene Voorwaarden. Aanvangsdatum: De tussen de Ouder en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk. Artikel 1- Algemeen Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf Villa Vrolijk Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Kinderdagverblijf Villa Vrolijk biedt tegen betaling ouder(s) en of verzorger(s) kinderopvang en verzorging van hun

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051. 4e versie

ALGEMENE VOORWAARDEN. HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051. 4e versie ALGEMENE VOORWAARDEN HOPPAS KINDEROPVANG -gastouderopvang- Maasdijk 39, 4284 VB Rijswijk Nb KvK: 18043051 4e versie Wijziging: nieuwe regelgeving 2010 2 Begripsbepaling In deze Algemene Voorwaarden wordt

Nadere informatie

Huisreglement De Kleine Aapjes

Huisreglement De Kleine Aapjes Huisreglement De Kleine Aapjes 1.Toepassing van dit reglement Dit huisreglement is aanvullend op de landelijke Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang en is van toepassing op Kinderopvang De Kleine Aapjes

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderopvang Datum: 01-11-2015 Pag. 1 van 6 Algemene voorwaarden Kinderopvang Dagopvang Artikel 1 Begripsbepaling 1.1 De Stichting: de Van Veldhuizen Stichting waartoe Kinderdagverblijf Plus Dikkertje Dap behoort.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1: Begripsbepaling

Algemene voorwaarden. Artikel 1: Begripsbepaling komt overeen met de ouder(s)/verzorger(s) om tegen betaling een nader overeen te komen aantal kindplaatsen ter beschikking stellen voor de opvang en verzorging van kinderen vanaf 6 weken; met inachtneming

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Artikel 1. Aanmelding 1.1 Vooraf moet aangegeven kunnen worden op welke dagen gebruik zal worden gemaakt van de opvang. Alsmede de begindatum en indien bekent de einddatum. 1.2

Nadere informatie

Hilvertsweg 162 a 1214 JL Hilversum 035-5414647 www.kdvtoppie.nl kdv@kdvtoppie.nl ALGEMENE PLAATSINGSVOORWAARDEN

Hilvertsweg 162 a 1214 JL Hilversum 035-5414647 www.kdvtoppie.nl kdv@kdvtoppie.nl ALGEMENE PLAATSINGSVOORWAARDEN ALGEMENE PLAATSINGSVOORWAARDEN Van Kinderdagverblijf Toppie, gevestigd te Hilversum, nader te noemen: Toppie. 1. ALGEMEEN 1.1 Met het depot van deze Algemene Voorwaarden ter Griffie van de Arrondissementsrechtbank

Nadere informatie

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang.

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang. ALGEMENE BEPALINGEN KC De Boomhut Deze algemene bepalingen zijn onderdeel van en een nadere specificatie op de algemene voorwaarden voor kinderopvang zoals landelijk door de branchevereniging Kinderopvang

Nadere informatie

Algemene bepalingen KAC Amberrosia

Algemene bepalingen KAC Amberrosia Algemene bepalingen KAC Amberrosia art. 1 De overeenkomst komt tot stand onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat door het kinderdagverblijf een door de ouder(s)/verzorger(s) getekend exemplaar van de plaatsingsovereenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Peuterdorp

Algemene voorwaarden Peuterdorp Algemene voorwaarden Peuterdorp ARTIKEL 1 - Definities 1 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 1 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 1 ARTIKEL 4 - Aanmelding 1 ARTIKEL 5 - Aanbod 2 ARTIKEL 6 - De Overeenkomst 2

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok

Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok Algemene Voorwaarden voor peuteropvang t Krielhok ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Het aanbod ARTIKEL 4 - De overeenkomst ARTIKEL 5 - Annulering ARTIKEL 6 - De ouderbijdrage

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon

Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon Algemene voorwaarden Buitenschoolse opvang Bso Marlon Artikel 1- Algemeen 1. Plaatsing : Bso Marlon biedt tegen betaling ouder(s) en/of verzorger(s) buitenschoolse opvang en verzorging van hun kind(eren)

Nadere informatie

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Amsterdam Artikel 1 Definities - Gastouderland Amsterdam een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang)

Nadere informatie

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Aanvullende Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd Gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling,

Nadere informatie

Kinderopvang De Dag Door

Kinderopvang De Dag Door Kinderopvang De Dag Door Algemene voorwaarden en bepalingen 1. De Dag Door, gevestigd De Raetsingel 5, 5830 KC BOXMEER - levert opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op locatie Weijerpark

Nadere informatie

Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder:

Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Hoofdstuk 7: Algemene Voorwaarden Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Gastouderopvang Kinderopvang in een gezinssituatie door een ander dan degene die als ouder op grond

Nadere informatie

REGISTRATIEVERKLARING GESCHILLENCOMMISSIE ZORG ALGEMEEN

REGISTRATIEVERKLARING GESCHILLENCOMMISSIE ZORG ALGEMEEN REGISTRATIEVERKLARING GESCHILLENCOMMISSIE ZORG ALGEMEEN Tussen de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (hierna te noemen Stichting) en de zorgaanbieder, is door de zorgaanbieder het volgende

Nadere informatie

L e v e r i n g s v o o r w a a r d e n

L e v e r i n g s v o o r w a a r d e n L e v e r i n g s v o o r w a a r d e n Voorwoord De Algemene Voorwaarden, zoals vastgesteld door de Branchevereniging Kinderopvang, de Maatschappelijk Ondernemers Groep, Consumentenbond en Boink, de belangenvereniging

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak

Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak Algemene voorwaarden Gastouderbureau De Knapzak Definities In de algemene voorwaarden verstaan we onder: Gastouderbureau: Gastouderbureau De Knapzak/ Gob De Knapzak Vraagouder: ouder/verzorger die een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Versie: Augustus 2017 ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt. Dagopvang: Kinderopvang

Nadere informatie

Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met

Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met voetverzorging van Pedicure praktijk Borne aangegane

Nadere informatie

Voetpraktijk Exloo behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen.

Voetpraktijk Exloo behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Algemene Voorwaarden Voetpraktijk Exloo Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Voetpraktijk Exloo en op alle met voetverzorging van

Nadere informatie

KIDS TALENT. Klachtenprocedure

KIDS TALENT. Klachtenprocedure Reglement klachtenprocedure Versie 3.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Definities...4 2. Voortraject klacht...4 3. Indienen klacht...4 4. Behandeling klacht...5 5. Externe klachtafhandeling...5 Bijlage

Nadere informatie

Aanvullende Voorwaarden MAM's Kinderopvang BV

Aanvullende Voorwaarden MAM's Kinderopvang BV Aanvullende Voorwaarden MAM's Kinderopvang BV 1 Toepasselijkheid 1 2 Begripsbepaling 1 3 Looptijd 2 4 Kindplaatsen 2 5 Kosten van kinderopvang/ wijze van betaling 2 6 Prijswijzigingen 3 7 Verzekering 3

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Hollen & Dollen

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Hollen & Dollen Begripsomschrijving In deze leveringsvoorwaarden wordt verstaan onder: Gastouderopvang: Kinderopvang in een gezinssituatie door een ander dan degene die als ouder op grond van artikel 5 van de Wet kinderopvang

Nadere informatie

Hilvertsweg 162 a 1214 JL Hilversum ALGEMENE PLAATSINGSVOORWAARDEN

Hilvertsweg 162 a 1214 JL Hilversum ALGEMENE PLAATSINGSVOORWAARDEN ALGEMENE PLAATSINGSVOORWAARDEN Van Kinderdagverblijf Toppie, gevestigd te Hilversum, nader te noemen: Toppie. 1. ALGEMEEN 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Toppie de organisatie verantwoordelijk

Nadere informatie

KINDEROPVANG ROMI B.V. EEN KLACHT. Kinderopvang ROMI maakt er werk van! Mirjam Mulder

KINDEROPVANG ROMI B.V. EEN KLACHT. Kinderopvang ROMI maakt er werk van! Mirjam Mulder 170321 KINDEROPVANG ROMI B.V. EEN KLACHT Kinderopvang ROMI maakt er werk van! Mirjam Mulder Een klacht? Kinderopvang ROMI B.V. maakt er werk van! Kinderopvang ROMI B.V. wil een goede service bieden. Dat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Inhoud

Algemene voorwaarden. Inhoud 1 Algemene voorwaarden Inhoud Artikel 1 Definities p. 2 Artikel 2 Toepasselijkheid p. 2 Artikel 3 De kennismaking p. 2 Artikel 4 Het aanbod p. 2 Artikel 5 De overeenkomst p. 3 Artikel 6 Het plaatsingsgesprek

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN kinderopvang Keiki Holo Holo. Artikel 1 Begripsbepaling

ALGEMENE VOORWAARDEN kinderopvang Keiki Holo Holo. Artikel 1 Begripsbepaling ALGEMENE VOORWAARDEN kinderopvang Keiki Holo Holo Artikel 1 Begripsbepaling In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Kinderdagverblijf Keiki Holo Holo: particuliere kinderopvang Keiki Holo Holo

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg

Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg Update 19-05-2018 Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Rozenburg en op alle

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang.

Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang. Algemene Voorwaarden van Kindercentrum Jaribabo Dagopvang en Buitenschoolse opvang. ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De kennismaking ARTIKEL 4 - Het aanbod ARTIKEL 5 - De

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN per 1 januari 2018

ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN per 1 januari 2018 ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN per 1 januari 2018 Artikel 1: Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Stichting Netwerk: Stichting Netwerk te Hoorn; - Ouder: gezaghebbende

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN KINDERCENTRUM BIJ DE HAND PERNIS Dagopvang en Buitenschoolse opvang 1 Kinderopvang Bij de Hand Kinderopvang Bij de Hand heeft ten doel kinderopvang te realiseren voor

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck

Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid. van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Aanvullende voorwaarden, inschrijf en plaatsingsbeleid van kinderdagverblijf De Kleine Draeck Welkom bij kinderdagverblijf De Kleine Draeck In dit plaatsingsbeleid vindt u de mogelijkheden en de regels

Nadere informatie

Stichting PCBO Rotterdam Zuid. Algemene voorwaarden voor Dagopvang Stichting PCBO Rotterdam Zuid

Stichting PCBO Rotterdam Zuid. Algemene voorwaarden voor Dagopvang Stichting PCBO Rotterdam Zuid Stichting PCBO Rotterdam Zuid Algemene voorwaarden voor Dagopvang Stichting PCBO Rotterdam Zuid 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 3 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 3 ARTIKEL 4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Artikel 1: Algemeen; - Deze voorwaarden zijn opgesteld door Bso Natuurlijk en zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden gesloten tussen Bso Natuurlijk en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden VVE & HDV. BSO Hakuna Matata B.V.

Algemene voorwaarden VVE & HDV. BSO Hakuna Matata B.V. Algemene voorwaarden VVE & HDV BSO Hakuna Matata B.V. Artikel 1 Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Algemene bepalingen KAC Amberrosia

Algemene bepalingen KAC Amberrosia Procedure start opvang bij Amberrosia: Er kan geen opvang plaatsvinden zonder dat er een plaatsingsovereenkomst (POK) is getekend en er een volledige betaling voor aanvang van de opvang heeft plaatsgevonden.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Aanmelding ARTIKEL 4 - Aanbod ARTIKEL 5 - De Overeenkomst ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden : KDV Madelief

Algemene voorwaarden : KDV Madelief Algemene voorwaarden : KDV Madelief ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Inschrijving ARTIKEL 4 - Wachtlijst ARTIKEL 5 - Het contract ARTIKEL 6 - De overeenkomst ARTIKEL 7 -

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Peuteropvang Het Oude Ambt

Algemene Voorwaarden Peuteropvang Het Oude Ambt Algemene Voorwaarden Peuteropvang Het Oude Ambt augustus 2015 ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 ARTIKEL 4 ARTIKEL 5 ARTIKEL 6 ARTIKEL 7 ARTIKEL 8 ARTIKEL 9 ARTIKEL 10 ARTIKEL 11 ARTIKEL 12 ARTIKEL 13 ARTIKEL

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie

Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie Klachtenregeling voor vraag- en gastouders & Oudercommissie Interne klachtenregeling vraag- en gastouders: Algemeen: Gastouderbureau Fien doet haar uiterste best om de bemiddeling en begeleiding zo goed

Nadere informatie

MATCH GASTOUDERBUREAU

MATCH GASTOUDERBUREAU MATCH GASTOUDERBUREAU Algemene Voorwaarden I. BEGRIPSBEPALING * Artikel 1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: De Organisatie: Match Gastouderbureau. De Vraagouder: de natuurlijke ouder/verzorger

Nadere informatie

1. Algemene voorwaarden

1. Algemene voorwaarden 1. Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contracten die met betrekking tot kinderopvang en/of (voor)naschoolse opvang worden aangegaan door Michelles Kinderopvang,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau

Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene Voorwaarden Gastouderbureau Algemene voorwaarden Gastouderbureau Ziezo Artikel 1 Definities - Gastouderbureau Ziezo is een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang:

Nadere informatie

Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt.

Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt. Algemene Voorwaarden voor Buitenschoolse Opvang bij BSO Wijs! ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: De overeengekomen datum waarop de Kinderopvang aanvangt.

Nadere informatie

Inschrijfdatum: De datum die gehanteerd wordt bij het bepalen van de volgorde van plaatsing.

Inschrijfdatum: De datum die gehanteerd wordt bij het bepalen van de volgorde van plaatsing. Artikel 1:Toepasselijkheid... pag. 1 Artikel 2:Begripsbepalingen... pag. 1 Artikel 3 Inschrijving... pag. 2 Artikel 4: Weigeringcriteria... pag. 2 Artikel 5 Wijziging van de overeenkomst... pag. 2 Artikel

Nadere informatie

Versie 1.03. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.03. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk Klachtenreglement Gastouderbureau Happy Voor u ligt de regeling van gastouderbureau Happy om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden,

Nadere informatie

- De Geschillencommissie: Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

- De Geschillencommissie: Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Artikel 1 Definities - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen en opvoeden van kinderen in een gezinssituatie door een ander dan de ouder of verzorger, bestaande in de gelijktijdige

Nadere informatie

Plaatsingsovereenkomst De overeenkomst met de ouder waarin de plaatsing van een kind wordt aangegaan.

Plaatsingsovereenkomst De overeenkomst met de ouder waarin de plaatsing van een kind wordt aangegaan. Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN BIJ PLAATSINGSOVEREENKOMST PRINSJES & PRINSESJES Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op én maken deel uit van de door

Nadere informatie

Deze algemene bemiddelingsvoorwaarden worden gehanteerd door Gastouderbureau Samen CreaCtief

Deze algemene bemiddelingsvoorwaarden worden gehanteerd door Gastouderbureau Samen CreaCtief December 2016 Algemene Bemiddelingsvoorwaarden Samen CreaCtief Deze algemene bemiddelingsvoorwaarden worden gehanteerd door Gastouderbureau Samen CreaCtief Artikel 1 Definities In deze algemene bemiddelingsvoorwaarden

Nadere informatie

Versie 1.02. Algemene voorwaarden Gastouderland

Versie 1.02. Algemene voorwaarden Gastouderland Algemene voorwaarden Gastouderland Artikel 1 Definities - Gastouderland een geregistreerd gastouderbureau in de zin van de Wet Kinderopvang; - Gastouderopvang: (kinderopvang) het, tegen betaling, verzorgen

Nadere informatie

LEVERINGSVOORWAARDEN Stichting Kindcentra Wolderwijs

LEVERINGSVOORWAARDEN Stichting Kindcentra Wolderwijs LEVERINGSVOORWAARDEN Stichting Kindcentra Wolderwijs Preambule De algemene voorwaarden, zoals vastgesteld door de Branchevereniging Kinderopvang, worden door de Stichting Kindcentra Wolderwijs onderschreven

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang. Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang 2016 ARTIKEL 1 - Definities 4,5,6 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 6 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 6 ARTIKEL 4 - Aanmelding 6,7

Nadere informatie

Versie: maart Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin

Versie: maart Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin Versie: maart 2018 Algemene voorwaarden Stichting BSO De Rozentuin Inhoudsopgave ARTIKEL 1 - Definities... 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 4 ARTIKEL 4 Aanmelding...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Algemene voorwaarden kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden en de op basis hiervan te sluiten overeenkomst kinderopvang, wordt verstaan onder: Kinderdagverblijf:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017

Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017 Algemene voorwaarden De Uil Kinderopvang 2017 1 ARTIKEL 1 - Definities 3 ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid 4 ARTIKEL 3 - Informatie verstrekking 4 ARTIKEL 4 - Aanmelding 4 ARTIKEL 5 - Aanbod 4,5 ARTIKEL 6 -

Nadere informatie

Inschrijfdatum: De datum die gehanteerd wordt bij het bepalen van de volgorde van plaatsing.

Inschrijfdatum: De datum die gehanteerd wordt bij het bepalen van de volgorde van plaatsing. Artikel 1:Toepasselijkheid... pag. 1 Artikel 2:Begripsbepalingen... pag. 1 Artikel 3 Inschrijving... pag. 2 Artikel 4: Weigeringcriteria... pag. 2 Artikel 5 Wijziging van de overeenkomst... pag. 2 Artikel

Nadere informatie

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang.

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang. ALGEMENE BEPALINGEN KC De Boomhut Deze algemene bepalingen zijn onderdeel van en een nadere specificatie op de algemene voorwaarden voor kinderopvang zoals landelijk door de branchevereniging Kinderopvang

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief

Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief Algemene Voorwaarden voor Kinderdagverblijf madelief ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - De kennismaking ARTIKEL 4 - De offerte ARTIKEL 5 - De overeenkomst ARTIKEL 6 - Het plaatsingsgesprek

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN EN BEPALINGEN (Gedeponeerd op 25 juli 2002 bij de Kamer van Koophandel West - Brabant onder nummer 62065) Artikel 1 Werkingssfeer 1. Deze algemene voorwaarden en bepalingen zijn van

Nadere informatie

ALGEMENDE VOORWAARDEN EDUCATIE DOOR BANGERT EN VAN HAGEN (BENVH) 1. Definities In deze educatievoorwaarden worden de volgende definities gehanteerd:

ALGEMENDE VOORWAARDEN EDUCATIE DOOR BANGERT EN VAN HAGEN (BENVH) 1. Definities In deze educatievoorwaarden worden de volgende definities gehanteerd: ALGEMENDE VOORWAARDEN EDUCATIE DOOR BANGERT EN VAN HAGEN (BENVH) 1. Definities In deze educatievoorwaarden worden de volgende definities gehanteerd: a) BENVH: onderneming met vestigingen in Reuver (offenbekermarkt

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden Kinderopvang 2018 Peuteropvang Heerlen. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle peuteropvang locaties van POVH

Algemene Leveringsvoorwaarden Kinderopvang 2018 Peuteropvang Heerlen. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle peuteropvang locaties van POVH Algemene Leveringsvoorwaarden Kinderopvang 2018 Peuteropvang Heerlen Deze algemene voorwaarden gelden voor alle peuteropvang locaties van POVH Inhoudsopgave ARTIKEL 1 Definities 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school

Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school Algemene voorwaarden Kinderstralen Spelen op school Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel

Nadere informatie

Kinderopvang De Dag Door

Kinderopvang De Dag Door Kinderopvang De Dag Door Algemene voorwaarden en bepalingen 1. De Dag Door, dagopvang en peuteropvang, gevestigd De Raetsingel 5, 5831 KC BOXMEER 2. BSO De Dag Door Weijerstraat 2, 5831 JV BOXMEER - levert

Nadere informatie

Mantelovereenkomst Kinderopvang KSH:

Mantelovereenkomst Kinderopvang KSH: Mantelovereenkomst Kinderopvang KSH (algemene voorwaarden) De ondergetekenden, Eerste ouder, woonachtig aan de en Tweede Ouder, woonachtig aan de hierna te noemen: ouder; enerzijds en KSH handelend vanuit

Nadere informatie

ARTIKEL 3 Informatie verstrekking

ARTIKEL 3 Informatie verstrekking Art. 1 Definities Art. 2 Toepasselijkheid Art. 3 Informatie verstrekking Art. 4 Aanmelding Art. 5 Aanbod Art. 6 De Art. 7 Annulering Art. 8 Plaatsingsgesprek Art. 9 Duur en verlenging van de Art. 10 Einde

Nadere informatie

STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN

STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN STICHTING NETWERK HOORN ALGEMENE VOORWAARDEN PEUTERSPEELZALEN Artikel 1: Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Stichting Netwerk: Stichting Netwerk Hoorn; - Ouder: gezaghebbende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1. Aanmelding 1.1. Bij inschrijving bij Kinderopvang de Bonte Vlinder moet worden aangegeven op welke dagen gebruik zal worden gemaakt van de opvang en wat de begindatum

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Deventer

Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Deventer Algemene Voorwaarden van RC Kids, gevestigd te Versie geldig vanaf januari 2015 Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1 Definities...3 2 Algemeen...3 3 Aanmelding...3 4 Prijzen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Algemene voorwaarden voor Kinderopvang Dagopvang en Buitenschoolse opvang Geldig vanaf 1 januari 2016 Aanvullende voorwaarden voor Kinderopvang van de Stichting Kinderopvang t Kickertje Uitgave november

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: - Kinderopvang: het bedrijfsmatig of anders dan om niet verzorgen en opvoeden van kinderen tot de eerste dag

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Voorschoolse plus opvang Road2School

Algemene Voorwaarden Voorschoolse plus opvang Road2School Algemene Voorwaarden Voorschoolse plus opvang Road2School Geldig vanaf 1 maart 2015 Inhoud ARTIKEL 1 - Definities...3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid...4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking...4 ARTIKEL 4 Aanmelding...4

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang, Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Algemene voorwaarden voor Kinderopvang, Dagopvang en Buitenschoolse opvang , Dagopvang en Buitenschoolse opvang Inhoudsopgave ARTIKEL 1 - Definities... 3 ARTIKEL 2 Toepasselijkheid... 4 ARTIKEL 3 Informatie verstrekking... 4 ARTIKEL 4 Aanmelding... 4 ARTIKEL 5 Aanbod... 5 ARTIKEL

Nadere informatie