U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I"

Transcriptie

1 JRK DESTELBERGEN Toetertoe 0473/ Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen! U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I 10 Buitenspeeldag & Popeiland Totems 6 Terugblik 4 9 Eerste hulp Kamp 11 Yoppi s Wako s 12 14

2 P G 2 Voorwoord Wij als leiding vonden het dit jaar al een heel geslaagd jaar, met meer dan 32 leden in de 2 takken draaien we op volle toeren. We zijn dan ook heel verheugd met de 3 nieuwe leiding die ons supertof team komen vergezellen: een hartelijk welkom aan Serafien, Lotte en Ramses. Serafien Lotte Ramses Jullie vinden in deze Toetertoe een klein verslagje van de activiteiten waar jullie en wij met plezier aan terugdenken. Een heuse fotopagina waar je gegarandeerd van gaat wegdromen, natuurlijk alle supercoole activiteiten die nog moeten komen, onze leuke uitstappen zoals de nog supergeheime Fiësta en de leerrijke eerste hulp initiaties waar jullie alles leren over wondjes en bloedneuzen. Blader er dus gerust eens door en laat je meevoeren naar onze JRK wereld. Woordzoeker Zoek de volgende woorden: JeugdRodeKruis, initiaties, weekends, kampen, Otje, otter, Wako, Yoppi, Leiding, totem, medewerkers, fiesta, slotdag, Dreamcatcher, Sinaai, facebook, Hiephiephelp, Hupperdehulp, AiAiAmai, zaterdag, Aveve, VDKspaarbank T O E T E R T O E!

3 U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I P G 3 GEZOCHT! Indien iemand van jullie iets van het onderstaande lijstje heeft en dit kan missen, zou je het vast en zeker bij ons een mooi tweede leven kunnen geven! Speelgoedautootjes Gezelschapsspelen Verkleedkledij Babyfoon Slaapzak of slaapmatje Grote potten of pannen Maatbeker Wist-je-dat-jes? Serafien, Lotte en Ramses nieuw zijn in ons leidingsteam? Jolien en Hannes zopas hun cursus EHBO en Helper succesvol hebben afgerond? Studenten van Hogeschool Gent een activiteit komen geven in april? Milan en Daan de prijs wonnen met de foto die ze inzonden van de Dag van de jeugdbeweging? Mediaraven ons gevraagd heeft om mee te werken aan een filmpje over inclusieve jeugdbewegingen?

4 P G 4 Terugblik Wako s: Big bad wulf Iedereen kwam toe en ze waren nog op 1 leider aan het wachten. De spanning liep op want hij kwam maar niet af. Plots ging de telefoon en aan de andere kant van de lijn was het Vampier K. Hij had Jeroen ontvoerd om al zijn bloed uit zijn lichaam op te drinken. Gelukkig is iedereen haastig beginnen zoeken naar aanwijzingen om zo Jeroen terug te vinden. Ze hebben zich moeten verkleden om niet herkent te worden, een drankje gemaakt om Jeroen terug levend te maken, krachtoefeningen gedaan om de vampier aan te kunnen, door een spinnenweb gekropen om toch maar de spuitjes met bloed te vinden en hun kennis getest tot het uiterste. Na al die beproevingen hebben ze uiteindelijk Jeroen half dood gevonden aan het JRK-lokaal. Jeroen was zo blij dat hij hen direct warme chocomelk en marshmallows gaf om het te vieren. Het was een geslaagde dag. T O E T E R T O E!

5 U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I P G 5 Terugblik Yoppi s: Trololol Onee! De trollen hebben de elfen gevangen genomen! Dit konden de yoppi s niet zomaar laten gebeuren. We gingen op pad met een duidelijke missie: De elfjes bevrijden! In het sprookjesbos kwamen we heel wat bewoners tegen. Zo brouwden we bij de heks een drankje, moesten we snel weglopen voor de trol, gaven we de kabouter een dikke knuffel en verzorgde het konijn. Onderweg verzamelde we heel wat elfenstof zodat de elfjes tegen het einde van de activiteit weer vrij waren. Gelukkig maar! Sara Terugblik Yoppi s: Zie daar gaat de stoomboot Wat hadden de pieten een pech! Ze hadden zich overslapen en de stoomboot was zonder hen vertrokken naar Spanje. Wat nu? De kapitein wou de pieten helpen maar dan moesten ze eerst bewijzen dat ze wel echte pieten waren. Geen probleem voor de yoppi s! Door koekjes door de schoorsteen te gooien, over de daken te lopen, mandarijnen te pellen en pietenmutsen te maken overtuigden we de kapitein. Met heel veel kabaal en lichtsignalen konden we de stoomboot terug laten keren. Niet veel later stonden Sinterklaas en Zwarte Piet in ons lokaal. En ze hadden een zak vol lekkers mee. Jammie! Sara

6 P G 6 Totemisatie leiding Het krijgen van de totem is een belangrijk moment, je krijgt deze namelijk niet zomaar. Aan de hand van je karaktereigenschappen gaan de andere leiding op zoek een dier dat dezelfde eigenschappen heeft en een bijhorende opdracht. Om de opdracht tot een goed einde te brengen moet je je eigen grenzen verleggen. De totemisatie vindt plaats nadat men meer dan een jaar in leiding heeft gestaan en gaat gepaard met geheime rituelen, gebaseerd op aloude indianentradities. Met veel trots stellen we de totems van 2013 aan jullie voor: Eline Michiels: Rode expressieve tuimelaar De Dolfijn is gezellig, dartel, vrolijk en heel beweeglijk. Het is een knappe imitator en een ondeugend maar vriendelijk dier. Door de gebogen lijnen van zijn bek lijkt hij te glimlachen. Eigenschappen: beweeglijk, dartel, gezellig, intimiderend, ondeugend, vriendelijk, vrolijk. Karel Billiet: Okergele spontane fitis Deze levendige vogel vrolijkt de wouden op, maar duldt geen soortgenoten in het broedgebied. Zijn bewegingen tonen een grenzeloze blijmoedigheid. De Fitis is steeds in beweging en zijn zang is aantrekkelijk. Eigenschappen: aantrekkelijk, actief, blij, levendig, verdedigend, vrolijk. Sara Van Brussel: Lichtroze nieuwsgierige kaketoe De Kaketoe is schrander, verstandig, ernstig en zachtmoedig. Hij is nieuwsgierig en heeft een goed geheugen. De Kaketoe sluit graag vriendschap met de mens. Hij wordt onvriendelijk als hij slecht behandeld wordt en hij zal dit niet snel vergeten. Eigenschappen: assertief, ernstig, goed geheugen, nieuwsgierig, slim, verstandig, zachtaardig. T O E T E R T O E!

7 U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I P G 7 Emmelie De Brauw: Lichtgrijze aftastende secretarisvogel De Secretarisvogel is een zwijgzaam dier. Toch kan hij heel enthousiast zijn en dit duidelijk laten merken. Hij is behulpzaam en ijverig en hij beschermt vooral de zwakkere soortgenoten. Deze trotse vogel reageert snel bij gevaar. Hij is niet onverstandig en heeft veel inzicht. De Secretarisvogel is eerder gesloten tegenover vreemden, maar des te vriendelijker tegen bekenden. Eigenschappen: behulpzaam, beschermend, enthousiast, gesloten, ijverig, opvallend, trots, verstandig, vriendelijk, zwijgzaam. Jessie Wauters: Witte gastvrije spitssnuitdolfijn De opvallendste eigenschap van dit grote, sterke dier is zijn nieuwsgierigheid. Alles wat onbekend is, wordt door hem onderzocht. Hij leert veel uit ervaring en geeft die ervaring door aan anderen. Hij is schuw voor zijn belagers. De Spitssnuitdolfijn is luisterbereid, geduldig en heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Zieke of gewonde soortgenoten worden niet in de steek gelaten. Eigenschappen: behulpzaam, ervaringsgericht, familiaal, geduldig, luisterbereid, nieuwsgierig, verantwoordelijk. Dennis De Paepe: Lichtblauwe zachtaardige springbok De Springbok leeft in grote groepen met een sterke sociale structuur. Hij is zachtmoedig, nieuwsgierig en rustig. Hij is steeds waakzaam, verstandig en vriendelijk. Hij leeft in vrede met anderen. Zijn naam verwijst naar de sprong die hij maakt om de kudde te waarschuwen voor dreigend gevaar. De Springbok zal zelden de confrontatie verkiezen. Hij laat een soortgenoot niet in de steek. Eigenschappen: behulpzaam, hiërachisch, nieuwsgierig, rustig, verstandig, vreedzaam, vriendelijk, waakzaam, zachtaardig.

8 P G 8 Volgende sponsors maakten onder andere dit ledentijdschriftje mogelijk: Annie Van Rentergem Goudenhandwegel Destelbergen 09/ Kantoor Destelbergen Franky Van Speybroeck Kerkstraat 8, 9070 Destelbergen 09/ destelbergen@vdk.be T O E T E R T O E!

9 U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I P G 9 Eerste hulp iniaties 2014 Jeugd Rode Kruis Destelbergen organiseert dit jaar opnieuw eerste hulp initiaties. Op 3 uurtjes tijd leren de kinderen op speelse wijze de kneepjes van de eerste hulp. Een handboekje met leuke kleurenfoto s toont hen hoe ze een bloedneus, een brandwonde en een huidwonde moeten verzorgen, gespecialiseerde hulp moeten inroepen en hoe ze best omgaan met slachtoffers van een verkeersongeval. Spelletjes tussendoor zorgen voor de ideale afwisseling. Voor kinderen van het 1 ste en 2 e leerjaar is er Hupperdehulp (29 maart), voor de kinderen van het 3 e en 4 e leerjaar is er Hiep hiep help (5 april) en voor de tieners van het 5 e en 6 e leerjaar is er de initiatie Ai ai amai (12 april). De initiaties gaan steeds door in het (Jeugd) Rode Kruis lokaal nl. Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen. Om 9 uur verwachten we de enthousiaste kids en om 12 uur mogen de hulpverleners-in-spe afgehaald worden. De kostprijs bedraagt 3 EUR, daarvoor krijgt elke deelnemer een koek, drankje, een kleurrijk handboekje en een attest. Alle kinderen van Destelbergen en omstreken kunnen deelnemen. Inschrijven kan tot 10 dagen voor aanvang via initiaties@gmail.com. Wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt! Meer info? of 0473/ Foto s van vorig jaar kan je hier bekijken: Binairo Regels; vul alleen een 0 of een 1 in er mogen maximaal 2 nullen of enen naast elkaar staan elke rij en kolom bestaat uit evenveel nullen als enen elke rij of kolom is uniek (geen twee rijen en kolommen zijn exact hetzelfde) Elke puzzel heeft precies één oplossing,, die met logisch denken gevonden kan worden.

10 P G 10 Buitenspeeldag woe 2 april Op woensdag 2 april gaat tussen 14u en 17u de volgende buitenspeeldag door. De gemeente en de jeugdraad voorzien een uitgebreid aanbod op vijf verschillende locaties: Reinaertpark, Admiraalpark, Neerheide, Bibliotheek Axminsterhof en Kerkplein Heusden. JRK Destelbergen zal opnieuw van de partij zijn, maar waar we zullen staan die dag is nog niet gekend. Waarschijnlijk ergens in Destelbergen. Popeiland woe 26 juni 12u-19u Popeiland is een popfestival voor kinderen met hippe artiesten en een massa randanimatie te Wachtebeke. Met het festival zetten we de vakantie in. De kostprijs om mee te gaan bedraagt 10 EUR (ticket + drankje). We vertrekken om 12u aan het lokaal en zijn terug om 19u. Inschrijven kan tot 29 mei. Vergeet jouw uniform niet aan te doen. T O E T E R T O E!

11 U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I P G 11 Opgelet!!! De kampprijs die hierboven vermeld staat is deze voor externen. Voor leden van onze jeugdbeweging bedraagt de kampprijs 120 EUR.

12 P G 12 Activiteitenoverzicht Yoppi s! (6-10 jaar) Circus JRKino: zaterdag 1 februari 14u - 17u Circus JRKino is in het dorp! Dat wordt een echt spektakel! Tenminste als de circusdirecteur JiRKo zijn circusspullen op tijd terug kan vinden. Kom en help hem zoeken. Valentijnverkoop: zaterdag 15 februari 13u - 17u Vandaag verkopen we hartjessnoepen voor Valentijn. Komen jullie ook een handje helpen? Trek jullie beste stapschoenen, warme kleren, handschoenen en een regenjas aan. Slipgevaar: zaterdag 22 februari 14u-17u Opgepast! Slipgevaar op de schaatsbaan in Gent! Neem je muts, dikke kousen en handschoenen zeker mee. Bewijs je als Speedy Gonzalez op de ijspiste in de Kristallijn, samen met de Wako s. Oetjatja: zaterdag 29 maart 14u - 17u Dinosaurussen en oermensen nemen vandaag ons lokaal over. Ze nemen ons mee naar hun wereld vol spanning, avontuur, Dreamcatcher avant-première: zat 5 april14u-17u Doe je pyjama aan, breng een knuffel en je vrienden mee. Vandaag dompelen we jullie al even onder in de kampsfeer, uiteraard sluiten we af in stijl. Beweeg mee met Spierelli: zat 12 april 14u-17u Dit jaar staat JRK volledig in het teken van 'beweging'. Schud je spieren los en ontdek samen met het jaarthemafiguurtje Spierellie hoe leuk en verrassend bewegen kan zijn!

13 U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I P G 13 Fiësta: zaterdag 10 mei Naar jaarlijkse traditie georganiseerd door (Jeugd) Rode Kruis Vlaanderen voor alle lokale afdelingen. Zij zorgen voor GRATIS toegang tot bv. een pretpark, extra animatie ter plaatse, enz. Kostprijs: enkel het vervoer van en naar. Inschrijven is noodzakelijk VOOR 25 maart. Ook vrienden kunnen mee. Meer informatie volgt later. Puyenbroek: zaterdag 24 mei 13u30-17u We gaan zaterdag de 24 ste mei naar puyenbroeck. We verzamelen om 13.30u aan het lokaal en we maken er allemaal samen een JRCoole dag van!! We zijn terug aan het lokaal om 17u. Aquatopia : zaterdag 7 juni 14u-17u De zomer is in aantocht. Het is dus de ideale moment om een bezoekje te brengen aan aquatopia. Dit is het land van de vissen, haaien, octopussen en vooral water. Hier gaan we ons dus zeker en vast niet vervelen! Popeiland: woensdag 26 juni 12u-19u Kermisattracties, Kapsalon, Death ride, sminkstand, optredens,... allemaal worden ze druk bezet door blije gezichten: Meer info: zie pg 10! Slotdag: zaterdag 28 juni 14u -17u Het zit er weer op, het JRK jaar is weer toppie geweest. We sluiten af in stijl met een giga-leuke-zotte slotshow dus breng heel je familie maar mee en we laten ons nog 1 maal volledig gaan. KAMP: zondag 13 juli t.e.m. zaterdag 19 juli Al dromend zetten we Sinaai op zen kop. Het thema is dan ook Dreamcatcher. Iedereen tussen 6 en 16 jaar is welkom! De kostprijs bedraagt 120 EUR voor leden en 130 EUR voor niet-leden. Schrijf je in VOOR 7 juni. Zie ook pagina 11. Meer info volgt later.

14 P G 14 Activiteitenoverzicht Wako s! (10-16 jaar) Valentijnverkoop: zaterdag 15 februari 10u - 17u We verkopen hartjessnoepen voor Valentijn. Komen jullie ook een handje helpen? Vergeet je lunchpakket niet en trek jullie beste stapschoenen, warme kleren en handschoenen aan. Slipgevaar: zaterdag 22 februari 14u-17u Slipgevaar op de schaatsbaan! Neem je muts, dikke kousen en handschoenen zeker mee. Bewijs je als Speedy Gonzalez op de ijspiste in de Kristallijn, samen met de Yoppi s. Smoelboek: zaterdag 8 maart 14u-17u Facebook, Twitter, Netlog, Foursquare Zijn jullie nog mee? Ik hoop van wel, want je zal het kunnen gebruiken tijdens een gigantisch stadsspel waarin internet realiteit wordt! The voice van Destelbergen: zat 22 maart 19u-22u Warm je stembanden alvast maar op! Wij gaan op zoek naar dé ster van Destelbergen! Show je talent en overtuig ons van je kunnen! Wij zijn alvast benieuwd! Dreamcatcher avant-première: zat 5 april14u-17u Doe je pyjama aan, breng een knuffel en je vrienden mee. Vandaag dompelen we jullie al even onder in de kampsfeer, uiteraard sluiten we af in stijl. De boom in! zaterdag 19 april14u-17u Grenzen verleggen - Elkaars grenzen respecteren - Assertiviteit - Iets nieuws proberen - Neen zeggen - Ja! - Creatief zijn - Uitdagingen aangaan - Kicks - Drugs - Alcohol T O E T E R T O E!

15 U I T G A V E 4, J A A R G A N G , J A N U A R I P G 15 Geef acht: zaterdag 3 mei 14u - 17u 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, zo gaat het goed, met 8 gaat het beter, alweer een soldaat in het leger! Fiësta: zaterdag 10 mei Naar jaarlijkse traditie georganiseerd door (Jeugd) Rode Kruis Vlaanderen voor alle lokale afdelingen. Zij zorgen voor GRATIS toegang tot bv. een pretpark, extra animatie ter plaatse, enz. Kostprijs: enkel het vervoer van en naar. Inschrijven is noodzakelijk VOOR 25 maart. Ook vrienden kunnen mee. Meer informatie volgt later. Drive in: zat 31 mei 19u 22u Laat jullie maar eens volledig onderdompelen in een romantische komedie waar je spontaan je buurman bij vastpakt of een angstaanjagende thriller waarbij de buren ons horen schreeuwen: Welkom in onze Drive in. Popeiland: woensdag 26 juni 12u-19u Scrabble: zaterdag 14 juni 19u 22u We gaan onze handigste handen uit de mouwen steken, onze sterkste talenten boven halen, want we bereiden ons voor op onze heuse slotdag zodat we iedereen van hun sokken kunnen blazen. Kermisattracties, Kapsalon, Death ride, sminkstand, optredens,... allemaal worden ze druk bezet door blije gezichten. Meer info zie pagina 10! Slotdag: zaterdag 28 juni We sluiten ons JRK-jaar af in stijl met een giga-leuke-zotte slotshow dus breng heel je familie maar mee en we laten ons nog 1 maal volledig gaan. KAMP: zondag 13 juli t.e.m. zaterdag 19 juli Al dromend zetten we Sinaai op zen kop. Het thema is dan ook Dreamcatcher. Iedereen tussen 6 en 16 jaar is welkom! De kostprijs bedraagt 120 EUR voor leden en 130 EUR voor niet-leden. Schrijf je in VOOR 7 juni. Zie ook pagina 11. Meer info volgt later.

16

Nieuwsbrief JRK Destelbergen U I T G A V E 2, 2 0 1 3, O K T O B E R. Voorwoord. Beste ouders, vrijwilligers en vrienden,

Nieuwsbrief JRK Destelbergen U I T G A V E 2, 2 0 1 3, O K T O B E R. Voorwoord. Beste ouders, vrijwilligers en vrienden, JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D Voorwoord 1 U I T G A V E 2, 2 0 1 3, O K T O B E R Voorwoord Inschrijvingen

Nadere informatie

Terugblik op ons geboortefeest!

Terugblik op ons geboortefeest! JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D U I T G A V E 2, 2 0 1 2, O K T O B E R Terugblik geboortefeest Inschrijvingen

Nadere informatie

Eerste nieuwsbrief is een feit!

Eerste nieuwsbrief is een feit! JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D Voorwoord 1 U I T G A V E 1, 2 0 1 2, S E P T E M B E R Eerste nieuwsbrief

Nadere informatie

U I T G A V E 3, J A A R G A N G 2 0 1 3, S E P T E M B E R

U I T G A V E 3, J A A R G A N G 2 0 1 3, S E P T E M B E R JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be Toetertoe 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen! U I T G A V E 3, J A A R G A N G 2 0 1 3, S E P T E M B E R Eerste hulp Jaaroverzicht 2 5 Kamp Leiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief JRK Destelbergen

Nieuwsbrief JRK Destelbergen JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D : Voorwoord 1 Gezocht + initiatie 2 jeugdleiders Kampflyer + 3 bedanking

Nadere informatie

Toetertoe! Voorwoord 2. Gezocht! + Wist-je-datjes. De voorbije activiteiten. De voorbije activiteiten. Sudoku 5. Eerste hulp initiaties.

Toetertoe! Voorwoord 2. Gezocht! + Wist-je-datjes. De voorbije activiteiten. De voorbije activiteiten. Sudoku 5. Eerste hulp initiaties. JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Toetertoe! INHOUD: U I T G A V E 2, J A A R G A N G 2 0 1 3, J A N U A R I Voorwoord 2 Gezocht! + Wist-je-datjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief JRK Destelbergen

Nieuwsbrief JRK Destelbergen JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D : Voorwoord 1 Wist je datjes 2 + bedanking Info-avond kamp 3 + slotdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief JRK Destelbergen

Nieuwsbrief JRK Destelbergen JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D : Voorwoord 1 Start en opendeurdag 2 2013 Veranderingen 2 Yoppi team 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief JRK Destelbergen

Nieuwsbrief JRK Destelbergen JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D : Voorwoord 1 Praktische zaken 2 Fiësta 3 Activiteiten 4 Verjaardagen

Nadere informatie

JRK Destelbergen www.jrkdestelbergen.be jrkdestelbergen@gmail.com 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen. Toetertoe!

JRK Destelbergen www.jrkdestelbergen.be jrkdestelbergen@gmail.com 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen. Toetertoe! JRK Destelbergen www.jrkdestelbergen.be jrkdestelbergen@gmail.com 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Toetertoe! U i t g a v e 5, J a a r g a n g 2 014, A u g u s t u s Pg 2 Voorwoord We

Nadere informatie

JRKRANT December Januari

JRKRANT December Januari JRKRANT December Januari 2016 2017 Voorbije activiteiten Deze maand in onze JRKRANT Voorbije activiteiten 1 Volgende activiteiten 1 Junior Helper + initiaties Nieuws van de afdeling Verjaardagen 3 Woordzoeker

Nadere informatie

Toetertoe. Uitgave 6, Jaargang 2015, Januari. JRK Destelbergen

Toetertoe. Uitgave 6, Jaargang 2015, Januari. JRK Destelbergen JRK Destelbergen www.jrkdestelbergen.be jrkdestelbergen@gmail.com Toetertoe 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen! Uitgave 6, Jaargang 2015, Januari Pg 2 Voorwoord Leiding zijn is meer dan

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

Toetertoe! Voorwoord 2. Jaaroverzicht 3. De opstart 4. Eerste hulp initiatie. Kussengevecht. Gezocht! 7. Leven in t park.

Toetertoe! Voorwoord 2. Jaaroverzicht 3. De opstart 4. Eerste hulp initiatie. Kussengevecht. Gezocht! 7. Leven in t park. JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Toetertoe! INHOUD: U I T G A V E 1, J A A R G A N G 2 0 1 2, S E P T E M B E R Voorwoord 2 Jaaroverzicht 3 De opstart

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit!

Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! enthousiast oktober Dag ouders en leden, De maand Oktober is weer aangebroken, dat is ook tijd voor onze jaarlijkse editie van kipke aan t spit! Zaterdag 10 oktober kan je op de Chiro lekkere kip eten

Nadere informatie

Prikbordblad leeuwkes: januari, februari, maart

Prikbordblad leeuwkes: januari, februari, maart Prikbordblad leeuwkes: januari, februari, maart Zondag 10 januari: Nieuwjaarsvergadering (14:00-17:00) Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar! Wij zijn alvast goed voorbereid voor een supertof, demax,

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

JRKRANT Januari Februari 2017

JRKRANT Januari Februari 2017 JRKRANT Januari Februari 2017 Voorbije activiteiten Deze maand in onze JRKRANT Voorbije activiteiten 1 Volgende activiteiten 1 De Benjamins hebben op vrijdag 13 januari een schimmenspel gespeeld. Met 8

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

december januari - februari

december januari - februari december januari - februari 2018-2019 AKABE Beste Toetertoeten, Het scoutsjaar begon alweer met een knal! De eerste activiteiten zijn ondertussen alweer achter de rug. We maakten kennis met de nieuwe

Nadere informatie

Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten

Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten Na de infoavond (huisbezoeken voor de gidsen) weten jullie nu waarschijnlijk alles over de vincies en het komende scoutsjaar! Wie is de leiding

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

Op woensdag namiddag organiseert de gemeente een buitenspeeldag aan de sporthal. Kom mee buiten spelen en genieten van de eerste zon!

Op woensdag namiddag organiseert de gemeente een buitenspeeldag aan de sporthal. Kom mee buiten spelen en genieten van de eerste zon! April Mei - Juni Beste ouders en KLJ ers, Hier zijn we alweer met de allerlaatste kalender van het jaar. Ben je benieuwd wat je leiding voor jou in petto heeft? Neem dan snel een kijkje in deze kalender.

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. November December. Alderande Externen. Bestel je lidkaart voor 2017!

Vrije tijd Boekje. November December. Alderande Externen. Bestel je lidkaart voor 2017! Vrije tijd Boekje November December 2016 Alderande Externen Bestel je lidkaart voor 2017! 1 Datum: dinsdag 1 november Feestdag: Allerheiligen Geen Datum: woensdag 2 november Datum: donderdag 3 november

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE OKTOBER

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE OKTOBER België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

EEN BROCHURE. voor ouders. Chiro is voor alle kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar Spel, plezier en beweging zijn het belangrijkste!

EEN BROCHURE. voor ouders. Chiro is voor alle kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar Spel, plezier en beweging zijn het belangrijkste! EEN BROCHURE voor ouders Chiro is voor alle kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar Spel, plezier en beweging zijn het belangrijkste! ]foto: Dominique Vankan[ Chiro is de grootste Nederlandstalige organisatie

Nadere informatie

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe.

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2018 Beste ouders, leden en

Nadere informatie

Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)?

Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)? ACTIES Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)? De vriendschapstest waar Sascha Rosa toe dwingt verloopt niet zo best. Op het

Nadere informatie

KSA activiteiten Jongknapen

KSA activiteiten Jongknapen KSA activiteiten 2016-2017 Jongknapen Algemene info Al deze activiteiten zijn onder voorbehoud, als er veranderingen zullen zijn dan zal dat via mail meegedeeld worden, ook verschijnen alle activiteiten

Nadere informatie

Knapen. Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met banleider Alex via of

Knapen. Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met banleider Alex via of Knapen Woehoe! Een nieuw KSA-jaar vol plezier en vriendschap staat voor de deur! De knapenban staat dit jaar onder leiding van vier ervaren leiders: Kaat, Edouard, Gustave en Alex. Degene die vorig jaar

Nadere informatie

Jonghernieuwers. Liefste jonghernieuwers,

Jonghernieuwers. Liefste jonghernieuwers, Jonghernieuwers Liefste jonghernieuwers, Als we terugkijken op het jaar 2015 kijken we terug op een jaar vol plezier, selfies, liefde en genegenheid. We dartelden met zijn allen door de bossen en de velden,

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april APRIL Vrijdag 4 april Om alvast even te wennen tegen het kamp mogen jullie blijven slapen in ons kapoenen lokaal. Jullie worden om 19.00 u aan het lokaal verwacht met een slaapzak, een matje/veldbed, toiletgrief

Nadere informatie

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven!

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven! Paretter Maart Beste leden en ouders, De maand maart is aangebroken en dat betekent ook dat we bijna op groepsweekend gaan. Hier nog eens de belangrijkste informatie: Dit zal van 8 tot 10 maart plaatsvinden

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Hmm, tiens toch wel?!

Hmm, tiens toch wel?! Dit is geen voorblad Hmm, tiens toch wel?! Voorwoord INLEIDING Dit is het allerlaatste voorwoord, de allerlaatste tweede pagina en vooral het allerlaatste boekje (allemaal wenen in koor). Dat wil dus zeggen

Nadere informatie

Jonghernieuwers. Lieve jonghernieuwers, beste ouders

Jonghernieuwers. Lieve jonghernieuwers, beste ouders Jonghernieuwers Lieve jonghernieuwers, beste ouders Eerst en vooral aan iedereen nog eens beste wensen en een gelukkig nieuwjaar. Het 1e semester zit er al weer op! Wij hebben eindelijk gedaan met de examens

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Op safari door Afrika

Op safari door Afrika Op safari door Afrika 2 Allerliefste jogi s Welk continent bestaat uit zo n 30.244.050 vierkante kilometer? In welk continent wonen er meer dan 1 miljard mensen? In welk continent bevindt zich de grootste

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om het weekend compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

10.00u 10.30u Ochtendfit u 11.30u Bloempotje knutselen u 12.30u Slagbal u 15.00u Dieren spelletjes u 15.00u Levend air hockey

10.00u 10.30u Ochtendfit u 11.30u Bloempotje knutselen u 12.30u Slagbal u 15.00u Dieren spelletjes u 15.00u Levend air hockey Animatie programma 10.00u 10.30u Ochtendfit Goedemorgen allemaal, zijn jullie allemaal al goed wakker? Wij starten de dag actief met een aantal dansjes. Doen jullie gezellig mee? Aansluitend nemen we je

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis

Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis Hallo allemaal! Wat vliegt de tijd hartje winter, maar wij zijn alweer bezig met zomer 2018. De voorbereidingen voor het kamp

Nadere informatie

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro.

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro. Lieve mini s Welkom op onze safaritocht door chiroland. Jullie gidsen voor dit jaar zijn Enya, Domi & Cor. We spreken elke zondag af om 14u om met de dieren uit het oerwoud te spelen. Jullie mogen terug

Nadere informatie

DATUM UUR ACTIVITEIT AANDOEN/MEEBRENGEN

DATUM UUR ACTIVITEIT AANDOEN/MEEBRENGEN KALENDER JUNIORS 2016-2017 DEEL 2 DATUM UUR ACTIVITEIT AANDOEN/MEEBRENGEN 04/02/2017 14.00 17.00 We gaan testen of onze juniors beschikken over genoeg gezond verstand, redeneringsvermogen en kennis met

Nadere informatie

WIE GAAT ER MEE MET AJOK VZW. Ajok VZW Postbus Gent 0496/ ondernemingsnummer:

WIE GAAT ER MEE MET AJOK VZW. Ajok VZW Postbus Gent  0496/ ondernemingsnummer: WIE GAAT ER MEE MET AJOK VZW INHOUDSOPGAVE Wie zijn we?... 3 PICO... 4 NANO... 5 HECTO... 6 GIGA... 7 OP SCHOK... 8 Meer weten?... 9 WIE ZIJN WE? Alle Jongeren Op Kamp - Organiseert vakantiekampen tijdens

Nadere informatie

Kabouters. Liefste kabouters en kabouterouders

Kabouters. Liefste kabouters en kabouterouders Kabouters Liefste kabouters en kabouterouders WE ARE BACK! Als je dit boekje in je handen hebt wilt dat zeggen dat er nieuw KSA-werkjaar voor de deur staat! Voor de meeste is het een blij terugzien en

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 De lucht kleurt blauw, de vogels fluiten uit volle borst, de warme lentebries streelt onze gezichten Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Jammer genoeg betekent dit

Nadere informatie

3391 December - januari

3391 December - januari 3391 December - januari Voorwoord Hallo allemaal! Hier zijn we weer met ons laatste boekje van 2017, maar geen nood, daarna zal je onze 3391 ook nog in je mailbox zien! We hebben dit jaar al vele leuke

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

Eikeltje november. Voorwoord

Eikeltje november. Voorwoord Beste ouders, beste leden, Eikeltje november Voorwoord Allereerst willen we jullie als ouders bedanken voor jullie inspanningen omtrent het uniform. Scouts Tereken kleurt weer zwart en wit! ( met een groen

Nadere informatie

JRKAMEEL 25. november-december januari Dag Jeugd Rode Kruiser!

JRKAMEEL 25. november-december januari Dag Jeugd Rode Kruiser! JRKAMEEL 25 november-december 2013 - januari 2014 Dag Jeugd Rode Kruiser! Dit is de 25e editie van onze JRKameel. Wat gaat het snel! De 25e JRKameel, zou dat geen feestje waard zijn? Feesten genoeg de

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober 2018 Zondag 2 september 2018 Geen activiteit De +14 en leiding hebben zaterdag 1 september oudijzerslag om de kas van KLJ te

Nadere informatie

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe.

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2018 Beste ouders, leden en

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Hallo Jins! Er is een nieuw jaar begonnen dus dat wil zeggen, een nieuw jaar vol nieuwe leuke ideeën! Zijn jullie er klaar voor?!

Hallo Jins! Er is een nieuw jaar begonnen dus dat wil zeggen, een nieuw jaar vol nieuwe leuke ideeën! Zijn jullie er klaar voor?! Hallo Jins! Er is een nieuw jaar begonnen dus dat wil zeggen, een nieuw jaar vol nieuwe leuke ideeën! Zijn jullie er klaar voor?! Zaterdag 05/01 14u-17u Drie koningen Drie koningen, drie koningen, geeft

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Dag dag dag!! Jullie kapoenen, Bob en Monika

Dag dag dag!! Jullie kapoenen, Bob en Monika Dag dag dag!! Jaja, hier zijn we weer, het voorwoord van december om de laatste maand van 2012 in te luiden. En het wordt niet zomaar een maand, nee het wordt een te bangelijke maand vol leuke activiteiten!

Nadere informatie

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal Zondag 27 september K3 zoekt K3 Karen, Kristel en Josje zijn op zoek naar hun opvolgers. Vandaag komen we te weten wie van jullie geschikt is om in de voetsporen van deze dames te treden. Warm je stembanden

Nadere informatie

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI 2011 Inhoud 1. gele lintjes 2. rode lintjes 3. groene lintjes 4. speelplezier 5. knappe foto s 6. periodethema 7. kalender 8. nieuwtjes Beste VNJ-ers en ouders, Voorwoord

Nadere informatie

Verbinding voelen met je omgeving

Verbinding voelen met je omgeving 2 Verbinding voelen met je omgeving Doel: We horen allemaal bij elkaar We zijn met heel veel mensen op deze wereld. Daar ben je jezelf niet van bewust. Meestal zie je alleen de mensen waarbij je woont

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

Chirokrantje. November-december

Chirokrantje. November-december Chirokrantje November-december Editoriaal K E B O S S P E L L K E Z E Z O T M I N D O A G S W R T A P A N A N U W IJ P E S Z W A R T E P I E T L M T A A P G E Y R S A A I M F L D I A R T A E L I S E E

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Recreatieprogramma Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Welkom op Cambiance Duinhoeve. Allereerst willen wij iedereen een hele fijne en gezellige vakantie toewensen! Deze vakantie zijn er diverse

Nadere informatie

Inho u d s ta fe l. Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8

Inho u d s ta fe l. Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8 1 Inho u d s ta fe l Belangrijke Informatie 3 Speelclub-programma 4 Rakwi-programma 5 Tito-programma 6 Keti-programma 7 Aspi-programma 8 2 Belangrijke informatie Zondag 11 November: Vandaag is het jammer

Nadere informatie

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Maart 2016 Hallo allemaal Februari hebben we in schoonheid

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE MAART

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE MAART België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

NEDERLANDS CHIRO. #hierbeginthet WAT IS CHIRO? DE Chiro is de grootste Nederlandstalige organisatie voor kinderen en jongeren

NEDERLANDS CHIRO. #hierbeginthet WAT IS CHIRO? DE Chiro is de grootste Nederlandstalige organisatie voor kinderen en jongeren NEDERLANDS CHIRO #hierbeginthet WAT IS CHIRO? DE Chiro is de grootste Nederlandstalige organisatie voor kinderen en jongeren WAT is dat, 'de Chiro'? In de Chiro spelen we samen en beleven we een leuke

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Het nieuwe jaar start eindelijk weer.=) De leiding zat al lang ongeduldig te wachten om alle leden weer terug te zien. We hopen dat jullie er allemaal even veel zin in hebben als

Nadere informatie

: Vandaag is het ZOOM. We zullen de andere

: Vandaag is het ZOOM. We zullen de andere : Het is weer de welbefaamde jeugdweek! Ook vandaag is er speciaal voor jullie een hele toffe activiteit in elkaar gestoken. Meer informatie kunnen jullie terug vinden op het takhoekje. Ik zou ook zeker

Nadere informatie

ASTROWOUTERS

ASTROWOUTERS ASTROWOUTERS 2017-2018 Wie zijn wij? Naam: Ewout Janssens Functie: 1 e stuurman van de spaceshuttle SH Den Doren. Totem: Melkwegwitte creatieve bij Lievelingseten: Marsreep Favoriete activiteit: Ruimteschipper

Nadere informatie

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur Maandprogramma MAART Zeehonden 4 maart: stadsspel van 14u tot 17u @ futur Herinneren jullie je de 3 e - jaars verkenners nog? Ja, die van de pijlentocht. Zij gaan vandaag een stadsspel maken voor ons.

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant.

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Animatie programma Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Maar naast al dat moois organiseren wij

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen? Paretter Maart Woordje van de grol Beste ouders, Het scoutsjaar vliegt weer voorbij en we komen steeds dichter bij de zomervakantie en ons groepskamp in Stavelot! - Kamp kleine takken 21-28 juli 2018 -

Nadere informatie

Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem. Jongknapen Editie. Oktober-november

Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem. Jongknapen Editie. Oktober-november Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem Jongknapen Editie Oktober-november Een woordje van de bondsleider Dag beste leden, ouders en andere KSA-sympathisanten. Hier volgt de eerste editie

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906

Gelukkig Nieuwjaar! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906 Gelukkig Nieuwjaar! Afzendadres en VU Elien Verbiest Hezemeerdijk 22 2440 Geel Januari is weer aangebroken en

Nadere informatie

Scoutsboekje. (Is de titel nog leesbaar? Ik wist niet zeker hoe groot ik hem moest maken )

Scoutsboekje. (Is de titel nog leesbaar? Ik wist niet zeker hoe groot ik hem moest maken ) Scoutsboekje 4 (Is de titel nog leesbaar? Ik wist niet zeker hoe groot ik hem moest maken ) VOORWOORD Het is weer zover! Het laatste boekje van het jaar (en nu moeten jullie wenen omdat het bijna gedaan

Nadere informatie

We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!!

We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!! VOORWOORD We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!! Aangezien de leiding en de leden volop in de examens

Nadere informatie

GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT

GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT JANUARI 2017 GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT WE MERKEN DAT ER NOG EEN AANTAL OUDERS NIET HEBBEN BETAALD. BRENG DIT ALSTU- BLIEFT ZO SNEL MOGELIJK IN ORDE ANDERS IS JE DOCHTER NIET VERZEKERD. ALS U HET NIET

Nadere informatie

Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents. Boekje januari februari 2016

Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents. Boekje januari februari 2016 Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents Boekje januari februari 2016 Belangrijke data om te onthouden zijn; - ITA: 18 maart 2017 Een hele dag vol heerlijke, vers gemaakte Italiaanse gerechten waaronder Spaghetti

Nadere informatie

Enthousiast april mei

Enthousiast april mei Enthousiast april mei Ribbels: april en mei Zondag 07 april: Vandaag gaan we lekkere paascakejes maken. Het is dus niet nodig om een vieruurtje mee te nemen. Neem 2 euro mee. Zondag 14-21-28 april: vrolijk

Nadere informatie

Kapoenen. 7 April: aarde vs aliens. 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel. 28 april: slapen in het lokaal. 21 april: kapoenendag

Kapoenen. 7 April: aarde vs aliens. 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel. 28 april: slapen in het lokaal. 21 april: kapoenendag Kapoenen 7 April: aarde vs aliens 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel Vannacht is er een vreemd voertuig geland op de aarde. We hebben alle kapoenen nodig om op ontdekkingsjacht te gaan! Jullie

Nadere informatie

Allerliefste Jogi s en ouders

Allerliefste Jogi s en ouders Allerliefste Jogi s en ouders Hieronder kunnen jullie al onze activiteiten terugvinden voor de volgende maanden van het scoutsjaar. Er staat ons nog heel wat leuks te wachten, neem snel een kijkje! Driekoningen,

Nadere informatie