De Notenkraker. Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Notenkraker. Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Juni 2017"

Transcriptie

1 1 De Notenkraker Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Juni 2017 Wat was het een fris voorjaar. In de Muziek-op-Schootgroepen werd tot in mei nog vol overtuiging het lentelied van Vivaldi (tekst Saskia) gezongen: Dag muts, dag wanten, dag sjaal. Hup de kast in nu allemaal. Inmiddels is de zomercursus begonnen. Goed gepland: we hebben de eerste zomerse dag inmiddels gehad. In deze Notenkraker een terugblik op dit schooljaar en een vooruitblik op schooljaar Inhoud 1. Parels van Muziek Lesrooster 2017/ Muziek-op-Schoot planning 2017/ Boekpresentatie: Voor alles een liedje Nieuwe Harlekijntjes Informatie AMV-Muziekavontuur 7. Spelen-met-Muziek en Fun-with-Music Prentenboek van het jaar: Ssssssst, de tijger slaapt 9. Dansen in België 10. Nieuwe bank, nieuw rekeningnummer Vrolijke Noot Parels van Muziek De naschoolse leerlingen hebben met elkaar een prachtige voorstelling op de planken gezet:

2 Parels van Muziek werd in een bijna volle zaal in Junushoff gespeeld. Na een chaotische generale repetitie liep de voorstelling prachtig. Met schattige tafereeltjes van dansende kleuters, mooie muziek door de blokfluiters met begeleidingsinstrumenten en een indrukwekkend body-percussiespel waarmee een regenbui gesimuleerd werd. Net echt! De organisatie vraagt een grote inspanning, maar het resultaat is de moeite waard. De zaal in Junushoff is goed bevallen. Dank zij een bijdrage van de gemeente Wageningen en de kaartverkoop was het betaalbaar. Op advies van Junushoff is er al een optie genomen op de zaalhuur op vrijdag 20 april Lesrooster Het is lastig om de planning te maken voor het komende schooljaar. Alles hangt af van het aantal aanmeldingen dat binnenkomt. Voor de AMV-lessen moeten er gemiddeld 7 kinderen per les deelnemen. Voor de Spelen-met-Muziek groepen 10. Bij voldoende aanmeldingen wordt dit het rooster. Bij minder groepen kunnen de tijden wijzigen. Bij meer aanmeldingen is er niet/nauwelijks ruimte om uit te breiden. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Dinsdag BSO Pipeloi, Wageningen: uur: Spelen-met-Muziek uur: AMV-blokfluit 1e jaar (met brengservice vanaf BSO Ons Huis) uur: AMV-blokfluit 2 e jaar (met brengservice vanaf BSO Ons Huis) Donderdag Collage, Bennekom: uur AMV-blokfluit 1 e jaar uur AMV-blokfluit 2e jaar uur Spelen-met-Muziek uur AMV-blokfluit 1e jaar uur AMV-blokfluit 2 e jaar Dinsdag of vrijdag St Alexanderschool, Bennekom: tussen de middag (tijden nog niet bekend) Spelen-met-Muziek of Fun-with-Music of AMV-blokfluit 1 e jaar 3. Muziek-op-Schoot jaarplannning We hebben Muziek-op-Schootlessen op: woensdag: Barneveld, Wageningen donderdag: Barneveld, Bennekom, Wijk bij Duurstede vrijdag: Ede, Veenendaal, Wageningen zaterdag: Ede, Wageningen Aanmelden voor de herfstcursus kan al. In Wageningen, Bennekom, Veenendaal en Wijk bij Duurstede starten de cursussen vanaf 26 augustus, in Barneveld en Ede vanaf 6 september. Op de website vind je bij plaatsinformatie alle lesdata. Muziek-op-Schootlessen zijn altijd in de ochtend. Er zijn lessen voor baby s, dreumesen en peuters. In de herfstcursus doen we liedjes en spel rondom paddenstoelen, herfstblaadjes, regen, storm, spinnen(webben). Verder ook liedjes en spel over ballen, blokken, vervoersmiddelen, troosten, tanden poetsen.

3 4. Boekpresentatie Voor alles een liedje Bijna! Het boek waar Muziek-op-Schootcursisten al jaren naar vragen komt eraan! We hadden het al 2 weken eerder verwacht, maar de eerste oplage was niet goed gedrukt en is afgekeurd door de uitgever. We houden de spanning er dus nog even in. Waarschijnlijk komt het boek Voor alles een liedje, zingend de dag door met muziek & spel ± 9 juni. Natuurlijk willen we dat zo veel mogelijk mensen het boek kopen. Op zaterdag 17 juni om uur is er een boekpresentatie in de Bblthk, de bibliotheek van Wageningen. Enkele musici die meegewerkt hebben aan de cd zullen daar ook bij zijn. Tineke en Saskia leiden een interactieve workshop voor kinderen en ouders. Vervolgens een power point preview van enkele bladzijdes uit het boek, met daarbij raadseltjes en kijkopdrachten voor het publiek. Daarna is er gelegenheid om het boek (eventueel gesigneerd) te kopen. Op zaterdag 17 juni mét een gratis setje kaarten.

4 5. Nieuwe Harlekijntjes Onze Harlekijntjes zingen soms wel 90 keer per week: Hé hallo, ik ben Harlekijn. Ze krijgen een hand of een knuffel. Geen wonder dat ze na een paar jaar versleten zijn. Inmiddels hebben we allemaal een nieuw Harlekijntje met een iets ander gezicht en met nieuwe kleren. Gezicht en kleren lijken nu sprekend op Harlekijntje uit het nieuwe liedjesboek Voor alles een liedje. Op onze Harlekijntje-vergadering hebben we meteen maar een fotosessie gehouden met al die Harlekijntjes. De Harlekijntje-juffen spelen maar wat graag met ze! Ook het logo is aangepast. 6. Informatie AMV-Muziekavontuur Kinderen vanaf groep 4 kunnen meedoen met AMV-muziekavontuur. In deze lessen leren de kinderen blokfluit spelen, maar daarnaast is er veel aandacht voor ritme-spel, dansexpressie, zingen en bewegingsspel. Bijna elk muziekstuk dat we op de blokfluit spelen maken we nog mooier met ritmebegeleiding of een dans erbij. Kinderen kunnen 1 of 2 jaar AMV volgen. Na 2 jaar hebben ze een grote vaardigheid op de blokfluit, kunnen noten lezen en ritmes goed herkennen. Dat is een goede basis voor een vervolginstrument óf verder op blokfluit, want goed gespeeld is het een prachtig instrument. Kinderen die al heel goed weten wat ze graag willen spelen, kunnen soms na één jaar Amv al verder. Het vervolg van de AMV doen ze dan op het instrument van hun keuze. Een cursusjaar bestaat uit 35 lessen van 45 minuten en kost 250

5 7. Spelen-met-Muziek en Fun with Music Kinderen van groep 1,2 en 3 kunnen meedoen aan Spelen-met-Muziek of fun-with-music. In deze lessen doen we muzikaal spel: zang, dans, ritmespel, bewegingsexpressie, geluidenverhalen. Meestal werken we een paar weken rondom een thema: andere landen, vervoersmiddelen, herfst, griezelen (=thema kinderboekenweek 2017), Sint en kerst. De lessen Fun-with-Music hebben dezelfde opzet, maar de voertaal is Engels. Docent Saskia heeft diverse keren voor langere tijd in de VS van Amerika gewoond en gewerkt. Ook heeft zij daar haar Orff Music Education teacher certification gehaald. Dat geeft een mooie basis om in het Engels muziekles te geven. Dit jaar zit Fun-with-Music voor het eerst in het aanbod van Muziekcentrum Harlekijntje. Bij aanmelding kunnen ouders een keuze maken tussen Spelen-met-Muziek en Fun-with-Music. De cursus waar het meest belangstelling voor is gaat door. Er is een najaarscursus van september- december (15 lessen 112,50) en een voorjaarscursus van januari -mei (± 18 lessen 135). 8. Prentenboek van het jaar 2018 En ja, ook dit jaar maken de Harlekijntjes weer een mooie muzikale les over het Prentenboek van het jaar 2018 SSSt! de tijger slaapt. Samen met Ans, van gaan ze binnenkort aan de slag. Deze les wordt gepubliceerd in het vakblad De Pyramide. Muziek-op-Schootcollega s uit het hele land gebruiken deze les als basis voor hun workshops in Kinderdagverblijven, scholen en bibliotheken. Uiteraard geven we zelf ook workshops. Nu al te reserveren. De workshops rondom dit nieuwe prentenboek geven we vanaf begin januari het prentenboek van het jaar werd vlak voor Koningsdag bekend gemaakt. Op rommelmarkten in diverse plaatsen hebben we alle knuffels voor de workshop bij elkaar kunnen scharrelen. 9. Dansen in België Van 6 t/m 11 augustus gaan Jacqueline en Saskia naar Dworp in België. In vormingscentrum Destelheide volgen ze daar de opleiding dansdocent. Het wordt vast een opleiding vol beweging, maar ook hopen ze didactische vaardigheden op te doen. Beweging krijgen ze sowieso genoeg; ze gaan niet met trein, auto, vliegtuig of luchtballon maar per fiets! Voor informatie over opleidingen en workshops van Danskant:

6 10. Nieuwe bank, nieuw rekeningnummer De kosten voor het betalingsverkeer zijn de afgelopen maanden sterk gestegen. We hebben een bank gevonden die voor ons veel voordeliger is: KNAB. Vanaf heden is ons rekeningnummer:nl32knab Als je ons nummer in je adresboek hebt staan, wil je dat dan wijzigen? 11. Vrolijke Noot Na afloop van de voorstelling in Junushoff had Saskia nog een huishoudelijke mededeling: Ouders, ga met je kind naar de kleedruimte en neem van daar alle spullen van je kind mee naar huis. Saskia s vader (87 jr) was ook bij de voorstelling en kwam naar Saskia toe: Moet ik nog met je mee naar de kleedruimte om je spullen te halen? Een blokfluit is een prachtig instrument, maar wanneer je vlakbij iemands oor hard blaast is dat een rotgeluid dat ook nog eens gehoorschade op kan leveren. Vanaf les 1 hamert juf Saskia erop dat dat niet mag. Soms gebeurt het toch weer en altijd volgt er dan een preek van de juf: Het is heel vervelend als je niet goed kunt horen, ik wil voorkomen dat jullie slechthorend worden. Vraagt Inge: wat is voorkomen? Juf (nogal verbaasd dat het woord niet bekend is): dat het niet gebeurt. O, zegt Inge, ik dacht dat het dan onvoorkomen was. Pas op dat moment realiseert de juf zich dat er een verschil is tussen vóórkomen en voorkómen. Wat is taal toch leuk en wat heeft Inge dat mooi verwoord! Kinderen van 0 tot 4 jaar kijken uit naar de lessen en de nieuwe cursussen. Ook bij baby s is het genieten en kijkt een moeder al uit naar de twee de les. Zoals hier een reactie na de eerste les; Wij hebben net echt genoten van de eerste muziekles! Volgens mij na 5 minuten even de kat uit de boom kijken heeft Marieke de hele les met een grote lach op haar gezicht meegedaan. Zo leuk om te zien! Ik vond de lentecursus heel leuk en ik heb heel veel zin in de zomercursus ik zing thuis de hele dag luister, luister Wij sluiten in Ede af met een Open Dag van Muziekplein op zaterdag 1 juli! Van harte welkom! In augustus komt Harlekijntje weer terug van vakantie. Op 23 augustus in Ede in de Heideweek met het kinderfestival op woensdagmiddag. Hopelijk komen de heidehoogheden weer even de tent in! Dezelfde dag, 23 augustus, Vlegeldag, is Harlekijntje s morgens met een muziekworkshop in de Muziektent in Bennekom. Colofon Eindredactie: Saskia Beverloo Kopij sturen naar info@harlekijntje.nl Muziekcentrum Harlekijntje Postadres: Hindelaan 12, 6705 CW Wageningen harlekijntje-docenten: Saskia Beverloo Maryanne de Jager Jacqueline Stark

De Notenkraker. Een zomer vol zon. INFO & LESTIJDEN 2018/2019 Spelen-met-Muziek MUZIEK-OP-SCHOOT DE VERFFABRIEK

De Notenkraker. Een zomer vol zon. INFO & LESTIJDEN 2018/2019 Spelen-met-Muziek MUZIEK-OP-SCHOOT DE VERFFABRIEK DE NOTENKRAKER JULI 2018 De Notenkraker Nieuwsbrief van Muziekcentrum Harlekijntje Spetterlessen in Wageningen. Kijk op website of Facebook-pagina van Harlekijntje voor data. Een zomer vol zon Al weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Februari 2015

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Februari 2015 Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Februari 2015 De winter doet nog wat zwakke pogingen, over 2 weken begint de voorjaarsvakantie en misschien het voorjaar ook wel! Daarna beginnen in Bennekom,

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Nog een paar weken dan is het zomervakantie. De lessen van Saskia stoppen al over een week. Jacqueline gaat door tot eind juni en de lessen van Maryanne tot de

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Februari 2016. Het wil dit jaar niet winteren. In de warme decembermaand schreef Saskia het liedje WINTER,

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Februari 2016. Het wil dit jaar niet winteren. In de warme decembermaand schreef Saskia het liedje WINTER, Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Februari 2016 Sneeuwkanonnen Het wil dit jaar niet winteren. In de warme decembermaand schreef Saskia het liedje WINTER, WAAR BLIJF JE NOU? In januari hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. juli 2016

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. juli 2016 Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje juli 2016 Zomer Nog een weekje school en dan is het zomervakantie. De leerlingen van Saskia hadden half juni hun laatste lessen. Jacqueline is inmiddels ook vertrokken

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Februari 2018

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Februari 2018 Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Februari 2018 Het wil dit jaar niet winteren. Saskia s liedje WINTER, WAAR BLIJF JE NOU? is weer uit volle borst gezongen in peuter- en kleutergroepen. Inclusief

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Oktober 2017

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Oktober 2017 Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Oktober 2017 Herfst, sint, kerst, winter Harlekijntje-cursisten leven met de seizoenen: op dit moment wordt er in alle cursussen gezongen, gedanst, getrommeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje November 2014 Herfst, Sint, kerst, winter Harlekijntjecursisten leven met de seizoenen: op dit moment wordt er in alle cursussen gezongen, gedanst, getrommeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Februari 2017

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Februari 2017 Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Februari 2017 Sneeuwkanonnen Na de decemberfeesten hadden we een paar koude weken met zowaar een beetje sneeuw. Genoeg om de winterliedjes uit de kast te halen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Oktober 2013

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Oktober 2013 Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Oktober 2013 Start van het schooljaar Wat gaat de tijd toch snel; het schooljaar lijkt nog maar net begonnen en dan is het al weer herfstvakantie. Er gebeurt

Nadere informatie

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Oktober 2016

Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje. Oktober 2016 Nieuwsbrief van muziekcentrum Harlekijntje Oktober 2016 Herfst, sint, kerst, winter Harlekijntje-cursisten leven met de seizoenen: op dit moment wordt er in alle cursussen gezongen, gedanst, getrommeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Wijboom

Nieuwsbrief Kindcentrum de Wijboom Nieuwsbrief Kindcentrum de Wijboom oktober 2017, nummer 2 Inhoud Nieuwsbrief 1 1 Algemeen nieuws 1 Belangrijke datums 1 Nieuws vanuit de kinderopvang 3 Nieuws vanuit de 5 school Nieuwsbrief 2 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Van de directie. Inhoud

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Van de directie. Inhoud Wilhelminaschool Hogeweg 23 6721VD Bennekom tel.: 0318-414243 629129 (IB/RT) E-mail: directie@wilhelmina.cnsede.nl Homepage: www.wilhelmina.cnsede.nl Nieuwsbrief 24 augustus 2017 28e jaargang nr. 1 Van

Nadere informatie

!!"#$%"&#'((&)"*%'+",-../!

!!#$%&#'((&)*%'+,-../! "#$%"&#'((&)"*%'+",-../ In 2004 vertaalde ik het in het Nederlands: Saskia Beverloo, muziekcentrum Harlekijntje saskia@harlekijntje.nl www.harlekijntje.nl illustraties en kleurplaten: Tineke Vlaming Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 1 Woensdag 26 augustus 2015 Agenda Vrijdag 28 augustus Woensdag 2 september Vrijdag 4 september Woensdag 16 september Vrijdag 18 september

Nadere informatie

In en om de groepen - Welkom Bas Beitler en Larissa de Vries! Fijn dat jullie op De Hoeksteen in groep 1 zijn gestart. Veel plezier op school!

In en om de groepen - Welkom Bas Beitler en Larissa de Vries! Fijn dat jullie op De Hoeksteen in groep 1 zijn gestart. Veel plezier op school! Nr. 14, 3 april 2019 Kalender Donderdag 4 april: 17.30-18.30 uur presentatie/afsluiting themaweken Helden Vrijdag 12 april: Koningsspelen Dinsdag 16, woensdag 17 april: IEP eindtoets groep 8 Donderdag

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: obsapollo@bijeen-hoogeveen.nl 2 oktober 2017 4 oktober

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Saskia en Tineke kennen elkaar van redactiewerk voor de Pyramide, Van beide auteurs is met regelmaat een bijdrage te vinden in de Pyramide.

Saskia en Tineke kennen elkaar van redactiewerk voor de Pyramide, Van beide auteurs is met regelmaat een bijdrage te vinden in de Pyramide. 1 Hoe Piet oranje werd Een prentenverhaal met liedjes ( pag. 18 en 19) voor peuters en kleuters. tekst: Saskia Beverloo. Illustraties: Tineke Vlaming. Het muziekspel bij dit verhaal staat in de Pyramide,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

Sint Maartenschool 2015 2016 28 augustus 2015 Informatiebrief naschoolse activiteiten

Sint Maartenschool 2015 2016 28 augustus 2015 Informatiebrief naschoolse activiteiten Naschools activiteitenaanbod Evenals vorig schooljaar biedt Kindcentrum Het Samenspel gedurende het schooljaar een aantal naschoolse activiteiten aan. Het betreft: - Activiteiten gedurende een heel schooljaar:

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur

6 tot 12x 1 uur. 10 tot 12x 1 uur Muziekatelier Muziekatelier is een grote hit! Wil jij iets doen met muziek maar weet je nog niet precies wat je het leukste vindt? Doe dan mee met het Muziekatelier. Spelenderwijs leer je noten lezen en

Nadere informatie

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin.

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin. Nieuwsbrief 2 24 september 2018 In en om school Vanaf de eerste dag na de vakantie was het al spannend, de baby van meester Henk Jan en Lilian kon elk moment geboren worden. Maar er gingen dagen voorbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

Prentenboeken, daar zit muziek in!

Prentenboeken, daar zit muziek in! Prentenboeken, daar zit muziek in! Elk jaar in januari vinden de peutervoorleesdagen plaats. Dit evenement krijgt steeds meer aandacht. Muziek-op-Schoot docenten worden geregeld gevraagd workshops te geven

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

PS. Heeft u vragen of opmerkingen over deze brief? Mail mij, of loop even binnen. U krijgt altijd antwoord!

PS. Heeft u vragen of opmerkingen over deze brief? Mail mij, of loop even binnen. U krijgt altijd antwoord! Beste ouders/verzorgers, Deze weken is er in alle groepen getoetst. Als ik een willekeurige groep binnen liep, zag ik de kinderen zwoegen en zweten! We nemen de landelijke toetsen van het CITO af zodat

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom

Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom Muziekaanbod 2016-2017 Locatie: kulturhus, Wekerom De dwarsfluitlessen, AMV (algemene muzikale vorming) lessen, aangepaste muziekles en muziektherapie worden verzorgd door docente/therapeute Erika van

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief februari 2018 Nieuwsbrief 12 22 februari 2018 1 e Rapport Morgen, vrijdag 23 februari krijgen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 hun rapport mee naar huis. De kinderen van de groepen 1 en 2 krijgen pas later in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Trefwoord Week 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016

Trefwoord Week 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016 Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: jantje Beton kinderpostzegels koffieochtend oudervertelgesprekken Woensdag 28 september De herfst is officieel afgelopen donderdag

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders

Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders Agenda 1 Oproep percussieband 2 Poppenvoorstelling 3 Open Dag voor nieuwe ouders 4 Afscheid 1 inzamelactie 2 Schoolvoetbaltoernooi 3 Bijdrage groep 1/2a 5 Op tijd 1 Voorleesdagen 2 Talentenjacht 3 Afscheid

Nadere informatie

VOSSENVELLETJE DATUM: 5 JUNI Let op!

VOSSENVELLETJE DATUM: 5 JUNI Let op! Basisschool Vossenburcht Dr. Kuyperstraat 2-4 6535 TK Nijmegen Tel.: 024-3566379 VOSSENVELLETJE ONZE TWEEWEKELIJKSE NIEUWSBRIEF DATUM: 5 JUNI 2014 Let op! - Op 9 juni is het 2 de pinksterdag, alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten:

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten: Nummer 29, 15 januari 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 14-01 Julia Zhou Jiang groep 7 16-01 Dries v Kemenade groep 5 18-01 Mick Simons groep 4 20-01 Flinn vd Zandt groep 6 26-01 Lara Schouteten groep 1-2A

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

De kleine Walvis. Saskia Beverloo, Jacqueline Stark en Maryanne de Jager

De kleine Walvis. Saskia Beverloo, Jacqueline Stark en Maryanne de Jager VVE-LES Doelgroep Peuters vanaf 2,5 jaar en kleuters tot en met 5 jaar. Deze les kan gegeven worden in de MoS-les of als muzikale workshop in een KDV, peuterspeelzaal en groep 1-2 in BO of bibliotheek.

Nadere informatie

GAANDERWIJZER jaargang 1, nummer januari 2018

GAANDERWIJZER jaargang 1, nummer januari 2018 GAANDERWIJZER 2017-2018 jaargang 1, nummer 10 25 januari 2018 Geboren. Iggy van Dorp, zoontje van juf Kim Bannink en Bart van Dorp. Hij is geboren op 12 januari 2018 met een lengte van 53 centimeter en

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Voorjaarsvakantie Team Bereikbaarheid Privacy Schoolfotograaf PKN 40 dagentijd Muziekschool Opvoedavonden De Prenter Laser gamen in de voorjaarsvakantie Kalender februari Kalender

Nadere informatie

September 2015. Nieuws uit het team:

September 2015. Nieuws uit het team: September 2015 Aan alle kinderen en ouders/verzorgers van de Jasker: In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over: Nieuws uit het team Start lesplein Extra vrije woensdagen Informatieavonden Algemene

Nadere informatie

PAPERCLIP. Agenda. 8 september OR/MR vergadering. 10 september schoolreisje. 11 september studiedag

PAPERCLIP. Agenda. 8 september OR/MR vergadering. 10 september schoolreisje. 11 september studiedag PAPERCLIP Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 2 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-2 Schoolfoto s Studiedag Eindtoets groep 8 De onderbouw en de kermis Groep 8 en de plusgroep Gevonden

Nadere informatie

Bs Laetare NIEUWSBRIEF MAART INLOOPSPREEKUUR JEUGDGEZONDHEIDSDIENST

Bs Laetare NIEUWSBRIEF MAART INLOOPSPREEKUUR JEUGDGEZONDHEIDSDIENST Bs Laetare NIEUWSBRIEF MAART 2019 www.bslaetare.nl INLOOPSPREEKUUR JEUGDGEZONDHEIDSDIENST Een paar keer per jaar houdt de jeugdverpleegkundige een inloopspreekuur. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn

Nadere informatie

1 okt nr. BELANGRIJKE DATA

1 okt nr. BELANGRIJKE DATA 1 okt. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA Wo. 3 okt. Start kinderboekenweek Wo 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8 Vrij. 12 okt. Zwanenmeer 10.45-11.30 u. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie Ma. 22 okt. Luizenkammen

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is inmiddels begonnen en wij hopen dat u en uw kinderen een fijne vakantie hebben gehad.

Het nieuwe schooljaar is inmiddels begonnen en wij hopen dat u en uw kinderen een fijne vakantie hebben gehad. Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is inmiddels begonnen en wij hopen dat u en uw kinderen een fijne vakantie hebben gehad. Vorig schooljaar zijn wij gestart met de naschoolse activiteiten

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ De Vreedzame school Blok 4: We hebben hart voor elkaar Leestip van meester Berrie Op school beginnen we de dag altijd met een kwartier lezen. Als

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Beste ouders van de Uilengroep,

Beste ouders van de Uilengroep, Beste ouders van de Uilengroep, De tweede nieuwsbrief. Rondom het thema herfst hebben we weer gezongen, geknutseld, gespeeld, verhaaltjes gelezen, taal -en rekenspelletjes gedaan enz. Ook konden we de

Nadere informatie

Studiemiddag; alle leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij; de volgende nieuwsbrief komt uit

Studiemiddag; alle leerlingen zijn vanaf 12 uur vrij; de volgende nieuwsbrief komt uit Nieuwsbrief december 2017 Inhoudsopgave 1. Agenda 2. Terugblik 3. Typecursus voor de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 4. Pilot naschoolse sportactiviteiten op het plein van De Egelantier 5. Weet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

22 sept. Nieuwsbrief 2. Montessorischool Nijmegen. Inhoud. Schooljaar

22 sept. Nieuwsbrief 2. Montessorischool Nijmegen. Inhoud. Schooljaar Schooljaar 2016-17 22 sept Nieuwsbrief 2 Montessorischool Nijmegen Vooraf Inhoud Vooraf periodeplannen Kalender, schooltuinouders, Kinderboekenweek Big Draw Nijmegen, op tijd komen, techniekouders Technovium,

Nadere informatie

28 september Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Schoolgruitdag. Want gezond zien eten doet eten! Agenda. Weekend. Weekend. Do 28 Vr 29.

28 september Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Schoolgruitdag. Want gezond zien eten doet eten! Agenda. Weekend. Weekend. Do 28 Vr 29. 28 september 2017 Agenda Do 28 Vr 29 Ma 2 Di 3 Weekend Wo 4 Opening Kinderboekenweek voor de kinderen op de tribune. Alle kinderen mogen griezelig verkleed naar school. Gruitdag. Do 5 Landelijke staking.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Peuterspeelzaal het Klavertje. December

Nieuwsbrief. Peuterspeelzaal het Klavertje. December Nieuwsbrief Peuterspeelzaal het Klavertje December 2013 2012 Beste ouder/verzorger, December is altijd een gezellige maand op de peuterspeelzaal. Druk, maar o zo sfeervol. In deze nieuwsbrief leest u meer

Nadere informatie

De beloofde rapportages van de IEP-toets zullen pas op 29 mei bij ons binnen zijn. U ontvangt die dus later dan gepland.

De beloofde rapportages van de IEP-toets zullen pas op 29 mei bij ons binnen zijn. U ontvangt die dus later dan gepland. NUMMER 17 JAARGANG 33 23 mei 2019 Belangrijke data 29 mei Ouderraadvergadering Eemstraat 19.30 uur 30 mei tm 2 juni Hemelvaartsweekend kinderen vrij 3 juni Inloopspreekuur CJG Suat Kilic 8.20 9.20 5 juni

Nadere informatie

Fietscontrole. Beste ouders,

Fietscontrole. Beste ouders, Nieuwsbrief maandag 02 vrijdag 06 oktober Beste ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld 5 om alle ruim 350.000

Nadere informatie

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST.

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Jaargang 4 no. 9 juni 2017 Samen maken wij ons voor het kind! MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Afgelopen dinsdag genoten alle kinderen van

Nadere informatie

Mededelingenblad. Jaargang 12, nummer 03. website: www.bs-hobbitstee.nl. e-mail: info@bs-hobbitstee.nl

Mededelingenblad. Jaargang 12, nummer 03. website: www.bs-hobbitstee.nl. e-mail: info@bs-hobbitstee.nl Mededelingenblad Jaargang 12, nummer 03 website: www.bs-hobbitstee.nl e-mail: info@bs-hobbitstee.nl Mededelingenblad In dit nummer: Muzieklessen op de BSO Bibliotheek op school Afsluiting project herfst

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus!

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Circus Bartiméus Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Geniet van alle foto s, clowntjes en werkjes. En zie alle prachtige kinderen van het SO die een geweldige week hebben gehad! Maandag

Nadere informatie

Weer n liedje. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS

Weer n liedje. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Weer n liedje Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Weer n liedje: het lied... 3 De muziekopname... 4 Activiteiten per leeftijd: Baby s... 4 Massage... 4 Dansen in de ruimte... 4 Dreumesen... 4 Massage... 4 Dansen...

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

2master. express. De school is op donderdag 5 oktober dicht i.v.m. de landelijke staking. Kalender: 4 oktober: Start Kinderboekenweek

2master. express. De school is op donderdag 5 oktober dicht i.v.m. de landelijke staking. Kalender: 4 oktober: Start Kinderboekenweek Kalender: 4 oktober: Start Kinderboekenweek Musical groep 3/4 5 oktober Staken school dicht 9 t/m 11 oktober: Kamp groep 5/6 11 t/m 13 oktober: Kamp groep 7/8 13 oktober: Nieuwsbrief 5 uit 16 t/m 20 oktober:

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Warder 126, 1473 PH Warder. Tel.: 0299 401303 Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data september: 06 september Voor de ouders van de 4 scholen voorlichting Slim Onderwijs. 07/08/09 september Schoolkamp

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus wordt geboren, Lucas 2:1-7 Herders in het veld, Lucas 2:8-20 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Agenda: 17 december oudercommissie

Nadere informatie

Weekbrief apr t/m 28 apr

Weekbrief apr t/m 28 apr Weekbrief 17 22 apr t/m 28 apr Nieuws vanuit het onderwijs Groepsinformatie Opvang 0-2 jaar 0-2 en BSO groepen; de Eendjes, Visjes, Schildpadjes, Fuutje, Orka s, Pinguïns en Haaien Wist u dat? De kinderen

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 21 april 2017

Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Wat was het weer een feest vrijdag 21 april: De Koningsspelen!! Binnenkort Van maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei zijn alle kinderen vrij. Dan hebben we 2 weken

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 SmdB De Ark En dan is de zomervakantie weer voorbij gevlogen! De laatste week was gelijk de zonnigste en ook aankomende week voorspellen ze goed weer. We hopen dat iedereen er

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Nr november 2018

Nr november 2018 Nr. 06 02 november 2018 Inhoud Nr. 06 02 november 2018... 1 ALGEMEEN... 1 Nationaal schooltonbijt... 1 Stagiaires Sport en Spel... 1 Voorbereiding Sint en Kerst... 2 Hoofluisvrij!... 2 ParnasSys... 2 OPROEP*****OPROEP*****OPROEP*****...

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

muziekproject Amstelschool

muziekproject Amstelschool JAARVERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 2 Overzicht activiteiten 3 Toelichting activiteiten 4 Leerlingen 5 Combinatiefunctie cultuurcoach 6 Gegevens 7 Statistiek 8 muziekproject Amstelschool VOORWOORD

Nadere informatie

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders 2018 2019 Agenda 22 oktober t/m 28 oktober: Herfstvakantie Vrijdag 9 november: Nationaal schoolontbijt 4 december: Sinterklaas Vrijdag 21 december: kerstontbijt.

Nadere informatie

Workshops 4 + Najaar 2017 Aan deze activiteiten zijn kosten verbonden

Workshops 4 + Najaar 2017 Aan deze activiteiten zijn kosten verbonden ). leef Aan deze activiteiten zijn verbonden Burgemeester van Gentsingel 1b, 2636 BP Schipluiden (015) 380 71 38 MY FIRST ENGLISH COURSE Speciaal voor jonge kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

Wij hopen jullie allemaal te zien bij deze leuke workshops!

Wij hopen jullie allemaal te zien bij deze leuke workshops! De afgelopen twee jaar hebben er al zes basisscholen deelgenomen aan het project Molenwaard Actief. Vanaf dit schooljaar zullen we, met een nieuwe collega en twee stagiaires van start gaan op 16 scholen.

Nadere informatie

belangrijke data september 2018 nr. 2

belangrijke data september 2018 nr. 2 belangrijke data..... 13 september 2018 nr. 2 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Agenda 5 oktober start kinderboeken week 6 oktober oud papier container 15 tot 23 oktober herfstvakantie 24 oktober luizencontrole 14 november 10-minuten gesprekken

Nadere informatie