Nieuwsbrief maart Geachte ouder(s)/ verzorger(s),

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief maart Geachte ouder(s)/ verzorger(s),"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief maart 2017 Geachte ouder(s)/ verzorger(s), Het is een goede gewoonte van onze school om u tijdig en goed te informeren over allerhande zaken betreffende onze school. Dit doen we door middel van een infobulletin dat een aantal keren per schooljaar zal verschijnen. In dit infobulletin is er een terugblik op de verschillende activiteiten van afgelopen periode opgenomen. Ook onze website is een bron van informatie. Helemaal volledig kan al die informatie niet zijn en daarom is het bij ons op school een goede gewoonte dat u altijd welkom bent bij specifieke vragen. Neem bij vragen contact op met de mentor van uw zoon/dochter of de directie. Werkveldervaring vmbo Op het Connect College maken de leerlingen kennis met loopbaanoriëntatie en begeleiding. We laten de leerlingen zoveel mogelijk kennis maken met de verschillende beroepen en opleidingen die er zijn. Het doel van deze loopbaanoriëntatie is dat de leerlingen een goede keuze kunnen maken voor hun vervolgopleiding en toekomstige beroep. Een van de onderdelen van LOB is werkveldervaring opdoen. De leerlingen van klas 1 en 2 hebben tijdens de Open Week een dag kennisgemaakt met een werkomgeving. Na afloop van deze werkvelddag hebben ouders en leerlingen een enquête ingevuld m.b.t. hun ervaringen. Liefst 150 personen hebben deze enquête ingevuld. Op de vraag: Hoe heeft de leerling deze stage ervaren, reageerden men: leerzaam, leuk, erg leuk, positief, bloeide helemaal op van de verantwoording die ze kreeg, concreet kunnen ervaren wat voor werk moeder doet, interessant maar vermoeiend, ervarend leren is een boeiende manier van leren, een geslaagde dag. Tips voor het volgend jaar: aanwijzingen meegeven voor verslag maken, misschien een paar dagen langer, opdracht meegeven, meer hulp bij zoeken stageplaats, volgend jaar weer doen! Decanaat vmbo Vanaf 1 maart j.l. is mevr. Grispen gestart in haar nieuwe baan als teamleider onderbouw vmbo in BC Broekhin te Swalmen-Reuver. Voor onze school betekent dit dat het decanaat vmbo, vanaf heden, voorlopig wordt overgenomen door mevr. E. Stormen, teamleider vmbo bk en dhr. J. Heijthuijsen, teamleider vmbo gt.

2 Excursies vmbo Donderdag 23 maart is er een excursie voor de leerlingen van 3 vmbo b/k D&P (dienstverlening en producten) en PIE (produceren, installeren en energie) naar het bedrijf LEOLUX en Gilde Opleidingen. Doel is kennismaken met een technisch bedrijf en een bezoek te brengen aan Gilde opleidingen. Dinsdag 28 maart is er een excursie voor de tweedejaars leerlingen VMBO in het kader van CKV. We gaan naar de STRP Biënnale in Eindhoven. STRP (spreek uit als strijp ) groeide in acht edities uit tot het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland, met in 2015 bijna bezoekers in tien dagen. Kenmerkend is de typisch Eindhovense mix van creativiteit en technologie. Daarnaast produceert en presenteert STRP steeds meer nieuw werk en nieuwe concepten van legendarische performance-pioniers, jonge choreografen, visionaire auteurs en opkomende hybride makers. Het thema van STRP Biënnale 2017 is Senses & Sensors ; zintuigen en sensoren. Senses & Sensors gaat over waarneming. Waarneming van onszelf en de wereld om ons heen en de vele manieren waarop technologie die waarneming beïnvloedt en steeds verder oprekt. Wij bezoeken de tentoonstelling en de leerlingen krijgen allemaal 1 workshop. Lenteschool 2017 De komende meivakantie van 2017 organiseert onze school, in samenwerking met DOK Studiebegeleiding een Lenteschool voor de leerlingen van onze school. De lenteschool is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen die dreigen te doubleren en voor leerlingen die onderpresteren. In de meivakantie krijgen deze leerlingen in éen of twee vakken ondersteuning aangeboden. De Lenteschool wordt aangeboden voor leerlingen van vmbo-gt3, havo en vwo 4-5 voor een aantal vakken. Op donderdag 16 maart om 19:30 uur informeren we de ouders graag over dit advies. De ouderavond vindt plaats aan de Populierlaan. Alle ouders van de genoemde klassen hebben via Magister een uitnodigingsbrief ontvangen. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de teamleider van uw zoon/dochter. Proefwerkweek maart 2017 Deze week start voor alle leerlingen de proefwerkweek. Het rooster en de tijden zijn te vinden op de website. We wensen alle leerlingen veel succes de komende weken bij het maken van de proefwerken.

3 Resultaatvergaderingen maart 2017 Op dinsdag, woensdagen en donderdag maart zijn de resultaatvergaderingen gepland. Op deze dagen is een verkort rooster met lessen van 40-minuten. Vastenactie De vastenactie komt eraan. U heeft inmiddels al veel informatie over de vastenactie ontvangen. Op vrijdag 24 maart gaat de vastenactie van start met de variété-show. Een geweldige show met en door leerlingen, waarbij ook u als ouder van harte bent uitgenodigd. Op vrijdag 31 maart is de laatste dag met tal van activiteiten. Als goede doel is dit jaar stichting ALS (spierziekte) door de leerlingen gekozen. De missie van Stichting ALS: het vinden van de oorzaak en daardoor ook mogelijk toekomstige behandeling, door het stimuleren en financieren van wetenschappelijk onderzoek naar ALS én het creëren van een betere levenskwaliteit en zorg voor de huidige ALS patiënten en hun omgeving. Het Connect College hoopt zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Activiteitenweek op het Connect College In de week van 3 april bruist het Connect College van de activiteiten. Bussen zullen zich vervoegen bij de schoolpoorten om de leerlingen naar verre oorden te transporteren, waar zij kennis zullen maken met de cultuur van die landen. Op sommige reizen krijgt de leerling de kans zijn kennis van de buitenlandse talen te showen. Leren maar dan anders en elders. De thuisblijvers krijgen educatieve opdrachten en cursussen aangeboden. Een drukke maar interessante werkweek voor leraar en leerling. De directie en het personeel van het Connect College wensen allen een fijne en leerzame week. Hieronder volgt een korte beschrijving van de activiteiten die eraan staan te komen. CROSS YOUR BORDERS Voor de leerlingen van klas 4 havo-vwo die niet deelnemen aan de talenreis, organiseren we op school het project Cross Your Borders. Cross Your Borders is een onderwijsproject voor leerlingen van leerjaar 4 van havo/vwo. Tijdens het project onderzoeken leerlingen in groepen een ontwikkelingsland en maken hierover een creatieve presentatie. Voor extra info:

4 Talenttijd, theater, dia-toetsen, herkansingen, examentraining en verkeer in het VMBO VMBO maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag brugklas talenttijd talenttijd theater vrij verkeersdag 2 vmbo Dia-toets Dia-toets theater Dia-toets vrij 3 vmbo vrij Schaatsen/bowl talenttijd talenttijd vrij en 4 vmbo bk Ex-training Ex-training Ex-training Ex-training Ex-training 4 vmbo gt herkansing herkansing herkansing herkansing herkansing In de activiteitenweek van 4 t/m 8 april is er voor de brugklas vmbo (talenttijd met sport, muziek, keuken en een creatief programma, daarnaast de toneelgroep ROET met hun voorstelling RESPECT). Voor de leerlingen van de tweede klas staat ook de toneelgroep ROET op het programma. Op de andere dagen maken deze leerlingen hun DIA-toetsen voor Nederlands, Engels en wiskunde. Dit zij methode-onafhankelijke volgtoetsen, om de sterke en zwakke punten van een leerling vast te stellen. De leerlingen van de vierde klassen vmbo (onze examenklassen) zullen zich deze week voorbereiden op hun komende examens. De leerlingen van vmbo bk starten alvast met examentraining voor de vakken waarbij het examen op computer wordt gemaakt. De leerlingen van 4 vmbo gt kunnen in deze week hun herkansingen inzetten, waarbij een gemaakt schoolexamen opnieuw gemaakt en hopelijk verbeterd wordt. Voor de leerlingen van 3 vmbo geldt een apart programma. Veel klasgenoten zijn namelijk op schoolreis naar Italië. De zogenaamde thuisblijvers vmbo, havo en vwo zullen samen op dinsdag naar Maaseik fietsen en eerst gaan schaatsen en daarna bowlen. Op woensdag en donderdag krijgen deze leerlingen de gelegenheid om hun talenten op gebied van sport, muziek, poëzie, keuken en creatie aan te spreken. Gymnasium 4 naar Rome Voor de vierde keer gaan onze gymnasiasten in de activiteitenweek naar Rome. Het prachtige erfgoed van de stad Rome, waaronder het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en de Trevifontein, laat het rijke verleden van de eeuwige stad zien. De stad is een boeiende mix van geschiedenis, kunst en cultuur. We wandelen door de stad en staan (letterlijk en figuurlijk) stil bij overblijfselen van Romeinse gebouwen, kerken, obelisken, fonteinen, beelden en schilderingen. De leerlingen hebben ieder onder-werpen gekozen en hierover een presentatie voorbereid. Ter plekke

5 geven ze uitleg aan hun klasgenoten. Naast kunst en cultuur wordt er natuurlijk ook lekker Italiaans gegeten en genieten we van het zonnetje! Naar Spanje Hola! De leerlingen van 5VWO die Spaans hebben, gaan in de activiteitenweek naar Spanje. Ze zullen in contact komen met de mensen en cultuur van het land en de stad Barcelona. En ze zullen elke dag Spaanstalige gidsen hebben en zodoende veel in aanraking komen met de doeltaal. Kortom het wordt een leerzame en fantastische week! Saludos Engelandreis 2017 Een grote groep leerlingen van havo-4- en vwo-4-leerlingen gaan in de activiteitenweek naar Engeland. De bussen vertrekken eerst naar het specifieke platteland en de mooie cultere steden van Engeland. Maar bij een reis naar Engeland mag natuurlijk Londen niet ontbreken. De laatste dagen van de reis zullen doorgebracht worden in dé hoofdstad van Engeland en The United Kingdom: Londen. Met de metro gaan we proberen zoveel mogelijk van Londen te zien zowel de populaire bezienswaardigheden en musea als de welbekende shopping streets. Daarnaast zal er een sportochtend in Hyde Park op de planning staan, een mooie avondwandeling langs o.a. de Thames, en een avondje bios. Italiëreis 2017 Ook dit jaar vindt de inmiddels traditionele Italiëreis weer plaats voor alle derdejaars leerlingen. Op vrijdag 31 maart, stipt uur, vertrekken zeven bussen vanaf het Connect College voor deze vijfdaagse reis richting het Gardameer. Vanuit daar bezoeken we enkele dorpen aan het Gardameer. Ook Bergamo, Verona en Venetië met zijn vele kanalen worden bezocht.. Gedurende de reis plaatsen we geregeld dagverslagen en foto s op de website van het Connect College. Daarnaast zullen we dit jaar voor het eerst gebruik maken van de facebookpagina van het Connect College. U kunt ons dus zo n beetje live volgen. 2 havo/vwo: Voedingsweek Maandag 3 april start voor de leerlingen van 2 havo en 2 vwo de activiteitenweek. Gedurende een week zullen leerlingen een onderzoeksvraag, met als thema "voeding", gaan uitwerken. De kennis die ze deze week opdoen, zullen ze delen met andere leerlingen d.m.v. een presentatie. Het verkrijgen van kennis over voeding en het samenwerken zal centraal staan. Daarnaast krijgen alle leerlingen een kookles aangeboden. Met de door hun gedane boodschappen kunnen zij een smakelijke maaltijd bereiden. En dan is het 'bon appetit'.

6 Berlijnreis Een grote groep leerlingen van havo 4 en vwo 4 gaan de hoofdstad, de metropool Berlijn, van Duitsland verkennen. Van de Reichstag tot de East Side Gallery, de hele stad wordt in al zijn facetten verkend. Bovendien brengen we ook een bezoek aan de voormalige STAZIgevangenis en het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen. Een reis boordevol cultuur, geschiedenis en natuurlijk een grote portie gezelligheid. Activiteitenweek burgklas th-hv-g Tijdens de activiteitenweek zullen de leerlingen van de brugklas een aantal toetsen maken voor het leerlingvolgsysteem, de DIA-toetsen. Deze toetsen worden in de onderbouw elk jaar afgenomen om de ontwikkeling in de kernvakken te volgen en om eventuele hiaten op te sporen. De toetsen bestaan uit de volgende onderdelen: woordenschat en begrijpend lezen, rekenen en wiskunde. Verder zijn er interactieve toneelvoorstellingen over omgaan met geld. Op vrijdag hebben de leerlingen van de brugklas een verkeersdag. Het rooster voor deze activiteiten komt op het dagrooster. Examenklassen HAVO/VWO De eindexaminandi zullen zich deze week buigen over de herexamens en herkansingen om zo goed mogelijk in de startblokken te staan voor het nakende Centraal Schriftelijk eindexamen. Leraren, onderwijsondersteunend personeel en directie wensen de kandidaten veel succes. Voorbereidingen voor vwo-5 De leerlingen van vwo 5, die niet mee naar Spanje zijn, gaan in de activiteitenweek aan de slag met meerdere opdrachten. Die opdrachten verschillen per leerling. Voor biologie staan mondelingen en een mobiel practicum gepland. De leerlingen krijgen verder opdrachten voor een aantal vakken om te wennen aan de grote werken in de eindexamenklas. Al deze activiteiten vinden plaats op maandag, woensdag en donderdag. Op dinsdag gaan alle leerlingen naar Amsterdam. Daar bezoeken ze het Stedelijk Museum. VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN Heeft u vragen en/of opmerkingen over uw zoon/dochter, de school of bepaalde schoolse aangelegenheden, aarzel dan niet om contact op te nemen. De mentor van uw kind is in principe uw eerste aanspreekpunt. Kan hij/zij u niet verder helpen, dan kan wellicht een leerlingcoördinator of teamleider u te woord staan. Raymond Verjans, directeur vmbo Danny Hermans, directeur havo/vwo

ACTIVITEITENWEEK OP HET CONNECT COLLEGE

ACTIVITEITENWEEK OP HET CONNECT COLLEGE ACTIVITEITENWEEK OP HET CONNECT COLLEGE In de week van 4 april bruist het Connect College van de activiteiten. Bussen zullen zich vervoegen bij de schoolpoorten om de leerlingen naar verre oorden te transporteren,

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR

JAARKALENDER SCHOOLJAAR JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 SEPTEMBER 2016 weeknr maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 1-9-2016 2-9-2016 36 5-9-2016 6-9-2016 7-9-2016 8-9-2016 9-9-2016 opening schooljaar 13.00 uur: introductie-middag

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR (up-date )

JAARKALENDER SCHOOLJAAR (up-date ) JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2018-2019 (up-date 31-07-2018) AUGUSTUS 2018 13-aug 14-aug 15-aug 16-aug 17-aug 33-18 zomervakantie van 07-07-2018 t/m 19-08-2018 boeken ophalen boeken ophalen 20-aug 21-aug 22-aug

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR (up-date )

JAARKALENDER SCHOOLJAAR (up-date ) JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2018-2019 (up-date 27-11-2018) AUGUSTUS 2018 13-Aug 14-Aug 15-Aug 16-Aug 17-Aug 33-18 zomervakantie van 07-07-2018 t/m 19-08-2018 boeken ophalen boeken ophalen 20-Aug 21-Aug 22-Aug

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief DGVG. Daaf Gelukschool, Vestiging Gunning op de Daaf Geluk

Nieuwsbrief DGVG. Daaf Gelukschool, Vestiging Gunning op de Daaf Geluk Daaf Gelukschool, Vestiging Gunning op de Daaf Geluk Jaargang 1, nummer 1, 13 september 2018 Welkom Welkom bij de eerste nieuwsbrief van de Daaf Gelukschool en de vestiging Gunning op de Daaf Geluk. Lang

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Infobulletin mei 2018

Infobulletin mei 2018 Infobulletin mei 2018 Beste leerlingen, beste ouders, Het is een goede gewoonte van onze school om u tijdig en goed te informeren over allerhande zaken die op onze school spelen. Dit doen we door ons infobulletin

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 3 MAVO. Schooljaar

INFORMATIEAVOND 3 MAVO. Schooljaar INFORMATIEAVOND 3 MAVO Schooljaar 2017-2018 Programma Algemene informatie Informatie Londen Voorlichting decanaat Kennismaking mentor Wie is wie en wie doet wat? Teamleider 3 en 4 mavo Decaan Mentorondersteuner

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Maart 2017

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Maart 2017 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Maart 2017 Beste ouders en leerlingen, In deze nieuwsbrief stellen wij u op de hoogte van de komende activiteiten en de sollicitatieprocedure voor de teamleiders onderbouw en

Nadere informatie

ccrvjdhm7/9/13 Pagina 1

ccrvjdhm7/9/13 Pagina 1 Nieuwsbrief Schooljaar 2013-2014 Nummer 1 september 2013 Geachte ouder(s)/ verzorger(s), Het is een goede gewoonte van onze school om u tijdig en goed te informeren over allerhande zaken betreffende onze

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426

BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, 24 februari 2016 Geachte mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Informatieavond. Havo 4 2011-2012

Informatieavond. Havo 4 2011-2012 Informatieavond Havo 4 2011-2012 Examendossier 1: Algemeen examenreglement 2: Regels m.b.t. onregelmatigheden 3: Procedure bij onregelmatigheden 4: Overgangsnormering Enkele vakken sluiten af met een schoolexamencijfer

Nadere informatie

Basis Kader Regulier. Onderwijs op maat. Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017

Basis Kader Regulier. Onderwijs op maat. Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017 Basis Kader Regulier Onderwijs op maat Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017 Mogelijkheden binnen Were Di Regulier Basis, niveau 2 Kader, niveau 3, niveau 4 GT, niveau

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018 Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018 Begin 102e cursus maandag 3 september 08.30-17.00 Ophalen boeken 10.00 Toelatingsexamens dinsdag 4 september 08.30-17.00 Ophalen boeken 12.30 Leerlingen

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Algemene ouderavond. VMBO leerjaar 3. Woensdag 9 september 2015. basis, kader en GT

Algemene ouderavond. VMBO leerjaar 3. Woensdag 9 september 2015. basis, kader en GT Algemene ouderavond VMBO leerjaar 3 basis, kader en GT Woensdag 9 september 2015 Teamleiders: Paul Timmermans vmbo basis en kader Caroline Smit vmbo GT Examensecretaris Esther Dammers Onderwerpen 1. Examenreglement

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda augustus 2019 maandag 26 augustus dinsdag 27 augustus Begin 103e cursus 17:00 Ophalen boeken 10:00 Toelatingsexamens 17:00 Ophalen boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill Hill College Goirle, 12 september 2018 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1819-039/NIK/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula Welkom bij de informatieavond leerjaar 3 Frank van der Meeren Teamleider bovenbouw mrn@huygenscollege.nl 19.00 uur Opening en schoolreis Londen 19.10 uur Beroepskeuze

Nadere informatie

VERBINDEND ONDERWIJS. VMBO Connect College

VERBINDEND ONDERWIJS. VMBO Connect College VERBINDEND ONDERWIJS VMBO Connect College C O N N E C TC O L L E G E. N L VERBINDEND ONDERWIJS CONNECT COLLEGE Eén brede scholengemeenschap Onderwijs voor alle leerlingen Georganiseerd in kleine eenheden

Nadere informatie

JAARAGENDA #7

JAARAGENDA #7 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 13-apr zo 14-apr wk30 ma 15-apr 3m: beroepsstage t/m 18/4 3v: Londen 4h: maatschappelijke stage di 16-apr wo 17-apr Masterclass theater Masterclass theater

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 6 maart 2015 2014-2015 Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij In dit nummer:

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 JAARAGENDA de Passie 2016-2017 - ouders DATUM BEGIN EINDE ACTIVITEIT WEEK 33 Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 rooster online zondag 21 augustus 2016 Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Jaaragenda voor leerlingen

Jaaragenda voor leerlingen Jaaragenda voor leerlingen september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken maandag 4 september Begin 101e cursus 08:30 Toelatingsexamens 8:30-17:00 Uitreiken boeken dinsdag 5 september 8:30-17:00

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

: OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG

: OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG : OPEN DAG JAARAGENDA 2018-2019 #5 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec P3 zo 6-jan wk17 ma 7-jan di 8-jan wo 9-jan Masterclass theater Masterclass theater Masterclass theater do 10-jan vr 11-jan

Nadere informatie

JAARAGENDA #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min.

JAARAGENDA #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min. JAARAGENDA 2018-2019 #4 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 15-dec zo 16-dec wk16 ma 17-dec 3k: toetsweek + D&P (45 min.) 3m: toetsweek (45 min.) 4-5-6 h/v: toetsdagen 4k: maatschappelijke

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur

VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur VMBO g/t HAVO VWO Gymnasium Tweetalig VWO Technasium Kunst & Cultuur contactavond havo 4 2016-2017 programma informatie afdelingsleider havo: dhr. Florisse informatie leerlingencoördinator havo BB: mw.

Nadere informatie

september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken november-2017

september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken november-2017 september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken maandag 4 september Begin 101e cursus 08:30 Toelatingsexamens 8:30-17:00 Uitreiken boeken dinsdag 5 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3

Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Met Penta naar je top! Welkom kennismaking en voorlichting Mavo 3 Programma - Algemene informatie - Informatie over decanaat - Met de mentor naar de klas voor verdere informatie en gelegenheid tot vragen

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen De laatste loodjes Programma tot en met het examen Meivakantielessen In de meivakantie worden door trainingen gegeven. Uiteraard zullen er in elk geval trainingen zijn voor het kernvak: Wiskunde. Voor

Nadere informatie

Voorlichting. Examenjaar LOB

Voorlichting. Examenjaar LOB Voorlichting Examenjaar LOB 3-10 - 2017 PTA Programma van Toetsing en Afsluiting PTA Leerjaar 3 en 4 Alle toetsen en opdrachten die meetellen voor SE Planning van het schooljaar Wanneer ben je geslaagd?

Nadere informatie

BOVENBOUW HAVO. Klas 4 en 5 en het examen

BOVENBOUW HAVO. Klas 4 en 5 en het examen BOVENBOUW HAVO Klas 4 en 5 en het examen september 2014 Bovenbouw HAVO Programma: Welkom Algemeen Begeleiding Tijdpad decanaat Het Examen Toetsen, rekentoets Pauze Kennismaken met de mentoren W. Ruijsch

Nadere informatie

m e d e d e l i n g e n

m e d e d e l i n g e n m e d e d e l i n g e n Activiteitenweek 2 e klas De activiteitenweek voor de 2 e klas stond in het teken van goede doelen. Er waren 8 goede doelen waarvoor verschillende activiteiten georganiseerd waren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 15 januari 2016

Nieuwsbrief, 15 januari 2016 Nieuwsbrief, 15 januari 2016 OPEN DAG Voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders openen we op woensdag 20 januari van 14.30-17.30 uur en 18.30-20.30 uur onze deuren. Op beide locaties, de hoofdvestiging

Nadere informatie

DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC

DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC augustus wk 34 ma 18 di 19 wo 20 do 21 vr 22 augustus wk 35 1 e schoolweek ma 25 Plenaire vergadering 8.30-9.30; 9.30-1300 jaaropening klas + mentor; 10.30-15.30

Nadere informatie

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN AUGUSTUS Vast inhaalmoment: maandag 9e uur WEEK 31 WEEK 32 WEEK 33 WEEK 34 activiteitenweek 1 WEEK 35 Ma. 29 juli 5 aug 12 aug 19 aug Opening schooljaar Leerlingen vrij 26 aug Di. 30 juli 6 aug 13 aug

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

vwo havo Gerrit van der Veen College

vwo havo Gerrit van der Veen College vwo havo Gerrit van der Veen College 2017 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke en leuke keuze: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? Het Gerrit van der Veen College

Nadere informatie

Oud-leerling Tom ter Elst brengt een bezoek aan het Dominicus College.

Oud-leerling Tom ter Elst brengt een bezoek aan het Dominicus College. Nummer 28 10 april 2018 Oud-leerling Tom ter Elst brengt een bezoek aan het Dominicus College. Afgelopen woensdag bracht Tom ter Elst een bezoek aan zijn oude school. Tom die werkt als hoogleraar wiskunde

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012!

JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo. NIEUW GEBOUW in 2012! JOUW SCHOOl! Romana, 13 jaar, Klas 1 havo/vwo NIEUW GEBOUW in 2012! Spiksplinternieuw Als je in augustus 2012 op het Maerlant in de brugklas zit, ben je de eerste gebruiker van een gloednieuw gebouw. Via

Nadere informatie

Maurick College. Havo 5

Maurick College. Havo 5 Maurick College Havo 5 Contact mentor H5 Contact thuis belangrijk; studievoortgang en welzijn zoon/dochter Ouderavonden: - Na periode 1 uitnodiging oudergesprek (indien nodig) - Na periode 2 uitnodiging

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Ouderbrief 3 18 februari 2019

Ouderbrief 3 18 februari 2019 Beste ouders/verzorgers, We zitten midden in het schooljaar. De school bruist van de activiteiten. Een paar leerlingen van onze school hebben tijdens die activiteiten zelfs de koning ontmoet. Lees daarover

Nadere informatie

Jaaragenda Burggravenlaan versie IV periode weeknr. weeknr. dag datum activiteit kalender school

Jaaragenda Burggravenlaan versie IV periode weeknr. weeknr. dag datum activiteit kalender school Jaaragenda Burggravenlaan 2018-2019 versie IV periode weeknr. weeknr. dag datum kalender school activiteit 1 wo 29-08-2018 Introductiedagen Teambuilding 4H Winterberg Teambuilding 5V TU Twente PWS start

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets P dag datum Kader Mavo Havo/v onderbouw Havo/v bovenbouw 0 ma 17 aug. 18 aug. 19 aug. 20 aug. 21 aug. za 22 aug. P1 zo 23 aug. CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB 1 ma 24

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Oudernieuws havo/vwo. Voorwoord. Inspectiebezoek op 3 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, Inspectiebezoek

Oudernieuws havo/vwo. Voorwoord. Inspectiebezoek op 3 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, Inspectiebezoek Oudernieuws havo/vwo 15 APRIL 2019 Inhoud: Voorwoord Inspectiebezoek Paasviering Impressie Kunstexpositie Aanmelding en DCQuest Examen Hoofd in de zon Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Zo tegen de meivakantie,

Nadere informatie

VOORLICHTING LEERJAAR 3

VOORLICHTING LEERJAAR 3 VOORLICHTING LEERJAAR 3 Programma: Algemene informatie Kennismaking met de mentor Programma Dhr. Erens: teamleider bovenbouw Welkom Verschillen onderbouw en bovenbouw Examens Mevr. Rompen; decaan Keuzes

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

newman college agenda Fijne paasdagen! Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 29 maart 2018 maart april

newman college agenda Fijne paasdagen! Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 29 maart 2018 maart april newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 29 maart 2018 agenda maart 29 oudernieuwsbrief 7 eindpresentaties meesterproeven technasium havo 5 en vwo 6 29 mentoravond

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 20 september 2017 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1718-040/NIK/AHA/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

13. Studiekosten. Vrijwillige ouderbijdrage. Overige kosten. Boekenfonds. Stichting leergeld. Inhoudsopage

13. Studiekosten. Vrijwillige ouderbijdrage. Overige kosten. Boekenfonds. Stichting leergeld. Inhoudsopage 13. Studiekosten Vrijwillige ouderbijdrage Het ministerie van OC&W bekostigt de scholen voor zowel personele als materiële zaken. Om kinderen goed te kunnen voorbereiden op datgene wat de maatschappij

Nadere informatie

Don Bosco College. Advies basisschool. Jouw groei is ons doel. LVS Ervaringen met de leerling

Don Bosco College. Advies basisschool. Jouw groei is ons doel. LVS Ervaringen met de leerling Don Bosco College Jouw groei is ons doel Advies basisschool LVS Ervaringen met de leerling Brede scholengemeenschap VWO HAVO VMBO Voortgezet Onderwijs in schema WO HBO MBO Werken 6 VWO 5 HAVO 4 V M B O

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Beste leerlingen, Dit is de regeling met betrekking tot het einde van het huidige schooljaar en het begin van volgend schooljaar. In deze regeling kunnen jullie lezen wanneer je wel of niet naar school

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr.

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr. Einde schooljaar 2017-2018 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Jaaragenda Burggravenlaan versie II periode weeknr. weeknr. dag datum activiteit kalender school

Jaaragenda Burggravenlaan versie II periode weeknr. weeknr. dag datum activiteit kalender school Jaaragenda Burggravenlaan 2018-2019 versie II periode weeknr. weeknr. dag datum kalender school activiteit 1 wo 29-08-2018 Introductiedagen Teambuilding 4H Winterberg Teambuilding 5V TU Twente PWS start

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig.

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig. BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de oud der(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, maart 2018 Geachte mevrouw, mijnheer, beste

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Huygens College - Tweede Fase havo/vwo. Ouderavond

Huygens College - Tweede Fase havo/vwo. Ouderavond Huygens College - Tweede Fase havo/vwo Ouderavond 20-09-2016 Programma van de avond Opening en korte voorstelronde Tweede Fase havo/vwo Profielen en vakkenpakket Studiehuis Indeling schooljaar 2016-2017

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie