Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker BETAFACT 50 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane stollingsfactor IX

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker BETAFACT 50 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane stollingsfactor IX"

Transcriptie

1 Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker BETAFACT 50 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane stollingsfactor IX Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. - Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. - Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen, want het is alleen aan u voorgeschreven. Het kan schadelijk zijn voor anderen, ook al hebben zij dezelfde klachten als u. - Krijgt u last van een van de bijwerkingen die in rubriek 4 staan? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Wat is BETAFACT en waarvoor wordt dit middel gebruikt? 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? 3. Hoe gebruikt u dit middel? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u dit middel? 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie 1. Wat is BETAFACT en waarvoor wordt dit middel gebruikt? BETAFACT is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van de hemostatica (bloedstollingsbevorderende middelen). De werkzame stof is humane stollingsfactor IX, een eiwit dat van nature in het lichaam voorkomt. Dit eiwit heeft als taak voor de normale stolling van het bloed te zorgen en te voorkomen dat een bloeding te lang duurt. Dit middel wordt gebruikt om het tekort aan stollingsfactor IX te compenseren en zo bloedingen te voorkomen en te behandelen bij patiënten met hemofilie-b. Hemofilie-B is een erfelijke ziekte die wordt gekenmerkt door een tekort aan een eiwit dat stollingsfactor IX wordt genoemd. Dit tekort leidt tot stoornissen in de bloedstolling. 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? Wanneer mag u dit middel niet gebruiken? U bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6. U bent allergisch voor heparine of een daarvan afgeleide stof. U hebt in het verleden een verlaagd aantal bloedplaatjes gehad als gevolg van een geneesmiddel dat heparine bevatte. Als uw arts u heeft verteld dat u allergisch bent voor heparine, dient u contact op te nemen met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.

2 Risico op bloedstolsels Uw arts dient de mogelijke voordelen van behandeling met humane stollingsfactor IX te evalueren vanwege het risico op het ontstaan van stolsels in het bloed (trombo-embolische complicaties): bij patiënten met aanwijzingen voor afbraak van bloedstolsels (fibrinolyse); bij patiënten die zich presenteren met de vorming van meerdere stolsels in het circulerende bloed (diffuse intravasale stolling); bij pasgeborenen; als u pas bent geopereerd; als uw bloedstolling abnormaal hoog is; als u een leveraandoening heeft. Uw arts zal u vragen uw bloed te laten onderzoeken om aanwijzingen voor deze complicaties zo snel mogelijk op te sporen. Risico op voorvallen in hart en bloedvaten Uw arts moet de mogelijke voordelen van behandeling met humane stollingsfactor IX afwegen tegen mogelijke risicofactoren voor hart en bloedvaten. Risico op allergische reacties Vanwege het risico op allergieën (zie rubriek 4) tijdens de toediening van factor IX moeten de eerste injecties met dit middel onder medisch toezicht worden toegediend om een eventuele allergische reactie onmiddellijk te kunnen behandelen. Uw arts zal u informeren over de waarschuwingssignalen voor een allergische reactie (zie rubriek 4). Als een van deze bijwerkingen zich voordoet, staakt u de behandeling onmiddellijk en waarschuwt u een arts zodat deze afhankelijk van de aard en ernst van de reactie de juiste behandeling kan starten. Na herhaalde behandelingen met dit middel kan uw immuunsysteem op factor IX reageren door remmers (antistoffen tegen factor IX) aan te maken. De aanwezigheid van dergelijke remmers kan de werkzaamheid van de behandeling verminderen. Uw arts moet regelmatig bloedonderzoek laten uitvoeren om op de aanwezigheid van deze remmers te controleren en hun hoeveelheid te bepalen. Er is een verband aangetoond tussen de aanwezigheid van factor IX-remmers en het optreden van allergische reacties. Daarom is het volgende van toepassing: Als bij u na het gebruik van factor IX een allergische reactie optreedt, moet onderzoek naar de aanwezigheid van remmers worden uitgevoerd. Als factor IX-remmers worden aangetroffen, is er een hoger risico op het ontstaan van een ernstige allergische reactie tijdens het injecteren van factor IX. Dit middel bevat sporen van andere humane eiwitten dan factor IX. Deze eiwitten kunnen ook een rol spelen bij het optreden van allergische reacties. Informatie over veiligheidsmaatregelen op grond van de oorsprong van BETAFACT Dit middel wordt gemaakt uit menselijk plasma (het vloeibare gedeelte van bloed).

3 Wanneer geneesmiddelen uit menselijk bloed of plasma worden bereid, worden bepaalde maatregelen getroffen om te voorkomen dat infecties aan patiënten worden overgedragen. Deze omvatten: zorgvuldige selectie van bloed- en plasmadonoren om ervoor te zorgen dat dragers van een mogelijke een infectie worden uitgesloten; het testen van elke donatie en plasmapool op aanwijzingen voor virusinfecties; stappen in het productieproces van het geneesmiddel waarmee virussen kunnen worden verwijderd of geïnactiveerd. Ondanks deze maatregelen kan bij toediening van geneesmiddelen bereid uit menselijk bloed of plasma de mogelijkheid van overdracht van een infectie niet volledig worden uitgesloten. Dit geldt ook voor onbekende of pas ontdekte virussen en andere pathogenen (ziekteverwekkers). De maatregelen die worden getroffen, worden verondersteld werkzaam te zijn tegen envelopvirussen als het humaan immunodeficiëntievirus (HIV- of AIDS-virus), hepatitis-b-virus en hepatitis-cvirus. De getroffen maatregelen zijn mogelijk van beperkte waarde tegen bepaalde virussen zonder envelop, zoals het hepatitis-a-virus en parvovirus B19. Een parvovirus B19-infectie kan ernstig zijn bij zwangere vrouwen (infectie van de foetus) en personen met een onderdrukt immuunsysteem of een bepaalde vorm van anemie (bv. sikkelcelanemie of hemolytische anemie). Vaccinatie Uw arts kan aanbevelen dat u een vaccinatie tegen hepatitis A en B overweegt als u geregeld/herhaaldelijk van humaan plasma afgeleide factor IX-producten krijgt. Registratie van partijnummer Het wordt sterk aanbevolen om bij elke toediening van een dosis van dit middel de naam en het partijnummer van het product te noteren, zodat kan worden bijgehouden welke partijen worden gebruikt. Kinderen De opgegeven waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen gelden zowel voor volwassenen als voor kinderen. Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Gebruikt u naast BETAFACT nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Er zijn tot op heden geen interacties tussen dit middel en andere geneesmiddelen waargenomen. Zwangerschap en borstvoeding Het gebruik van dit middel werd niet geëvalueerd bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Hemofilie-B komt zeer zelden voor bij vrouwen.

4 Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Niets wijst erop dat factor IX een effect heeft op het vermogen om een voertuig te besturen of machines te gebruiken. BETAFACT bevat natrium Dit geneesmiddel bevat ongeveer 2,6 mg natrium per ml product (13 mg per injectieflacon van 5 ml, 26 mg per injectieflacon van 10 ml, 52 mg per injectieflacon van 20 ml). Houd hier rekening mee als u een uw zoutinname moet beperken. BETAFACT bevat heparine. Dit geneesmiddel kan allergische reacties veroorzaken en het aantal bloedcellen laten dalen, wat de stolling kan beïnvloeden. 3. Hoe gebruikt u dit middel? De behandeling dient te worden gestart onder toezicht van een arts die ervaring heeft met de behandeling van patiënten met hemofilie-b. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals uw arts u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts. Dosering De geschikte dosis en frequentie zijn afhankelijk van: uw gewicht; de ernst van uw hemofilie; de locatie en omvang van de bloeding; uw gezondheidssituatie; (in bepaalde gevallen) de ingreep die u moet ondergaan (bijvoorbeeld operatie, kies trekken, enz.). Uw arts zal aanbevelen dat tijdens de behandeling bloedtests worden uitgevoerd ter controle van: de concentratie factor IX; de aanwezigheid van factor IX-remmers. Op grond van de uitslagen van deze tests kan uw arts beslissen de dosis en frequentie van de injecties aan te passen. De geschikte dosis wordt uitgedrukt in een aantal eenheden (IE). Toedieningsfrequentie Uw arts bepaalt hoe vaak injecties met dit middel moeten worden toegediend. Uw arts zal de frequentie van de injecties aanpassen aan de ernst van de bloeding en de werkzaamheid van de behandeling.

5 Aan het eind van deze bijsluiter in de rubriek speciaal voor zorgverleners is een tabel opgenomen waarin de frequentie en duur van de behandeling voor diverse situaties worden beschreven. Wijze van gebruik en toedieningsweg Dit geneesmiddel moet via infusie in een ader worden geïnjecteerd na bereiding van het poeder met het verstrekte oplosmiddel. Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Neem onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker. Er is echter geen enkel geval van een overdosering met humane stollingsfactor IX gemeld. Bent u vergeten dit middel in te nemen? Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. 4. Mogelijke bijwerkingen Zoals alle geneesmiddelen kan dit geneesmiddel bijwerkingen veroorzaken, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Risico op allergische reacties Overgevoeligheid of allergische reacties kunnen zelden optreden. In sommige gevallen zijn deze reacties verder ontwikkeld tot een ernstige allergische reactie. Allergische reacties kunnen samenvallen met de ontwikkeling van een remmer van factor IX en dit kan de nierfunctie aantasten (zie ook rubriek 2. "Risico op allergische reacties"). De waarschuwingstekens van allergische reacties zijn: zwelling van het gezicht of de keel; branderig of tintelend gevoel op de injectieplaats; koude rillingen; roodheid; jeuk en uitslag; lage bloeddruk; extreme vermoeidheid (lethargie); misselijkheid, braken; rusteloosheid; snelle hartslag; druk op de borst; tintelingen; piepende ademhaling (als bij astma).

6 Als één van deze effecten zich voordoet, stop dan onmiddellijk met de behandeling en raadpleeg een arts om de geschikte behandeling te starten, afhankelijk van het type en de ernst van de reactie. De volgende bijwerkingen werden direct waargenomen met dit middel in klinisch onderzoek en kunnen zich in zeldzame gevallen voordoen (komen voor bij minder dan 1 op de injecties): overgevoeligheid en allergische reacties (zie ook rubriek 2 en 4), hoofdpijn, jeuk, vochtophoping in weefsel door een allergische reactie (allergisch oedeem), misselijkheid, reacties op de injectie (malaise, pijn op de borst), huidreacties op injectieplaats. Twee gevallen van antilichamen (remmers) die de activiteit neutraliseren (bij een nooit eerder behandelde patiënt en een reeds eerder behandelde patiënt) werden in de periode na het in de handel brengen gemeld voor dit middel. De volgende bijwerkingen werden niet waargenomen in klinisch onderzoek met dit middel, maar werden waargenomen bij patiënten die een geneesmiddel gebruikte van dezelfde klasse als dit middel: Bloedstolsels Bloedstolsels kunnen optreden bij het gebruik van factor IX-producten met een lage zuiverheidsgraad. Dit kan: de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart blokkeren en een hartaanval veroorzaken, de toevoer van bloed en zuurstof naar de longen blokkeren en een ernstige longstoornis veroorzaken (longembolie), een stolsel doen ontstaan in een ader (veneuze trombose), een stolsel doen ontstaan in de bloedvaten van het lichaam (diffuse intravasale stolling). Dit middel is een factor IX met een hoge zuiverheidsgraad en wordt zelden in verband gebracht met dit soort effecten. Ontwikkeling van remmers Patiënten die factor IX-producten gebruiken kunnen antilichamen aanmaken tegen factor IX (zogenaamde remmers - zie rubriek 2). Deze remmers werden niet waargenomen in klinisch onderzoek met dit middel bij 11 patiënten die nog nooit behandeld waren geweest.

7 Het melden van Bijwerkingen Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker of verpleegkundige. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, website: Door bijwerkingen te melden, kunt u ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel. 5. Hoe bewaart u dit middel? Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op het etiket en de doos na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Bewaren in de koelkast (2 C tot 8 C). Niet in de vriezer bewaren. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen licht. Na reconstitutie dient het product onmiddellijk te worden gebruikt. Het ongeopende product mag uit de koelkast gehaald worden, zonder terug te zetten, voor een maximale periode van 6 maanden bij een temperatuur beneden 25 C. De datum waarop het geneesmiddel uit de koelkast werd gehaald en de nieuwe vervaldatum moeten op de buitenverpakking geschreven worden. Deze nieuwe vervaldatum mag nooit later vallen dan de datum die al vermeld staat op de buitenverpakking. Als het geneesmiddel niet gebruikt is vóór de nieuwe vervaldatum, moet het weggegooid worden. Gebruik de klaargemaakte oplossing onmiddellijk. Gebruik dit geneesmiddel niet als de oplossing troebel is of neerslag bevat. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht. 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stof is humane stollingsfactor IX in een concentratie van 50 IE/ml na bereiding. Eén injectieflacon 250 IE/5 ml, 500 IE/10 ml, 1000 IE/20 ml humane stollingsfactor IX na reconstitutie. De specifieke activiteit van dit middel is gemiddeld 110 IE/mg totaal proteïne. De andere stoffen zijn: In het poeder: natriumchloride, natriumheparine, lysinehydrochloride, arginine en natriumcitraat In het oplosmiddel: water voor injectie (zie rubriek 2). Hoe ziet BETAFACT eruit en hoeveel zit er in een verpakking?

8 Dit middel wordt geleverd als een poeder en een oplosmiddel voor oplossing voor injectie (in injectieflacons (250 IE/5 ml; 500 IE/10 ml en 1000 IE/20 ml)) met een overhevelsysteem en een filternaald. Dit middel is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 stuks. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant LFB-BIOMEDICAMENTS 3, avenue des Tropiques ZA de Courtaboeuf Les Ulis FRANKRIJK Tel: +33 (1) Fabrikant LFB-BIOMEDICAMENTS 59, Rue de Trévise Lille Frankrijk Nummer van de vergunning voor het in de handel brengen: RVG Dit geneesmiddel is toegestaan in de lidstaten van de EER onder de volgende namen: Oostenrijk, Nederland: BETAFACT 50 I.E./ml Tsjechische Republiek, Griekenland, Slovaakse Republiek: BETAFACT 50 IU/ml Frankrijk, Portugal: BETAFACT 50 UI/ml Duitsland: BETAFACT 250 I.E./ 500 I.E./1000 I.E. Hongarije: BETAFACT 50 NE/ml Polen: BETAFACT 250 IU/500 IU/1000 IU Roemenië: BETAFACT 50 UI/ml, pulbere si solvent pentru solutie injectabila Spanje: BETAFACT UI/ml, polvo y disolvent para solución inyectable Deze bijsluiter is voor het laatst goedgekeurd in februari De volgende informatie is alleen bestemd voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Monitoring van de behandeling In de loop van de behandeling wordt aangeraden het factor IX-niveau te meten om de toe te dienen dosis en de frequentie van de herhaalde infusie te bepalen. Individuele patiënten kunnen een verschillende respons hebben op factor IX, ze laten verschillen in halfwaardetijden en herstel zien. Het kan zijn dat de dosis op basis van het lichaamsgewicht moet worden aangepast bij patiënten met onderof overgewicht. Vooral bij zware heelkundige ingrepen is een precieze monitoring van de substitutietherapie door stollingsanalyse (factor IX-activiteit in het plasma) noodzakelijk

9 Dosering De dosis en de duur van de substitutietherapie hangen af van de ernst van de factor IX-deficiëntie, van de plaats en de ernst van de bloeding en van de klinische toestand van de patiënt. Het aantal eenheden factor IX dat wordt toegediend, wordt uitgedrukt in internationale eenheden (IE), die gerelateerd zijn aan de huidige WHO-standaard voor factor IX-producten. De factor IXactiviteit in het plasma wordt uitgedrukt als een percentage (in verhouding tot normaal humaan plasma) of in internationale eenheden (in verhouding tot een Internationale Standaard voor factor IX in het plasma). Eén internationale eenheid (IE) in activiteit van factor IX komt overeen met de hoeveelheid factor IX in één ml normaal humaan plasma. Behandeling op aanvraag De berekening van de vereiste dosis van factor IX is gebaseerd op de proefondervindelijke vaststelling dat 1 internationale eenheid (IE) factor IX per kg lichaamsgewicht, de factor IXactiviteit in het plasma verhoogt met 1,08% van de normale activiteit. De vereiste dosis wordt berekend met de onderstaande formule: Vereist aantal eenheden = lichaamsgewicht (kg) x gewenste stijging van factor IX (%) (IE/dl) x 0,93. De hoeveelheid en frequentie van toediening dient altijd aangepast te worden aan de klinische doeltreffendheid bij de individuele patiënt. In geval van bloedingen mag de factor IX-activiteit niet dalen onder het vermelde plasmaactiviteitsniveau (in % van de normaalwaarde of IE/dl) in de overeenstemmende periode. De onderstaande tabel kan worden gebruikt voor het bepalen van de dosering in geval van bloedingen en heelkundige ingrepen: Ernst van de bloeding/ Type heelkundige ingreep Bloeding Vroege hemartrose, spier- of mondbloeding Ernstige hemartrose, spierbloeding of hematoom Vereist niveau van factor IX (%) (IE/dl) Frequentie van doses (uren)/ Duur van de behandeling (dagen) Om de 24 uur herhalen. Minstens 1 dag, tot de bloeding gestelpt is zoals blijkt uit de pijn of tot genezing Het infuus om de 24 uur herhalen gedurende 3-4 dagen of meer, tot de pijn verdwenen is en de wond genezen is.

10 Levensbedreigende bloedingen Heelkunde Lichte heelkunde met inbegrip van tandextractie Het infuus om de 8 tot 24 uur herhalen tot het risico verdwenen is Om de 24 uur, minstens 1 dag, tot de genezing Zware heelkunde (pre- en postoperatief) Het infuus om de 8 tot 24 uur herhalen tot de wond voldoende geheeld is, daarna nog minstens 7 dagen behandelen om een factor IX-activiteit van 30% tot 60% (IE/dl) te handhaven. In bepaalde omstandigheden kunnen hogere hoeveelheden dan wat werd berekend, noodzakelijk zijn, vooral als initiële dosering. Profylaxe Voor langdurige profylaxe tegen bloedingen bij patiënten met ernstige hemofilie-b zijn de gebruikelijke doses 20 tot 40 IE van factor IX per kilogram lichaamsgewicht met tussenpozen van 3 tot 4 dagen. Soms, vooral bij jongere patiënten, kunnen kortere toedieningsintervallen of hogere doseringen noodzakelijk zijn. Nog nooit behandelde patiënten De huidige beschikbare gegevens staan beschreven in rubriek 4.8, maar er kan geen aanbeveling geformuleerd worden voor de dosering. Pediatrische patiënten In een klinisch onderzoek werden 13 kinderen jonger dan 6 jaar behandeld met BETAFACT. Voor hen was de dosering vergelijkbaar met die toegediend aan volwassenen (zie ook rubrieken 4.4, 5.1 en 5.2). Reconstitutie: Het poeder met gesteriliseerd water voor injectie klaarmaken zoals aangegeven in onderstaande paragraaf. Inspuiten in de ader. Breng de twee injectieflacons (poeder en oplosmiddel) zo nodig op kamertemperatuur. Was uw handen grondig met zeep en warm water.

11 Verwijder de beschermende capsule van de injectieflacons met poeder en met oplosmiddel. Ontsmet het oppervlak van beide doppen. Zet de injectieflacons op een plat, schoon werkvlak. Verwijder de doorzichtige beschermhuls van het overbrengsysteem en steek de vrijgekomen naald, al draaiende, volledig door het midden van de stop op de injectieflacon met oplosmiddel. Verwijder de tweede beschermhuls van het andere uiteinde van het overbrengsysteem. Houdt beide injectieflacons horizontaal (met het ontluchtingspunt naar boven gericht), prik snel het vrije einde van de naald in de injectieflacon met poeder. Let op dat de naald in de oplossing blijft, dat voorkomt dat het vacuüm voortijdig wordt opgeheven. Plaats het systeem direct rechtop in een verticale positie, met injectieflacon met oplosmiddel boven de injectieflacon met poeder, waardoor het oplosmiddel in het poeder loopt. Verzeker u ervan dat al het oplosmiddel is overgebracht. Richt daarbij de straal van het oplosmiddel zodanig dat het hele oppervlak van het poeder wordt bevochtigd. Wacht tot al het oplosmiddel is doorgelopen. Het vacuüm wordt automatisch opgeheven aan het einde van de transfer (steriele lucht). Verwijder de lege injectieflacon (oplosmiddel) en het transfer systeem. Zwenk de overblijvende injectieflacon voorzichtig een paar minuten lang met een draaiende beweging om het poeder zonder schuimvorming volledig te laten oplossen.

12 Het poeder lost gewoonlijk direct op en zou binnen 5 minuten volledig opgelost moeten zijn. De oplossing moet helder zijn. Gebruik geen oplossing die troebel is of neerslag bevat. Niet mengen met andere geneesmiddelen. Het gereconstitueerde product niet verdunnen. Bewaren na reconstitutie Onmiddellijk gebruiken. De chemische en fysische stabiliteit na reconstitutie zijn echter aangetoond gedurende 3 uur bij 25 C. Toediening: Zuig het product op in een steriele injectiespuit met behulp van de meegeleverde filternaald. Verwijder de naald van de injectiespuit. Verbind de spuit met een intraveneuze naald. Verwijder de lucht uit de spuit, ontsmet de huid en spuit in de ader. Langzaam in de ader inspuiten in één enkele dosis. De dosis mag niet sneller toegediend worden dan 4 ml per minuut.

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker BETAFACT 50 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane bloedstollingsfactor IX

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker BETAFACT 50 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane bloedstollingsfactor IX Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker BETAFACT 50 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane bloedstollingsfactor IX Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cluvot 250 IE Cluvot 1250 IE Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie of infusie. Humane plasmastollingsfactor XIII-concentraat Dit geneesmiddel is onderworpen

Nadere informatie

ANTITROMBINE III CONCENTRAAT BAXALTA 500 IE en 1000 IE Bijsluiter 1/4

ANTITROMBINE III CONCENTRAAT BAXALTA 500 IE en 1000 IE Bijsluiter 1/4 Bijsluiter 1/4 ANTITROMBINE III CONCENTRAAT BAXALTA 500 IE en 1000 IE. Humaan plasma antitrombine III-concentraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nonafact 100 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Menselijke stollingsfactor IX

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nonafact 100 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Menselijke stollingsfactor IX 1 B. BIJSLUITER 2 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nonafact 100 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Menselijke stollingsfactor IX Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER WILFACTIN 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER WILFACTIN 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor Page 1 of 10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER WILFACTIN 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER WILFACTIN 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER WILFACTIN 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER WILFACTIN 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. EXACYL 500 mg/5 ml oplossing voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. EXACYL 500 mg/5 ml oplossing voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT EXACYL 500 mg/5 ml oplossing voor injectie Tranexaminezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Haemocomplettan P 20 mg/ml Poeder voor oplossing voor injectie/infusie Humaan fibrinogeen

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Haemocomplettan P 20 mg/ml Poeder voor oplossing voor injectie/infusie Humaan fibrinogeen BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Haemocomplettan P 20 mg/ml Poeder voor oplossing voor injectie/infusie Humaan fibrinogeen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Cofact 250 IE, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie. Cofact 500 IE, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie. Humaan protrombine complex

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Wilfactin 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Wilfactin 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Wilfactin 100 IE/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humane Von-Willebrand-factor Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie. Cefuroxim

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie. Cefuroxim BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie Cefuroxim Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Octaplex 500 IE poeder en oplosmiddel voor injectie. Humaan protrombinecomplex

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Octaplex 500 IE poeder en oplosmiddel voor injectie. Humaan protrombinecomplex BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Octaplex 500 IE poeder en oplosmiddel voor injectie Humaan protrombinecomplex Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2016-04 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie Atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Version 2014_02 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hoestdrank HTP, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

- Als u allergisch (overgevoelig) bent voor één van de werkzame bestanddelen of voor één van de andere bestanddelen van Cofact.

- Als u allergisch (overgevoelig) bent voor één van de werkzame bestanddelen of voor één van de andere bestanddelen van Cofact. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Cofact 250 IE, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie. Cofact 500 IE, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie. Humaan protrombine complex

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Gentamicine-POS 3mg/ml, oogdruppels, oplossing. Gentamicinesulfaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Gentamicine-POS 3mg/ml, oogdruppels, oplossing. Gentamicinesulfaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gentamicine-POS 3mg/ml, oogdruppels, oplossing Gentamicinesulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12 Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Trasylol bijsluiter Pagina 1 van 6 BIJSLUITER

Trasylol bijsluiter Pagina 1 van 6 BIJSLUITER Trasylol bijsluiter Pagina 1 van 6 BIJSLUITER Trasylol bijsluiter Pagina 2 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Trasylol, oplossing voor infusie 10.000 KIE/ml aprotinine Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER :INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER :INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER :INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Wilate 450, 450 IE FVIII en 400 IE VWF, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Wilate 900, 900 IE FVIII en 800 IE VWF, poeder en oplosmiddel voor

Nadere informatie

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nefrocarnit 1000 mg/5 ml injectievloeistof 1000 mg/5 ml injectievloeistof Werkzame stof: 200 mg/ml levocarnitine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

RVG / Version 2017_06 Page 1 of 5. ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide

RVG / Version 2017_06 Page 1 of 5. ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide Version 2017_06 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 125 mg, capsules, zacht ETHYMAL 250 mg, capsules, zacht Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Cetor 100 E/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie. Humaan C1-remmer

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Cetor 100 E/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie. Humaan C1-remmer BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Cetor 100 E/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Humaan C1-remmer Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Cyklokapron, oplossing voor injectie 100 mg/ml. Tranexaminezuur

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Cyklokapron, oplossing voor injectie 100 mg/ml. Tranexaminezuur Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cyklokapron, oplossing voor injectie 100 mg/ml. Tranexaminezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel krijgt toegediend want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. tranexaminezuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. tranexaminezuur Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tranexaminezuur Sandoz 100 mg/ml, oplossing voor tranexaminezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride) 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref ) BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker B. BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Xylocaine 50 mg/g Zalf, hydrofiele zalf, 50 mg/g Lidocaïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Rev.: 15-SEP-2016 / Aanpassing aan de EU core SmPC rev. 2 page 1 of 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Haemate P 600/250, 1200/500, 2400/1000 Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER. Pagina 1 van 5

BIJSLUITER. Pagina 1 van 5 BIJSLUITER Pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tracrium 10 mg/ml oplossing voor injectie/infusie atracuriumdibesilaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

ZILVERSULFADIAZINE 10 MG/G TEVA crème. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, crème. zilversulfadiazine

ZILVERSULFADIAZINE 10 MG/G TEVA crème. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, crème. zilversulfadiazine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, zilversulfadiazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Bactroban huidzalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER

Bactroban huidzalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bactroban Huidzalf 2% hydrofiele zalf 20 mg/g mupirocine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik. Water voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik. Water voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik Water voor injectie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hoestdrank, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Opticrom, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Opticrom Unit Dose, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml dinatriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Rev.: 20-NOV-2017 / Art. 31 PRAC Referral pag 1 op 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Haemate P 600/250, 1200/500, 2400/1000 Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie of infusie. Humane

Nadere informatie

Flexbumin 200 g/l Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Flexbumin 200 g/l, oplossing voor infusie Humane albumine

Flexbumin 200 g/l Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Flexbumin 200 g/l, oplossing voor infusie Humane albumine Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Flexbumin 200 g/l, oplossing voor infusie Humane albumine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Beriplex P/N 250 IE IE Beriplex P/N 1000 IE Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie. Humaan protrombinecomplex Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Apotel 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Apotel 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Apotel 10 mg/ml, oplossing voor infusie Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème. zilversulfadiazine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème. zilversulfadiazine 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1602 Pag. 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème zilversulfadiazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2014_01 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BETAHISTINE dihcl APOTEX 8 MG, TABLETTEN BETAHISTINE dihcl APOTEX 16 MG, TABLETTEN Betahistine dihydrochloride

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Lignospan 2% Special, oplossing voor injectie. Lidocaïnehydrochloride / Adrenalinetartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Lignospan 2% Special, oplossing voor injectie. Lidocaïnehydrochloride / Adrenalinetartraat : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Lignospan 2% Special, oplossing voor injectie Lidocaïnehydrochloride / Adrenalinetartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? SURBRONC BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ECHINACIN LIQUIDUM drank Echinacea purpurea (L) Moench

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ECHINACIN LIQUIDUM drank Echinacea purpurea (L) Moench BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ECHINACIN LIQUIDUM drank Echinacea purpurea (L) Moench Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Omniplasma 45-70 mg/ml oplossing voor infusie Humane plasmaproteïnen

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Omniplasma 45-70 mg/ml oplossing voor infusie Humane plasmaproteïnen BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Omniplasma 45-70 mg/ml oplossing voor infusie Humane plasmaproteïnen Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten voor oromucosaal gebruik 5 mg isosorbidedinitraat

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten voor oromucosaal gebruik 5 mg isosorbidedinitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Isosorbidedinitraat 5 PCH, 5 mg isosorbidedinitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

DOLPRONE 500 MG TABLET

DOLPRONE 500 MG TABLET Pagina 1 van 5 DOLPRONE 500 MG TABLET Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen. Maar gebruik het wel zorgvuldig, dan

Nadere informatie

Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium

Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) Colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aciclovir Sandoz 30 mg/g, oogzalf aciclovir

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aciclovir Sandoz 30 mg/g, oogzalf aciclovir 1313-V4 1.3.1.3 Bijsluiter juni 2013 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER aciclovir Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn?

2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Wilate 500, 500 IE VWF / 500 IE FVIII, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Wilate 1000, 1000 IE VWF / 1000 IE FVIII, poeder en oplosmiddel voor oplossing

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT PURETHAL Pollen, suspensie voor injectie voor subcutaan gebruik Gezuiverde allergenen uit een mengsel van 10 grassen Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine

NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine Version 2016_11 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, 1 mg/ml Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aspirine 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 500 Bruis, 500 mg, bruistabletten Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter, voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Page 1 of 6 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie, tetanus en kinkhoest (acellulair, component) vaccin (geadsorbeerd, verlaagd antigeengehalte)

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. IVheBex 5000 UI/100 ml, poeder en oplosmiddel voor perfusievloeistof Humane hepatitis B-immuunglobuline

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. IVheBex 5000 UI/100 ml, poeder en oplosmiddel voor perfusievloeistof Humane hepatitis B-immuunglobuline BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER IVheBex 5000 UI/100 ml, poeder en oplosmiddel voor perfusievloeistof Humane hepatitis B-immuunglobuline Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, Dinatriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER. Prolastin schoon.doc 1

BIJSLUITER. Prolastin schoon.doc 1 BIJSLUITER Prolastin.09-07.schoon.doc 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Prolastin 1000 mg, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor infusie humaan alfa 1 -proteïnaseremmer Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nonafact 100 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Menselijke stollingsfactor IX

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nonafact 100 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Menselijke stollingsfactor IX B. BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nonafact 100 IE/ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Menselijke stollingsfactor IX Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten Bijsluiter: informatie voor de gebruiker RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten amylmetacresol dichloorbenzylalcohol Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT, gadoteerzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel krijgt want er staat belangrijke informatie voor u in. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Bijsluiter (Ref )

Bijsluiter (Ref ) Bijsluiter (Ref. 14.03.2014) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Antistax Forte filmomhulde tabletten droog extract van rode wijnstokbladeren Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Antistax Forte filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Antistax Forte filmomhulde tabletten ANTISTAX FORTE BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Antistax Forte filmomhulde tabletten droog extract van rode wijnstokbladeren Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen

Nadere informatie

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA MODULE 1.3.1.3 APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA Regulatory Affairs May 2017 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zure oordruppels met hydrocortison

Nadere informatie

BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY SUSPENSIE 50 MICROGRAM/DOSIS RVG 28086= Version 2016_06 Page 1 of 6

BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY SUSPENSIE 50 MICROGRAM/DOSIS RVG 28086= Version 2016_06 Page 1 of 6 Version 2016_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Riastap 1 g Poeder voor oplossing voor injectie of infusie. Humaan fibrinogeen

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Riastap 1 g Poeder voor oplossing voor injectie of infusie. Humaan fibrinogeen BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Riastap 1 g Poeder voor oplossing voor injectie of infusie. Humaan fibrinogeen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Bactroban neuszalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER

Bactroban neuszalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER Bactroban neuszalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bactroban 2% Neuszalf 20 mg/g mupirocine (als mupirocine-calcium) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER. Klik hier om Aureomycine ung opht 1 x 5g 1% online te bestellen.

BIJSLUITER. Klik hier om Aureomycine ung opht 1 x 5g 1% online te bestellen. BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker AUREOMYCIN 1% oogzalf Chloortetracyclinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Protaminehydrochloride MPH 1000 IE/ml, oplossing voor injectie Protaminehydrochloride MPH 5000 IE/ml, oplossing voor injectie. Patiëntenbijsluiter

Protaminehydrochloride MPH 1000 IE/ml, oplossing voor injectie Protaminehydrochloride MPH 5000 IE/ml, oplossing voor injectie. Patiëntenbijsluiter Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. Heeft u nog vragen?

Nadere informatie

Cernevit Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER

Cernevit Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER CERNEVIT, poeder voor oplossing voor injectie of voor intraveneuze infusie Retinolpalmitaat, cholecalciferol, DL -tocoferol, ascorbinezuur, cocarboxylasetetrahydraat,

Nadere informatie

IMMUNINE Baxter 1200 IE Bijsluiter 1/9 BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

IMMUNINE Baxter 1200 IE Bijsluiter 1/9 BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/9 BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie of infusie Humane bloedstollingsfactor IX Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Octanate 50 IE/ml Poeder en Oplosmiddel voor Oplossing voor Injectie Humane Stollingsfactor VIII Octanate 100 IE/ml Poeder en Oplosmiddel voor Oplossing voor Injectie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Traxidot 100 mg/ml, oplossing voor injectie Tranexaminezuur

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Traxidot 100 mg/ml, oplossing voor injectie Tranexaminezuur Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Traxidot 100 mg/ml, oplossing voor injectie Tranexaminezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit geneesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan gewijzigd zijn.

Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit geneesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan gewijzigd zijn. I B2.4. Ontwerp van de bijsluiter voor Aafact Informatie voor de patiënt Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit geneesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Fibclot 1,5 g, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie/infusie humaan fibrinogeen

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Fibclot 1,5 g, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie/infusie humaan fibrinogeen Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Fibclot 1,5 g, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie/infusie humaan fibrinogeen Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring. Daardoor

Nadere informatie