Individueel arrangement Rebound. Informatiegids Telefoonnummer rebound:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Individueel arrangement Rebound. Informatiegids Telefoonnummer rebound:"

Transcriptie

1 Individueel arrangement Rebound Informatiegids Telefoonnummer rebound:

2 Individueel arrangement rebound. In het individueel arrangement rebound wordt door onderwijs, leerling, ouders en hulpverlening samengewerkt om schooluitval te voorkomen. Wij bieden leerlingen een rustige omgeving om te kunnen werken aan gedragsverandering. De leerlingen zijn tussen de 12 en 16 jaar oud. De leerlingen worden door de zorgcoördinator van hun eigen school aangemeld bij de Commissie Toelaatbaarheid Passend Onderwijs. Deze commissie besluit of plaatsing van deze leerling wenselijk en mogelijk is. Samen met de school van herkomst wordt bekeken wat er voor deze leerling gedaan kan worden om terugplaatsing naar de eigen school mogelijk te maken. Hierbij is de medewerking van de leerling en zijn ouders essentieel. Tijdens de plaatsing dient hulpverlening van buiten de rebound ingeschakeld te zijn. De Reboundvoorziening is onderdeel van het Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland. Aangesloten scholen De reboundvoorziening kan vanuit de scholen die bij dit samenwerkingsverband zijn aangesloten leerlingen aangemeld krijgen. Voor Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland zijn dit de volgende scholen: 1. Scholen aan Zee 2. De Hogeberg 3. SVO De Pijler 4. Clusiuscollege 5. Regiuscollege 6. RSG Wiringherlant Ook is het mogelijk dat leerlingen uit groep 8 van de basisschool geplaatst worden ter voorbereiding op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

3 Het team Het onderwijs op de Rebound Voorziening is kleinschalig. Dit houdt in dat er aan een kleine groep les gegeven wordt. Er zijn maximaal 10 leerlingen in de klas die begeleid worden door de twee aanwezige docenten. Op onze locatie werken de volgende mensen: Coördinator: Tanja Nederpelt Aanwezig: wisselend twee dagen in de week Docenten: Ingeborg Bisselink Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag Martijn Regtop Aanwezig: maandag t/m donderdag. Nicole Rempt Aanwezig: donderdag en vrijdag

4 Missie en visie De missie Onze missie is bij leerlingen een dusdanige gedragsverandering teweeg te brengen dat ze weer kunnen functioneren op een reguliere school. De visie In een rustige omgeving werken de leerlingen aan hun persoonlijke doelen. Gekeken wordt naar wat de leerling goed kan. Het herstellen van relaties met de school van herkomst en opbouwen van de motivatie voor school spelen een belangrijke rol. Hoe werken we? Gedurende de plaatsing in het arrangement wordt contact gehouden met de school van herkomst. Dit gebeurt omdat na de periode bij ons terugplaatsing op de school van herkomst de voorkeur heeft. In deze gesprekken wordt de voortgang van de leerlingen besproken. Het contact met de ouders is ook een belangrijk onderdeel van het individuele arrangement.

5 Samenwerking met buitenschoolse instanties De Reboundvoorziening werkt onder andere samen met de volgende instanties: 1. De jeugd-en gezinsbeschermers 2. MEE 3. Triversum 4. Parlan 5. Bureau Leerplicht 6. Opvoedpoli 7. De Praktijk 8. Actiezorg 9. Lijn 5 Wat staat de leerling en zijn ouders te wachten? Intakegesprek Als de commissie besloten heeft dat de leerling gebruik mag maken van een individueel arrangement wordt hij of zij uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek worden werkpunten door de leerling en door school geformuleerd. Er wordt ook gekeken welke andere organisaties ingeschakeld moeten worden, om een zo compleet mogelijk hulpaanbod te bieden. Aan het eind van het gesprek worden er afspraken gemaakt wanneer de leerling geplaatst gaat worden. Evaluatiegesprekken In het evaluatiegesprek (ongeveer eens in de 6 weken) wordt de voortgang van de leerling besproken. Ook wordt hier besproken hoe er verder aan de voortgang van de leerling gewerkt gaat worden. Bij dit gesprek worden uitgenodigd: - Ouders - Leerling - Hulpverlening - Zorgcoördinator van de school van herkomst

6 De klas De klas bestaat uit maximaal 10 leerlingen. Iedere dag zijn er twee docenten aanwezig die de groep begeleiden. Docenten zijn ook mentoren De docent speelt een centrale rol in de begeleiding van de leerlingen. De docent geeft les, kent de leerlingen goed en voert gesprekken met hen. Ongeveer eens in de twee weken voert de mentor een coachingsgesprek met de leerling, waarover later meer. Doelgroep Wij begeleiden leerlingen die door hun (gedrags)problemen tijdelijk niet op hun eigen school kunnen blijven. De meesten van hen gaan na een bepaalde periode weer terug naar hun eigen school. Soms wordt voor een leerling een andere beter passende plek gezocht. Er zijn echter ook leerlingen waarvan bij het begin van de reboundperiode al vaststaat dat zij niet terug kunnen en waar een andere plek voor gezocht moet worden. Daarom wordt er een onderscheid gemaakt tussen een kortdurend en langdurend verblijf. Kortdurend verblijf Bij leerlingen die kortdurend in de rebound komen (bijvoorbeeld als tijdelijke opvang omdat er op hun nieuwe school/voorziening nog geen plek is) wordt bij de start van de plaatsing een individueel plan gemaakt samen met de mentor. Hierin staat wat de doelen zijn waaraan de leerling gaat werken. Langdurend verblijf Bij een langdurend verblijf (maximaal 6 maanden) zal eveneens een individueel traject ingezet gaan worden. Dit traject zal een langere periode bestrijken dan voor het kortdurende verblijf. De leerling zal ook aan andere punten werken en er zullen andere eisen aan de leerling gesteld worden. Het kan voorkomen dat een leerling in eerste instantie voor een kort verblijf is aangemeld, maar waarbij tijdens die periode blijkt dat er meer nodig is. Die leerling kan dan doorstromen naar een langdurig verblijf met een fasetraject.

7 Dagindeling Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nederlands Wiskunde Nederlands Engels Wiskunde Pauze Pauze Pauze Pauze Pauze Lezen Lezen Lezen Lezen Lezen Dagtaak overig Dagtaak overig Dagtaak overig Dagtaak overig Dagtaak overig Wandelen Wandelen Wandelen Wandelen Wandelen Pauze Pauze Pauze Pauze Pauze Themales Themales Dagtaak en Dagvaluatie invullen Dagtaak en Dagevaluatie invullen Dagtaak en Dagevaluatie invullen Themales Dagtaak / evaluatie invullen + nieuw weekdoel Dagtaak en Dagevaluatie invullen De leerlingen op de rebound werken met een eigen taak. De docenten geven per dag op wat de leerling af moet hebben. Is het niet af dan neemt de leerling het werk in het weekend mee naar huis en levert dit op maandag bij de docent in. Naast het individuele onderwijsprogramma krijgen de leerlingen ook gezamenlijke opdrachten en trainingen; zoals nieuwsbegrip en beeldende vorming. Het middagprogramma bestaat uit thematische lessen. Om de paar weken start een nieuw thema. De lessen worden dusdanig samengesteld dat de resultaten hiervan zichtbaar worden in het portfolio die de leerling tijdens zijn/haar verblijf in de rebound opbouwt. Dit portfolio wordt aan het eind van de reboundperiode besproken/ gepresenteerd om aan de school van herkomst te laten zien welke groei de leerling heeft doorgemaakt.

8 Dossiers en Privacybeleid De vorderingen van de leerlingen worden bijgehouden in het portfoliodossier van de leerling. In dit dossier zitten tevens de aanmeldingsformulieren en andere belangrijke zaken van een leerling. Deze dossiers zijn niet toegankelijk voor anderen en hierdoor wordt de privacy van een leerling gewaarborgd.

9 PRAKTISCHE INFORMATIE De belangrijkste regels In dit hoofdstuk worden enkele belangrijke regels binnen de rebound besproken. Op de eerste dag dat de leerling naar de rebound komt krijgt hij/zij een afsprakenboekje met daarin de uitgebreidere regels en afspraken. Respect Leerlingen, docenten en ouders behandelen elkaar met respect. Een ieder gaat ook met respect om met de bezittingen van een ander. Mocht er iets stuk gaan dan wordt dit vergoed door degene die het stuk gemaakt heeft. Veiligheid Leerlingen zoeken geen ruzie, bedreigen niemand en brengen geen gevaarlijke voorwerpen mee naar school. De Reboundvoorziening moet voor iedereen een veilige plek zijn. Structuur Voor leerlingen in de rebound is structuur erg belangrijk. De leerlingen moeten weten waar zij aan toe zijn. Afspraken die gemaakt zijn, waarvan enkele in deze gids staan, moeten worden nagekomen. Hier kan het gaan over afspraken over het werken op de rebound, het omgaan met elkaar en de manier waarop er tegen docenten wordt gesproken. Niet iedere leerling zal zich makkelijk aanpassen aan deze structuur. De docenten zullen leerlingen hierin begeleiden.

10 Huisregels Schooltijden De leerlingen worden uiterlijk om 8.45 uur in het lokaal verwacht, waar ze worden opgevangen door de docent. Het individueel arrangement rebound sluit om of uur. Het kan voorkomen dat uw kind een gesprek heeft waardoor hij/zij later thuis kan komen. Te laat komen en verzuim Indien een leerling later dan 8.45 uur binnen komt wordt dit geregistreerd als verzuim. Als een leerling te vaak te laat is, volgt er een gesprek met de leerling, de ouders en de coördinator. Er wordt dan gekeken naar de reden en de motivatie van de leerling om bij de Rebound aanwezig te zijn. Hierbij wordt getracht dit gedrag te verbeteren. Bij ongeoorloofd verzuim geldt dezelfde aanpak. Naast dit gesprek wordt er een melding gemaakt naar de eigen school en bij bureau leerplicht. Pauzes In de pauze blijft de leerling op de plaats die door de docent is aangegeven. Eten en drinken wordt van thuis meegenomen en wordt bewaard tot aan de pauze. Verder zijn leerlingen zelf verantwoordelijk voor de rommel die ze maken tijdens de pauze en ze ruimen dit ook zelf op. Dit geldt zowel voor buiten als binnen. Ziekmelden en vakantieverlof Ziekmelden Wanneer een leerling ziek is, moet dit tussen 8.30 en 9.00 uur doorgebeld worden. Als een leerling meerdere dagen ziek is, verwachten we dagelijks een melding, tenzij dit anders is afgesproken. Mocht een leerling afwezig zijn zonder afmelding wordt dit gezien als ongeoorloofd verzuim en wordt dit gemeld bij bureau leerplicht. Vakantieverlof buiten de schoolvakanties Dit is alleen mogelijk wanneer de specifieke aard van het beroep van een van de ouders het slechts mogelijk maakt buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan. Dit moet ruim van tevoren bij de school van herkomst worden aangevraagd. De ouder waarom het gaat moet daarbij een werkgeversverklaring tonen, waaruit blijkt dat geen verlof binnen de officiële schoolvakantie mogelijk is.

11 Ziekte leerkrachten Ook leerkrachten zijn wel eens ziek. De leiding van het individueel arrangement rebound zal er altijd voor proberen te zorgen dat niemand naar huis hoeft. Vaak lukt dit, maar soms ook niet. Mocht het gebeuren dat een groep naar huis moet, worden de ouders door de leiding op de hoogte gesteld.

12 Vakanties Het individueel arrangement rebound hanteert de volgende schoolvakanties: Roostervrij 20 september 2016 Roostervrij 11 oktober 2016 Herfstvakantie 17 oktober t/m 23 oktober 2016 Roostervrij 13 december 2016 Kerstvakantie 26 december t/m 8 januari 2017 Roostervrij 10 januari 2017 Voorjaarsvakantie 20 februari t/m 26 februari 2017 Roostervrij 21 maart 2017 Pasen 17 april 2017 Meivakantie 24 april t/m 5 mei 2017 Hemelvaart 25 en 26 mei 2017 Pinksteren 5 juni 2016 Roostervrij 11 juli 2017 Laatste lesdag 14 juli 2017 Zomervakantie 24 juli t/m 3 september 2017 In verband met nog te plannen studiedagen kunnen hier nog enkele dagen bij komen. U hoort dit zo spoedig mogelijk.

13 Als er iets misgaat Oplossing binnen de school Overal worden fouten gemaakt, ook binnen het individueel arrangement rebound kan er iets misgaan. De klachten zouden kunnen gaan over de begeleiding van de leerlingen, over het toepassen van straffen, discriminatie, seksuele intimidatie en pesten. Meldt u dit dan bij de mentor, docent of de coördinator. Samen met u wordt naar een oplossing gezocht. Vertrouwenspersoon De coördinator fungeert als vertrouwenspersoon. Mocht u klachten of opmerkingen hebben waarvoor u niet bij de coördinator terecht kunt is er altijd de mogelijkheid om bij de vertrouwenspersoon van de school van herkomst uw klacht of aanmerking in te dienen. Tevens kunt u een klacht indienen bij de directie van het Samenwerkingsverband. De gegevens staan achterin deze informatiegids.

14 Resultaten uit het verleden Resultaten uit het verleden bieden helaas geen garanties voor de toekomst, maar wij kunnen trots zijn op de cijfers die we in de voorgaande jaren behaald hebben met onze leerlingen. In de onderstaande tabel kunt u lezen hoeveel leerlingen er uitgestroomd zijn naar de diverse mogelijkheden. Schooljaar Aantal leerlingen Terug naar regulier Naar VSO Naar ander traject Onbekend Sinds 2014 is de reboundvoorziening omgevormd tot een individueel arrangement rebound. Hiermee is gelijk de doelgroep uitgebreider geworden. Sinds dat schooljaar worden ook leerlingen opgevangen waarvan al bekend is dat ze een (gesloten) hulpverleningstraject in gaan. Als er nog geen plek is op de betreffende voorziening wordt er soms voor gekozen om de leerling onderwijs te laten volgen in een individueel arrangement.

15 Belangrijke adressen Adres individueel arrangement rebound Adres: Pastoor Koopmanweg 12 Postcode: 1784 NX Den Helder Tel.: (bij ziekte van uw kind elke dag bellen) In noodgevallen kunt u contact opnemen met de coördinator Tanja Nederpelt: Adres algemene directie Rebound Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland Directeur: Mevr. A. Bouma-de Vries Adres: De Boomgaard MD Schagen. a.bouma@vo.swvkopvannoordholland.nl Directeur: Dhr. J. de Voogd Adres: De Boomgaard MD Schagen j.devoogd@vo.swvkopvannoordholland.nl

Informatiegids OPDC REBOUND Het Gooi Cursusjaar

Informatiegids OPDC REBOUND Het Gooi Cursusjaar Informatiegids OPDC REBOUND Het Gooi Cursusjaar 2016 2017 Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Locatie Rebound het Gooi 3. Lestijden 4. Leerplicht 5. De Rebound periode - Aanmelding - Intakegesprek - Tussentijdse

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2016-2017 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2016-2017. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Beste deelnemers, welkom bij ROC Op Maat! Als je een opleiding gaat doen, heb je veel informatie nodig. Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wanneer heb ik vakantie?

Nadere informatie

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010

KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 KWALITEITSHANDVEST EDUCATIE 2009-1010 Het Albeda College wil goed onderwijs geven. Om dit te kunnen doen hebben we regels. In dit kwaliteitshandvest lees je wat die regels zijn. Je leest wat de school

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week week 0 0 week 0 Eerste schooldag

Nadere informatie

Verzuimbeleid. Protocol rondom verzuim op de PJS. x PJS

Verzuimbeleid. Protocol rondom verzuim op de PJS. x PJS Verzuimbeleid Protocol rondom verzuim op de PJS. x PJS Verzuimbeleid Prinses Julianaschool Inhoudsopgave 1. Ziekte 2. Verlof 2.1 Leerplicht 2.2 Vakantieverlof 2.3 Verlof i.v.m. religieuze verplichtingen

Nadere informatie

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor

Welkom. Naam Klas Mentor Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Beste deelnemers, welkom bij ROC Op Maat! Als je een opleiding gaat doen, heb je veel informatie nodig. Wat moet ik doen als ik ziek ben? Wanneer heb ik vakantie?

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders...

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... Voorblad deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad

Nadere informatie

Verzuimprotocol Casparus College

Verzuimprotocol Casparus College Verzuimprotocol Casparus College 1. Leerplicht In onze samenleving hebben alle kinderen en jongeren het recht om te leren. In Nederland (en in veel andere landen) wordt veel waarde gehecht aan dit leerrecht.

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2015-2016 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2015-2016. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

regels en afspraken

regels en afspraken regels en afspraken 2015-2016 Regels en afspraken Daar waar een grote groep mensen samen is, zijn regels en afspraken belangrijk. Ze gelden voor iedereen. We werken en leren in een veilig klimaat, op basis

Nadere informatie

Elke jongere. telt... ONDERWIJS EN COACHING OP MAAT

Elke jongere. telt... ONDERWIJS EN COACHING OP MAAT Elke jongere telt... ONDERWIJS EN COACHING OP MAAT Big Picture Learning Rebound Waalwijk heeft een bijzonder concept met een tiental uitgangspunten: Leren in de echte wereld Persoonlijk Leerplan Authentieke

Nadere informatie

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Datum vaststelling Attendiz: juni 2016 Datum instemming MR: juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 5 Gymnastiek 5 Informatie aan gescheiden ouders

Nadere informatie

Kalender Ouderkalender

Kalender Ouderkalender Kalender 2016-2017 Ouderkalender 2016 2017 1 In deze kalender kunt u lezen wanneer er speciale activiteiten, studiedagen en vakanties zijn. Op onze website staat onze schoolgids voor het schooljaar 2016-2017.

Nadere informatie

info & activiteiten INHOUD Schooljaar 2018/2019 op CBS De Fontein CBS De Fontein cbsdefonteindwingeloo.nl

info & activiteiten INHOUD Schooljaar 2018/2019 op CBS De Fontein CBS De Fontein cbsdefonteindwingeloo.nl info & activiteiten 2018-2019 INHOUD Schooljaar 2018/2019 op CBS De Fontein Kinderopvang en Buitenschoolse opvang Leerplicht Medezeggenschapsraad Schoolcommissie Team Verlof Absentie School- en gymtijden

Nadere informatie

Rotondaschool Hondsroos TJ Tiel T: E: I:

Rotondaschool Hondsroos TJ Tiel T: E: I: 2018 2019 Rotondaschool Hondsroos 2 4007 TJ Tiel T: 0344 63 28 39 E: directie@rotondaschool.nl I: Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 2018 30 31 1 2 3 4 5 week 35

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

NSG Verzuimprotocol 2012-2013

NSG Verzuimprotocol 2012-2013 NSG Verzuimprotocol 2012-2013 Inleiding Scholen in Nederland zijn wettelijk verplicht om alle vormen van verzuim te registreren. Regelmatig wordt de juistheid van deze registratie gecontroleerd door de

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Verzuimprotocol. Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Verzuimprotocol Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp Goedgekeurd door de MR d.d. 15 januari 2013 Dagelijks 1. Ouders/verzorgers melden tussen 08.00 uur en 09.00 uur de afwezigheid van hun zoon/dochter.

Nadere informatie

INFORMATIE Taalrijk is Kansrijk

INFORMATIE Taalrijk is Kansrijk INFORMATIE Taalrijk is Kansrijk IOK de Globe Dr. Benthemstraat 54 7514 CM Enschede Tel: 053-4342355 De locaties Dr. Benthemstraat 54 Zaanstraat 22 7514 CM Enschede 7514 CM Enschede 053 4342355 053-4363322

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer,

Inleiding. Beste lezer, Schoolgids Penta College deel A 2017/2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 4 Gymnastiek 4 Informatie aan gescheiden ouders 4 Medezeggenschapsraad (MR) 4 Ouderbijdrage 5 Oudercontacten/ouderavonden 5 Periodieke

Nadere informatie

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E:

Rotondaschool Passewaaij Hondsroos TJ TIEL T: E: 0 0 Rotondaschool Passewaaij Hondsroos 00 TJ TIEL T: 0 E: directie@rotondaschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 week week week 0 0 week Eerste schooldag

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018-2019 Deze jaarkalender bevat vele praktische zaken, zoals: namen, schooltijden, vakanties etc. Bewaar deze kalender dus goed en geef hem een mooi, zichtbaar plaatsje in huis. Verzuim

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

Locatie De Aakwerf VERZUIMPROTOCOL

Locatie De Aakwerf VERZUIMPROTOCOL Locatie De Aakwerf VERZUIMPROTOCOL Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Algemene gang van zaken 4 2. Te laat komen 5 3. Ziekte 6 3.1 Ziek melden 6 3.2 Samenwerking met Jeugdgezondheidszorg en Leerplicht 6 4. Relatief

Nadere informatie

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald.

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald. Geachte ouders, Maandag 21 augustus a.s. starten we met het nieuwe schooljaar. Alle kinderen worden tussen 8.20 en 8.30 uur in hun (nieuwe) klas verwacht. We hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad

Nadere informatie

Geoorloofd verzuim (ziekmelding/doktersbezoek* e.d.) Ouder/verzorger/student (mits 18+) plant een doktersbezoek* waar mogelijk buiten schooltijden

Geoorloofd verzuim (ziekmelding/doktersbezoek* e.d.) Ouder/verzorger/student (mits 18+) plant een doktersbezoek* waar mogelijk buiten schooltijden Geoorloofd verzuim (ziekmelding/doktersbezoek* e.d.) Ouder/verzorger/student (mits 18+) plant een doktersbezoek* waar mogelijk buiten schooltijden Ouder/verzorger/student (mits 18+) meldt bij voorkeur

Nadere informatie

Een leerzaam, prettig schooljaar

Een leerzaam, prettig schooljaar O.B.S.De Schatkist Kerkrade, juli 2017. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Voor U ligt onze schoolkalender voor het schooljaar 2017 2018 met allerlei informatie over onze school. Zo heeft U altijd

Nadere informatie

0Lespakket duozangles 40 x 60 minuten met (vul naam leerling in) 0Lespakket duozangles 40 x 30 minuten met (vul naam leerling in)

0Lespakket duozangles 40 x 60 minuten met (vul naam leerling in) 0Lespakket duozangles 40 x 30 minuten met (vul naam leerling in) Inschrijfformulier lesseizoen 2012-2013 Naam leerling: Straat + huisnummer: Postcode + plaats: Tel. Thuis: Tel. Mobiel: Mailadres leerling: Mailadres ouders*: Geboortedatum leerling: *Voor leerlingen onder

Nadere informatie

Informatiegids

Informatiegids Informatiegids 2016-2017 Informatiegids De Horizon Voor u ligt de informatiegids van basisschool de Horizon, een school voor nieuwkomers en kinderen die de zich de Nederlandse taal nog meer eigen gaan

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2018-2019 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2018-2019. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113-

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113- Protocol schoolverzuim Oktober 2015 Concept 2015-1113- 1 Inleiding Voor u ligt het protocol schoolverzuim van Het Rhedens. Dit protocol is geschreven om duidelijkheid te geven over hoe binnen onze organisatie

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2017-2018 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2017-2018. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Informatiegids

Informatiegids Informatiegids 2016-2017 Informatiegids De Horizon Voor u ligt de informatiegids van basisschool de Horizon, een school voor nieuwkomers en kinderen die de zich de Nederlandse taal nog meer eigen gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Mini-gids 2015-2016 Beste leerlingen, ouders en verzorgers, Vanaf schooljaar 2015-2016 mag ik meedenken en meebouwen aan de ontwikkeling van het Hyperion Lyceum. Ik heb daar heel veel zin in. Het Hyperion

Nadere informatie

SCHOOLGIDS Deel A

SCHOOLGIDS Deel A SCHOOLGIDS 2016-2017 Deel A LOCATIES : SPORTLAAN BENTHEIMERSTRAAT Sportlaan 8-10 Bentheimerstraat 1 7552HA Hengelo 7573CW Oldenzaal 0880-203704 0880-2013810 info.pentacollege-attendiz.nl info.pentacollege-attendiz.nl

Nadere informatie

Jaarlijks deel SCHOOLGIDS

Jaarlijks deel SCHOOLGIDS Kortenaerkade 22 1813 SV Alkmaar 072-5411800 info@despinaker.nl www.despinaker.nl Jaarlijks deel SCHOOLGIDS 2019-2020 Deze bijlage is bedoeld als aanvulling op de Algemene schoolgids. Ouders krijgen bij

Nadere informatie

Inhoud. Inhoud Verzuimbeleid... 3

Inhoud. Inhoud Verzuimbeleid... 3 VERZUIMBELEID Inhoud Inhoud... 2 Verzuimbeleid... 3 Doelstelling... 3 Meldkamer... 3 Maatregelen... 3 Leerplicht... 3 Leerplichtambtenaar... 4 Leerlingvolgsysteem... 4 Absentie melden... 4 Afspraken met

Nadere informatie

Continurooster Woensdagmiddag Gelijke dagen Huidig rooster. Niet afschaffen

Continurooster Woensdagmiddag Gelijke dagen Huidig rooster. Niet afschaffen Andere Schooltijden Basisschool De Ontdekking Didam, februari 2014 Beste ouders, Enige tijd geleden heeft u een ouderenquête ingevuld m.b.t. het onderwerp schooltijden. Voorafgaand aan deze raadpleging

Nadere informatie

Informatieboekje Eurekagroep De Meent

Informatieboekje Eurekagroep De Meent Informatieboekje Eurekagroep De Meent 2014/2015 Voorwoord Dit boekje is bedoeld voor kinderen die in de Eurekagroep van De Meent zitten en voor hun ouders. Je vindt er bijvoorbeeld in wanneer we Eurekagroep

Nadere informatie

Schoolgids +VO 2015-2016

Schoolgids +VO 2015-2016 Schoolgids +VO 2015-2016 1 Inhoud Voorwoord pagina 3 Wat doet de +VO-voorziening pagina 4 Aanbod Aanmelding en intake Hoe bereik je de +VO? pagina 6 Vakantierooster Weekrooster Studiedagen Leerplicht Extra

Nadere informatie

Jaarlijks deel SCHOOLGIDS 2015-2016

Jaarlijks deel SCHOOLGIDS 2015-2016 Kortenaerkade 22 1813 SV Alkmaar 072-5411800 info@despinaker.nl www.despinaker.nl Jaarlijks deel SCHOOLGIDS 2015-2016 De bijlage is bedoeld als aanvulling op de reeds in uw bezit zijnde schoolgids. Wij

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIM LEERLINGEN SO en VSO

PROTOCOL VERZUIM LEERLINGEN SO en VSO PROTOCOL VERZUIM LEERLINGEN SO en VSO Inleiding Iedere leerling heeft het recht, maar ook de plicht om onderwijs te volgen. De Pels streeft ernaar het onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk te maken en stelt

Nadere informatie

Verzuimprotocol De Vos

Verzuimprotocol De Vos Verzuimprotocol De Vos 2018-2019 0 Inhoud: Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim: Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde

Nadere informatie

Verzuimprotocol KBS De Vlieger 2

Verzuimprotocol KBS De Vlieger 2 Verzuimprotocol KBS De Vlieger 2 Inhoud 1. Inleiding 2. Dagelijks 3. Kort verlof 4. Vakantieverlof 5. Incidenteel ongeoorloofd verzuim 6. Verzuimregistratie 7. Dossiervorming 8. Bijlagen a. Aanvullende

Nadere informatie

Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018)

Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018) Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018) Het Isendoorn College wil graag dat leerlingen zo succesvol mogelijk hun schooljaren doorlopen en met een goed diploma slagen. De leerling zelf, zijn ouders

Nadere informatie

Bijlagen: Legenda... 10

Bijlagen: Legenda... 10 Inhoud Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim... 4 Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde reden... 4 Het verwerken van

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

VERZUIM EN AFWEZIGHEID

VERZUIM EN AFWEZIGHEID VERZUIM EN AFWEZIGHEID Het verzuimbeleid op het Trivium College bestaat uit een aantal procedures en protocollen. Deze zijn bedoeld om te stimuleren dat leerlingen naar school komen en te voorkomen dat

Nadere informatie

R.K. basisschool Kardinaal de Jong. Verzuimprotocol

R.K. basisschool Kardinaal de Jong. Verzuimprotocol R.K. basisschool Kardinaal de Jong Verzuimprotocol Dagelijks 1. Ouders/verzorgers melden tussen 8:00 8:20 uur de afwezigheid van hun kind. Dit kan telefonisch, persoonlijk, schriftelijk of via de e-mail.

Nadere informatie

Adviesgesprekken groepen 8. Rapportbesprekingen. Voorjaarsvakantie. Onderwijsstaking op 15 maart. Nummer 6 1 februari 2019

Adviesgesprekken groepen 8. Rapportbesprekingen. Voorjaarsvakantie. Onderwijsstaking op 15 maart. Nummer 6 1 februari 2019 Nummer 6 1 februari 2019 Adviesgesprekken groepen 8 Dinsdag 5 en donderdag 7 februari vinden de adviesgesprekken Voortgezet Onderwijs plaats met de ouders en kinderen van de groepen 8. De uitnodiging hiervoor

Nadere informatie

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 13 4 maart 2016 www.obspassepartout.nl

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 13 4 maart 2016 www.obspassepartout.nl Van de directie Afgelopen maand zijn er vooral intern veel besprekingen geweest. Het CITO-overleg met alle leerjaren, waarin we gekeken hebben naar de opbrengsten en welke accenten er gelegd moeten worden

Nadere informatie

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur

Jaargang 5 - nummer 1 week 38. In dit nummer. Van de directeur Jaargang 5 - nummer 1 week 38 In dit nummer Van de directeur 1 Ziekmelden 2 Ouderraad 2 Vakantieregeling 2015-2016 3 Vakantierooster en vrij vragen 4 Introductieprogramma klas G3A 5 Wat staat er op het

Nadere informatie

Leren² Leren, dat kan jij ook! S i m o n S t e v i n w e g C E R h e n e n

Leren² Leren, dat kan jij ook! S i m o n S t e v i n w e g C E R h e n e n Leren² Leren, dat kan jij ook! 2014-2015 S i m o n S t e v i n w e g 1 7 3 9 1 1 C E R h e n e n 0317-617425 Begeleiding Voortgezet onderwijs De individuele begeleiding bestaat uit het helpen bij het plannen

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Protocol voor verzuim, schorsing, verwijdering, ondersteuning zieke leerlingen Het Lyceum Rotterdam

Protocol voor verzuim, schorsing, verwijdering, ondersteuning zieke leerlingen Het Lyceum Rotterdam Protocol voor verzuim, schorsing, verwijdering, ondersteuning zieke leerlingen Het Lyceum Rotterdam Algemeen: Een goede absentieregistratie vereist een gezamenlijke aanpak d.w.z. een nauwkeurige samenwerking

Nadere informatie

Protocol Schoolverzuim OBS De Plataan 2015

Protocol Schoolverzuim OBS De Plataan 2015 Protocol Schoolverzuim OBS De Plataan 2015 Inhoud Inleiding 3 1. Dagelijks 2 2. Te laat komen 2 3. Ziekte 4 4. Extra verlof 4 5. Incidenteel ongeoorloofd verzuim 4 6. Verzuimregistratiesysteem 5 7. Dossiervorming

Nadere informatie

lvandruyten@sgmbrouwerij.nl

lvandruyten@sgmbrouwerij.nl 2015-2016 Lesrooster Maandag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Dinsdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Bewegingsonderwijs Woensdag 8:45-12:30 Donderdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Vrijdag 8:45-12:00 en 13:00-15:00 Bewegingsonderwijs

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer,

Inleiding. Beste lezer, Schoolgids VSO Het Mozaïek Almelo deel A 2017/2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Even voorstellen! 5 Foto s 5 Gymnastiek 5 Informatie aan gescheiden ouders 5 Medezeggenschapsraad (MR) 5 Nieuwsbrief 6 Onderwijstijd

Nadere informatie

Verzuimprotocol IKC Buikslotermeer

Verzuimprotocol IKC Buikslotermeer Verzuimprotocol IKC Buikslotermeer Dagelijks Ouders/verzorgers melden voor half negen de afwezigheid van hun kind. Dit kan telefonisch of persoonlijk. Diegene die het verzuimbericht krijgt, schrijft de

Nadere informatie

Wat u moet weten. als cliënt van het maatschappelijk werk

Wat u moet weten. als cliënt van het maatschappelijk werk Wat u moet weten als cliënt van het maatschappelijk werk Inleiding U heeft zich aangemeld bij het maatschappelijk werk en inmiddels heeft u een eerste gesprek gehad met een van de maatschappelijk werkers.

Nadere informatie

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO ZORGPLAN Christelijk Lyceum Delft VMBO 1 Missie en visie van de school Het CLD wil zijn leerlingen een veilige omgeving bieden, waarin zij kunnen opgroeien tot verantwoordelijke en vrije mensen. Wij beschouwen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 Richtlijnen verlof basisonderwijs Beste ouders, De vakantieperiode komt er weer aan. Ieder jaar worden we geconfronteerd met leerlingen die buiten de vakantieperiode niet naar

Nadere informatie

MULOCK 2000 VERZUIMPROTOCOL 2015-2016-2017

MULOCK 2000 VERZUIMPROTOCOL 2015-2016-2017 MULOCK 2000 VERZUIMPROTOCOL 2015-2016-2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Vooraf... 2 Hoofdstuk 2 Afwezigheid... 3 2.1 Afwezigheid algemeen... 3 2.2 Te laat komen... 3 2.3 Afwezigheid door ziekte... 3 2.4

Nadere informatie

Augustus. Beste ouders, Beste ouder(s),

Augustus. Beste ouders, Beste ouder(s), Augustus Beste ouders, Beste ouder(s), 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Hierbij de kalender voor het schooljaar 2018-2019 In deze kalender vindt u informatie over de dagelijkse dingen, zoals studiedagen en feestdagen.

Nadere informatie

Taxi regels 2018/2019 S.B.O. Petraschool Faunuslaan KN Eindhoven Tel.:

Taxi regels 2018/2019 S.B.O. Petraschool Faunuslaan KN Eindhoven Tel.: Taxi regels 2018/2019 S.B.O. Petraschool Faunuslaan 19 5631 KN Eindhoven Tel.: 040 2430970 1 Inhoud: Afspraken met de leerlingen blz. 3 Afspraken met de taxichauffeur/chauffeuse blz. 4 Afspraken met de

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO

Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO Het pedagogisch beleid van het OPDC Samenwerkingsverband Zuidoost-Friesland VO 1. Inleiding Er zijn soms leerlingen die tijdelijk geen onderwijs kunnen volgen op hun eigen school. De reden hiervoor is

Nadere informatie

Schoolgids

Schoolgids De Kapstok Leerwerktrajecten Schoolgids 2017-2018 Deel A een school van Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 3 Foto s... 3 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden

Nadere informatie

Schoolgids in het kort

Schoolgids in het kort Schoolgids 2018-2019 in het kort Deze korte gids is gemaakt voor het gemak van de ouders of verzorgers om alles even bij elkaar te hebben. Het is een korte samenvatting van de belangrijkste weetjes uit

Nadere informatie

Protocol -Speciaal Verlof -Verzuim leerplicht. -Regionaal bureau Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Protocol -Speciaal Verlof -Verzuim leerplicht. -Regionaal bureau Maassluis, Vlaardingen en Schiedam Protocol -Speciaal Verlof -Verzuim leerplicht. -Regionaal bureau Maassluis, Vlaardingen en Schiedam Te laat komen Te laat komen Bij 3 keer te laat komen gesprek leerling mentor. Waarschuwing school aan

Nadere informatie

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister Naam protocol: Vastgesteld: Verzuimbeleid Gymnasium Felisenum maart 2018 (vastgesteld met instemming van MR) Ziekmelding In geval van afwezigheid wegens ziekte stellen de ouder(s)/verzorger(s) de school

Nadere informatie

Protocol Verzuimbeleid

Protocol Verzuimbeleid Protocol Verzuimbeleid 1 Inhoudsopgave Blz Inleiding 1.0 Magister 3 2.0 Taakverdeling verzuimregistratie 3 3.0 Registratie en controle 3 4.0 Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim 4 5.0 Interne sancties ongeoorloofd

Nadere informatie

Verzuimbeleid 2014-2015

Verzuimbeleid 2014-2015 2014-2015 Onderwerp Aan Alle medewerkers Van Directie Datum 15 mei 2014 1 van 5 Datum evaluatie 15 mei 2015 1 van 5 1. VISIE 1.1. Algemene visie Johan de Witt Het Johan de Witt leidt leerlingen op tot

Nadere informatie

Gemeente Texel. Informatie over aanvragen van verlof. Kan ik al boeken? Dan neem ik toch gewoon wat huiswerk mee

Gemeente Texel. Informatie over aanvragen van verlof. Kan ik al boeken? Dan neem ik toch gewoon wat huiswerk mee Gemeente Texel.txl Informatie over aanvragen van verlof Kan ik al boeken? Dan neem ik toch gewoon wat huiswerk mee Najaar 2016 Aan de inhoud van deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. oen. In

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel:

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel: Informatiegids 2015-2016 AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg 4 5062 SV Oisterwijk tel: 013-5234785 http://azc.wpms.opmaat-scholen.nl Beste ouders/verzorgers, In deze gids vindt u informatie over onze

Nadere informatie

Augustus. Beste ouder(s),

Augustus. Beste ouder(s), Augustus Beste ouder(s), 3 4 5 6 7 8 9 Hierbij de kalender voor het schooljaar 2017-2018. In deze kalender vindt u informatie over de dagelijkse dingen, zoals studiedagen en feestdagen. Bewaar deze kalender

Nadere informatie

Aanpak schoolverzuim

Aanpak schoolverzuim Aanpak schoolverzuim Op het Farelcollege gaan we voor de optimale talentontwikkeling van iedere leerling. Daarbij werken leerling, ouder(s)/ verzorger(s) en school gezamenlijk aan de kwalificatie, persoonsvorming

Nadere informatie

2. REGELS & AFSPRAKEN BIJ ABSENTIE

2. REGELS & AFSPRAKEN BIJ ABSENTIE AANPAK VERZUIM Onderwerp Aanpak verzuim Aan Alle medewerkers Johan de Witt Van Directie Johan de Witt Datum 12-03-2013 1 van 4 1. REGISTRATIE Om het verzuim te kunnen controleren, wordt de aanwezigheid

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek Afsprakenboekje De Diken Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek Doel Afsprakenboekje In dit boekje zijn de afspraken op de school De Diken beschreven. Op school zijn we samen verantwoordelijk

Nadere informatie

2014-2015. Protocol verzuim

2014-2015. Protocol verzuim 2014-2015 Protocol verzuim Zeven Gavenschool Versie 2014 Verzuimprotocol Zeven Gaven Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Nieuws Flits 17 augustus 2015 Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Wij heten juf Karlijn hartelijk welkom. Zij is onze

Nadere informatie

Leerplicht en verlofregeling

Leerplicht en verlofregeling Verzuimprotocol KBS Geert Groteschool Leerplicht en verlofregeling 1. Inleiding Alle leerlingen in Nederland moeten naar school. Dat geldt natuurlijk ook voor uw kind. Dat staat in de Leerplichtwet 1969

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Editie 1, jaargang 2, 21 augustus 2013

NIEUWSBRIEF Editie 1, jaargang 2, 21 augustus 2013 Welkom Wij zijn blij iedereen weer terug op school te zien na een warme zomervakantie. Maandagochtend hebben wij de kinderen opgewacht op het schoolplein. Daar kregen zij van de leerkracht een lang buigzaam

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018

NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018 Middelland College NIEUWSBRIEF 2, MIDDELLAND COLLEGE, 23 juli 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), De verbouwing is al een aantal weken gaande, in eerste instantie hebben de bouwers zich gericht op het verwijderen

Nadere informatie

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek Afsprakenboekje De Diken Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek 2015-2016 Doel Afsprakenboekje In dit boekje zijn de afspraken op de school De Diken beschreven. Op school zijn we samen verantwoordelijk

Nadere informatie

Taxi regels 2016/2017 S.B.O. Petraschool Faunuslaan KN Eindhoven Tel.:

Taxi regels 2016/2017 S.B.O. Petraschool Faunuslaan KN Eindhoven Tel.: Taxi regels 2016/2017 S.B.O. Petraschool Faunuslaan 19 5631 KN Eindhoven Tel.: 040 2430970 1 Inhoud: Afspraken met de leerlingen blz. 3 Afspraken met de taxichauffeur/chauffeuse blz. 4 Afspraken met de

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO 1 Beste leerling, Dit is het informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College. In dit boekje vind je allerlei informatie die met school

Nadere informatie

Informatiegids

Informatiegids Informatiegids 2018-2019 Informatiegids De Horizon Voor u ligt de informatiegids van basisschool De Horizon, een school voor nieuwkomers en kinderen die de zich de Nederlandse taal nog meer eigen gaan

Nadere informatie