Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek"

Transcriptie

1 Afsprakenboekje De Diken Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek

2 Doel Afsprakenboekje In dit boekje zijn de afspraken op de school De Diken beschreven. Op school zijn we samen verantwoordelijk voor een positieve sfeer en een net en opgeruimd gebouw. Goede omgangsvormen en rustig gedrag leveren een grote bijdrage aan de sfeer. Dit komt iedereen ten goede. De school verwacht dat iedereen zich aan de afspraken houdt. De afspraken zijn er niet voor niets, daarom wordt op naleving toegezien en wordt bij overtreding opgetreden. De volgende items worden in het afsprakenboekje beschreven: A Ik houd mij aan de vijf algemene regels. B Ik kom op tijd. C Ik meld mij af als ik niet kan komen. D Ik houd mij aan de afspraken. E Conflicten los ik op een positieve manier op. F Ik zorg voor een positief klimaat. De school De Diken heeft een vijf algemene regels opgesteld. Deze regels hangen als geheugensteun in de school in de vorm van picto s.

3 A Ik houd mij aan de vijf regels 1 Ik houd de school schoon en netjes: geen kauwgom in de school en eten en drinken alleen in de kantine. 2 Op de gangen loop en praat ik rustig. 3 Ik zorg voor een positief klimaat. 4 Ik spreek anderen op een respectvolle manier aan. 5 Ik pas goed op spullen van mijzelf, van een ander en van de school. B Ik kom op tijd De lessen starten om 8:30. Een lesuur duurt 45 minuten. Na elk lesuur gaat een bel. Een blokuur duurt 90 minuten.

4 C Ik meld mij af als ik niet kan komen Bij ziekte (of andere redenen van afwezigheid) moeten de ouders de school van de leerling op de hoogte te stellen tussen 8.10 en 8.30 uur ( ). Is een leerling zonder opgaaf van een reden afwezig dan neemt de coach nog dezelfde dag contact op met ouders. Bij langdurige afwezigheid dient de school de leerplichtambtenaar op de hoogte te stellen. Het document verzuimprotocol beschrijft precies welke stappen wanneer genomen worden. D Ik houd mij aan de volgende afspraken: 1 Omgang met elkaar Ik ga respectvol met anderen om. Ik gebruik positieve taal. Ik los ruzie/onenigheid op door er over te praten. Ik luister en krijg de kans om mijn eigen mening te geven. Ik help een ander en kom voor hem/haar op waar dat nodig en gewenst is.

5 Wat te doen als de leerling zich niet aan de regel(s) houdt: De leerling wordt direct op zijn gedrag aangesproken. Als het gedrag meer dan 3 keer in twee weken voorkomt, volgt er een gesprek met de coach. Ouders worden op de hoogte gesteld. De leerling mag nablijven of komt de volgende ochtend om 8 uur op school. Indien het gedrag blijft bestaan, worden ouders uitgenodigd. Er worden concrete afspraken gemaakt. MT lid wordt op de hoogte gehouden of/en erbij betrokken afhankelijk van de zwaarte. Het gehele proces wordt in magister gezet. Als er sprake is van geweld, bedreiging of discriminatie wordt dit direct bij de coach en het MT lid gemeld. Er vindt een gesprek met ouders en de leerling plaats. De volgende acties kunnen ingezet worden: - Crisisberaad in het MDO: hulpaanbod. - Ouders krijgen een officiële brief. - Schorsing (intern/extern). - Taakstraf. - Aangifte politie.

6 Verzuimprotocol De Diken Verzuim zonder bericht Te laat zonder bericht Notering in Magister door de betreffende docent. 1e keer Waarschuwing verzuimbeheerder. Controle Magister. Bellen naar huis door de verzuimbeheerder. 5 x uur afwezig. Verzuimbeheerder licht mentor in. Uit de les gestuurd geldt voor de leerplichtambtenaar ook als verzuim. 2e keer 3e keer 2 keer melden om 8.00 uur bij de verzuimbeheerder. 3 keer melden om 8.00 uur bij de verzuimbeheerder. Mentor neemt contact op met ouders/verzorgers. Verslag in Magister. Mentor neemt dezelfde dag contact op met ouders/ verzorgers. 4e keer 5 keer melden om 8.00 uur bij de verzuimbeheerder en 1 uur corvee op de laatste melddag.

7 Verslag in Magister. Verzuim stopt. Verzuim gaat door. Leerling haalt verzuimde tijd bij de verzuimbeheerder in. 10 x (lesuur) verzuim brief naar huis door zorgcoördinator. Verzuim gesprek met zorgcoördinator, mentor, leerling en ouders/verzorgers. Verslag in Magister. Meer dan 3 dagen achtereen of 16 lesuren in 4 weken licht de verzuimbeheerder de zorgcoördinator in. Zorgcoördinator meldt dit bij de leerplichtambtenaar en zet de leerling in verwijsindex. Leerling wordt besproken in signaleringsnetwerk. 5e keer 6e keer 5 keer melden om 8.00 uur bij de verzuimbeheerder en 1 uur corvee op de laatste melddag. Mentor neemt contact op met ouders/verzorgers. Verslag in Magister. Zorgcoördinator doet een melding bij de leerplichtambtenaar. Ouders/verzorgers kunnen worden opgeroepen door de leerplichtambtenaar.

8 2 Omgang met materialen Ik zit zonder toestemming niet aan de spullen van een ander. Ik draag zorg voor de materialen/middelen in en om de school. Wat te doen als de leerling zich niet aan de regel(s) houdt: Leerlingen die spullen van anderen beschadigen worden direct hierop aangesproken. Als er spullen kapot gemaakt worden, dienen ze deze te vergoeden. De coach is hierbij het aanspreekpunt. 3 Rust en Veiligheid Ik draag kleding die niet aanstootgevend is. Ik draag geen petten, mutsen en capuchons tijdens lesuren. Ik hang mijn jas aan de kapstok of berg de jas in een kluisje op. Mijn tas staat naast mijn tafel of op de plek die de leerkracht aangeeft. Ik heb tijdens lesuren geen kauwgom in de mond. Ik eet en drink tijdens de pauzes in de kantine. Roken op het schoolterrein is niet toegestaan. Ik heb op school geen wapens, alcohol, drugs of vuurwerk bij mij. Ik mag niet tijdens schooltijden zonder toestemming van mijn coach en/of docent het schoolterrein verlaten.

9 Wat te doen als de leerling zich niet aan de regel(s) houdt: De leerling wordt direct op zijn gedrag aangesproken. Als het gedrag meer dan 3 keer in twee weken voorkomt, volgt er een gesprek met de coach. Ouders worden op de hoogte gesteld. De leerling mag nablijven of komt de volgende ochtend om 8 uur op school. Indien het gedrag blijft bestaan, worden ouders uitgenodigd. Er worden concrete afspraken gemaakt. MT lid wordt op de hoogte gehouden of/en erbij betrokken afhankelijk van de zwaarte. Het gehele proces wordt in magister gezet. Als er sprake is van geweld, bedreiging of discriminatie wordt dit direct bij de coach en het MT lid gemeld. Er vindt een gesprek met ouders en de leerling plaats. De volgende acties kunnen ingezet worden: - Crisisberaad in het MDO: hulpaanbod. - Ouders krijgen een officiële brief. - Schorsing (intern/extern). - Taakstraf. - Aangifte politie.

10 4 Digitale middelen Ik zorg ervoor dat de telefoon niet zichtbaar en hoorbaar is. Ik heb tijdens de lessen zonder toestemming van de leerkracht geen Ipod, Ipad en MP3 speler aan of bij mij. Ik maak zonder toestemming van de leerkracht geen foto s, filmpjes of geluidsopnames op school. Ik respecteer de privacy. Ik zoek via facebook, whatsapp, twitter etc. positief contact met mijn medeleerlingen. Wat te doen als de leerling zich niet aan de regel(s) houdt: De leerling wordt direct verzocht om de digitale middelen op de juiste plek op te bergen. Indien dit niet gebeurt, levert de leerling het digitale middel bij de docent in. De leerling krijgt het aan het einde van de les weer terug. Als het gedrag meer dan 3 keer in twee weken voorkomt, volgt er een gesprek met de coach. Ouders worden op de hoogte gesteld. De leerling mag nablijven of komt de volgende ochtend om 8 uur op school. Indien het gedrag blijft bestaan, worden ouders uitgenodigd.

11 Er worden concrete afspraken gemaakt. MT lid wordt op de hoogte gehouden of/en erbij betrokken afhankelijk van de zwaarte. Het gehele proces wordt in magister gezet. Indien een leerling via facebook, whatsapp, twitter etc. kwaad spreekt/pest/treitert, wordt het pestprotocol ingezet. E Conflicten los ik op een positieve manier op Ik kan het stappenplan voor het hanteren van conflictsituaties toepassen. Stap 1: Wat is het probleem? Stap 2: Zeg wat je dwarszit. Stap 3: Stel vragen om elkaar beter te begrijpen. Stap 4: Bedenk oplossingen. Stap 5: Kies een oplossing waar beide partijen het mee eens zijn en voer die uit. Stap 6: Evalueer na een afgesproken tijd de afgesproken oplossing. F Ik zorg voor een positief klimaat Ik pest niet. Ik ga op een positieve manier met anderen om.

12 Wat te doen als de leerling zich niet aan de regel(s) houdt: Bij het signaleren van pestgedrag, gaat het pestprotocol van start. De leerlingbegeleiders tevens pestcoördinatoren worden ingeschakeld. Route: Gepeste leerling g Coach g Coach start invullen checklist g Coach licht anti-coördinator (APC) in. Let op: 1 Coach is de spil in de te volgen aanpak. 2 Checklist is leidend voor het plan van aanpak. 3 Alle acties worden vastgelegd in Magister. 4 Anti-pest coördinator (op denominatie) inlichten. 5 De antipestprotocollen van Odyssee en CVO liggen ter inzage in 084. De Zuiderpoort Hemdijk JV Sneek tel. (0515) De Praktijkschool Simmerdyk 1A 8601 ZP Sneek tel. (0515)

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek

Afsprakenboekje De Diken. Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek Afsprakenboekje De Diken Samenwerkende scholen voor praktijkonderwijs Sneek 2015-2016 Doel Afsprakenboekje In dit boekje zijn de afspraken op de school De Diken beschreven. Op school zijn we samen verantwoordelijk

Nadere informatie

Doel Afsprakenboekje Voor jullie ligt de nieuwste versie van het afsprakenboekje van samenwerkende scholen voor Praktijkonderwijs De Diken.

Doel Afsprakenboekje Voor jullie ligt de nieuwste versie van het afsprakenboekje van samenwerkende scholen voor Praktijkonderwijs De Diken. Doel Afsprakenboekje Voor jullie ligt de nieuwste versie van het afsprakenboekje van samenwerkende scholen voor Praktijkonderwijs De Diken. In dit boekje zijn de afspraken beschreven die op De Diken van

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2017-2018 Daaf Gelukschool 1 Op de DG, tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

regels en afspraken

regels en afspraken regels en afspraken 2015-2016 Regels en afspraken Daar waar een grote groep mensen samen is, zijn regels en afspraken belangrijk. Ze gelden voor iedereen. We werken en leren in een veilig klimaat, op basis

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2018-2019 Daaf Gelukschool 1 Op de DG tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

Algemene schoolregels PrO Assen

Algemene schoolregels PrO Assen PrO Assen, School voor Praktijkonderwijs, Zwartwatersweg 202, 9406 NN Assen, 0592-340973, stage@proassen.nl Algemene schoolregels PrO Assen Om het klimaat dat wij op onze school nastreven te waarborgen,

Nadere informatie

Voorstel na bespreking in LO Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding

Voorstel na bespreking in LO Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding Naam notitie/afspraak/procedure Regels en afspraken Griftdijk Portefeuillehouder N.Schoot/J. van den Broek Versie nummer 2 Datum Versienummer 6-6-2016 Status document: Voorstel na bespreking in LO Concept

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar De leef- & schoolregels van Groot Goylant Hoofdregels: Schooljaar 2017-2018 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving: Het is niet toegestaan

Nadere informatie

5.Kom op tijd op school en in de les Kom je veelvuldig te laat, vanaf 6x, dan krijg je strafwerk

5.Kom op tijd op school en in de les Kom je veelvuldig te laat, vanaf 6x, dan krijg je strafwerk Huisregels Kijkduin In deze huisregels staan belangrijke afspraken over de manier waarop we op het Maris College met elkaar omgaan en hoe we een ordelijk en veilig schoolklimaat kunnen houden. 1.Respect

Nadere informatie

Schoolregels van het CML 2010-2011

Schoolregels van het CML 2010-2011 Schoolregels van het CML 2010-2011 Helen Cronie September 2010 Voorwoord In het document schoolregels CML 2010-2011 krijgt u een beeld van de regels die gelden op het CML. We benoemen achtereenvolgens

Nadere informatie

SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN

SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN O.P.D.C Sportlaan Driene 6-1 7552 HA Hengelo Tel: 074-2457799 SCHOOLREGELS & SCHOOLAFSPRAKEN ZO IS HET DUIDELIJK VOOR IEDEREEN EEN VEILIGE OMGEVING. OPDC de Arcade probeert voor leerlingen en medewerkers

Nadere informatie

Huisregels Kijkduin. 2.Communicatie Communicatie is belangrijk voor zowel medewerkers, ouders als leerlingen van onze school.

Huisregels Kijkduin. 2.Communicatie Communicatie is belangrijk voor zowel medewerkers, ouders als leerlingen van onze school. Huisregels Kijkduin In deze huisregels staan belangrijke afspraken over de manier waarop we op het Maris College met elkaar omgaan en hoe we een ordelijk en veilig schoolklimaat kunnen houden. 1.Respect

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als iemand zich

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar 2014-2015

De leef- & schoolregels van Groot Goylant. Schooljaar 2014-2015 Hoofdregels De leef- & schoolregels van Groot Goylant Schooljaar 2014-2015 Respect voor jezelf Respect voor de ander Respect voor je eigen spullen en die van een ander De omgeving Het is niet toegestaan

Nadere informatie

Zo doen wij het hier.

Zo doen wij het hier. Zo doen wij het hier. Afspraken ISW Lage Woerd Hieronder vind je een aantal afspraken, die wij met elkaar maken om alles in en rond de school zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij willen graag dat er

Nadere informatie

Huisregels Kijkduin. Beste leerling van Maris Kijkduin,

Huisregels Kijkduin. Beste leerling van Maris Kijkduin, Beste leerling van Maris Kijkduin, Huisregels Kijkduin Om ervoor te zorgen dat iedereen (leerlingen & medewerkers) zich thuis voelt op Maris Kuikduin, zijn deze huisregels gemaakt. Zo zorgen we met elkaar

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Sint Gerardusschool. Splitting 145. Gedragsprotocol

Gedragsprotocol. Sint Gerardusschool. Splitting 145. Gedragsprotocol 2018-2019 Sint Gerardusschool Splitting 145 Sint Gerardusschool, de veilige school Afspraken m.b.t. omgaan met elkaar op de Sint Gerardusschool Goede leerprestaties kunnen bereikt worden als leerlingen

Nadere informatie

Klassenregels. Algemene regels: Bij een gesprek in de klas:

Klassenregels. Algemene regels: Bij een gesprek in de klas: 1 Klassenregels Algemene regels: Bij binnenkomst hang ik meteen m n jas e.d. op. Ik ga direct naar mijn eigen plaats. Ik heb geen snoep bij me. Mijn telefoon, I-pod is in de school uit en in mijn kluis.

Nadere informatie

een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan

een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan Inhoudsopgave Huisregels blz. 2 Voordat de les begint 2 Het rooster en dagrooster / Kom je te laat 3 Absentie en verlof 4 Tijdens

Nadere informatie

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam 1 / 6 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene gedragsregels.. 3 1.1 Basis Huisregels 3 1.2 Schoolwacht 4 1.3 Corvee.. 4 1.4 Leswisselingen. 4 2. Veiligheid.. 4 2.1

Nadere informatie

2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR. hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst!

2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR. hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! 2014-2015 OMGAAN MET ELKAAR Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! hetstreek.nl Waar herken je Het Streek aan Christelijk Wij zien de bijbel als bron en wij volgen Jezus. Voor

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE. Ordereglement Penta 2016

ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE. Ordereglement Penta 2016 1 ORDEREGLEMENT PENTA DR. NASSAU COLLEGE April 2016 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als

Nadere informatie

Schoolafspraken

Schoolafspraken Schoolafspraken 2018-2019 Waarom deze presentatie? Het Omnia College vindt ouderbetrokkenheid belangrijk. In de presentatie wordt uitgelegd wat in de eerste schoolweek aan de leerlingen is verteld. Het

Nadere informatie

Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar

Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar Tilburg, februari 2014 Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar Wanneer ik iets nodig heb, vraag ik daar vriendelijk om Ik begroet de leerkrachten en mijn klasgenootjes

Nadere informatie

Versie 6 november 2014

Versie 6 november 2014 . Versie 6 november 2014 Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie 1. Op de Fontein willen we een prettig klimaat, waarbij iedereen zich veilig voelt en optimale

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken

Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken Het schoolklimaat: visie, regels en afspraken Algemeen: het klimaat op school; de visie In ons leer- en leefklimaat, waarin de leerling centraal staat, vormen veiligheid en wederzijds respect de basis.

Nadere informatie

SCHOOLREGELS RIJNLANDS LYCEUM WASSENAAR. Beste leerlingen,

SCHOOLREGELS RIJNLANDS LYCEUM WASSENAAR. Beste leerlingen, SCHOOLREGELS RIJNLANDS LYCEUM WASSENAAR Beste leerlingen, Als je met zoveel mensen, leerlingen en medewerkers, samen elke dag een gebouw bewoont, dan moet je afspraken maken over de huisregels. De belangrijkste

Nadere informatie

Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland)

Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland) R.K. Basisschool Sint Jan Gedragsprotocol Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland) Inleiding Een veilig klimaat en een prettige sfeer zijn belangrijke voorwaarden om te komen tot goede leerprestaties.

Nadere informatie

ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA

ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA 1 ORDEREGLEMENT DR. NASSAU COLLEGE PENTA Juli 2018 2 Inleiding Wij vinden het belangrijk dat er op onze school goede afspraken zijn over hoe we met elkaar omgaan, wat mag en niet mag, en wat we doen als

Nadere informatie

Gedragsregels

Gedragsregels Gedragsregels 2017-2018 Gedragsregels Hoort iedereen erbij Letten we op ons taalgebruik en praten we beleefd Werken we samen met iedereen Houden we rekening met anderen Komen we op voor een ander Gebruiken

Nadere informatie

GEDRAGSPROTOCOL JANUARI 2019

GEDRAGSPROTOCOL JANUARI 2019 GEDRAGSPROTOCOL JANUARI 2019 INHOUDSPOPGAVE 1. Inleiding Blz. 3 2. Schoolregels Blz. 3 3. Methode sociaal-emotionele ontwikkeling Blz. 4 4. Extra ondersteuning sociaal-emotionele ontwikkeling Blz. 4 5.

Nadere informatie

een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan

een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan een boekje over huisregels, pesten, veiligheid en hoe wij met elkaar omgaan uitgave 2017-2018 1 Inhoudsopgave Huisregels blz. 3 Voordat de les begint 3 Het rooster en dagrooster 4 Kom je te laat 4 Absentie

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2017-2018 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim Algemene regels bij de stappenplannen: - De coördinatie

Nadere informatie

VMBO Ermelo SPELREGELS

VMBO Ermelo SPELREGELS VMBO Ermelo SPELREGELS 2019 2020 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, kun je leren. Als je je niet veilig

Nadere informatie

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier.

Op deze plek. Zijn we echt. Zeggen we sorry. Vergeven we elkaar. Geven we complimenten. Vertrouwen we elkaar. Hebben we plezier. HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2017-2018 Locatie De Joost Op deze plek Zijn we echt Zeggen we sorry Vergeven we elkaar Geven we complimenten Vertrouwen we elkaar Hebben we plezier Zijn we gelijk Schoolregels

Nadere informatie

Schoolregels Lorentz Lyceum

Schoolregels Lorentz Lyceum Schoolregels Lorentz Lyceum 1. De stelregels 2. De afspraken voor leerlingen 3. De social media code 4. De afspraken voor docenten De stelregels Op het Lorentz Lyceum leiden we onze leerlingen op tot verantwoordelijke,

Nadere informatie

Reglement Sociale Media Leerlingen

Reglement Sociale Media Leerlingen Reglement Sociale Media Leerlingen Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Ook in het leven van leerlingen en ouders of voogden spelen sociale media een belangrijke rol.

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Waarden en normen op. (Egmond aan den Hoef)

Gedragsprotocol. Waarden en normen op. (Egmond aan den Hoef) Gedragsprotocol Waarden en normen op RKBS Sint Jozef (Egmond aan den Hoef) Gedragsprotocol Jozefschool 1 Inleiding Een veilig klimaat en een prettige sfeer zijn belangrijke voorwaarden om te komen tot

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen

INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen INFORMATIEBOEKJE voor leerlingen schooljaar 2013-2014 Inleiding In dit boekje staat informatie over het schoolgebouw en staan de afspraken die in de school en op het terrein van de school gelden. In de

Nadere informatie

Schoolreglement van het Cambreur College

Schoolreglement van het Cambreur College Schoolreglement van het Cambreur College In het schoolreglement (of ordereglement) wordt geregeld hoe de dagelijkse gang van zaken op school gaat. Waar ouders staat wordt bedoeld ouder(s)/verzorger(s).

Nadere informatie

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger,

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger, 1. Leefregels 14-15 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Op de voorkant van dit boekje staat LEEFREGELS. Deze regels gelden ook voor alle buitenschoolse activiteiten. Deze regels zijn

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Vmbo Putten SPELREGELS 2019

Vmbo Putten SPELREGELS 2019 Vmbo Putten SPELREGELS 2019 2020 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, kun je leren. Als je je niet veilig

Nadere informatie

Gedragsprotocol de Driestam versie: mei 2017

Gedragsprotocol de Driestam versie: mei 2017 Gedragsprotocol Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Doel van het protocol... 3 Gewenst gedrag... 4 Hoe gaan we op de Driestam om met dit gedrag?... 4 Ongewenst gedrag.... 5 Reactieprocedure

Nadere informatie

GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL

GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL Inleiding GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL Goede leerprestaties kunnen bereikt worden als leerlingen en leerkrachten met plezier naar school gaan. Respect en zorg voor elkaar, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, pauzeplaats en toiletblokken. De ruimte bij de ingangen

Nadere informatie

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister

1 e uur: te laat briefje bij conciërge. vanaf het 2 e uur: melding door docent in Magister Naam protocol: Vastgesteld: Verzuimbeleid Gymnasium Felisenum maart 2018 (vastgesteld met instemming van MR) Ziekmelding In geval van afwezigheid wegens ziekte stellen de ouder(s)/verzorger(s) de school

Nadere informatie

Protocol Verzuimbeleid

Protocol Verzuimbeleid Protocol Verzuimbeleid 1 Inhoudsopgave Blz Inleiding 1.0 Magister 3 2.0 Taakverdeling verzuimregistratie 3 3.0 Registratie en controle 3 4.0 Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim 4 5.0 Interne sancties ongeoorloofd

Nadere informatie

Huisregels De Nieuwe Veste alle sectoren

Huisregels De Nieuwe Veste alle sectoren Inleiding is een school voor voortgezet onderwijs en wil ieder kind, ongeacht zijn intellectuele niveau, ongeacht zijn afkomst en ongeacht zijn ondersteuningsbehoefte, de mogelijkheid bieden om hem of

Nadere informatie

Anti Pestprotocol + Anti Pestkaart (APK)

Anti Pestprotocol + Anti Pestkaart (APK) Anti Pestprotocol + Anti Pestkaart () Leerling Leerjaar :. :. :. Fases/ Datum 1 Wat Acties Verantwoordelijke meldt 1 e klacht bij de mentor. Adviseer de gepeste leerling om het probleem eerst zelf op te

Nadere informatie

REGELS EN RICHTLIJNEN

REGELS EN RICHTLIJNEN REGELS EN RICHTLIJNEN Een woord vooraf Om een school als de onze, met drie gebouwen, zo n 2300 leerlingen, 200 docenten en 40 leden van het ondersteunend personeel, goed te laten functioneren, hebben we

Nadere informatie

Leerlingenstatuut Elzendaalcollege Schooljaar 2015-2016

Leerlingenstatuut Elzendaalcollege Schooljaar 2015-2016 Leerlingenstatuut Elzendaalcollege Schooljaar 2015-2016 -1- 1. INLEIDING Het leerlingenstatuut is een overzicht van de rechten en plichten van een leerling van het Elzendaalcollege. Het statuut geldt voor:

Nadere informatie

De Spinaker VSO Alkmaar, Leerlingenreglement, 1 oktober Inhoudsopgave. 1. Inleiding blz. 3

De Spinaker VSO Alkmaar, Leerlingenreglement, 1 oktober Inhoudsopgave. 1. Inleiding blz. 3 Leerlingenreglement De Spinaker VSO Alkmaar Jan Ligthartstraat 7 1817 MR Alkmaar www.despinaker.nl T: 072-5140244 M: spinaker.vsoalkmaar@ronduitonderwijs.nl Vastgesteld door MT VSO-A d.d.: 17-10-2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ordereglement. Internationale Schakelklas (ISK)

Ordereglement. Internationale Schakelklas (ISK) Ordereglement Internationale Schakelklas (ISK) Assen, juli 2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Normen en waarden... 3 3. Veiligheid... 3 4. Gedrag in en rondom het gebouw... 4 5. De lessen... 4 6. Aanwezigheid...

Nadere informatie

Het algemene uitgangspunt van de school is regel 8: - Iedereen moet zich veilig voelen op school

Het algemene uitgangspunt van de school is regel 8: - Iedereen moet zich veilig voelen op school 1. Doe niets bij een ander wat die ander niet prettig vindt. 2. Kom niet aan een ander of aan andermans spullen als die ander dat niet wil. 3. Als je kwaad bent, ga niet slaan, schoppen (je komt niet aan

Nadere informatie

Anti-pestprotocol op de

Anti-pestprotocol op de Anti-pestprotocol op de Ons doel is dat alle kinderen zich veilig voelen bij ons op school, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door elkaar te steunen en wederzijds respect te tonen, stellen we

Nadere informatie

Schoolregels Titus Brandsma

Schoolregels Titus Brandsma Schoolregels Titus Brandsma 2017-2018 Top 10: Je hebt respect voor elkaar en voor elkaars eigendommen Je komt op tijd Je hebt de spullen die je in de les nodig hebt bij je Jassen doe je in school uit,

Nadere informatie

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Spelregels 2015-2016 VMBO Ermelo Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school.

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Vmbo BL/KL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen wegens ziekte

Nadere informatie

NOTITIE GEDRAGSAFSPRAKEN

NOTITIE GEDRAGSAFSPRAKEN NOTITIE GEDRAGSAFSPRAKEN Ingangsdatum: 1 juni 2009. Tot die tijd: praat erover in de kernteams, met collega s en tijdens de coachingsuren Inleiding Het praktijkonderwijs is een onderwijsvoorziening in

Nadere informatie

Versie 25 juli 2017 Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie

Versie 25 juli 2017 Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie 1. Op de Fontein willen we een prettig klimaat, waarbij iedereen zich veilig voelt en optimale prestaties mogelijk

Nadere informatie

VMBO Putten. Spelregels

VMBO Putten. Spelregels VMBO Putten Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, ZO GAAN WE MET ELKAAR

Nadere informatie

VMBO Putten. Spelregels

VMBO Putten. Spelregels VMBO Putten Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, ZO GAAN WE MET ELKAAR

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Sociaal Veiligheidsbeleid PrO Hardenberg Korte versie (Voor volledige tekst zie digitale versie)

Sociaal Veiligheidsbeleid PrO Hardenberg Korte versie (Voor volledige tekst zie digitale versie) Sociaal Veiligheidsbeleid PrO Hardenberg 2017 Korte versie (Voor volledige tekst zie digitale versie) 1 Wat is pesten? Vormen van Pesten De gepeste leerling De pestende leerling Blz.3 Blz.3/4 Blz.4 Blz.4

Nadere informatie

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam

Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam Afspraken en regels Leerlingen Het Lyceum Rotterdam 1 / 7 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene gedragsregels.. 3 1.1 Basis(huis)regels 3 1.2 Schoolwacht 4 1.3 Corvee.. 4 1.4 Leswisselingen. 4 2. Veiligheid.. 4 2.1

Nadere informatie

School- gedragsregels

School- gedragsregels School- en gedragsregels Inleiding Een prettig en veilig leefklimaat is nodig voor een goed leerklimaat. Op een veilige school voelt iedereen zich op zijn gemak. Op het Jac. P. Thijsse College hebben we

Nadere informatie

OMGAAN MET ELKAAR. hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst!

OMGAAN MET ELKAAR. hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! 2015-2016 OMGAAN MET ELKAAR Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! hetstreek.nl Waar herken je Het Streek aan? Christelijk Wij zien de bijbel als bron en wij volgen Jezus.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement versie 2019/2020

Huishoudelijk reglement versie 2019/2020 Huishoudelijk reglement versie 2019/2020 Huishoudelijk reglement Bijlage 1 Waarom een huishoudelijk reglement? Het huishoudelijk reglement is de vastlegging van afspraken en regels die bijdragen aan een

Nadere informatie

Schoolregels Gymnasium Novum

Schoolregels Gymnasium Novum Schoolregels Gymnasium Novum Aanwezigheid binnen en buiten het gebouw 1. Het schoolgebouw is toegankelijk vanaf 8.00 uur tot 17.00 uur. 2. Voor schooltijd, na schooltijd en tijdens alle pauzes mag je binnen

Nadere informatie

1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen.

1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen. Lijst met afspraken voor een prettig verblijf op de school 1. De jassen worden uitgetrokken en in de garderobe of in het eigen kluisje opgeborgen. 2. Als je jas niet in je kluisje past en je durft hem

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2016-2017 Zo gaan we met elkaar om Onderwijs en huiswerk Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen Je hebt recht op goed onderwijs. Alle

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Anti-pest protocol Clusius College Amsterdam

Anti-pest protocol Clusius College Amsterdam Anti-pest protocol Clusius College Amsterdam Anti pest coördinatoren Mw. L. Admiraal Dhr. H. de Koningh Inhoud Voorwoord 2 Doel 2 Voor wie 2 Wat verstaan we onder pesten 2 Wat verstaan we onder plagen

Nadere informatie

Pestprotocol. Plagen en pesten. Pesten op school, hoe gaan we er mee om?

Pestprotocol. Plagen en pesten. Pesten op school, hoe gaan we er mee om? Pesten op school, hoe gaan we er mee om? Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Het is een probleem dat wij onder ogen willen zien en op onze school serieus willen aanpakken. Plagen en

Nadere informatie

OMGAAN MET ELKAAR hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst!

OMGAAN MET ELKAAR hetstreek.nl. Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! OMGAAN MET ELKAAR 2017-2018 hetstreek.nl Ondernemende school, een goede basis voor een succesvolle toekomst! Waar herken je Het Streek aan? Christelijk Wij zien de bijbel als bron en wij volgen Jezus.

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Kluisjes Schoolpas Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen ingang, fietsenstalling, en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het

Nadere informatie

Schoolregels Trias VMBO 2013-2016

Schoolregels Trias VMBO 2013-2016 Schoolregels Trias VMBO 2013-2016 Trias VMBO is een school waar je komt om te leren een school waar we respect hebben voor elkaar en elkaars spullen een school die we samen schoon, rustig en veilig houden

Nadere informatie

Pestprotocol De Leemstee. Inleiding

Pestprotocol De Leemstee. Inleiding Pestprotocol De Leemstee Inleiding Op onze school proberen we voor de kinderen een veilig klimaat te scheppen. Een veilig klimaat waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Pesten vormt een bedreiging

Nadere informatie

Gedragsprotocol De Stelberg

Gedragsprotocol De Stelberg Gedragsprotocol De Stelberg Op school proberen we een veilig klimaat te scheppen, waar respect, openheid en communicatie belangrijke elementen zijn. De relatie tussen kinderen onderling en tussen kinderen

Nadere informatie

Schoolregels , definitief, MR 4 juli

Schoolregels , definitief, MR 4 juli 02FB 1. De leefregels van het CCNV 2019-2020 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken social media volgens de gedragscode van het CCNV Wij zetten onze fiets in de fietsenstalling Wij hebben

Nadere informatie

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Jouw wereld Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Dagelijks gebruiken we ons Heister- en Essenpasgebouw met verschillende mensen. Om dit drukke verkeer op een goede manier te laten verlopen,

Nadere informatie

Protocol. Pesten. Anna van Rijn College

Protocol. Pesten. Anna van Rijn College Protocol Pesten Anna van Rijn College Versie oktober 2017 Stappenplan Pesten Inleiding: Een schoolbreed beleid geeft goede resultaten om pesten bespreekbaar te maken en terug te dringen. Dat betekent een

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding. Algemene omgangsregels: aandacht, respect, samen. Algemene gedragsregels. Regels voor de leerlingen

Inhoud: Inleiding. Algemene omgangsregels: aandacht, respect, samen. Algemene gedragsregels. Regels voor de leerlingen Gedragsprotocol Inhoud: Inleiding Algemene omgangsregels: aandacht, respect, samen Algemene gedragsregels Regels voor de leerlingen Regels voor leerkrachten en ondersteunend personeel Stappen bij storend

Nadere informatie

Protocol veilig klimaat

Protocol veilig klimaat Protocol veilig klimaat Onze school wil een veilige school zijn voor iedereen. Kernwoorden hierbij zijn respect voor en acceptatie van elkaar. Een goede samenwerking tussen personeel, ouders/verzorgers

Nadere informatie

PROTOCOL SOCIALE VEILIGHEID, versie

PROTOCOL SOCIALE VEILIGHEID, versie Protocol Sociale Veiligheid Almere College Kampen Versie 2018 PROTOCOL SOCIALE VEILIGHEID, versie 2018-2019 Almere College Kampen Protocol Sociale Veiligheid Almere College Kampen, 17-18, blz. 1 PROTOCOL

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

Omgangsvormen en afspraken

Omgangsvormen en afspraken Omgangsvormen en afspraken 2017-2018 Inhoud 1 Omgangsvormen en afspraken 3 1.1. Het leerlingenstatuut 3 1.2. Vmbo ingang 4 1.3. Kiss and ride 4 1.4. Mobieltjes 4 1.5. Geluidsboxen 4 1.6. Pesten 4 1.6.1.

Nadere informatie

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113-

Protocol schoolverzuim. Oktober 2015. Concept 2015-1113- Protocol schoolverzuim Oktober 2015 Concept 2015-1113- 1 Inleiding Voor u ligt het protocol schoolverzuim van Het Rhedens. Dit protocol is geschreven om duidelijkheid te geven over hoe binnen onze organisatie

Nadere informatie

2014-2015. Protocol verzuim

2014-2015. Protocol verzuim 2014-2015 Protocol verzuim Zeven Gavenschool Versie 2014 Verzuimprotocol Zeven Gaven Inleiding Het verzuimbeleid is erop gericht om het verzuim van leerlingen tot een minimum te beperken en om te voldoen

Nadere informatie

5-Ik zet mijn telefoon op stil en stop hem met mijn geluidsdrager en oortjes in mijn tas.

5-Ik zet mijn telefoon op stil en stop hem met mijn geluidsdrager en oortjes in mijn tas. Stappenplan Leerling (ouders/verzorgers) De basisregels Regels voor leerlingen op het Sint Laurenscollege 1-Ik ga respectvol met iedereen om. 2-Ik bereid mijn les in alle opzichten goed voor. 3-Ik ben

Nadere informatie

Tvwo/Ath/Havo. Spelregels

Tvwo/Ath/Havo. Spelregels Tvwo/Ath/Havo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2018-2019 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim - Onvoldoende inzet tijdens flexuren Algemene regels

Nadere informatie

Pestprotocol Gaspard de Coligny

Pestprotocol Gaspard de Coligny Pestprotocol Gaspard de Coligny Waarom een pestprotocol? Algemeen Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Pesten komt vooral voor bij kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar, maar ook

Nadere informatie

Pestprotocol. Montessori Lyceum Groningen

Pestprotocol. Montessori Lyceum Groningen Pestprotocol Montessori Lyceum Groningen Inhoudsopgave Algemeen... 3 De vijfsporenaanpak... 3 Visie van de school over pesten en verantwoordelijkheid... 4 Preventieve (les)activiteiten... 4 Stappenplan...

Nadere informatie

Basishandboek 2012 Leerlingen

Basishandboek 2012 Leerlingen G EREFORMEERDE S C H O LENGEMEENSC H A P R AN DS TA D L O CAT IE R IJSWIJK Basishandboek 2012 Leerlingen Wat doe jij als je te laat bent? Hoe gedraag jij je op school? Als je zus gaat trouwen, mag je dan

Nadere informatie