OBC Bemmel. Jouw wereld

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OBC Bemmel. Jouw wereld"

Transcriptie

1 OBC Bemmel Jouw wereld

2 Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t kun je ook kiezen voor de Lifestyle klas en op de havo voor de sportklas. Voor elk wat wils dus! Je wordt meteen in de stroom geplaatst die past bij jouw capaciteiten zodat je onderwijs op maat krijgt. Er zijn veel mogelijkheden om op te stromen als je laat zien dat je dit aankunt. We zijn een school met ruim leerlingen maar we zitten niet allemaal bij elkaar in hetzelfde gebouw. OBC Bemmel heeft twee gebouwen die naast elkaar liggen: op de Essenpas zitten de vmbo-t leerlingen, op de Heister de leerlingen van havo en vwo. Onze school heeft een duidelijke structuur met vaste teams van docenten en mentoren. We leren elkaar dus goed kennen! OBC Bemmel, vmbo-t Drieske CX Bemmel tel (0481) fax (0481) OBC Bemmel, havo-vwo De Heister CV Bemmel tel (0481) fax (0481)

3 Ambitieus onderwijs met uitstekende begeleiding OBC Bemmel biedt jou gevarieerde, uitdagende lessen en interessante Guusje: Als er iets is, dan kun je altijd naar je mentor projecten en excursies, want we willen je uitdagen om veel te leren! We staan bekend om onze uitstekende begeleiding. Onze docenten en mentoren helpen je om steeds een stapje verder te komen. We leren je hoe je moet leren en hoe je huiswerk kunt plannen. We besteden ook aandacht aan de voorbereiding op toetsen. Wil je nog meer begeleiding, dan mag je gebruik maken van de huiswerkklas. Op onze school stimuleren we je om te presteren. Dat geldt voor elke leerling op elk niveau. toe. Klaar voor later Bij ons op school kun jij je goed op je toekomst voorbereiden. Je zult vaak samenwerken en presenteren. Daarbij gebruik je moderne hulpmiddelen. Klaar voor later betekent ook dat je je verder ontwikkelt via onze culturele-, maatschappelijke- en sportieve activiteiten. We halen de buitenwereld naar binnen door sprekers en organisaties uit te nodigen en we gaan zélf de wereld in. Zo is internationalisering een belangrijk onderdeel op OBC Bemmel, waarbij je leert om verder te kijken dan Nederland. We helpen je op weg Naar de middelbare school gaan is best spannend, maar je zult zien dat je je bij ons snel thuis voelt. Meeloopdagen, streetsoccertoernooi, brugklaskamp, feesten enzovoort helpen daarbij. Voordat je bij wiskunde de eerste som maakt, heb je al uitgebreid kennisgemaakt met het OBC en je nieuwe klas. Je mentor begeleidt en helpt je als het wat minder goed gaat en is ook het aanspreekpunt voor je ouders. Ook houden we zoveel mogelijk rekening met wat je al weet als je in de brugklas komt. Dat doen we door goed te overleggen en samen te werken met je basisschool. Huiswerkklas OBC Bemmel heeft een huiswerkklas waar je vrijwillig aan mee kunt doen. Onder begeleiding leer je je huiswerk plannen en krijg je hulp bij het maken en leren ervan.

4 Sieme: De pauzes zijn altijd erg gezellig hier op school. Extra hulp nodig? Geen probleem Niet alles gaat altijd vanzelf, als het om leren gaat. Op OBC Bemmel reageren we snel als je het ergens moeilijk mee krijgt. We gaan met je in gesprek en we kijken waar de schoen wringt. Als er leerproblemen zijn kunnen we een screening doen, dan weten we beter hoe we je kunnen helpen. Er zijn extra begeleidingsprogramma s en er is een breed pakket aan leerlingenzorg. Vmbo-t Kies je voor vmbo op OBC Bemmel, dan zit je goed. We bieden je een uitstekende vmbo-opleiding, in een leuke sfeer. Je vindt ons in het prachtige gebouw aan de Essenpas. Je krijgt begeleiding van een vast team vmbo-docenten. We leren elkaar dus goed kennen. Daardoor kunnen we je ook goed begeleiden naar de vervolgopleiding die het beste bij je past. Leerlingen die van ons vmbo afkomen, doen het heel goed in het mbo. Wil je doorstromen naar de havo? Dan heb je met je vmbo-t diploma een goede basis gelegd. Een leuke tijd We willen ook graag dat je een leuke tijd hebt op school. Daarom organiseren we binnen de lessen en buiten schooltijd allerlei activiteiten: van brugklaskampen tot klassenavonden, van pianoconcours tot talentenbende, van toneel-, dans- en muziekvoorstellingen tot theaterbezoek en excursies. En dan zijn er ook nog de sporttoernooien, schoolfeesten, het brugklas muziekconcours en de theaterdag voor alle eerste klassen. Kortom: ook na school is er van alles te beleven. Bij het vmbo-t is er uiteraard ook genoeg ruimte voor iets extra s. In leerjaar 1 kun je kiezen voor de Lifestyle richting. Lifestyle is bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in voeding, bewegen, gezondheid en duurzaamheid. In leerjaar 1 en 2 volg je Lifestyle en in leerjaar 3 en 4 Lifestyle en ondernemerschap. Meer informatie over dit talentenprogramma vind je in de Lifestyle folder.

5 In schooljaar is het OBC Bemmel vmbo-t gestart met Versterkt Talenonderwijs (VTO) Duits. Een goede beheersing van de Duitse taal en feeling met de Duitse cultuur wordt namelijk steeds belangrijker in onze economie. Vanaf leerjaar 1 krijg je Duits aangeboden: dat is nieuw. Daarna kun je ervoor kiezen om door te gaan met het programma VTO-Duits. Je krijgt dan een verdiepend programma met interessante uitwisselingen en excursies. Meer informatie over VTO Duits vind je in de speciale VTO Duits folder. In leerjaar 4 van het vmbo-t kun je een module volgen waardoor je makkelijker kunt doorstromen naar de havo. Je kunt in dit jaar ook kiezen Loopbaangesprekken die voor een extra examenvak, om op deze manier de door de decaan, mentoren en stap naar het mbo soepeler te maken. docenten gevoerd worden zijn een sterk punt van onze school. Bijna alle leerlingen komen na OBC Bemmel op de vervolgopleiding terecht die het beste bij hen past.

6 Havo De havo-afdeling op het OBC Bemmel gaat uit van 4 belangrijke kernbegrippen : begrijpen, begeleiden, uitdagen en duidelijkheid. Wij begrijpen hoe je als havoleerling in elkaar zit en wat je nodig hebt. Hier houden we rekening mee in onze lessen en begeleiding. We gaan er samen voor zorgen dat je kansen krijgt en benut. Heb je bijvoorbeeld ondernemende talenten? Dan is het International Business College (IBC)-programma in havo-4 echt iets voor jou. Of is sporten je lust en je leven? Dan kun je je ei kwijt in onze Sportklas havo. Daarnaast bieden wij jou de kans om de havo via het tweetalig onderwijs te volgen. Dat kan maar op weinig scholen in Nederland! Verderop in deze folder vind je meer informatie over deze talentenprogramma s. Tot slot houden we op onze havo afdeling van duidelijkheid. In elke les wordt uitgelegd waar de informatie voor dient en kun je zelf naar een doel werken. Kortom: wij begrijpen wat je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren.

7 Vwo Het vwo van OBC Bemmel heeft een aantrekkelijk programma voor álle vwo-leerlingen. Ons programma is zo opgebouwd dat het jou de kans biedt om uit te blinken op verschillende gebieden. Je ontdekt waar je belangstelling en talent ligt door onze projecten in leerjaar 1, 2 en 3. Het project duurzaam bouwen en het drama project zijn er voorbeelden van. Je leert te onderzoeken, samen te werken en te presenteren. Vwo staat voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs en dat ervaar je op het OBC! We laten je alvast kennis maken met wetenschap door jouw nieuwsgierigheid te prikkelen en door een kritische houding te bevorderen. Excellente leerlingen krijgen mogelijkheden hun talenten verder te ontplooien door deel te nemen aan wiskundewedstrijden, olympiades, debatwedstrijden, een informaticawedstrijd en het Voordrachtfestival. In de bovenbouw kun je bovendien al colleges volgen aan de universiteit. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je extra ondersteuning nodig hebt.

8 Talent Ruimte voor jouw talent Iedereen heeft talenten. Je mag jouw eigen talenten ontdekken. Daarom organiseren we in de eerste leerjaren verschillende projecten en activiteiten, zodat je kunt ervaren wat je leuk vindt en waar je goed in bent. In de hogere leerjaren krijg je de ruimte om daarin nog beter te worden. Ook biedt het OBC Bemmel verschillende talentenprogramma s aan. Informatieavond tweetalig onderwijs havo en vwo, vwo, Sportklas havo, vmbo Lifestyle, VTO Duits: Dinsdag 13 januari 2015 vanaf uur OBC Bemmel, De Heister 1, Bemmel. Vmbo-t Lifestyle Als je kiest voor vmbo Lifestyle, kom je in een brugklas waar je alles leert over een gezonde leefstijl. Deze brugklas is bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in voeding, bewegen, gezondheid en duurzaamheid. Door middel van speciale projecten, workshops, gastlessen en een aangepast lesprogramma ga je actief aan de slag, binnen je reguliere lessen! In de bovenbouw kun je een compleet beroepsgericht programma volgen Lifestyle & Ondernemerschap. Mocht je daar later je beroep van willen maken, dan kun je met deze richting goed voorbereid doorstromen naar een mbo-opleiding op het gebied van gezondheid, wellness, lifestyle, ondernemerschap, outdoor & adventure en nog veel meer. Freek: Vmbo Lifestyle is een aanrader. Je bent lekker actief bezig.

9 Versterkt talenonderwijs Duits (VTO-Duits) Op het vmbo-t leggen we in het onderwijsprogramma de nadruk op de Duitse taal. Dat doen we om jouw kansen in de toekomst zoveel mogelijk te vergroten. De kans dat jij straks in een Duitstalige omgeving gaat werken en leren wordt namelijk steeds groter. In leerjaar één krijg je al Duits maar in het tweede leerjaar kun je ervoor kiezen om het speciale VTO Duits programma te volgen. Dit is een verdiepend programma met leuke excursies en interessante uitwisselingen. We werken nauw samen met de Duitse school Heinrich-Meyers uit Hamminkeln en zo zullen er over en weer uitwisselingen zijn, waarbij Duitse leerlingen en OBC leerlingen kennismaken met elkaars cultuur. In dit programma ligt de nadruk op het spreken van de Duitse taal en het bekend worden met de Duitse cultuur. Kies je voor VTO Duits en sluit je het programma in 3 vmbo-t met een voldoende af? Dan ontvang je het zogenaamde Goethe certificaat. Met dit erkende certificaat kun jij, in combinatie met je vmbo-t-diploma, de volgende stap maken in je loopbaan! Sportklas havo Ben jij geïnteresseerd in sport? Dan is de Sportklas havo misschien iets voor jou. Een sportklas is een klas waarin je, naast de gewone lessen, extra uren lichamelijke opvoeding (LO) krijgt. Denk dan aan clinics/activiteiten zoals bijvoorbeeld: zwemmen/scuba diving, freestyle klimmen, mountainbiken, schermen, kanoën, skeeleren/schaatsen en voetbal in een speciaal jasje. Je mag deelnemen aan de sportklassen wanneer je een goede motivatie en een eenduidig havo advies hebt. Aan de sportklas zijn extra kosten en een toelatingsprocedure verbonden. Meer informatie vind je op onze website OBC Bemmel is een topsportvriendelijke school. We helpen topsporters om school en sport te combineren.

10 International Business College (IBC) havo Wanneer je geïnteresseerd bent in ondernemen, heb je de mogelijkheid om in de bovenbouw havo (havo 4 en 5) deel te nemen aan een speciaal programma: International Business College (IBC). Als IBC-leerling volg je de normale lessen van het profiel Economie & Maatschappij in vier dagen. De vijfde dag van de lesweek staat in het teken van IBC-activiteiten: je gaat stage lopen bij bedrijven, volgt al lessen op het hbo en je zet een eigen bedrijf op. Het IBC stuurt je letterlijk de samenleving in. Je werkt vanuit een speciaal ingericht lokaal, soms in bijzondere lessituaties: bijvoorbeeld op het hbo of in het bedrijfsleven. Als je voor IBC kiest, ga je een echte uitdaging aan: je ontwikkelt ondernemersvaardigheden. Je krijgt inzicht, kennis en vaardigheden in intern en extern ondernemen, in marketing, in het schrijven van een ondernemersplan en in het functioneren binnen bedrijven. Met IBC voeg je als het ware aan je gewone havodiploma een erkend IBC-certificaat toe. Daardoor heb je een betere aansluiting op het hbo. Kortom: IBC geeft een duidelijke meerwaarde aan je havodiploma. Aan het IBC-programma zijn extra kosten verbonden. Meer informatie vind je op onze website

11 Bèta-excellent OBC Bemmel is een Bèta-excellent school. Dat betekent dat we veel aandacht besteden aan het bètaonderwijs. Als jij van techniek houdt, kun je bij ons dus je hart ophalen. In de projectweken zijn speciale bèta-activiteiten zoals het bouwen van robots, projecten over energie, een kijkje bij een technologiebedrijf, enz. Je leert niet alleen sommen en formules, maar ook onderzoeken en ontwerpen met ICT! We stimuleren je om mee te doen aan wedstrijden zoals de wiskunde-kangoeroewedstrijd en de Olympiades voor biologie, scheikunde en wiskunde. Ook in de hogere leerjaren kom je aan je trekken als bèta-talent. Zo bieden we op havo en vwo het vak Natuur, Leven en Technologie aan. Ook werken we samen met de HAN, Radboud Universiteit, Technische Universiteit Delft en Universiteit Wageningen. Je kunt al tijdens je middelbare schooltijd colleges volgen aan de hogeschool of universiteit. Cultuur Op cultureel gebied is OBC Bemmel zeer actief. We bieden kunstvakken en culturele projecten aan. We bezoeken het theater, musea en werken samen met kunstenaars. Daarnaast neem je deel aan verschillende kunstprojecten, zoals dans en drama. Bij de kunstvakken krijg je antwoord op de vragen: Waar ligt mijn creativiteit? en Wat kan ik met kunst, nu en in de toekomst? Vanaf de onderbouw leren we je om trots te zijn op jouw werk en leer je meer over het werkproces. Je gaat ook kijken naar het werk van andere leerlingen en zo leer je van elkaar. In de bovenbouw kun je kunst beeldend of kunst muziek als examenvak kiezen. Nieuw zijn de twee Cultuurklassen. Er is een Atelierklas, waarin je bezig bent met beeldende kunst zoals boetseren, tekenen, schilderen, fotograferen en digitale beeldbewerking. En er is een Podiumklas, een klas voor de podiumkunsten muziek, dans en drama. In een Cultuurklas maak je wekelijks een blokuur lang onder begeleiding kunst. De lessen worden gegeven door eigen kunstdocenten aangevuld met gastdocenten. Naast kunstlessen volg je tijdens het programma ook leuke en interessante excursies buiten de school. Kim: OBC Bemmel is een leuke school met aardige docenten.

12 Tweetalig onderwijs havo en vwo OBC Bemmel is een echte specialist in tweetalig onderwijs Koen: We hebben een mooi gebouw met (TTO), voor zowel vwo als havo. Als senior TTO-school mogen we een mooie aula. zeggen dat we met ons TTO-programma blijvend in de top van Nederland meedraaien. Het lesprogramma start in leerjaar 1 van havo of vwo. Je krijgt veel vakken in het Engels. Daarnaast leer je van alles over internationale ontwikkelingen en culturen. In leerjaar 3 nemen alle leerlingen deel aan een Europese uitwisseling. In de bovenbouw doe je examen in het Nederlands én behaal je een International Baccalaureate Engels: een internationaal erkend diploma. Met een tweetalige opleiding op zak, ligt er een wereld voor je open. Na vijf of zes jaar spreek je Engels op het niveau near native speaker. Oftewel de Engelse taal beheers je bijna net zo goed als jouw moedertaal. Dit biedt toegang tot allerlei (internationale) instellingen voor hoger onderwijs. Voor TTO moet je een prima havo of vwo leerling zijn omdat een Engelstalig programma zwaarder is dan een gewoon havo- of vwo programma (cito scores vanaf 540 voor havo, vanaf 545 voor vwo). Ook zijn er extra kosten aan verbonden. Meer informatie over het TTO op OBC Bemmel lees je in de aparte TTO-folder.

13 OBC Bemmel: jouw wereld Ben jij op zoek naar een school met aandacht en ambitie? Niet ver van huis maar toch midden in de wereld? Kom dan naar de open dag op zaterdag 31 januari 2015 van 10:00 uur tot 15:00 uur. Wiebe: Op OBC Bemmel kun je lekker sporten! Vooral de gymlessen op de atletiekbaan zijn gaaf!

14 OBC Algemeen Opleidingen De verschillende scholen van het Over Betuwe College bieden de volgende opleidingen aan: OBC Elst: mavo, mavo PLUS, havo OBC Bemmel: vmbo-t, havo, vwo en tweetalig onderwijs havo en vwo (TTO) OBC Huissen: vmbo alle leerwegen met sectoren techniek (Bouw, Wonen en Interieur (BWI) en Metaal), SDV (Sport, Dienstverlening & Veiligheid) en Zorg & Welzijn Speciale opleidingen Het OBC heeft een aantal speciale opleidingen: PROBC op OBC Huissen Vmbo-t Lifestyle op OBC Bemmel Vmbo-t VTO Duits op OBC Bemmel Mavo PLUS op OBC Elst Sportklas vmbo op OBC Huissen Sportklas havo op OBC Bemmel International business college (IBC) havo-4 op OBC Bemmel Tweetalig onderwijs havo en vwo op OBC Bemmel Kijk voor meer informatie in de folders van deze OBCscholen of op onze website

15 OBC Bemmel, havo-vwo De Heister CV Bemmel telefoon (0481) e. i. OBC Bemmel, vmbo-t Drieske CX Bemmel telefoon (0481) e. i. OBC Elst Onderbouw: Van der Duyn van Maasdamstraat ZR Elst Bovenbouw: Mozartstraat BL Elst Open dagen OBC Huissen Zaterdag 31 januari 2015 van tot uur Julianastraat 17, Huissen OBC Elst Woensdag 28 januari 2015 van tot uur en van tot uur Van der Duyn van Maasdamstraat 25, Elst Telefoon (0481) e. i. OBC Huissen Julianastraat KJ Huissen Telefoon (026) e. i. OBC Bemmel Zaterdag 31 januari 2015 van tot uur in beide gebouwen: De Heister 1 en Drieske 4, Bemmel Informatieavond tweetalig onderwijs, vwo, Sportklas havo, vmbo Lifestyle, VTO Duits: Dinsdag 13 januari 2015 vanaf uur OBC Bemmel, De Heister 1, Bemmel. Inschrijving op elke locatie, tijdens de open dag en op woensdag 11 maart 2015 van tot uur

16 C O L O F O N 16 Uitgever Over Betuwe College Postbus AA Bemmel Tel. (0481) Redactie PR & Communicatie met dank aan allen die tekstbijdragen leverden Foto s Marco Hamelink Helen de Bruijn Ontwerp Puntwee Visuele communicatie, Elst Druk DrukMotief, Apeldoorn * alle informatie uit deze folder is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen

OBC Bemmel 2016-2017. Jouw wereld

OBC Bemmel 2016-2017. Jouw wereld OBC Bemmel 2016-2017 Jouw wereld Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Bemmel. Jouw wereld 2014-2015

OBC Bemmel. Jouw wereld 2014-2015 OBC Bemmel Jouw wereld 2014-2015 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar het vmbo-t, havo, vwo, tweetalig havo of tweetalig

Nadere informatie

OBC Bemmel Een venster op de wereld

OBC Bemmel Een venster op de wereld OBC Bemmel Een venster op de wereld 12013-2014 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar VMBO-T, naar HAVO, tweetalig HAVO,

Nadere informatie

OBC Bemmel Jouw wereld

OBC Bemmel Jouw wereld OBC Bemmel 2017-2018 Jouw wereld Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Huissen 2016-2017. Met hart voor de leerling

OBC Huissen 2016-2017. Met hart voor de leerling OBC Huissen 2016-2017 Met hart voor de leerling Welkom Welkom op OBC Huissen: een dynamische vmbo-school waar jij je veilig voelt. Elke leerling in onze school wordt gezien, letterlijk en figuurlijk. Wij

Nadere informatie

OBC Huissen De school is de wereld en de wereld is de school

OBC Huissen De school is de wereld en de wereld is de school OBC Huissen 2017-2018 De school is de wereld en de wereld is de school Welkom Welkom op OBC Huissen: een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij bieden betekenisvol

Nadere informatie

OBC Huissen Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling

OBC Huissen Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling 12013-2014 Over Betuwe College (OBC) Huissen: een veilige plek met persoonlijke begeleiding is een dynamische vmbo-school waar leerlingen zich veilig voelen.

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

OBC Elst 2016-2017. Veilig & Betrokken

OBC Elst 2016-2017. Veilig & Betrokken OBC Elst 2016-2017 Veilig & Betrokken Welkom Welkom op OBC Elst: een veilige school in hartje Elst, waar jij je snel thuis zult voelen. Op onze school kun je terecht voor de niveaus mavo en havo. Er heerst

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

OBC Elst. Veilig & Betrokken

OBC Elst. Veilig & Betrokken OBC Elst Veilig & Betrokken 2015 2016 Over Betuwe College Elst Kleinschalig onderwijs Een tweede thuis Kennen en gekend worden Persoonlijke aandacht Het maximale uit jezelf halen Welkom Welkom op OBC Elst:

Nadere informatie

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar Informatiegids Samen maken wij jouw ambities waar Welke brugklassen zijn er? Samen maken wij jouw ambities waar - havo/vwo - atheneum/gymnasium - tweetalig atheneum/gymnasium De vmbo-t/havo brugklas zit

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2015-2016 OPEN DAG. 31 januari 2015. 9.30-13.00 uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2015-2016 OPEN DAG. 31 januari 2015. 9.30-13.00 uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 31 januari 2015 9.30-13.00 uur 2015-2016 Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben je klaar

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst Nog even en dan... Dit is je laatste jaar op de basisschool. Volgend jaar ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ga je

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op is een kleine school in een ruim gebouw voor ongeveer 300 leerlingen. Je zult je er snel thuis en op

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg Kies voor CSW Van de Perre! 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Een moderne school

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2016-2017 OPEN DAG. 30 januari 2016. 9.30-13.00 uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2016-2017 OPEN DAG. 30 januari 2016. 9.30-13.00 uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 30 januari 2016 9.30-13.00 uur 2016-2017 Welkom! Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

Iris. en Het Noordik. Volg ons op:

Iris. en Het Noordik. Volg ons op: m o k l We e z n o op n e g a d n e p o Iris en Het Noordik Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je nodig hebt voor je vervolgonderwijs op het mbo, hbo en

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Determinatieavond leerjaar 2

Determinatieavond leerjaar 2 Programma: Determinatie TL Beroepsgericht Waar kijken wij naar bij uw zoon/dochter: Cijfers (kennis, vakvaardigheden en leervermogen) Algemene vaardigheden en (studie)houding Cito Vas Wat wil de leerling

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt OPEN DAG. 26 januari uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt OPEN DAG. 26 januari uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 26 januari 2013 9.30-13.00 uur 2013-2014 Dit is de folder van het Hendrik Pierson college, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben je klaar

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je uitstekend Engels leren spreken, ga je kiezen voor havo- of vwo-onderwijs en zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd één

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend Open Dag za 18 januari 2014 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 27 januari 2014 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 29 januari 2014 aanvang 14.00 uur aanmelden vóór 27 januari Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Voel je thuis op het KWC!

Voel je thuis op het KWC! op de Beethovenlaan Voel je thuis op het KWC! Kom jij naar onze school? Van harte welkom! Op het KWC zit je goed. Wij hebben twee gebouwen: de Beethovenlaan en de Gershwinhof. Daar vind je alle soorten

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Informatiebrochure 2015-2016. Jij maakt het verschil! Kennismakingsweek Lingebos. Hoofdstuk

Informatiebrochure 2015-2016. Jij maakt het verschil! Kennismakingsweek Lingebos. Hoofdstuk Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 havo/ atheneum/ gymnasium tweetalig atheneum/ tweetalig gymnasium Kennismakingsweek Lingebos 1 Onderwijs Onderwijs Op Lyceum Oudehoven kun

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl 2016-2017 Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een heel belangrijke stap. Waar

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Lingebos 2014 Jij maakt het verschil! 2014-2015 havo atheneum tweetalig atheneum gymnasium tweetalig gymnasium Onderwijs Als je kiest voor Lyceum Oudehoven kies je voor een schooltype waarvan de naam is

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

Welkom. MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012

Welkom. MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012 Welkom MAVO 2.0 Overstap van leerjaar 2 naar leerjaar 3 3 april 2012 MAVO 2.0 Onze doelstellingen De leerling gaat met plezier naar school. De leerling ontwikkelt zich binnen de eigen mogelijkheden. De

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM Het Erasmus Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie voor de Kunststroom Het Erasmus kiest, kiest voor 9 uur kunstvakken per week het vak drama kennismaken met

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Technologie ipad Jij de baas Loopbaan Oriëntatie Begeleiding met mavo of mavo + op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige

Nadere informatie

MET MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET EXTRA TAAL & REKENEN MET BE SPORT MINDED MET MET TTO X-PRESS

MET MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET EXTRA TAAL & REKENEN MET BE SPORT MINDED MET MET TTO X-PRESS EXTRA TAAL & REKENEN MET TTO MET INDIVIDUELE BEGELEIDING MET BE SPORT MINDED MET X-PRESS MET jou! Onze school Het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen staat voor goed onderwijs. We bieden vwo, havo

Nadere informatie

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum Welkom op DALTON HET GROENE LYCEUM Wie zijn WIJ? Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past Dalton Het Groene Lyceum

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM HET ERASMUS KUNSTSTROOM VOOR CREATIEVE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR DE KUNSTSTROOM MAAK JE KENNIS MET DE CREATIEVE WERELD Voor toekomstige artiesten en kunstenaars,

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij hebben aparte programma s voor

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Hendrik Pierson College

Hendrik Pierson College Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt 2018 2019 OPEN DAG 3 februari 2018 9.30-13.00 uur Welkom! Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 VWO exellius HAVO HAVO/VWO tweetalig onderwijs VMBO-t VMBO-k www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

Informatieavond 11 november 2013

Informatieavond 11 november 2013 Informatieavond 11 november 2013 Dhr. Boon Teamleider 2/3/4 GL/TL Dhr. Van Dijk Mentor TL + examensecretaris 1 Advies basisschool VMBO Wat houdt dat in? Vier leerwegen: Basis beroeps Kader beroeps Gemengd

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie