OBC Bemmel Jouw wereld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OBC Bemmel Jouw wereld"

Transcriptie

1 OBC Bemmel Jouw wereld

2 Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t kun je ook kiezen voor de Lifestyle klas en op de havo voor de Sportklas. Daarnaast bieden we op het vwo uitdagende onderzoeksprojecten aan. Voor elk wat wils dus! Je wordt meteen op het niveau geplaatst dat past bij wat jij kunt. Op die manier bieden we je onderwijs op maat aan. Daarnaast zijn er mogelijkheden om op te stromen naar een niveau hoger als je laat zien dat je dit aankunt. Ook met een gemengd advies ben je prima op je plek op het OBC! OBC Bemmel heeft twee gebouwen die naast elkaar liggen: op de Essenpas zitten de vmbo-t leerlingen, op de Heister de leerlingen van havo en vwo. Onze school heeft een duidelijke structuur met vaste teams van docenten en mentoren. We leren elkaar dus al snel goed kennen! Een grote school heeft als voordeel dat je in de bovenbouw uit een groot aantal vakken vrij kunt kiezen. Dat biedt dus veel mogelijkheden. OBC Bemmel, vmbo-t Drieske CX Bemmel tel (0481) bemmel@overbetuwecollege.nl OBC Bemmel, (t)havo-(t)vwo De Heister CV Bemmel tel (0481) bemmel@overbetuwecollege.nl

3 We helpen je op weg Naar de middelbare school gaan is best spannend, maar je zult zien dat je je bij ons snel thuis voelt. Meeloopdagen, brugklaskamp, feesten, enzovoort helpen daarbij. Voordat je bij wiskunde de eerste som maakt, heb je al uitgebreid kennisgemaakt met het OBC en je nieuwe klas. Je mentor begeleidt en helpt je als het wat minder goed gaat en is ook het aanspreekpunt voor je ouders. Daarnaast houden we zoveel mogelijk rekening met wat je al weet als je in de brugklas komt. Dat doen we door goed te overleggen en samen te werken met je basisschool. Fenna: Als je problemen met een vak hebt dan Schooladvies en aanmelden kun je daar hulp bij Om te weten welke klas en welk niveau voor jou het krijgen. Verder staat beste is, overleggen we altijd eerst met je basisschool. de mentor altijd Daar kennen ze je namelijk heel goed. De basisschool voor je klaar. geeft jou voor 1 maart een schooladvies. De eindtoets wordt in april/mei afgenomen. Het schooladvies van de basisschool is leidend om te bepalen op welk niveau je komt. Huiswerkklas OBC Bemmel heeft een huiswerkklas waar je vrijwillig aan Een aanmelding is pas compleet wanneer het aanmeldingsformulier, het originele en ondertekende advies- mee kunt doen. Onder begeleiding leer je je huiswerk plannen en formulier en het overstapdossier (waaronder het onderwijskundige rapport) volledig ingevuld en ingeleverd zijn. krijg je hulp bij het maken en het leren ervan. Meer informatie is terug te vinden op de aanmeldingsformulieren en de website van de school. Klaar voor later Bij ons op school kun jij je goed op je toekomst voorbereiden. Je zult vaak samenwerken en presenteren. Klaar voor later betekent ook dat je je verder ontwikkelt via onze culturele-, maatschappelijke- en sportieve activiteiten. We halen de buitenwereld naar binnen door sprekers en organisaties uit te nodigen en we gaan zélf de wereld in. Zo is internationalisering een belangrijk onderdeel op OBC Bemmel, waarbij je leert om verder te kijken dan Nederland. Extra hulp nodig? Geen probleem Niet alles gaat altijd vanzelf, als het om leren gaat. Op OBC Bemmel reageren we snel als je het ergens moeilijk mee krijgt. We gaan met je in gesprek en we kijken waar de schoen wringt. Als er leerproblemen zijn kunnen we een screening doen, dan weten we beter hoe we je kunnen helpen. Er zijn extra begeleidingsprogramma s en er is een breed pakket aan leerlingenzorg.

4 Vmbo-t Kies je voor vmbo op OBC Bemmel, dan zit je goed. Je vindt ons in het gebouw aan de Essenpas. We bieden je hier een uitstekende vmbo-opleiding, in een prettige sfeer. Je krijgt begeleiding van een vast team vmbo-docenten. Hierdoor kunnen we je ook goed begeleiden naar de vervolgopleiding die het beste bij je past. Leerlingen die van ons vmbo afkomen, doen het heel goed in het mbo. Wil je doorstromen naar de havo? Dan heb je met je vmbo-t diploma een hele goede basis gelegd. Bij het vmbo-t is er uiteraard ook genoeg ruimte voor iets extra s! In de onderbouw kun je kiezen voor de Lifestyle richting. Lifestyle is bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in voeding, bewegen, gezondheid en duurzaamheid. In de bovenbouw krijgt Lifestyle een vervolg waaraan alle vmbo-leerlingen deelnemen. Deze richting heet Lifestyle & Ondernemerschap. Meer informatie over Lifestyle vind je in de Lifestyle folder en op onze website In schooljaar is het OBC Bemmel vmbo-t gestart met Versterkt Talenonderwijs (VTO) Duits. Een goede beheersing van de Duitse taal en feeling met de Duitse cultuur wordt namelijk steeds belangrijker in onze economie. Vanaf leerjaar 1 krijg je al Duits aangeboden. Daarna kun je ervoor kiezen om door te gaan met het talentenprogramma VTO Duits. Je krijgt dan een verdiepend programma met interessante uitwisselingen en excursies. Meer informatie over VTO Duits vind je in de speciale VTO Duits folder en op onze website. Mick: Je krijgt goede, duidelijk uitleg van de docenten. Daarnaast is het hier ook erg gezellig! In leerjaar 4 van het vmbo-t kun je een module wiskunde volgen waardoor je makkelijker kunt doorstromen naar de havo. Je kunt in dit jaar ook kiezen voor een extra examenvak, om op deze manier de stap naar het mbo soepeler te maken.

5 De stap na de middelbare school Loopbaangesprekken die door de decaan, mentoren en docenten gevoerd worden zijn een sterk punt van onze school. Bijna alle leerlingen komen na OBC Bemmel op de vervolgopleiding terecht die het beste bij hen past. Een leuke tijd We willen ook graag dat je een leuke tijd hebt op school. Daarom organiseren we binnen de lessen en buiten schooltijd allerlei activiteiten: van brugklaskampen tot klassenavonden, van pianoconcours tot talentenbende, van toneel-, dans- en muziekvoorstellingen tot theaterbezoek en excursies. En dan zijn er ook nog de sporttoernooien, schoolfeesten, het brugklas muziekconcours en de theaterdag voor alle eerste klassen. Kortom: ook na school is er van alles te beleven. Havo De havo-afdeling op OBC Bemmel gaat uit van 4 belangrijke kernbegrippen : begrijpen, begeleiden, uitdagen en duidelijkheid. Wij begrijpen hoe je als havoleerling in elkaar zit en wat je nodig hebt. Hier houden we rekening mee in onze lessen en begeleiding. We gaan er samen voor zorgen dat je kansen krijgt en benut. Heb je bijvoorbeeld ondernemende talenten? Dan is het International Business College (IBC)-programma in havo-4 echt iets voor jou. Of is sporten je lust en je leven? Dan kun je je ei kwijt in onze Sportklas havo. Daarnaast bieden wij jou de kans om de havo via het tweetalig onderwijs te volgen. Dat kan maar op weinig scholen in Nederland! Verderop in deze folder vind je meer informatie over deze talentenprogramma s. Tot slot houden we op onze havo-afdeling van duidelijkheid. In elke les wordt uitgelegd waar de informatie voor dient en kun je zelf naar een doel werken. Kortom: wij begrijpen wat je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren. wij begrijpen wat je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren.

6 Vwo Vwo staat voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs en dat ervaar je op het OBC! Je gaat op een onderzoekende manier met de lesstof aan de slag waardoor je nieuwsgierigheid geprikkeld wordt en je kritisch leert denken. Het vwo van OBC Bemmel biedt je veel keuzemogelijkheden. Ons programma is zo opgebouwd dat het jou de kans geeft om uit te blinken op verschillende gebieden. Je ontdekt waar je belangstelling en talent ligt door onze TOP-projecten. De letters TOP staan voor Talent, Onderzoek en Praktijk. Voorbeelden van onderwerpen die worden behandeld zijn: taal, muziek, techniek, geschiedenis, stad en het rivierenlandschap. Je leert te onderzoeken, samen te werken en te presenteren. Leerlingen krijgen mogelijkheden hun talenten verder te ontplooien door deel te nemen aan wiskundewedstrijden, olympiades, debatwedstrijden, een informaticawedstrijd en het Voordrachtfestival. In de bovenbouw kun je zelfs al colleges volgen aan de universiteit. Voor zowel de havo als het vwo geldt dat je deze opleiding ook via het tweetalig onderwijs kunt volgen. TOP-projecten Stan: De vwoprojecten zijn leerzaam en ook nog eens erg leuk!

7 Talentenprogramma s Ruimte voor jouw talent Iedereen heeft talenten. Wij stimuleren jou om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom organiseren we in de eerste leerjaren veel verschillende projecten en activiteiten, zodat je kunt ervaren wat je leuk vindt en waar je goed in bent. In de hogere leerjaren krijg je de ruimte om daarin nog beter te worden. Ook biedt OBC Bemmel verschillende talentenprogramma s aan: Tweetalig onderwijs havo en vwo OBC Bemmel is een echte specialist in tweetalig onderwijs (TTO), voor zowel vwo als havo. Als senior TTO-school mogen we zeggen dat we met ons TTO-programma blijvend in de top van Nederland meedraaien. Het lesprogramma start in leerjaar 1 van havo of vwo. Je krijgt veel vakken in het Engels. Daarnaast leer je van alles over internationale ontwikkelingen en culturen. In leerjaar 3 nemen alle leerlingen deel aan een Europese uitwisseling. In de bovenbouw doe je examen in het Nederlands én behaal je een International Baccalaureate Engels: een internationaal erkend diploma. Met een tweetalige opleiding op zak, ligt er een wereld voor je open. Na vijf of zes jaar spreek je Engels op het niveau near native speaker. Oftewel de Engelse taal beheers je bijna net zo goed als jouw moedertaal. Dit biedt toegang tot allerlei (internationale) instellingen voor hoger onderwijs. Voor TTO moet je een prima havo of vwo-leerling zijn omdat een Engelstalig programma zwaarder is dan een gewoon havo- of vwo programma. Ook zijn er extra kosten aan verbonden. Meer informatie over het TTO op OBC Bemmel lees je in de aparte TTO-folder en op onze website.

8 Freek: Vmbo Lifestyle is een aanrader. Je bent lekker actief bezig. Vmbo-t Lifestyle Als je kiest voor vmbo Lifestyle, kom je in een vmbo brugklas waar je alles leert over een gezonde leefstijl. Deze brugklas is bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in voeding, bewegen, gezondheid en duurzaamheid. Door middel van speciale projecten, workshops, gastlessen en een aangepast lesprogramma ga je actief aan de slag, binnen je reguliere lessen en daar buiten! In de bovenbouw volg je een compleet beroepsgericht programma: Lifestyle & Ondernemerschap. Mocht je daar later je beroep van willen maken, dan kun je met deze richting goed voorbereid doorstromen naar een mboopleiding op het gebied van gezondheid, wellness, lifestyle, ondernemerschap, outdoor & adventure en nog veel meer. Informatieavond Informatieavond tweetalig onderwijs vwo, Sportklas havo, vmbo Lifestyle, VTO Duits: Dinsdag 17 januari 2017 start programma uur OBC Bemmel, De Heister 1, Bemmel.

9 Versterkt talenonderwijs Duits (VTO Duits) Op het vmbo-t leggen we in het onderwijsprogramma de Michelle: Ik heb voor VTO Duits gekozen omdat we dicht bij de grens van Duitsland wonen. Misschien ga ik daar wel studeren of werken later. nadruk op de Duitse taal. Dat doen we om jouw kansen in de toekomst zoveel mogelijk te vergroten. De kans dat jij straks in een Duitstalige omgeving gaat werken en leren wordt namelijk steeds groter. In leerjaar één krijg je al Duits maar in het tweede leerjaar kun je ervoor kiezen om het speciale VTO Duits programma te volgen. Dit is een verdiepend programma met leuke excursies en interessante uitwisselingen. We werken nauw samen met de Duitse school Heinrich-Meyers uit Hamminkeln en zo zullen er over en weer uitwisselingen zijn, waarbij Duitse leerlingen en OBC-leerlingen kennismaken met elkaars cultuur. In dit programma ligt de nadruk op het spreken van de Duitse taal en het bekend worden met de Duitse cultuur. Het programma VTO Duits wordt afgesloten met een examen. Bij goed gevolg ontvang je het zogenaamde Deutsches Sprachdiplom (DSD). Met dit erkende certificaat kun jij, in combinatie met je vmbo-t-diploma, de volgende stap maken in je loopbaan!

10 Sportklas havo Ben jij geïnteresseerd in sport? Dan is de Sportklas havo misschien iets voor jou. Een sportklas is een klas waarin je, naast de gewone lessen, extra uren lichamelijke opvoeding (LO) krijgt. Denk dan aan clinics/activiteiten zoals zwemmen/scuba diving, freestyle klimmen, mountainbiken, schermen, kanoën, skeeleren/schaatsen en voetbal in een speciaal jasje. Je mag deelnemen aan de sportklassen wanneer je een goede motivatie en een eenduidig havo-advies hebt. Aan de sportklas zijn extra kosten en een toelatingsprocedure verbonden. Meer informatie vind je op onze website en in de aparte Sportklas havo folder. OBC Bemmel is een topsportvriendelijke school. We helpen topsporters om school en sport te combineren.

11 Kim: OBC Bemmel is een leuke school met aardige docenten. International Business College (IBC) havo Wanneer je geïnteresseerd bent in ondernemen, heb je de mogelijkheid om in de bovenbouw havo (havo 4 en 5) deel te nemen aan een speciaal programma: International Business College (IBC). Als IBC-leerling volg je de normale lessen van het profiel Economie & Maatschappij in vier dagen. De vijfde dag van de lesweek staat in het teken van IBCactiviteiten: je gaat stage lopen bij bedrijven, volgt al lessen op het hbo en je zet een eigen bedrijf op. Het IBC stuurt je letterlijk de samenleving in. Je werkt vanuit een speciaal ingericht lokaal, soms in bijzondere lessituaties: bijvoorbeeld op het hbo of in het bedrijfsleven. Als je voor IBC kiest, ga je een echte uitdaging aan: je ontwikkelt ondernemersvaardigheden. Je krijgt inzicht, kennis en vaardigheden in intern en extern ondernemen, in marketing, in het schrijven van een ondernemersplan en in het functioneren binnen bedrijven. Met IBC voeg je als het ware aan je gewone havodiploma een erkend IBC-certificaat toe. Daardoor heb je een betere aansluiting op het hbo. Kortom: IBC geeft een duidelijke meerwaarde aan je havodiploma. Aan het IBC-programma zijn extra kosten verbonden. Meer informatie vind je op onze website

12 Bèta-excellent Goed bèta-onderwijs vinden we op OBC Bemmel belangrijk, de school heeft dan ook een breed lesprogramma op dit gebied. Zo zijn we actief in de scheikunde- en biologiekant van bèta. Er zijn speciale bètaactiviteiten zoals het bouwen van robots, projecten over duurzaamheid, technologie, milieuvervuiling, orgaandonatie en je kunt meedoen aan een heuse uitvinderswedstrijd. Ook in de hogere leerjaren kom je aan je trekken als bèta-talent. We bieden op de havo en het vwo het vak Natuur, Leven en Technologie aan en bij de vakken biologie, scheikunde en natuurkunde hebben we uitgebreide faciliteiten voor practica. Ook werken we samen met de HAN, Radboud Universiteit, Technische Universiteit Delft en Universiteit Wageningen.

13 Cultuur Op cultureel gebied is OBC Bemmel zeer actief. We bieden kunstvakken en culturele projecten aan. We bezoeken het theater, concerten, musea en werken samen met kunstenaars. Daarnaast neem je deel aan verschillende kunstprojecten, zoals dans en drama. Bij de kunstvakken krijg je antwoord op de vragen: Waar ligt mijn creativiteit? en Wat kan ik met kunst, nu en in de toekomst? Vanaf de onderbouw leren we je om trots te zijn op jouw werk en leer je meer over het werkproces. Je gaat ook kijken naar het werk van andere leerlingen en zo leer je van elkaar. In de bovenbouw kun je kunst beeldend of kunst muziek als examenvak kiezen. Als je interesse hebt kun je een middag per week bezig zijn met beeldende kunst zoals boetseren, tekenen, schilderen, fotograferen en digitale beeldbewerking (in de Atelierklas). Ook kun je je uitleven in de Podiumklas met podiumkunsten als muziek, dans en drama. De Judith: lessen worden gegeven door eigen kunstdocenten aangevuld Tijdens de open dag met gastdocenten. Naast kunstlessen volg je tijdens het programma ook leuke en interessante excursies buiten de school. krijg je een goede indruk van de school. De leerlingen Iedereen mag aan deze programma s meedoen. en docenten laten dan zien wat je allemaal gaat leren. OBC Bemmel: Jouw wereld Ben jij op zoek naar een leuke school met goede onderwijsresultaten, een groot aanbod, aandacht en ambitie? Niet ver van huis en toch midden in de wereld? Kom dan naar onze open dag op zaterdag 28 januari van 10:00 uur tot 15:00 uur.

14 OBC Algemeen Opleidingen De verschillende scholen van het Over Betuwe College bieden de volgende opleidingen aan: OBC Elst: mavo, Mavo PLUS, havo OBC Bemmel: vmbo-t, havo, vwo en tweetalig onderwijs havo en vwo (TTO) OBC Huissen: vmbo alle leerwegen met sectoren Zorg en Welzijn, Techniek (Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Bouw, Wonen & Interieur (BWI)) en het intersectorale programma Dienstverlening en Producten (D&P) Minilessen OBC Huissen Woensdag 25 januari en 8 februari 2017 OBC Elst Maandag 23 januari en vrijdag 3 februari 2017 OBC Bemmel Donderdag 12 januari 2017 Speciale programma s Het OBC heeft een aantal speciale programma s: OBC Huissen PROBC Techniek Kunst & Cultuur Sport OBC Bemmel Vmbo-t Lifestyle (onderbouw) Vmbo-t Lifestyle & Ondernemerschap (bovenbouw) Vmbo-t VTO Duits Sportklas havo International Business College (IBC) havo-4 Tweetalig onderwijs havo en vwo OBC Elst Mavo PLUS Keuzewerktijd STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) Kijk voor meer informatie in de folders van deze OBC-scholen of op onze website

15 Inschrijving op elke locatie, tijdens de open dag en op woensdag 8 maart 2017, van tot uur OBC Bemmel, havo-vwo De Heister CV Bemmel telefoon (0481) E: bemmel@overbetuwecollege.nl I: Open dagen OBC Huissen Zaterdag 28 januari 2017 van tot uur Julianastraat 17, Huissen OBC Elst Woensdag 25 januari 2017 van tot uur en van tot uur Van der Duyn van Maasdamstraat 25, Elst OBC Bemmel, vmbo-t Drieske CX Bemmel telefoon (0481) E: bemmel@overbetuwecollege.nl I: OBC Elst Onderbouw: Van der Duyn van Maasdamstraat ZR Elst Bovenbouw: Mozartstraat BL Elst OBC Bemmel Zaterdag 28 januari 2017 van tot uur in beide gebouwen: De Heister 1 en Drieske 4, Bemmel Informatieavond tweetalig onderwijs, vwo, Sportklas havo, vmbo Lifestyle, VTO Duits: Dinsdag 17 januari 2017 om uur OBC Bemmel, De Heister 1, Bemmel. Telefoon (0481) E: elst@overbetuwecollege.nl I: OBC Huissen Julianastraat KJ Huissen Telefoon (026) E: huissen@overbetuwecollege.nl I:

16 C O L O F O N Over Betuwe College Postbus AA Bemmel Tel. (0481) Redactie PR & Communicatie met dank aan allen die tekstbijdragen leverden Foto s Marco Hamelink Helen de Bruijn Ontwerp Puntwee Visuele communicatie, Elst * alle informatie uit deze folder is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen

OBC Bemmel 2016-2017. Jouw wereld

OBC Bemmel 2016-2017. Jouw wereld OBC Bemmel 2016-2017 Jouw wereld Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Bemmel. Jouw wereld

OBC Bemmel. Jouw wereld OBC Bemmel Jouw wereld 2015 2016 Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Bemmel. Jouw wereld 2014-2015

OBC Bemmel. Jouw wereld 2014-2015 OBC Bemmel Jouw wereld 2014-2015 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar het vmbo-t, havo, vwo, tweetalig havo of tweetalig

Nadere informatie

OBC Huissen De school is de wereld en de wereld is de school

OBC Huissen De school is de wereld en de wereld is de school OBC Huissen 2017-2018 De school is de wereld en de wereld is de school Welkom Welkom op OBC Huissen: een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij bieden betekenisvol

Nadere informatie

OBC Bemmel Een venster op de wereld

OBC Bemmel Een venster op de wereld OBC Bemmel Een venster op de wereld 12013-2014 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar VMBO-T, naar HAVO, tweetalig HAVO,

Nadere informatie

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur De school is de wereld en de wereld is de school 2018 2019 OPEN DAG 3 februari 2018 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op : een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij

Nadere informatie

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur De school is de wereld en de wereld is de school 2019 2020 OPEN DAG 9 februari 2019 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op : een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij

Nadere informatie

OBC Bemmel. Jouw wereld OPEN DAG uur

OBC Bemmel. Jouw wereld OPEN DAG uur 2018 2019 Jouw wereld OPEN DAG 3 februari 2018 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op OBC Bemmel. De school waar alles om jou draait. Internationalisering We gaan erop uit, de wereld in, kennismaken met de

Nadere informatie

OBC Huissen 2016-2017. Met hart voor de leerling

OBC Huissen 2016-2017. Met hart voor de leerling OBC Huissen 2016-2017 Met hart voor de leerling Welkom Welkom op OBC Huissen: een dynamische vmbo-school waar jij je veilig voelt. Elke leerling in onze school wordt gezien, letterlijk en figuurlijk. Wij

Nadere informatie

OBC Huissen Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling

OBC Huissen Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling 12013-2014 Over Betuwe College (OBC) Huissen: een veilige plek met persoonlijke begeleiding is een dynamische vmbo-school waar leerlingen zich veilig voelen.

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

OBC Bemmel Jouw wereld OPEN DAG. 9 februari uur

OBC Bemmel Jouw wereld OPEN DAG. 9 februari uur OBC Bemmel 2019 2020 Jouw wereld OPEN DAG 9 februari 2019 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op OBC Bemmel. De school waar alles om jou draait. Internationalisering We gaan erop uit, de wereld in, kennismaken

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

OBC Elst Dé plek om het beste uit jezelf te halen

OBC Elst Dé plek om het beste uit jezelf te halen OBC Elst 2017-2018 Dé plek om het beste uit jezelf te halen Welkom Welkom op OBC Elst: Een vertrouwde plek om je voor te bereiden op jouw toekomst in de samenleving. Hier dagen we je uit jouw talenten

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

OBC Elst 2016-2017. Veilig & Betrokken

OBC Elst 2016-2017. Veilig & Betrokken OBC Elst 2016-2017 Veilig & Betrokken Welkom Welkom op OBC Elst: een veilige school in hartje Elst, waar jij je snel thuis zult voelen. Op onze school kun je terecht voor de niveaus mavo en havo. Er heerst

Nadere informatie

Hendrik Pierson College

Hendrik Pierson College Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt 2018 2019 OPEN DAG 3 februari 2018 9.30-13.00 uur Welkom! Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt OPEN DAG. 26 januari uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt OPEN DAG. 26 januari uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 26 januari 2013 9.30-13.00 uur 2013-2014 Dit is de folder van het Hendrik Pierson college, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben je klaar

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2015-2016 OPEN DAG. 31 januari 2015. 9.30-13.00 uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2015-2016 OPEN DAG. 31 januari 2015. 9.30-13.00 uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 31 januari 2015 9.30-13.00 uur 2015-2016 Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben je klaar

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op is een kleine school in een ruim gebouw voor ongeveer 300 leerlingen. Je zult je er snel thuis en op

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2016-2017 OPEN DAG. 30 januari 2016. 9.30-13.00 uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2016-2017 OPEN DAG. 30 januari 2016. 9.30-13.00 uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 30 januari 2016 9.30-13.00 uur 2016-2017 Welkom! Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben

Nadere informatie

Profiel & Vakkenpakket Keuze

Profiel & Vakkenpakket Keuze Informatieavond klas 3 MAVO Profiel & Vakkenpakket Keuze R.D.N. Zintel decaan Welkom! Mentoren : N. Sirre L. Van Kesteren L. Aalders Decaan : N. Zintel Coördinator Mavo: R. Koopmans OP WEG NAAR HET VIERDE

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar Informatiegids Samen maken wij jouw ambities waar Welke brugklassen zijn er? Samen maken wij jouw ambities waar - havo/vwo - atheneum/gymnasium - tweetalig atheneum/gymnasium De vmbo-t/havo brugklas zit

Nadere informatie

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Driestar Lekkerkerk Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat

Nadere informatie

OBC Elst. Dé plek om het beste uit jezelf te halen OPEN DAG tot uur tot uur

OBC Elst. Dé plek om het beste uit jezelf te halen OPEN DAG tot uur tot uur Dé plek om het beste uit jezelf te halen 2019 2020 OPEN DAG 30 januari 2019 13.30 tot 16.00 uur 18.30 tot 21.00 uur Op onze school kun je terecht voor de niveaus mavo en havo. Er heerst een plezierige

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je fantastisch Engels leren spreken? Zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd internationale reizen te maken? En kies je voor

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op:

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op: Welkom op onze open dagen teren s e r p e t f r Ik du Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je bent

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw MAVO-business-school Programma Welkom Afwezigheid dhr. de Groot en vervanging Bevordering van klas 2 naar klas 3 Bovenbouw Profiel- en vakkenkeuze Jouw keuze

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

2019 brugklasinformatie 2020

2019 brugklasinformatie 2020 brugklasinformatie 2019 2020 Inhoud Leren voor je leven... blz 1 Zelf je leerproces sturen... blz 2 Ruimte voor maatwerk... blz 3 Talent ontdekken... blz 4 Samenwerken is onmisbaar... blz 5 Wat voor klassen

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM Het Erasmus Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie voor de Kunststroom Het Erasmus kiest, kiest voor 9 uur kunstvakken per week het vak drama kennismaken met

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

Informatieavond Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN.

Informatieavond Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN. WELKOM Informatieavond Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het

Nadere informatie

OBC Elst. Veilig & Betrokken

OBC Elst. Veilig & Betrokken OBC Elst Veilig & Betrokken 2015 2016 Over Betuwe College Elst Kleinschalig onderwijs Een tweede thuis Kennen en gekend worden Persoonlijke aandacht Het maximale uit jezelf halen Welkom Welkom op OBC Elst:

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je uitstekend Engels leren spreken, ga je kiezen voor havo- of vwo-onderwijs en zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd één

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg Kies voor CSW Van de Perre! 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Een moderne school

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K Sterk in toekomst Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl Het onderwijs VWO: Gymnasium en Atheneum Het vwo op SGR biedt meer dan een gewone vwo-opleiding.

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Christiaan Huygens College

Christiaan Huygens College Welkom op de informatieavond voor ouders en leerlingen Leerjaar 2 Programma - Toelichting KWT uren door mentor - Toelichting profielen en leerwegen door decaan - 20.00 uur: Kennismakingsronde profiel Kiezen

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Iris. en Het Noordik. Volg ons op:

Iris. en Het Noordik. Volg ons op: m o k l We e z n o op n e g a d n e p o Iris en Het Noordik Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie