OBC Bemmel. Jouw wereld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OBC Bemmel. Jouw wereld 2014-2015"

Transcriptie

1 OBC Bemmel Jouw wereld

2 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar het vmbo-t, havo, vwo, tweetalig havo of tweetalig vwo. Ook jij kunt op ons rekenen. OBC Bemmel biedt jou gevarieerde, uitdagende lessen en een uitstekende begeleiding. Met ruim 1800 leerlingen zijn we een grote school. Maar we zitten niet allemaal bij elkaar in hetzelfde gebouw. OBC Bemmel heeft twee locaties die naast elkaar liggen: op de ene locatie (Essenpas) is het vmbo-t gehuisvest, op de andere (de Heister) havo en vwo. Onze school heeft een duidelijke structuur met vaste teams van docenten en mentoren. We leren elkaar dus goed kennen! OBC Bemmel, vmbo-t Drieske CX Bemmel tel (0481) fax (0481) bemmel@overbetuwecollege.nl OBC Bemmel, havo-vwo De Heister CV Bemmel tel (0481) fax (0481) bemmel@overbetuwecollege.nl

3 Amber: Als er iets is, dan kan je altijd meteen bij je mentor terecht Heb jij ambitie? Dan heb jij onze aandacht! Uitgedaagd worden om te leren, daar gaat het om op OBC Bemmel. Onze docenten en mentoren hebben oog voor jouw leerproces en helpen je daar bij. Dat begint al bij het leren leren, maar ook het plannen van je huiswerk en de voorbereiding op de toetsen. Ook vertellen we je hoe je de verschillende vakken het beste kunt aanpakken en hoe je steeds meer zelfstandig kunt werken. Tijdens projectweken ga je in de praktijk aan de slag met thema s, zoals leren ondernemen of gezonde leefstijl. En als je iets extra s aankunt, krijg je daar de mogelijkheid en de begeleiding voor. Op onze school stimuleren we je om te presteren. Dat geldt voor elke leerling, op elk niveau. Want iedereen heeft ambities. Kies je voor onze school? Dan kun je rekenen op een passend, uitdagend aanbod én de juiste aandacht. Klaar voor later Bij ons op school kun je je goed op je toekomst voorbereiden. Je leert samenwerken en presenteren. Ook activiteiten en projecten op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak dragen daaraan bij. We organiseren excursies en nodigen organisaties en sprekers uit. Een belangrijk onderdeel op OBC Bemmel is internationalisering: je leert om verder te kijken dan Nederland. In het tweede leerjaar bezoek je daarom een buitenlandse stad en in het derde leerjaar maak je een buitenlandse reis. Onze leerlingen op de tweetalige opleidingen gaan zelfs in de eerste klas al een week naar Engeland. Huiswerkklas OBC Bemmel heeft een huiswerkklas (op vrijwillige basis). Onder deskundige begeleiding leer je je huiswerk plannen en krijg je hulp bij het maken en leren.

4 Leerlingbegeleiding: we helpen je op weg Naar de middelbare school gaan is best spannend, maar je zult zien dat je je bij ons snel thuis voelt. Meeloopdagen, streetsoccertoernooi, brugklaskamp, voordat je bij wiskunde de eerste som maakt, heb je al uitgebreid kennisgemaakt met het OBC en je nieuwe klas. Je mentor begeleidt en helpt je als het wat minder goed gaat en is ook het aanspreekpunt voor je ouders. Hij of zij geeft je les in hoe je het beste je huiswerk kunt plannen, maken en leren. Ook houden we zoveel mogelijk rekening met wat je al weet als je in de brugklas komt. Dat doen we door goed te overleggen en samen te werken met je basisschool. Extra zorg? Geen probleem Niet alles gaat altijd vanzelf, als het om leren gaat. Op OBC Bemmel reageren we snel als je het ergens moeilijk mee krijgt. We gaan met je in gesprek en we kijken waar de schoen wringt. Als er leerproblemen zijn kunnen we Een leuke tijd een screening doen, dan Het Over Betuwe College is meer dan een weten we beter hoe kennisinstituut. We willen graag dat je een leuke tijd hebt op school. Daarom organiseren we binnen de lessen en buiten schooltijd allerlei activiteiten, variërend van brugklaskampen tot klassenavonden, van pianoconcours tot talentenbende, van toneel-, we je kunnen helpen. Er zijn extra begeleidingsprogramma s en er is een breed pakket aan leerlingenzorg. dans- en muziekvoorstellingen tot theaterbezoek en excursies. En dan zijn er ook nog de sporttoernooien, schoolfeesten, het brugklasmuziekconcours en de theaterdag voor alle eerste klassen. Kortom: ook na school is er van alles te beleven.

5 Vmbo-t Wanneer je kiest voor het vmbo-t van OBC Bemmel kom je in het prachtige gebouw de Essenpas. De vmbo-t opleiding van OBC Bemmel staat hoog aangeschreven. Niet alleen door de goede examenresultaten maar ook door de sfeer die er heerst. Het docententeam kent alle leerlingen. In de vmbo-teamkamer ontmoeten leerlingen, docenten en onderwijsassistenten elkaar voor diverse vragen en/of afspraken. Hierdoor zijn de lijnen kort. Naast de lessen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Ook kun je een extra examenvak kiezen zodat je meer mogelijkheden hebt in de doorstroom naar het mbo. In klas 4 kun je een plusprogramma volgen waardoor je met meer succes kunt doorstromen naar de havo. Loopbaangesprekken die door de decaan, mentoren en docenten gevoerd worden zijn een sterk punt van ons vmbo. Bijna alle leerlingen komen na OBC Bemmel op de juiste school terecht. In de eerste klas kan je kiezen voor de Lifestyle richting. Jari: Vanaf leerjaar 1 is er de mogelijkheid een beroepsgericht programma te volgen Lifestyle & Ondernemerschap. Daarnaast echt een gezellige We hebben behoort het volgen van een programma versterkt talenonderwijs Duits tot de mogelijkheden. pauzes zijn school. Vooral de leuk.

6 Havo De havo-afdeling op het OBC Bemmel gaat uit van 4 belangrijke kernbegrippen: begrijpen, begeleiden, uitdagen en duidelijkheid. Wij begrijpen hoe je als havoleerling in elkaar zit en wat je nodig hebt. Hier houden we rekening mee in onze lessen en begeleiding. We gaan er samen voor zorgen dat je kansen krijgt en benut. Heb je bijvoorbeeld ondernemende talenten? Dan is het International Business College (IBC)-programma in havo-4 echt iets voor jou. Of is sporten je lust en je leven? Dan kun je je ei kwijt in onze Sportklas havo. Daarnaast bieden wij jou de kans om de havo via het tweetalig onderwijs te volgen. Verderop in deze folder vind je meer informatie over deze talentenprogramma s. Tot slot houden we op onze havo afdeling van duidelijkheid. In elke les wordt uitgelegd waar de informatie voor dient en kun je zelf naar een doel werken. Kortom: wij snappen jou en weten wat je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren.

7 Vwo Het vwo van OBC Bemmel is er voor alle vwo-leerlingen. De ene leerling is tenslotte de andere niet. Ons programma is zo opgebouwd dat het jou de kans geeft uit te blinken op verschillende gebieden en je kennis te verbreden. Maar ook als je extra ondersteuning nodig hebt, bieden we die jou. Je krijg naast de verschillende vakken ook projecten waarbij net even anders gewerkt wordt dan tijdens de lessen. Er is bijvoorbeeld een project Duurzaam bouwen en een drama-project. In deze projecten leer je te onderzoeken, samen te werken en te presenteren. Vwo staat voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs en dat ervaar je op het OBC! We laten je alvast kennis maken met wetenschap door jouw nieuwsgierigheid te prikkelen en door een kritische houding te bevorderen. Je maakt je eerste stappen in het doen van onderzoek. Excellente leerlingen krijgen daarnaast mogelijkheden hun talenten verder te ontplooien door deel te nemen aan wiskundewedstrijden en een informaticawedstrijd. In de hogere leerjaren kun je deelnemen aan diverse olympiades, aan het Model European Parlement en aan het Voordrachtsfestival.

8 Talent Ruimte voor jouw talent Iedereen heeft zijn eigen talenten. Je mag je eigen talent ontdekken. Daarom organiseren we in de eerste leerjaren verschillende projecten en activiteiten, zodat je kunt ervaren wat je leuk vindt en waar je goed in bent. In de hogere leerjaren krijg je de ruimte om daarin nog beter te worden. Ook biedt het OBC Bemmel verschillende talentenprogramma s aan. Informatieavond tweetalig onderwijs, vwo, Sportklas havo, vmbo Lifestyle: dinsdag 14 januari 2014 vanaf uur OBC Bemmel, De Heister 1, Bemmel. Vmbo-t Lifestyle Als je kiest voor vmbo Lifestyle, kom je in een brugklas waar je alles leert over een gezonde leefstijl. Deze brugklas is bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in voeding, bewegen, gezondheid en duurzaamheid. Door middel van speciale projecten, workshops, gastlessen en een aangepast lesprogramma ga je actief aan de slag, naast je reguliere lessen! In de bovenbouw kan je een compleet beroepsgericht programma volgen Lifestyle & Ondernemerschap. Mocht je daar later je beroep van willen maken, dan kun je met deze richting goed voorbereid doorstromen naar een mbo-opleiding op het gebied van gezondheid, wellness, lifestyle, ondernemerschap en Freek: outdoor & adventure. Vmbo Lifestyle is een aanrader. Je bent lekker actief bezig.

9 Sportklas havo Ben jij geïnteresseerd in sport? Dan is de Sportklas havo misschien iets voor jou. Een sportklas is een klas waarin de leerlingen naast het reguliere onderwijs extra uren lichamelijke opvoeding (LO) krijgen. De lessen worden zo ingericht dat er meer ruimte is voor verbreding door middel van clinics/activiteiten bijvoorbeeld: zwemmen/scuba diving, freestyle klimmen, mountainbiken, schermen, kanoën, skeeleren/schaatsen en voetbal in een speciaal jasje. Ook is er een theoretische en praktische verdieping van het bestaande programma LO. Deelname is mogelijk voor leerlingen met een eenduidig havoadvies en een goede motivatie. Uit landelijk onderzoek blijkt dat een goede motivatie voor de sportklas leidt tot hogere resultaten voor het hele havo-programma. Daarom hebben we een toelatingsprocedure. Aan de sportklas zijn extra kosten verbonden. OBC Bemmel is een topsportvriendelijke school. We helpen topsporters om school en sport te combineren.

10 Pauline: IBC is een leuk, International Business College afwisselend programma. (IBC) havo Zeker geschikt voor Wanneer je geïnteresseerd bent in ondernemen, heb je de ondernemende mogelijkheid om in de bovenbouw havo (havo 4) deel te leerlingen. nemen aan een speciaal programma: International Business College (IBC). Als IBC-leerling volg je de normale lessen van het profiel Economie & Maatschappij in vier dagen. De vijfde dag van de lesweek staat in het teken van IBC-activiteiten: je gaat stage lopen bij bedrijven, volgt al lessen op het hbo en je zet een eigen onderneming op. Het IBC begeleidt jou bij de ontwikkeling van competenties die belangrijk zijn als je na het havo in het hbo verder studeert. Die competenties heb je ook nodig als je aan de slag gaat als werknemer in dienst bij een bedrijf of als zelfstandig ondernemer. Het IBC stuurt je letterlijk de samenleving in. Je werkt vanuit een speciaal ingericht lokaal, soms in bijzondere lessituaties: bijvoorbeeld op het hbo of in het bedrijfsleven. Als je voor IBC kiest ga je een echte uitdaging aan: je ontwikkelt ondernemersvaardigheden. Je krijgt inzicht, kennis en vaardigheden in intern en extern ondernemen, in marketing, in het schrijven van een ondernemersplan en in het functioneren binnen bedrijven. Met IBC voeg je als het ware aan je gewone havodiploma een IBC-certificaat toe, dat door het ministerie van EL&I erkend wordt. Daardoor heb je een betere aansluiting op het hbo. Kortom: IBC geeft een duidelijke meerwaarde aan je havodiploma. Aan het IBC-programma zijn extra kosten verbonden. Meer informatie vind je op onze website

11 Bèta-excellent OBC Bemmel is een Bèta-excellentschool voor leerlingen op alle niveaus. Dat betekent dat we veel aandacht besteden aan het bètaonderwijs. Als jij van techniek houdt, kun je bij ons dus je hart ophalen. In het eerste leerjaar krijg je het vak techniek. In de projectweken zijn speciale bèta-activiteiten zoals het bouwen van robots, projecten over energie, een kijkje bij een technologiebedrijf, enzovoort. Je leert niet alleen sommen en formules, maar ook onderzoeken en ontwerpen met ICT. We stimuleren je tot hoge prestaties door deel te nemen aan wedstrijden zoals de wiskunde-kangoeroewedstrijd en de Olympiades voor biologie, scheikunde en wiskunde. Ook in de hogere leerjaren kom je aan je trekken als bèta-talent. We bieden op de havo en het vwo de extra vakken wiskunde D en Natuur, Leven en Technologie aan. Ook werken we samen met de HAN, Radboud Universiteit, Technische Universiteit Delft en Universiteit Wageningen. Je kunt al tijdens je middelbare schooltijd colleges volgen aan de hogeschool of universiteit. Cultuur Op kunstzinnig gebied heeft het OBC veel te bieden: vanaf de eerste klas krijg je lessen tekenen, handvaardigheid en muziek. Daarnaast neem je deel aan verschillende kunstprojecten, zoals dans en drama. Bij de kunstvakken krijg je antwoord op de vragen: Waar ligt mijn creativiteit? en Wat kan ik met kunst, nu en in de toekomst? Je krijgt opdrachten die je een duidelijk beeld geven van de veelzijdigheid van een kunstvak. We zoeken naar de samenhang tussen kunst en de andere vakken en tussen kunst en de maatschappij. We laten ons inspireren door professionele kunst en hedendaagse kunstenaars. Vanaf de onderbouw leren we je om trots te zijn op jouw werk en werkproces. Binnen de klas besteden we aandacht aan het bekijken van elkaars werk, en leren zo van elkaars ervaringen en producten. In de bovenbouw kun je kunst beeldend of kunst muziek als examenvak kiezen. Elk leerjaar treedt op een eigen manier naar buiten toe en presenteert de resultaten aan een breed Babet: publiek. Niet alleen bij een beroep in de professionele kunstwereld, maar ook in vele andere branches spelen creativiteit, pre- mooie gebouwen. We hebben sentatie en expressie een belangrijke rol. Er is vraag naar goede De aula s zijn vrolijk scholing op kunstzinnig gebied. Het OBC voorziet in deze behoefte door divers en ambitieus kunstonderwijs aan te bieden. Ook na kleuren. door de mooie schooltijd kun je je hart ophalen in de atelier- en podiumklas!

12 Tweetalig onderwijs havo en vwo OBC Bemmel is een echte specialist in tweetalig onderwijs (TTO), voor zowel vwo als havo. Als senior TTO-school mogen we zeggen dat we met ons TTO-programma blijvend in de top van Nederland meedraaien. Het lesprogramma start in de eerste klas vwo of havo. Je krijgt veel van de reguliere vakken in het Engels. Daarnaast leer je van alles over internationale ontwikkelingen en culturen. In de derde klas nemen alle leerlingen deel aan een Europese uitwisseling. In de bovenbouw doe je examen in het Nederlands én behaal je een International Baccalaureate Engels: een internationaal erkend diploma. Met een tweetalige opleiding op zak, ligt er een wereld voor je open. Na vijf of zes jaar spreek je Engels op het niveau near native speaker. Oftewel de Engelse taal beheers je bijna net zo goed als jouw moedertaal. Dit biedt toegang tot allerlei (internationale) instellingen voor hoger onderwijs. Voor TTO gelden aparte toelatingseisen, zoals een minimale Citoscore van 540 (havo) of 545 (vwo). Ook zijn er extra kosten aan verbonden. Meer informatie over het TTO op OBC Bemmel lees je in de aparte TTO-folder.

13 OBC Bemmel Jouw wereld Ben jij op zoek naar een school met aandacht en ambitie? Niet ver van huis maar toch midden in de wereld? Kom dan naar de open dag op zaterdag 1 februari 2014 van 10:00 uur tot 13:00 uur. Matt: Je doet veel leuke dingen op school. Nu zijn we bijvoorbeeld aan het oefenen voor een musical over cyberpesten.

14 OBC Algemeen Opleidingen De verschillende scholen van het Over Betuwe College bieden de volgende opleidingen aan: OBC Elst: mavo, mavo plus, havo OBC Bemmel: vmbo-t, havo, vwo en tweetalig onderwijs havo en vwo (TTO) OBC Huissen: vmbo alle leerwegen met sectoren techniek (Bouw, Wonen en Interieur (BWI) en Metaal), SDV (Sport, Dienstverlening & Veiligheid) en Zorg & Welzijn Speciale opleidingen Het OBC heeft een aantal speciale opleidingen: PROBC op OBC Huissen Sportklas vmbo op OBC Huissen Vmbo-t Lifestyle op OBC Bemmel Mavo plus op OBC Elst Sportklas havo op OBC Bemmel International business college (IBC) havo-4 op OBC Bemmel Tweetalig onderwijs havo en vwo op OBC Bemmel Kijk voor meer informatie in de folders van deze OBCscholen of op onze website

15 OBC Bemmel, havo-vwo De Heister CV Bemmel telefoon (0481) e. bemmel@overbetuwecollege.nl i. OBC Bemmel, vmbo-t Drieske CX Bemmel telefoon (0481) e. bemmel@overbetuwecollege.nl i. OBC Elst Onderbouw: Van der Duyn van Maasdamstraat ZR Elst Bovenbouw: Mozartstraat BL Elst Open dagen OBC Huissen Zaterdag 1 februari 2014 van tot uur Julianastraat 17, Huissen OBC Elst Woensdag 29 januari 2014 van tot uur en van tot uur Van der Duyn van Maasdamstraat 25, Elst Telefoon (0481) e. elst@overbetuwecollege.nl i. OBC Huissen Julianastraat KJ Huissen Telefoon (026) e. huissen@overbetuwecollege.nl i. OBC Bemmel Zaterdag 1 februari 2014 van tot uur in beide gebouwen: De Heister 1 en Drieske 4, Bemmel Informatieavond tweetalig onderwijs, vwo, Sportklas havo, vmbo Lifestyle: Dinsdag 14 januari 2014 vanaf uur OBC Bemmel, De Heister 1, Bemmel. Inschrijving op elke locatie, tijdens de open dag en op woensdag 26 maart 2014 van tot uur

16 C O L O F O N 16 Uitgever Over Betuwe College Postbus AA Bemmel Tel. (0481) Redactie PR & Communicatie met dank aan allen die tekstbijdragen leverden Foto s Marco Hamelink Helen de Bruijn Ontwerp Puntwee Visuele communicatie, Elst Druk DrukMotief, Apeldoorn * alle informatie uit deze folder is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen

OBC Bemmel Een venster op de wereld

OBC Bemmel Een venster op de wereld OBC Bemmel Een venster op de wereld 12013-2014 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar VMBO-T, naar HAVO, tweetalig HAVO,

Nadere informatie

OBC Bemmel. Jouw wereld

OBC Bemmel. Jouw wereld OBC Bemmel Jouw wereld 2015 2016 Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Bemmel 2016-2017. Jouw wereld

OBC Bemmel 2016-2017. Jouw wereld OBC Bemmel 2016-2017 Jouw wereld Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Bemmel Jouw wereld

OBC Bemmel Jouw wereld OBC Bemmel 2017-2018 Jouw wereld Welkom OBC Bemmel heeft heel veel keuzemogelijkheden en past daarom goed bij jou! Bij ons kun je vmbo-t, havo, vwo én tweetalig havo of tweetalig vwo volgen. Op het vmbo-t

Nadere informatie

OBC Huissen 2016-2017. Met hart voor de leerling

OBC Huissen 2016-2017. Met hart voor de leerling OBC Huissen 2016-2017 Met hart voor de leerling Welkom Welkom op OBC Huissen: een dynamische vmbo-school waar jij je veilig voelt. Elke leerling in onze school wordt gezien, letterlijk en figuurlijk. Wij

Nadere informatie

OBC Huissen De school is de wereld en de wereld is de school

OBC Huissen De school is de wereld en de wereld is de school OBC Huissen 2017-2018 De school is de wereld en de wereld is de school Welkom Welkom op OBC Huissen: een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij bieden betekenisvol

Nadere informatie

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur De school is de wereld en de wereld is de school 2018 2019 OPEN DAG 3 februari 2018 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op : een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij

Nadere informatie

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur

OBC Huissen. De school is de wereld en de wereld is de school OPEN DAG uur De school is de wereld en de wereld is de school 2019 2020 OPEN DAG 9 februari 2019 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op : een dynamische vmbo-school waar de leerling en zijn leerproces centraal staan. Wij

Nadere informatie

OBC Bemmel. Jouw wereld OPEN DAG uur

OBC Bemmel. Jouw wereld OPEN DAG uur 2018 2019 Jouw wereld OPEN DAG 3 februari 2018 10.00-15.00 uur Welkom! Welkom op OBC Bemmel. De school waar alles om jou draait. Internationalisering We gaan erop uit, de wereld in, kennismaken met de

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

OBC Huissen Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling

OBC Huissen Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling Praktijkgericht onderwijs, hart voor de leerling 12013-2014 Over Betuwe College (OBC) Huissen: een veilige plek met persoonlijke begeleiding is een dynamische vmbo-school waar leerlingen zich veilig voelen.

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

OBC Elst 2016-2017. Veilig & Betrokken

OBC Elst 2016-2017. Veilig & Betrokken OBC Elst 2016-2017 Veilig & Betrokken Welkom Welkom op OBC Elst: een veilige school in hartje Elst, waar jij je snel thuis zult voelen. Op onze school kun je terecht voor de niveaus mavo en havo. Er heerst

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2016-2017 OPEN DAG. 30 januari 2016. 9.30-13.00 uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2016-2017 OPEN DAG. 30 januari 2016. 9.30-13.00 uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 30 januari 2016 9.30-13.00 uur 2016-2017 Welkom! Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2015-2016 OPEN DAG. 31 januari 2015. 9.30-13.00 uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2015-2016 OPEN DAG. 31 januari 2015. 9.30-13.00 uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 31 januari 2015 9.30-13.00 uur 2015-2016 Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben je klaar

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

OBC Elst. Veilig & Betrokken

OBC Elst. Veilig & Betrokken OBC Elst Veilig & Betrokken 2015 2016 Over Betuwe College Elst Kleinschalig onderwijs Een tweede thuis Kennen en gekend worden Persoonlijke aandacht Het maximale uit jezelf halen Welkom Welkom op OBC Elst:

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Dan kies je voor een moderne school. met veel keuze aan opleidingen en. extra programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Kies je voor CSW Van de Perre? Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Dan kies je

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s.

De mavo-klas. De havo-coachklas. Een moderne school met veel. keuze aan opleidingen en extra. programma s. CSW Van de Perre voor mavo, havo, vwo:, en TTO Griffioenstraat 17 4334 BK Middelburg Kies voor CSW Van de Perre! 7 6 6 5 5 5 4 XL 4 XL XL 3 XL 2 1 coachklas / VWO BASISONDERWIJS GROEP 8 4 Een moderne school

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar Informatiegids Samen maken wij jouw ambities waar Welke brugklassen zijn er? Samen maken wij jouw ambities waar - havo/vwo - atheneum/gymnasium - tweetalig atheneum/gymnasium De vmbo-t/havo brugklas zit

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl 2016-2017 Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een heel belangrijke stap. Waar

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Met atheneum op weg naar succes!

Met atheneum op weg naar succes! Atheneum Ruimte voor je eigen talent, met veel ruimte om extra vakken te kiezen en mogelijkheden om eerder examen te doen. Het Picasso Lyceum is één van de weinige scholen in Nederland die dit toestaat.

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? LYCEUM CAPELLE. cmc. clc MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS

SCHOOLJAAR Hoe ver kun jij komen? LYCEUM CAPELLE. cmc. clc MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS SCHOOLJAAR 2018-2019 COMENIUS LYCEUM CAPELLE clc COMENIUS MAVO CAPELLE cmc Hoe ver kun jij komen? MAVO PRE-HAVO HAVO/VWO TTO TYPISCH COMENIUS kijk snel verder! Comenius Lyceum Capelle en Comenius Mavo

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst Nog even en dan... Dit is je laatste jaar op de basisschool. Volgend jaar ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ga je

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Beste groep 8 leerling,

Beste groep 8 leerling, Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs gehoord; een vorm van onderwijs waarbij meer dan 50% van de lessen in het Engels zijn. Op dit moment zijn er 120 scholen in Nederland

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten.

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Van doetinchem Open dag woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 21.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie vmbo Groen 2019-2020 Inhoud Zet jouw stappen

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op:

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op: Welkom op onze open dagen teren s e r p e t f r Ik du Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je bent

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op is een kleine school in een ruim gebouw voor ongeveer 300 leerlingen. Je zult je er snel thuis en op

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 VWO exellius HAVO HAVO/VWO tweetalig onderwijs VMBO-t VMBO-k www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend Open Dag za 18 januari 2014 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 27 januari 2014 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 29 januari 2014 aanvang 14.00 uur aanmelden vóór 27 januari Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Hendrik Pierson College

Hendrik Pierson College Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt 2018 2019 OPEN DAG 3 februari 2018 9.30-13.00 uur Welkom! Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

Iris. en Het Noordik. Volg ons op:

Iris. en Het Noordik. Volg ons op: m o k l We e z n o op n e g a d n e p o Iris en Het Noordik Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Lingebos 2014 Jij maakt het verschil! 2014-2015 havo atheneum tweetalig atheneum gymnasium tweetalig gymnasium Onderwijs Als je kiest voor Lyceum Oudehoven kies je voor een schooltype waarvan de naam is

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie