INLEIDING. In opdracht van Arnhem Coming Soon is door ArtEZ Fashion Masters een nieuw conceptplan ontwikkeld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INLEIDING. In opdracht van Arnhem Coming Soon is door ArtEZ Fashion Masters een nieuw conceptplan ontwikkeld."

Transcriptie

1

2 INLEIDING In opdracht van Arnhem Coming Soon is door ArtEZ Fashion Masters een nieuw conceptplan ontwikkeld. Het hoofddoel was om meer traffic te genereren, zowel letterlijk als digitaal. Daarnaast werden het realiseren van meer beleving in de winkel en het realiseren van meer kopers als doelen gesteld. Uitgangspunt was het HAN rapport (januari 2010) van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, geschreven door studenten van de opleiding Communicatie. Studenten van de ArtEZ Fashion Masters hebben een scherpere analyse gemaakt door bestudering van het HAN rapport en aanvullend onderzoek, gepresenteerd in een onderzoeksrapport en adviesrapport. Vervolgens is de brand identitiy aangescherpt voor Arnhem Coming Soon. Vanuit de aangescherpte brand identity zijn er nieuwe concepten ontwikkeld om de hoofddoelen te kunnen realiseren, op het gebied van winkelpresentatie, een huislabel, een website en media. In dit COMING SOON MOODBOOK zijn de nieuwe ideeën gevisualiseerd. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. In het bijbehorende COMING SOON MANUAL worden de concepten praktisch uitgelegd, zodat ze kunnen worden toegepast bij Arnhem Coming Soon. Onze dank gaat uit naar onze begeleidende docenten Pauline Barendregt, Nanda van den Berg en Marie- Lou Witmer. Daarnaast danken wij Annelies Sinke voor haar begeleiding en feedback. Voor hun interesse en feedback danken wij Chananja Baars, Bart Huydts en Lisa Telussa. Als laatste danken wij de medewerkers van Coming Soon voor hun vriendelijkheid en service. Met deze concepten willen wij een helder beeld scheppen van de mogelijkheden binnen Coming Soon om meer traffic en beleving te genereren. Daarnaast willen wij inspireren en prikkelen om met deze nieuwe ideeën aan de slag te gaan. Arnhem, 22 juni 2010 ArtEZ Fashion Masters, Fashion Strategy studenten

3 DUTCH DESIGN IS EEN FENOMEEN IN HET BUITENLAND. DE BIJZONDERE EIGEN STIJL VAN NEDERLANDS FASHION EN PRODUCT DESIGN WORDT ZEER GEWAARDEERD. IN NEDER- LAND ZIJN WIJ TE BESCHEIDEN OVER EIGEN TALENT EN WE KUNNEN VEEL MEER DOEN OM ONS TALENT TE PROMOTEN. WIL DAAR EEN STEVIGE BIJDRAGE AAN LEVEREN. ZIJ WIL TALENT VAN EIGEN BODEM EN NIEUWE ONTWIKKELINGEN OP HET GEBIED VAN FASHION EN PROD- UCT DESIGN OVER HET VOETLICHT BRENGEN, BIJ IEDEREEN DIE GEÏNTERESSEERD IS IN DESIGN, ZOWEL BIJ DE PROFES- SIONELE WERELD ALS BIJ HET GROTE PUBLIEK. ArtEZ HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN IS DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER. DIT BETEKENT NIET DAT ALLEEN TALENT UIT ARNHEM IN DE SCHIJNWERPERS STAAT. DE VISIE VAN ArtEZ OP DUTCH DE- SIGN STAAT CENTRAAL: VORM EN/OF CONCEPT EN DE ZOEKTOCHT NAAR VERNIEUWING.

4 ST RE: CURATED BY

5 EXTERIEUR Het is bij het huidige exterieur van Coming Soon niet gelijk duidelijk dat de winkel de naam Coming Soon draagt. De belettering op de ramen is zo groot dat niet in één oogopslag de naam naar voren komt. Door gebruik te maken van een gevelbord of een deurmat wordt het merk Coming Soon op een duidelijke manier gecommuniceerd naar de klant.

6 HANGTAGS Deze hangtags dragen bij aan een herkenbare huisstijl voor Coming Soon. Op die manier wordt het merk duidelijk gecommuniceerd. Het is belangrijk dat de hangtags consequent en op een eenduidige manier gebruikt worden. Hierdoor krijgt de winkeluitstraling meer rust.

7 PRODUCT PRESENTATIE Coming Soon kan meer thematische settings gaan opzetten in de winkel. De reden dat Coming Soon thematische settings gaat integreren in het interieur van de winkel, is dat het publiek op deze manier in aanraking komt met de visie van Coming Soon. Verder communiceert Coming Soon op deze manier dat zij zowel gevestigd als nieuw talent vertegenwoordigen. De winkelpresentaties worden in thema s uitgevoerd door wisselende samenwerkingsverbanden met een wisselende curator. Belangrijk in de winkelpresentatie en gehele storytelling van Coming Soon is het communiceren van de slogan Coming Soon powered by ArtEZ. Dit zal dus ook terug te vinden moeten zijn in de winkelpresentatie. Op alle communicatiemiddelen (website, producten, prijskaartjes) met de huisstijl van Coming Soon zal de slogan aanwezig zijn. Ook wordt in de winkel een vast informatieboard geplaatst met het verhaal achter de samenwerking tussen ArtEZ en Coming Soon.

8 CURATED BY Een nieuw concept voor de winkelpresentatie van Coming Soon. In dit concept worden externe curators (zaols bij productpresentatie al kort genoemd) gecombineerd met het merk Coming Soon. Op die manier wordt er bijgedragen aan de opvallende winkelpresentatie, welke kan zorgen voor een verhoging van de omzet. Door de consument te prikkelen zal de koopbereidheid stijgen. Ons advies is om dit concept vier keer per jaar uit te voeren. Iedere gecureerde winkelpresentatie wordt gecommuniceerd door middel van een evenement, via de website en door free publicity. Om dit geheel extra toe te lichten hebben we vier voorbeeld thema s uitgewerkt voor een eventuele winkelpresentatie. Ook wordt er bij elk thema een voorstel voor een gastcurator gedaan. Vier thema s NEW LUXURY ESCAPISM NEW TECHNOLOGY INTERACTIVE

9 NEW LUXURY In plaats van de opzichtige en overdadige luxe van afgelopen decennia, neemt nu een subtielere en echtere vorm van luxe het over. Tijd, ruimte, kwaliteit, echtheid, emotie en betrokkenheid zijn nieuwe sleutelwoorden. Voorheen moest alles groots en opvallend, nu gaat het over klein en subtiel. De nieuwe luxe is met liefde voor ambacht en autoriteit gemaakt door vaklieden, die uit overtuiging en passie hun vak uitoefenen. GASTCURATOR DIGNA KOSSE Digna Kosse is in 2009 cumlaude afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. De thema s bij haar ontwerpen hebben vaak te maken met een huidig fenomeen in de samenleving. Haar bekendste ontwerp, Minimal dresses past goed binnen het thema New Luxury. Minimal dresses bestaat uit vijftien jurken gemaakt van verschillende garens en technieken. Een minimalistische kijk op design, ambacht en puurheid staan centraal. Het kan zo zijn dat Digna Kosse haar winkelpresentatie/etalage inricht met haar eigen jurken of mixt met werk van onderstaande mensen, die passen binnen het thema New Luxury: Angelos Bratis (FIA, designer) Martine van t Hul (FIA, designer) Michel Mallard (Creative director) Wendelien Daan (ArtEZ, fotografe) MAY I ASK HOW MANY COSTUMES SHE WEARS OUT EACH YEAR? MY DEAR SIR, THE CLOTHING OF A LADY DOES NOT WEAR OUT THROUGH HER WEARING OF IT, BUT THROUGH HER BEING SEEN IN IT. RICHARD STEEL INSPIRATIEBRON DIGNA KOSSE.

10 NEW TECHNOLOGY Het web neemt de wereld over en zo ook de winkel. Webwinkels zijn al langere tijd de trend en nu wordt de fysieke winkel en het digitale gemengd met de nieuwe trend digitale interactie. Driedimensionele presentaties in de winkel en digitale presentaties van de winkel op het web zorgen voor een bijna naadloze overloop. GASTCURATOR G+N G+N fashionfugitive, van het duo Gerrit Uittenbogaard en Natasja Martens, begon in G+N fashionfugitive s kleding is net zo scherp en grafisch als het plussymbool op het logo van het merk. Ook wordt de kleding soms gemaakt met een onnatuurlijk silhouet. Gebrek aan theoretische kennis heeft gezorgd voor een innovatieve en onorthodoxe manier van werken. G+N fashionfugitive zijn vooruitstrevend in hun gebruik van nieuwe materialen. Dit geeft Coming Soon de mogelijkheid om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mode en design onder de aandacht te brengen. Het gebruik van nieuwe materialen en technieken van G+N Fashionfugitive geeft een interessante draai aan het thema new technology. Andere mogelijke gast curators: Miss Liz Wendelbo (visual artist) Freudenthal/Verhagen (fotografie) Naomi Nagelkerken (student FIA) MAY I ASK HOW MANY COSTUMES SHE WEARS OUT EACH YEAR? MY DEAR SIR, THE CLOTHING OF A LADY DOES NOT WEAR OUT THROUGH HER WEARING OF IT, BUT THROUGH HER BEING SEEN IN IT. RICHARD STEEL INSPIRATIEBRON DIGNA KOSSE.

11 INTERACTIVE Interactieve concepten maken winkelpresentaties tot een performance. Beweging en fysieke interactie met de bezoeker staan centraal. De bezoeker kan zelf beweging en verandering in de presentaties creëren, bijvoorbeeld door het trekken aan touwen, het draaien of het verschuiven van delen van de presentatie. GASTCURATOR FREUDENTHAL/ VERHAGEN Carmen Freudenthal en Elle Verhagen studeerden beiden af aan de Rietveld Academy in Amsterdam, respectievelijk als fotograaf en fashion designer. Het werk van Freudenthal/Verhagen s is snel, vrij van conventie en in essentie non-authoritair. Het werk van de fotografen is vervuld van non-verbale informatie en ze staan erom bekend de grenzen van de traditionele fotografie te doorbreken. Freudenthal/Verhagen zijn zeer vooruitstrevend in hun fotografische werk met bewegend beeld en 3D-effecten. Het past binnen Coming Soon s zoektocht naar nieuwe ontwikkelingen om deze onder de aandacht te brengen. De experimentele stijl van Freudenthal/Verhagen (met 3Deffecten en presentaties waarin de toeschouwer deelneemt aan het effect) zou tot een interessante samenwerking kunnen leiden voor het thema Interactive. Mogelijke curators: Mary-Lou Berkeulin (fashion design) Sabrina Bongiovanni (fotografie) Bas Koster (fashion design) Vij5 (product design)

12 ESCAPISM De trend escapisme gaat in op het ontvluchten van de werkelijkheid. Escapisme staat voor het streven, of de neiging hebben naar, het jezelf onttrekken aan de druk van het heden en het ontsnappen aan de moeilijkheden van het hedendaagse. GASTCURATOR MEREL BOERS Miss Blackbirdy, Merel Boers, studeerde in 2006 cum laude af aan de Gerrit Rietveld Academy in Amsterdam. Ze heeft een voorliefde voor mode en illustratie. Ze combineert deze twee vormen van kunst in haar collecties. Ze noemt dit storysewing. Met haar werk creëert ze een fantasiewereld die in contrast staat met de realiteit. Haar werk lijkt een uitvlucht van de realiteit te zijn. Haar herkenbare illustraties kunnen geplaatst worden op de vloer, op de etalageruiten, maar kunnen ook als rode draad terugkeren in het resterende deel van de winkel. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat Merel Boers haar winkelpresentatie/etalage inricht met alleen haar eigen illustraties, producten en jurken, tevens kan zij samenwerken met andere mensen uit het vak welke passen binnen het thema escapism. Desiree Dolron (fotografe) Mada van Gaans (FIA, designer) Levi van Veluw (ArtEZ, kunstenaar) Alexandra Frida (student FIA) Freudethal/Verhagen (fotograaf) And Beyond (fashion designers) Maarten Spruyt (art director) Mark van Gennip (product designer) I LOVE TO DRAW A BEAUTIFULL WORLD AROUND ME MEREL BOERS, STORYSEWER.

13 LABEL

14 HUIS LABEL De samenwerking tussen verschillende creatieve partijen zou deel uit moeten maken van Coming Soon s winkelconcept. Op deze manier is het ook mogelijk om meer storytelling in het product te verwerken en de samenwerking tussen het verleden, heden en toekomst van een nieuwe interessante designer te laten zien. Op deze manier wordt het niet alleen mogelijk om designerproducten te kopen, maar ook om het verhaal achter een product te leren kennen. Op boven genoemde voor- en nadelen na, zou elke vorm van samenwerking op designgebied ook het innovatieve karakter van Coming Soon dienen te ondersteunen. De samenwerkingsverbanden worden twee keer per jaar gepresenteerd gedurende het evenement, dat hier speciaal voor wordt georganiseerd.

15 HANGTAG Hang tags oftewel labels aan de kleding zullen zich, speciaal voor het huislabel, moeten onderscheiden van andere labels die gebruikt worden in de Coming Soon winkel. Ook dient dit specifieke label een duidelijke indicatie te geven van het wie, wat en waarom. Op het label staat een foto van de betreffende designer. Hiernaast beschrijft het kort en bondig de volgende punten: Wie, Waar, Doel, Filosofie

16 PRESENTATIE IN DE WINKEL Om de samenwerking te visualiseren zal er ruimte moeten worden gemaakt voor een specifieke plek binnen de Coming Soon winkelruimte, waar de storytelling van het product en de designer worden gecomplimenteerd. Deze display kan worden gerealiseerd in samenwerking met de ontwerper of in samenwerking met de curator voor de winkel presentatie op dat moment. Een vierkant, dat voor Coming Soon s huisstijl staat, zal terugkomen in de winkel als een kader voor de CO- LAB presentatie.

17 LOOKBOOK Het lookbook (oftewel de collectiepresentatie op papier) voor de ontwerper waarmee Coming Soon samenwerkt kan worden gepresenteerd in de vorm van een poster. Deze kan in een vierkant worden gevouwen, verwijzend naar de huisstijl van Coming Soon. Dit lookbook kan ook fungeren als een CO- LAB collector s item dat werkt als een limited edition give away.

18 HUISLABEL VERPAKKING Het CO-LAB label wordt het beste onderstreept door de exclusiviteit van het product uit te drukken. Om deze reden moeten de producten op een speciale manier neergezet worden. CO-LAB items zouden verpakt kunnen worden in een speciaal papier dat zich onderscheidt van andere soorten verpakkingen binnen Coming Soon. Om de CO-LAB designer ook naar voren te laten komen middels de verpakking zou er een print van het werk van de desbetreffende designer op het papier geprint kunnen worden. Dit ondersteunt de storytelling en accentueert de exclusiviteit.

19 NLINE INTERACTION

20 KENNISMAKING BEGINSITUATIE: Coming Soon website bezoekers zijn zich grotendeels onbewust van de onderneming en het assortiment. NEDERLANDS ENGLISH HINDERNIS: Coming Soon dient klanten in één oogopslag uit te leggen wie ze zijn, wat ze doen en wat Coming Soon voor hen kan betekenen. OPLOSSING: De website van Coming Soon moet interesse wekken. Hiertoe is een zichtbaar logo met ondersteunend onderschrift (slogan) een goed middel. Tevens dient helder, kort en bondig op de homepage te staan wat Coming Soon precies doet. Daarnaast helpt het om een klein product overzicht te hebben van wat Coming Soon voor producten verkoopt en een korte beschrijving te hebben van al deze producten. Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Um dolutat wis eugiam il ullamet praestinisim dolore exer at accum digna faci bla acinim inim velit vel dolessi tin utat iliquat praesto ercin eniam zzriureet, velisi. El ute feugiam, si bla conumsa accum digna faeniam zzriureet, velisi. MEER JULI ArtEZ Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Nostrud mincidunt Um dolutat wis eugiam. < < 21 JUNI JUNI 2010 INTERACTIVE ArtEZ STUDENTEN DUDOK 18 JUNI 2010 Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi.giam il ullamet ROBERT C. Ismod tatueriure doloborperos eu facip eu feugait vel dolortisl ullaorem velessenim verci estissis do odo od tat iusci enis adignim veliquatum incilisit alis ad magna consequat nibh eriure commy nonsequat adip erit velit ex et lutpat, quis am et, quismod ipisi. Lendion sectetu msandio nsectem venim adignit lorem inis adiametum quis aut vel del dolendre feu feu feum quam in velit ea consequat duipit nis exeraestrud tat ut er aut adiam quipit la facinis nullandio conum quis non henisi tet, coreet MEER 20 JUNI 2010 SPIJKER & SPIJKER IN ANTWERPEN Velenim iril ut augiam, vel do dolorer iureros eugue ming el in ea con eratem iurem inci bla facilis nulput utpat. Id ades mo ine am nosul hostus Mulut iam di, nonsus. mace tu cena vignos perum per andeporio consules, con sulus venati, es latiam pore ac menat, vit, condactua Sciaest illatquam silinat udeessis perfitia consuam in vium horaet, nocusquodi senatisulium ste averis condii se ia terfeni estericaede in vastra? Ri patin simus is fortica veridit iamque tam num mor alaberi pote mei pro, nonsuliendam nirisquem issim peris et? Quiusqu odiis, stum istimihilis cultumus esicae mors Marit, ta nequi tu merfecst? MEER ABONEER JE OP ONZE NIEUWBRIEF ADRES OVER PERSONEEL PERS ArtEZ OPENINGSTIJDEN Esent eum at, quis eliquis nit diamconum zzriure ming er adit, vel utpatet aciduis dig. 3 uur geleden VOLG ONS CONTACT Kerkstraat DM Arnhem Phone: Fax: info@arnhemcomingsoon.nl

21 TRIGGEREN TOT AANKOOP BEGINSITUATIE: De bezoeker weet nu wie Coming Soon is en wat het voor onderneming is. Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Um dolutat wis eugiam il ullamet praestinisim dolore exer at accum digna faci bla acinim inim velit vel dolessi tin utat iliquat praesto ercin eniam zzriureet, velisi. El ute feugiam, si bla conumsa accum digna faeniam zzriureet, velisi. MEER HINDERNIS: De bezoeker moet worden aangezet tot aankoop op de website of tot bezoek aan de winkel. OPLOSSING: Mensen verwachten persoonlijk te worden benaderd. Ze willen niet meer continu geconfronteerd worden met logo s of bedrijven, maar met de mensen die er werken. Daarom is het belan-grijk dat er geen verkoop tekst komt te staan bij de productbeschrijving. Coming Soon kan tevens klanten de mogelijkheid geven om op de productpagina zelf over bepaalde producten te schrijven (denk: persoonlijke ervaringen). De verkoop wordt hierdoor persoonlijker. Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Um dolutat wis eugiam il ullamet praestinisim dolore exer at accum digna faci bla acinim inim velit vel dolessi tin utat iliquat praesto ercin eniam zzriureet, velisi. El ute feugiam, si bla conumsa accum digna faeniam zzriureet, velisi. MEER 21 JUNI JUNI 2010 INTERACTIVE Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi.giam il ullamet ROBERT C. Velenim iril ut augiam, vel do dolorer iureros eugue ming el in ea con eratem iurem inci bla facilis nulput utpat. JULI JUNI 2010 ArtEZ STUDENTEN PRESENTEREN + ArtEZ Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Nostrud mincidunt Um dolutat wis DUDOK Ismod tatueriure doloborperos eu facip eu feugait vel dolortisl ullaorem velessenim verci estissis do odo od tat iusci enis adignim veliquatum incilisit alis ad magna consequat nibh eriure commy nonsequat adip erit velit ex et lutpat, quis am et, quismod ipisi. Lendion sectetu msandio nsectem venim adignit lorem inis adiametum quis aut vel del dolendre feu feu feum quam in velit ea consequat duipit nis exeraestrud tat ut er aut adiam quipit la facinis nullandio conum quis non henisi tet, coreet MEER 20 JUNI JUNI JUNI 2010 SPIJKER & SPIJKER IN ANTWERPEN Id ades mo ine am nosul hostus Mulut iam di, nonsus. mace tu cena vignos perum per andeporio consules, con sulus venati, es latiam pore ac menat, vit, condactua Sciaest illatquam silinat udeessis perfitia consuam in vium horaet, nocusquodi senatisulium ste averis condii se ia terfeni estericaede in vastra? Ri patin simus is fortica veridit iamque tam num mor alaberi pote mei pro, nonsuliendam nirisquem issim peris et? Quiusqu odiis, stum istimihilis cultumus esicae mors Marit, ta nequi tu merfecst? MEER < INTERACTIVE Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi.giam il ullamet < ROBERT C. Velenim iril ut augiam, vel do dolorer iureros eugue ming el in ea con eratem iurem inci bla facilis nulput utpat. 22 JUNI 2010 ArtEZ STUDENTEN PRESENTEREN Ismod tatueriure doloborperos eu facip eu estissis do odo od tat iusci enis adignim veliq eriure commy nonsequat adip erit velit ex e Lendion sectetu msandio nsectem venim dolendre feu feu feum quam in velit ea c adiam quipit la facinis nullandio conum qu 20 JUNI 2010 SPIJKER & SPIJKER IN ANTWERPEN Id ades mo ine am nosul hostus Mulut iam andeporio consules, con sulus venati, es la illatquam silinat udeessis perfitia consuam averis condii se ia terfeni estericaede in vas num mor alaberi pote mei pro, nonsulienda istimihilis cultumus esicae mors Marit, ta neq ABONEER JE OP ONZE NIEUWBRIEF ADRES OVER PERSONEEL PERS ArtEZ OPENINGSTIJDEN Esent eum at, quis eliquis nit diamconum zzriure ming er adit, vel utpatet aciduis dig. 3 uur geleden VOLG ONS CONTACT Kerkstraat DM Arnhem ABONEER JE OP ONZE NIEUWBRIEF ADRES Phone: Fax: info@arnhemcomingsoon.nl OVER PERSONEEL PERS Esent eum at, quis eliquis nit diamconum zzriure ming er adit, vel utpatet aciduis dig. ArtEZ OPENINGSTIJDEN 3 uur geleden VOLG ONS

22 KLANTEN WERVEN BEGINSITUATIE: De klant heeft zijn eerste aankoopervaring met Coming Soon gehad. HINDERNIS: De klant zal nu bepalen of hij terugkomt. Is de aankoop goed bevallen? Is de service goed? Zijn alle beloftes nagekomen over de service en het product? OPLOSSING: Goede support bieden is heel belangrijk. De site moet daarom voorzien worden van heldere contactinformatie en het moet de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk gemaakt worden om contact op te nemen. Zorg ervoor dat de relatie met klanten warm wordt gehouden doormiddel van een nieuwsbrief. Stel klanten hierbij op de hoogte van aanbiedingen en nieuwe producten. In deze fase is de kern dat beloftes worden nagekomen en dat er contact wordt gehouden met de klant. Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Um dolutat wis eugiam il ullamet praestinisim dolore exer at accum digna faci bla acinim inim velit vel dolessi tin utat iliquat praesto ercin eniam zzriureet, velisi. El ute feugiam, si bla conumsa accum digna faeniam zzriureet, velisi. MEER 21 JUNI JUNI 2010 ABONEER JE OP ONZE NIEUWBRIEF ADRES INTERACTIVE Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi.giam il ullamet ROBERT C. Velenim iril ut augiam, vel do dolorer iureros eugue ming el in ea con eratem iurem inci bla facilis nulput utpat. OVER PERSONEEL PERS ArtEZ OPENINGSTIJDEN JULI JUNI 2010 ArtEZ STUDENTEN PRESENTEREN + ArtEZ Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Nostrud mincidunt Um dolutat wis DUDOK Ismod tatueriure doloborperos eu facip eu feugait vel dolortisl ullaorem velessenim verci estissis do odo od tat iusci enis adignim veliquatum incilisit alis ad magna consequat nibh eriure commy nonsequat adip erit velit ex et lutpat, quis am et, quismod ipisi. Lendion sectetu msandio nsectem venim adignit lorem inis adiametum quis aut vel del dolendre feu feu feum quam in velit ea consequat duipit nis exeraestrud tat ut er aut adiam quipit la facinis nullandio conum quis non henisi tet, coreet MEER 20 JUNI JUNI JUNI 2010 SPIJKER & SPIJKER IN ANTWERPEN ABONEER JE OP ONZE NIEUWBRIEF ADRES Id ades mo ine am nosul hostus Mulut iam di, nonsus. mace tu cena vignos perum per andeporio consules, con sulus venati, es latiam pore ac menat, vit, condactua Sciaest illatquam silinat udeessis perfitia consuam in vium horaet, nocusquodi senatisulium ste averis condii se ia terfeni estericaede in vastra? Ri patin simus is fortica veridit iamque tam num mor alaberi pote mei pro, nonsuliendam nirisquem issim peris et? Quiusqu odiis, stum istimihilis cultumus esicae mors Marit, ta nequi tu merfecst? MEER Esent eum at, quis eliquis nit diamconum zzriure ming er adit, vel utpatet aciduis dig. 3 uur geleden VOLG ONS CONTACT Kerkstraat DM Arnhem ROBERT C. Phone: Fax: info@arnhemcomingsoon.nl Velenim iril ut augiam, vel do dolorer iureros eugue ming el in ea con eratem iurem inci bla facilis nulput utpat. < < OVER PERSONEEL PERS ArtEZ OPENINGSTIJDEN SPIJKER & SPIJKER IN ANTWERPEN Id ades mo ine am nosul hostus Mulut iam di, nonsus. andeporio consules, con sulus venati, es latiam pore illatquam silinat udeessis perfitia consuam in vium ho averis condii se ia terfeni estericaede in vastra? Ri patin num mor alaberi pote mei pro, nonsuliendam nirisquem istimihilis cultumus esicae mors Marit, ta nequi tu merfe Esent eum at, quis eliquis nit diamconum zzriure ming er adit, vel utpatet aciduis dig. 3 uur geleden VOLG ONS CONT Kerkst 6811 D Phone Fax: +

23 Velenim iril ut augiam, vel do dolorer iureros eugue ming el in ea con eratem iurem inci bla facilis nulput utpat. Id ades mo ine am nosul hostus Mulut iam di, nonsus. mace tu cena vignos perum per andeporio consules, con sulus venati, es latiam pore ac menat, vit, condactua Sciaest illatquam silinat udeessis perfitia consuam in vium horaet, nocusquodi senatisulium ste averis condii se ia terfeni estericaede in vastra? Ri patin simus is fortica veridit iamque tam num mor alaberi pote mei pro, nonsuliendam nirisquem issim peris et? Quiusqu odiis, stum KLANTEN BEHOUDEN BEGINSITUATIE: De klant is nu regelmatig op de Coming Soon website te vinden. Het is nu van belang dat Coming Soon doeltreffend werkt zodat de klant gemakkelijk en effectief aankopen kan doen. Hindernis: Consistentie, het service niveau moet consistent blijven. Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Um dolutat wis eugiam il ullamet praestinisim dolore exer at accum digna faci bla acinim inim velit vel dolessi tin utat iliquat praesto ercin eniam zzriureet, velisi. El ute feugiam, si bla conumsa accum digna faeniam zzriureet, velisi. MEER 21 JUNI 2010 JULI JUNI ArtEZ Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Nostrud mincidunt Um dolutat wis eugiam. < < INTERACTIVE ArtEZ STUDENTEN DUDOK Oplossing: Zie de vorige stap, biedt een continu niveau van service. Zorg er ook voor dat het contact wordt vastgehouden op een zo persoonlijk mogelijke manier. marketing en Twitter zijn daartoe goede middelen. Hoewel Twitter wel sterk afhankelijk is van de persoon die twittert. Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi.giam il ullamet 18 JUNI JUNI 2010 Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tat- ROBERT C. SPIJKER & SPIJKER IN ANTWERPEN ummolor sum dolute ming ex essisi. Velenim iril ut augiam, Um dolutat wis eugiam il ullamet vel praestinisim do dolorer iureros dolore eugue ming el ea exer at accum digna faci bla acinim con eratem iurem inim inci velit vel bla facilis nulput utpat. dolessi tin utat iliquat praesto ercin eniam zzriureet, velisi. El ute feugiam, si bla conumsa accum digna faeniam zzriureet, velisi. 21 JUNI 2010 ABONEER JE OP ONZE NIEUWBRIEF ADRES OVER PERSONEEL PERS ArtEZ OPENINGSTIJDEN INTERACTIVE Ismod tatueriure doloborperos eu facip eu feugait vel dolortisl ullaorem velessenim verci estissis do odo od tat iusci enis adignim veliquatum incilisit alis ad magna consequat nibh eriure commy nonsequat adip erit velit ex et lutpat, quis am et, quismod ipisi. Lendion sectetu msandio nsectem venim adignit lorem inis adiametum quis aut vel del dolendre feu feu feum quam in velit ea consequat duipit nis exeraestrud tat ut er aut adiam quipit la facinis nullandio conum quis non henisi tet, coreet MEER Id ades mo ine am nosul hostus Mulut iam di, nonsus. mace tu cena vignos perum per andeporio consules, con sulus venati, es latiam pore ac menat, vit, condactua Sciaest illatquam silinat udeessis perfitia consuam in vium horaet, nocusquodi senatisulium ste averis condii se ia terfeni estericaede in vastra? Ri patin simus is fortica veridit iamque tam num mor alaberi pote mei pro, nonsuliendam nirisquem issim peris et? Quiusqu odiis, stum istimihilis cultumus esicae mors Marit, ta nequi tu merfecst? MEER MEER Esent eum at, quis eliquis nit diamconum zzriure ming er adit, vel utpatet aciduis dig. 3 uur geleden JULI 2010 VOLG ONS 22 JUNI 2010 CONTACT Kerkstraat DM Arnhem Phone: Fax: info@arnhemcomingsoon.nl ArtEZ STUDENTEN PRESENTEREN + ArtEZ Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Nostrud mincidunt Um dolutat wis DUDOK < < 18 JUNI 2010 Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi.giam il ullamet ROBERT C. Ismod tatueriure doloborperos eu facip eu feugait vel dolortisl ullaorem velessenim verci estissis do odo od tat iusci enis adignim veliquatum incilisit alis ad magna consequat nibh eriure commy nonsequat adip erit velit ex et lutpat, quis am et, quismod ipisi. Lendion sectetu msandio nsectem venim adignit lorem inis adiametum quis aut vel del dolendre feu feu feum quam in velit ea consequat duipit nis exeraestrud tat ut er aut adiam quipit la facinis nullandio conum quis non henisi tet, coreet MEER 20 JUNI 2010 SPIJKER & SPIJKER IN ANTWERPEN

24 SITEMAP HOME VOETTEKST NIEUWSBRIEF OVER COMING SOON PERONEEL NIEUWS PERS ArtEZ PRODUCTEN FASHION OPENINGSTIJDEN PRODUCT BOEKEN/ TIJDSCHRIFTEN CONTACT TWITTER EVENEMENTEN HYVES COMING SOON + INFORMATIE FACEBOOK DESIGNERS BLOG PRODUCTEN CONTACT

25 MEDIA T LS

26 BLOG Vanuit het oogpunt van Dutch design en de platformfunctie lanceert Coming Soon een blog. Het is belangrijk dat deze actueel en trendsettend is. Storytelling en het informeren van de bezoekers staan voorop. De volgende zaken kunnen gecommuniceerd worden via de blog: Storytelling van producten; er zijn bijvoorbeeld filmpjes en interviews te bekijken van ontwerpers en hun producten. Verslag van evenementen waar Coming Soon bij betrokken is. Nieuwe trends en ontwikkelingen. Oproepen van bezoekers. NEDERLANDS ENGLISH NEDERLANDS ENGLISH Naast een vaste blogger(s) is het ook interessant om de gast-curators en studenten (die samenwerken met Coming Soon) te laten bloggen over hun eigen werk in Coming Soon. Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Um dolutat wis eugiam il ullamet praestinisim dolore exer at accum digna faci bla acinim inim velit vel dolessi tin utat iliquat praesto ercin eniam zzriureet, velisi. El ute feugiam, si bla conumsa accum digna faeniam zzriureet, velisi. Nisi. Iliquam verciliquat, vel ea faccums andiam, velenissed te modolent lore tat. Ommy nonsenit irit nummodo lorero eu facipsusto etummod dolutpat, secte molestrud magna cortie ex essi. Isi. Il illaort issismod tis num volore del ex ea core feugait lum zzriuscidunt nim in volore ming exer at. Ut delis alit am num deliquisi blaorper ing eniat dolesenis dio estisi. Olorper adiamet wissit wis nonsequatue duis alissectetum eratuero venis. MEER Os et ullaore magna faccum ipsummodolor sum ese dolorper irit niam nim veliquis dolorpe rcidui blaorercil deliquam duis augiamcommy nullaor si. Um ad tionsen iamcor sequism olortisi. Is adiam dit venim zzriure magna faccumsan heniscidunt lut aut alismolobor in ullaor sisit ilis nulput iurem quatinim enim velit veliqui elis niatincing er suscidunt iure et pratet lum nit iuscil iriuscipit ex exero delit wisi et, suscipi smodiatem quat, quis alit wis nim diatum zzrit wis nulla feum nonsequat, quat nonullutate con esequatuerat utat la faciduis doloborperos nulla alis adipis num irit ing eu faciliq uamcor adip eril utem ip ent utem nos exer sumsan ulputat. Ectem dolore consend ipismol enisiscinisl dolore doluptat. Um ad tionsen iamcor sequism olortisi. Is adiam dit venim zzriure magna faccumsan heniscidunt. MEER JUNI 2010 MEI 2010 APRIL 2010 MAART 2010 FASHI N PR DUCT EVENEMENTEN + Alit nostrud mincidunt alisl incidui psusto conulpu tatummolor sum dolute ming ex essisi. Um dolutat wis eugiam il ullamet praestinisim dolore exer at accum digna faci bla acinim inim velit vel dolessi tin utat iliquat praesto ercin eniam zzriureet, velisi. El ute feugiam, si bla conumsa accum digna faeniam zzriureet, velisi. Nisi. Iliquam verciliquat, vel ea faccums andiam, velenissed te modolent lore tat. Ommy nonsenit irit nummodo lorero eu facipsusto etummod dolutpat, secte molestrud magna cortie ex essi. Isi. Il illaort issismod tis num volore del ex ea core feugait lum zzriuscidunt nim in volore ming exer at. Ut delis alit am num deliquisi blaorper ing eniat dolesenis dio estisi. Olorper adiamet wissit wis nonsequatue duis alissectetum eratuero venis. MEER Os et ullaore magna faccum ipsummodolor sum ese dolorper irit niam nim veliquis dolorpe rcidui blaorercil deliquam duis augiamcommy nullaor si. Um ad tionsen iamcor sequism olortisi. Is adiam dit venim zzriure magna faccumsan heniscidunt lut aut alismolobor in ullaor sisit ilis nulput iurem quatinim enim velit veliqui elis niatincing er suscidunt iure et pratet lum nit iuscil iriuscipit ex exero delit wisi et, suscipi smodiatem quat, quis alit wis nim diatum zzrit wis nulla feum nonsequat, quat nonullutate con esequatuerat utat la faciduis doloborperos nulla alis adipis num irit ing eu faciliq uamcor adip eril utem ip ent utem nos exer sumsan ulputat. Ectem dolore consend ipismol enisiscinisl dolore doluptat. Um ad tionsen iamcor sequism olortisi. Is adiam dit venim zzriure magna faccumsan heniscidunt. MEER Grafische detaillering, onderscheidend kleurgebruik en Art-deco invloeden uit de jaren twintig; met deze karakteristieke stijl verovert Spijkers en Spijkers (vooral) een modisch publiek buiten de grenzen. Nederlandse liefhebbers zien het merk nog als enigszins avantgardistisch en coming soon. Geen of juist reden om het design duo een spotlight te bieden op ons online Coming Soon platform. Ook de collectie voor Herfst/Winter 2010 zal vanaf augustus bij Coming Soon te koop zijn. De tweelingzusjes Truus en Riet Spijkers studeerden in 1993 en 1994 af aan ArtEZ (toen: Hogeschool van de Kunsten Arnhem) bij de bacheloropleiding Modevormgeving. Daarna volgden ze een master aan het Fashion Institute Arnhem (FIA), die zij in 2000 voltooiden. Na enige jaren vloeide hier het succesvolle label Spijkers en Spijkers uit voort. JUNI 2010 MEI 2010 APRIL 2010 MAART 2010 FASHI N PR DUCT EVENEMENTEN + Grafische detaillering, onderscheidend kleurgebruik en Art-deco invloeden uit de jaren twintig; met deze karakteristieke stijl verovert Spijkers en Spijkers (vooral) een modisch publiek buiten de grenzen. Nederlandse liefhebbers zien het merk nog als enigszins avantgardistisch en coming soon. Geen of juist reden om het design duo een spotlight te bieden op ons online Coming Soon Tijdens de laatste Spijkers en Spijkers collectiepresentatie Metropolis, naar de gelijknamige film uit 1920, wisten Truus en Riet Spijkers de pers in Milaan te prikkelen met hun sensuele futuristische ontwerpen. Geen catwalkshow, maar een presentatie met modellen in Milaan. Toch miste Truus Spijkers de traditionele catwalk. De catwalk ademt dynamiek. Er gaat niets boven mooie vrouwen in mooie kleding over een catwalk zien bewegen. Het licht, de muziek, de styling, de beweging. Hier komt alles bij elkaar. MEER

27 at. Ut delis alit am num deliquisi blaorper ing eniat dolesenis dio estisi. Olorper adiamet wissit wis nonsequatue duis alissectetum eratuero venis. MEER BLOG Os et ullaore magna faccum ipsummodolor sum ese dolorper irit niam nim veliquis dolorpe rcidui blaorercil deliquam duis augiamcommy nullaor si. Um ad tionsen iamcor sequism olortisi. Is adiam dit venim zzriure magna faccumsan heniscidunt lut aut alismolobor in ullaor sisit ilis nulput iurem quatinim enim velit veliqui elis niatincing er suscidunt iure et pratet lum nit iuscil iriuscipit ex exero delit wisi et, suscipi smodiatem quat, quis alit wis nim diatum zzrit wis nulla feum nonsequat, quat nonullutate con esequatuerat utat la faciduis doloborperos nulla alis adipis num irit ing eu faciliq uamcor adip eril utem ip ent utem nos exer sumsan ulputat. Ectem dolore consend ipismol enisiscinisl dolore doluptat. Um ad tionsen iamcor sequism olortisi. Is adiam dit venim zzriure magna faccumsan heniscidunt. MEER JUNI 2010 MEI 2010 APRIL 2010 MAART 2010 FASHI N PR DUCT EVENEMENTEN + Grafische detaillering, onderscheidend kleurgebruik en Art-deco invloeden uit de jaren twintig; met deze karakteristieke stijl verovert Spijkers en Spijkers (vooral) een modisch publiek buiten de grenzen. Nederlandse liefhebbers zien het merk nog als enigszins avantgardistisch en coming soon. Geen of juist reden om het design duo een spotlight te bieden op ons online Coming Soon platform. Ook de collectie voor Herfst/Winter 2010 zal vanaf augustus bij Coming Soon te koop zijn. De tweelingzusjes Truus en Riet Spijkers studeerden in 1993 en 1994 af aan ArtEZ (toen: Hogeschool van de Kunsten Arnhem) bij de bacheloropleiding Modevormgeving. Daarna volgden ze een master aan het Fashion Institute Arnhem (FIA), die zij in 2000 voltooiden. Na enige jaren vloeide hier het succesvolle label Spijkers en Spijkers uit voort. Tijdens de laatste Spijkers en Spijkers collectiepresentatie Metropolis, naar de gelijknamige film uit 1920, wisten Truus en Riet Spijkers de pers in Milaan te prikkelen met hun sensuele futuristische ontwerpen. Geen catwalkshow, maar een presentatie met modellen in Milaan. Toch miste Truus Spijkers de traditionele catwalk. De catwalk ademt dynamiek. Er gaat niets boven mooie vrouwen in mooie kleding over een catwalk zien bewegen. Het licht, de muziek, de styling, de beweging. Hier komt alles bij elkaar. MEER Een servies van klei, dat klinkt niet zo spannend. Maar toch is dit de nieuwste aanwinst van Arnhem Coming Soon. Dit zijn niet zomaar een paar bordjes en kommetjes, dit zijn de Fundamentals of Makkum, gemaakt door Atelier NL. Het ontwerp gooide internationaal al hoge ogen, sinds de expositie in Milaan in april. Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk (Atelier NL) hebben niet zomaar een collectie aardewerk bedacht. Ze studeerden af met hun project Uit de klei getrokken en werden ingelijfd door Tichelaar Makkum om een nieuwe toepassing van keramiek te ontwerpen. En dat deden ze! Ryswyck en Sterk groeven op verschillende locaties in Nederland klei af. Ze zien ons land als een afzettingsgebied, dat bestaat uit rivier-, zee- en gletsjerklei. De verschillende kleisoorten zijn verzameld, naar ontwerp gevormd en afgebakken. Het resultaat is een prachtig ontworpen aardewerken servies, in zes verschillende kleuren, die samen een afspiegeling van de Nederlandse grond vormen. Een gebakken landkaart zou je kunnen zeggen. De verschillen in kleur komen doordat iedere klei een andere samenstelling van fysieke en chemische eigenschappen heeft. Mocht je een aardewerken servies een beetje saai vinden, dan heb je geluk: aan de binnenzijde vind je prachtige illustraties van boerderijen en het Nederlandse platteland. Hollandser kan bijna niet. MEER

28 EVENEMENTEN I.S.M BLEND Ter voorbeeld zou een evenement in samenwerking met Blend met gelijksoortige elementen, zoals hieronder beschreven, gerealiseerd kunnen worden: LICHT SPEKTAKEL DOOR DE STAD Luminale, lichtfestival in Frankfurt; digitale projectie door studenten locale kunstacademie. Zo n soort kunstspektakel door de stad zorgt ervoor dat de inwoner van Arnhem (die veelal niet bekend is met Coming Soon) met Coming Soon in aanraking komt. STORYTELLING EN BELEVING expositie Klavers van Engelen. Ter voorbeeld. DIGITAAL SCHILDER expositie Decode. Ter voorbeeld; het interactieve element zal de bezoeker prikkelen.

29 PERSBERICHT/ UITNODIGING Ter voorbeeld is er een idee uitgewerkt voor een persuitnodiging. In verband met financiële beperkingen is een uitnodiging die per post verstuurd kan worden het handigste. Driedimensionale uitnodigingen spreken echter meer tot de verbeelding, en daarom is het interessant om 2D met 3D te combineren. Coming Soon zou o.a. kunnen denken aan een inspirerende leporello. Naast de vorm is er nog een ander aspect belangrijk; de aanzet tot interactie. De pers dient geprikkeld te worden met extra mogelijkheden via de uitnodiging. Dit kan bereikt worden door een filmpje op CD (of middels QR-code) mee te sturen die de journalist kan bekijken. Een andere uitwerking van het concept zou het meesturen van triggers kunnen zijn. Bij een uitnodiging kan een kleine trigger toegevoegd worden, die een rol speelt bij het evenement. Ter voorbeeld: een (uiteraard esthetisch ontworpen) schuimrubberen ring waarbij een uniek steentje te winnen is tijdens de festiviteiten. De uitgenodigde maakt hiermee ook kans op een collector s item dat centraal staat tijdens de lancering. Belangrijk is dat deze trigger/gift gemakkelijk mee te sturen is.

30 VISITEKAARTJE Een visitekaartje van Coming Soon is belangrijk om de naamsbekendheid te vergroten. Bij een winkelbezoek (niet alleen kopers) kan het winkelpersoneel een bijzonder visitekaartje meegeven. Met de tekst Please Come Back Soon worden bezoekers geprikkeld. Naast contactgegevens als adres en telefoonnummer, dient sociale media vermeld te worden, zoals: website & blog, Youtubekanaal, Twitter en Facebook. Het belangrijkste is dat de vormgeving van het kaartje past binnen de huisstijl van Coming Soon en een duidelijke boodschap heeft. Daarnaast moet het vooral interessant genoeg zijn om mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door op een verassende manier met materiaal te spelen (denk 3d letters). De ronde vorm die centraal staat in een van de voorbeelden in het moodbook contrasteert mooi met de geometrische vormen van de huisstijl van Coming Soon. Ook kan er op deze manier een cd/dvd worden bijgevoegd, bijvoorbeeld als de bezoeker een aankoop doet.

31 SOCIALE MEDIA Sociale media krijgt op diverse niveaus een rol binnen de communicatie van Coming Soon. Kijkend naar concurrentie, is sociale media te gebruiken om veel mensen te bereiken en ze te coördineren naar een diepere laag van betekenis met betrekking tot Dutch design in relatie tot Coming Soon. De volgende sociale media zijn van belang voor Coming Soon om op in te spelen: 1. Twitter 2. Facebook 3. Youtube 4. Nieuwste sociale media: Foursquare Intwig

32 MINI MAGAZINE Voor een evenement met Blend kan er natuurlijk een advertentie/uitnodiging in het Blend magazine geplaatst worden ter promotie. In plaats hiervan hebben wij gedacht aan een concept waarbij een minimagazine gerealiseerd zou worden in een Blend uitgave. Dit is een klein boekje dat middenin de Blend te vinden is en volledig over Dutch design gaat. Het mini magazine zal in samenwerking (Blend en Coming Soon) tot stand komen en de plank zou er zo uit kunnen zien: Cover: Coming Soon in samenwerking met Blend, beeld in overleg met Coming Soon (1 pagina) Inhoudsopgave (1) Interview met gastcurator van het evenement (1) Discussie over Dutch design (2 pagina s) Shoot collector s items (2) Q&A met ArtEZ-student die werk levert voor Coming Soon (1) QR-code voor animatiefilm die gemaakt is door ArtEZ-student (1) Uitnodiging voor het evenement (1)

33 CREATED BY Tschagsalmaa Borchuu / Anne Buis / Jenny Nessmar / Monika Turczyn / Kaira van Wijk / Amber Zeekaf

n.a.v. restyle logo Hanzehogeschool

n.a.v. restyle logo Hanzehogeschool G2K designers Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen Huisstijl gezamenlijke activiteiten n.a.v. restyle logo Hanzehogeschool beeldmerken Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool

Nadere informatie

Rijksuniversiteit Groningen Advertenties. Instructie basisonderdelen op basis van advertentie A4

Rijksuniversiteit Groningen Advertenties. Instructie basisonderdelen op basis van advertentie A4 Rijksuniversiteit Groningen Advertenties Instructie basisonderdelen op basis van advertentie A Titel Hier staat een inleidende tekst. Nummole ndignis adit alissectet aliquatuerci tionulputat in ut aut

Nadere informatie

Vormgoed is mijn ontwerpbureau en heeft een frisse kijk. op grafische vormgeving. Met 12 jaar ervaring bij verschillende

Vormgoed is mijn ontwerpbureau en heeft een frisse kijk. op grafische vormgeving. Met 12 jaar ervaring bij verschillende Vormgoed is mijn ontwerpbureau en heeft een frisse kijk op grafische vormgeving. Met 12 jaar ervaring bij verschillende bureaus heb ik alle kennis in huis om opdrachten van begin tot eind op een creatieve

Nadere informatie

IMPRESSIE. Doorontwikkeling huisstijl gemeente Dordrecht.

IMPRESSIE. Doorontwikkeling huisstijl gemeente Dordrecht. IMPRESSIE Doorontwikkeling huisstijl gemeente Dordrecht. DOORONTWIKKELING OP HET LOGO Evolutie op het logo op basis van kernwaarden en stijlelementen uit het vorige logo. Gevoelswaarden zijn dynamiek en

Nadere informatie

Daily BITE H E Y!! Explore new visions BITES FOR SALE! 030 291 41 05 info media plaza.nl JOIN BITES! > search! top3! EVENTs! press room!

Daily BITE H E Y!! Explore new visions BITES FOR SALE! 030 291 41 05 info media plaza.nl JOIN BITES! > search! top3! EVENTs! press room! poll! YES/no Nieuwe media bevorderen de intelligentie van jonge kinderen Daily BITES FOR SALE! Amgate Cityscape Jaarbeurs Utrecht Ministerie EZ NOiV Syntens Rem adigna Aaccumsan venim esed Dolore velendipit

Nadere informatie

Zonnepanelen Verdien aan de zon!

Zonnepanelen Verdien aan de zon! regionaal & betrokken Zonnepanelen Verdien aan de zon! 2 Zonnepanelen Verdien aan de zon! Zonlicht is er overdag altijd. Ook op een bewolkte dag. Geld verdienen met gratis zonlicht is nu mogelijk met zonnepanelen

Nadere informatie

Inrichtingsschets Uitbreidingsgebied Oosterhoutse Golf Club. Inrichtingsschets. Uitbreidingsgebied Oosterhoutse Golf Club

Inrichtingsschets Uitbreidingsgebied Oosterhoutse Golf Club. Inrichtingsschets. Uitbreidingsgebied Oosterhoutse Golf Club Inrichtingsschets Uitbreidingsgebied Oosterhoutse Golf Club Deze uitgave is tot stand gekomen door Buiting Advies in opdracht van de Oosterhoutse Golf Club. Auteur: Vormgeving: Dieren, maart 2013 Ing.

Nadere informatie

vel ullaore con henibh eu faccum ex esecte minim ipit lute dipit praestiniam nos alisit num dolorero corerat. Dui ea feu faci tat mincips ustru

vel ullaore con henibh eu faccum ex esecte minim ipit lute dipit praestiniam nos alisit num dolorero corerat. Dui ea feu faci tat mincips ustru TILLIUM Opschrift de unieke keukenmontagehulp quat nos alis dolortio cor irit ex nissit ullumsan erostis ciduisim er ip eriure dolore conulluptat. del dolesequis dolore vel ea consent at. Odiam in henisse

Nadere informatie

januari 2010 Wist u dat...

januari 2010 Wist u dat... Nieuw in dienst November Klaas Achternaam, medewerker technische dienst, Sneek Jaap Achternaam, technisch allround medewerker, Groningen Roelie Achternaam, technisch verkoper, Eemshaven Stephan Kok, balieverkoper,

Nadere informatie

Thema: warm wonen OOK DEELNEMEN? THUIS IN HET NOORDEN wonenenco.nl

Thema: warm wonen OOK DEELNEMEN?  THUIS IN HET NOORDEN wonenenco.nl Thema: OOK DEELNEMEN? WWW.WONENENCO.NL/WOONDAGEN2017 THUIS IN HET NOORDEN enco.nl WWW.WONENENCO.NL/WOONDAGEN2017 De e wintermaanden zijn in aantocht Afscheid nemen van de lange zomeravonden en op naar

Nadere informatie

talent verplicht nobleo corporate nobleo technology nobleo bouw & infra opdrachtgevers

talent verplicht  nobleo corporate nobleo technology nobleo bouw & infra opdrachtgevers toegevoegde waarde expertisepartner referenties thema s niatum nibhcing enibh ent prat adit lamet vel esequi blam dolore tatem eugait nulla alis eriure volor ipis er inibh et, bla faccummy nim ipsum iril

Nadere informatie

sweet home Vanavond lezen Dit is wat voor ons. handige tips om zelf succesvol je huis te verkopen Hoe onderscheidend ben jij in deze markt?

sweet home Vanavond lezen Dit is wat voor ons. handige tips om zelf succesvol je huis te verkopen Hoe onderscheidend ben jij in deze markt? ome Zelf op originele, eigentijdse en toch professionele manier je huis verkopen! handige tips om zelf succesvol je huis te verkopen sweet home Hoe onderscheidend ben jij in deze markt? Vanavond lezen

Nadere informatie

Het concept Een nieuw elan 4. Kleurgebruik Primaire en secundaire kleuren 6. Het logo Woord- en beeldmerk 8. Typografie Fluisteren en schreeuwen 10

Het concept Een nieuw elan 4. Kleurgebruik Primaire en secundaire kleuren 6. Het logo Woord- en beeldmerk 8. Typografie Fluisteren en schreeuwen 10 huisstijl stijlgids 01 / 2009 inhoud De Lotto heeft een nieuwe huisstijl die past bij het nieuwe elan van de dynamische organisatie. Naast enkele elementen van de oude huisstijl communiceert de nieuwe

Nadere informatie

Wie staan achter u voor u?

Wie staan achter u voor u? Wie staan achter u voor u? Belangen behartigen Communiceren Professionaliseren Samenwerken De Nederlandse oudpapierindustrie is een bij uitstek duurzame, professionele, internationale bedrijfstak. Papierrecycling

Nadere informatie

huisstijl handboek www.nationalesportplatform.nl/huisstijl 3 Basislogo Inleiding Fotografie Lay-out & Grids Sponsoren 7 Themalogo s

huisstijl handboek www.nationalesportplatform.nl/huisstijl 3 Basislogo Inleiding Fotografie Lay-out & Grids Sponsoren 7 Themalogo s huisstijl handboek www.nationalesportplatform.nl/huisstijl Inleiding 3 Basislogo 7 Themalogo s 11 Nationale SportWeek en -Dag 15 Typografie 23 Kleuren 27 Fotografie Lay-out & Grids Sponsoren 31 35 39 1.0

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2010 DAS Holding NV

Financieel jaarverslag 2010 DAS Holding NV Financieel jaarverslag 2010 DAS Holding NV Profiel Doelstellingen DAS Ing ex et niam, vel utat dolut volessis doloborem quatummy nullutat veliquis endipis numsandre tie magna alit, suscip essisis doloreet

Nadere informatie

Instructies Presentatiemappen

Instructies Presentatiemappen Rijksuniversiteit Groningen Instructies Presentatiemappen versie 1.0 Mei 2008 RUGR_logoNL CMYK.eps RUGR_logoNL CMYK.eps Wit (regel tussen y165 RUGR_logoNL CMYK.eps x319,5 16,5mm Parry RUGR_logoNL CMYK.eps

Nadere informatie

Elementaire deeltjes Huisstijl Chemie is overal

Elementaire deeltjes Huisstijl Chemie is overal Elementaire deeltjes Huisstijl Chemie is overal januari 2009 VNCI_huisstijlboekje.indd 1 30-01-2009 14:01:26 Inhoud Kleurelement 3 Kleurcodes 4 Secondair palet 5 2 Gebruik kleurelement 6 Woordmerk 7 Tekst

Nadere informatie

Oasen.nl Redesign Concept. Amsterdam, 15 juni 2010

Oasen.nl Redesign Concept. Amsterdam, 15 juni 2010 Oasen.nl Redesign Concept Amsterdam, 15 juni 2010 Vandaag Waar staan we? Wat zit goed? Aanscherping uitgangspunten Aanscherping concept Vervolgstappen 1. Waar staan we nu? In grote lijnen Concept: bepalen

Nadere informatie

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm. Subkop PMN Caecilia regular 16 pt/9mm

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm. Subkop PMN Caecilia regular 16 pt/9mm PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm Subkop PMN Caecilia regular 16 pt/9mm Paginanummering Caecilia light 7 pt. 4 Typografie PMN Caecilia light 16 pt Header 1 PMN Caecilia bold 30 pt/12mm Header 2 PMN

Nadere informatie

Zorg voor uw nabestaanden

Zorg voor uw nabestaanden AEGON OverlijdensRisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden AEGON Levensverzekering N.V. is statutair gevestigd te Den Haag Handelsregister 27095315. AEGON Levensverzekering N.V. AEGON Levensverzekering

Nadere informatie

PMN Caecilia bold italic 24 pt/9mm. Subkop PMN Caecilia regular 12 pt/6mm

PMN Caecilia bold italic 24 pt/9mm. Subkop PMN Caecilia regular 12 pt/6mm PMN Caecilia bold italic 24 pt/9mm Subkop PMN Caecilia regular 12 pt/6mm Paginanummering Caecilia light 7 pt. 4 Typografie PMN Caecilia light 14 pt rood Header 1 PMN Caecilia bold 24 pt/9mm Header 2 PMN

Nadere informatie

01 Wageningen UR Huisstijlaanpassing Correspondentiemiddelen algemeen 26 oktober 2010

01 Wageningen UR Huisstijlaanpassing Correspondentiemiddelen algemeen 26 oktober 2010 01 Wageningen UR Huisstijlaanpassing Correspondentiemiddelen algemeen 26 oktober 2010 In de nieuwe aangepaste huisstijl zijn onderstaande veranderingen doorgevoerd: Logo: Het logo van het moedermerk Wageningen

Nadere informatie

Werkboek. LinkedIn strategie

Werkboek. LinkedIn strategie Werkboek LinkedIn strategie Beste lezer, Dit werkboek heb ik, een strategisch marketeer, geschreven om met name kleine en middelgrote bedrijven, zelfstandige professionals te helpen. Er staan vier vragen

Nadere informatie

Erwin en zijn fysiotherapie praktijk

Erwin en zijn fysiotherapie praktijk Startende onderneming Een complete identiteit van binnen naar buiten: Erwin en zijn fysiotherapie praktijk Als startende ondernemer brengt dit verheldering in je zoektocht naar je eigen identiteit. Dit

Nadere informatie

Het Nederlands Migratie Instituut

Het Nederlands Migratie Instituut Het Nederlands Migratie Instituut NL Nederland is van oudsher een land waar veel migranten zich vestigen. Soms komen mensen naar Nederland omdat zij uit eigen land zijn verdreven door oorlog, droogte

Nadere informatie

1 GEBRUIK JUBILEUM LOGO 25 JAAR VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN HET KIND JUBILEUM LOGO. 25 jaar Verdrag voor de rechten van het kind

1 GEBRUIK JUBILEUM LOGO 25 JAAR VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN HET KIND JUBILEUM LOGO. 25 jaar Verdrag voor de rechten van het kind 1 GEBRUIK JUBILEUM LOGO JUBILEUM LOGO 25 jaar Verdrag voor de rechten van het kind Mei 2014 HET JUBILEUM LOGO Op 20 november 2014 bestaat het Verdrag voor de Rechten van het Kind 25 jaar. UNICEF Nederland,

Nadere informatie

Clicks en Bricks versterkt het Retail concept.

Clicks en Bricks versterkt het Retail concept. Clicks en Bricks versterkt het Retail concept. Een advies gericht aan het warenhuis V&D in het segment damesmode. Adviesrapport Maxime Bos 2 Voorwoord Voor u ligt het adviesrapport dat is gemaakt naar

Nadere informatie

Bison montagelijmen. op alle vragen een antwoord. Bison Professional. De betere vakman weet er alles van. voor vakwerk pak je Bison.

Bison montagelijmen. op alle vragen een antwoord. Bison Professional. De betere vakman weet er alles van. voor vakwerk pak je Bison. Bison montagelijmen op alle vragen een antwoord.. De betere vakman weet er alles van. vakwerk pak je Bison. montagelijmwijzer algemeen: Binnen & & BUiten toepassing Afwerklijsten Is een Is een snelle opbouw

Nadere informatie

Bijzonder mooi wonen. Kopregel Kop. subkopregel

Bijzonder mooi wonen. Kopregel Kop. subkopregel Kopregel Kop Bijzonder mooi wonen subkopregel Reros aut ad et eriusti onsequam voloreet luptat venim nulla facing esto od tatum nummy nostrud exerilla feuis aliquam consequatue deliscilla commy nostin

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

De stijl van het huis

De stijl van het huis De stijl van het huis Richtlijnen voor gebruik van de Portaal huisstijl versie 1.0 november 2017 Logo toepassing 2 Logo toepassing Bij gebruik in communicatiemiddelen altijd in witte balk bovenaan de uiting

Nadere informatie

Verkenning stijl ABN AMRO Foundation. Tigges: strategie, concept en ontwerp door: Lex de Haas (creatief directeur)

Verkenning stijl ABN AMRO Foundation. Tigges: strategie, concept en ontwerp door: Lex de Haas (creatief directeur) Verkenning stijl Tigges: strategie, concept en ontwerp door: Lex de Haas (creatief directeur) Pagina 2 Aanleiding Aanleiding De heeft een sterke behoefte zich te onderscheiden binnen de bank. De rol die

Nadere informatie

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm 30 mm 3 18 mm Deze ruimte vrij laten van blokvorm en/of typografie Binnen deze ruimte is het blok met de titel vrij te plaatsen, in elk willekeurig formaat Kleurenpalet schil 3 van toepassing 24 mm Afstand

Nadere informatie

Huisstijlhandboek S.V. Salio

Huisstijlhandboek S.V. Salio Huisstijlhandboek S.V. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl van S.V.. Pagina! 1 van! 20 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Logo 4 Betekenis en regels 6 Betekenis

Nadere informatie

Je hebt iets te vertellen...

Je hebt iets te vertellen... Je hebt iets te vertellen.....aan je klanten, je medewerkers of een andere specifieke groep mensen. Over je product, je dienst, je campagne of je proces. Je hebt, kortom, een boodschap. Vertel hem eerst

Nadere informatie

Je hebt iets te vertellen...

Je hebt iets te vertellen... Je hebt iets te vertellen.....aan je klanten, je medewerkers of een andere specifieke groep mensen. Over je product, je dienst, je campagne of je proces. Je hebt, kortom, een boodschap. Vertel hem eerst

Nadere informatie

Ontwerp - Huisstijl - Grafisch - Samenwerking - Bestickering - Visitekaartjes - Briefpapier - Websites - Media - Bedrijfsfilms - Promotiemateriaal -

Ontwerp - Huisstijl - Grafisch - Samenwerking - Bestickering - Visitekaartjes - Briefpapier - Websites - Media - Bedrijfsfilms - Promotiemateriaal - PROFESSIONELE HUISSTIJL De huisstijl van uw onderneming is de identiteit en het imago van uw onderneming. Een goede huisstijl versterkt de naamsbekendheid en het is een goede manier om u zelf te onderscheiden

Nadere informatie

Acilit la conse. oktober 2009

Acilit la conse. oktober 2009 oktober 2009 Acilit la conse Acilit la conse mod duntrit pratue verostrud tie minisci liquat ute dolum zzrillaore min hent eros num dolesequamet lor sum eugiam, quis at, commy non hendigna con henim dolor

Nadere informatie

Iets maken waar een ander heel blij mee is, dat is wat ik het liefste doe ONDERNEMEN

Iets maken waar een ander heel blij mee is, dat is wat ik het liefste doe ONDERNEMEN ik wil mensen weer in beweging brengen Iets maken waar een ander heel blij mee is, dat is wat ik het liefste doe een tevreden klant is niet genoeg ONDERNEMEN met t Gooi - nr. 1-2010 4,95 Ik heb geleerd

Nadere informatie

Decorette Communicatie 2005

Decorette Communicatie 2005 Decorette Communicatie 2005 Formule Decorette Decorette is een breed en laagdrempelig fullservice concept waar je actief wordt geinspireerd om de actuele woonmode eenvoudig te vertalen naar de inrichting

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Hof van Eden Schetsontwerp, proces en planning. Oldenzaal, 31 maart 2011

Informatiebijeenkomst Hof van Eden Schetsontwerp, proces en planning. Oldenzaal, 31 maart 2011 Informatiebijeenkomst Schetsontwerp, proces en planning Oldenzaal, 31 maart 2011 inhoud 01 Woon-wens-gesprekken: een samenvatting 02 Programma 03 Bestemmingsplan 04 Schetsontwerp 05 Beeldkwaliteit 01 Woon-wens-gesprekken

Nadere informatie

ZATERDAG 26 MAART 2016

ZATERDAG 26 MAART 2016 ZATERDAG 26 MAART 2016 EEN SUPERDIKKE SPECIAL BIJ DVHN EN DE LC FASHIONCHEQUES VAN WINKELIERS MET KORTINGEN OF ACTIES VOOR SHOPPERS DEELNAMEPAKKETTEN VANAF 150,-, VAN AMSTERDAM TOT NEW YORK PROMOTIECAMPAGNE

Nadere informatie

Merkvlakken en tekstvlakken

Merkvlakken en tekstvlakken Merkvlakken en tekstvlakken Bouwstenen Rabobankmerk Versie 8 23 november 2006 Directoraat Communicatie - Designmanagement Bouwstenen Rabobankmerk: Merkvlakken en tekstvlakken - Versie 8 / 23 november 2006

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Wind. Rust - Ruimte - Antwoorden - Beweging - Persoonlijk - Uitzonderlijk - Ontwikkeling - Verbindend. Ontwerp 1 - Logo

Wind. Rust - Ruimte - Antwoorden - Beweging - Persoonlijk - Uitzonderlijk - Ontwikkeling - Verbindend. Ontwerp 1 - Logo Ontwerp 1 - Logo KPZ Katholieke PABO Zwolle T.a.v. anette Herfst 8012 EW Zwolle Den Bosch, 25 april 2011, Betreft: Debriefing lopende opdracht. Geachte mevrouw Herfst, Hartelijk bedankt voor uw briefing.

Nadere informatie

Stijl van Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld- Slotermeer

Stijl van Amsterdam Stadsdeel Geuzenveld- Slotermeer Stadsdeel Geuzenveld- Slotermeer Inhoud De stijl van........................................ 2 Merk......................................................................... 3 Kleurpalet.....................................................................

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Workshop Persbenadering en Persberichten schrijven

Erfgoed Gelderland. Workshop Persbenadering en Persberichten schrijven Erfgoed Gelderland Workshop en Persberichten schrijven Welkom Wat gaan we doen? Zes stappen: 1. Perslijst aanmaken 2. Persbericht opzetten 3. Beeldgebruik 4. Mailopzet 5. Perscontacten opbouwen 6. Persvermeldingen

Nadere informatie

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm 30 mm 3 60 mm 6 138 mm 18 mm 24 mm 3 42 mm 6 72 mm 90 mm Afstand header en subkop 12 mm Minimale afstand tot einde blok () PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm Subkop PMN Caecilia regular 16 pt/9mm Maximale

Nadere informatie

WIREFRAMES DANCING WHEELCHAIRS TEAM MINERVA

WIREFRAMES DANCING WHEELCHAIRS TEAM MINERVA S DANCING WHEELCHAIRS INDEX PAGINA logo / naam website *Komt op elke pagina van de website terug. Link naar inbox: Het cijfer is het aantal nieuwe berichten. *Komt op elke pagina van de website terug.

Nadere informatie

Stick to your roots verbeteren in plaats van vernieuwen

Stick to your roots verbeteren in plaats van vernieuwen Stick to your roots verbeteren in plaats van vernieuwen Kaizen Continu verbeteren of ook wel in het Japans: Kaizen. Deze gedachtegang gaat er vanuit dat verbeteren een veel betere optie is dan vernieuwen.

Nadere informatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie Ex a m e n o p d r a c h t Interactieve Communicatie Diesel Online Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management Interactieve Communicatie De heer Jesse Wynants I n l e i d i n g Het

Nadere informatie

ITINERA INSTITUTE MEMO

ITINERA INSTITUTE MEMO ITINERA INSTITUTE MEMO 2009/16 28 10 2009 Basisregel van de kunst van het onderhandelen is dat de feu feugait sum zzrilit delisi. Tat autat ad molobor sed et laorper at. Del er aci blam, sum zzrilit ulput

Nadere informatie

Huisstijl. Gemeente Dordrecht. Vragen? mijnhuisstijl@dordrecht.nl. Servicecentrum Drechtsteden Communicatie Advies en Middelen T 078 639 64 70

Huisstijl. Gemeente Dordrecht. Vragen? mijnhuisstijl@dordrecht.nl. Servicecentrum Drechtsteden Communicatie Advies en Middelen T 078 639 64 70 Huisstijl Gemeente Dordrecht Vragen? mijnhuisstijl@dordrecht.nl Servicecentrum Drechtsteden Communicatie Advies en Middelen T 078 639 64 70 Huisstijl Op naar een heldere huisstijl voor en door jou! De

Nadere informatie

Presentatie Langer thuis in eigen huis 14-01-16

Presentatie Langer thuis in eigen huis 14-01-16 Presentatie Langer thuis in eigen huis 14-01-16 WONEN MET GEMAK Missie: Mensen ondersteunen bij het s-hertogenbosch, zorgen 3 september 2009 voor een geschikte woonsituatie, waardoor zij Geachte comfortabel

Nadere informatie

Huisstijl handboek 14.09.2009

Huisstijl handboek 14.09.2009 Huisstijl handboek 14.09.2009 Huisstijl handboek 14.09.2009 Voor u ligt het huisstijlhandboek van A+O fonds Gemeenten. In dit handboek vindt u de basisrichtlijnen en voorbeelden ter inspiratie voor de

Nadere informatie

ONTMOETING NIEUW KONINGSHOF, JOHANNESSCHOOL & DE TWEEMASTER

ONTMOETING NIEUW KONINGSHOF, JOHANNESSCHOOL & DE TWEEMASTER TITEL Im quis num ex ero et ing ex eugue enisi. Rit alis nulputat aliquat. Ut irit lorper suscil er sent ing ea feu feuisit, si te facidunt wismolo borperosto od mod molorperosto odolore modio eriusci

Nadere informatie

Pim Broekhof. Art Media en Me. Autobiotic Selfie Verslag G&I1A 19-11-2015. Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin

Pim Broekhof. Art Media en Me. Autobiotic Selfie Verslag G&I1A 19-11-2015. Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Pim Broekhof G&I1A 19-11-2015 Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Art Media en Me Autobiotic Selfie Verslag WHAT THE **** IS FLAT DESIGN? THE FALLOUT SHELTER APP PRESENTED BY VAULT

Nadere informatie

Voorkant. BP 1.3 Ondersteunen bij ontwikkelingsgerichte activiteiten

Voorkant. BP 1.3 Ondersteunen bij ontwikkelingsgerichte activiteiten Voorkant BP 1.3 Ondersteunen bij ontwikkelingsgerichte activiteiten Naam: Jolanda Spinder Studentnummer: 0123456 Klas: SW2bsa Inleverdatum: 05042013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Oriënteren... 4 POP...

Nadere informatie

Profiel van Isabel gevonden in Diest

Profiel van Isabel gevonden in Diest Portfolio2 Profi van Isab gevonden in Diest - Illustrator - Grafische Vormgever - Desktop Publisher Naam: Isab Bae Woonplaats: Valleilaan, 329 Diest Geboortedatum: 28//988 Geslacht: vrouw Beroep: Illustrator,

Nadere informatie

CursusInDesign. Waarvoor wordt InDesign gebruikt? Boeken Tijdschriften Posters Flyers Eigenlijk bijna al het drukwerk! Inleiding

CursusInDesign. Waarvoor wordt InDesign gebruikt? Boeken Tijdschriften Posters Flyers Eigenlijk bijna al het drukwerk! Inleiding Cursus InDesign Inleiding Waarvoor wordt InDesign gebruikt? Boeken Tijdschriften Posters Flyers Eigenlijk bijna al het drukwerk! 2 Inleiding Drukker Acrobat PDF Tekst InDesign Grafische Elementen Ilustrator

Nadere informatie

Portfolio. Christine Bornfeld. 06 474 486 71 mail@christinebornfeld.com

Portfolio. Christine Bornfeld. 06 474 486 71 mail@christinebornfeld.com Portfolio Christine Bornfeld 06 474 486 71 mail@christinebornfeld.com ART DIRECTION, GRAPHIC DESIGN, STYLING & ILLUSTRATION EDITORIAL DESIGN DORPS MAGAZINE studio braaf Dorps is een beeldmagazine voor

Nadere informatie

Op weg naar een diverse en toegankelijke zorg!

Op weg naar een diverse en toegankelijke zorg! Op weg naar een diverse en toegankelijke zorg! kleurrijk mantelzorg netwerken diversiteit π ondersteuning bewustwording zorgaanbod mantelzorg netwerken diversiteit kleurrijk π bewustwording zorgaanbod

Nadere informatie

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm. Subkop PMN Caecilia regular 16 pt/9mm

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm. Subkop PMN Caecilia regular 16 pt/9mm PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm Subkop PMN Caecilia regular 16 pt/9mm Paginanummering Caecilia light 7 pt. 4 Typografie PMN Caecilia light 16 pt Header 1 PMN Caecilia bold 30 pt/12mm Header 2 PMN

Nadere informatie

Europa, maar dan leuk!

Europa, maar dan leuk! ezzina JAARGANG 1 NR1-2011 FACETTEN VAN EUROPA Europa, maar dan leuk! BEROEMD & BERUCHT De Top 10 allertijden MET: Bono, Anouk, Dali en Top Gear FACETTEN VAN EUROPA 1 om het idee achter Mezzina uit te

Nadere informatie

De schatkist van de therapeut

De schatkist van de therapeut De schatkist van de therapeut Oefeningen en strategieën voor de praktijk Monica Gundrum utem eui te magna conum numsandiatum dolor sequisissed tis nim dolut adiamet, se cor secte tem velestie dolor summodigna

Nadere informatie

PMN Caecilia bold italic 24 pt/9mm

PMN Caecilia bold italic 24 pt/9mm 18 mm Binnen deze ruimte is het blok met de titel vrij te plaatsen, in elk willekeurig formaat Kleurenpalet schil 3 van toepassing 30 mm 36 mm Deze ruimte vrij laten van blokvorm en/of typografie 18 mm

Nadere informatie

VERSUS DIRECT MAIL

VERSUS DIRECT MAIL E-MAIL VERSUS DIRECT MAIL 10 vragen TEST UW KENNIS Enveloppen worden niet meer opengemaakt! E-mail is zo makkelijk. Wie leest er nou nog een brief? We roepen wat af over e-mail en traditionele Direct Mail.

Nadere informatie

Een nieuwe huisstijl voor de VVD. Zeker nu.

Een nieuwe huisstijl voor de VVD. Zeker nu. Huisstijlhandboek Een nieuwe huisstijl voor de VVD. Zeker nu. Deze manual gaat over de nieuwe visuele stijl van de VVD. De manual bevat alle mogelijke voorbeelden van de nieuwe huisstijl van de VVD. De

Nadere informatie

Hânboek Hússtyl Provinsje Fryslân Jannewaris 2010

Hânboek Hússtyl Provinsje Fryslân Jannewaris 2010 Hânboek Hússtyl Provinsje Fryslân - 2 Hânboek Hússtyl Provinsje Fryslân Jannewaris 2010 Inleiding Hânboek Hússtyl Provinsje Fryslân - 2 De huisstijl voor provinciale projecten Vanaf 1 januari 2010 werkt

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

versie 1-12 maart 2013

versie 1-12 maart 2013 versie 1-12 maart 2013 huisstijlmanual Inleiding EEN SPORTIEVE HUISSTIJL Een nieuw gezicht voor de Nationale Sportweek! Om deze jaarlijkse sportmanifestatie op een passende en (positief!) opvallende wijze

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

AEGON LevensloopRekening. Voorwaarden

AEGON LevensloopRekening. Voorwaarden AEGON LevensloopRekening Voorwaarden COVER_profiel AEGON of De Wil tekst. Dtat eniat utpatuerci blaore mod tinci eugait aut velit num zzril dolor sequis ent augueri uscinci duissim dip et ad dolenis dunt

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid. Vraaggericht. nemen. Gewone mensentaal. Patient is klant. Ons merk.

Verantwoordelijkheid. Vraaggericht. nemen. Gewone mensentaal. Patient is klant. Ons merk. Vraaggericht. Verantwoordelijkheid nemen. Gewone mensentaal. Patient is klant. Ons merk. Kernwaarden. VieCuri viert vandaag haar geboorte als merk. Maar wat wil dat eigenlijk zeggen? En waarom is het zo

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm

PMN Caecilia bold italic 38 pt/15mm 30 mm 3 18 mm Deze ruimte vrij laten van blokvorm en/of typografie Binnen deze ruimte is het blok met de titel vrij te plaatsen, in elk willekeurig formaat Kleurenpalet schil 3 van toepassing 24 mm Afstand

Nadere informatie

Datum Pagina. 1/7. Versie Auteur. Hendrik Breitschopf. Datum Versie. 0.1

Datum Pagina. 1/7. Versie Auteur. Hendrik Breitschopf. Datum Versie. 0.1 1/7 Versie. Auteur. Hendrik Breitschopf Copyright 2011 Uselab BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een dataverwerkend systeem

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM HUISSTIJL SEPTEMBER 2012 VERSIE 1.0. Richtlijnen Samenwerkingshuisstijl

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM HUISSTIJL SEPTEMBER 2012 VERSIE 1.0. Richtlijnen Samenwerkingshuisstijl Richtlijnen Samenwerkingshuisstijl Inhoudsopgave 1 3 4 5 6 7 Richtlijnen toepassing samenwerkingshuisstijl UvA-HvA Hoofdstuk 1 Basiselementen - Logo - Kleur - Typografie - Designelement 8 9 10 11 12 13

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje

Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje Vrijdag 1 juni is het zover en lanceert LhGWR (Liefhertje en De Grote Witte Reus) het nieuwe winkel concept... In het Kader van Liefhertje, dit keer

Nadere informatie

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green Battle of Concepts Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green 1 Index: Voorwoord: Brainstorm Keuzes Business Model Media Markt Pas Conceptbeschrijving blz.3 blz.4 blz.5 blz.6 blz.7

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Identiteit. Change yourself Change the world

Identiteit. Change yourself Change the world Huisstijl handboek Inhoud Identiteit...3 Uitstraling...4 Kleurspecificaties...5 Typografie Lobster...6 Typografie Helvetica...7 Zakenkaartje...8 Briefpapier...9 Envelop...10 Desktop website...11 Mobiele

Nadere informatie

[Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers. Mommersontwerp

[Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers. Mommersontwerp ] [Rapport: Visitekaartjes gefilterd (1) Hannie Mommers De Roskam 16a-18a 4851 TE Ulvenhout Nederland M +31 6 51 41 27 70 studio@mommersontwerp.nl www.mommersontwerp.nl ontwerper Hannie Mommers Bezoek

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen Stationery

Huisstijlrichtlijnen Stationery Huisstijlrichtlijnen Sttionery Inhoud Inleiding 3 Bouwstenen 4 Briefppier 5 Visitekrtje 8 Enveloppen 10 Adressticker 17 Complimentkrt 18 Rpportomslg 19 Insteekmp 21 Bewonersmp 24 Powerpoint Presenttie

Nadere informatie

OVERZICHT 1. CROMBE 3.0 2. HET NIEUWE COMPLEX 3. HET NIEUWE CONCEPT 4. DE NIEUWE HUISSTIJL 5. KORTE HISTORIE 6. UITNODIGING EN PROGRAMMA OPENING 7.

OVERZICHT 1. CROMBE 3.0 2. HET NIEUWE COMPLEX 3. HET NIEUWE CONCEPT 4. DE NIEUWE HUISSTIJL 5. KORTE HISTORIE 6. UITNODIGING EN PROGRAMMA OPENING 7. OVERZICHT 1. CROMBE 3.0 2. HET NIEUWE COMPLEX 3. HET NIEUWE CONCEPT 4. DE NIEUWE HUISSTIJL 5. KORTE HISTORIE 6. UITNODIGING EN PROGRAMMA OPENING 7. PARTNERS OVERZICHT 1. CROMBE 3.0 2. HET NIEUWE COMPLEX

Nadere informatie

Home. Home. Openingsuren

Home. Home. Openingsuren Lorem ipsum onsectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit

Nadere informatie

OV-bureau Randstad. Stijlimpressie Productformule R-net

OV-bureau Randstad. Stijlimpressie Productformule R-net OV-bureau Randstad Stijlimpressie Productformule R-net April 2011 Inleiding Het is van groot belang dat de hoogwaardige kwaliteit van het R-net voor reizigers herkenbaar is. Deze kwaliteit overstijgt immers

Nadere informatie

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017.

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017. DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017. Kennis van de producten Klantvriendelijkheid Entertainen Inspirerend interieur Totaalbeleving Lifestyle concept Innovatie Merkassortiment Online beleving Sfeer Originaliteit

Nadere informatie

102 modeduet AvantGarde

102 modeduet AvantGarde 102 modeduet AvantGarde FRANS MOLENAAR de zelfbenoemde Yves Saint Laurent van Nederland en CLAES IVERSEN icoon van de nieuwe generatie modeontwerpers, over mode, vriendschap & ambacht. interview Fleur

Nadere informatie

gather Build a new story, share a new store

gather Build a new story, share a new store gather c o n c e p t s t o r e Build a new story, share a new store GATHER Gather is de missing link die de wereld van mode, kunst, muziek, design, beauty, food en lifestyle vangt in 1 label, 1 ruimte

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Gemeente Koksijde Huisstijl Basisgids versie 1.4

Gemeente Koksijde Huisstijl Basisgids versie 1.4 Gemeente Koksijde Huisstijl Basisgids versie 1.4 Gemeente Koksijde Huisstijl Basisgids Intro 2 Introductie huisstijl Koksijde De gemeente Koksijde treedt met deze stijl als één organisatie naar buiten.

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie