Presentatievormgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Presentatievormgeving"

Transcriptie

1 Presentatievormgeving Tutorial voor waterspiegeling effect Inhoud: Optie 1, Filter liquify Optie 2, Filter gallery Optie 3, Displacement Voorwoord: Er zijn veel verschillende manieren om in het programma Photoshop een waterspiegeling effect te creëren. In deze turorial worden drie verschillende manieren stap voor stap besproken, waarmee er ingegaan wordt op de voor- en nadelen van elke manier. Optie 1 Optie 2 Optie 3

2 Manier 1, gebruik van de filter liquify Stap 1, openen van de afbeelding Begin met het openen van de afbeelding die je wilt spiegelen via file > open. In mijn geval een foto van een reiger die overvliegd. Hierdoor komt de afbeelding automatisch op de background te staan. De canvas ziet er nu als volgt uit. Stap 4, omflippen afbeelding Nu gaan we de afbeelding omdraaien. Klik de gekopieerde laag (layer 1) aan en ga naar edit > transform > flip vertical (of gebruik de sneltoets ctrl + t, rechtermuis knop > flip vertical). Houd vervolgens de shift toets ingedrukt en sleep het plaatje precies onder de bovenstaande. Hierdoor blijven de afbeeldingen recht onder elkaar. Eindig met enter. De afbeelding ziet er nu als volgt uit. Stap 2, kopieren laag Nu de gewenste afbeelding geopend is zien we dat deze in de background layer geplaatst is. Deze laag gaan we nu kopieren door met de rechtermuisknop op de background layer te klikken in het lagen menu en te kiezen voor duplicate layer, of gebruik de sneltoets ctlr + j. Stap 5, kopieren layer 1 Voordat we de effecten hierop gaan toepassen, kopieren we eerst layer 1 nogmaals. Dit aangezien de effecten de foto zo vervormen, dat de achtergrond kleur te zien zal zijn. Klik layer 1 aan en druk ctrl + j in, om de laag te kopieren. Noem deze laag effecten door dubbel te klikken op de naam van de laag in het lagen menu. Stap 3, vergroten canvas Vervolgens willen we de canvas grootte vergroten. De hoogte van de canvas moet hierbij verdubbelt worden, aangezien we de afbeelding willen omflippen. Ga naar image > canvas size, het onderstaande scherm komt dan tevoorschijn. Hierin kan gekozen worden voor oa cm, pixels en percent. Kies voor percent, wanneer je dan 100 invult bij de hoogte betekend dit dat de hoogte met 100% vergroot wordt. Klik vervolgens in het pijlenschema op de pijl naar boven zodet de vergroting niet naar boven plaatsvind. Vergeet niet relative aan te vinken! Een andere optie, wanneer je relative niet aanvinkt, is om de width op 100% te zetten en de hight op 200%. Stap 6, toepassen effecten Nu gaan we verschillende effecten op deze laag toepassen. Hierbij beginnen we met een filter. Klik de laag effecten aan en ga naar filter > liquify. Je krijgt nu een nieuw scherm met verschillende opties. De belangrijkste opties zijn de tool options. Hier is de brush grootte, dichtheid en druk in te stellen waarmee je straks de afbeelding gaat vervormen. Op de volgende pagina zijn de betekenissen van deze instellingen te vinden.

3 Brush size: de groote van de brush waarmee de afbeelding vervormt wordt. Hoe grooter te brush, hoe extremer de vervorming. Stel deze in op 100. Brush density: de dichtheid van de brush. Hoe groter deze waarde wordt ingesteld, hoe extremer het effect van de brush en hoe meer de afbeelding uitgeveegd wordt. Stel deze in op 50. Brush pressure: de druk van de brush op de afbeelding, hoe hoger deze waarde hoe extremer het effect en hoe meer de afbeelding wordt uitgeveegd. Stel deze in op 45. Stap 7, toepassen effecten2 Als laatste effect gaan we nog een ripple toevoegen. Selecteer laag effecten en ga naar filter > distort > ripple. Je krijgt nu het onderstaande pop up scherm. Hiermee wordt er een rimpel effect aan de geselecteerde laag gegeven. Bij size kan je de grootte van de rimpels aangeven van klein naar groot. Amount geeft de hoeveelheid rimpels aan, zet deze waarde op 240 procent. Klik dan op ok. Uiteraard is het handig op zelf wat met deze waardes en instellingen te experimenteren. Beweeg nu met de brush van links naar recht en van rechts naar links over de afbeelding, zodat het onderstaande figuur ontstaat. Klik dan op ok. Stap 8, Hue/saturation De volgende stap die we gaan toevoegen aan de afbeelding is een verandering in de hue/saturation van de onderste laag. Hierdoor geef je de weerspiegeling een betere waterkleur. Klik hiervoor onderaan je layer menu op het ronde icoontje, terwijl je tab ingedrukt houdt, klik op hue/saturation. Doordat je tab ingedruk houdt verschijnt er eerst een pop up, klik hierin use previous layer to create clipping mask aan. Hierdoor heeft de verandering alleen effect op de onderstaande laag.

4 In het lagen menu is er nu een laag bijgekomen. Verander rechts in het hue/saturation menu de verschillende kleuren. Probeer hier een beetje mee te spelen tot je de naar jou idee, juiste kleuren voor je afbeelding hebt gevonden. Bij deze afbeelding stel ik de waardes in op -9 voor de hue, -7 voor de saturation en 0 voor de lightness. De reiger komt er dan uiteindelijk zo uit te zien. Manier 2, gebruik van de filter gallery Stap 1 t/m 6 Deze manier van bewerken tot waterspiegeling is hetzelfde voor stap 1 tot en met 6 als bij manier 1. Begin dus met een afbeelding en voer de stappen uit die hiervoor besproken zijn. Je eindigd dan met drie lagen, waarvan een bewerkt is met een effect. Voor dit voorbeeld gebruik ik een nieuwe afbeelding, namelijk een van een overvliegende zwaan. Stap 8, weghalen ongewenste stukjes Het kan zijn dat er in je afbeelding nog wat ongewenste elementen zitten, zoals hier het geval. Rechtsonder zit er net een vleugelpuntje van een andere vleugel. Deze willen we wegvegen voordat we de filters gaan toepassen. Dit kan met behulp van de clone stamp tool. Tips: Wanneer je stap 2 en 3 omdraait, en eerst de canvas grootte aanpast, kopieer je het witte deel mee. Dit valt bij het flippen dan over de bovenste afbeelding heen. Wanneer je de randen tussen de twee afbeeldingen te hard vind, kun je deze naar eigen wens bewerken met behulp van de refine edge tool (selecteer hiervoor eerst de afbeelding met de selecteer tool), met de smudge tool of met de clone stamp tool. Stap 7, filter gallery Nu gaan we leren hoe een filter toegepast kan worden via de filter gallery, en hoe we twee filters over elkaar heen kunnen zetten. Selecteer hiervoor de laag genaamd effecten en ga via filter > filter gallery naar de gallery. Hier staan veel van de filters onderverdeeld per onderwerp. Wij willen een distort filter toepassen, namelijk de ocean ripple en de glass. Je krijgt dan het scherm op de volgende pagina te zien. Klik bij het mapje distort de ocean ripple aan. Rechts zie je nu instellingen die je kan veranderen. De ripple size verwijst naar de grootte van de rimpels. De ripple magnitude naar het effect ervan. Met deze waardes kan je spelen. Ik stel ze bij deze afbeelding in op een size van 8 en een magnitude van 5.

5 Stap 9, afwerken afbeelding Als laatste gaan we nog wat kleine afwerkingen aan de afbeelding toepassen. Er zijn hier verschillende manieren voor. Je kunt, zoals bij stap 8 is uitgelegd van manier 1, de hue/saturation aanpassen van de onderste afbeelding om het meer op water te laten lijken. Een andere optie is om een laag erover heen te zetten. Open hiervoor de afbeelding hiernaast in photoshop. Stap 8, toevoegen tweede filter Om een tweede filter toe te voegen, moet je in de filter gallery rechts onder op het icoontje voor new effect layer klikken. Hiermee kan je een nieuw effect toevoegen. Selecteer de nieuw toegevoegde laag en klik het glass effect aan bij het mapje distort. Hier zijn er verschillende elementen die je kunt instellen. Distortion: de distortion geeft de groote van de glas vervorming aan. Hoe kleiner de distortion, des te groter het matglas effect. Smoothness: de smoothness geeft de gladheid van het effect aan. Hoe groter de smoothnes, des te gladder het glas effect. Texture: hiermee kan de textuur aangegeven worden, bijvoorbeeld blocks, waarmee er een blokkenpatroon ontstaat. Scaling: hiermee wordt de grootte van de vervorming aangegeven. Om zelf te kunnen zien wat elke instelling doet, kan je er even mee spelen. Ik stel de waardes in op 4 voor de distortion, 9 voor de smoothness, canvas bij texture en 65 bij scaling. Dit kan met behulp van file > open, of door het bestand in photoshop te slepen. Photoshop opent de afbeelding dan automatisch in een nieuwe tab, selecteer de afbeelding met behulp van de rectangular marquee tool. Kopieer de afbeelding met behulp van ctrl + c. Ga vervolgens terug naar de tab waarin je aan het werk was en druk ctrl + v. Hiermee plak je de afbeelding in jou bestand. Sleep deze met behulp van de move tool naar de onderkant van het scherm, Zodat deze precies over de onderste helft heen valt. Pas eventueel de grootte van de afbeelding aan met dezelfde tool. Je krijgt dan de onderstaande afbeelding. Stap 10, opacity De afbeelding van het water is nu over de rest heen geplaatst. Als laatste stap kan je nu de opacity van deze laag aanpassen. Hierdoor wordt de laag met het water doorzichtig. Dit kan, wanneer de juiste laag geselecteerd is, rechtsboven in het lagen menu. Zet deze waarde op 10%.

6 Stap 11, verzachten scheidingslijn Om de scheidingslijn tussen beide helften nog iets te verzachten kan je gebruik maken van de clone stamp tool. Wanneer je boven in de grijze balk de opacity op 60% zet en de groote van de brush op 40 px kun je de rand hiermee verzachten. Klik vervolgens terwijl je de alt toets ingedrukt houd onder de scheidingslijn (zorg dat je de laag effecten hebt geselecteerd!). Vervolgens kun je over deze lijn heenbewegen (zonder de alt toets) en hiermee de lijn verzachten. Uiteindelijk krijg je dan de onderstaande afbeelding. Manier 3, gebruik van displacement Stap 1 t/m 4 Voor deze laatste manier maak ik gebruik van de onderstaande afbeelding. Ook deze manier begint met dezelfde stappen als manier 1, voer daarom eerst stap 1 t/m 4 uit. Stap 5, nieuwe laag voor displacement patroon Voor het gebruik van een displacement filter moet een patroon aangemaakt worden wat het filter kan volgen. Start hiermee door een nieuwe laag aan te maken. Doe dit door op het icoontje voor een new layer te drukken onderaan het lagen menu. Vul deze laag vervolgens met wit met behulp van de paint bucket tool (zorg dat wit je voorgrond kleur is en dat je de juiste laag hebt geselecteerd). Je kunt ook D indrukken op je toetsenbord, dit reset je kleuren naar photoshops voor en achtergrond kleur (resp. zwart en wit). Typ vervolgens ctrl + backspace, dit zal je geselecteerde laag de achtergrond kleur geven. Stap 6, halftone pattern Nu gaan we het patroon aanmaken in de nieuwe laag. Ga hiervoor naar filter > sketch > halftone pattern. Zorg dat de witte laag (layer 2) geselecteerd is! Je krijgt dan het volgende scherm te zien.

7 Met behulp van het halftone pattern gaan we lijnen creeren wat de waterrimpels worden. Hoe meer lijnen je maakt, des te meer waterrimpels en des te vervormder de afbeelding wordt. Size: hiermee kan je de hoeveelheid lijnen aanpassen. Een lage waarde geeft meer lijnen. Contrast: deze functie bepaald hoe scherm de lijnen zijn, hoe lager de waarde des te zachter de lijnen. Stel de waardes in op 6 voor size en 50 voor contrast. Klik op ok. Je ziet dan het hiernaast staande figuur in je bestand. Stap 9, toepassen displacement filter Om nu de displacement filter toe te kunnen passen moeten we eerst de laag met de lijnen in ons oorspronkelijke document verwijderen. Ga vervolgens via filter > distort > displace naar het displacement filter. Er komt dan een pop up waar je verschillende elementen kan instellen. De horizontal scale staat voor de verplaatsing in de horizontale richting, en de verticale voor de verplaatsing in de verticale richting. Aangezien we alleen verplaatsing in de horizontale richting willen voeren we bij verticaal 0 in. Bij horizontaal voer ik 8 in, hoe hoger deze waarde hoe groter de verplaatsing. Wanneer je op ok klikt zal de onderstaande afbeelding te zien zijn. Stap 7, gaussion blur toepassen Om de lijnen een wat waziger effect te geven, en het water ook, passen we een gaussion blur toe. Ga naar filter > blur > gaussion blur. Je krijgt dan de hiernaast staande pop up. De radius is instelbaar en geeft aan hoe wazig je de lijnen wilt hebben. Stel deze in op 4.0 pixels. Uiteraard kan deze instelling per afbeelding Stap 8, opslaan als nieuw document Deze lijnen willen we toepassen als displacement. Hiervoor moeten we ze opslaan als een nieuw document. Dit kan door de laag te selecteren en vervolgens in het roll menu van de lagen te kiezen voor duplicate layer. Je krijgt dan het onderstaande pop up scherm. Kies bij document voor new document en vul bij name de gewenste naam in. Sluit het document vervolgens en save het. Stap 10, hue/saturation Om de onderste kant van de afbeelding iets realistischer te laten lijken op water, voegen we nog een kleine aanpassing toe aan de hue en saturation van de afbeelding. Dit is hetzelfde als bij stap 8 van manier 1. De waardes stellen we alleen anders in, namelijk 3 voor de hue, -8 voor saturation en 4 voor lightness. De afbeelding ziet er dan als volgt uit.

8 Stap 11, verzachten scheidingslijn Als laatste stap kunnen we nogmaal de scheidingslijn verzachten. Dit kan op verschillende manier. In de tips bij manier 1 is aangegeven dat dit kan met behulp van de regine edge tool of de smudge tool. Bij stap 11 van manier 2 is ook een manier beschreven hoe dit kan, met behulp van de clone stamp tool. Je eindigd dan met de onderstaande afbeelding. Vergelijking Er zijn verschillende voor- en nadelen aan elke manier. Het voordeel van manier 1 en 2 is dat de liquify filter met de hand te bewerken is, zodat je voor een resultaat kan zorgen dat precies goed is voor jou afbeelding. Een nadeel hiervan is dat het lastig is om hierbij enige precisie toe te passen. Bij zowel manier 1 als manier 2 geven de filters een realistisch watereffect weer, hoewel ze beide toch verschillend zijn. Bij het filter ripple wordt een meer stromend water idee gecreerd, terwijl bij de ocean ripple en glass meer een stilstaand meertje wordt weergegeven. Bij manier 3 is het voordeel dat het een geleidelijke manier is van het liquify filter, het duurt echter langer om het te creeren. Daarnaast zou een andere filter zoals een ripple of ocean ripple er waarschijnlijk ook mooi over staan.

Creature Design / Photobash. Hier nog een Tutorial over Brushes http://www.gcflearnfree.org/photoshopbasics/working with brushes

Creature Design / Photobash. Hier nog een Tutorial over Brushes http://www.gcflearnfree.org/photoshopbasics/working with brushes Creature Design / Photobash Hier nog een Tutorial over Brushes http://www.gcflearnfree.org/photoshopbasics/working with brushes We hebben de vorige keer de basic tools geleerd en nu de opdracht om deze

Nadere informatie

Nieuw document aanmaken: File > New..

Nieuw document aanmaken: File > New.. Nieuw document aanmaken: File > New.. Je kan je bestand bovenaan een naam geven. Zorg ook dat je width en height op pixels staan, anders krijg je erg grote bestanden. Resolution zet je op 72 en Pixels/inch.

Nadere informatie

Photoshop Tutorial. Gioacchino Brucato 2008-2009 OOG OPERATIE

Photoshop Tutorial. Gioacchino Brucato 2008-2009 OOG OPERATIE Photoshop Tutorial Gioacchino Brucato 2008-2009 OOG OPERATIE 1 Stap 1 Open een foto van een oog We starten met onze afbeelding te openen (file - open). U kan werken met een eigen afbeelding of dezelfde

Nadere informatie

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3)

1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) 1. Achtergronden verwijderen (op basis van Photoshop CS2/CS3) De Engelse benamingen van de opdrachten staan tussen ( ) Voor deze tutorial ga ik gebruik maken van de volgende 2 foto s Foto 1, de foto waar

Nadere informatie

Week 2 Cursus Photoshop

Week 2 Cursus Photoshop Week 2 Cursus Photoshop Werken met lagen Maak kennis met de werking van lagen en de toepassingen. 1 Week 2 Cursus Photoshop Inleiding Waarom werken met lagen Leer werken met lagen Oefeningen werken met

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Stappenplan: hoe maak ik een affiche?

Stappenplan: hoe maak ik een affiche? Tessenderlo, 16-Mar-12 Handleiding voor het personeel Photoshop gids Stappenplan: hoe maak ik een affiche? Tip: begin met een template en sla deze onder een andere naam op: templates vind je op X:\INEOS\Interne

Nadere informatie

Week 3 Cursus Photoshop

Week 3 Cursus Photoshop Week 3 Cursus Photoshop Blenden / Mengen Lagen met elkaar mengen. 1 Week 3 Cursus Photoshop Inleiding Wat is het effect van mengen Hoe is het toe te passen? Oefening met mengen en effecten Blenden = Mengen

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Tutorial Illustrator & Photoshop

Tutorial Illustrator & Photoshop Tutorial Illustrator & Photoshop Inleiding Welkom bij de tutorial over de basics van de grafische programma s Illustrator & Photoshop. Beide programma s komen uit het Adobe Creatuive Suite CS5. Hierover

Nadere informatie

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie.

Inhoud. Digitale instructie photoshop cs6, samengesteld door Monique Gruijthuijzen, Docent Bedrijfscommunicatie. Inhoud selecteren... 2 gereedschap; toverstaf ... 3 gereedschap; magnetische lasso ... 6 gereedschap quick selection < w>... 8 Een selectie hergebruiken... 9 meerdere selecties selecteren... 9 selecteren

Nadere informatie

Portret Bewerkingen.

Portret Bewerkingen. Portret Bewerkingen. Inhoudsopgave: Portret Bewerkingen... 1 Oneffenheden wegwerken... 3 Lichte plekken wegwerken... 5 Licht van de gehele foto aanpassen... 10 De lichte delen aanpassen in de foto... 11

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

15. Vullingen en patronen

15. Vullingen en patronen 15. Vullingen en patronen Met het verfemmertje kan u een selectie of laag opvullen met een bepaalde kleur of met een patroon. Een patroon is een zichzelf herhalend motief waarvan de randen naadloos in

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

Voor deze tutorial heb je een aantal afbeeldingen nodig. Deze afbeeldingen kan je downloaden via de site maureensphotoshoptutorials.wordpress.

Voor deze tutorial heb je een aantal afbeeldingen nodig. Deze afbeeldingen kan je downloaden via de site maureensphotoshoptutorials.wordpress. Voor deze tutorial heb je een aantal afbeeldingen nodig. Deze afbeeldingen kan je downloaden via de site maureensphotoshoptutorials.wordpress.com Zodra de bestanden gedownload zijn kan je beginnen. Veel

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

Water reflectie maken

Water reflectie maken http://www.photoshopstar.com/photo-effects/realistic-water-reflection-effect/ Water reflectie maken Nodig: kasteel afbeelding Stap 1 Open afbeelding met kasteel; deze afbeelding is nogal groot; we passen

Nadere informatie

Handleiding Word de graad

Handleiding Word de graad Handleiding Word 2010 3de graad Inhoudsopgave Regelafstand 3 Knippen 3 Kopiëren 5 Plakken 6 Tabs 7 Pagina-instellingen 9 Opsommingstekens en nummeringen 12 Kopteksten en voetteksten 14 Paginanummering

Nadere informatie

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 Je eigen familiewapen maken In deze tutorial wil ik laten zien hoe je een familiewapen zelf kunt maken. Met behulp van Google afbeeldingen en Photoshop is

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright https://www.youtube.com/watch?v=bydqctxdv7u&feature=em-subscription-upload Planeet Saturnus Video les deel1 1) Bestand Nieuw: 1550 x 870 px: 150 ppi; witte achtergrond Planeet - deel1 blz. 1 2) Achtergrond

Nadere informatie

Handleiding CMS EWall

Handleiding CMS EWall Handleiding CMS EWall Inhoud: 1. Inleiding 2 2. Hoe log ik in op mijn EWall account? 3 3. Werken in groepen 4 4. Hoe plaats ik tekst achter een tegel? 5 5. Hoe plaats ik een foto achter een tegel? 6 6.

Nadere informatie

We openen de foto, en maken een selectie van datgene waarvan we een reflectie willen maken in de plassen van de regen.

We openen de foto, en maken een selectie van datgene waarvan we een reflectie willen maken in de plassen van de regen. Tip 66 Deze Tip werd geschreven door mezelf Van droog tot regenachtig decor - deel 1 In deze tip toon ik je hoe je op een realistische manier een regenachtig decor maakt. Klik hier om de gebruikte afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Selectie. Famous Faces

Selectie. Famous Faces Selectie Famous Faces Inhoud Selectie Pengereedschap... 3 Opdracht 1... 3 Opdracht 2... 4 Opdracht 3... 5 Opdracht 4... 6 Afvinklijst Selectie... 7 Famous Faces... 8 Opdracht 5... 8 2 Selectie met Pengereedschap

Nadere informatie

DESIGNLCL.NL INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Hand-out Photoshop Lifestyle week 1 Dromen. Photoshop LORENTZ CASIMIR LYCEUM EINDHOVEN

DESIGNLCL.NL INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Hand-out Photoshop Lifestyle week 1 Dromen. Photoshop LORENTZ CASIMIR LYCEUM EINDHOVEN INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES LORENTZ CASIMIR LYCEUM EINDHOVEN Hand-out Photoshop Lifestyle week 1 Dromen PHOTOSHOP VOOR DESIGN BOVENBOUW HAVO/VWO Photoshop DESIGNLCL.NL Werkruimte D B A C Evenals in

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

Les03 Een ster maken en inkleuren

Les03 Een ster maken en inkleuren Les03 Een ster maken en inkleuren Een beetje meetkunde; tekenen met exacte afmetingen; gebruik van hulplijnen; figuren roteren; spiegelen met de functie transformatie; toverstokje gebruiken; veelhoeklasso

Nadere informatie

Expositie X TALENT IN ZICHT. Introductie. Mens en Dier veranderen. Inleiding

Expositie X TALENT IN ZICHT. Introductie. Mens en Dier veranderen. Inleiding TALENT IN ZICHT Introductie Talentgebied (01) MVI Media, Vormgeving en ICT Thema (01) Expositie X Titel opdracht (01) Mens en Dier veranderen Duur opdracht Inleiding In deze opdracht ga je Photoshop verder

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html

http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html http://photoshoptutorials.ws/photoshop-tutorials/text-effects/tron-grid/all-pages.html Rooster Deze foto werd gebruikt in de hoogste resolutie. En dit is het einderesultaat: Het is heel belangrijk van

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

Stappenplan Infographic maken

Stappenplan Infographic maken WAT IS EASELLY? Er zijn verschillende mogelijkheden om een infographic te maken, zoals met behulp van de tool Easel.ly. Met Easel.ly kun je eenvoudig visueel aantrekkelijke infographics maken. Het systeem

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix

mailgroep photoshop Copyright Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix UITGELIJND Dit is een eigen creatie dd 22/12/2012 Lesje gemaakt met Photoshop CS4 Lesvoorbereiding en opmaak : Trytrix 1. NIEUW BESTAND MENU : Bestand > Nieuw (Ctrl+N) We starten met onderstaande afmetingen.

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Afbeeldingen invoegen en verwijderen Je kunt een illustratie invoegen via het tabblad Invoegen, groep Afbeeldingen, knop Illustratie. Het taakvenster Illustraties komt in beeld.

Nadere informatie

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken

Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Les15 Kaartje maken Filters gebruiken Eerste opdracht 1) Bestand openen : Menu Bestand Openen, open de beginfoto van deze de afbeelding les15 bloemenmand.jpg Werk op kopie van foto = CTRL+J, je bekomt

Nadere informatie

Voor de foto van Grace Kelly is gekozen voor een blauwe achtergrond met een kleurgradiënt.

Voor de foto van Grace Kelly is gekozen voor een blauwe achtergrond met een kleurgradiënt. Kleuren van zwartwit foto's Voor deze cursus is als voorbeeld onderstaande foto van Grace Kelly (gk.psd) genomen, maar je kunt natuurlijk ook een eigen zwarwit foto scannen en in Photoshop openen. Alle

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door 3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER TEKENING MAKEN 1 De kinderen gaan een tekening maken met een dikke donkere stift. Met dikke stiften vermijd je dunne lijnen die later in het proces lastig kunnen

Nadere informatie

Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel

Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel Plaatjes-bewerken.nl Pixlr basisgereedschap paneel De Basisgereedschappen [Tools] van Pixlr. Dit scherm is vergelijkbaar met de tools zoals deze in Photoshop te vinden zijn. Uitsnijden In Photoshop: Crop

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Macro s maken in Word

Macro s maken in Word Macro s maken in Word Wanneer je langere stukken tekst met een bepaald opmaak wilt invoegen zonder al teveel gedoe, kun je macro s aanmaken. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg voor het maken van

Nadere informatie

1 Werken met Lagen 2345

1 Werken met Lagen 2345 1 Werken met Lagen 2 3 4 5 Werken met Lagen Werken met Lagen 9 Werken met lagen Het leren werken met lagen is een van de belangrijkste onderdelen bij photoshop. U heeft in het vorige hoofdstuk al heel

Nadere informatie

Abstracte fotografie in rook op laten gaan

Abstracte fotografie in rook op laten gaan Abstracte fotografie in rook op laten gaan Vandaag kwam ik een artikel op Photocritic.org tegen waarin uitgelegd werd hoe je prachtige abstracte foto's kunt maken van rook. Zij hebben gesproken met Graham

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

3D pixel stretch effect

3D pixel stretch effect http://www.tutorial9.net/photoshop/3d-pixel-stretch-effects/ 3D pixel stretch effect Door het uitrekken, stretchen van één enkele lijn creëer je een heel speciaal digitaal effect. Stap 1 We beginnen er

Nadere informatie

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren.

Verander je voorgrondkleur naar Wit. ( D) Klik op t pijltje om zwart- wit om te keren. Workshop 24 MicDigital Het verloopgereedschap & spelen met licht Een van de fijne dingen die je met Photoshop kan doen, vooral met digitale foto s, is het licht van een foto kan bewerken, verhogen of toevoegen.

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Naar :

mailgroep photoshop Copyright Naar : 3D FotoBol (gemaakt in Photoshop CS4) Naar : http://www.youtube.com/watch?v=vkbum5nlj_g Voorbereidend werk Voor dit lesje heb je uiteraard een 25tal (of meer) foto s nodig (Via Google>Afbeeldingen kan

Nadere informatie

Fantasy. Samengestelde afbeelding

Fantasy. Samengestelde afbeelding Fantasy Er zijn veel mogelijkheden om een afbeelding te veranderen. Je kunt de kleur vernaderen, de afbeelding een patroon geven, de vorm wijzigen, etc. Afhankelijk van de afbeelding gebruik je de ene

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Les1 Mijn eerste creatie. Download hier de materialen. 1 Open je elements7 en kies voor bewerken. En zo ziet dan het programma eruit

Les1 Mijn eerste creatie. Download hier de materialen. 1 Open je elements7 en kies voor bewerken. En zo ziet dan het programma eruit Les1 Mijn eerste creatie Download hier de materialen. 1 Open je elements7 en kies voor bewerken En zo ziet dan het programma eruit 2 Ga naar: bestand / openen / haal het plaatje achtergrond in elements

Nadere informatie

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor? PDF XCHANGE EDITOR PDF XHCANGE editor is een programma om PDF bestanden te lezen en te bewerken. Deze handleiding is geschreven voor versie 5.5 van PDF XCHANGE editor. Als je een andere versie gebruikt

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.

mailgroep photoshop Copyright Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial. Brandglas maken Vertaling van een lesje van: http://www.dwphotoshop.com/photoshop/stainedglasstutorial.php Stap 1 Kies een afbeelding en zet die om in een lijntekening. De meeste afbeeldingen zijn omzetbaar

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

Animatie toevoegen aan een achtergrondafbeelding. We gebruiken een niet te grote achtergrondafbeelding, anders wordt het gifbestand te groot.

Animatie toevoegen aan een achtergrondafbeelding. We gebruiken een niet te grote achtergrondafbeelding, anders wordt het gifbestand te groot. Animatie toevoegen aan een achtergrondafbeelding. We gebruiken een niet te grote achtergrondafbeelding, anders wordt het gifbestand te groot. Deze passieflora is 335 x 300 pixels (72pixels/inch) Dan willen

Nadere informatie

1. Laagstijlen (op basis van Photoshop CS2/CS3)

1. Laagstijlen (op basis van Photoshop CS2/CS3) 1. Laagstijlen (op basis van Photoshop CS2/CS3) De Engelse benamingen van de opdrachten staan tussen ( ) Laagstijlen, of Layer Styles in het Engels zijn eenvoudig op een laag toe te passen. Zorg dat het

Nadere informatie

Stappenplan Online prikbord maken

Stappenplan Online prikbord maken WAT IS LINO? Met Lino kun je een online prikbord maken. Je kunt hier memobriefjes, afbeeldingen, filmpjes en documenten aan toevoegen. Een online prikbord gemaakt met Lino. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid)

Banner. Bannerformaten. Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) 1 Banner De inhoud Een banner is een reclame-uiting (met doorklikmogelijkheid) op internet. Meestal een combinatie van afbeeldingen en teksten. De banner kun je gebruiken om te adverteren voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2

INHOUDSOPGAVE. Inhoudsopgave blz 2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave blz 2 1. Selecteren met Pen blz 3-4 2. Selecteren Product, Pen blz 5 3. Selecteren Persoon, Snelle Selectie blz 6-7 4. Sfeeradvertentie blz 8 5. Banner blz 9 Selecties 2 SELECTEREN

Nadere informatie

Initiatie. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus.

Initiatie. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus. Overvloeimodi. In het mapje van lesje 17 zit een pdf document met de volledige uitleg van de overvloeimodus. Overvloeimodi zijn een van de meest revolutionaire en indrukwekkende mogelijkheden van Photoshop.

Nadere informatie

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding Fujifilm Krafter Foto Luuk Schudde Basis handleiding Pagina 1 Basisbeginselen In deze handleiding zullen we de basis van het programma Krafter behandelen. We gaan ervan uit dat je het programma al op de

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

Geanimeerd boek. Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5

Geanimeerd boek. Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5 Geanimeerd boek Mijn werkwijze van dit geanimeerde boek, gemaakt in CS5 Nodig: Een open boek (mijn gebruikte in bijlage) Aantal foto, ik gebruikte er 8, maar mogen eer ook meer of minder zijn, in ieder

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro

Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro Over video bewerking met Premiere 6.5 & Premiere Pro Letters willekeurig in een titel laten opkomen. Dit wordt mijn titel Open PhotoShop 'File' 'New' in de preset kies je voor 'Pal D1/DV 720x576 (with

Nadere informatie

De PSP les vindt je hier: Did I See Myself. Benodigdheden

De PSP les vindt je hier:   Did I See Myself. Benodigdheden De PSP les vindt je hier: http://www.esmakole.nl/didiseemyself.htm Did I See Myself Deze les is gemaakt met CS6, maar kan goed met andere versies gemaakt worden Benodigdheden 4 of 5 Tubes 2 Maskers 1 Selectie

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Luchtbellen maken en Penselen creëren.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Luchtbellen maken en Penselen creëren. Luchtbellen maken en Penselen creëren. We gaan een luchtbel maken en er een penseel van maken zodat je luchtbellen in één keer kunt schilderen. Kies Bestand > Nieuw 1500 x 1500 pixels en 300 dpi Achtergrond

Nadere informatie

SolidWorks van 2D naar 3D

SolidWorks van 2D naar 3D SolidWorks van D naar D D D Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (VMBO) en Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) Voor gebruik met SolidWorks Educational Release 009-00 Initiatief: Jack van den Broek en

Nadere informatie

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden. DIN kader In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een DIN kader gemaakt moet worden en hoe er nieuwe papierformaten aangemaakt moeten worden. Verschillende sheets aanmaken 1. Open de Iso Draft.dft uit

Nadere informatie

Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding

Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding Stap 1: Open je foto in Photoshop: Tip: als je geen venster met lagen/layers ziet: druk op F7 Stap 2: Maak een kleurlaag (vaste kleur/solid color) onder je afbeelding Hiervoor moet je eerst de achtergrond-laag

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/holiday-photo-border/ Eigen kerst kaart Stap 1: Nieuw Photoshop Document Vooraleer aan de kerstkaart te beginnen maken we eerst enkele sneeuwpenselen klaar.

Nadere informatie

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen Uitleg site maken Hier vind je een uitleg hoe je bij Google een site kunt maken. Maak eerst een map bij je Favorieten en zet daar onderstaande sites in. Later zet je daar ook je eigen site in. Handig om

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

Copyright Mailgroep photoshop

Copyright Mailgroep photoshop https://www.youtube.com/watch?v=pixwltmmrba Landschap in glas bal video les Gebruik je een eigen foto, zorg dan dat de grootte ongeveer = 1920 x 1080 px; 150 ppi Anders pas je de instellingen aan van gebruikte

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Gemaakt door Santy Nicole

Gemaakt door Santy Nicole Oefening : Filmstrip-Pasen. Ytnas Maak een nieuw bestand met volgende eigenschappen. o Naam = filmstrip-pasen. o Breedte = 1024 pixels o Hoogte is = 768 pixels o Resolutie = 300 ppi o Modus = RGB o Inhoud

Nadere informatie

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016 Handleiding Semanur Yilmaz Consumentenbelangen 14 maart 2016 Inhoudsopgave Algemeen Taal instellen Onderdelen van Outlook E-mail Mail verzenden Mail verplaatsen naar map E-mail aan team/ manager Automatisch

Nadere informatie

Inhoud. Opdracht 2 pag 5. Opdracht 3 pag 6. Opdracht 4 pag 8. Opdracht 5 pag 9. Afvinklijst pag 10. Digitale vormgeving Marketing en Communicatie

Inhoud. Opdracht 2 pag 5. Opdracht 3 pag 6. Opdracht 4 pag 8. Opdracht 5 pag 9. Afvinklijst pag 10. Digitale vormgeving Marketing en Communicatie 2 Inhoud Opdracht 1 pag.3 Opdracht 2 pag 5 Opdracht 3 pag 6 Opdracht 4 pag 8 Opdracht 5 pag 9 Afvinklijst pag 10 3 Selecteren met de Pen Om een product als afbeelding goed te presenteren in een webshop,

Nadere informatie

voor Blender v2.42a Software Box Bas van Dijk v1.1 februari 2007

voor Blender v2.42a Software Box Bas van Dijk v1.1 februari 2007 voor Blender v2.42a Software Box Bas van Dijk v1.1 februari 2007 Copyright (c) 2007 - Bas van Dijk Toestemming tot het kopiëren en verspreiden van dit document wordt verleend mits het document ongewijzigd

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Teksteffect met Titanic

mailgroep photoshop Copyright Teksteffect met Titanic http://jumbojet.eu/wordpress/?p=10336 Teksteffect met Titanic Mooi teksteffect. Deze keer weer een echte beauty, een geborsteld zilveren teksteffect. Om het teksteffect nog mooier uit te laten komen heb

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Bas Reliëf in 3D Photoshop CS4

Bas Reliëf in 3D Photoshop CS4 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/quick-tip-create-a-bass-relief-effect-with-photoshops-3d-tools/ Bas Reliëf in 3D Photoshop CS4 Nodig: Foto met hout, metaal, tijgerstandbeeld Stap 1 Nieuw Document

Nadere informatie

KLEUR VOORWERP VERVANGEN

KLEUR VOORWERP VERVANGEN KLEUR VOORWERP VERVANGEN Opdracht 4A Vervang een kleur van een kledingstuk met behulp van Kleurbereik (Color Range) Open een zelfgemaakte foto van een persoon waarvan je de kleur van de kleding gaat aanpassen.

Nadere informatie

Zelf albumbladen maken in Word 2003

Zelf albumbladen maken in Word 2003 Zelf albumbladen maken in Word 2003 Het maken van albumbladen in Word is niet moeilijk, maar laten zien hoe het precies gaat, hangt af van de versie van Word. Hieronder volgt de instructie voor Word 2003.

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

Photoshop CS6. Hand out Les 1 & 2 Bijlage snelfuncties.

Photoshop CS6. Hand out Les 1 & 2 Bijlage snelfuncties. Photoshop CS6 Hand out Les 1 & 2 Bijlage snelfuncties. 1 Downloaden Adobe Photoshop CS6 Om gezamelijk aan de slag te kunnen tijdens de Photoshop lessen, is het nodig om in je eigen tijd de laatste versie

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin.

Dreamskin. Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin. Dreamskin 1 Open de foto van je gezicht. Geef in het lagenvenster de laag meteen de naam: gezicht en sla het bestand op als: Dreamskin. Kies een textuur uit het mapje texturen. Deze textuur ga je gebruiken

Nadere informatie

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties:

Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: SAMENVATTING HOOFDSTUK 12 Afbeelding invoegen Je kunt een afbeelding invoegen via het tabblad Invoegen, groep Illustraties: In het venster Afbeelding invoegen selecteer je (de juiste map en) het juiste

Nadere informatie

Een vierkante appel. Om straks makkelijker de vorm te kunnen bepalen, ga je hiervoor eerst een hulpje maken.

Een vierkante appel. Om straks makkelijker de vorm te kunnen bepalen, ga je hiervoor eerst een hulpje maken. Een vierkante appel Open het document Appel. Zoals je ziet is deze foto al vrijstaand gemaakt. We gaan de appel vierkant maken met behulp van het filter Uitvloeien. Om straks makkelijker de vorm te kunnen

Nadere informatie