Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn. Vereniging Ouderen Steenwijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn. Vereniging Ouderen Steenwijk"

Transcriptie

1 Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn KvK -nummer: Aangesloten bij de Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland. Vereniging Ouderen Steenwijk Nieuwsbrief november / december 2013 De eerste winterse bui en nachtvorst hebben wij weer gehad en met rappe schreden gaan we richting St. Nicolaas, Kerstmis en Oud en Nieuw. Maar voor het zo ver is hebben wij nog enkele activiteiten voor U in petto. Maar eerst: Terugblik van activiteiten: GIETHOORN 31 oktober : Inloopmiddag met Sandra Boer, die met een power point presentatie de vele mogelijkheden voor senioren op een vlotte te berde bracht. De kennis van de deelnemers werd ook getest met foto s. De presentatie van Sandra viel heel goed in de smaak evenals de bruine bonen met spek. Aantal deelnemers november : Geslaagde dansavond Nieuw Elan. In een sfeervolle ambiance wist Lammie Maat met medewerking van de Gieterse Daansers, zo n veertig deelnemers (echtparen en alleenstaanden) te bewegen zich op de dansvloer te begeven. Op humoristische wijze gaf Lammie leiding aan deze avond en werden allerlei oude en nieuwe dansen geleerd en geoefend zoals: Spaanse Wals, Duitse Polka, Boerenplof en enkele kringdansen waarbij men steeds wisselde van plaats en partner. Dit werd door de alleenstaanden ook als zeer prettig ervaren, al te vaak staan zij immers aan de kant, maar deze avond was er voor elk wat wils. Toen om half twaalf de avond werd afgesloten verzochten meerdere mensen om deze dansavond vaker op het programma te zetten,wat werd toegezegd door het bestuur van Nieuw Elan. 14 november: Bingo middag. De bingomasters (Jannie Doze en Dries de Jong) zorgden door hun speelse manier met de nodige variaties, dat deze middag (wel of niets gewonnen) geslaagd is. Totaal 38 mensen. Toekomstige activiteiten : Giethoorn 28 november : Inloopmiddag (i.s.m. CWO) met inleiding door Notariskantoor Kroek en

2 -2- van Weert i.v.m. veranderingen in de wet A.W.B.Z. ( zie artikel N.B.v.O.N.) en de daarbij eventuele aanpassingen van bijhorende akten. Na de inleiding kan in de vergaderkamer in privésfeer met de notaris gesproken worden. Laat deze interessante middag U niet ontglippen.!!!!!!!!! 11 december : Beautyavond in de Buuzepolle. Aanvang uur. Mooi zijn voor de kerst? Voorlichting over cosmetica? Veel of weinig smeren? Op al je vragen heeft Laura Schreur een antwoord en misschien ben jij wel degene, die een gratis behandeling of make-up krijgt. Ook belangstellende mannen zijn welkom b.v. voor wenkbrauwen knippen, neus- of oorharen verwijderen. 17 december : Kerststukken maken (i.s.m. CWO). Aanvang uur 19 december : Koffiemiddag met dia s in de Buuzepolle. ( i.s.m. CWO) Aanvang uur. De heer Laar gaat met ons terug in de tijd en vertelt op onderhoudende wijze over het verleden van deze regio. Na het gebruik van een borreltje (eigen rekening) schuiven we aan voor een koffietafel. Aanmelden vóór 16 december bij Jikke de Jong (362578), Lammie Maat (361680) of Gré Baas (361996). Entree is gratis januari : Nieuwjaarsvisite. (i.s.m. CWO) Aanvang uur. Met een optreden van het Duo Alpenland. 30 januari : Inloopmiddag (i.s.m. CWO) 13 februari : JAARVERGADERING 27 februari : Inloopmiddag (i.s.m. CWO) 13 maart : Veilig rond het huis (i.s.m. CWO) 27 maart : Inloopmiddag (i.s.m. CWO)? april : Podotherapie (= voetenverzorging) 14 mei : Busreis naar het Rijksmuseum. Op de heenreis koffie met gebak, in het Rijksmuseum een rondleiding van 60 min. Na de rondleiding voldoende tijd om op eigen gelegenheid het museum nader te bekijken. Om uur vertrekken wij voor een 3-gangen diner. Vertrek uur, thuiskomst om uur. Kosten (afhankelijk van aantal deelnemers) ong. 60,-. Aanmelden bij : Dik Smorenberg, tel Er zijn 3 opstapplaatsen : Steenwijk, Giethoorn en Blokzijl. Algemeen : Musical SISTER ACT. 5 maart 14 Momenteel hebben wij nog 8 plaatsen in de bus. U kunt zich nog aanmelden of!!!!!!! wilt U iemand meenemen (die geen lid is), neem dan contact op met Lammie!!!!!!! Maat (361680) of met Dik Smorenberg (362264). Prijs is 72,- p.p.!!!!!!! Bij de Irisflat is ook een opstapplek.wij vertrekken om uur bij Hervormd Centrum. Brinkzichtreizen zorgt onderweg voor 2 belegde broodjes, een krentenbol en koffie/thee. Om ongeveer uur zijn wij terug in Giethoorn. De kosten overmaken naar rek.nr t.n.v. penningmeester Seniorenver. Nieuw Elan Giethoorn.

3 -3- Automatische incasso van contributie. 2 de VERZOEK Ongeveer 60 leden hebben tot nu toe geen gehoor gegeven aan ons verzoek. (Nieuwsbrief November). Ook als U geen automatische incasso toestaat, meldt dat dan op het formulier en geeft het aan ons terug. Het formulier kunt U aan ons geven op een activiteit of bij de bestuursleden Jikke de Jong, Lammie Maat, Gré Baas, Jan Bosch of Dik Smorenberg. Doe het a.u.b. snel. Dat scheelt ons tijd en extra energie. Bij voorbaat dank. Terugblik Activiteiten: STEENWIJK 5 november : Ondanks het slechte weer waren 25 leden op deze bijeenkomst aanwezig. Het was een heel gezellige middag met accordeonmuziek door Henk Pries, liedjes raden en naar hartelust meezingen met als intermezzo de bingo. Al met al een heel geslaagde middag. Toekomstige Activiteiten: STEENWIJK Bioscoop Elke 3 e donderdagmiddag van de maand (nu nog december, februari en maart) is er filmmiddag, voor senioren in JT bioscoop te Steenwijk. 3 december : We willen een leuke Sinterklaas middag houden met wat kleine verassingen Deze middag wordt omlijst met muziek van het duo DiJon uit het Gelderse Ugchelen. Zij spelen Sinterklaasliedjes, liedjes uit eigen repertoire en verzoeknummers. Voor verzoeknummers, die u graag wilt horen, kunt u contact opnemen met Piet Brinksma, tel of pbrinksma@planet.nl. We hopen op een fijne middag met veel aanwezige leden. Bijdrage leden 6,00, niet-leden 7,50. Voor de drankjes (voor eigen rekening ) in de pauze, vindt u op de tafel een invullijstje dat u vooraf kunt invullen, zodat het in de pauze gereed is. Wijziging Sinterklaasmiddag In verband met inbraak en brandstichting in de Korf kunnen we hier geen gebruik meer van maken. Wij zullen, na overleg met Timpaan (Alie Koen), gebruik kunnen maken van de naast liggende Burgemeester Voetelinkschool voor onze Sinterklaasmiddag op 3 december januari : Accordeon, liedjes en voorwerpen raden, Henk Pries Bijdrage leden 6,-, niet leden 8,- incl. koffie/thee/cake 4 februari : RABO geeft uitleg over internetbankieren uur uur en uur uur RABO.

4 uur uur bingo verzorgd door fam. Wanningen. Bijdrage leden 6,-, niet leden 8,- incl. koffie/thee/cake/evt. bingo 4 maart : Latijns-Amerikaanse muziek en instrumenten, Henk Bouman Bijdrage leden 6,-, niet leden 8,- incl. koffie/thee/cake 1 april : Diverse spelletjes uit de oude doos. Verzorgd door mevr. Klouwers, mevr. (geen grap) Kemp, mevr. Brinkman, mevr. Bosga Bijdrage leden 6,-, niet leden 8,- incl. koffie/thee/cake 13 mei : Levende muziek verzorgd door het Moaten orkest ter afsluiting van het seizoen , de vereniging Nieuw Elan is hierbij ook van harte welkom. Bijdrage leden 7,50, niet leden 10,- incl. koffie/thee/cake/drankjes en hapjes Waar de diverse activiteiten, door de brand in het ontmoetingscentrum de Korf, gehouden zullen worden, wordt U later tijdig medegedeeld. Openbaar Vervoer Wat betreft het proefreizen met openbaar vervoer, onder begeleiding, kunt u zich aanmelden bij Eint Ockels tel of Piet Brinksma tel Was u niet op deze middag aanwezig en u wil toch informatie hier over, dan zijn er nog een aantal verslagen bij mij Piet Brinksma waarvan u er één kunt meenemen. Wel en wee Ook wil ik aandacht vragen als er iemand is opgenomen in het ziekenhuis, bij jubilea boven 60 jaar bij ieder kroonjaar(60, 70 enz.) en bij verjaardagen boven 90 jaar (100, 110 enz.) bij ieder opvolgend kroonjaar dit te melden bij Cocky Klouwers, Tukseweg 89, tel zodat er door ons aandacht aan kan worden besteed. Lid worden Als er mensen op de Sinterklaasmiddag, van 3 december, er voor het eerst zijn, en ook lid willen worden, dan zijn er nog jaarprogrammaoverzichten en inschrijfformulieren aanwezig. Contributie 2014 Als bijlage vindt u bijgevoegd de info betreffende betaling contributie voor het jaar Eigen bestuur NBvON Vereniging Ouderen Steenwijk Verder willen wij u melden dat we voornemens zijn in Steenwijk met een eigen bestuur, in oprichting, voor onze Vereniging Ouderen Steenwijk te starten. Verdere mededeling hieromtrent volgt in een aparte nieuwsbrief die voor het eind van dit jaar aan u wordt verstrekt.

5 -5- Nieuws van - WERKGROEP HUBA IB2013 (HUBA= hulp bij belastingaangifte) Er waren veel vragen naar aanleiding van de eerste uitnodigingsbrief voor de HUBA informatiemiddag. Het blijkt dat er verwarring is over het NBvON HUBA-traject. Daarom is op 25 oktober jl. een tweede brief met aanvullende informatie uitgegaan. Deze brief is gestuurd aan de HUBA s, de HUBA-coördinatoren en de bondsraadleden. De werkgroep HUBA s heeft in nauwe samenspraak met de Belastingdienst een volledig nieuwe procedure ontwikkeld voor het invullen van de aangiften van uw klanten. Oftewel de NBvON heeft een eigen HUBA-traject. Dit zelfstandige traject noemt men de Burger Burger machtiging (DigiD). Het goede nieuws is dat de NBvON gezamenlijk met de Belastingdienst haar HUBA s gaat opleiden. De cursussen staan gepland voor januari/februari Tijdens de informatiemiddag op 13 november krijgen de HUBA s hierover meer informatie. Voor de goede orde: een HUBA moet lid zijn van de NBvON. Dit in verband met de juridische aansprakelijkheid. De werkgroep HUBA spreekt de wens uit dat alle NBvON HUBA s 13 november aanwezig zullen zijn. De werkgroep heeft het afgelopen jaar ervaren dat de gesprekken met de Belastingdienst een voor alle HUBA s interessante uitkomst heeft opgeleverd. Een uitkomst waarop we onze leden nog jaren professioneel kunnen ondersteunen bij HUBA belastingaanvragen en/of - toeslagen. DE THUISNOTARIS De NBvON is een samenwerkingsverband aangegaan met De Thuisnotaris. Dit is een nieuwe service waarbij de notaris voor een eerste bespreking kosteloos en vrijblijvend bij een lid thuiskomt. Met de samenwerking geeft de NBvON op eigentijdse wijze invulling aan de belangenbehartiging voor ouderen. Meer informatie over de Thuisnotaris is te vinden op onze site ZON ZOEKT DAK Natuur en Mileu start met z n tweede actie Zon Zoekt Dak. Heeft u interesse in zonnepanelen? Doe dan mee met Zon Zoekt Dak. Een slimme investering want u bespaart minstens 16% op uw energierekening. En u profiteert van een uitstekend rendement: 3x zo hoog als de rente op een spaarrekening. Nieuw! Bij Zon Zoekt Dak kunt u nu ook zwarte panelen bestellen. Al meer dan huishoudens profiteren van eigen zonnestroom via Zon Zoekt Dak. Meer informatie vindt u op: Zet uw geld niet op de bank maar op uw dak!

6 -6- LOKALE KRACHT DANKZIJ WORKSHOP AWBZ / WMO NBVON In Raalte bezochten 43 personen de workshop AWBZ/Wmo op 11 oktober De deelnemers, allen NBvON AWBZ/Wmo ambassadeurs, ondersteunen onze leden bij de vele vragen op dit terrein. Doel van deze bijeenkomsten is met name kennis delen zodat de ambassadeurs gewaardeerde gesprekspartners zijn op lokaal niveau. Bert Pathuis van Stichting De Gildeborg, geeft tijdens de workshop informatie over heden en toekomst betreffende de ouderenhuisvesting. De verwachting is dat mensen langer op zichzelf blijven wonen. En dat ook veel minder mensen in aanmerking zullen komen voor opname in een zorgvoorziening. Hij constateert een sterke vermindering van het aantal verpleeginstellingen en hij denkt dat op de langere termijn in Nederland gesproken gaat worden over tehuizen voor armen. Gerry Vrielink van Belangenorganisaties Overijssel, geeft tijdens de workshop informatie over actuele zaken rond de AWBZ/Wmo met haar lezing onder de titel Aandacht voor iedereen met als ondertitel Meedoen in verandering. De prestatievelden van de Wmo worden in 2015 omgezet in drie doelen: 1. Bevorderen van de sociale samenhang, de mantelzorg, het vrijwilligerswerk, de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente en het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld. 2. Het ondersteunen van de zelfredzaamheid en de participatie van personen met een beperking of met chronische, psychische of psychosociale problemen, zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving. 3. Het bieden van opvang (maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, beschermd wonen en verslavingszorg). Uit de levendige discussie blijkt een grote mate van betrokkenheid van de aanwezigen. Met de conclusies stelt de NBvON zich voor de volgende opdracht: Oud worden is niet meer een vrijblijvende zaak, maar ook van het nemen van verantwoordelijkheid en elkaar bijstaan. Er liggen kansen, want we krijgen mede de regie over onze eigen zorgbehoeften. Geen beleidsnotities maar een concrete aanpak gebasseerd op het realiseren van noodzakelijke oplossingen. Daarmee actief wethouders en ambtenaren benaderen. Van aanbodgericht naar vraaggericht. Juist doordat er bij de NBvON al een cultuur heerst van samenleven, samenwerken en voor elkaar klaar staan, moet een samenspel ontstaan tussen de NBvON, overheden, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties en andere lokale partijen. Dat zich vertaalt tot LOKALE KRACHT. De NBvON organiseert niet alleen workshops over AWBZ/Wmo maar geeft ook persoonlijke hulp bij de belastingaangiften, toeslagen, besparingen op energie en duurzaamheid. De NBvON geeft hiermee op eigentijdse wijze invulling aan de belangenbehartiging voor ouderen. Informatie kunt u vinden op

VOORWOORD. N I E U W S B R I E F N B v O N

VOORWOORD. N I E U W S B R I E F N B v O N N I E U W S B R I E F N B v O N J a a r g a n g 2 n u m m e r 6 n o v e m b e r 2 0 1 3 VOORWOORD I N H O UD: Wisten jullie dat de NBvON 25 oktober 2013 officieel één jaar bestaat. Ik werd hierop gewezen

Nadere informatie

Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn. Vereniging Ouderen Steenwijk

Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn. Vereniging Ouderen Steenwijk Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn KvK -nummer: 56338813. Aangesloten bij de Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland. Vereniging Ouderen Steenwijk Nieuwsbrief november 2013 Na een heerlijke zomer met af

Nadere informatie

Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn. Vereniging Ouderen Steenwijk

Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn. Vereniging Ouderen Steenwijk Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn KvK -nummer: 56338813. Aangesloten bij de Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland. Vereniging Ouderen Steenwijk Nieuwsbrief april/mei 2014 De Buuzepolle. Op de inloopmiddag

Nadere informatie

Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn. Vereniging Ouderen Steenwijk

Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn. Vereniging Ouderen Steenwijk Seniorenvereniging Nieuw Elan Giethoorn KvK -nummer: 56338813. Aangesloten bij de Nieuwe Bond voor Ouderen Nederland. Vereniging Ouderen Steenwijk Nieuwsbrief februari/maart 2014 Waar blijft de winter?

Nadere informatie

Wmo-adviesraad West Maas en Waal. 24 november 2014

Wmo-adviesraad West Maas en Waal. 24 november 2014 Wmo-adviesraad West Maas en Waal 24 november 2014 1. Welkom, 2. Agenda 3. Wmo adviesraad, wat doen wij. 4. Hoe ziet de toekomst er uit? 5. Doel van vanavond. Agenda: Opening Onno Siegers Introductie avondprogramma

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F www.kbowillebrord.nl belangenorganisatie voor senioren vanaf 50 jaar DECEMBER 2018 N I E U W S B R I E F December. Wintermaand Kerstmaand Donkere maand Sinterklaas. Natuurlijk heeft Sinterklaas zijn gedachten

Nadere informatie

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd Jaargang 17 nr. 4 juli / augustus 2013 St. SOGA is een vrijwilligersorganisatie en bestaat sinds 1986. Zij behartigt de collectieve belangen van mensen met een functiebeperking, handicap of chronische

Nadere informatie

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij Nieuwsbrief Vrije Tijd week 43 25 oktober 2018 Nieuws Agenda 26 okt. : Duitse avond Zeist 26 okt. : Themasoos: Boerensoos 27 okt. : workshop herfstdecoratie 3 nov. : Lunch in Zeist ( nieuw) 9 nov. : optreden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Februari - maart 2014

NIEUWSBRIEF Februari - maart 2014 NIEUWSBRIEF Februari - maart 2014 Dagelijks bestuur: Voorz. Antoon v.d. Ven - 272327 Penningm. Jan Swinkels - 272256 Martien van Kessel ontving tijdens de zittingsavond van 6 februari j.l. van Zijne Doorluchtige

Nadere informatie

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl in één keer fris geknipt gemakkelijk met een kapper aan huis schoonmaakhulp klussendienst tuinonderhoud glazenwasser was- en strijkservice verhuisservice kinderoppas honden uitlaatservice kapper aan huis

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2014 Nieuwsbrief 2014-1

Nadere informatie

Decentralisatie van de AWBZ en de nieuwe Wmo: wat betekent dit voor ouderen

Decentralisatie van de AWBZ en de nieuwe Wmo: wat betekent dit voor ouderen Decentralisatie van de AWBZ en de nieuwe Wmo: wat betekent dit voor ouderen Presentatie Bijeenkomst KBO Bondsbestuur Herman Eitjes, adviseur programma Aandacht voor Iedereen Programma Aandacht voor iedereen

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 24 januari 2015

Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 24 januari 2015 Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 24 januari 2015 Inhoud Waarom moest het veranderen? Wat is veranderd? Wat heeft de gemeente gedaan? Wat betekent dat voor jullie? Wat voor ondersteuning? Waar zijn

Nadere informatie

Afdeling VeluwerandMeer

Afdeling VeluwerandMeer Afdeling VeluwerandMeer Nieuwsbrief Nr. 4 2014 Van de bestuurstafel Dit is een bijzondere nieuwsbrief, want het is voor het eerst dat de nieuwsbrief terecht komt bij alle ANBO leden in de gemeenten Ermelo,

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012 Maart 2012 We zullen doorgaan In deze nieuwsbrief een nieuw gezicht: Diana Davelaar. Diana is de opvolger van Patrick Veenendaal. Patrick moest om gezondheidsredenen stoppen. Diana heeft in oktober het

Nadere informatie

Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland

Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland Het effect van deelname aan ouderenactiviteiten van Timpaan Welzijn op gevoelens van eenzaamheid. Onderzoek in de Gemeente Steenwijkerland 0 Dit onderzoek is in 2012 uitgevoerd door Nanda Knol, 3 e jaars

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2013 Nieuwsbrief 2013-1

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.1 van januari 2018 1. Nieuwjaarstreffen De contactmiddag op 12 januari 2018 in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Inhoud: Nieuws vanuit Steunpunt Mantelzorg Agenda oktober november - december Dag van de Mantelzorg 2012 Terugblik van het respijtweekend Nieuws vanuit

Nadere informatie

Startbijeenkomst. Federatie van Algemene Seniorenverenigingen. (FASv) Johanneskerk te Amersfoort, 12 mei 2016

Startbijeenkomst. Federatie van Algemene Seniorenverenigingen. (FASv) Johanneskerk te Amersfoort, 12 mei 2016 Startbijeenkomst Federatie van Algemene Seniorenverenigingen (FASv) Johanneskerk te Amersfoort, 12 mei 2016 1 Programma 13.30 uur Opening Eint Ockels (voorzitter werkgroep) 13.40 uur Toelichting op de

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Nieuws van ZijActief Bingelrade

Nieuws van ZijActief Bingelrade Nieuws van ZijActief Bingelrade Hierbij de komende activiteiten die ZijActief Bingelrade organiseert. Vrouwen die belangstelling hebben voor deze of een van deze activiteiten zijn natuurlijk altijd welkom.

Nadere informatie

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland

Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( Wmo) Wmo-raad Westland Wmo Wie of wat is de Wmo? Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet is op 1 januari 2007 ingevoerd. - Zorgt ervoor dat iedereen zo lang mogelijk

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

WMO-platform Maasgouw

WMO-platform Maasgouw Jaarverslag 2018 Hieronder kunt het Jaarverslag 2018 lezen van het Wmo-platform gemeente Maasgouw, met als integraal onderdeel het Jaarverslag 2018 van de Participatieraad van de gemeente Maasgouw (zie

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

27 november 2015. 4 december Sinterklaasviering. 29 november Daan Stuer (12) 3 december Jurre de Bruijn (9) Heel veel Pieten in de klas!

27 november 2015. 4 december Sinterklaasviering. 29 november Daan Stuer (12) 3 december Jurre de Bruijn (9) Heel veel Pieten in de klas! 27 november 2015 4 december Sinterklaasviering 29 november Daan Stuer (12) 3 december Jurre de Bruijn (9) Heel veel Pieten in de klas! In de kleuterklassen hangen foto's van bijzondere Pieten. Bij voorbeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

LEDENWERF SPECIAL JAARGANG 1 LEDENWERFSPECIAL

LEDENWERF SPECIAL JAARGANG 1 LEDENWERFSPECIAL LEDENWERF SPECIAL Mogen wij ons even voorstellen? Seniorenbelang Nissewaard is eind vorig jaar opgericht na het opheffen van de afdeling Spijkenisse van de ANBO, om de belangen van de senioren in de gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a.

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning Misverstanden over WMO 2015 Mantelzorgcompliment aanvragen Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

VAKANTIES VOOR OUDEREN

VAKANTIES VOOR OUDEREN VRAAG DE BROCHURE 2019 AAN VIA 0318-485183 VAKANTIES VOOR OUDEREN OOK ALS U ZORG NODIG HEEFT! 2019 ER EVEN LEKKER TUSSENUIT IN EIGEN LAND! In een andere omgeving genieten van een volledig verzorgd verblijf,

Nadere informatie

HERVORMINGEN IN SOCIAAL DOMEIN TRANSITIEPLAN

HERVORMINGEN IN SOCIAAL DOMEIN TRANSITIEPLAN HERVORMINGEN IN SOCIAAL DOMEIN TRANSITIEPLAN 2015 Presentatie Ouderen bonden 13 januari 2014 Door: Jaap Vermeijden Lid Wmo Adviesraad Waalwijk HERVORMINGEN IN SOCIAAL DOMEIN VOORZOVER THANS BEKEND! ROL

Nadere informatie

Activiteitenkrant. Locatie St. Elisabeth. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - Januari Krant ook te bekijken via:

Activiteitenkrant. Locatie St. Elisabeth. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - Januari Krant ook te bekijken via: Activiteitenkrant Locatie St. Elisabeth Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - Januari 2017 - Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/nieuws Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N SEPTEMBER DECEMBER 2017 HET BESTUUR VAN ANDERS OUDER WORDEN IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Wmo - Raad STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK JAARVERSLAG Gemeente Moerdijk

Wmo - Raad STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK JAARVERSLAG Gemeente Moerdijk STICHTING WMO-RAAD GEMEENTE MOERDIJK Wmo - Raad Gemeente Moerdijk JAARVERSLAG 2014 Secretariaat: Lindonk 70 4761 NH Zevenbergen Tel. 0168-326598 E-mail: secretaris@wmoraadmoerdijk.nl Inschrijfnummer Kamer

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Belangenorganisatie senioren Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR 1 Welke voordelen biedt uw KBO lidmaatschap bij uw afdeling? HUL P NODIG - bij

Nadere informatie

Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland

Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland Bijeenkomst voor burgers van de gemeente Smallingerland Programma 1. Opening en kennismaken 2. Inleiding door wethouder E. Berenst 3. De ambities voor 2012-2015 in vogelvlucht 4. Stellingen debat 1 5.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert

Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Nieuwsbrief Stichting Welzijn Zundert Editie 12-2018 Ter info In de afgelopen periode zijn er 3 vacatures ingevuld. Er zijn ook vacatures ingevuld die niet in de nieuwsbrief hebben gestaan. In dit nummer

Nadere informatie

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal Nieuwsbrief Jaargang 5, nummer 2 EXTRA EDITIE 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April Groot Internationaal Dansfeest Dit jaar is er geen Festival Internationale dans in Noord-Holland.

Nadere informatie

Week. 22 september t/m 1 oktober 2016 tegen Eenzaamheid Soest 2016

Week. 22 september t/m 1 oktober 2016 tegen Eenzaamheid Soest 2016 Week 22 september t/m 1 oktober 2016 tegen Eenzaamheid Soest 2016 1 Week tegen Eenzaamheid 2016. Eenzaamheid en sociaal isolement, wat is nou eigenlijk het verschil? Bij eenzaamheid gaat het om je eigen

Nadere informatie

FEBRUARI 2013 NIEUWSBRIEF VAN DE OUDERENVERENIGING DEVENTER

FEBRUARI 2013 NIEUWSBRIEF VAN DE OUDERENVERENIGING DEVENTER NIEUW ELAN FEBRUARI 2013 NIEUWSBRIEF VAN DE OUDERENVERENIGING DEVENTER BESTUUR: De heer G. Hiemstra Mevr. E. de Noord Tel: 608035 Mevr. J. van Loon Tel: 653246 voorzitter secretaris ellydenoord@concepts.nl

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2011 Nieuwsbrief 2011-1

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Presentatie SBOG. Marijke Hempenius. 16 maart 2015

Presentatie SBOG. Marijke Hempenius. 16 maart 2015 Presentatie SBOG Marijke Hempenius 16 maart 2015 Even voorstellen: Zorg Verandert 4 jarig Programma over veranderingen in de zorg Dialoog-bijeenkomsten Bieden van tools en voorbeelden Monitor WWW.ZORGVERANDERT.NL

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem Postbus AA Lochem

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem Postbus AA Lochem Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem Postbus 17 7240 AA Lochem Epse, 07-09-2014 Betreft: Advies Wmo-raad Lochem inzake collegevoorstel uitvoering Wmo Geacht College, Het

Nadere informatie

KBO Activiteitenprogramma

KBO Activiteitenprogramma KBO Activiteitenprogramma voor kalenderjaar 2019 Katholieke Bond voor Ouderen afd. Nieuwegein/Vianen 2 De KBO ontspanningsmiddagen in De Rank KBO activiteitenprogramma voor het gehele kalenderjaar 2019

Nadere informatie

Info 13 Vrijdag 20 maart 2015

Info 13 Vrijdag 20 maart 2015 Info 13 Vrijdag 20 maart 2015 Tussen- en Na-schoolse activiteiten Vanaf volgende week dinsdag verzorgen Grote Broer en Grote Zus een naschoolse activiteit. Deze zijn bedoeld voor de groepen 3 t/m 6, de

Nadere informatie

Week. 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015

Week. 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015 Week 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015 met medewerking van: B3.0 Mariënburg Idea King Arthur Groep KAG Lady s Circle Soest Museum Soest Rabobank Amersfoort en omstreken Stichting

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nog geen lid? Word lid!

Nog geen lid? Word lid! Word ANBO-lid! Nog geen lid? Word lid! ANBO: voor huidige en toekomstige senioren. WORD NU ANBO-LID EN PROFITEER OOK! www.anbo.nl/anbolidworden Lid zijn loont! Fikse korting op uw zorgpremie Hulp bij belastingaangifte

Nadere informatie

Borgsate, uw persoonlijke keuze. laurens Borgsate

Borgsate, uw persoonlijke keuze. laurens Borgsate Borgsate, uw persoonlijke keuze laurens Borgsate Borgsate Laurens Borgsate is een woonzorglocatie voor ouderen, gelegen in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De locatie kenmerkt zich door de open

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Cameliadal 6 2317 HK Leiden : 071-5212938 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiden, september 2010 Nieuwsbrief 2010-2 De vakantieperiode

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015)

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt op school Oproep Agenda Informatie vanuit de omgeving (buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Informeel Delen van Ervaringen en Expertise IDEE 13 mei

Informeel Delen van Ervaringen en Expertise IDEE 13 mei Informeel Delen van Ervaringen en Expertise IDEE 13 mei 5/14/2014 Startpunt We leven niet in een tijdperk van veranderingen maar in een verandering van tijdperken. Jan Rotmans Maatschappelijke en politieke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2012

Nieuwsbrief januari 2012 Nieuwsbrief januari 2012 Start jubileumjaar 100 jaar Den Dolder op woensdag 1 februari 2012 Door diverse werkgroepen is hard gewerkt om, verdeeld over het gehele jaar 2012, een aantrekkelijk honderd jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

Op de Kaart, het congres

Op de Kaart, het congres Nieuwsbrief 3, oktober 2009 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 992 Op de Kaart, het congres Welkom op het congres Op de kaart. Op 10 september was het dan zo ver, het congres Op de kaart

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gezelschapsbank maart 2015. Beste mensen,

Nieuwsbrief. Gezelschapsbank maart 2015. Beste mensen, Nieuwsbrief Gezelschapsbank maart 2015 Beste mensen, De dagen beginnen alweer langer te worden en we gaan op naar de zomer. Heerlijk om naar buiten te gaan en leuke dingen te ondernemen. De Gezelschapsbank

Nadere informatie

Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie

Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie Fantasierijk danstheater vol humor, muziek & nostalgie Wie is Danstheater VOS Danstheater VOS is een groep professionele danseressen, die moderne dans toegankelijk wil maken. Voor een divers publiek. Sinds

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010 ACTIVITEITENKALENDER Uitgelicht Vrijdag 3 december 10.30-11.30 uur Branveiligheid instructie door de Brandweer Dinsdag 7 december 13.00-16.00 uur Uitstapje naar de Kerstmarkt Maandag 13 december 10.00-11.00

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten?

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten? Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Belangrijke gebeurtenissen Jores zwarte band! Jarigen De jarigen van oktobber, november en december! Maartje, Cedrick, Amy, Nynke-Sophie en Milan v.p. (viert

Nadere informatie

Welkom in Drieën-Huysen!

Welkom in Drieën-Huysen! Drieën-Huysen Welkom in Drieën-Huysen! Drieën-Huysen is een middelgroot verpleeg- en verzorgingshuis in Vlaardingen. Ruim 140 appartementen worden langdurig bewoond door alleenstaande ouderen en echtparen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Welkom. Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden. Papendrecht

Welkom. Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden. Papendrecht Welkom Wmo beleidsplan 2015 2018 Drechtsteden Papendrecht Bevorderen van sociale samenhang, mantelzorg, vrijwilligerswerk en veiligheid en leefbaarheid in de gemeente, alsmede het van voorkomen en bestrijden

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Tournooiveld 10 5663 EA Geldrop Tel. 040-2861213 Doelstelling van de Stichting Senior Computer Hulp Geldrop. De stichting heeft

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! 2 Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

Presentatie De nieuwe WMO. Raimond de Prez Wethouder Zorg en Wijken

Presentatie De nieuwe WMO. Raimond de Prez Wethouder Zorg en Wijken Presentatie De nieuwe WMO Raimond de Prez Wethouder Zorg en Wijken Inhoudsopgave 1. De nieuwe WMO in Delft 2. De Delftse toegang tot zorg en ondersteuning Positie toegang: basis maatwerk vangnet Vangnet/

Nadere informatie

1. Agenda. BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518. Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info

1. Agenda. BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518. Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info BASISSCHOOL HET DAL Brede School Markeent St. Jozefslaan 102 6006 JN Weert Tel: 0495-534518 Nieuwsbrief 6 : 11 november 2015 - EXTRA EDITIE 1. Agenda Datum Tijd Voor wie Wat / Waar / Overige info Woe.

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar -

- Buurtvereniging Nobis 40 jaar - Panningen april 2007 Hallo Buurtgenoten. Dit jaar is voor onze buurt een speciaal jaar want dan vieren wij het 40 jarige bestaan van Buurtvereniging Nobis. We proberen een aantal activiteiten extra leuk

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

Jaargang 02 nummer Informatieblad

Jaargang 02 nummer Informatieblad Jaargang 02 nummer 10 2013 Informatieblad Secretariaat: D. Goldenbeld. Meidoornstraat 16, 6011 RT ELL. 0495 551574 d.goldenbeld@ziggo.nl Agenda: 20 dec, 10 jan, Internetcafé John. 31 jan. Volgt Vervolg

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

website www.rpvbaarnsoest.nl e-mail rpvbaarnsoest@gmail.com SNS bank iban rek.nr. NL41 SNSB 094.43.67.461 te Soest

website www.rpvbaarnsoest.nl e-mail rpvbaarnsoest@gmail.com SNS bank iban rek.nr. NL41 SNSB 094.43.67.461 te Soest Jaargang 18 nummer 2, febr2016 1 MAGAZINE website www.rpvbaarnsoest.nl e-mail rpvbaarnsoest@gmail.com SNS bank iban rek.nr. NL41 SNSB 094.43.67.461 te Soest oefengroepen: Sportief wandelen iedere dinsdagmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015 K B O afd. Berkel en Rodenrijs mei tot en met juli 2015 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris:

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.10 van november 2018 Activiteiten voor de komende maanden: 7 november Contactmiddag

Nadere informatie

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra.

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra. Nieuwsbrief maart 2009 nr.1. Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 26 maart 2009 2. POPEL Jaarverslag 2008 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. SIMA Service abonnement C.V.-installatie

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2012 Nieuwsbrief 2012-1

Nadere informatie