Examen Instructie HAVO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Examen Instructie HAVO"

Transcriptie

1 Examen Instructie HAVO Schooljaar EHL Het Vlier

2 Vakantie boeken na het centraal examen Het wordt door het College voor Examens afgeraden om voor 7 juli 2017 op vakantie te gaan. De reden hiervoor is dat zij de ruimte wil hebben om het centraal examen voor één of meerdere vakken te verplaatsen indien daartoe aanleiding bestaat, bijvoorbeeld in geval van een calamiteit. Herkansing van het rekencijfer in de periode 29 mei t/m 9 juni Leerlingen kunnen nog in aanmerking komen voor een herkansing van het cijfer voor het vak rekenen in de periode van 29 mei t/m 9 juni Leerlingen moeten zich daar zelf voor aanmelden via Its Learning Rekenen (van donderdag 20 april tot en met dinsdag 9 mei). Houd het mededelingenscherm in de gaten voor meer informatie. Maandag 3 juli is de uitslag van de rekentoets zichtbaar voor leerlingen via intranet. Voorbereiding, exameneisen en nuttige links centraal examen Voor meer informatie over de exameneisen 2017, die ook vermeld zijn in het examenreglement, verwijzen we naar de website van het examenblad: De volgende site is erg handig: Deze site kan ook als mobiele webapp door eindexamenkandidaten op mobiel of tablet geïnstalleerd worden. De site biedt het examenrooster op maat met de daarbij te gebruiken hulpmiddelen en correctievoorschriften na afname. Ook oefenexamens, slaag-/zakregeling, algemene regels en tips zijn op deze site te vinden. Andere handige links omtrent het centraal examen:

3 Instructie voor leerlingen die deelnemen aan het CE Zorg ervoor dat je 10 minuten voor aanvang van elk CE aanwezig bent. Let op! Bij het vak wiskunde is de aanvangstijd 30 minuten voor begin van het CE, in verband met een extra verplichte instructie. o Op het bord in de hal van de gymzalen staat vermeld waar je de examens gaat maken. o Ook hangen er lijsten met je examennummers. Op de tafels ligt een kaartje met daarop jouw examennummer op volgorde van cluster en/of klas, zoek je plaats snel op. o Dit kaartje laten liggen, ze worden weer opgehaald. Te laat komers krijgen geen extra tijd. 30 Minuten na aanvang van het examen word je niet meer toegelaten!!! Alle jassen, tassen, petten dienen in de kleedkamer achter te blijven. De kleedkamers gaan i.v.m. de veiligheid niet op slot, laat kostbaarheden dus thuis of in je kluisje! Mobiele telefoons en horloges mogen niet meegenomen worden in de examenzaal. Gedurende het examen moet iedereen op zijn plaats blijven. Heb je extra papier nodig : vinger opsteken, dan zal de surveillant je dit brengen. Probeer het toiletgebruik tijdens de examens zoveel mogelijk te beperken i.v.m. verstoring van de rust. Wil je toch van het toilet gebruik maken, dan zal één van de surveillanten je tot de deur begeleiden. Voortijdig de examenzaal verlaten mag niet gedurende het eerste uur na aanvang van het examen en mag niet gedurende het laatste half uur van het examen. Aan het eind van de zitting blijft iedere kandidaat op zijn plaats totdat al het werk is opgehaald en geteld; je krijgt een teken wanneer je mag vertrekken. o Houd rekening met de leerlingen die langer mogen doorwerken, verlaat de zaal zo stil mogelijk! Leg je uitwerking en je evt. bijlagen in het dubbele examenvel. Zorg dat je alles zorgvuldig hebt ingeleverd. Noteer op het eerste blad van het dubbele examenvel het aantal pagina s dat je inlevert. Als je voortijdig de examenzaal verlaat mag je geen kladpapier en opgaven mee nemen. Dit kun je pas ophalen na afloop van het examen bij de entree/hal van de gymzalen (bij het bord waar staat vermeld waar je de examens gaat maken, dus niet in de examenzaal). Kijk altijd op de achterkant(en) van het (de) opgavenblaadje(s). Vermeld op al je examenwerk je naam, je examennummer en de afkorting van de docent. Noteer op de 1 e pagina boven je naam hoeveel pagina s met uitwerkingen je inlevert. Het werk mag niet met rode pen of met potlood gemaakt worden, m.u.v. tekeningen en grafieken. Correctievloeistoffen mogen niet worden gebruikt. Hulpmiddelen mogen niet aan elkaar worden doorgegeven. Zorg voor voldoende (opgeladen) batterijen. Hulpmiddelen moet je zelf meenemen, dit geldt ook voor de oortjes (bijv. kandidaten die met Sprint werken en/of CE muziek/tekenen hebben). Er mag niet in de boeken (zoals Binas en woordenboeken) geschreven zijn. Er mogen ook geen gele stickers of andere bladwijzers in aangebracht zijn!

4 Bij alle examens mag een woordenboek Nederlands worden gebruikt. In plaats van het eendelig woordenboek Nederlands mag ook gebruik gemaakt worden van een woordenboek van Nederlands naar een vreemde taal (bijvoorbeeld naar de thuistaal van de kandidaat). Steekproefsgewijs vindt er een controle plaats van toegestane hulpmiddelen (woordenboek, BINAS). Het examenwerk wordt ook door een 2 e corrector van een andere middelbare school ergens in Nederland nagekeken. Zorg er dus extra goed voor dat je uitwerkingen leesbaar zijn en overzichtelijk genoteerd! De examens vinden grotendeels plaats in de gymzalen. Ter bescherming van de vloeren is het daarom niet toegestaan om met (scherpe) hakken de zaal te betreden. Extra instructie voor leerlingen met recht op extra tijd Voortijdig de examenzaal verlaten door kandidaten met recht op extra tijd mag niet gedurende het eerste en het laatste uur van het examen, met uitzondering van het moment waarop de overige kandidaten (kandidaten zonder recht op extra tijd) de examenzaal verlaten. Extra instructie voor leerlingen die op een computer werken Indien je het werk op de computer maakt zul je aan het eind van de reguliere sessie moeten wachten tot je werk is uitgeprint, daarna moet je het ondertekenen: dus je mag pas weg nadat je handtekening is gezet. Alleen kandidaten met dyslexie mogen bij het CE Nederlands de spellingscontrole gebruiken. Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Meld je bij een van de leden van het examenbureau/schoolleiding.

5 Hulpmiddelen tijdens CE Passend papier en kladpapier, wordt door de school verstrekt. Schrijfmateriaal, alleen schrijven met blauwe of zwarte pen, dus niet met potlood. Tekenpotlood (alleen om grafieken te tekenen). Blauw en rood kleurpotlood. Markeerstiften, alleen om teksten in de opgaven te markeren. Mogen dus niet worden gebruikt in de uitwerkingen! Liniaal of geodriehoek met millimeterverdeling, passer, gum. Gebruik van tipp-ex of andere correctievloeistof is niet toegestaan. Eenvoudige rekenmachine (bij vakken waar een grafische rekenmachine is toegestaan, is een eenvoudige rekenmachine niet toegestaan). Oortjes bij computerexamens zelf meenemen (bijv. kandidaten die met Sprint werken en/of CE muziek/tekenen hebben). Herriestoppers zijn toegestaan. Zorg er wel voor dat je eerst goed de instructie van het examenbureau gehoord hebt, bv. in geval van errata. De grote bosatlas 54 e druk voor CE aardrijkskunde (wordt door de school verstrekt). Binas 6 e druk OF het nieuwe informatieboek ScienceData bij de examens biologie, scheikunde en natuurkunde. De Binas is eigendom van school en moet worden ingeleverd. Dat kan tegelijk met inleveren kluissleutel en boeken op dinsdag 18 juli. Je mag bij alle schriftelijke examens een eendelig woordenboek Nederlands gebruiken of een woordenboek Nederlands naar een vreemde taal (bijv. naar de thuistaal van de kandidaat). Bij de moderne vreemde talen is een woordenboek vanuit én een woordenboek naar de moderne vreemde taal toegestaan, in één band of in twee afzonderlijke delen. Bij Latijn en Grieks is een woordenboek toegestaan en een grammaticaoverzicht (in het woordenboek of los) zonder voorbeeldzinnen en toelichting op het gebied van de syntaxis. Niet toegestaan is een woordenboek dat specifiek is toegesneden op een auteur aan wiens werk de vertaalopgave ontleend is. Bij Grieks is het woordenboek van Ch. Hupperts toegestaan inclusief het hierin opgenomen grammatica-overzicht en de alfabetische werkwoordenlijst. Ook is het toegestaan dit grammatica-overzicht en deze alfabetische werkwoordenlijst (als los boekje uitgegeven onder de naam Compendium) naast een ander Grieks woordenboek te gebruiken. Bij Latijn is het woordenboek Latijn-Nederlands van H. Pinkster toegestaan inclusief het daarin opgenomen grammaticaoverzicht. Ook is het toegestaan dit als los boekje uitgegeven grammaticaoverzicht naast een ander Latijns woordenboek te gebruiken. Een digitaal woordenboek is niet toegestaan. Rekenmachine met basisbewerkingen Bij de vakken zonder grafische rekenmachine is een rekenmachine met basisbewerkingen voldoende. Niet toegestaan echter zijn rekenmachines met basisbewerkingen die: a. op het lichtnet aangesloten moeten worden b. tijdens het examen opgeladen moeten worden c. geluidsoverlast bezorgen d. zijn voorzien van een schrijfrol, alarminstallatie, dan wel zend- en/of ontvangstmogelijkheden e. alfanumeriek zijn f. grafieken kunnen weergeven in het afleesvenster

6 Grafische rekenmachines De meest recente toegestane grafische rekenmachines zijn: Texas Instruments: 84 Plus 84 Plus silver edition 84 Plus C silver edition 84 Plus T 84 Plus CE-T Nspire CX Casio: Fx-9750Gll met reset Fx-9860Gll (SD) met reset of examenstand: OS 2.07 en hoger Fx-CG20 met reset of examenstand: OS 2.01 en hoger HP: Prime Oudere typen zijn ook toegestaan maar de kans bestaat dat sommige examenopgaven daarmee niet of minder goed te maken zijn. Verder geldt het volgende: a. Een grafische rekenmachine mag tijdens het examen niet op het lichtnet worden aangesloten of met andere apparatuur worden verbonden. b. Het is een kandidaat niet toegestaan tijdens het examen gebruik te maken van de grafische rekenmachine van een andere kandidaat. c. Het is niet toegestaan dat de kandidaat tegelijkertijd de beschikking heeft over twee grafische rekenmachines. d. Tijdens de centrale examens wiskunde A en B dient het geheugen van de grafische rekenmachine te zijn geblokkeerd door een examenstand, dan wel te zijn gewist door een reset van de gehele machine. Zorg voor reservebatterijen. Indien er gebruik gemaakt wordt van een hulpmiddel dat niet vermeld staat (dus niet toegestaan is), volgt er een maatregel (fraude).

7 Rooster CE e tijdvak 5 HAVO Datum Tijdstip Vak Toegestane hulpmiddelen Woensdag 10 mei scheikunde Binas 6 e editie OF Sciencedata Donderdag 11 mei Nederlands Woordenboek Nederlands Vrijdag 12 mei Maandag 15 mei geschiedenis Frans Woordenboek F-N/N-F Grote Bosatlas 54 e druk (wordt aardrijkskunde door school verstrekt) biologie Binas 6 e editie OF Sciencedata Dinsdag 16 mei muziek economie Gewone rekenmachine Woensdag 17 mei filosofie Engels Woordenboek E-N/N-E Donderdag 18 mei Duits Woordenboek D-N/N-D handvaardigheid Vrijdag 19 mei Maandag 22 mei tekenen wiskunde A en B Let op! Aanvangstijd uur i.v.m. verplichte instructie maatschappijwetenschappen Grafische rekenmachine natuurkunde Binas 6 e editie OF Sciencedata Dinsdag 23 mei management en organisatie Gewone rekenmachine De indeling van welk examen in welke ruimte plaatsvindt, hangt steeds bij binnenkomst in de hal bij de gymzalen op het bord.

8 Rooster CE e tijdvak HAVO 2017 Afnamedag Tijdstip Examen ma 19 juni 13:30-16:00 Engels ma 19 juni 13:30-16:30 Nederlands ma 19 juni 13:30-16:30 economie ma 19 juni 13:30-16:30 maatschappijwetenschappen ma 19 juni 13:30-16:30 filosofie Afnamedag Tijdstip Examen di 20 juni 13:30-16:00 Duits di 20 juni 13:30-16:00 Frans di 20 juni 13:30-16:30 wiskunde A di 20 juni 13:30-16:30 natuurkunde di 20 juni 13:30-16:30 scheikunde di 20 juni 13:30-16:30 geschiedenis Afnamedag Tijdstip Examen wo 21 juni 13:30-16:00 handvaardigheid wo 21 juni 13:30-16:30 wiskunde B wo 21 juni 13:30-16:30 biologie wo 21 juni 13:30-16:30 aardrijkskunde wo 21 juni 13:30-16:30 management & organisatie wo 21 juni 13:30-16:30 tekenen Afnamedag Tijdstip Examen do 22 juni 14:00-16:30 muziek* *Aangewezen vak (wordt afgenomen buiten school) De kandidaten dienen een half uur voor de aanvang aanwezig te zijn met een geldig ID-bewijs. Indien je gebruik maakt van het CE2 kan het zijn dat het een aangewezen vak betreft. Voor HAVO is dit muziek. Dit houdt in dat het herexamen niet op school wordt afgenomen maar elders in het land, bijv. Zwolle of Amsterdam. Dit komt omdat men voor een aantal vakken slechts een gering aantal herexamenkandidaten verwacht. Na vaststelling van de uitslag is, anders dan bij op school gemaakte examens, inzage in het gemaakte werk niet mogelijk. Wel kan de kandidaat schriftelijk verzoeken om een mondelinge toelichting door het College voor Toetsen en Examens. Kies je voor een aangewezen vak? Meld je dan met een geldig ID-bewijs op het examenbureau voor het doorgeven van de benodigde gegevens!

9 Andere belangrijke data Gala 5H/6V: 23 mei 2017 Aanvraag CE-2: 16 juni 2017 vóór uur (Aanvragen via het examenbureau) Centraal Examen 2 e tijdvak: 19, 20, 21 & 22 juni 2017 Diploma uitreiking 6V: 13 juli 2017 Diploma uitreiking 5H: 14 juli 2017 Inleveren boeken Iddink: 18 juli 2017 Inleveren Binas & kluissleutels (lokaal AY): 18 juli 2017 Woensdag 14 juni uitslag CE uur: normen CE1 bekend - Vanaf 8.00 uur: Controle en vaststelling cijfers CE1 door examinatoren, examenbureau en schoolleiding uur: uitslagvergadering CE1 Havo uur: uitslagvergadering CE1 Vwo. - De mentoren informeren vóór uur de nog niet geslaagde leerlingen uur: lijst geslaagde leerlingen CE1 via de website (intranet) van Het Vlier zichtbaar. Het informeren van de nog niet geslaagde en de geslaagde leerlingen kan helaas niet op een eerder tijdstip i.v.m. de nauwkeurigheid van het vaststellen van de examenuitslag uur: Roosjesavond voor 5 Havo en 6 Vwo in de centrale hal. Alle examenkandidaten zijn welkom. Uitdelen voorlopige cijferlijsten door mentoren, leden van het examenbureau en schoolleiding. - Een gewaarmerkte kopie van de voorlopige cijferlijst i.v.m. lotingsstudie wordt bij de voorlopige cijferlijst bijgevoegd en uitgereikt. - Direct schriftelijk aanvragen deelname CE2 is deze avond mogelijk bij een van de leden van het examenbureau bij de receptie. Daar zullen hiervoor de benodigde formulieren verkrijgbaar zijn. Aanvragen CE-2 moeten vrijdag 16 juni vóór uur bij het examenbureau (deze bevindt zich naast de docentenkamer/roostermaker op Het Vlier) zijn ingediend. Aanvragen CE2 die later worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen. Vrijdag 16 juni inzage CE werk Alle examinatoren zijn beschikbaar voor inzage CE werk. Afspraak maken via mail! Donderdag 15 t/m zaterdag 17 juni CE-2 training Opgeven hiervoor kan op woensdag 14 juni tijdens de roosjesavond. Deelname bedraagt 25,- (bedrag voor 3 dagen), dit kan contant voldaan worden aan de balie van de meldkamer met het volledig ingevulde aanmeldformulier. LET OP: bij aanmelding dien je ook 3 volle dagen aanwezig te zijn!

10 Vrijdag 30 juni uitslag CE-2: 8.00 uur: normen CE2 bekend: Controle en vaststelling cijfers CE2 door examinatoren, examenbureau en schoolleiding. Mentoren bellen vóór uur alleen de leerlingen die in tijdvak 1 nog niet geslaagd zijn en een herexamen hebben gedaan. Cijferverbeteraars, dat zijn dus leerlingen die al geslaagd waren in tijdvak 1, worden dus niet gebeld. De behaalde resultaten van CE2 van de cijferverbeteraars worden om uur gepubliceerd via intranet. Voor de niet geslaagde leerlingen ligt er een officiële cijferlijst als bewijs van deelname aan het CE, deze kan opgehaald worden op de administratie vanaf maandag 10 juli. Dinsdag 18 juli inleveren boeken Iddink SCHEMA INLEVEREN BOEKEN op dinsdag 18 juli 2017 Tijden inleveren Klassen plaats boeken Iddink uur 5Hg t/m 5Hl Hal uur 5Ha t/m 5Hf Hal uur 6Vd t/m 6Vg Hal uur 6Va t/m 6Vc Hal Om wachttijden bij het inleveren te voorkomen, is het raadzaam het inleverformulier huurboeken van Iddink te raadplegen. Dit formulier ontvangen alle leerlingen op het huisadres. Dinsdag 18 juli inleveren Binas en kluissleutels lokaal AY Inleveren kluissleutels én Binas: In lokaal AY tegenover de administratie (let op de looproute, in- en uitgang). Om vervelende situaties bij het inleveren van de kluissleutel te voorkomen, is het raadzaam om eventuele openstaande boetes bij de mediatheek vooraf te voldoen (geleend materiaal graag ook op tijd retourneren). Weet je niet zeker of er een boete openstaat en/of je nog een boek in je bezit hebt dat ingeleverd moet worden? Ga dan even langs bij de mediatheek, deze is elke werkdag geopend van tot uur (dit geldt uiteraard ook voor het voldoen van de eventuele boete(s) of retourneren van geleend materiaal). Verder geldt het volgende: - Zorg ervoor dat je kluisje leeg is alvorens je je sleutel inlevert. - Onthoud je kluisnummer, hier zal om gevraagd worden bij het inleveren. - Heb je ooit gewisseld van kluisje met een andere leerling? Zorg dan dat je ook zijn/haar naam/klas/leerlingnummer en kluisgegevens paraat hebt. Voor meer data en informatie kun je de website van Het Vlier raadplegen (jaarplanning)

11 Slaag-zak regeling CE 2017 Zo ben je geslaagd 1. Het gemiddelde van al je centraal examencijfers is 5,5 of hoger + 2. Je voldoet aan de kernvakkenregel: bij je eindcijfers in het rijtje Nederlands, Engels en wiskunde komt ten hoogste één 5 voor (dus één 5 en verder 6 of hoger of alle drie 6 of hoger) + 3. Je eindcijfers voldoen aan de volgende eisen: a. Al je eindcijfers zijn 6 of hoger, of b. Je hebt één 5 en al je andere eindcijfers zijn 6 of hoger, of c. Je hebt één 4 en al je andere eindcijfers zijn 6 of hoger én het gemiddelde van al je cijfers is ten minste 6,0, of d. Je hebt twee 5-en of één 5 en één 4 en al je andere eindcijfers zijn 6 of hoger én het gemiddelde van al je cijfers is ten minste 6, De vakken ckv en lichamelijke opvoeding zijn voldoende of goed + 5. Je hebt de rekentoets gemaakt. Hoewel rekenen in het examenjaar 2017 nog geen deel uitmaakt van het centraal examen, is de rekentoets verplicht. Het cijfer telt niet mee in de uitslagregeling. Het combinatiecijfer Bij de uitslagbepaling wordt het gemiddelde van de eindcijfers van de volgende onderdelen aangemerkt als het eindcijfer van één vak, voor zover voor deze onderdelen een eindcijfer is bepaald: HAVO: maatschappijleer, levensbeschouwing en het profielwerkstuk. Zo bereken je het gemiddelde CE cijfer Je centraal examencijfers zijn in één decimaal nauwkeurig. Tel al je centraal examencijfers op (niet afronden!) en deel dit getal door het aantal CE vakken (de rekentoets telt niet mee voor deze regel). Met een gemiddelde van 5,49 of lager ben je niet geslaagd. Eindcijfer is afgeronde gemiddelde cijfer van het SE-cijfer (1 decimaal) en het CE cijfer (1 decimaal).

12 Voorschriften cum laude CE 2017 Een kandidaat is geslaagd voor het eindexamen havo met toekenning van cum laude indien zijn examen voldoet aan de volgende voorschriften: ten minste het gemiddelde eindcijfer 8,0, berekend op basis van de eindcijfers voor: o de vakken in het gemeenschappelijk deel van het profiel, het combinatiecijfer en de vakken van het profieldeel, en o het vak uit het vrije deel waarvoor het hoogste eindcijfer is vastgesteld, en ten minste het eindcijfer 6 of ten minste de kwalificatie voldoende heeft behaald voor alle vakken die meetellen bij de uitslagbepaling. Schema diploma-uitreiking 6 vwo en 5 havo schooljaar op Het Vlier Donderdag 13 juli - 6 vwo uur 6VA t/m 6VC uur 6VD t/m 6VG Vrijdag 14 juli - 5 havo uur 5Hi t/m L uur 5HE t/m G uur 5HA t/m D

Examen Instructie HAVO

Examen Instructie HAVO Examen Instructie HAVO Schooljaar 2015-2016 EHL Het Vlier 1 Vakantie boeken na het centraal examen Het wordt door het College voor Examens afgeraden om voor 16 juni 2016 op vakantie te gaan. De reden hiervoor

Nadere informatie

Examen Instructie VWO

Examen Instructie VWO Examen Instructie VWO Schooljaar 2015-2016 EHL Het Vlier 1 Vakantie boeken na het centraal examen Het wordt door het College voor Examens afgeraden om voor 16 juni 2016 op vakantie te gaan. De reden hiervoor

Nadere informatie

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019 EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019 Dit pakket bevat de volgende informatie: 1. Regels examen 2. Uitslag examen (diploma-uitreiking, vervolgopleiding): A geslaagd B extra vak C herkansing verplichte aanwezigheid

Nadere informatie

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017 EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017 Dit pakket bevat de volgende informatie: 1. Regels examen 2. Uitslag examen (diploma-uitreiking, vervolgopleiding): A geslaagd B extra vak C herkansing verplichte aanwezigheid

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Hulpmiddelen havo en vwo 2016. Wat is er anders in 2016?

Pagina 1 van 7. Hulpmiddelen havo en vwo 2016. Wat is er anders in 2016? Bijlage 1B bij de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE-14.01696 Hulpmiddelen havo en vwo 2016 1. Wat

Nadere informatie

Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2016

Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2016 Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2016 De Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE- 14.01696.

Nadere informatie

Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2015 Bron: https://www.examenblad.nl/publicatie/20130618/regeling-rooster-en-toegestane/2015#par13

Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2015 Bron: https://www.examenblad.nl/publicatie/20130618/regeling-rooster-en-toegestane/2015#par13 Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2015 Bron: https://www.examenblad.nl/publicatie/20130618/regeling-rooster-en-toegestane/2015#par13 1. Wat is er anders in 2015? Op verzoek van de examenkandidaat

Nadere informatie

Aan de eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo en hun ouder(s)/verzorger(s. 's-hertogenbosch, 18 april 2017

Aan de eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo en hun ouder(s)/verzorger(s. 's-hertogenbosch, 18 april 2017 Aan de eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo en hun ouder(s)/verzorger(s 's-hertogenbosch, 18 april 2017 Betreft: Centraal Examen Geachte ouder(s)/verzorger(s), Beste leerling, Op woensdag 10 mei 2017

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Centraal Examen 2019 HAVO

Centraal Examen 2019 HAVO Centraal Examen 2019 HAVO Rooster Tijdvak 1: Dag Tijd Vak Donderdag 9 mei 13:30-16:30 Wiskunde A en B Vrijdag 10 mei 09:00-11:30 Duits 13:30-16:30 Management en Organisatie Maandag 13 mei 09:00-12:00 Geschiedenis

Nadere informatie

Centraal Examen 2019 VWO

Centraal Examen 2019 VWO Centraal Examen 2019 VWO Rooster Tijdvak 1: Dag Tijd Vak Donderdag 9 mei 09:00-12:00 Grieks 13:30-16:30 Scheikunde Vrijdag 10 mei 13:30-16:30 Nederlands Maandag 13 mei 09:00-12-00 Geschiedenis 13:30-16:30

Nadere informatie

woordenboek Nederlands (zie 3.2) - goedgekeurd informatieboek: Binas 6 e editie of Sciencedata

woordenboek Nederlands (zie 3.2) - goedgekeurd informatieboek: Binas 6 e editie of Sciencedata Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens vo in 2018, van 27 juni 2016, nummer CvTE-16.01424. In lijn met

Nadere informatie

Informatie over het. Centraal Schriftelijk Eindexamen

Informatie over het. Centraal Schriftelijk Eindexamen Informatie over het Centraal Schriftelijk Eindexamen 2017 2018 Het Centraal Schriftelijk Eindexamen staat voor de deur. Hierbij informatie over dat eindexamen In dit informatieboekje tref je aan: Een overzicht

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

In lijn met de wijzigingsregeling van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 4.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht.

In lijn met de wijzigingsregeling van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 4.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht. Bijlage 1B bij de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE-14.01696 In lijn met de wijzigingsregeling van

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

In lijn met de wijzigingsregeling van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 4.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht.

In lijn met de wijzigingsregeling van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 4.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht. Bijlage 1B bij de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE-14.01696 In lijn met de wijzigingsregeling van

Nadere informatie

Informatiegids examens havo vwo

Informatiegids examens havo vwo Informatiegids examens 2019 havo vwo Aan de examenkandidaten van havo 5 en vwo 6 Hoogezand, maart 2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de informatiegids voor het Centraal Eindexamen 2019. Hierin staat

Nadere informatie

Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s).

Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). . Oegstgeest, april 2018 Betreft: informatie eindexamen. Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze

Nadere informatie

Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s).

Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). . Oegstgeest, april 2017 Betreft: informatie eindexamen. Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 dinsdag 16 april Jullie krijgen je cijferlijst. Je moet deze lijst goed controleren. Als alle cijfers en de andere gegevens in orde zijn en zet je je handtekening eronder en levert de cijferlijst in bij

Nadere informatie

woordenboek Nederlands (zie 3.2)

woordenboek Nederlands (zie 3.2) Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens vo in 2019, van 26 juni 2017, nummer CvTE-17.01277. In lijn met

Nadere informatie

In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje.

In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje. Aan de examenkandidaten en hun ouders Amsterdam, april 2016 Beste eindexamenkandidaten, geachte ouders / verzorgers In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje. In dit boekje

Nadere informatie

centrale examens vwo 2019

centrale examens vwo 2019 centrale examens vwo 2019 Dit document biedt informatie over alles wat er komt kijken bij de centrale examens. Deze informatie vind je ook op de website van het Hermann Wesselink College. Bij vragen over

Nadere informatie

Regeling toegestane hulpmiddelen. Staatsexamens vmbo, havo en vwo

Regeling toegestane hulpmiddelen. Staatsexamens vmbo, havo en vwo Regeling toegestane hulpmiddelen Staatsexamens vmbo, havo en vwo 2010 Inhoudsopgave 1. Basispakket hulpmiddelen... 3 2. Vakspecifieke hulpmiddelen examen algemene vakken vmbo in 2010... 3 3. Nadere regels

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

Eindexamen 2017 VWO 6

Eindexamen 2017 VWO 6 Eindexamen 2017 VWO 6 Van 10 mei tot en met 23 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Afronding

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2019 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2017 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2017 INHOUD Inleiding 2 Regels en afspraken 2 Gebruik hulpmiddelen bij het centraal examen 5 Belangrijke data in 2017 7 Zaken

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2018 mavo 2 Hoogezand, maart 2018 Beste leerlingen, Het schooljaar voor de examenklassen schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het

Nadere informatie

Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze periode.

Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze periode. Oegstgeest, april 2016 Betreft: informatie eindexamen. Aan de leerlingen van 5HAVO en 6VWO en hun ouder(s)/verzorger(s). Vlak voor het eindexamen willen we je informeren over de gang van zaken rond deze

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

examenkandidaten en hun ouders informatie Centraal Examen Eindhoven, 19 april 2018 Beste examenkandidaten, beste ouders/verzorgers,

examenkandidaten en hun ouders informatie Centraal Examen Eindhoven, 19 april 2018 Beste examenkandidaten, beste ouders/verzorgers, Aan: kenmerk: betreft: eamenkandidaten en hun ouders RND20180419/216 informatie Centraal Eamen Eindhoven, 19 april 2018 Beste eamenkandidaten, beste ouders/verzorgers, Hierbij het cijferoverzicht van het

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2016

OP WEG NAAR HET DIPLOMA. Exameninstructie 2016 OP WEG NAAR HET DIPLOMA Exameninstructie 2016 inhoudsopgave 1. Afronding van het schoolexamen 3 2. De gang van zaken rond het centraal examen 3 3. Data centraal schriftelijk examen mavo, eerste en tweede

Nadere informatie

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2019 Van 9 mei tot en met 22 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@stichtinglvo.nl Gym: s.engbersen@stichtinglvo.nl Examensecretaris: h.krekels@stichtinglvo.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2019 mavo 2 Hoogezand, april 2019 Beste leerling, Het schooljaar schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het examen succesvol af te

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2017 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Regeling toegestane hulpmiddelen. Staatsexamens vmbo, havo en vwo

Regeling toegestane hulpmiddelen. Staatsexamens vmbo, havo en vwo Regeling toegestane hulpmiddelen Staatsexamens vmbo, havo en vwo 2007 Toegestane hulpmiddelen bij de examens vmbo, havo en vwo Toegestaan wil zeggen: er wordt van uitgegaan dat de kandidaat, zowel bij

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2019 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2019 - 1 - Donderdag 9 mei beginnen de centrale examens. Deze worden voornamelijk afgenomen in de gymnastieklokalen. In dit

Nadere informatie

centrale examens vmbo-t 2019

centrale examens vmbo-t 2019 centrale examens vmbo-t 2019 Dit document biedt informatie over alles wat er komt kijken bij de centrale examens. Deze informatie vind je ook op de website van het Hermann Wesselink College. Bij vragen

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2016 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Informatieboekje examens havo - vwo

Informatieboekje examens havo - vwo Informatieboekje examens 2018 havo - vwo Aan de examenkandidaten van havo 5 en vwo 6 Hoogezand, maart 2018 Beste examenkandidaten, Hierbij ontvangen jullie de informatiegids voor het Centraal Eindexamen

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2017

CENTRAAL EXAMEN 2017 1 CENTRAAL EXAMEN 2017 Instructie voor het Centraal Examen 2017 Beste zesdeklassers, In dit boekje vind je de laatste aanwijzingen die van belang zijn in de examenperiode. Lees alles nog eens goed door.

Nadere informatie

Belangrijke data laatste periode mavo 4

Belangrijke data laatste periode mavo 4 Belangrijke data laatste periode mavo 4 Beste leerling, We gaan nu de laatste fase van het examenjaar in en daarom zetten we voor jullie alle belangrijke gegevens nog even op een rijtje. 11 t/m 15 april

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2015

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2015 dinsdag 21 april Mavo: Jullie krijgen twee cijferlijsten mee naar huis. Je moet deze lijst goed controleren. Je levert één door je ouders getekende cijferlijst woensdag 22 april weer in bij je mentor.

Nadere informatie

Centraal Examen 2 e tijdvak HAVO 5 en VWO 6. Leerlingeneditie

Centraal Examen 2 e tijdvak HAVO 5 en VWO 6. Leerlingeneditie Centraal Examen 2 e tijdvak 2017 HAVO 5 en VWO 6 Leerlingeneditie Beste leerlingen, Hierbij ontvangen jullie het draaiboek van de eindexamens, 2 e tijdvak. Veel succes toegewenst! Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 LEERLINGENINSTRUCTIE

CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 LEERLINGENINSTRUCTIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 LEERLINGENINSTRUCTIE Jan van Egmond Lyceum Hoornselaan 10 1442 AX Purmerend Tel.: 0299-421274 Fax: 0299-430707 Attentie Calamiteitenplan Voor eventualiteiten waarbij de geheimhouding

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN. VMBO Daaf Gelukschool

INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN. VMBO Daaf Gelukschool INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN VMBO Daaf Gelukschool Haarlem, maart 2019 INHOUD Beste eindexamenkandidaten,... 3 DATALIJST 2019... 4 Extra informatie... 5 Overige regels examen... 6 ROOSTER

Nadere informatie

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing Examenboekje havo en vwo 2019 Inhoud 1 Planning van de laatste weken van de examenklassen 2 Rooster centraal examen 2019, havo en vwo 3 Het centraal examen 4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Zwolle, 21 april Aan de examenkandidaten van Beste examenkandidaten,

Zwolle, 21 april Aan de examenkandidaten van Beste examenkandidaten, Zwolle, 21 april 2016 Aan de examenkandidaten van 2016 Beste examenkandidaten, Om ervoor te zorgen dat bij het centraal examen op organisatorisch gebied alles goed verloopt, vragen wij jullie zeer goed

Nadere informatie

Centraal Examen 2018 EXAMENKANDIDATEN

Centraal Examen 2018 EXAMENKANDIDATEN VSC Centraal Examen 2018 EXAMENKANDIDATEN Wil je deze informatie die betrekking heeft op het komend examen aandachtig doorlezen en goed bewaren? Mocht je vragen hebben, neem dan zo snel mogelijk contact

Nadere informatie

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld.

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld. Onderwerp: examen 2017 1. Wie nog een toets van de derde periode in moet halen of over moet doen, doet dit voor of op VRIJDAG 7 APRIL 2017. Je maakt hiervoor een afspraak met de desbetreffende docent.

Nadere informatie

Informatiegids examens 2014

Informatiegids examens 2014 Informatiegids examens 2014 Maart 2014 HAVO / VWO Aan de examenkandidaten van HAVO-5 en VWO-6 Hoogezand, maart 2014 Beste examenkandidaten, Hierbij ontvangen jullie de informatiegids voor het Centraal

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 Dit examendraaiboek is te vinden op de Examenwebsite van de Huizermaat: https://gsf.nl/mijnsghuizermaat/ PTA en examens-> Examens -> Examendraaiboek leerlingen vrijdag 5 april Deze dag wordt de uitslag

Nadere informatie

INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 VWO

INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 VWO INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 VWO INHOUD: De examendata Datalijst examenkandidaten De instructie centraal examen Plattegrond van de examenzaal Bijlage 1 Overzicht inleveren hulpmiddelen Bijlage

Nadere informatie

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten. Schooljaar

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten. Schooljaar COMPAEN VMBO Spoorboekje voor alle Basis Beroeps examenkandidaten Schooljaar 2017-2018 Overzicht april - juni 2018 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht activiteiten april

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2018

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2018 Dit examendraaiboek is te vinden op de Examenwebsite van de Huizermaat: https://gsf.nl/mijnsghuizermaat/ PTA en examens-> Examens -> Examendraaiboek leerlingen maandag 16 april Deze dag wordt de uitslag

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2018 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2018 - 1 - Maandag 14 mei beginnen de centrale examens. Deze worden voornamelijk afgenomen in de gymnastieklokalen. In dit

Nadere informatie

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl Informatie Centraal Schriftelijk Eindexamen mavo/vmbo-tl Schooljaar 2012-2013 Beste examenkandidaten, Op dinsdag 13 mei start de examenperiode. Om te zorgen dat de komende periode goed verloopt hebben

Nadere informatie

2A. Lijst met hulpmiddelen havo (programma s vernieuwde profielen) 2010 per vak

2A. Lijst met hulpmiddelen havo (programma s vernieuwde profielen) 2010 per vak Bijlage 2B (behorend bij Rooster en toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens vwo, havo en vmbo in 2010 van 24 juni 2008, CEVO-08.0941) Hulpmiddelen havo en

Nadere informatie

Examenvoorlichting 5 havo dinsdag 14 april 2015. Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom!

Examenvoorlichting 5 havo dinsdag 14 april 2015. Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom! Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom! 1 Nog 27 dagen tot het Centraal Examen! Schema ( zie ook examenblad.nl / het informatieboekje/ de website, daarop is ook deze presentatie te vinden): Je krijgt dit

Nadere informatie

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018 Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018 1 / 8 Bewaar dit boekje goed! Laat het ook je ouders/verzorgers lezen! Heeft de school het juiste telefoonnummer? Bij ieder examen ligt je schoolpas zichtbaar

Nadere informatie

In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken.

In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken. Aan de leerlingen van de zesde klas Amsterdam, 9 april 2019 Beste eindexamenkandidaat, In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken. De uitwisseling

Nadere informatie

Lesdagen Donderdag 16 april, vrijdag 17 april, donderdag 23 april en vrijdag 24 april zijn reguliere lesdagen.

Lesdagen Donderdag 16 april, vrijdag 17 april, donderdag 23 april en vrijdag 24 april zijn reguliere lesdagen. Aan de eindexamenkandidaten havo Zaandam, april 2015 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO Inhoud 1. Algemene informatie 2. Gedragsregels 3. Toegestane hulpmiddelen bij de Centrale Examens 4. Examennummers 5. Examenrooster 6. Belangrijke data 7.

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2016

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2016 Dit examendraaiboek is te vinden op de Examenwebsite van de Huizermaat: http://www.huizermaat.nl/ PTA en examens-> Examens -> Examendraaiboek leerlingen dinsdag 19 april Mavo: Tijdens het mentoruur gaan

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

Examenbijeenkomst Charles de Foucauld Mavo

Examenbijeenkomst Charles de Foucauld Mavo Examenbijeenkomst 2016 Charles de Foucauld Mavo Agenda Welkom Belangrijke data Vragenronde 1 Procedures Vragenronde 2 Na de examens Vragenronde 3 Belangrijke data: Examens Tijdvak 1 VAK EXAMEN FA vrijdag

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Hoorn, juni 2012 Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Voor wie is het tweede tijdvak bestemd? Het

Nadere informatie

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten. Schooljaar

COMPAEN VMBO. Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten. Schooljaar COMPAEN VMBO Spoorboekje voor alle Kader Beroeps examenkandidaten Schooljaar 2017-2018 Overzicht april - juni 2018 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht activiteiten april

Nadere informatie

Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten. Informatiebulletin. Centraal Examen 2018

Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten. Informatiebulletin. Centraal Examen 2018 Aan Kopie aan Van : Examenkandidaten : Directie Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten : D.J. de Jong, Examensecretaris Datum : maart 2018 Informatiebulletin

Nadere informatie

EXAMENTRAINING... 3 STEMPELKAART EXAMENTRAINING... 4. EXAMENROOSTER HAVO 1e TIJDVAK... 5. EXAMENROOSTER VWO 1e TIJDVAK... 6

EXAMENTRAINING... 3 STEMPELKAART EXAMENTRAINING... 4. EXAMENROOSTER HAVO 1e TIJDVAK... 5. EXAMENROOSTER VWO 1e TIJDVAK... 6 Aan de examenkandidaten van HAVO-5 en VWO-6 Hoogezand, maart 2013 Beste examenkandidaten, Hierbij ontvangen jullie de informatiegids voor het Centraal Eindexamen 2013. Inhoudsopgave EXAMENTRAINING... 3

Nadere informatie

REGELING TOEGESTANE HULPMIDDELEN VMBO, HAVO EN VWO

REGELING TOEGESTANE HULPMIDDELEN VMBO, HAVO EN VWO In lijn met de wijzigingsregelingen van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 3.4, 3.5, 4.2 en 7.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht. In lijn met de wijzigingsregeling

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2016 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2016 INHOUD Inleiding 2 Regels en afspraken 2 Gebruik hulpmiddelen bij het centraal examen 5 Belangrijke data in 2016 7 Zaken

Nadere informatie

Het Centraal Examen is van donderdag 12 t/m dinsdag 26 mei a.s. en vindt plaats in de gymzalen aan de Onderbouw.

Het Centraal Examen is van donderdag 12 t/m dinsdag 26 mei a.s. en vindt plaats in de gymzalen aan de Onderbouw. Aan de leerlingen van H5 en A6 Krommenie, april 2016 Beste meisjes en jongens, De herkansingen zijn gemaakt. Het Centraal Examen (CE) staat voor de deur. Ter voorbereiding op het Centraal Examen krijgen

Nadere informatie

welkom exameninstructie HAVO/VWO 2017

welkom exameninstructie HAVO/VWO 2017 welkom exameninstructie HAVO/VWO 201 1 onderwerpen Informatie examenlocatie Examenrooster Belangrijke data Hulpmiddelen faalangstformulier cijfers 2 examenlocatie BV 19 mei lokaal 114! 3 onderwerpen Informatie

Nadere informatie

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei Frans. Woensdag 13 mei Nederlands. Geschiedenis Engels

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei Frans. Woensdag 13 mei Nederlands. Geschiedenis Engels Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei 13.30 15.30 Frans Woensdag 13 mei 13.30 15.30 Nederlands Maandag 18 mei 09.00 11.00 13.30 15.30 Geschiedenis Engels Dinsdag 19 mei 09.00 11.00 13.30 15.30

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2016 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen havo-5 maart 2016 INHOUD Inleiding 2 Regels en afspraken 2 Gebruik hulpmiddelen bij het centraal examen 5 Belangrijke data in 2016 6 Zaken

Nadere informatie

Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens vo 2021.

Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens vo 2021. Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens vo 2021. Hulpmiddelen havo en vwo 2021 1. Wat is anders in 2021 Bij het centraal examen aardrijkskunde

Nadere informatie

Centraal Examen en afsluiting schoolexamen 2019

Centraal Examen en afsluiting schoolexamen 2019 Instructie Centraal Examen en afsluiting schoolexamen 2019 voor de kandidaten vwo OPMERKINGEN: 1. Deze instructie goed doorlezen. 2. De kandidaten dienen op tijd, d.w.z. uiterlijk 15 minuten voor aanvang

Nadere informatie

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019 Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019 1 / 8 Bewaar dit boekje goed! Laat het ook je ouders/verzorgers lezen! Heeft de school het juiste telefoonnummer? Bij ieder examen ligt je schoolpas zichtbaar

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO Inhoud 1. Algemene informatie 2. Gedragsregels 3. Toegestane hulpmiddelen bij de Centrale Examens 4. Examennummers 5. Examenrooster 6. Belangrijke data 7.

Nadere informatie

Vooraf Als je nog geen kopie van je ID hebt ingeleverd, doe dat dan onmiddellijk!!

Vooraf Als je nog geen kopie van je ID hebt ingeleverd, doe dat dan onmiddellijk!! Aan: Alle examenkandidaten Betreft: informatie en instructies centraal examen Datum: 07 april 2016 Beste kandidaten, In deze brief vind je de instructies met betrekking tot het centraal examen en alle

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

De volgende zaken zijn belangrijk voor de afronding van het schoolexamen.

De volgende zaken zijn belangrijk voor de afronding van het schoolexamen. Aan de eindexamenkandidaten vwo Zaandam, april 2015 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018

Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018 april 2018 Beste examinandi examinandaeque, Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018 1. rooster centraal examen 2018 2. instructies voor het CE 3. lijst van toegestane

Nadere informatie

Organisatie Centraal Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Eindexamen 2018 vmbo basisberoepsgerichte leerweg kaderberoepsgerichte leerweg gemengde/theoretische leerweg Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat,

Nadere informatie

Informatiegids examens 2015. Maart 2015

Informatiegids examens 2015. Maart 2015 Informatiegids examens 2015 Maart 2015 Aan de examenkandidaten van HAVO-5 en VWO-6 Hoogezand, maart 2015 Beste examenkandidaten, Hierbij ontvangen jullie de informatiegids voor het Centraal Eindexamen

Nadere informatie

VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N. Schooljaar 2015-2016. leerlingen

VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N. Schooljaar 2015-2016. leerlingen VMBO KB GL TL HAVO R E G E L I N G E N R O N D HET C E N T R A A L SCHRIFTELIJK EINDE X A M E N Schooljaar 2015-2016 leerlingen s Gravendreef College Klaas Voskuildreef 135 2492 JJ Den Haag Inhoudsopgave

Nadere informatie

REGELING TOEGESTANE HULPMIDDELEN VMBO, HAVO EN VWO

REGELING TOEGESTANE HULPMIDDELEN VMBO, HAVO EN VWO Gewijzigd op 13 oktober. Bij 2 Hulpmiddelen vmbo: toegevoegd bij muziek dat een computer door de organisatie wordt geleverd. Bij 4.2 Computer: laptopgebruik alleen toegestaan na toestemming van DUO Examendiensten.

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie