examenkandidaten en hun ouders informatie Centraal Examen Eindhoven, 19 april 2018 Beste examenkandidaten, beste ouders/verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "examenkandidaten en hun ouders informatie Centraal Examen Eindhoven, 19 april 2018 Beste examenkandidaten, beste ouders/verzorgers,"

Transcriptie

1 Aan: kenmerk: betreft: eamenkandidaten en hun ouders RND /216 informatie Centraal Eamen Eindhoven, 19 april 2018 Beste eamenkandidaten, beste ouders/verzorgers, Hierbij het cijferoverzicht van het afgelegde schooleamen. Gelieve de cijfers direct na ontvangst te controleren en bij twijfel aan de juistheid van één of meer cijfers dit direct (doch uiterlijk zaterdag 21 april om uur) met toelichting wat er onjuist zou zijn via door te geven aan de secretaris eindeamens. Mailadres: Bijgevoegd is een rooster van de eerste eamenperiode (bijlage 1), de norm voor slagen zoals die geldt bij de eindeamens volgens de Vernieuwde Tweede Fase (bijlage 2) en een overzicht van de hulpmiddelen die bij de diverse eamenzittingen gebruikt mogen worden (bijlage 3). Graag ook aandacht voor de volgende punten: - Het verdient dringend aanbeveling vóór aanvang van het centraal eamen nog eens door te nemen welke gedragsregels er gelden bij de eamenzittingen (zie bijlage IV van het eamenreglement). In dit verband wordt ook nog eens de aandacht gevestigd op artikel 6 van dit reglement (bladzijde 6 en 7), waarin de mogelijke consequenties van onregelmatigheden bij het eamen worden opgesomd. Het reglement is op de website van school te vinden onder het kopje leerlingen bij eamens. - Woordenboeken die bij het eamen gebruikt worden, moeten, behalve bij Latijn en Grieks, door de leerling worden meegebracht. Alleen boeken waarin niets is veranderd of bijgeschreven mogen gebruikt worden. Controleer de boeken zelf uitgebreid hierop. Ten aanzien van de bekendmaking van de uitslag geldt het volgende: De gegevens nodig voor de vaststelling van de voorlopige eamenuitslag worden op woensdag 13 juni op school verwacht. Alle kandidaten worden die dag tussen en uur door hun mentor telefonisch op de hoogte gesteld van de uitslag. Wie niet telefonisch te bereiken is, kan tussen en uur zelf contact opnemen met de school. Op diezelfde dag, woensdag 13 juni, worden vanaf 18.30u de (nog) niet geslaagden en om 19.00u de geslaagden op school verwacht om de voorlopige cijferlijst van hun mentor in ontvangst te nemen. De uitreiking van de voorlopige cijferlijst zal vanaf 19u een feestelijk tintje krijgen. Die avond is er ook gelegenheid om met je mentor te overleggen over de keuze van een eventuele herkansing. Op vrijdag kun je hierover, indien nodig, met je vakdocent overleggen en een afspraak maken om het eamen van je herkansingsvak in te zien.

2 Ongeacht de voorlopige uitslag heeft elke kandidaat recht op een herkansing van het centraal eamen in één vak. Zij die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, moeten dat uiterlijk donderdag 14 juni vóór uur laten weten, door inlevering van het daartoe op 13 juni uit te reiken formulier. De herkansing wordt afgelegd in de 2e eamenperiode op maandag 18, dinsdag 19 juni en woensdag 20 juni. Kandidaten die in de eerste eamenperiode één of meerdere eamenzittingen gemist hebben, mogen op die drie dagen de gemiste zitting(en) inhalen. Het maimum is altijd 2 eamens per dag. Een kandidaat die in de 2 e eamenperiode (een) eamen(s) moet inhalen, kan, naar keuze, in diezelfde 2 e eamenperiode een herkansing doen voor een al in tijdvak 1 gemaakt eamen. Een andere mogelijkheid is om van het recht op herkansing gebruik te maken in de 3 e eamenperiode, in augustus via de staatseamencommissie. De officiële diploma-uitreiking zal voor alle geslaagden op school plaatsvinden op vrijdag 6 juli vanaf uur, kort na bekend worden van de uitslag van de tweede eamenperiode. Het eacte programma zal tijdig bekend gemaakt worden. Mocht de datum van de diploma-uitreiking tot onoverkomelijke problemen leiden, bijvoorbeeld wegens verblijf in het buitenland, neemt u dan vooraf contact op met de heer Renders. Eamenwerk kan na de vaststelling van de uitslag (onder toezicht van een vertegenwoordiger van de school) door de kandidaat, desgewenst bijgestaan door een ouder/verzorger, worden ingezien. Het maken van foto s of kopieën is niet toegestaan. De werkstukken worden bewaard tot Kerstmis Daarna worden ze vernietigd. Tot slot: veel succes bij het eindeamen! Met vriendelijke groeten dhr. J. Renders, secretaris eindeamens P.S. Een dringend verzoek aan de eamenkandidaten om boeken van de mediatheek die nog in hun bezit zijn zo spoedig mogelijk in te leveren!

3 ROOSTER CENTRAAL EXAMEN Bijlage 1 HAVO 2018, eerste tijdvak. DATUM TIJD VAK LOCATIE Maandag 14 mei natuurkunde Dinsdag 15 mei uur geschiedenis Engels Donderdag 17 mei Nederlands studiecentrum Vrijdag 18 mei uur Duits economie Dinsdag 22 mei uur aardrijkskunde Frans Woensdag 23 mei kunst M&O studiecentrum Donderdag 24 mei wiskunde-a wiskunde-b Vrijdag 25 mei scheikunde Maandag 28 mei biologie Woensdag 30 mei *) Rekentoets 3F Studiecentrum *) Alleen aangemelde leerlingen. Info over hoe/wanneer aan te melden volgt in mei.

4 VWO 2018, eerste tijdvak. DATUM TIJD VAK LOCATIE Maandag 14 mei wiskunde-a wiskunde-a (bezem) wiskunde-b Dinsdag 15 mei uur geschiedenis Frans Woensdag 16 mei uur Engels Donderdag 17 mei Latijn scheikunde Vrijdag 18 mei filosofie Nederlands studiecentrum Dinsdag 22 mei uur Duits biologie Woensdag 23 mei Grieks economie Donderdag 24 mei aardrijkskunde natuurkunde Vrijdag 25 mei M&O Maandag 28 mei kunst studiecentrum Woensdag 30 mei *) uur Rekentoets 3F studiecentrum *) Alleen aangemelde leerlingen. Info over hoe/wanneer aan te melden volgt in mei.

5 Bijlage 2 NORM VOOR SLAGEN BIJ DE EXAMENS, ZOWEL HAVO ALS VWO Je bent geslaagd als: de rekentoets is afgelegd én de vakken ckv en lo met voldoende of goed zijn beoordeeld én het rekenkundig gemiddelde van de bij het centraal eamen behaalde cijfers ten minste 5,5 is én alle eindcijfers 6 of hoger zijn, of er één 5 is behaald en voor de overige vakken een 6 of hoger, of er één 4, óf twee 5, óf één 5 én één 4 is behaald en voor de overige vakken een 6 of hoger, waarbij het gemiddelde tenminste 6,0 is én er maimaal één 5 en geen 4 bij de vakken Nederlands, Engels en wiskunde A/ B behaald is. Cijfers voor maatschappijleer, levensbeschouwing, het profielwerkstuk (en op vwo ook ANW) maken deel uit van het combinatiecijfer. Met een eindcijfer van 3 of lager is de kandidaat afgewezen. Dit geldt ook voor het eindcijfer per onderdeel van het combinatiecijfer: bijvoorbeeld de kandidaat met een 3 voor maatschappijleer is afgewezen.

6 Bijlage 3 HULPMIDDELEN TOEGESTAAN BIJ DE CENTRALE EXAMENS 1. BASISPAKKET Bij alle vakken zijn toegestaan: schrijfmaterialen, inclusief millimeterpapier tekenpotlood blauw en rood kleurpotlood liniaal met millimeterverdeling passer geodriehoek vlakgum elektronisch rekenapparaat (géén grafische rekenmachine!, eisen zie bij 3) woordenboek Nederlands Schrijfpapier en kladpapier worden door school klaargelegd, de overige materialen moet je (als je ze bij een eamen wilt gebruiken) zelf meebrengen.

7 2. VAKSPECIFIEKE HULPMIDDELEN Bij een aantal vakken zijn nog andere hulpmiddelen toegestaan. Meestal is het niet mogelijk het eamen zonder die hulpmiddelen tot een goed einde te brengen. Hieronder volgt een opgave per vak, waarbij ook is aangegeven of de school ervoor zorgt of dat je het hulpmiddel zelf moet aanleveren. Zorg voor nieuwe batterijen in je grafische rekenmachine, of breng een setje reservebatterijen mee! Vakken: Hulpmiddelen: Door school verstrekt: Zelf mee te brengen: Frans Duits Engels woordenboek naar en van de vreemde taal Latijn/Grieks woordenboek + grammaticaoverzicht Aardrijkskunde Grote Bosatlas (54 e druk) Wiskunde A Grafische rekenmachine *) Roosterpapier in cm 2 Géén onderbouwrekenmachine Grafische rekenmachine *) Roosterpapier in cm 2 Géén onderbouwrekenmachine Wiskunde B Natuur-/Scheikunde Binasboek 6 e druk Geen grafische rekenmachine Biologie Binasboek 6 e druk Management & organisatie Geen grafische rekenmachine Economie Geen grafische rekenmachine *) Alleen toegestaan: - Casio: - F-9750GII met reset (niet toegestaan voor havo!) - F-9860Gll (SD) met eamenstand: OS 2.07 en hoger - F-CG20 met eamenstand: OS 2.01 en hoger - Teas Instruments: - TI84 plus (C) (SE) (niet toegestaan voor havo!) - TI-84 Plus T vanaf versie OS 5.1, de basisversie met LED lampje - TI-84 Plus CE-T vanaf versie OS TI-Nspire CX (alleen de versie zonder CAS) - Hewlett Packard: - HP Prime NB: op machines die over CAS-functionaliteiten beschikken, dient deze functionaliteit te worden geblokkeerd in de eamenstand. In machines met een SD-slot mag tijdens het CE geen SD-kaart zitten. Oudere typen zijn NIET toegestaan Verder geldt het volgende a. een grafische rekenmachine mag tijdens het eamen niet op het lichtnet worden aangesloten of met andere apparatuur worden verbonden; b. het is de kandidaat niet toegestaan tijdens het eamen gebruik te maken van de grafische rekenmachine van een andere kandidaat; c. het is niet toegestaan dat de kandidaat tegelijkertijd de beschikking heeft over twee grafische rekenmachines d. tijdens de centrale eamens wiskunde A en B dient het geheugen van de grafische rekenmachine te zijn geblokkeerd door de eamenstand, dan wel te zijn gewist door een reset van de gehele machine.

8 3. EISEN AAN REKENMACHINES (BASISPAKKET) Bij vakken zonder grafische rekenmachine is een machine met de basisbewerkingen voldoende. Meer bewerkingen zijn toegestaan, maar: Niet toegestaan is het gebruik van rekenmachines die: a. op het lichtnet moeten worden aangesloten b. tijdens het eamen opgeladen moeten worden c. geluidsoverlast veroorzaken d. zijn voorzien van schrijfrollen, alarminstallaties dan wel zend- en/of ontvangstmogelijkheden e. alfanumeriek zijn (d.w.z. dat er behalve cijfers ook letters kunnen worden ingetoetst) f. grafieken kunnen weergeven in het afleesvenster. Rekenmachines worden aan het begin van de zittingen gecontroleerd. De handleiding mag je niet meebrengen. Tijdens de zitting mag geen rekenmachine van een ander geleend worden! 4. SCHRIJFMATERIAAL Je moet zelf zorgen voor pennen (bij voorkeur blauw, eventueel zwart, geen vulpen/fijnschrijver maar balpen), potlood, gum en dergelijke. Neem voldoende reservemateriaal mee! N.B. - Het eamen mag, behoudens tekeningen, niet met potlood gemaakt worden. Gebruik van correctielak/tipp-e is niet toegestaan. - Vergeet je (gewone) rekenmachine niet bij de eamens aardrijkskunde, economie en biologie. Neem eventueel ook een reservemachine mee. - Je mag geen mobiele telefoon, smartwatch ipod, MP3-speler of iets dergelijks bij je hebben in de eamenzaal, ook niet als die uitgeschakeld is.

Eindhoven, 25 april 2013. Aan de eindexamenkandidaten havo5/vwo6 en hun ouders,

Eindhoven, 25 april 2013. Aan de eindexamenkandidaten havo5/vwo6 en hun ouders, Eindhoven, 25 april 2013 Aan de eindeamenkandidaten havo5/vwo6 en hun ouders, Hierbij het cijferoverzicht van het afgelegde schooleamen. Gelieve de cijfers direct na ontvangst te controleren en bij twijfel

Nadere informatie

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019 EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2019 Dit pakket bevat de volgende informatie: 1. Regels examen 2. Uitslag examen (diploma-uitreiking, vervolgopleiding): A geslaagd B extra vak C herkansing verplichte aanwezigheid

Nadere informatie

Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2016

Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2016 Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2016 De Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE- 14.01696.

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Hulpmiddelen havo en vwo 2016. Wat is er anders in 2016?

Pagina 1 van 7. Hulpmiddelen havo en vwo 2016. Wat is er anders in 2016? Bijlage 1B bij de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE-14.01696 Hulpmiddelen havo en vwo 2016 1. Wat

Nadere informatie

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017

EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017 EXAMENINSTRUCTIE KANDIDATEN 2017 Dit pakket bevat de volgende informatie: 1. Regels examen 2. Uitslag examen (diploma-uitreiking, vervolgopleiding): A geslaagd B extra vak C herkansing verplichte aanwezigheid

Nadere informatie

Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2015 Bron: https://www.examenblad.nl/publicatie/20130618/regeling-rooster-en-toegestane/2015#par13

Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2015 Bron: https://www.examenblad.nl/publicatie/20130618/regeling-rooster-en-toegestane/2015#par13 Bijlage 2: Toegestane hulpmiddelen havo en vwo 2015 Bron: https://www.examenblad.nl/publicatie/20130618/regeling-rooster-en-toegestane/2015#par13 1. Wat is er anders in 2015? Op verzoek van de examenkandidaat

Nadere informatie

woordenboek Nederlands (zie 3.2) - goedgekeurd informatieboek: Binas 6 e editie of Sciencedata

woordenboek Nederlands (zie 3.2) - goedgekeurd informatieboek: Binas 6 e editie of Sciencedata Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens vo in 2018, van 27 juni 2016, nummer CvTE-16.01424. In lijn met

Nadere informatie

In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken.

In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken. Aan de leerlingen van de zesde klas Amsterdam, 9 april 2019 Beste eindexamenkandidaat, In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken. De uitwisseling

Nadere informatie

Informatie over het. Centraal Schriftelijk Eindexamen

Informatie over het. Centraal Schriftelijk Eindexamen Informatie over het Centraal Schriftelijk Eindexamen 2017 2018 Het Centraal Schriftelijk Eindexamen staat voor de deur. Hierbij informatie over dat eindexamen In dit informatieboekje tref je aan: Een overzicht

Nadere informatie

welkom exameninstructie HAVO/VWO 2017

welkom exameninstructie HAVO/VWO 2017 welkom exameninstructie HAVO/VWO 201 1 onderwerpen Informatie examenlocatie Examenrooster Belangrijke data Hulpmiddelen faalangstformulier cijfers 2 examenlocatie BV 19 mei lokaal 114! 3 onderwerpen Informatie

Nadere informatie

In lijn met de wijzigingsregeling van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 4.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht.

In lijn met de wijzigingsregeling van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 4.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht. Bijlage 1B bij de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE-14.01696 In lijn met de wijzigingsregeling van

Nadere informatie

Regeling toegestane hulpmiddelen. Staatsexamens vmbo, havo en vwo

Regeling toegestane hulpmiddelen. Staatsexamens vmbo, havo en vwo Regeling toegestane hulpmiddelen Staatsexamens vmbo, havo en vwo 2010 Inhoudsopgave 1. Basispakket hulpmiddelen... 3 2. Vakspecifieke hulpmiddelen examen algemene vakken vmbo in 2010... 3 3. Nadere regels

Nadere informatie

Aan de eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo en hun ouder(s)/verzorger(s. 's-hertogenbosch, 18 april 2017

Aan de eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo en hun ouder(s)/verzorger(s. 's-hertogenbosch, 18 april 2017 Aan de eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo en hun ouder(s)/verzorger(s 's-hertogenbosch, 18 april 2017 Betreft: Centraal Examen Geachte ouder(s)/verzorger(s), Beste leerling, Op woensdag 10 mei 2017

Nadere informatie

In lijn met de wijzigingsregeling van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 4.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht.

In lijn met de wijzigingsregeling van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 4.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht. Bijlage 1B bij de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE-14.01696 In lijn met de wijzigingsregeling van

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN. VMBO Daaf Gelukschool

INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN. VMBO Daaf Gelukschool INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN VMBO Daaf Gelukschool Haarlem, maart 2019 INHOUD Beste eindexamenkandidaten,... 3 DATALIJST 2019... 4 Extra informatie... 5 Overige regels examen... 6 ROOSTER

Nadere informatie

SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016

SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016 SE 3 Dinsdag 12 januari t/m woensdag 20 januari 2016 Overzicht SE3 week (inclusief moment rekentoetsen) Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Dinsdag 12 januari

Nadere informatie

SE3. Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week

SE3. Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week SE3 Dinsdag 17 januari t/m dinsdag 24 januari 2017 Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Dinsdag 17 januari 8:20 10.00 Zorg en Welzijn 8:20

Nadere informatie

SE4. Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week

SE4. Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week SE4 Maandag 20 maart t/m vrijdag 24 maart 2017 Overzicht SE4 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE4 week Overzicht SE4 week Maandag 20 maart 8:20 10:00 Nsk2 (Scheikunde) 11:10 12:00

Nadere informatie

Centraal Examen 2015 Mededelingen

Centraal Examen 2015 Mededelingen Centraal Examen 2015 Mededelingen Openbaar Lyceum Zeist Blikkenburgerlaan 2 3703 CV Zeist T 030-6914518 F 030-6982180 E info@osgs.nl INHOUD Overzicht examentijden HAVO 3 Overzicht examentijden VWO 4 Reglement

Nadere informatie

In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje.

In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje. Aan de examenkandidaten en hun ouders Amsterdam, april 2016 Beste eindexamenkandidaten, geachte ouders / verzorgers In aanloop naar het Centraal Examen ontvangen jullie dit examenboekje. In dit boekje

Nadere informatie

woordenboek Nederlands (zie 3.2)

woordenboek Nederlands (zie 3.2) Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens vo in 2019, van 26 juni 2017, nummer CvTE-17.01277. In lijn met

Nadere informatie

SE 2. Woensdag 4 november t/m woensdag 11 november Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week

SE 2. Woensdag 4 november t/m woensdag 11 november Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week SE 2 Woensdag 4 november t/m woensdag 11 november 2015 Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week Overzicht SE2 week Woensdag 4 november 8:20 10:00 Nederlands 11:10

Nadere informatie

SE3. Dinsdag 16 januari t/m dinsdag 23 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week

SE3. Dinsdag 16 januari t/m dinsdag 23 januari Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week SE3 Dinsdag 16 januari t/m dinsdag 23 januari 2018 Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Dinsdag 16 januari 8:20 10.00 Engels 11:10 12:00 Natuurkunde

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 September 2015 Geachte ouders/verzorgers en examenkandidaten, Tijdens het vierde en het vijfde leerjaar HAVO wordt op een aantal momenten

Nadere informatie

welkom exameninstructie HAVO/VWO 2016

welkom exameninstructie HAVO/VWO 2016 welkom exameninstructie HAVO/VWO 201 1 onderwerpen Informatie examenlocatie Examenrooster Belangrijke data Hulpmiddelen faalangstformulier cijfers 2 examenlocatie 3 onderwerpen Informatie examenlocatie

Nadere informatie

SE3. MAANDAG 14 JANUARI t/m MAANDAG 21 JANUARI Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week

SE3. MAANDAG 14 JANUARI t/m MAANDAG 21 JANUARI Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week SE3 MAANDAG 14 JANUARI t/m MAANDAG 21 JANUARI 2019 Overzicht SE3 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE3 week Overzicht SE3 week Maandag 14 januari 08:20 10:00 Engels 11:10 12.50 Scheikunde

Nadere informatie

Examenvoorlichting 2019

Examenvoorlichting 2019 Examenvoorlichting 2019 Examenvoorlichting HAVO en VWO 2019 Slaagpercentage afgelopen jaren: gemiddeld slagen 8/9 van de 10 leerlingen. Wanneer jouw SE cijfers voldoende zijn mag je ervan uitgaan dat ook

Nadere informatie

2A. Lijst met hulpmiddelen havo (programma s vernieuwde profielen) 2010 per vak

2A. Lijst met hulpmiddelen havo (programma s vernieuwde profielen) 2010 per vak Bijlage 2B (behorend bij Rooster en toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens vwo, havo en vmbo in 2010 van 24 juni 2008, CEVO-08.0941) Hulpmiddelen havo en

Nadere informatie

Centraal Examen 2 e tijdvak HAVO 5 en VWO 6. Leerlingeneditie

Centraal Examen 2 e tijdvak HAVO 5 en VWO 6. Leerlingeneditie Centraal Examen 2 e tijdvak 2017 HAVO 5 en VWO 6 Leerlingeneditie Beste leerlingen, Hierbij ontvangen jullie het draaiboek van de eindexamens, 2 e tijdvak. Veel succes toegewenst! Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

SE2. Woensdag 1 november t/m woensdag 8 november Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week

SE2. Woensdag 1 november t/m woensdag 8 november Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week SE2 Woensdag 1 november t/m woensdag 8 november 2017 Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week Overzicht SE2 week Woensdag 1 november 8:20 10.00 Biologie 11:10 12:00

Nadere informatie

Centraal Examen 2019 HAVO

Centraal Examen 2019 HAVO Centraal Examen 2019 HAVO Rooster Tijdvak 1: Dag Tijd Vak Donderdag 9 mei 13:30-16:30 Wiskunde A en B Vrijdag 10 mei 09:00-11:30 Duits 13:30-16:30 Management en Organisatie Maandag 13 mei 09:00-12:00 Geschiedenis

Nadere informatie

SE2. DINSDAG 23 OKTOBER t/m DINSDAG 30 OKTOBER Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week

SE2. DINSDAG 23 OKTOBER t/m DINSDAG 30 OKTOBER Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week SE2 DINSDAG 23 OKTOBER t/m DINSDAG 30 OKTOBER 2018 Overzicht SE2 week Lokalenrooster Mededelingen Toegestane hulpmiddelen SE2 week Overzicht SE2 week Dinsdag 23 oktober 11:10 12:50 Economie 13:20 15.00

Nadere informatie

Het Centraal Examen is van donderdag 12 t/m dinsdag 26 mei a.s. en vindt plaats in de gymzalen aan de Onderbouw.

Het Centraal Examen is van donderdag 12 t/m dinsdag 26 mei a.s. en vindt plaats in de gymzalen aan de Onderbouw. Aan de leerlingen van H5 en A6 Krommenie, april 2016 Beste meisjes en jongens, De herkansingen zijn gemaakt. Het Centraal Examen (CE) staat voor de deur. Ter voorbereiding op het Centraal Examen krijgen

Nadere informatie

Centraal Examen 2015. Mededelingen

Centraal Examen 2015. Mededelingen Centraal Examen 2015 Mededelingen Schoonoord Doorn Frans van Dijklaan 2 3941 KD Doorn doorn.osgs.nl Tel.: 0343-412196 Fax: 0343-145008 INHOUD Overzicht examentijden VMBO/TL... 2 Reglement examenzaal...

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Hoorn, juni 2012 Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Voor wie is het tweede tijdvak bestemd? Het

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Regeling toegestane hulpmiddelen. Staatsexamens vmbo, havo en vwo

Regeling toegestane hulpmiddelen. Staatsexamens vmbo, havo en vwo Regeling toegestane hulpmiddelen Staatsexamens vmbo, havo en vwo 2007 Toegestane hulpmiddelen bij de examens vmbo, havo en vwo Toegestaan wil zeggen: er wordt van uitgegaan dat de kandidaat, zowel bij

Nadere informatie

REGELING TOEGESTANE HULPMIDDELEN VMBO, HAVO EN VWO

REGELING TOEGESTANE HULPMIDDELEN VMBO, HAVO EN VWO In lijn met de wijzigingsregelingen van 16 oktober 2015, nummer CvTE-15.02096, zijn in de paragraaf 3.4, 3.5, 4.2 en 7.1 met blauw gemarkeerde wijzigingen aangebracht. In lijn met de wijzigingsregeling

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018

Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018 april 2018 Beste examinandi examinandaeque, Hierbij ontvang je enige instructies en mededelingen voor het Centraal Examen 2018 1. rooster centraal examen 2018 2. instructies voor het CE 3. lijst van toegestane

Nadere informatie

Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten. Informatiebulletin. Centraal Examen 2018

Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten. Informatiebulletin. Centraal Examen 2018 Aan Kopie aan Van : Examenkandidaten : Directie Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten : D.J. de Jong, Examensecretaris Datum : maart 2018 Informatiebulletin

Nadere informatie

LANDSEXAMEN HAVO

LANDSEXAMEN HAVO Eamenprogramma WISKUNDE A H.A.V.O. LANDSEXAMEN HAVO 2018-2019 1 Het eindeamen Het eindeamen bestaat uit het centraal eamen en het commissie-eamen. Het centraal eamen wordt afgenomen in één zitting van

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019

CENTRAAL EXAMEN 2019 CENTRAAL EXAMEN 2019 LAATSTE VERSIE MAART 2019!!!! Informatie voor leerlingen van de Theoretische / gemengde leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen

Nadere informatie

LANDSEXAMEN HAVO

LANDSEXAMEN HAVO LANDSEXAMEN HAVO 2018-2019 Eamenprogramma WISKUNDE B (H.A.V.O.) 1 Het eindeamen Het eindeamen bestaat uit het centraal eamen en het commissie-eamen. Het centraal eamen wordt afgenomen in één zitting van

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN 2019 Havo 5

CENTRAAL EXAMEN 2019 Havo 5 CENTRAAL EXAMEN 2019 Havo 5 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 GEBRUIK VAN HULPMIDDELEN BIJ HET CE... 4 DYSLEXIEVERKLARING... 5 ZAKEN RONDOM HET EXAMEN... 6 I. Eindcijfers en uitslag van het examen...

Nadere informatie

Centraal Examen 2019 VWO

Centraal Examen 2019 VWO Centraal Examen 2019 VWO Rooster Tijdvak 1: Dag Tijd Vak Donderdag 9 mei 09:00-12:00 Grieks 13:30-16:30 Scheikunde Vrijdag 10 mei 13:30-16:30 Nederlands Maandag 13 mei 09:00-12-00 Geschiedenis 13:30-16:30

Nadere informatie

REGELING TOEGESTANE HULPMIDDELEN VMBO, HAVO EN VWO

REGELING TOEGESTANE HULPMIDDELEN VMBO, HAVO EN VWO Gewijzigd op 13 oktober. Bij 2 Hulpmiddelen vmbo: toegevoegd bij muziek dat een computer door de organisatie wordt geleverd. Bij 4.2 Computer: laptopgebruik alleen toegestaan na toestemming van DUO Examendiensten.

Nadere informatie

Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens vo 2021.

Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens vo 2021. Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens vo 2021. Hulpmiddelen havo en vwo 2021 1. Wat is anders in 2021 Bij het centraal examen aardrijkskunde

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 65447 22 november 2018 Regeling van het College voor Toetsen en Examens van 7 november 2018, nummer CvTE-18.01316, houdende

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2018 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2018 - 1 - Maandag 14 mei beginnen de centrale examens. Deze worden voornamelijk afgenomen in de gymnastieklokalen. In dit

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2019 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2019 - 1 - Donderdag 9 mei beginnen de centrale examens. Deze worden voornamelijk afgenomen in de gymnastieklokalen. In dit

Nadere informatie

Informatiegids examens havo vwo

Informatiegids examens havo vwo Informatiegids examens 2019 havo vwo Aan de examenkandidaten van havo 5 en vwo 6 Hoogezand, maart 2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de informatiegids voor het Centraal Eindexamen 2019. Hierin staat

Nadere informatie

INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 VWO

INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 VWO INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 VWO INHOUD: De examendata Datalijst examenkandidaten De instructie centraal examen Plattegrond van de examenzaal Bijlage 1 Overzicht inleveren hulpmiddelen Bijlage

Nadere informatie

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 Hieronder volgt een aantal zaken die de eindexamenkandidaten gedurende de periode van het schriftelijk gedeelte van het examen in de gaten

Nadere informatie

Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten. Informatiebulletin. Centraal Examen 2017

Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten. Informatiebulletin. Centraal Examen 2017 Aan Kopie aan Van : Examenkandidaten : Directie Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten : Dhr. T. Bosma, Secretaris Eindexamen Datum : maart

Nadere informatie

Latijn, Grieks Latijns resp. Grieks woordenboek (zie 3.3)

Latijn, Grieks Latijns resp. Grieks woordenboek (zie 3.3) Bijlage 1B behorende bij artikel 1 van de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens vo in 2020, van 25 juni 2018, nummer CvTE-18.00959. In lijn met

Nadere informatie

Belangrijke data laatste periode mavo 4

Belangrijke data laatste periode mavo 4 Belangrijke data laatste periode mavo 4 Beste leerling, We gaan nu de laatste fase van het examenjaar in en daarom zetten we voor jullie alle belangrijke gegevens nog even op een rijtje. 11 t/m 15 april

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 HAVO

INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 HAVO INFORMATIE OVER HET CENTRAAL EXAMEN 2019 HAVO INHOUD: De examendata Datalijst examenkandidaten De instructie centraal examen Plattegrond van de examenzaal Bijlage 1 Overzicht inleveren hulpmiddelen Bijlage

Nadere informatie

CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 LEERLINGENINSTRUCTIE

CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 LEERLINGENINSTRUCTIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 LEERLINGENINSTRUCTIE Jan van Egmond Lyceum Hoornselaan 10 1442 AX Purmerend Tel.: 0299-421274 Fax: 0299-430707 Attentie Calamiteitenplan Voor eventualiteiten waarbij de geheimhouding

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2016 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen havo-5 maart 2016 INHOUD Inleiding 2 Regels en afspraken 2 Gebruik hulpmiddelen bij het centraal examen 5 Belangrijke data in 2016 6 Zaken

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2016 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2016 INHOUD Inleiding 2 Regels en afspraken 2 Gebruik hulpmiddelen bij het centraal examen 5 Belangrijke data in 2016 7 Zaken

Nadere informatie

Centraal Examen Aan de leerlingen van H5 en A6

Centraal Examen Aan de leerlingen van H5 en A6 Aan de leerlingen van H5 en A6 Krommenie, april 2017 Beste meisjes en jongens, De herkansingen zijn gemaakt. Het Centraal Examen (CE) staat nu voor de deur. Ter voorbereiding hierop krijgen jullie van

Nadere informatie

Centraal Examen HAVO 5 en VWO 6. Leerlingeneditie

Centraal Examen HAVO 5 en VWO 6. Leerlingeneditie Centraal Examen 2017 HAVO 5 en VWO 6 Leerlingeneditie Beste leerlingen, Hierbij ontvangen jullie het draaiboek van de eindexamens, eerste tijdvak. Veel succes toegewenst! Met vriendelijke groet, J. Dierx

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

Examenvoorlichting 5 havo dinsdag 14 april 2015. Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom!

Examenvoorlichting 5 havo dinsdag 14 april 2015. Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom! Examenkandidaten uit 5 havo: Welkom! 1 Nog 27 dagen tot het Centraal Examen! Schema ( zie ook examenblad.nl / het informatieboekje/ de website, daarop is ook deze presentatie te vinden): Je krijgt dit

Nadere informatie

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl Informatie Centraal Schriftelijk Eindexamen mavo/vmbo-tl Schooljaar 2012-2013 Beste examenkandidaten, Op dinsdag 13 mei start de examenperiode. Om te zorgen dat de komende periode goed verloopt hebben

Nadere informatie

EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE

EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE EXAMENGIDS HAVO NAAM: EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE Eenhoornsingel 100 6216CW Maastricht 043 3541234 SPELREGELS VÓÓR, TIJDENS EN NA HET CENTRAAL EXAMEN 2017 EXAMENGIDS HAVO INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 3 2.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2017 GTL/HAVO/VWO Inhoud 1. Algemene informatie 2. Gedragsregels 3. Toegestane hulpmiddelen bij de Centrale Examens 4. Examennummers 5. Examenrooster 6. Belangrijke data 7.

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

Examen 2015. Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen 2015. Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2015 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2015 INHOUD Inleiding 2 Regels en afspraken 2 Gebruik hulpmiddelen bij het centraal examen 5 Belangrijke data in 2015 7 Zaken

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

Toegestane hulpmiddelen vmbo 2009 per vak

Toegestane hulpmiddelen vmbo 2009 per vak Toegestane hulpmiddelen vmbo 2009 per vak Alle vakken Alle leerwegen Basispakket, bestaande uit: - Schrijfmateriaal incl. millimeterpapier - tekenpotlood - blauw en rood kleurpotlood - liniaal met Millimeterverdeling

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Informatie m.b.t de examens Teamleider Bovenbouw K/TL J. van Mil Examen secretaris K. Bormans Teamleider Basis-LWOO M. Verbunt Programma van deze avond Programma School Examen

Nadere informatie

COMPAEN VMBO. Examenboekje voor examenkandidaten Theoretische leerweg. Schooljaar

COMPAEN VMBO. Examenboekje voor examenkandidaten Theoretische leerweg. Schooljaar COMPAEN VMBO Examenboekje voor examenkandidaten Theoretische leerweg Schooljaar 2017-2018 Overzicht april - juni 2018 1 Inhoudsopgave Blz. 2 Inhoudsopgave Blz. 2 Voorwoord Blz. 3 Overzicht activiteiten

Nadere informatie

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo

Examen Vechtdal College. Sector havo/vwo Examen 2017 Vechtdal College Sector havo/vwo voor alle leerlingen vwo-6 maart 2017 INHOUD Inleiding 2 Regels en afspraken 2 Gebruik hulpmiddelen bij het centraal examen 5 Belangrijke data in 2017 7 Zaken

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld.

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld. Onderwerp: examen 2017 1. Wie nog een toets van de derde periode in moet halen of over moet doen, doet dit voor of op VRIJDAG 7 APRIL 2017. Je maakt hiervoor een afspraak met de desbetreffende docent.

Nadere informatie

EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE

EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE EXAMENGIDS HAVO NAAM: EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE Eenhoornsingel 100 6216CW Maastricht 043 3541234 SPELREGELS VÓÓR, TIJDENS EN NA HET CENTRAAL EXAMEN 2016 1 EXAMENGIDS HAVO INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 3

Nadere informatie

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege

Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege Algemene regels schoolexamens d Oultremontcollege 2015 2016 Afdeling HAVO / VWO 1 ALGEMENE REGELS SCHOOLEXAMENS HAVO / VWO Voor u liggen de algemene regels schoolexamens en het PTA van 5 HAVO en 6 VWO

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsing en Afsluiting EXAMEN bestaat uit 1. SCHOOLEXAMEN (SE) (gedurende leerjaren 4 en 5) en 2. CENTRAAL EINDEXAMEN (CSE) einde leerjaar 5 Verschillen per vak 4 soorten 1. meeste vakken:

Nadere informatie

Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten. Informatiebulletin. Centraal Examen 2015

Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten. Informatiebulletin. Centraal Examen 2015 Aan Kopie aan Van : Examenkandidaten : Directie Afdelingsleiders / Mentoren mavo 4, havo 5 en vwo 6 Roosterkamer Administratie Onderwijsassistenten : Dhr. T. Bosma, Secretaris Eindexamen Datum : april

Nadere informatie

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing Examenboekje havo en vwo 2019 Inhoud 1 Planning van de laatste weken van de examenklassen 2 Rooster centraal examen 2019, havo en vwo 3 Het centraal examen 4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen

Nadere informatie

Theoretische Leerweg leerjaar 4

Theoretische Leerweg leerjaar 4 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 VMBO Theoretische Leerweg leerjaar 4 September 2015 Geachte ouders/verzorgers en examenkandidaten, Tijdens het derde en het vierde leerjaar wordt

Nadere informatie

Bij het centrale examen Engels GL/TL is het voorbeeld briefsjabloon geen toegestaan hulmiddel meer. Alle leerwegen Woordenboek Nederlands (zie 3.

Bij het centrale examen Engels GL/TL is het voorbeeld briefsjabloon geen toegestaan hulmiddel meer. Alle leerwegen Woordenboek Nederlands (zie 3. Bijlage 1A bij de Regeling toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2016 van 17 juni 2014, nummer CvE-14.01696 Hulpmiddelen vmbo 2016 1. Wat is er anders

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2019 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Eindexamen 2017 VWO 6

Eindexamen 2017 VWO 6 Eindexamen 2017 VWO 6 Van 10 mei tot en met 23 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Afronding

Nadere informatie

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 Hieronder volgt een aantal zaken die de eindexamenkandidaten gedurende de periode van het schriftelijk gedeelte van het examen in de gaten

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO

INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO INFORMATIEBOEKJE EXAMENJAAR 2018 GTL/HAVO/VWO Inhoud 1. Algemene informatie 2. Gedragsregels 3. Toegestane hulpmiddelen bij de Centrale Examens 4. Examennummers 5. Examenrooster 6. Belangrijke data 7.

Nadere informatie

REGELING CENTRAAL EXAMEN

REGELING CENTRAAL EXAMEN Uilenhof Oude Hoven 8 4205 AK Gorinchem REGELING CENTRAAL EXAMEN eerste en tweede tijdvak 2017 Kandidaten moeten zich beschikbaar houden tot en met de periode van de herkansing voor een mogelijk hernieuwd

Nadere informatie

Alle leerwegen Woordenboek Nederlands (zie 3.1)

Alle leerwegen Woordenboek Nederlands (zie 3.1) Bijlage 2A bij de Regeling rooster en toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens VO in 2015 van 18 juni 2013, nummer CvE-13.01726 Hulpmiddelen vmbo 2015 1.

Nadere informatie

EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE

EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE EXAMENGIDS HAVO NAAM: EX. NR: BONNEFANTEN COLLEGE Eenhoornsingel 100 6216CW Maastricht 043 3541234 SPELREGELS VÓÓR, TIJDENS EN NA HET CENTRAAL EXAMEN 2015 1 EXAMENGIDS HAVO INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 3

Nadere informatie

centrale examens vwo 2019

centrale examens vwo 2019 centrale examens vwo 2019 Dit document biedt informatie over alles wat er komt kijken bij de centrale examens. Deze informatie vind je ook op de website van het Hermann Wesselink College. Bij vragen over

Nadere informatie

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei Frans. Woensdag 13 mei Nederlands. Geschiedenis Engels

Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei Frans. Woensdag 13 mei Nederlands. Geschiedenis Engels Wanneer examen? Datum Tijd Vak Dinsdag 12 mei 13.30 15.30 Frans Woensdag 13 mei 13.30 15.30 Nederlands Maandag 18 mei 09.00 11.00 13.30 15.30 Geschiedenis Engels Dinsdag 19 mei 09.00 11.00 13.30 15.30

Nadere informatie