Infoavond voor verhuurders De geplande infoavond van 30 mei wordt verschoven naar een nader te bepalen datum in het najaar. Kotwijzer mei 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infoavond voor verhuurders De geplande infoavond van 30 mei wordt verschoven naar een nader te bepalen datum in het najaar. Kotwijzer mei 2017"

Transcriptie

1 Kotwijzer mei 2017 Deze maand in Kotwijzer Infoavond voor verhuurders Nieuwe website Huurcontracten en plaatsbeschrijvingen registreren Regelgeving individuele warmtemetingen Nieuwe kamermarkt in Leuven Belasting tweede verblijven of leegstand Inzameling zachte plastics Enquête brandveiligheid in studentenhuizen Brief van een tevreden huurder Academische kalender Infoavond voor verhuurders De geplande infoavond van 30 mei wordt verschoven naar een nader te bepalen datum in het najaar.

2 Nieuwe website Onze website ( werd in een nieuw fris jasje gestoken. Verhuurders én studenten kunnen nu nog gemakkelijker informatie terug vinden over studentenhuisvesting. Neem zeker eens een kijkje. Huurcontracten en plaatsbeschrijvingen registreren Sinds 01/01/2017 is het niet langer mogelijk om huurcontracten en plaatsbeschrijving via of fax te laten registreren (cf. Koninklijk besluit houdende regeling van de aanbieding op gedematerialiseerde wijze van onderhandse huurcontracten tot de formaliteit van de registratie). Hoe kan het dan wel? 1. Via internet Door gebruik te maken van de elektronische toepassing MyRent Burger op de website 2. Per post Het huurcontract in 3 exemplaren verzenden naar het bevoegde registratiekantoor. Dit hoeven geen originelen te zijn. 3. Aan het loket Het huurcontract in 3 exemplaren aanbieden aan het loket van het bevoegde registratiekantoor. Dit hoeven geen originelen te zijn. De contactgegevens van het registratiekantoor voor Leuven, Heverlee en Kessel-Lo zijn: Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie - RZ-Registratiekantoor - Registratiekantoor Leuven 2 - Philipssite 3A Bus Leuven

3 Regelgeving individuele warmtemetingen Eind vorig jaar brachten we u reeds op de hoogte over een aankomende regelgeving die het verplicht zou maken om individuele warmtemeters te voorzien in gebouwen met een centrale verwarmingsbron. Ondertussen werd deze regelgeving definitief goedgekeurd en is deze begin februari in werking getreden. Inhoudelijk kunnen wij in de definitieve regelgeving geen ingrijpende wijzigingen terugvinden ten opzichte van het ontwerp waarover wij u destijds berichtten. Ondertussen is er wel een meer uitgebreid artikel verschenen over deze regelgeving op de website ( van het Vlaams Energie Agentschap. Indien u bijkomende vragen heeft, verwijzen wij u graag door naar de Vlaamse Overheid. U kan hen telefonisch bereiken op het nummer 1700 of per via de website ( Nieuwe kamermarkt in Leuven U hebt het ongetwijfeld gemerkt, het landschap in Leuven is veranderd. Niet alleen door de initiatieven die de stad heeft genomen, zoals bv het nieuwe circulatieplan, maar ook door nieuwbouw van studentenhuisvesting. Sinds 2014 heeft de KU Leuven naar aanleiding van de jarenlange kamerschaarste geïnvesteerd in bijkomende studentenkamers. Terzelfdertijd werd er met de stad en met privé-investeerders samengezeten om deze schaarste aan studentenkamers weg te werken. Dit resulteerde in residenties met een samenwerkingsovereenkomst met de stad Leuven en de KU Leuven, de zogenaamde SWO-residenties. In deze residenties wordt 20% van de kamers verhuurd aan een sociaal tarief. Omdat de kamerschaarste door deze initiatieven is weggewerkt, zal de KU Leuven geen extra studentenkamers meer bouwen. De privé heeft de laatste jaren ook niet stilgezeten en heeft voornamelijk geïnvesteerd in kamers met privécomfort (kamers met eigen sanitair). Dit aanbod op de markt blijft nog relatief beperkt en is uiteraard veel duurder dan een gewone studentenkamer waar zeker nog heel wat vraag naar is. De huurprijzen zijn gestabiliseerd. Op basis van onze jaarlijkse contractenstudie hebben we vastgesteld dat de prijzen enkel gestegen zijn met de index wat vermoedelijk te verklaren is door een ontspanning op de kamermarkt. Het verhuurseizoen is gestart op 6 mei.

4 Belasting tweede verblijven of leegstand Als je in Leuven een kamer of studio verhuurt aan een student, betaal je een belasting op tweede verblijven indien er geen domiciliëring is op het adres (meestal is dat het geval voor studenten). Een tweede verblijf is een woongelegenheid in Leuven waarvoor er op 1 januari geen inschrijving is in de bevolkingsregisters (ook het vreemdelingen- of wachtregister) van de stad Leuven. De belasting bedraagt voor het aanslagjaar per tweede verblijf per jaar en is verschuldigd door de eigenaar van de woongelegenheid. De belasting wordt betaald voor het hele jaar, een vermindering is dus niet mogelijk indien een kamer een aantal maanden leeg staat. Voor vergunde kamers en studio's (met een maximum van 60m²) wordt de belasting verminderd tot 92,50 als het tweede verblijf wordt bewoond door een student. De eigenaar moet dan wel een bewijs van inschrijving in een onderwijsinrichting van voltijds dagonderwijs gedurende het schooljaar waarin 1 januari van het aanslagjaar valt, voorleggen. De belasting wordt verminderd tot 41 als de eigenaar van het verblijf een bewijs kan voorleggen dat het tweede verblijf betrokken wordt door een student die houder is van een studiebeurs. De belasting is niet verschuldigd bij een inschrijving in het wacht-, vreemdelingen- of bevolkingsregister op 1 januari van het aanslagjaar of wanneer een bijlage 33 voor buitenlandse grensstudenten wordt ingediend. In geval van verhuur aan niet-studenten raadt de stad de eigenaar aan de huurders aan te sporen tot domiciliëring. Weet dat een student zich in principe niet kan domiciliëren in de stad waar hij studeert. Meer info over deze regelgeving kan u nalezen in het Koninklijk Besluit van 16 juli 1992 betreffende de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister, B.S., Buitenlandse studenten die langer dan 3 maanden in Leuven verblijven, moeten zich wel inschrijven in het bevolkings- of vreemdelingenregister en vallen niet onder het belastingreglement tweede verblijven. Wat bij leegstand van een tweede verblijf? Een eigenaar krijgt een vrijstelling van belasting op de tweede verblijven voor een leegstaande woongelegenheid (leegstaand op 1 januari) indien er het jaar voordien gedurende ten minste 6 maanden een inschrijving in de bevolkingsregisters was of indien de woongelegenheid het jaar voordien als studentenhuisvesting werd aangewend. Het gebruik als studentenhuisvesting kan aangetoond worden via huurcontracten en bewijsstukken van inschrijving aan een onderwijsinrichting of een aangifte tweede verblijf van het voorbije jaar.

5 Een leegstaande woongelegenheid kan door de stad opgenomen worden in het leegstandsregister indien deze gedurende een termijn van ten minste 12 opeenvolgende maanden niet aangewend werd in overeenstemming met de woonfunctie. Zolang er geen opname is in het leegstandsregister, valt de woongelegenheid of de kamer onder de belasting op de tweede verblijven. Hoe gebeurt de opname in het leegstandsregister? Bij een vermoeden van leegstand wordt een administratieve akte opgesteld. De betrokkene kan deze administratieve akte van leegstand betwisten binnen de 30 dagen na ontvangst ervan. Als de betwisting niet wordt ingewilligd, wordt de woning of de kamer vanaf datum van de administratieve akte opgenomen in het leegstandsregister. Wat zijn de gevolgen van leegstand? Op woongelegenheden zoals kamers en studio s die opgenomen zijn in het leegstandsregister, wordt een forfaitaire belasting geheven. Voor 2017 bedraagt het basisbedrag van deze belasting per studio en 124 per kamer. Dit basisbedrag wordt bovendien vermenigvuldigd met het aantal jaren (plus 1) dat de woning of de kamer op de inventaris staat, waarbij het aantal jaren beperkt wordt tot 4. Hoe krijg ik een vrijstelling van de belasting leegstand? In een aantal gevallen kan de houder van het zakelijk recht gedurende een beperkte periode een vrijstelling krijgen van de belasting: Vrijstelling waarbij de woongelegenheid het enige bezit is; Vrijstelling voor een nieuwe houder van het zakelijk recht; Vrijstelling voor de woongelegenheid binnen een onteigeningsplan; Vrijstelling voor de woongelegenheid getroffen door een ramp; Vrijstelling voor de woongelegenheid die het onderwerp vormen van een gerechtelijke procedure; Vrijstelling voor de woongelegenheid waarvan de bodem verontreinigd is; Vrijstelling voor renovatie; Vrijstelling voor sociale woonprojecten; Vrijstelling voor woningen en kamers waarvoor een renovatiehuurcontract werd afgesloten met een sociaal verhuurkantoor; Vrijstelling voor woningen en kamers die door de stad in sociaal beheer zijn genomen.

6 Kan ik zelf leegstand melden? Op de website vind je een meldingsformulier waarmee je zelf leegstand kan melden. Ook via het aangifteformulier voor de belasting op de tweede verblijven kan je aangeven dat de woongelegenheid leegstaat. Hoe schrappen uit het leegstandsregister? Zodra een woning of kamer gedurende een termijn van ten minste zes opeenvolgende maanden terug bewoond is, kan de eigenaar de schrapping aanvragen bij de stad. Meer details en concrete informatie kan u nalezen in het belastingreglement: Website belasting tweede verblijven ( Website belastingen en retributies ( Meer info bij stad Leuven: Dienst financiën - Professor Van Overstraetenplein Leuven financien@leuven.be Inzameling zachte plastics Sinds midden vorig jaar haalt de intercommunale Ecowerf zachte plastics op in onze regio. De roze zak wordt daar veelvuldig voor gebruikt. Per 1 januari dit jaar haalt de reinigingsdienst van de Stad Leuven zes-wekelijks en telkens op vrijdag deur-aan-deur deze roze zakken op. Het succes is nu reeds gekend: veel burgers verzamelen een pak minder restafval en zelfs alleenstaanden hebben een volle roze zak om de zes weken ( We willen u als verhuurder daarom extra aanmoedigen om in uw studentenhuis ook zachte plastics in te zamelen. De recyclage resulteert in mooie producten zoals tuinmeubelen en stoeptegels. Meer informatie en de frequentie van de ophalingen van de roze zakken vindt u per deelgemeente op de afvalkalenders van Ecowerf ( Kot-kook-inspiratie Een bezorgdheid van onze adviseurs voor wooncultuur, milieu en mobiliteit is om onze studenten duurzaam, lekker en gezond te doen koken. Zo organiseerden ze tijdens de Dagen Zonder Vlees workshops en verzamelden deze 40 tips voor vegetarisch broodbeleg (

7 Het Green Office KU Leuven maakte met de collega-universiteiten een receptenboekje van/voor (kot)studenten dat u alvast hier digitaal kan doorbladeren ( Papieren exemplaren liggen ter beschikking aan het onthaal van Studentenvoorzieningen, Naamsestraat 80 in Leuven. Download via deze link de sorteerstickers ( print.pdf). Enquête brandveiligheid in studentenhuizen Jasper Cozijnsen, masterstudent Veiligheidswetenschappen Universiteit Antwerpen, doet voor zijn masterthesis onderzoek naar brandveiligheid in studentenhuizen. U kan hem hierbij helpen door een korte enquête in te vullen die slechts enkele minuten in beslag neemt. De resultaten worden anoniem verwerkt. De vragen gaan over het beleid rond brandveiligheid, wat u verwacht van de studenten in het kader hiervan en wat u er zelf over vindt. Mogen wij op uw medewerking rekenen? De enquête kan tot 19 mei ingevuld worden. Klik op de link of kopieer en plak de link in uw webbrowser: In naam van Jasper, hartelijk dank! Brief van een tevreden huurder Tijdens één van onze huisbezoeken werd deze brief aan ons overhandigd door een tevreden huurder: Geachte meneer, mevrouw, U leest hier een spontane, niet opgedragen, uit eigen overtuiging geschreven- brief om mijn ervaringen betreffende de toestand van dit kot te delen. Dit is zeker geen pleidooi voor een goed rapport maar eerder het informeren van mijn tevredenheid. (en onrechtstreeks het overtuigen van mijn standpunt) Reeds 2 jaar woon ik hier gedurende het hele academiejaar. Ook in de blok- en examenperiode is dit mijn plekje om thuis te komen. Waarom tijdens blok- en examenperiode, zal u zich afvragen, want dan kan je toch evengoed naar huis gaan?

8 Ik haal drie redenen aan om dit te motiveren : Gezelligheid: dit is voor mij het allesomvattende sleutelbegrip die deze plek omschrijft. Een kot hoeft helemaal niet ruim te zijn om er een gezellige thuis van te maken. De kamers en woonruimtes zijn dan wel niet groot, maar ik zou ze nooit inruilen voor een andere plaats. Comfort: niettegenstaande de kleinere ruimtes, hebben we alle comfort dat we nodig hebben! Hygiëne: zeer belangrijk! De badkamer, keuken en inkomhal worden heel regelmatig schoongemaakt. Hier is letterlijk geen vuiltje aan de lucht Ten slotte wil ik nog even dit laatste heel sterk beklemtonen, nl. dat wij EEN FANTASTISCHE KOTMADAM hebben: niet alleen verzorgt zij dit huis heel goed, we kunnen ook steeds bij haar terecht als we iets nodig hebben : van een praktisch hulpje, tot een steunende schouderklop! Samengevat : Wat mij betreft verdient dit kot een 10! Een voorbeeld voor vele andere koten, een aanrader voor vele studenten, een geweldige plaats, die ik nooit of te nummer verlaat voor ik mijn studies beëindigd heb!!! Met vriendelijke groeten, Een blije studente Academische kalender Maandag 1 september Start academiejaar Vlerick Business School Maandag 18 september Start academiejaar LUCA-Campus Lemmensinstituut - Start academiejaar UC Leuven Limburg Maandag 25 september Start academiejaar KU Leuven Maandag 28 oktober 2017 tot en met zondag 5 november Herfstvakantie (uitsluitend voor UC Leuven-Limburg) Zaterdag 23 december Einde colleges eerste semester en kerstvakantie tot en met zondag 7 januari 2018 Maandag 8 januari 2018 tot en met zondag 14 januari Blokperiode Maandag 15 januari Begin eerste examenperiode * Vrijdag 2 februari Patroonsfeest KU Leuven Zaterdag 3 februari Einde eerste examenperiode Zaterdag 3 februari tot en met zondag 11 februari Lesvrije week

9 Maandag 12 februari Begin tweede semester Zaterdag 31 maart tot en met zondag 15 april Paasvakantie Zaterdag 26 mei Einde colleges tweede semester Zaterdag 26 mei tot en met zondag 10 juni Blokperiode Maandag 11 juni Begin tweede examenperiode * Zaterdag 30 juni Einde tweede examenperiode Woensdag 15 augustus Begin inschrijvingen academiejaar Maandag 20 augustus Begin derde examenperiode * Zaterdag 8 september Einde derde examenperiode *Sommige KU Leuven faculteiten starten iets vroeger met de examenperiode. Raadpleeg hiervoor de facultaire pagina s. Sluitingsdagen Huisvestingsdienst KU Leuven Donderdag 25 mei O.-L.-H.-Hemelvaart Maandag 5 juni Pinkstermaandag Vrijdag 9 juni Studiedag Studentenvoorzieningen Dinsdag 11 juli Feestdag Vlaamse Gemeenschap Vrijdag 21 juli Nationale Feestdag Dinsdag 15 augustus O.-L.-V.-Hemelvaart Maandag 4 september Leuven Kermis Woensdag 1 november Allerheiligen Donderdag 2 november Allerzielen Zaterdag 23 december 2017 tot en met maandag 1 januari Kerstsluiting Vrijdag 2 februari Maria Lichtmis Maandag 2 april Paasmaandag Dinsdag 1 mei Feest van de Arbeid Donderdag 10 mei O.-L.-H.-Hemelvaart Maandag 21 mei Tweede Pinksterdag Zit u met vragen met betrekking tot deze editie van Kotwijzer? Stuur gerust een mailtje naar de Huisvestingsdienst via huisvestingsdienst@kuleuven.be. Copyright KU Leuven

(2) In artikel 7.2, 2 en 3, telkens in fine, wordt het woord driejaarlijks vervangen door jaarlijks.

(2) In artikel 7.2, 2 en 3, telkens in fine, wordt het woord driejaarlijks vervangen door jaarlijks. WIJZIGING VAN HET GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE INVENTARISATIE VAN EN BELASTING OP LEEGSTAANDE WONINGEN EN GEBOUWEN EN OP TWEEDE VERBLIJVEN VOOR DE PERIODE 2014-2019 Het gemeentelijk reglement inzake

Nadere informatie

Academische kalender Biomedical Engineering

Academische kalender Biomedical Engineering Academische kalender 2016-2017 Biomedical Engineering September 2016 Do. 1 11 u. Startvergadering masterproef Eindvoorstellingen masterproeven, derde examenperiode Vrij. 2 Eindvoorstellingen masterproeven,

Nadere informatie

1 januari 2015 donderdag

1 januari 2015 donderdag januari 205 donderdag januari 205 2 3 4 2 5 6 7 8 9 0 3 2 3 4 5 6 7 8 4 9 20 2 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 3 februari 205 5 6 2 3 4 5 6 7 8 7 902345 8 6 7 8 9 20 2 22 9 23 24 25 26 27 28 donderdag Van

Nadere informatie

2 beveiligde zending: een van de hiernavolgende betekeningwijzen, hetzij een aangetekend schrijven, hetzij een afgifte tegen ontvangstbewijs

2 beveiligde zending: een van de hiernavolgende betekeningwijzen, hetzij een aangetekend schrijven, hetzij een afgifte tegen ontvangstbewijs GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE INVENTARISATIE VAN EN BELASTING OP TWEEDE VERBLIJVEN VOOR DE PERIODE 2017-2019 Goedgekeurd door de gemeenteraad op 7 september 2017 Artikel 1. Belasting op tweede verblijven

Nadere informatie

Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019

Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019 Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019 goedgekeurd door de gemeenteraad op 31 maart 2014 gepubliceerd op website gemeente op 13 mei 2014 gemeenteraad Artikel 1A Vanaf de inwerkingtreding

Nadere informatie

Werken aan woonkwaliteit

Werken aan woonkwaliteit Dienst Wonen 1 Werken aan woonkwaliteit De dienst wonen wil de woonkwaliteit van de woningen en (studenten)kamers in Leuven verbeteren. Iedereen heeft tenslotte recht op een goede woning. Klachten in verband

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE INVENTARISATIE VAN EN BELASTING OP TWEEDE VERBLIJVEN VOOR DE PERIODE

REGLEMENT INZAKE INVENTARISATIE VAN EN BELASTING OP TWEEDE VERBLIJVEN VOOR DE PERIODE REGLEMENT INZAKE INVENTARISATIE VAN EN BELASTING OP TWEEDE VERBLIJVEN VOOR DE PERIODE 2019-2025 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 12 juni 2019 en bekendgemaakt op de stedelijke website op 19

Nadere informatie

Leegstand is te vermijden?! Trees Ampoorter (Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu Stad Gent)

Leegstand is te vermijden?! Trees Ampoorter (Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu Stad Gent) Leegstand is te vermijden?! Trees Ampoorter (Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu Stad Gent) Leegstand is te vermijden 02.12.2017 Woonevent: Leegstand is te vermijden 2 Inhoudstafel Inleiding Wat is

Nadere informatie

Kalender Faculteit Ingenieurswetenschappen

Kalender Faculteit Ingenieurswetenschappen Facultaire kalender 2017-2018 September 2017 vrij 1 za 2 zo 3 36 ma 4 Leuven kermis / conclaaf Facultaire POC di 5 wo 6 do 7 conclaaf Faculteitsbestuur vrij 8 za 9 infobeurs zo 10 deadline opladen examenresultaten

Nadere informatie

Kalender Faculteit Ingenieurswetenschappen

Kalender Faculteit Ingenieurswetenschappen Kalender 2014-2015 Faculteit Ingenieurswetenschappen Foto cover: Leen Cuypers September 2014 36 ma 1 di 2 CTI-liaisonoverleg (12.00 u.) / Facultaire doctoraatscommissie (14.00 u.) wo 3 do 4 vrij 5 za 6

Nadere informatie

Facultaire kalender

Facultaire kalender Januari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Februari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Maart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT OP GEBOUWEN EN WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS LEEGSTAND EN/OF ONAFGEWERKT

STEDELIJK REGLEMENT OP GEBOUWEN EN WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS LEEGSTAND EN/OF ONAFGEWERKT stad brugge woondienst STEDELIJK REGLEMENT OP GEBOUWEN EN WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS LEEGSTAND EN/OF ONAFGEWERKT Artikel 1: Doelstelling Dit stedelijk reglement heeft als doel de leegstand van gebouwen

Nadere informatie

januari 2012 - februari 2012

januari 2012 - februari 2012 januari 2012 - februari 2012 januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 2 jan 3 4 5 6 7 8 From 26 dec 11 Kerstvakantie 9 15 jan 2 8 jan

Nadere informatie

Kalender Faculteit Ingenieurswetenschappen

Kalender Faculteit Ingenieurswetenschappen Facultaire kalender 2018-2019 Foto cover: Rob Stevens September 2018 za 1 ijkingstoets (9.30 u.) zo 2 36 ma 3 Leuven kermis di 4 wo 5 Groepsbestuur W&T / Uitgebreid Groepsoverleg W&T (16.00 u.) do 6 conclaaf

Nadere informatie

Laatste dag voor uitschrijven met teruggave van leerkrediet

Laatste dag voor uitschrijven met teruggave van leerkrediet Jaar sep/17 oktober/17 november/17 week vr 1 ISP-toepassing open voor studenten zo 1 wo 1 Allerheiligen za 2 40 ma 2 eek 3 do 2 Lesvrije week zo 3 di 3 vr 3 Lesvrije week 36 ma 4 wo 4 TMK-Onthaaldag nieuwe

Nadere informatie

Kalender Faculteit Ingenieurswetenschappen

Kalender Faculteit Ingenieurswetenschappen Facultaire kalender 2015-2016 September 2015 di 1 conclaaf Groepsbestuur W&T / Facultaire doctoraatscommissie (14.00 u.) wo 2 Groepsbestuur W&T / Uitgebreid Groepsoverleg W&T (16.00 u.) do 3 conclaaf

Nadere informatie

Belastingreglement van 30 december 2013 op de leegstand van gebouwen en woningen

Belastingreglement van 30 december 2013 op de leegstand van gebouwen en woningen Algemene bepalingen Artikel 1 Belastingreglement van 30 december 2013 op de leegstand van gebouwen en woningen Er wordt voor de aanslagjaren 2014 tot en met 2019 een jaarlijkse gemeentebelasting gevestigd

Nadere informatie

Artikel 1: Algemene bepalingen

Artikel 1: Algemene bepalingen Stad Harelbeke Gemeentelijke belasting op woningen, kamers, gebouwen of andere woongelegenheden, opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister. (gecoördineerde versie wijzigingen gemeenteraad 20.01.2014)

Nadere informatie

ARTIKEL 1: Definities. ARTIKEL 2: Inventarisatie. ARTIKEL 3: Inventarisatiedatum

ARTIKEL 1: Definities. ARTIKEL 2: Inventarisatie. ARTIKEL 3: Inventarisatiedatum ADMINISTRATIEVE VERORDENING BETREFFENDE DE INVENTARISATIE VAN LEEGSTAANDE WONINGEN EN/OF GEBOUWEN - ONGESCHIKT, ONBEWOONBAAR EN/OF OVERBEWOOND VERKLAARDE WONINGEN - WONINGEN EN/OF GEBOUWEN IN VERWAARLOOSDE

Nadere informatie

Facultaire kalender

Facultaire kalender Facultaire kalender 2019-2020 September 2019 zo 1 36 ma 2 Leuven kermis di 3 wo 4 do 5 conclaaf Faculteitsbestuur (09.00 u.) vrij 6 Bijzonder Groepsbestuur W&T za 7 infobeurs / einde derde examenperiode

Nadere informatie

LEEGSTAND Uitgave april 2019

LEEGSTAND Uitgave april 2019 LEEGSTAND Uitgave april 2019 INHOUDSTAFEL 1. WANNEER IS LEEGSTAND ZORGWEKKEND? 5 2. WAT ALS JE WONING TOCH 12 MAANDEN OF LANGER LEEGSTAAT? 5 1 JAAR LEEGSTAND = OPNAME IN HET LEEGSTANDSREGISTER 5 1 JAAR

Nadere informatie

BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Art. 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Definities De volgende

Nadere informatie

Kotwijzer. De Huisvestingsdienst verhuist! Nieuwsbrief van de Huisvestingsdienst IN DIT NUMMER

Kotwijzer. De Huisvestingsdienst verhuist! Nieuwsbrief van de Huisvestingsdienst IN DIT NUMMER Kotwijzer Jaargang 21 Nr. 22 april 2016 Nieuwsbrief van de Huisvestingsdienst IN DIT NUMMER De Huisvestingsdienst verhuist Leegstaande kamers Kort nieuws Draadloos internet Nieuwe stadsdienst Woontoezicht

Nadere informatie

Infobrochure leegstand gemeente Haaltert

Infobrochure leegstand gemeente Haaltert Infobrochure leegstand gemeente Haaltert Inhoud Inleiding... 2 1. Leegstandsregister... 2 Wanneer is een woning of een gebouw leegstaand?... 2 Zijn er uitzonderingen?... 2 Begrip zakelijk gerechtigde...

Nadere informatie

1. Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen: o een aangetekend schrijven, o een afgifte tegen ontvangstbewijs.

1. Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen: o een aangetekend schrijven, o een afgifte tegen ontvangstbewijs. GEMEENTERAAD VAN 2 JULI 2019 BELASTING OP LEEGSTAANDE GEBOUWEN EN WONINGEN 1. Algemene bepalingen 1. De stad heft vanaf 15 juli 2019 tot en met 31 december 2025 een jaarlijkse belasting op de woningen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Belastingreglement op de tweede verblijven voor de aanslagjaren 2017 tot en met Wijziging

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Belastingreglement op de tweede verblijven voor de aanslagjaren 2017 tot en met Wijziging GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00865 Onderwerp: Belastingreglement op de tweede verblijven voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 - Wijziging

Nadere informatie

1 januari 2012 zondag

1 januari 2012 zondag 1 januari 2012 zondag januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Dienst Administratie, Afdeling bouw en woontoezicht Bezoekadres Dienst Wonen Woodrow

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Infobrochure leegstand Gemeente Rijkevorsel

Infobrochure leegstand Gemeente Rijkevorsel Infobrochure leegstand Gemeente Rijkevorsel 1 Inleiding... 3 1 Leegstandsregister... 4 Wanneer is een woning of een gebouw leegstaand?... 4 Zijn er uitzonderingen?... 4 Begrip zakelijk gerechtigde... 5

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN VERHUURD TE HUUR. Een huurcontract laten registreren

Federale Overheidsdienst FINANCIEN VERHUURD TE HUUR. Een huurcontract laten registreren EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN TE HUUR VERHUURD 0466 33 22 11 Een huurcontract laten registreren 1. Wie moet welk huurcontract laten registreren? Het huurcontract van een onroerend

Nadere informatie

Belasting op leegstand van gebouwen en/of woningen voor de aanslagjaren 2014-2019

Belasting op leegstand van gebouwen en/of woningen voor de aanslagjaren 2014-2019 Belasting op leegstand van gebouwen en/of woningen voor de aanslagjaren 2014-2019 Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 16 december 2013 en aangepast in zitting van 24 februari 2014. Gecoördineerde

Nadere informatie

Beste Ouders, Team Sint Jozefschool. Contact: Schatbergstraat GK Lichtenvoorde

Beste Ouders, Team Sint Jozefschool. Contact: Schatbergstraat GK Lichtenvoorde Beste Ouders, Voor het schooljaar 2017-2018 ontvangt u van ons de schoolkalender. Op deze kalender kunt u zien welke activiteiten in het schooljaar zijn ingepland. U ontvangt geen papieren versie van de

Nadere informatie

Gemeenteraad - 19/03/2018. ruimtelijke ordening - Inès Van Hove

Gemeenteraad - 19/03/2018. ruimtelijke ordening - Inès Van Hove Gemeenteraad - 19/03/2018 ruimtelijke ordening - Inès Van Hove 04 Reglement inzake het register van leegstand van gebouwen en woningen Motivering Aanleiding en context Op 25 mei 2010 keurde de gemeenteraad

Nadere informatie

Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar

Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar Wat is jouw situatie? Ik wil mijn aantal studiepunten wijzigen (= traject aanpassen) => Ga naar bladzijde 3 Ik wil van opleiding

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP ONGESCHIKT EN/OF ONBEWOONBAAR VERKLAARDE WONINGEN

BELASTINGREGLEMENT OP ONGESCHIKT EN/OF ONBEWOONBAAR VERKLAARDE WONINGEN BELASTINGREGLEMENT OP ONGESCHIKT EN/OF ONBEWOONBAAR VERKLAARDE WONINGEN DEEL 1: ALGEMEEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Er wordt voor de aanslagjaren 2016 tot en met 2019 een jaarlijkse belasting gevestigd

Nadere informatie

GEMEENTEBELASTING OP DE LEEGSTAND EN DE VERWAARLOZING VAN GEBOUWEN EN WONINGEN 2011 T/M 2013 - GOEDKEURING

GEMEENTEBELASTING OP DE LEEGSTAND EN DE VERWAARLOZING VAN GEBOUWEN EN WONINGEN 2011 T/M 2013 - GOEDKEURING GEMEENTEBELASTING OP DE LEEGSTAND EN DE VERWAARLOZING VAN GEBOUWEN EN WONINGEN 2011 T/M 2013 - GOEDKEURING De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, met latere wijzigingen; Gelet

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement 2013-2014

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement 2013-2014 Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven 016 27 26 39 BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2013-2014 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

Belastingreglement op woningen en/of gebouwen die worden beschouwd als leegstaand of onafgewerkt voor de aanslagjaren 2014-2019 (0020-7374000)

Belastingreglement op woningen en/of gebouwen die worden beschouwd als leegstaand of onafgewerkt voor de aanslagjaren 2014-2019 (0020-7374000) Belastingreglement op woningen en/of gebouwen die worden beschouwd als leegstaand of onafgewerkt voor de aanslagjaren 2014-2019 (0020-7374000) Artikel 1 Het belastingreglement d.d. 20/12/2012 op woningen

Nadere informatie

januari 1 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 31 Nieuwjaar 1 2 3 4 5 Kerstvakantie 2013

januari 1 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 31 Nieuwjaar 1 2 3 4 5 Kerstvakantie 2013 Kalender 2014 januari 1 COVER: Wouter Pattyn Naturalight.be Kleine Hoofdgracht - Netevallei BOVEN: Wouter Pattyn Naturalight.be Latemse Meersen maandag 30 Kerstvakantie 2013 dinsdag woensdag donderdag

Nadere informatie

3 Struct&transport 4 WEEK 1. 8 Struct&transport WEEK 2. 13 Struct&transport 15 WEEK 3. 18 Struct&transport 20 WEEK 4. 23 Struct&transport 25 WEEK 5

3 Struct&transport 4 WEEK 1. 8 Struct&transport WEEK 2. 13 Struct&transport 15 WEEK 3. 18 Struct&transport 20 WEEK 4. 23 Struct&transport 25 WEEK 5 DAG 1 MASTER KMW 1 MASTER MG 1 MASTER BEN 2 MASTER 16.09 maandag EXPDLIFESC MOD 1 EXPDLIFESC MOD 1 1 Biomaterialen BLOK 2.1 17.09 dinsdag EXPDLIFESC MOD 1 EXPDLIFESC MOD 1 2 El&gegacq/imm 3 Struct&transport

Nadere informatie

Lees verder op https://www.feestdagen-belgie.be/ Feestdagen België 2019 Dit zijn de exacte datums van de officiële Belgische feestdagen / verlofdagen / vakantiedagen / wettelijke feestdagen / vrije dagen

Nadere informatie

Heffing op leegstand.

Heffing op leegstand. Heffing op leegstand. Artikel 1. Definities 1. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 Kamer: een woning waarin één of meer van de volgende voorzieningen ontbreken: - WC - Bad of douche

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OCKIER & PARTNERS FEBRUARI 2015. de aankoop van een studentenkamer: juridische aspecten waarmee rekening te houden

NIEUWSBRIEF OCKIER & PARTNERS FEBRUARI 2015. de aankoop van een studentenkamer: juridische aspecten waarmee rekening te houden NIEUWSBRIEF OCKIER & PARTNERS FEBRUARI 2015 de aankoop van een studentenkamer: juridische aspecten waarmee rekening te houden Meer en meer ouders overwegen om een kot te kopen voor hun studerende kinderen

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek regeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek lijst van : januari 2015 Sluis Klein Willebroek donderdag 01 jan - - - - 13:34-00:00 Nieuwjaar vrijdag 02 jan - - 11:06 18:06 02:12 14:36 07:00 zaterdag 03 jan

Nadere informatie

Via dit document brengen wij je graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar

Via dit document brengen wij je graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar Via dit document brengen wij je graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar 2018-2019. Inschrijven doe je op www.i-school.be/login, via de logingegevens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ====================

GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ==================== Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ==================== De gemeenteraad van de gemeente Lendelede, provincie West-Vlaanderen heeft in zitting van

Nadere informatie

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN.

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN. STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN KOTEN WIJZER VERHUREN? 14 juni 2014 Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Inhoud 1. Stedenbouwkundige vergunningsplicht 2. Geldende

Nadere informatie

Infobrochure leegstand Herselt

Infobrochure leegstand Herselt Infobrochure leegstand Herselt 1 Inleiding... 3 1 Leegstandsregister... 4 Wanneer is een woning of een gebouw leegstaand?... 4 Zijn er uitzonderingen?... 4 Begrip zakelijk gerechtigde... 5 Hoe wordt leegstand

Nadere informatie

GEMEENTEBELASTING OP DE LEEGSTAND VAN GEBOUWEN EN WONINGEN - 2013-2019.

GEMEENTEBELASTING OP DE LEEGSTAND VAN GEBOUWEN EN WONINGEN - 2013-2019. Goedgekeurd door de gemeenteraad van 20 december 2012. GEMEENTEBELASTING OP DE LEEGSTAND VAN GEBOUWEN EN WONINGEN - 2013-2019. Hoofdstuk 1: DEFINITIES EN BELASTBARE GRONDSLAG Artikel 1 Voor de toepassing

Nadere informatie

Brussel bruisende studentenstad

Brussel bruisende studentenstad Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan voor veel studenten een logische keuze. Maar hoeveel kost dat en waar kun je terecht? Hoe begin je best aan je zoektocht

Nadere informatie

143.4 Directe belastingen. Financiële dienst Ellen Moonen. besluit GEMEENTERAAD. vergadering 19/03/2019

143.4 Directe belastingen. Financiële dienst Ellen Moonen. besluit GEMEENTERAAD. vergadering 19/03/2019 Financiële dienst Ellen Moonen besluit GEMEENTERAAD 143.4 Directe belastingen vergadering 19/03/2019 Titel Agendapunt: Belasting op leegstaande woningen en gebouwen: 2019-2025 Toelichting Einde 2019 vervallen

Nadere informatie

LEEGSTAND Opsporen en verhelpen

LEEGSTAND Opsporen en verhelpen LEEGSTAND Opsporen en verhelpen Stadsregio Turnhout in opdracht van Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout Inhoud Vooraf... 1 1 Leegstand en het leegstandsregister... 2 1.1 Wat is leegstand en het leegstandsregister?...

Nadere informatie

Infobrochure leegstand Gemeente Nijlen

Infobrochure leegstand Gemeente Nijlen Infobrochure leegstand Gemeente Nijlen 1 Inleiding... 3 1 Leegstandsregister... 4 1.1 Wanneer is een woning of een gebouw leegstaand?... 4 1.2 Zijn er uitzonderingen?... 4 1.3 Begrip zakelijk gerechtigde...

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01291 Onderwerp: DIVASS- dienst Belastingen - Belastingreglement op de tweede verblijven voor het aanslagjaar

Nadere informatie

Infobrochure leegstand Herenthout

Infobrochure leegstand Herenthout Infobrochure leegstand Herenthout 1 Inleiding... 3 1 Leegstandsregister... 4 Wanneer is een woning of een gebouw leegstaand?... 4 Zijn er uitzonderingen?... 4 Begrip zakelijk gerechtigde... 5 Hoe wordt

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE OPMAAK EN HET BEHEER VAN EEN REGISTER VOOR LEEGSTAANDE GEBOUWEN EN WONINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE OPMAAK EN HET BEHEER VAN EEN REGISTER VOOR LEEGSTAANDE GEBOUWEN EN WONINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE OPMAAK EN HET BEHEER VAN EEN REGISTER VOOR LEEGSTAANDE GEBOUWEN EN WONINGEN Hoofdstuk 1: DEFINITIES Artikel 1. 1. administratie: de administratieve eenheid binnen de gemeente

Nadere informatie

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK GEMEENTERAAD 16.12.2013 Gemeentelijke leegstandsheffing. Gelet op het reglement gemeentelijke leegstandsheffing, goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 18.11.2013;

Nadere informatie

Grond- en pandenbeleid - Vaststellen reglement opname in register van leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden

Grond- en pandenbeleid - Vaststellen reglement opname in register van leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden Grond- en pandenbeleid - Vaststellen reglement opname in register van leegstaande gebouwen, woningen, kamers en overige woongelegenheden Het reglement opname in register van leegstaande gebouwen, woningen,

Nadere informatie

Nuttige tips Start op tijd met je zoektocht naar een studentenkamer. Ken je prioriteiten: weet wat je wilt! Verken de omgeving, ook s avonds.

Nuttige tips  Start op tijd met je zoektocht naar een studentenkamer.  Ken je prioriteiten: weet wat je wilt! Verken de omgeving, ook s avonds. Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan voor veel studenten een logische keuze. Maar hoeveel kost dat en waar kun je terecht? Hoe begin je best aan je zoektocht

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Belastingreglement op woningen en/of gebouwen die worden beschouwd als leegstaand of onafgewerkt voor de aanslagjaren

Belastingreglement op woningen en/of gebouwen die worden beschouwd als leegstaand of onafgewerkt voor de aanslagjaren Belastingreglement op woningen en/of gebouwen die worden beschouwd als leegstaand of onafgewerkt voor de aanslagjaren 2016-2019 Artikel 1 Het belastingreglement d.d. 19/12/2013 op woningen en/of gebouwen

Nadere informatie

PXL-MAD / Campus Elfde Linie, Hasselt

PXL-MAD / Campus Elfde Linie, Hasselt Augustus '15 maa 17 Examenperiode september / tweede zittijd 14-15 din 18 Examenperiode september / tweede zittijd 14-15 woe 19 Examenperiode september / tweede zittijd 14-15 don 20 Examenperiode september

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Belastingsreglement voor het leegstandsregister

Belastingsreglement voor het leegstandsregister Reglement Belastingsreglement voor het leegstandsregister Vastgesteld door de gemeenteraad op 14 december 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 23 december 2016 Argumentatie Langdurige leegstand van

Nadere informatie

Beste wensen voor 2013!

Beste wensen voor 2013! Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland Interlokale vereniging Affligem, Liedekerke, Roosdaal & Ternat p/a Gemeentehuis Opperstraat 31 1770 Liedekerke Tel. 053 64 55 57 Fax 053 64 55 59 E-mail: wonen@liedekerke.be

Nadere informatie

REGLEMENT OP LEEGSTAND GEBOUWEN, WONINGEN, KAMERS EN OVERIGE WOONGELEGENHEDEN.

REGLEMENT OP LEEGSTAND GEBOUWEN, WONINGEN, KAMERS EN OVERIGE WOONGELEGENHEDEN. REGLEMENT OP LEEGSTAND GEBOUWEN, WONINGEN, KAMERS EN OVERIGE WOONGELEGENHEDEN. Art. 1: De gemeenteraad gaat akkoord met onderhavig reglement en diens voorstel tot uitwerking. Onderhavig reglement treedt

Nadere informatie

Leegstand. Wat zijn je rechten en plichten als eigenaar?

Leegstand. Wat zijn je rechten en plichten als eigenaar? Leegstand Wat zijn je rechten en plichten als eigenaar? RECHTEN EN PLICHTEN 3 Leegstand Wat zijn je rechten en plichten als eigenaar? Je pand leeg laten staan heeft verschillende gevolgen. Je verliest

Nadere informatie

Infobrochure leegstand Kasterlee

Infobrochure leegstand Kasterlee Infobrochure leegstand Kasterlee 1 Inleiding... 3 1 Leegstandsregister... 4 Wanneer is een woning of een gebouw leegstaand?... 4 Zijn er uitzonderingen?... 4 Begrip zakelijk gerechtigde... 5 Hoe wordt

Nadere informatie

COMMISSIE OPENBARE WERKEN, MOBILITEIT EN STEDENBOUW - MONDELINGE VRAAG - ANTWOORD

COMMISSIE OPENBARE WERKEN, MOBILITEIT EN STEDENBOUW - MONDELINGE VRAAG - ANTWOORD COMMISSIE OPENBARE WERKEN, MOBILITEIT EN STEDENBOUW - MONDELINGE VRAAG - ANTWOORD OPSCHRIFT Vergadering van: 13 februari 2014 Nummer: 2014_MC_00075 Onderwerp: Problematiek van niet-geregistreerde studentenkoten.

Nadere informatie

Via dit document brengen wij u graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar

Via dit document brengen wij u graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar Beste, Via dit document brengen wij u graag op de hoogte van de schoolvakanties, schoolvrije dagen en sluitingsdagen gedurende het schooljaar 2019-2020. Inschrijven doe je op www.i-school.be/login, via

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER CASA CURA ACADEMIEJAAR

HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER CASA CURA ACADEMIEJAAR STUDENTENVOORZIENINGEN HUISVESTINGSDIENST NAAMSESTRAAT 80 BUS 5415, 3000 LEUVEN, TEL. 016 32 44 00 HUISVESTINGSDIENST@DSV.KULEUVEN.BE WWW.KULEUVEN.BE/HUISVESTING HUUROVEREENKOMST STUDENTENKAMER CASA CURA

Nadere informatie

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg door:

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg door: BELASTINGREGLEMENT OP DE INNAME VAN DE OPENBARE WEG ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg

Nadere informatie

Belastingreglement op leegstaande woningen voor de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2019. Titel I - Algemene bepalingen

Belastingreglement op leegstaande woningen voor de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2019. Titel I - Algemene bepalingen Belastingreglement op leegstaande woningen voor de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2019 Zitting van 15 oktober 2015. Gepubliceerd op 20 oktober 2015. Titel I - Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Reglement: belasting op de leegstand van gebouwen en woningen

Reglement: belasting op de leegstand van gebouwen en woningen Titel I: definities Reglement: belasting op de leegstand van gebouwen en woningen Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 Aanslagjaar: het aanslagjaar is het jaar waarin

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 7 MAART 2017 BELASTINGREGLEMENT INZAKE LEEGSTAND VAN GEBOUWEN EN WONINGEN

GEMEENTERAAD 7 MAART 2017 BELASTINGREGLEMENT INZAKE LEEGSTAND VAN GEBOUWEN EN WONINGEN GEMEENTERAAD 7 MAART 2017 BELASTINGREGLEMENT INZAKE LEEGSTAND VAN GEBOUWEN EN WONINGEN Artikel 1: Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 administratie: de gemeentelijke

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2012-2013 Inhoud Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME

BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME BELASTINGREGLEMENT OP VASTE EN MOBIELE RECLAME, RECLAMESTANDS EN STEIGERDOEKRECLAME ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een belasting geheven op vaste en

Nadere informatie

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS...

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... Concentra Selfservice Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3 Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... 4 Mijn straat is niet gekend... 4 De knop bevestig postcode werkt

Nadere informatie

BELASTING OP WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR GECOÖRDINEERD REGLEMENT NA GOEDKEURING GR 30 maart 2017

BELASTING OP WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR GECOÖRDINEERD REGLEMENT NA GOEDKEURING GR 30 maart 2017 BELASTING OP WONINGEN DIE BESCHOUWD WORDEN ALS ONGESCHIKT OF ONBEWOONBAAR GECOÖRDINEERD REGLEMENT NA GOEDKEURING GR 30 maart 2017 Art.1: Algemene bepalingen 1.1. Definities 1.2. Belastbare grondslag Art.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER SPUIKOM 2015 Beperkte peilschommelingen (tot 2m65), blijven elke dag mogelijk vanaf 17,00 uur tot 09,00 uur de volgende morgen. Dag Datum Vereniging Manifestatie Aflaten Opmerkingen

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Verwaarlozing van woningen en gebouwen

Verwaarlozing van woningen en gebouwen Verwaarlozing van woningen en gebouwen Hoe kan je opname in het verwaarlozingsregister voorkomen? P--13382-04-2018_Stad ST_Verwaarlozing gebouwen_brochure_a5_v5.indd 1 17/05/18 16:05 P--13382-04-2018_Stad

Nadere informatie

beginnen de lessen van het tweede semester al. 300 Goedkoop voor de streek Dicht bij de stad en dicht bij de campus

beginnen de lessen van het tweede semester al. 300 Goedkoop voor de streek Dicht bij de stad en dicht bij de campus id 63 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor tweede studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Land (bestemming) Frankrijk Universiteit Université de Provence (Aix-Marseille

Nadere informatie

Reglement op de leegstand van gebouwen en woningen, kamers en andere woongelegenheden

Reglement op de leegstand van gebouwen en woningen, kamers en andere woongelegenheden Reglement op de leegstand van gebouwen en woningen, kamers en andere woongelegenheden Artikel 1: Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 Administratie: de administratieve

Nadere informatie

Infobrochure leegstand

Infobrochure leegstand Infobrochure leegstand Is uw woning opgenomen in het leegstandsregister? Hebt u vragen over leegstand of de leegstandsheffing? Een project van 3Wplus vzw in samenwerking met de gemeentebesturen van Asse,

Nadere informatie

Tarieven De tarieven voor de toeristenbelasting vindt u op de website van de gemeente Harderwijk, via

Tarieven De tarieven voor de toeristenbelasting vindt u op de website van de gemeente Harderwijk, via Naam:.. Adres:.. Pc en Woonplaats:.. Datum: Documentnummer: Behandeld: Onderwerp: Mevrouw M. Rijnberk Aangifte toeristenbelasting Geachte heer of mevrouw, De gemeente heft toeristenbelasting van niet-inwoners,

Nadere informatie

Academiejaar

Academiejaar 34 49 Augustus '18 maa 20 Examenperiode september / tweede zittijd 17-18 din 21 Examenperiode september / tweede zittijd 17-18 woe 22 Examenperiode september / tweede zittijd 17-18 don 23 Examenperiode

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement op gebouwen en woningen die beschouwd worden als leegstaand

Gemeentelijk reglement op gebouwen en woningen die beschouwd worden als leegstaand Leegstandsreglement Gemeentelijk reglement op gebouwen en woningen die beschouwd worden als leegstaand 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

IN DIT NUMMER. Wijzigingen modelcontract 2014-2015. Brandveiligheid op kot

IN DIT NUMMER. Wijzigingen modelcontract 2014-2015. Brandveiligheid op kot Kotwijzer Nieuwsbrief van de Huisvestingsdienst Jaargang 19 Nr. 20 april 2014 IN DIT NUMMER Brandveiligheid op kot Studentenafval Kort nieuws Verhuren in Leuven Wijzigingen modelcontract 2014-2015 Nieuw

Nadere informatie

GEMEENTEBELASTING OP LEEGSTAANDE GEBOUWEN, WONINGEN, KAMERS EN OVERIGE WOONGELEGENHEDEN GESTEMD IN DE GEMEENTERAAD VAN 30 DECEMBER 2013

GEMEENTEBELASTING OP LEEGSTAANDE GEBOUWEN, WONINGEN, KAMERS EN OVERIGE WOONGELEGENHEDEN GESTEMD IN DE GEMEENTERAAD VAN 30 DECEMBER 2013 Provincie OOST-VLAANDEREN Gemeente Zelzate GEMEENTEBELASTING OP LEEGSTAANDE GEBOUWEN, WONINGEN, KAMERS EN OVERIGE WOONGELEGENHEDEN GESTEMD IN DE GEMEENTERAAD VAN 30 DECEMBER 2013 Artikel 1: - Er wordt

Nadere informatie

Infobrochure leegstand

Infobrochure leegstand Infobrochure leegstand Inhoud 1 Leegstandsregister... 2 Wanneer is een woning of een gebouw leegstaand?... 2 Zijn er uitzonderingen?... 2 Begrip zakelijk gerechtigde... 3 Hoe wordt leegstand vastgesteld?...

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011

Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Verslag van de beheerraad van de Overpeltse sportraad van 4 oktober 2011 Aanwezig : G. Janssen, voorzitter, R. Witters, P. Vandersanden,, J. Wilms, L. Swinnen, C. Grzesiak, L. Royackers, A. Loos, C. Rabijns,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZOMER 2008

NIEUWSBRIEF ZOMER 2008 NIEUWSBRIEF ZOMER 2008 Huurdersbond Oost-Vlaanderen v.z.w. Grondwetlaan 56 b 9040 Sint-Amandsberg Tel.: 09/223.28.77 223.6.20 / Fax: 071/83.53.62 09/234.04.73 www.huurdersbond.be e-mail: huurdersbond.o-vl@pandora.be

Nadere informatie

Op kot, zijde gij zot?!

Op kot, zijde gij zot?! Kameraanbod voor studenten van de Arteveldehogeschool Op kot, zijde gij zot?! SOVOARTE vzw Studentenvoorzieningen Arteveldehogeschool 011 SAVAAN- HUIS Vanaf september 011 opent het Savaanhuis de deuren.

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

Academiejaar

Academiejaar 34 49 Augustus '16 maa 22 Examenperiode september / tweede zittijd 15-16 din 23 Examenperiode september / tweede zittijd 15-16 woe 24 Examenperiode september / tweede zittijd 15-16 don 25 Examenperiode

Nadere informatie