Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 23 december De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroepen, niet ter zitting verschenen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 23 december De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroepen, niet ter zitting verschenen."

Transcriptie

1 UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak teg: B. Vaandering wonde te, beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 23 december De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroep, niet ter zitting versch. De klaagster, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door haar hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling zal nem. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat hij op of omstreeks , als eigaar van e hond, e teef, gaamd Megan Megana v.d. Overstort, NHSB gebor op , heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks e of meer pups zijn gebor, waarvan hij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. Art. VIII.2.1 jo VIII.3 KR RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zaak te oordel omdat de beklaagde t tijde van het hem verwet gedrag lid was van e veriging, die is toegelat tot het lidmaatschap van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Op grond van de statut van die veriging is de beklaagde onderworp aan de rechtsmacht van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. OVERWEGINGEN Uit het door de Raad van Beheer ingedide klachtformulier met de bijlag kan als vaststaand word aangom dat de teef, gaamd Megan Megana v.d. Overstort, NHSB , op of omstreeks is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. De beklaagde heeft in het geheel niet gereageerd op de hem toegezond aanklacht noch op de hem toegezond oproeping voor de zitting van het Tuchtcollege. Het Tuchtcollege is van oordeel dat beklaagde knelijk onvoldode maatregel heeft gom om te voorkom dat de teef in strijd met het bepaalde in het Kynologisch Reglemt is gedekt.

2 CONCLUSIE Het Tuchtcollege acht bewez dat de beklaagde het hem verwet feit heeft gepleegd acht de beklaagde daarvoor strafbaar. OVERWEGINGEN MET BETREKKING TOT DE STRAFMAAT Het Tuchtcollege overweegt dat met de onderhavige regelgeving door de Veriging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is beoogd om het belang van de gezondheid het welzijn van de rashondpopulatie in Nederland te di. Nu de bevordering van de gezondheid het welzijn van hond hondpopulaties e statutair doel van de veriging is, is het Tuchtcollege van oordeel dat overtred van deze regelgeving zeer ernstig is. In beginsel acht het Tuchtcollege voor e dergelijke overtreding e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. Het Tuchtcollege rekt het de beklaagde zwaar aan dat hij, na e eerdere veroordeling binn de proeftijd, opnieuw het Basis Reglemt Stambom heeft overtred. Het Tuchtcollege acht voor e dergelijke overtreding in beginsel e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. TEN UITVOERLEGGING VAN EERDER VOORWAARDELIJK OPGELEGDE STRAF Op is de beklaagde door het Tuchtcollege veroordeeld voor overtreding van het Basis Reglemt Stambom, zaaknummer De beslissing luidde: E geldboete van 225,- bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor de periode van 3 maand e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand, geheel voorwaardelijk met e proeftijd van 2 jar. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op Op is de uitspraak per aangetekd schrijv verzond aan het hierbov goemde adres van beklaagde. Per eerste van de maand volgde op de datum van verzding, dat is , is de proeftijd ingegaan. Nu de beklaagde binn 2 jaar na die datum heeft gerecidiveerd, zal het Tuchtcollege de t uitvoerlegging van die voorwaardelijk opgelegde straf gelast.

3 BESLISSING Het Tuchtcollege veroordeelt de beklaagde tot: e geldboete van 1000,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 12 maand e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 6 maand, geheel onvoorwaardelijk gelast de tuitvoerlegging van de tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand. Op grond van het bepaalde in artikel VI.53 lid 1 van het Kynologisch Reglemt adviseert het Tuchtcollege de Raad van Beheer om deze uitspraak te publicer. Deze uitspraak is gedaan te Utrecht op 23 december 2010 door dhr. mr. E.G.J. Gimbrere, voorzitter, mw drs A.C. Maaskant-De Groot dhr. H. Wolters in tegwoordigheid van mw. E.G.E. Siebel, secretaris, zijnde mw drs A.C. Maaskant-De Groot dhr. H. Wolters buit staat deze uitspraak mede te ondertek.

4 UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak teg: C. Polhout wonde te, beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 23 december De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroep, niet ter zitting versch. De klaagster, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door haar hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling zal nem. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat hij op of omstreeks als eigaar van e hond, e teef, gaamd Charmed June from the Icon of Love, NHSB gebor op , heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks e of meer pups zijn gebor, waarvan hij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef op de datum van de dekking al 5 of meer nest had voorgebracht. Art. VIII.2.2 jo VIII.3 KR RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zaak te oordel omdat de beklaagde t tijde van het hem verwet gedrag lid was van e veriging, die is toegelat tot het lidmaatschap van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Op grond van de statut van die veriging is de beklaagde onderworp aan de rechtsmacht van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. OVERWEGINGEN Uit het door de Raad van Beheer ingedide klachtformulier met de bijlag in samhang met het bericht van de beklaagde, gedateerd 14 oktober 2010, kan als vaststaand word aangom dat de teef, gaamd Charmed June from the Icon of Love, NHSB , op of omstreeks is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef op de datum van de dekking al 5 of meer nest had voorgebracht. De beklaagde heeft in zijn hierbov aangehaalde bericht aangevoerd dat hij de teef zeker 14 dag apart van de reu heeft gehoud haar vervolgs met e ovulatiemeter heeft gemet. Deze gaf e waarde aan waarop teefjes zich normaal gesprok niet meer lat dekk. To is de teef terug geplaatst bij de reu, waarna alsnog de dekking heeft plaatsgevond.

5 Het Tuchtcollege is, wat er ook zij van hetge beklaagde heeft aangevoerd, van oordeel dat beklaagde knelijk onvoldode maatregel heeft gom om te voorkom dat de teef in strijd met het bepaalde in het Kynologisch Reglemt is gedekt. Het Tuchtcollege rekt dat beklaagde aan. CONCLUSIE Het Tuchtcollege acht bewez dat de beklaagde het hem verwet feit heeft gepleegd acht de beklaagde daarvoor strafbaar. OVERWEGINGEN MET BETREKKING TOT DE STRAFMAAT Het Tuchtcollege overweegt dat met de onderhavige regelgeving door de Veriging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is beoogd om het belang van de gezondheid het welzijn van de rashondpopulatie in Nederland te di. Nu de bevordering van de gezondheid het welzijn van hond hondpopulaties e statutair doel van de veriging is, is het Tuchtcollege van oordeel dat overtred van deze regelgeving zeer ernstig is. In beginsel acht het Tuchtcollege voor e dergelijke overtreding e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. Het Tuchtcollege rekt het de beklaagde zwaar aan dat hij, na e eerdere veroordeling binn de proeftijd, opnieuw het Basis Reglemt Stambom heeft overtred. Het Tuchtcollege acht voor e dergelijke overtreding in beginsel e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. TEN UITVOERLEGGING VAN EERDER VOORWAARDELIJK OPGELEGDE STRAF Op 17 december 2008 is de beklaagde door het Tuchtcollege tweemaal veroordeeld voor overtreding van het Basis Reglemt Stambom, zaaknummer De beslissing luidde in beide zak: E geldboete van 225,- bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor de periode van 3 maand e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand, geheel voorwaardelijk met e proeftijd van 2 jar. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 17 december Op 29 januari 2009 is de uitspraak per aangetekd schrijv verzond aan het hierbov goemde adres van beklaagde. Per eerste van de maand volgde op de datum van verzding, dat is 1 februari 2009, is de proeftijd ingegaan. Nu de beklaagde binn 2 jaar na die datum heeft gerecidiveerd, zal het Tuchtcollege de t uitvoerlegging van die voorwaardelijk opgelegde straff gelast.

6 BESLISSING Het Tuchtcollege veroordeelt de beklaagde tot: e geldboete van 1000,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 12 maand e onvoorwaardelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 6 maand e blijvde diskwalificatie van zijn persoon voorwaardelijk, met e proeftijd van 2 jar gelast de tuitvoerlegging van de tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 6 (3 + 3) maand. Op grond van het bepaalde in artikel VI.53 lid 1 van het Kynologisch Reglemt adviseert het Tuchtcollege de Raad van Beheer om deze uitspraak te publicer. Deze uitspraak is gedaan te Utrecht op 23 december 2010 door dhr. mr. E.G.J. Gimbrere, voorzitter, mw drs A.C. Maaskant-De Groot dhr. H. Wolters, in tegwoordigheid van mw. E.G.E. Siebel, secretaris, zijnde mw drs A.C. Maaskant-De Groot dhr. H. Wolters buit staat deze uitspraak mede te ondertek.

7 UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak teg: Dhr. F. Matekovic Wonde te Beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 23 december De beklaagde is ter zitting versch, sam met zijn juridisch adviseur dhr. mr. J.A.H. Hollebeek, tevs bestuurslid van de Nederlandse Bond van Gebruikshondsportveriging. De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door zijn hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling neemt. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat: hij als keurmeester voor werkhond, tijds e of meer na te noem hondsportwedstrijd, e of meer hond heeft gekeurd waarvan hij, beklaagde, eigaar of mede-eigaar was, te wet: - op of omstreeks 8 juni 2008 te Aalst-Waalre, HDG Brabant, de hond Fajt t Palmaleinehof /of - op of omstreeks 20 september 2008, te Rozburg, HSV Botlek, de hond Fajt t Palmaleinehof /of - op of omstreeks 14 maart 2009, te Rijswijk, GHSV Rijswijk, de hond Furby t Palmaleinehof /of - op of omstreeks 15 november 2009, te Zoetermeer, KC Zoetermeer, de hond Hri t Palmaleinehof /of - op of omstreeks 7 februari 2010, CHV IJsselstroom, de hond Hri t Palmaleinehof Art IV.9 lid 1, jo. Art. V.39 lid 3 van het KR.. RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zaak te oordel omdat beklaagde, door aanvaarding van de boeming door de Raad van Beheer tot keurmeester, de rechtsmacht van de veriging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland de werking van het Kynologisch Reglemt van de door of vanwege de Raad van Beheer vastgestelde andere reglemt heeft aanvaard (art. IV 4 lid 4 KR). BEWIJSMIDDELEN

8 1. E klachtformulier met bijlag, gedateerd 6 mei 2010, ingedid door de Raad van Beheer, inhoudde hetge beklaagde wordt verwet. 2. Afschrift van de uitslag van bovgoemde wedstrijd, waaruit tevs blijkt dat beklaagde tijds e niet in de aanklacht goemde wedstrijd (op , AVSG de Veluwe) e hond waarvan hij eigaar is heeft gekeurd; 3. Afschrift van e uitdraai uit e geautomatiseerd systeem Darwin, de database waarin de Nederlandse Stamboekhouding geautomatiseerd is opgom, waaruit blijkt dat beklaagde als eigaar staat geregistreerd van de drie bovgoemde hond; 4. E schriftelijke reactie, nams beklaagde, door mr. Hollebeek, d.d , met bijlag, waarin wordt gesteld dat beklaagde van ming is dat hij niet verwijtbaar heeft gehandeld. Aangevoerd wordt dat beklaagde door de Commissie Werkhond, bij monde van dhr. Jonkers, is uitgodigd als keurmeester op te tred op het Nederlands Kampioschap IPO Beklaagde heeft de uitnodiging aanvaard. Door de CWH zijn ge voorbehoud of bezwar gemaakt t aanzi van het optred van beklaagde als werkhondkeurmeester. Beklaagde is van ming dat het Internationale Examreglemt voor IPO voorrang giet bov het Kynologisch Reglemt, gelet op de bepaling: dit reglemt geldt voor alle land van de FCI. Alle wedstrijd evemt zijn aan dit reglemt onderworp. Dit internationale reglemt kt de bepaling dat e keurmeester zijn eig hond niet mag keur: het is de AK verbod hond te beoordel die zijn eigdom zijn of aan hem zijn toevertrouwd, ook hond van wie de eigaar of houder, in huiselijke gemeschap met hem onder hetzelfde dak woont. Uitzondering kan word gemaakt wanneer de AK door de RvB/CWH of FCI voor e evemt wordt aangesteld Beklaagde stelt voorts dat de regelgeving t aanzi van werkhondkeurmeesters niet eduidig bijzonder ingewikkeld is. Naast het Internationale IPO reglemt bestaat nog e nationaal IPO reglemt, hetwelk in het geheel ge bepaling kt omtrt het keur van eig hond. In e keurmeestersvergadering, geruime tijd geled, is afgesprok aldus beklaagde, dat nationaal ge uitvoering zal word gegev aan de regel uit het internationale IPO reglemt. Beklaagde heeft in het verled vaker eig hond gekeurd. Ook bij andere keurmeesters is het Kynologisch Reglemt onbekd door h wordt de regel van het niet keur van eig hond niet opgevolgd, mede op basis van de afspraak met de CWH. 5. Afschrift van e brief van de Raad van Beheer d.d. 22 maart 2010, met de schriftelijke bevestiging van e telefoongesprek op 21 maart 2010 tuss beklaagde de portefeuillehouder werkhond van de Raad mw. J. Oeldrig waarin beklaagde is gewez op het feit dat hij, door het aannem van de uitnodiging tot keur het feit dat beklaagde s echtgote voor het Nederlands kampioschap was

9 ingeschrev, in strijd handelde met art. IV.9 van het Kynologisch Reglemt. Beklaagde heeft tijds dit telefoongesprek aangegev toestemming te hebb van de CWH voor het keur van de eig hond(), zich niet te zull terugtrekk als keurmeester voor dit kampioschap vanwege de functie van internationaal keurmeester, het feit dat beklaagde de Kroatische nationaliteit bezit de Raad hierover ge zeggschap heeft. 6. Afschrift van e brief van beklaagde aan de Raad van Beheer d.d. 7 april 2010, waarin beklaagde het verloop van het telefoongesprek zoals verwoord in de brief van de Raad d.d. 22 maart 2010 ontkt. Al meer dan 10 jaar wordt de regel van het niet keur van eig hond door werkhondkeurmeesters, in overleg met de CWH, niet gehanteerd. Er zijn dan ook meerdere keurmeesters die keuring hebb verricht waarbij eig hond war betrokk. 7. e afschrift van de brief van de Commissie Werkhond aan de Raad van Beheer d.d. 24 maart Door de CWH is aan beklaagde ge toestemming gegev zijn eig hond te keur. Van e keurmeester mag word verwacht dat hij de regels kt. Dat beklaagde, evals de CWH, aan deze regel niet veel aandacht heeft geschonk, komt door het feit dat in het verre verled is besprok de regel niet zo te volg. 8. E afschrift van e brief van de Commissie Werkhond aan de secretaris van de Nederlandse Bond voor Gebruikshondsportveriging d.d waarin wordt gemeld dat de CWH ge aanvraag tot toekning van de CACIT titel bij de FCI zal indi omdat tijds de CACIT speurwedstrijd van de NBG veriging HSV Botlek op september 2008, niet is voldaan aan het gestelde in het IPO reglemt, daar dhr. Matekovic e hond heeft gekeurd waarvan hij mede-eigaar was. 9. De verklaring door nams beklaagde ter zitting van het Tuchtcollege welke inhoudelijk overekomt met de schriftelijke verklaring zoals bovgoemd. Er zijn ongeveer 9 van de in totaal 30 werkhondkeurmeesters die eig hond keur. Beklaagde stelt noch door de Raad noch door de CWH, ooit op het Kynologisch Reglemt gewez te zijn. Heb voordat ik de eerste keer ging keur gevraagd wat te do met het keur van eig hond. Het antwoord van de CWH was: dat mag gewoon. Alle uitslag word gepubliceerd op internet, die kan de Raad ook zi. Ik weet dat het volgs het Internationale Reglemt niet mag. 10. De Raad van Beheer stelt zich ter zitting op het standpunt dat het nationale IPO reglemt is opgesteld door de CWH is goedgekeurd door de Raad van Beheer (art. V.38 lid 5 KR). Dit reglemt is aldus afgeleid van het Kynologisch Reglemt. De regels van het Kynologisch Reglemt blijv echter ook geld. Dat keurmeesters het kynologisch reglemt niet kn is e kwalijke zaak. De Raad heeft het Internationale IPO reglemt niet op de website van de FCI kunn vind. Het nationale IPO reglemt wordt herzi, de Raad weet niet of dit nog geldig is.

10 Het is de Raad niet bekd dat ook andere keurmeesters het Kynologisch Reglemt hebb overtred. Hier is ge nader onderzoek naar ingesteld. E zelfstandige afspraak tuss de CWH keurmeesters om e bepaalde regel niet te hanter, is niet toegestaan. Er is ge nader onderzoek ingesteld naar het feit of de CWH inderdaad de onderhavige regel opzij heeft gezet. BEWEZENVERKLARING Op grond van het gestelde in de bewijsmiddel acht het Tuchtcollege bewez heeft het de overtuiging verkreg dat beklaagde het hierbov verwet feit heeft begaan. Het Tuchtcollege stelt vast dat door beklaagde in strijd is gehandeld met ige bepaling in het Kynologisch Reglemt. OVERWEGING TEN OVERVLOEDE Het Tuchtcollege is van oordeel dat het belang van de kynologie gedid is bij e keurmeesterskorps waarvan de integriteit hoog in het vaandel staat. Het heeft ter zitting geconstateerd dat het knelijk niet ongebruikelijk is dat t minste in één van de takk van hondsport onvoldode integriteitsbesef aanwezig is, waardoor e situatie heeft kunn ontstaan dat keurmeesters hond keur waarvan hij/zij eigaar is. Ter zitting heeft het Tuchtcollege geconstateerd dat door de vertegwoordiger van de Raad van Beheer het bestaan van e geldig internationaal reglemt voor werkhondproev wordt ontkd terwijl door één van haar commissies i.c. de Commissie Werkhond, wordt geciteerd uit internationale reglemt. De Raad van Beheer kan niet aangev welk reglemt precies van toepassing is. Daardoor laat de Raad van Beheer e situatie ontstaan die voor betrokk dermate onduidelijk kan zijn, dat de integriteit in het geding komt. STRAFBAARHEID De overtred regel is e van die belangrijke bepaling uit het Kynologisch Reglemt, die t doel hebb de integriteit van het keurmeesterskorps in Nederland te waarborg. E integer betrouwbaar keurmeesterskorps is één van de belangrijke pijlers van de georganiseerde kynologie. Van e keurmeester mag dan ook word vereist dat hij op de hoogte is van de ter zake geld reglemt deze ook zonder uitzondering toepast. Beklaagde is op beide punt tekort geschot. Het beklaagde verwet handel is verbod in titel 2 van hoofdstuk IV, artikel IV.9, van het Kynologisch Reglemt, welk artikel van overekomstige toepassing is verklaard voor keurmeesters van werkhond reddings- lawinehond in titel 4 van hoofdstuk V, art. 39 lid 3 strafbaar gesteld in artikel VI.25 van dat reglemt. De verwet feit zijn derhalve strafbaar. MOTIVERING VAN DE STRAFMAAT Het Tuchtcollege acht bewez dat de beklaagde de hem verwet feit heeft gepleegd. Echter gezi het verhandelde ter zitting hetge het Tuchtcollege is geblek omtrt de handhaving van de regelgeving door de Raad van Beheer respectievelijk de door haar ingestelde Commissie Werkhond de onduidelijkheid in de regelgeving, is het Tuchtcollege van ming dat beklaagde hiervoor ge straf moet word opgelegd.

11 BESLISSING Het Tuchtcollege verklaart bewez dat het verwet gedrag, zoals hierbov is omschrev door beklaagde is begaan. Het Tuchtcollege verklaart de beklaagde schuldig, zonder oplegging van straf. Op grond van het bepaalde in artikel VI.53 lid 1 van het Kynologisch Reglemt adviseert het Tuchtcollege de Raad van Beheer om deze uitspraak te publicer. Deze uitspraak is gedaan te Utrecht op 23 december 2010 door dhr. mr. E.G.J. Gimbrere, voorzitter, mw drs A.C. Maaskant-De Groot dhr. H. Wolters in tegwoordigheid van mw. E.G.E. Siebel, secretaris, zijnde mw drs A.C. Maaskant-De Groot dhr. H. Wolters buit staat deze uitspraak mede te ondertek.

12 UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak teg: J.C.H. van Weel wonde te,, beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 13 september De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroep, niet ter zitting versch. De klaagster, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door haar hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling zal nem. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat zij op of omstreeks 17 december 2009 als eigaar van e hond, e teef, gaamd Lucy, NHSB gebor op 12 januari 2007, heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks 15 februari 2010 e of meer pups zijn gebor, waarvan zij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. Art. VIII.2.1 jo VIII.3 KR RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zaak te oordel omdat de beklaagde t tijde van het haar verwet gedrag lid was van e veriging, die is toegelat tot het lidmaatschap van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Op grond van de statut van die veriging is de beklaagde onderworp aan de rechtsmacht van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. OVERWEGINGEN Uit het door de Raad van Beheer ingedide klachtformulier met de bijlag in samhang met de brief van de beklaagde, niet gedateerd, bij de Raad van Beheer ontvang op 10 augustus 2010, kan als vaststaand word aangom dat de teef, gaamd Lucy, NHSB , op of omstreeks 17 december 2009 is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks 15 februari 2010 e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. De beklaagde heeft in haar hierbov aangehaalde brief aangevoerd dat zij de dekkiing netjes heeft gemeld aan de Raad van Beheer.

13 Het Tuchtcollege is, wat er ook zij van hetge beklaagde heeft aangevoerd, van oordeel dat beklaagde knelijk onvoldode maatregel heeft gom om te voorkom dat de teef in strijd met het bepaalde in het Kynologisch Reglemt is gedekt. Het Tuchtcollege rekt dat beklaagde aan. CONCLUSIE Het Tuchtcollege acht bewez dat de beklaagde het haar verwet feit heeft gepleegd acht de beklaagde daarvoor strafbaar. OVERWEGINGEN MET BETREKKING TOT DE STRAFMAAT Het Tuchtcollege overweegt dat met de onderhavige regelgeving door de Veriging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is beoogd om het belang van de gezondheid het welzijn van de rashondpopulatie in Nederland te di. Nu de bevordering van de gezondheid het welzijn van hond hondpopulaties e statutair doel van de veriging is, is het Tuchtcollege van oordeel dat overtred van deze regelgeving zeer ernstig is. In beginsel acht het Tuchtcollege voor e dergelijke overtreding e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. Het Tuchtcollege rekt het de beklaagde zwaar aan dat zij, na e eerdere veroordeling binn de proeftijd, opnieuw het Basis Reglemt Stambom heeft overtred. Het Tuchtcollege acht voor e dergelijke overtreding in beginsel e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. TEN UITVOERLEGGING VAN EERDER VOORWAARDELIJK OPGELEGDE STRAF Op 17 april 2009 is de beklaagde door het Tuchtcollege veroordeeld voor overtreding van het Basis Reglemt Stambom, zaaknummer De beslissing luidde: e geldboete van 225,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van haar persoon voor e periode van 3 maand e tijdelijke diskwalificatie van haar persoon voor e periode van 3 maand, geheel voorwaardelijk met e proeftijd van 2 jar. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 17 april Op 10 juni 2009 is de uitspraak per aangetekd schrijv verzond aan het hierbov goemde adres van beklaagde. Per eerste van de maand volgde op de datum van verzding, dat is 1 juli 2009, is de proeftijd ingegaan. Nu de beklaagde binn 2 jaar na die datum heeft gerecidiveerd, zal het Tuchtcollege de t uitvoerlegging van die voorwaardelijk opgelegde straf gelast.

14 BESLISSING Het Tuchtcollege veroordeelt de beklaagde tot: e geldboete van 1000,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van haar persoon voor e periode van 13 maand e tijdelijke diskwalificatie van haar persoon voor e periode van 12 maand onvoorwaardelijk gelast de tuitvoerlegging van de tijdelijke diskwalificatie van haar persoon voor e periode van 3 maand. Het tuchtcollege adviseert de Raad van Beheer deze uitspraak te publicer. Deze uitspraak is gedaan te Utrecht op 13 september 2010 door mr. P.L.M.J. Rooijakkers, voorzitter, mr. E.G.J. Gimbrère mw C. Abrahamse, in tegwoordigheid van mw E.G.E. Siebel, secretaris, zijnde E.G.J. Gimbrère, mw C. Abrahamse buit staat deze uitspraak mede te ondertek. UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak teg: E.J.P. Jans wonde te,, beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 13 september De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroep, niet ter zitting versch. De klaagster, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door haar hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling zal nem. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat hij op of omstreeks 4 december 2009 als eigaar van e hond, e teef, gaamd Dari Intan Putih Surya, NHSB VR gebor op 11 november 2002, heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks 3 februari 2010 e of meer pups zijn gebor, waarvan hij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef op de datum van de dekking al 5 of meer nest had voorgebracht.

15 Art. VIII.2.2 jo VIII.3 KR RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zaak te oordel omdat de beklaagde t tijde van het hem verwet gedrag lid was van e veriging, die is toegelat tot het lidmaatschap van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Op grond van de statut van die veriging is de beklaagde onderworp aan de rechtsmacht van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. OVERWEGINGEN Uit het door de Raad van Beheer ingedide klachtformulier met de bijlag kan als vaststaand word aangom dat de teef, gaamd Dari Intan Putih Surya, NHSB VR , op of omstreeks 4 december 2009 is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks 3 februari 2010 e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef op de datum van de dekking al 5 of meer nest had voorgebracht. De beklaagde heeft in het geheel niet gereageerd op de hem toegezond aanklacht noch op de hem toegezond oproeping voor de zitting van het Tuchtcollege. Het Tuchtcollege is van oordeel dat beklaagde knelijk onvoldode maatregel heeft gom om te voorkom dat de teef in strijd met het bepaalde in het Kynologisch Reglemt is gedekt. CONCLUSIE Het Tuchtcollege acht bewez dat de beklaagde het hem verwet feit heeft gepleegd acht de beklaagde daarvoor strafbaar. OVERWEGINGEN MET BETREKKING TOT DE STRAFMAAT Het Tuchtcollege overweegt dat met de onderhavige regelgeving door de Veriging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is beoogd om het belang van de gezondheid het welzijn van de rashondpopulatie in Nederland te di. Nu de bevordering van de gezondheid het welzijn van hond hondpopulaties e statutair doel van de veriging is, is het Tuchtcollege van oordeel dat overtred van deze regelgeving zeer ernstig is. In beginsel acht het Tuchtcollege voor e dergelijke overtreding e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. Het Tuchtcollege rekt het de beklaagde zwaar aan dat hij, na e eerdere veroordeling binn de proeftijd, opnieuw het Basis Reglemt Stambom heeft overtred. Het Tuchtcollege acht voor e dergelijke overtreding in beginsel e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. TEN UITVOERLEGGING VAN DE EERDER VOORWAARDELIJK OPGELEGDE STRAF Op 17 april 2009 is de beklaagde door het Tuchtcollege veroordeeld voor overtreding van het Basis Reglemt Stambom, zaaknummer

16 De beslissing luidde: e geldboete van 225,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand, geheel voorwaardelijk met e proeftijd van 2 jar. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 17 april Op 10 juni 2009 is de uitspraak per aangetekd schrijv verzond aan het hierbov goemde adres van beklaagde. Per eerste van de maand volgde op de datum van verzding, dat is 1 juli 2009, is de proeftijd ingegaan. Nu de beklaagde binn 2 jaar na die datum heeft gerecidiveerd, zal het Tuchtcollege de t uitvoerlegging van die voorwaardelijk opgelegde straf gelast. BESLISSING Het Tuchtcollege veroordeelt de beklaagde tot: e geldboete van 1000,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 13 maand e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 12 maand onvoorwaardelijk gelast de tuitvoerlegging van de tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand. Het tuchtcollege adviseert de Raad van Beheer deze uitspraak te publicer. Deze uitspraak is gedaan te Utrecht op 13 september 2010 door mr. P.L.M.J. Rooijakkers, voorzitter, mr. E.G.J. Gimbrère mw C. Abrahamse, in tegwoordigheid van mw E.G.E. Siebel, secretaris, zijnde E.G.J. Gimbrère, mw C. Abrahamse buit staat deze uitspraak mede te ondertek.

17 UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak (10.019) teg: A. Putman wonde te, beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 16 april De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroep, niet ter zitting versch. De klaagster, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door haar hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling zal nem. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat hij op of omstreeks 6 november 2009 als eigaar van e hond, e teef, gaamd Odette Von Der Burg Lübeck, NHSB gebor op 13 september 2004, heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks 6 januari 2010 e of meer pups zijn gebor, waarvan hij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. Art. VIII.2.1 jo VIII.3 KR RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zaak te oordel omdat de beklaagde t tijde van het hem verwet gedrag lid was van e veriging, die is toegelat tot het lidmaatschap van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Op grond van de statut van die veriging is de beklaagde onderworp aan de rechtsmacht van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. OVERWEGINGEN Uit het door de Raad van Beheer ingedide klachtformulier met de bijlag in samhang met het bericht van de beklaagde, gedateerd 21 januari 2010, kan als vaststaand word aangom dat de teef, gaamd Odette Von Der Burg Lübeck, NHSB , op of omstreeks 6 november 2009 is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks 6 januari 2010 e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. De beklaagde heeft in zijn hierbov aangehaalde bericht aangevoerd dat hij reeds veroordeeld is voor de nest van Het Tuchtcollege is, wat er ook zij van hetge beklaagde heeft aangevoerd, van oordeel dat beklaagde knelijk onvoldode maatregel heeft gom om te voorkom dat de teef in strijd met het bepaalde in het Kynologisch Reglemt is gedekt.

18 Van e fokker mag word verwacht dat hij zich tijdig op de hoogte stelt van de juiste regelgeving aangaande het fokk. Het Tuchtcollege rekt het nalat daarvan beklaagde aan. CONCLUSIE Het Tuchtcollege acht bewez dat de beklaagde het hem verwet feit heeft gepleegd acht de beklaagde daarvoor strafbaar. OVERWEGINGEN MET BETREKKING TOT DE STRAFMAAT Het Tuchtcollege overweegt dat met de onderhavige regelgeving door de Veriging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is beoogd om het belang van de gezondheid het welzijn van de rashondpopulatie in Nederland te di. Nu de bevordering van de gezondheid het welzijn van hond hondpopulaties e statutair doel van de veriging is, is het Tuchtcollege van oordeel dat overtred van deze regelgeving zeer ernstig is. In beginsel acht het Tuchtcollege voor e dergelijke overtreding e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. Het verweer van beklaagde dat hij reeds eerder voor deze overtreding is bestraft wordt door het Tuchtcollege verworp. Het Tuchtcollege rekt het de beklaagde zwaar aan dat hij, na e eerdere veroordeling binn de proeftijd, opnieuw het Basis Reglemt Stambom heeft overtred. Het Tuchtcollege acht voor e dergelijke overtreding in beginsel e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. TEN UITVOERLEGGING VAN EERDER VOORWAARDELIJK OPGELEGDE STRAF Op 17 april 2009 is de beklaagde door het Tuchtcollege veroordeeld voor overtreding van het Basis Reglemt Stambom, zaaknummer De beslissing in elk van de zak luidde, onder andere, e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand, geheel voorwaardelijk met e proeftijd van 2 jar. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 17 april Op 10 juni 2009 zijn de uitsprak per aangetekd schrijv verzond aan het hierbov goemde adres van beklaagde. Per eerste van de maand volgde op de datum van verzding, dat is 1 juli 2009, is de proeftijd ingegaan. Nu de beklaagde binn 2 jaar na die datum heeft gerecidiveerd, zal het Tuchtcollege de t uitvoerlegging van die voorwaardelijk opgelegde straff gelast.

19 BESLISSING Het Tuchtcollege veroordeelt de beklaagde tot: e geldboete van 1000,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 9 maand e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 9 maand onvoorwaardelijk gelast voorts de tuitvoerlegging van de tijdelijke diskwalificaties van zijn persoon voor e periode van 6 maand. Het Tuchtcollege adviseert de Raad van Beheer deze uitspraak te publicer. Deze uitspraak is gedaan te Utrecht op 16 april 2010 door mr. mr. E.G.J. Gimbrere, voorzitter, mw drs A.C. Maaskant-De Groot mw. drs De Rooy-van Vierss Trip, in tegwoordigheid van de heer G.W.A. d Boer, secretaris, zijnde mw drs A.C. Maaskant-De Groot mw. drs De Rooy-van Vierss Trip buit staat deze uitspraak mede te ondertek.

20 UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak (10.018) teg: F.W.K. Rombouts wonde te, beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 16 april De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroep, niet ter zitting versch. De klaagster, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door haar hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling zal nem. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat hij op of omstreeks 5 november 2009 als eigaar van e hond, e teef, gaamd Love Momt v.h. Polanerduin, NHSB gebor op 18 april 2005, heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks 2 januari 2010 e of meer pups zijn gebor, waarvan hij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. Art. VIII.2.1 jo VIII.3 KR RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zaak te oordel omdat de beklaagde t tijde van het hem verwet gedrag lid was van e veriging, die is toegelat tot het lidmaatschap van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Op grond van de statut van die veriging is de beklaagde onderworp aan de rechtsmacht van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. OVERWEGINGEN Uit het door de Raad van Beheer ingedide klachtformulier met bijlag in samhang met het bericht van de beklaagde, gedateerd 20 januari 2010 de brief van beklaagde, gedateerd 14 april 2010, kan als vaststaand word aangom dat de teef, gaamd Love Momt v.h. Polanerduin, NHSB , op of omstreeks 5 november 2009 is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks 2 januari 2010 e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. De beklaagde heeft in zijn hierbov aangehaalde bericht aangevoerd dat hij zich had vergist dat hij, omdat er 13 maand tuss dit nest het vorige nest zat, dacht ruimschoots aan de gestelde voorwaard voldeed.

21 Het Tuchtcollege is, wat er ook zij van hetge beklaagde heeft aangevoerd, van oordeel dat beklaagde knelijk onvoldode maatregel heeft gom om te voorkom dat de teef in strijd met het bepaalde in het Kynologisch Reglemt is gedekt. Van e fokker mag word verwacht dat hij zich tijdig op de hoogte stelt van de juiste regelgeving aangaande het fokk, zeker gezi eerdere veroordeling van beklaagde. Het Tuchtcollege rekt het nalat daarvan beklaagde aan. CONCLUSIE Het Tuchtcollege acht bewez dat de beklaagde het hem verwet feit heeft gepleegd acht de beklaagde daarvoor strafbaar. OVERWEGINGEN MET BETREKKING TOT DE STRAFMAAT Het Tuchtcollege overweegt dat met de onderhavige regelgeving door de Veriging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is beoogd om het belang van de gezondheid het welzijn van de rashondpopulatie in Nederland te di. Nu de bevordering van de gezondheid het welzijn van hond hondpopulaties e statutair doel van de veriging is, is het Tuchtcollege van oordeel dat overtred van deze regelgeving zeer ernstig is. In beginsel acht het Tuchtcollege voor e dergelijke overtreding e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. Het Tuchtcollege rekt het de beklaagde zwaar aan dat hij, na e eerdere veroordeling binn de proeftijd, opnieuw het Basis Reglemt Stambom heeft overtred. Het Tuchtcollege acht voor e dergelijke overtreding in beginsel e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. TEN UITVOERLEGGING VAN EERDER VOORWAARDELIJK OPGELEGDE STRAF Op 20 februari 2009 is de beklaagde door het Tuchtcollege veroordeeld voor overtreding van het Basis Reglemt Stambom, zaaknummer De beslissing luidde onder andere: E tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand, geheel voorwaardelijk met e proeftijd van 2 jar. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 20 februari Op 7 april 2009 is de uitspraak per aangetekd schrijv verzond aan het hierbov goemde adres van beklaagde. Per eerste van de maand volgde op de datum van verzding, dat is 1 mei 2009, is de proeftijd ingegaan. Nu de beklaagde binn 2 jaar na die datum heeft gerecidiveerd, zal het Tuchtcollege de t uitvoerlegging van die voorwaardelijk opgelegde straf gelast.

22 BESLISSING Het Tuchtcollege veroordeelt de beklaagde tot: e geldboete van 1000,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 12 maand e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 9 maand, gelast de tuitvoerlegging van de tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand. Het Tuchtcollege adviseert de Raad van Beheer deze uitspraak te publicer. Deze uitspraak is gedaan te Utrecht op 16 april 2010 door mr. mr. E.G.J. Gimbrere, voorzitter, mw drs A.C. Maaskant-De Groot mw. drs De Rooy-van Vierss Trip, in tegwoordigheid van de heer G.W.A. d Boer, secretaris, zijnde mw drs A.C. Maaskant-De Groot mw. drs De Rooy-van Vierss Trip buit staat deze uitspraak mede te ondertek.

23 UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak ( ) teg: H. Bouwman(-van d Berg) wonde te, beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 16 april De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroep, niet ter zitting versch. De klaagster, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door haar hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling zal nem. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat 1. hij op of omstreeks 25 oktober 2009 als eigaar van e hond, e teef, gaamd Carm Romy v. Bolgerij, NHSB gebor op 14 november 2002, heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks 3 januari 2010 e of meer pups zijn gebor, waarvan hij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef op de datum van de dekking al 5 of meer nest had voorgebracht. Art. VIII.2.2 jo VIII.3 KR, zaaknummer hij op of omstreeks 5 november 2009 als eigaar van e hond, e teef, gaamd Ayla v. Hafrino, NHSB gebor op 25 juli 2008, heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks 2 januari 2010 e of meer pups zijn gebor, waarvan hij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef op de datum van de dekking jonger was dan 16 maand. Art. VIII.1.1 jo VIII.3 KR, zaaknummer RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zak te oordel omdat de beklaagde t tijde van het hem verwet gedrag lid was van e veriging, die is toegelat tot het lidmaatschap van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Op grond van de statut van die veriging is de beklaagde onderworp aan de rechtsmacht van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Het Tuchtcollege zal deze zak gevoegd behandel. OVERWEGINGEN Uit het door de Raad van Beheer ingedide klachtformulier met de bijlag kan als vaststaand word aangom dat: 1. de teef, gaamd Carm Romy v. Bolgerij, NHSB , op of omstreeks 25 oktober 2009 is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks 3 januari 2010

24 e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef op de datum van de dekking al 5 of meer nest had voorgebracht. 2. de teef, gaamd Ayla v. Hafrino, NHSB , op of omstreeks 5 november 2009 is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks 2 januari 2010 e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef op de datum van de dekking jonger was dan 16 maand. De beklaagde heeft in het geheel niet gereageerd op de hem toegezond aanklacht, noch op de hem toegezond oproeping voor de zitting van het Tuchtcollege. Het Tuchtcollege is van oordeel dat beklaagde knelijk onvoldode maatregel heeft gom om te voorkom dat de tev in strijd met het bepaalde in het Kynologisch Reglemt zijn gedekt. CONCLUSIE Het Tuchtcollege acht bewez dat de beklaagde de hem verwet feit heeft gepleegd acht de beklaagde daarvoor strafbaar. OVERWEGINGEN MET BETREKKING TOT DE STRAFMAAT Het Tuchtcollege overweegt dat met de onderhavige regelgeving door de Veriging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland is beoogd om het belang van de gezondheid het welzijn van de rashondpopulatie in Nederland te di. Nu de bevordering van de gezondheid het welzijn van hond hondpopulaties e statutair doel van de veriging is, is het Tuchtcollege van oordeel dat overtred van deze regelgeving zeer ernstig is. In beginsel acht het Tuchtcollege voor e dergelijke overtreding e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. Het Tuchtcollege rekt het de beklaagde zwaar aan dat hij zich knelijk niets geleg laat ligg aan uitsprak van het Tuchtcollege aan door de Veriging vastgestelde regelgeving ter bevordering van de gezondheid het welzijn van hond. Het Tuchtcollege acht voor e dergelijke overtreding e hoge geldboete e tijdelijke, onvoorwaardelijke diskwalificatie van de overtreder aangewez. TEN UITVOERLEGGING VAN EERDER VOORWAARDELIJK OPGELEGDE STRAF Op 20 februari 2009 is de beklaagde door het Tuchtcollege veroordeeld voor overtreding van het Basis Reglemt Stambom, zaaknummer De beslissing luidde onder andere: E tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand, geheel voorwaardelijk met e proeftijd van 2 jar. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 20 februari Op 7 april 2009 is de uitspraak per aangetekd schrijv verzond aan het hierbov goemde adres van beklaagde. Per eerste van de maand volgde op de datum van verzding, dat is 1 mei 2009,

25 is de proeftijd ingegaan. Nu de beklaagde binn 2 jaar na die datum heeft gerecidiveerd, zal het Tuchtcollege de t uitvoerlegging van die voorwaardelijk opgelegde straf gelast. Op 25 november 2009 is de beklaagde door het Tuchtcollege veroordeeld voor overtreding van het Basis Reglemt Stambom, zaaknummer Deze zittingsdatum de verzding van de uitspraak per aangetekde post op 27 januari 2010 ligt ruim na het pleg van onderhavige feit zodat dit feit niet heeft meegewog bij de bepaling van de onderstaande beslissing. BESLISSING Het Tuchtcollege veroordeelt de beklaagde tot: e geldboete van 2000,00 bij niet tijdige betaling te vervang door e tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 12 maand e onvoorwaardelijke tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 9 maand gelast de tuitvoerlegging van de tijdelijke diskwalificatie van zijn persoon voor e periode van 3 maand. Het Tuchtcollege adviseert de Raad van Beheer deze uitspraak te publicer. Deze uitspraak is gedaan te Utrecht op 16 april 2010 door mr. mr. E.G.J. Gimbrere, voorzitter, mw drs A.C. Maaskant-De Groot mw. drs De Rooy-van Vierss Trip, in tegwoordigheid van de heer G.W.A. d Boer, secretaris, zijnde mw drs A.C. Maaskant-De Groot mw. drs De Rooy-van Vierss Trip buit staat deze uitspraak mede te ondertek.

26 UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak (10.005) teg: J. Dijkstra wonde te, beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevond op 16 april De beklaagde is, hoewel behoorlijk opgeroep, niet ter zitting versch. De klaagster, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, gevestigd te 1075 AV Amsterdam, Emmalaan 16-18, ter zitting vertegwoordigd door haar hoofd juridische zak mevrouw mr. D.F. Dokkum, heeft gevorderd dat het Tuchtcollege de zaak in behandeling zal nem. HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verwet dat hij op of omstreeks 4 oktober 2009 als eigaar van e hond, e teef, gaamd Roemjana De Echtna, NHSB gebor op 4 april 2006, heeft lat dekk althans niet heeft voorkom dat deze teef werd gedekt, als gevolg waarvan uit die teef op of omstreeks 6 december 2009 e of meer pups zijn gebor, waarvan hij in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker is zulks terwijl die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. Art. VIII.2.1 jo VIII.3 KR RECHTSMACHT Het Tuchtcollege is bevoegd in deze zaak te oordel omdat de beklaagde t tijde van het hem verwet gedrag lid was van e veriging, die is toegelat tot het lidmaatschap van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Op grond van de statut van die veriging is de beklaagde onderworp aan de rechtsmacht van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. OVERWEGINGEN Uit het door de Raad van Beheer ingedide klachtformulier met de bijlag kan als vaststaand word aangom dat de teef, gaamd Roemjana De Echtna, NHSB , op of omstreeks 4 oktober 2009 is gedekt dat als gevolg daarvan uit die teef op of omstreeks 6 december 2009 e of meer pups zijn gebor, dat de beklaagde in de zin van het Kynologisch Reglemt de fokker van dat nest pups is dat die teef als gevolg van die dekking in e periode van 24 maand meer dan twee nest heeft voortgebracht. De beklaagde heeft in het geheel niet gereageerd op de hem toegezond aanklacht, noch op de hem toegezond oproeping voor de zitting van het Tuchtcollege. Het Tuchtcollege is van oordeel dat beklaagde knelijk onvoldode maatregel heeft gom om te voorkom dat de teef in strijd met het bepaalde in het Kynologisch Reglemt is gedekt. Het Tuchtcollege rekt dat verdachte aan.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. 1 TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak tegen: Mevrouw P.C. Zwaartman-Pinster Wonende te Beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011.

Nadere informatie

TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE

TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE 1 TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak tegen: J. Liet Zaaknummer: 17-056 Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 12 december. De beklaagde is ter zitting verschenen,

Nadere informatie

Het Tuchtcollege zal de Raad van Beheer dan ook niet ontvankelijk verklaren in haar vordering.

Het Tuchtcollege zal de Raad van Beheer dan ook niet ontvankelijk verklaren in haar vordering. Zaaknr. 07/008, 30 augustus 2007 HET VERWETEN GEDRAG De beklaagde wordt verweten dat: hij in de maand januari 2005 de door hem gefokte pups (zwaar) heeft verwaarloosd alsmede de door hem gehouden volwassen

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO3296

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO3296 ECLI:NL:GHLEE:2010:BO3296 Instantie Datum uitspraak 05-11-2010 Datum publicatie 08-11-2010 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-000669-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2011:BQ1377

ECLI:NL:RBASS:2011:BQ1377 ECLI:NL:RBASS:2011:BQ1377 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 15-04-2011 Datum publicatie 15-04-2011 Zaaknummer 19.605555-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE Leden van de kamer (kamervoorzitter) : mr. R.J.A. Dil (lid) : mr. G. Eelsing (lid) : J.F. Velterop (juridisch secretaris) : mr. K. Meijer Zaaknummer : T 2015010/2015-33-03

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ0420

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ0420 ECLI:NL:GHARN:2011:BQ0420 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 05-04-2011 Datum publicatie 07-04-2011 Zaaknummer 21-002244-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010

Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010 Wijzigingen Kynologisch Reglement per 1 juli 2010 De volgende wijzigingen in het Kynologisch Reglement (KR) gelden vanaf 1 juli 2010. Het complete Kynologisch Reglement kunt u downloaden van de website

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2007:BB4499

ECLI:NL:RBZUT:2007:BB4499 ECLI:NL:RBZUT:2007:BB4499 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 25-09-2007 Datum publicatie 28-09-2007 Zaaknummer 06/580261-07 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. 1 TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak tegen: Mevrouw M. van Boxtel Wonende te Beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. De beklaagde

Nadere informatie

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. 1 TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak tegen: J. van Driel Wonende te Beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. De beklaagde is

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2015:5876

ECLI:NL:RBNNE:2015:5876 ECLI:NL:RBNNE:2015:5876 Instantie Datum uitspraak 17-12-2015 Datum publicatie 18-12-2015 Zaaknummer 18.670500-15 Rechtsgebied Bijzondere kmerk Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Nederland Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993

ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993 ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993 Instantie Datum uitspraak 11-11-2009 Datum publicatie 11-11-2009 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-002029-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Tuchtrechtspraak NVM. Stichting RvT Zuid 203 ERECODE 202 TAXATIE. Taxatie uitgevoerd door medewerker die geen lid NVM was.

Tuchtrechtspraak NVM. Stichting RvT Zuid 203 ERECODE 202 TAXATIE. Taxatie uitgevoerd door medewerker die geen lid NVM was. 19-04 RvT Zuid 203 ERECODE 202 TAXATIE Taxatie uitgevoerd door medewerker die geen lid NVM was. De NVM verwijt makelaarskantoor X (beklaagde en lid NVM) dat door haar medewerker/vennoot Z een taxatierapport

Nadere informatie

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE Kamer : Doping Leden van de kamer : (kamervoorzitter) : mr. O.J.H.M. van Eijndhoven (lid) : dr. M.A. Dutrée (lid) : mr. A.S. Hulster Zaaknummer : T 2016001/2016-17-01 In

Nadere informatie

GERECHTSHOF TE 's-hertogenbosch meervoudige kamer voor strafzaken

GERECHTSHOF TE 's-hertogenbosch meervoudige kamer voor strafzaken parketnummer : 20.001938.96 uitspraakdatum : 29 april 1997 verstek dip GERECHTSHOF TE 's-hertogenbosch meervoudige kamer voor strafzaken A R R E S T gewezen op het hoger beroep, ingesteld tegen het vonnis

Nadere informatie

TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE

TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE 1 TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak tegen:... [Beklaagde] wonende te [plaats], [adres], beklaagde. Zaaknummer: 10-158 Tegenspraak Het onderzoek ter zitting heeft

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2010:BO0993

ECLI:NL:GHSGR:2010:BO0993 ECLI:NL:GHSGR:2010:BO0993 Instantie Datum uitspraak 07-09-2010 Datum publicatie 18-10-2010 Gerechtshof 's-gravenhage Zaaknummer 22-005986-09 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2009:BH2061

ECLI:NL:GHSGR:2009:BH2061 ECLI:NL:GHSGR:2009:BH2061 Instantie Datum uitspraak 03-02-2009 Datum publicatie 05-02-2009 Gerechtshof 's-gravenhage Zaaknummer 22-002670-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:OGEAA:2016:411

ECLI:NL:OGEAA:2016:411 ECLI:NL:OGEAA:2016:411 Instantie Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba Datum uitspraak 05-02-2016 Datum publicatie 22-06-2016 Zaaknummer 426 van 2015, P-2015/06927 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. 1 TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak tegen: Mevrouw J.M.I. Zijlmans Wonende te Beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. De beklaagde

Nadere informatie

Hiermee hebt u zich (mogelijk) schuldig gemaakt aan een strafbare handeling en/of overtreding als bedoeld in:

Hiermee hebt u zich (mogelijk) schuldig gemaakt aan een strafbare handeling en/of overtreding als bedoeld in: NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Tuchtcommissie Zaak-no: 12-006 In de zaak tegen: UITSPRAAK Datum: 18 maart 2013 M.C. R. De aangifte en aanklacht en het verloop van de procedure 1. Aangifte Door de heer J.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2005:AU7293

ECLI:NL:RBUTR:2005:AU7293 ECLI:NL:RBUTR:2005:AU7293 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 01-12-2005 Datum publicatie 01-12-2005 Zaaknummer 16/501029-05 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273

ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273 ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 31-03-2004 Datum publicatie 08-04-2004 Zaaknummer 06/060115-03 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2014:2785 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2014:2785 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2014:2785 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 22-04-2014 Datum publicatie 31-10-2014 Zaaknummer 23-003653-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

LJN: BM6944, Gerechtshof Leeuwarden, 24-000403-09 Print uitspraak

LJN: BM6944, Gerechtshof Leeuwarden, 24-000403-09 Print uitspraak Het LJN nummer is belangrijk om terug te zoeken voor derden. +++++ LJN: BM6944, Gerechtshof Leeuwarden, 24-000403-09 Print uitspraak Datum uitspraak: 04-06-2010 Datum publicatie: 07-06-2010 Rechtsgebied:

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2015:2029

ECLI:NL:GHSHE:2015:2029 ECLI:NL:GHSHE:2015:2029 Instantie Datum uitspraak 03-06-2015 Datum publicatie 03-06-2015 Gerechtshof 's-hertogenbosch Zaaknummer 20-000203-14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 17-12-2010 Datum publicatie 22-12-2010 Zaaknummer 24-002079-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Raad van Toezicht Amsterdam van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM

Raad van Toezicht Amsterdam van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM Optie en bod. Onderhandelen met meerdere gegadigden. Onafhankelijkheid. Belangenverstrengeling. Klagers waren met het makelaarskantoor van de verkoper in onderhandeling over de aankoop van twee percelen

Nadere informatie

Vordering, verweer en standpunten ter zitting

Vordering, verweer en standpunten ter zitting RECHTBANK AMSTERDAM SECTOR KANTON - LOCATIE AMSTERDAM Datum : 20 juli 2009 Vonnis van de kantonrechter te Amsterdam in de zaak van: Eiser X, t e g e n: de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid RAAD

Nadere informatie

Erecode Commedia. Erecode Commedia

Erecode Commedia. Erecode Commedia Erecode Commedia Alle honden van Leden / Fokkers moeten op lichamelijk en emotioneel gebied voldoende zorg ontvangen. Dit betreft in ieder geval de onderstaande punten : - Hoeveelheid en Kwaliteit van

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSGR:2003:AI1012

ECLI:NL:GHSGR:2003:AI1012 ECLI:NL:GHSGR:2003:AI1012 Instantie Datum uitspraak 11-06-2003 Datum publicatie 12-08-2003 Zaaknummer 2200326602 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-gravenhage

Nadere informatie

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 3 november 2016 TEGENSPRAAK

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 3 november 2016 TEGENSPRAAK ECLI:NL:GHAMS:2016:5390 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 03-11-2016 Datum publicatie 21-12-2016 Zaaknummer 23-003117-15 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2016:935

ECLI:NL:GHDHA:2016:935 ECLI:NL:GHDHA:2016:935 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 31-03-2016 Datum publicatie 06-04-2016 Zaaknummer 22-004068-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen, LRGD. Raad voor de Tuchtrechtspraak U I T S P R A A K

Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen, LRGD. Raad voor de Tuchtrechtspraak U I T S P R A A K Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen, LRGD Raad voor de Tuchtrechtspraak U I T S P R A A K Inzake de klacht van [Klaagster BV], gevestigd te [gemeente] aan de [adres], hierna te noemen klaagster,

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2016:5635 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2016:5635 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2016:5635 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 10-11-2016 Datum publicatie 29-12-2016 Zaaknummer 23-000872-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388

ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388 ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388 Instantie Datum uitspraak 10-02-2011 Datum publicatie 14-02-2011 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-001943-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Belangenverstrengeling. Aankoop door medewerker van verkopend makelaar. Onvoldoende belangenbehartiging.

Belangenverstrengeling. Aankoop door medewerker van verkopend makelaar. Onvoldoende belangenbehartiging. 18-21 RvT Amsterdam 203 ERECODE Belangenverstrengeling. Aankoop door medewerker van verkopend makelaar. Onvoldoende belangenbehartiging. De verkopers van een woning (klagers) verwijten hun makelaars (beklaagden)

Nadere informatie

Adviseur en tegelijkertijd koper van pand van cliënt. Misbruik van omstandigheden. Zeer ernstige schending van Erecode.

Adviseur en tegelijkertijd koper van pand van cliënt. Misbruik van omstandigheden. Zeer ernstige schending van Erecode. Adviseur en tegelijkertijd koper van pand van cliënt. Misbruik van omstandigheden. Zeer ernstige schending van Erecode. Een makelaar, toen nog niet aangesloten bij de NVM, wordt door een bejaard echtpaar

Nadere informatie

Strafprocesrecht Bijzondere kenmerken: Hoger beroep Wetsverwijzingen: Wetboek van Strafrecht 197a, geldigheid: 2014-05-11

Strafprocesrecht Bijzondere kenmerken: Hoger beroep Wetsverwijzingen: Wetboek van Strafrecht 197a, geldigheid: 2014-05-11 ECLI:NL:GHSHE:2015:3566 Instantie: Gerechtshof 's-hertogenbosch Datum uitspraak: 16-09-2015 Datum publicatie: 17-09-2015 Zaaknummer: 20-002514-14 Rechtsgebieden: Materieel strafrecht Strafprocesrecht Bijzondere

Nadere informatie

http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx

http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx LJN: BK6789, Gerechtshof 's-gravenhage, 22-000700-08 Datum uitspraak: Datum publicatie: Rechtsgebied: 16-12-2009 16-12-2009 Straf Soort procedure: Hoger beroep Inhoudsindicatie: Computercriminaliteit.

Nadere informatie

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. 1 TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak tegen: R. Woudman Wonende te Beklaagde. Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 november 2011. De beklaagde is ter

Nadere informatie

Optie en bod. Afwijken van het biedsysteem. Biedsysteem A.

Optie en bod. Afwijken van het biedsysteem. Biedsysteem A. Optie en bod. Afwijken van het biedsysteem. Biedsysteem A. Klagers waren geïnteresseerd in een woning die beklaagde in verkoop had. Nadat al met klagers overeenstemming over de koopprijs was bereikt, meldde

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2012:BW5999

ECLI:NL:GHSHE:2012:BW5999 ECLI:NL:GHSHE:2012:BW5999 Instantie Datum uitspraak 16-05-2012 Datum publicatie 16-05-2012 Zaaknummer 20-002733-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch Strafrecht

Nadere informatie

U I T S P R A A K en 2 1 9

U I T S P R A A K en 2 1 9 U I T S P R A A K 1 3 2 1 5 2 1 9 van het College van beroep voor de exams van de Universiteit Leid inzake de beroep van XXX, appellant teg de Raad van Bestuur van het LUMC, verweerder 1. Ontstaan loop

Nadere informatie

Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden.

Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden. 18-24 RvT Amsterdam 200 BELANGENBEHARTIGING OPDRACHTGEVER Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden. Klager en zijn ex-partner zijn door de voorzieningenrechter

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472

ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472 ECLI:NL:RBUTR:2008:BC6472 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 01-02-2008 Datum publicatie 12-03-2008 Zaaknummer 16-604030-07 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2007:BB8355

ECLI:NL:RBASS:2007:BB8355 ECLI:NL:RBASS:2007:BB8355 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 20-11-2007 Datum publicatie 21-11-2007 Zaaknummer 19.830186-07 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2015:84

ECLI:NL:GHDHA:2015:84 ECLI:NL:GHDHA:2015:84 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 27-01-2015 Datum publicatie 27-01-2015 Zaaknummer 22000511-14 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/1384 Wtra PE van 27 november 2015 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/1384 Wtra PE van 27 november 2015 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/1384 Wtra PE van 27 november 2015 van de KONINKLIJKE NEDERLANDSE BEROEPSORGANISATIE VAN ACCOUNTANTS

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2017:2291

ECLI:NL:GHDHA:2017:2291 ECLI:NL:GHDHA:2017:2291 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 24-05-2017 Datum publicatie 09-08-2017 Zaaknummer 22-005150-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2011:BU1518

ECLI:NL:GHLEE:2011:BU1518 ECLI:NL:GHLEE:2011:BU1518 Instantie Datum uitspraak 17-10-2011 Datum publicatie 25-10-2011 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-003332-09 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de openbare terechtzitting van 26 maart 2013 in de zaak tegen: thans gedetineerd in de.

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de openbare terechtzitting van 26 maart 2013 in de zaak tegen: thans gedetineerd in de. vonnis RECHTBANK NOORD-HOLLAND Afdeling Publiekrecht, Sectie Straf Locatie Schiphol Meervoudige strafkamer Parketnummer: Uitspraakdatum: 8 april 2013 Tegenspraak Strafvonnis Dit vonnis is gewezen naar

Nadere informatie

Rechtspraak.nl - Zoeken in uitspraken

Rechtspraak.nl - Zoeken in uitspraken Page 1 of 7 LJN: BH2985, Rechtbank 's-hertogbosch, 01/775172-08 Datum uitspraak: 17-02-2009 Datum publicatie: 17-02-2009 Rechtsgebied: Straf Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig Inhoudsindicatie:

Nadere informatie

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE Kamer : Doping Leden van de kamer : (kamervoorzitter) : mr. O.J.H.M. van Eijndhoven (lid) : mr. A.S. Hulster (lid) : mr. J.P.R. Scholten (Juridisch secretaris) : mr. K.

Nadere informatie

Onafhankelijkheid. Belangenverstrengeling.

Onafhankelijkheid. Belangenverstrengeling. Onafhankelijkheid. Belangenverstrengeling. Klagers hebben een woning gekocht die beklaagde in verkoop had. Voordat de woning aan klagers verkocht werd, was met andere gegadigden ook al een koopovereenkomst

Nadere informatie

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Opgericht 10 september 2010 Fokbeleid versie: Leden Vergadering 22 mei 2011 Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland 1. Doelstelling 1.1.

Nadere informatie

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Datum uitspraak: 1 november TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman)

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Datum uitspraak: 1 november TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman) ECLI:NL:GHAMS:2016:5673 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 01-11-2016 Datum publicatie 30-12-2016 Zaaknummer 23-003159-15 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2015:10245

ECLI:NL:RBAMS:2015:10245 ECLI:NL:RBAMS:2015:10245 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 25-11-2015 Datum publicatie 23-06-2017 Zaaknummer 13/845106-15 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2009:BH4974 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2009:BH4974 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2009:BH4974 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 05-03-2009 Datum publicatie 05-03-2009 Zaaknummer 24-002073-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 29 november 2016 TEGENSPRAAK

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 29 november 2016 TEGENSPRAAK ECLI:NL:GHAMS:2016:5286 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 29-11-2016 Datum publicatie 13-12-2016 Zaaknummer 23-000227-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Optie en bod. Onderhandelen met meerdere gegadigden.

Optie en bod. Onderhandelen met meerdere gegadigden. Optie en bod. Onderhandelen met meerdere gegadigden. Klager was geïnteresseerd in een woning. Hij verwijt de verkopend makelaar dat het appartement aan een derde is verkocht terwijl klager het eindbod

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage agendapunt 4a Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: voor het ras: (invullen door rasvereniging) Conceptversie maart 2012, VERSIE 6.0 Uitgangspunten

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: MNCN voor het ras: Perro Dogo Canario Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

14-400/DB/OB ECLI:NL:TADRSHE:2016:37 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: /DB/OB

14-400/DB/OB ECLI:NL:TADRSHE:2016:37 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: /DB/OB 14-400/DB/OB ECLI:NL:TADRSHE:2016:37 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 14-400/DB/OB Beslissing van 7 maart 2016 in de zaak 14-400/DB/OB naar aanleiding van het bezwaar van: de

Nadere informatie

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE. mr. F.A. van Brussel. [ Betrokkene ] Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond.

UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE. mr. F.A. van Brussel. [ Betrokkene ] Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond. ambtelijk secretariaat Meeuwenlaan 41 1021 HS Amsterdam 2016004 T ISR T 020-846 32 31 F 020-63 63 466 E info@isr.nl lwww.isr.nl instituut sport rechtspraak UITSPRAAK VAN DE TUCHTCOMMISSIE Kamer Doping

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2013:BZ9218

ECLI:NL:GHSHE:2013:BZ9218 ECLI:NL:GHSHE:2013:BZ9218 Instantie Datum uitspraak 02-05-2013 Datum publicatie 02-05-2013 Zaaknummer 20-000388-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch Strafrecht

Nadere informatie

TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE

TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE 1 TUCHTCOLLEGE VOOR DE KYNOLOGIE UITSPRAAK van het Tuchtcollege in de zaak tegen: Bernard Klaas Bekebrede wonende te, beklaagde. Zaaknummer: 10-158 Tegenspraak Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 september 2003 Rapportnummer: 2003/329

Rapport. Datum: 22 september 2003 Rapportnummer: 2003/329 Rapport Datum: 22 september 2003 Rapportnummer: 2003/329 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) de gegevens van het arrest van het gerechtshof Arnhem van 20

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Amerikaanse Cocker Spaniel Club Nederland (kortweg ACSN) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

DE RAAD VAN TOEZICHT ZUID VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM geeft de volgende uitspraak in de zaak van:

DE RAAD VAN TOEZICHT ZUID VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM geeft de volgende uitspraak in de zaak van: Onjuiste taxatiewaarde. Echtscheiding. Niet reageren op e-mail. Beklaagde heeft op verzoek van klagers ex-echtgenote de voormalige echtelijke woning van klager getaxeerd. Klager verwijt beklaagde dat hij

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Fauve de Bretagne Club voor het ras: Basset Fauve de Bretagne Uitgangspunten en toelichting bij het

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992

ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992 ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 14-07-2011 Datum publicatie 26-07-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 16/600081-11; 16/600434-10 (tul)

Nadere informatie

Parketnummer: /19 Uitspraak: 8 april 2019 Tegenspraak

Parketnummer: /19 Uitspraak: 8 april 2019 Tegenspraak vonnis GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN CURAÇAO Parketnummer: 500.00067/19 Uitspraak: 8 april 2019 Tegenspraak Vonnis van dit Gerecht in de strafzaak tegen de verdachte: N. S., geboren op te Aruba, wonende

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Barsoi Club voor het ras: Barsoi Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE

TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE Het Tuchtreglement is naar aanleiding van gewijzigde Statuten van de Federatie d.d. 20 maart vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van

Nadere informatie

De Centrale Raad van Toezicht geeft de volgende uitspraak in de zaak van: de heer F. H. aangesloten NVM-Makelaar, kantoorhoudende te H, beklaagde.

De Centrale Raad van Toezicht geeft de volgende uitspraak in de zaak van: de heer F. H. aangesloten NVM-Makelaar, kantoorhoudende te H, beklaagde. Onjuiste informatie: garage niet geïsoleerd. Verwijzing naar verkeerd artikel in koopakte en tekening in spiegelbeeld. Klager koopt een woning die bij beklaagde in verkoop was. Hij verwijt de makelaar

Nadere informatie

Taxatie. Onjuiste taxatiewaarde.

Taxatie. Onjuiste taxatiewaarde. Taxatie. Onjuiste taxatiewaarde. In verband met een mogelijke verkoopopdracht heeft beklaagde aan de eigenaar van een woning een vraagprijs geadviseerd van EUR 349.500 k.k. Een maand later werd beklaagde

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2014:3775

ECLI:NL:GHAMS:2014:3775 ECLI:NL:GHAMS:2014:3775 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 01-07-2014 Datum publicatie 05-12-2014 Zaaknummer 23-004323-13 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND

RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND RAAD VAN BEHEER OP KYNOLOGISCH GEBIED IN NEDERLAND KYNOLOGISCH REGLEMENT HOOFSTUK VI REGLEMENT TUCHTRECHT INHOUDSOPGAVE Titel 1 Omvang en werking van het tuchtrecht Titel 2 Strafbaarstelling Titel 3 Bijzondere

Nadere informatie

Nederlandse Tafeltennisbond

Nederlandse Tafeltennisbond Nederlandse Tafeltennisbond COMMISSIE VAN BEROEP Zaak: CvB 10-05/09-01herz d.d.: 29 juni 2010 Aan geadresseerde(n) Geachte mevrouw, mijnheer, In de bovengenoemde zaak doe ik u bijgesloten de uitspraak

Nadere informatie

Eigen belang/handel. Makelaar koopt zelf. Schijn van handel in onroerend goed.

Eigen belang/handel. Makelaar koopt zelf. Schijn van handel in onroerend goed. 18-14 RvT West 203 ERECODE Eigen belang/handel. Makelaar koopt zelf. Schijn van handel in onroerend goed. Een makelaar (beklaagde) heeft, samen met een derde, een drietal appartementsrechten gekocht voor

Nadere informatie

Raad van Toezicht Haarlem van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM

Raad van Toezicht Haarlem van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM Informatie aan niet-opdrachtgever. Ontbindende voorwaarde. Contractsbepalingen. Zelfstandig oordeel van de Raad van Toezicht t.o.v. arrest van het Gerechtshof. Klaagster heeft een woning gekocht die beklaagde

Nadere informatie

Daarmee was de schriftelijke behandeling van de klacht gereed.

Daarmee was de schriftelijke behandeling van de klacht gereed. Taxatie. Boedeltaxatie. Peildatum. Klager en zijn partner hebben in 2006 een woning gekocht. Nadat klager en zijn partner in augustus 2008 uit elkaar waren gegaan heeft hij beklaagde in verband met de

Nadere informatie

CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Niet-ontvankelijkheid klager. Al eerder over feiten geoordeeld. Tijdsverloop van acht

Nadere informatie

Taxatie. Onjuiste taxatiewaarde. Zelfstandig oordeel van de Raad t.o.v. oordeel civiele rechter.

Taxatie. Onjuiste taxatiewaarde. Zelfstandig oordeel van de Raad t.o.v. oordeel civiele rechter. Taxatie. Onjuiste taxatiewaarde. Zelfstandig oordeel van de Raad t.o.v. oordeel civiele rechter. Klaagster verwijt beklaagde dat hij haar woning veel te laag gewaardeerd heeft. Klaagster wijst daarbij

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Van de Hollandse Smoushonden Club. voor het ras: De Hollandse Smoushond

Verenigingsfokreglement. Van de Hollandse Smoushonden Club. voor het ras: De Hollandse Smoushond Verenigingsfokreglement Van de Hollandse Smoushonden Club voor het ras: De Hollandse Smoushond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Hollandse Smoushonden Club, hierna te noemen de vereniging beoogt bij

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:10161

ECLI:NL:RBROT:2016:10161 ECLI:NL:RBROT:2016:10161 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 04-11-2016 Datum publicatie 13-01-2017 Zaaknummer 10/710336-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland.

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland. 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Alaska Malamute Club voor Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Alaskan Malamute zoals deze

Nadere informatie

ECLI:NL:HR:2010:BO2558

ECLI:NL:HR:2010:BO2558 ECLI:NL:HR:2010:BO2558 Instantie Hoge Raad Datum uitspraak 02-11-2010 Datum publicatie 03-11-2010 Zaaknummer 09/00354 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Conclusie: ECLI:NL:PHR:2010:BO2558

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging:nederlandse Lakeland Terrier Club voor het ras: Lakeland Terrier Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO7907

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO7907 ECLI:NL:GHLEE:2010:BO7907 Instantie Datum uitspraak 30-11-2010 Gerechtshof Leeuwarden Datum publicatie 20-12-2010 Zaaknummer 24-001016-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2015:6277

ECLI:NL:RBNNE:2015:6277 ECLI:NL:RBNNE:2015:6277 Instantie Datum uitspraak 13-11-2015 Datum publicatie 17-03-2016 Zaaknummer 18.720178-14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Nederland Strafrecht

Nadere informatie

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 16 februari 2017 TEGENSPRAAK

Uitspraak. parketnummer: datum uitspraak: 16 februari 2017 TEGENSPRAAK ECLI:NL:GHAMS:2017:1898 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 16-02-2017 Datum publicatie 24-05-2017 Zaaknummer 23-002215-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 17/1388 Wtra AK van 9 maart 2018 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 17/1388 Wtra AK van 9 maart 2018 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 17/1388 Wtra AK van 9 maart 2018 van X B.V., gevestigd te [plaats1], vertegenwoordigd door [A], K

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond

Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse vereniging van

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van X, wonende te [plaats1], K L A G E R, t e g e n Y, voorheen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Ras: Stabyhoun

Verenigingsfokreglement. Ras: Stabyhoun Verenigingsfokreglement Rasvereniging: Onze Stabyhoun Ras: Stabyhoun 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Onze Stabyhoun, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Uitspraak. Parketnummer: Datum uitspraak: 17 november 2016 VERSTEK

Uitspraak. Parketnummer: Datum uitspraak: 17 november 2016 VERSTEK ECLI:NL:GHAMS:2016:5593 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 17-11-2016 Datum publicatie 29-12-2016 Zaaknummer 23-001668-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2011:BT1675

ECLI:NL:RBUTR:2011:BT1675 ECLI:NL:RBUTR:2011:BT1675 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 07-09-2011 Datum publicatie 15-09-2011 Zaaknummer 16-600572-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie