brochure rijbewijs B - Personenauto Handgeschakeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "brochure rijbewijs B - Personenauto Handgeschakeld"

Transcriptie

1 brochure rijbewijs B - Personenauto Handgeschakeld

2 Inhoud Voorwoord Leermiddelen Leerstof Theorie-examen Eigen Verklaring (EV) Tussentijdse Toets (TTT) Praktijkexamen Herexamen 2toDrive Opfriscursus Faalangst Opleidingskosten Pakket Betalingsvoorwaarden Maak een afspraak Autorijschool Stolwijk en Social Media Rijschool gegevens Algemene Voorwaarden

3 Voorwoord Verkeersveiligheid gaat ons allemaal aan. Iedere dag opnieuw begeven we ons met honderdduizenden op de weg. We rekenen op vaardig en sociaal bewust verkeersgedrag van onze medeweggebruikers. Alleen op die manier kunnen we veilig onderweg zijn. Een grotere verkeersveiligheid begint bij de basis. Bij de rij-instructeurs die hun leerlingen de beginselen van veilig en sociaal weggedrag bijbrengen en ze leren hoe ze vakkundig met hun voertuig moeten omgaan. Autorijschool Stolwijk werkt er via moderne onderwijstechnieken en vakbekwame instructeurs al jarenlang aan om leerlingen de principes van sociaal weggedrag bij te brengen. Deze Brochure biedt u een duidelijk overzicht van de opleiding en cursussen die wij beginnende én gevorderde leerlingen kunnen bieden. Het brede scala van opleidingen gekoppeld aan onze moderne onderwijstechnieken en de vakbekwaamheid van onze instructeurs vormen voor u de garantie dat u voor een rijschool kiest dat kwaliteit levert. Bekijk deze Brochure op uw gemak en aarzel niet om ons te bellen als u nog vragen heeft. Het team van Autorijschool Stolwijk

4 Leermiddelen De Theorie Het theoriecertificaat zal in het verloop van de opleiding behaald moeten worden. Om deze theorie te kunnen leren, werken wij met itheorie. itheorie is zo duidelijk en helder opgezet dat je wel moet slagen! Verkeerstheorie leren was nog nooit zo leuk en leerzaam. De opleiding bestaat uit een compleet lesboek, maar liefst 50 theorie-examens, 100 geanimeerde lesfilms over gevaarherkenning en meer dan 60 instructiefilms van de rijprocedure. Je volgt een lesschema op basis van gemaakte vorderingen zonder enige tijdslimiet. Digi-boek Digitaal lesboek ingedeeld volgens 25 CBR categorieën. Elk hoofdstuk afgesloten met een interactieve toets. Gevaarherkenning Een unieke manier van het leren herkennen van gevaarlijke situaties aan de hand van 100 animaties. Theorie-examen Na de theorie kam je 50 theorie-examens oefenen op dezelfde wijze als bij het officiële CBR examen. Praktijkinstructie De rijprocedure in 3-D films helder en duidelijk uitgelegd. De ideale voorbereiding op de praktijklessen.

5 De Praktijk Er wordt gelest met een Opel Corsa 1.3CDTI ecoflex. Deze auto is conform de exameneisen van het CBR. Het voertuig is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak en een dieselmotor, dat laatste vergemakkelijkt vooral het wegrijden en de bijzondere verrichtingen.

6 Leerstof De praktijkcursus is opgebouwd in vier fases. Fase 1 - Technisch wegrijden Fase 2 - Voertuigbeheersing & Kijktechniek Fase 3 - Verkeersgedrag Fase 4 - Veiligheid Fase 1 - Technisch wegrijden bevat de volgende onderwerpen: controlehandelingen buiten / in de auto instappen rijklaar maken starten afzetten uitstappen bediening verlichting bediening apparatuur sturen: doorgeef overpak wegrijden: koersvast gasdosering koppelen schakelen vertragen: remmen stoppen gebruik rollend vermogen Fase 2 - Voertuigbeheersing & Kijktechniek bevat de volgende onderwerpen: kijktechniek informatieverwerking rijden op rechte / bochtige wegen volgafstand ruimtekussen snelheid gebruik cruisecontrol hellingproef: met handrem zonder handrem stopopdracht: links rechts naderen en berijden kruispunten naderen en berijden (mini) rotondes achteruitrijden: recht bocht garage rechts afslaan links afslaan zijdelings verplaatsen rijstrook wisselen keren: halve draai steken in opdracht Fase 3 Verkeersgedrag bevat de volgende onderwerpen: tegemoetkomen inhalen voorbijgaan parkeren: op stijgende helling op dalende helling parkeren: in vak vooruit: schuin haaks garage parkeren: in vak achteruit: schuin haaks garage parkeren: file vooruit file achteruit in opdracht auto(snel)weg: invoegen uitvoegen rijden reageren op tekens signalen gedrag nabij en op kruispunten gedrag nabij en op erf / vop / tram- bushalte / overweg / uitrit Fase 4 Veiligheid bevat de volgende onderwerpen: aangepast en besluitvaardig rijden defensief rijden anticiperen milieuvriendelijk rijden situatiebevraging en gevaarherkenning clusteropdracht navigatiesysteem objecten Al deze punten worden bijgehouden, per leerling op de Leskaart.

7 Theorie-examen Hoe gaat het op het examencentrum? Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En neem een geldig identiteitsbewijs mee. Bij het CBR meld je je aan de receptie. Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en krijg je het nummer van de tafel waaraan je examen gaat doen. In sommige examencentra krijg je ook een sleuteltje van een locker. Daar kun je voor het examen je spullen in opbergen. Mobiele apparatuur zijn namelijk niet toegestaan tijdens het examen. Meestal moet je nog even wachten en roept de CBR-medewerker je binnen. Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk? Je theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Het examen gaat als volgt in zijn werk: Je krijgt eerst uitleg van een CBR-medewerker. Daarna begint je examen. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen. Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie op een grote tv-monitor. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder bent van de CBR-auto. Het theorie-examen bestaat uit twee delen. 1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben. 2. Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben. Klassikaal of individueel Het klassikale examen leg je af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Het individuele examen doe je alleen in een ruimte met een theoriemedewerker. De vragen worden op dezelfde manier gesteld als bij het klassikale examen. De uitslag Na afloop van het examen moet je een paar minuten wachten en dan krijg je de uitslag. De medewerker vertelt je of je geslaagd of gezakt bent. Je krijgt een formulier waarop kun je per examenonderdeel zien hoeveel vragen je fout hebt beantwoord. Als je gezakt bent weet je zo waar je extra aan moet werken voor je volgende theorie-examen. Als je bent geslaagd registreren wij dat in ons systeem. Je uitslag geslaagd is 1,5 jaar geldig.

8 Eigen Verklaring (EV) De Eigen Verklaring is een vragenlijst over jouw gezondheid. Bedenk dat deze helemaal juist beantwoord dient te worden. Bij het onjuist invullen van de Eigen Verklaring pleeg je een strafbaar feit. Dit kan consequenties hebben voor bijv. de verzekering. Stel je voor dat er een ernstig ongeluk gebeurd door jouw schuld of waarbij je betrokken bent, als er dan geconstateerd wordt dat er iets aan je gezondheid mankeert, kan er navraag gedaan worden over je Eigen Verklaring. Dit kan ernstige financiële consequenties met zich meebrengen, je bent dan niet of niet volledig verzekert. Als je één of meerdere vragen met Ja beantwoord, dan wordt er een papieren Eigen Verklaring naar het CBR gezonden voor een medische goedkeuring. Controle en onderzoek vooraf is altijd beter en je weet dan 100% zeker dat je goed verzekerd bent, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander.

9 Tussentijdse Toets (TTT) Er is keus voor een TTT als goede voorbereiding op het rij-examen. De TTT is een complete afspiegeling van het echte examen, alleen kun je hiervoor niet zakken. De TTT duurt net als het examen 55 minuten. Je krijgt hierdoor dus een goede indruk wat je te wachten staat tijdens het examen. Tijdens de TTT kun je een vrijstelling verdienen voor de voorbereidingshandelingen en de bijzondere verrichtingen, mits je deze voldoende uitvoert. Het CBR en de rijschool adviseert de TTT af te leggen op ca. 2/3 van de rij-opleiding, oftewel als je alle onderdelen van de rij-opleiding achter de rug hebt en deze al behoorlijk beheerst. Tijdens je TTT zullen niet alle onderdelen al vlekkeloos verlopen maar deze worden wel op examenniveau onder de loep genomen. Je instructeur rijdt tijdens de TTT altijd mee, waardoor we aan het einde van de rit een driehoeksgesprek kunnen hebben over jouw prestaties. Je krijgt na het gesprek een adviesformulier mee, waarop per examenonderdeel de verbeterpunten worden weergegeven. Aan de hand van dit formulier kun je nog eens goed bekijken waaraan nog gewerkt dient te worden. Als je de vrijstelling hebt gehaald staat dit hierop aangegeven. Dit adviesformulier moet je ook meenemen naar het rij-examen. Voordat je de TTT wilt aanvragen moet je wel in het bezit zijn van je theorie-certificaat. Samen met je instructeur wordt gekeken wanneer jij precies klaar bent voor je TTT.

10 Praktijkexamen Na een gedegen voorbereiding is het nu tijd geworden voor het rij-examen. Het moment waarvoor je al zo lang aan het werk bent geweest. Eventueel heb je vooraf al een TTT gedaan. Voordat de rijschool een examen voor jou kan aanvragen zijn er een aantal zaken van belang: je bent in het bezit zijn van een geldig theorie-certificaat je hebt de rijschool gemachtigd via mijn.cbr.nl het examengeld is voldaan De rijschool verzorgt dan jouw aanvraag. Op de dag van het examen komt je instructeur je ophalen op de afgesproken tijd en plaats. Je moet dan de oproepkaart, het ingevulde Zelfreflectie formulier en een geldig legitimatiebewijs bij je hebben. Dan gaan we naar het CBR. Wij moeten minimaal 10 minuten voor aanvang van het examen aanwezig zijn, dus met auto en met rij-instructeur. Dit zorgt ook voor een relaxte start van je examen. Mocht je vlak voor het examen problemen hebben met de vereiste papieren, dan kan het gebeuren dat het examen niet doorgaat. Het rij-examen moet dan opnieuw aangevraagd worden met opnieuw kosten en eventuele wachttijd. Zorg er dus voor dat je voor het examen alles in orde hebt.

11 Herexamen Heel vervelend, maar ook na een negatieve uitslag van het rij-examen moeten we toch weer verder. Meestal wordt direct een afspraak gemaakt voor de volgende rijles en een afspraak gemaakt over de nieuwe examenaanvraag. Als er een nieuwe datum bekend is, dient de leerling zo snel mogelijk het examengeld weer te voldoen. Tijdens de eerste rijles na het examen zal de instructeur samen met jouw het examen nog eens doornemen en eventueel stukken van de gereden route overnieuw rijden en bespreken. Voor de volgende keer zul je daar dan niet zo gauw weer een fout maken. Het herexamen kan in principe binnen 8 weken plaatsvinden, wel is het noodzakelijk dat je blijft lessen. Stilstaan is achteruit gaan.

12 2toDrive Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat? 2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Waarom rijden onder begeleiding? Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd, dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. In Duitsland heeft een soortgelijk experiment geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren. Hoe werkt het? Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je choach(es). Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

13 Opfriscursus Soms heb je van die momenten dat je erachter komt dat er bepaalde dingen zijn in het autorijden waar je te weinig aan toekomt of die je zelfs niet meer durft. De autosnelweg op, filerijden of winkelen in de grote stad met parkeren in de parkeergarage. Dit zijn enkele voorbeelden waarvan sommige mensen even moeten slikken. Maar schroom niet, er zijn elk jaar meerdere personen die zich aanmelden voor een paar opfrislessen. Onze ervaring leert dat slechts een paar lessen onder begeleiding voldoende kunnen zijn om de dingen weer zelf te durven doen.

14 Faalangst Rijangst Rijangst uit zich als angst voor controleverlies over de auto of over uzelf. Dit gaat vaak gepaard met sterke lichamelijke prikkels, zoals een bonkend hart, beven, zweten of zelfs paniekaanvallen. De meest voorkomende oorzaken zijn: bepaalde karaktereigenschappen, te weinig zelfvertrouwen na het behalen van het rijbewijs, langere tijd niet of nauwelijks gereden hebben, gevorderde leeftijd of een ongeval. Examenvrees Bijna 60% van de kandidaten die voor het eerst rijexamen doen slaagt hier niet voor. De voornaamste reden hiervan is examenvrees. Die kan zich uiten als extreme nervositeit, angst voor controleverlies, tunnelzicht, blokkeren, etc. De meest voorkomende oorzaken van examenvrees zijn: te weinig praktijkervaring en daardoor te weinig inzicht in het verkeer, onvoldoende examentraining en een gebrek aan zelfvertrouwen. Rijangst of examenvrees overwinnen? Bent u bereid om uw angst voor het autorijden en/of het rijexamen te overwinnen? Autorijschool Stolwijk biedt u een gedegen rijopleiding volgens ons Stappenplan.

15 Opleidingskosten PRAKTIJK PRIJZEN 60 minuten 44,00 90 minuten 66,00 OVERIGE KOSTEN PRIJZEN itheorie 40,00 Theorie-examen 28,55 Eigen Verklaring (EV) 27,80 Praktijkexamen CBR 96,00 Examenkosten Rijschool (incl. BTW) 112,00 BNOR-examen 118,00 Examenkosten Rijschool (incl. BTW) 122,00 Faalangst-examen 144,00 Examenkosten Rijschool (incl. BTW) 146,00 Kostprijzen van de CBR-examens zijn per 1 januari 2013 zonder BTW

16 Pakket Pakket Nu tijdelijk in prijs verlaagd!! 1.470,00-35 Lessen van 60 minuten - Pakket is exclusief examenkosten

17 Betalingsvoorwaarden Na een rijles dient deze direct te worden voldaan aan de instructeur. Uiteraard is het mogelijk om ook lessen vooruit te betalen. Dit zal in overleg met de rijschool besproken worden. Het pakket kan in twee termijnen worden voldaan, ook dit in overleg met de rijschool. Het examengeld moet één maand voor het examen betaald zijn. Afzeggen rijles Indien verzuim/verhindering niet 24 uur voor aanvang van de les is doorgegeven wordt het lesgeld doorberekend. Wilt u meer weten over onze financieringsmogelijkheden. Bel ons en u krijgt antwoord op al uw vragen. Telefonisch bereikbaar onder nummer

18 Maak een afspraak Natuurlijk is het niet mogelijk om binnen het bestek van deze Brochure al uw vragen gedetailleerd te beantwoorden. De organisatie van Autorijschool Stolwijk berust bij Els en Jan Buijense. Zij zijn volledig op de hoogte van alle details van de inhoud van de cursussen, de examenstof, de wijze van examineren en eventuele financieringsmogelijkheden etc. Bel ons en u krijgt antwoord op al uw vragen. Telefonisch bereikbaar onder nummer Het team van Autorijschool Stolwijk Naam: Categorie: Els Buijense - Hendriks B Mobiel: info@autorijschoolstolwijk.nl Naam: Categorieën: Jan Buijense A / B / EB Mobiel: info@autorijschoolstolwijk.nl

19 Autorijschool Stolwijk en Social Media Ook Autorijschool Stolwijk is te vinden op de elektronische snelweg. Op onze website kunt u nog meer informatie vinden over onze diensten. Bezoek dus ook eens onze geheel vernieuwde website. Tevens zijn wij ook te vinden op Facebook en Twitter.

20 Rijschool gegevens Kantooradres Autorijschool Stolwijk Snippendreef WB Stolwijk Telefoon: Fax: Bankgegevens Bank: Rabobank Rekening: NL09 RABO Bank: ING Rekening: NL33 INGB Bedrijfsgegevens KvK nummer: BTW nummer: CBR nummer: NL B X8

21 Algemene Voorwaarden 1. Algemeen 1a. Door het accepteren van diensten, aangeboden door Autorijschool Stolwijk, accepteert de leerling de onderhavige voorwaarden die zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam, vestiging Gouda, onder nummer b. In geval van afwijking van één van deze voorwaarden, wat slechts schriftelijk mogelijk is, blijven de overige bepalingen onverkort van kracht. 2. Rijlessen 2a. De les wordt verzorgd door instructeurs, die voldoen aan de bepalingen van de wet Rijonderricht Motorvoertuigen (WRM). 2b. Rijlessen worden overeengekomen voor 60 of 90 minuten. De les wordt volledig benut met het geven van rijles. 2c. De leerling krijgt zoveel mogelijk les van dezelfde instructeur en met hetzelfde motorvoertuig. 2d. De leerling is verplicht om vooraf opgave te doen van het gebruik van middelen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Deze opgave wordt strikt vertrouwelijk behandeld. 2e. De leerling is verplicht om legitimatie en eventuele andere verplichte documenten bij zich te dragen gedurende de rijles en (praktijk)examens. 2f. De leerling is verplicht om vooraf te melden of hem bij rechtelijke uitspraak de bevoegdheid tot het besturen van motorvoertuigen is ontzegd. 2g. De leerling is vrij in zijn keuze voor de gewenste categorie van het rijbewijs. Autorijschool Stolwijk is niet verantwoordelijk voor die keuze. 2h. Autorijschool Stolwijk is gerechtigd tijdens de duur van de lesovereenkomst zijn lesprijs te verhogen. Indien de verhoging meer dan 10% bedraagt, heeft de leerling het recht om de lesovereenkomst schriftelijk te ontbinden tot twee weken na kennisneming van de prijsverhoging. 3. Examens 3a. Theorie leermiddelen zoals een (vragen)boek en cd-rom worden door Autorijschool Stolwijk ter beschikking gesteld en moeten na het behalen van het theoriecertificaat weer worden ingeleverd. 3b. De leerling is zelf verantwoordelijk voor de vraag of daadwerkelijk een rijbewijs kan worden afgegeven indien het praktijkexamen met goed gevolg is afgelegd.

22 4. Betalingen en Incasso 4a. Betalen kan contant na de genoten rijles. Een uitgereikte factuur kan contant of per bank worden voldaan. 4b. Indien per bank/giro wordt betaald moet dit gebeuren binnen 14 dagen na de dagtekening van de factuur. 4c. Bij het afnemen van een pakket mag de ½ pakketprijs bij eerste les worden betaald en de rest bij 2 e helft pakket of via factuur of losse lessen. 4d. Wanneer de in artikel 3a bedoelde leermiddelen niet uiterlijk 4 weken na het behalen van het theoriecertificaat zijn ingeleverd, zal de leerling voor de middelen een factuur ontvangen. 4e. In geval van overschrijding van enige betalingstermijn is de leerling zonder verdere aanmaning in gebreke. Autorijschool Stolwijk is dan gerechtigd om een rente van 1% per maand in rekening te brengen vanaf de vervaldag. 4f. Voorts dient de leerling bij niet tijdige betaling, vanaf het moment dat Autorijschool Stolwijk voor de invordering de hulp van derden heeft moeten inroepen, eventuele incassokosten ten bedrage van 15% met een minimum van 250,- te vergoeden. 4g. Autorijschool Stolwijk is, bij niet betaling, gerechtigd om de uitvoering van de verdere lessen op te schorten. 4h. Terugbetaling van een gereserveerde en vastgelegde theorie en/of praktijkexamen bij het CBR, BNOR of CCV is niet mogelijk. 5. Wijzigingen en Annuleringen 5a. Tenzij een rijles minimaal 24 uur voor de aanvang van de lesafspraak geannuleerd wordt, wordt het afgesproken lesuur in rekening gebracht. 5b. Een rijles mag binnen 24 uur voor de aanvang van de lesafspraak worden geannuleerd indien in die 24 uur de leerling is opgenomen in het ziekenhuis voor een spoedopname of indien een familielid tot in de tweede graad is overleden. 5c. Nadat een leerling de lesafspraak 3x heeft veranderd binnen een termijn van twee maanden, is de autorijschool gemachtigd een extra rijles in rekening te brengen. 5d. Alvorens de instructeur vertrekt als hij bij een leerling op het afgesproken tijdstip geen gehoor krijgt, wacht de instructeur tot 10 minuten na het afgesproken tijdstip op de afgesproken plaats. Indien de instructeur beschikt over een telefoonnummer, zal hij dit nummer proberen. Als de rijles toch geen doorgang kan vinden, wordt de rijles wel in rekening gebracht. 5e. Indien een rijles wegens slechte weersomstandigheden/gladheid niet door kan gaan, worden de kosten niet aan de leerling doorberekend. 5f. Als de praktijkexamendatum afgegeven is, en er wordt een afspraak verzet binnen deze aanlopende termijn naar het betreffende examen, dan wordt de examendatum evenredig ook verder verplaatst. 5g. Bij annulering van het praktijkexamen door het CBR wordt de datum zonder kosten naar een later tijdstip verzet.

23 6. Aansprakelijkheid en Vrijwaring 6a. Autorijschool Stolwijk heeft een aansprakelijkheidsverzekering en een inzittendenverzekering. Alle schade die zij verplicht is om te vergoeden zal beperkt zijn tot het door de verzekering gedekte bedrag. 6b. Indien de leerling niet heeft voldaan aan de bepalingen onder artikel 2, leden d tot en met f of aan enige andere wettelijke verplichting die op de leerling rust, is iedere aansprakelijkheid van Autorijschool Stolwijk voor materiële en/of immateriële schade uitgesloten. 6c. Autorijschool Stolwijk heeft een inspanningsverplichting. Zij kan nimmer aansprakelijk gehouden worden voor de keuze zoals genoemd in artikel 2g. 6d. Autorijschool Stolwijk kan nimmer aansprakelijk gehouden worden voor het niet behalen van het rijbewijs. 6e. Indien Autorijschool Stolwijk aansprakelijkheid mocht worden geacht op grond van toerekenbaar tekort komen, zal haar aansprakelijkheid zijn beperkt tot ten hoogste het bedrag van de in rekening gebrachte lesgelden. 6f. Autorijschool Stolwijk vrijwaart de leerling voor aanspraken van derden als gevolg van botsing, aanof overrijdingen tijdens de rijles en tijdens het praktijkexamen tenzij die voorvallen het gevolg zijn van opzet en/of grove schuld van leerling. Overtredingen van het gestelde in artikel 2d tot en met f worden in dit verband als opzet en/of grove schuld aan de zijde van de leerling gezien. 7. Toepasselijk recht en Geschillen 7a. Alle geschillen welke mochten ontstaan uit overeenkomsten waarop deze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing zijn, worden uitsluitend berecht door de bevoegde rechter te 's- Gravenhage, tenzij de leerling binnen een maand nadat hij door Autorijschool Stolwijk in kennis is gesteld dat deze het geschil bij de op grond van de voorwaarden toepasselijke rechter zal aanbrengen, schriftelijk te kennen heeft gegeven te kiezen voor de volgens de bepalingen van de wet bevoegde relatieve rechter en behoudens het recht van Autorijschool Stolwijk om voor de op grond van de wet bevoegd zijnde rechter te kiezen. 7b. Op een met Autorijschool Stolwijk gesloten overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

24 Colofon Deze Brochure is een uitgave van Autorijschool Stolwijk. Productie: D. Buijense Uitgave: januari 2014 (C) 2014 by D. Buijense Aan deze Brochure kan op geen enkele wijze rechten worden ontleent. Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten en vergissingen.

studiegids snel van start met Autorijschool Stolwijk

studiegids snel van start met Autorijschool Stolwijk studiegids snel van start met Autorijschool Stolwijk Inhoud Voorwoord Cursusaanbod Leermiddelen Exameneisen 2toDrive Faalangst Opleidingskosten Pakket Betalingsvoorwaarden Maak een afspraak Autorijschool

Nadere informatie

Artikel 3. Verplichtingen van de cursist.

Artikel 3. Verplichtingen van de cursist. Artikel 1. Algemeen. Deze voorwaarden geven de algemene bepalingen weer voor het verzorgen van de rijopleiding categorie B en de daarbij behorende CBR/ BNOR praktijkexamens. Zij zijn van toepasing op rij-instructeurs

Nadere informatie

Algemene voorwaarden :

Algemene voorwaarden : Algemene voorwaarden : Artikel 1 - Verplichtingen rijschool De rijschool is verplicht er zorg voor te dragen: 1. dat les wordt gegeven door instructeurs, die voldoen aan de bepalingen van de Wet Rijonderricht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN Donkelaar-Rijopleidingen.

Algemene voorwaarden BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN Donkelaar-Rijopleidingen. Algemene voorwaarden BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN Donkelaar-Rijopleidingen. Artikel 1 - Verplichtingen rijschool De rijschool is verplicht er zorg voor te dragen: 1. Dat les wordt gegeven door

Nadere informatie

Hallo mogen wij ons even voorstellen

Hallo mogen wij ons even voorstellen Hallo mogen wij ons even voorstellen Wij zijn Verkeersschool Janssen en bedanken je voor het benaderen van informatie over jou rijopleiding. Denk je nog steeds dat het behalen van je rijbewijs duur en

Nadere informatie

1.2 Onze wederpartij bij overeenkomsten wordt hierna cursist' genoemd. 1.3 Rijschool ACBE biedt één van de volgende diensten aan de cursist aan:

1.2 Onze wederpartij bij overeenkomsten wordt hierna cursist' genoemd. 1.3 Rijschool ACBE biedt één van de volgende diensten aan de cursist aan: Algemene voorwaarden Rijschool ACBE 2016 1.Algemeen 1.1 Deze voorwaarde zijn van toepassing op lesovereenkomsten waarbij diensten, adviezen en andere werkzaamheden door Rijschool ACBE worden aangeboden,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Autorijschool Nico Deen. Algemene Voorwaarden Lesovereenkomst. 1. Algemeen

Algemene voorwaarden Autorijschool Nico Deen. Algemene Voorwaarden Lesovereenkomst. 1. Algemeen Algemene voorwaarden Autorijschool Nico Deen Algemene Voorwaarden Lesovereenkomst 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden (AV) geven de algemene bepalingen weer voor het verzorgen van rijopleiding categorie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN JOHN S RIJOPLEIDING

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN JOHN S RIJOPLEIDING ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN JOHN S RIJOPLEIDING Algemeen Gedurende een rijles is de leerling leerling en om die reden juridisch niet de bestuurder van het voertuig. Dit betekent

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Rijschool Voordelig Sonja

Algemene voorwaarden Rijschool Voordelig Sonja Algemene voorwaarden Rijschool Voordelig Sonja Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Verplichtingen van de rijschool Verplichtingen van de leerling Betaling

Nadere informatie

3. Je examen moet binnen twee weken nadat je dat aangevraagd en betaald hebt door de rijschool bij het CBR zijn aangevraagd.

3. Je examen moet binnen twee weken nadat je dat aangevraagd en betaald hebt door de rijschool bij het CBR zijn aangevraagd. ALGEMENE VOORWAARDEN van Pieters Rijopleidingen Per 1 augustus 2009 Artikel 1 De rijschool moet zich aan de volgende afspraken houden: 1. Je krijgt theorie- en praktijkles van een rij-instructeur die aan

Nadere informatie

3. Je examen aanvraag wordt binnen 2 weken na ontvangst van betaling gedaan bij CBR.

3. Je examen aanvraag wordt binnen 2 weken na ontvangst van betaling gedaan bij CBR. ALGEMENE VOORWAARDEN van Vekeersschool Heuvelland. Artikel 1 De rijschool moet zich aan de volgende afspraken houden: 1. Je krijgt praktijkles van een rij-instructeur die aan de eisen voldoet van de Wet

Nadere informatie

2. Je krijgt zo veel mogelijk les van dezelfde instructeur. Bij wijze van uitzondering kan het voorkomen dat je van een andere instructeur les krijgt.

2. Je krijgt zo veel mogelijk les van dezelfde instructeur. Bij wijze van uitzondering kan het voorkomen dat je van een andere instructeur les krijgt. Algemene voorwaarden Autorijschool Atigh ALGEMENE VOORWAARDEN Per 01 Januari 2018 Artikel 1 Afspraken voor de Auto Rijschool Atigh 1. Je krijgt theorie ondersteuning en praktijkles van een rijinstructeur

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Verkeersschool Jean- Paul

Algemene Voorwaarden Verkeersschool Jean- Paul Algemene Voorwaarden Verkeersschool Jean- Paul Beste cursist, Je hebt gekozen voor een rijopleiding bij Verkeersschool Jean Paul. Een verstandige keus, want bij deze rijschool weet je zeker dat je kiest

Nadere informatie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij voor jou betekenen? Een goede rijopleiding die duidelijk en omvattend is!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij voor jou betekenen? Een goede rijopleiding die duidelijk en omvattend is! Even vooraf.. De rijschool Harm Hoek (- Averdijk) bestaat sinds 1 april 1999. Wij geven rijles voor auto, motor, aanhangwagen en bromfiets. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen.. wat kunnen wij

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT.

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT. ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT. Artikel 1 Verplichting rijschool. De rijschool dient er zorg voor te dragen: Dat de les wordt gegeven

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Autorijschool Car-in

Algemene voorwaarden. Autorijschool Car-in Algemene voorwaarden Autorijschool Car-in Tilburg Algemeen Gedurende een rijles is de leerling leerling en om die reden juridisch niet de bestuurder van het voertuig. Dit betekent dat zolang er sprake

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij de les overeenkomsten rijschool Regio 040

Algemene voorwaarden behorende bij de les overeenkomsten rijschool Regio 040 ALGEMENE VOORWAARDEN Rijschool Regio 040 Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn onderdeel van alle les overeenkomsten die worden afgesloten bij rijschool Regio 040 en zijn toepasbaar op de rijschool

Nadere informatie

Autorijschool VAN HERWAARDEN

Autorijschool VAN HERWAARDEN Algemene voorwaarden Autorijschool VAN HERWAARDEN Beste cursist, Je hebt gekozen voor een opleiding bij Autorijschool Van Herwaarden. Een verstandige keus, want bij deze rijschool weet je zeker dat je

Nadere informatie

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl Je rijbewijs is een eenmalige investering waarvan je jou leven lang profijt kunt

Nadere informatie

Naam Rijschool: Autorijschool Jos Pieters V.O.F. Naam instructeur: Jos Pieters KvK- nummer Rijschool: 55897134

Naam Rijschool: Autorijschool Jos Pieters V.O.F. Naam instructeur: Jos Pieters KvK- nummer Rijschool: 55897134 Kampstraat 20, 6311 AT RANSDAAL Mobielnummer: 06-11344119 BTW- nummer: NL851902182B01 K.v.K.nummer: 55897134 Bankrekeningnr.: 1340.41.550 Web site: www.autorijschooljospieters.nl E- mail: info@autorijschooljospieters.nl

Nadere informatie

Even vooraf.. Motorrijden heeft veel voordelen, echter het heeft ook veel nadelen..

Even vooraf.. Motorrijden heeft veel voordelen, echter het heeft ook veel nadelen.. Even vooraf.. Als je 18 jaar of ouder bent, dan mag je motorrijlessen nemen. Kies je ervoor om op je 18e, 19e of 20e jaar examen te doen, dan zul je een rijbewijs ontvangen voor de lichte categorie motor.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT.

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT. ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT. Artikel 1 Verplichting rijschool. De rijschool dient er zorg voor te dragen: - Dat de les wordt gegeven

Nadere informatie

1.6 De rijschool zorgt voor een adequate en voor de leerling inzichtelijke rapportage van de leervorderingen.

1.6 De rijschool zorgt voor een adequate en voor de leerling inzichtelijke rapportage van de leervorderingen. Algemene voorwaarden Autorijschool Buivenga Assen ARTIKEL 1 Verplichtingen van de autorijschool 1.1 De leerling krijgt praktijkles in een lesvoertuig dat naast alle andere wettelijke eisen tevens aan de

Nadere informatie

1.1 Deze Voorwaarden zijn van toepassing op Lesovereenkomsten waarbij diensten, adviezen en

1.1 Deze Voorwaarden zijn van toepassing op Lesovereenkomsten waarbij diensten, adviezen en Algemene voorwaarden 1 Algemeen 1.1 Deze Voorwaarden zijn van toepassing op Lesovereenkomsten waarbij diensten, adviezen en andere werkzaamheden door Rijtop.nl worden aangeboden, tenzij partijen uitdrukkelijk

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Autorijschool Jè-Mi-Gi

Algemene Voorwaarden Autorijschool Jè-Mi-Gi 1 Algemene Voorwaarden Autorijschool Jè-Mi-Gi In de lesovereenkomst wordt nadere invulling gegeven aan hetgeen Autorijschool Je-Mi-Gi en leerling overeenkomen. De Algemene Lesvoorwaarden maken onderdeel

Nadere informatie

VOORWAARDEN ARTIKEL 1. DEFINITIES

VOORWAARDEN ARTIKEL 1. DEFINITIES VOORWAARDEN ARTIKEL 1. DEFINITIES Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden van Rijschool Rem & Go Examen Het onderzoek naar de rijvaardigheid die wordt afgenomen door de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Nadere informatie

1.dat les wordt gegeven door instructeurs, die voldoen aan de bepalingen van de Wet Rijonderricht

1.dat les wordt gegeven door instructeurs, die voldoen aan de bepalingen van de Wet Rijonderricht Onderstaand leest U de Algemene voorwaarden van de Rijschool. Dit is alleen bestemd voor wie geen BOVAG overeenkomst van de website heeft gedownload en ondertekend heeft. Wij raden aan om een BOVAG overeenkomst

Nadere informatie

Geldigheid van deze algemene voorwaarden

Geldigheid van deze algemene voorwaarden Algemene voorwaarden van rijschool Rainbow Artikel 1. Geldigheid van deze algemene voorwaarden 1.1) De overeenkomst tussen rijschool Rainbow en de leerling heeft betrekking op de in het inschrijfformulier

Nadere informatie

HET AUTORIJBEWIJS. Als je op examen gaat heb je nodig: Legitimatie (paspoort of identiteitskaart). Bevestiging van de reservering (niet verplicht).

HET AUTORIJBEWIJS. Als je op examen gaat heb je nodig: Legitimatie (paspoort of identiteitskaart). Bevestiging van de reservering (niet verplicht). HET AUTORIJBEWIJS Het rijbewijs B is het meest gewilde rijbewijs en daar hoort natuurlijk een goede opleiding bij. Hieronder vind je informatie over de theorie en over de praktijk. Heb je na het lezen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN BOVAG AFDELING VAN

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN BOVAG AFDELING VAN ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN BOVAG AFDELING VAN Artikel 1 - Verplichtingen verkeersschool De verkeersschool is verplicht er zorg voor te dragen: 1. dat les wordt gegeven door

Nadere informatie

dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig

dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig De Rijschool draagt er zorg voor: dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig instructeursbewijs, dat er les wordt gegeven in of met lesvoertuigen waarvoor een verzekering

Nadere informatie

Informatiepakket. Rijopleiding B

Informatiepakket. Rijopleiding B Informatiepakket Rijopleiding B Maastricht, 16 oktober 2012 Beste Sauriër, Allereerst willen wij je bedanken voor je interesse in het volgen van een rijopleiding bij onze rijschool: In dit informatiepakket

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. 1.7 Het Lesmotorvoertuig is schoon,netjes en onderhouden. In lesmotorvoertuigen wordt niet gegeten of gerookt.

Algemene Voorwaarden. 1.7 Het Lesmotorvoertuig is schoon,netjes en onderhouden. In lesmotorvoertuigen wordt niet gegeten of gerookt. Algemene Voorwaarden Artikel 1 De rijschool dient zich te houden aan de volgende regels: 1.1 De leerling krijgt praktijkles van een instructeur die aan de eisen voldoet van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen

Nadere informatie

5 De toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

5 De toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSSCHOOL MARTHIJS Artikel 0 Algemeen 1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, leveringen, uitvoeringen

Nadere informatie

De rijschool dient zich te houden aan de volgende afspraken:

De rijschool dient zich te houden aan de volgende afspraken: ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - Verplichting rijschool. De rijschool dient zich te houden aan de volgende afspraken: 1.1 De cursist krijgt praktijkles van een rijinstructeur die aan de eisen van de Wet

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Autorijschool Henry Udenhout Artikel 1 Werkingssfeer a. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en de uitvoering van een tussen de leerling en rijschoolhouder

Nadere informatie

1.1 Deze Voorwaarden zijn van toepassing op Lesovereenkomsten waarbij diensten, adviezen en

1.1 Deze Voorwaarden zijn van toepassing op Lesovereenkomsten waarbij diensten, adviezen en kan worden aangevraagd en de Cursist de kosten van alle gevolgde rijlessen en van het examen aan Algemene voorwaarden 1 Algemeen 1.1 Deze Voorwaarden zijn van toepassing op Lesovereenkomsten waarbij diensten,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Rijschool DickGeslaagd

Algemene voorwaarden Rijschool DickGeslaagd Algemene voorwaarden Rijschool DickGeslaagd Artikel 1 Definities 1.1 Rijschool DickGeslaagd: Rijschool DickGeslaagd is gevestigd te Wijhe, Veerstraat 3, hierna te noemen DickGeslaagd. DickGeslaagd staat

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Autorijschool Interfocus

Algemene Voorwaarden Autorijschool Interfocus Algemene Voorwaarden Autorijschool Interfocus In de les overeenkomst wordt nadere invulling gegeven aan hetgeen Autorijschool Interfocus en leerling overeenkomen. De Algemene Lesvoorwaarden maken onderdeel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden Autorijschool Ron Ouwens

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden Autorijschool Ron Ouwens Algemene voorwaarden ALGEMEEN 1. Deze Algemene Voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten, gesloten tussen verkeersscholen en hun leerlingen. 2. In de lesovereenkomst wordt nadere invulling gegeven

Nadere informatie

1.5 De toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.5 De toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Algemene Voorwaarden Artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, leveringen, uitvoeringen en werkzaamheden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1 Werkingssfeer. Artikel 2 Definities

Algemene voorwaarden. Artikel 1 Werkingssfeer. Artikel 2 Definities Algemene voorwaarden Artikel 1 Werkingssfeer a. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en de uitvoering van een tussen de leerling en rijschoolhouder gesloten overeenkomst van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden / Verplichtingen Verkeersschool Roger Frissen verkeersopleidingen

Algemene Voorwaarden / Verplichtingen Verkeersschool Roger Frissen verkeersopleidingen Algemene Voorwaarden / Verplichtingen Verkeersschool Roger Frissen verkeersopleidingen ARTIKEL 1 Verplichtingen verkeersschool De verkeersschool is verplicht er zorg voor te dragen: 1. Dat les wordt gegeven

Nadere informatie

3. Alle aanwijzingen van de rijinstructeur tijdens de lessen op te volgen.

3. Alle aanwijzingen van de rijinstructeur tijdens de lessen op te volgen. Artikel 1 - Verplichtingen Rijschool Remon Onder kandidaat als in de lesovereenkomst genoemd, wordt hierna verstaan de leerling. Onder leerling wordt tevens verstaan ouder, wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

Algemene les-, levering- en betalingsvoorwaarden van Autorijschool Bij Yolanda

Algemene les-, levering- en betalingsvoorwaarden van Autorijschool Bij Yolanda Algemene les-, levering- en betalingsvoorwaarden van Autorijschool Bij Yolanda Algemeen: Autorijschool Bij Yolanda, gevestigd te Noordwijk, verder te noemen de rijschool/instructeur, verricht haar rijonderricht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Verkeersschool Jungen Postbus 8833 1006 JA Amsterdam Mei 2011. Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden Verkeersschool Jungen

Algemene Voorwaarden Verkeersschool Jungen Postbus 8833 1006 JA Amsterdam Mei 2011. Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden Verkeersschool Jungen Algemene Voorwaarden Verkeersschool Jungen Postbus 8833 1006 JA Amsterdam Mei 2011 Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden Verkeersschool Jungen Artikel 1 Algemene voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden

Nadere informatie

HET AUTORIJBEWIJS. De praktijk

HET AUTORIJBEWIJS. De praktijk HET AUTORIJBEWIJS Het rijbewijs B is het meest gewilde rijbewijs en daar hoort natuurlijk een goede opleiding bij. Hieronder vind je informatie over de theorie en over de praktijk. Heb je na het lezen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VAN VELZEN RIJOPLEIDINGEN.

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VAN VELZEN RIJOPLEIDINGEN. ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VAN VELZEN RIJOPLEIDINGEN. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan met Rijschool Van Velzen Rijopleidingen, als wel op iedereen

Nadere informatie

1.4 De tijdsduur van de te geven rijles, te weten 60 minuten, wordt volledig benut voor het geven van de rijles.

1.4 De tijdsduur van de te geven rijles, te weten 60 minuten, wordt volledig benut voor het geven van de rijles. Algemene voorwaarden Rijschool Excellence Algemeen Rijschool Excellence, gevestigd en kantoorhoudende te Zoetermeer, verder te noemen de rijschool/instructeur, verricht haar rijonderricht uitsluitend overeenkomstig

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Vanaf 1 maart 2010 moet u voor het halen van het rijbewijs voor de brommobiel een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Vanaf 1 maart 2010 moet u voor het halen van rijbewijs voor de brommobiel een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

Nadere informatie

ALGEMENE SRB VOORWAARDEN

ALGEMENE SRB VOORWAARDEN ALGEMENE SRB VOORWAARDEN Artikel 1. Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, leveringen, uitvoeringen en werkzaamheden

Nadere informatie

Examen doen voor de auto

Examen doen voor de auto Examen doen voor de auto Voor het autorijbewijs (categorie B) moet u theorieexamen en praktijkexamen doen. Het theorie-examen test of u beschikt over voldoende verkeersinzicht en kennis van de regels.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Algemeen:

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Algemeen: Algemene Voorwaarden Artikel 1. Algemeen: 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, leveringen, uitvoeringen en werkzaamheden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSSCHOOL INFRA

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSSCHOOL INFRA ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSSCHOOL INFRA Deze voorwaarde zijn van toepassing op lesovereenkomsten waarbij diensten, adviezen en andere werkzaamheden door Verkeersschool Infra worden aangeboden, tenzij

Nadere informatie

Lesovereenkomst en Algemene Voorwaarden

Lesovereenkomst en Algemene Voorwaarden Gegevens cursist: Gegevens Rijschool / Instructeur: Voorletters en naam: Naam Rijschool: Roepnaam: Naam instructeur: Adres: KvK nummer Rijschool: Postcode en woonplaats: Telefoon: Mobiel: E-mailadres:

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMEN. Hoe kom je op de site van het CBR? Ga op het internet naar de site :

PRAKTIJKEXAMEN. Hoe kom je op de site van het CBR? Ga op het internet naar de site : PRAKTIJKEXAMEN Om praktijkexamen te kunnen doen moet je eerst je theorie-examen gehaald hebben. Dan bespreken we welk examen je wilt doen. Je machtigt de rijschool bij het CBR. Indien je 17 bent zijn er

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij de lesovereenkomst van Rijschool Alexander

Algemene voorwaarden behorende bij de lesovereenkomst van Rijschool Alexander Algemene voorwaarden behorende bij de lesovereenkomst van Rijschool Alexander Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn per 1 januari 2013 tot stand gekomen. 2. In de lesovereenkomst wordt nadere invulling

Nadere informatie

Het motor rijbewijs. Als je op theorie-examen gaat heb je nodig:

Het motor rijbewijs. Als je op theorie-examen gaat heb je nodig: Het motor rijbewijs Motorrijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en niet zonder reden. Door de toegenomen verkeersdrukte kiezen steeds meer mensen er voor om de motor voor woon werk verkeer

Nadere informatie

De verkeersschool is verplicht er zorg voor te dragen:

De verkeersschool is verplicht er zorg voor te dragen: ALGEMEEN 1. Deze Algemene Voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten, gesloten tussen Amsterdamse Verkeersopleidingen en haar leerlingen. 2. In de lesovereenkomst wordt nadere invulling gegeven

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Autorijschool de Toekomst KVK

Algemene Voorwaarden Autorijschool de Toekomst KVK Algemene Voorwaarden Autorijschool de Toekomst KVK 60268549 Artikel 1 De rijschool dient zich te houden aan de volgende regels: 1.1 De leerling krijgt praktijkles van een instructeur die aan de eisen voldoet

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Autorijschool Tina

ALGEMENE VOORWAARDEN Autorijschool Tina ALGEMENE VOORWAARDEN Autorijschool Tina (KVK. 5645 5852) Artikel 1 De rijschool dient zich te houden aan de volgende regels: 1.1 De leerling krijgt theorie en/of praktijkles van een rijinstructeur die

Nadere informatie

1.2 Het volgen van rijlessen geldt als acceptatie van de voorwaarden van Rijschool Zeker.

1.2 Het volgen van rijlessen geldt als acceptatie van de voorwaarden van Rijschool Zeker. Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemene voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot uitvoering van diensten door Rijschool Zeker gevestigd te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. De Rijschool dient zich te houden aan de volgende afspraken:

ALGEMENE VOORWAARDEN. De Rijschool dient zich te houden aan de volgende afspraken: A: Hoevensestraat 20 5446AK Wanroij T : 06-51925992 E: lpgclaassen@gmail.com Bank nr: NL43RBRB0898296471 K.v.K nr: 60905093 Btw nr: NL166819761B01 ALGEMENE VOORWAARDEN De Rijschool dient zich te houden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van De Rijcoach

Algemene voorwaarden van De Rijcoach Algemene voorwaarden van De Rijcoach Verklaringen van namen: 1. Onder de RC wordt verstaan: de Rijcoach; 2. Onder de cursist(e) wordt verstaan: de persoon die zich tot de RC wendt voor het volgen van rij-opleidingen/

Nadere informatie

1.5 De toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.5 De toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Artikel 1. Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, leveringen, uitvoeringen en werkzaamheden en verdere overeenkomsten

Nadere informatie

1.3. Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend. Rijschool Van Loon is eerst gebonden nadat door haar gedane toezeggingen schriftelijk zijn bevestigd.

1.3. Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend. Rijschool Van Loon is eerst gebonden nadat door haar gedane toezeggingen schriftelijk zijn bevestigd. Algemene Voorwaarden Artikel 1. Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, leveringen, uitvoeringen en werkzaamheden

Nadere informatie

Lesovereenkomst en Algemene Voorwaarden

Lesovereenkomst en Algemene Voorwaarden Gegevens cursist: Gegevens Rijschool / Instructeur: Voorletters en naam: Naam Rijschool: Roepnaam: Naam instructeur: Adres: KvK nummer Rijschool: Postcode en woonplaats: Deze rijschool / instructeur is

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Rijschool You2Drive Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan met rijschool You2Drive, als wel op iedereen die lessen volgt of andere

Nadere informatie

Inschrijfformulier Rijschool Westergouwe

Inschrijfformulier Rijschool Westergouwe Inschrijfformulier Rijschool Westergouwe Wat leuk dat je bij Rijschool Westergouwe wilt komen lessen! Vul het onderstaande formulier in en onderteken de algemene voorwaarden om je inschrijving voor rijlessen

Nadere informatie

Rijschool Kramer Poorterslaan 71 4561 ZM Hulst 06-57318250 KvK nr.: 56088973 BTW nr.: NL151409237B01 Rekening nummer: NL49ABNA 0524205914 IBAN: NL49ABNA info@rijschool-kramer.nl Algemene voorwaarden Autorijschool

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Autorijschool Marco van Biljouw

Algemene voorwaarden. Autorijschool Marco van Biljouw Algemene voorwaarden Autorijschool Marco van Biljouw 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden (AV) geven de algemene bepalingen weer voor het verzorgen van rijopleiding categorie B, de daarbij behorende acties

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AUTORIJSCHOOL JR

ALGEMENE VOORWAARDEN AUTORIJSCHOOL JR ALGEMENE VOORWAARDEN AUTORIJSCHOOL JR ARTIKEL 1 De autorijschool houdt zich aan de volgende afspraken 1.1 De leerling krijgt theorie- en praktijkles van een rij-instructeur die aan de eisen voldoet van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Autorijschool RijBwijs (KvK: 65529421) Artikel 1 De rijschool dient zich te houden aan de volgende regels:

ALGEMENE VOORWAARDEN Autorijschool RijBwijs (KvK: 65529421) Artikel 1 De rijschool dient zich te houden aan de volgende regels: ALGEMENE VOORWAARDEN Autorijschool RijBwijs (KvK: 65529421) Artikel 1 De rijschool dient zich te houden aan de volgende regels: 1.1 De leerling krijgt theorie- en/of praktijkles van een rijinstructeur

Nadere informatie

Regina Rijopleidingen, Algemene Voorwaarden, versie 1.3 18-08-2015 Pagina 1 van 5

Regina Rijopleidingen, Algemene Voorwaarden, versie 1.3 18-08-2015 Pagina 1 van 5 Algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden Artikel 1 Algemene Voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot uitvoering van diensten voor Regina

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden, rijschool Marcel De Morinel JC Dronten Tel

Algemene Voorwaarden, rijschool Marcel De Morinel JC Dronten Tel Algemene Voorwaarden, rijschool Marcel De Morinel 220 8251 JC Site: http://www.rijschool_marcel.nl Mail: rijschoolmarcel@gmail.com Artikel 1. Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 RIJSCHOOL VAN TILBURG HOUDT ZICH AAN DE VOLGENDE AFSPRAKEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 RIJSCHOOL VAN TILBURG HOUDT ZICH AAN DE VOLGENDE AFSPRAKEN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 RIJSCHOOL VAN TILBURG HOUDT ZICH AAN DE VOLGENDE AFSPRAKEN Je krijgt praktijkles van een rijinstructeur die aan de eisen voldoet van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WMR).

Nadere informatie

Hulswitweg47G BG Haarlem Tel: Whatsapp: Web:rijschool023.nl

Hulswitweg47G BG Haarlem Tel: Whatsapp: Web:rijschool023.nl Hulswitweg47G 054 2031BG Haarlem Tel:023-7854052 Whatsapp:06-23236393 Email:info@rij023.nl Web:rijschool023.nl Page1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Welkom bij Rijschool 023... 2 Introductie autorijbewijs

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Autorijschool ANS

Algemene voorwaarden Autorijschool ANS Algemene voorwaarden Autorijschool ANS Deze algemene voorwaarden van Autorijschool ANS gelden per 2 november 2016 Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32124441 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

proef Het vernieuwde theorie-examen voor de auto Per 1 maart 2009 bevat het theorie-examen voor de auto naast de onderdelen verkeersregels en

proef Het vernieuwde theorie-examen voor de auto Per 1 maart 2009 bevat het theorie-examen voor de auto naast de onderdelen verkeersregels en proef Het vernieuwde theorie-examen voor de auto Per 1 maart 2009 bevat het theorie-examen voor de auto naast de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht ook een onderdeel gevaarherkenning. CBR - Het

Nadere informatie

1 : Artikel 1 Werkingssfeer

1 : Artikel 1 Werkingssfeer Algemene voorwaarden Rijschool Fons 1 : Artikel 1 Werkingssfeer a. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en de uitvoering van een tussen de leerling en rijschoolhouder gesloten

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het rijbewijs voor de brommobiel moet u slagen voor een theorie- en een praktijkexamen. Deze examens zijn ingevoerd

Nadere informatie

Wees wijs. Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs. Informatie over de Rijopleiding in Stappen

Wees wijs. Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs. Informatie over de Rijopleiding in Stappen Wees wijs. Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs. Informatie over de Rijopleiding in Stappen Voorwoord De Rijopleiding in Stappen is een moderne rijopleiding. Met een fors hoger slagingspercentage dan

Nadere informatie

1.2 Het rijexamen wordt door de autorijschool binnen twee weken gereserveerd nadat je de examenkosten betaald hebt.

1.2 Het rijexamen wordt door de autorijschool binnen twee weken gereserveerd nadat je de examenkosten betaald hebt. De Autorijschool dient zich te houden aan de volgende afspraken: ARTIKEL 1 1.1 De leerling krijgt theorie- en praktijkles van een rijinstructeur die aan de eisen voldoet van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen

Nadere informatie

Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theoriecursus

Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theoriecursus Bromfiets opleidingen Bromfiets opleidingen Prijzen Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theorie cursus 35,- Praktijk Rijles (per uur) 44,- Rijles (per 1½ uur) 66,- Praktijk

Nadere informatie

AUTORIJSCHOOL GERTINE KOLLENBURG

AUTORIJSCHOOL GERTINE KOLLENBURG AUTORIJSCHOOL GERTINE KOLLENBURG Algemene Voorwaarden behorende bij de lesovereenkomst van BOVAG Rijscholen Algemeen 1. Deze Algemene Voorwaarden van BOVAG Rijscholen zijn tot stand gekomen in overleg

Nadere informatie

Autorijschool Overdijk

Autorijschool Overdijk Algemene voorwaarden: Autorijschool Overdijk Algemene voorwaarden Autorijschool Overdijk per 1 november 2012 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot uitvoering

Nadere informatie

Vier keer gezakt... dan een onderzoek rijvaardigheid

Vier keer gezakt... dan een onderzoek rijvaardigheid Vier keer gezakt... dan een onderzoek rijvaardigheid Niet iedereen slaagt in één keer voor het rijexamen. Sterker nog, ruim de helft van de kandidaten heeft één of meer herkansingen nodig om het examen

Nadere informatie

Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding)

Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding) Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding) Als je kiest voor deze opleiding dan kies je voor: Onze basis motoropleiding is bestemd voor (aspirant) motorrijders die het motorrijbewijs willen halen, en willen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Rijschoolrobjanssen.nl

Algemene voorwaarden Rijschoolrobjanssen.nl Artikel 1 Werkingssfeer Algemene voorwaarden Rijschoolrobjanssen.nl a. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en de uitvoering van een tussen de leerling en rijschoolhouder

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Verkeersschool Zuid-West Nederland

Algemene voorwaarden Verkeersschool Zuid-West Nederland Algemene voorwaarden Verkeersschool Zuid-West Nederland Artikel 1 Werkingssfeer a. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en de uitvoering van een tussen de leerling en rijschoolhouder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Rijschool Rijportaal

Algemene Voorwaarden Rijschool Rijportaal Algemene Voorwaarden Rijschool Rijportaal Artikel 1: Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, uitvoeringen en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden FRANK Rijschool

Algemene voorwaarden FRANK Rijschool Algemene voorwaarden FRANK Rijschool Artikel 1 Werkingssfeer a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en de uitvoering van een tussen de leerling en rijschoolhouder gesloten

Nadere informatie

Lesovereenkomst en Algemene Voorwaarden

Lesovereenkomst en Algemene Voorwaarden Lesovereenkomst en Algemene Voorwaarden Gegevens cursist: Gegevens Rijschool : Voornaam: Achternaam: Adres: Rijschool Anita Instructrice : Anita Hogenelst Postcode en woonplaats: Telefoon: Worth Rhedenseweg

Nadere informatie

Informatiebrochure.

Informatiebrochure. Informatiebrochure 06 408 354 31 info@rijschooltrends.nl www.facebook.com/rijschool-trends 06 408 354 31 Rijschool TRENDS De Wulp 41 7609 LN Almelo Rijschool TRENDS is een jonge, frisse rijschool waar

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Auto- en Motorrijschool Ed Godding, hierna te noemen Verkeersschool Ed Godding

Algemene voorwaarden Auto- en Motorrijschool Ed Godding, hierna te noemen Verkeersschool Ed Godding Algemene voorwaarden Auto- en Motorrijschool Ed Godding, hierna te noemen Verkeersschool Ed Godding Artikel 1 Werkingssfeer a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en de uitvoering

Nadere informatie

2toDrive. Proef begeleid rijden. Rijlessen voor 16.5 jarigen per 1 november 2011 van start! Autorijschool PVE Schönbergweg 57 1323 GT Almere

2toDrive. Proef begeleid rijden. Rijlessen voor 16.5 jarigen per 1 november 2011 van start! Autorijschool PVE Schönbergweg 57 1323 GT Almere 2toDrive Proef begeleid rijden Rijlessen voor 16.5 jarigen per 1 november 2011 van start! Disclaimer De informatie in deze presentatie over de proef Begeleid Rijden is grotendeels afkomstig van de presentatie,

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het rijbewijs voor de brommobiel moet u slagen voor een theorie- en een praktijkexamen. Deze examens zijn ingevoerd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Autorijschool Johan Hoog

Algemene voorwaarden Autorijschool Johan Hoog Algemene voorwaarden Autorijschool Johan Hoog Artikel 1 Werkingssfeer a. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en de uitvoering van een tussen de leerling en rijschoolhouder

Nadere informatie

Lesovereenkomst. Web site:

Lesovereenkomst. Web site: Kampstraat 20, 6311 AT RANSDAAL Mobielnummer: 06-11344119 BTW-nummer: NL851902182B01 K.v.K.nummer: 55897134 RABO IBAN nr.: NL75RABO01340.41.550 BIC: RABONL2U Web site: www.autorijschooljospieters.nl E-mail:

Nadere informatie