t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT"

Transcriptie

1 N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J O N S - G E N O T. NL A G ENDA. Klaverjasseizoen, elke vrijdag, uur Plantenmarkt, zaterdag 23 en 30 april, 9.30 uur Lathyrus en zomerbloemententoonstelling, zaterdag 9 en zondag 10 juli, uur Bloemenhoroscoop M E I 2016 Verbena 21 april - 21 mei Voorjaarskinderen zou je kunnen zeggen, die geboren zijn, astrologisch gezien, onder het sterrenbeeld Tweelingen. Uiteraard hoort ook dit sterrenbeeld bij de dierenriem. Het staat aan de noordelijkehemel en heeft twee heldere sterren: Castor en Pollux. Dit waren tweelingbroers en zonen van oppergod Zeus. Castor was een geweldige ruiter en Pollux een gevreesde vuistvechter. Zij werden in Griekenland en later in Italie vereerd als redders van zeelieden. De Pollux in Amsterdam was het opleidingsschip voor de scheepvaart. Bent u als tweeling ook een redder in noot? Tweelingen schijnenwat rusteloos: ze houden van afwisseling, reizen graag, zijn charmant en bekijken het leven graag van de zonnige kant. Maar misschien geeft een ander boek weer heel andere eigenschappen aan voor degenen die onder dit sterrebeeld geboren zijn. De eenjarige plant Verbena (of ijzerhard) hoort volgens de bloemenhoroscoop bij u, maar wie kent dit plantje? Volgens een plantenboek is het een mooie borderplant, ook geschikt voor bloembakken en hangmanden. Lang bloeiend, in trosjes, in de kleuren purper, lila, blauw, rood, roze en wit. Het blad is getand, smal, stevig en donkergroen. De plant is er laag en halfhoog. Bestand tegen regen en wind en staat graag in de zon. Veel pluspunten dus, maar niet betrouwbaar winterhard. Wel weer mooi is dat ze zich vanzelf uitzaaien. Uit bovenstaande kunt u afleiden dat wij de Verbena niet uit eigen tuin kennen. Wie wel?! Familie Weber

2 Waarom gebeurd dit? Veel werkzaamheden en veranderingen die vragen oproepen in deze tuinvereniging waar het bestuur en de actieve leden steeds weer in de belangstelling staan door hun elan en enthousiasme voor Ons Genot. Op een woensdag ben ik eens gaan wandelen over jullie complex om te zien of ik de aanhef van dit artikel kan verklaren. Dames, die bezig zijn rondom de paddenpoel, om daar verandering in aan te brengen, struiken weg te halen en planten weer op andere plaatsen tot bloei te brengen. Bij navraag komen er nog meer ingrepen om alles een ander aanzien en functie te geven. Waarbij het begrip Ontmoeten meer aandacht moet krijgen! Ook op het plein waar een tent is geplaatst, met de zelfde bedoeling om het Ontmoeten vorm te geven. Helaas heeft hij de eerste de beste aanval van moeder natuur niet overleefd. Ik vind het een mooie doelstelling, maar jullie zijn een tuinvereniging en geen ontmoetingscentrum. Daarom vraag ik, draag dus meer zorg voor de tuinen van de leden zelf, om ze de kennis bij te brengen wat amateur tuinieren inhoudt, bv. snoeien, mesten, inrichten van je tuin? Als ik een pet had zou ik deze met een zwier en respect afnemen voor jullie project. Het is een grote klus waar je mee bezig bent, maar houd het kleinschalig anders schiet je het beoogde doel voorbij. De Wandelaar Tuinwerkschema 2016 Zaterdag 30 apr tuin 21 t/m 40 Zaterdag 7 mei tuin 41 t/m 60 H-C Zaterdag 14 mei tuin 61 t/m 80 Zaterdag 21 mei tuin 81 t/m 100 Zaterdag 28 mei tuin 101 t/m 120 Zaterdag 4 juni tuin 121 t/m 140 H-C Hakselen H, Compost C. Beslist geen takken of plantendelen met harde stengels op de composthoop Kom op tijd. Vanaf drinken we koffie. Daarna gaan we aan de slag tot uur. Denk eraan: TUINWERK IS VERPLICHT!!! Bij verhindering bellen naar (alleen op zaterdagmorgen tussen 9.15 en uur) of mailen naar h.degroot@casema.nl. Er kan dan een andere afspraak met u gemaakt worden over wanneer u uw tuinwerk komt doen.

3 Ledenvergadering 2 april Een goede opkomst tijdens de ledenvergadering van zaterdag 2 april jl. Naast de vergaderstukken ook een aantal bijzondere momenten. Een moment van stilte voor de afgelopen jaar overleden tuinleden De huldiging van de heer van de Linden die 60 jaar lid van de vereniging is. Dan was er een bedankwoord voor Henny Rosendaal. Hij heeft zijn taak als secretaris overgedragen aan Henk Foppen. Henk Foppen heeft zich vervolgens aan de aanwezigen voorgesteld.

4 Hoe vinden jullie het verenigingsgroen? Om met de deur in huis te vallen: wij zijn erg tevreden over grote delen ervan, vooral de bomensingels langs de ijsbaan en het bedrijventerrein. Vier jaar geleden staken we de koppen bij elkaar en stapten we op Harry de Groot af om eens te praten over een andere vorm van groenonderhoud daar. Eens in de zeven jaar alles wegzagen rond de hoge bomen is natuurlijk ook een vorm van onderhoud, maar mooi bosplantsoen krijg je er niet van. Dat vond Harry ook en hij gaf ons ruim baan. Wij gingen enthousiast aan de slag. En inmiddels zien we steeds meer resultaat. Langzaam maar zeker ontstaat in de singels bosplantsoen zoals bosplantsoen hoort te zijn. Met volop meidoorn, sleedoorn, hazelaar, kornoelje, vlier en veldesdoorn en zo hier en daar gelderse roos, vogelkers, krent, liguster, kardinaalsmuts en roos. Voor de liefhebbers - de vogels vooral - staan er ook nog eens diverse bessen. We zijn nog niet waar we wezen willen. Waar teveel zaailingen van iep stonden, is nieuwe aanplant gezet en die moet nog even uitgroeien. Een enkel deel wordt komend seizoen verder uitgedund zodat specifieke struiken mooi vol kunnen worden. Ruimte en licht is het motto. Ruimte en licht, ook voor de bodembedekkers als bollen, gele dovenetel en maagdenpalm. In de laatste maanden van het jaar zullen jullie ons op woensdagen weer bezig zien in de singels. Dan halen we weg wat de groei belemmert van de blijvers en snoeien we de blijvers om ze jong en vitaal te houden. Gewoonlijk doen we dat met de vrouwen van de woensdagploeg: Daniëlle, Thea, Hedwig en Janne. In de overige maanden van het jaar werken we op woensdag trouwens vrolijk verder in en aan het verenigingsgroen. Nooit voor het vaderland weg, maar steeds volgens een vooropgezet plan naar een gewenst eindbeeld toe. Over dat andere verenigingsgroen een volgende keer meer En voor nu? De bollen, de bloeiende sleedoorn, de ontluikende meidoorn; het wordt steeds mooier in het bosplantsoen. Hedwig de Gilde (tuin 155) en Janne van Malenstein (tuin 157) PS; Stort geen groenafval in de singels. Het weghalen bezorgt ons extra werk. We zien ook hier en daar verkeerd gesnoeide struiken. Laat het snoeien aan ons over. Kom liever naar ons toe als er ergens een probleem is. En gebruik de aangelegde paden, maak geen extra pad.

5 Ons Tuintje Afgelopen najaar is een filmploeg van Camfactor in opdracht van digitale televisiezender ONS komen filmen bij volkstuinvereniging Ons Genot. Ze maakten een realityprogramma, genaamd Ons Tuintje, over het reilen en zeilen van zo'n vereniging en spraken zij met verschillende fanatieke tuinders, het bestuur en legden een aantal activiteiten vast op camera, waaronder bijvoorbeeld de dahliatentoonstelling. In totaal zijn het vijf afleveringen van 25 minuten geworden en zijn deze vanaf 8 mei om uur te zien op televisiezender ONS. Niet iedereen kan deze zender ontvangen. Op ziggo vindt u de zender op kanaal 211 en bij KPN ITV extra pakket op kanaal 174. De afleveringen zijn ook online te bekijken op Prachtige foto s gemaakt door Heleen vd Haar.

6 Openingstijden toegangshek Vanaf 1 april mag het hek weer open. Let er wel op dat het s avonds om uur weer dicht moet zijn. Doe dus altijd het hek op slot als u na uur het complex verlaat. Let u daar ook op! Hakselen en compost De data voor de zaterdagen waarop er gehakseld wordt vind u op uw tuinwerkschema. Ook kunt u daarop zien wanneer de composthoop weer open is. Als u takken aanbied om te hakselen is het wel de bedoeling dat u er bij blijft en het gesnipperde hout weer afvoert. Het hakselen is niet geheel ongevaarlijk. Luister daarom naar de aanwijzingen van de persoon die de hakselaar bediend. Aanleveren kan van tot uur Het secretariaat van Ons Genot Openingstijden Kantine Henk Foppen, van tuin 86, is de secretaries van uw tuinvereniging. Vragen, mededelingen en wijzigingen in gegevens die niets met het Floriantje van doen hebben mailt u naar: secretariaat@ons-genot.nl Elke zaterdag van 9.15 tot uur. Van 1 april tot medio oktober zaterdags tot uur. Van 1 april tot medio oktober zondags van tot uur. In de zomervakantie, 11 juli tot 23 augustus, vrijdagmiddag van tot uur. Tijdens de tentoonstellingen en georganiseerde activiteiten. Van de redactie De redactie is op zoek naar verhalen en beelden van uw belevenissen op de tuin. Stuur uw verhaal of foto naar ons adres: floriantje@ons-genot.nl Doet u dit voor de 25ste van de maand dan wordt het in de eerstvolgende nieuwsbrief geplaatst. Het volgende Floriantje verschijnt op zaterdag 4 juni 2016 Ontvangt u het Floriantje nog niet via u , geef dit dan aan ons door.

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O T. NL A G ENDA. Klaverjasseizoen,

Nadere informatie

t Floriantje Huishoudelijk reglement ONS GENOT AGENDA M A A R T 2018 A. T. V.

t Floriantje Huishoudelijk reglement ONS GENOT AGENDA M A A R T 2018 A. T. V. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N OT. NL AGENDA Ledenvergadering, zaterdag

Nadere informatie

t Floriantje Bloemenhoroscoop A. T. V. O N S G E N O T

t Floriantje Bloemenhoroscoop A. T. V. O N S G E N O T N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N O T t Floriantje F E B R U A R I 2 0 1 6 I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G

Nadere informatie

t Floriantje Zomerfeest Flora en Fauna in de tuin

t Floriantje Zomerfeest Flora en Fauna in de tuin N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje J U N I 2017 Zomerfeest I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E

Nadere informatie

t Floriantje Bloemenhoroscoop A. T. V. O N S G E N O T

t Floriantje Bloemenhoroscoop A. T. V. O N S G E N O T N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N O T t Floriantje M A A R T 2 0 1 6 I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O

Nadere informatie

t Floriantje N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT Ledenvergadering, zaterdag 14 maart, 14.00 uur. Paasklaverjassen, 28 maart, 10.30 uur.

t Floriantje N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT Ledenvergadering, zaterdag 14 maart, 14.00 uur. Paasklaverjassen, 28 maart, 10.30 uur. N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje M A A R T 2015 I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O T. NL

Nadere informatie

t Floriantje Beste Leden, Zomerfeest Exposeren in het Polderhuis N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Beste Leden, Zomerfeest Exposeren in het Polderhuis N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje J U L I / A U G U S T U S 2017 Beste Leden, I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N

Nadere informatie

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje Bloemenhoroscoop D E C E M B E R 2 0 1 6 / J A N U A R I 2 0 1 7 I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N

Nadere informatie

Van de Redactie. Belangrijk. Nieuwjaarsreceptie ONS GENOT AGENDA. D E C E M B E R J A N U A R I 2018 t Floriantje A. T. V.

Van de Redactie. Belangrijk. Nieuwjaarsreceptie ONS GENOT AGENDA. D E C E M B E R J A N U A R I 2018 t Floriantje A. T. V. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT D E C E M B E R 2 0 1 7 - J A N U A R I 2018 t Floriantje I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E

Nadere informatie

Gebruik van stroom op uw tuin. Gevonden voorwerpen ONS GENOT AGENDA. Jonge sla

Gebruik van stroom op uw tuin. Gevonden voorwerpen ONS GENOT AGENDA. Jonge sla N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT O K T O B E R 2017 t Floriantje Jonge sla I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N

Nadere informatie

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O T. NL A G ENDA. Klaverjasseizoen,

Nadere informatie

t Floriantje Dahliashow 2015 N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Dahliashow 2015 N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O T. NL A G ENDA. Laatste

Nadere informatie

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT 21 November - 21 December Boogschutter met de Helleborus.

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT 21 November - 21 December Boogschutter met de Helleborus. N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O T. NL AGEND A. Dahliaknollenverkoop,

Nadere informatie

t Floriantje ONS GENOT WINKELNIEUWS AGENDA A-TEAM F E B R U A R I 2019 A. T. V.

t Floriantje ONS GENOT WINKELNIEUWS AGENDA A-TEAM F E B R U A R I 2019 A. T. V. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT F E B R U A R I 2019 t Floriantje WINKELNIEUWS I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S -

Nadere informatie

Winter op Ons Genot. Heeft u een veilige gasslang? t Floriantje N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

Winter op Ons Genot. Heeft u een veilige gasslang? t Floriantje N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje M A A R T 2017 Winter op Ons Genot I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @

Nadere informatie

In de gangen van de Pandhof is iedereen

In de gangen van de Pandhof is iedereen N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT D E E M B E R 2018/J A N U A R I 2019 t Floriantje Adventsmarkt in Pandhof Domkerk I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A

Nadere informatie

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O T. NL A G ENDA. Ledenvergadering,

Nadere informatie

Nieuwjaarsreceptie ONS GENOT AGENDA. F E B R U A R I t Floriantje A. T. V.

Nieuwjaarsreceptie ONS GENOT AGENDA. F E B R U A R I t Floriantje A. T. V. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT F E B R U A R I 2 0 1 8 t Floriantje I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N OT.

Nadere informatie

t Floriantje Bloemenhoroscoop Perlargonium Geranium N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Bloemenhoroscoop Perlargonium Geranium N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O T. NL A G ENDA. Klaverjasseizoen,

Nadere informatie

t Floriantje Dagje Uit ONS GENOT AGENDA S E P T E M B E R 2018 A. T. V.

t Floriantje Dagje Uit ONS GENOT AGENDA S E P T E M B E R 2018 A. T. V. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT S E P T E M B E R 2018 t Floriantje Dagje Uit I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G

Nadere informatie

De Chrysantententoonstelling van 2017

De Chrysantententoonstelling van 2017 N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT N O V E M B E R 2 0 1 7 t Floriantje I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N OT.

Nadere informatie

Jubilaris Het verslag van de ledenvergadering van zaterdag 10 maart 2018 zal via de mail naar de leden verzonden worden.

Jubilaris Het verslag van de ledenvergadering van zaterdag 10 maart 2018 zal via de mail naar de leden verzonden worden. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT A P R I L 2018 t Floriantje Jubilaris 2018 I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E

Nadere informatie

t Floriantje Onkruid weg of bord weg? ONS GENOT AGENDA O K T O B E R 2018 A. T. V.

t Floriantje Onkruid weg of bord weg? ONS GENOT AGENDA O K T O B E R 2018 A. T. V. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT O K T O B E R 2018 t Floriantje Onkruid weg of bord weg? I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E

Nadere informatie

t Floriantje Wat wil jij met Ons Genot? ONS GENOT AGENDA J U N I A. T. V.

t Floriantje Wat wil jij met Ons Genot? ONS GENOT AGENDA J U N I A. T. V. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT t Floriantje J U N I 2 0 1 8 I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N OT. NL AGENDA

Nadere informatie

t Floriantje Een prachtige dag half maart N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Een prachtige dag half maart N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje M A A R T 2017 Een prachtige dag half maart I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N

Nadere informatie

t Floriantje Lintje voor Wil Dat N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT

t Floriantje Lintje voor Wil Dat N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje M E I 2017 Lintje voor Wil Dat I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N

Nadere informatie

Zomerfeest. Gevonden voorwerpen N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT. S E P T E M B E R 2017 t Floriantje

Zomerfeest. Gevonden voorwerpen N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT. S E P T E M B E R 2017 t Floriantje N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT S E P T E M B E R 2017 t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E

Nadere informatie

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT 21 Oktober 21 November

t Floriantje Bloemenhoroscoop N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT 21 Oktober 21 November N I E U W S B R I E F A. T. V. O N S G E N OT t Floriantje I N F O R M A T I E V O O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : F L O R I A N T J E @ O N S - G E N O T. NL AGEND A. Chrysanten

Nadere informatie

t Floriantje Chrysanten en najaarsbloemen show ONS GENOT AGENDA N O V E M B E R A. T. V.

t Floriantje Chrysanten en najaarsbloemen show ONS GENOT AGENDA N O V E M B E R A. T. V. N I E U W S B R I E F A. T. V. ONS GENOT N O V E M B E R 2 0 1 8 t Floriantje Chrysanten en najaarsbloemen show I N F O R M AT I E VO O R DE N I E U W S B R I E F K U N T U M A I L E N N A A R : Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 1

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 1 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 1 Maart 2018 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Beste tuinders, Ook al beleven we nog wat koude dagen, de lente is onherroepelijk

Nadere informatie

bosplantsoen Dunnen van

bosplantsoen Dunnen van De gemeente Ede streeft naar een natuurlijk beheer van het openbaar groen. Deze manier van beheren is vooral geschikt voor de grotere groenobjecten, bijvoorbeeld bosplantsoen. Bij het juiste beheer kan

Nadere informatie

Behaag...Natuurlijkactie 2013.

Behaag...Natuurlijkactie 2013. Behaag...Natuurlijkactie 2013. Een actie van Natuurpunt, de Milieuraad en het Gemeentebestuur. Gemengde hagen en houtkanten in landelijke gebieden en privétuinen kunnen samen groene linten vormen, vaak

Nadere informatie

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar)

Tuinders Harde kern Tuin 141 - Albert Uppelschoten (75 jaar) Tuin 154 - Harry de Groot (67 jaar) Tuinders Ontmoet de tuinders die in De Volkstuin voorbijkomen. Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor zijn tuintje en draagt iets bij aan de vereniging. Elke week komt de harde kern van Ons Genot

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen 20017 nr.2 www.volkstuinverenigingvianen.nl april 2017 Beste tuinders, Het voorjaar is weer aangebroken en dat is op onze tuinen te merken ook. Bloesem in volle pracht,

Nadere informatie

BOMEN VOOR KOEIEN VERSLAG

BOMEN VOOR KOEIEN VERSLAG BOMEN VOOR KOEIEN VERSLAG 2018 Ik weet: t gebeurt, maar ik vind het niet kunnen, Dat wij dieren het licht in hun ogen misgunnen. Plant duizenden bomen, liefst brede en hoge En gun een koe de schaduw in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 April 2018 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Beste tuinders Op maandag 16 april jl. hebben we de jaarlijkse Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019

Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 Nieuwsbrief De Oude Bogten februari 2019 De mest is weer geleverd, er is weer volop bedrijvigheid op de tuinen, de voorraad mest slinkt met de dag. Ook de zaden zijn inmiddels geleverd door Garant en de

Nadere informatie

S-HERTOGENBOSCH ZUID MAANDVERSLAG MAART 2017 JAARGANG 8 NR. 3

S-HERTOGENBOSCH ZUID MAANDVERSLAG MAART 2017 JAARGANG 8 NR. 3 S-HERTOGENBOSCH ZUID MAANDVERSLAG MAART 2017 JAARGANG 8 NR. 3 1 maart Jaap van de Linden meldde dat in de rietkraag langs Homerus-pad een Cetti s Zanger zat te zingen. Volgens de laatste telmethode mogen

Nadere informatie

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd!

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd! View this em ail in y our browser De Stuifmail Nieuwsbrief Tuinpark Rust en Vreugd. Verschijnt drie keer per seizoen. Nr.5, maart 2014 HALLO tuinders van Rust en Vreugd! De zomertijd is ingegaan. De hekken

Nadere informatie

Wat is essentaksterfte?

Wat is essentaksterfte? Wat is essentaksterfte? Essentaksterfte is een ziekte die wordt veroorzaakt door de schimmel (vals wit bladvlieskelkje, Chalara fraxinea). Door de aantasting van essentaksterfte verzwakt de boom dusdanig

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? DE AANBIEDINGEN IN DEZE MOZAÏEKKRANT ZIJN GELDIG IN DE MAAND JUNI 2013 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Voor u treft

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Volkstuin Vereniging Vianen december 2016

Nieuwsbrief van de Volkstuin Vereniging Vianen december 2016 Nieuwsbrief van de Volkstuin Vereniging Vianen december 2016 Beste tuinders Hoewel ons tuinencomplex er ogenschijnlijk stil bij ligt zijn er toch de nodige activiteiten waarover we jullie willen informeren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 www.volkstuinverenigingvianen.nl mei/juni 2017 Beste tuinders, Het zaai- plant en oogstseizoen is weer aangebroken en het is vooral tijdens de snikhete

Nadere informatie

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO Onderwerp Iepenlaan 1A te Woerden Projectnummer : 211x08556 Datum : 01 maart 2018 Opdrachtgever : Lidl Nederland Gmbh, de heer M. de Jong Van : R. Tak : Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO BLAD

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, Nummer 4

Nieuwsbrief 2012, Nummer 4 Nieuwsbrief 2012, Nummer 4 Mei 2012 Meimaand Lentemaand: nieuw leven en nieuwe activiteiten. Nieuw leven in onze tuinen. Zaad ontkiemt, planten bloeien, struiken kleuren weer groen. Maar ook onkruid groeit

Nadere informatie

ATV 'T Spruitje. Het spruitjesjournaal. Jaargang 2013 nr. 1. Ontwikkelingen op het park

ATV 'T Spruitje. Het spruitjesjournaal. Jaargang 2013 nr. 1. Ontwikkelingen op het park ATV 'T Spruitje Het spruitjesjournaal Jaargang 2013 nr. 1 Ontwikkelingen op het park Dit jaar is het werk voor een nieuw hek rond het tuincomplex afgerond, het heeft enkele jaren geduurd maar nu ziet het

Nadere informatie

Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016

Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016 Tuinontwerp De Weieven---Mieke Hurkmans Nieuwsbrief 33----zomer 2016 Met hierin: Dankbaar zaad uit Ierland. In goede Aarde kwekerij en siertuin op de klei. Foto s Prairietuin Veldhoven, aangelegd najaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Petra van Heese ad interim

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Petra van Heese ad interim NIEUWSBRIEF Voorzitter: Anja Gijsbertsen voorzitter@latulipe.net Secretaris: Petra van Heese ad interim secretarislatulipe@gmail.com www.latulipe.net Editorial voorzitter. November 2016 Activiteiten bij

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. 2012: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 3. Verantwoording bestuur...6 1 1. Voorwoord In april 2011 zijn we van start gegaan met

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Volkstuindersvereniging De Amateurtuinder Opgericht 17 oktober 1962. Koninklijk goedgekeurd op 24 april 1975 te Amsterdam. Bezoekadres/verenigingsgebouw: Postadres: Oude Stationsweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Augustus 2017 Droogte, hitte en regen, alles is onze tuinen deze zomer weer overkomen maar

Nadere informatie

PLANTWIJZER VIDEO 15

PLANTWIJZER VIDEO 15 PLANTWIJZER V I D E O 15 15 VIDEO 15 VASTE PLANTEN 1 Deze video gaat over bloeiende vaste planten. Dit is een uitgebreide groep waarover ik in een bijgevoegde pdf vertel welke de meest makkelijk te gebruiken

Nadere informatie

CRANBERRYFARM DE HOEVE

CRANBERRYFARM DE HOEVE CRANBERRYFARM DE HOEVE In het zuidoosten van Friesland stroomt de rivier de Linde (Lende). Voor mensen die van rust en ruimte, en een afwisselende omgeving houden is dit gebied een ware verrassing. Ook

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R TUINPARK NIEUW VREDELUST Buitensingel 4-1114 BE Duivendrecht BANKNUMMER : NL34 INGB 0004873173 info@tuinparknieuwvredelust.nl www.tuinparknieuwvredelust.nl N I E U W S B R I E F V O O R J A A R 2 0 1 4

Nadere informatie

Tuinontwerp De Weieven Nieuwsbrief lente-2016

Tuinontwerp De Weieven Nieuwsbrief lente-2016 1 Tuinontwerp De Weieven Nieuwsbrief 32----lente-2016 Met hierin De nieuwe Lezing over Siergrassen is klaar! Weieven geeft Prairie-gezicht in Utrechtse achtertuin. De mooiste, zachtgele, geurende Heesters

Nadere informatie

Nieuwsbrief de 34ste, Dec Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de 34ste, Dec Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de 34ste, Dec. 2014 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 4e nieuwsbrief van het 9de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan

Landschappelijk inpassingsplan Landschappelijk inpassingsplan Opdrachtgever: Dhr. Westerlaken Midgraaf 25 Babyloniënbroek Projectlocatie: De Omloop ong. Almkerk Datum: februari 2012/Januari 2012 Status: Concept Projectnummer: 11201.014

Nadere informatie

EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID

EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID Eigen Arbeid is een actieve tuinvereniging met 158 tuinen. Het park is landelijk gelegen tussen Den Haag, Wassenaar en Leidschendam. Aan de rand van het park ligt de Duivenvoordse-

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

BELEIDSREGELS RANDBEPLANTING BUITENGEBIED ZEEWOLDE

BELEIDSREGELS RANDBEPLANTING BUITENGEBIED ZEEWOLDE BELEIDSREGELS RANDBEPLANTING BUITENGEBIED ZEEWOLDE 1. Inleiding Met behulp van de bodemkaart is vastgesteld dat de boerenerven in gemeente Zeewolde zijn gelegen op voedselrijke klei- en zavelgronden. Dit

Nadere informatie

Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017

Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017 Landschapselementen; hoe zien ze eruit? 2017 Landschapselementen die in aanmerking komen voor de regeling Vouchers voor Landschapselementen bestaan uit inheemse bomen en struiken. Rondom het erf gaat het

Nadere informatie

Heel grote gevel. Planten- en klimhulpkiezer - de tuinmuur - Piet Recour - 0474 50 16 86. Soort gevel Bezonning Plantensoort Klimhulp

Heel grote gevel. Planten- en klimhulpkiezer - de tuinmuur - Piet Recour - 0474 50 16 86. Soort gevel Bezonning Plantensoort Klimhulp Soort gevel Bezonning Plantensoort Klimhulp Heel grote gevel >8 m breed >10 m hoog (Voordeel: Bepaalde planten kan je hierop kwijt zonder te blijven snoeien) Zowel zon, halfschaduw als schaduw zijn goed.

Nadere informatie

Plant Goed aanbevelingslijst

Plant Goed aanbevelingslijst Plant Goed aanbevelingslijst Lijst streekeigen groen voor houtelementen De soorten in onderstaande tabellen die rood gemarkeerd staan mogen enkel gebruikt worden als gecertificeerd autochtoon plantmateriaal.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING

ALGEMENE LEDENVERGADERING ALGEMENE LEDENVERGADERING Zaterdag 29 maart 2014 AANVANG 10:00UUR LOKATIE VTV GROENAKKER Van de Voorzitter Is de Groenakker toekomst bestendig? Zo aan het begin van een nieuw tuinseizoen denk ik wel is

Nadere informatie

BEPLANTINGSPLAN ROOIE BUURT

BEPLANTINGSPLAN ROOIE BUURT 1 BEPLANTINGSPLAN ROOIE BUURT NICOLAES HONIGHSTRAAT Te planten bomen Meelbes Een boom met een kegelvormige kroon. Bereikt een hoogte van 8 m. Zilverwit blad bij het ontluiken. In de straat staan al meer

Nadere informatie

REALISEREN VAN RECREATIEAPPARTEMENTEN

REALISEREN VAN RECREATIEAPPARTEMENTEN REALISEREN VAN RECREATIEAPPARTEMENTEN LANDSCHAPPELIJKE INPASSING GAPINGSEDREEF 4 SEROOSKERKE UITGEVOERD DOOR CONTEK-SEROOSKERKE IN OPDRACHT VAN DE HEER K. COPPOOLSE 14 MAART 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Maart 2012 1. Voorwoord Op 20 april 2011 was het zover: de officiële oprichting van de Vereniging Buurtmoestuin Castellum! Het was het tastbare resultaat

Nadere informatie

Wat hebben bijen nodig?

Wat hebben bijen nodig? [Naam docent] Wat hebben bijen nodig? Een zoemende tuin biedt: Nestelgelegenheid Variatie in soorten (en dus in bloeitijden) Variatie in structuur (hoog, laag) Variatie in onderhoud (in ruimte en in tijd)

Nadere informatie

Soorten te gebruiken in houtkanten

Soorten te gebruiken in houtkanten De soorten in onderstaande tabellen die rood gemarkeerd staan mogen enkel gebruikt worden als gecertificeerd autochtoon planmateriaal. Indien dergelijke plantmateriaal niet voor handen is, kan de soort

Nadere informatie

AGENDA: TUINENPARK. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. Augustus 2014

AGENDA: TUINENPARK. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. Augustus 2014 ROTI AVOND Op zaterdag 16 augustus om 17.00 uur gaan we met z n allen roti eten in t Buitenhuis. Stanley laat zien hoe we surinaamse Roti moeten maken en daarna wordt er gegeten. Leden, vrienden en buurtgenoten

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is Gravenallee 12 7591 PE Denekamp T. 0541-358 045 E. gravenstate@zorggroepsintmaarten.nl de gelegenheid om te ervaren wat welkom is 02 Welkom De gelegenheid om

Nadere informatie

camping de Weeltenkamp 2670 m2 700 st. bomen 475 st. struiken 405 m2 100 st. bomen 75 st. struiken 15 hazelaar 40 kardinaalsmuts 20 krent

camping de Weeltenkamp 2670 m2 700 st. bomen 475 st. struiken 405 m2 100 st. bomen 75 st. struiken 15 hazelaar 40 kardinaalsmuts 20 krent Beplantingslijst voor Singel 1 2545 m2 375 st. bomen 750 st. struiken 100 es 100 zoete kers 100 els 75 lijsterbes 125 hulst 125 liguster 75 hazelaar 150 krent 100 kardinaalsmuts 100 kornoelje 75 veldesdoorn

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1

Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1 Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1 www.volkstuinverenigingvianen.nl januari/februari 2017 Beste tuinders, januari alweer voorbij en nog geen nieuwsbrief terwijl jullie dit wel iedere maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang Nieuws van de ASKA Maandelijks laat ik u in deze nieuwsbrief zien welke leuke activiteiten er op onze locaties weer zijn geweest. Naast de activiteiten in het kader van ons jaarthema op de bso s en de

Nadere informatie

De Staart in kaart. 4 jaar bosontwikkeling op voormalige akkers

De Staart in kaart. 4 jaar bosontwikkeling op voormalige akkers De Staart in kaart 4 jaar bosontwikkeling op voormalige akkers Esther Linnartz Juli 2008 Inleiding De Staart is een natuurgebied van 24 hectare aan noordoost kant van Oud-Beijerland en ligt aan de oevers

Nadere informatie

SNOEI INSTRUCTIE 2011. n SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN. v HALFHEESTERS. v STRUIKEN/ HEESTERS. v BOMEN. v CONIFEREN

SNOEI INSTRUCTIE 2011. n SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN. v HALFHEESTERS. v STRUIKEN/ HEESTERS. v BOMEN. v CONIFEREN SNOEI INSTRUCTIE 2011 n SNOEIEN VAN VOORAL DE HOUTIGE GEWASSEN v HALFHEESTERS v STRUIKEN/ HEESTERS v BOMEN v CONIFEREN 1 SNOEI INSTRUCTIE 2011 KNOPPEN (syn. OGEN) Ø Bladknoppen 2 SNOEI INSTRUCTIE 2011

Nadere informatie

Tuinders voor de boomspiegels

Tuinders voor de boomspiegels Tuinders voor de boomspiegels samen voor gaat. Als iedereen mee kan doen. Nu al worden een aantal boomspiegels in de wijk onderhouden door wijkbewoners (een boomspiegel is het gedeelte grond rondom een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Ineke Bakker

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Ineke Bakker NIEUWSBRIEF Voorzitter: Anja Gijsbertsen 0608702433. voorzitter@latulipe.net Secretaris: Ineke Bakker. 0553281588. secretarislatulipe@gmail.com www.latulipe.net Editorial voorzitter. Juli 2016 Vanaf 14.00

Nadere informatie

Tijdens de pauze wordt er volop genoten van het uitzicht, koffie en de soep.

Tijdens de pauze wordt er volop genoten van het uitzicht, koffie en de soep. 5 november 2016 (natuurwerkdag) De locatie van dit jaar ligt heel diep verscholen in een uitgebreid rustgebied van de Regte heide. In de loop der jaren zijn diverse wandelpaden in het noordelijk deel afgesloten

Nadere informatie

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015 = Kind op Maandag Week 24: 8 14 juni Uitgeblust? 1 Koningen 19 Alle mensen hebben kunnen zien dat de Heer God is, zelfs koning Achab. Maar koningin Izebel is boos, zij wil

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

Van meizoentje tot liefkruid

Van meizoentje tot liefkruid Van meizoentje tot liefkruid Madeliefje Het madeliefje groeit in made landen (made = gras). Het madeliefje hoort bij de familie der composieten of samengesteld bloemige. Wat bij de eerste oogopslag één

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING LANDSCHAPPELIJKE INPASSING Beschrijving van de landschappelijke inpassing De nieuwe bebouwing dient op een goede wijze landschappelijk ingepast te worden in de bestaande landschaps- en bebouwingsstructuur.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing ten behoeve van bestemmingsplanwijziging voor het bouwen van een woning aansluitend aan Maagdenweg 1 te Aardenburg

Landschappelijke inpassing ten behoeve van bestemmingsplanwijziging voor het bouwen van een woning aansluitend aan Maagdenweg 1 te Aardenburg Landschappelijke inpassing ten behoeve van bestemmingsplanwijziging voor het bouwen van een woning aansluitend aan Maagdenweg 1 te Aardenburg Gegevens erf Naam eigenaar: mevr. de Vreeze-Buysse Adres: Markt

Nadere informatie

Acanthuskusjes- zomer 2015

Acanthuskusjes- zomer 2015 Acanthuskusjes- zomer 2015 Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch, sinds de mooie promotietuin, die Tuinontwerp de Weieven in Zijtaart had bij Geert van Boxmeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 Nieuwsbrief april 2018 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 14 mei De jaarlijkse ledenvergadering hebben we genoteerd op 14 mei. En iedereen is uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Je kunt op

Nadere informatie

De bomen op golfclub Grevelingenhout, overzicht per hole. Geïnventariseerd door Nienke Mulders in 2016, in opdracht van de golfclub.

De bomen op golfclub Grevelingenhout, overzicht per hole. Geïnventariseerd door Nienke Mulders in 2016, in opdracht van de golfclub. De bomen op golfclub Grevelingenhout, overzicht per hole. Geïnventariseerd door Nienke Mulders in 2016, in opdracht van de golfclub. Dit document bevat tabellen met soorten bomen en aantallen. Hole 1 Totaal

Nadere informatie

Heeft dit verhaal je geinspireerd? bel dan met Mieke Hurkmans op of mail naar:

Heeft dit verhaal je geinspireerd? bel dan met Mieke Hurkmans op of mail naar: De Prairietuin Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch De prairietuin staat in de belangstelling. De aandacht nam toe nadat ik in 2011 bij Geert van Boxmeer hoveniers

Nadere informatie

Vaste planten. Inhoudsopgave:

Vaste planten. Inhoudsopgave: Vaste planten Vaste planten zijn kruidachtige meerderjarige planten. Ze overwinteren ondergronds en lopen in het voorjaar opnieuw uit. Enkele zijn wintergroen zoals vinca en waldsteinia. Vaste planten

Nadere informatie

AGENDA: TUINENPARK. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. Maart 2014

AGENDA: TUINENPARK. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. Maart 2014 Word jij onze nieuwe voorzitter m/v? (Bestuur) Jammer genoeg gaat onze Rik er na een jaar voorzitterschap al weer vandoor. Uiteraard na zorgvuldige afweging: hij en zijn partner Barbara hebben een huis

Nadere informatie

Doel Met de antwoorden kan de gemeente Wageningen een algemeen beeld formuleren van de groenbeleving door de bewoners van Wageningen Hoog.

Doel Met de antwoorden kan de gemeente Wageningen een algemeen beeld formuleren van de groenbeleving door de bewoners van Wageningen Hoog. Enquête Wageningen Hoog. U vindt hier het overzicht van de resultaten uit de bewonersenquête voor de wijk Wageningen Hoog. De enquête kon zowel digitaal als schriftelijk worden ingevuld tot 9 december

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Zonnepark Midden Groningen. Detailering en uitwerking inrichting, beheer en onderhoud

Landschappelijke inpassing Zonnepark Midden Groningen. Detailering en uitwerking inrichting, beheer en onderhoud Landschappelijke inpassing Zonnepark Midden Groningen Detailering en uitwerking inrichting, beheer en onderhoud Landschappelijke inpassing Zonnepark Midden Groningen Detailering en uitwerking inrichting,

Nadere informatie

Wat gaat er gebeuren in het Oosterpark?

Wat gaat er gebeuren in het Oosterpark? Essentaksterfte De situatie in Nederland Inmiddels is meer dan 80 % van de essen in Nederland aangetast. De verwachting is dat hooguit 10 % van de essen de ziekte zal overleven, gebaseerd op ervaringen

Nadere informatie

PLANTWIJZER VIDEO 13

PLANTWIJZER VIDEO 13 PLANTWIJZER VIDEO 13 13 VIDEO 13 ROZEN Deze video gaat over rozen, wat voor soort rozen zijn er nou eigenlijk. We kennen natuurlijk allemaal de perk- en struikrozen. De perkrozen zoals de gemeente ze bijvoorbeeld

Nadere informatie