Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 26 augustus 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 26 augustus 2014"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 26 augustus 2014 Onderwerp 1. Informatie over de Europese stresstesten bij kerncentrales (T1706) Informatie: M.C. Spijker cluster Kabinet tel. (043) Inzetten restantbijdrage Vertrouwenspact Werkgelegenheid Limburg Samenwerkend Limburg (VWL) Informatie: T. Martinussen cluster Economische Zaken tel. (043) Schriftelijke mededeling portefeuillehouder Koopmans voor de Statencommissie Cultuur, Welzijn en Leefbaarheid inzake diverse onderwerpen (archiefwet, monumenten, sport) Besluit Gedeputeerde Staten hebben naar aanleiding van de vergadering van Provinciale Staten van 28 maart 2014 Provinciale Staten nader geïnformeerd over de Europese stresstesten bij kerncentrales (T1706). Gedeputeerde Staten hebben besloten om de provinciale restantbijdrage van het Vertrouwenspact Werkgelegenheid Limburg Samenwerkend Limburg (VWL) in te zetten voor de organisatie van strategische overleggen, die voortkomen uit de beëindiging van het VWL. Aan de overige partners die een bijdrage in de kosten van het VWL hebben geleverd wordt gevraagd hetzelfde te doen. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het verzenden van de mededeling portefeuillehouder Koopmans voor de Statencommissie Cultuur, Welzijn en Leefbaarheid inzake diverse onderwerpen (archiefwet, monumenten, sport). Informatie: R.B.M. Helmink cluster Secretariële en Administratieve Ondersteuning tel. (043)

2 4. Geldlening aan Claassen Holding B.V. te Venray ter realisering 8 sociale huurappartementen. Informatie: A.J.A. Tax cluster Financiën tel. (043) aja.tax@prvlimburg.nl 5. Formele kwalificatie onderzoek Evaluatie Energiefondsen als onderzoek ex artikel 217a PW Gedeputeerde Staten hebben besloten aan Claassen Holding B.V. te Venray een geldlening te verlenen voor een bedrag van ,-- onder borgstelling van ,-- door de gemeente Venray ter realisering van 8 huurwoningen te Venray in de sociale sector. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de formele kwalificatie van het onderzoek Evaluatie Energiefondsen als onderzoek ex artikel 217a PW en hebben Provinciale Staten hierover geïnformeerd. Informatie: L.E.W. Wijnands- Willems cluster Concernstaf tel. (043) lew.willems@prvlimburg.nl 6. Inbreng van de provinciale meet-technische taken geluid en lucht in de RUD Zuid-Limburg Gedeputeerde Staten gaan akkoord met het voornemen om de provinciale meet-technische taken geluid en lucht met ingang van 1 januari 2015 onder te brengen in de RUD Zuid-Limburg. Informatie: P.J.M. Bertrand cluster Vergunningen tel. (043) pjm.bertrand@prvlimburg.nl 7. Vaststellen organisatieinrichtingsplan transitie DLG en goedkeuren convenant transitie DLG Informatie: G.C.M. Geraedts cluster Natuur tel. (043) gcm.geraedts@prvlimburg.nl Gedeputeerde Staten hebben het organisatieinrichtingsplan transitie DLG vastgesteld, het convenant transitie DLG goedgekeurd en gedeputeerde Van der Broeck gemachtigd het convenant namens de Provincie Limburg te ondertekenen en gemandateerd tot het eventeel doorvoeren van aanpassingen van ondergeschikte aard hierin.

3 8. Derde spoor Betuweroute Informatie: H.P.J.M. Servais cluster Mobiliteit tel. (043) Delegatie regelgevende bevoegdheid Natuur en Plattelandsontwikkeling Informatie: H.J.L. Kicken cluster Natuur tel. (043) Gedoogbesluit ENCI B.V. Informatie: J.J.A.G. Werkhoven cluster Vergunningen tel. (043) Schriftelijke mededeling portefeuillehouder Van Dijk aan de Statencommissie CWL inzake toezegging 1764, 1766, 1767, 1779 en twee overige mededelingen Gedeputeerde Ruimte en Infra zal optreden als coördinerend portefeuillehouder in het dossier derde spoor Betuweroute. Portefeuillehouder Economie en Grondbedrijf is zijn eerste vervanger. Gedeputeerde Staten hebben het Statenvoorstel inzake hernieuwde delegatie aan GS betreffende regelgevende bevoegdheid Natuur en Plattelandsontwikkeling vastgesteld. Dit voorstel is met begeleidende brief aangeboden aan Provinciale Staten ter vaststelling in hun vergadering van 26 september Gedeputeerde Staten hebben besloten de bedrijfsactiviteiten van ENCI B.V. aan de Lage Kanaaldijk 115 te Maastricht voor bepaalde tijd te gedogen. Dit gedoogbesluit geldt vooruitlopend op een passende beoordeling ten behoeve van de effecten op omliggende Natura 2000-gebieden. Aan het gedoogbesluit zijn voorwaarden ter bescherming van het milieu verbonden. Gedeputeerde Staten hebben besloten mededeling portefeuillehouder Van Dijk inzake toezegging 1764, 1766, 1767, 1779 en twee overige mededelingen te verzenden aan de Statencommissie Cultuur, Welzijn en Leefbaarheid. Informatie: T. Deckers cluster Secretariële en Administrtieve Ondersteuning tel. (043)

4 Van onderstaande besluiten is de vertrouwelijkheid opgeheven: IPO Bestuur 22 mei 2014 Gedeputeerde Staten besluiten in te stemmen met de geannoteerde agenda van het IPO-bestuur van 22 mei Brief aan Stadsregio Arnhem Nijmegen en provincie Noord-Brabant over de Maaslijn Verzoek om ontheffing ex. artikel 15, tweede lid, Gemeentewet door mr. A.L.W.G. Houtakkers, lid gemeenteraad Sittard-Geleen Concessie openbaar vervoer Limburg - Sneltrein/Regionalexpress Maastricht-Heerlen-Aachen Hbf Gedeputeerde Staten bereiden momenteel de aanbesteding van de nieuwe openbaar vervoerconcessie (periode eind 2016-eind 2031) voor. De Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen, zal onderdeel van de concessie zijn. Omdat voor een deel van de Maaslijn de Stadsregio Arnhem Nijmegen (SAN) bevoegd is tot concessieverlening maken de provincie Limburg en de SAN thans afspraken over de aanbesteding, de gunning en het beheer van de concessie. Gedeputeerde Staten hebben in dit verband een brief aan de SAN gestuurd met het verzoek het programma van eisen ten behoeve van de aanbesteding vast te stellen en in te stemmen met een mandaatregeling. Gedeputeerde Staten hebben het programma van eisen tevens ter informatie aan de provincie Noord-Brabant gezonden. Gedeputeerde Staten hebben besloten de door het raadslid van de gemeente Sittard-Geleen mr. A.L.W.G. Houtakkers gevraagde ontheffing ex. artikel 15, tweede lid, Gemeentewet te verlenen tot 1 mei Gedeputeerde Staten bereiden momenteel de aanbesteding van de nieuwe openbaarvervoerconcessie (periode eind 2016-eind 2031) voor. Daarbij wordt tevens de sneltreinverbinding Maastricht- Heerlen-Aken betrokken. Omdat hierbij ook de vervoersautoriteit aan Duitse zijde, het Zweckverband Nahverkehr Rheinland (ZV NVR) in Keulen, betrokken is, maken de provincie Limburg en ZV NVR thans afspraken over de aanbestedingsuitvraag en al het verdere dat met de sneltreinverbinding Maastricht- Heerlen-Aken verband houdt. Gedeputeerde Staten hebben in dit verband een brief aan ZV NVR gestuurd met het verzoek het Programma van Eisen ten behoeve van de aanbesteding vast te stellen en in te stemmen met een gezamenlijke bestuursovereenkomst tussen Limburg en het Zweckverband.

5 Specialistische taken RUD Zuid-Limburg Correctie budget voor leefstijlonderzoek Conclusies en vervolgstappen naar aanleiding van de rapportage commissie Van Geel Gedeputeerde Staten gaan akkoord met de verdere uitwerking om provinciale specialistische taken in te brengen in de RUD Zuid-Limburg. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met budgetcorrectie voor het leefstijlonderzoek met ,-- naar totaal ,--. Het leefstijlonderzoek is ingezet om de match tussen vraag en aanbod op de woningmarkt te bepalen èn daarop af te stemmen. Gedeputeerde Staten hebben hun conclusies en vervolgstappen bepaald naar aanleiding van de rapportage van de commissie Van Geel en de reacties van onder meer de Limburgse gemeenten op deze rapportage IBA Parkstad Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de akte houdende oprichting en statuten en de aandeelhoudersovereenkomst van de IBA Parkstad B.V., alsmede met de benoeming van de directeur Waterschapsbestel; reactie op motie WPM en uitbesteding evaluatie Aanvullende subsidieverlening aan Maastricht Aachen Airport ten behoeve van nieteconomische diensten van algemeen belang in het boekjaar , en Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het versturen van een reactie op de motie van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Peel en Maas en opdracht verleend voor de evaluatie waterschapsbestel. Gedeputeerde Staten hebben besloten Maastricht Aachen Airport een aanvullende incidentele projectsubsidie te verlenen voor een bedrag van ,-- ten behoeve van de niet-economische diensten van algemeen belang in het boekjaar , en Het College van GS heeft de portefeuillehouder gemandateerd om deze subsidie in deelbeschikkingen te verstrekken. Verder is besloten Maastricht Aachen Airport per brief te informeren.

6 Algemene Vergadering van Aandeelhouders N.V. ALTMAA Toekomst ENCI BV Maastricht naar aanleiding van de uitspraak Raad van State d.d. 5 februari 2014 Ten behoeve van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders N.V. ALTMAA hebben Gedeputeerde Staten ingestemd met de geannoteerde agenda t.a.v. gewijzigde deelneming NV ALTMAA. De gedeputeerde Financiën wordt door het College van Gedeputeerde Staten als vertegenwoordiger van de Provincie Limburg naar de vergadering afgevaardigd. De CdK machtigt hem hiertoe met een minuutbrief. Het College van GS heeft verder besloten dat de portefeuillehouder Financiën Provinciale Staten na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders informeert. Verder is besloten het Ministerie van BZK middels een brief te informeren. Gedeputeerde Staten hebben besloten ENCI BV in de gelegenheid te stellen om alsnog een passende beoordeling voor de effecten op de relevante Natura 2000 gebieden op te laten stellen en nemen een door ENCI BV ingediend gedoogverzoek in behandeling IPO Bestuur 19 juni 2014 Gedeputeerde Staten besluiten in te stemmen met de geannoteerde agenda van het IPO-bestuur van 19 juni Toelatingseisen en toelatingsproces trammaterieel project Tram Vlaanderen Maastricht Gedeputeerde Staten hebben besloten om de toelatingseisen en het toelatingsproces voor het trammaterieel voor de tramverbinding Hasselt - Maastricht vast te stellen. Het Vlaamse openbaar vervoerbedrijf De Lijn start binnenkort met de aanbestedingsprocedure voor het trammaterieel voor het project Tram Vlaanderen Maastricht. In overleg met de projectorganisatie TVM zijn de aan dit materieel te stellen eisen opgesteld. Daarbij is ook gekeken naar de in Nederland van toepassing zijnde wettelijke eisen en regelgeving. De Provincie Limburg wordt bevoegd gezag voor de Wet Lokaal spoor. Dat betekent dat de Provincie te zijner tijd moet beoordelen of het trammaterieel veilig op de Nederlandse traminfrastructuur kan rijden. Om die reden stelt de Provincie, voorafgaand aan de bestelling van het materieel, de eisen die vanuit spoorwegveiligheidsoptiek aan het trammaterieel moeten worden gesteld, vast.

7 Wob-verzoek de heer Bergrath inzake financieringsafwijzing AFBF Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Chemelot Ventures BV op 16 juli 2014 Gedeputeerde Staten hebben ingevolge de Wet Openbaarheid van bestuur besloten het verzoek van de heer Bergrath om informatie toe te wijzen en de gevraagde stukken te verzenden. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de benoeming van twee nieuwe leden van Raad van Commissarissen en hebben kennisgenomen van de hoofdpunten uit de kwartaalrapportage Q1, alsmede van de Key manager leave en de verdere formatieve invulling van het fonds. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend N.B. Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook antwoorden op statenvragen worden pas beschikbaar gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt.

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 11 februari 2014

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 11 februari 2014 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 11 februari 2014 Onderwerp 1. Verzoek om ontheffing ex. art. 15, tweede lid, Gemeentewet door mr. A.L.W.G. Houtakkers, lid gemeenteraad

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 februari 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 februari 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 februari 2015 Onderwerp 1. Verzoek afwijkingsmogelijkheid Omgevingsverordening Limburg 2014 Kalfshofweg 1 te Klimmen Besluit Gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 mei 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 mei 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 mei 2018 Onderwerp Besluit 1. Wob-verzoek J. Leijten (NRC) inzake integriteitsonderzoeken sinds 28 september 2016 Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 april 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 april 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 april Onderwerp 1. Aanvullend Wob-verzoek van Deterink Advocaten en Notarissen inzake subsidieverlening havenvoorzieningen haven

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 augustus 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 augustus 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 augustus 2017 Onderwerp 1. Tussentijdse evaluatie 2015-2016 - ITEM Informatie: T.N.M. Martinussen cluster Economische Zaken tel.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 19 januari 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 19 januari 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 19 januari 2016 Onderwerp 1. Stand van zaken EFSI en rol Provincie Informatie: P.C.M.G. Baeten cluster Organisatie en Informatie tel.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 november 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 november 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 november 2018 Onderwerp 1. Hoorzitting in het kader van de Belemmeringenwet Privaatrecht Informatie: J. Hermans cluster Juridische

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017 Onderwerp 1. Ondersteuning Coöperatie Verbindend Leiden Informatie: B.J.M. Meijers cluster Subsidies tel. (043)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 15 januari 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 15 januari 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 15 januari 2019 Onderwerp 1. Center Court Kerkrade Informatie: M.A. Hendrikx tel. (043) 389 99 34 ma.hendrikx@prvlimburg.nl 2. Indexering

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 19 februari 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 19 februari 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 19 februari 2019 Onderwerp 1. Subsidievaststelling Connect Limburg 2017 en 2018 Informatie: R.P.W. Dreessen tel. (043) 389 78 47 rpw.dreessen@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 september 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 september 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 september 2018 Onderwerp 1. Wob-verzoek en aanvullende vragen inzake veiligheidsprestaties Chemelot Besluit Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 maart 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 maart 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 maart 2016 Onderwerp 1. Mondelinge vragen van de heer Van den Akker van de VVD-fractie aangaande (gewelds)incidenten in asielzoekerscentra

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 september 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 september 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 september 2015 Onderwerp 1. Schriftelijke vragen van de heer P. Visser en de heer B. Schaminée (SP) inzake L1 als rampenzender

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 mei 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 mei 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 mei 2018 Onderwerp 1. INTERREG-project EMR EYES Informatie: G.H.M. Goffin- Vrencken cluster Kabinet tel. (043) 389 70 07 ghm.vrencken@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 januari 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 januari 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 januari 2017 Onderwerp 1. Wob-verzoek inzake Fooddrome Informatie: E.H.H. Antonides- Spronck cluster Economische Zaken tel. (043)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 2 oktober 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 2 oktober 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 2 oktober 2018 Onderwerp 1. Beslissing op bezwaar Wob-verzoek inzake inhuur Studio Denk bij gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum Besluit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 mei 2014

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 mei 2014 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 mei 2014 Onderwerp 1. Beantwoording vragen van de pers inzake fraude binnen de Provincie Limburg Informatie: J.M.M. Rompelberg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 17 april 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 17 april 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 17 april 2018 Onderwerp 1. Wob-verzoek inzake inhuur Studio Denk bij Gebiedsontwikkeling Ooijen - Wanssum Zaaknummer: 2018/24683 Informatie:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 10 juli 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 10 juli 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 10 juli 2018 Onderwerp 1. Verzoek aan Attero inzake actueel nazorgplan stortplaats Weert Zaaknummer: 2018/44831 Informatie: C.L.E.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 februari 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 februari 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 februari 2018 Onderwerp 1. Mandaatverlening directeur IPO inzake tekenen mantelovereenkomst ANW-verzekering Informatie: F.M.L.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 1 mei 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 1 mei 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 1 mei 2018 Onderwerp 1. Omvorming van de Euregio Maas-Rijn naar een EGTS Informatie: E.W.G. Lemmens tel. (043) 389 74 69 ewg.lemmens@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 januari 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 januari 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 22 januari 2019 Onderwerp 1. Wob verzoek inzake Remining Lowex en Mijnwater B.V. Informatie: R.H.T. Beusekom tel. 06 31 79 15 03 rht.van.beusekom@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 november 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 november 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 november 2017 Onderwerp 1. Financiële eindejaarsbijstelling 2017 Informatie: N.J. Engbersen cluster Financiën tel. 06 11 58 70

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 januari 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 januari 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 januari 2018 Onderwerp 1. Plan Public Affairs 2018-2019 (incl. buurlandenagenda) Informatie: S.M. Kupers cluster Strategie tel.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 januari 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 januari 2015 Onderwerp 1. Strategische relatiebeheer Informatie: J.G.L.M. Heuschen cluster Facilitaire Dienstverlening tel. (043)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 16 januari 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 16 januari 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 16 januari 2018 Onderwerp 1. Motie 772 van Provinciale Staten 150 jaar Provincie Limburg Informatie: J.G.L.M. Heuschen cluster Facilitaire

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 23 oktober 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 23 oktober 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 23 oktober 2018 Onderwerp 1. Verzoek Wet openbaarheid van bestuur inzake het project Het Groene Goud Informatie: I.M.P.P. Brassé cluster

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 29 mei 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 29 mei 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 29 mei 2018 Onderwerp 1. Personele ondersteuning gemeente Heerlen Informatie: M. Valk cluster Ontwikkeling tel. (043) 389 72 37 m.valk@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 26 september 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 26 september 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 26 september 2017 Onderwerp 1. Mededeling subsidieregeling lokale en regionale musea (T2293) Besluit mededeling van portefeuillehouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Onderwerp 1. Post Düsseldorf Informatie: S.M. Kupers cluster Strategie tel. (043) 389 73 68 sm.kupers@prvlimburg.nl 2. IBA Kader Informatie:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 31 mei 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 31 mei 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 31 mei 2016 Onderwerp 1. Terugblik TEFAF 2016 Informatie: J.G.L.M. Heuschen cluster Facilitaire Dienstverlening tel. (043) 389 77

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 7 november 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 7 november 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 7 november 2017 Onderwerp 1. Statenvoorstel wijzigingsbesluit Financiële verordening 2016 Besluit Gedeputeerde Staten hebben besloten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 16 juni 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 16 juni 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 16 juni 2015 Onderwerp 1. Vaststelling subsidie Connect Limburg en communicatiezuil Informatie: G.L.T.G. Vonken cluster Financiën

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 februari 2014

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 februari 2014 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 februari 2014 Onderwerp 1. Profilering tijdens TEFAF 2014 Informatie: J.G.L.M. Heuschen cluster Facilitaire Dienstverlening tel.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 oktober 2014

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 oktober 2014 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 oktober 2014 Onderwerp Besluit 1. Aanbieden Trendrapport, Limburg Agenda en Leef- en Vestigingsklimaatmonitor Informatie: R.F.J.M.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 februari 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 februari 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 februari 2019 Onderwerp 1. Zetelverdeling in de Vergadering van de EGTS Euregio Maas-Rijn Informatie: E.W.G. Lemmens cluster Kabinet

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 5 september 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 5 september 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 5 september 2017 Onderwerp 1. Schriftelijke vragen van mevrouw Claessens (SP) inzake krantenartikel "Project Struikelstenen ter ziele"

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 juli 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 juli 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 juli 2018 Onderwerp Besluit 1. Waarderingssubsidie Stichting Karlspreis Informatie: M.F. Efferink- Shaboyan tel. (043) 389 79 64

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 oktober 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 oktober 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 oktober 2018 Onderwerp 1. Provinciaal deel programma 75 jaar bevrijding Nadere subsidieregels Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 11 november 2014

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 11 november 2014 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 11 november 2014 Onderwerp 1. Tweede bijeenkomst van De Limburgse Tafel Informatie: H.J.P.G. van Elmpt tel. (043) 389 99 64 hjpg.van.elmpt@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 november 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 november 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 november 2018 Onderwerp 1. Samenstelling hoofdstembureaus voor de verkiezing van de leden van Provinciale Staten voor de periode

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 10 mei 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 10 mei 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 10 mei 2016 Onderwerp 1. Vijfde voortgangsrapportage van het project Brains Unlimited Informatie: H.F.M. van Sloun tel. (043) 389

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 april 2014

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 april 2014 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 8 april 2014 Onderwerp 1. Vragen ex artikel 38 RvO van de heer Bosman (PvLD) inzake negatieve gevolgen als gevolg van accijnsverhogingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 januari 2014

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 januari 2014 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 januari 2014 Onderwerp 1. Plan van Aanpak: Evaluatietraject Maatschappelijke Organisaties Informatie: J.J. Steen tel. (043) 389

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 mei 2019 Onderwerp 1. Goedkeuring begroting 2019 gemeente Beekdaelen Besluit Gedeputeerde Staten hebben de begroting 2019 van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 december 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 december 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 december 2018 Onderwerp 1. Benoeming voorzitter en nieuw lid van de Kamer uit Gedeputeerde Staten voor de behandeling van administratieve

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 maart 2018 Onderwerp 1. Projectenlijst Grensoverschrijdende samenwerking Provincie Limburg 2018 Besluit Gedeputeerde Staten hebben

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 augustus 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 augustus 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 28 augustus 2018 Onderwerp 1. Beantwoording van vragen inzake Gebiedsontwikkeling Ooijen - Wanssum Besluit Gedeputeerde Staten hebben

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 juni 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 juni 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 juni 2018 Onderwerp 1. Omvorming van de Euregio Maas-Rijn naar een EGTS Informatie: E.W.G. Lemmens cluster Kabinet tel. (043) 389

Nadere informatie

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015 BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 29 september 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 1. Wijziging Provinciale Milieu Verordening 10A 2. Beantwoording Statenvragen nr. 106 van dhr. D.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015 Onderwerp 1. Verlengen termijn uitsluiting elektronisch ingediende Wob-verzoeken Informatie: Brauers cluster Juridische

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SUBSIDIËRING ADV-LIMBURG

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SUBSIDIËRING ADV-LIMBURG GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SUBSIDIËRING ADV-LIMBURG Projectgroep AntiDiscriminatieVoorziening Limburg (ADV-Limburg) in opdracht van Provincie Limburg en de Gemeenten Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 juni 2016 Onderwerp 1. Schriftelijke vragen van de heer Titulaer van de (CDA) en mevrouw Brugman (GroenLinks) inzake de kerncentrale

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 Onderwerp 1. Reactie op Motie 18 en initiatiefvoorstel Klimaatinitiatief 2. Beantwoording Statenvragen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 juli 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 juli 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 juli 2016 Onderwerp 1. Hybride geldleningen aan N.V. Bank Nederlandse Gemeenten en Nederlandse Waterschapsbank N.V. Informatie:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 maart 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 maart 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 27 maart 2018 Onderwerp 1. Verzoek aan Provinciale Staten wensen en bedenkingen kenbaar te maken met betrekking tot de omvorming van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 17 januari 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 17 januari 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 17 januari 2017 Onderwerp 1. Beantwoording toezegging inzake gemiddelde doorlooptijden IND Informatie: M. Valk cluster Directie tel.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 oktober 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 oktober 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 oktober 2016 Onderwerp 1. Mededeling inzake fraudezaak in relatie tot Jaarrekening 2015 en verder Besluit Gedeputeerde Staten hebben

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 november 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 november 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 21 november 2017 Onderwerp 1. Samenwerkingsafspraken 2017 Facilitering Sportzone Limburg, regio Westelijke Mijnstreek Informatie:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 maart 2018 Onderwerp 1. Voorstel Provinciale Staten Omvorming Euregio Maas Rijn tot EGTS Informatie: E.W.G. Lemmens cluster Organisatie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 18 juli 2017 Onderwerp 1. Afhandeling Wob-verzoeken concessieafspraken MAA Informatie: P.E.H. Sels cluster Juridische Zaken en Inkoop

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 7 april 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 7 april 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 7 april 2015 Onderwerp 1. Strategische netwerkkalender 2015-2016 Informatie: J.G.L.M. Heuschen cluster Facilitaire Dienstverlening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 april 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 april 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 april 2018 Onderwerp 1. Subinfrastructuur 2019-2020 Informatie: J.M. Zaat cluster Cultuur tel. (043) 389 76 07 jm.zaat@prvlimburg.nl

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-670833863 Voortgang oeververvanging Rijn-Schiekanaal nabij Delftweg Zuid te Rijswijk 1. In te stemmen met het ter hoogte van de Delftweg Zuid te Rijswijk afwijken van het vastgestelde

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5869 18 december 2017 Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 30 januari 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 30 januari 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 30 januari 2018 Onderwerp 1. Beslissingen op bezwaar Wob-verzoek concessieovereenkomst MAA Informatie: P.E.H. Sels cluster Ontwikkeling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 25 april 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 25 april 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 25 april 2017 Onderwerp 1. Schriftelijke vragen van de heer Franssen (Lokaal- Limburg) inzake crimnele en overlastgevende jeugdbendes

Nadere informatie

Korte biografieën van de kandidaat-gedeputeerden

Korte biografieën van de kandidaat-gedeputeerden Korte biografieën van de kandidaat-gedeputeerden Joost van den Akker, 34 jaar, woonachtig te Maastricht. Achtergrond in onderwijs. Gepromoveerd aan de Universiteit Twente op onderzoek naar referenda in

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 27 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 27 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 27 MAART 2018 Onderwerp 1. Wijziging Verordening ambtelijke bijstand 2. Wob-verzoek Distriport beslissing op bezwaar

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet 2015 147 Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 30 november 2015, nr. 721556/726068 tot vaststelling van het Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 20 maart 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 20 maart 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 20 maart 2018 Onderwerp 1. Interreg project FOKUS Informatie: J.P.P.M. Maatjens cluster Economische Zaken tel. (043) 389 7268 jppm.maatjens@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 9 juli 2019 Onderwerp 1. Afhandeling Wob-verzoek inzake subsidieaanvraag en subsidiebeschikking Berry Promotions Informatie: E.J.C.

Nadere informatie

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen provincie R o L L A N D ZUID SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2010-158483708 (DOS-2010-0003748)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 25 maart 2014

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 25 maart 2014 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 25 maart 2014 Onderwerp 1. Werkplan Public Affairs 2014 Informatie: R. Castermans cluster Communicatie en Public Affairs tel. (043)

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 14 juli 2015

B&W besluitenlijst. Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 14 juli 2015 Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 14 juli 2015 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester) De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer J.M.M.

Nadere informatie

De toekomst van Maastricht Aachen Airport. 31 maart 2014, Gé Waeijen

De toekomst van Maastricht Aachen Airport. 31 maart 2014, Gé Waeijen De toekomst van Maastricht Aachen Airport 31 maart 2014, Gé Waeijen Inhoud presentatie Voorgeschiedenis 2013 continuïteitsproblemen Besluit Provinciale Staten 21 juni 2013 Acties juli 2013 februari 2014

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 MAART 2018 1. Kwaliteitsbeeld Noord- Holland 2050 2. Annotatie agenda algemeen bestuur ODIJ d.d. 14 maart 3. Adviezen Mijnbouwwet Slootdorp en Middenmeer 4. Annotatie en agenda besloten AB Recreatieschap Spaarnwoude

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 maart 2014 datum/agendapunt B&Wvergadering: 010414/A07 afdeling: Stedelijice Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 30 april 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 30 april 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 30 april 2019 Onderwerp 1. Besluit Nadere Subsidieregels Interreg V-A programma Euregio Maas- Rijn 2019-2022 Besluit Gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 MEI 2017 Onderwerp Besluit 1. Uitvoeringsregeling subsidie aanleg bushaltes regio Haarlem/IJmond 2. Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

- Clustermanager - Teammanager - Specialist Beheer 1 en 2

- Clustermanager - Teammanager - Specialist Beheer 1 en 2 Cluster Grond- en Vastgoedzaken Regelgeving Bevoegd orgaan Het aangaan van overeenkomsten voor het doen van uitgaven en het treffen van technische voorzieningen voor een nieuwbouw- en renovatieproject,

Nadere informatie

Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen

Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen Convenant gezamenlijk werken aan de stedelijke ontwikkeling van Heerlen In het provinciale coalitieakkoord 2015-2019 is aangegeven dat de provincie de economische en sociale structuur binnen de provincie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 december 2012

BESLUITENLIJST. Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 december 2012 PORTEFEUILLE BURGEMEESTER VAN DEN TILLAAR 661 Interne Dienstverlening/ Secretariaat Concept openbare besluitenlijst collegevergadering 11 december 2012 Vastgesteld met de volgende aanpassing: Besluit t.a.v.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie