BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld."

Transcriptie

1 A1 Janssen PZH Voortgang oeververvanging Rijn-Schiekanaal nabij Delftweg Zuid te Rijswijk 1. In te stemmen met het ter hoogte van de Delftweg Zuid te Rijswijk afwijken van het vastgestelde vaarwegprofiel op grond van artikel 3, tweede lid van de Uitvoeringsregeling vaarwegprofielen Zuid-Holland De afwijking betreft een lengte van ca. 165 meter en een maximale afwijking van 1,75 meter van het gewenste vaarwegprofiel. 2. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee informatie wordt gegeven over de voortgang oeververvanging Rijn-Schiekanaal nabij Delftweg Zuid te Rijswijk. 3. Vast te stellen de publiekssamenvatting over de brief aan Provinciale Staten over de Voortgang oeververvanging Rijn-Schiekanaal nabij Delftweg Zuid te Rijswijk. Dhr. Janssen krijgt een machtiging om het moment van verzending van de brieven te bepalen alsmede het moment van publicatie op de website. A2 Baljeu PZH Wijzigingsbesluit Verordening nazorgheffing gesloten stortplaatsen en Gewijzigde Begroting 2019 Provinciaal fonds Nazorg gesloten stortplaatsen 1. Vast te stellen de concept gewijzigde begroting 2019 van het provinciaal fonds nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland en het concept besluit tot wijziging van de Verordening nazorgheffing gesloten stortplaatsen provincie Zuid-Holland Vast te stellen het statenvoorstel Gewijzigde Begroting 2019 provinciaal fonds nazorg gesloten stortplaatsen en wijziging tarieventabel in de verordening nazorgheffing' waarin wordt voorgesteld: a) De gewijzigde begroting 2019 van het provinciaal

2 fonds nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland vast te stellen; b) Het wijzigingsbesluit van de Verordening nazorgheffing gesloten stortplaatsen provincie Zuid-Holland 2014 vast te stellen; 3. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij het voorstel Begroting 2019 provinciaal fonds nazorg gesloten stortplaatsen en wijziging tarieventabel in de verordening nazorgheffing. 4. De eerste portefeuillehouder te machtigen technische vragen van Provinciale Staten te beantwoorden. 5. Te bepalen dat na vaststelling door Provinciale Staten van de onder 2b) vermelde wijzigingsbesluit van de Verordening nazorgheffing gesloten stortplaatsen provincie Zuid-Holland 2014, deze wordt gepubliceerd in het Provinciaal Blad. Besluit: vastgesteld met een machtiging voor de portefeuillehouder om in het Statenvoorstel enkele tekstwijzigingen van ondergeschkt belang aan te brengen. A3 Baljeu PZH Verlenging looptijd incidentele subsidie (in de vorm van een lening) aan Warmtebedrijf Holding B.V. tot 15 september Onder voorbehoud van instemming door Provinciale Staten a. te verlengen de looptijd van de incidentele subsidie (in de vorm van een lening) aan Warmtebedrijf Holding B.V. (PZH ) van 29 december 2018 tot 15 september 2019 onder de opschortende voorwaarde dat ter uitvoering van de subsidieverleningsbeschikking uiterlijk op 29 december 2018 een aanvullende overeenkomst

3 van geldlening als bedoeld in artikel 4:36 van de Algemene wet bestuursrecht, is gesloten en rechtsgeldig door Warmtebedrijf Holding B.V. is ondertekend en aan de provincie geretourneerd; b. aan te gaan met Warmtebedrijf Holding B.V. de aanvullende overeenkomst van geldlening ter uitvoering van de incidentele subsidie (in de vorm van een lening) aan Warmtebedrijf Holding B.V. (PZH ); c. vast te stellen de brief waarmee aan Warmtebedrijf Holding B.V. het besluit onder 2. wordt meegedeeld. 2. Vast te stellen het voorstel aan Provinciale Staten om in te stemmen met verlenging van de looptijd van de incidentele subsidie (in de vorm van een lening) aan Warmtebedrijf Holding B.V. onder het voorbehoud dat Warmtebedrijf Holding B.V. een verzoek tot verlenging doet; 3. Als aandeelhouder van Warmtebedrijf Holding B.V. onder voorbehoud van instemming door Provinciale Staten in te stemmen met de verlenging van de looptijd van de incidentele subsidie (in de vorm van een lening) aan Warmtebedrijf Holding B.V. van 29 december 2018 tot 15 september 2019; 4. Als aandeelhouder van Warmtebedrijf Holding B.V. in te stemmen met de verlenging van de looptijd van de totale kredietfaciliteit onder borgstelling van de gemeente Rotterdam aan Warmtebedrijf Holding B.V. van 15 januari 2019 tot 15 september 2019; 5. De publiekssamenvatting vast te stellen over de mogelijke verlenging van de looptijd van de incidentele subsidie (in de vorm van een lening) aan Warmtebedrijf Holding B.V..

4 De CdK is bevoegd om, nadat GS rechtsgeldig hebben besloten tot het aangaan van de aanvullende overeenkomst van geldlening, op grond van artikel 176 Provinciewet de juridische binding tot stand te brengen door ondertekening van deze overeenkomst. Op grond van de door de CdK afgegeven machtiging wordt de heer J.F. Weber, gedeputeerde Energie, natuur- en recreatie en landbouw, gemachtigd om de aanvullende overeenkomst van geldlening als bedoeld in besluitpunt 1.b namens de Provincie Zuid-Holland te ondertekenen en overigens alle (rechts)handelingen te verrichten die noodzakelijk zijn om de besluiten onder 1 tot en met 4 uit te voeren. Besluit: vastgesteld met een machtiging voor de gedeputeeren Baljeu en Weber om het inmiddels ontvangen verzoek van WbR tot verlenging van de termijn in de stukken te verwerken; om in de toelichting op financiering en dekking toe te voegen dat de lening wellicht op termijn omgezet wordt in definitieve financiering of wordt kwijtgescholden. A4 Baljeu PZH Toetreding tot Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A. 1. Onder voorbehoud van instemming Provinciale Staten, als lid toe te treden tot de Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A. waarbij ook de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Flevoland, Limburg, Gelderland, Noord- Holland, Utrecht en Zeeland, de Vervoerregio Amsterdam, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het OV-Bureau Groningen Drenthe als leden toetreden.

5 2. Gedeputeerde Vermeulen aan te wijzen als vertegenwoordiger van Gedeputeerde Staten in de Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A.. 3. Aan te gaan de ledenovereenkomst met de Coöperatie Samenwerkingsverband DOVA U.A. onder de opschortende voorwaarde dat de algemene ledenvergadering van de Coöperatie deze formeel vaststelt en onder voorbehoud van instemming door Provinciale Staten om als lid toe te treden tot de Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A.. 4. Het Statenvoorstel vast te stellen waarmee Provinciale Staten worden voorgesteld om in te stemmen met de toetreding tot de Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A.. 5. De publiekssamenvatting vast te stellen inzake de toetreding tot de Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A.. NB: Aangezien de Commissaris van de Koning, na rechtsgeldige besluitvorming door GS, bevoegd is de juridische binding aan te gaan, is het advies aan hem een machtiging af te geven aan F. Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de Provincie Zuid-Holland, om de ledenovereenkomst met de Coöperatie Samenwerkingsverband DOVA U.A. waarbij ook de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Flevoland, Limburg, Gelderland, Noord- Holland, Utrecht en Zeeland, de Vervoerregio Amsterdam, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het OV- Bureau Groningen Drenthe als leden toetreden, te ondertekenen.

6 Besluit: vastgesteld met een machtiging aan gedeputeerden Baljeu en Vermeulen om toe te treden nádat de ledenovereenkomst goed is afgerond. A5 Bom-Lemstra PZH Verkenning ontwikkeling woningbouw Zuidplaspolder door de gemeente Zuidplas 1. Vast te stellen informatieve brief aan Provinciale Staten over de verkenning ontwikkeling woningbouw Zuidplaspolder door de gemeente Zuidplas. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting over de verkenning ontwikkeling woningbouw Zuidplaspolder door de gemeente Zuidplas. A6 Bom-Lemstra PZH Strategische verkenning Vitale Kernen in Zuid- Holland 1. Kennis te nemen van de Rapportage Vitale kernen in Vitale Netwerken in Zuid-Holland. 2. Kennis te nemen van de Rapportage Vitaliteit en leefbaarheid van kernen in Zuid-Holland; Een databased verkenning. 3. Kennis te nemen van het Schetsboek Vitale dorpskernen Zuid-Holland. 4. Kennis te nemen van de Dorpspaspoorten van Dirksland, Klaaswaal, Driebruggen, Noordeloos, Warmond en Schipluiden. 5. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten over de Strategische verkenning Vitale kernen in Zuid- Holland. 6. Vast te stellen het nieuwsbericht Aan de slag met vitale kernen in Zuid-Holland.

7 7. Vast te stellen de publiekssamenvatting over de Strategische verkenning Vitale kernen. Besluit: in de publiekssamenvatting wordt bepaald vervangen door bepaalt en de besluiten worden gewijzigd in die zin dat kennis wordt genomen van de rapporten in plaats van dat deze worden vastgesteld. Voor het overige vastgesteld conform advies. A7 Vermeulen PZH Afronding twee (financiële) geschillen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee de Staten worden geïnformeerd over de afronding van twee (financiële) geschillen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk; 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij het voorstel over de afronding van twee (financiële) geschillen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. CF1 Baljeu PZH Rapportage Archiefinspectie Vast te stellen de Rapportage Archiefinspectie 2018 over de door de provinciearchivaris in 2018 uitgevoerde archiefinspectie en de daarin beschreven aanbevelingen. 2. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten met daarin de reactie van Gedeputeerde Staten op de Rapportage Archiefinspectie 2018 en de daarin door de provinciearchivaris gedane aanbevelingen. 3. Vast te stellen de publiekssamenvatting over de Rapportage Archiefinspectie 2018.

8 CF2 Baljeu PZH Vaststelling verrekening tussen Hellevoetsluis en Nissewaard over grenscorrectie Oudenhoorn 1. De verrekening als bedoeld in artikel 50, eerste lid, aanhef en onderdeel a. van de Wet algemene regels herindeling tussen de gemeenten Hellevoetsluis en Nissewaard als gevolg van de grenscorrectie Oudenhoorn vast te stellen op Brief aan de colleges van Burgemeester en Wethouders in afschrift aan de raden van de gemeenten Hellevoetsluis en Nissewaard vast te stellen over de vaststelling van het bedrag van de verrekening als gevolg van de grenscorrectie Oudenhoorn. 3. Te bepalen dat het besluit tot vaststelling van het bedrag van de verrekening als gevolg van de grenscorrectie Oudenhoorn wordt gepubliceerd in het Provinciaal Blad en dat dit besluit in werking treedt met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt gepubliceerd. 4. Vast te stellen de publiekssamenvatting over het verrekeningsbedrag grenscorrectie Oudenhoorn. CF3 Baljeu PZH Uitgangspuntenbrief financieel kader 2020 Grondbank RZG Zuidplas 1. Vast te stellen de uitgangspuntenbrief financieel kader 2020 aan Grondbank RZG Zuidplas. 2. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten over Uitgangspuntenbrief financieel kader 2020 Grondbank RZG Zuidplas. 3. Vast te stellen de publiekssamenvatting over de

9 uitgangspuntenbrief financieel kader 2020 Grondbank RZG Zuidplas. CF4 Weber PZH Samenwerkingsverklaring pilot waterschap Rivierenland Aqua Battery 1. Vast te stellen de Samenwerkingsverklaring aan waterschap Rivierenland over het pilotproject Aqua Battery, in samenwerking met Aqua Battery (penvoerder), Rijkswaterstaat, waterschap Zuiderzeeland, waterschap Scheldestromen, Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, STOWA/RVO (Green Deal) en gemeente Gorinchem. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting over de Samenwerkingsverklaring aan waterschap Rivierenland inzake het pilotproject Aqua Battery. CF5 Janssen PZH Beslissing op bezwaar tegen besluit van 19 juni 2018 tot afwijzing van een verzoek om handhaving inzake varend ontgassen 1. Conform het advies van de bezwarencommissie de bezwaren van bezwaarmaker van 30 juli 2018 tegen het besluit tot afwijzing van een handhavingsverzoek ten aanzien van het in de Provinciale milieuverordening Zuid-Holland (PMV) opgenomen verbod op varend ontgassen op de Lek af te wijzen. 2. De brief met de beslissing op bezwaar aan bezwaarmaker inzake het besluit tot afwijzing van een handhavingsverzoek ten aanzien van het in de Provinciale milieuverordening Zuid-Holland (PMV) opgenomen verbod op varend ontgassen op de Lek

10 vast te stellen. 3. De publiekssamenvatting over de beslissing op bezwaar inzake het besluit tot afwijzing van een handhavingsverzoek ten aanzien van het in de Provinciale milieuverordening Zuid-Holland (PMV) opgenomen verbod op varend ontgassen op de Lek vast te stellen. CF6 Vermeulen PZH Vaststelling deelplafonds Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland 2017 voor het jaar 2019 Advies 1. Vast te stellen de deelplafonds Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland 2017 voor het jaar 2019, onder voorbehoud van vaststelling door Provinciale Staten van het hoofdsubsidieplafond voor de paragrafen 9,11,12,13,16 en 16B van de Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland 2017; 2. Vast te stellen het Statenvoorstel waarin Provinciale Staten worden voorgesteld om: Vast te stellen het subsidieplafond voor de paragrafen 9,11,12,13,16 en 16B van de Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland 2017 ter hoogte van voor het jaar ; 3. Te bepalen dat na vaststelling van de deelplafonds van de Subsidieregeling mobiliteit Zuid-Holland 2017 door Gedeputeerde Staten deze worden gepubliceerd in het Provinciaal Blad na vaststelling van het hoofdsubsidieplafond door Provinciale Staten; 4. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij het voorstel Vaststellen deelplafonds Subsidieregeling Mobiliteit Zuid-Holland 2017 voor het jaar 2019.

11 Besluit: vastgesteld met een machtiging voor de portefeuillehouder voor wijzigingen van ondergeschikt belang in het Statenvoorstel. SV1 Vermeulen PZH Beantwoording Statenvragen 3453 van de SP over Onderhoud materieel Arriva DAV concessie 1. Vast te stellen de beantwoording van de schriftelijke vragen 3453 van de SP met betrekking tot Onderhoud materieel Arriva DAV concessie. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij de beantwoording van de schriftelijke vragen 3453 van SP met betrekking tot Onderhoud materieel Arriva DAV concessie. SV2 Weber PZH Beantwoording Statenvragen 3456 van het CDA over Subsidiepot asbestsanering tot op de bodem leeg? 1. Vast te stellen de beantwoording van de Statenvragen 3456 over Subsidiepot asbestsanering tot op de bodem leeg? 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij het voorstel beantwoording Statenvragen 3456 over Subsidiepot asbestsanering tot op de bodem leeg? SV3 Vermeulen PZH Beantwoording statenvragen 3449 van Groenlinks - bereikbaarheid Hoeksche Waard 1. Vast te stellen de beantwoording van de statenvragen bereikbaarheid Hoeksche Waard. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij het voorstel van de beantwoording van de statenvragen bereikbaarheid Hoeksche Waard.

12

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 25 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 18 september 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 25 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 18 september 2018 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-662490201 Beslissing op bezwaar van Tank Depot Europoort B.V. van 1 februari 2018 tegen aanwijzingsbesluit van 4 januari 2018 1. In afwijking van het advies van de bezwarencommissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld. 1 A1 Vermeulen PZH-2017-580411413 Overeenkomsten A16 Rotterdam 1. Aan te gaan de overeenkomsten inzake de A16 Rotterdam tussen de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat: - Bijlage 9 deel 5 Uitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-672342296 Aangaan Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland 1. Aan te gaan de Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland met de gemeente Westland.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-646077549 Reactie accountantsverslag 2017 1. De GS-brief, als reactie op het accountantsverslag 2017, gericht aan Provinciale Staten, vast te stellen. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 26 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 18 juni 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 26 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 18 juni 2018 vastgesteld. A1 PZH-2018-651692967 Ontwikkeling Omgevingsbeleid zomer 2018 1. Vast te stellen de GS-brief aan Provinciale Staten over de ontwikkeling van het Omgevingsbeleid, die ingaat op de stappen die we in deze

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 mei Besluitenlijst van de vergadering 15 mei 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 mei Besluitenlijst van de vergadering 15 mei 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-647778289 Implementatie Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) 1. Kennis te nemen van de door de provinciesecretaris vastgestelde Privacyverklaring en Procedurebeschrijving verzoeken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 20 JUNI Besluitenlijst van de vergadering van 13 juni 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 20 JUNI Besluitenlijst van de vergadering van 13 juni 2017 vastgesteld. A1 Weber PZH-2017-585501314 Gebiedsprogramma Hoeksche Waard 2017-2020 1. Vast te stellen het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard voor de periode 2017 2020; 2. In te stemmen met de financiering van het benodigde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering 21 november vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering 21 november vastgesteld. 1 A1 Baljeu PZH-2017-623188986 Rapportage Doeltreffendheid subsidies 1. Vast te stellen de Hoofdlijnenrapportage evaluatie doeltreffendheid subsidies inclusief bijlage Beleidstheorieën; 2. Vast te stellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 8 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 1 december 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 8 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 1 december 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-536006938 Uitvoeringsprogramma s regionale waterkeringen 1. Kennisgenomen van de uitvoeringsprogramma s regionale waterkeringen 2015-2024 van het waterschap Rivierenland, het waterschap

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2015-519730398 Intentieovereenkomst N211 geeft energie 1. Aangegaan de Intentieovereenkomst Vormgeven gezamenlijke ambities Provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland in het project

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 4 september Besluitenlijst van de vergadering 28 augustus vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 4 september Besluitenlijst van de vergadering 28 augustus vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-659300010 Beslissing op bezwaar Chemours Netherlands B.V. van 25 mei 2018 tegen besluit van 16 april 2018 tot het opleggen van een last onder dwangsom 1. Conform het advies van de bezwarencommissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 11 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 3 december 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 11 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 3 december 2018 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2018-671959595 Informeren Statenleden samenwerkingsagenda Rotterdam The Hague Airport 1. In te stemmen met de Notitie Stand van zaken samenwerkingsagenda RTHA van de Bestuurlijke Regiegroep

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 15 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 15 januari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2018-675266531 Subsidievaststelling Stichting Kenniscentrum Plantenstoffen - Kenniscentrum Plantenstoffen 2.0 1. Vast te stellen de begroting-projectsubsidie 2017 op 72.869,00 voor het

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 23 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 16 januari 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 23 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 16 januari 2018 vastgesteld. CF1 Bom-Lemstra PZH-2018-634911649 Convenant Shell, Gemeente Rijswijk, Gemeente Den Haag, Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (Vertrek van Shell uit Rijswijk en de toekomstige invulling

Nadere informatie

A2 Van der Sande PZH Jaarstukken 2016 Provinciaal Fonds Nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland

A2 Van der Sande PZH Jaarstukken 2016 Provinciaal Fonds Nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland A1 Janssen/Vermeulen PZH-2017-582881398 Impuls Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) 1. In te stemmen met de doelen en opgaven van de Impuls Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 september 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 september 2018 vastgesteld. A1 Weber PZH-2018-662645692 GS-brief aan Provinciale Staten over het beheer van het regionaal hoofdnet voor warmtetransport 1. Vast te stellen de GS-brief aan Provinciale Staten, waarin zij worden geïnformeerd

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015 enlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 maart 2015 vastgesteld. Zie stukken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-534350511 Intrekken ondermandaat bij ODWH en ODMH voor het uitvoeren van de BRZO en RIE4 taken A2 Janssen PZH-2015-534351143 Provinciale uitvoeringstaken in de fusiegemeenten Alphen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 MAART

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 MAART A1 Bom-Lemstra PZH-2018-639351449 Bidboek Integrale ontwikkeling Zuidplas gemeente Zuidplas 1. Vast te stellen de brief aan Gemeente Zuidplas waarin wordt ingestemd met het aanbod om de dialoog aan te

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 21 juni vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 21 juni vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2016-556216965 Brief van de gemeente Brielle over knelpunten i.v.m. de sociale sector woningmarkt en huisvesting van vergunninghouders 1. Vastgesteld de brief aan de gemeente Brielle

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 januari 2019

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 januari 2019 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 16 januari 2019 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop, opent de procedurevergadering om 14.00 uur. De commissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 SEPTEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 8 september 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 SEPTEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 8 september 2015 vastgesteld. A1 Weber PZH-2015-528536545 GS-standpunt inzake Scenariostudie Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas A2 Weber PZH-2015-528046963 Uittreding uit de natuur- en recreatieschappen en informeren PS over stand

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 12 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 12 februari 2019 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2019-679575003 Europa en China Jaarplan 2019 1. Vast te stellen het Europa Jaarplan 2019. 2. Vast te stellen het China Jaarplan 2019. 3. Vast te stellen de GS brief aan PS over het Europa

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland DE ONDERGETEKENDEN: Waterschap Rivierenland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Bassa, lid van het Dagelijks Bestuur, hierna

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 OKTOBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 13 oktober 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 OKTOBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 13 oktober 2015 vastgesteld. A1 Weber PZH-2015-531054374 Beschikking op bezwaar van de heer Van der Geest inzake het niet langer meer doden van verwilderde katten met het geweer A2 Weber PZH-2015-531024540 Beschikking op bezwaar van

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Wijziging Reglement waterschap Vallei en Veluwe pag. 3. Toelichting pag. 5. Bijlage Nota van toelichting bij ontwerpbesluit pag.

Ontwerpbesluit Wijziging Reglement waterschap Vallei en Veluwe pag. 3. Toelichting pag. 5. Bijlage Nota van toelichting bij ontwerpbesluit pag. College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 7 juli 2015 NUMMER PS PS2015RGW11 AFDELING FLO COMMISSIE RGW STELLER Gerard Smit DOORKIESNUMMER 3391 DOCUMENTUMNUMMER 81574F6E PORTEFEUILLEHOUDER Verbeek-Nijhof

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1944 4 april 2016 Publicatie wijzigingsbesluit Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland, subsidieplafond 2016,

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe Wijziging Reglement Waterschap Vallei en Veluwe Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 30 juni 2015 2015/0161612 mw. CL. Brunell, telefoon 038 499 78 03 e-mail CL.Brunell@overijssel.nl Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie aan KWR Water BV voor Coastar TKI-project

Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie aan KWR Water BV voor Coastar TKI-project GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-587783316 (DOS-2017-0004201) Contact L.M. van Os / E.R. de Haan 070-441 68 25 / 7623 lm.van.os@pzh.nl er.de.haan@pzh.nl Behandelend ambtenaar: E.R. de Haan Akkoord Ambtelijk

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen nieuwe subsidiedeelplafonds R-net en aangaan SOK s en DRIS R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp

Onderwerp: Vaststellen nieuwe subsidiedeelplafonds R-net en aangaan SOK s en DRIS R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-578487242 (DOS-2013-0002208) Contact B. Groenen 070-441 6781 mmj.suderee@pzh.nl Behandelend ambtenaar: H. van Alphen Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende:

Nadere informatie

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 9 november 2016 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Nieuwe Wet natuurbescherming (6949 6950) en Burgerinitiatief Stop de hobbyjacht (6952) sc

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland

Statenvoorstel. Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 15 januari 2019 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH-2018-674462616 Onderwerp Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters

Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters Dit document bevat de volgende gegevens: Een overzicht van de burgemeesters naar politieke partij in de periode 2002-2017. Een overzicht van het aandeel vrouwelijke

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 18 december 2018 Portefeuillehouder: Janssen, RA Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH-2018-672304826 Onderwerp Vaststellen wijziging reglement Waterschap

Nadere informatie

Onderwerp Afwijken nadeelcompensatieregeling Dunea Knoop Leiden West RijnlandRoute

Onderwerp Afwijken nadeelcompensatieregeling Dunea Knoop Leiden West RijnlandRoute GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2018-654552980 (DOS-2007-0001083) Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-openbaar 10 juli 2018 13 juli 2018 Onderwerp Afwijken nadeelcompensatieregeling

Nadere informatie

Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters

Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters Dit document bevat de volgende gegevens: Een overzicht van de burgemeesters naar politieke partij in de periode 1998-2016. Een overzicht van het aandeel vrouwelijke

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B De ondergetekenden: 1. de Provincie Zuid-Holland, gevestigd te Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J. Fransen, Commissaris van de Koningin ingevolge het besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

- 1 PS2011BEM04. Datum : 24 mei 2011 Nummer PS: PS2011BEM04 Afdeling : FIN Commissie: BEM. Besluit pag. 3. Toelichting pag. 5

- 1 PS2011BEM04. Datum : 24 mei 2011 Nummer PS: PS2011BEM04 Afdeling : FIN Commissie: BEM. Besluit pag. 3. Toelichting pag. 5 - 1 PS2011BEM04 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 24 mei 2011 Nummer PS: PS2011BEM04 Afdeling : FIN Commissie: BEM Registratienummer : 8090F0BA Portefeuillehouder: Van Lunteren Titel:

Nadere informatie

Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers

Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers Rapportage kenmerken politieke ambtsdragers Inhoud 1 Verantwoording... 5 2 Raadsleden... 6 2.1 Feitelijk aantal raadsleden per gemeente... 6 2.2 Totaal aantal raadsleden landelijk naar politieke partij...

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens raadsleden

Persoonlijke gegevens raadsleden Persoonlijke gegevens raadsleden Dit document bevat de volgende gegevens van raadsleden: Aantal raadsleden naar gemeentegrootte 1998-2016. Aantal raadsleden naar politieke partij 1998-2016. Aandeel vrouwelijke

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens van wethouders

Persoonlijke gegevens van wethouders Persoonlijke gegevens van wethouders Dit document bevat de volgende gegevens van wethouders: Aantal wethouders naar gemeentegrootte 1998-2016. Aandeel wethouders naar politieke partij 1998-2016. Aandeel

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters

Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters Persoonlijke achtergrondgegevens burgemeesters Dit document bevat de volgende gegevens: een overzicht van de burgemeesters naar politieke partij in de periode 1998-2014 een overzicht van het aandeel vrouwelijke

Nadere informatie

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018 Basisscholen in krimpgebieden in 2017/2018 In welke provincies sluiten de meeste basisscholen? Aan het begin van 2017/2018 zijn in Groningen, Zeeland, Limburg en Flevoland rond 2% van de basisscholen gesloten

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht P TraD HoLLAND SML09-30 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving Registration ummer PZH-2009-209435 (DOS-2009-0001943) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36393 20 december 2013 Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van 18 december 2013, nr. IENM/ILT-2013/74125,

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar leningaanvragen voor het leendoel

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 07 van 2012 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland, van 6 maart 2012, nr. RMW A-04, houdende wijziging van het besluit houdende beleidsregels omtrent

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

De uitvoering van de onderzoeken is gebaseerd op het zogenaamde Groninger Model. Over dit model hebben wij u reeds eerder geïnformeerd.

De uitvoering van de onderzoeken is gebaseerd op het zogenaamde Groninger Model. Over dit model hebben wij u reeds eerder geïnformeerd. 26-7-200725 september 2007 Corr.nr. 2007-34133, FC Nummer 23/ 2007 Zaaknr. 47817 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen tot vaststelling van de Verordening onderzoek doelmatigheid

Nadere informatie

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst en uitvoeringsovereenkomst Tjalmaweg aangegaan met de gemeente Katwijk.

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst en uitvoeringsovereenkomst Tjalmaweg aangegaan met de gemeente Katwijk. GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2018-637178678 (DOS-2016-0002255) Contact mr. G.W. Post 070-441 72 38 g.post@pzh.nl Behandelend ambtenaar mr. G.W. Post Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende Smid

Nadere informatie

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018 Planning a.1 bespreekstukken komende overlegvergaderingen a.2) aangekondigde stukken lange termijn b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties Statencommissie

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2016-543213868 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 16 februari

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017 Onderwerp 1. Ondersteuning Coöperatie Verbindend Leiden Informatie: B.J.M. Meijers cluster Subsidies tel. (043)

Nadere informatie

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies

Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies Gemeentelijke Duurzaamheidsindex GDI-2014 Data voor alle 12 provincies Stichting Duurzame Samenleving www.gdindex.nl info@gdindex.nl 0317-750645 1 De GDI omvat de 3 dimensies van duurzaamheid: Mens & Maatschappij,

Nadere informatie

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten: Uitgegeven: 25 oktober 2013 2013, nr. 67 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018 Onderwerp 1. Garantstelling breedband Beemster 2. Wijzigingsbesluit Natura 2000 beheerplan IJsselmeer 3. Annotatie en agenda AB Twiske-Waterland 6 december 2018 Besluit Met betrekking tot de aanvragen

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement van bestuur Hoogheemraadschap van Delfland. Bestuurlijke samenvatting van het voorstel

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement van bestuur Hoogheemraadschap van Delfland. Bestuurlijke samenvatting van het voorstel Statenvoorstel Vergadering Oktober 2018 Nummer 7124 Vergaderdatum GS: 11 september 2018 Portefeuillehouder: Janssen, RA Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Onderwerp Vaststellen wijziging reglement van bestuur

Nadere informatie

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 31 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar: dhr. H. Aydin E-mailadres: h.aydin@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016 Onderwerp 1. Samenwerkingsovereenkomst De Kop Werkt 2017 2020 en jaarprogramma De Kop Werkt 2017 2. Nieuw huur- en exploitatiecontract Huis van Hilde Besluit 1. met de colleges B&W van Hollands Kroon,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 29 JANUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 29 JANUARI 2019 Onderwerp 1. nr.150 van mw. J.M.E. de Groot (SP) over verleende vergunning voor aanleg van voetbalcomplex in Egmond aan den Hoef 2. Agenda Raad van toezicht Stichting Leefomgeving Schiphol 30 januari 2019

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: drs. J. van Straalen 070-441 61 92 j.van.straalen@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar E.E.I. Snijder Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende Vroon, J.H. digitaal

Behandelend ambtenaar E.E.I. Snijder Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende Vroon, J.H. digitaal GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2018-642249287 (DOS-2018-0001761) Contact E.E.I. Snijder 070-441 69 99 eei.snijder@pzh.nl Behandelend ambtenaar E.E.I. Snijder Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende

Nadere informatie

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer Aan de gemeenteraad Van College van Burgemeester en wethouders Datum 29 juli 2014 Onderwerp mededeling Gedeputeerde Staten vaststelling gemeentegrenzen nieuwe gemeente Krimpenerwaard Zaaknummer 124168

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Mid B - Geparafeerd door: Boer, G. de D&H Geparafeerd door: Boer, G. de

Parafering besluit PFO Mid B - Geparafeerd door: Boer, G. de D&H Geparafeerd door: Boer, G. de agendapunt 3.a.7 1256497 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden POP3 SUBSIDIEPROGRAMMA Portefeuillehouder Middendorp, A.J. Datum 24 mei 2016 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming BDV/FIN CTL/MCTL

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1711 1 april 2015 Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland Provinciale Staten, Gelet op: Artikel 4:25 en 4:26 van de Awb; Artikel

Nadere informatie

Statenvoorstel. Onderwerp. Verlening garantie Stichting Greenport West-Holland ten behoeve van het project TRACK Pagina 1 van 5

Statenvoorstel. Onderwerp. Verlening garantie Stichting Greenport West-Holland ten behoeve van het project TRACK Pagina 1 van 5 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 11 december 2018 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: 28 februari 2019 Documentnummer: PZH-2018-670563431 DOS-2017-0009702 Onderwerp Garantieverlening

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 1. Wijziging Provinciale Milieu Verordening 10A 2. Beantwoording Statenvragen nr. 106 van dhr. D.J.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016 Onderwerp Besluit 1. Samenwerkingsovereenkomst Waalenburg 2. nr. 127 van mw. R. Alberts- Oosterbaan en mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over vervuilde grond 3. Vergadering Dagelijks Bestuur Regionale Uitvoeringsdienst

Nadere informatie

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2017 vs 2016

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2017 vs 2016 MAAKT HET WAAR Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2017 vs 2016 Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar leningaanvragen voor

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017 Onderwerp 1. Wob-verzoek Pittige Politiek 2. Wob-verzoek RTV NH 3. Wob-verzoek dhr. E. Geels 4. nr. 2 van dhr. J.M. Bruggeman en mw. C. Boelhouwer (SP) over het voortbestaan van de onafhankelijke regionale

Nadere informatie

Statenvoorstel. Perspectief Groene Hart Bestuurlijke samenvatting van het voorstel

Statenvoorstel. Perspectief Groene Hart Bestuurlijke samenvatting van het voorstel Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 13 juni 2017 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Behandeld ambtenaar : mw L.G.J van Westbroek E-mailadres: lgj.van.westbroek@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

PS2011BEM13-1. Titel : Herziening verordening interne zaken provincie Utrecht 2004. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 2

PS2011BEM13-1. Titel : Herziening verordening interne zaken provincie Utrecht 2004. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 2 PS2011BEM13-1 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel Datum : 13 september 2011 Nummer PS: PS2011BEM13 Afdeling : FIN Commissie : BEM Steller : M. Steenman Portefeuillehouder : Van Lunteren Registratienummer

Nadere informatie

Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o.

Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. Toelichting Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. Algemene toelichting In 2007 is de Gemeenschappelijke regeling Plassenschap Loosdrecht e.o. herzien vanwege onder meer een door de gemeente

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 17 APRIL 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 17 APRIL 2018 1. Monitor OV-knooppunten 2017 1. de Monitor OV-knooppunten 2017 vast te stellen; 2. Provinciale Staten via brief te informeren; 2. Aangepaste beleidsregels voor de toetsing van nazorgplannen van stortplaatsen

Nadere informatie

wijziging gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland en omstreken.

wijziging gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland en omstreken. Artikelsgewijze toelichting wijzigingsbesluit 2 e wijziging gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden- Onderdeel I aanhef en onder A. Dit betreft een tekstuele aanpassing van de aanhef van de regeling

Nadere informatie

Staatssecretaris Infrastructuur en Milieu. 16 november ProRail / Nederlandse Spoorwegen. 28 november Arriva / Veolia / Connexxion

Staatssecretaris Infrastructuur en Milieu. 16 november ProRail / Nederlandse Spoorwegen. 28 november Arriva / Veolia / Connexxion Staatssecretaris Infrastructuur en Milieu 2012 16 november / 28 november Arriva / Veolia / Connexxion 10 december / 11 december Nederlandse Vereniging voor Duurzame Biobrandstoffen Koninklijke Luchtvaart

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 60 2 oktober 201 Mandaatbesluit OD NZKG 201 provincie Utrecht en de bijlage Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 DECEMBER 2016 Onderwerp Besluit 1. Verkenningen NH2050 2. UNESCO nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam 3. Voordracht Minor Boundary Modification Stelling van Amsterdam 4.

Nadere informatie