instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek februari 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek februari 2011"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief instrumentale muziek instrumentale muziek Eerste geslaagde van Nederland Doe mee aan de Brabantse Strijkersdagen 2011 Negen geslaagden voor Tambourmaître-examen Zeven amateurdirigenten io. naar tweede leerjaar Repertoirecentrum Kunstbalie online Open Dagen en muziekexamens in 2011 Nieuws over de muziekexamens Concerten tijdens de maandelijkse Open Dagen Gezond musiceren, kun je leren Zingen Geblazen Prikbord en agenda op website KUNSTBALIE Vrijetijdshuis Brabant en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant stimuleren cultuurvakanties subsidieregeling Brabantse amateurkunstenaars Gratis adviezen Gezocht dirigent leerlingenorkest en dirigent harmonieorkest Tom Stone in Concert februari 2011 colofon kunstbalie Ringbaan Oost CA Tilburg T F Postbus AP Tilburg Contact Fransje Rijken T tijdens spreekuren op donderdag van uur fransje.rijken@kunstbalie.nl Frank de Jong T tijdens spreekuren op dinsdag van uur frank.de.jong@kunstbalie.nl

2 Eerste geslaagde van Nederland Zaterdag 15 januari is Erik van den Berg uit Lage Zwaluwe geslaagd voor zijn A-diploma slagwerk, dat werd afgenomen door Kunstbalie te Tilburg volgens het nieuwe raamleerplan slagwerk. Daarmee had Kunstbalie een landelijke primeur: Erik is de eerste leerling in Nederland die volgens dit modulair- systeem het muziekexamen heeft afgelegd. Raamleerplan Het nieuwe raamleerplan slagwerk voorziet meer in de behoefte van de slagwerker. De examenkandidaat bepaalt zelf in welke verplichte en keuzemodules hij examen wenst af te leggen. Als de kandidaat slaagt voor twee keuzemodules en een verplichte module ontvangt hij een landelijk erkend diploma. Eerste diploma Ook Erik heeft zaterdag het modulaire slagwerkexamen in zijn geheel afgelegd. Het examen begon met de module Mallets. Dit is een verzamelnaam voor alle melodische slagwerkinstrumenten zoals een xylofoon, marimba, klokkenspel, vibrafoon etc. Na de voordrachtstukken etudes en technische oefeningen op xylofoon en klokkenspel kwamen de pauken aan de beurt. De pauken, die door Erik waren gekozen als keuzemodule, werden door hem op vakkundige wijze bespeeld waarbij vooral op speelmanieren, stemming en techniek wordt gelet. Als tweede keuzemodule had Erik gekozen voor de module percussie. Deze module omvat tal van percussie-instrumenten zoals de bongo s, timbales, cymbals, triangel, tamboerijn, beatring, maracas, cowbell, a-gogo-bell etc. etc. Elk percussie-instrument met zijn eigen specifieke speelmanier. En dat is precies waar de examencommissie op let. Erik legde de beide modules af op het eerste en tevens hoogste niveau. Hij keerde huiswaarts met het allereerste uitgereikte slagwerkdiploma nieuwe stijl.

3 Doe mee aan de Brabantse Strijkersdagen 2011 S p e l e n o p j e e i g e n t o p n i v e a u Onder leiding van topmusici van Het Brabants Orkest en CKE-muziekschool ga je twee dagen lang repeteren in een orkest van je eigen niveau. Daarna ga je optreden in de prachtige zaal van het vernieuwde Muziekgebouw Eindhoven, een echte concertzaal waar je ouders, broertjes, zusjes en andere bekenden naar je kunnen komen luisteren. Fransje Rijken T tijdens de spreekuren fransje.rijken@kunstbalie.nl Waar CKE-muziekschool Eindhoven Pastoor Petersstraat 108, Eindhoven Het project wordt afgesloten in het Muziekgebouw Eindhoven Heuvel Galerie 140, Eindhoven Wat moet je kunnen? Er wordt op drie niveaus muziek gemaakt: je kunt meedoen vanaf niveau A of, als je niet op de muziekschool zit, net zo goed speelt als iemand die zijn A-diploma heeft. Vraag het aan je docent. Er zijn drie orkesten: voor A /B leerlingen, B/C leerlingen en C /D leerlingen. De partijen krijg je van tevoren opgestuurd. Die moet je thuis en op de les goed voorbereiden, zodat je de partij uitstekend kunt spelen als je op het weekend komt. Je speelt een stuk met je eigen orkest van jouw niveau en een stuk met alle deelnemers van de dag. Wanneer 2 en 3 april 2011 Kosten 25,- (incl. lunch op zondag) Aanmelden Zie voor extra informatie over de Strijkersdagen Schrijf in via het inschrijfformulier op de website. Pas als de betaling is ontvangen is de inschrijving definitief. Na 15 februari ontvang je partijen en een exacte beschrijving van de dag. CKE-muziekschool maakt dan een indeling van de orkesten.

4 Negen geslaagden voor Tambourmaître-examen Op zaterdag 18 december 2010 legden negen van de dertien deelnemers aan de Tambourmaître-opleiding het examen af bij docent Jan Peeters en examinator Eddy Knoop. Alle negen examenkandidaten zijn geslaagd! In het najaar organiseert kunstbalie bij voldoende belangstelling wederom een Tambourmaître-opleiding.

5 Zeven amateurdirigenten in opleiding naar 2e leerjaar Op zaterdag 18 december legden zeven deelnemers aan de Basisopleiding dirigent hafabra de eindtoets van het eerste leerjaar af. Onder toeziend oog van docenten Jan Bosveld en Hans Pastoor repeteerden zij met Jeugdharmonie Orpheus uit Tilburg, aangevuld met enkele aankomend eerstejaars deelnemers aan de opleiding en welwillende muzikanten. Alle zeven slaagden zij en zijn zij inmiddels aan het tweede leerjaar begonnen. De Basisopleiding dirigent hafabra van Kunstbalie is een driejarige opleiding voor amateurdirigenten en volgt het landelijk raamleerplan ontwikkeld in samenwerking met Kunstfactor.

6 Repertoirecentrum Kunstbalie online Op de website van Kunstbalie staat sinds kort de database en de metasearch-zoekmachine behorende bij het Repertoirecentrum. Fransje Rijken T tijdens de spreekuren fransje.rijken@kunstbalie.nl Via Amateurkunst > muziek instrumentaal > Repertoirecentrum komt u bij de juiste knoppen en kunt u beide databanken vol titels van bladmuziek raadplegen. De omgeving op de website is nog kaal en weinig informatief maar de databanken zijn nu niet meer verborgen en voor iedereen toegankelijk! Vorig jaar heeft Kunstbalie de collectie van het Repertoirecentrum van Kunstfactor Muziek overgenomen. Het gaat om repertoire voor o.a. harmonie-, fanfare-, brassband, slagwerkensemble, accordeon, symfonisch en strijkers, variabele bezetting, solisten, muziekeducatie, kinderkoorzang en een collectie naslagwerken. Binnen- en buitenlandse muziekuitgeverijen sturen Kunstbalie hun nieuwe uitgaven - voornamelijk voor blaasorkest toe. Nieuwe werken van o.a. Tierolff Muziekcentrale, Mansarda Sintra, Himalaya Music, Bronsheim Muziekuitgeverij, De Haske Publications, Breitkopf & Härtel, Rundel en Kendor Music staan voor u ter inzage op het Repertoirecentrum. Tijdens de eerste Open Dag van 2011 mochten wij al twee muziekcommissies en diverse docenten en dirigenten ontvangen op het Repertoirecentrum en de bijbehorende luisterafdeling met cd-collectie. Tijdens de Open Dagen en op afspraak tijdens werkdagen van de consulenten is het Repertoirecentrum geopend. U bent van harte welkom op de derde etage van Kunstbalie, Tilburg.

7 Open Dagen en muziekexamens in 2011 Voor het muziekexamen kunt u zich aanmelden door middel van het inzenden van volledig (!) ingevulde inschrijfformulieren tot uiterlijk vijf weken voor de gewenste examendatum (praktijkexamen) en uiterlijk twee weken voor het theorie-examen. U vindt deze formulieren op ga naar amateurkunst, muziek instrumentaal. Op enkele data worden alleen Kunstfactor-theorie-examens afgenomen. Nieuws over de muziekexamens Openbaar D-examen Vanaf januari 2011 zullen alle openbare D-examens plaatsvinden in de theaterzaal. Het betreft hier het zogenaamde concertgedeelte. De verplichte onderdelen uit Rubriek 2 en 3, respectievelijk het auditieve- en technische gedeelte blijft afgenomen worden achter gesloten deuren. Open Dagen en muziekexamens in februari - theorie-examens 19 maart - praktijkexamens 9 april - praktijkexamens 28 mei - theorie-examens 18 juni - praktijkexamens 25 juni - praktijkexamens 2 juli - praktijkexamens 1 oktober - theorie-examens 5 november - praktijkexamens 3 december - praktijkexamens Frank de Jong T tijdens spreekuren frank.de.jong@kunstbalie.nl Raamleerplan Slagwerkopleidingen deel Medio 2011 biedt Kunstbalie de mogelijkheid slagwerkexamens af te leggen volgens het nieuwe Raamleerplan Slagwerk. Dit modulair systeem vervangt op termijn het Raamleerplan Drum en Show en het Raamleerplan Slagwerk Hafabra. Voor een gedegen examenvoorbereiding is het zaak de volgende bescheiden in uw bezit te hebben: Raamleerplan Hafabra-opleidingen deel 1 (algemeen) dat sinds 1996 van kracht is, te bestellen via Kunstfactor te Utrecht en het vernieuwde Raamleerplan deel 3 (slagwerkinstrumenten), gratis te downloaden via de website van Kunstfactor, onder publicaties.

8 Concerten tijdens de maandelijkse Open Dagen Tijdens de Open Dagen verzorgen zeer uiteenlopende muziekensembles, afkomstig uit de hele provincie, concerten tijdens de diploma-uitreikingen en in de lunchpauze in het theater en/of de foyer van Kunstbalie, Tilburg. Aanmelden Frank de Jong T tijdens spreekuren frank.de.jong@kunstbalie.nl Wilt u dat ook een keer doen? De tijden waarop de optredens plaatsvinden zijn in principe: uur, uur, uur, uur en uur. De data en mogelijkheden voor optredens: In 2011 zijn alle tijden nog vrij op zaterdag 19 maart, 9 april, 18 juni, 25 juni, 2 juli, 1 oktober, 5 november en 3 december. Nieuwe optredens en wijzigingen worden vermeld in de nieuwsbrieven en op de website. Als u op een van deze momenten wilt optreden, dan bent u van harte welkom!

9 Gezond musiceren, kun je leren Nieuw in het aanbod instrumentale en vocale muziek is de workshop Gezond musiceren, kun je leren. Cesar-oefentherapeute Valerie Tillie geeft gedurende een ochtend een introductie ademsteun voor blazers en zangers. U kunt actief deelnemen en zelf ervaring opdoen. Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode. Deze richt zich op behandeling en voorkoming van klachten door een onjuiste houding en beweging. De behandelingen bestaan uit oefeningen om spieren te versterken, spieren te ontspannen, balanstraining, het soepel houden van gewrichten en het werken aan de conditie. Ook is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van hun eigen houdings- en bewegingspatronen. Valerie Tillie heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van musici en (complexe) nek-, schouder- en armklachten. Naast haar eigen Praktijk voor Oefentherapie Cesar in Tilburg verleent zij haar deskundigheid aan het verbeteren van de multidisciplinaire zorg voor musici in Zuidoost-Nederland. Oefentherapie Cesar kan helpen bij algemene klachten aan de rug, nek, armen en handen, ademhaling, bekken en benen en bij specifieke klachten zoals o.a. RSI, whiplash en bij musici in het bijzonder bij moeite met zingen of het bespelen van het muziekinstrument. Juist het behandelen van musici is vaak anders. Musici zijn vaak perfectionistisch en willen er alles aan doen om zo mooi en goed mogelijk te spelen of te zingen. Waar KUNSTBALIE, Tilburg. Wanneer zaterdag 19 maart 2011 van uur Aanmelden tot 25 februari 2011 Kosten 15,- per persoon Informatie Frank de Jong T tijdens spreekuren frank.de.jong@kunstbalie.nl Oefentherapie Cesar voor musici richt zich o.a. op: houdings- en bewegingscorrecties met het instrument aanleren van een goede houding tijdens het spelen ontspannen kunnen spelen verantwoord leren studeren ademhaling en ademsteun leren omgaan met stress concertvoorbereidingen adviezen over ergonomie en aanpassingen van het instrument

10 Zingen Geblazen Zingen Geblazen is een muziekbundel met werken voor volkszang en blaasmuziek ter opluistering van volksfeesten en kerkelijke gebeurtenissen. Gebleken is dat er een tekort was aan bruikbare muziek voor feestdagen, herdenkingen en kerkelijke hoogtijdagen zoals Kerstmis, Pasen en Pinksteren. Ruim zestig bekende en herkenbare liederen - vaak ontleend aan de Gezangen voor Liturgie - zijn geschikt gemaakt voor volks- of koorzang in combinatie met harmonie- of fanfareorkest. Fransje Rijken T tijdens de spreekuren fransje.rijken@kunstbalie.nl Componist Jan Bosveld tekende voor de arrangementen en voegde er vier originele composities voor blaasorkest aan toe. De vierstemmige muziekuitgave leent zich ook voor koorbegeleiding door een klein blazersensemble in variabele bezetting. Zingen Geblazen ligt ter inzage in het Repertoirecentrum van Kunstbalie. De complete sopgave van de bundel Zingen Geblazen vindt u op onze website. U vindt daar ook een bestelformulier. Prikbord en agenda op website KUNSTBALIE Op vindt u niet alleen nieuws en informatie over het aanbod van Kunstbalie maar ook een agenda en een prikbord. U vindt deze functies onder muziek instrumentaal. Op de agenda kunt u zelf een aankondiging plaatsen van uw concert of activiteit. Op het prikbord kunt u uw vacatures plaatsen (voor bijvoorbeeld een dirigent of docent) en andere mededelingen onder de kop Te koop, Gevraagd, en Aangeboden. Spreekt voor zich dat het hier moet gaan om zaken betreffende instrumentale muziek, bijvoorbeeld een instrument dat u te koop aanbiedt, samenwerking met een andere vereniging voor een concert, de nieuwe cd van uw orkest etc. etc. Het openbare profiel van Kunstbalie Instrumentaal Vocaal vindt u ook op Facebook. Neemt u gauw eens een kijkje!

11 Vrijetijdshuis Brabant en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant stimuleren cultuurvakanties In 2011 voeren Vrijetijdshuis Brabant en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord- Brabant een nieuwe campagne op het gebied van toerisme en amateurcultuur: Prins Bernhard Cultuurvakanties. Amateurinstellingen én verblijfsaccommodaties kunnen subsidie en promotie ontvangen. Het verenigingsleven in Brabant is een van de actiefste van Nederland. De provincie barst van leuke voorstellingen, activiteiten en producten van culturele vrijwilligersorganisaties. Veel Brabanders weten dit aanbod wel te vinden, maar de verblijfstoerist minder snel. Omdat dit kleine cultuuraanbod ook erg aantrekkelijk is voor toeristen, stimuleren Vrijetijdshuis Brabant en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in 2011 amateuractiviteiten en -voorstellingen op verblijfsaccommodaties. Subsidie en promotie Leuke, nieuwe activiteiten voor toeristen in 2011 worden beloond met een bijdrage in de kosten van het cultuurfonds en een promotiecampagne van Vrijetijdshuis Brabant. Dus: heeft u een verblijfsaccommodatie (hotel, bed & breakfast, camping of bungalow/ park) en wilt u uw gasten verrassen met lokale voorstelling uit uw omgeving? Of wilt u als culturele vrijwilligersorganisatie toeristen in uw omgeving bereiken? Organiseer dan samen een activiteit met subsidie en promotie. De campagne heeft als doel om culturele amateuractiviteiten* te stimuleren op toeristische verblijfsaccommodaties in Brabant. Zo maken meer toeristen kennis met de unieke Brabantse cultuur, natuur en historie. Vanaf januari 2011 kunnen amateurinstellingen en toeristische accommodaties een onkostensubsidie ontvangen van maximaal 500 als ze met elkaar een activiteit of voorstelling op de accommodatie realiseren. Deze activiteiten en accommodaties ontvangen ook extra promotie in de publieksmedia van Vrijetijdshuis Brabant, zoals UitinBrabant.nl en VVVBrabant.nl. Wees er snel bij, want voor de subsidie geldt: op = op. Heeft u interesse om deel te nemen dan kunt uw activiteit vanaf nu aanmelden. Dit project wordt gerealiseerd dankzij Vrijetijdshuis Brabant, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en provincie Noord-Brabant. Meer informatie Mitchell Droog, Marketing & Communicatie T mitchell.droog@vrijetijdshuis.nl * Culturele amateuractiviteiten zijn publieksactiviteiten van vrijwilligers op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst, monumentenzorg, geschiedenis, letteren en natuurbehoud.

12 subsidieregeling voor Brabantse amateurkunstenaars Kunstbalie heeft een nieuwe subsidieregeling voor Brabantse amateurkunstenaars: de Cursus en Coaching VOUCH RS. Met deze regeling krijgen Brabantse amateurkunstgroepen en individuele amateurkunstenaars korting op cursussen-op-maat en op coaching. De vouchers zijn per seizoen eenmalig in te wisselen bij een van de Brabantse Centra voor de Kunsten. De regeling duurt drie jaar. Meer informatie over de Cursus en Coaching VOUCH RS is te vinden op www. kunstbalie.nl. De kortingsbonnen zijn via dezelfde site te downloaden. Kunstbalie wil met deze regeling de artistieke ontwikkeling van amateurkunstenaars stimuleren. Een koor kan bijvoorbeeld een cursus stemvorming of podiumpresentatie regelen. Een theatergroep kan een cursus speltechniek of decor bouwen organiseren. Coaching is bedoeld voor een kritische blik van een professional tijdens het maken van bijvoorbeeld een voorstelling, concert, beeldend of literair werk. De regeling is bedoeld voor amateurkunstenaars die zich bezighouden met beeldende kunst, dans, film, fotografie, literatuur, theater, muziek, musical, urban en crossovers.

13 Gratis adviezen voor culturele amateur- en/of vrijwilligersorganisaties Hoe werf je nieuwe leden en vrijwilligers? Wat maakt je zo bijzonder dat iemand je wil sponsoren? Hoe wek je de belangstelling op van de pers? Wat is het belang van een goede website? Kan onze organisatie professioneler? Culturele vrijwilligersorganisaties krijgen met de waardebonnenactie Advies op maat 2011 gratis advies over dit soort vraagstukken. Alle culturele vrijwilligersorganisaties in de provincie Noord-Brabant worden wederom van harte uitgenodigd om mee te doen aan de waardebonnenactie Advies op maat De bon is goed voor vijf dagdelen ondersteuning van een adviseur die meedenkt en vragen beantwoordt op het gebied van marketing en strategie. Gratis adviezen dus over bijvoorbeeld professionalisering van het bestuur en/of de organisatie, ontwikkeling van vrijwilligersbeleid, financiële planning en fundraising, PR, communicatiebeleid of coaching. De adviseurs komen van de SESAM Academie en zijn vrijwilligers die een professionele loopbaan achter de rug hebben met bijvoorbeeld een leidinggevende achtergrond. Meer informatie Jozé Rutten-Nass, projectadviseur Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant T tijdens het telefonisch spreekuur op woensdag 9 februari tussen uur of bij Lilian Calame, consulent besturen van Kunstbalie T lilian.calame@kunstbalie.nl Aanmelden tot 6 februari dus wees er snel bij Veertig stuks Voor 2011 zijn veertig waardebonnen beschikbaar. Organisaties kunnen zich met het aanmeldingsformulier aanmelden van 17 januari tot 6 februari Het Prins Bernhard Cultuurfonds bepaalt, samen met de SESAM Academie en de steuninstellingen, óf en welke aanmelders een bon ontvangen. De bonnen worden in maart 2011 officieel overhandigd.

14 Gezocht dirigent leerlingenorkest en dirigent harmonieorkest Harmonie Vlijt en Volharding in Alphen is op zoek naar een dirigent voor het leerlingenorkest, een écht leerlingenorkest, aangevuld met enkele ondersteunende muzikanten. Repetitieschema: leerlingen 45 minuten; aansluitend na een korte pauze, hetzelfde programma maar dan met ondersteuning van gevorderde muzikanten. Het is uiteraard meer dan enkel dirigeren; muziekkeuzes, inspireren van de leden, contact met groot orkestdirigent. J. Mathijssen, Secretariaat Vlijt en Volharding Alphen Hofstade 54, 5131 ZL Alphen T info@vlijtenvolhardingalphen.nl Repetitiedag: vrijdag. Tijd: uur en aansluitend uur. Ook zoekt Harmonie Vlijt en Volharding naar een nieuwe dirigent voor het harmonieorkest met 44 muzikanten, spelend op tweede divisie niveau. We zoeken een energieke dirigent die zijn/haar schouders onder de begeleiding van onze muzikanten wil en kan zetten. Het enthousiasmeren van de muzikanten en opbouwen van het orkest is het hoofddoel. Ook gezelligheid in muziek maken staat hoog in het vaandel. Repetitiedag: vrijdag. Tijd uur uur, zonder pauze.

15 Tom Stone in Concert Himalaya Music nodigt u van harte uit om de wereldpremière bij te wonen van Tom Stone in Concert, 15 liedjes uit de methode Blokfluit, dàt is leuk! van Tom Stone zijn door componist Ivo Kouwenhoven i.s.m. Marjo van der Locht bewerkt voor blokfluitgroep met (jeugd-)orkestbegeleiding. Waar Zaal Pica Mare Picardie 34, 6591JE Gennep Wanneer zaterdag 26 februari 2011 aanvang uur De wereldpremière wordt verzorgd door dirigent Marjo van der Locht, opleidingsorkest Harmonie St.Catharina uit Leunen en de blokfluitleerlingen van Muziekonderwijs Marjo. Bijna 150 kinderen zullen deze middag laten zien dat muziek maken een feest is! Het is leuk om te zien en te horen hoe met dit werk kinderen die nog maar pas les hebben tijdens een optreden al met een echt orkest in de spotlights komen te staan. Maar ook de gevorderde blokfluitleerling komt in dit werk zeker aan bod. Doordat de begeleiding voor variabele bezetting is gecomponeerd kan deze door elk willekeurig ensemble gespeeld worden. Er zijn diverse slagwerkpartijen en ook zijn er partijen gecomponeerd voor de beginnende muzikanten zodat werkelijk de hele vereniging acte de présence kan geven. De blokfluitpartij is voorzien van akkoordsymbolen zodat er eventueel nog een piano, gitaar of keyboard mee kan spelen.

instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek april 2011 Compositiewedstrijd 'Ook jouw stem telt' Open Dagen en muziekexamens in 2011

instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek april 2011 Compositiewedstrijd 'Ook jouw stem telt' Open Dagen en muziekexamens in 2011 Nieuwsbrief instrumentale muziek instrumentale muziek Compositiewedstrijd 'Ook jouw stem telt' Repertoirecentrum Kunstbalie online Open Dagen en muziekexamens in 2011 Nieuws over de muziekexamens Concerten

Nadere informatie

instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek maart 2011 Doe mee aan de Brabantse Strijkersdag 2011

instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek maart 2011 Doe mee aan de Brabantse Strijkersdag 2011 Nieuwsbrief instrumentale muziek instrumentale muziek Doe mee aan de Brabantse Strijkersdag 2011 Repertoirecentrum Kunstbalie online Open Dagen en muziekexamens in 2011 Nieuws over de muziekexamens Concerten

Nadere informatie

instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek November 2010

instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek November 2010 Nieuwsbrief instrumentale muziek instrumentale muziek Brabant schreeuwt om cultuur op 20 november Examens en Orkesttoetsing groot succes muziekexamens in 2010/11 Concerten tijdens de maandelijkse Open

Nadere informatie

instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek November 2009 Negen geslaagden met lof! Open Dagen en muziekexamens in 2010

instrumentale muziek Nieuwsbrief instrumentale muziek November 2009 Negen geslaagden met lof! Open Dagen en muziekexamens in 2010 Nieuwsbrief instrumentale muziek instrumentale muziek Spreekuren consulenten Negen geslaagden met lof! Open Dagen en muziekexamens in 2010 Concerten tijdens de maandelijkse Open Dagen Joomla-informatiemiddag

Nadere informatie

ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! CURSUS EN COACHING VOUCHERS. VOOR WIE? De vouchers zijn bedoeld voor: &

ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! CURSUS EN COACHING VOUCHERS. VOOR WIE? De vouchers zijn bedoeld voor: & ZES VOUCHERS VOOR JOUW ARTISTIEKE ONTWIKKELING! DIT BOEKJE IS 2850,- WAARD. DE VOUCHERS KUN JE INWISSELEN VOOR EEN CURSUS OF COACHINGSESSIE(S) BIJ EEN CENTRUM VOOR DE KUNSTEN IN BRABANT. CURSUS EN COACHING

Nadere informatie

ZES vouchers voor jouw

ZES vouchers voor jouw ZES vouchers voor jouw artistieke ontwikkeling! Dit boekje is 2850,- waard. De vouchers kun je inwisselen voor een cursus of coachingsessie(s) bij een Centrum voor de Kunsten in Brabant. Cursus en Coaching

Nadere informatie

Structuurschema van de slagwerkopleidingen

Structuurschema van de slagwerkopleidingen Structuurschema van de slagwerkopleidingen Op basis van reacties uit het veld is besloten de structuur van de slagwerkopleiding aan te passen. Daarbij is rekening gehouden met de beschikbare lestijd in

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

ZES vouchers voor jouw

ZES vouchers voor jouw ZES vouchers voor jouw artistieke ontwikkeling! Dit boekje is 2850,- waard. De vouchers kun je inwisselen voor een cursus of coachingsessie(s) bij een Centrum voor de Kunsten in Brabant. Cursus en Coaching

Nadere informatie

Nieuws van de doelgroep blaasmuziek

Nieuws van de doelgroep blaasmuziek Beste lezer, van harte welkom, Via deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte houden van nieuws en activiteiten van de KNMO en van belangrijke gebeurtenissen in de sector amateurmuziek. De nieuwsbrief

Nadere informatie

MUZIEKOPLEIDING 2014

MUZIEKOPLEIDING 2014 MUZIEKOPLEIDING 2014 Algemene informatie 2. Algemene voorwaarden 4. Tarieven 6. 1 Algemene Informatie Muziekopleidingen Bij Fanfare Wilhelmina kun je vele instrumenten leren bespelen: trompet, bariton,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017 Nieuwsbrief JAARGANG 2, NUMMER2 Agenda Zaterdag 11 maart Uitvoering saxofoon, bugel en trompet @Melishof, Melissant Zaterdag 18 maart Concert Peter en de Wolf @De Staver, Sommelsdijk Zaterdag 25 maart

Nadere informatie

OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER MOGELIJK?

OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER MOGELIJK? M. vd Heuvel Zwarte Molenweg 16 5388 EE Nistelrode T 06-49420047 Email: opleidingen@fanfarenistelrode.nl Nistelrode, Maart 2016 OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE Fanfare St. Lambertus Nistelrode voorziet

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief geven we u een update van onze HafaBra agenda en brengen we u op de hoogte van de laatste nieuwsberichten.

In deze Nieuwsbrief geven we u een update van onze HafaBra agenda en brengen we u op de hoogte van de laatste nieuwsberichten. Nieuwsbrief 1 Voorjaar 2015 HaFaBra HaFaBra Stichting Kunst Rond de Venen is actief in de gemeente De Ronde Venen. Onze organisatie begint steeds meer vorm te krijgen. Met onze activiteiten voor alle bewoners

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015

jaargang 18 nummer 1 donderdag 03-09-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie over een bericht opvragen, of reageren op

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleiding wedstrijdleider 4 Wedstrijdleider niveau 1 5 Wedstrijdleider

Nadere informatie

Aanmelden kunt u via het bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via onze website

Aanmelden kunt u via het bijgevoegd aanmeldformulier. Dit formulier is ook te downloaden via onze website Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij Muziekvereniging OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken door onze

Nadere informatie

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo Informatie over de opleidingen van Muziekvereniging Eendracht Melderslo 2017/2018 2 Beste ouders en leerlingen, Het genieten van muziek is evenals het maken van muziek niet aan leeftijd gebonden. Het laatste

Nadere informatie

Inleiding. Aanmelding

Inleiding. Aanmelding Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij Harmonie en Slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken

Nadere informatie

Start Masterclasses 1 november mei 2018 Kunstencentrum Waalwijk

Start Masterclasses 1 november mei 2018 Kunstencentrum Waalwijk Start Masterclasses 1 november 2017 23 mei 2018 Kunstencentrum Waalwijk Betreft: Masterclasses mannenkoor dirigenten Aan de besturen en dirigenten van het KNZV, Bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond,

Nadere informatie

Stichting Maestro Verslag 2015 en vooruitblik 2016 / 2017

Stichting Maestro Verslag 2015 en vooruitblik 2016 / 2017 Stichting Maestro Verslag 2015 en vooruitblik 2016 / 2017 Stichting Maestro, toonaangevend voor vocale muziek in Noord-Brabant In Brabant wordt van oudsher veel gezongen, en goed ook. Uit de Monitor Amateurkunst

Nadere informatie

De zomer is in aantocht...

De zomer is in aantocht... Muzieknieuws van Muziekcollectief Ouder-Amstel. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u of een gezinslid lessen volgt/volgde of interesse had in activiteiten bij Muziekcollectief Ouder-Amstel. Als u zich wilt

Nadere informatie

Crescendo Opleidingshuis

Crescendo Opleidingshuis Crescendo Opleidingshuis Muziek maken begint met goed muziekonderwijs 25 November 2010 Agenda Deel 1: Aanleiding Deel 2: Opleidingshuis Crescendo Deel 3: Individueel muziekonderwijs verandert Deel 4: Ambitie

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan 2016-2021 harmonie st Franciscus Inleiding: Gezien de waarborging voor de toekomst van onze muziekvereniging, is het noodzakelijk om een jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Beleidsplan 2018-2019 Inleiding --------------------------------------------------------------------------------3 Doelstellingen en beleid-------------------------------------------------------------3

Nadere informatie

Enthousiasme, passie, gedrevenheid, inzet en veel energie blijkt de sleutel tot succes te zijn.

Enthousiasme, passie, gedrevenheid, inzet en veel energie blijkt de sleutel tot succes te zijn. www.fbach.nl FBach Koor en Orkest - een nieuwe weg naar de muziek Het begon allemaal eind 2010 met een oproep van dirigent Arjan van Baest op Facebook. Een simpele vraag wie doet mee met de Hohe Messe?

Nadere informatie

Opleidingengids

Opleidingengids Opleidingengids 2017 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Blokfluitlessen... 6 2.1 Aanschaf/gebruik blokfluit... 6 2.2 Lessen... 7 2.3 Lesgeld... 7 2.4 Toelating/aanmelden... 7 2.5 Doorstromen naar een

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

Wordt de niet goed weergegeven? Bekijk de webversie.

Wordt de  niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. 1 van 6 4-2-2016 14:23 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. De ZIMIHC Zomer Vacature Zangdocent- BO!NK Holland House in Pécs A Lazy Sunday Afternoon WASBE Jeugdcultuurfonds Utrecht

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

INTERNATIONAAL HAFABRA FESTIVAL LONDEN 2015 IWFLONDON2015

INTERNATIONAAL HAFABRA FESTIVAL LONDEN 2015 IWFLONDON2015 INTERNATIONAAL HAFABRA FESTIVAL LONDEN 2015 IWFLONDON2015 Periode concertreis van woensdag, 28 oktober t/m zondag 1 november 2015 of van donderdag, 29 oktober t/m zondag 1 november 2015 Festivalgebouw

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

SOM (slagwerk opleiding modulair) een nieuwe manier van slagwerkonderwijs

SOM (slagwerk opleiding modulair) een nieuwe manier van slagwerkonderwijs Toen eindelijk het pantser brak, Kroop de krab blij uit zijn nauwe pak, Hij keek eens om naar zijn oude jas en dacht: Gek, dat ik dat was! Goddank is het nu gedaan. De laatste tijd is het krap aan gegaan.

Nadere informatie

Opleidingengids

Opleidingengids Opleidingengids 2014-2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Blokfluitlessen... 6 2.1 Aanschaf/gebruik instrument... 6 2.2 Lessen... 7 2.3 Lesgeld... 7 2.4 Toelating/aanmelden... 7 2.5 Doorstromen naar een

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders

NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders NBF Opleidingsbrochure 2010-2011 Wedstrijdleiders Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, september 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleiding wedstrijdleider 4 Wedstrijdleider niveau 1 5 Wedstrijdleider

Nadere informatie

OPLEIDINGSPLAN. Fanfare de Maasgalm

OPLEIDINGSPLAN. Fanfare de Maasgalm OPLEIDINGSPLAN Fanfare de Maasgalm Inhoudsopgave 1. Muzikale doelstelling... 2 2. Algemeen... 2 3. Het Opleidingstraject... 3 3.1 Schematische weergave van het opleidingstraject... 3 3.2 Werving... 3 3.3

Nadere informatie

INTERNATIONAAL HAFABRA FESTIVAL BERLIJN 2015 IWFBERLIN2015

INTERNATIONAAL HAFABRA FESTIVAL BERLIJN 2015 IWFBERLIN2015 INTERNATIONAAL HAFABRA FESTIVAL BERLIJN 2015 IWFBERLIN2015 Periode concertreis van woensdag, 13 mei t/m zondag 17 mei 2015 of van donderdag, 14 mei t/m zondag 17 mei 2015 Festivalgebouw Concertzaal van

Nadere informatie

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 tijd eindtijd titel lokaal voor wie? wat ga je doen/leren? iedere dinsdag -woensdag-donderdag muziekinstrumenten uitproberen voor jong

Nadere informatie

Franse cursussen januari- april Leer Frans in een Franstalige omgeving. La Haye. Nieuw seizoen vanaf 9 januari

Franse cursussen januari- april Leer Frans in een Franstalige omgeving. La Haye. Nieuw seizoen vanaf 9 januari Franse cursussen januari- april 2017 La Haye Leer Frans in een Franstalige omgeving Franstalige docenten / Gespecialiseerde docenten in Frans als tweede taal / Innovatieve leermethode: leer op de voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 tijd eindtijd titel lokaal voor wie? wat ga je doen/leren? iedere dinsdag -woensdag-donderdag muziekinstrumenten uitproberen voor jong

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Losse workshops HIGH HEELS, PEUTERDANS EN MEER. Kijklessen OKTOBER. Voorstellingen EERSTE NIEUWSBRIEF VAN SEIZOEN !

NIEUWSBRIEF. Losse workshops HIGH HEELS, PEUTERDANS EN MEER. Kijklessen OKTOBER. Voorstellingen EERSTE NIEUWSBRIEF VAN SEIZOEN ! OKTOBER 2018 Losse workshops HIGH HEELS, PEUTERDANS EN MEER Kijklessen 15-19 OKTOBER Voorstellingen EERSTE VAN SEIZOEN 2018-2019! LEES SNEL VERDER! BELANGRIJKE DATA 15 december winterfeest Putten 5 april

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

MUZIEK HAVO VAKINFORMATIE STAATSEXAMEN 2016 V15.7.0

MUZIEK HAVO VAKINFORMATIE STAATSEXAMEN 2016 V15.7.0 MUZIEK HAVO VAKINFORMATIE STAATSEXAMEN 2016 V15.7.0 De vakinformatie in dit document is vastgesteld door het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Het CvTE is verantwoordelijk voor de afname van de staatsexamens

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

Meerjaren(beleids)plan HOOFDLIJNEN

Meerjaren(beleids)plan HOOFDLIJNEN Meerjaren(beleids)plan 2015-2020 HOOFDLIJNEN 1 EDITIE OKTOBER 2015 DOELSTELLING De Stichting Muziekopleiding Loon op Zand heeft als doelstelling het muzikaal opleiden van leerlingen van alle leeftijden

Nadere informatie

1 De drie hoofdlijnen: muziekdocenten, leerkrachten en leerlingen.

1 De drie hoofdlijnen: muziekdocenten, leerkrachten en leerlingen. IKEI, MIK en het Leerorkest hebben bij elkaar opgeteld jaren ervaring met het geven van instrumentaal muziekonderwijs op de basisschool. Vanuit de overtuiging dat deze vorm van muziek educatie alleen verder

Nadere informatie

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Opleidingsinformatie Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Laatste update: 4-9-2017 Inleiding Binnen onze muziekvereniging hebben wij een eigen muziekopleiding. Wij willen iedereen laten ontdekken hoe

Nadere informatie

6. Toekenning van een bijdrage blijft twee jaar na datum van de Cultuurfondsbrief van kracht, tenzij anders wordt bepaald.

6. Toekenning van een bijdrage blijft twee jaar na datum van de Cultuurfondsbrief van kracht, tenzij anders wordt bepaald. 1 ALGEMENE BIJDRAGEREGELINGEN VOOR AMATEURKUNST ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN GELDEND VOOR DE BIJDRAGEREGELINGEN VAN HET PRINS BERNHARD CULTUURFONDS DRENTHE VOOR DE AMATEURISTISCHE KUNSTBEOEFENING.

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Info januari CBS t Klinket Belangrijke data

Info januari CBS t Klinket Belangrijke data Info januari 2018 CBS t Klinket 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl Belangrijke data 17 januari - juf Wendy jarig 24 januari Veerse voorleesdag 25 januari - juf Carolien jarig 29 januari juf Marit

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE

INFORMATIEBROCHURE Muziek verbindt INFORMATIEBROCHURE 2017-2018 Het Orkest Het orkest bestaat uit zo'n 50 muzikanten met een gedegen muzikale opleiding. Het B-diploma of gelijkwaardig niveau én een positieve beoordeling

Nadere informatie

Ook voor naschoolse activiteiten./\ Ook voor naschoolse activiteiten.

Ook voor naschoolse activiteiten./\ Ook voor naschoolse activiteiten. Bijlage Cist brochure 2018-2019 verzorgt door Esde / Stijn Derwig voor primaire en voortgezet onderwijs. Ook voor naschoolse activiteiten. /\ Ook voor naschoolse activiteiten. Copyright Bs. De Vijf hoeven

Nadere informatie

rel festival 2011 sponsor- en adverteerdersbrochure 5 november 2011 Agora theater, Lelystad REL Festival 2011 Sponsor- en adverteerdersbrochure 1

rel festival 2011 sponsor- en adverteerdersbrochure 5 november 2011 Agora theater, Lelystad REL Festival 2011 Sponsor- en adverteerdersbrochure 1 REL Festival 2011 Sponsor en adverteerdersbrochure 1 rel festival 2011 sponsor en adverteerdersbrochure 5 november 2011 Agora theater, Lelystad Inhoudsopgave REL Festival 2011 Sponsor en adverteerdersbrochure

Nadere informatie

Informatie Muziekschool Hunsingo 2015 2016

Informatie Muziekschool Hunsingo 2015 2016 2015 2016 2 Informatie Muziekschool Hunsingo 2015 2016 Voorwoord In ons land, en dus ook in het werkgebied van muziekschool Hunsingo, wordt volop muziek gemaakt. Op school, in popbands, gewoon in je eentje,

Nadere informatie

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2014-2015 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

17 september 2010. Ouderavond

17 september 2010. Ouderavond 17 september 2010 Ouderavond Harmonie Sint Servaes Statiefoto Harmonie Sint Servaes 18 juli 2010 Aanleiding Leden inspraak via Algemene Ledenvergadering d Ouders van leden welkom Aanleiding Ouders van

Nadere informatie

LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016

LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016 LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design april 2016 LANG LEVE DE VERENIGING Scholen in de Kunst + Citymarketing Amersfoort + L5 communicatie + design

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

LOCATIE: YMCA MUZIEKCENTRUM, KEIZERSTRAAT 58 MEER INFO EN ONLINE AANMELDING WWW.YMCASCHEVENINGEN.NL KORTING TOT 100% MET OOIEVAARSPAS

LOCATIE: YMCA MUZIEKCENTRUM, KEIZERSTRAAT 58 MEER INFO EN ONLINE AANMELDING WWW.YMCASCHEVENINGEN.NL KORTING TOT 100% MET OOIEVAARSPAS MUZIEKORIËNTATIE GITAAR UKELELE BASGITAAR DRUMMEN TOETSEN ZANG SAXOFOON DWARSFLUIT BANDCOACHING DIVERSE KOREN SINGER SONGWRITER DANS & SHOWBIZZ SiR MUSICAL THEATERSCHOOL POPCLASS LIVE MUZIEK EVENEMENTEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN Academie Londerzeel presenteert: MODULES AMC WO Lesda g ENS DAG en op of Z, ATE VRIJD MUZ R DAG AG IEK LAB (V3) O S SER OFIE VRA NCK Schooljaar 2016-2017 X AMC volgens een modulair systeem... Dit betekent

Nadere informatie

Inleiding. Aanmelding

Inleiding. Aanmelding Inleiding Voordat u uzelf of uw kind inschrijft voor muzieklessen bij harmonie en slagwerkgroep OBK willen wij u graag wijzen op een aantal zaken. Een en ander is waarschijnlijk al kort met u besproken

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige donderdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING

JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING JE LEERT HET VAK PAS ECHT BIJ DANGREMOND. SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING SCHOONHEIDSVERZORGING VISAGIE VOETVERZORGING Mensen houden ervan om er verzorgd uit te zien, daarom besteden we aandacht

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS V1.1-2/5/2014 DOCENTENHANDLEIDING METROPOLE ORKEST IN DE KLAS Op maandag 12 mei gaat het Metropole Orkest een deel van hun repetitie voor het concert Games in Concert live uitzenden (streamen) voor scholieren.

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk?

Wat vinden wij belangrijk? informatieavond Wat vinden wij belangrijk? Kunst is een verrijking voor je leven. Het stimuleert de creativiteit, geeft plezier en zelfvertrouwen en zorgt voor ontwikkeling. Kunst stimuleert kritisch denkvermogen

Nadere informatie

Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren

Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Samen leren samen spelen Met elkaar en van elkaar leren Muziekonderwijs een noot zaak en een noodzaak Overweging: Muziekonderwijs op basisschool muziekscholen Noodzaak tot verandering Nieuwe vormen van

Nadere informatie

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen

kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen kunstbedrijven westerkwartier Kunst aan de basis Cursusaanbod voor de basisscholen cursusjaar 2011 2012 Cursussen voor leerlingen AMV (algemene muzikale vorming) Verschillende muzikale aspecten komen aan

Nadere informatie

Marching & Breakin. TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, Versie 4: 4 oktober Geschreven door Dominique Vleeshouwers

Marching & Breakin. TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, Versie 4: 4 oktober Geschreven door Dominique Vleeshouwers Versie 4: 4 oktober 2018 Marching & Breakin TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, 2018 Geschreven door Dominique Vleeshouwers T: 0619057546 E: welcome@dominiquevleeshouwers.com 1 Inhoud 1. People...

Nadere informatie

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Aan: Vrienden van Lignum U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u belangstelling heeft getoond in Lignum. Als u deze gratis digitale nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kijk dan

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 20 december 2016 Nr. 15

Nieuwsbrief Dinsdag 20 december 2016 Nr. 15 Nieuwsbrief Dinsdag 20 december 2016 Nr. 15 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Donderdag 22 december 17.00 18.30 uur Wintergala Vrijdag 23 december Studiedag, groepen 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6

Nieuwsbrief. 24 februari jaargang 31 nr.6 Nieuwsbrief 24 februari jaargang 31 nr.6 Carnaval Vandaag, 24 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout

Opleidingsinformatie. Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Opleidingsinformatie Muziekvereniging Con Amore Oosterhout Laatste update: 18-09-2015 Inleiding Binnen onze muziekvereniging hebben wij een eigen muziekopleiding. Wij willen iedereen laten ontdekken hoe

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT KNBB VERENIGING CARAMBOLE

EXAMENREGLEMENT KNBB VERENIGING CARAMBOLE EXAMENREGLEMENT KNBB VERENIGING CARAMBOLE 2016 INHOUD Artikel Pagina 1 Werkgroep Opleidingen en Examens. 2 2 Taken en bevoegdheden. 2 3 Examenreglement. 3 4 Examenprocedure en voorwaarden. 3 5 Het examen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs

kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs kunstencentrum Muziekmenu in een leerlijn Aanbod muziek voor basisonderwijs Bezoekadres Mr. D.U. Stikkerlaan 251 9675 DG Winschoten Nederland Kantoor 0597 700 270 kunstencentrum@indeklinker.nl Openingstijden

Nadere informatie

Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal

Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal Klaaswaal, 31 augustus 2012 Betreft: NLS - Muziekmarathon 2012 Het is zover! Wij kunnen gaan beginnen met het werven van sponsors voor de

Nadere informatie

Schooljaar Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. Meer informatie nodig? Contact:

Schooljaar Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. Meer informatie nodig? Contact: Schooljaar 2018-2019 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving Meer informatie nodig? Contact: www.muziekschooldehondsrug.nl mail@muziekschooldehondsrug.nl Jaarplanning Begin nieuwe

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Ook dit jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en gezellige activiteiten voor onze bewoners en hun familie/ vertegenwoordigers

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT 2013

EXAMENREGLEMENT 2013 EXAMENREGLEMENT 2013 INHOUD Artikel Pagina 1 Werkgroep Examens. 2 2 Taken en bevoegdheden. 2 3 Examenreglement. 3 4 Examenprocedure en voorwaarden. 3 5 Het examen. 4 6 Waardering van examenresultaten.

Nadere informatie

Cursusaanbod voorjaar 2015

Cursusaanbod voorjaar 2015 Cursusaanbod voorjaar 2015 Muziek theater literatuur nieuwe media fotografie START CURSUSSEN VANAF JANUARI 2015 Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Facebook.com/riqqrheden @RiQQRheden NIEUW Meedoen

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Scholing en evenementen

Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2018-2019 Beste collega, Met gepaste trots presenteren wij het scholingsaanbod van de Collage Academie 2018-2019. Professionalisering is belangrijk als je op school stappen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009.

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009. Page 1 of 5 Bob van Asselt Van: Nieuwsbrief [nieuwsbrief@onderdekastanje.nl] Verzonden: dinsdag 16 maart 2010 21:33 Onderwerp: Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2010 Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans kleur je DROOM Muziek EN DANS Cursusaanbod 2016/2017 1 2 kleur je Droom Haal bij ons de beste muzikant, zanger of danser in jezelf naar boven. Wij weten veel van, jij weet wat je wilt leren: samen kleuren

Nadere informatie

Inschrijfformulier ook op de website www.muziekschoolstedebroec.nl. Informatie boekje 2013-2014. Stichting Muziekschool Stede Broec

Inschrijfformulier ook op de website www.muziekschoolstedebroec.nl. Informatie boekje 2013-2014. Stichting Muziekschool Stede Broec Inschrijfformulier ook op de website www.muziekschoolstedebroec.nl Informatie boekje 2013-2014 Voorwoord Zie hier het eerste digitale informatieboekje van. Door de economische recessie die het land teistert,

Nadere informatie

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK oktober - december 2015 Meridiaan College NAAM JAAR VAK PROJECT TITEL KLAS Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie Werkboek Wij werken samen Wat gaan we doen? Het Meridiaan College

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G6

Nieuwsbrief voor ouders G6 Nieuws voor leerjaar 6 1. Succes G6!! Inhoud nieuwsbrief april 2017 1. Succes G6 2. Geslaagde themaavond Tienerbrein 3. Paasmarkt voor Edukans 4. Wakker-voor-Afrikanacht 5. Huiswerkbegeleiding 6. Pilot

Nadere informatie

KNBB VERENIGING CARAMBOLE

KNBB VERENIGING CARAMBOLE EXAMENREGLEMENT KNBB VERENIGING CARAMBOLE 2017 INHOUD Artikel Pagina 1 Werkgroep Opleidingen en Examens. 2 2 Taken en bevoegdheden. 2 3 Examenreglement. 3 4 Examenprocedure en voorwaarden. 3 5 Het examen.

Nadere informatie