Jaargang oktober 2016 nr.6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang oktober 2016 nr.6"

Transcriptie

1 In de eerste weken van het schooljaar lezen we uit het boek Exodus. Het volk Israël zit vast in Egypte. Ze moeten werken als slaven van de farao. Maar zo kan het niet blijven. God wil dat zijn volk daar weg gaat. Hij laat de Israëlieten op weg gaan naar het beloofde land. Onderweg ontdekken ze steeds meer wat het verschil is tussen de angst van Egypte en de belofte van de toekomst. Woorden van God (Exodus 19 en 20) God geeft de tien geboden aan Mozes en het volk. Die laten zien hoe het leven kan zijn in het land dat God beloofd heeft. Liederen: Groep 3,4 en 5: Gezang 290 Groep 6,7 en 8: Psalm 105:15 Dalton - Samenwerken De Gouden Driehoek Als team van De Maten vinden we dat samenwerking en een gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders/verzorgers, leerkracht en kind onlosmakelijk zijn verbonden aan goed onderwijs. Ouders/verzorgers zijn immers de ervaringsdeskundige met betrekking tot het kind. De ervaringen van ouders/verzorgers en van het kind kunnen zeer nuttig zijn voor ons als leerkracht om onze aanpak nog beter af te stemmen op dat wat bij het kind goed werkt. Wij zijn ons er van bewust dat ouders/verzorgers en school ieders een eigen verantwoordelijkheid heeft als het gaat om opvoeding of onderwijs en daarmee samenhangende grenzen. Mede doordat wij ons onderwijs vormgeven middels de daltonkernwaarden geven wij ruimte aan samenwerking, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in onze relatie met ouders/verzorgers. De betrokkenheid van ouders/verzorgers in ons onderwijs kan op verschillende manier tot uiting komen. Jaarlijks worden ouders/verzorgers meerdere keren uitgenodigd voor een gesprek over de ontwikkeling van het kind. Minimaal 2 keer per jaar zijn ouders/verzorgers verplicht om te komen voor een gesprek op school. Daarnaast kunnen ouders/verzorgers participeren in de MR, oudercommissie, ouderpanel of kunnen zij als klassenouder, lid van de kriebelcommissie, decoratiecommissie diverse hand en span diensten verlenen. Elke ouder/verzorger bepaalt zijn of haar mate van betrokkenheid. Om de kwaliteit van het onderwijs te stimuleren verwachten wij van ouders/verzorgers om de betrokkenheid t.a.v. hun kind te activeren door bijvoorbeeld in te gaan op uitnodigingen tot gesprek, het kind te helpen bij het maken van het huiswerk, ondersteunen bij het leren, maken van een planning, voorlezen en belangstelling te tonen in het geboden onderwijs. Door als school initiatieven te nemen in effectieve communicatie met ouders/verzorgers en leerlingen kan de school een situatie creëren waarin de betrokkenheid van ouders/verzorgers op school met betrekking tot de ontwikkeling van hun kind wordt versterkt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen waarvan ouders/verzorgers betrokken zijn bij het onderwijs aan hun kind, de prestaties verbeteren (Epstein 1991; Henderson and Berla 1994; Fan and Chen 2001).

2 Verwachtingsgesprekken In deze periode staan in de groepen 5 t/m 8 de verwachtingsgesprekken gepland. Tijdens dit gesprek maakt u kennis en spreekt u met de nieuwe leerkracht van uw kind, uw kind neemt deel aan dit gesprek. Dit gesprek heeft als doel de verwachtingen voor dit schooljaar naar elkaar uit te spreken. Wat verwachten wij dit schooljaar van elkaar, wat heeft uw kind nodig, welke hulp kan er thuis worden geboden en welke ondersteuning biedt school? We vinden dat samenwerking en een gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders, leerkracht en kind onlosmakelijk zijn verbonden aan goed onderwijs. U bent immers de ervaringsdeskundige met betrekking tot uw kind. Uw ervaringen en die van uw kind kunnen zeer nuttig zijn voor ons als leerkracht om onze aanpak nog beter af te stemmen op dat wat bij uw kind goed werkt. We denken op deze manier een goede start te maken met deze samenwerking. U heeft inmiddels een uitnodiging en een vragenlijst ontvangen. We willen u vragen om het geplande gesprek voor te bereiden, dit om het gesprek zo effectief en efficiënt mogelijk te houden. Uw kind zal de voorbereiding op school doen. Leerlingenraad Ook dit jaar zijn we op zoek naar leerlingen die willen deelnemen in de leerlingenraad van onze school. Op 20 september hebben kinderen zich opgeven om deel te nemen aan de leerlingenraad. Uit elke groep zullen 4 kinderen worden genomineerd om deel te nemen aan het debat, dat gehouden wordt op dinsdag 4 oktober a.s. De leerlingen die deelnemen aan het debat maken kans om dit schooljaar in de leerlingenraad van De Maten te komen. Christelijke Kinderboekenmaand 2016 Vertel nog eens De 22e Christelijke Kinderboekenmaand is de hele maand oktober en heeft als thema 'Vertel nog eens. Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek Voor altijd jong (opa s en oma s). Opa s en oma s vertellen vaak aan hun kinderen en kleinkinderen over dingen die ze hebben meegemaakt in hun leven. Sommige verhalen zijn al heel oud zijn en worden steeds opnieuw doorverteld, zodat niemand ze vergeet. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 kijken we naar vroeger, maar ook naar nu. We zien de verschillen, maar ook de dingen die altijd hetzelfde zijn gebleven. In de Bijbel staan veel voorbeelden van hoe oude en wijze mensen belangrijke dingen doorvertellen.

3 Kinderboekenweek 2016 Voor altijd jong De Kinderboekenweek start a.s. woensdagmorgen en duurt tot de herfstvakantie. Alle leerlingen van De Maten mogen daarom woensdag 5 oktober verkleed als een opa of oma op school komen, want het thema is Voor altijd jong We starten woensdagmorgen de Kinderboekenweek met een gezamenlijke activiteit in de hal van de school en zingen natuurlijk het lied Voor altijd jong. Dit thema Voor altijd jong gaat over de mensen met wie we de gekste avonturen beleven, die altijd tijd hebben om naar onze verhalen te luisteren en die ook nog eens alles snappen. Opa s en oma s dus! Ze zijn van alle volwassenen eigenlijk de allerleukste, toch? Over opa s en oma s zijn veel mooie, grappige maar ook serieuze kinderboeken geschreven. In de bibliotheek Twenterand helpen ze u of uw kind graag met het kiezen van mooie voor-/leesboeken, passend bij de leeftijd, interesse en het leesniveau. In de Kinderboekenweek wordt in iedere groep extra aandacht besteed aan dit thema met allerlei verschillende activiteiten om kinderen vooral te motiveren om te lezen. De leerlingen van groep 1/2/3 gaan bijv. op bezoek bij de Readshop en worden voorgelezen door een echte oma, alle groepen doen mee met een schrijfwedstrijd over een super-/opa of oma en ontwerpen een bijpassende voorkant en kunnen zo een Gouden Griffel of Penseel van De Maten winnen. Deze winnaars worden bekend gemaakt tijdens de gezamenlijke afsluiting op 14 oktober! Misschien maken de leerlingen wel een interview voor hun eigen opa of oma en natuurlijk wordt er veel gelezen, voorgelezen en gepraat over verschillende jeugdboeken om zo de leesmotivatie van kinderen te vergroten. Want door veel voor te lezen en zelf te lezen leren de kinderen de wereld om hen heen steeds beter te begrijpen! De leerlingen mogen ook oude voorwerpen meenemen die bij de tijd horen van vroeger, bijvoorbeeld een oude telefoon of een oude koffiemolen zodat wij er met de kinderen een tentoonstelling mee in kunnen richten en kunnen praten over de veranderingen in de tijd. Ook zoeken wij nog opa s en oma s die het leuk vinden om in de groep van uw kleinkind voor te lezen en wat over vroeger te vertellen! U kunt u hier voor opgeven bij de eigen leerkracht. Op dinsdag 1 november is de voorleeswedstrijd voor groep 5 t/m 8. De voorrondes worden gehouden in de eigen groep in de periode van de KBW! De winnaar van groep 7 of 8 kan de voorleeskampioen van De Maten worden, dus veel succes en zet m op!

4 Sparen voor speeltoestellen bij Jumbo De actie bij de Jumbo is gestart op woensdag 7 september en duurt t/m dinsdag 11 oktober De actie van de Jumbo verloopt SUPER! Nog ruim een week! Zet hem op! Inmiddels hebben we al ruim 5500 punten! U kunt de punten deponeren in de bus van De Maten bij de Jumbo maar u mag de schoolpunten ook deponeren in de dropbox bij de ingang van de bovenbouw. Tot dinsdag 25 oktober kunnen de spaarpunten ingeleverd worden! De spaardoelen van De Maten zijn: Wiebel robina Muziekpaneel Zandtafel (ontdektuin) Hoe meer schoolpunten, hoe groter het bedrag dat wij kunnen besteden aan spel- en leermaterialen. Helpt u mee deze spaardoelen te realiseren? B.v.d. Sparen voor sport- en spelmateriaal bij de Coop Vanaf vandaag sparen we voor sport- en spelmateriaal voor op ons schoolplein bij de Coop. De actie bij de Coop loopt van maandag 3 oktober t/m zaterdag 12 november Doekoe maakt buitenspelen nog leuker! Hoe spaar je mee? Spaar gratis Doekoe-munten bij geselecteerde actieproducten in de Coop winkel voorzien van een speciaal Doekoe-kaartje Schenk je Doekoe aan onze school in de display in de Coop winkel Zo spaart onze school een mooi bedrag aan sport- en spelmaterialen voor op ons schoolplein Kijk voor meer info op coop.nl/doekoe

5 Doe je best Iedereen hoort erbij! Maandag 3 oktober groep 7 liet groep 7 een video zien van doe je best. Daarin kwam voor dat kinderen van school erbij horen dus, iedereen hoort erbij. Deze video was een groot succes! De kinderen van de groep 1,2,3,4,5,6 en 8 vonden het een mooie video. De video begon dat Tijmen Kottier van zijn huis komt lopen. Bij een groepje kinderen komt staan. Waar Marit Makkinga aan Dide Bosch vraagt: Heb je nog paard gereden? Ja ik heb een wedstrijd gehad dat was erg spannend. Later komt Jurrie Bijlstra aan lopen bij de pannakooi, en zegt: Jo mag ik me doen? Waar op Tijn Marsman zegt: Ja dan hoor je bij dat team. Rick van der Voet komt met een mooie actie, waar uit Robbin de Graaf scoort. Daarna komt Jurrie Bijlstra met de counter en schiet hem op de paal. Daarna ging de klas een liedje zingen: Je mag er zijn Je mag er zijn Ja, jij. Je hoort er helemaal bij Ja, jij. Had je zeker niet gedacht Ja, jij. Je hoort er helemaal bij Ja, jij Ook al ben je wat verlegen, ook al lijk je een beetje stug Ook al heb je vieze handen of een navel op je rug Refrein Ook al flap je met je oren of ben je enigst kind Of ben je in 't kippenhok geboren of heb je altijd tegenwind Refrein Ook al kan je niks onthouden, is je geheugen net een zeef Ook al heb je rooie haren en staan al je tanden scheef Ook al heb je slechte ogen en een hele dikke bril Ook al heb je een hond die maar niet luisteren wil Refrein Toen ging de klas stoelen dans doen waarbij niemand af ging maar er ging wel een stoel weg maar dan moest je op iemands schoot. Als de muziek stopte of je ging naast die gene zitten. Toen kwam er een outro (een video dat het einde laat zien) Met de tekst: Doe je best! Groep 7 Bedankt voor het kijken Maar nu is de vraag? Wat is de regel. De Video is ge edith door: Chiel Bakker. Robbin de Graaf & Chiel Bakker

6 Kinderpostzegelactie online Heeft u al kinderpostzegels gekocht? Super! U helpt daar heel erg veel kinderen mee. Daarnaast vergroot u de kans voor groep 8 om een schoolreisje te winnen! Wanneer u nog niemand aan de deur gehad heeft, maar u wilt tóch kinderpostzegels kopen, dan kan dit ook online. Ga naar klik op bestellen, vul de plaatsnaam, de naam van de school en klik op groep 8. Vul vervolgens de naam in van één van de leerlingen van groep 8. Hierna kunt u een bestelling plaatsen. Op de Facebookpagina van school hebben we hier ook reclame voor gemaakt. Via de link in dat bericht kan er ook besteld worden. Het bericht mag gerust gedeeld worden! Fietscontrole (groep 5 t/m 8) herinnering We houden dit jaar de fietscontrole op woensdag 12 oktober voor de kinderen van groep 5 t/m groep 8. Dus deze dag allemaal de fietsen mee! We letten bij de controle op de volgende punten: - Handvaten en stuur moeten vast zitten; - Goed werkende bel; - Goede verlichting; - Goede rem; - Rode achter reflector (deze mag in het achterlicht zitten); - Reflectoren in de trappers; - Zijreflectie in banden of anders d.m.v. losse reflectoren in de wielen; - Goede banden. We hopen dat we dit jaar weer veel fietsen mogen goedkeuren. M.v.g. De verkeersouders v.d. Maten Jennie v.d. Woude en Dennis van Greuningen Typecursussen Zoals elk jaar bieden verschillende instanties weer de mogelijkheid om uw kind blind typen te leren. De cursussen worden aangeboden aan leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Deze cursussen zijn zowel voor op de computer als voor op een typemachine. Mocht u belangstelling hebben? In de hal (flexruimte) liggen verschillende folders en aanmeldingsformulieren. Ook op De Maten start een typecursus op woensdagmiddag Wees er snel bij want sommige cursussen staan al op het punt om te beginnen!

7 Infomaatje via de mail U ontvangt iedere week het Infomaatje via de mail. U kunt ons ook mailen infodematen@sco-t.nl Het Infomaatje staat iedere maandag op de website Foto s In dit Infomaatje staan van enkele activiteiten een paar foto s, voor meer foto s verwijzen we u naar Facebook/Klasbord. Agenda 3 oktober Doe je best Iedereen hoort erbij 4 oktober Verkiezing leerlingenraad (groep 5 t/m 8) 4 oktober Dierendag 5 oktober Start Kinderboekenweek Voor altijd jong 5 oktober Dag van de leraar 7 oktober Leerlingen groep 1 en 2 vrij 12 oktober Fietscontrole (groep 5 t/m 8) 14 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 17 oktober t/m 21 oktober Herfstvakantie 26 oktober Hoofdluiscontrole 28 oktober Open podium groep 6 28 oktober Einde Chr. Kinderboekenmaand Tot slot We wensen u een goede week toe! Met vriendelijke groet, Team De Maten

Jaargang oktober 2016 nr.7

Jaargang oktober 2016 nr.7 In de eerste weken van het schooljaar lezen we uit het boek Exodus. Het volk Israël zit vast in Egypte. Ze moeten werken als slaven van de farao. Maar zo kan het niet blijven. God wil dat zijn volk daar

Nadere informatie

Plezier in lezen doet lezen!

Plezier in lezen doet lezen! 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven

Nadere informatie

Jaargang oktober 2017 nr.6

Jaargang oktober 2017 nr.6 De verhalen van deze periode beginnen met Rebekka, die twee kinderen krijgt. Hun verhaal is het verhaal van twee volken die met elkaar botsen, maar uiteindelijk samen verder kunnen. De verhalen zitten

Nadere informatie

Jaargang oktober 2018

Jaargang oktober 2018 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven

Nadere informatie

Jaargang oktober 2017 nr.7

Jaargang oktober 2017 nr.7 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Jaargang oktober 2016 nr.8

Jaargang oktober 2016 nr.8 De komende periode lezen we over koning Saul en de herdersjongen David. Met zijn harpspel kan David de sombere koning opvrolijken. Hij verslaat de reus Goliath en is succesvol in alles wat hij doet. Koning

Nadere informatie

Jaargang januari 2017 nr.20

Jaargang januari 2017 nr.20 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag.

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. 26 september 2016 Nummer 3 (week 39) AGENDA 04 oktober 05 oktober 07 oktober 10 oktober 13 oktober 17 t/m 24 oktober Dierendag Groep 7 techniek 08.45-11.45 uur Dag van de leerkracht Groep 8 techniek 08.45-11.45

Nadere informatie

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander

WIJ. De basis voor iedere groep zijn 3 gouden schoolregels - Jij hoort erbij - Je doet wat je belooft - Help een ander Themakrant WIJ WIJ We zijn dit schooljaar begonnen in alle groepen met het thema Wij. Wij gaat over hoe we met elkaar willen omgaan op school, maar vooral wat we van elkaar mogen verwachten. Daarmee bedoelen

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

Jaargang februari 2017 nr.21

Jaargang februari 2017 nr.21 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

Jaargang februari 2019

Jaargang februari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

U heeft het nieuwe liedboek nodig in de dienst!

U heeft het nieuwe liedboek nodig in de dienst! Deze dienst werd voorbereid door: - Bianca Posthumus, Marloes Klein Verder werken mee: - de Oosterlichtband o.l.v. Willem Boersma - Ds. Richtsje Abma -Fred van Zijll Langhout -beamer - Andries Velinga-

Nadere informatie

Jaargang september 2017 nr.3

Jaargang september 2017 nr.3 De verhalen van deze periode beginnen met Rebekka, die twee kinderen krijgt. Hun verhaal is het verhaal van twee volken die met elkaar botsen, maar uiteindelijk samen verder kunnen. De verhalen zitten

Nadere informatie

Jaargang september 2018

Jaargang september 2018 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

Jaargang september 2017 nr.4

Jaargang september 2017 nr.4 De verhalen van deze periode beginnen met Rebekka, die twee kinderen krijgt. Hun verhaal is het verhaal van twee volken die met elkaar botsen, maar uiteindelijk samen verder kunnen. De verhalen zitten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2016

Nieuwsbrief Oktober 2016 Beste ouders, Het eind van de maand, dus weer een verse nieuwsbrief. De afgelopen maand hebben we elkaar al een aantal keren ontmoet en ook voor oktober staan er weer activiteiten op de rol waarbij u van

Nadere informatie

Geachte ouder(s), verzorger(s) Startgesprekken

Geachte ouder(s), verzorger(s) Startgesprekken 3 sep 2018 1 Geachte ouder(s), verzorger(s) Het schooljaar 2018-2019 is van start gegaan. Fijn om alle kinderen en veel ouders weer te mogen begroeten na een periode van rust, zon, vrije tijd en genieten

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Gezinsdienst. Thema: Ja is ja

Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Gezinsdienst. Thema: Ja is ja Zondag 25 oktober 205 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Gezinsdienst Thema: Ja is ja Voorganger: ds. Sifra Baayen - Op t Land Meevoorbereid door WJV Muzikale medewerking: True Colors Welkom - door de

Nadere informatie

DATUM: 15 oktober 2016

DATUM: 15 oktober 2016 Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

BEPERKT!!!!????? OF...LANG LEVE DE VRIJHEID

BEPERKT!!!!????? OF...LANG LEVE DE VRIJHEID BEPERKT!!!!????? OF...LANG LEVE DE VRIJHEID Schoolkerkdienst 2 april Protestantse wijkgemeente Apeldoorn-Noordoost Organist: Herman Jansen Voorganger: ds Jaap Kappers Met medewerking van vele leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 11 nr. 4 Agenda

Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 11 nr. 4 Agenda Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen 23-09-2016 jaargang 11 nr. 4 Agenda 26 t/m 30 september Alle groepen Week van de pauzehap 26 september Alle groepen Muziekles van Michelle (muziekimpuls) 30 september Alle

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag Over De Veenbrug Jaargang 17, nummer 4 30 september 2016 Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek (indien

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS Rheezerveen

Nieuwsbrief CBS Rheezerveen Nieuwsbrief CBS Rheezerveen Datum: 28 september 18 Jaargang 13 Nummer 05 Agenda Woensdag 3 oktober Ouders Leerlingen vrij i.v.m. studiedag Chrono Donderdag 4 oktober Leerlingen Dierendag op school Maandag

Nadere informatie

Jaargang januari 2019

Jaargang januari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10 Nr. 3 schooljaar 2018-2019 PBS Kinderboekenweek Informatieavond Parro en oudercommunicatie Herfstvakantie en vrije dagen Aikido als buitenschoolse activiteit Opening speelotheek Coevorden 123tje Home start

Nadere informatie

Jaargang maart 2019

Jaargang maart 2019 In de veertigdagen tijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Angst en verdriet hebben niet het laatste woord, God maakt een nieuw begin. Het thema van deze veertigdagentijd is Pak mijn hand.

Nadere informatie

7 oktober 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie

7 oktober 2016 Schoolstraat XV - Donkerbroek. 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie 5 7 oktober 2016 Schoolstraat 15 8435 XV - Donkerbroek 12 oktober voorleeswedstrijd 15 t/m 23 oktober herfstvakantie Teldatum Op 1 oktober 2016 waren er 111 leerlingen op t Startblok. Deze teldatum is

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 24 t/m 28 oktober Agenda: Ma - Iedereen weer naar school Di - Wo - Breek de Maand Show en High Tea gr. 7 en 8 Fietscontrole: herkeuring Luizencontrole Do - Oud papier Vr - Beste ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 Nummer 05 03 oktober 2016 Agenda 7 september 11 oktober Actie JUMBO: Sparen voor je school 05 oktober Start Kinderboekenweek 05 oktober Informatieavond groep 5/6. Aanvang 19.00 uur 05 16 oktober Leesactie

Nadere informatie

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04 16 oktober 2013 Jaargang 04 Nieuws 04 Herfstvakantie We zien overal om ons heen de prachtige kleuren in de natuur. Het is echt herfst geworden! Volgende week mogen we genieten van de herfstvakantie. We

Nadere informatie

Jaargang november 2017 nr.10

Jaargang november 2017 nr.10 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. De Bijbel open. Hoera! Yara en Liam hebben twee broertjes! Oud papier. Herfstvakantie. NIO toets.

In deze nieuwsbrief. De Bijbel open. Hoera! Yara en Liam hebben twee broertjes! Oud papier. Herfstvakantie. NIO toets. In deze nieuwsbrief De Bijbel open Jarig Oud papier Hoera! Herfstvakantie NIO toets Opa s en oma s gezocht! Fietscontrole Agenda Kaartje oud papier Gezocht! (groep 7/8) Flyer Basiscatechese Dierendag kinderboerderij

Nadere informatie

9 april Omdat er per ingang van volgend schooljaar 6 ouders stoppen met brigadieren zijn we dringend op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers!

9 april Omdat er per ingang van volgend schooljaar 6 ouders stoppen met brigadieren zijn we dringend op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers! Nieuwsbrief 13 9 april 2018 Foto kader: Chill-lezen aan het begin van de vrijdagmorgen in groep 6. Verkeersbrigadiers gezocht!!! Onderstaande oproep heeft al een aantal keren in de nieuwsbrief gestaan,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda di 26 sept. Nieuwsbrief nr. 3 wo 27 sept Start verkoop Kinderpostzegels do 28 sept. Teamstudiedag/kinderen zijn vrij vrij 29 sept

Nadere informatie

Jaargang januari 2019

Jaargang januari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

4 nov Mika Bijl (10) Fiets Veilig met rijsimulator. 16 nov Naomi Hospers (5) Veurdrachtwedstried Aol Volk 3 nov Gr. 7/8 Technics 4U Drenthe

4 nov Mika Bijl (10) Fiets Veilig met rijsimulator. 16 nov Naomi Hospers (5) Veurdrachtwedstried Aol Volk 3 nov Gr. 7/8 Technics 4U Drenthe Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 31 e jaargang nr.6 donderdag 19 oktober 2017, week 42 Algemene informatie Agenda Verjaardagen 20 okt Gr. 7/8 Verkeersles Nijland 4 nov Mika Bijl (10) Fiets

Nadere informatie

Kringnieuws Kind op Maandag Goede doel Kindertehuis Jewel of the Nation in Bali, Indonesië

Kringnieuws Kind op Maandag Goede doel Kindertehuis Jewel of the Nation in Bali, Indonesië Kringnieuws Kind op Maandag We lezen we uit het boek Exodus. Het volk Israël zit vast in Egypte. Ze moeten werken als slaven van farao, ze sjouwen stenen voor grafmonumenten. Maar zo kan het niet blijven.

Nadere informatie

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe!

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe! Hoop voor 2018 Laten we hopen op een mooi jaar, met tolerantie,.., begrip voor elkaar. Een kind wat beschermd wordt, waar het ook leeft. Dat is wat de wereld nodig heeft. Maakt niet uit van wat voor geloof

Nadere informatie

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin.

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin. Nieuwsbrief 2 24 september 2018 In en om school Vanaf de eerste dag na de vakantie was het al spannend, de baby van meester Henk Jan en Lilian kon elk moment geboren worden. Maar er gingen dagen voorbij

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 07 Studiedag 01 oktober Op maandag 01 oktober heeft het team een studiedag. Alle leerlingen zijn op die dag vrij en kunnen genieten van een lang weekend. Kinderpostzegelactie Afgelopen

Nadere informatie

Jaargang juli 2018 nr.39. Vakantie Niet meer onder spanning Niet meer rennen, racen Niet meer zoveel moeten Niet meer vliegen, sjezen

Jaargang juli 2018 nr.39. Vakantie Niet meer onder spanning Niet meer rennen, racen Niet meer zoveel moeten Niet meer vliegen, sjezen In de weken rond de zomer lezen we verhalen die Jezus vertelde aan zijn leerlingen. Het zijn verhalen die steeds weer actueel kunnen worden. De verloren zoon (Lucas 15:11-32) Deze week staat helemaal in

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Nieuwsbrief 3 19 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * PCBO Academy * Open avond Op 4 oktober is s avonds onze open avond in het kader van de week van het christelijk onderwijs. We hopen natuurlijk

Nadere informatie

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE HOI nr. 04 woensdag 3 oktober 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 31 oktober. Vanaf heden kunt u de HOI ook terug lezen op de website van de school.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.)

NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.) 2017-2018 NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.) Staking 5 oktober 2017 Beste ouders AGENDA Woensdag 4 okt Kinderboekenweek Donderdag 5 okt Staking School gesloten Vrijdag 13 oktober Weeksluiting Ouders groep 5b Herfstvakantie

Nadere informatie

De school als vijfsterrenrestaurant!

De school als vijfsterrenrestaurant! De school als vijfsterrenrestaurant! Als ouders kies je voor een school die past bij je kind en gezin. Dan kijk je naar een school die de kwaliteit vormgeeft vanuit hun godsdienstige, levensbeschouwelijk

Nadere informatie

Jaargang juni 2017 nr.35

Jaargang juni 2017 nr.35 Veertig dagen na zijn opstanding is Jezus naar de hemel gegaan. Zijn leerlingen hebben hun meester niet meer in hun midden. Maar ze hebben nog wel zijn woorden, ze weten nog hoe hij liet zien dat Gods

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 05-10-2016 nummer 5 Agenda do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek 17-21 oktober Herfstvakantie ma 24 oktober Studiedag (kinderen de hele dag vrij)

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Bijbelverhalen Schoolfotograaf Luizencontrole Ontruimingsoefening

Bijbelverhalen Schoolfotograaf Luizencontrole Ontruimingsoefening Bijbelverhalen Week 40; maandag 3 oktober vrijdag 7 oktober Weekthema: Familie Verhalen: Ruth Lied: Ruth die eens uit Moab kwam - AWN Week 41; maandag 10 oktober vrijdag 14 oktober Weekthema: de tien regels

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers

Beste ouders en verzorgers Beste ouders en verzorgers Vandaag hebben de leerlingen een dag vrij, lekker even uitrusten in deze week van de avondvierdaagse. Het team van de Zuidster geeft juist vandaag vol gas! Deze studiedag hebben

Nadere informatie

28 september 2018

28 september 2018 1408 www.clarafabriciusschool.nl 28 september 2018 2 oktober Groep 7 ( s morgens) en 8 ( s middags) Democracity in Elst 3 oktober 8.45 uur Podiumochtend start kinderboekenweek 4 oktober Studiedag, alle

Nadere informatie

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen.

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen. Riemslootnieuws 757 11-10-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Vrijwillige ouderbijdrage ((((herinnering herinnering U heeft vorige week namens de

Nadere informatie

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 8 Nummer 2 2 oktober 2017 Belangrijke data: Donderdag

Nadere informatie

Jaargang februari 2018 nr.21

Jaargang februari 2018 nr.21 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 6 oktober 2017 Ontruimingsoefening Afgelopen dinsdag hebben wij een ontruimingsoefening gehouden. De oefening verliep uitstekend. Binnen een paar minuten stond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nieuwsbrief 04-18 oktober 2018 (3) AGENDA 18 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 13.15-13.45 tentoonstelling en

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Zwanenbos

nieuwsbrief Het Zwanenbos nieuwsbrief 25 e jaargang nr 2 2 september 2016 Van de directie...1 Verkeer: De scholen zijn weer begonnen!...2 Sparen voor het Zwanenbos...2 Ontruimingsoefening...2 Ouderkamer...3 Info-ochtenden...3 Vergoeding

Nadere informatie

nieuwsbrief oktober door dik en dun

nieuwsbrief oktober door dik en dun nieuwsbrief oktober Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de nieuwsbrief van de maand oktober. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website. Muziekhuis Oudewater heeft 3 keer muzieklessen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Baarn, 23 september Aan de ouder(s), verzorger(s),

Baarn, 23 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035 5415497 e mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4. Baarn, 23 september 2016. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! MEDEDELINGENBLAD Nr. 03 29 september 2017 Voor de groepen 1 t/m 8 zijn er roostervrije dagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. De eerstvolgende is vandaag, vrijdag 29

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

Jelle van der Meulen heeft een zusje gekregen, genaamd Treja. Wij wensen het gezin alle geluk toe, geniet van jullie kleine meisje!

Jelle van der Meulen heeft een zusje gekregen, genaamd Treja. Wij wensen het gezin alle geluk toe, geniet van jullie kleine meisje! C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 12 september 2016 Mededelingen, De website van onze school is vanaf vandaag

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 8 januari 2016

Baalderdienst Zondag 8 januari 2016 Baalderdienst Zondag 8 januari 2016 1 Thema De Gein om niet perfect te zijn.. M.m.v. Ds. Win van der Wel 2 Bert Slijkhuis organist Liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher 3 4 Ook in dit pas begonnen nieuwe jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Gymnastiek Indeling van de bouwen. Kinderboekenweek. Kinderkledingbeurs. Spaaractie. Jumbo- Hoge Holt. Agenda

Nieuwsbrief. Agenda. Gymnastiek Indeling van de bouwen. Kinderboekenweek. Kinderkledingbeurs. Spaaractie. Jumbo- Hoge Holt. Agenda Jaargang 20 nummer 06 Vrijdag 07 okt. 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Indeling van de bouwen Spaaractie Even voorstellen Kinderkledingbeurs Jumbo- Hoge Holt Website www.thogeholt.nl

Nadere informatie

Thema: Vlieg-er-maar-uit!

Thema: Vlieg-er-maar-uit! Zondag 2 juli 2017 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: Vlieg-er-maar-uit! Organist: Peter Veen Pianist: Dick van der Garde Met medewerking van: Daan, Famke, Inge, Jan, Jesper, Joran, Jos, Kai,

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Agenda Sint Maarten + Herberg

Agenda Sint Maarten + Herberg 1 Agenda Za 15 okt t/m Zo 23 okt Herfstvakantie Ma 24 okt klas 3/4 voorstelling Kwatta 10-11.30 Fietscontrole door eigen ouders Di 25 okt Knutselavond 5-12 kleuters Wo 26 okt 12.00 school uit! Lerarenscholingsmiddag

Nadere informatie

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 7 oktober 2016 Maandag 10 oktober Schoolfotograaf Woensdag 12 oktober Weekbreak groep 1/2 en 8 Donderdag 13 oktober

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Eerste paal De Fliert. Troelstralaan LK Twello

Inhoud. Algemeen. Eerste paal De Fliert. Troelstralaan LK Twello Troelstralaan 3 7391LK Twello T (0571) 27 24 00 @ info@deoase-twello.nl nummer: 2016/2017-04 W www.deoase-twello.nl Inhoud Algemeen... 1 Eerste paal De Fliert... 1 Afscheid juf Joukje... 2 Pesten plagen

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

NIEUWS UIT SCHOOL. Cb De Zwaluw Zandpolstraat AK Zandpol tel:

NIEUWS UIT SCHOOL. Cb De Zwaluw Zandpolstraat AK Zandpol tel: Cb De Zwaluw Zandpolstraat 9 7764 AK Zandpol tel: 0591-552655 zwaluw@viviani.nl www.cbdezwaluw.nl Beste ouders, In deze nieuwsbrief, informeren we u over zaken over school, het onderwijs en de leerlingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 September 2016

Nieuwsbrief 1 September 2016 Nieuwsbrief 1 September 2016 Inhoud deze maand: 1. Nieuwsbrief/schoolkrant 2. Kerkdienst opening schooljaar 3. Digiduif 4. Openingsfeest 2 september 5. Brandweerdag 6. Kinderpostzegelactie 7. Schoolgids,

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 3-4

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 3-4 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016 1 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016 Thema s Trefwoord Week 41 Thema: Plaatsmaken Een plaats hebben, is niet vanzelfsprekend. Het kan voorkomen dat er geen plaats voor je is omdat de plek

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud JANUARI Beste ouders,

Van de directie. Inhoud JANUARI Beste ouders, JANUARI 2019 Van de directie Inhoud Oudertevredenheid... 2 CITO en avond 4-daagse... 2 Voorleeswedstrijd 2018-2019... 3 Schoolstrip door Luna en Daimy... 3 Werk gezocht voor Alaa... 4 Vertrouwenspersoon...

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 712 21-09-2017 Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2018

Nieuwsbrief Oktober 2018 Beste ouders, Het eind van de maand, dus weer een verse nieuwsbrief. De afgelopen maand hebben we elkaar al een aantal keren ontmoet en ook voor oktober staan er weer activiteiten op de rol. Vol enthousiasme

Nadere informatie

Algemeen

Algemeen Schooljaar 2015 2016 Nummer 4 22 oktober 2015 Algemeen www.heldercamara.nl @kbsheldercamara HC ACTUEEL De volgende HC Actueel verschijnt op donderdag 12 november. De kopij zonder opmaak - dient uiterlijk

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, Allemaal een ontzettend fijn schooljaar gewenst! Daar beginnen

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Jaargang november 2017 nr.9

Jaargang november 2017 nr.9 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Agenda 5 oktober start kinderboeken week 6 oktober oud papier container 15 tot 23 oktober herfstvakantie 24 oktober luizencontrole 14 november 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Vanaf dit schooljaar hebben we besloten dat alleen de toetsresultaten in het ouderportaal komen. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dat graag.

Vanaf dit schooljaar hebben we besloten dat alleen de toetsresultaten in het ouderportaal komen. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dat graag. H e r f s t v a k a n t i e Door het mooie nazomerweer hebben we het niet in de gaten gehad, maar het is echt herfst. De komende week kunnen de leerlingen en leerkrachten weer even uitrusten van de afgelopen

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr schooljaar 16-17 nieuwsbrief nr. 2 Kanjerweek. Wat een vrolijke gezichten zagen we maandagmorgen. De rode loper lag bij de hoofdingang en iedereen liep onder een mooie ereboog door de school in. De kanjerweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016

NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016 NIEUWSBRIEF nr. 4 4 oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrieven Ouders bedankt! Kinderboekenweek: voor altijd jong Cadeautje Sinterklaas: groepen 1 t/m 4 Schaakouders gezocht! Nieuw goed doel 2016/

Nadere informatie

Oktober 2014 OKTOBER 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Za Zon. 1 2 3 4 5 Goede Doelenpotje. Kinderboeken week t/m 16 okt.!

Oktober 2014 OKTOBER 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Za Zon. 1 2 3 4 5 Goede Doelenpotje. Kinderboeken week t/m 16 okt.! Spectrum Nieuwsbrief van Samenwerkingsschool De Regenboog Graaf Florisstraat 6 4121EL Everdingen 0347351252 E-mail: regenboog@deregenboogeverdingen.nl www.deregenboogschooleverdingen.nl Oktober 2014 OKTOBER

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Schuineslootweg 85 7777RJ Schuinesloot www.cnbswegwijzer.nl CNBS De Wegwijzer cnbswegwijzer@hetnet.nl 0523-683053 Nieuwsbrief oktober 2016 Op Weg Als je onderweg bent, kun je veel leren. Je ziet dingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Het licht van Pasen

Nieuwsbrief 12. Het licht van Pasen Nieuwsbrief 12 26 maart 2018 Het licht van Pasen Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Het licht van Jezus in de straat, op

Nadere informatie