Jaargang oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang oktober 2018"

Transcriptie

1 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven mogen vrij zijn, ze mogen op weg naar een veelbelovende toekomst. En Mozes speelt daarbij een belangrijke rol. Hij moet naar de farao gaan en het volk leiden in de Woestijn. Dat is niet altijd gemakkelijk en soms weet Mozes zelf ook niet goed meer hoe het verder moet. Maar dan weet God het wel. Kun jij dat oplossen? (Exodus 16:11-24, Exodus 17:1-7 en Exodus 18) Er is geen eten en er is geen drinken. Er is ruzie en gemopper. Moet Mozes dat allemaal oplossen? God helpt, met brood uit de hemel en water uit de rots. En Jetro vertelt Mozes dat hij niet alles zelf moet willen oplossen, anderen moeten hem daarbij helpen. Liederen: Groep 3 t/m 8 : Ik ben het begin en Ik ben het eind. Dalton - Samenwerken De Gouden Driehoek Als team van De Maten vinden we dat samenwerking en een gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders/verzorgers, leerkracht en kind onlosmakelijk zijn verbonden aan goed onderwijs. Ouders/verzorgers zijn immers de ervaringsdeskundige met betrekking tot het kind. De ervaringen van ouders/verzorgers en van het kind kunnen zeer nuttig zijn voor ons als leerkracht om onze aanpak nog beter af te stemmen op dat wat bij het kind goed werkt. Wij zijn ons er van bewust dat ouders/verzorgers en school ieder een eigen verantwoordelijkheid heeft als het gaat om opvoeding of onderwijs en daarmee samenhangende grenzen. Mede doordat wij ons onderwijs vormgeven middels de daltonkernwaarden geven wij ruimte aan samenwerking, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in onze relatie met ouders/verzorgers. De betrokkenheid van ouders/verzorgers in ons onderwijs kan op verschillende manier tot uiting komen. Jaarlijks worden ouders/verzorgers meerdere keren uitgenodigd voor een gesprek over de ontwikkeling van het kind. Minimaal 2 keer per jaar zijn ouders/verzorgers verplicht om te komen voor een gesprek op school. Daarnaast kunnen ouders/verzorgers participeren in de MR, oudercommissie, ouderpanel of kunnen zij als klassenouder, lid van de kriebelcommissie, decoratiecommissie diverse hand en span diensten verlenen. Elke ouder/verzorger bepaalt zijn of haar mate van betrokkenheid. Om de kwaliteit van het onderwijs te stimuleren verwachten wij van ouders/verzorgers om de betrokkenheid t.a.v. hun kind te activeren door bijvoorbeeld in te gaan op uitnodigingen tot gesprek, het kind te helpen bij het maken van het huiswerk, ondersteunen bij het leren, maken van een planning, voorlezen en belangstelling te tonen in het geboden onderwijs.

2 Door als school initiatieven te nemen in effectieve communicatie met ouders/verzorgers en leerlingen kan de school een situatie creëren waarin de betrokkenheid van ouders/verzorgers op school met betrekking tot de ontwikkeling van hun kind wordt versterkt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen waarvan ouders/verzorgers betrokken zijn bij het onderwijs aan hun kind, de prestaties verbeteren (Epstein 1991; Henderson and Berla 1994; Fan and Chen 2001). PR Meer informatie over onze gesprekkencyclus kunt u vinden op Leraar24. Dit is een online platform voor leraren vol inspirerende video s en artikelen uit de dagelijkse onderwijspraktijk (zie website en Facebook De Maten). Op deze site vindt u een prachtig filmpje over de werkwijze v.w.b. de gesprekkencyclus op onze school. We zijn best trots op deze publicatie! Verwachtingsgesprekken In deze periode staan in de groepen 5 t/m 8 de verwachtingsgesprekken gepland. Tijdens dit gesprek maakt u kennis en spreekt u met de nieuwe leerkracht van uw kind, uw kind neemt deel aan dit gesprek. Dit gesprek heeft als doel de verwachtingen voor dit schooljaar naar elkaar uit te spreken. Wat verwachten wij dit schooljaar van elkaar, wat heeft uw kind nodig, welke hulp kan er thuis worden geboden en welke ondersteuning biedt school? We vinden dat samenwerking en een gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders, leerkracht en kind onlosmakelijk zijn verbonden aan goed onderwijs. U bent immers de ervaringsdeskundige met betrekking tot uw kind. Uw ervaringen en die van uw kind kunnen zeer nuttig zijn voor ons als leerkracht om onze aanpak nog beter af te stemmen op dat wat bij uw kind goed werkt. We denken op deze manier een goede start te maken met deze samenwerking. U heeft inmiddels een uitnodiging en een vragenlijst ontvangen. We willen u vragen om het geplande gesprek voor te bereiden, dit om het gesprek zo effectief en efficiënt mogelijk te houden. Uw kind zal de voorbereiding op school doen. Dag van de leraar Leraren vervullen een speciale rol in het leven van mensen. Ze bereiden je voor op de toekomst, geven je net dat duwtje in de juiste richting. Ze inspireren je keuzes te maken die bepalend zijn voor jouw toekomst. Vrijdag 5 oktober is het de internationale Dag van de Leraar. Leerkrachten zetten zich elke dag weer in om het beste uit leerlingen te halen. Om klassen met leerlingen datgene te leren wat ze ne nodig hebben om zelfstandig te kunnen zijn. Leerkrachten verdienen waardering, het hele jaar door. Door goed opgeleide, gewaardeerde en gemotiveerde leerkrachten, wordt de kwaliteit van het onderwijs steeds beter. Leerkrachten zijn de spil van het onderwijs; daarom verdienen ze het om eens per jaar expliciet in het zonnetje te worden gezet tijdens de Dag van de Leraar. Leerkrachten werken zich uit de naad en zetten fantastische prestaties neer. En daar mogen ze zelf ook best trots op zijn. Juffen bedankt voor jullie geweldige inzet!

3 Studiemiddag 2 oktober (herinnering) We hebben als school een muzieksubsidie ontvangen en dat betekent dat wij de komende jaren het muziekonderwijs een impuls gaan geven. Onder begeleiding van Kaliber Kunstenschool en muziekschool Pianoforte krijgen de leerkrachten en de leerlingen muziekles. Dinsdagmiddag 2 oktober start Kaliber Kunstenschool met de ondersteuning voor de leerkrachten. Deze middag zijn de leerlingen van alle groepen om uur vrij. Doe je best Iedereen hoort erbij! Vandaag, maandag wordt tijdens de weekopening, opnieuw een regel van onze algemene Doe je best regels gepresenteerd. Deze keer staat Iedereen hoort erbij centraal. In de afgelopen weken is in elke groep aandacht besteed aan groepsvorming en hier hoort zeker bij dat bij ons op school iedereen erbij hoort. Het werken met maatjes is hier onder andere een manier voor om te zorgen dat je kwaliteiten van elkaar leert kennen en gebruiken. Iedereen is anders, maar we respecteren elkaar zoals we zijn. In de meeste groepen hangen gemaakte groepsafspraken over hoe we er samen een fijn schooljaar van kunnen maken. Veel plezier dit schooljaar. We doen het samen! Start Christelijke Kinderboekenmaand Door dik en dun De Christelijke Kinderboekenmaand gaat in oktober van start! Het thema is Door dik en dun - Vriendschap vieren. Als je iemand door dik en dun steunt, help je hem of haar in goede en in slechte tijden. Een goede vriendschap is goud waard. De wetenschap dat je altijd bij de ander kan aankloppen, wat er zich ook voordoet of hoe je je ook voelt, maakt vriendschap zo bijzonder. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand staan de Christelijke kinderboeken centraal. Neem gerust een kijkje op voor meer informatie!

4 Kinderboekenweek: 'Kom erbij' Aanstaande woensdag 3 oktober begint de Kinderboekenweek. Dé kans om samen met uw kind te gaan lezen en aandacht te besteden aan leesmotivatie. Het thema van dit jaar is: Kom erbij!. Een mooi thema waarin kinderen op zoek kunnen gaan naar nieuwe boekenvrienden. Is jouw vriend bijvoorbeeld een superheld? Of is jouw vriend een tijger? Het kan allemaal in een kinderboek! Ook op school besteden we aandacht aan de Kinderboekenweek. Op woensdag gaan we de Kinderboekenweek gezamenlijk openen met het lied van Kinderen voor Kinderen. Daarna gaan we een speurtocht doen door de school. De precieze inhoud van deze speurtocht verklappen we nog niet. Groep Elmo en Groep Tommie gaan deze dag 's morgens naar de ReadShop en zullen worden voorgelezen in de winkel. Gedurende week worden er allerlei activiteiten uitgevoerd in degroepen. Op vrijdag 12 oktober wordt de week afgesloten met een echte boekenmarkt op het plein. Bij slecht weer gaan we het speellokaal gebruiken. Voor de groepen 1 t/m 4 zal de boekenmarkt zijn van 11:15 uur tot 11:45 uur. Dan wordt er afgesloten in de klas en zijn de kinderen gewoon om 12 uur vrij. U als ouder bent van harte uitgenodigd om te helpen met het verkopen of ruilen van de boeken. Het maximale bedrag waarvoor de boeken verkocht mogen worden is 2 euro. Voor de groepen 5 t/m 8 zal de boekenmarkt 's middags worden gehouden. Hierbij is geen hulp van ouders nodig. Wilt u thuis kijken of er nog boeken zijn waar niet meer in gelezen wordt? Wellicht kunnen deze dan tijdens de boekenmarkt geruild of verkocht worden. Ook voor de bovenbouw geldt een maximum van 2 euro per boek. De boeken mogen deze vrijdag worden meegegeven. Het is ook handig om zelf een kleedje of laken mee te nemen, zodat je een soort kraampje hebt. Wij hebben zin in een fantastische week vol nieuwe avonturen, het maken van nieuwe boekenvrienden, maar ook in het genieten van elkaar met een goed boek. Veel leesplezier gewenst deze week! In de flyer Kinderboekenweek kunt u de activiteiten van de Bibliotheek lezen! Thema Kleuters (herinnering) Maandag starten we met het thema dieren. Binnen dit thema werken we met de nieuwe methode Kleuterwijzer. Kleuterwijzer werkt vanuit doelen en bij ieder thema worden er meerdere doelen aangeboden, zodat kinderen meer op het eigen niveau kunnen werken. Niet altijd zal uw kind met een prachtige knutsel thuiskomen, omdat een vaardigheid of techniek wordt aangeboden i.p.v. een jufwerkje.

5 Voor rekenen wordt er geoefend met begrippen als: ochtend, middag, avond, straks, even wachten en zo meteen. Ook komen de cijfers en hoeveelheden aan bod. Dat betekent voor groep 1 dat er wordt geoefend met de getallen t/m 10 en voor groep 2 de getallen t/m 20. Aan het eind van het schooljaar verwachten wij dat de kinderen de getallen herkennen, kunnen benoemen en de hoeveelheid eraan kunnen koppelen. De letters aa, p, m, u, s staan in dit thema centraal. We oefenen met het herkennen van de letter in andere woorden, zowel door ze te zien als ze te horen. Voorwerpen waar bovenstaande letters in zitten mogen mee naar school. Knuffeldieren die op school kunnen blijven mogen ook mee naar school, graag voorzien van naam, want de huishoek wordt de praktijk van de dierenarts. Dierendag Op donderdag 4 oktober is het dierendag. Veel kinderen zijn trots op hun (huis)dier en willen deze graag laten zien op school. Daarnaast zijn ook veel kinderen nieuwsgierig naar het huisdier van anderen. Daarom kunt u komende donderdag als ouder/verzorger vanaf uur het (huis)dier komen brengen naar het schoolplein voor een heuse tentoonstelling. Daar kunnen de kinderen de dieren bekijken en wat meer vertellen over hun eigen (huis)dier. Zou u erop toe willen zien dat het veilig en schoon blijft op het plein? Alvast hartelijk dank! Medezeggenschapsraad (MR) Vanavond is de eerste MR vergadering van het nieuwe schooljaar. Tijdens deze vergadering staan o.a. de volgende onderwerpen op de agenda: de kalender voor , de schoolgids, het jaarverslag van MR , AVG en een item van het jaarplan De agenda en de jaarverslagen zijn terug te vinden onder de website Tot de taken van de MR behoren het bevorderen van overleg en openheid in de school, het voeren van overleg met een vertegenwoordiger van het schoolbestuur en informeren van de achterban. Elk onderwerp die de school aan gaat mag in de vergadering aan de orde komen. De MR buigt zich bijvoorbeeld regelmatig over schooljaarplannen,

6 jaarverslagen en dergelijke. Het gaat om het beleid van de school, de uitvoering daarvan in de praktijk en overige algemene onderwerpen. U als ouder kunt via de MR inspraak hebben op het reilen en zeilen van de school. De MR is geen klachtenbureau, maar bij veel klachten kan de MR bezien of de klachten voortkomen uit onduidelijkheid, slecht of geen beleid. De MR kan dan een voorstel doen richting de directie om het beleid te verduidelijken of te ontwikkelen. Zo kunnen wij samen een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de school. Namens de ouderleden van de MR, Dennis Bosch, Jolanda Marsman en Inge Bosklopper. mrdematen@sco-t.nl AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) Zoals u weet is vanaf 25 mei 2018 de AVG wet van kracht. Dit betekent dat we samen attent moeten zijn op het verspreiden van gegevens/foto s e.d. van leerlingen. Wij proberen ons te houden aan de wensen van de ouders of leerlingen wel/niet geplaatst mogen worden in het Infomaatje, website, leerlingenlijst etc. Zou u als ouder wanneer u foto s maakt op school rekening willen houden met deze wet door in ieder geval de foto s niet te plaatsen op Facebook? B.v.d. Klassenouders Wij hechten op De Maten grote waarde aan de samenwerking met ouders. Door de betrokkenheid en inzet van ouders wordt er veel gerealiseerd. Daarom wordt er vanuit school door de leerkracht of klassenouder regelmatig een beroep op u gedaan. De klassenouder neemt dan contact met u op (telefonisch, via de mail of de app). Klassenouders schooljaar Groep Naam klassenouder adres Tommie Carla Timmerman carla_scheffer@hotmail.com Elmo Gerlien Arrindell gerlienarrindell@gmail.com 3 Krista Dalvoorde kdalvoorde@gmail.com 4 Dilek Sen Dilekkaratas22@hotmail.com 5A Vera Laarman vlibbers@hotmail.com 5B Linda Voort linda_kist@hotmail.com 6 Fenanda Hofmeijer fenandahofmeijer@gmail.com 7 Marloes Haanstra leonhaanstra@hotmail.com 8 Aire Junolainen ajunolainen@hotmail.com Typecursussen (herinnering) Zoals elk jaar bieden verschillende instanties weer de mogelijkheid om uw kind blind typen te leren. De cursussen worden aangeboden aan leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Deze cursussen zijn zowel voor op de computer als voor op een typemachine. Mocht u belangstelling hebben? In de hal (flexruimte) liggen verschillende folders en aanmeldingsformulieren. Krentenbaard (Impetigo) Op school heerst Krentenbaard. Impetigo is een oppervlakkige, zeer besmettelijke infectie van de huid. Het wordt veroorzaakt door bacteriën. De infectie doet zich meestal voor in het gezicht rond de neus of mond, maar kan zich ook op andere plaatsen

7 voordoen. De aandoening begint met een blaasje dat met vocht is gevuld. Het blaasje barst open en er ontstaat een honinggele korst. De plekken breiden zich vrij snel uit. Het vocht uit de blaasjes is zeer besmettelijk. Welke maatregelen kun je nemen om verspreiding te voorkomen? - Goede hygiëne: handen wassen met warm water en zeep; - Gemeenschappelijk gebruik van washandjes en handdoeken vermijden; - Niet aan de plekken krabben voorkomt opnieuw besmetting. Infomaatje via de mail U ontvangt iedere week het Infomaatje via de mail. U kunt ons ook mailen infodematen@sco-t.nl Het Infomaatje staat iedere maandag op de website Foto s In dit Infomaatje staan van enkele activiteiten een paar foto s, voor meer foto s verwijzen we u naar Facebook/Klasbord. Agenda 1 oktober Doe je best Iedereen hoort erbij! 1 oktober MR vergadering 1 oktober Start Chr. Kinderboekenmaand Door dik en dun 2 oktober Studiemiddag (alle leerlingen zijn vrij) 3 oktober Start Kinderboekenweek Kom erbij! 4 oktober Dierendag 4 oktober Informatieavond groep 3 5 oktober Dag van de leraar 11 oktober Voorleeswedstrijd 14 oktober Einde Kinderboekenweek Tot slot We wensen u een goede week toe! Met vriendelijke groet, Team De Maten

Plezier in lezen doet lezen!

Plezier in lezen doet lezen! 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven

Nadere informatie

Jaargang september 2018

Jaargang september 2018 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven

Nadere informatie

Jaargang oktober 2017 nr.6

Jaargang oktober 2017 nr.6 De verhalen van deze periode beginnen met Rebekka, die twee kinderen krijgt. Hun verhaal is het verhaal van twee volken die met elkaar botsen, maar uiteindelijk samen verder kunnen. De verhalen zitten

Nadere informatie

Jaargang november 2017 nr.10

Jaargang november 2017 nr.10 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Jaargang oktober 2016 nr.6

Jaargang oktober 2016 nr.6 In de eerste weken van het schooljaar lezen we uit het boek Exodus. Het volk Israël zit vast in Egypte. Ze moeten werken als slaven van de farao. Maar zo kan het niet blijven. God wil dat zijn volk daar

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10 Nr. 3 schooljaar 2018-2019 PBS Kinderboekenweek Informatieavond Parro en oudercommunicatie Herfstvakantie en vrije dagen Aikido als buitenschoolse activiteit Opening speelotheek Coevorden 123tje Home start

Nadere informatie

Jaargang november 2018

Jaargang november 2018 We zijn dit schooljaar begonnen met de verhalen van Mozes en het volk Israël. In deze periode horen we hoe ze aankomen in het beloofde land. Maar in dat land lukt het niet altijd om een gelukkig en goed

Nadere informatie

Jaargang februari 2017 nr.21

Jaargang februari 2017 nr.21 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

PBS les van de week. Toiletten

PBS les van de week. Toiletten 7-09-2018 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 14 september 2018. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die

Nadere informatie

Geachte ouder(s), verzorger(s) Startgesprekken

Geachte ouder(s), verzorger(s) Startgesprekken 3 sep 2018 1 Geachte ouder(s), verzorger(s) Het schooljaar 2018-2019 is van start gegaan. Fijn om alle kinderen en veel ouders weer te mogen begroeten na een periode van rust, zon, vrije tijd en genieten

Nadere informatie

Jaargang oktober 2016 nr.7

Jaargang oktober 2016 nr.7 In de eerste weken van het schooljaar lezen we uit het boek Exodus. Het volk Israël zit vast in Egypte. Ze moeten werken als slaven van de farao. Maar zo kan het niet blijven. God wil dat zijn volk daar

Nadere informatie

Jaargang februari 2019

Jaargang februari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag Over De Veenbrug Jaargang 17, nummer 4 30 september 2016 Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014

KlimtorenNieuws. Maandopening. Kinderboekenweek 2014 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 30-09-2014 Informatieavond en inloop In dit nummer: Informatieavond

Nadere informatie

Kalender Ma. 22 t/m vr. 26 oktober: herfstvakantie Ma. 29 oktober: studiedag, alle kinderen vrij

Kalender Ma. 22 t/m vr. 26 oktober: herfstvakantie Ma. 29 oktober: studiedag, alle kinderen vrij Nr.3 26 september 2018 Kalender Ma. 22 t/m vr. 26 oktober: herfstvakantie Ma. 29 oktober: studiedag, alle kinderen vrij Bijbelverhalen en lied van de maand Week 39 24/09-28/09 Wie kan ons redden? Exodus

Nadere informatie

Jaargang juli 2016

Jaargang juli 2016 Het thema van Kind op maandag is Mooi! De laatste twee weken van het schooljaar vertellen we gelijkenissen van Jezus over het koninkrijk van de hemel. Ik zie meer (Mattheus 3: 31-32, 44,45-46) Jezus vertelt

Nadere informatie

Jaargang maart 2019

Jaargang maart 2019 In de veertigdagen tijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Angst en verdriet hebben niet het laatste woord, God maakt een nieuw begin. Het thema van deze veertigdagentijd is Pak mijn hand.

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4. Baarn, 28 september Aan de ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4. Baarn, 28 september Aan de ouder(s), verzorger(s), Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 4 Baarn, 28 september 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

De school als vijfsterrenrestaurant!

De school als vijfsterrenrestaurant! De school als vijfsterrenrestaurant! Als ouders kies je voor een school die past bij je kind en gezin. Dan kijk je naar een school die de kwaliteit vormgeeft vanuit hun godsdienstige, levensbeschouwelijk

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

In de peiling. Week van de pauzehap Volgende week doen de groepen 3 t/m 8 mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter.

In de peiling. Week van de pauzehap Volgende week doen de groepen 3 t/m 8 mee aan de Week van de Pauzehap, een lesprogramma van Ik eet het beter. In de peiling Nieuwsbrief no. 2 schooljaar: 2018 2019 datum: 21 september 2018 Agenda 24-28 september : Week van de pauzehap 25 september : Informatieavond groep 8 Aanvang: 19.00 uur 05 oktober : Peiling

Nadere informatie

Jaargang januari 2019

Jaargang januari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

nieuwsbrief oktober door dik en dun

nieuwsbrief oktober door dik en dun nieuwsbrief oktober Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de nieuwsbrief van de maand oktober. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website. Muziekhuis Oudewater heeft 3 keer muzieklessen

Nadere informatie

Jaargang februari 2018 nr.20

Jaargang februari 2018 nr.20 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Jaargang september 2017 nr.4

Jaargang september 2017 nr.4 De verhalen van deze periode beginnen met Rebekka, die twee kinderen krijgt. Hun verhaal is het verhaal van twee volken die met elkaar botsen, maar uiteindelijk samen verder kunnen. De verhalen zitten

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS Rheezerveen

Nieuwsbrief CBS Rheezerveen Nieuwsbrief CBS Rheezerveen Datum: 28 september 18 Jaargang 13 Nummer 05 Agenda Woensdag 3 oktober Ouders Leerlingen vrij i.v.m. studiedag Chrono Donderdag 4 oktober Leerlingen Dierendag op school Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Jaargang januari 2017 nr.20

Jaargang januari 2017 nr.20 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig

INFO. Jaargang 24, Nummer 1, Maandag 04 september Eerste schooldag. Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig INFO Jaargang 24, Nummer 1, 5-9-2017 Maandag 04 september Eerste schooldag Dinsdag 05 september Woensdag 06 september Donderdag 07 september Directie aanwezig Vrijdag 08 september Maandag 11 september

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen

Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen Vrijdag 8 jan. 2016 Jaargang 12 nr. 12 In deze Link: - Beste wensen - Ouderpanel - Open school Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen Bijlagen: - Uitnodiging informatieavond - Uitnodiging open schoolmoment -

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10 Nr. 4 schooljaar 2018-2019 PBS Edukans Verslag inspectiebezoek dinsdag 9 oktober Informatieavond Parro en communicatie Herfstvakantie en vrije dagen Juf Emma stelt zich voor Kind op maandag Periode-overzicht

Nadere informatie

Jaargang september 2017 nr.3

Jaargang september 2017 nr.3 De verhalen van deze periode beginnen met Rebekka, die twee kinderen krijgt. Hun verhaal is het verhaal van twee volken die met elkaar botsen, maar uiteindelijk samen verder kunnen. De verhalen zitten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018

Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018 Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018 Inhoud: Afscheid juf Sonja Nieuwe kinderen Versiering school Kinderboekenweek Nieuws van Kind & Co Herhaling open scholen route Aanwezigheid directie Belangrijke data:

Nadere informatie

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe!

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe! Hoop voor 2018 Laten we hopen op een mooi jaar, met tolerantie,.., begrip voor elkaar. Een kind wat beschermd wordt, waar het ook leeft. Dat is wat de wereld nodig heeft. Maakt niet uit van wat voor geloof

Nadere informatie

Jaargang januari 2019

Jaargang januari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, Allemaal een ontzettend fijn schooljaar gewenst! Daar beginnen

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. 3 t/ 14 okt Kinderboekenweek. Tijden. Fietscontrole. Studiedag - alle leerlingen vrij Kindgesprekken

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. 3 t/ 14 okt Kinderboekenweek. Tijden. Fietscontrole. Studiedag - alle leerlingen vrij Kindgesprekken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Deze maand 3 t/ 14 okt Kinderboekenweek In deze uitgave Tijden Ma 8 okt Ma 15 okt Wo 17 okt Do 18 okt Studiedag - alle leerlingen vrij Kindgesprekken Fietscontrole Kindgesprekken

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L Vrijdag 1 juli 2016 Nummer 11 Vanuit de directie Nog een weekje en dan kunnen wij gaan genieten van de zomervakantie. Groep 8 is druk bezig met het oefenen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 05-10-2016 nummer 5 Agenda do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek 17-21 oktober Herfstvakantie ma 24 oktober Studiedag (kinderen de hele dag vrij)

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Jaargang maart 2018 nr.25

Jaargang maart 2018 nr.25 In de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen mag mee naar dat feest: jong en oud, rijk en arm, succesvol en minder succesvol. Jezus pakt mensen bij de hand. Het dochtertje

Nadere informatie

Week 39 24/09-28/09. Wie kan ons redden?

Week 39 24/09-28/09. Wie kan ons redden? Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 3 Baarn, 14 september 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2016

Nieuwsbrief Oktober 2016 Beste ouders, Het eind van de maand, dus weer een verse nieuwsbrief. De afgelopen maand hebben we elkaar al een aantal keren ontmoet en ook voor oktober staan er weer activiteiten op de rol waarbij u van

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

CBS De Paadwizer. Belangrijke data: Van de directie. Nieuwsbrief nr. 2 oktober oktober Ouderpanel 19.

CBS De Paadwizer. Belangrijke data: Van de directie. Nieuwsbrief nr. 2 oktober oktober Ouderpanel 19. Nieuwsbrief 18-19 nr. 2 oktober 2018 CBS De Paadwizer Willem Kroezestraat 6-B 8434 NN Waskemeer Tel: 0516-421075 Mail: cbsdepaadwizer@tjongerwerven.nl Van de directie Kom erbij! Het thema van de kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 2. Baarn, 31 augustus Aan de ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 2. Baarn, 31 augustus Aan de ouder(s), verzorger(s), Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 2 Baarn, 31 augustus 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief 19 23 mei 2017 Schoolagenda Ma 22 mei- vrij16 juni Ma 29 mei-do 1 juni Ma 5 vrij 9 juni Vrij 16 juni Projectweken, thema Sprookjes Avondvierdaagse Pinkstervakantie Schoolfeest (later meer info)

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 8 nummer september 2016

t Omlopertje jaargang 8 nummer september 2016 t Omlopertje jaargang 8 nummer 26 26 september 2016 Kind op Maandag Hoe nu verder? Exodus 14,16,17 De farao gaat achter de Israëlieten aan. Ze komen bij de rode zee; hoe moet het nu verder? God wijst de

Nadere informatie

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin.

24 september Vanaf de Oranjeschool van harte gefeliciteerd met jullie kleine wonder, we wensen jullie Gods zegen voor jullie prachtige gezin. Nieuwsbrief 2 24 september 2018 In en om school Vanaf de eerste dag na de vakantie was het al spannend, de baby van meester Henk Jan en Lilian kon elk moment geboren worden. Maar er gingen dagen voorbij

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Nieuwsbrief c.b.s. de Bron oktober 2018

Nieuwsbrief c.b.s. de Bron oktober 2018 Nieuwsbrief c.b.s. de Bron oktober 2018 Nieuwe leerlingen: Wij vinden het fijn dat wij Jesse Bijstra, Jelte Hollander, Mylan Bouma, Rens Westra en Jasmijn van Buren in de maand oktober welkom mogen heten

Nadere informatie

AGENDA. Kinderraad uur Ouderraadvergadering uur

AGENDA. Kinderraad uur Ouderraadvergadering uur Schooljaar 2018-2019 Datum: 19-04-2019 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl Maandag 22 april tm vrijdag 3 mei Maandag 6 mei Woensdag 8 mei Maandag 13 mei Woensdag 15 mei Donderdag

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10

Wegwijzertje. Website:  Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Wegwijzertje Geachte ouders, Aanstaande woensdag hebben we als team een cursus-/vergaderdag.

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 De nieuwsbrief wordt voortaan digitaal

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 W44 Nacontrole hoofdluis 02-11 Tafeltjesmiddag 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8

Nadere informatie

Onderstaand treft u een aantal vragen aan met vier mogelijkheden ter beantwoording.

Onderstaand treft u een aantal vragen aan met vier mogelijkheden ter beantwoording. Kerkrade, maart 2015 Geachte ouder/verzorger, Wij willen voor onze school nieuwe beleidslijnen uitstippelen. Hieraan liggen onze gedachtes m.b.t. de ontwikkeling van de Doorkijk in de loop van de jaren

Nadere informatie

Nr.4 15 september 2016 schooljaar

Nr.4 15 september 2016 schooljaar Nr.4 15 september 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Hulpouders Schoolfruitproject

Hulpouders Schoolfruitproject R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Proost de Beaufortstraat 45 6231 EB MEERSSEN Telefoon 043 3642813 info.hwagveld@innovo.nl Dinsdag 11 april 2017 Beste ouders, Ook dit jaar heeft onze school weer gebruik

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 712 21-09-2017 Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste ouders/verzorgers, De eerste schoolweek van 2018-2019 zit er weer op. We zijn goed gestart in de groepen met een toost op het nieuwe schooljaar en we hebben er heel veel

Nadere informatie

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN!

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! (Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 23-09-2019) SCHOOLKALENDER Klik hier voor de kalender op de website Geachte ouders, verzorgers, GOED GEDAAN! In het vorige Praatpaaltje hebben we u het een en ander

Nadere informatie

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 Groep 3/4 Groep 5/6 2 3 Start kinderboeken week Groep 8 4 5 Koffie-uurtje 8.45-9.45 uur Dag van de leraar 6 7 8 Studiedag voor het team, alle

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3

Wegwijzertje. Website:  Mail: 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, In één van de vorige nieuwsbrieven hebben we onze

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen

Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen Tijdens het voorbereiden van het jaarthema 2017-2018 kwam ik het volgende verhaal tegen: Elke avond luister ik onder het eten naar het journaal van mijn vrouw.

Nadere informatie

K.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

K.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl K.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, De maand februari staat alweer bijna voor de deur. De eerste

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief

Obs t Montferland Nieuwsbrief Obs t Montferland Nieuwsbrief December 2017 Uitdagend onderwijs met een sterke basis AGENDA Maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 11 12 Staking leerkrachten 18 19 20 Kerst in het Barghse Huus 13 14

Nadere informatie

Jaargang juni 2017 nr.35

Jaargang juni 2017 nr.35 Veertig dagen na zijn opstanding is Jezus naar de hemel gegaan. Zijn leerlingen hebben hun meester niet meer in hun midden. Maar ze hebben nog wel zijn woorden, ze weten nog hoe hij liet zien dat Gods

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

NIEUWS UIT SCHOOL. Cb De Zwaluw Zandpolstraat AK Zandpol tel:

NIEUWS UIT SCHOOL. Cb De Zwaluw Zandpolstraat AK Zandpol tel: Cb De Zwaluw Zandpolstraat 9 7764 AK Zandpol tel: 0591-552655 zwaluw@viviani.nl www.cbdezwaluw.nl Beste ouders, In deze nieuwsbrief, informeren we u over zaken over school, het onderwijs en de leerlingen.

Nadere informatie

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Ouderkamer leren lezen door meester Ron > Kinderboekenmarkt > Ouderkamer bezoek burgemeester en

Nadere informatie

Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 11 nr. 4 Agenda

Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen jaargang 11 nr. 4 Agenda Nieuwsbrief van CBS Rheezerveen 23-09-2016 jaargang 11 nr. 4 Agenda 26 t/m 30 september Alle groepen Week van de pauzehap 26 september Alle groepen Muziekles van Michelle (muziekimpuls) 30 september Alle

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Het schoolteam van de CBS Dr. Picardtschool heet alle leerlingen, ouders en betrokkenen bij de school weer van harte welkom.

Het schoolteam van de CBS Dr. Picardtschool heet alle leerlingen, ouders en betrokkenen bij de school weer van harte welkom. Nr. extra start schooljaar schooljaar 2018-2019 Eerste schooldag start met FIERS fit Vakantiefoto`s en informatie eerste weken schooljaar Gouden weken en PBS Startactiviteit oudercommissie Nieuws van juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Agenda Februari Vr 23 Ma 26 Ma 5 Wo 14 Vr 16 Di 20 Do 22 Do 29 Vr 30 Di 3 Wo 4 Start voorjaarsvakantie Gr. 1-4 12.00u. Gr. 5-8 15.30u. Voorjaarsvakantie t/m vrijdag 2 maart Maart Eerste schooldag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de negende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. 2016 2017 Inmiddels zijn wij met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

24-28 september Schoolontwikkelingen

24-28 september Schoolontwikkelingen 24-28 september 2018 Schoolontwikkelingen Afgelopen woensdag hebben we een interessante studiedag gehad. De eerste klassen hebben al gewerkt volgens de VTS methode en ook de lessen met de Beebot en Ozobot

Nadere informatie