Bent u het afdekken van uw ruwvoer ook zo zat? Met het Silage Safe afdeksysteem bent u verlost van het arbeidsintensieve afdekken van uw ruwvoer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bent u het afdekken van uw ruwvoer ook zo zat? Met het Silage Safe afdeksysteem bent u verlost van het arbeidsintensieve afdekken van uw ruwvoer"

Transcriptie

1 Bent u het afdekken van uw ruwvoer ook zo zat? Met het Silage Safe afdeksysteem bent u verlost van het arbeidsintensieve afdekken van uw ruwvoer Hoe dekt u uw ruwvoer af? Wellicht maakt u gebruik van zand/grond, banden of slurven. Dan weet u dat het afdekken en openen van uw kuil een fysiek zwaar en arbeidsintensief werk kan zijn wat veel tijd kost. In dit artikel leest u meer over het innovatieve afdeksysteem Silage Safe en de voordelen van dit systeem zoals een tijdsbesparing van maar liefst 80% ten opzichte van traditionele methodes. Het arbeidsintensieve openen en afdekken van uw kuil in weer en wind behoort met de introductie van het Silage Safe afdeksysteem tot het verleden. Goed afdekken van groot belang: de cijfers De wijze van afdekken van uw ruwvoer is van grote invloed op de kwaliteit van het ruwvoer en hiermee vanzelfsprekend ook op de melkproductie. Tussen het inkuilen en het voerhek kan maar liefst 5% aan ruwvoerverlies ontstaan blijkt uit de KringloopWijzer. Uit analyses van MBS Beton met behulp van infraroodopnames blijft dat 20% van de kuilen meer dan 6% verlies oploopt. Slechts 10% van de geanalyseerde kuilen blijkt een topkuil te zijn met minder dan een 0,5% verlies als gevolg van broei. Als u op een bedrijf met 100 melkkoeien 2% broeiverlies weet te voorkomen door beter kuilmanagement en een optimale voeropslag bespaart u 20,- per dag, 7.300,- op jaarbasis. Luchtdicht afdekken in de praktijk Het luchtdicht afdekken op een snelle en efficiënte manier speelt een belangrijke rol in het beperken van ruwvoerverliezen als gevolg van broei en draagt zo bij aan kostenbesparing. Het Silage Safe afdeksysteem kan u hierbij helpen. Het Silage Safe afdeksysteem is in aanschaf een stuk goedkoper dan automatische afdeksystemen. Het systeem bestaat uit kunststofdoeken van twee meter breed, geperforeerde pvc-buizen, stalen buizen en spanbanden. Ruwvoer afdekken met het Silage Safe afdeksysteem Hieronder ziet u drie detailtekeningen van het afdeksysteem. In de eerste tekening ziet u de twee stalen buizen die zich in de zoom van het kunststofdoek bevinden en onderling zijn verbonden door twee spanbanden en trekogen per doek. Deze verbinding zorgt voor de trekspanning op uw ruwvoer. In de tweede tekening ziet u de geperforeerde pvc-buis.

2 Deze pvc-buis met een doorsnee van 25 mm dient als drain voor het afvoeren van het regenwater en voorkomt dat het water uw kuil in kan lopen. Tevens ziet u hier dat de overlap tussen de doeken tien cm bedraagt. In de derde detailtekening ziet u het kunststofdoek tussen de sleufsilowand, het landbouwplastic en het ruwvoer geklemd. Hier is ook de pvc-buis zichtbaar die dient als drain voor het afvoeren van het regenwater. Detailtekeningen Het afdekken van uw kuil bij harde wind levert geen problemen meer op wanneer u gebruikmaakt van de handige wandfolieklemmen. Deze wandfolieklemmen zijn ideaal voor het vastzetten van het landbouwplastic en het kunststofdoek tijdens het in- en uitkuilen. Wandfolieklem De voordelen Het Silage Safe afdeksysteem biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van het gebruik van zand/grond, banden en andere traditionele methodes voor het vastleggen van het landbouwplastic over uw ruwvoer. Arbeidsbesparend Na het inkuilen dekt u uw ruwvoer gemakkelijk af zonder grote fysieke inspanning. Ook het openen van uw kuil gaat een stuk gemakkelijker. Bovendien heeft u gedurende vorstperiodes geen last meer van vastgevroren zandzakken en grond. Het gebruiksgemak blijkt voor veel Silage Safe gebruikers de voornaamste reden om het Silage Safe afdeksysteem aan te schaffen, zo ook voor de Belgische melkveehouder dhr. Renard. Autobanden en zandslurven zorgden voor veel en omslachtig werk. Naarmate de sleufsilo groter wordt, is het Silage Safe afdeksysteem een goede oplossing. Ook dhr. Stellingwerf uit Lelystad ervaart dat het afdekken met het silage Safe afdeksysteem een stuk minder arbeidsintensief is dan het afdekken met banden zoals hij gewend was. Het is lichter en makkelijker.

3 Ruwvoerkwaliteit Nog belangrijker dan het arbeidsgemak is de kwaliteit van het ruwvoer. Door het optimaal luchtdicht afsluiten door de druk op de kuil middels de spanbanden wordt deze optimaal geconserveerd. Volgens melkveehouder dhr. Renard is de kwaliteit van het ruwvoer dan ook uitstekend. Ideaal voor lasagnekuilen Het afdekken van lasagnekuilen met het Silage Safe afdeksysteem is zeer eenvoudig. Na de eerste snede kunt u de lasagnekuil snel en gemakkelijk dichtmaken en weer moeiteloos openen om de tweede snede in te brengen. Met het Silage Safe afdeksysteem is het mogelijk om gelijkmatig over de gehele lengte van de kuil vlak in te kuilen waardoor een zeer homogene lasagnekuil ontstaat. Ook wanneer de kuil niet boven de sleufsilowanden uitkomt, blijft er geen water op de kuil liggen. Het water loopt perfect weg via de daarvoor bestemde buizen. Beschermd tegen ongedierte Het Silage Safe afdeksysteem biedt uitstekende bescherming tegen ongedierte. In de omgeving van het melkveebedrijf van dhr. Renard heeft men veel last van kraaien en kauwen. Zodra deze vogels een stukje plastic op de silo zien, gaan ze er met z n allen op pikken en maken zo gaatjes in het plastic wat tot verliezen leidt. Met het Silage Safe afdeksysteem is het plastic volledig beschermd tegen vogels, licht dhr. Renard toe. Afwatering Uniek aan het Silage Safe afdeksysteem is de uitstekende afwatering waardoor water onmogelijk de kuil in kan lopen. Melkveehouder dhr. Lambrecht is zeer tevreden over de afwateringsmethode. Ik zie dat het water makkelijk zijn weg vindt door de geperforeerde buizen onderaan. Tijdens het regenen zie je al direct dat het water wegloopt via de geperforeerde buizen. Dhr. Lambrecht voegt toe dat het voor de afwatering wel van belang is dat de kuil perfect rond ligt. Op deze manier krijgt het water niet de kans om ergens in te sijpelen maar gaat het direct naar de kant. Net erf Met het Silage Safe afdeksysteem werkt u netjes. Wanneer u uitkuilt, kunt u de overbodige stroken gemakkelijk wegnemen en binnen neerleggen. Bovendien oogt een sleufsilo die afgedekt is met het Silage Safe afdeksysteem netter dan een sleufsilo die afgedekt is met zandslurven en banden. Tot slot is het gebruik van het Silage Safe afdeksysteem duurzamer dan het gebruik van bijvoorbeeld autobanden.

4 Eenvoudig in gebruik Onderstaand wordt in zes stappen het gebruik van het Silage Safe afdeksysteem uitgelegd. 1. U legt aan beide zijden van uw ruwvoer het groene geweven kunststofdoek over de sleufsilowanden heen. 2. U verbindt de geperforeerde pvc-buizen ten behoeve van de afwatering door deze in elkaar te schuiven. 3. U legt aan beide zijden van uw ruwvoer het landbouwplastic over het groene doek. 4. Na het inkuilen trekt u de kunststofdoeken over uw ruwvoer. 5. Vervolgens verbindt u de trekogen met de spanbanden. 6. Tot slot kunt u de kunststofdoeken naar elkaar toe trekken door middel van de spanbanden tot de kunststofdoeken strak liggen.

5 Optimaal kuilmanagement Bij het beperken van ruwvoerverliezen is niet enkel een juiste methode van afdekken van het ruwvoer van belang. Het begint al met de ligging van de kuil. Sleufsilo s met de uitkuilopening op het noorden zijn het minst gevoelig voor broei. De warmte van de zon en de inwerking van regen en wind op de geopende kuil vormen namelijk risicofactoren. Ten tweede zijn de afmetingen van de kuilplaats belangrijk. In de praktijk hangt de ideale afmeting sterk af van de wijze van uitkuilen. Als u met een scherp mes werkt, duurt het ongeveer vijf dagen voordat broei begint. Werkt u met een kuilhapper die het gras lostrekt, dan is er al binnen één à twee dagen een verhoogde kans op broei en is een hoge voersnelheid dus noodzakelijk. MBS Beton adviseert een kuilafmeting waarbij de veehouder drie à vier keer per week de gehele breedte uitkuilt. Voor een voer(meng)wagen met frees is de optimale kuil dus hoger en breder dan voor een kuilhapper. Ten derde is het aanrijden van de kuil van groot belang. Bij graskuilen ligt de oorzaak van broei in vrijwel alle gevallen bij het inkuilen. Er is vaak sprake van een wisselwerking tussen het drogestofgehalte, maaitijdstip en het aanrijden van de kuil. Vooral bij droog, stengelig materiaal kost het meer tijd om de kuil goed aan te rijden. De praktijk wijst uit dat de shovel op de kuilbult vaak de beperkende factor is bij het inkuilen. Als de aanvoer van gras/mais te vlot verloopt en de manoeuvreerruimte krap is, krijgt de man op de kuil te weinig tijd om de kuil goed aan te rijden. Goed overleg met de loonwerker is hierin een bepalende factor. Tot slot is de manier van uitkuilen belangrijk om broei te voorkomen. Bij maiskuilen is het uitkuilen in twee derde van de gevallen de oorzaak van verliezen blijkt uit analyses van MBS Beton. Vaak is de voersnelheid niet optimaal of wordt het snijvlak te veel losgewoeld. Hierdoor komt er teveel zuurstof in de kuil. Neem vrijblijvend een kijkje bij een collega-melkveehouder bij u in de buurt Bent u op zoek naar meer arbeidsgemak bij het afdekken van uw ruwvoer en wilt u ruwvoerverliezen beperken om zo de melkproductie te verhogen, dan is het Silage Safe afdeksysteem voor u het ideale hulpmiddel. Wilt u vrijblijvend meer informatie of eens een kijkje nemen bij een melkveehouder bij u in de buurt die reeds gebruikmaakt van het innovatieve afdeksysteem, neem dan contact op met één van de agrarische adviseurs van MBS Beton. We helpen u graag verder. MBS Beton Energieweg ET Soest T E info@mbsbeton.nl Agrarisch adviseur Zuid-Nederland: Ger Verschuuren, Agrarisch adviseur Noord-Nederland: Arend Veijer, Meer informatie: +

DÉ SPECIALIST IN AFDEKSYSTEMEN

DÉ SPECIALIST IN AFDEKSYSTEMEN DÉ SPECIALIST IN AFDEKSYSTEMEN SNEL EN GEMAKKELIJK AFDEKKEN IDEAAL VOOR LASAGNEKUILEN OPTIMALE KWALITEIT RUWVOER 1 MACHINE VOOR MEERDERE SILO S AFLEGBARE ROL FISCAAL VOORDEEL VIA MIA/VAMIL PORTAALSYSTEEM

Nadere informatie

Grasland Klas 1. Inkuilen

Grasland Klas 1. Inkuilen Grasland Klas 1 Inkuilen Voederwinning Tijdstip van maaien 1) Vragen bij video Juiste tijdstip van maaien. a. Waar hangt het maaimoment van af? Noem er drie. b. Bij hoeveel kg DS/ha wil je oogsten. c.

Nadere informatie

Meer melk uit uw ruwvoer. Conserveringsmiddelen en broeiremmers

Meer melk uit uw ruwvoer. Conserveringsmiddelen en broeiremmers Meer melk uit uw ruwvoer Conserveringsmiddelen en broeiremmers > betere ruwvoerkwaliteit > smakelijk ruwvoer > hogere opname > lagere voerkosten Ecosyl: meer melk uit uw ruwvoer Op melkveebedrijven blijft

Nadere informatie

Inkuilmanagement. Vragen Verliezen bij ruwvoerwinning Oogst Inkuilen Uitkuilen

Inkuilmanagement. Vragen Verliezen bij ruwvoerwinning Oogst Inkuilen Uitkuilen Inkuilmanagement Even Voorstellen Arjan Geerets Melkveebedrijf met 140 koeien In juli 2015 afgestudeerd Dier- en Veehouderij op de HAS Laatste 20 weken studie: onderzoek naar mineralenmanagement in de

Nadere informatie

Kuilvoer voor schapen

Kuilvoer voor schapen Geachte relatie, Een nieuw jaar, een nieuwe nieuwsbrief. Een strenge winter lijkt nu nog ver weg. Voor het land en het ongedierte zou een strenge vorst wel goed zijn, maar we moeten maar afwachten wat

Nadere informatie

Van maaien..tot inkuilen

Van maaien..tot inkuilen Van maaien..tot inkuilen Tijdstip van maaien Weersverwachtingen Voldoende RE in het gras 15 a 16% RE in basisrantsoen Meer maïs in het rantsoen hoger RE-gehalte in gras Voldoende suiker in het gras Minimaal

Nadere informatie

DOSSIER Kuilen en kuilafdekmiddelen BASISREGELS BIJ HET INKUILEN

DOSSIER Kuilen en kuilafdekmiddelen BASISREGELS BIJ HET INKUILEN DOSSIER Kuilen en kuilafdekmiddelen CASE IH BASISREGELS BIJ HET INKUILEN Iedere veehouder wil het beste voer voor zijn dieren. Eerste vereiste is dat er kwaliteit in de kuil gaat. Tweede vereiste is dat

Nadere informatie

Den Boer Beton. Assortiment Den Boer Beton voor de agrosector

Den Boer Beton. Assortiment Den Boer Beton voor de agrosector Den Boer Beton Den Boer Beton is een flexibele en marktgerichte organisatie en decennia een begrip onder professionals in de agrarische sector. Kwaliteit, innovatie én duurzaamheid staan bij Den Boer Beton

Nadere informatie

INKUILMANAGEMENT GRAS

INKUILMANAGEMENT GRAS INKUILMANAGEMENT GRAS iperen.com GEZOND RUWVOER Iedere boer weet dat goed en gezond ruwvoer belangrijk is voor probleemloos melken en een goede melkproductie. Ruwvoer afkomstig van 5 tot 1 hectare gras-

Nadere informatie

INKUILMANAGEMENT GRAS

INKUILMANAGEMENT GRAS INKUILMANAGEMENT GRAS IN-/UITKUILMANAGEMENT BETER RUWVOER GEZOND MELKVEE MEER MELK GEZOND RUWVOER Iedere boer weet dat goed en gezond ruwvoer belangrijk is voor probleemloos melken en een goede melkproductie.

Nadere informatie

MBS Beton úw keerwandspecialist

MBS Beton úw keerwandspecialist Agrarisch MBS Beton úw keerwandspecialist www.mbsbeton.nl Voorkom ruwvoerverlies, kies voor het totaalconcept van MBS Beton. Meer informatie op pagina 21-23. Inhoudsopgave MBS Beton 3 MBS-groep 4 L-keerwanden

Nadere informatie

INKUILMANAGEMENT MAÏS

INKUILMANAGEMENT MAÏS INKUILMANAGEMENT MAÏS iperen.com GEZOND RUWVOER Iedere boer weet dat goed en gezond ruwvoer belangrijk is voor probleemloos melken en een goede melkproductie. Ruwvoer afkomstig van 50 tot 100 hectare gras-

Nadere informatie

INKUILMANAGEMENT MAÏS

INKUILMANAGEMENT MAÏS INKUILMANAGEMENT MAÏS iperen.com GEZOND RUWVOER Iedere boer weet dat goed en gezond ruwvoer belangrijk is voor probleemloos melken en een goede melkproductie. Ruwvoer afkomstig van 50 tot 100 hectare gras-

Nadere informatie

Kuilhapper Silo Cut. Soepele snede - Scherp resultaat KWALITEIT MADE IN AUSTRIA

Kuilhapper Silo Cut. Soepele snede - Scherp resultaat KWALITEIT MADE IN AUSTRIA Kuilhapper Silo Cut Soepele snede - Scherp resultaat KWALITEIT MADE IN AUSTRIA Vooral bij vezelige grassilage gaat vaak wat fout. Door het binnendringen van lucht via het snijvlak winnen aerobe organisme,

Nadere informatie

Maatregelen matrix. Impressie gebied / bedrijven

Maatregelen matrix. Impressie gebied / bedrijven Maatregelen matrix Een groot deel van de veehouders in Midden Delfland is door Broos Water bezocht voor een erfscan. Op basis van deze erfscan heeft iedere veehouder een informatierapport ontvangen. Een

Nadere informatie

Checklist Erfafspoeling <versie 10, 090916>

Checklist Erfafspoeling <versie 10, 090916> Checklist Erfafspoeling Op veehouderijbedrijven kan hemelwater op het verharde erf verontreinigd raken door contact met onder andere voer, voerresten, perssappen, percolaat en mest.

Nadere informatie

Snijmaïs oogsten 1971. Inkuilmanagement. Wat komt aan de orde? Welke verliezen bij inkuilen, bewaring en voeren

Snijmaïs oogsten 1971. Inkuilmanagement. Wat komt aan de orde? Welke verliezen bij inkuilen, bewaring en voeren Inkuilmanagement Betere snijmaïs voeren door minder verliezen Snijmaïs oogsten 1971 Herman van Schooten Maïschallenge bijeenkomst 4 september 2012 De normale oogsttijd valt van 20 september tot 20 oktober

Nadere informatie

De drie grootste innovaties voor uw erf

De drie grootste innovaties voor uw erf Waarom de Bosch Beton sleufsilowanden? Ons familiebedrijf levert al meer dan 40 jaar producten van uitzonderlijke kwaliteit. De drie grootste innovaties voor uw erf Nieuwe en innovatieve producten voor

Nadere informatie

MBS Beton úw keerwandspecialist

MBS Beton úw keerwandspecialist Agrarisch MBS Beton úw keerwandspecialist www.mbsbeton.nl Voorkom ruwvoerverlies, kies voor het totaalconcept van MBS Beton. Meer informatie op pagina 21-23. Inhoudsopgave MBS Beton 3 MBS groep 4 L-keerwanden

Nadere informatie

Vochtrijke Voeders van levering tot aan het voerhek. Informatie over het bewaren en voeren van vochtrijke voeders

Vochtrijke Voeders van levering tot aan het voerhek. Informatie over het bewaren en voeren van vochtrijke voeders Vochtrijke Voeders van levering tot aan het voerhek Informatie over het bewaren en voeren van vochtrijke voeders Voorwoord Vochtrijke voeders zijn een aantrekkelijke en waardevolle aanvulling voor het

Nadere informatie

Bamboe verbindingen. Een analyse van mogelijke verbindingen met bamboe op basis van kracht opname, sterktes, zwaktes en oplossingen

Bamboe verbindingen. Een analyse van mogelijke verbindingen met bamboe op basis van kracht opname, sterktes, zwaktes en oplossingen Bamboe verbindingen Een analyse van mogelijke verbindingen met bamboe op basis van kracht opname, sterktes, zwaktes en oplossingen Bamboe verbindingen maken Bamboe is rond. Dit zorgt voor een hoop uitdagingen

Nadere informatie

Van goed ruwvoer uw topprioriteit maken

Van goed ruwvoer uw topprioriteit maken Voorjaarsspecial Voor consequent beter kuilvoer Van goed ruwvoer uw topprioriteit maken Facebook.com/Koelekuilenactie www.ecosyl.nl www.ecosyl.com 2 mening Anders nl: ijkheid van il vergroten het uitkuilen/

Nadere informatie

Bewaarbaarheid van de kuil. Blgg

Bewaarbaarheid van de kuil. Blgg Bewaarbaarheid van de kuil Blgg Inhoud Kengetallen gemiddeld bedrijf Conservering Belang ds bij conservering Verloop conservering Ontstaan van broei Nieuw kengetal broeigevoeligheid Voorbeelden broei Maatregelen

Nadere informatie

Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer. Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer

Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer. Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer Januari 2013 Meten van voerefficiëntie voor betere benutting eigen ruwvoer Herman van Schooten (WUR-LR) Hans Dirksen (DMS) Januari 2013 Inleiding

Nadere informatie

joy gardens uitgebreide leginstructies

joy gardens uitgebreide leginstructies joy gardens uitgebreide leginstructies Joy Gardens is een turn-key systeem, wereldwijd geïnstalleerd met de Joy filosofie: Alleen met een perfecte installatie zul je het meest van jouw Joy gras genieten.

Nadere informatie

GEZONDE BODEM, GEZOND VOEDSEL, GEZONDE MENSEN... Bokashi voor professionals

GEZONDE BODEM, GEZOND VOEDSEL, GEZONDE MENSEN... Bokashi voor professionals GEZONDE BODEM, GEZOND VOEDSEL, GEZONDE MENSEN... Bokashi voor professionals WAT IS BOKASHI? Bokashi is het Japanse woord voor gefermenteerd organisch materiaal. Met Bokashi kun je organisch restmateriaal

Nadere informatie

Inkuilmanagement. dé specialist voor land- en tuinbouw

Inkuilmanagement. dé specialist voor land- en tuinbouw Inkuilen 2 e snede Inkuilmanagement Inkuilmanagement t.b.v. het voorkomen van broei en het verbeteren van de rantsoenefficiëntie. Ruwvoer is droog broei Ruwvoer heeft minder eiwit en meer suiker meer broei

Nadere informatie

Grasland Klas 1. Inkuilen

Grasland Klas 1. Inkuilen Grasland Klas 1 Inkuilen Inhoud Hoofdstuk 1: Van maaien tot wiersen... 3 1.1: Het maaimoment... 3 1.2: Kneuzen en het suikergehalte van kuil... 6 1.3: Veldverliezen... 7 1.4: Maaihoogte... 7 1.5: Ruw As...

Nadere informatie

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN Welke verpakkingsmethode u kiest, hangt af van de aard en het formaat van het werk, van het budget, enz. De materialen die u gebruikt, moeten chemisch inert zijn.

Nadere informatie

d. Bereken nu of er een tekort of een overschot aan ruwvoer is. Vul hiervoor de onderste tabel in.

d. Bereken nu of er een tekort of een overschot aan ruwvoer is. Vul hiervoor de onderste tabel in. Opdracht ruwvoerbalans 1) Maak een ruwvoerbalans a. Bepaal met de onderstaande tabel wat de inhoud van de kuilen is en vul de bovenste tabel in. - Kuil 1: Kuilgras (40% DS)in sleufsilo zonder gronddek

Nadere informatie

Juiste bepaling van kuildichtheden t.b.v. voorraadberekening voor BEX en BEP Samenvatting van het onderzoek

Juiste bepaling van kuildichtheden t.b.v. voorraadberekening voor BEX en BEP Samenvatting van het onderzoek Juiste bepaling van kuildichtheden t.b.v. voorraadberekening voor BEX en BEP Samenvatting van het onderzoek Herman van Schooten, Wageningen UR Livestock Research Gerard Abbink, BlggAgroXpertus December

Nadere informatie

De slimme oplossing voor het afdekken van kuilvoer

De slimme oplossing voor het afdekken van kuilvoer WHEN EXCELLENCE MATTERS De slimme oplossing voor het afdekken van kuilvoer HYTIDOUBLE SILOFOLIES PERFORMANCE + VEREENVOUDIGD UITROLSYSTEEM hytidouble.com 02 PERFORMANCE + Ontdek de slimme combinatie van

Nadere informatie

Ontdek de innovatieve LA-keerwand

Ontdek de innovatieve LA-keerwand Waarom de Bosch Beton keerwanden? Ons familiebedrijf levert al meer dan 40 jaar producten van uitzonderlijke kwaliteit. Ontdek de innovatieve LA-keerwand Een nieuw en innovatief product. In deze LA-keerwand

Nadere informatie

BIETEN BEWAREN : NEW WINTER FASHION

BIETEN BEWAREN : NEW WINTER FASHION BIETEN BEWAREN : NEW WINTER FASHION 2013 12 19 Afscheid Toon Huijbregts (IRS, Nl) Dr ir Guy LEGRAND IRBAB KBIVB Tienen (Tirlemont) www.irbab kbivb.be België, < 2010 : oude «winter fashion» 2 Afdekken enkel

Nadere informatie

PRAKTIJKBLAD ASBEST SANEREN MET LEVENDE HAVE IN DE STAL

PRAKTIJKBLAD ASBEST SANEREN MET LEVENDE HAVE IN DE STAL PRAKTIJKBLAD ASBEST SANEREN MET LEVENDE HAVE IN DE STAL Dit Praktijkblad is opgesteld door: Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Leeg- en schoon opleveren voor aanvang sanering 4 3. Melkrobot en vee in de stal

Nadere informatie

Silo-snijschop. Silo Bucket. voor zuiver gebruik QUALITÄT MADE IN AUSTRIA

Silo-snijschop. Silo Bucket. voor zuiver gebruik QUALITÄT MADE IN AUSTRIA Silo-snijschop Silo Bucket voor zuiver gebruik QUALITÄT MADE IN AUSTRIA EXACT SNIJDEN MET SILO BUCKET: Niet alleen bij langvezelig kuilvoer, maar ook bij compactere voedersoorten (zoals b.v. maiskuil,

Nadere informatie

de ideale schaduw... de ideale schaduw SUNSAILS

de ideale schaduw... de ideale schaduw SUNSAILS de ideale schaduw... de ideale schaduw SUNSAILS Welkom bij ZONZ sunsails! De tuin is het verlengde van onze woonkamer geworden. We zijn steeds meer buiten, waarbij gezond leven en genieten voorop staat.

Nadere informatie

WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater.

WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater. WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater. Voor een grotere lengte, trek steeds 20 cm af van de binnenbuis voor de lengte

Nadere informatie

Aanbevelingen voor de installatie van Svensson schermdoeken Schuivende installaties

Aanbevelingen voor de installatie van Svensson schermdoeken Schuivende installaties De juiste breedte en lengte bestellen Breedte De standaardbreedtes van onze schermdoeken zijn dusdanig gekozen dat ze aansluiten bij de gebruikelijke vakmaten van de kas. Zie onderstaande tabel: Standaardbreedte

Nadere informatie

Grasgids voor. Belgisch Witblauw. Méér vlees uit gras. Groot in Gras. Waar koopt u? Voor verkoopadressen kijk op www.barenbrug.be of bel 03 219 19 47

Grasgids voor. Belgisch Witblauw. Méér vlees uit gras. Groot in Gras. Waar koopt u? Voor verkoopadressen kijk op www.barenbrug.be of bel 03 219 19 47 BB-082011 Grasgids voor Waar koopt u? Voor verkoopadressen kijk op www.barenbrug.be of bel 03 219 19 47 Belgisch Witblauw Groot in Gras Barenbrug Belgium NV Hogenakkerhoekstraat 19 9150 Kruibeke E-mail:

Nadere informatie

BIETEN BEWAREN : NEW WINTER FASHION

BIETEN BEWAREN : NEW WINTER FASHION BIETEN BEWAREN : NEW WINTER FASHION 2013 12 19 Afscheid Toon Huijbregts (IRS, Nl) Dr ir Guy LEGRAND IRBAB KBIVB Tienen (Tirlemont) www.irbab kbivb.be België, < 2010 : oude «winter fashion» 2 Afdekken enkel

Nadere informatie

TURBOBUSTER TURBOBUSTER. Trioliet. Ontwikkelt voor ú. TU 115 TU 145 TU 170 TU 195 TU 180 XL

TURBOBUSTER TURBOBUSTER. Trioliet. Ontwikkelt voor ú. TU 115 TU 145 TU 170 TU 195 TU 180 XL TURBOBUSTER TURBOBUSTER TU 115 TU 145 TU 170 TU 195 TU 180 XL Trioliet. Ontwikkelt voor ú. Turbobuster Kuilvoersnijder Al 30 jaar de beste oplossing Op menig veehouderijbedrijf is de kuilvoersnijder al

Nadere informatie

SLEUFSILOWANDEN. Volledig afgestemd op de landbouwsector

SLEUFSILOWANDEN. Volledig afgestemd op de landbouwsector SLEUFSILOWANDEN Volledig afgestemd op de landbouwsector Grote en kleine landbouwbedrijven stellen specifieke eisen aan de opslag van gras, mais, granen, aardappelen en andere grondstoffen. Deze agrarische

Nadere informatie

Ontdek de nieuwe generatie sleufsilowanden

Ontdek de nieuwe generatie sleufsilowanden Waarom de Bosch Beton sleufsilowanden? Ons familiebedrijf levert al meer dan 40 jaar producten van uitzonderlijke kwaliteit. Ontdek de nieuwe generatie sleufsilowanden Een nieuw en innovatief product.

Nadere informatie

CATALOGUS 2013/2014. Direct bestellen? Pag. 1. Waarom FVR TRADING?

CATALOGUS 2013/2014. Direct bestellen?  Pag. 1. Waarom FVR TRADING? CATALOGUS 2013/2014 Waarom FVR TRADING? Altijd hoogwaardige producten Altijd de beste prijs Voor 17:00 besteld = morgen in huis Niet goed? geld terug! Goorsteeg 46 6718 TA Ede info@fvr-trading.nl T: +31

Nadere informatie

Eurothane Eurothane. AL en AL Quattro. Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen

Eurothane Eurothane. AL en AL Quattro. Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen Eurothane Eurothane AL en AL Quattro Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen Kies nu voor Recticel Eurothane en ontdek de vele voordelen AL isolatie 1. Hoge en blijvende isolatiewaarde PU-platen

Nadere informatie

BUITENPLANKEN. ipodeck

BUITENPLANKEN. ipodeck BUITENPLANKEN ipodeck WAAROM IPODECK? Amorim Wood Supplies introduceert een innovatief systeem voor het gebruik van hout in verschillende natuurlijke omgevingen zoals tuinen, zwembaden, voetgangersbruggen

Nadere informatie

Steven Van der Biest : +32 (0) (Nederlands) Katty Debaere : +32 (0)

Steven Van der Biest : +32 (0) (Nederlands) Katty Debaere : +32 (0) AGRO N.V. AGRO Waarom voor plasticentre kiezen 30 jaar ervaring en specialisatie in de landbouw GRATIS levering Exclusieve invoerder voor België en Luxemburg voor de groep Trioplast Vraag naar onze folder

Nadere informatie

Technisch dossier. De verschillende montages en mogelijkheden voor AquaGuard

Technisch dossier. De verschillende montages en mogelijkheden voor AquaGuard Technisch dossier De verschillende montages en mogelijkheden voor AquaGuard Gebruik doorheen alle seizoenen Technics & Applications Klaus-Michael Kuehnelaan 9 Tel : + 32 14 23 74 95 Liesdonk Fax : + 32

Nadere informatie

Hoe kun je spreken met een doorkijkraam?

Hoe kun je spreken met een doorkijkraam? Eerste Hulp bij Communicatie Hoe kun je spreken met een doorkijkraam? Op pagina drie staat dit kader in een A4 formaat. Werkwijze De persoon met een communicatieprobleem wilt bijvoorbeeld het woord DAG

Nadere informatie

Kempensysteem Apers-Mertens - Haasdonk. 26 september 2013

Kempensysteem Apers-Mertens - Haasdonk. 26 september 2013 Kempensysteem Apers-Mertens - Haasdonk 26 september 2013 Welkom Apers-Mertens Koen en Lieve Haasdonk Agenda Voorstelling bedrijf Koen Apers Het Kempensysteem Guy Verhulst Vragen Broodjeslunch Rondleiding

Nadere informatie

Laag bodemoverschot deelnemers Vruchtbare Kringloop Overijssel

Laag bodemoverschot deelnemers Vruchtbare Kringloop Overijssel Laag bodemoverschot deelnemers Vruchtbare Kringloop Overijssel Gerjan Hilhorst (WLR De Marke) In het project Vruchtbare Kringloop Overijssel hebben 220 bedrijven in 2014 een gemiddeld bodemoverschot van

Nadere informatie

Hevel bij regenwaterputten

Hevel bij regenwaterputten Hevel bij regenwaterputten Ik heb thuis 2 regenwaterputten geplaatst met daartussen een hevelsysteem. Hierdoor stijgt en zakt het water in de 2 putten gelijktijdig. De watertoevoer van de dakgoten komt

Nadere informatie

TUININRICHTING BOORDSTENEN

TUININRICHTING BOORDSTENEN BOORDSTENEN Boordstenen Gazonboordsteen L-elementen Uw tuin, moestuin of bloembed elegant afbakenen? Geniet heel het jaar van een prachtige én praktische oplossing voor uw open ruimten. Onze boordstenen

Nadere informatie

Bemesting Gras Hogere ruwvoeropbrengst

Bemesting Gras Hogere ruwvoeropbrengst Bemesting Gras 2017 Hogere ruwvoeropbrengst oktober 2016 Top Flow entec fl voor in drijfmest Top Flow entec fl: hogere benutting stikstof uit drijfmest Plant N 2 O lachgas Organische stikstof Mineralisatie

Nadere informatie

Knauf Klick Board In één klick de juiste vorm met onze innovatieve gipsplaat

Knauf Klick Board In één klick de juiste vorm met onze innovatieve gipsplaat Knauf Klick Board In één klick de juiste vorm met onze innovatieve gipsplaat Iedereen verdient een ideale omgeving Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen, te werken

Nadere informatie

Bedrijfsverplaatsing

Bedrijfsverplaatsing Oosteinde 32 3466 LB Waarder (ZH) T 0348 50 22 24 F 0348 50 13 34 info@koningwitzier.nl www.koningwitzier.nl Bedrijfsverplaatsing Aangekocht: Uniek melkveebedrijf voor circa 550 stuks melkvee De Koning

Nadere informatie

DE KRINGLOOPWIJZER en Grassa!Raffinage

DE KRINGLOOPWIJZER en Grassa!Raffinage DE KRINGLOOPWIJZER en Grassa!Raffinage Kansen voor Gras Bas Aarts (Melkveehouderij Aarts vof) Martijn Wagener (Grassa) 1 Indeling Aanleiding Is er een positief effect van Grassa!raffinage aan te tonen

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

1 SAMENVATTING -----_..._-_._---_._..._.._-_.._._--_._-_.--_._..._...

1 SAMENVATTING -----_..._-_._---_._..._.._-_.._._--_._-_.--_._..._... 1 SAMENVATTING -----_..._-_._---_._..._.._-_.._._--_._-_.--_._...._... Door de ontwikkeling van sterke kunststoffen is het mogelijk om waterkeringen van dit materiaal te maken. Aangezien deze kunststoffen

Nadere informatie

Afsluitingen & Euroclo Verplaatsbare werfafsluitingen

Afsluitingen & Euroclo Verplaatsbare werfafsluitingen Afsluitingen & Euroclo Verplaatsbare werfafsluitingen Afsluitingen Verplaatsbare werfafsluitingen Voordelen afsluitingen Extra stijfheid door 7 rijen mazen. Zeer stevig met doorlopende lasnaad. Licht en

Nadere informatie

Praktisch aan de slag met duurzaamheid! Koeien voeren! Doel = meer melk uit eigen ruwvoer. Sojaprijzen stijgen. Voerprijzen stijgen

Praktisch aan de slag met duurzaamheid! Koeien voeren! Doel = meer melk uit eigen ruwvoer. Sojaprijzen stijgen. Voerprijzen stijgen Koeien voeren! Doel = meer melk uit eigen ruwvoer Praktisch aan de slag met duurzaamheid! ir. Frank Verhoeven Boerenverstand Consultancy Voerprijzen stijgen Sojaprijzen stijgen A-brok 1992-2013 600 Soja

Nadere informatie

De slimme oplossing voor het afdekken van kuilvoer

De slimme oplossing voor het afdekken van kuilvoer WHEN EXCELLENCE MATTERS De slimme oplossing voor het afdekken van kuilvoer HYTIDOUBLE SILOFOLIES PERFORMANCE + VEREENVOUDIGD UITROLSYSTEEM hytidouble.com 02 PERFORMANCE + Ontdek de slimme combinatie van

Nadere informatie

Maïsoogst 2015 28/09/2015

Maïsoogst 2015 28/09/2015 Maïsoogst 2015 28/09/2015 De maïsoogst komt eraan. De natte maand augustus heeft het te verwachte oogsttijdstip wat achteruit geschoven. Ondanks de eerdere droogte lijkt de schimmeldruk vaak mee te vallen.

Nadere informatie

11 Opslag en bewaring

11 Opslag en bewaring 11 Opslag en bewaring 11.1 Inkuilproces... 157 11.2 Inkuilverliezen... 159 11.3 Opslag... 160 11.4 Aanleggen kuil... 161 11.5 Afdekken snijmaïskuil... 162 11.6 Dichtheid (m 3 -gewicht)... 163 11.7 Broei

Nadere informatie

De eenvoudige en milieuvriendelijke drainageoplossing

De eenvoudige en milieuvriendelijke drainageoplossing De eenvoudige en milieuvriendelijke drainageoplossing LEG ZELF UW EIGEN DRAINAGESYSTEEM AAN GEEN LEIDINGWERK NODIG www.hydroblob.com REGENWATER WORDT SNEL GEABSORBEERD Hydroblob beschermt tegen wateroverlast

Nadere informatie

SIM SLEUFSILOWANDEN BETON. Veel gestelde vragen. Sierbeton Industrie Markelo B.V. Industrieweg 1 7475 NH Markelo

SIM SLEUFSILOWANDEN BETON. Veel gestelde vragen. Sierbeton Industrie Markelo B.V. Industrieweg 1 7475 NH Markelo SLEUFSILOWANDEN Veel gestelde vragen SIM BETON Sierbeton Industrie Markelo B.V. Industrieweg 1 7475 NH Markelo Tel: +31 (0)547 352 190 Fax:+31 (0)548 522 226 info@simbeton.nl betonplaten SL VBU Deze sleufsilowand

Nadere informatie

BIOLET. Installatiehandleiding. Model 10 20-45 en 60. Composttoilet.be. Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet

BIOLET. Installatiehandleiding. Model 10 20-45 en 60. Composttoilet.be. Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet BIOLET Installatiehandleiding Model 10 20-45 en 60 Wat je moet weten over de installatie van je Biolet Composttoilet Composttoilet.be HANDLEIDING BIOLET Inhoudstafel Installatie... 2 Installatie van het

Nadere informatie

Vario Xtra Xtra eenvoudig Xtra veilig

Vario Xtra Xtra eenvoudig Xtra veilig Vario Xtra Xtra eenvoudig Xtra veilig Vario Xtra. Xtra eenvoudig. Xtra veilig. De perfecte oplossing Xtra eenvoudig. Xtra veilig. Vario Xtra. Wat goed was, is nog beter geworden! Met haar nieuwe Vario

Nadere informatie

Ze kosten tussen de en

Ze kosten tussen de en SPECIAL ANDERS VOEREN Versleten zij n ze meestal niet bij het inruilen. Met het groeien van bedrij ven zoeken veehouders vooral naar machines met meer capaciteit. Zelfrij dende voermengwagens en automatisch

Nadere informatie

e moeilijke meimaand van vorig jaar was voor de verkopers van inkuilmiddelen een toptijd. Ze zagen de

e moeilijke meimaand van vorig jaar was voor de verkopers van inkuilmiddelen een toptijd. Ze zagen de S P E CI AL I NK UI L MI D DE L E N Inzet van toevoegmiddelen bij inkuilen verschuift van Inkuilmiddel als p Traditioneel worden inkuilmiddelen ingezet als onder moeilijke omstandigheden een kuil dreigt

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

EPDM vijverfolie en tuinafwerking. Vraag naar de volledige catalogus. isolatie & bouwspecialiteiten

EPDM vijverfolie en tuinafwerking. Vraag naar de volledige catalogus. isolatie & bouwspecialiteiten Provinciebaan 79 B-8840 Staden T +32 (0)51 70 12 40 F +32 (0)51 70 13 46 info@pietersbouwspec.be www.pietersbouwspec.be isolatie & bouwspecialiteiten open van : maandag tot vrijdag van 7u00-12u00 en van

Nadere informatie

INFILTRATIE, DROOG & NAT. Verticaal infiltreren in de onverzadigde en verzadigde zone

INFILTRATIE, DROOG & NAT. Verticaal infiltreren in de onverzadigde en verzadigde zone INFILTRATIE, DROOG & NAT Verticaal infiltreren in de onverzadigde en verzadigde zone Afkoppelen en verticaal infiltreren Sijpelende buis als wapen. Het klimaat verandert. Hevige regenval komt steeds vaker

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Vliesdoek nut en noodzaak

Vliesdoek nut en noodzaak Vliesdoek nut en noodzaak Martijn Leijdekkers SID 10/11 december 2013 Indeling Factoren bij bewaring Resultaten eerder onderzoek Praktijktips Conclusies en IRS-advies 1 Factoren bij bewaring temperatuur

Nadere informatie

FIETSENREK ACCESSOIRES

FIETSENREK ACCESSOIRES FIAMMA BIKE COVER S Fietshoes gemaakt van verstevigd polyester en vinyl. Licht en waterafstotend. Nu standaard voorzien van handige houder voor het plaatsen van een gevarenbord (optie, zie pagina 111.

Nadere informatie

LELY JUNO. Automatische voerschuiver. 24/7 vers ruwvoer met minder arbeid. innovators in agriculture

LELY JUNO. Automatische voerschuiver. 24/7 vers ruwvoer met minder arbeid.  innovators in agriculture LELY JUNO Automatische voerschuiver 24/7 vers ruwvoer met minder arbeid www.lely.com innovators in agriculture 2 Lely Juno voerschuiver met minder arbeid permanente beschikbaarheid van vers ruwvoer Het

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies -instructies Inleiding Afbeelding 1, Systeemoverzicht en afzonderlijke componenten -2- Inleiding IEIDING Onderdelenlijst Hoeveelheid/hoogte Referentie: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Productomschrijving A1 1

Nadere informatie

Voerhek. Zelfsluitend klepel voerhek Categorie: Grootvee, Jongvee, Kalveren

Voerhek. Zelfsluitend klepel voerhek Categorie: Grootvee, Jongvee, Kalveren Voerhekken 1 Voerhek Zelfsluitend klepel voerhek Categorie: Grootvee, Jongvee, Kalveren Dit voerhek is speciaal uitgevoerd om voor meerdere doeleinden gebruikt te kunnen worden. Dit voerhek is voorzien

Nadere informatie

Product catalogus: GARSY Contour edging www.garsy.com

Product catalogus: GARSY Contour edging www.garsy.com Stalen edging Product catalogus: GARSY Contour edging 2 Garsy edging...de voordelen zijn overduidelijk Snel en makkelijk te vormen curves Ook perfect voor strakke lijnen Werkt voor alle types ondergrond

Nadere informatie

Doelstellingen in-uitkuilmanagement

Doelstellingen in-uitkuilmanagement Doelstellingen in-uitkuilmanagement 1. Fris en smakelijk ruwvoer 2. Veel melk uit gezond ruwvoer 2 Programma 1. Management, conserveringsproces en zuren 2. Zuurstof eruit; en hoe gaat dat in de praktijk?

Nadere informatie

In plaats van lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabrikaat

In plaats van lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabrikaat In plaats van lood Leadax takes the lead leadax.com Nederlands fabrikaat De tweede generatie loodvervanger LEADAX IS DE EERSTE LOODVERVANGER TER WERELD MET DEZELFDE EIGENSCHAPPEN ALS TRADITIONEEL LOOD,

Nadere informatie

Waarom ZitSta voor rolstoelgebruikers?

Waarom ZitSta voor rolstoelgebruikers? BiVO CARE Waarom ZitSta voor rolstoelgebruikers? Rolstoelgebruikers hebben vaak problemen om comfortabel aan een vaste tafel plaats te nemen. Knelpunten zijn: moeilijk reiken aan objecten verder op de

Nadere informatie

Multidoos, da s handig! Installeren was nog nooit zo eenvoudig

Multidoos, da s handig! Installeren was nog nooit zo eenvoudig Multidoos, da s handig! Installeren was nog nooit zo eenvoudig Beproefd, bejubeld en bewezen! De Multidoos MD4050. Deze multifunctionele inbouwdoos maakt het werken met verschillende inbouwdozen overbodig.

Nadere informatie

INFILTRA Regenwater van verharde oppervlakten en daken zorgenloos in de ondergrond van de tuin laten infiltreren

INFILTRA Regenwater van verharde oppervlakten en daken zorgenloos in de ondergrond van de tuin laten infiltreren Passage met personenwagens Bij een goede inbouw volgens onze richtlijnen biedt het systeem decennia zekerheid. U kan het zelfs inbouwen onder een oprit met passage van personenwagens. Al raden wij aan,

Nadere informatie

Niet ruw omspringen met ruwvoerwinning.

Niet ruw omspringen met ruwvoerwinning. Niet ruw omspringen met ruwvoerwinning. Koe-Kompas training 12 augustus 2014 Niet ruw omspringen met ruwvoerwinning. Goed ruwvoer laat melkvee optimaal presteren Voeding gezondheid Koe voeren is pens voeren!

Nadere informatie

Verandazonwering. www.verano.nl www.verano.be. Reguleer de warmte in uw veranda, serre of terrasoverkapping met de luxe verandazonwering van Verano.

Verandazonwering. www.verano.nl www.verano.be. Reguleer de warmte in uw veranda, serre of terrasoverkapping met de luxe verandazonwering van Verano. Reguleer de warmte in uw veranda, serre of terrasoverkapping met de luxe verandazonwering van Verano. Verandazonwering V610-Oslo verandazonwering V630-Malmö verandazonwering V612-Hamar verandazonwering

Nadere informatie

Heeft de lage melkprijs invloed op het grasbeheer?

Heeft de lage melkprijs invloed op het grasbeheer? Heeft de lage melkprijs invloed op het grasbeheer? DMS Hans Dirksen Edward Ensing Bouwen aan een betere balans een analyse van bedrijfststijlen in de melkveehouderij Saldo per kg meetmelk Bedrijfsstijl

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Inleiding 6

Inhoud. Voorwoord 5. Inleiding 6 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Grond bewerken 9 1.1 Grond bewerken is noodzakelijk 9 1.2 Grondbewerkingswerktuigen 10 1.3 Bodem en grondbewerking 17 1.4 De invloed van grondbewerkingsmachines op de structuur

Nadere informatie

Knop om voor weidevogels

Knop om voor weidevogels Achtergrond 7 mei 2019 Knop om voor weidevogels Gerwout Netjes heeft voor 22% van zijn areaal zwaar natuurbeheer ingepast in zijn bedrijfsvoering. Het doel is het aantal weidevogels in stand te houden

Nadere informatie

Het nieuwe lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabricaat

Het nieuwe lood. Leadax takes the lead. leadax.com. Nederlands fabricaat Het nieuwe lood Leadax takes the lead leadax.com Nederlands fabricaat De tweede generatie loodvervanger LEADAX IS DE EERSTE LOODVERVANGER TER WERELD MET DEZELFDE EIGENSCHAPPEN ALS TRADITIONEEL LOOD. LEADAX

Nadere informatie

AANBOD TENTEN. Elke tent past in een gewone personenauto. De meeste tenten meten in opgevouwen toestand ongeveer 100 cm x 40 cm.

AANBOD TENTEN. Elke tent past in een gewone personenauto. De meeste tenten meten in opgevouwen toestand ongeveer 100 cm x 40 cm. AANBOD TENTEN In de eerste plaats danken wij u voor uw interesse in onze tenten. Met dit document proberen wij u een overzicht te geven van onze tenten, hun kenmerken en hun voor -en nadelen. Heeft u naderhand

Nadere informatie

Gebruikersbijeenkomst Koppeling Kringloopwijzer

Gebruikersbijeenkomst Koppeling Kringloopwijzer Gebruikersbijeenkomst Koppeling Kringloopwijzer Bron: Mijnkringloopwijzer.nl, 2015 Koppeling Kringloopwijzer Vanuit de zuivelorganisatie bent u geïnformeerd over De Kringloopwijzer. Ongeveer 75% van de

Nadere informatie

Betreft: Aanvullende informative quickscan Flora & Fauna Locatie: Wijbosscheweg 107, Schijndel Kenmerk: Tm2011.099QFF BRF Datum: 19 11 2012

Betreft: Aanvullende informative quickscan Flora & Fauna Locatie: Wijbosscheweg 107, Schijndel Kenmerk: Tm2011.099QFF BRF Datum: 19 11 2012 Betreft: Aanvullende informative quickscan Flora & Fauna Locatie: Wijbosscheweg 107, Schijndel Kenmerk: Tm2011.099QFF BRF Datum: 19 11 2012 Built By Brekel T.a.v. Dhr. G. van den Brekel Sweelinckplein

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding 1 Samenstelling Een Geolus bestaat uit 2 delen namelijk de lussen en de vrije buislengte. Het geheel van de lussen vormt het opvangnetwerk. De lengte kan 30, 40 of 50 m bedragen

Nadere informatie

7B Onderhouden en herstellen: afrastering plaatsen

7B Onderhouden en herstellen: afrastering plaatsen Naam: Klas:.. Datum: Ruimte voor schoolstempel en paraaf docent 7B Onderhouden en herstellen: afrastering plaatsen Aan het einde van deze les moet je vaardigheden hebben over verschillende technieken voor

Nadere informatie

Schutting plaatsen. Written by Online Tuinieren

Schutting plaatsen. Written by Online Tuinieren Er zijn veel manieren om je eigen stukje of stuk tuin af te bakenen. Het plaatsen van een schutting is één van de meest toegepaste manieren. Ondanks dat er vele soorten kant en klare tuinschermen op de

Nadere informatie

NIEUWE ROLBALENPERS. HOGE KWALITEIT IN GROTE HOEVEELHEDEN.

NIEUWE ROLBALENPERS. HOGE KWALITEIT IN GROTE HOEVEELHEDEN. NIEUWE ROLBALENPERS. HOGE KWALITEIT IN GROTE HOEVEELHEDEN. PERS ZO VEEL EN ZO LANG ALS NODIG: U GENIET VAN HOGE CAPACITEIT EN VOLLEDIGE BETROUWBAARHEID. EFFICIËNTE INVOER EN PRECIES SNIJDEN VERHOGEN DE

Nadere informatie