WAA zine. Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen. March 14. Bezoek ons ook op de ( Antwerpen Activiteiten)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WAA zine. Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen. March 14. Bezoek ons ook op de ( Antwerpen Activiteiten)"

Transcriptie

1 WAA zine Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen March 14 Bezoek ons ook op de ( Antwerpen Activiteiten) Contact: website facebook -site Tenzij anders vermeld, gaan alle activiteiten van de WAA door op het vertrouwde adres: Karel-de-Grotehogeschool, Pothoekstraat 125 te Antwerpen. Iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis. Eventueel werkmateriaal of kopies betaal je kan ter plaatse tegen kostprijs. Wil je (gratis en vrijblijvend) op de hoogte blijven van onze activiteiten? Bezorg ons je mailadres.

2 Praktisch Werkvergadering van maart Dinsdag 11 maart 2014, van 20 tot ca. 21:45 uur. De nascholing zal uitzonderlijk NIET plaatsvinden op de KdG, maar in het aardrijkskundelokaal van OLV-Pulhof in Berchem. Je moet de school binnen via de Lysenstraat 36. Wie met de fiets of de auto komt, kan langs de poort binnenrijden en parkeren op de speelplaats. Via onderstaande link kan je een kaartje vinden. Let op: de hoofdingang aan de Grotesteenweg zal niet open zijn. Een plannetje vind je hier. De inrij zie je hieronder. Inhoud Aan de slag met de ipad tijdens de les aardrijkskunde Op dinsdag 11 maart duiken we in de wondere wereld van de tablet (ipad). Wat als je graag op school wil starten met het werken met deze relatief nieuwe technologie? Wat heb je daarvoor nodig? Wat moet dat kosten? Hoe pak je dit aan? Moet je een techneut zijn om het toestel te gebruiken? En als je dan gestart bent, hoe ga je ermee aan de slag? Wat zijn de do s en don ts met een ipad tijdens de les? Waar liggen de valkuilen en wat is de meerwaarde? Welke apps (applicaties) kunnen ons vak naar nog hogere sferen tillen? Welke andere nuttige ICT-toepassingen zijn er tegenwoordig nog beschikbaar? Tijdens deze WAA-nascholing kan je het allemaal ontdekken. Je krijgt een demonstratie van verschillende apps en voorbeelden van werken met ipads uit de lespraktijk. Als de tijd het toelaat kan je zelf aan de slag met enkele ipads en apps.

3 Praktisch Bestuursvergadering Dinsdag 11 maart 20141, van 19:15 tot 20 uur Zelfde locatie als de werkvergadering (zie hierboven). Agendapunten 0 welkom 1 praktische afspraken voor de avond zelf 2 evaluatie van 2 laatste activiteiten, nl. voorstelling bachelorproeven en RSL 3 stand van zaken geologische wandeling door A 4 planningsvergadering juni voorbereidingen 5 WAAexcursies oplijsting, enz. 6 verzekeringen 7 varia (reeds doorg d of ter plaatse toegevoegd) Kennismaking: de nieuwste excursie van het Havencentrum Duurzame Haven Deze gloednieuwe excursie in de Antwerpse haven is uitgewerkt op basis van het nieuwste leerplan en richt zich speciaal op de derde graad. Het geheel draait rond de 3 P s (people, planet, prosperity) en het behandelt de thema s mobiliteit, globalisering en milieu aan de hand van concrete voorbeelden. Een belangrijke onderzoeksvaardigheid daarbij is de landschapsanalyse. Voorstelling en rondrit Datum: donderdag 19 juni a.s. Start: 9:30 aan Berchem station Kosten: geen (deelname is gratis) neem wel je eigen bokes mee frisdrank is ter beschikking in het Havencentrum Inschrijven om praktische redenen is vooraf inschrijven noodzakelijk mail naar de.ryck.tom@gmail.com Let op: er zijn maximaal 50 plaatsen! Waarom op donderdag? - de leerlingen beleven die excursie ook op een weekdag - in het weekend is de activiteit in de haven minimaal - de voorziene bedrijfsbezoeken zijn uitgesloten in het weekend Daarom zochten we een geschikte weekdag: - 19 juni valt halfweg de examenperiode, zodat het correctiewerk op andere dagen gepland kan worden. - mits tijdige planning moet het mogelijk zijn op dat moment opdrachtvrij gemaakt te worden. - veel andere studiedagen vallen ook op weekdagen waarom dan niet voor aardrijkskunde?

4 Traditioneel organiseert de VLA in het voorjaar een ledenactiviteit. Ook dit jaar is dat zo. De leden bijeenkomst gaat op een bijzondere plaats door nl. in het Mercatormuseum in Sint-Niklaas. In 1994 was er het eerste Mercatorjaar naar aanleiding van de herdenking van het overlijden van Gerardus Mercator in Duisburg in De stad Sint-Niklaas renoveerde het bestaande museum en gaf er samen met de Oudheidkundige Kring van het Land van Waas een nieuwe invulling aan. Naast de schatkamer van Mercator kwam de geschiedenis van de cartografie en een aantal cartografische technieken aan bod. Op 5 maart 1512 werd Gerard de Kremer, (de latere Gerardus Mercator) geboren in Rupelmonde. Reden genoeg om een tweede Mercatorjaar te organiseren bij deze 500ste verjaardag. De stad Sint-Niklaas restylde het museum maar de grote lijnen bleven dezelfde. Iedereen is welkom op woensdag 19 maart 2014 om (ontvangst vanaf u) in het Mercatormuseum (toegang via de parking Zwijgershoek in Sint-Niklaas). Meer info vind je op In een inleidend gedeelte zijn er 3 korte uiteenzettingen: - De collectie van het museum - De toekomstplannen i. c. moderne cartografie - Het educatieve aanbod van het museum i. s. m. de toeristische dienst van de stad (mogelijkheid voor een dagexcursie) Aansluitend is er een rondleiding door het museum. Na het museumbezoek biedt de Stad Sint-Niklaas en SteM de deelnemers een receptie aan. Die avond is ook de museumshop open waar de deelnemers boeken of gadgets kunnen aankopen. VLA-leden kunnen het boek Gerard Mercator (cfr. VLA-krant november 2013) meenemen als 19 werd betaald op rekening BE met vermelding: boek Mercator. Niet leden betalen 2. Om praktische reden inschrijven verplicht bij luc.steeman@skynet.be Voor de VLA-leden is er om u de Algemene Ledenvergadering op dezelfde locatie.

5 Earth Hour Bij WWF houden we van feestjes. Maar we feesten graag voor het goede doel! Je kan je dus wel voorstellen dat we erg enthousiast zijn over Earth Hour! Voor het zesde opeenvolgende jaar nodigen we individuen, families, verenigingen, scholen, steden, bedrijven en instellingen uit om te tonen dat ze zich inzetten voor het klimaat, in het kader van Earth Hour. Het is een eenvoudig, symbolisch gebaar: doe gedurende een uur de lichten uit! Ja hoor, het is zo eenvoudig. Een uurtje in het donker kan ook leuk zijn! Dit zetten we nog extra in de verf tijdens de editie van Waarom zou je niet van die 60 minuten gebruik maken om een leuke activiteit te doen? Een akoestisch concert in de huiskamer of op school? Een optreden van de fanfare op het stadsplein of een picknick met kaarslicht onder vrienden? Of zelfs een nachtelijke wandeling of fietstocht - alles is mogelijk! Om je bij te staan in de organisatie van je feest, stellen we je onze feestkit voor. Je krijgt tal van tips en de kit zal je helpen er een leuke avond van te maken. Alle informatie vind je in deze newsletter! Laten we dus het licht uit doen op 29 maart, van 20.30u tot 21.30u. Samen feesten we voor het klimaat en onze planeet! ZOOM Wat is ZOOM? Jongeren fotograferen met hun smartphones in hun buurt, meer bepaald Deurne Noord en Hoboken, de gaafste en mega-lelijke plekken, de leuke en griezelige hoekjes, alles wat cool of keisaai is. Zij delen hun mening online en bekijken wat ze willen veranderen. Ze zetten hun wensbeelden om in maquettes, filmpjes, met bouw- en andere materialen. De resultaten stellen ze tentoon. Buurtbewoners voegen er hun wijkbelevingen en -herinneringen aan toe en formuleren wensbeelden. Dit initiatief maakt deel uit van het stadsvernieuwings- en verdichtingsonderzoek van de stad Antwerpen. Op basis van de ontwerpen en meningen van jongeren wil de stad de 20ste-eeuwse randwijken beter inrichten, om de vele bijkomende bewoners beter, groener en gerieflijker woonruimte te geven. Noteer nu al zaterdag 26 april 2014 in uw agenda. Die dag organiseren we een ruim opgevat publieksmoment. Niet alleen voor ons ZOOM-project, we koppelen hier ook de uitreiking van de citylabo-prijs aan vast, een voorstelling van onze visie en missie, de lancering van onze nieuwe website. Daar willen we u graag bij!

6 Een andere visie

7

8

9

10 Het failliet van Motor City Detroit. Het kon niet op, nooit tegenslag, het metaal plooide zich tot utopie, zoals Martin decennialang zíjn borstbeen had gebruikt als krik vóór die hemelhoge Íabriek - zijn kinderen gingen er goed bij varen. Motor City, zong Martin, voor Motor City geeí ik gas en rol ik banden, zoek ambriages en plak baarchocs, deuk capots uit met mijn geblutste handen - ze waren de vitessen van mijn dromen. Maar carrosserieën stilden de honger van zijn opgeschoten jongens niet. Onverkochte voitures stapelden zich zichtbaar op. Besmeurd verlieten de mensen het defecte Detroit zadra het verval was ingezet. Met een platte batterie zijn nu alle lantaarns gedoofd, de straten opengescheurd, de buik van de comateuze stad rot in uitverkoop. Motor City is dicht, huilt Martin 's nachts in het uitgeleefde nest waar zijn bed piepend roest. Hij hoort geen spelende kinderen in de steeg, de maan als koplamp zoek, maar draait zich om naast zijn hoestende Martha - die nog altijd ruikt naar asbest. Maorten lnghek

WAA zine. Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen. August 13. Bezoek ons ook op de ( Antwerpen Activiteiten)

WAA zine. Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen. August 13. Bezoek ons ook op de ( Antwerpen Activiteiten) WAA zine Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen August 13 Bezoek ons ook op de -site ( Antwerpen Activiteiten) Contact: e-mail website facebook Tenzij anders vermeld, gaan alle activiteiten

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Zuiderzeemuseum te Enkhuizen

Zuiderzeemuseum te Enkhuizen Organiseert in samenwerking met Werkgroep DigiFoto Apeldoorn wederom een gezamenlijke FOTO-EXCURSIE naar het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen Zaterdag 10 mei 2014 Naar het Zuiderzeemuseum. De jaarlijkse excursie

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden Lesbrief Online pesten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 50 55 minuten Voorbereiding: op http://mediawijsheid.nl/onlinepesten staan allerlei filmpjes, informatie en artikelen over online pesten, bruikbaar

Nadere informatie

Opnieuw op volgende locaties: Starten in januari februari maart april mei juni. Inschrijven vanaf 5 januari. Albertschool Ooststraat 29 (Centrum)

Opnieuw op volgende locaties: Starten in januari februari maart april mei juni. Inschrijven vanaf 5 januari. Albertschool Ooststraat 29 (Centrum) Albertschool Ooststraat 29 (Centrum) OC De Blomme Chrysantenstraat 30 (Stene/Konterdam) OC De Schelpe Elisabethlaan 32 (Mariakerke) t Viooltje Violierenlaan 3B (Mariakerke/Raversijde) De Spuikom Dokter

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Kennismaking met computer en internet (3 lessen van 3 uur) Je hebt nog nooit op de computer gewerkt en

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011. Beste ouders,

Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011. Beste ouders, Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011 Beste ouders, Dinsdag 27 september: VOORTGANGSGESPREKKEN Over enkele weken zijn er weer voortgangsgesprekken. Wij zien graag dat wij elk schooljaar alle ouders

Nadere informatie

Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje

Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje Vandaag is: Donderdag 24 december 2015 Medicijnen 2 x paracetamol met een slokje water en vermelden in de app u- Pedicure Ik moet

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Dit is een uitgave van ons SportActieveClubjes-blad. In dit blad vind je allerlei clubjes, waar je na schooltijd aan kunt deelnemen.

Dit is een uitgave van ons SportActieveClubjes-blad. In dit blad vind je allerlei clubjes, waar je na schooltijd aan kunt deelnemen. Valkweg 4-3362 GH Sliedrecht - tel. 0184-413788 E-mail: info@obsdewilgen.nl Website: www.obsdewilgen.nl SportActieveClubjes op De Wilgen Aan de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 Beste jongens en meisjes,

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 1 oktober 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Onvergetelijk Zeeuws Museum Onvergetelijk Zeeuws Museum Overzicht van activiteiten die het Zeeuws Museum de komende maanden biedt voor mensen met dementie, naasten, zorgverleners en geïnteresseerden: Rondleidingen Onvergetelijk Zeeuws

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

Hoe stel je prioriteiten?

Hoe stel je prioriteiten? Hoe stel je prioriteiten? Wat heb je eraan? In deze les leer je hoe je prioriteiten stelt, dus te kiezen welke dingen het belangrijkst zijn om te doen. Dat is handig als je meer moet doen dan waar je eigenlijk

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Doe de poll via the Live App

Doe de poll via the Live App INGRID LIGTHART Je software in de private cloud Doe de poll via the Live App Iedereen heeft het over cloud Cloud is de toekomst Doe mee aan de private cloud poll! Geef nu uw mening via de Exact live app

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 17-03-2016 Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Graag wil ik mij via deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is John van Assouw.

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Maand van de archeologie 2014

Maand van de archeologie 2014 Met het project Maand van de archeologie plaatst de Archeologische Dienst Waasland (ADW) archeologisch erfgoed via verschillende activiteiten op een originele manier in de kijker. Bijzondere aandacht gaat

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Vooraf Leren omgaan met internet, de computer, de ipad of andere tablet? Met nieuwe of sociale media? Dat kan in de bibliotheek! Ook dit jaar zijn

Nadere informatie

Achtbaanflits 29 augustus 2017

Achtbaanflits 29 augustus 2017 AGENDA Iedere woensdag en vrijdag: FRUITDAG Woensdag 30 augustus mad science show Donderdag 31 augustus afstemmingsgesprekken groep (2)3-8 tot 20.00u Maandag 4 september HB groepen kennismakingsavond Woensdag

Nadere informatie

Inhoud. (Klik op het onderwerp om er naartoe te bladeren) Inhoud... 1 Werkvergadering... 2 Praktisch... 2

Inhoud. (Klik op het onderwerp om er naartoe te bladeren) Inhoud... 1 Werkvergadering... 2 Praktisch... 2 http://www.vla-geo.be (doorklikken naar tabblad Antwerpen / Activiteiten) april/mei 13 WAA@scarlet.be http://home.scarlet.be/~brun1956/waa/welkom.html Bezoek onze facebook-groep en sluit je meteen aan

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe 4 t/m vr. 15 oktober 1 t/m 8 Kinderboekenweek met als thema Gruwelijk eng Ma 16 t/m vr 20 oktober 1 t/m 8 Herfstvakantie, alle leerlingen vrij Do 26 oktober

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

BASISONDERWIJS Sint-Niklaas 2014-2015 1

BASISONDERWIJS Sint-Niklaas 2014-2015 1 BASISONDERWIJS Sint-Niklaas 2014-2015 1 KLEUTERS DERDE KLEUTERKLAS // WORKSHOP HET KUNSTENAARSATELIER Altijd al van gedroomd om als een kunstenaar aan de slag te gaan met écht kunstenaarsmateriaal? Het

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief Januari 2016

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief Januari 2016 We wensen iedereen 365 dagen om te dromen te gaan en te komen te ontvangen en te geven en tussenin: gelukkig en gezond te leven! Januari 4: Weer naar school Luizencontrole 11: Start Cito afname 14: Studiedag;

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland voortgezet onderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Het Scheepvaartmuseum is een pakhuis vol verhalen waar leerlingen op een

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

PBS voor thuis: .. Agenda. Jaargang 6: nummer 13 26-03-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen

PBS voor thuis: .. Agenda. Jaargang 6: nummer 13 26-03-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen Jaargang 6: nummer 13 26-03-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 30 maart t/m 3 april Leerlingen t/m groep 2 vrij 06 april Pasen, alle leerlingen vrij 13 april Inloopochtend, 09.00 10.00

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Resultaten enquete Jongerenacademie 2011-2012

Resultaten enquete Jongerenacademie 2011-2012 Resultaten enquete Jongerenacademie 2011-2012 Aantal mentoren (aan wie enquete is toegezonden) : 54 Aantal mentoren deelgenomen aan enquete : 16 Bekend met Deelgenomen Suggesties Mogelijkheden Hoe zou

Nadere informatie

Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010

Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010 Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010 Persbericht Wat vind je in de virtuele edukit? Een dynamische website Activiteiten in detail De algemene campagne ikgeeflevenaanmijnplaneet.be

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 5 september 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws De scholen zijn weer begonnen Het was nog wel even wennen: de wekker moet

Nadere informatie

Digitale week 2017 digidak Kalmthout. Digitaal is het nieuwe normaal

Digitale week 2017 digidak Kalmthout. Digitaal is het nieuwe normaal Digitale week 2017 digidak Kalmthout Digitaal is het nieuwe normaal DIGIDAK KALMTHOUT DIGIDAK KA Spelletjes spelen op de computer Iedereen doet het wel eens om even te ontspannen en je verstand op nul

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

We hopen veel leerlingen, samen met hun ouders/grootouders, op 11 juni te mogen verwelkomen.

We hopen veel leerlingen, samen met hun ouders/grootouders, op 11 juni te mogen verwelkomen. 3 juni 2016 35 Uitnodiging Dag van de Techniek Op zaterdag 11 juni a.s. vindt de vijfde editie van de Dag van de Techniek plaats op en rond het Cals College IJsselstein. Deze dag is gericht op alle jongeren

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens Het leven is een verzameling van keuzes. Je kiest waar je woont, hoe je je kleedt, welk werk je doet en met wie je samenleeft. Die keuzes bepalen in grote

Nadere informatie

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015)

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt op school Oproep Agenda Informatie vanuit de omgeving (buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag

Nadere informatie

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het olvp Beste ouder(s) Een school en studiekeuze maken na zesde leerjaar is niet gemakkelijk. U krijgt heel wat informatie en wilt met zoveel mogelijk zaken rekening houden. In deze kleine brochure maken

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs De school waar onze dromen werkelijkheid worden NIEUWSBRIEF Schooljaar 2014-2015 Donderdag 18 september Nummer 02 Vanuit de directie Informatieavonden In alle groepen is een informatieavond geweest en

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

COACHFRIEND. Werkboek. (voeg hier je profielfoto toe)

COACHFRIEND. Werkboek. (voeg hier je profielfoto toe) COACHFRIEND Werkboek (voeg hier je profielfoto toe) Van : Email : Mobiel : Skype/Lync : Leeftijd : Beroep : Opleiding: (Kruis je keuze aan) Universitair/ HBO/ MBO Dit document is vertrouwelijk en mag niet

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Informatieavond. Nummer 3: 25-09-2015. Jaargang 2015-2016

Wingerdbericht. Agenda. Informatieavond. Nummer 3: 25-09-2015. Jaargang 2015-2016 Wingerdbericht Nummer 3: 25-09-2015 Jaargang 2015-2016 Agenda 26 september Klusploeg 7 oktober Start kinderboekenweek raar maar waar 9 oktober Studiedag team (KIVA), alle leerlingen vrij 14 oktober Inloopmiddag

Nadere informatie

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 5 nov 014 Sportief Hwagveld Sinds april van dit jaar heeft HC NEW STYLE in Meerssen

Nadere informatie

Aan de leden van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) Datum: 9 juni 2015 Onderwerp: Uitnodiging voor presentatie en ALV GvRM op 18 juni 2015

Aan de leden van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) Datum: 9 juni 2015 Onderwerp: Uitnodiging voor presentatie en ALV GvRM op 18 juni 2015 Aan de leden van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) Datum: 9 juni 2015 Onderwerp: Uitnodiging voor presentatie en ALV GvRM op 18 juni 2015 Beste leden, Graag nodigt het bestuur u uit voor een

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet.

Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet. Nieuwsbrief 34 16-20 mei Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet. 34 Mijn knuffel moet steeds huilen En ik huil mee Het kussen wordt een tranenzee.

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder

De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder internettoegang, spelconsoles en televisies met internettoegang.

Nadere informatie

1. Stuur je kaarten via de post?

1. Stuur je kaarten via de post? Post 6 1. Stuur je kaarten via de post? (n= 575) 5 4 44% 5 3 2 1 7% Ja Soms Nee Weet niet Ja Alleen kerstkaarten en condoleancekaarten Bij een verjaardag en met kerst De meeste kaarten zijn met de kerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

= verlengstuk van de klas. Museumlessen voor kinderen van de lagere school

= verlengstuk van de klas. Museumlessen voor kinderen van de lagere school = verlengstuk van de klas Museumlessen voor kinderen van de lagere school Waarom kiezen voor SteM? Kunst, Geschiedenis, Archeologie,Wetenschap en Techniek op één museumsite Uitgebreid educatief aanbod

Nadere informatie

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog.

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog. Vanuit het team Langs deze weg kondigen wij het vertrek van onze gewaardeerde collega Jordi Erbé aan. Jordi gaat dichter bij huis, in Amersfoort, werken. Hij wil alle kinderen en ouders onwijs bedanken

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Maand van de archeologie 2015

Maand van de archeologie 2015 Met het project Maand van de archeologie plaatst de Archeologische Dienst Waasland (ADW) in de maand oktober archeologisch erfgoed via verschillende activiteiten en diverse locaties op een originele manier

Nadere informatie

Samen digitaal in Blankenberge

Samen digitaal in Blankenberge Programmaboekje Samen digitaal in Blankenberge Al voor het tiende jaar op rij organiseert LINC de Digitale Week in heel Vlaanderen. Ook in Blankenberge worden er van 22 tot 30 april gratis activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL

DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL DE WIJSNEUS DEVENTER LEERSCHOOL website: www.deventerleerschool.nl 24 september 2014 inhoud nieuwsbrief Personeelszaken Herfsttocht 2014 Studiedagen Parkeren bij school Oproep lunchmedewerker(s) BSO zomer

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis

Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis Gezinsgerichte zorg in het Elkerliek, daar kunt u van op aan Het verhaal van Esther, Irma en Fleur. Na haar bevalling verblijft Esther van de Vranden

Nadere informatie

ontwerp Aalst yes we click! digitale week www.digitaleweek.be 0471 24 08 21 van zaterdag 19 tot zondag 27 april 2014 proef van onze activiteiten in

ontwerp Aalst yes we click! digitale week www.digitaleweek.be 0471 24 08 21 van zaterdag 19 tot zondag 27 april 2014 proef van onze activiteiten in proef van onze activiteiten in Aalst yes we click! digitale week van zaterdag 19 tot zondag 27 april 2014 ontwerp De Digitale Week is een initiatief van linc vzw informatie over activiteiten in jouw buurt:

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Oktober 2015 Voor op de kalender Oud papier Babynieuws Fietscontrole Wijziging datum schoolreis Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp Toezicht op het schoolplein Trakteren

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie