Instelling. Onderwerp. Datum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instelling. Onderwerp. Datum"

Transcriptie

1 Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Algemene regelingen. Bedienden. Bedrijfswagen. Teruggave Datum 19 december 2008 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van intellectuele eigendom, die toebehoren aan bepaalde betrokkenen, en dat er u geen recht wordt verleend op die desbetreffende rechten. M&D Seminars wil u met dit document de nodige informatie verstrekken, zonder dat de in dit document vervatte informatie bedoeld kan worden als een advies. Bijgevolg geeft M&D Seminars geen garanties dat de informatie die dit document bevat, foutloos is, zodat u dit document en de inhoud ervan op eigen risico gebruikt. M&D Seminars, noch enige van haar directieleden, aandeelhouders of bedienden zijn aansprakelijk voor bijzondere, indirecte, bijkomstige, afgeleide of bestraffende schade, noch voor enig ander nadeel van welke aard ook betreffende het gebruik van dit document en van haar inhoud. M&D Seminars 2008 M&D CONSULT BVBA Eikelstraat DE PINTE Tel. 09/ Fax 09/ info@mdseminars.be -

2 A.R. Nr e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 19 DECEMBER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: DE V.Z.W. PARTEZIS, rechtsopvolger van de V.Z.W. ADMINISTRATIEF CENTRUM CARITAS, met zetel gevestigd te 3001 Heverlee, Interleuvenlaan, 10, Tegen : Appellante, vertegenwoordigd door Mter L. te Rijdt loco Mter P. Roosens, advocaat te 3000 Leuven; De Heer P. D.B., wonende te [xxx] Geïntimeerde, vertegenwoordigd door Mter L. Van Schoubroeck, advocaat te 9200 Dendermonde; Na beraadslaging, velt het Arbeidshof te Brussel het hiernavolgend arrest : Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : - het voor eensluidend verklaard afschrift van het bestreden vonnis op tegenspraak gewezen door de Arbeidsrechtbank te Leuven (1 ste kamer B ) op de openbare terechtzitting van 29 juni 2006; - het verzoekschrift tot hoger beroep ontvangen ter griffie van het Arbeidshof te Brussel op 31 oktober 2006; - de besluiten van partijen; - de voorgelegde stukken; Gehoord partijen in hun middelen en beweringen op de buitengewone openbare terechtzitting van 26 november 2008, waarna de debatten gesloten werden.

3 A.R. Nr e blad. 1. DE FEITEN EN RECHTSPLEGING. In het tussenarrest van 2 januari 2007 m.b.t. de voorlopige uitvoerbaarverklaring van een deel van het bestreden vonnis van de arbeidsrechtbank te Leuven van 29 juni 2006 werd een overzicht gegeven in verband met de feiten en de rechtspleging, waarnaar kan worden verwezen. Er werd melding gemaakt van de onenigheid in verband met het privé-gebruik van de firmawagen en deze vloeide voort uit het addendum bij de arbeidsovereenkomst van 7 juni 2002 in verband met de bedrijfswagen (hierna genoemd: wagenovereenkomst). Artikel 3 hiervan bepaalt : De werknemer bevestigt dat het privé-gebruik van het voertuig fiscaal aanzien wordt als een voordeel van alle aard ten bedrage van 123,95/maand. De werkgever zal dit bedrag maandelijks verrekenen met de weddeberekening. Voor dit bedrag zijn maximum privé kilometers per jaar toegestaan. De meer kilometers zullen verrekend worden aan 0,124 per km., exclusief de kosten ( 0,05/km.) De heer D.B. leest deze clausule in de zin dat het privé-gebruik toegestaan is en dat enkel de fiscale verrekening verduidelijkt wordt. De V.Z.W. Partezis interpreteert deze bepaling in de zin dat er elke maand 123,95 op het loon kan aangerekend worden in verband met het privégebruik van het voertuig. Aanvankelijk heeft de V.Z.W. deze bepaling niet als dusdanig toegepast en bij brief van 17 februari 2005 liet zij aan de heer D.B. weten dat zij hierdoor nog recht had op een bedrag van 3.836, = 3.356,25 voor de periode juli 2002 tot januari Hij werd uitgenodigd om dit binnen een periode van 6 maanden terug te betalen en hiervoor werd verwezen naar artikel 21 van het arbeidsreglement. Dit was voor de heer D.B. onmogelijk en bij brief van 21 februari 2005 liet hij onder voorbehoud van alle rechten weten dat hij vertrouwd had op een correcte loonadministratie en dat hij omwille van zijn gezinslast vroeg naar een minder zware regeling. Op 18 april 2005 beklaagde hij zich nogmaals over deze situatie en stelde hij een afbetalingschema voor, evenwel onder alle voorbehoud. De werkgever verklaarde zich op 25 april 2005 met dit voorstel akkoord. Op 26 juni 2005 zegde de heer D.B. zijn arbeidsovereenkomst op met een opzeggingstermijn van 6 weken, ingaande op 1 augustus 2005, die nadien bij wederzijds akkoord verlengd wordt met 4 weken, zodat de datum van indiensttreding werd vastgelegd op 15 oktober 2005.

4 A.R. Nr e blad. Ingevolge de afbetalingen die de heer D.B. ondertussen had verricht, stond er op deze einddatum nog een saldo open van 2.302,67, dat de V.Z.W. inhield bij de loonverwerking van oktober Bij het einde van de arbeidsovereenkomst was er ook nog een achterstal groepsverzekering van 282,29, die eveneens door de V.Z.W. werd ingehouden. In de wagenovereenkomst werd in artikel 12 nog voorzien : Indien de werknemer ontslag neemt of de overeenkomst wordt beëindigd met wederzijds akkoord, dan verbindt de werknemer zich ertoe de bedrijfswagen vanaf de datum van uitdiensttreding over te nemen en de eventuele kosten die hiermee verband houden te vergoeden. De heer D.B. heeft echter de bedrijfswagen ingeleverd en ingevolge hiervan vroeg de V.Z.W. een verbrekingsvergoeding ten bedrage van 1.941,20; zij stelde tevens dat er een beschadiging was aan het wiel ter waarde van 148,69 en dat daarenboven de leasemaatschappij een schadeafrekening had gemaakt ter waarde van 297,43. Tenslotte werd er op 3 januari 2005 een zogenaamde PC privé-overeenkomst afgesloten die in artikel 10 voorziet : Indien het personeelslid zijn/haar arbeidsovereenkomst met de onderneming opzegt voor de einddatum van onderhavige overeenkomst dient het residubedrag van 25 betaald, verhoogd met het nog niet door de onderneming ten laste genomen saldo berekend op basis van het aantal niet volledig beëindigde jaren van de 3 -jarige periode. De apparatuur wordt hierdoor eigendom van het personeelslid en onderhavige overeenkomst loopt aldus ten einde. Ook hier leverde de heer D.B. zijn PC in, maar ingevolge bovenvermeld artikel werd hem een afrekening van 1.983,42 aangeboden. In het schrijven van de raadsman van de heer D.B. van 19 oktober 2005 werden de hierboven besproken onderdelen betwist; de V.Z.W. beantwoordde dit op 18 november 2005, maar partijen kwamen niet tot een overeenstemming, zodat op 27 december 2005 een dagvaarding door de heer D.B. werd uitgebracht voor de arbeidsrechtbank te Leuven, waarna de V.Z.W. een tegenvordering stelde, zoals beschreven in het tussenarrest van 2 januari In het vonnis van 29 juni 2006 verklaarde de eerste rechter de hoofdvordering tot betaling van loon oktober 1995, vertrekvakantiegeld en terugbetaling afbetalingen gegrond en werd de tegeneis gegrond verklaard voor de eigen bijdrage groepsverzekering ter waarde van 282,29 met toelating tot gerechtelijke compensatie.

5 A.R. Nr e blad. In haar tussenarrest kwam het arbeidshof het incidenteel beroep van de heer D.B. tegemoet in verband met de vraag tot uitvoerbaarverklaring van het vonnis wat betreft de betaling van het loon voor de maand oktober 2005 ten bedrage van 1.459,69 en van het vertrekvakantiegeld ten bedrage van 2.539,34 en de intresten daarop. Het hoofdberoep, dat thans nog openstaat, heeft betrekking op het horen ongegrond verklaren van de oorspronkelijke hoofdeis van de heer D.B. en het gegrond horen verklaren van de oorspronkelijke tegeneis van de V.Z.W. Partezis; aldus vraagt zij dat het arbeidshof zou zeggen voor recht dat de heer D.B. zich akkoord verklaard had om het bedrag van 3.356,36 terug te betalen, zodat er bij de loonverwerking van oktober 2005 rechtmatig 2.302,67 als saldo werd ingehouden, minstens dat de heer D.B. zou veroordeeld worden tot betaling van dit bedrag als openstaand saldo en in nog meer ondergeschikte orde, voor zover al de inhoudingen als onrechtmatig zouden worden beoordeeld, dat hij het bedrag van 3.356,25 dient te betalen; in verband met de achterstal groepsverzekering vraagt zij eveneens dat het arbeidshof de afbetalingsovereenkomst zou bevestigen of minstens de heer D.B. zou veroordelen tot betaling van 282,29; Wat betreft haar oorspronkelijke tegeneis vraagt zij met betrekking tot de verbrekingsvergoeding bedrijfswagen de veroordeling van de heer D.B. tot een bedrag van 1.941,20; met betrekking tot de herstelling schade wiel vraagt zij de veroordeling tot het betalen van een bedrag van 148,69; met betrekking tot het PC privé project vraagt zij de veroordeling tot het betalen van 1.983,42; met betrekking tot de afrekening KB lease vraagt zij de veroordeling tot betaling van 297,43, al deze bedragen te vermeerderen met wettelijke en gerechtelijke intresten en de kosten 2. BEOORDELING. Nu geen betekeningakte van het bestreden vonnis wordt voorgelegd, kan worden aangenomen dat het hoger beroep tijdig werd ingesteld. Het is regelmatig naar vorm en ook aan de andere ontvankelijkheidvereisten is voldaan. Het is derhalve ontvankelijk, behoudens het hoger beroep in verband met de betaling groepsverzekering, die door de eerste rechter werd toegekend en waartegen geen incidenteel beroep is, zodat appellante voor dit onderdeel niet het vereiste belang heeft voor haar hoger beroep. 2.1 Privé-gebruik bedrijfswagen. De V.Z.W. Parteeis houdt voor dat er een contractuele afspraak tot stand gekomen is in verband met het afbetalingsplan betreffende de bijdragen bedrijfswagen en dat deze overeenkomst ook bewezen wordt door haar uitvoering. De heer D.B. antwoordt hierop dat dit alles onder voorbehoud gebeurde, zoals blijkt uit zijn schrijven van 18 april 2005 en dat in zoverre er sprake is van een overeenkomst, er wilsgebreken moeten in acht genomen worden.

6 A.R. Nr e blad. Reeds in zijn eerste brief van 21 februari 2005 drukte de heer D.B. zijn verwondering uit over de weerkerende fouten in de loonadministratie bij een sociaal secretariaat en beklaagde hij zich erover dat deze op hem werden afgewenteld, hij vroeg daarbij onder voorbehoud van alle rechten naar een regeling die zou rekening houden met zijn gezinssituatie. In zijn schrijven van 18 april 2005 verwees de heer D.B. naar een bijgevoegd en door hem ondertekend afbetalingsschema, eraan toevoegend : Ik voel evenwel aan dat ik niet anders kan dan over te gaan tot terugbetaling. Dit evenwel onder alle voorbehoud. Hij liet de mogelijkheid open om dit voorbehoud weg te laten in een definitieve regeling indien zijn werkgever bereid was een wezenlijke toegeving te doen. Op 25 april 2005 ondertekende de werkgever dit voorstel voor akkoord en het werd ook in die zin door de heer D.B. uitgevoerd. Dit akkoord had dus betrekking op een voorstel onder voorbehoud; er blijkt nergens uit dat er een wezenlijke toegeving zou gedaan zijn in het kader van een definitieve regeling, zodat niet aangetoond wordt dat de heer D.B. afstand zou gedaan hebben van zijn uitdrukkelijk voorbehoud. Ook de uitvoering van een dergelijk akkoord onder voorbehoud maakt het voorbehoud niet ongedaan. De vraag of de heer D.B. gehouden was tot betaling van een vergoeding voor het privé-gebruik van de bedrijfswagen dient derhalve nog te worden onderzocht en hiervoor dient te worden teruggegaan naar artikel 3 van de wagenovereenkomst. In deze bepaling wordt het privé-gebruik van het voertuig bevestigd a rato van kilometers per jaar. Artikel 3 regelt enkel hoe dit privé-gebruik fiscaal moet worden aanzien en stelt dat dit beschouwd wordt als een voordeel van alle aard ten bedrage van 123,95/maand. Deze fiscale kwalificatie doet echter geen afbreuk aan het toegekende privégebruik. In zoverre de heer D.B. een reële prijs verschuldigd zou zijn voor de betaling van dit privé-gebruik, zou men overigens niet meer over een voordeel kunnen spreken. In eerste instantie heeft de V.Z.W. Partezis de overeenkomst dan ook wel degelijk correct toegepast, maar haar latere poging om toch een kostprijs aan te rekenen aan de heer D.B. is niet in overeenstemming met artikel 3 van de wagenovereenkomst. De heer D.B. was dan ook niet gehouden tot terugbetaling van de aan hem gevraagde vergoedingen; evenmin kon het zogenaamde verschuldigde saldo

7 A.R. Nr e blad. ingehouden worden op de loonberekening van oktober 2005, wat bovendien dan nog in strijd was met artikel 23 van de loonbeschermingswet. 2.2 Verbrekingsvergoeding bedrijfswagen. Niet betwist wordt dat bij het einde van de arbeidsovereenkomst de bedrijfswagen werd teruggegeven. Aldus hebben de partijen geen uitvoering gegeven aan artikel 12 van de wagenovereenkomst, waarin voorzien was dat de heer D.B. deze wagen zou overnemen. Terecht stelt de eerste rechter zich de vraag of deze bepaling in overeenstemming is met artikel 6 van de arbeidsovereenkomstenwet. Een bedrijfswagen is een hulpmiddel dat de werkgever aan de werknemer ter beschikking stelt bij toepassing van artikel 20,1 van de arbeidsovereenkomstenwet, zodat de werknemer ingevolge artikel 17, 5 arbeidsovereenkomstenwet dit na gebruik aan de werkgever dient terug te geven (J. Herman, Bedrijfswagen en schorsing van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst, Or. 2001, 113). Hieraan werd door de heer D.B. voldaan en wanneer men hem wil opleggen om supplementair de beëindigingvergoeding voor de lease-overeenkomst ten laste te nemen, dan verzwaart men zijn verplichtingen, zodat een dergelijke bepaling in toepassing van artikel 6 van de arbeidsovereenkomstenwet nietig is De aangerekende vergoeding in verband met de teruggave PC. Er is geen betwisting dat de door de werkgever ter beschikking gestelde PC werd teruggegeven door de heer D.B.; ook hier wil de V.Z.W. Partezis op grond van artikel 10 van de PC-overeenkomst van 3 januari 2005 een bedrag van 1.983,42 aanrekenen. Deze aanrekening kan niet worden aanvaard op basis van dezelfde redenen die hierboven werden aangehaald in verband met de bedrijfswagen. 2.4 De schade aan de bedrijfswagen. In artikel 10 van de wagenovereenkomst is voorzien dat de wagen verzekerd was voor eigen schade, mits een vrijstelling. Deze vrijstelling zal door de werknemer dienen gedragen te worden bij ongevallen waarvoor de werknemer in fout wordt gesteld. Ten onrechte verwijt de V.Z.W. Partezis aan de heer D.B. dat hij geen melding zou gemaakt hebben van het schadegeval van 12 december Uit de stukken 14 van de V.Z.W. Partezis blijkt immers dat de heer D.B. een omstandige toelichting heeft gegeven omtrent het schadegeval en tevens het aanrijdingsformulier heeft ingevuld. Nadien volgde er nog correspondentie, waarin de heer D.B. zich de vraag stelde of hij wel aansprakelijk kan worden gesteld voor dit schadegeval.

8 A.R. Nr e blad. Het ongeval had te maken met een gat in het wegdek op een onverlichte openbare parkeerplaats aan de kade van Antwerpen. Terecht wijst de heer D.B. erop dat de wegbeheerder hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld, gezien hij volgens hem geconfronteerd werd met een onvoorzienbare hindernis. Gelet op artikel 10 van de wagenovereenkomst is zijn aansprakelijkheid dan ook betwist, zodat niet aangetoond wordt dat hij in fout was m.b.t. dit ongeval. De kosten ten belope van de vrijstelling kunnen dan ook niet te zijne laste worden gelegd. Artikel 8 doet daaraan geen afbreuk en er wordt ook niet aangetoond dat de heer D.B. de wagen niet als een goede huisvader zou gebruikt hebben. Bij het inleveren op 14 oktober 2005 van de wagen, die aangekocht werd op 3 juli 2002, gebeurde geen tegensprekelijke vaststelling van eventuele gebreken. De éénzijdige bewering van de leasemaatschappij in verband met schade aan het voertuig laat niet toe vast te stellen of hier meer dan gebruikelijke gebruikschade werd vastgesteld, daar verwezen wordt naar beschadiging van het koetswerk ingevolge steenslag en een kras op een buitenspiegel. Het valt overigens op dat de leasemaatschappij deze schade slechts voor de helft inbrengt. Het is dan ook niet bewezen dat de heer D.B. het voertuig niet in goede staat zou hebben teruggegeven. Besluit Terecht heeft de eerste rechter de hoofdeis, met uitzondering van het onderdeel groepsverzekering, gegrond verklaard en de tegenvordering ongegrond; dienvolgens is het hoger beroep van de V.Z.W. Partezis ongegrond. OM DEZE REDENEN HET ARBEIDSHOF Gelet op de wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken zoals tot op heden gewijzigd, inzonderheid op artikel 24, Recht sprekend op tegenspraak, Verklaart het hoger beroep ontvankelijk, doch ongegrond, Bevestigt het bestreden vonnis, Veroordeelt de V.Z.W. PARTEZIS tot de gerechtskosten van het hoger beroep, deze begroot aan de zijde van de heer D.B. op rechtsplegingsvergoeding beroep basisbedrag en aan de zijde van de

9 A.R. Nr e blad. V.Z.W. PARTEZIS begroot op een rechtsplegingsvergoeding hoger beroep van 291,50. Aldus gewezen door de 3 de Kamer van het Arbeidshof te Brussel samengesteld als volgt : De heer L. LENAERTS, Raadsheer, Mevrouw S. ALAERTS, Raadsheer in sociale zaken als werkgever, De heer M. WEYNS, Raadsheer in sociale zaken als werknemer-bediende, Mevrouw L. HERREGODTS, Griffier. L. LENAERTS, L. HERREGODTS, S. ALAERTS. M. WEYNS. Mevrouw S. ALAERTS die bij de debatten aanwezig was en aan de beraadslaging heeft deelgenomen verkeert in de onmogelijkheid om te ondertekenen. Overeenkomstig het artikel 785 van het Gerechtelijk Wetboek wordt het arrest getekend door de heer L. LENAERTS en de heer M. WEYNS. L. HERREGODTS, Griffier. Het arrest is uitgesproken op de openbare terechtzitting van de 3de kamer van het Arbeidshof te Brussel op 19 december 2008 door L. LENAERTS, bijgestaan door L. HERREGODTS, Griffier. L. LENAERTS. L. HERREGODTS.

10 A.R. Nr e blad.

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Ontslag. Afstand concurrentiebeding door werkgever. Vormvoorwaarden Datum 11 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Brussel Onderwerp Dagvaarding van een tijdelijke vereniging/vennootschap. Ontbreken van rechtspersoonlijkheid Datum 26 oktober 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomst. Algemene regelingen. Bewijs bestaan arbeidsovereenkomst Datum 24 oktober 2008 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Dreigen met een klacht bij een sociale zekerheidsinstelling. Al of niet geweld Datum 18 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank Brugge Onderwerp Handvest van de sociaal verzekerde. Beroepsziekten Datum 01 februari 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: C. P., Tegen: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Gerechtelijke vereffening-verdeling. Artikel 1207 e.v. Ger. W. Deelakkoorden: geldigheid en bindende kracht. Artikel 1447 BW betreffende de overname van de gezinswoning

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Algemene regelingen. Foute aanvangsdatum opzeggingstermijn. Geen relatieve nietigheid, wel recht op aanvullende opzeggingsvergoeding Datum

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 JUNI 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidswet. Wet 16 maart 1971, art. 40. Moederschapsbescherming en proef Datum 1 april 2012 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Veroordeling tot betaling van een uitkering tot onderhoud. Voorwaarde. Voorafgaande ingebrekestelling van de schuldenaar Datum 3 november 2009 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Fiscaal recht. Tijdelijke handelsvennootschap. Geen rechtspersoonlijkheid. Geen vestiging van gemeentebelasting Datum 14 februari 2008 Copyright and disclaimer Gelieve

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Bewijs van eigendomsrecht op basis van dertigjarige verjaring wegens dertig jaar deugdelijk bezit. Bewijslast (artikel 1315 BW en artikel 870 Ger. W.). Dubbelzinnig

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 19 mei 2015 Rolnummer op JGR 2013/AB/606 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/606 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw H. B., Tegen : Appellante, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp I. Artikelen 792 en 1448 BW. Heling: toepassingsvoorwaarden. II. Artikelen 1446 en 1447 BW. Toewijzing bij voorrang. Moet het huisraad overgenomen worden met

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P.,

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P., 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: De Heer D. P., Tegen : Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Jaarlijkse vakantie - Vakantiegeld - Bedienden - Veranderlijk loon - Enkel en dubbel vakantiegeld - Berekening - Art. 39, K.B. 30 maart 1967 Datum 15 januari 1996 Copyright

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Overeenkomst - Bestanddelen - Toestemming - Gebrek - Geweld - Morele dwang - Gebrekkige wil - Voorwaarde - Artt. 1109 en 1112, BW Datum 23 maart 1998 Copyright and

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Antwerpen Onderwerp Arbeidsreglementering. Havenarbeid. Principe. Havenarbeid door erkende havenarbeiders. Vordering tot nietigverklaring van de intrekking van de vergunning van

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/330 arrest bij verstek t.a.v. weghalen indien n.v.t. Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Feitelijke scheiding. Vermoeden van toerekenbaarheid. Omkering Datum 22 december 2008 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Bij de waardebepaling van aandelen bij gedwongen overname kan de rechter rekening houden met de winstverwachtingen die de aandeelhouders zich stellen Datum 5

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Bewijs. Strafzaken. Bewijsvoering. Onrechtmatig verkregen bewijs. Toelaatbaarheid. Beoordeling door de rechter Datum 23 maart 2004 Copyright and disclaimer Gelieve

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 DECEMBER 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: B. M., appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 12 NOVEMBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: V.L., appellante

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg Mechelen Onderwerp Vertegenwoordiging door voorlopig bewindvoerder in een echtscheidingsprocedure Datum 19 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3,

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3, A.R.Nr. 2009/AB/51524 '. le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI 2010. Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief In de zaak: MULTIPAINT BVBA, met zetel

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 MEI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende Op tegenspraak als gevolg van art. 775 Ger. W. definitief In de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Bedienden. Deeltijdse werknemers. Berekening opzeggingstermijn. Berekening aanvullende opzeggingsvergoeding Datum 9 januari 2009 Copyright

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL 2011 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 11/689 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer, spreekt het volgend vonnis uit : INZAKE : RIJKSDIENST

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: VZW PAG-ASA, met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 02 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/BB/35 Arbeidshof te Brussel elfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/BB/35 p. 2 COLLECTIEVE

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Vennootschappen. Vereffening. Sluiting van de vereffening. Gevolgen. Procedures aanhangig vóór de sluiting van de vereffening Datum 5 oktober 2009 Copyright and

Nadere informatie

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Rep.Nr. 2.0 '1' / Lb L5 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3DE KAMER OPENBARE TERECH'fZITTING VAN 19 OKTOBER 2012. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: CENTHO

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Scheepvaart. Averijregeling. Aard. Hypothecaire schuldeiser. Rechten Datum 29 september 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van

Nadere informatie

Auteur. Onderwerp. Datum

Auteur. Onderwerp. Datum Auteur My Lawyer Info Monard-D Hulst www.monard-dhulst.be Onderwerp De betaling van loon Datum 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Sociale zekerheid der werknemers. Jaarlijkse vakantie. Vakantiegeld bij uitdiensttreding. Gewaarborgd loon ziekte Datum 14 November 2008 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Handelsvennootschappen. Marktmanipulatie. Bevoorrechte informatie. Koersbeïnvloeding. Criterium van redelijk handelende belegger. Toepassing Datum 16 mei 2006 Copyright

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Raad van de Europese Unie Onderwerp Verordening (EG) nr. 4/2009 betreffende de bevoegdheid, het toepasselijke recht, de erkenning en de tenuitvoerlegging van beslissingen, en de samenwerking

Nadere informatie

A.R. Nr e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 27 FEBRUARI de KAMER

A.R. Nr e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 27 FEBRUARI de KAMER A.R. Nr.48.508 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 27 FEBRUARI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : DE B.V.B.A. PUBLICOEN,

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Voorlopige maatregelen tijdens de echtscheiding. Afhalen gelden gemeenschappelijke bankrekening. Geen stricte verantwoording verplicht Datum 26 november

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Gent Onderwerp Echtscheiding. Kortgeding. Verblijfregeling kinderen. Temporele bevoegdheid Datum 10 maart 2010 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Lijfrente Kanscontract Datum 6 september 2002 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18 april 2017 Rolnummer op JGR 2014/AB/340 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/340 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank te Brussel Onderwerp Aanvraag loopbaanvermindering CAO 77bis. Onvolledige aanvraag. Geen bescherming tegen ontslag Datum 22 september 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 20 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/779 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/779 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR. nr. 2011/AB1792 1e blad. rep.nr.2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI2012 7e KAMER OCMW - maatschappelijke dienstverlening tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2013. 5DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren In de zaak

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2013. 5DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art. 747 1 G.W. Definitief In de zaak: Tegen: N.V. KINNARPS, met

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 6 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/1148 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/1148 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Anatocisme. Copyright and disclaimer

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Anatocisme. Copyright and disclaimer Auteur Elfri De Neve www.elfri.be Onderwerp Anatocisme Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van intellectuele eigendom,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Handelsvertegenwoordigers. Loonbegrip schending concurrentiebeding Datum 6 maart 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van cassatie Onderwerp Huwelijksvermogensrecht. Wettelijk stelsel. Ontbinding. Vereffening. Vergoeding door het gemeenschappelijk vermogen Datum 21 januari 2011 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Faillissement, Faillissementsakkoord en gerechtelijk akkoord - Gevolgen (personen, goederen, verbintenissen) - Verbintenissen - Schuldvordering - Aangifte Gevolg -

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Faillissement. Bevrijding kosteloze zekerheidsteller. Geen economisch belang. Verbintenis in verhouding tot inkomsten en vermogen Datum 17 november 2008 Copyright

Nadere informatie

Auteur. Arbeidshof te Brussel. Onderwerp

Auteur. Arbeidshof te Brussel.  Onderwerp Auteur Arbeidshof te Brussel www.juridat.be/arbeidshof/brussel Onderwerp Arbeidsvoorziening. Sluiting van onderneming. Gewaarborgde betaling van lonen en vergoedingen. Tussenkomst door het Fonds in de

Nadere informatie

Cour du travail de Bruxelles (3e ch.) - Arrêt du 8 octobre 2013 - Rôle n 2012-AB-740

Cour du travail de Bruxelles (3e ch.) - Arrêt du 8 octobre 2013 - Rôle n 2012-AB-740 Cour du travail de Bruxelles (3e ch.) - Arrêt du 8 octobre 2013 - Rôle n 2012-AB-740 Arrêt A.R. nr. 2012/AB/740 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 8 OKTOBER 2013 3e KAMER ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: L.A., wonende te

Nadere informatie

Auteur. Arbeidshof te Brussel. Onderwerp

Auteur. Arbeidshof te Brussel.  Onderwerp Auteur Arbeidshof te Brussel www.juridat.be/arbeidshof/brussel Onderwerp Sociale zekerheid der werknemers. Ziekte- en invaliditeitsverzekering. Bijzonder solidariteitsfonds. Uitzonderlijke verstrekking.

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Misdrijf. Toerekenbaarheid. Rechtspersonen. Strafrechtelijke verantwoordelijkheid Datum 20 december 2005 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen

Nadere informatie

In de zaak: Mevrouw V. B. C., Gelet op de stukken van rechtspleging, inzonderheid:

In de zaak: Mevrouw V. B. C., Gelet op de stukken van rechtspleging, inzonderheid: 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL BESCHIKKING UITGESPROKEN IN RAADKAMER OP 7 NOVEMBER 2011. 11de KAMER Collectieve schuldenregeling vorderingen collectieve schuldenregeling Definitief + verzending

Nadere informatie

A.R. Nr.2009/AB/ e blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010.

A.R. Nr.2009/AB/ e blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010. A.R. Nr.2009/AB/51.925 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief Tegen : DE B.V.B.A. INTEGRATED CONSTANTIN

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ij..oa2..l:le, If\( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 oktober 2012 5 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst arbeider tegensprekelijk Heropening der debauen

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Facturen en hun aanvaarding. Stilzwijgen en omkeerbaar vermoeden Datum 4 december 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van

Nadere informatie

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding in volledig akkoord. Copyright and disclaimer

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding in volledig akkoord. Copyright and disclaimer Auteur Elfri De Neve www.elfri.be Onderwerp Echtscheiding in volledig akkoord Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van intellectuele

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/165 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/165 p. 2 LAWFORT CVBA

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling FOD FINANCIËN Onderwerp Voorafgaande beslissing nr. 700.096. Personenbelasting.Vrijgesteld inkomen. Sociaal voordeel aan het personeel. Thuisoppas van zieke kinderen. Beroepskosten. Niet-aftrekbare

Nadere informatie

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL , rep.nr.: 201V}() b 1e blad..,"'.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREst..le KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 SEPTEMBER 2012 SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk - definitief kennisgeving

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 NOVEMBER 2011 7e KAMER OCMW - gewaarborgde gezinsbijslag tegensprekelijk definitief kennisgeving (art. 580, 2, Ger. W.) in de

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Echtscheiding. Hulpplicht tussen echtgenoten. Voorlopige maatrgeleen t.o.v. de echtgenoten m.b.t. het levensonderhoud Datum 5 juni 2014 Copyright and disclaimer De

Nadere informatie

In de zaak : 1. De Heer R. F, 2. Mevrouw H. P.,, 61,

In de zaak : 1. De Heer R. F, 2. Mevrouw H. P.,, 61, 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 11de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 20 DECEMBER 2010. Collectieve schuldenregeling vorderingen collectieve schuldenregeling Definitief Op tegenspraak t.a.v.

Nadere informatie

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding in gemeen akkoord. Copyright and disclaimer

Auteur. Elfri De Neve. www.elfri.be. Onderwerp. Echtscheiding in gemeen akkoord. Copyright and disclaimer Auteur Elfri De Neve www.elfri.be Onderwerp Echtscheiding in gemeen akkoord Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen kan zijn aan rechten van intellectuele

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Algemene regelingen. Ontslag om dringende reden Datum 4 september 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud

Nadere informatie

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën. minfin.fgov.be. Onderwerp

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën. minfin.fgov.be. Onderwerp Auteur Federale Overheidsdienst Financiën minfin.fgov.be Onderwerp Circulaire nr. Ci.RH.241/567.657 (AOIF 7/2008). BEROEPSINKOMEN. Anciënniteitspremie. Bezoldiging. Sociaal voordeel. Vrijgesteld inkomen.

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Antwerpen Onderwerp Gerechtelijk recht. Gerechtskosten. RPV. Curator met bijstand van advocaat zelfde advocatenassociatie Datum 27 februari 2012 Copyright and disclaimer De inhoud

Nadere informatie