Vriendschap & Strijd te Hunsel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vriendschap & Strijd te Hunsel"

Transcriptie

1 De geschiedenis van handboogschutterij, Vriendschap & Strijd te Hunsel Hoewel handboogschutterij Vriendschap en Strijd officieel in het jaar jaar bestaat, ligt de datum van de oprichting feitelijk enige jaren eerder. Al in juni 1896 werd in het dorp Hunsel ten koffiehuize Godefriedes Adams ( bie de Bekker) aan de toenmalige Dorpstraat, thans kraakstraat een doelschutterij opgericht. Een 15 tal leden zijn bereids tot de vereeniging toegetreden. ( artikel De Nieuwe Koerier zaterdag 6 juni ) Tevens was Fried van de Bekker niet alleen herbergier maar ook nog winkelier en leerlooier.later deed het koffiehuis ook diens als gemeenschapshuis in Hunsel. Het voormalig Koffiehuis van Godefriedes Adams aan de Kraakstraat te Hunsel,thans verbouwt tot appartementen. Op 25 maart 1903 zijn er statuten aangevraagd voor de handboog schutterij Vriendschap & Strijd te Hunsel bestemt voor de Nederlandse Staatscourant, en is de vereniging officieel opgericht. Vanaf de oprichting tot 1919 konden de leden de pijlen laten vliegen,waar een cafézaal en beugelbaan was gevestigd, de handboog werd buiten beoefend, de doel werd in mei 1897 al geopend; de zangvereniging Caecilia van Haelen, gaf bij deze gelegenheid een welgeslaagd concert. De vele toeschouwers bewonderden allen, de mooi aangelegde schietbaan met prachtige bloemperken. Vriendschap en Strijd hebben eer van haar werk. ( aldus de nieuwe Koerier zaterdag ).

2 In 1919 was de club op sterven na dood, dankzij Neer Dirks, Herman van Geleuken, Hannes Wolters ( Roost), Harry Geelen, Harry Breukers Sjang Abels en meister Henkens werd weer gewerkt dat de club weer actief werd. Herman van Geleuken Neer Dirks Meister Henkens Hannes Roost In die tijd was de handboogschutterij niet alleen actief in de handboogsport maar was tevens ook nog toneelgezelschap wat een paar keer per jaar een toneeluitvoering voor de bevolking van Hunsel gaf.

3 Café P. Geelen en later van Cor Creemers Van 1919 tot 1936 was de vereniging gevestigd bij de heer P. Geelen, in de wandelgangen Kleúre Pierke genaamd op de Jacobusstraat. Daarna werd café Verlaek (Kraakstraat) het home van de schutters terwijl

4 CaféVerlaek tenslotte in 1963 nogmaals verhuisd werd, en wel naar café Cor Creemers ( Jacobusstraat).Vroeger werd meestal na de hoogmis geschoten door de leden van de schutterij. Op de doel hing een kistje met daarin even en oneven nummers, iedereen die meeschoot trok een nummer, waarna de even tegen de oneven nummers een wedstrijdje begonnen. Voor elke roos die een schutter schoot ontving hij 1 cent. Toen nog met houten bogen en pijlen geschoten werd. Bogen van enkele guldens en pijlen voor 30 centen. Prestaties van toen en nu zij niet meer te vergelijken. Echter gezelligheid was toen en nu nog een belangrijke zaak voor handboogschutters. Ook het bezoek aan wedstrijden, vaak ver weg per fiets, leverde altijd weer een nieuw sterk verhaal. Of de bijna ongelukken waarbij wel eens een pijl van de baan ging en waarbij iemands hoed van het hoofd werd geschoten. In januari is normaliter de feestavond geplant van de handboogschutterij. Zo ook in 1922 waar dan de vrouwen van de schutters het jaarlijkse feest voorbereide tot een eetfestijn. Er werd een vet varken ingekocht van een van de leden, aardappelen, boter, en bier werd gekocht zodat het feest kon beginnen. En dat allemaal voor fl gulden. Kasboek uit 1922

5 De handboogschutterij is een aantal malen overgelopen naar verschillende bonden. In 1899 is de handboogschutterij toegetreden tot de Midden-Limburgse Bond van Handboogschutters Gezellig Samenzijn. In 1945 is het gezelschap overgelopen naar De Kantonnale Bond van Handboogschutterijen te Weert, een zijtak van de N.H.B. Op 20 februari is 1949 is de vereniging wederom terug gekeerd en als lid aangenomen van de handboogbond Gezellig Samenzijn. In die jaren hadden de schutterijen een blazoen met als hoogste cijfer een 6 wat tevens de roos was. Voor ieder cijfer hadden ze dan ook een benaming.nl. de 1 als Geitebólke, de 2 als Tweek, de 3 als goeie pijl, de vier als Zo na, de 5 als Ro za, en de 6 als Pepermuntje. 1 Geitebólke 2 Tweek 3 Goede pijl 4 Zo na 5 Ro-za 6 Pepermuntje De laatste vermelding van de vereniging Vriendschap & Strijd is bij de jaarvergadering in 1965 van Gezellig Samenzijn is dat de organisatie van het bondsconcours in 1966 is toegewezen. Vervolgens is de handboogschutterij weer overgestapt naar de Nederlandse Handboogbond ( N.H.B.) en is tot op heden nog lid van die bond.

6 In november 1967 is Vriendschap & Strijd een eigen binnendoel gaan bouwen in samenwerking met brouwerij Maes uit Stramproy achter het café van Cor Creemers wat tevens als zaal werd gebruikt door de uitbater en op 6 Juli 1968 geopend door de toenmalige burgemeester von Schwartzenberg. Ze hadden toen nog fl. 68,08 in kas. Foto gemaakt bij opening van de nieuwe doel bij Cor Creemers in Staand v.l.n.r. Jac. v Geleuken, Piet Dirks, Piérre Creemers,Sjra Briels, Math. Gielen, Jac. Dirks. 2 e rij, Lei Breukers, Sjang Ramakers, Piet van Heel, FransTheunissen Dolf Nijskens, Jo Rutten, Harrie Kusters, Piet Breukers, Drees Bosmans, Bert Breukers. Zittend Neer Dirks, Toon Sleven, Zef Breukers, Lei Gielen, Cor Creemers, Maan van Geleuken, Harrie van Geleuken.

7 Foto gemaakt bij Cor Creemers in 1974 Staand 1 e rij Piet Dirks, Sjeng Custers, Frans Theunissen, Paul Verheggen, Ton Driessen, Lowie Peerlings. 2 e rij Sjra Briels, Harrie Bovend eerdt, Piet Breukers, Math. Gielen, Dolf Nijskens, Jac. Dirks. 3 e rij Toon Sleven, Zef Breukers, Neer Dirks, Jac. van Geleuken Hannus Wolters, Lei Breukers. Zittend Giel Pouls, Wiel Curvers, Jac. Custers, Drees Bosmans, Bert Breukers, Jo de Wit, Thei Teeuwen. Knielend Harrie Kusters, Cor Creemers, Lei Gielen.

8 In 1978 werd het 75 jarig bestaan gevierd met de organisatie van een nationaal concours in de wei van de familie Dirks wat druk bezocht werd door diverse verenigingen. Tevens werd er een nieuw logo in 1978 ontworpen door Ton Theunissen uit Hunsel dat tot op heden nog word gebruikt. Foto gemaakt bij Cor Creemers van de jeugd schutters in Staand Zittend Piet Custers, Jan Bosmans, Jo Gielen, Jo Hendrikx, Hans Creemers, Math. Creemers. Peter Curvers, Jo Linsen, Peter Peeters, Peter Custers, Jos Custers, Jack Peeters.

9 Voorste rij Peter Bosmans, Wil Adams, Wim Camp, Loet van de Braak. In de jaren negentig was voor de club de succesvolste periode tot nu toe, het ene na de andere succes werd in ontvangst genomen. Vooral het eerste zestal was (bijna) niet te kloppen van de concurrenten in de wijde omtrek. Het ene na het andere district kampioenschap volgde. In 1986 was een topjaar voor Jan Vestjens, na het districtskampioenschap binnen te halen was hij nog meer gefixeerd op de nationale titel. In Juli 1986 te Overloon was het dan zover voor zich eens te bewijzen, in de eerste serie van 25 pijlen schoot Jan 239 punten en in de 2 e serie 242 wat een totaal opbracht van 481 punten (9,62 gemiddeld) wat iets teveel was voor de concurrentie. Jan Vestjens haalde als eerste het kampioenschap van Nederland 25 meter 1 pijl senioren 1 e klasse naar Hunsel. Rond de eeuwwisseling bleef Vriendschap & Strijd geen onbekende in de handboogsport gezien de resultaten wat geboekt werden. Daarna volgde de er nog meer Nederlandse kampioenen zoals Rien Geraedts e kl. Dames, Anke Geraedts 1996 meisjes jaar. Nelly Cloudt 1998 en e kl. Dames 25 mtr. 1 pijl. In 1998 en 1999 Nicole Cloudt meisjes bij de aspiranten en junioren 25 mtr. 1 pijl. Jack Hendrickx 2002 zowel indoor als 1 pijl 18 mtr Maud Custers aspiranten t/m 10 indoor 18 mtr. In 1986 hebben de leden van V & S en veel vrijwilligers een eigen doel en in eigen beheer gebouwd achter het voetbalveld op de Kallestraat en is op 20 maart 1987 geopend door toenmalig burgemeester Kortenraad. De toenmalige penningmeester Bert Breukers heeft toen stad en land afgebeld voor diverse donaties. De ENCI werd ingeschakeld voor cement. Van Sphinks te Maasstricht werden de wandtegels aangevoerd tegen een fikse korting.enz. Dankzij de goede inzet van de leden en

10 Huidige accommodatie De Doel anno 2003 aan de kraakstraat te Hunsel. vrijwilligers uit Hunsel werd er een prachtig lokaal in Hunsel neergezet met 7 binnenbanen waarbij de handboogschutterij Vriendschap & Strijd trots op kon zijn. In 2002 werd een aanvraag ingediend bij de gemeente Hunsel voor een Koninklijke onderscheiding ten bate van het 100 jarig bestaan dat in mei 2003 gevierd werd. De aanvraag is vervolgens naar de gedeputeerde staten in Maastricht gegaan voor goedkeuring,van daaruit reisde de aanvraag naar Den Haag voor de officiële goedkeuring door de Hare Majesteit De Koningin Beatrix, om vervolgens terug te keren naar de gemeente Hunsel. Op 10 Mei 2003 werd de zilveren legpenning uitgereikt door burgemeester Truijen aan de voorzitter Sjra Briels van handboogschutterij Vriendschap & Strijd.

11 Tegenwoordig zijn er diverse disciplines in de handboogsport zoals recurve en de compound klasse zowel indoor als outdoor. Bij de recurve is er een wintercompetitie 25 meter 1 pijl waarbij 8 bondswedstrijden verschoten worden. Bij deze discipline worden rayon- en Nederlandse kampioenschappen georganiseerd. Tevens is er een indoor competitie 18 meter voor zowel recurve als compound waarbij ook rayon- en Nederlandse kampioenschappen georganiseerd worden. In het zomerseizoen zijn de FITA ( mtr.) wedstrijden in trek in heel Nederland. Daarnaast zijn er ook nog short metric (30-50 meter) wedstrijden. Wie zich meer met de natuur verbonden voelt zijn er zogenaamde veld- en jacht rondes met bekende en onbekende afstanden waarbij op 3D dieren wordt geschoten. De doelen zijn meestal in een bos opgesteld waarbij je een uitgestippeld parcours aflegt. Dus voor iedereen wat wils Thieu Curvers

12

Reglement competitie handboogverengingen Vught

Reglement competitie handboogverengingen Vught Reglement competitie handboogverengingen Vught Vastgesteld in 2013 1. A L G E M E E N Wat is het doel van de competitie Het doel van de Vughtse competitie is om zoveel mogelijk schutters van de diverse

Nadere informatie

Indoor Competitie Regio 115 seizoen RECURVE

Indoor Competitie Regio 115 seizoen RECURVE Indoor Competitie Regio 115 seizoen 2015 2016 RECURVE Bondsnr. Naam klasse Vereniging Ver.nr. Plaats 1e Ind. 2e Ind. 3e Ind. 4e Ind. 5e Ind. 6e Ind. 7e Ind. Totaal Gem. [164029] Ivo Brunenberg A1 Ontspanning

Nadere informatie

Draaiboek jeugdwedstrijden regio 101

Draaiboek jeugdwedstrijden regio 101 Draaiboek jeugdwedstrijden regio 101 Draaiboek jeugdwedstrijd van Regio I0I In Regio I0I worden jeugdwedstrijden, de zogenaamde jeugdcompetitie, geschoten. De Nederlandse HandboogBond financiert deze wedstrijden.

Nadere informatie

Het bestuur omstreeks 1963: Pierre Geusen, Harrie van Bilzen, Charles Geusen, Sjeng Heijmans, Jo Geurts, Willem Stienen en Math Leeters.

Het bestuur omstreeks 1963: Pierre Geusen, Harrie van Bilzen, Charles Geusen, Sjeng Heijmans, Jo Geurts, Willem Stienen en Math Leeters. 1960 1969 Seizoen 1960-1961: Op 1 november krijgt Veritas de Koninklijke goedkeuring. De nieuwe trainer heet Pierre Soudant, die voorheen speelde voor Heer. Charles Geusen wordt hoofdjeugdleider en er

Nadere informatie

wedstrijden en training Inclusief materiaal en voeding

wedstrijden en training Inclusief materiaal en voeding I n f or m at i e avon d wedstrijden en training Inclusief materiaal en voeding Agen da Indeling leeftijd klasse Competitie wedstrijden Materiaal Voeding en handboogsport Training Indeling aspiranten en

Nadere informatie

Officiele Wedstrijdkalender Regio 116 SEIZOEN 2018/2019

Officiele Wedstrijdkalender Regio 116 SEIZOEN 2018/2019 Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Z0 Ma Di Wo Do Vr Nationale Veteranendag Interland 25 m 1 pijl Nederland-Belgie Clublokaal Cafe De Keulsteeg Peter Vincent toernooi

Nadere informatie

JeugdFITA: Reglement. Evenement. Wedstrijdopzet, categorieën, klassen en meer...

JeugdFITA: Reglement. Evenement. Wedstrijdopzet, categorieën, klassen en meer... JeugdFITA: Reglement Wedstrijdopzet, categorieën, klassen en meer... De Jeugd FITA-wedstrijden worden georganiseerd voor jeugdige schutters (aspiranten tot en met junioren). Doel is dat het een leuke wedstrijd

Nadere informatie

aanvang competitie caramboles nieuw Sjaak Sijben 0, ,726 0, Piet Heijnen 0, ,016 1,016 35

aanvang competitie caramboles nieuw Sjaak Sijben 0, ,726 0, Piet Heijnen 0, ,016 1,016 35 101 KBO Beringe 1 2313 Sjaak Sijben 0,515 25 0,726 0,726 29 2 907 Piet Heijnen 0,896 31 1,016 1,016 35 3 814 Jan Verheijden 0,766 29 0,676 0,676 27 4 813 Lei Daniëls 0,552 25 0,504 0,504 25 5 720 Leo van

Nadere informatie

Officiele Wedstrijdkalender Regio 116 SEIZOEN 2018/2019

Officiele Wedstrijdkalender Regio 116 SEIZOEN 2018/2019 Augustus Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Z0 Ma Di Wo Do Vr Nationale Veteranendag Interland 25 m 1 pijl Nederland-Belgie Clublokaal Cafe De Keulsteeg Peter Vincent

Nadere informatie

hoe het allemaal begon...

hoe het allemaal begon... hoe het allemaal begon... te veld het eers Hoe het begon. Het eerste veld. Op 1 oktober 1955 besloten een groepje voetballiefhebbers uit De Valk een voetbalvereniging op te richten. De nieuwe club kreeg

Nadere informatie

7) De speler met bondsnummer 710 : Leo van Roij SB Oranje Meijel Oude moyenne : Moyenne na 12 wedstrijden : 1.460

7) De speler met bondsnummer 710 : Leo van Roij SB Oranje Meijel Oude moyenne : Moyenne na 12 wedstrijden : 1.460 1) De speler met bondsnummer 840 : Tom van Dijk KBO De Ankerplaats Grashoek Oude moyenne : 2.125 Moyenne na 13 wedstrijden : 2.136 2) De speler met bondsnummer 252 : Thei Jacobs BC Centraal Baarlo Oude

Nadere informatie

DRAAIBOEK RK INDOOR 1

DRAAIBOEK RK INDOOR 1 DRAAIBOEK RK INDOOR 1 Inleiding Het organiseren van een RK is eigenlijk niet heel ingewikkeld. Het is een dubbele indoor wedstrijd (2x 30 pijlen) met finales. Als je een goed finaleschema hebt, ben je

Nadere informatie

Het boek is het eerste deel uit een serie van twee. Volgend jaar verschijnt deel twee. Het is een uitgave van de Stichting Publicaties Oud-Utrecht.

Het boek is het eerste deel uit een serie van twee. Volgend jaar verschijnt deel twee. Het is een uitgave van de Stichting Publicaties Oud-Utrecht. de Eemnesser Kerkstraat uit 1914. De levensbeschrijvingen zijn gemiddeld vier pagina's lang en voorzien van een foto. De personen zijn afkomstig uit alle Eemlandse gemeenten en leefden in de periode van

Nadere informatie

Zoals al enkele jaren de gewoonte is kwamen we de eerste zaterdag van april samen voor onze koningsschieting.

Zoals al enkele jaren de gewoonte is kwamen we de eerste zaterdag van april samen voor onze koningsschieting. Koningsschieting NOH Hoogstraten 2016 ------------------------------------------------------ Zoals al enkele jaren de gewoonte is kwamen we de eerste zaterdag van april samen voor onze koningsschieting.

Nadere informatie

Scores van schutters van HBV De Grensschutters

Scores van schutters van HBV De Grensschutters Scores van schutters van HBV De Grensschutters Einduitslagen Persoonlijk 25m1p Regio 115 Seizoen 2015-2016 Bondsnr. Naam G Vereniging Ver.nr. Plaats gem. 1e BW 2e BW 3e BW 4e BW 5e BW 6e BW 7e BW Totaal

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933. art.1. Op 16 juli 1933 is opgericht een vereniging, die de naam Alpenjagers draagt. Ze is gevestigd te Sittard

Nadere informatie

BIJLAGE AAN HET BELGISCH REGLEMENT NATUURSCHIETEN 3D

BIJLAGE AAN HET BELGISCH REGLEMENT NATUURSCHIETEN 3D BIJLAGE AAN HET BELGISCH REGLEMENT NATUURSCHIETEN 3D De nationale technische commissie natuurschieten Bijlage aan reglement 3D goedgekeurd door het UC/CE van 1 oktober 2011 Bijlage aan het 3D reglement

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen.

WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen. WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf 01-08-2014 Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen. a. De vereniging is verplicht de uitslag van een wedstrijd binnen

Nadere informatie

Seizoen : Seizoen :

Seizoen : Seizoen : 1950 1959 Seizoen 1950-1951: 1950???? 2e elftal. Teng Rutten, Pierre Theulen, Tjeu van Ratingen, Jan de Vin, Piet v/d Heuvel, Sef Segers, Lei Kwaspen. Gebukt: Frans Geusen. 1e rij: Sjaak Nijsten, Thei

Nadere informatie

Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: 3e elftal Conventus 03 kampioen:

Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: 3e elftal Conventus 03 kampioen: Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: Zaterdag 14 mei heeft de C-jeugd van Conventus 03 het kampioenschap behaald. In de laatste wedstrijd moest het gaan gebeuren, een gelijkspel zou voldoende

Nadere informatie

Versie.5 officiele Wedstrijdkalender Regio 116 SEIZOEN 2016/2017

Versie.5 officiele Wedstrijdkalender Regio 116 SEIZOEN 2016/2017 September 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr 1e B-Wedstrijd 1e en

Nadere informatie

HOE HET ALLEMAAL IS BEGONNEN

HOE HET ALLEMAAL IS BEGONNEN HOE HET ALLEMAAL IS BEGONNEN In 1936 komen vier jongens in de leeftijd van 14 tot 16 jaar in de ban van de atletieksport door propaganda in de pers in verband met de Olympische Spelen van Berlijn. Deze

Nadere informatie

Internationaal Handboog festival Outdoor Doelschieten Zaterdag 17 en zondag 18 september 2011. Locatie: Texas Hoeve. Rietdijk 6 4823 ZK Breda.

Internationaal Handboog festival Outdoor Doelschieten Zaterdag 17 en zondag 18 september 2011. Locatie: Texas Hoeve. Rietdijk 6 4823 ZK Breda. Internationaal Handboog festival Outdoor Doelschieten Zaterdag 17 en zondag 18 september 2011 Locatie: Texas Hoeve Rietdijk 6 4823 ZK Breda. Inschrijving uiterlijk 30 augustus 2011 op breda.archery@casema.nl

Nadere informatie

Historie CV de Gaarekiekere

Historie CV de Gaarekiekere Historie CV de Gaarekiekere De Carnavalsvereniging C.V. De Gaarekiekere Gullepe werd officieel opgericht op 22 september 1953 door onder andere Willie Deckers en Sjef Dacier. Daarna is er onafgebroken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Geschiedenis van de handboog 2. Handboogsport 2 FITA 3. Nederlandse Handboog Bond 4. Olympische Spelen 5.

Inhoudsopgave. Geschiedenis van de handboog 2. Handboogsport 2 FITA 3. Nederlandse Handboog Bond 4. Olympische Spelen 5. Inhoudsopgave Geschiedenis van de handboog 2 Handboogsport 2 FITA 3 Nederlandse Handboog Bond 4 Olympische Spelen 5 Materiaal 5 Wedstrijden en competitie 9 Een aantal spelregels 11 Interview Wietse van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) HSDV Leudal 2 2 4. Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014

NIEUWSBRIEF. Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) HSDV Leudal 2 2 4. Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 10 nr. 361 week 51 2014 Bondswedstrijd schaken (door Pascal Schuman) Op 14 december moesten de schakers het opnemen tegen Leudal 2. Aanvankelijk werd er goed gespeeld en na 2 remises

Nadere informatie

Inclusief materiaal en voeding

Inclusief materiaal en voeding wedstrijden en training Inclusief materiaal en voeding Agenda Indeling leeftijd klasse Competitie wedstrijden Materiaal Voeding en handboogsport Training Indeling aspiranten en cadetten en junioren Alle

Nadere informatie

Algemene informatie Run-Archery

Algemene informatie Run-Archery David Stevenhagen Pijlkruidvaart 39 2724 VD Zoetermeer tel: 06-41712882 e-mail: inoutevents@hotmail.com Facebook: NK Run-Archery Algemene informatie Run-Archery De Sport Run-Archery is een combinatie van

Nadere informatie

Algemene informatie Run-archery

Algemene informatie Run-archery David Stevenhagen Pijlkruidvaart 39 2724 VD Zoetermeer tel: 06-41712882 e-mail: inoutevents@hotmail.com website: www.run-archery.com Algemene informatie Run-archery De Sport Run-archery is een combinatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief SV Beilen

Nieuwsbrief SV Beilen Nieuwsbrief SV Beilen Beilen: 12 oktober 2015 Beste collega schutters, Verslag vrijwilligersdag & onderhoud gebouw. Op zaterdag de 26e september is door een enthousiaste groep vrijwilligers het gebouw

Nadere informatie

Selectieprocedures outdoor 2019 Recurve European Games Minsk (BLR)

Selectieprocedures outdoor 2019 Recurve European Games Minsk (BLR) Selectieprocedures outdoor 09 Recurve European Games Minsk (BLR) Algemeen uitgangspunt NHB De Nederlandse Handboogbond (NHB) heeft zich geconformeerd aan de doelstelling om zo goed mogelijk te presteren

Nadere informatie

24A Ingrid van Boxtel C Sandra van der Looy B Maud Custers B Elise Graat

24A Ingrid van Boxtel C Sandra van der Looy B Maud Custers B Elise Graat GRAND PRIX des PAYS BAS 2007 Scores Zaterdag 26 mei 2007 Handboog Vereniging 'de LAUWERKRANS ELL' Klas DASP 31B Cheyenne Wittelings 203 246 225 253 Klas DC1300 16C Annemarie Puts 321 337 320 341 21B Yvonne

Nadere informatie

CONCEPT WEDSTRIJDKALENDER 2015. A-status. Outdoor FITA * 25m1p. Rayon. Indoor Veld. naam/soort wedstrijd. Datum. vereniging

CONCEPT WEDSTRIJDKALENDER 2015. A-status. Outdoor FITA * 25m1p. Rayon. Indoor Veld. naam/soort wedstrijd. Datum. vereniging 25mp Indoor Veld D Outdoor FITA * Rayon CONCEPT WEDSTRIJDKALENDER 205 A-status Datum vereniging no. naam/soort wedstrijd ndag 4 januari 205 4 Ons Genoegen, Ysselsteijn 5 Indoor Fita 8m. 60p. ndag januari

Nadere informatie

Voorzitter Rinus Cruijff

Voorzitter Rinus Cruijff Het bestuur heeft besloten om het 75 jarig jubileum dat op 7 juli 2008 tot stand komt, niet zomaar voorbij te laten gaan en wil dit zo sportief en uitbundig mogelijk vieren. Hiervoor heeft zij een jubileumcommissie

Nadere informatie

Concept Nieuwe Bondscompetitie Indoor Versie: Inhoud

Concept Nieuwe Bondscompetitie Indoor Versie: Inhoud Concept Nieuwe Bondscompetitie Indoor Versie: 09-10-2013 Inhoud 1. Competitie opzet... 2 1.1. Doelgroep... 2 1.2. Aanmelden voor competitie... 2 1.3. Niveau s en klasses... 3 1.4. Indeling teams... 3 1.5.Invallerregeling...

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014.

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014. Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com t Dreeske April 2014 Activiteiten Koningsdag Schutterij Melick bondsschuttersfeest Schutterij Koningsvogelschieten

Nadere informatie

vip dossier januari Kruibeke Gemeente

vip dossier januari Kruibeke Gemeente vip dossier 12-13 januari 2019 - Kruibeke Gemeente Index Voorwoord VIP formules BK VIP Goud BK VIP Zilver BK VIP Brons BK Veldrijden 2019 Polders van Kruibeke Beste cyclocrossliefhebber, Amper 5 jaar geleden

Nadere informatie

Nederlands kampioen Met Diopter Jos Tinnevelt St.Martinus Megchelen

Nederlands kampioen Met Diopter Jos Tinnevelt St.Martinus Megchelen Nederlands kampioen Met Diopter Jos Tinnevelt St.Martinus Megchelen MD 200 11 Ere Klasse 1 Jos Tinnevelt Man St.Martinus Megchelen ERE 200 11 2 Glenn Witjes Man E.M.M. Giesbeek ERE 197 8 3 Gerrit Kijk

Nadere informatie

Gildebroeder versus Gildezuster

Gildebroeder versus Gildezuster Gildebroeder versus Gildezuster Bij het Sint Jorisgilde Budel DE VROUW IN HET GILDE. U heeft aangegeven dat u mee doet aan het onderdeel Vrouwvriendelijk Gilde. Graag willen we van u het een en ander weten

Nadere informatie

3124 K D ool.v. L w B oopi J it j S e c hof k hi e da 49 m. L. S.

3124 K D ool.v. L w B oopi J it j S e c hof k hi e da 49 m. L. S. D.v.Loopik Koolwitjehof 49 3124 BJ Schiedam. L.S. Afdeling Kampioenschappen 2016. LUCHTGEWEER LUCHTPISTOOL Knielend Staand Opgelegd Minder validen District 3 11 t/m 15 november 2015. Beste schutters en

Nadere informatie

Sectie 20 meter. Wedstrijdreglement. 20meter traditioneel

Sectie 20 meter. Wedstrijdreglement. 20meter traditioneel Sectie 20 meter Wedstrijdreglement 20meter traditioneel Versie 1.0 Opgesteld d.d. 30 januari 2014 REGLEMENT TRADITIONELE DISCIPLINE 20 METER Ingaande 2013. Hiermede zijn alle eerdere reglementen of delen

Nadere informatie

Officiele Wedstrijdkalender Regio 116 SEIZOEN 2017/2018

Officiele Wedstrijdkalender Regio 116 SEIZOEN 2017/2018 September Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za Zo Ma Di Wo Do Vr Za 1e B-Wedstrijd Oranje 1e en 2e Indoor wedstrijd 1e A-Wedstrijd Robin Hood NK Outdoor Jeugd in Schijndel

Nadere informatie

NK persoonlijk en korpsen 2014 > Op de Korrel Bemmel 28 september uitslagen wedstrijden van 7

NK persoonlijk en korpsen 2014 > Op de Korrel Bemmel 28 september uitslagen wedstrijden van 7 Nr. Naam Vereniging S1 S2 S3 S4 S5 S6 S7 S8 S9 S10 S11 S12 S13 S14 S15 S16 S17 S18 S19 S20 TOT Diopter Ere klasse 1 201119 Jeroen Willemsen Op De Korrel Bemmel 9 10+ 10 10 10+ 10+ 10+ 10+ 10 10+ 10+ 10+

Nadere informatie

Nationaal Kampioenschap Junioren Delft, 5 november 2017.

Nationaal Kampioenschap Junioren Delft, 5 november 2017. Nationaal Kampioenschap Junioren 2017. Delft, 5 november 2017. Vandaag was de dag waar een hoop jongvolwassenen naar toe hadden geleefd en gewerkt, er waren voor het NK Junioren Kegelen toch echt 60 kwalificatieballen

Nadere informatie

Financieel Reglement District Rotterdam

Financieel Reglement District Rotterdam Financieel Reglement District Rotterdam Hoofdstuk1 Algemeen Artikel 10l Op dit reglement zijn de bepalingen van de Statuten en alle reglementen van de Vereniging Carambole van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. (

Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. ( Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. (WWW.DERUSTIGESCHUTTERS.NL) VOORWOORD Berlicum, november 2018, Beste sportschutter/schutster, Ook dit jaar organiseert DRS een open wedstrijd, die tevens

Nadere informatie

DE GESCHIEDENIS VAN DE HANDBOOGSPORT

DE GESCHIEDENIS VAN DE HANDBOOGSPORT DE GESCHIEDENIS VAN DE HANDBOOGSPORT De pijl en boog is waarschijnlijk een der oudste wapens, die de mensheid kent ( de enige plaats waar de pijl en boog onbekend is gebleven is Australië ). Reeds in de

Nadere informatie

Algemene informatie Run-Archery

Algemene informatie Run-Archery Algemene informatie Run-Archery De Sport Run-Archery is een combinatie van veldlopen (cross country) en handboogschieten. Na het startschot lopen de atleten in verschillende klassen met de boog (en pijlen)

Nadere informatie

Deel 2: Nationale Bepalingen en Aanvullingen

Deel 2: Nationale Bepalingen en Aanvullingen Schiettechnisch Reglement van de NEDERLANDSE HANDBOOG BOND Deel 2: Nationale Bepalingen en Aanvullingen De Nederlandse Handboog Bond is lid van: de Fédération Internationale de Tir à l Arc (FITA) European

Nadere informatie

SWIFT WEDSTRIJDEN. Kampioenschappen

SWIFT WEDSTRIJDEN. Kampioenschappen SWIFT WEDSTRIJDEN Jaarlijks organiseert Swift enkele wedstrijden. Het voert te ver om al deze wedstrijden op te noemen en beschrijven. Toch moeten er een aantal genoemd worden omdat ze in mindere of meerdere

Nadere informatie

3D "Het Kersentoernooi" Mierlo

3D Het Kersentoernooi Mierlo Vergoossen, Lei From: 3D Het Kersentoernooi Mierlo [wedstrijd=kersentoernooi.nl@mail186.atl61.mcsv.net] on behalf of 3D Het Kersentoernooi Mierlo [wedstrijd@kersentoernooi.nl] Sent: woensdag 15 april 2015

Nadere informatie

Schiettechnisch Reglement Deel 2: Nationale Bepalingen en Aanvullingen

Schiettechnisch Reglement Deel 2: Nationale Bepalingen en Aanvullingen Deel 2: Nationale Bepalingen en Aanvullingen De Nederlandse Handboog Bond is lid van: de Fédération Internationale de Tir à l Arc (FITA) European and Mediterranean Archery Union (EMAU) Nederlands Olympisch

Nadere informatie

Nieuw. Voorwoord. wensen en. wsbrief. 4 rayons. ordigd. binnen de. Ad heeft voor. d Amitié. Alliance. dat. vergoedingen. zijn in de. van de.

Nieuw. Voorwoord. wensen en. wsbrief. 4 rayons. ordigd. binnen de. Ad heeft voor. d Amitié. Alliance. dat. vergoedingen. zijn in de. van de. Ulvenhout, nieu december 2016 januari 2017 Wanneer je over een bepaald onderwerp iets in de nieu zou willen zien, stuur dan je ideeën aan info@alliancedamitie.nl met als onderwerp: Nieu. wensen en Voorwoord

Nadere informatie

Kampioenenviering

Kampioenenviering TAFELTENNISCLUB TAMARA HOESELT www.ttchoeselt.be Kampioenenviering 2018-19 zaterdag 25 mei 2019 vanaf 19u00 in ons lokaal Programma: 19u00: Receptie aangeboden door de club 19u30: Voorstelling kampioenen

Nadere informatie

Het armenbos. door Paul Lammeretz

Het armenbos. door Paul Lammeretz Het armenbos door Paul Lammeretz In de tweede helft van 1800 was het een slechte tijd voor de mensen. De lichamelijke conditie van grote delen van de Nederlandse bevolking was slecht; jonge en oude mensen,

Nadere informatie

Huisregels HBS d Eendracht

Huisregels HBS d Eendracht Huisregels HBS d Eendracht Algemeen In heel het gebouw mag niet gerookt worden. Honden worden niet toegestaan in het gebouw. De bogen worden achter het schot gemonteerd en gedemonteerd. De tassen en koffers

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Horner Tennis Club Jaarverslag

Horner Tennis Club Jaarverslag Jaarverslag 5--0 JAARVERSLAG TECHNISCHE COMMISSIE OVER 0 Samenstelling commissie Voorzitter: Robert Jacobs Leden: Ton Willems, Roger van Hinsberg en Vincent Jansen Activiteiten over 0 Training Senioren

Nadere informatie

Reglement Belgian Archery Outdoor Cup

Reglement Belgian Archery Outdoor Cup Royal Belgian Archery 1. Algemeen: Het BAOC-circuit wordt goedgekeurd bij de aanvang van ieder seizoen door het Uitvoerend Comité van Royal Belgian Archery, dit op voorstel van de gewestelijke Competitie

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER. Provinciaal ruitertornooi 23 SEPT 2018

SPONSORDOSSIER. Provinciaal ruitertornooi 23 SEPT 2018 SPONSORDOSSIER Provinciaal ruitertornooi 23 SEPT 2018 Nationaal ponytornooi 30 SEPT 2018 Voorwoord Beste, Op 23 en 30 september 2018 organiseert LRV Sint Maarten Merksplas met veel trots het Provinciale

Nadere informatie

JAAR PLAATS CATEGORIE KAMPIOENSCHAP PUNTEN PLAATS

JAAR PLAATS CATEGORIE KAMPIOENSCHAP PUNTEN PLAATS CLUBKAMPIOENSCHAPPEN EN COMPETITIE RESULTATEN JAAR PLAATS CATEGORIE KAMPIOENSCHAP PUNTEN PLAATS 1940 Heren Limburgse Clubkampioenschappen 3 1947 Maastricht Heren Zuid Ned. Clubkamp. cross 3 1947 Geleen

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens Kom ermee! Nicolle Delissen t Dreeske. Januari Activiteiten.

Idee? Evita Huskens Kom ermee! Nicolle Delissen t Dreeske. Januari Activiteiten. Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@planet.nl t Dreeske Januari 2012 Activiteiten Prinsenreceptie NK Winterswijk Carnavalsoptocht Presentatiedienst communicanten

Nadere informatie

Tijdens de wedstrijd. SV Heerlen 1 Sittard 1. hebben wij de effectieve looptijd opgenomen van. Frans Swieringa

Tijdens de wedstrijd. SV Heerlen 1 Sittard 1. hebben wij de effectieve looptijd opgenomen van. Frans Swieringa Onder dit opschrift starten wij een nieuwe rubriek in ons clubblad. Het is de bedoeling om van de eerste elftal spelers de effectieve looptijd te klokken. Deze rubriek is alleen maar bedoeld als ludiek

Nadere informatie

Zaterdag 8 januari 2011 organiseert d.v.v. Delft op sportpark Kerkpolder. Deelnemende teams:

Zaterdag 8 januari 2011 organiseert d.v.v. Delft op sportpark Kerkpolder. Deelnemende teams: Zaterdag 8 januari 0 organiseert d.v.v. Delft op sportpark Kerkpolder 5 e Stad Delft C-CUP Deelnemende teams: Concordia C D.v.v. Delft C DHC C DVC C Full Speed C SEP C Vitesse Delft C Wippolder C Te winnen

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

Lesschema 2 graad t.g.v. 500 jaar Koninklijke Sint Sebastiaansgilde Essen

Lesschema 2 graad t.g.v. 500 jaar Koninklijke Sint Sebastiaansgilde Essen Lesschema 2 graad t.g.v. 500 jaar Koninklijke Sint Sebastiaansgilde Essen 1 Naamsverklaring: Een gilde is een vereniging van mensen die hetzelfde beroep uitoefen(d)en, vb bakkers of wevers waren allemaal

Nadere informatie

NIEUWSFLITS December 2011

NIEUWSFLITS December 2011 NIEUWSFLITS December 2011 Beste tennisvrienden, Nog een paar nachtjes slapen en dan starten we een nieuw jaar. Een jaar waarin TCV haar 75-jarige bestaan viert. In het weekend van 15 t/m 17 juni vieren

Nadere informatie

1. Inleiding. Vooraankondiging Rayoncompetitie 2012 Hoofdstuk 1. Inleiding. 1.1 Inleiding. 1.2 Doel van deze vooraankondiging

1. Inleiding. Vooraankondiging Rayoncompetitie 2012 Hoofdstuk 1. Inleiding. 1.1 Inleiding. 1.2 Doel van deze vooraankondiging Hoofdstuk 1. Inleiding 1. Inleiding 1.1 Inleiding Voor u ligt de vooraankondiging voor de Rayoncompetitie 2012. Mocht u onvolkomenheden aantreffen of voorstellen voor verbeteringen hebben, dan wordt u

Nadere informatie

Attila 75 jaar deel 1

Attila 75 jaar deel 1 Attila 75 jaar deel 1 We gaan terug in de tijd, naar het begin van de vorige eeuw. Het dorp Houten bestaat uit Het Plein met daar omheen een aantal huizen. Buiten het dorp liggen de boerderijen. Houten

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 5 nr. 19-9 januari 2010 Hallo schaak- en damleden De eerste partijen in het nieuwe jaar voor de schakers, dammers

Nadere informatie

NEDERLANDSE HANDBOOG BOND

NEDERLANDSE HANDBOOG BOND Schiettechnisch Reglement van de NEDERLANDSE HANDBOOG BOND FITABOEKEN 1 t/m 4 De Nederlandse Handboog Bond is lid van: de Fédération Internationale de Tir à l Arc (FITA) European and Mediterranean Archery

Nadere informatie

Uitgave Schiettechnische Reglementen NHB per 01-04-2007

Uitgave Schiettechnische Reglementen NHB per 01-04-2007 Nederlandse Handboog Bond Postbus 10101 5240 GA Rosmalen tel: 073 5210101 fax: 073 5219785 e-mail: info@handboogsport.nl www.handboogsport.nl Memo Uitgave Schiettechnische Reglementen NHB per 01-04-2007

Nadere informatie

Witte nog... Willem Tell

Witte nog... Willem Tell Willem Tell Hoe het vroeger was. verteld door Henri en William Pompen Wat verteld werd en wat al in de boekjes staat: Wij zijn Henri en William Pompen. De naam Pompen komt vanaf de oprichting voor bij

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013

Agenda. 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013 1. Opening 2. Mededelingen en presentie 3. KNHS en regiozaken 4. Notulen A.L.V. d.d. 14-10-2013 Agenda 5. KNHS Kring Midden Limburg financiële zaken 6. Jaarverslag 2013 7. Bestuursverkiezing 8. Evaluatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

welkom infoavond 7 oktober 2015

welkom infoavond 7 oktober 2015 welkom infoavond 7 oktober 2015 inleidend filmpje Youtube historiek NDS opgericht in 1984 verschillende locaties: Meerbeke, Sint-Berlindiskring Denderwindeke, school Ninove, t Sportstekske doorstart in

Nadere informatie

Dames en heren, beste leden van Dahliavereniging Almelo,

Dames en heren, beste leden van Dahliavereniging Almelo, Toespraak bij de Nationale Kampioenschappen Dahliakweken door Commissaris van de Koningin drs. Ank Bijleveld-Schouten op 1 september om 19:30 te Ootmarsum Dames en heren, beste leden van Dahliavereniging

Nadere informatie

Historiek Volkstuin Peer (1965 tot 2006)

Historiek Volkstuin Peer (1965 tot 2006) VERBOND VAN DE VOLKSTUINEN AFDELING Peer-Wauberg Secr. burkel 5 3990 PEER 011/631482 Historiek Volkstuin Peer (1965 tot 2006) Van de periode vóór 1965 zijn er geen documenten meer voorhanden. Enkele oudere

Nadere informatie

Indeling Aad Remunjse Kampioenschappen

Indeling Aad Remunjse Kampioenschappen Indeling Aad Remunjse Kampioenschappen 2019 Poule 1 Libre Maandag Poule 2 Libre Maandag 1 Lier van Harry t Paradies 1 Schaefer Mart Breer de 2 Vogelzang Rob t Paradies 2 Verkoulen Jokke Breer de 3 Balendonck

Nadere informatie

SAMENSTELLING WERKGROEP KA

SAMENSTELLING WERKGROEP KA VOORWOORD: Beste Sportvrienden, clubs, organisatoren, Bij de aanvang van het nieuwe bestuur Handboogliga werd duidelijk dat de verschillende disciplines nood hadden aan een eigen werking. Hier vloeide

Nadere informatie

2009 13 de TRIARC Kampioenschap van België / Vlaanderen (Individueel & Clubploegen)

2009 13 de TRIARC Kampioenschap van België / Vlaanderen (Individueel & Clubploegen) 2009 13 de TRIARC Kampioenschap van België / Vlaanderen (Individueel & Clubploegen) BOOGSCHIETEN Zat. 4 juli 2009 Wedstrijden van 9 tot 18 uur Aansluitend : prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen

Nadere informatie

Vlaamse Snelschaatsbond vzw VSB aankondiging

Vlaamse Snelschaatsbond vzw VSB aankondiging Vlaamse Snelschaatsbond vzw VSB aankondiging Vlaamse Kampioenschappen 2019 SHORTTRACK Zaterdag 26 januari 2019 Boudewijnpark A. De Baeckestraat 12, 8200 Brugge De Vlaamse Kampioenschappen Shorttrack 2019

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

Onze koningin. Het Koninklijk Huis en de koninklijke familie

Onze koningin. Het Koninklijk Huis en de koninklijke familie Onze koningin Koningin Beatrix is Koningin der Nederlanden. Haar volledige naam luidt: Beatrix Wilhelmina Armgard, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld. Ze

Nadere informatie

Sectie 10m met en zonder diopter- opgelegd - match. B.Stegeman Kaaidijk HL Huissen Telf

Sectie 10m met en zonder diopter- opgelegd - match. B.Stegeman Kaaidijk HL Huissen Telf Huissen; Oktober 2018 Aan Verenigingen/ leden Sectie 10 m Nederlandse Kruisboogbond Sectie 10m met en zonder diopter- opgelegd - match B.Stegeman Kaaidijk 5 6852 HL Huissen Telf 026 3253366 Email kruisboog@kpnmail.nl

Nadere informatie

Sponsorplan. Z.C. de Vuursche. Contact:

Sponsorplan. Z.C. de Vuursche. Contact: Sponsorplan Z.C. de Vuursche Contact: Martijn Mostert: 06-10986504 Melvin de Vries: 06-53440102 Peter Frans Heek: 06-49333947 Patrick Terschegget: 06-21982306 sponsoring@zcdevuursche.nl www.zcdevuursche.nl/sponsoring

Nadere informatie

Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van het OLS in het Roermondse Maasniel?

Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van het OLS in het Roermondse Maasniel? 1 Huldiging OLS-winnaar 2015 Sint Monulphus en Gondulphus op in Gouvernement in Hasselt Gewaardeerde collega-gouverneur Dames en heren, Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van

Nadere informatie

Wapen:.22Lr pistool of revolver en trekkerdruk van min gr. De loop mag niet langer zijn dan 6 inch (152,4 mm).

Wapen:.22Lr pistool of revolver en trekkerdruk van min gr. De loop mag niet langer zijn dan 6 inch (152,4 mm). SERVICE PISTOL Afstand: 25 Meter, 20 Meter, 15 Meter en 10 Meter Proef schoten: 1 schijf/ 2 x 5 schoten. Wedstrijd Schoten: 8 schijven/ 5 schoten per schijf per serie Wapen:.22Lr pistool of revolver en

Nadere informatie

't Weyver-toernooi - no 40 Jaarlijkse Voetbalfestijn voor Opmeerders

't Weyver-toernooi - no 40 Jaarlijkse Voetbalfestijn voor Opmeerders Weyvertoernooi: een verslag Punten* rang aantal teams ingeschreven penaltyschieten gescoord rang 2,17 pt plaats 1 3 1 % 4 1,13 pt plaats 4 14 32 % 3 1,36 pt plaats 3 32 39 % 1 VVS 46 1,5 pt plaats 2 45

Nadere informatie

Geachte sportschutter,

Geachte sportschutter, Geachte sportschutter, Voor de 28 e maal (van 27 september tot en met 6 oktober, m.u.v. 30 september) organiseren wij al weer de Internationale Open Wedstrijd met als ondertitel Concours voor Luchtgeweer,

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 De voorzitter Hans Janssen opent de vergadering om 13.35 uur en verzoekt alle aanwezigen om een minuut stilte om al onze biljartvrienden

Nadere informatie

Seizoen 2016 / 2017 Clubblad nummer 20 maandag 5 juni één. Hoofdsponsors

Seizoen 2016 / 2017 Clubblad nummer 20 maandag 5 juni één. Hoofdsponsors Seizoen 2016 / 2017 Clubblad nummer 20 maandag Samen één 2 / 5 Algemeen bestuur Naam Functie Telefoon Johan Bloothoofd Voorzitter 072-5044424 Rik Brouwer Penningmeester Djamilja Timmer Secretaris 075-6411802

Nadere informatie

Open Flevolandse Kampioenschappen 2012 Spanning en gezelligheid op 20 e OFK

Open Flevolandse Kampioenschappen 2012 Spanning en gezelligheid op 20 e OFK 1 september 2012 Almere Open Flevolandse Kampioenschappen 2012 Spanning en gezelligheid op 20 e OFK Het OFK van de Almeerse Tafeltennis Club ATC is uitgegroeid tot een klassiek en ontzettend leuk evenement

Nadere informatie

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website:

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website: Sponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement 22 februari 2016 Lidmaatschap Artikel 1 Het bestuur beslist over een aanvraag tot het lidmaatschap. Minderjarigen moeten bij hun aanvraag de schriftelijke toestemming van hun wettelijke

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

Parochiediensten van de H. Cornelius parochie 20 augustus t/m 24 september 2016.

Parochiediensten van de H. Cornelius parochie 20 augustus t/m 24 september 2016. Nummer 31 Jaargang 47 16 Augustus 2016. pmvanaarle@gmail.com Parochiediensten van de H. Cornelius parochie 20 augustus t/m 24 september 2016. Zaterdag 27 augustus: 22 ste zondag door het jaar: Om 19.00

Nadere informatie

Een product van de Nederlandse Bowling Federatie

Een product van de Nederlandse Bowling Federatie Dag der Kampioenen Jeugd 2019 Een product van de Nederlandse Bowling Federatie Dag der Kampioenen Jeugd 2019 Zoals de titel al zegt, kent dit evenement alleen maar winnaars. De Kampioenen van het seizoen

Nadere informatie

Koninginnedagboek: Groep 3/4 /5

Koninginnedagboek: Groep 3/4 /5 Naam: Groep: Onze koningin Koningin Beatrix is Koningin der Nederlanden. Haar volledige naam luidt: Beatrix Wilhelmina Armgard, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld.

Nadere informatie

Een sterke skeelervereniging vertelt".

Een sterke skeelervereniging vertelt. Van beginnersles Naar EK organisator Een sterke skeelervereniging vertelt". Locatie waar het allemaal gebeurt Hoe het allemaal begon! De start van het skeeleren in 1985 Trainen voor de wintermarathons

Nadere informatie