Kunst: Kinderboekenweek:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kunst: Kinderboekenweek:"

Transcriptie

1 Kunst: Tijdens het thema Kunst hebben onze Bengels zich van hun meest creatieve kant laten zien. Ze ontpopten zich tot ware Picasso s! We hebben met allerlei materialen gewerkt, we maakten het zelfs zo gek dat we met onze speelgoedauto s door de verf hebben gereden. Is dat niet super stoer?! Op deze manier kwamen er allemaal sporen van de autobanden op ons papier, de Bengels vonden dit stiekem toch wel heel erg gek hoor! Gelukkig konden de auto s daarna allemaal in bad en waren ze snel weer schoon genoeg om mee te spelen. Ook hebben we met potloodjes hele zachte kunst gemaakt. Dat is kunst die je pas ziet als je heel goed naar het papier kijkt. En naast zachte kunst, was er ook harde kunst. Daarvoor hebben we met wasco krijtjes en stiften heel hard ons best gedaan. Het meest leuke aan dit thema was dat we ook echte schilderijen hebben gemaakt op ezels. Ja papa s en mama s, op ezels! Nu zijn dat natuurlijk geen echte ezels, zoals we soms buiten in de wei zien staan. Nee, dit waren hele speciale ezels. Schildersezels noemen wij dat. Daar kun je je papier tussen klemmen en dan kun je staand schilderen! Gek hè? En waar je ook heel cool mee kunt kunsten is met blokken en knex. Daar hebben we zelfs ons eigen expositie mee gemaakt! De allerkleinsten hebben zich ook zeer kunstig gedragen. Zij hebben gestempeld met hun handjes en hun voetjes. Dat is elke keer weer een feest, want wat kriebelt dat zeg! Kinderboekenweek: Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek Sport. En voor onze kinderen stond het kinderboek De wedstrijd van schildpad en haas centraal. Dat was een erg spannend boek. Want wie zou het eerst bij de paardenbloemen zijn? Haas wist zeker dat hij de snelste was, daarom deed hij allerlei gekke kunstjes tijdens het rennen. Maar ondertussen kroop schildpad richting de finish.. De kinderen zaten ademloos te luisteren, want wat vonden ze het spannend! En wie er gewonnen heeft? Vraag dat maar aan onze Bengels, zij weten het precies. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er landelijk aandacht gevraagd voor het belang van lezen en voorlezen. Daar hebben wij dan ook onze volle aandacht aan gegeven. Want, voorgelezen is er zeker!

2 Sommige boekjes wel 6x.. De kinderen genieten, voor de allerkleinsten zijn er de prentenboeken maar als de kinderen wat ouder worden, kunnen ze zich steeds beter concentreren op langere verhaaltjes. We hebben voorgelezen voor de kinderen in ons zelfgebouwde vakantiehuis, met zijn allen bouwden we onder de babybox een vakantiehuis en we pasten er zelfs met zijn zessen in! Inclusief een leidster, vinden jullie dat niet knap! Maar ook buiten gingen de boekjes mee en zelfs in het donker, als het licht uit ging, konden onze leidsters nog lezen. Er waren ook kinderen die elkaar voorlazen. Vooral onze 3plussers vinden het heel erg stoer om voor de wat jongere kinderen voor te lezen. Dat leverde heel wat mooie momenten op voor onze leidsters. Want wat worden onze Bengeltjes toch groot! Herfst: Ook de Bengels moesten er aan geloven, zo langzamerhand verdween de zon en de warme temperaturen. Het is herfst! Wat een fijn seizoen voor onze Bengels. De jassen mogen weer aan en zo hier en daar verschijnt er al een das en een nieuwe sjaal. De bladeren vallen van de bomen en we kunnen weer naar hartenlust stampen in de plassen met onze regenlaarzen. Want, regenlaarzen hebben onze Bengels zeker! We hebben de afgelopen weken heel wat mooie exemplaren langs zien komen. Van brandweerlaarzen tot knalroze prinsessenlaarzen. En wat hebben we ze gebruikt! Sommige Bengels hebben ook een bijpassende regenjas gemaakt. En zo konden we samen met onze regenlaarzen en de zelfgemaakte jas, gewoon naar buiten in de regen. Ook hebben we de parapluutjes die wij op de groep hebben, weer mogen gebruiken. Daar kun je onder lopen tegen de regen, maar je kunt ze ook op de grond laten rond draaien. Dat was een erg leuk spelletje om met zijn allen te spelen. En ook hebben we zelf vliegers gemaakt van plastic zakjes, dat was erg leuk want daarmee kon je heel hard rennen!

3 Naast buitenspelen, is er ook weer heel wat afgeknutseld. Maar voor we konden gaan knutselen, zijn we eerst op pad gegaan. Samen met de leidsters zijn we tussen de buien door gaan wandelen in het bos. Daar vonden we paddenstoelen, maar die moesten we laten staan. Want, de kabouters waren gaan werken en als wij de paddenstoelen meenamen, dan waren ze straks hun huisje kwijt. En dat kan natuurlijk niet. Dus hebben we alleen eikeltjes, kastanjes, rode bessen en mooie takken mee genomen. Van al deze natuurschatten hebben wij een mooie tak gemaakt voor boven de tafel, hebben jullie deze al gezien? En hebben jullie ook onze herfstboom op de kastdeur al gezien? Die hebben wij zelf mogen stempelen met onze handjes. Ook hebben we van de kastanjes hele mooie spinnenwebben geplakt met een spinnetje er in! Ook zijn er egeltjes gestempeld door de kleine Bengeltjes en hebben de grote kinderen een egel beplakt met stekels en hebben zij een echte prik-egel gekleid! Die hebben de kinderen allemaal mee naar huis mogen nemen en dat was nog niet zo eenvoudig, want hij had echte prikstekels! Verder hebben we met onze vingertjes vallende blaadjes gestempeld op echte herfstbomen en hebben we ook een kabouterdorp gemaakt. En wat ook heel speciaal was, we hebben samen met de kinderen een pompoen uitgehold en er een gezichtje in gemaakt. Daar ging dan een kaarsje in en toen mochten de lichten ook eventjes uit. Dat was super cool! Of zoals Jim zou zeggen: Helemaal de bom!. En wat de juffies heel cool vonden, was dat de Bengels ook allemaal een stukje pompoen hebben geproefd! Ze vonden het zelfs heel erg lekker. Zoals jullie dus wel hebben gelezen, hebben wij het echt heel erg druk gehad! Daarom hebben we soms ook even uitgerust in de super coole 8+ kamer van de BSO. Hier in staat een hele grote bank met allemaal grote kussens en zitzakken, waar je heel goed op kan springen. Ook staat hier een televisie die soms wel eens eventjes aan mag van de leidsters. Daar konden we even lekker relaxen. Sommige kinderen hebben hier ook in alle rust een Donald Duckje zitten lezen, alsof ze al echte BSO kinderen waren. En weten jullie wat wij ook wel eens doen als we echt niet naar buiten kunnen door het weer? Dan gaan we gymmen of yoga doen! We hebben een speciale gymkar in een ander lokaal staan, daar mogen wij dan altijd iets van kiezen. Een grote bal, een hoepel of soms een pittenzakje of een pion. Daar doen we dan allerlei leuke dingen mee, onze leidsters zijn daar echt heel goed in! En als we aan yoga gaan doen, doen we het licht uit en gaan er allemaal kleine lichtjes aan. We zingen dan het liedje van de wandelende boom of we masseren elkaar door pizza s op onze buik te bakken. Daar worden we heerlijk rustig van. En ook maken wij vaak hele lekkere dingen. We bakken bijvoorbeeld pannenkoeken op tafel, op een speciale bakplaat of we versieren cakejes met lekker veel slagroom!

4 Afscheid Marylou: Zoals ik de meeste ouders persoonlijk heb mogen vertellen, heb ik, Marylou, ontslag genomen bij KOM. Ik was de afgelopen weken al erg weinig op de groep aanwezig door teruglopende uren en nu zal ik jullie dus definitief verlaten. En ook al ben ik blij dat ik een nieuwe baan heb, vind ik het echt heel erg jammer en zal ik de kinderen ontzettend gaan missen. Ik ga per 1 december uit dienst en zal vanaf die datum werkzaam zijn als nieuwe eigenaresse van Kippie Papendrecht. Dit is een grill- en maaltijdenwinkel die jullie misschien kennen uit het centrum van Bergen op Zoom. Samen met mijn vriend open ik onze tweede vestiging en op deze manier zullen we dus allebei onze eigen winkel hebben. Een heel ander iets, van werken tussen de kinderen naar werken tussen de kippetjes. Het zal voor mij erg wennen zijn maar dit is een stap die ik met zicht op de toekomst heb genomen. Ter vervanging van mijn uren bij de Bengels zal Thizra hier komen te werken. De meesten van jullie zullen Thizra kennen van de Dreutels en anderen als moeder van Liam. Ik ben ontzettend blij dat zij mijn vervangster wordt en ik weet zeker dat jullie deze mening straks met mij zullen delen. Thizra is een hele lieve en goede leidster. Ik wens jullie dan ook veel plezier met haar! Ik wil jullie via deze weg bedanken voor de liefde en blijdschap die ik van jullie kinderen heb mogen ontvangen. Ik zal ze stuk voor stuk enorm gaan missen en hoop dat ik tussen mijn werkzaamheden in Papendrecht door, zo nu en dan nog eventjes op visite kan komen. Ik heb de afgelopen 3 jaar enorm genoten van mijn werk in de kinderopvang en daar speelden jullie kinderen de hoofdrol in. Sommige kinderen ken ik al een hele tijd en andere kindjes nog maar net, maar allemaal hebben ze een plekje in mijn hart. Ook wil ik jullie als ouders bedanken voor het vertrouwen wat jullie in mij hadden en voor alle lieve reacties die ik heb gehad. Dat deed me erg goed. Ik hoop jullie allemaal nog eens tegen te komen en anders zijn jullie natuurlijk altijd welkom in mijn winkel voor een lekker gegrild kippetje of een smakelijke maaltijd. Veel liefs, Marylou

5 Bezetting op de groep: Zoals jullie allemaal hebben kunnen zien, zijn er nogal wat wijzigingen geweest de afgelopen weken. Nieuwe gezichten worden Thizra en Sabina. Thizra wordt de vaste vervangster van Marylou en Sabina zal onze vaste invalskracht worden, naast Daphne. Ook zal Sabina de komende tijd vast op de woensdagmiddag bij ons komen werken. We willen graag dat alles duidelijk voor jullie is, daarom zetten we het hier nog even op een rijtje. Mochten jullie nog vragen hebben, kunnen jullie altijd bij ons terecht. Bengels maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Nicolette Nicolette Nicolette Esther Cynthia (ochtend) Sabina (middag) Andrea (ochtend) Thizra Thizra Thizra (middag) Vaste invalskrachten: Daphne & Sabina Esther Wisten jullie dat - César heel goed kan vliegeren met zijn zelfgemaakte vlieger? - Merle binnenkort weg gaat bij de Bengels en dat wij dit echt heel erg jammer vinden? En we haar dan ook heel erg zullen missen? - Berend, Pieke en Meinke gaan verhuizen en daarom ook bij ons weg gaan? Wij wensen hen heel veel plezier en geluk in hun nieuwe huis en woonplaats. We gaan ze ontzettend missen. - Mirthe het liefst knutselwerkjes maakt met haar zonnebril op? - Jim zijn vriendje Sinisa erg mist maar gelukkig al een keertje bij hem thuis is wezen spelen? - Ben graag boven op onze speeltafel zit? - Yfke zich heel goed kan verstoppen in het speelkeukentje?

6 - Elyssa later bij KOM komt werken? Ze oefent al heel vaak als leidster, dat kan de echt heel goed! - Kathelijne samen met Marylou haar haren kan kammen zonder dat het pijn doet? - Levi een broertje of zusje krijgt? (!!) - Tom & Luc vanaf januari bij de Spetters gaan spelen omdat ze nu echte grote stoere jongens zijn? We gaan ze wel vaak opzoeken want we kunnen ze eigenlijk niet missen! - Leah samen met Merle de blaadjes van de bomen heel hoog in de lucht kan gooien? - Lucy zichzelf helemaal onder de appelstroop kan smeren in 5 minuten? Knap hè?! - Veerle graag met Luuk op de grond speelt? - Lexa hele mooie nieuwe laarzen heeft? Die zo zacht zijn aan de binnenkant dat iedereen even heeft mogen voelen? - Jamie graag puzzels maakt? - Kai altijd het eerst met het Winnie de Poeh huisje wil spelen? Dat neemt hij dan overal mee naar toe en stopt hij vol met allerlei dingen die hij vind. Gezellig hè? - Liam zich heel goed kan verstoppen onder de grote blauwe bank? Dat vind hij zelf reuze grappig! - Lela nu niet meer bij de Dreutels maar bij ons speelt? Het liefst speelt ze met de poppen, deze legt ze altijd heel voorzichtig in bed met een knuffeltje er bij. - Kees het babybroertje van Lela is? En dat hij nu ook bij ons speelt? We hebben hem allemaal al uitgebreid bewonderd, wat een knapperd! - Jill ook sinds een tijdje bij ons op donderdag komt spelen? Jill een heel lief babymeisje is? - Micki en Nova een tweeling is? En dat deze babymeisjes binnenkort ook bij ons komen spelen? - Dat we over een paar weekjes ook versterking bij de Bengels krijgen van baby Linde, Daan en van Olivier? - Sascha, onze stagiaire, binnenkort voor een paar weken naar Kenia gaat? Dat is ver weg hè?! - Marylou ons heel erg gaat missen? - Alle Bengels heel graag pannenkoeken eten en deze ook heel goed kunnen maken? - Dat wij ook lekkere appelflapjes kunnen bakken? En er soms al stiekem van proeven tijdens het maken? - Dat we soms ook boodschappen doen bij de C1000 en dan hele lekkere worst en soms ook lekkere koekjes mogen kopen?

7 Prietpraatjes: Tom ziet tijdens het verschonen een rol wc-papier staan. Kijk, dat zijn servetjes voor je billen! Jim: Ga je met mij mee wedstrijden Tom? Dan gaan we naar Tokyo fietsen! Als Kees voor het eerst een keertje op dinsdag komt, zegt Luc: Maar Esther, eigenlijk is het toch Klaar-is-Kees? En nu is het alleen Kees! Sinisa: Sta eens even op. Kathelijne: Dat gaat niet, ik zit verkronkeld!! Bel de Polisies! Sinisa: Polisies!! Kathelijne zit verkronkeld, help!! Marlou: Kijk Kathelijne, dit is je naveltje. Kathelijne: Nee hoor, alleen vogeltjes hebben een snaveltje. En ze wijst verontwaardigt naar haar neus. Groetjes, Esther, Nicolette, Cynthia en Marylou

Kunst Wat hebben de kinderen weer genoten van thema kunst. Ze konden zich heerlijk uitleven met allerlei activiteiten.

Kunst Wat hebben de kinderen weer genoten van thema kunst. Ze konden zich heerlijk uitleven met allerlei activiteiten. Kunst Wat hebben de kinderen weer genoten van thema kunst. Ze konden zich heerlijk uitleven met allerlei activiteiten. Het leukste blijft toch verven. Heerlijk met de handen, voeten, maar ook met een auto

Nadere informatie

Met het herfstweer naar buiten. onze eigen bladeren te zoeken. Met onze bladeren die we hebben gezocht gaan we. knutselen.

Met het herfstweer naar buiten. onze eigen bladeren te zoeken. Met onze bladeren die we hebben gezocht gaan we. knutselen. Maandag 15-10 Net het herfstweer gaan wij op onderzoek uit in het bos. Met het herfstweer naar buiten. onze eigen bladeren te zoeken Met het herfstweer buiten gaan wij binnen de strijd aan tegen elkaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober Afgelopen periode. Overdracht werkzaamheden. Kinderboekenweek. Brengen en halen. Aan de bakdag!

Nieuwsbrief oktober Afgelopen periode. Overdracht werkzaamheden. Kinderboekenweek. Brengen en halen. Aan de bakdag! Nieuwsbrief 7. 08 oktober 2018 Afgelopen periode Overdracht werkzaamheden Kinderboekenweek Brengen en halen Aan de bakdag! Afgelopen periode Wat is er weer een hoop gebeurd! We hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom.

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom. Nieuwsbrief September 2015 Hallo lezers van de Lila nieuwsbrief, Als team Lila hopen wij dat jullie een fijne zomervakantie achter de rug hebben gehad. Wij staan helemaal startklaar om de kinderen weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Voorwoord KALENDER INHOUD. November Hallo allemaal,

Nieuwsbrief nr. 2. Voorwoord KALENDER INHOUD. November Hallo allemaal, Nieuwsbrief nr. 2 November 2017 KALENDER Voorwoord 1 2 en 6 november KIJK/ZIEN gesprekken 7 november Kledinginzameling 11 november 24 november Studiemiddag 5 december Sint op school 9 december zie ook

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst.

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst. Herfst Nog niet zolang geleden liepen we in korte broek, kon de jas thuis blijven en was de temperatuur zelfs hoog, te hoog voor dit seizoen. Maar nu waait het, het regent en vallen de blaadjes van de

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee Augustus 0 WELKOM 7 0 7 Logeerkoffer mee 0 7 0 Deze maand beginnen we weer met het VVE programma Piramide. Piramide is een totaalprogramma waarbij alle ontwikkelingsgebieden van het kind gestimuleerd worden.

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

1 e week zomervakantie (week 29)

1 e week zomervakantie (week 29) Hallo lieve jongens en meisjes van de BSO!!! Het is alweer bijna ZOMERVAKANTIE! En natuurlijk gaan we alleen maar leuke dingen doen bij ons op de BSO!!! We hebben weer een programma gemaakt voor jong en

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO Esreinschool November 2017

Nieuwsbrief BSO Esreinschool November 2017 Esreinschool Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool. Terugblikken op afgelopen 2 maanden De afgelopen

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2A

Nieuwsbrief groep 1/2A Nieuwsbrief groep 1/2A Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2A voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Ineke Harleman en Simone Dreierink Wat

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief:

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Donderdag 7 januari studiedag, alle leerlingen vrij. - Nationale Voorleesdagen - Vanuit de kerstcommissie - Vanuit Little Jungle - Boekenselfie juf Nicolette -Schoolzwemkampioenschappen

Nadere informatie

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 25 september 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

De arme man en zijn parkiet

De arme man en zijn parkiet De arme man en zijn parkiet deel 3/3 Iedereen op straat is blij dat de arme straatmuzikant niet arm meer is. s Avonds brengt hij zijn volle buideltjes met geld naar de bank. Dat is heel veel en thuisgekomen

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

1 e week zomervakantie (week 30)

1 e week zomervakantie (week 30) Hallo lieve jongens en meisjes van de BSO!!! Het is alweer bijna ZOMERVAKANTIE! En natuurlijk gaan we alleen maar leuke dingen doen bij ons op de BSO!!! We hebben weer een programma gemaakt voor jong en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Nieuwe Stagiaire: Wij hebben een nieuwe stagiaire op de groep. Haar naam is Imane, 17 jaar oud. Ze doet de opleiding pedagogische medewerker niveau 4. Ze

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding Nieuwsbrief Balade Januari 2012. Inleiding Namens de redactie van regio Waalwijk aan iedereen een heel gezond en gelukkig 2012 toegewenst! De feestdagen zijn achter de rug en we starten fris het nieuwe

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

NIEUW THEMA ; Beste ouders/verzorgers van HOPPAS Kinderopvang Woudrichem, Wat staat de kinderen te wachten tijdens dit thema;

NIEUW THEMA ; Beste ouders/verzorgers van HOPPAS Kinderopvang Woudrichem, Wat staat de kinderen te wachten tijdens dit thema; Beste ouders/verzorgers van HOPPAS Kinderopvang Woudrichem, De herfst is begonnen! Brrrr, de verwarming mag weer aan, en ook de winterjassen zijn weer uit ieders kasten getrokken. We proberen de thema

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Jip en Janneke

Peuterspeelzaal Jip en Janneke Peuterspeelzaal Jip en Janneke Haarlemmerliede, 12-5-2012 Beste ouders, Deze maand zijn wij begonnen met het werkprogramma Puk en Ko. Wij willen aan het eind van ieder thema een verslagje maken zodat ook

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2016

Voorjaarsvakantie 2016 Voorjaarsvakantie 2016 Maandag 22 februari Vandaag de eerste da g van de voorjaarsvakantie! We zijn met gezellig veel kinderen. We vermaken ons vanmorgen met het bouwen van een hut, spelen van spelletjes

Nadere informatie

Miauw! Miauw!

Miauw!  Miauw! Onderbouw Thema: jaloezie Miauw! Een verhaal over een meisje dat jaloers is op haar babyzusje. Sinds Dian een zusje heeft moet ze de aandacht van moeder delen. Dat vindt Dian soms heel moeilijk. Miauw!

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je!

Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed naar mij geluisterd, fantastisch! Daar heb je goed over nagedacht, echt slim van je! Wat heb jij netjes opgeruimd, tjonge wat knap! Je bent een echte doorzetter, bravo! Je hebt goed op jouw beurt gewacht, je bent een kanjer! Wat ben jij goed aan het spelen, ik ben trots op je! Je hebt

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

September 2016 Welkom + ETEN & DRINKEN

September 2016 Welkom + ETEN & DRINKEN September 0 Welkom + ETEN & DRINKEN Logeerkoffer mee 4 je foto mee van jezelf voor op de 4 0 lege verpakking fotomuur 0 4 Eind deze maand beginnen we weer met het VVE programma Piramide. Piramide is totaalprogramma

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Ria Massy. De film van Abel

Ria Massy. De film van Abel DE FILM VAN ABEL Ria Massy De film van Abel De film van Abel 2018 Ria Massy & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Frederik de Merodestraat

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02

Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02 Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02 Locatie: KDV Voorbeeld: Groep: 0-4 jaar Data Dag Competentie Activiteit 0-2jaar Activiteit 2-4 jaar 06.01 Maandag Kijk, ik maak contact, blazen maar, spelletje

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Algemeen. 25 November nummer 6. Van 26 november tot 9 december. Ouders opgelet!!

Belangrijke data. Jarigen. Algemeen. 25 November nummer 6. Van 26 november tot 9 december. Ouders opgelet!! 25 November 2016 - nummer 6 Belangrijke data Maandag 28 november Oudergesprekken Donderdag 1 december Oudergesprekken Maandag 5 december Sinterklaasviering op school Dinsdag 6 december De kinderen hoeven

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 Nieuwsbrief november 2017 Beste ouders/verzorgers, Pedagogisch medewerkers Helaas nemen wij in november afscheid van onze lieve juf Sabrina. Zij heeft een baan gevonden die beter bij haar past. Wij wensen

Nadere informatie

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren.

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 22 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Na een deugddoende vakantie staan we met zijn allen weer op en top paraat. Met als doel een zee

Nadere informatie

Zien we jullie allemaal op vrijdag 12 oktober van uur in t Vlinderhof?

Zien we jullie allemaal op vrijdag 12 oktober van uur in t Vlinderhof? Oktober 2018 Nummer 4 Kinderboekenweek Kom erbij Van woensdag 3 oktober t/m vrijdag 12 oktober staat het Kindcentrum in het teken van de kinderboekenweek. Gedurende deze speciale week wordt er dagelijks

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december. Mededelingen: Wist u dat..

Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december. Mededelingen: Wist u dat.. . Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december Mededelingen: 1. Sluitingstijden Kerst en oud en nieuw. Wij gaan de dag voor kerst, vrijdag 24 december en op oudejaarsdag, vrijdag 31 december dicht

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!!

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!! Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 5 Nummer 13 13 juli 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen 2013 2014 OEF WAT IS HET WARM Ons laatste thema voor de vakantie is Oef wat is het warm. We gaan het hebben over warm en koud, wat voor kleren

Nadere informatie

Jaargang 27 nr Van directie. Beste ouders/verzorgers,

Jaargang 27 nr Van directie. Beste ouders/verzorgers, Jaargang 27 nr.3 21-10-2016 Van directie Beste ouders/verzorgers, De herfstvakantie staat voor de deur. Daarmee sluiten wij een periode af die vol stond met bruisende activiteiten. De kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Regen. ( 20 oktober 14 november)

Regen. ( 20 oktober 14 november) Regen ( 20 oktober 14 november) In Nederland regent het vaak. Kinderen komen dus van jongs af aan in aanraking met regen. In het thema leren de kinderen allerlei begrippen die met regen te maken hebben.

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Augustus 2018 Welkom Een foto voor de fotodeur. Logeerkoffer mee

Augustus 2018 Welkom Een foto voor de fotodeur. Logeerkoffer mee Augustus 2018 Welkom 1 2 3 4 5 6 Logeerkoffer mee 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Een foto voor de fotodeur 27 28 29 30 31 1 2 26 Deze maand beginnen we weer met het VVE programma

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

- we luisterden naar een leuk verhaal over sloddervossen (Bedankt Saar!)? - we zelf een werkje met een boom konden scheuren?

- we luisterden naar een leuk verhaal over sloddervossen (Bedankt Saar!)? - we zelf een werkje met een boom konden scheuren? Week van 10 tot 14 oktober 2016 Project: Het bos (bladeren en noten) - We van Helder prachtige mini - kabouters kregen? We bouwden er mooie kabouterdorpen voor. - we luisterden naar een leuk verhaal over

Nadere informatie

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl -

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl - Kabouterpad herfst www.jufanke.nl Uitleg van het kabouterpad Dit kabouterpad is gemaakt voor een herfstwandeling door het bos. De wandeling kan met kleine groepjes of de hele klas tegelijk gelopen worden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Reuzen en kabouters

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Reuzen en kabouters Deze nieuwsbrief is speciaal voor ouders/verzorgers van kinderen op de peutergroep en de verticale groep van kinderopvang Kits Oonlie. Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden en hierin worden twee

Nadere informatie

EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2

EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2 EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2 DAG 1 VAN HET SCHOOLJAAR, IEDEREEN MOEST EVEN OP DE FOTO.. WE HEBBEN HET AFGELOPEN SCHOOLJAAR VEEL THEMA S BEHANDELD: Thema familie Thema feest Thema

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Zomervakantie Thema:Nederland. Activiteitenprogramma. Zomervakantie 2017 Kroeseboom/de Cirkel/Lappendeken

Zomervakantie Thema:Nederland. Activiteitenprogramma. Zomervakantie 2017 Kroeseboom/de Cirkel/Lappendeken Activiteitenprogramma Kroeseboom/de Cirkel/Lappendeken Thema:Nederland Maandag 17/7 Dinsdag 18/7 Woensdag 19/7 Hollandse spelen koekhappen, spijkerpoepen, ooit wel eens gedaan? Vandaag is het je kans.

Nadere informatie

- we bouwden een groter hok voor Flappie. Er kwam heel wat denkwerk aan te pas. Flappie mocht zeker niet ontsnappen!

- we bouwden een groter hok voor Flappie. Er kwam heel wat denkwerk aan te pas. Flappie mocht zeker niet ontsnappen! Week van 17 tot 21 oktober 2016 Project: Het grote bosproject (dieren) - We hadden dinsdag zowel een praatronde als een kijkkring. We starten met de praatronde. Na zo n lang weekend was er natuurlijk vanalles

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep

Uitstroom Stella en Lars zijn nu officieel doorgestroomd naar de peutergroep Babygroep Nieuwe kinderen Jeanot: komt op maandag, dinsdag en woensdag. Robin: komt op vrijdag. Joris: komt op dinsdag en donderdag. Novan: komt op maandag en donderdag. Ella: komt op maandag en woensdag

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Sterrennieuws. Nummer februari Agenda. Datum. Voorjaarsvakantie vrijdag Maandag

Sterrennieuws. Nummer februari Agenda. Datum. Voorjaarsvakantie vrijdag Maandag Sterrennieuws Nummer 11 10 februari 2017 Agenda Datum Woensdag 15-2-17 Sterrenshow 11:30 uur Donderdag 16-2-17 Studiedag (alle leerlingen vrij) Vrijdag 17-2-17 Studiedag (alle leerlingen vrij) Maandag

Nadere informatie

REKENDAG. De 27e schoolweek

REKENDAG. De 27e schoolweek De 25e schoolweek Na een heerlijke week vakantie zijn we weer met veel plezier aan de slag gegaan. Deze week hebben we nog gewerkt over bouwen. We hebben het lied Een dwaas man bouwde zijn huis op het

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Zomervakantieprogramma BSO Kubus, Wervelwind en Python Op locatie Kubus

Zomervakantieprogramma BSO Kubus, Wervelwind en Python Op locatie Kubus Zomervakantie week 1 Maandag 25 juli BSO Kubus Sport & Spel Leuke Linde 4-12 jaar De vakantie wordt geopend met iets heel bijzonders! En veel knallers en confetti!. In de speeltuin zijn er allerlei leuke

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE!

ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE! ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE! BETOVEREND Dit thema was in 1 woord betoverend met jullie kinderen. Samen meegaan in hun fantasie en ontdekkingswereld was nog nooit zoveel aan bod gekomen

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus!

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Circus Bartiméus Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Geniet van alle foto s, clowntjes en werkjes. En zie alle prachtige kinderen van het SO die een geweldige week hebben gehad! Maandag

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Kanjertekening van groep 1/2a

Kanjertekening van groep 1/2a Kanjertekening van groep 1/2a Dit schooljaar hebben we elke donderdag les gehad in de kanjertraining. Naast het voorlezen van de kanjerverhalen hebben we ook veel leuke spelletjes gedaan, zodat we goed

Nadere informatie

Week 4-8 november: thema herfst

Week 4-8 november: thema herfst Week 4-8 november: thema herfst We leerden deze week over de herfst. We deden een natuurwandeling in het domein van de school en verzamelden veel herfstmateriaal. Daarmee konden we onze experimenteerbak

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 28 december 2012

Nieuwsbrief 7 28 december 2012 Nieuwsbrief 7 28 december 2012 2012 gaat over in 2013 Het jaar 2012 is alweer (bijna) voorbij en het was een jaar waarin BSO VillaDriel definitief zijn plaats in de kinderopvang heeft veroverd. We hebben

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts.

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts. Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis geworden! Ik hou van dansen, spannende verhalen, wandelen in

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding die

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie