Vanuit de directie TREFWOORD. Beste ouders/verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vanuit de directie TREFWOORD. Beste ouders/verzorgers,"

Transcriptie

1 CBO Het Kompas Jol EZ Heerenveen S C H O O L J A A R S E P T E M B E R Directeur: Bartele van der Veer directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD Week 40 en 41 (3 t/m 14 oktober) Stoelendans Inhoud: Een plek innemen, je plek verliezen. Over concurrentie, competitie en jaloezie. Over je plek afstaan en elkaar de ruimte gunnen. Bijbel: Abraham, Sara en Hagar; Ismaël en Isaak (Genesis 16 t/m 21) Week 42 t/m 45 (17 okt t/m 11 nov) Doorbijten Inhoud: Over ergens voor gaan, je doel nastreven en volhouden. Over wat je ertoe brengt om tegenstand te overwinnen. Bijbel: Jakob en Esau, Jakob en Laban; Rachel en Lea (Genesis 25 t/m 33). Kalender September Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Oktober 28 Kinderpostzegelactie 3 Inloop Jeugdverpl Schoonmaakweek 5-16 Kinderboekenweek 6 Meilandag Herfstvakantie Het nieuwe schooljaar is alweer volop van start gegaan. We hopen er een mooi jaar van te maken met z n allen. In deze nieuwsbrief kunt u o.a. lezen over het inloopspreekuur van de jeugdverpleegkundige Judith Tijsma, de kanjertraining en de vakanties/ vrije dagen. Leerlingentelling Voor elke school is 1 oktober een belangrijke datum. Dan wordt er gekeken naar het aantal leerlingen wat er daadwerkelijk op de school zit. Dit aantal is bepalend voor de personeelsformatie van de school; dus hoeveel leerkrachten, onderwijsassistenten etc. mag een school benoemen. Ook de rijksvergoeding (het geld) hangt af van het leerlingenaantal. Zoals het er nu naar uit ziet hebben we dit jaar 212 leerlingen op deze teldatum. Dat is evenveel als vorig jaar. In deze tijden van krimp, met name in Friesland, doen we het dus goed. Ook voor de komende jaren is het onze inzet om stabiel te blijven en indien mogelijk, verantwoord te groeien zonder dat dit ten koste gaat van de onderwijskwaliteit. Groepssamenstelling We zijn nog maar net begonnen of we gaan ook al denken aan het volgende schooljaar. Dit heeft vooral te maken met de groepssamenstellingen in de onderbouw. Op dit moment hebben we veel kleuters in leerjaar twee. Voor het komende schooljaar moet hier wel een oplossing voor komen die recht doet aan de kinderen en het onderwijs wat ze krijgen. We gaan binnenkort in het team hierover brainstormen. Gedurende de tweede helft van dit schooljaar willen we ook de betreffende ouders hiervan op de hoogte houden.

2 P A G I N A 2 Vervolg vanuit de directie Vrijwillige ouderbijdrage Aan het begin van elk schooljaar willen we graag dat alle ouders de vrijwillige ouderbijdrage overmaken naar de school. Het is en blijft een vrijwillige bijdrage maar we zien gelukkig elk jaar weer dat praktisch 100% van de ouders dit overmaakt. Het is ook geld wat weer terugkomt bij uw kinderen. Op school kunnen we daar dingen mee doen die anders niet bekostigd kunnen worden. Denk b.v. aan de cadeautjes bij het Sinterklaasfeest, de traktaties, bijdragen voor acties als schoolontbijt, Koningsdag, vieringen op school, in de kerk of op locatie, eerste aanschaf luizencape, welkomstpakket nieuwe kinderen, afscheidscadeau vertrekkende leerlingen, bijdrage voor pleinverfraaiing (nieuwe duikelrek bij de kleuters), bijdrage avondvierdaagse en survivalrun, extra excursies en zo zijn er nog wel veel meer dingen op te noemen. De vrijwillige ouderbijdrage is ook dit jaar onveranderd gebleven; 15,00 voor een kind uit de groepen 1 en 2 en 20,00 voor een kind uit de groepen 3 t/m 8. Vorig jaar hebben we voor het eerst met automatische incasso-opdrachten gewerkt. Dat willen we dit jaar weer gaan doen. Praktisch alle ouders hebben vorig jaar hiervoor het toestemmingsformulier ondertekend. Nieuwe ouders krijgen eerst altijd dit formulier voordat de incasso-opdracht wordt gegeven. Over een paar weken wordt de incasso weer uitgevoerd. U krijgt daar via de mail van tevoren bericht van. Het schoolreisgeld staat hier helemaal los van. Dit komt pas in de periode maart/april. Voor nu wens ik namens het hele team van het Kompas iedereen een goed schooljaar toe. Met vriendelijke groet, Bartele van der Veer Directeur CBS Het Kompas Vakanties en vrije dagen: Donderdag 6 oktober: alle kinderen vrij ivm Meilândag (scholingsdag voor alle scholen van de stichting Meilân) Herfstvakantie: maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober

3 P A G I N A 3 Kanjertraining op Het Kompas In het volgende stuk geven we achtergrondinformatie over het hoe en waarom van de Kanjertraining en op welke ideeën deze methode is gebaseerd. Veel mensen willen de Kanjertraining zien als een anti pestprogramma waarin duidelijk is wie de slechterik en wie de goeierik is. Pak de slechteriken aan, dan is de wereld veiliger. Leer leerlingen om te gaan met slechte mensen. Aan dit beeld voldoet de Kanjertraining niet. Was het maar zo eenvoudig. De aanpak moet daarom veel fundamenteler zijn. Bij een behoorlijk aantal mensen leeft bijvoorbeeld de overtuiging dat slechtheid is te lokaliseren bij pesters, kwaadaardige docenten, neurotische opvoeders, bij straatschoffies, bij politici, geloofsleiders enz. Als we de pesters aanpakken, kwaadaardige docenten ontslaan, neurotische opvoeders naar een cursus sturen, de straatschoffies mores leren en/of het land uitzetten, de politici en geloofsleiders afzetten (revolutie!), dan hebben we een betere wereld. Maar helaas is dat, wat de Kanjertraining betreft, een misvatting. Het komt te vaak voor dat goedwillende mensen grenzen overschrijden met het argument dat ze het kwaad aan het bestrijden zijn. Het stemt tot nadenken. Waarom doet iemand nu zoiets. Begrijp jij dat? Ondanks alle onderzoek naar het menselijk bewustzijn en het menselijk gedrag, is de eigenheid van de mens ongrijpbaar. Wetenschappers hebben geen idee hoe mensen zich werkelijk zullen gaan gedragen en wat het menselijk bewustzijn is en hoe dat ontstaat. De mens is een raadsel voor zichzelf. Dit besef leidt ertoe dat de Kanjertraining niet normerend van karakter is met vermaningen, maar Socratisch. Nieuwsgierig, met een open geesteshouding. Ik ben nu eenmaal zo. Mag ik zijn zoals ik ben? De Kanjertraining geeft hierop als antwoord Ja en Nee. JA. Leerlingen die zichzelf zijn (zich authentiek gedragen) willen zich niet misdragen en geven aan zich competent te voelen in het leven. Naarmate leerlingen minder zichzelf zijn, blijken gevoelens van depressiviteit, teleurstelling en woede toe te nemen. Wangedrag neemt eveneens toe. Om die reden heeft de Kanjertraining als belangrijk uitgangspunt: Doe nu maar jezelf. Nee. Leerlingen die de mentaliteit van de straatcultuur vertegenwoordigen, nemen regelmatig de vrijheid om te mogen doen en laten wat ze willen. En vertellen dat zij zichzelf zijn. De plunderingen in het centrum van Londen (zomer 2011) zijn daar een voorbeeld van. De Kanjertraining is van mening dat aan dit soort vrijheid paal en perk moet worden gesteld door een duidelijk gezag van ouders, docenten en de overheid in de breedste zin van het woord. Hier trekt de Kanjertraining een streep..

4 P A G I N A 4 Vervolg kanjertraining De ervaring leert dat nagenoeg alle leerlingen (een zeldzame uitzondering daargelaten) zich autonoom en authentiek wil ontwikkelen op een positieve manier. Daarbij is niet alleen een goede pedagogische relatie met de docent(e) een vereiste, maar ook een veilige sfeer in de klas, zodat de leerlingen tot hun recht kunnen komen. Sociale kennis, kunde en vaardigheden moeten echter worden aangeleerd. Dat is een langdurige oefening. Een oefening die plaats vindt binnen de kaders van tradities. Zo zullen Nederlandse leerlingen en hun ouders/verzorgers behoren te weten wat de burgerschapstradities en gebruiken zijn in de Nederlandse samenleving. De Kanjertraining houdt zich aan dit kader. Dit is niet politiek correct of anderszins, de lessenreeks binnen de Kanjertraining heeft zich gevormd in de praktijk en heeft stand gehouden in de kritiek die professionals, ouders, docenten en leerlingen erop kunnen hebben. Doordat het programma op deze manier is gepokt en gemazeld in de praktijk blijkt de inhoud van de Kanjertraining op een natuurlijke manier aan te sluiten op de Wet Actief Burgerschap en Sociale Integratie (december 2005). Een gemeenschappelijke taal in omgangsvormen In Nederland worden verschillende dialecten en talen gesproken. Desondanks kunnen we goed met elkaar communiceren omdat we in de omgang met elkaar het Standaardnederlands gebruiken. Hetzelfde principe hanteert de Kanjertraining ten aanzien van sociaal gedrag. In de openbare ruimte gedraag jij je fatsoenlijk. Je gaat respectvol om met jezelf en anderen, je durft een eigen gedachte te hebben en als zich problemen voordoen, dan zoek je een oplossing die ook in de toekomst houdbaar is. Onfatsoenlijk gedrag typeren we als het gedrag van een hork met een groot ego, die zich onverantwoordelijk gedraagt en geen schaamte- en schuldgevoelens kent. In de omgangsvormen zal dit karakter grensoverschrijdend gedrag vertonen. Grensoverschrijdend gedrag gaat altijd ten koste van een ander.

5 P A G I N A 5 Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige Inloopspreekuur op school - jeugdverpleegkundige Judith Tijsma Heeft u vragen over de opvoeding en gezondheid van uw kind(eren)? Tips nodig over bijvoorbeeld luisteren, zindelijkheid of gedrag? Zijn er moeilijkheden in de gezinssituatie? Wilt u de groei (lengte/gewicht) van uw kind nog even laten checken? Een ogentest bij uw kind laten doen? Het gedrag van uw kind in de groep laten observeren? Of gewoon even uw verhaal doen? Kom dan bij mij binnenlopen tijdens het inloopspreekuur op school. Ik denk graag met u mee in oplossingen, kan advies geven, de juiste hulp voor u organiseren of eenvoudig een luisterend oor bieden. Alles is bespreekbaar. Dus aarzel niet om langs te komen, te mailen of te bellen! Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin ben ik als preventiewerker betrokken bij de school van uw kind en wijk De Greiden. In overleg met school heb ik een aantal data afgesproken waarop ik aanwezig ben voor een inloopspreekuur. Aanmelden is niet nodig, de deur staat voor u open Daarnaast heb ik regelmatig contact met de Intern Begeleider en/of de leerkracht. Als er overigens contact met uw kind is, wordt u daarvan altijd op de hoogte gebracht en wordt u ook uitgenodigd om aanwezig te zijn. De gezondheid en veiligheid van uw kind(eren), daar draag ik graag aan bij! Data inloopspreekuur GGD (CJG) Judith Tijsma 2016 Plaats: In IB-ruimte Maandag 3 okt. van 8.30u-9.30u Maandag 7 nov. van 8.30u-9.30u Graag tot ziens, vriendelijke groet, Judith Tijsma, jeugdverpleegkundige GGD Fryslân j.tijsma@ggdfryslan.nl Tel

6 P A G I N A 6 Interactief voorlezen Vandaag, woensdag 28 sept. is er weer gestart met het interactief voorlezen. Kinderen van groep 8 lezen prentenboeken voor aan de peuters in de peuterspeelzaal en bij groep 1 en 2. Deze activiteit vindt wekelijks plaats. Beide partijen waren erg betrokken en enthousiast. Op deze manier hopen we tegemoet te komen aan de bevordering van de taalontwikkeling.

7 P A G I N A 7 Drink Water! Drink Water! Dan word je een goede sporter later! Met deze slogan is de Drink Water Week in de wijk De Greiden gestart op 19 september. De organisatie was in handen van: JOGG Heerenveen i.s.m. Caleidoscoop, GGD Fryslân, Kinderwoud en de scholen; Ekke de Haan, Roerganger, Kompas, Vogelnest. Meer weten over JOGG? Kijk op Op deze 19e september kwamen alle groepen 6,7, en 8 van de deelnemende scholen bij elkaar bij het kinderdagverblijf de Einekoer. Wethouder Hans Broekhuizen deed de officiële opening en alle aanwezige kinderen kregen een waterbidon uitgereikt. Danser/rapper Juvat deed nog een dans met alle kinderen. Voor alle ouders en andere belangstellenden was er maandagavond 19 september nog een informatieavond in wijkcentrum de As. Herre Zonderland vertelde waarom gezond leven, waar ook water drinken bij hoort, belangrijk is voor topsporters zoals zijn broer Epke maar ook voor kinderen en ouders. Het was een levendig verhaal en zeer boeiend met filmpjes en acties. In het komende schooljaar willen we ook als school het drinken van water promoten. Op verschillende momenten zal hier ook aandacht aan worden besteed. Niet alleen het drinken van water maar ook g ezond eten speelt een rol. B.v. het (meer) eten van fruit. We hebben ons daarom ook weer ingeschreven voor het schoolfruitproject. Deze week kregen we het goede bericht dat we zijn ingeloot en dat we dus weer kunnen meedoen. Dit schoolfruitproject zal plaatsvinden in de periode november t/m april. Meer informatie hierover volgt nog.

9 Nationaal schoolontbijt 22 Kerstviering 13 KSG dienst 26 Kerstvakantie. 16 Actie Lightwise. 23 Sinterklaassprookje. Vanuit de directie

9 Nationaal schoolontbijt 22 Kerstviering 13 KSG dienst 26 Kerstvakantie. 16 Actie Lightwise. 23 Sinterklaassprookje. Vanuit de directie CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 6-2 0 1 7 0 3 N O V E M B E R 2 0 1 6 Directeur: Bartele van der Veer directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Van de directie TREFWOORD. Beste ouders,

Van de directie TREFWOORD. Beste ouders, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 7-2 0 1 8 3 O K T O B E R 2 0 1 7 Directeur: Ineke van der Werf directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD Week

Nadere informatie

Intro Geachte ouders, verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we weer enthousiast van start gegaan. Al leek het de afgelopen weken wel of het nog

Intro Geachte ouders, verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we weer enthousiast van start gegaan. Al leek het de afgelopen weken wel of het nog Intro Geachte ouders, verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we weer enthousiast van start gegaan. Al leek het de afgelopen weken wel of het nog zomervakantie was, wat het weer betreft! Heerlijk,

Nadere informatie

Van de directie TREFWOORD. Beste ouders,

Van de directie TREFWOORD. Beste ouders, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 7-2 0 1 8 1 N O V E M B E R 2 0 1 7 Directeur: Ineke van der Werf directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

BURCHTBERICHTEN JAARGANG 15 NUMMER 3

BURCHTBERICHTEN JAARGANG 15 NUMMER 3 CBS de Burcht Schoterplein 28 8448 RP Heerenveen 0513-681122 deburcht@cbo-meilan.nl www.deburcht-meilan.nl Kalender Oktober 3 Juf Anique jarig 3 Informatieavond groep 1 en 2 4 Juf Nienke jarig 4 Informatieavond

Nadere informatie

Vanuit de directie TREFWOORD. Kalender. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie TREFWOORD. Kalender. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 2 5 F E B R U A R I 2 0 1 6 Directeur: Bartele van der Veer directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

H. Pollemastrjitte RT Nijland Vertrouwen in de kracht van het kind

H. Pollemastrjitte RT Nijland Vertrouwen in de kracht van het kind Christelijke Basisschool De Earste Trimen earstetrimen@palludara.nl H. Pollemastrjitte 2 8771 RT Nijland www.earstetrimen.nl 0515 569678 Schoolmotto: Vertrouwen in de kracht van het kind 10 oktober 2016

Nadere informatie

Vuurvlindernieuws oktober Nieuwe leerlingen:

Vuurvlindernieuws oktober Nieuwe leerlingen: Vuurvlindernieuws oktober 2016 Nieuwe leerlingen: Deze keer zijn er geen nieuwe leerlingen in de instroomgroepen te melden. Alle kinderen die in maand september 4 jaar zijn geworden, gaan al naar school

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 14 oktober 2016 weeknieuws 7 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

21 september 2017 jaargang 4-3

21 september 2017 jaargang 4-3 21 september 2017 jaargang 4-3 Lied van de week Groep Lied 1 en 2 Hé, wil jij mijn vriendje zijn?! 3A Alles wat je droomt. 3B en 4 Ik ben voor jou een nieuwe naam. 5A Er is iets heel speciaals aan jou!

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Nummer 2 oktober 2016

Nummer 2 oktober 2016 Algemeen nieuws NIEUWSBRIEF Nummer 2 oktober 2016 Van de directeur We hebben dit jaar extra lang mogen genieten van de zomer, weken lang prachtig nazomerweer! De kinderen hebben genoten van de extra buitenactiviteiten

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Op facebook plaatsen wij elke week updates over onze school! Belangrijke data: 14 maart Week van het geld in groep 7 & 8 14 maart MR vergadering 21 maart Open

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Schoolnieuws PBS

Schoolnieuws PBS Schoolnieuws 07-11-2016 PBS De afspraken die we gemaakt hebben, zijn op papier duidelijk en vanzelfsprekend. We hebben de afgelopen weken gemerkt dat de uitvoering in de praktijk lastiger is. In alle groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 15 april 2016 In deze nieuwsbrief Kunst in de onderbouw en in groep 3/4

Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 15 april 2016 In deze nieuwsbrief Kunst in de onderbouw en in groep 3/4 Nieuwsbrief Brede School De Spaarndammerhout 15 april 2016 In deze nieuwsbrief Kunst in de onderbouw en in groep 3/4 Voorleescursus voor ouders Schoolreis Afspraken over Heelys en start schooldag Avond

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 28 oktober 2016 weeknieuws 8 Zaterdag 12 november voorrondes en finale Drenths Kindersongfestival: Onze school doet mee!!! Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel

Nadere informatie

Trefwoord Week 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016

Trefwoord Week 39: In beweging Inhoud: In beweging zijn, openstaan voor veranderingen, wat mensen motiveert. Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016 Nieuwsbrief woensdag 28 september 2016 In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: jantje Beton kinderpostzegels koffieochtend oudervertelgesprekken Woensdag 28 september De herfst is officieel afgelopen donderdag

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Johannesschool

Nieuwsbrief Johannesschool In deze weekbrief Vanuit de directie Voor in de agenda Korte mededelingen Schoudercom app Bijeenkomst onderwijs en zorg Cursus positief opvoeden Vanuit de directie Beste ouder(s), Vorige week maandag hadden

Nadere informatie

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Belangrij Beste ouders, Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Voor u ligt het 2e scheepsjournaal van deze maand; maart 2018. Zijn er nog vragen en/of opmerkingen na het lezen van Het Scheepsjournaal: kom gerust

Nadere informatie

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe 4 t/m vr. 15 oktober 1 t/m 8 Kinderboekenweek met als thema Gruwelijk eng Ma 16 t/m vr 20 oktober 1 t/m 8 Herfstvakantie, alle leerlingen vrij Do 26 oktober

Nadere informatie

Bijbelverhalen onderbouw: Week 41: Ismaël lacht Isaak uit (Genesis 21, 1-9); Hagar en Ismaël horen er ook bij (Genesis 21, 10-21).

Bijbelverhalen onderbouw: Week 41: Ismaël lacht Isaak uit (Genesis 21, 1-9); Hagar en Ismaël horen er ook bij (Genesis 21, 10-21). Nieuwsbrief woensdag 12 oktober In deze nieuwsbrief aandacht voor o.a.: Fietsenkeuring Opa en oma middag Welkom op school Oud papier Woensdag 12 oktober Nog twee dagen en dan begint de herfstvakantie.

Nadere informatie

Schoolregel oktober. Groep 5 Wat is jouw beroep? Als ik later groot ben, word ik

Schoolregel oktober. Groep 5 Wat is jouw beroep? Als ik later groot ben, word ik Nieuwsbrief 4 16 e jaargang 5 oktober 2016 Schoolregel oktober OKTOBER Maandag t/m vrijdag 5 t/m 16 Kinderboekenweek Woensdag t/m vrijdag 12 t/m 14 Papiercontainer Vrijdag 14 Kinderboekenmarkt Maandag

Nadere informatie

Agenda voor de maand oktober en november 2016

Agenda voor de maand oktober en november 2016 Agenda voor de maand oktober en november 2016 Nieuwsbrief nummer 2016-02 Almere, 13 oktober 2016 17 t/m 21 oktober Herfst vakantie Maandag 24 oktober Studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn

Nadere informatie

Brugproat. Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar

Brugproat. Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar Brugproat Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar 2016 2017 Agenda Donderdag 3 nov. 15.00 u. Teamvergadering Vrijdag 4 nov. Schoolleidersopleiding (Judith) Woensdag 9 nov. 12.45 u. Teamvergadering

Nadere informatie

regel van de maand oktober: We zullen goed voor onze spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen

regel van de maand oktober: We zullen goed voor onze spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen DEZE WEEK FELICITEREN WE: Mark Luchies (zaterdag) regel van de maand oktober: We zullen goed voor onze spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen Nieuws uit de personeelskamer: Om alvast te noteren:

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool

Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool CSBO Fiduciaschool, Distributiestraat 1, 9728 CR GRONINGEN Bijbelonderwijs en Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 AGENDA Vrijdag 17 maart Speelgoedochtend groepen 1/2 Zaterdag 18 maart Tuinochtend;

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Januari 2019 Niet vergeten: Voorleesontbijt TIP! 10 Minuutjes lezen met je kind Nieuw in deze nieuwsbrief: Centrum Jeugd en Gezin

t Talent Nieuwsbrief Januari 2019 Niet vergeten: Voorleesontbijt TIP! 10 Minuutjes lezen met je kind Nieuw in deze nieuwsbrief: Centrum Jeugd en Gezin t Talent Januari 2019 Nieuwsbrief Niet vergeten: Voorleesontbijt TIP! 10 Minuutjes lezen met je kind Nieuw in deze nieuwsbrief: Centrum Jeugd en Gezin Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), We zijn inmiddels

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Voorleeskampioen 2017 Leonore Boek Voorleeswedstrijd 2017 Belangrijke data: 11 november Sint Maarten 15 november MR vergadering 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief maart 2019

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief maart 2019 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief maart 2019 Wist je dat we na de meivakantie een proef gaan doen met de app Social Schools? Tijdens een ouderavond op 10 april krijgt u hier alle uitleg over! Belangrijke data:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Schooljaar , vrijdag 21 september 2018

Nieuwsbrief 2. Schooljaar , vrijdag 21 september 2018 Nieuwsbrief 2 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 21 september 2018 We groeien! Misschien heeft u het al gemerkt, we krijgen veel aanmeldingen. Daar zijn we trots op. Onze kleutergroepen zijn al aardig vol.

Nadere informatie

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender Activiteitenkalender Beste ouders/verzorgers, Zoals ieder schooljaar willen we u ook voor het schooljaar - een Jaarkalender aanbieden, waarin de meest belangrijke activiteiten alvast staan aangegeven.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen AGENDA Maandag 23 januari Studiedag; groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2

NIEUWSBRIEF Voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van BS De Vijf Eiken 2 Inhoudsopgave Huisvesting/MR pag. 1 Trefwoord pag. 2 Ouderbetrokkenheid pag. 2 Social media, een vriendelijk verzoek pag. 3 Fietsverlichtingcontrole pag. 3 Vijf Eiken Theater pag. 3 Lid worden van de OR?

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief december 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief december 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief december 2017 Sinterklaassprookje groep 1 t/m 4 Belangrijke data: 12 december Stakingsdag, CBS Eben Haëzer blijft open maar biedt een alternatief programma. 20 december Lichtjespad

Nadere informatie

Open dag muziekschool Woudenberg

Open dag muziekschool Woudenberg NIEUWSBRIEF NUMMER 2 8 september 2017 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Geboren Vervanging Te vroeg op school Verkeersouders gezocht Agenda Jaarplanning Open dag muziekschool Woudenberg De Groene

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 3. Vrijdag 7 oktober 2016, week 40. telefoon school:

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 3. Vrijdag 7 oktober 2016, week 40. telefoon school: CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 3 Vrijdag 7 oktober 2016, week 40 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 11 oktober leerlingenraad

Nadere informatie

Over de Brug. zijn de belangrijkste weken voor het neerzetten van een goede basis voor een fijne sfeer in de klas. We gebruiken hiervoor onder andere

Over de Brug. zijn de belangrijkste weken voor het neerzetten van een goede basis voor een fijne sfeer in de klas. We gebruiken hiervoor onder andere Ja de kop is er weer af. Welkom allemaal en vooral de nieuwe linderen en ouders op De Brug. De verhalen over de vakantie zijn verteld. De kinderen hebben kennis gemaakt met de nieuwe juf en/of meester.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 10 30 oktober 2018 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Ouderbijdrage - Open schoolweek - Uitreiking vignet gezonde school - Privacy en bezwaar formulier - Weer een BOUW! lezer geslaagd

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Inloopmiddag kinderboekenweek Belangrijke data: 5 november KSG dienst 7 november MR vergadering 11 november Sint Maarten 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Weekmail 5. Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek!

Weekmail 5. Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek! Weekmail 5 Leren zorgen voor jezelf en de ander Kinderboekenweek 1 t/m 12 oktober Feestelijk geopend op de Driehoek! 3 oktober 2014 Woensdag 1 oktober was het feest op de Driehoek. Feest omdat de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 40 01/10-05/10. Week 41 08/10-12/10 Nr. 3 schooljaar 2018-2019 PBS Kinderboekenweek Informatieavond Parro en oudercommunicatie Herfstvakantie en vrije dagen Aikido als buitenschoolse activiteit Opening speelotheek Coevorden 123tje Home start

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 17 september 2018 Belangrijke data: Emailadreswww.wolderweide.nl Informatieavond groep 1 t/m 3/4 Algemene ledenvergadering Oudervereniging Studiedagen: Vrijdag 28 september

Nadere informatie

Vuurvlindernieuws oktober Nieuwe leerlingen:

Vuurvlindernieuws oktober Nieuwe leerlingen: Vuurvlindernieuws oktober 2016 Nieuwe leerlingen: In groep 1c heten we Dex Bruining welkom als nieuwe leerling. Vanwege een verhuizing zijn ook Teun Rijpma (groep 1b) en Stan Rijpma (groep 3a) vanaf dinsdag

Nadere informatie

Woensdag 16 november Directie afwezig (directieberaad) Donderdag 17 november s Middags directie afwezig

Woensdag 16 november Directie afwezig (directieberaad) Donderdag 17 november s Middags directie afwezig INFO Jaargang 23, Nummer 10, 8-11-2016 Maandag 07 november Ontwikkelgesprekken Dinsdag 08 november Nationaal schoolontbijt Ontwikkelgesprekken Woensdag 09 november Ontwikkelgesprekken Donderdag 10 november

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief september 2018

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief september 2018 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief september 2018 Wist u dat we een nieuw lokaal hebben op school? Kom snel eens een kijkje nemen! Belangrijke data: 11 september Luizencontrole 11 september Leerlingenraadvergadering

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Informatie nieuwe ouders: veelgestelde vragen

Informatie nieuwe ouders: veelgestelde vragen Informatie nieuwe ouders: veelgestelde vragen 1. Wat is de typering van de Ds. J. Fraanjeschool? De Ds. J. Fraanjeschool houdt maximaal rekening met de verschillen tussen kinderen. Het onderwijsaanbod

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV NIEUWSBRIEF Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

september 2017 Beste ouders en verzorgers van onze leerlingen,

september 2017 Beste ouders en verzorgers van onze leerlingen, september 2017 Beste ouders en verzorgers van onze leerlingen, Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van dit schooljaar. We zijn maandag van start gegaan na zes weken zomervakantie. Iedereen is weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3

Nieuwsbrief nummer 3 CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 3 Vrijdag 28 oktober 2016, week 43 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl We zorgen goed voor elkaar. Datum Di 1 nov.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

OBS De Finnjol. Jol GR Lelystad oktober 2017

OBS De Finnjol. Jol GR Lelystad oktober 2017 20 oktober 2017 OBS De Finnjol Jol 2454 8243 GR Lelystad 0320-243424 finnjol@stichtingschool.nl www.finnjol.nl Wat leest u in deze nieuwsbrief? Mijn start op de Finnjol (inspectie) Brandoefening Afscheid

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas Ouders: informatieavond en vrijwilligersavond, luistergesprekken De eerste officiële oudercontacten zijn geweest in alle groepen door middel van een informatieavond. Voor de groepen

Nadere informatie

Nr oktober 2016

Nr oktober 2016 Nr. 4 28 oktober 2016 Net alle bloeiende beammen drage tagelyk frucht. Een Fries spreekwoord dat het unieke van elk mens onderstreept. Zo is het ook met onze kinderen op school. Toch zijn we (ouders, leerkracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

t Rammetje Nieuwsbrief basisschool Op Weg

t Rammetje Nieuwsbrief basisschool Op Weg t Rammetje Nieuwsbrief basisschool Op Weg jaargang 12, nummer 6 7 februari 2019 Inhoud: Nieuws van de directie Nieuws vanuit de werkgroepen Nieuws vanuit de OV Overig Belangrijke data: 28-2: rapport mee

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40

Nieuwsbrief schooljaar Nr.6 week 40 Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 Nr.6 week 40 Het thema van deze week is : Stoelendans; Welke plaats heb jij? Stoelendans is een leuk spelletje. Zeker als er genoeg stoelen zijn. Maar als er een stoel

Nadere informatie

Bijpraatbrief oktober 2014

Bijpraatbrief oktober 2014 Terugkijkend op een zeer geslaagde en mooie juf- en meesterdag al weer de nieuwe bijpraatbrief. Bijpraatbrief oktober 2014 Belangrijke data: 1 10 okt. : Kinderboekenweek 6 okt. : CBO Meilandag Groep 1

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 1, 30 augustus 2019

Schooljaar Nummer 1, 30 augustus 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 1, 30 augustus 2019 Kalender: 2-6 sept Ambitiegesprekken, u ontvangt hiervoor een uitnodiging via Parro 5 en 6 sept Schoolfotograaf 6 sept Voorlezen met (groot)ouders in de

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Informatieavond donderdag 7 september

jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Informatieavond donderdag 7 september Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 20, nummer 1 1 september 2017 Beste ouders, Inmiddels is de school weer gestart en zijn de lessen in volle gang. De leerlingen zijn enthousiast

Nadere informatie

jaargang 22 november 2016 nummer 4

jaargang 22 november 2016 nummer 4 jaargang 22 november 2016 nummer 4 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen 14 januari 2016 Nieuw jaar, nieuwe stichting Het nieuwe jaar is al weer twee weken oud en daarmee is de tweede helft van het schooljaar ingegaan. Vanaf 1 januari is De Polderrakkers onderdeel van stichting

Nadere informatie

Inloopspreekuur op school - jeugdverpleegkundige Anke Visser:

Inloopspreekuur op school - jeugdverpleegkundige Anke Visser: DEZE WEEK FELICITEREN WE: Tygo ten Hoove / Amy Buitenkamp (zaterdag) Tim Veenstra (in de herfstvakantie) regel van de maand oktober: We zullen goed voor onze spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken

Nadere informatie

Doarpsskoalle Sumar 6 september 2017

Doarpsskoalle Sumar 6 september 2017 Doarpsskoalle Sumar 6 september 2017 Schooljaar 2017-2018 De kop is er af. Na 6 weken zomervakantie zijn we weer begonnen en beginnen we langzamerhand weer te wennen aan het schoolse ritme. Samen met u

Nadere informatie

Activiteitenkalender Schooljaar 2018/2019

Activiteitenkalender Schooljaar 2018/2019 Activiteitenkalender Schooljaar 0/0 Beste ouders/verzorgers, Zoals ieder schooljaar willen we u ook voor het schooljaar 0-0 een Jaarkalender aanbieden, waarin de meest belangrijke activiteiten alvast staan

Nadere informatie

We beginnen het schooljaar met wensen voor ieder kind:

We beginnen het schooljaar met wensen voor ieder kind: Datum: vrijdag 8 sept. 2017 Schoolweek: 1 Nieuw schooljaar De kinderen hebben al weer een week les gehad en de leerkrachten een week lesgegeven. Wat gaat het snel! De start was goed, vol enthousiasme!

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

ALGEMEEN: Maandag 10 oktober - Kinderboekenmarkt ( , in aula). Donderdag 27 oktober - Studiedag (alle leerlingen zijn deze dag vrij).

ALGEMEEN: Maandag 10 oktober - Kinderboekenmarkt ( , in aula). Donderdag 27 oktober - Studiedag (alle leerlingen zijn deze dag vrij). ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Oktober 2016, nr. 31 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Kinderopvang: Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober - Herfstvakantie. Woensdag 26 oktober - Studiedag juffen

Nadere informatie

Sterrenstof. Ouderinfo obs De Sterrensteen. MR oproep Beste ouders van kinderen op De Sterrensteen,

Sterrenstof. Ouderinfo obs De Sterrensteen. MR oproep Beste ouders van kinderen op De Sterrensteen, OKTOBER 2016 Belangrijke data: 5 oktober tot 16 oktober Kinderboekenweek 11 oktober 19.00-20.00 uur informatieavond groep 8 10 tot 15 oktober omgekeerde oudergesprekken 15 oktober tot 23 oktober Herfstvakantie

Nadere informatie

Voorwoord TREFWOORD. Kalender

Voorwoord TREFWOORD. Kalender CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 8 S E P T E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer dir.kompas@cbo-meilan.nl Kalender September

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal.

MATTHIAS NIEUWS Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 1-11-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.n Belangrijke data November 2018 01-11 08:45-10:15 uur Ouderkamer 07-11 17:30-18:15 uur Lampionnententoonstelling

Nadere informatie

Bedankt Hofstede Tweewielers uit Beltrum voor de paaltjes op de rode loper.

Bedankt Hofstede Tweewielers uit Beltrum voor de paaltjes op de rode loper. Nieuwsbrief 1 31 augustus 2018 Welkom in het nieuwe schooljaar 2018-2019 Afgelopen maandag lag de rode loper uit en hebben we samen de première beleefd van het schooljaar 2018-2019. De titel van dit jaar

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Nieuws. Afscheid. Julianaschool oktober 2017

Nieuwe leerlingen. Nieuws. Afscheid. Julianaschool oktober 2017 11 oktober 2017 Julianaschool 21 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantievakantie zitten er weer 4 nieuwe kinderen in de Vlindergroep bij meester Erik en juf Suzanne. Het zijn: Franca de Ronde, Andrew van

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 9 juni 2019 AGENDA. 21 t/m 23 juni Farm en Country fair. 26 juni Herdenking bij het monument, m.m.v. school. 12 juli Schoolfeest

NIEUWSBRIEF 9 juni 2019 AGENDA. 21 t/m 23 juni Farm en Country fair. 26 juni Herdenking bij het monument, m.m.v. school. 12 juli Schoolfeest NIEUWSBRIEF 9 juni 2019 AGENDA 21 t/m 23 juni Farm en Country fair 26 juni Herdenking bij het monument, m.m.v. school. 12 juli Schoolfeest 15 juli Afscheid groep 8 19 juli Start zomervakantie om 12.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer: 6 oktober 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 6 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein een korte maar verrassende opening hebben

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 2, 29 oktober t/m 30 november 2018

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 2, 29 oktober t/m 30 november 2018 Nr. 5 schooljaar 2018-2019 PBS Schoolfoto`s 14 november Verslag ouderavond, communicatieprotocol en Facebook Nationaal schoolontbijt Peutergym Leerlingen vrij 12 november Kind op maandag Periode-overzicht

Nadere informatie

Beleid Kanjertraining op De Meeander

Beleid Kanjertraining op De Meeander Beleid Kanjertraining op De Meeander Voor u ligt het beleidsstuk Kanjertraining. We hopen dat het zicht geeft op wat we doen op school en waar we voor staan. Kanjertraining is meer dan een lesmethode.

Nadere informatie

Regel van de maand september 19 JULI 2017

Regel van de maand september 19 JULI 2017 19 JULI 2017 Start van het nieuwe jaar Schooljaar 2017-2018 Beste ouders, De school is begonnen. De vakantie ligt al weer ver achter ons. In de eerste plaats welkom aan de vele nieuwe kinderen en hun ouders.

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

Voorstellen Hieronder leest u hoe de nieuwe onderwijsassistenten zich aan u voorstellen.

Voorstellen Hieronder leest u hoe de nieuwe onderwijsassistenten zich aan u voorstellen. 2016-2017 Nieuwsbrief nr. 02 september 2016 Schoolregels van de maand september In de maand september staan de volgende twee schoolregels centraal: 1. Ik ga op een goede manier met de ander en zijn of

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 oktober 2018

Nieuwsbrief 2 oktober 2018 BELANGRIJKE DATA: 03-10: Opening Kinderboekenweek 10-10: Schoolkorfbaltoernooi groep 7/8 11-10: Informatie-avond Schoolmaatschappelijk werk 22-10: Start herfstvakantie Privacyreglement Stichting Talent

Nadere informatie