0. INHOUDSOPGAVE 1. SYNOPSIS 2. BIJZONDER BESTEK : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN. Plannummers: ONTWERPTEKENING _2_

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "0. INHOUDSOPGAVE 1. SYNOPSIS 2. BIJZONDER BESTEK : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN. Plannummers: ONTWERPTEKENING _2_"

Transcriptie

1 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: VOORBLAD AQUAFIN NV 60 AARTSELAAR AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT G - LOT POMTATION STAATSBAAN GEMEENTE BEKKEVOORT ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING Opgemaakt door de afdeling Elektromechanica van Aquafin NV BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

2 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: INHOUDSOPGAVE 0. INHOUDSOPGAVE. SYNOIS. BIJZONDER BESTEK HOOFDSTUK HOOFDSTUK HOOFDSTUK HOOFDSTUK : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN : TECHNISCHE BEPALINGEN : ELEKTRISCHE SCHEMA'S : PLANNEN Plannummers: ONTWERPTEKENING HOOFDSTUK 5 Bijlage : HOOFDSTUK 6 : BIJLAGES TECHNISCHE INVULFICHE WINDKETEL TBEM0 : INSCHRIJVINGSDOCUMENTEN BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

3 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN.SYNOIS ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING VAN EEN POMTATION Projectnummer : G Projectnaam : Collector Leuvensesteenweg fase Provincie Gemeente Studieverantwoordelijke Projectmanager : Vlaams-Brabant : Bekkevoort : Ben Tosseyn : Peter Gillis - Open aanbesteding op 9/0/06 te.5 uur in de burelen van Aquafin NV, te 60 Aartselaar ten overstaan van de directeur of zijn afgevaardigde - De bouwheer Aquafin NV, te 60 Aartselaar Tel. 0/ Sluiting van de opdracht De overeenkomst wordt gesloten ingevolge een open aanbesteding. - Voorwerp van de opdracht en uit te voeren werken De opdracht heeft tot doel het installeren van de elektromechanische uitrusting van één pompstation. Dit omvat hoofdzakelijk de volgende werken: - leveren, monteren, in dienst stellen en bijstand verlenen tijdens de proefperiode van de elektromechanische uitrusting van een pompstation. - op eigen kosten herstellen van alle gebreken die zich voordoen tot het einde van de waarborgperiode. Het bouwkundig gedeelte van het pompstation maakt voorwerp uit van een afzonderlijke aanbesteding. - Uitvoeringstermijn De uitvoeringstermijn van de aanneming bedraagt: - 90 kalenderdagen voor de fabricage van alle materialen - 0 kalenderdagen voor de montage tot een werkingsklaar geheel - 0 kalenderdagen voor de proefperiode Per pompstation/bergbezinkingsbekken kan een apart aanvangsbevel voor fabricage en voor montage gegeven worden. - Plaats, dag en uur van de opening der offertes De opening van de inschrijvingen heeft plaats in de lokalen van, te 60 Aartselaar op vrijdag 9/0/06 om.5 uur. De inschrijver dient zijn offerte elektronisch in via het e-tendering platform zoals omschreven onder de wijzigingen op het K.B. van 5 juli 0 in artikel 90, opgenomen in de administratieve bepalingen van Aquafin NV. Een papieren offerte wordt niet aanvaard. - Wijze waarop de prijzen worden bepaald De opdracht maakt het voorwerp uit van een gemengde overeenkomst. - De vereiste erkenning is L, klasse De bescheiden betreffende onderhavige opdracht zijn alle werkdagen, ter inzage van de inschrijvers via de website onder het luik Opdrachten voor technische partners BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

4 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN. BIJZONDER BESTEK INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN HOOFDSTUK : TECHNISCHE BEPALINGEN HOOFDSTUK : ELEKTRISCHE SCHEMA'S HOOFDSTUK : PLANNEN HOOFDSTUK 5: BIJLAGES HOOFDSTUK 6: INSCHRIJVINGSDOCUMENTEN BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

5 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 5 HOOFDSTUK ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN Inleiding Voor onderhavige opdracht zijn de algemene administratieve bepalingen van Aquafin NV voor de bouw en opstart van RWZI s in lot en voor de EM-uitrusting en opstart van s en BBB s (versie febr. 06) van toepassing. A. KB VAN 5 JULI 0 ARTIKEL 0 : Prijsherziening Er zijn geen prijsherzieningen van toepassing. ARTIKEL 70 : Erkenning Er is een erkenning vereist in de (onder)categorie L. De aannemer moet erkend zijn in de klasse die overeenstemt met het bedrag van zijn aanbod voor het desbetreffende deel (exclusief B.T.W.). Naar het oordeel van de bouwheer behoren de werken volgens de raming tot klasse. Artikel 8 Indienen van een offerte Bij een offerte dienen de volgende documenten te worden gevoegd: de samenvattende opmetingstaat (artikel 8);. de documenten die vereist zijn voor de kwalitatieve selectie (zie artikels 58 en volgende);. de bewijzen dat de personen, die de offerte ondertekenden, statutair of bij volmacht bevoegd zijn om de bedrijven geldig in en buiten rechte te vertegenwoordigen (artikel 8 ). Dit gebeurt naargelang de rechtsvorm van de bedrijven door het bijvoegen van één of meerdere van de volgende documenten : a) uittreksel of kopie van de statutaire clausule i.v.m. de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid en een kopie van de akte of afschrift van de notulen van de algemene vergadering, zoals verschenen in het BS, omtrent de meest recente benoeming van de bestuurder(s)/zaakvoerder(s); b) volmacht om het bedrijf te vertegenwoordigen of om bevoegdheid door te geven aan een ander persoon; c) andere documenten ter staving van de bevoegdheid. Praktisch betekent dit dat het ondertekenen van offertes nooit een daad van dagelijks bestuur kan zijn; - de offertes geldig laten ondertekenen kan door: BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

6 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 6 bestuurders (NV) of de zaakvoerder(s) (BVBA) of een door de raad van bestuur bijzonder gevolmachtigde (met vermelding van hoedanigheid van bijzonder gevolmachtigde) of wanneer de gedelegeerd bestuurder (NV) in de statuten en duidelijk buiten het dagelijks bestuur om wordt aangeduid als de persoon die de firma alleen kan binden. B. KB VAN JANUARI 0 ARTIKEL,, AUR : KEURINGEN * Voorafgaande technische keuringen van elektromechanische uitrusting De volgende producten worden voorafgaandelijk technisch gekeurd bij de constructeur: - het elektrisch bord Bij de aanvraag van de voorafgaandelijke technische keuring moeten tezelfdertijd alle detail- en constructietekeningen in verband met het betreffende onderdeel mee opgestuurd te worden. De aannemer vraagt zelf schriftelijk voorafgaandelijk keuring aan bij de bouwheer. De keuring moet gebeuren binnen de fabricagetermijn. * Keuring van de bedrijfsklare elektromechanische uitrusting De aannemer vraagt zelf de keuring van de bedrijfsklare elektromechanische uitrusting aan bij de bouwheer ten laatste bij het verstrijken van de montagetermijn. AFDELING 0, EINDE VAN DE OPDRACHT, OPLEVERINGEN EN WAARBORG, ARTIKEL 6-65 De opdrachtgever voert bij de kwalitatieve selectie van de technische en beroepsbekwaamheden systemen in:. toekenning van het getuigschrift goede uitvoering Voor projecten waarvan de opening der biedingen plaats vond na juli 0 maakt de aanbestedende instantie het getuigschrift van goede uitvoering op met daarin een beoordeling van volgende componenten: o beoordeling controleplan o Beoordeling uitvoeringstermijn o Beoordeling van de processen verbaal van vaststelling van ingebreke blijven De beoordelingen (zowel positieve als negatieve) worden bijgehouden in een databank. In deze databank worden ook de beoordelingen van andere meewerkende aanbestedende instanties bijgehouden. De gegevens uit deze databank kunnen door de opdrachtgever vanaf augustus 05 als selectie- of gunningscriterium gebruikt worden.. kwaliteitsbeoordeling door Aquafin De technische- en beroepsbekwaamheid van de aannemer zal tijdens de looptijd van de werken (tussen gunning en definitieve oplevering) door de opdrachtgever op regelmatige BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

7 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 7 tijdstippen beoordeeld worden. De beoordeling gebeurt op basis van volgende criteria - Mbt basiskwaliteit: o Algemene kwaliteit van de aannemer gemeten aan de hand van het respecteren van de besteksvoorschriften en/of afleveren van een degelijke productkwaliteit o Respect voor de veiligheid o Respect voor omgeving en publiek o Respect voor het milieu - Mbt samenwerkingskwaliteit: o Oplossingsgerichtheid, flexibiliteit, pro-activiteit, meedenken, samenwerking, inzet en betrouwbaarheid, tijdigheid, respect, een degelijk overleg met de bouwpartners. Deze beoordelingen kunnen door de opdrachtgever vanaf augustus 05 als selectie- of gunningscriterium voor toekomstige werken gebruikt worden. ARTIKEL 76 AUR : UITVOERINGSTERMIJNEN * Order tot uitvoering en leiding van de werken Alle onderdelen van de aanneming vermeld onder art.,, moeten gefabriceerd zijn: - binnen een termijn van 90 kalenderdagen, te rekenen vanaf het door de bouwheer verstrekte aanvangsbevel voor fabricage. Na de fabricageperiode beschikt de aannemer - over 0 kalenderdagen voor de montage tot een werkingsklaar geheel van de elektromechanische uitrusting van het pompstation, te rekenen vanaf het door de bouwheer verstrekte aanvangsbevel voor montage. wordt aangevuld met: - Storingen gemeld aan de alarmcentrale NOMOS worden doorgestuurd naar Aquafin; gedurende de proefperiode P geeft Aquafin de storingen door aan de aannemer. ARTIKEL 9 AUR Wordt aangevuld met: Waarborgtermijn bedraagt jaar vanaf voorlopige oplevering (d.i. ten laatste bij einde proefperiode ). Definitieve oplevering Minimaal 0 (dertig) dagen vóór het verstrijken van de waarborgtermijn dient de aannemer de definitieve oplevering bij aangetekend schrijven aan Aquafin te vragen. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

8 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 8 HOOFDSTUK TECHNISCHE BEPALINGEN De indeling van dit hoofdstuk is deze van het typebestek Elektromechanica van de N.V. Aquafin, rev.5.0 uitgave 0, met dien verstande dat hier enkel de voorschriften worden vermeld die worden aangevuld of vervangen. Voorafgaande opmerkingen: Op het einde van de montageperiode dient de aannemer per installatie de in Hoofdstuk opgenomen checklist ingevuld te bezorgen aan de leidend ingenieur. Zonder afdoende motivering en akkoord van de studieverantwoordelijke mogen er geen openstaande punten meer zijn. DEEL A : MECHANICA 0 Algemeen, keuringen en testen 0.7 Keuringen en testen Algemeen. Toegelaten keuringsorganismen Wordt vervangen door: De toegelaten keuringsorganismen voor bovenvermelde keuringen zijn deze zoals vermeld in de administratieve bepalingen (art.,, AUR: keuringen) Voorafgaande keuringen in de werkplaatsen van de constructeur Volgende paragraaf is gewijzigd: Indien dergelijke attesten niet voorhanden zijn of onvoldoende garanties bieden, zal het voorafgaandelijk technisch nazicht uitgevoerd worden door één van de erkende onpartijdige instellingen (keuringsorganismen), zoals vermeld in de administratieve bepalingen (art.,, AUR: keuringen) Keuring van centrifugaalpompen Wordt aangevuld met: Voor pompstation Staatsbaan DWA: Bestek dompelpomp 5-0 l/s De leidingskarakteristieken worden gekenmerkt door volgende werkingspunten: Q= 0 l/s bij Hstat=, mwk Q= 7 l/s bij Htotv=.9 mwk De pompen dienen een werkingspunt te hebben dat gelegen is op de vermelde leidingskarakteristiek en dat voldoet aan volgende voorwaarden: - Frequentie 50 Hz - H= op te geven - Q = min. 6, l/s - Hydraulisch rendement= min. 0 % < Q/Qopt, - Bij een debiet van 0 l/s moet de opvoerhoogte minimaal 6 mwk bedragen. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

9 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 9 De pompen moeten een stabiel werkingspunt hebben bij volle pompput (bv. na pompuitval). Dit regime wordt gekenmerkt door volgende leidingskarakteristieken: Q= 0 l/s bij Hstat= 0,5 mwk Q= 7 l/s bij Htot =,50 mwk Voor pompstation Staatsbaan 6DWA: Bestek dompelpomp 5-50 l/s De leidingskarakteristieken worden gekenmerkt door volgende werkingspunten: Q= 0 l/s bij Hstat= 9,0 mwk Q= 6. l/s bij Htot =,5 mwk De pompen dienen een werkingspunt te hebben dat gelegen is op de vermelde leidingskarakteristiek en dat voldoet aan volgende voorwaarden: - Frequentie 50 Hz - H= op te geven - Q = min. l/s - Hydraulisch rendement= min. 0 % < Q/Qopt, - Bij een debiet van 0 l/s moet de opvoerhoogte minimaal 8 mwk bedragen. De pompen moeten een stabiel werkingspunt hebben bij volle pompput (bv. na pompuitval). Dit regime wordt gekenmerkt door volgende leidingskarakteristieken: Q= 0 l/s bij Hstat= 6,5 mwk Q= 6. l/s bij Htot =, mwk Keuringen na montage op de werf Wordt vervangen door: Na montage wordt de bedrijfsklare installatie onderworpen aan een volledige technische keuring. De aannemer zal aanwezig zijn tijdens deze keuring. Bij de start van de proefperiode P (dit is de opstart) zal in overleg met Aquafin een regeling getroffen worden om het debiet te controleren. Aquafin zal ervoor zorgen dat voldoende water ter beschikking is. De aannemer verleent hiertoe zijn medewerking en de nodige assistentie bij het proefdraaien en dit zonder enige meerkost. 0. Meetcode Wordt aangevuld met: 0.. Benaming De leiding die vanuit een pomp vertrekt wordt stijgleiding genoemd, ook indien die leiding (gedeeltelijk) horizontaal loopt. Als de stijgleidingen toekomen in een andere leiding, wordt die laatste persleiding genoemd. Bij een droog opgestelde pomp is de zuigleiding de leiding die zich vóór de pomp bevindt. 0.. Opmeten van afzonderlijke leidingen Leidingen, bochten en blindflenzen worden gemeten langs de aslijn van de leiding per lopende meter. Aftakpunten op een leiding waarop zich een appendage of toestel bevindt (vb. be- en ontluchter, snelkoppeling,...), worden niet opgemeten doch worden verondersteld begrepen te zijn in de lengte van de betreffende hoofdleiding. De opgegeven lengte betreft de totale lengte exclusief alle toestellen (afsluiters, kleppen, uitbouwstukken, debietmeters,...) en muurdoorvoerstukken. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

10 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 0 De verloopstukken (overgangsstukken op een leiding die zorgen voor een diameterverandering) worden opgemeten horend bij de leiding met de grootste aansluitende diameter van het verloopstuk, tenzij er hiervoor een afzonderlijke post is opgenomen in de meetstaat. 0.. Opmeten van leidingen die op elkaar toekomen Als een leiding toekomt op of vertrekt vanuit een andere leiding, wordt de leiding opgemeten tot aan de as van de leiding. Dit is bv. het geval bij een stijgleiding die toekomt op een persleiding of bij een by-passleiding die vertrekt vanuit een persleiding. Eventuele T-stukken, verbindingsstukken of verloopstukken die op de snijding van leidingen voorkomen, worden niet afzonderlijk opgenomen en verondersteld meegerekend te zijn in de post van leiding. Turbomachines.0 Algemeenheden.0. Algemeen Wordt aangevuld met: Verwachte rioolwaterkwaliteit: Huishoudelijk afvalwater. Gedompelde turbomachines.. Dompelpompen Wordt aangevuld met: De dompelpompen en toebehoren, worden aangekocht door de aannemer EM. De montage (volgens par.... en de voorschriften van de pompleverancier), elektrische aansluiting en de in bedrijf name gebeurt ook door de aannemer EM. De post van de meetstaat van de dompelpompen omvat: dompelpompen met voetbocht en pompklauw, aansluitkabel t/m laagspanningskast, geleidingsbuizen (incl. onderste en bovenste bevestiging), ophaalketting, temperatuurrelais en vochtdetectierelais. De aannemer EM plaats geen kunststof rondel op de verbinding van de klauw met de voetbocht. In de dekselopening of aan de binnenzijde van de deksels boven de pompen dienen pompnummering en bij de verschillende vlotters identificatieplaatjes in duurzaam materiaal te worden aangebracht. De plaatjes worden met RVS-bouten vastgezet.... Waaier Wordt aangevuld met: Het toegelaten type waaier is een vrijstroomwaaier. Voor de kleine DWA-pompen (kw): korreldoorlaat max. 65 mm. Voor de grote 6DWA-pompen (kw): korreldoorlaat max. 58mm.... Opstelling van de pomp Wordt aangevuld met: De DWA-pompen - Aantal pompen : - Voetbocht : diameter DN 50 of DN65 - Configuratie van het pompstation = + BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

11 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN De 6DWA-pompen - Aantal pompen : - Voetbocht : diameter DN 50 - Configuratie van het pompstation = polige vortexpompen De tekst van abrasiebestendige coating is niet van toepassing op de kleine DWA-pompen, wel op de grotere 6DWA-pomen. Leidingen en appendages in gesloten leidingen. Leidingen.. Materialen Wordt aangevuld met: Het van toepassing zijnde materiaal voor de leidingen voor deze opdracht is HDPE SDR7 (stijgleiding) en HDPE SDR (persleiding). Het materiaal van de leiding voor het lenspompje is HDPE SDR6 of SDR7. De Stijgleiding is DE75 (Dinw = 66 mm), de persleiding DE5 (Dinw = 99. mm) en de leiding lenspomp is DE6 (Dinw= 58.0 mm). Op het muurstuk van elke individuele stijgleiding van de 6DWA-pompe, wordt aan de zijde van de droge kelder een manometeraansluiting voorzien cfr typedetail in bijlage aan de elektrische schema s. Er zijn geen manometers te leveren... Drukklasse Wordt aangevuld met: De drukklasse van de leidingen bedraagt min. PN0, voor de lenspompleiding volstaat PN6... Verbindingen Wordt aangevuld met: De verbinding tussen leidingen onderling gebeurt voor deze opdracht d.m.v spiegellassen. De aannemer voorziet zelf het nodige aantal flenzen om een vlotte montage en demontage mogelijk te maken...6 Montage van leidingen Wordt aangevuld met: De betonnen consoles, indien getekend op plan, voor de ondersteuning en de bevestiging van de persleiding binnen het pompstation worden voorzien door de aannemer bouwkunde op aanwijzen van de aannemer elektromechanica. De inklemmingen moeten het leidingwerk volledig inklemmen en er mag geen speling zijn tussen de buis en de inklemming. De leiding mag niet rusten op een plat vlak of V-vormige steun. Wanneer een be-ontluchter, ontluchter of snelkoppeling is voorzien dient een extra steun te worden geplaatst. Deze bestaat uit een stoel die steun geeft tussen de flenzen van de afsluiter onder voorgenoemde appendages en het T-stuk van de leiding. De afstand tussen bevestigingspunten voor verticaal opgestelde leidingen mag nooit meer dan m BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

12 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN bedragen. De aannemer dient een technisch voorstel in te dienen voor wat betreft de ondersteuning en inklemming van het leidingwerk. Dit voorstel omvat: - Een technische fiche van de voorgestelde ondersteuning en inklemming. - Een aanduiding van de plaatsen waar ze volgens hem dienen voorzien te worden om een goede ondersteuning en inklemming te verzekeren. - Berekeningsnota (met onder andere de optredende krachten ten gevolge van eigen gewicht van de leiding en het medium, richtingsverandering van het medium, snelheidsverandering van het medium, thermische uitzettingen, enz en de reactiekrachten van ondersteuning/inklemming).. Afsluiters.. Toepassing in afvalwaterleidingen, uitgezonderd slibleidingen. b. Mesafsluiters, tweezijdig afdichtend, met één- of tweedelig huis. Wordt aangevuld met: Min. drukklasse: PN 0. De spindelbediening geschiedt met een handwiel..9. Snelkoppeling.9.. Snelkoppeling voor bedrijfswater Wordt aangevuld met: Om de persleiding te kunnen leeglaten wordt hierop een stukje leiding HDPE DE6 PN0 gelast. Deze wordt afgesloten met een bolkraan DN50 en voorzien van een DSP 5 brandweerkoppeling.. Windketel Ketel moet getest worden op min 0 bar. Drukklasse 0 is ook geldig voor de ketel. Technische Fiche van de windketel bevindt zich in bijlage (Hoofdstuk 5)... Algemeen Wordt aangevuld met: De minimale korreldoorlaat moet in elk gedeelte van de windketel 00 mm bedragen. Algemeen gezien moeten alle nodige voorzieningen getroffen worden om verstoppingsgevaar door het afvalwater absoluut te vermijden. (Voorgaande paragraaf is niet van toepassing voor een niet beluchte windketel gezien er een rooster met doorlaat 5 mm in de instroom zit). De ketel zal bovenaan voorzien zijn van een inspectieopening met deksel. Tot.000 l is diameter van deze opening 00mm. Vanaf.000 l bedraagt de diameter van de inspectieopening / van de diameter van de ketel, met een maximum van 600 mm. Totale waterdichtheid is te verzekeren. Zowel een afgedrukte als de digitale versie (dwg- of dxf- formaat) van het constructieplan van de windketel dient in het opleveringsdossier begrepen te zijn... Beluchte windketel... Omschrijving Wordt aangevuld met: Het uiteinde van de luchtbuis in de ketel moet verticaal zijn, dit noemen we de dompelbuis. De BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

13 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN luchtbuis wordt verbonden met de natte kelder. De luchtbuis (dit is: dompelbuis + leiding naar natte kelder) en de luchtklep zijn inbegrepen in de prijs van de ketel. Deze manometer voldoet aan gestelde eisen zoals opgenomen in het Typebestek Elektromechnica, deel C, paragraaf 5.. Het meetbereik van de manometer is 0 tot 7 bar. De slangaansluitingen moeten over de uiteinden van de flexibele leiding komen om zo het uitrafelen van de mantel te verhinderen.... Karakteristieken : - Diameter van de ketel: 000mm - Hoogte van de ketel: 955mm - Totaal volume: 0,750m³ - Binnendiameter verbindingsleiding tussen ketel en persleiding: 59,mm - Lengte verbindingsleiding tussen ketel en persleiding: T-stuk + mesafsluiter - Maximale druk:.5bar - Waterpeil in de ketel bij afslagpeil: +.0mTAW - Volume boven onderkant luchtbuis: 0.8m³... Materialen Wordt aangevuld met: De corrosiefactor C wordt vastgelegd op mm.. Muurdoorvoeringen Wordt aangevuld met: Het materiaal van het muurdoorgangsstuk is hetzelfde als dat van de leidingen. De muurdoorvoeringen tussen natte en droge kelder worden door de aannemer bouwkunde ingestort met behulp van krimpvrije mortelspecie. De aannemer is verantwoordelijk voor het positioneren van de stukken en is aanwezig bij het instorten. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

14 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN DEEL B: ELEKTRICITEIT 0. Algemeen, motoren, keuringen en testen 0. Algemene bedrijfsvoorwaarden 0.. Voeding Wordt aangevuld met: De voedingspanning bedraagt x 00 V + N. Om de aansluiting van het pompstation/bergbezinkingsbekken op het elektriciteitsnet te realiseren, neemt de aannemer elektromechanica voor het begin van de montage contact op met Eandis om de planning van de aansluitingswerken vast te leggen en om zich in kennis te stellen van de aansluitingsvoorwaarden. Na het contact met Eandis neemt de aannemer ook contact op met de energieleverancier en brengt deze op de hoogte van de aansluitdatum zodat deze zich kan aanmelden als energieleverancier van Aquafin. De gemaakte afspraken moet hij schriftelijk bevestigen naar de maatschappij en Aquafin. INFRAX De aannemer levert en plaatst de door de maatschappij voorgeschreven type meterkast (exclusief meetmodule) en één aansluitscheider 5A, inclusief alle toebehoren. Infax levert en plaatst de meetmodule. Zie bijlage specifieke voorwaarden voor de aansluiting op het elektriciteitsnet. INFRAX vraagt bijkomend een exploitatie-aarding, prijs vervat in een aparte post van de LSaarding exploitatie. 0. Beschermingsmaatregelen 0... Bescherming tegen elektrische schokken bij oechtstreekse aaaking Wordt aangevuld met: De bescherming tegen indirecte aaaking wordt gerealiseerd via een differentieeliichting per vertrek. Voor de pompinstallatie is de gevoeligheid van de differentieeliichting instelbaar tussen 0, en ampère. Per pomp wordt tevens een differentieeliichting (differentieelautomaat in de vermogenkring of differentieelrelais die de stuurkring onderbreekt) voorzien met een vaste gevoeligheid van 0, ampère. Het differentieel van de pomp is bovendien selectief t.o.v. de differentieelautomaat van de installatie. Alle differentieelautomaten en/of -lossers, zowel de hoofdautomaat als de individuele van de pompen, dienen van het type B te zijn Proeven en keuringen Bijkomende conformiteitskeuring van het afgewerkt ALSB Wordt aangevuld met: Tijdens de proefperiode P zal een door Aquafin aangeduid onafhankelijk keuringsorganisme een bijkomende controle uitvoeren van de afgewerkte elektrische installatie. Het uitnodigen van de keurder op de werf is een last Aquafin. De aannemer is niet aanwezig tijdens de keuring. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

15 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 5 Laagspanningsborden. Opbouw van het ALSB De lay-out van het laagspanningsbord is nog niet voorzien. De aannemer EM maakt een technisch tekening van de kast met de lay-out, incl. plaats voor de meetmodule van Infrax. Deze zal moeten goedgekeurd worden door de leidend ingenieur van Aquafin.. Constructie..8. Reserve Wordt aangevuld met: De vereiste reserveruimte in de kast vormt een aansluitend geheel.... Maatregelen tegen te hoge temperaturen Er dient kastkoeling van het type II uit par. B. Types voor buitenopstelling te worden toegepast.. Motorcircuits.. Motoraanzetters Wordt aangevuld met: Pompen Staatsbaan DWA: De pompen lopen direct aan. Pompen Staatsbaan 6DWA: De pompen lopen aan via een Frequentie omvormer. Elke frequentieregelaar dient te worden voorzien van een werkschakelaar. Het technisch dossier dient een Nederlandstalige handleiding voor het instellen van de parameters van de frequentieomvormer te bevatten.6 Hulpvoeding.6. Hulpvoeding V DC met batterijondersteuning Wordt vervangen door: Een gestabiliseerde eenfasige voeding met batterijondersteuning voldoet aan volgende specificaties: - een gestabiliseerde voeding 0VAC-Vdc van 5A tot 0A afhankelijk van het gevraagde verbruik - een gasdichte lood batterij met een minimum levensduur van 0 jaar bij een omgevingstemperatuur van 0 C met na 0 jaar nog 80% van de nominale capaciteit (= specificaties volgens EUROBAT classificatie : type 0- years High Performance) en een autonomie van / uur bij een verbruik van Vdc-5A - een batterijcontroller met volgende functies : controleren van de toestand van de batterij terwijl de netvoeding nog aanwezig is, alsook melden van kabelbreuk of defect van de batterij. het gecontroleerd opladen van de batterij bescherming van de batterijpolariteit LED indicaties en potentiaal vrije contacten : - Led : DC spanning ok - Contacten : Batterij staat klaar, kabel defect, Batterij wordt ontladen. - een beveiliging door smeltveiligheid op de ingang, een diode in de batterij kring en een batterijzekering. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

16 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 6 - Voeding 0Vac +/- 5% - Gebruik Vdc +/- % - Rimpelfactor 0,5%. - De batterij van de hulpvoeding wordt op de koelste plaats van de elektrische kast geplaatst : onderaan in de kast en bijvoorkeur nabij de luchttoevoer/luchtaanzuig indien van toepassing.8. Toestellen.8.. Lastschakelaars Wordt aangevuld met: De hoofdschakelaar heeft tevens de functie van noodstop en is door middel van verlengde draaistang op de deuren van de binnenkast bedienbaar met een rood-gele draaiknop Modulaire automaten Wordt vervangen door: Modulaire automaten moeten de karakteristieken bezitten geschikt voor het type belasting dat ze voeden. Ze moeten een zodanig kortsluitvermogen hebben, dat back up zekeringsbeveiliging niet vereist is; voor AC toepassingen is het minimale onderbreekvermoen Icu volgens IEC kA voor het aantal polen en de gebruiksspanning Ue volgens de toepassing. Voor DC-toepassing is Icu volgens IEC minimaal 6kA voor het aantal polen en de gebruiksspanning Ue volgens de toepassing. Ze moeten thermische en magnetische uitschakelelementen bevatten en conform de industriële norm NBN EN uitgevoerd zijn. De modulaire automaten in AC-toepassingen hebben een mechanische levensduur van minimum schakelingen en een elektrische levensduur bij Un, In van minimum schakelingen. De modulaire automaten in DC-toepassingen hebben een mechanische levensduur van minimum schakelingen en een elektrische levensduur bij Un, In van minimum.000 schakelingen. Dimensionering van de automaten moet strikt volgens de instructies van de fabrikant gebeuren Klemmen Wordt aangevuld met: Klemmen zijn van het type schroefklem. 5. Leidingen en kabels 5.. Kabels Wordt aangevuld met: De aanleg van de wachtbuizen (met trekdraad) ten behoeve van de nutsvoorzieningen onder de verharding ter plaatse van het pompstation/bergbezinkingsbekken (ten behoeve van de voedingskabel / de communicatielijn) is voorzien in het lot bouwkunde. Aandachtspunt: In de meetstaat wordt volgende post voorzien: coördinatie nutsmaatschappijen tbv aansluiting telefoon/elektriciteit. Zowel de aansluiting op het elektriciteitsnet als op het telefoonnet moet in de montageperiode gebeuren. Indien na uitvoering der werken de leidend ingenieur oordeelt dat de aannemer hierbij in gebreke is gebleven kunnen deze posten worden ingehouden. De aansluitvoorwaarden kunnen worden opgevraagd bij de leidend ingenieur. Leveren, aanleg en aansluiting van de voedingskabel in de elektrische schakelkast is begrepen in het lot elektromechanica. De aan te leggen kabel is te berekenen door AN EM, in functie van het. Aansluitvermogen (90A bij x00v+n). Alle kabels (incl. aansluiting) tussen LS-bord en toestellen of (meet)apparatuur, inclusief eventuele vertakking via verdeeldoos, dienen inbegrepen te zijn in de post van het betreffende toestel. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

17 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 7 5. Verdeeldozen Wordt aangevuld met: Er worden drie klemmenkasten voorzien (locatie: zie plan) om de pompkabels, vlotterkabels en de kabel van de lenspomp door te verbinden. Onderstaande bepalingen zijn slechts van toepassing op deze klemmenkasten. Klemmenkast in de droge kelder (tbv lenspomp): het geheel van klemmenkast en wartels dient IP 67- IK0 te zijn (IK volgens NBN EN 500). De kast dient dubbel geïsoleerd te zijn (volgens AREI art. 0.0 en art. 75) om de gebruiker een absolute veiligheid tegen oechtstreekse aaaking te waarborgen. De wartelplaten zijn voorgeponst en bevinden zich in de zijwand of de bodem van de verdeeldoos. Teneinde insijpeling met condensatiewater te vermijden, dienen de kabels in de zijwand met voldoende overlengte gemonteerd te worden (de kabels mogen niet strak in de zijwand gebracht worden). Klemmenkast op de dekplaat (tbv pompen en vlotters): Het geheel van klemmenkast en wartels dient IP 55 te zijn. De kast dient dubbel geïsoleerd te zijn (volgens AREI art. 0.0 en art. 75) om de gebruiker een absolute veiligheid tegen oechtstreekse aaaking te waarborgen. De wartelplaten zijn voorgeponst en bevinden zich in de bodem van de verdeeldoos. De klemmenkast wordt gemonteerd op een m hoge steun, vervaardigd uit Alu of RVS 0L, te plaatsen op de dekplaat. De kabeldoorvoeropening in de dekplaat en de kabels boven de dekplaat zijn te voorzien van een mechanische afscherming. 5.5 Kabeldoorvoeringen Wordt aangevuld met: De kabelplug wordt samen met het bijhorende muurdoorvoerstuk (hetzelfde merk) geleverd door de aannemer elektromechanica. Het muurdoorvoerstuk is voorzien van een lekflens. Het muurdoorvoerstuk wordt ingestort met krimpvrije beton door de aannemer bouwkunde in de vooraf uitgespaarde opening. 6 Schakelaars en stopcontacten Wordt aangevuld met: Een industrieel stopcontact x00v+n/a is te voorzien. 7 Verlichtingstoestellen Wordt aangevuld met : Een dubbelpolige schakelaar voor de bediening van de verlichting wordt gemonteerd op het bedieningspaneel van het laagspanningsbord en is voorzien van een verklikkerlampje. Verlichting in kleppenkamer: TL-armatuur PBFb x 6 W. DEEL C: INSTRUMENTATIE Kabels Volgende zin: Klemschroeftype klemmen zijn niet toegelaten. Wordt vervangen door: Klemtype klemmen zijn niet toegelaten. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

18 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 8. Hydrostatische niveaumeting De sonde heeft een vast meetbereik van 0-5mWK, -0mA en wordt met omvormer aangesloten op een -0mA ingang van de PLC... Niveauwippers.. opnemer Wordt aangevuld met: Het eigen gewicht van de vlotter is tevens zodanig dat hij steeds in een gevulde buis kan worden neergelaten.. Debietmetingen.. Elektromagnetische debietmeting in volledig gevulde leidingen... Werkingsprincipe Wordt aangevuld met: Het opgewekte magnetisch veld kan ook homogeen zijn...7. Opstelling Onderstaande beschrijving wordt geschrapt: Stroomopwaarts wordt de debietmeter geplaatst op een afstand van minimum 5 x de leidingdiameter en stroomafwaarts op een afstand van minimum x de leidingdiameter, gerekend vanaf een afsluiter of gelijk welke omstandigheid die een asymmetrisch stromingsprofiel kan veroorzaken. De binnendiameters van de meetbuis en de aansluitende leidingen moeten gelijk zijn. Voorgaande beschrijving wordt vervangen door: De debietmeter dient geschikt te zijn voor korte in en uitloop lengten (-D), zonder gebruik van filters en stromingsrichters. Nauwkeurigheid minimaal klasse (+- %). De minimale doorlaat van de meetbuis bedraagt 99. mm. DEEL D: AUTOMATISERING 0. Algemeenheden Wordt aangevuld met: In geval een debietmeter voorzien is in de aanneming, dient in het laagspanningsbord de nodige ruimte voorzien te worden voor de inbouw van een logger (te leveren en te plaatsen door Aquafin): - Afmetingen: hoogte 5 cm, breedte cm, diepte cm. - De vrije ruimte dient voorzien te worden nabij de PLC (binnen een straal van m van de PLC). - De logger wordt op DIN-rail gemonteerd (DIN-rail te voorzien door de aannemer). - Er dient een klemmenstrook voor de voeding van de logger t.h.v. de vrije ruimte voorzien te worden (stuurspannning VDC). BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

19 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 9. PLC-hardware Wordt aangevuld met: De PLC (M0), het operatorpaneel en de communicatiehardware worden geleverd door Aquafin. Na de gunning kunnen deze aangevraagd worden bij Aquafin. Op de bestelbrief staat het leveringsadres vermeld. Het operatorpaneel is in te bouwen in een deur van de binnenkast op aanwijzingen van de leidend ingenieur van Aquafin of volgens de aanduidingen op plan. De onderzijde van het OP-paneel is te positioneren op 60cm hoogte ten opzichte van het maaiveld ter plaatse van de sokkel van het LSbord. De communicatiehardware dient voor het verbinden van de installatie op een alarmcentrale en bestaat uit een netwerkswitch, GPRS-router (incl. sim-kaart), Ixion en een GPRS-antenne. De netwerkswitch en GPRS-router (incl. sim-kaart) worden op een DIN rail geplaatst door de aannemer De Ixion is in de binnenkast op de montageplaat te bevestigen. De antenne is bovenop de LS-kast te monteren. Alle niet-voeding-kabels voor de verbindingen van netwerkswitch, GPRS-router, Ixion en de antenne, onderling en met OP-paneel en PLC, worden tevens door Aquafin meegeleverd. Aandacht: door de aannemer is bijkomend een V naar V convertor (adaptor A is voldoende) te voorzien met als doel als de spanning wegvalt de GPRS blijft werken en alarmen doorgeeft. De aansluitkabels voor de convertor zijn tevens door de aannemer te voorzien. De diverse verbindingen tussen de toestellen zijn uitgewerkt in de elektrische schema's.. Plaatsen van de hardware. Algemeenheden Wordt aangevuld met: Bij het opstarten van de installatie moet de aannemer aan de bouwheer bijstand verlenen. Het opstarten van de PLC, communicatiehardware en operatorpaneel, en het proefdraaien van de installatie gebeurt in aanwezigheid van de aannemer. De kosten zijn een last van de aanneming. DEEL E: OPLEVERINGSDOSSIER. Opleveringsdossier voor pompstations Wordt aangepast met: Het dossier in hardcopy dient in twee exemplaren afgeleverd. De aannemer maakt het dossier tevens digitaal op een electronische drager over waarbij de verschillende fiches en onderdelen afzonderlijke documenten op deze drager staan. Zonder dit dossier, zowel de twee exemplaren in hardcopy als de digitale versie, zal de voorlopige oplevering geweigerd worden... Asbuilt plannen Wordt aangevuld met: In het geval een windketel wordt voorzien dient van het detailplan van de windketel zowel een planafdruk als een CD-rom met de plannen in Autocad- of DXF-formaat te worden afgeleverd. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

20 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 0 HOOFDSTUK ELEKTRISCHE SCHEMA'S BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

21 : Bekkervoort, Staatsbaan PROJECTNR: PR0080 KP765 Collector Leuvensesteenweg fase (+)Frequentiesturing & DWA (+)Directe start TYPE NET : x00v+n TT AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 Index 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Titelblad BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

22 Structuurcodeoverzicht F_00 Volledige code Labeling Structuurbeschrijving =Index =ES =KAST =KLEM =KABEL =ARTIKEL =I_O +HS +C-BATT +LS +Field +DK +JB +JB +JB +LBPOMP +LBPOMP +LBPOMP +LBPOMP Groep Groep Groep Groep Groep Groep Groep Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Inbouwplaats Elektrisch schema Layout kasten Klemmenaansluitlijst Kabellijsten Artikellijsten I/O lijsten Hoogspanning Laagspanning Droge kelder : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 Index 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Structuurcodeoverzicht BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

23 KLEURKODE VAN INTERNE BEDRADING COMPONENTENCODERING Omschrijving: Kleur: vb: U Vermogen: Fasegeleider L,L,L Nul Zwart Licht Blauw Padnummer Functiecode Bladzijde nummer KABELCODERING Sturing: Vermogen: L,L,L,N Sturing: vb: /7 Stuurstroomketens Wisselstroom Stuurstroomketens Gelijkstroom V DC + Stuurstroomketens Gelijkstroom V DC -Meetwaarden (-0mA) Afwijkende of vreemde Spanning Beschermingsgeleiders DRAADCODE VAN INTERNE BEDRADING KLEMMENCODE X A 5 X vermogen X Sturing 0VAC X. Sturing VDC Volgnummer Bladzijde X. Sturing VDC DI PLC X. Sturing VDC DO PLC X. Sturing VDC AI PLC X.5 Sturing VDC AO PLC X Externe voedingen/afwijkende of vreemde spanningen XS Afscherming XC Condensator batterijen Draadnummers toevoegen vb: 8/ Volgnummer per klemmenstrook Bordnaam Functie Functiecode voor klem Rood Paars Grijs Wit Oranje Groen/Geel Draadnummer Bladzijde vb: W FUNCTIECODES A Bouwgroep: versterker, PLC B Omvormer: niet elektrische/elektrische grootheid debietomvormer, niveauomvormer C Condensator D Binair element, vertraging, geheugen E Algemeen verlichtings-, verwarmingstoestel F Beveiliging, smeltzekering, thermiek G Generator, stroomvoorziening Idicatietoestel, indicatielamp, zwaailicht, hoorn K Elektrisch bediend schakeltoestel, relais, kontaktor, tijdrelais L Inductief element, spoel M Motoren P Meet- en registratietoestellen: meters, schrijvers Q Schakeltoestel vermogen: lastscheiders, vermogenautomaat, automaat R Weerstanden S Schakeltoestel van stuurkringen: schakelaar, drukknop, eindloop T Transformatoren U Omvormer: niet elektrische/elektrische grootheid frequentiesturing, softstarter, omvormer V Halfgeleiders: diode, diodebrug, transistor X Aansluitklemmen, connectors, stopkontakten Volgnummer Functiecode voor kabels W Y Elektrisch bediend mechanisch toestel: ventiel, rem : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 Index 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Draadkleuren en codering BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

24 ITEM ONDERGEDOMPELDE TOESTELLEN (opm: ) DROOG OPGESTELDE TOESTELLEN (opm: ) Pm < 5kW 5kW <= Pm < 0kW Pm => 0kW Pm < 5kW 5kW <= Pm < 0kW Pm => 0kW Meting Stroommeting Stroommeting Stroommeting Stroommeting Stroommeting Stroommeting Enkel toeren Klixon of x PTC x PTC NVT NVT x PTC PTC + opm. + opm. Dubbel toeren Klixon of x PTC x PTC NVT NVT x PTC PTC + opm. + opm. te voorzien te voorzien te voorzien te voorzien bij zowel bij zowel bij zowel bij zowel hoge en lage hoge en lage hoge en lage hoge en lage snelheid snelheid snelheid snelheid Frequentieregeling Stroommeting Stroommeting Stroommeting Stroommeting Stroommeting Stroommeting x PTC x PTC x PTC x PTC x PTC x PTC + opm. + opm. Opmerkingen: Pm motorvermogen volgens motor kernplaat opm: nat en droog opgestelde dompelpomp, mixer en andere... opm: kompressor, vijzel, en andere... opm: motoren met P => 00kW moeten bijkomend voorzien zijn van een PT00 Bovenstaande vermelde toestellen zijn niet limititief : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 Index 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Tabel BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 5

25 Inhoudsopgave Pagina Kopnaam Procesgroep Elektrische kring Plaats Datum isie Aantekeningen Titelblad Structuurcodeoverzicht Draadkleuren en codering Tabel 5 Inhoudsopgave Eendraadschema. Eendraadschema Aankomst en algemene diensten. Aankomst en algemene diensten Algemene diensten in ALSB LS LS LS LS LS /0/05 /0/05 /0/0 9//0 6/0/05 /0/05 /0/05 /0/05 /0/05 /0/05 Algemene diensten droge kelder LS /0/05 PLC voeding en U met GPRS LS 6/0/05 5 Aansluiting voeding en kaartvoedingen PLC frequentiesturing LS 0/09/05 6 PLC I/O algemene diensten frequentiesturing LS /0/05 6. PLC I/O algemene diensten frequentiesturing LS /0/05 7 Lampentest en fase bewaking LS /0/05 8 Niveaumeting (DWA) LS /0/05 8. Niveaumeting (Frequentiesturing) LS /0/05 9 Debietmeting (omvormer in kast) LS /0/05 50 Noodstop relais (Frequentiesturing) LS /0/05 00 Vermogen pomp en (DWA) LS /0/05 0 PLC I/O pomp (DWA) Laagspanningskring LS /0/05 0 PLC I/O pomp (DWA) Laagspanningskring LS /0/05 0 PLC I/O pomp & Laagspanningskring LS 5/0/05 05 Vermogen pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 06 Sturing pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 07 PLC I/O pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 08 PLC I/O pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 09 Signalisatie pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 0 Vermogen pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 Sturing pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 PLC I/O pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 PLC I/O pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 Signalisatie pomp (Frequentiesturing) LS /0/05 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 Index 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Inhoudsopgave BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. =ES+LS/ 5

26 Aankomst x00v+n/ komende van noodgenerator Aankomst x00v+n/90a TT komende van netbeheerder -P kwh-teller -Q0....Curve 00mA -Q - instelbaar...ms I> I>> I> I>> -Q - 000mA instelbaar...ms -Q5...Curve 00mA x00v+n TT...KA L.S. voorzieningen in schakelkast L.S. voorzieningen in schakelkast x00v+n TT...KA ESCH /..0 -F7A...Type Enkel indien I in kring >= 5A -Q8...Curve -Q....Curve 00mA -Q...Curve 00mA -Q Q7. 00mA -Q0...Curve -T0 0V/0V...VA -Q...Curve -Q...Curve -Q...Curve -F7 -F8 -Q....Curve Overspannings Fase Kastverwarming Buitenkast- Verlichting Lenspomp Voeding Sturing beveiliging bewaking ventilatie droge kelder VDC 0VAC PLC en niveaumeting I/O kaarten pompen debietmeting : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Eendraadschema BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS =Index+/5.

27 / ESCH x00v+n TT...KA x00v+n TT...KA -Q9 C-Curve 6A -00Q -00Q -05Q...Curve...Curve Q Q. 00mA -0Q. 00mA -00U -00U X /N/PE -00M 00V M ~ +PE -00M 00V M ~ +PE kw/ kw/ Stopcontact Pomp Pomp 0V/6A Pomp DWA DWA 6DWA Pomp 6DWA : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Eendraadschema BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS.

28 Barenstel x00v+n TT L /..0 L /..0 L /..0 N /..0 /.8 -Q - 000mA instelbaar...ms ka I> I>> I> I>> 5 I> I>> 6 7 I> I>> 8 -Q - 000mA instelbaar...ms ka I> I>> I> I>> 5 I> I>> 6 7 I> I>> 8 /.9 Enkel indien I in kring >= 5A -F7A -Q8...Curve..kA Blijft steeds onder spanning bij werking generator 0VAC PE Blijft steeds onder spanning 0VAC -F7 /7. /6.6 -F8 L L L N -Q0....Curve 00mA L L L N PE Doorvoor in kast voorzien 0VAC -Q5...Curve 00mA -Q0....Curve -K 0VAC A A -W -P x00v+n kwh-teller Kleur? Kleur? Kleur? Kleur? L L L N kwh -K /. -S5 Deurcontact 0VAC M /.5 /.5 V /.5 /.5 -W0 L L L N PE Kleur? Kleur? Kleur? Kleur? -E5...W TL-verlichting -X06 CEE 0V/6A Stopcontact op kastdeur PE L L L N PE Kast Voeding Voeding Kast Stopkontakt Overspannings Fase bewaking verlichting x00v+n x00v+n /90A TT verlichting 0V/6A beveiliging komende van noodgenerator komende van netbeheerder : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Aankomst en algemene diensten BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS..

29 /.9 /.9 /.9 L L L / N L L L N x00v+n TT L /.0 L /.0 L /.0 N /.0 Q9 C-Curve 6A X PE PE 0V/6A stopcontact PE : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Aankomst en algemene diensten BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS.

30 ..9 /..9 /..9 /..9 / L L L N Barenstel x00v+n TT L /.0 L /.0 L /.0 N /.0 -Q....Curve 00mA -Q...Curve -Q...Curve -S THERMOSTAAT KASTVERWARMING -S THERMOSTAAT KASTVENTILATIE X PE 5 6 PE -W Kleur? -W Kleur? GNYE Kleur? Kleur? GNYE L N E...W M 0V...W M ~ Kastverwarming Buitenkastventilatie : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Algemene diensten in ALSB BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS.

31 .9 /.9 /.9 /.9 / L L L N Barenstel x00v+n TT L /.0 L /.0 L /.0 N /.0 -Q...Curve 00mA -Q7...- I> 5 I> I> 6 -Q7. 00mA I Δ S LICHT -W5 X 7 8 -W6. X PE PE X PE Droge kelder Kleur? Kleur? GNYE Kleur? Kleur? Kleur? GNYE +JB -W6 Kleur? Kleur? Kleur? GNYE E...W M7 Package-unit...kW U V W M ~ PE Verlichting droge kelder Lenspomp : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Algemene diensten droge kelder BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

32 Barenstel.9 /.9 /.9 /.9 / L L L N -Q0...Curve..kA x00v+n TT L / 00.0 L / 00.0 L / 00.0 N / 00.0 STU-L / 8.0 STU-N / 8.0 -T0 0V/0V...VA 0V 0V 0V. 0V. -Q...Curve..kA -G0. 0VAC/VDC -G0. /6. /6. /6. U ~ - PE Curve..kA ~ + -Q. -K G BATTERIJ h + - M /6.7 A A V -Q...Curve..kA VPLC 5.0 -F, W -U +V 0V Switch -Q...Curve..kA -W6 UTP -A +V OP PE 0V VDC 0VDC -F5 VNS / -W8 UTP -A5 +V ewon 00 PE 0V -Q6...Curve..kA -A6 -W9 UTP +V 0V GPRS Poort Poort PE -A7 0V -W50 UTP -F7 -G7 - VDC +V IXION WI/GR GR -Q8...Curve..kA BR -W5 VWA806D0 m 8x -Q9...Curve..kA -Q /. -Q /. V+ / V- / 5.0 VLT / 7.0 V_I/O / 6.0 Gelijkstroomvoeding VDC met U en batterijondersteuning Voeding PLC en kaarten PE Ethernet Switch -W7 UTP Operator paneel + PLC overname Datalogger GPRS Communicatie PLC in/uitgangen Lampentest Ixion / 5.0 Switch / 5.0 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC voeding en U met GPRS BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS 5

33 A-C -5A-00-5A-0-5A-0-5A-0-5A-0-5A-05-5A-06-5A-07-5A-08 BMXC00 Schneider Electric OK V BMXP00 Schneider Electric BMXAMI00 BMXAMI00 BMXAMO00 BMXAMO00 BMXDDI60 BMXDDI60 BMXDDI60 BMXDDO60 Schneider Electric Schneider Electric Schneider Electric Schneider Electric Schneider Electric Schneider Electric Schneider Electric Schneider Electric Reserve Reserve Reserve VDC Voeding LED Display CPU Analoge ingangskaart () Analoge ingangskaart () Analoge uitgangskaart () Analoge uitgangskaart () Digitale ingangskaart (6) Digitale ingangskaart (6) Digitale ingangskaart (6) Digitale uitgangskaart (6) Memory Card Slot USB Port VDC NETWORK + RESET Ethernet /8.6 /08.5 /8..6 /9.6 /.8 /08. /.6 /6.0 /0.0 /0.0 /07.0 /6..0 /9. /.0 /0.0 /08.0 /.0 - Protective Earth ALARM RELAY Serieel +VDC 0VDC GND A A A / VPLC.9 / 0V- 0V- / / Ixion.9 / Switch : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Aansluiting voeding en kaartvoedingen PLC frequentiesturing BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS 6 5

34 V_I/O.9 / VDC V_I/O / X. 6 -W7 Kleur? Kleur? -W8 Kleur? Kleur? -G0. /.0 BATTERIJ STAAT KLAAR +JB Natte kelder -X. -W7. Kleur? Kleur? -W8. Kleur? 6 Kleur? -6S KEUZE SUPERV-LOKAAL -G0. /.0 KABEL DEFECT -6S KEUZE SONDE- VLOTTERS +Field -6S LAAG PEIL DWA -6S HOOG PEIL DWA -8B / F7 /.6 -K /. -G0. /.0 BATTERIJ WORDT ONTLADEN +JB Natte kelder -W7. -W8. -X. 5 -W7 Kleur? Kleur? -W8 Kleur? Kleur? -X. 5 /5. -5A-05 Digitaal in %I0.5.0 %I0.5. %I0.5. %I0.5. %I0.5. %I0.5.5 %I0.5.6 %I0.5.7 Supervisie Lokaal Batterij V voeding Keuze Sonde/vlotters Laag peil Vlotter DWA Hoog peil Vlotter DWA Fout Sonde DWA Fout Fasevolgorde Spanningsbewaking V : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O algemene diensten frequentiesturing BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

35 V_I/O 6.9 / VDC V_I/O / 9.0 -X. 6 -W Kleur? Kleur? -W Kleur? Kleur? +JB -X. 6 -W. Kleur? Kleur? -W. Kleur? Kleur? +Field -6S5 LAAG PEIL -6S6 HOOG PEIL -8B / W. Kleur? -W. Kleur? +JB -X. 5 -W Kleur? -W Kleur? -X. 5 /5.6-5A-07 Digitaal in %I0.7. %I0.7. %I0.7. Laag peil Vlotter 6DWA Hoog peil Vlotter 6DWA Fout Sonde 6DWA : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O algemene diensten frequentiesturing BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

36 / VLT VDC VLT / 50.6 F7 /.6 SUPERVISIE LOKAAL I 0 6S 7S LAMPENTEST LAMPEN TEST STORING FASE 7S 7H LT / V /09. /50.7 /. Diodebrug 7H ROOD X X 0V- 5.9 / 0V- / 50.6 Storing fase bewaking : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Lampentest en fase bewaking BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

37 STU-L 0VAC.9 / STU-L / Q...Curve..kA -8B / RELAIS RELAIS 7 NIVEAU OMVORMER DWA STORING W SONDE VLOTTERS 0 I 6S RELAIS mA + - -W9-8F PE -W0 -X /5. -5A-0 Analoog in +JB -X %UI0 COM0 %IW0..0-8P5.9 / STU-N STU-N / 8..0 Hydrostatische niveaumeting DWA Niveaumeting : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Niveaumeting (DWA) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

38 STU-L 0VAC 8.9 / STU-L / Q...Curve..kA -8B / RELAIS RELAIS 7 NIVEAU OMVORMER 6DWA STORING W6 SONDE VLOTTERS 0 I 6S RELAIS mA + - -W -8F5 PE -W5 -X6 /5. -5A-0 Analoog in JB -X6 %UI COM %IW0.. -8P6 8.9 / STU-N STU-N / 50.0 Hydrostatische niveaumeting 6DWA Niveaumeting 6DWA : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Niveaumeting (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

39 STU-L V_I/O 50.9 / 0VAC STU-L / / V_I/O / 0.0 9Q...Curve -9B /9. -9B /9. -9B /9. /9. N L PE 0-0V of -0mA + - DEBIET OMVORMER -0mA + - PE +Y -Y -W5 Kleur? Kleur? /5.6-5A-07 Digitaal In 5 /5. -5A-0 Analoog in %I0.7.0 %I P5 %UI0 COM0 %IW / STU-N STU-N / 06.0 Storing Debietmeting 6DWA Debietpuls Debietmeting 6DWA Elektromagnetische debietmeter 6DWA Debietmeting 6DWA : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Debietmeting (omvormer in kast) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

40 / STU-L 0VAC STU-L / Q...Curve..kA 0VAC -L / -X / VLT VDC VLT / LB POMP -W9-50S -W0 -X NOODSTOP 50S -50S8 RESET NOODSTOP OP BORD 7.9 / LT -50K /50. LT / 09.0 RESET NOODSTOP 50S8 NOODSTOP 8..9 / STU-N +LB POMP -50S -X -W -W -X -50S OP BORD -50K -50KT8 /50.6 A A Y Y PNOZ XP KT8 0V sec A A 0V- -7V /7. Diodebrug -50H8 ROOD OP BORD X X 7.9 / 0V- / 00.0 Noodstop 5H5 STU-N / 9.0 M /06. /. /.7 V /50.7 M V /50. Lokale noodstoppen Noodstop relais Reset noodstop (man. + na spanningsonderbreking) : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Noodstop relais (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

41 /.9 /.9 /.9 / L L L N -00Q...Curve Q...Curve 5 6 x00v+n TT L L L N.9 / 50.8 V+ / 0V- VDC VDC 0V- / U 5 0V V+ E R -00U 5 0V V+ E R % % 0% I 00% 0% I 00% /98 95 RES MAN AUT /98 95 RES MAN AUT / / R / 0. / R / K /0. 5 / / / 6 7 / 0. -0K /0. 0 / 0.5 PE PE -X PE X X 5 6 PE X W -W......x...mm² -00M 00V kw/ U V W M ~ PE CLIXON......x...mm² -00M 00V kw/ U V W M ~ PE CLIXON POMP POMP : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Vermogen pomp en (DWA) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

42 / V_I/O VDC V_I/O / 0.9-0S Keuze schakelaar H - O - A C H C 0 C A C H storing 00. / pomp 00. / Clixon motor / / Q /0. /5. 5A-05 Digitaal In I5.8 I5.9 I5.0 I5. I5. I5. I5. I5.5 Pomp Hand DWA Automatisch DWA In bedrijf Pomp DWA Thermische beveiliging pomp DWA Temperatuur motor Vocht in motor Reserve Water in droge kelder : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O pomp (DWA) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

43 / V_I/O VDC V_I/O / 0.9-0S Keuze schakelaar H - O - A C H C 0 C A C H storing 00.5 / pomp 00.5 / Clixon motor 7 / / Q /0. 5A-06 Digitaal In /5.5 / I6.0 I6. I6. I6. I6. I6.5 I6.6 Pomp Hand DWA Automatisch DWA In bedrijf Pomp DWA Thermische beveiliging pomp DWA Temperatuur motor Vocht in motor Reserve : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O pomp (DWA) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS 0 0 0

44 /5.6 5A-08 Digitaal uit Q8.0 Q8. Q8. Q R 00. R K A A 0K A A 0V / 0V- / 08.0 M V M V /00. /00.5 Automatische ansturing pomp (DWA) rechts Automatische ansturing pomp (DWA) rechts Automatische reset pomp Automatische reset pomp : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O pomp & BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

45 / 05.9 / 05.9 / 05.9 / L L L N Barenstel x00v+n TT L / 05.0 L / 05.0 L / 05.0 N / Q...- I> I> I> 6 / Q. 00mA Type B I Δ -06K / /06. -W57 P_- / 08.6 P_+ / U /06.5 /06.5 FREQUENTIE REGELAAR PE L AI -0mA Ingang toerental L L A0-0mA Uitgang toerental PE???? A0-0mA Stroomvermogen uitgang Start-Stop Hand Overname PLC 5 6 In bedrijf (-) Storing (-) Noodstop PE U V W PE???? PE?????????????????? -05Q WERKSCHAKELAAR OP MONTAGEPLAAT -X 5 6 /06. -W PE -X6 7 8 P_+ / 08. P_- / 08. P_ / 06.6 P_ / 06.6 P_5 / 06.7 P_6 / K / S /06. HAND -06K /06. K /. -W55 GNYE Kleur? Kleur? +JB -X -W55. Natte kelder 05M 00V...kW POMP 6DWA U V W M ~ 5 6 PE -X6 7 8 GNYE PE x TEMP PTC SONDE 9 0 Kleur? Kleur? Nota: temperatuurmeting: clixon of PTC zie tabel Nota: -De elektro-magnetische beveiliging of zekeringen dienen te voldoen aan de eisen van de gebruikte regelaar -De frequentieregelaar is merkgebonden weergegeven. -Het door de aannemer gekozen materiaal dient te voldoen aan de beschrijving van het typebestek en beschikt over dezelfde mogelijkheden als weergegeven in dit schema. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Vermogen pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

46 / STU-L 0VAC STU-L /.0-06Q...Curve..kA -06S. START -06K / K / K /50. NOODSTOP -06S. STOP -05U / U / Q /05. WERK SCHAKELAAR -K /. -06S6 RESET -06U7 /07.5 /09. L -05Q /05. MBS -05Q. /05. DIFF. H : Hand O : Stop A : Autom -06S KEUZE SCHAKELAAR H - O - A H -06K5 / A /05.5 HAND /07. HAND HAND /07. AUTOM P_ -06U6 P_????? T T?? Temp. L N Vocht N -06K6 /06.6 / 05. / 05. P_5 / P_6 / K A A -06K A A -06K A A -06K5 A A -06K6 A A 9.9 / STU-N STU-N /.0 M /05. /05. /05. /07. /05.6 V M /06. /05.5 V /. M /07. V M /06. /07.6 V M V /07.5 /06. Vocht in motor Stuurstroom automaat noodstop werkschakelaar vermogenschakelaar aardlek Nota: Start/stop Onderbrekingskontakten om te beletten dat in "HAND" de reservepomp samen met de effectieve pompen wordt aangestuurd. In bedrijf frequentie regelaar Storing frequentie regelaar Temperatuur motor : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Sturing pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

47 / V_I/O VDC V_I/O / 08-06S /06. HAND -06S /06. AUTOM -06K / K / K6 / U7 / K5 /06.5 /5.5-5A-06 Digitaal In %I0.6.8 %I0.6.9 %I0.6.0 %I0.6. %I0.6. %I0.6. %I0.6. %I0.6.5 Pomp (6DWA) hand Pomp ( 6DWA) automatisch In bedrijf frequentieregelaar Stuurstroom automaat noodstop werkschakelaar vermogenschakelaar aardlek Temperatuur motor Vocht in motor pomp Storing frequentieregelaar pomp Reserve : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

48 / V_I/O VDC V_I/O / 07.9 /5.6-5A-08 Digitaal uit -5A-0 Analoog Uit /5. /.6 %Q0.8. %IW0..0 COM0 05. / P_+ 05. / P_- P_+ / 05.5 P_- / 05.5 Toerentalregeling pomp /5. -5A-0 Analoog in %UI COM %IW K VDC A A 0.5 / 0V- 0V- / 09.0 M /06. V Automatische start pomp 6DWA Stroommeting pomp 6DWA : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

49 Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk VDC 50.8 / VLT VLT /.0-0S HAND -0K 06U7 /06.8-0K -0K5-0K6 HAND POMP WERKING POMP STORING POMP 0H 0H 0H KEUZE A-O-H START POMP STOP POMP RESET POMP A 0 H 0S 0S. 0S. 0S / LT LT /.0-7V /7. /50.7 /. Diodebrug -09H ORANJE X X -09H GROEN X X 09H ROOD X X -09H ROOD X X 08. / 0V- 0V- /.0 Pomp Pomp Vocht Algemene hand in bedrijf motor storing : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Signalisatie pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

50 / 0.9 / 0.9 / 0.9 / L L L N Barenstel x00v+n TT L / 0.0 L / 0.0 L / 0.0 N / 0.0-0Q...- Type U I> 5 I> I> 6 /. -0Q. 00mA Type B I Δ -K / /. -W P_- /.8 P_+ /.8-0U /.5 /.5 FREQUENTIE REGELAAR PE L AI -0mA Ingang toerental L L A0-0mA Uitgang toerental PE???? A0-0mA Stroomvermogen uitgang Start-Stop Hand Overname PLC 5 6 In bedrijf (-) Storing (-) Noodstop PE U V W PE???? PE?????????????????? -0Q Op montageplaat Werkschakelaar -X /0.5 /0.5 -W /. 8 9 PE -X6 P_+ /.6 P_- /.6 P_ /.6 P_ /.6 P_5 /.7 P_6 / K /. -S /. HAND -K /. gedwongen contact K /. -W GNYE Kleur? Kleur? +JB -X 7 -W. -0M 00V...kW POMP 6DWA U V W M ~ 8 9 PE -X6 PE x TEMP PTC GNYE SONDE 5 6 Kleur? Kleur? Nota: temperatuurmeting: clixon of PTC zie tabel Nota: -De elektro-magnetische beveiliging of zekeringen dienen te voldoen aan de eisen van de gebruikte regelaar -De frequentieregelaar is merkgebonden weergegeven. -Het door de aannemer gekozen materiaal dient te voldoen aan de beschrijving van het typebestek en beschikt over dezelfde mogelijkheden als weergegeven in dit schema. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Vermogen pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS 09 0

51 / STU-L 0VAC STU-L / -Q...Curve..kA -S. START -K /. -K /. -50K /50. NOODSTOP -S. STOP -0U /0. -0U /0. 5-0Q /0. WERK SCHAKELAAR -0Q /0. MBS -0Q. /0. DIFF H : Hand O : Stop A : Autom -06K /06. -S KEUZE SCHAKELAAR H - O - A H -K5 /.5 -K6 /.6 0 A /0.5 HAND /. HAND HAND /. /. AUTOM P_ 0. / -U6 P_ / 0. -6S6 RESET????? T T?? Temp. L N P_5 / 0. -U7 /.5 /. L P_6 / 0. Vocht N -K A A -K A A -K A A -K5 A A -K6 A A 06.9 / STU-N STU-N / M /0. /0. /0. /. /0.6 V /. M /. /0.5 V /06. M /. /. V M /. /.6 V /. M V /.5 /. /.5 Vocht in motor Stuurstroom automaat noodstop werkschakelaar vermogenschakelaar aardlek Nota: Start/stop Onderbrekingskontakten om te beletten dat in "HAND" de reservepomp samen met de effectieve pompen wordt aangestuurd. In bedrijf frequentie regelaar Storing frequentie regelaar Temperatuur motor : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Sturing pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS 0

52 / V_I/O VDC V_I/O / -S /. HAND -S /. AUTOM -K /.5 -K /. -K6 /.6 -U7 /.8 -K5 /.5-50K /50. NOODSTOP POMPGROEP /5.6-5A-07 Digitaal In %I0.7.8 %I0.7.9 %I0.7.0 %I0.7. %I0.7. %I0.7. %I0.7. %I0.7.5 Pomp Hand 6DWA Pomp automatisch 6DWA In bedrijf Frequentieregelaar pomp Stuurstroom automaat noodstop werkschakelaar vermogenschakelaar aardlek Temperatuur motor Vocht in motor Storing frequentieregelaar motor Noodstop pompgroep : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

53 /5.6-5A-08 Digitaal uit /5. -5A-0 Analoog Uit %Q0.8. %Q0.8. %Q0.8.5 %IW0.. COM / P_+ 0. / P_- P_+ / 0.5 P_- / 0.5 Toerentalregeling pomp 6DWA /5. -5A-0 Analoog in %UI0 COM0 %IW0..0 -K VDC A A K VDC A A 09.9 / 0V- 0V- /.0 M /. V M V /05.7 /0.7 Automatische start pomp 6DWA Verversen windketel Vlotter sturing Stroommeting pomp 6DWA : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ PLC I/O pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS

54 Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk VDC 09.9 / VLT VLT / -S /. -K /.5 U7 /.8 -K /. -K5 /.5 -K6 /.6 HAND POMP WERKING POMP STORING POMP 09H 09H 09H KEUZE A-O-H START POMP STOP POMP RESET POMP A 0 H 06S 06S. 06S. 06S / LT LT / 7V /7. Diodebrug -H ORANJE X X -H GROEN X X H ROOD X X -H ROOD X X. / 0V- 0V- / Pomp Pomp Vocht Algemene hand in bedrijf motor storing 6DWA : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 ES 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Signalisatie pomp (Frequentiesturing) BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. LS =KAST+/

55 : Bekkervoort, Staatsbaan PROJECTNR: PR0080 KP765 Layout kasten TYPE NET : x00v+n TT AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 KAST 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Titelblad BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. =ES+LS/

56 Inhoudsopgave Layout kasten Pagina Kopnaam Procesgroep Elektrische kring Plaats Datum isie Aantekeningen Titelblad /0/05 Inhoudsopgave /0/05 Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 KAST 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Inhoudsopgave BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. =KLEM/

57 : Bekkervoort, Staatsbaan PROJECTNR: PR0080 KP765 Klemmenaansluitlijst TYPE NET : x00v+n TT AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Titelblad BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. =KAST/

58 Inhoudsopgave Klemmenaansluitlijst Pagina Kopnaam Procesgroep Elektrische kring Plaats Datum isie Aantekeningen Titelblad Inhoudsopgave /0/05 /0/05 Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X /0/05 Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X /0/05 5 Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X /0/05 6 Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X. /0/05 7 Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X. /0/05 8 Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X /0/05 9 Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X6 /0/05 0 Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X /0/05 Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X. /0/05 Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X /0/05 Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X /0/05 Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X. /0/05 5 Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X6 /0/05 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Inhoudsopgave BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

59 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst -W -W55 -W6 Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+LS-X Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype Pagina / kolom Lenspomp Kleur? +JB-X -Q7. /.7 = Kleur? +JB-X -Q7. /.7 = Kleur? +JB-X -Q7. 6 /.7 = GNYE +JB-X PE PE /.7 Pomp +JB-X -05Q /05. = +JB-X Q /05. = +JB-X Q 6 /05. = GNYE +JB-X PE PE /05. Pomp +JB-X 7 7-0Q /0. = +JB-X 8 8-0Q /0. = +JB-X 9 9-0Q 6 /0. = GNYE +JB-X PE PE /0. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

60 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst -W5 -W -W Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+LS-X Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype Pagina / kolom Kastverwarming Kleur? -E -S /. = Kleur? -E -Q /. = GNYE -E PE /. Kastventilatie Frequentiesturing Kleur? -M L 5 -S /. = Kleur? -M N 6 -Q /. = GNYE -M PE /. Verlichting droge kelder Kleur? -E 7 -S /. = Kleur? -E 8 -S /. = GNYE -E PE /. Noodstop +LBPOMP -50S 0-50Q /50. Noodstop +LBPOMP -50S /50. Noodstop +LBPOMP-50S /50. Noodstop -50S +LBPOMP-50S / S8 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 5

61 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst -W......x...mm² mm² -W Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+LS-X Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype Pagina / kolom Pomp -00M U -00U /00. = -00M V -00U /00. = -00M W -00U 6 /00. = -00M PE PE -PE PE /00. Pomp -00M U -00U /00. = -00M V 5-00U /00. = -00M W 6-00U 6 /00. = -00M PE PE -PE PE /00. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 6 5

62 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst -W......x...mm² mm² -W -W8 -W7 Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+LS-X. Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype Pagina / kolom Laag peil vlotter Kleur? +JB-X. /6. = Kleur? +JB-X. -5A-05 /6. = Kleur? +JB-X. -6S /6. Hoog peil vlotter Kleur? +JB-X. -6S /6. = Kleur? +JB-X A-05 5 /6.5 = Kleur? +JB-X. 6 6 /6.5 Clixon Pomp 7-00U 96/98 /00. = 8-0Q /00. Clixon Pomp 9-00U 96/98 /00.5 = 0-0Q /00.5-5A-05-5A-06 6 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X. BJ. : PRNR : PR0080 Laatste

63 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst -W -W Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+LS-X. Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype Pagina / kolom Laag peil vlotter Kleur? +JB-X. /6.. = Kleur? +JB-X. -5A-07 /6.. = Kleur? +JB-X. -K /6.. Hoog peil vlotter Kleur? +JB-X. -K /6.. = Kleur? +JB-X A-07 /6.. = Kleur? +JB-X. 6 6 /6.. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X. BJ. : PRNR : PR0080 Laatste

64 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Kabelnaam Strook =ES+LS-X Kabelnaam -W0 Functietekst Kabeltype Doelcode Aansluiting Klem Brug Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabeltype Pagina / kolom Niveaumeting +JB-X -8F /8. = +JB-X -8F /8. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X BJ. : PRNR : PR0080 Laatste

65 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst -W -W55 Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+LS-X6 Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype -W5 Pagina / kolom Niveaumeting +JB-X6-8F5 /8..5 = +JB-X6-8F5 /8..5 Temperatuur motor pomp +JB-X U6 T /05. = +JB-X U6 T /05. Vocht in motor pomp Kleur? +JB-X U7 /05. = Kleur? +JB-X U7 /05. Temperatuur motor pomp +JB-X6 -U6 T /0. = +JB-X6 -U6 T /0. Vocht in motor pomp Kleur? +JB-X U7 /0. = Kleur? +JB-X U7 /0. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+LS-X6 BJ. : PRNR : PR0080 Laatste

66 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst +LS-W6. Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+JB-X Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype +LS-W6 Pagina / kolom Lenspomp Kleur? +LS-M7 U +LS-X Kleur? +LS/.7 = Kleur? +LS-M7 V +LS-X Kleur? +LS/.7 = Kleur? +LS-M7 W +LS-X Kleur? +LS/.7 = GNYE +LS-M7 PE PE +LS-X PE GNYE +LS/.7 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 9 0

67 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst +LS-W8. +LS-W7. Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+JB-X. Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype +LS-W7 +LS-W8 Pagina / kolom Laag peil vlotter Kleur? +Field-6S +LS-X. Kleur? +LS/6. = Kleur? +Field-6S +LS-X. Kleur? +LS/6. = Kleur? +Field-6S +LS-X. Kleur? +LS/6. Hoog peil vlotter Kleur? +Field-6S +LS-X. Kleur? +LS/6. = Kleur? +Field-6S 5 +LS-X. 5 Kleur? +LS/6.5 = Kleur? +Field-6S 6 +LS-X. 6 Kleur? +LS/6.5 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X. BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 0

68 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Kabelnaam Strook =ES+JB-X Kabelnaam Functietekst Kabeltype Doelcode Aansluiting Klem Brug Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabeltype Pagina / kolom Niveaumeting +LS-8P5 +LS-X +LS/8. = +LS-8P5 +LS-X +LS/8. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

69 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst +LS-W. +LS-W55. Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+JB-X Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype +LS-W55 +LS-W Pagina / kolom Pomp +LS-05M U +LS-X +LS/05. = +LS-05M V 5 +LS-X 5 +LS/05. = +LS-05M W 6 +LS-X 6 +LS/05. = GNYE +LS-05M PE PE +LS-X PE GNYE +LS/05. Pomp +LS-0M U 7 +LS-X 7 +LS/0. = +LS-0M V 8 +LS-X 8 +LS/0. = +LS-0M W 9 +LS-X 9 +LS/0. = GNYE +LS-0M PE PE +LS-X PE GNYE +LS/0. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

70 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst +LS-W. +LS-W. Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+JB-X. Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype +LS-W +LS-W Pagina / kolom Laag peil vlotter Kleur? +Field-6S5 +LS-X. Kleur? +LS/6.. = Kleur? +Field-6S5 +LS-X. Kleur? +LS/6.. = Kleur? +Field-6S5 +LS-X. Kleur? +LS/6.. Hoog peil vlotter Kleur? +Field-6S6 +LS-X. Kleur? +LS/6.. = Kleur? +Field-6S6 5 +LS-X. 5 Kleur? +LS/6.. = Kleur? +Field-6S6 6 +LS-X. 6 Kleur? +LS/6.. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X. BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 5

71 Klemmenaansluitlijst AQF_KLEM Functietekst +LS-W. +LS-W55. Kabelnaam Kabeltype Doelcode Strook =ES+JB-X6 Brug Klem Aansluiting Doelcode Aansluiting Draadnummer Kabelnaam Kabeltype +LS-W55 +LS-W Pagina / kolom Niveaumeting +LS-8P6 +LS-X6 +LS/8..5 = +LS-8P6 +LS-X6 +LS/8..5 Temperatuur motor pomp +LS-05M 7 +LS-X6 7 +LS/05. = +LS-05M 8 +LS-X6 8 +LS/05. Vocht in motor pomp Kleur? +LS-05M 9 +LS-X6 9 Kleur? +LS/05. = Kleur? +LS-05M 0 +LS-X6 0 Kleur? +LS/05. Temperatuur motor pomp +LS-0M +LS-X6 +LS/0. = +LS-0M +LS-X6 +LS/0. Vocht in motor pomp Kleur? +LS-0M 5 +LS-X6 5 Kleur? +LS/0. = Kleur? +LS-0M 6 +LS-X6 6 Kleur? +LS/0. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KLEM 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Klemmenaansluitlijst =ES+JB-X6 BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. =KABEL/ 5

72 : Bekkervoort, Staatsbaan PROJECTNR: PR0080 KP765 Kabellijsten TYPE NET : x00v+n TT AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 KABEL 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Titelblad BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. =KLEM/5

73 Inhoudsopgave Kabellijsten Pagina Kopnaam Procesgroep Elektrische kring Plaats Datum isie Aantekeningen Titelblad Inhoudsopgave /0/05 /0/05 Kabeloverzicht /0/05.a Kabeloverzicht /0/05 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 KABEL 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Inhoudsopgave BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

74 Kabellijst Kabelijsten Naam Van Naar Kabeltype Sectie Opmerkingen Pagina =ES+LS-W0 =ES+LS-W =ES+LS-W =ES+LS-W =ES+LS-W =ES+LS-W5 =ES+LS-W6 =ES+LS-W6. =ES+LS-W7 =ES+LS-W7. =ES+LS-W8 =ES+LS-W8. =ES+LS-W9 =ES+LS-W0 =ES+LS-W =ES+LS-W =ES+LS-W. =ES+LS-W =ES+LS-W. =ES+LS-W =ES+LS-W5 =ES+LS-W6 =ES+LS-W5 =ES+LS-W =ES+LS-W. =ES+LS-W =ES+LS-W L =ES+LS-P L L N =ES+LS-Q =ES+LS-P =ES+LS-X =ES+LS-E =ES+LS-X =ES+LS-X. =ES+LS-00M =ES+LS-X =ES+LS-00M......x...mm² mm² 00 =ES+LS-X. =ES+LS-X =ES+LS-M =ES+LS-X =ES+LS-E =ES+LS-X =ES+JB-X =ES+JB-X =ES+LS-M7 =ES+LS-X. =ES+JB-X. 6 =ES+JB-X. =ES+Field-6S 6 =ES+LS-X. =ES+JB-X. 6 =ES+JB-X. =ES+Field-6S 6 =ES+LS-8B =ES+LS-8F 8 =ES+LS-X =ES+LS-8F 8 =ES+LS-5A-0 =ES+LS-8B 8 =ES+LS-X. =ES+JB-X. 6. =ES+JB-X. =ES+Field-6S5 6. =ES+LS-X. =ES+JB-X. 6. =ES+JB-X. =ES+Field-6S6 6. =ES+LS-8B =ES+LS-8F5 8. =ES+LS-X6 =ES+LS-8F5 8. =ES+LS-5A-0 =ES+LS-8B 8. =ES+LS-9B =ES+LS-9P5 9 =ES+LS-X =ES+JB-X 0 =ES+LS-X6 =ES+JB-X6 =ES+JB-X =ES+LS-0M 0 =ES+JB-X6 =ES+LS-0U =ES+LS-5A-0 0 =ES+LS-0U =ES+LS-5A-0 0 =ES+LS-W6 UTP =ES+LS-W7 =ES+LS-U =ES+LS-5A-00 UTP =ES+LS-W8 UTP =ES+LS-W9 UTP =ES+LS-W50 UTP =ES+LS-W5 VWA806D0 8x =ES+LS-W55 =ES+LS-W55. =ES+LS-W56 =ES+LS-X =ES+JB-X 05 =ES+LS-X6 =ES+JB-X6 =ES+JB-X =ES+LS-05M 05 =ES+JB-X6 =ES+LS-05U =ES+LS-5A-0 05 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Kabeloverzicht BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. KABEL.a

75 Kabellijst Kabelijsten Naam Van Naar Kabeltype Sectie Opmerkingen Pagina =ES+LS-W57 =ES+LS-05U =ES+LS-5A-0 05 Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Kabeloverzicht BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. KABEL =ARTIKEL/.a

76 : Bekkervoort, Staatsbaan PROJECTNR: PR0080 KP765 Artikellijsten TYPE NET : x00v+n TT AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 ARTIKEL 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Titelblad BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. =KABEL/.a

77 Inhoudsopgave Artikellijsten Pagina Kopnaam Procesgroep Elektrische kring Plaats Datum isie Aantekeningen Titelblad Inhoudsopgave /0/05 6/0/05 Artikellijst /0/05 Artikellijst 5/0/05 5 Artikellijst 6/0/05 6 Artikellijst 6/0/05 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ARTIKEL 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Inhoudsopgave BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

78 Artikellijst Onderdeel codering Typenummer Omschrijving Leverancier Fabrikant Artikelnummer Specificatie Pagina =ES+LS-A =ES+LS-A5 =ES+LS-A6 Digi- router voor standaard pomp (GPRS) WR-U9B-DE-SF =ES+LS-A7 =ES+LS-5A-00 BMXP00 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXP00 5 =ES+LS-5A-0 BMXAMI00 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXAMI00 5 =ES+LS-5A-0 BMXAMI00 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXAMI00 5 =ES+LS-5A-0 BMXAMO00 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXAMO00 5 =ES+LS-5A-0 08 =ES+LS-5A-0 BMXAMO00 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXAMO00 5 =ES+LS-5A-05 BMXDDI60 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXDDI60 5 =ES+LS-5A-06 BMXDDI60 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXDDI60 5 =ES+LS-5A-06 0 =ES+LS-5A-07 BMXDDI60 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXDDI60 5 =ES+LS-5A-08 BMXDDO60 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXDDO60 5 =ES+LS-5A-C BMXC00 Schneider Electric Schneider Electric SE.BMXC00 5 =ES+LS-8B 8 =ES+LS-8B 8. =ES+LS-9B 9 =ES+LS-E5 =ES+LS-E =ES+LS-E =ES+LS-F7 =ES+LS-F7A =ES+LS-F8 =ES+LS-F =ES+LS-F5 =ES+LS-F7 =ES+LS-8F 8 =ES+LS-8F5 8. =ES+LS-G0. =ES+LS-G7 =ES+LS-7H 7 =ES+LS-50H8 50 =ES+LS-09H 09 =ES+LS-09H 09 =ES+LS-09H 09 =ES+LS-09H 09 =ES+LS-H : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ARTIKEL 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Artikellijst BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

79 Artikellijst Onderdeel codering Typenummer Omschrijving Leverancier Fabrikant Artikelnummer Specificatie Pagina =ES+LS-H =ES+LS-H =ES+LS-H =ES+LS-K =ES+LS-K =ES+LS-50K 50 =ES+LS-0K 0 =ES+LS-0K 0 =ES+LS-06K 06 =ES+LS-06K 06 =ES+LS-06K 06 =ES+LS-06K5 06 =ES+LS-06K6 06 =ES+LS-08K 08 =ES+LS-K =ES+LS-K =ES+LS-K =ES+LS-K5 =ES+LS-K6 =ES+LS-K =ES+LS-K =ES+LS-50KT8 50 =ES+LS-M =ES+LS-M7 =ES+LS-05M 05 =ES+LS-0M 0 =ES+LS-P 5S60 + LASTSCHEIDER 5A =ES+LS-P MEETMOD 0 =ES+LS-8P5 8 =ES+LS-8P6 8. =ES+LS-9P5 9 =ES+LS-PE. =ES+LS-Q0. =ES+LS-Q0. =ES+LS-Q =ES+LS-Q =ES+LS-Q5 =ES+LS-Q8 =ES+LS-Q9. : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ARTIKEL 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Artikellijst BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 5

80 Artikellijst Onderdeel codering Typenummer Omschrijving Leverancier Fabrikant Artikelnummer Specificatie Pagina =ES+LS-Q =ES+LS-Q. =ES+LS-Q =ES+LS-Q =ES+LS-Q7 =ES+LS-Q7. =ES+LS-Q0 =ES+LS-Q =ES+LS-Q =ES+LS-Q6 =ES+LS-Q8 =ES+LS-Q9 =ES+LS-8Q 8;8. =ES+LS-9Q 9 =ES+LS-50Q 50 =ES+LS-00Q 00 =ES+LS-00Q 00 =ES+LS-05Q 05 =ES+LS-05Q 05 =ES+LS-05Q. 05 =ES+LS-06Q 06 =ES+LS-0Q 0 =ES+LS-0Q 0 =ES+LS-0Q. 0 =ES+LS-Q =ES+LS-6S6 =ES+LS-S5 =ES+LS-S =ES+LS-S =ES+LS-S =ES+LS-6S 6 =ES+LS-6S 6 =ES+LS-7S 7 =ES+LS-50S 50 =ES+LS-50S8 50 =ES+LS-0S 0 =ES+LS-0S 0 =ES+LS-06S. 06 =ES+LS-06S. 06 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ARTIKEL 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Artikellijst BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 6 5

81 Artikellijst Onderdeel codering Typenummer Omschrijving Leverancier Fabrikant Artikelnummer Specificatie Pagina =ES+LS-06S 06 =ES+LS-06S6 06 =ES+LS-S. =ES+LS-S. =ES+LS-S =ES+LS-T0 =ES+LS-U TCSESU05FN0 Ethernet switch Aquafin Schneider Electric TCSESU05FN0 TCP/IP switch - ConneXium - 5 ports; 0BASE-T/00BASE-TX =ES+LS-05U 05 =ES+LS-06U6 06 =ES+LS-06U7 06 =ES+LS-0U 0 =ES+LS-U6 =ES+LS-U7 =ES+LS-7V 7;09 =ES+LS-X. =ES+LS-X06 =ES+Field-6S 6 =ES+Field-6S 6 =ES+Field-6S5 6. =ES+Field-6S6 6. =ES+LBPOMP -50S 50 =ES+LBPOMP-50S 50 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 ARTIKEL 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Artikellijst BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. 5 =I_O/ 6

82 : Bekkervoort, Staatsbaan PROJECTNR: PR0080 KP765 I/O lijsten TYPE NET : x00v+n TT AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 I_O 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Titelblad BJ. : PRNR : PR0080 Laatste. =ARTIKEL/6

83 Inhoudsopgave I/O lijsten Pagina Kopnaam Procesgroep Elektrische kring Plaats Datum isie Aantekeningen Titelblad Inhoudsopgave I/O Lijst : =ES+LS-5A-0 I/O Lijst : =ES+LS-5A-0 5 I/O Lijst : =ES+LS-5A-0 6 I/O Lijst : =ES+LS-5A-0 7 I/O Lijst : =ES+LS-5A-05 8 I/O Lijst : =ES+LS-5A-06 9 I/O Lijst : =ES+LS-5A-07 0 I/O Lijst : =ES+LS-5A-08 /0/05 5/0/05 /0/05 /0/05 /0/05 /0/05 /0/05 /0/05 /0/05 5/0/05 I/O Lijst : =ES+LS-5A-C /0/05 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 I_O 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ Inhoudsopgave BJ. : PRNR : PR0080 Laatste.

84 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-0 Rack 0 Slot 0 %UI0 Niveaumeting put DWA 8 COM0 Niveaumeting 8 %IW0..0 Niveaumeting (put DWA) COM 8 Stroommeting pomp 6DWA 08 9 %UI 7 Stroommeting pomp 08 %IW0.. 9 Stroommeting pomp 6DWA 08 : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-0 BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O

85 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-0 Rack 0 Slot 0 %UI0 Debietmeting (6DWA) 9 COM0 Debietmeting 6DWA 9 %IW0..0 Debietmeting (6DWA) 9 %UI 7 Niveaumeting 6DWA 8. COM 8 Niveaumeting 6DWA 8. %IW0.. 9 Niveaumeting 6DWA %UI0 Stroommeting pomp (6DWA) COM0 Stroommeting pomp 6DWA %IW0..0 Stroommeting pomp (6DWA) : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-0 BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O 5

86 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-0 Rack 0 %IW0..0 Toerentalregeling pomp 08 COM0 Toerentalregeling pomp 08 %IW0.. 7 Toerentalregeling pomp 6DWA COM 8 Toerentalregeling pomp Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-0 BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O 6 5

87 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-0 Rack Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-0 BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O 5 7 6

88 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-05 Rack 0 Slot 05 %I0.5.0 Supervisie Lokaal 6 %I0.5. Batterij V voeding 6 %I0.5. Keuze Sonde/Vlotters 6 %I0.5. Laag peil Vlotter 6 %I Hoog peil Vlotter 6 %I Fout Sonde 6 %I Fout Fasevolgorde 6 %I Spanningsbewaking V 6 I5.8 9 Pomp Hand DWA 0 I5.9 0 Automatisch DWA 0 I5.0 In bedrijf Pomp DWA 0 I5. Thermische beveiliging pomp DWA 0 I5. Temperatuur motor 0 I5. Vocht in motor 0 I5. 5 Reserve 0 I : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-05 BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O 6 8 7

89 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-06 Rack 0 I6.0 Pomp Hand DWA 0 I6. Automatisch DWA 0 I6. In bedrijf Pomp DWA 0 I6. Thermische beveiliging pomp DWA 0 I6. 5 Temperatuur motor 0 I6.5 6 Vocht in motor 0 I6.6 7 Reserve 0 8 %I Pomp (6DWA) hand 07 %I Pomp ( 6DWA) automatisch 07 %I0.6.0 In bedrijf frequentieregelaar 07 %I0.6. Stuurstroom automaat noodstop werkschakelaar vermogenschakelaar aardlek 07 %I0.6. Temperatuur motor 07 %I0.6. Vocht in motor pomp 07 %I Storing frequentieregelaar pomp 07 %I Reserve : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-06 BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O 7 9 8

90 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-07 Rack 0 Slot 07 %I0.7.0 Storing Debietmeting 6DWA 9 %I0.7. Batterij V voeding 6. %I0.7. Keuze Sonde/Vlotters 6. %I0.7. Laag peil Vlotter 6. %I Debietpuls Debietmeting 6DWA %I Pomp Hand 6DWA %I Pomp automatisch 6DWA %I0.7.0 In bedrijf Frequentieregelaar pomp %I0.7. Stuurstroom automaat noodstop werkschakelaar vermogenschakelaar aardlek %I0.7. Temperatuur motor %I0.7. Vocht in motor %I Storing frequentieregelaar motor %I Noodstop pompgroep : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-07 BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O 8 0 9

91 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-08 Rack 0 Slot 08 Q8.0 Automatische ansturing pomp (DWA) rechts 0 Q8. Automatische ansturing pomp (DWA) rechts 0 %Q0.8. Automatische start pomp 6DWA 08 %Q0.8. Automatische start pomp 6DWA Q8. 5 Automatische reset pomp 0 Q8.5 6 Automatische reset pomp %Q Verversen windketel %Q Vlotter sturing : Bekkervoort, Staatsbaan Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-08 BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O 9 0

92 I/O Lijst Tag. PLC Rack Module Adres Klem Naar Toestel Functietekst Pagina 5A-C Rack 0 +VDC 5 0VDC 5 GND 5 5 Pad: M:\EL-SCHEMA\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin NV\AQF\PROJECTEN\PR0080\PR0080 Staatsbaan.elk : Bekkervoort, Staatsbaan KP765 USER05 60 Aartselaar tel : 0/ 50 5 fax : 0/ I/O Lijst : =ES+LS-5A-C BJ. : 0/09/05 PRNR : PR0080 Laatste. I_O 0

93 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN Checklist inbedrijfname automatisering pompstation Datum OK Nr. Omschrijving aannemer Netspanning aanwezig IO testen uitgevoerd door aannemer Operatorpaneel volledig aangesloten Testen werking U/batterijvoeding 5 Alle beveiligingsautomaten ingesteld 6 Fasebewakingsrelais ingesteld en getest 7 Kast en installatie bereikbaar 8 Pompen aangesloten en proefgedraaid zonder water 9-0 ma signaal stroommeting pompen aangesloten 0 Frequentiesturingen ingesteld Range stroommeting pompen gekend Telefoonlijn aanwezig en werkend (igv VDSL) N.V.T. Modem geplaatst en volledig aangesloten (voeding + telefoonlijn / VDLS / GPRS / GSM) Niveaumeting ingesteld 5 Vlotters geplaatst en getest 6 Aan- en afslagpeilen gekend 7 Installatienummer aangevraagd bij Nomos N.V.T. 8 Bergbezinkingsbekkens: spoelbakken gevuld N.V.T. 9 Bergbezinkingsbekkens : hydraulisch circuit gevuld en getest N.V.T. De aannemer vult de lijst in en maakt deze over aan de studieverantwoordelijke van dit project binnen de volledig positief ingevulde lijst zal beschouwd worden als zijnde de melding van het einde van de montage. BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

94 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN Typedetail wiegsteun BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

95 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN Principeschets bevestiging voetbocht dompelpomp BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

96 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN Bodemplaat pomp BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

97 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 5 Typeplan standaardcilinder (dubbelbaard sleutel) BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

98 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 6 Manometeraansluiting BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

99 Checklist inbedrijfname automatisering pompstation Datum OK Nr. Omschrijving aannemer Netspanning aanwezig IO testen uitgevoerd door aannemer (zie bijlage) Operatorpaneel volledig aangesloten Testen werking U/batterijvoeding 5 Alle beveiligings automaten ingesteld 6 Fasebewakingsrelais ingesteld en getest 7 Kast en installatie bereikbaar 8 Pompen aangesloten en proefgedraaid zonder water 9-0 ma signaal stroommeting pompen aangesloten + weerstanden op analoge ingangen 0 Frequentiesturingen ingesteld N.V.T Range stroommeting pompen gekend Telefoonlijn aanwezig en werkend N.V.T Modem geplaatst en volledig aangesloten (voeding+gprs) Niveaumeting ingesteld 5 Vlotters geplaatst en getest 6 Aan - en afslagpeilen gekend 7 Installatienummer aangevraagd bij Nomos N.V.T 8 Bergbezinkbekkens : hydraulisch circuit gevuld en getest N.V.T 9 Bergbezinkbekkens : spoelreservoirs gevuld met water N.V.T De aannemer vult de lijst in en maakt deze over aan de studieverantwoordelijke van dit project binnen ; de volledig positief ingevulde lijst zal beschouwd worden als zijnde de melding van het einde van de montage.

100 / Offertenummer: Specifieke voorwaarden Voor de aansluiting op het elektriciteitsnet Wat doet de aanvrager/installateur? Binnen 5m achter de rooilijn een meterlokaal of een voldoende grote buitenkast IP55 voorzien voor de meetgroep die Infrax zal plaatsen, zie schets in bijlage. Graven van een sleuf loodrecht op de rooilijn op privédomein van het indringingspunt in het gebouw of de buitenkast tot aan de rooilijn. Voor een meterlokaai: De nodige doorvoeropening maken, en de opening (tussen muur en buis en tussen buis en kabel) waterdicht maken. Binnen de m achter de muurdoorvoer de nodige ruimte ( m breed x m hoog) voorzien voor het plaatsen van een grote meetgroep. Op de voorziene plaats een houten plaat tegen de muur bevestigen, zie schets in bijlage. Een kabelladder voorzien van bij de muurdoorvoer tot aan de te plaatsen meetgroep, rekening houdend met de buigradius van 50cm van de aansluitkabel. Berekenen en leveren van de verbindingskabel tussen de meetgroep en het verdeelbord: XVB, zonder geel-groene aardgeleider Deze kabel in het hoofdzekeringbord aansluiten op de hoofddifferentieelschakelaar en de kabel vastleggen (kabelladder) tot aan de te plaatsen meetgroep. De hoofddifferentieelschakelaar laten verzegelen. Indien nodig een gat (diameter mm) door de buitenmuur voorzien voor een gsm antenne. (De uitlezing van de meter gebeurt via telelezing.) Zorgen voor een goedgekeurd attest afgeleverd door een erkend keuringsorganisme. Een contract afsluiten met een stroomleverancier. De factuur voor de aansluitingskosten betalen. Wil de onderstaande informatie ter beschikking stellen van het keuringsorganisme van uw keuze: De aanvraag betreft een definitieve aansluiting De netspanning bedraagt: N00V Details van de beveiliging van de meetgroep Regelbare automaat Driefasige aansluiting Ingestelde stroomsterkte: 90A De nominale spanning van de installatie bedraagt: N00V. Wat doet Infrax? Het sleufwerk voor de netuitbreiding op het openbaar domein. De kabel leveren en plaatsen in de sleuven op openbaar en op privé domein. De kabel in het meterlokaal of de meterkast binnenbrengen voor aansluiting op de meetgroep. De grote meetgroep leveren, plaatsen en in dienst stellen. Plaatsing van de telelezing. De aansluiting in dienst stellen. Infrax cvba - P.B.E., Dieslsesteenweg 6,0 Linden- Maatschappelijke zetel: Koning Albert li-laan 7,00 Bmssei- BTW BE 088, RPR Brussel - T F Bank Iban BE bic GKCCBEBB Infrax is de werkmaatschappij voor de netbedrijven Inter-energa o.v., Inter-media o.v., Inter-aqua o.v., Iveg o.v Infrax West o.v., PBE cvba en Rtobra o.v..

101 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 7 BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

102 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 8 HOOFDSTUK PLANNEN BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

103 AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 9 HOOFDSTUK 5 BIJLAGES BIJLAGE : TECHNISCHE FICHES BIJZONDER BESTEK POMTATIONS ELEKTROMECHANICA/PROJECT G - REV 0.

104 TECHNISCHE FICHE ο NIET BELUCHTE WINDKETEL ο BELUCHTE WINDKETEL ο TECHNISCH VOORSTEL ο VOORSTEL AANGEPAST AAN OPMERKINGEN BOUWHEER DD.. ο VERSIE VOOR OPLEVERINGSDOSSIER TYPEBESTEK ELEKTROMECHANICA: ο 997 ο 00 ο 0 ALGEMEEN MATERIALEN TOTAAL VOLUME (L): DIAMETER KETEL (MM): HOOGTE KETEL (AS LEIDING TOP KETEL) (MM): KETEL : OPPERVLAKTEBESCHER- MING INWENDIG : OPPERVLAKTEBESCHER- MING UITWENDIG : DIAMETER INSTROOMOPENING (MM) : DIAMETER MANGAT (MM): NIET BELUCHTE WINDKETEL BELUCHTE WINDKETEL INITIËEL LUCHTVOLUME (L) WATERSLAGSTUDIE VSTEADY : INITIËLE DRUK (BAR ABS): WATERSLAGSTUDIE TEADY : MANOMETER OTART : (BAR). VOLUME BOVEN ONDERKANT LUCHTDOMPELBUIS : INITIËLE DRUK (BAR ABS): WATERSLAGSTUDIE TEADY : MANOMETER OTART : VOORDRUK BALG PVOORDRUK (BAR ABS) : ALS VOORDRUK < BAR ABS KETEL DEELS VULLEN MET WATER ALS VOORDRUK > BAR ABS BALG VULLEN MET LUCHT OP DRUK BIJLAGEN ο CE-ATTEST + KEURINGSVERSLAG DRUKPROEF ο ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN ο KARAKTERISTIEKEN (BEREKING VOORDRUK) ο TECHNISCHE TEKENING ο BEREKENING ONDERSTEUNING

Collector Bakvoorde Softstarter 1+1 TYPE NET : 3x400V +N TT

Collector Bakvoorde Softstarter 1+1 TYPE NET : 3x400V +N TT PS : Stevenisstraat, Gits PROJECTNR : PR0.7B Collector Bakvoorde Softstarter + TYPE NET : x00v +N TT AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Dijkstraat 60 Aartselaar tel : 0/ 0 fax : 0/ 0 0 Titelblad

Nadere informatie

Collector Kapellemeersen-Roeveld-Resschebeke Directe start 1+1 TYPE NET : Transfo 3x230V/3x400V+N TN-S

Collector Kapellemeersen-Roeveld-Resschebeke Directe start 1+1 TYPE NET : Transfo 3x230V/3x400V+N TN-S PS : Aalst, Leuvesestraat PROJECTNR : PR.B Collector Kapellemeersen-Roeveld-Resschebeke Directe start + TY NET : Transfo x0v/x00v+n TN-S AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Dijkstraat tel : 0/ 0

Nadere informatie

Sanering Sterrewijk en Stratem 2DWA (1+1)Softstart (Groter dan 150IE)

Sanering Sterrewijk en Stratem 2DWA (1+1)Softstart (Groter dan 150IE) 0 5 6 7 8 9 : Aalter, Stratem PROJECTNR: PR686 Sanering Sterrewijk en Stratem DWA (+)Softstart (Groter dan 50IE) TYPE NET : x00v+n TT-net AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Pad: P:\EPLAN\Electric

Nadere informatie

Optimalisatie toevoer Noord naar RWZI Koersel - fase 2 PS (2+0)Directe start

Optimalisatie toevoer Noord naar RWZI Koersel - fase 2 PS (2+0)Directe start 0 5 6 7 8 9 PROJECTNR: PR05B Optimalisatie toevoer Noord naar RWZI Koersel - fase (+0)Directe start TYPE NET : x00v+n TT-net AANNEMER DER WERKEN ELEKTRISCHE UITRUSTING Pad: P:\EPLAN\Electric P8\Projecten\Aquafin

Nadere informatie

BIJLAGE 8: BIJZONDER BESTEK EM

BIJLAGE 8: BIJZONDER BESTEK EM BIJLAGE 8: BIJZONDER BESTEK EM AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN 1 HOOFDSTUK TECHNISCHE BEPALINGEN De indeling van dit hoofdstuk is deze van het typebestek Elektromechanica van de N.V. Aquafin, rev.5.0 uitgave

Nadere informatie

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT LOT 2 PS DIJLEWEG EN PS DIJLEDIJK GEMEENTE RIJMENAM ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT LOT 2 PS DIJLEWEG EN PS DIJLEDIJK GEMEENTE RIJMENAM ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: VOORBLAD AQUAFIN NV 60 AARTSELAAR AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT 96.78 - LOT DIJLEWEG EN DIJLEDIJK GEMEENTE RIJMENAM ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING Opgemaakt door de afdeling

Nadere informatie

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT LOT 2 POMPSTATION PLASSTRAAT POMPSTATION DONKERSTRAAT POMPSTATION REETLEI POMPSTATION MEIBOOMSTRAAT

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT LOT 2 POMPSTATION PLASSTRAAT POMPSTATION DONKERSTRAAT POMPSTATION REETLEI POMPSTATION MEIBOOMSTRAAT AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: VOORBLAD AQUAFIN NV 60 AARTSELAAR AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT.886 - LOT POMTATION PLASSTRAAT POMTATION DONKERSTRAAT POMTATION REETLEI POMTATION MEIBOOMSTRAAT GEMEENTE BONHEIDEN

Nadere informatie

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT LOT 2 POMPSTATION ZANDVLEUGE GEMEENTE EEKLO ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT LOT 2 POMPSTATION ZANDVLEUGE GEMEENTE EEKLO ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: VOORBLAD AQUAFIN NV 60 AARTSELAAR AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT.07 - LOT POMTATION ZANDVLEUGE GEMEENTE EEKLO ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING Opgemaakt door de afdeling Elektromechanica

Nadere informatie

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT LOT 2 POMPSTATION ROMMERSHOVENSTRAAT DRUKRIOLERING GOOSSTRAAT GEMEENTE HOESELT ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT LOT 2 POMPSTATION ROMMERSHOVENSTRAAT DRUKRIOLERING GOOSSTRAAT GEMEENTE HOESELT ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: INHOUDSOPGAVE AQUAFIN NV Dijkstraat 8 2630 AARTSELAAR AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT 20.792 - LOT 2 POMPSTATION ROMMERSHOVENSTRAAT DRUKRIOLERING GOOSSTRAAT GEMEENTE HOESELT

Nadere informatie

Project 20.316S - Lot 3 Optimalisatie PS Siberiastraat - EM Gemeente Antwerpen Elektromechanische uitrusting

Project 20.316S - Lot 3 Optimalisatie PS Siberiastraat - EM Gemeente Antwerpen Elektromechanische uitrusting Aanbestedingsdocument Aquafin Aanbestedingsdossier Project 20.316S - Lot 3 Optimalisatie PS Siberiastraat - EM Gemeente Antwerpen Elektromechanische uitrusting AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: VOORBLAD AANBESTEDINGSDOSSIER

Nadere informatie

0. INHOUDSOPGAVE : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN 1. SYNOPSIS 2. BIJZONDER BESTEK

0. INHOUDSOPGAVE : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN 1. SYNOPSIS 2. BIJZONDER BESTEK AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: VOORBLAD AQUAFIN NV Dijkstraat 8 2630 AARTSELAAR AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT V1303001 POMPSTATION WINKETKAAI GEMEENTE MECHELEN ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING Opgemaakt door

Nadere informatie

OPEN AANBESTEDING WERKEN. Opdracht 1 Project V1312002 Vervanging voetbochten en leidingwerk Elektromechanica

OPEN AANBESTEDING WERKEN. Opdracht 1 Project V1312002 Vervanging voetbochten en leidingwerk Elektromechanica AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN OPEN AANBESTEDING WERKEN Opdracht 1 Project V1312002 Vervanging voetbochten en leidingwerk Elektromechanica Opdracht 2 Project A1312008 Bouwkundige aanpassingen + debietmeters

Nadere informatie

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT B - LOT EM BERGBEZINKINGSBEKKEN POSTHOORNSTRAAT GEMEENTE BERINGEN ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING

AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT B - LOT EM BERGBEZINKINGSBEKKEN POSTHOORNSTRAAT GEMEENTE BERINGEN ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: VOORBLAD AQUAFIN NV Dijkstraat 8 2630 AARTSELAAR AANBESTEDINGSDOSSIER PROJECT 22.405B - LOT EM BERGBEZINKINGSBEKKEN POSTHOORNSTRAAT GEMEENTE BERINGEN ELEKTROMECHANISCHE UITRUSTING

Nadere informatie

OPEN AANBESTEDING WERKEN Mechanische en elektrische renovatie van PS Bollewerkstraat V Electromechanica- Elektriciteit- Bouwkunde

OPEN AANBESTEDING WERKEN Mechanische en elektrische renovatie van PS Bollewerkstraat V Electromechanica- Elektriciteit- Bouwkunde OPEN AANBESTEDING WERKEN Mechanische en elektrische renovatie van PS Bollewerkstraat V1212001 Electromechanica- Elektriciteit- Bouwkunde INHOUD SYNOPSIS... 3 DEEL I ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN... 5 ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Aanbestedingsdossier. Opdracht 1 Project 21.344B - Lot 2 Pompstation Leuvestraat Gemeente Erembodegem

Aanbestedingsdossier. Opdracht 1 Project 21.344B - Lot 2 Pompstation Leuvestraat Gemeente Erembodegem Aanbestedingsdocument Aquafin Aanbestedingsdossier Opdracht 1 Project 21.344B - Lot 2 Pompstation Leuvestraat Gemeente Erembodegem Opdracht 2 Project 21.344B - Lot 2 Pompstation Stevenistenstraat Gemeente

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Datum keuring: 08/01/2016 Inspecteur: Wim Hillewaert Installateur: - Datum verslag: 08/01/2016 B.T.W. nr.:- IK. nr.:-

Nadere informatie

16EGGE/16/44. Dender. Vernieuwing stuwsluiscomplex Geraardsbergen. Algemene elektriciteitsinstallatie. Openbare aanbesteding voor aanneming van werken

16EGGE/16/44. Dender. Vernieuwing stuwsluiscomplex Geraardsbergen. Algemene elektriciteitsinstallatie. Openbare aanbesteding voor aanneming van werken 16EGGE/16/44 Dender. Vernieuwing stuwsluiscomplex Geraardsbergen. Algemene elektriciteitsinstallatie. Openbare aanbesteding voor aanneming van werken TERECHTWIJZEND BERICHT 1 II. TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

PROJECT V LOT 1 RWZI OUDENAARDE: VERVANGEN VERVANGEN LAAGSPANNINGSBORDEN

PROJECT V LOT 1 RWZI OUDENAARDE: VERVANGEN VERVANGEN LAAGSPANNINGSBORDEN AANBESTEDINGSDOCUMENT AQUAFIN: AQUAFIN NV Dijkstraat 8 2630 AARTSELAAR PROJECT V0120004 - LOT 1 RWZI OUDENAARDE: VERVANGEN VERVANGEN LAAGSPANNINGSBORDEN EN OUDE ELEKTRISCHE INFRASTRUCTUUR GEMEENTE OUDENAARDE

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

versie B Aanvullingen aan de TS/074/021A LS-schema s

versie B Aanvullingen aan de TS/074/021A LS-schema s versie B Aanvullingen aan de TS/074/021A LS-schema s Dit document beschrijft bijkomende eisen of wijzigingen (aanvullingen) aan de technische steekkaart TS/074/21A LS-schema s. Hier zijn enkel de paragrafen

Nadere informatie

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE ACA Vzw Elektrische installaties Ondernemingsnummer: BE 0811 407 869 VERSLAG VAN EEN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK VOOR INGEBRUIKNAME ENOF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE OP LAAGSPANNING EN

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 133814 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 14/06/2018

Nadere informatie

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP RENOVATIE/UITBREIDING VAN EEN TEHUIS VOOR NIET-WERKENDEN/NURSING Belangrijk : dit formulier dient volledig te worden ingevuld

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 121751 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 16/04/2018

Nadere informatie

MEETSTAAT Fase Aanbesteding Project: Camerabewaking

MEETSTAAT Fase Aanbesteding Project: Camerabewaking MEETSTAAT Fase Aanbesteding Project: Camerabewaking Datum Februari 2014 Projectnummer: 300136 Opdrachtgever Provincie Antwerpen Post Beschrijving der werken Prijs- Een- Hoev- Som DEEL 1 - ALGEMEEN 1 Afsluiten

Nadere informatie

VERSLAG VAN ONDERZOEK

VERSLAG VAN ONDERZOEK Pagina 1 van 5 R.EI.01-2015.03.31 - V0 VERSLAG VAN ONDERZOEK Keuring N : Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Distributienetbeheerder: Teller n : 24773163 Balkweg 14, 1981 HOFSTADE

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 149129 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Dit rapport vervangt

Nadere informatie

Electro Brain Sectorale proeven Inhoud en ontwikkeling van de proef. Benjamin Verfaillie

Electro Brain Sectorale proeven Inhoud en ontwikkeling van de proef. Benjamin Verfaillie Electro Brain 2019 Sectorale proeven Inhoud en ontwikkeling van de proef Benjamin Verfaillie Overzicht 1. Proef Elektrotechnisch installateur Algemene organisatie van de dag Theoretisch deel via de school

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 01/06/2018 Inspecteur: Werner Notelaers Mentor: - ID-label: - B.T.W. nr.:- Installateur:

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 13/12/2018 Inspecteur: Geert De Vos Mentor: - Installateur: - ID-label: Turfsteeg 5 B.T.W.

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 124242 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 27/04/2018

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 07/12/2017 Inspecteur: Kevin De Putter Mentor: - Installateur: BRUYNINCKX Hilde Datum verslag:

Nadere informatie

Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar

Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar 1 Inleiding Mode 3 laadpunten voor elektrische voertuigen: keuze van de differentieelschakelaar Elk laadpunt voor een elektrisch voertuig (EV) moet o.a. beschermd worden tegen onrechtstreekse aanraking.

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 07/05/2019 Inspecteur: Geert De Vos Mentor: - Installateur: - ID-label: Venneborglaan 194

Nadere informatie

Tel: 03/ / N 618-INSP KEURINGSVERSLAG. VOB 2 x 4 mm² Type electrode: 2 x 25 A. Max.

Tel: 03/ / N 618-INSP KEURINGSVERSLAG. VOB 2 x 4 mm² Type electrode: 2 x 25 A. Max. Pagina 1 van 7 KEURINGSVERSLAG Datum verslag: 25/01/2019 Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Leenstraat 5, 3200 Aarschot Distributienetbeheerder: Iverlek (via Eandis) 11869130 Teller

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 20/11/2018 Inspecteur: Geert De Vos Mentor: - Installateur: - ID-label: Stuivenbergvaart

Nadere informatie

KEURINGSVERSLAG. Adres eigenaar: VVB 4 x 10 mm² Type electrode: Max. beveiliging: 4 x 25 A. # verdeelborden: Type: X2,5: 40 A.

KEURINGSVERSLAG. Adres eigenaar: VVB 4 x 10 mm² Type electrode: Max. beveiliging: 4 x 25 A. # verdeelborden: Type: X2,5: 40 A. Pagina 1 van 6 KEURINGSVERSLAG Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Helstraat 44, 3721 VLIERMAALROOT Distributienetbeheerder: Inter-energa (via Infrax) 28552744 Teller n : Index teller:

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 02/08/2018 Inspecteur: Jeroen De Bondt Mentor: Installateur: - ID-label: B.T.W. nr.:- IK.

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 15/01/2019 Inspecteur: Jean Francois Steux Mentor: - Installateur: - ID-label: B.T.W. nr.:-

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 08/03/2019 Inspecteur: Jo Tijtgat Mentor: Installateur: Rits ID-label: B.T.W. nr.:- IK. nr.:-

Nadere informatie

HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009)

HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009) HANDLEIDING WINDMETER IED SAG-105WR (10/2009) indic bvba, Molenberglei 21, B-2627 Schelle, tel +32(0)3 451 93 93 - fax +32(0)3 887 30 61 www.indiconline.com 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 CE certificaat... 3

Nadere informatie

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR HET AANSLUITEN VAN VASTE PROFESSIONELE INSTALLATIES ZONDER METER

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR HET AANSLUITEN VAN VASTE PROFESSIONELE INSTALLATIES ZONDER METER SPECIFIEKE TECHNISCHE VRSCHRIFTEN VR HET AANSLUITEN VAN VASTE PRFESSINELE INSTALLATIES ZNDER METER INHUD 1. TEPASSINGSGEBIED...3 2. SPECIFIEKE EISEN M.B.T. DE AANSLUITKAST ZNDER METER...3 2.1 Plaats van

Nadere informatie

Hoe keuringsverslagen elektrische installaties interpreteren meest voorkomende inbreuken

Hoe keuringsverslagen elektrische installaties interpreteren meest voorkomende inbreuken Hoe keuringsverslagen elektrische installaties interpreteren meest voorkomende inbreuken Isabelle Hofman 10/10/2017 Topics A. Hoe elektrische keuringsverslagen interpreteren B. Top 3 meest voorkomende

Nadere informatie

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR DE AANSLUITING OP HET LS-DISTRIBUTIENET VAN TIJDELIJKE INSTALLATIES VOOR WERVEN

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR DE AANSLUITING OP HET LS-DISTRIBUTIENET VAN TIJDELIJKE INSTALLATIES VOOR WERVEN SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR DE AANSLUITING OP HET LS-DISTRIBUTIENET VAN TIJDELIJKE INSTALLATIES VOOR WERVEN C1/106 09.2004 Rev 1.0 (03.2011) 1. ALGEMEENHEDEN...3 1.1 Definities... 3 1.2 Toepassingsgebied...

Nadere informatie

KEURINGSVERSLAG 0,00. Adres eigenaar: VOB 2 x 6 mm² Type electrode: Max. beveiliging: 2 x 20 A. # verdeelborden: Type: X2,5: 40 A.

KEURINGSVERSLAG 0,00. Adres eigenaar: VOB 2 x 6 mm² Type electrode: Max. beveiliging: 2 x 20 A. # verdeelborden: Type: X2,5: 40 A. Pagina 1 van 6 KEURINGSVERSLAG Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Hombeeksesteenweg 111, 2800 MECHELEN Distributienetbeheerder: Imea (via Eandis) 2174532 Teller n : Index teller:

Nadere informatie

VERSLAG VAN ONDERZOEK

VERSLAG VAN ONDERZOEK Pagina 1 van 6 R.EI.01-2015.03.31 - V0 VERSLAG VAN ONDERZOEK Keuring N : Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Distributienetbeheerder: Teller n : 37086379 Fruithoflaan 13-2e rechts,

Nadere informatie

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438 Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1438 Net RAAMOVEREENKOMST VOOR ONDERHOUDSWERKEN VAN SIGNALISATIE VOOR BLINDEN EN

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 134550 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 18/06/2018

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 28/03/2019 Inspecteur: Dempsey Bouttelgier Mentor: Installateur: - ID-label: B.T.W. nr.:-

Nadere informatie

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE ACA Vzw Elektrische installaties Ondernemingsnummer: BE 0811 407 869 192003258 VERSLAG VAN EEN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK VOOR INGEBRUIKNAME EN/OF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE OP LAAGSPANNING

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 31/07/2018 Inspecteur: Kevin De Putter Mentor: - Installateur: Jean Vanschoubroek ID-label:

Nadere informatie

Project: Atelier Kyoto - Webo. Meetstaat Elektriciteit 1/12. Datum: 2/03/2016. 10 ALGEMEEN Subtotaal: 70 ELEKTRICITEIT/BINNENNET Subtotaal:

Project: Atelier Kyoto - Webo. Meetstaat Elektriciteit 1/12. Datum: 2/03/2016. 10 ALGEMEEN Subtotaal: 70 ELEKTRICITEIT/BINNENNET Subtotaal: 1/12 Project: Atelier Kyoto - Webo Datum: 2/03/2016 Meetstaat Elektriciteit 10 ALGEMEEN Subtotaal: 10.11 As-built dossier 1 GP FH 10.12 Technisch uitvoering dossier 1 GP FH 10.13 Rf afdichtingen openingen

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 20/08/2019 Inspecteur: Geert De Vos Mentor: - Installateur: - ID-label: Baanvelden 25 Client

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 140836 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 17/07/2018

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 30/08/2018 Inspecteur: Niels Van Opstal Mentor: Installateur: / ID-label: B.T.W. nr.:/ IK.

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Dit rapport vervangt rapport met rapportnummer 188611 Datum keuring: 06/02/2019 Inspecteur: Werner Notelaers

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 03/01/2019 Inspecteur: Kristof Plas Mentor: - Installateur: Atrium BVBA ID-label: Ek 9031

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 11/09/2017 Inspecteur: Jean Francois Steux Mentor: - Installateur: - Datum verslag: 11/09/2017

Nadere informatie

ATECON vzw Britselei 94 ñ bus Antwerpen Tel: 03/ / N 618-INSP KEURINGSVERSLAG.

ATECON vzw Britselei 94 ñ bus Antwerpen Tel: 03/ / N 618-INSP KEURINGSVERSLAG. Pagina 1 van 7 KEURINGSVERSLAG Datum verslag: 07/05/2019 Datum keuring: 30/04/2019 Keuring N : 20191668 Aanwezigen: / Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Distributienetbeheerder: Teller

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gemeentelijk rioleringsstelsel. Rio Act. Aanpassingswerken

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

OVERZICHT Toebehoren

OVERZICHT Toebehoren PVC spiraalslangen Lengte m Druk bar Vacuüm m wk Omschrijving: spiraalslang Ari voorzien van koppelingen: 2" 5 5 6 Perrot / 3" 5 4 9 Perrot / 4" 5 3 9 Perrot / 6" 5 2 9 Perrot / info@marinemotors.be www.mmpumps.be

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 05/06/2019 Inspecteur: Jens Nuyts Mentor: Installateur: Vastgoedexperts BVBA ID-label: Belgiëlaan

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 22/10/2018 Inspecteur: Niels Van Opstal Mentor: Installateur: / ID-label: B.T.W. nr.:/ IK.

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 19/09/2017 Inspecteur: Werner Notelaers Mentor: - Installateur: Opdrachtgever : Tonny Goossens

Nadere informatie

Pagina 1 of 5 EK 1. Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie DIFFERENTIEELSCHAKELAAR

Pagina 1 of 5 EK 1. Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie DIFFERENTIEELSCHAKELAAR Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 14/06/2017 Inspecteur: Ben Grossen Mentor: Levi Installateur: - Datum verslag: 14/06/2017

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 149469 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 31/08/2018

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 104045 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 26/12/2017

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 17/06/2019 Inspecteur: Arne Detollenaere Mentor: Installateur: - ID-label: Combi EPC + EK

Nadere informatie

KEURINGSVERSLAG 0,00. Adres eigenaar: VOB 2 x 4 mm² Type electrode: 2 x 20 A. Max. beveiliging: # verdeelborden: Bescherming:

KEURINGSVERSLAG 0,00. Adres eigenaar: VOB 2 x 4 mm² Type electrode: 2 x 20 A. Max. beveiliging: # verdeelborden: Bescherming: Pagina 1 van 7 KEURINGSVERSLAG Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Weg Naar As 367, 3600 GENK Distributienetbeheerder: Inter-energa (via Infrax) 44944388 Teller n : Index teller: Nacht:

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM. Huisnummer 12 Postcode 9270

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM. Huisnummer 12 Postcode 9270 Rapportnummer 87461 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 24/08/2017

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 151377 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 10/09/2018

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 14/08/2018 Inspecteur: Kevin De Putter Mentor: - Installateur: Renaat Mattheus ID-label:

Nadere informatie

Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure.

Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure. Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure. Complexe uitdagingen vragen om eenvoudige oplossingen. Om u niet alleen het werk eenvoudiger te maken maar

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 14/08/2018 Inspecteur: David Meersschaert Mentor: Installateur: Loyson Consult ID-label:

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 03/01/2019 Inspecteur: Kristof Plas Mentor: - Installateur: Atrium BVBA ID-label: Ek 9051

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 02/01/2018 Inspecteur: Kevin De Putter Mentor: - Installateur: Magagnino Santo Salvatore

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 136136 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 25/06/2018

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 03/06/2019 Inspecteur: Morad Asbai Mentor: - Installateur: - ID-label: Combi EPC + EK Client

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 24/07/2019 Inspecteur: Kevin Ganzeman Mentor: Installateur: Ignace Leysen ID-label: Elektrische

Nadere informatie

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften POM ( MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften Inhoudstafel VEILIGHEIDS - & VOORZORGSMAATREGELEN 3 PRODUCTBESCHRIJVING 4 GEBRUIKSTOEPASSING 4 TECHNISCHE GEGEVENS 4 STANDAARDEN 4 OPERATIONELE DIAGRAMMEN

Nadere informatie

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE ACA Vzw Elektrische installaties Ondernemingsnummer: BE 0811 407 869 VERSLAG VAN EEN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK VOOR INGEBRUIKNAME ENOF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE OP LAAGSPANNING EN

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 13/07/2017 Inspecteur: Jef Haest Mentor: - Installateur: - Datum verslag: 13/07/2017 B.T.W.

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 16/01/2019 Inspecteur: Dempsey Bouttelgier Mentor: Installateur: - ID-label: B.T.W. nr.:-

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 29/04/2019 Inspecteur: Kevin De Putter Mentor: - ID-label: Bormansstraat 35 Client reference:

Nadere informatie

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE ACA Vzw Elektrische installaties Ondernemingsnummer: BE 0811 407 869 VERSLAG VAN EEN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK VOOR INGEBRUIKNAME ENOF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE OP LAAGSPANNING EN

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 22/03/2019 Inspecteur: Geert De Vos Mentor: - Installateur: - ID-label: Heistukken 10 B.T.W.

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 117146 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 20/03/2018

Nadere informatie

POLITIEVERORDENING. Addendum Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van occasionele installaties voorzien van een fotovoltaïsche zonne-energiesysteem

POLITIEVERORDENING. Addendum Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van occasionele installaties voorzien van een fotovoltaïsche zonne-energiesysteem POLITIEVERORDENING Addendum Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van occasionele installaties voorzien van een fotovoltaïsche zonne-energiesysteem Deel 1:Toepassingsgebied Onderhavig addendum aan de

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 09/01/2017 Inspecteur: Morad Asbai Mentor: - Installateur: - Datum verslag: 09/01/2017 B.T.W.

Nadere informatie

Idee, ontwerp en realisatie : Marc Van den Schoor. PICAXE-18M2+Rotor speed controller V1 Manual.docx pagina 1 van 7

Idee, ontwerp en realisatie : Marc Van den Schoor. PICAXE-18M2+Rotor speed controller V1 Manual.docx pagina 1 van 7 1 Introduction... 2 2 Uitzicht... 2 3 Aansluitingen... 3 3.1 Voeding van de module... 4 3.2 LCD aansluiting... 4 3.3 Voeding remsysteem... 4 3.4 relais of generator GND remsysteem... 4 3.5 RPM sensor...

Nadere informatie

AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE LUCHTVERWARMER. TYPE TR Duct. Kanaal uitvoering

AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE LUCHTVERWARMER. TYPE TR Duct. Kanaal uitvoering AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE NL137b LUCHTVERWARMER TYPE TR Duct Kanaal uitvoering DIT DOCUMENT ABSOLUUT DOORLEZEN ALVORENS MET DE INSTALLATIE TE BEGINNEN. NA INGEBRUIKNAME DE GEBRUIKER INSTRUEREN EN DIT

Nadere informatie

OEFENING PILZ PNOZ X2

OEFENING PILZ PNOZ X2 9 DIDACTISCH BORD OM VEILIGHEIDSRELAIS TE KABL OEFENING PILZ PNOZ X /0/0 Titelblad IEC_tpl00 9 Genormaliseerde codeletters volgens IEC - Code A B C E F Te gebruiken bij objecten aan wie geen primaire taak

Nadere informatie

VERSLAG VAN ONDERZOEK

VERSLAG VAN ONDERZOEK Pagina 1 van 6 VERSLAG VAN ONDERZOEK Keuring N : Adres- en onderzoeksgegevens : Plaats van het onderzoek: Mechelsesteenweg 113 3de verdiep, 2000 ANTWERPEN 1 Distributienetbeheerder: Iverlek (via Eandis)

Nadere informatie