SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PRO 6274

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PRO 6274"

Transcriptie

1 SPEECHMIKE TM PRO 6274 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PHI

2 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 2 COPYRIGHT Philips Speech Processing. Alle rechten voorbehouden. Niets in deze handleiding mag in enige vorm of op enige wijze geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de producent. Veranderingen voorbehouden. HANDELSMERKEN SpeechMike is een handelsmerk van Philips. BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID EN MEDEDELINGEN Philips Speech Processing heeft uitgebreide tests met de meest gebruikelijke configuraties uitgevoerd. De PC-randapparatuur en stuurprogramma's veranderen echter zeer snel, waardoor wij helaas niet in staat zijn een conflictvrij functioneren met alle mogelijke configuraties te garanderen. Mogelijke oplossingen voor zulke problemen vindt u in het Readme-bestand. Het CE merk bevestigt dat de machine voldoet aan de betreffende richtlijnen van de Europese Unie. Dit handboek is gedrukt op chloorvrij gebleekt kringlooppapier en voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot de milieubescherming. De kartonnen verpakking kan worden gerecycled. Dit elektronische apparaat bevat recyclebaar materiaal. Technische wijzigingen en vergissingen voorbehouden.

3 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 3 Inleiding Hartelijk dank dat u een Philips SpeechMike hebt aangeschaft. SpeechMike Pro is ontwikkeld om u een maximum aan gebruiksgemak en een grotere efficiëntie voor uw dagelijkse werk te bieden. Deze gebruiksaanwijzing behandelt het installeren van de SpeechMike Pro hardware en software, de bediening van de SpeechMike Pro en het testen van de installatie. Functies van SpeechMike Pro USB Professioneel multimedia-invoerapparaat dat u met één hand kunt bedienen. LED's voor visuele feedback en een ingebouwde luidspreker voor akoestische feedback. Alle knoppen kunnen geprogrammeerd worden om ze aan de persoonlijke voorkeur aan te passen. Inhoud van het pakket Philips SpeechMikePro LFH 6274 met een zelfklevende microfoonhouder. Muis-stuurprogramma's voor Windows 98 SE, Windows ME, Windows 2000 en Windows XP. SpeechMike Control Application (besturingstoepassing) om de knopinstellingen voor de besturing van Windows-toepassingen, zoals Microsoft Office en Internettoepassingen, aan te passen. SpeechMike sound recorder met uitgebreide opname- en weergavemogelijkheden. SpeechMike Pro Gebruikershandleidingen. Ondersteuning en feedback De meest recente informatie die nog niet in dit handboek is opgenomen, kunt u in het Readme-bestand op de SpeechMike-cd vinden. U kunt ook naar menu Start, Programma's, SpeechMike gaan en Readme selecteren. Neem voor de laatste versie van het SpeechMike-softwarepakket contact op met uw softwareleverancier. Bezoek voor meer informatie over professionele spraakverwerkings- en spraakherkenningsoplossingen van Philips Speech Processing onze website: Zie voor meer informatie ook de brochure met de titel "World Wide Service Information" ("Wereldwijde informatieservice") die in het pakket is bijgesloten.

4 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 4 Installatie Systeemeisen IBM-compatibele PC. USB poort Een minimum van 32 MB RAM wordt aanbevolen Windows 98 SE, Windows Me, Windows 2000 of Windows XP Installatie van de hardware Windows ME, Windows 2000 en Windows XP: 1. Zet uw computer aan en steek de stekker van de SpeechMike Pro USB in de USBpoort. 2. Het bericht Nieuwe hardware gevonden verschijnt op uw scherm. Noot: Als dit bericht niet op uw scherm verschijnt, moet u controleren of de USBingang is ingeschakeld in de BIOS van uw systeem. Zie voor meer informatie de documentatie van uw hardware of neem contact op met uw hardwareleverancier. 3. De installatie vindt automatisch plaats. Windows 98 SE: Noot: De cd van de Windows 98 Tweede Editie bevat alleen de USB stuurprogramma's voor de microfoon en de luidspreker. Voordat u de hardware aansluit, moeten de stuurprogramma's voor het LED-display en de dictaat-knoppen van de SpeechMike-cd worden geïnstalleerd. 1. Zet uw computer aan en leg de SpeechMike-cd erin zonder dat u de USB-stekker van de SpeechMike Pro in de USB-poort steekt. 2. Nu start autorun.exe. Als dit niet lukt, kunt u de installatie ook handmatig starten door het volgende te doen: Klik twee keer op het pictogram Deze computer op het bureaublad. Klik twee keer op het pictogram van het cd-rom-station; u ziet nu de inhoud van de cd. Start het programma autorun.exe door er twee keer op te klikken. 3. Klik op Installeren om met de installatie te beginnen. Als u gevraagd wordt de te installeren componenten te kiezen, selecteer dan Control application (besturingstoepassing), de SpeechMike recorder en de SpeechMike driver (stuurprogramma). Volg de aanwijzingen op het scherm om de software componenten te installeren. 4. Verwijder de SpeechMike cd en leg uw Windows 98 SE CD erin. 5. Sluit de SpeechMike Pro USB aan op de USB poort. Windows zal in het totaal drie nieuwe apparaten vinden. 6. Als de Wizard Nieuwe hardware begint, moet u op Volgende klikken.

5 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 5 7. Zorg ervoor dat op het volgende scherm Zoek naar het beste stuurprogramma (aanbevolen) geselecteerd wordt Klik daarna op Volgende. 8. Op het daaropvolgende scherm, mag alleen de optie Een locatie specificeren geselecteerd zijn. Het pad van de Windows\inf-submap moet in het veld worden weergegeven. Schakel, indien nodig, alle andere opties uit en klik op Volgende. 9. Windows begint nu te zoeken naar de benodigde bestanden. Klik op Volgende. Noot: U vindt de vereiste bestanden van de Windows 98 SE cd in de Setup/Win98 submap, blader naar deze map en klik op OK. 10. Als het eerste deel van de installatie succesvol is beëindigd, klikt u op Voltooien. 11. Herhaal de stappen 6-10 totdat alle drie onderdelen van SpeechMike Pro USB correct zijn geïnstalleerd. SpeechMike Pro USB stekker Microfoonhouder Installatie van de software Noot: Om het programma onder Windows 2000 of Windows XP te kunnen installeren moet een gebruiker beheerrechten hebben. Neem, als u hulp nodig hebt, contact op met uw systeembeheerder. Windows ME, Windows 2000 en Windows XP: De software van SpeechMike Pro wordt op cd geleverd. Als u de cd van SpeechMike in het cd-rom-station legt, wordt het programma autorun.exe gestart. Selecteer Installeren om met de installatie te beginnen. Als dit niet lukt, kunt u de installatie ook handmatig starten door het volgende te doen: 1. Klik twee keer op het pictogram Deze computer op het bureaublad. 2. Klik twee keer op het pictogram van het cd-rom-station; u ziet nu de inhoud van de cd. 3. Start het programma autorun.exe door er twee keer op te klikken en selecteer Installeren. Windows 98 SE: De software is als onderdeel van de hier boven beschreven hardware-installatie reeds geïnstalleerd.

6 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 6 Bedienen van de SpeechMike Pro Neem de SpeechMike Pro in de palm van uw hand. Leg uw duim op de trackball en houd uw wijsvinger tegen de muispal aan de onderkant van de SpeechMike. Opname EOL (Eindevan-brief) Snel terug Trackball Linker muisknop Weergave/Stop Invoegen/ Overschrijven Snel vooruit Rechter muisknop Opdrachtknop Linker muisknop Luidspreker U kunt uw SpeechMike ook op uw desktop computer als gewone trackball gebruiken. Functies van de knoppen van SpeechMike Pro Als SpeechMike Pro correct is geïnstalleerd, kunnen de knoppen Opname, Weergave/Stop, Snel terug en Snel vooruit meteen worden gebruikt. De functionaliteit van iedere knop is echter afhankelijk van de toepassing en het feit of de knoppen al dan niet in een geprogrammeerde modus worden gebruikt. Zie Software Handboek voor meer informatie over de individuele instellingen van de knoppen en over het programmeren van de knoppen

7 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 7 Testen van de installatie 1. Ga naar menu Start en selecteer Instellingen, Configuratiescherm. 2. Klik twee keer op het pictogram Muis; het dialoogvenster Eigenschappen voor muis verschijnt. 3. Open het tabblad SpeechMike en klik op de knop Test. Het volgende scherm verschijnt: U kunt nu controleren of de knoppen van SpeechMike Pro correct werken door op iedere knop te drukken; de bijbehorende knop op het scherm wordt bewogen. Noot: Als de knoppen Opname, Weergave/Stop, Snel terug, Snel vooruit, INS/OVWR en EOL niet goed functioneren in een geprogrammeerde modus, is er sprake van een compatibiliteitsprobleem met een andere aangesloten muis. Als de muisknoppen van SpeechMike Pro niet correct werken, is er sprake van een hardwareprobleem. Zie voor meer informatie over het oplossen van deze problemen, het Readme-bestand op de SpeechMike-cd of ga naar menu Start, Programma's, SpeechMike en selecteer Readme. Als de test met succes is verlopen, kunt u op OK klikken en naar uw Windowsbureaublad teruggaan. De installatie is nu beëindigd.

8 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 8 Instellingen van SpeechMike U kunt in het Windows Configuratiescherm instellingen voor SpeechMike Pro maken. 1. Ga naar menu Start en selecteer Instellingen, Configuratiescherm. 2. Klik twee keer op het pictogram Muis; het dialoogvenster Eigenschappen voor muis verschijnt. 3. Open het tabblad SpeechMike. Het volgende scherm verschijnt: Mouse (muis) Als u Disable SpeechMike Trackball (SpeechMike-trackball uitschakelen) selecteert, worden de trackball, de linker en rechter muisknop en de muispal uitgeschakeld. SpeechMike Buttons (SpeechMike-knoppen) Als u Disable (uitschakelen) selecteert, worden de zes vrij configureerbare knoppen uitgeschakeld. Use Bottom Mike Button as (Gebruik muispal als) Met deze selectie kunt u configureren of de muispal aan de onderkant van SpeechMike als linker of als rechter muisknop functioneert. De knop Test (test) Als u op deze knop klikt, wordt de SpeechMike Test Page (SpeechMike-testpagina) weergegeven.

9 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 9 Probleemoplossing De meest recente informatie die nog niet in deze gebruikershandleiding is opgenomen kunt u in het Readme-bestand vinden. Het bestand vindt u op de SpeechMike-cd en in de SpeechMike-programmgroep in het menu Start. Als u uw SpeechMike Pro met Windows 98 SE gebruikt, controleer dan als volgt of alle onderdelen goed geïnstalleerd zijn: 1. Ga naar menu Start en selecteer Instellingen, Configuratiescherm. 2. Klik twee keer op het pictogram Eigenschappen voor multimedia; voor weergave en opname moet USB audioapparaat geselecteerd zijn. Is de SpeechMike op het configuratiescherm niet beschikbaar, trek de stekker er dan uit en sluit hem weer aan. 3. Volgende onderdelen moeten in de Apparaatmanager geïnstalleerd zijn: Onder Human Interface Devices: HID conform consumenten besturingsapparaat HID human interface device Onder Universele seriële buscontrollers: USB universele hostcontroller USB samengesteld apparaat USB hoofdhub Onder Geluid-, video- en spelcontrollers: USB audioapparaat USB audioapparaat Opgelet: Het gebruik van de SpeechMike Pro USB samen met bepaalde USB-hubs op bepaalde PC's kan er toe leiden dat het besturingssysteem tijdens het opnieuw opstarten van de computer blokkeert. Tijdelijke oplossing: Trek de stekker voor het opnieuw starten uit uw SpeechMike en steek hem er daarna weer in. U kunt het probleem oplossen door de USB-hub te vervangen of uw SpeechMike Pro USB direct aan de USB-poort van uw computer aan te sluiten. Waarschuwing De kabel van uw SpeechMike kan worden beschadigd, als deze geknikt wordt of wanneer men er te veel aan trekt of draait. Ga a.u.b. voorzichtig om met de kabel, zodat een optimale prestatie van uw SpeechMike gewaarborgd is. Zie het Readme bestand, als de LED's en knoppen van uw SpeechMike Pro USB niet goed werken.

10 SpeechMike Pro USB Installatie- en gebruikershandleiding 10 Schoonmaken van de trackball 1. Draai de ringvormige houder tegen de klok in om de trackball uit de SpeechMike te halen. 2. Reinig de trackball met een schoon, pluisvrij doekje. 3. Blaas voorzichtig in de holte van de trackball om stof en pluisjes te verwijderen. 4. Kijk of er vuil kleeft aan de rubberen wieltjes aan de binnenkant van de trackballholte. 5. Als de wieltjes vuil zijn, kunt u ze schoonmaken met een wattenstaafje dat u in alcohol heeft gedrenkt. 6. Controleer of er geen pluisjes van het wattenstaafje op de wieltjes zijn achtergebleven. 7. Leg de trackball terug in de holte en doe de ringvormige houder er weer omheen.

11 2002 by Philips Speech Processing T

SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING CLASSIC BARCODE 6294

SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING CLASSIC BARCODE 6294 SPEECHMIKE TM CLASSIC BARCODE 6294 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PHI SpeechMike Classic Barcode Installatie- en gebruikershandleiding PHI SpeechMike Classic Barcode Installatie en gebruikershandleiding

Nadere informatie

SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PRO 6284

SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PRO 6284 SPEECHMIKE TM PRO 6284 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PHI SpeechMike Pro USB Streepjescodelezer Installatie- en gebruikershandleiding 2 COPYRIGHT 1997-2002 Philips Speech Processing. Alle rechten

Nadere informatie

SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PRO 6184

SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PRO 6184 SPEECHMIKE TM PRO 6184 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PHI SpeechMike Pro Streepjescodelezer Installatie- en gebruikershandboek 2 COPYRIGHT 1997-2002 Philips Speech Processing. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

SPEECHMIKE TM 2.2 SOFTWARE HANDBOEK PHI

SPEECHMIKE TM 2.2 SOFTWARE HANDBOEK PHI SPEECHMIKE TM 2.2 SOFTWARE HANDBOEK PHI SpeechMike Software handboek 2 COPYRIGHT 1997-2002 Philips Speech Processing. Alle rechten voorbehouden. Niets in deze handleiding mag in enige vorm of op enige

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5 Elektronische handleiding als uitgave bij "Nokia Handleidingen - Voorwaarden en bepalingen, 7 juni 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Korte installatiehandleiding voor de

Nadere informatie

Installatiehandboek (Nederlands)

Installatiehandboek (Nederlands) Installatiehandboek (Nederlands) Stand: 10.07.03 2 phono PreAmp Studio USB (Nederlands) Installatiehandleiding voor Windows 98 SE De phono PreAmp Studio USB vereist geen speciale stuurprogramma's om te

Nadere informatie

Predator Pro 3D USB. Predator Pro 3D USB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0

Predator Pro 3D USB. Predator Pro 3D USB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0 Predator Pro 3D USB Gebruikershandleiding Versie 1.0 Auteursrecht Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant enig deel van deze handleiding te reproduceren

Nadere informatie

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt.

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt. WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 300K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

USB Tablet. Installatiegids

USB Tablet. Installatiegids USB Tablet Installatiegids Inhoudsopgave Inleiding...3 Kenmerken...3 Veiligheidsinstructies...4 Controleer de inhoud van de verpakking...4 Hoofdstuk 1: Installatie...5 Software...5 Installatieprocedure:...5

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista 1 Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista Gebruik de USB-kabel om de responsbox aan te sluiten op de computer. De kabel kan rechts achter in de responsbox aangesloten worden. De kabel steekt

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers van de TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL E-MAIL. Hij werkt op zo goed als ieder oppervlak. Wanneer u nieuwe e- mail binnen krijgt geeft de muis een

Nadere informatie

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP

Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP 5.0 6.8.2.6 Praktijkoefening - Installeer een draadloze netwerkkaart in Windows XP Inleiding Druk deze praktijkoefening af en vervolledig Bij deze praktijkoefening ga je een draadloze netwerkkaart installeren

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 Snelle installatie handleiding Versie 1.0 1 1. Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Ami Mouse Wireless 300 waarmee u kunt scrollen in al uw favoriete

Nadere informatie

Ami Mouse Scroll Ami Mouse Scroll Pro -Excellence Series-

Ami Mouse Scroll Ami Mouse Scroll Pro -Excellence Series- Ami Mouse Scroll Ami Mouse Scroll Pro -Excellence Series- Gebruikershandleiding Versie 1.0 Auteursrecht Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant enig deel

Nadere informatie

De beknopte gebruiksaanwijzing Installatie helpt u, de ISA-kaart AirVox ISA snel op de pc te installeren en in gebruik te nemen.

De beknopte gebruiksaanwijzing Installatie helpt u, de ISA-kaart AirVox ISA snel op de pc te installeren en in gebruik te nemen. Inleiding: Gebruiksaanwijzing: Bij problemen en vragen: Inhoud van de verpakking: (hoofdstuk 2) Veiligheid en waarschuwingen: (hoofdstuk 4) Technische vereisten: (hoofdstuk 3) RVS-COM Lite: (hoofdstuk

Nadere informatie

4 Installatie van het stuurprogramma

4 Installatie van het stuurprogramma 1 Introductie Bedankt voor het aanschaffen van de Trust 100MB Speedshare USB adapter. De Trust 100MB Speedshare USB adapter biedt een eenvoudige installatie zonder het te hoeven openen van uw PC en verkrijgt

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

USB to Serial Cable. CN-104v2. Starthandleiding

USB to Serial Cable. CN-104v2. Starthandleiding USB to Serial Cable CN-104v2 Starthandleiding Inleiding Met behulp van deze kabel kan een product met een USB 1.1-interface worden aangesloten op een seriële interface. Tegenwoordig zijn nieuwe pc's vaak

Nadere informatie

1. Onderdelen en functies

1. Onderdelen en functies Inhoud 1. Onderdelen en functies... 2 1.1 Bicycle Interface... 2 1.2 Koppelstukken voor Fietsaansluiting van Bicycle Interface... 3 1.2.1 Koppelstuk Li-ion Laderplugaansluiting... 3 1.2.2 Koppelstuk NiMH

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

4 Installatie van het stuurprogramma

4 Installatie van het stuurprogramma 1 Introductie Bedankt voor het aanschaffen van de Trust 100MB Speedshare PCI Card. De Trust 100MB Speedshare PCI card stelt u in staat om uw PC aan te sluiten op een Local Access Network (LAN) en/of een

Nadere informatie

De Windows-installatie - stap voor stap

De Windows-installatie - stap voor stap Leveringsomvang Controleer a.u.b. eerst de volledigheid van het door uw aangeschafte pakket. De leveromvang van de DMX 6Fire USB omvat ten minste: 1 DMX 6Fire USB (hardware) 1 netvoedingsadapter 1 adapter

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 2000/XP DA-70159 Stap 1: Stap 2: Stap 3: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort

Nadere informatie

Voor gebruikers van Windows XP

Voor gebruikers van Windows XP Voor gebruikers van Windows XP De machine en de pc instellen om samen te werken Voordat u begint U dient een interfacekabel te kopen die geschikt is voor de interface waarmee u deze machine gaat gebruiken

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 7 DA-70158 Stap 1: Stap 2: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort op uw PC. Als

Nadere informatie

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA

HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA HANDLEIDING INSTALLEREN MODEM XP/VISTA WELKOM BIJ CAIWAY! In deze handleiding wordt het installeren van het Webstar modem voor gebruik op het internet met Windows XP en Windows Vista behandeld. Heeft u

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-21 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-21 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren De inhoud van de verpakking controleren papiersteun cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer Gids voor snelle starters

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Veiligheid

1 Inleiding. 2 Veiligheid Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. De-installeren oude drivers en producten (3.1) 2. Aansluiten (3.2) 3. Draadloze verbinding maken (3.2) 4. Controle na de installatie (4.0)! 1 Inleiding Deze handleiding

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

Bestnr. 94 14 14 TechniSat Installatiehandleiding PCI/PCIe/USB 2.0 producten

Bestnr. 94 14 14 TechniSat Installatiehandleiding PCI/PCIe/USB 2.0 producten Bestnr. 94 14 14 TechniSat Installatiehandleiding PCI/PCIe/USB 2.0 producten Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren 4012884-00 XXX De inhoud van de verpakking controleren papiersteun uitvoerlade cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer

Nadere informatie

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.1 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

F-Series Desktop Gebruikershandleiding

F-Series Desktop Gebruikershandleiding F-Series Desktop Gebruikershandleiding F20 nl Nederlands Inhoudsopgave Toets naar iconen in tekst...3 Wat is F-Series Desktop?...4 Hoe installeer ik F-Series Desktop op mijn computer?...4 Hoe abonneer

Nadere informatie

Gebruik onderstaande stappen in combinatie met tabel 1 en fig 1. Aansluiting Functie A

Gebruik onderstaande stappen in combinatie met tabel 1 en fig 1. Aansluiting Functie A Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. USB kaart inbouwen (3.3) 4. Installeren in Windows (3.5) 5. Installeren MAC systeem

Nadere informatie

PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART

PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART PARALLEL PCI INTERFACE CARDPARALLELLE PCI-INTERFACEKAART Quick Installation GuideSnel installatiegids Inleiding Dank u voor de aanschaf van de IEEE1284-interface PCI-uitbreidingskaart. Deze kaart stelt

Nadere informatie

OTOsuite. Installatiehandleiding. Nederlands

OTOsuite. Installatiehandleiding. Nederlands OTOsuite Installatiehandleiding Nederlands In dit document wordt beschreven hoe u de OTOsuite-software kunt installeren vanaf een dvd, een geheugenstick of een zipbestand. Systeemvereisten Processor van

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

Schermvergrotings- en schermverbeteringssoftware vermindert de vermoeidheid van de ogen. Snelstartgids

Schermvergrotings- en schermverbeteringssoftware vermindert de vermoeidheid van de ogen. Snelstartgids Schermvergrotings- en schermverbeteringssoftware vermindert de vermoeidheid van de ogen Snelstartgids Welkom bij ZoomText Express ZoomText Express is een betaalbaar en eenvoudig te gebruiken schermvergrotings

Nadere informatie

Praktijkoefening - Printer delen in Windows 7

Praktijkoefening - Printer delen in Windows 7 5.0 9.4.2.3 Praktijkoefening - Printer delen in Windows 7 Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit. Bij deze praktijkoefening ga je een printer delen, een printer op een netwerkcomputer

Nadere informatie

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC.

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC. Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Stuurprogramma Windows 98 /98SE /Me /2000 /XP (3.3) 4. USB-kaart inbouwen (3.4) 5.

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Windows 7 installeren Op uw Dell-computer is vooraf het besturingssysteem Microsoft Windows 7 geïnstalleerd, als u dit bij de aankoop hebt geselecteerd. Volg

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi

Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi Gebruikershandleiding Epson multimedia projector EB-595Wi Algemene tips: - Gebruik geen whiteboard stiften op het middenbord, maar alleen de bijgeleverde digitale pennen. - Bedien de beamer alleen via

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SILVERCREST MD-20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3256215

Uw gebruiksaanwijzing. SILVERCREST MD-20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3256215 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

CAROLA. Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas. Installatiehandleiding. Versie: 1.2 Datum: 1 juni 2013

CAROLA. Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas. Installatiehandleiding. Versie: 1.2 Datum: 1 juni 2013 A. van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA Bilthoven Postbus 1 3720 BA Bilthoven www.rivm.nl T 030 274 91 11 F 030 274 29 71 info@rivm.nl CAROLA Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen

Nadere informatie

file:///c:/documents%20and%20settings/swa.windows-tf3kua... Driver help

file:///c:/documents%20and%20settings/swa.windows-tf3kua... Driver help 1 van 5 17/03/2006 17:25 Driver help Wat is een driver? Waarom heb ik een nieuwe driver nodig? Welke driver heb ik nodig? Hoe download ik een driver? Hoe installeer ik een driver? Drivers downloaden Wat

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Dual-Band Wireless-N USBnetwerkadapter

Dual-Band Wireless-N USBnetwerkadapter SNELHANDLEIDING Dual-Band Wireless-N USB-netwerkadapter Model: WUSB600N Inhoud van de verpakking Dual-Band Wireless-N USBnetwerkadapter USB-basisstation met verlengkabel Cd-rom met installatiewizard Gebruikershandleiding

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

Installatiehandleiding software

Installatiehandleiding software Installatiehandleiding software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

WC055 Sweex Hi-Def 1.3M Zoom Trackcam USB 2.0. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex webcam wordt aangesloten!

WC055 Sweex Hi-Def 1.3M Zoom Trackcam USB 2.0. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex webcam wordt aangesloten! WC055 Sweex Hi-Def 1.3M Zoom Trackcam USB 2.0 Inleiding Om onbezorgd te kunnen genieten van de Sweex webcam, is het belangrijk dat je een aantal zaken in acht neemt: Stel de Sweex webcam niet bloot aan

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

VIBRATION FEEDBACK RALLY MASTER

VIBRATION FEEDBACK RALLY MASTER VIBRATION FEEDBACK RALLY MASTER Gebruikershandleiding Versie 1.0 Hartelijk Dank Wij danken u voor de aankoop van dit product uit het Trust assortiment. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik en raden

Nadere informatie

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Inleiding Stel de Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Installatie hardware in systeem (3.3) 4. Installeren in Windows (3.4) 5. Installeren

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Bekend raken met uw USB modem.

Bekend raken met uw USB modem. Wij danken u voor uw keuze van een Huawei Technologies Mobile Broadband USB modem. Met deze USB modem krijgt u toegang tot netwerken met een hoge snelheid voor mobiel internet. Opmerking: Deze handleiding

Nadere informatie

FlexSCAN Installatie

FlexSCAN Installatie FlexSCAN Installatie Copyright Copyright 2007 Dicon development center BV. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerde gegevensbestand,

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

AL-1633 AL-1644 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING

AL-1633 AL-1644 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING MODEL AL-6 AL-6 DIGITAAL MULTIFUNCTIONEEL SYSTEEM SOFTWARE INSTALLATIE HANDLEIDING INLEIDING SOFTWARE VOOR DE SHARP AL-6/6 VÓÓR DE INSTALLATIE DE SOFTWARE INSTALLEREN AANSLUITEN OP EEN COMPUTER CONFIGUREREN

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 7/8/8.1 DA-70159 Stap 1: Stap 2: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort op uw PC.

Nadere informatie

Kennisgeving over het product

Kennisgeving over het product Begin hier Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie kan zonder

Nadere informatie

Controlelijst bij het uitpakken

Controlelijst bij het uitpakken Onderdeelnummer: 67P4583 Controlelijst bij het uitpakken Hartelijk gefeliciteerd met uw nieuwe IBM ThinkPad X Series computer. Controleer of u alle items in deze lijst hebt ontvangen. Mocht een van de

Nadere informatie

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding Bluetooth koppelen Gebruikershandleiding Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows en Windows Vista zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

Volg onderstaande stappen op voor de installatie van de Trust 4 Port USB Hub:

Volg onderstaande stappen op voor de installatie van de Trust 4 Port  USB Hub: 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust 4 Port Email USB Hub. Met de Trust 4 Port Email USB Hub kunt u op eenvoudige wijze het aantal USB poorten van uw computer uitbreiden.

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie