SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING CLASSIC BARCODE 6294

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPEECHMIKE TM PHI INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING CLASSIC BARCODE 6294"

Transcriptie

1 SPEECHMIKE TM CLASSIC BARCODE 6294 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERS- HANDLEIDING PHI

2 SpeechMike Classic Barcode Installatie- en gebruikershandleiding PHI

3 SpeechMike Classic Barcode Installatie en gebruikershandleiding 2 COPYRIGHT Philips Speech Processing. Alle rechten voorbehouden. Niets in deze handleiding mag in enige vorm of op enige wijze geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de producent. Veranderingen voorbehouden. HANDELSMERKEN SpeechMike is een handelsmerk van Philips. BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID EN MEDEDELINGEN Philips Speech Processing heeft uitgebreide tests met de meest gebruikelijke configuraties uitgevoerd. De PC-randapparatuur en stuurprogramma's veranderen echter zeer snel, waardoor wij helaas niet in staat zijn een conflictvrij functioneren met alle mogelijke configuraties te garanderen. Mogelijke oplossingen voor zulke problemen vindt u in het Readme-bestand. Het CE merk bevestigt dat de machine voldoet aan de betreffende richtlijnen van de Europese Unie. Dit handboek is gedrukt op chloorvrij gebleekt kringlooppapier en voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot de milieubescherming. De kartonnen verpakking kan worden gerecycled. Dit elektronische apparaat bevat recyclebaar materiaal. Technische wijzigingen en vergissingen voorbehouden. KLASSE 1 LASERPRODUCT Dit product voldoet aan US 21CFR , en IEC825-1:1993+A1:1997, EN :1994+A11:1996. De laser-classificatie staat naast het scanner-venster op het product aangegeven. Laser-apparaten van de klasse 1 worden, als zij voor het bestemde doel worden gebruikt, niet als gevaarlijk beschouwd. De volgende verklaring is vereist om aan USen internationale voorschriften te voldoen: Voorzichtig: Probeer niet de eenheid te openen. Alleen geautoriseerde servicemonteurs mogen de eenheid repareren. Het gebruik van besturingselementen, het wijzigen of uitvoeren van functies die hier niet gespecificeerd zijn, kunnen tot een gevaarlijke expositie tegenover laser licht leiden.

4 SpeechMike Classic Barcode Installatie en gebruikershandleiding 3 Inleiding Hartelijk dank dat u een Philips SpeechMike hebt aangeschaft. SpeechMike Classic Barcode is ontwikkeld om u een maximum aan gebruiksgemak en een grotere efficiëntie voor uw dagelijkse werk te bieden. Deze gebruiksaanwijzing behandelt het installeren van de SpeechMike Classic Barcode hardware en software, de bediening van de SpeechMike Classic Barcode en het testen van de installatie. SpeechMike Classic Barcode functies Professioneel dictaat-invoerapparaat dat u met één hand kunt bedienen. LED's voor visuele feedback en een ingebouwde luidspreker voor akoestische feedback. Alle knoppen kunnen geprogrammeerd worden om ze aan de persoonlijke voorkeur aan te passen. Inhoud van het pakket Philips SpeechMike Classic Barcode LFH 6294 met een zelfklevende microfoonhouder. Stuurprogramma's voor Windows 98 SE, Windows ME, Windows 2000 en Windows XP. SpeechMike Control Application (besturingstoepassing) om de knopinstellingen voor de besturing van Windows-toepassingen, zoals Microsoft Office en Internettoepassingen, aan te passen. SpeechMike sound recorder met uitgebreide opname- en weergavemogelijkheden. SpeechMike Classic Barcode Gebruikershandleidingen. Ondersteuning en feedback De meest recente informatie die nog niet in dit handboek is opgenomen, kunt u in het Readme-bestand op de SpeechMike-cd vinden. U kunt ook naar menu Start, Programma's, SpeechMike gaan en Readme selecteren. Neem voor de laatste versie van het SpeechMike-softwarepakket contact op met uw softwareleverancier. Bezoek voor meer informatie over professionele spraakverwerkings- en spraakherkenningsoplossingen van Philips Speech Processing onze website: Zie voor meer informatie ook de brochure met de titel "World Wide Service Information" ("Wereldwijde informatieservice") die in het pakket is bijgesloten.

5 SpeechMike Classic Barcode Installatie en gebruikershandleiding 4 Installatie Systeemeisen IBM-compatibele PC. USB poort Een minimum van 32 MB RAM wordt aanbevolen Windows 98 SE, Windows Me, Windows 2000 of Windows XP Installatie van de hardware Windows ME, Windows 2000 en Windows XP: 1. Zet uw computer aan en doe de stekker van de SpeechMike Classic Barcode in de USB-poort. 2. Het bericht Nieuwe hardware gevonden verschijnt op uw scherm. Noot: Als dit bericht niet op uw scherm verschijnt, moet u controleren of de USBingang is ingeschakeld in de BIOS van uw systeem. Zie voor meer informatie de documentatie van uw hardware of neem contact op met uw hardwareleverancier. 3. De installatie vindt automatisch plaats. Windows 98 SE: Noot: De cd van de Windows 98 Tweede Editie bevat alleen de USB stuurprogramma's voor de microfoon en de luidspreker. Voordat u de hardware aansluit, moeten de stuurprogramma's voor het LED-display en de dictaat-knoppen van de SpeechMike-cd worden geïnstalleerd. 1. Zet uw computer aan en leg de SpeechMike-cd erin zonder dat u de USB-stekker van de SpeechMike Classic Barcode in de USB-ingang steekt. 2. Nu start autorun.exe. Als dit niet lukt, kunt u de installatie ook handmatig starten door het volgende te doen: Klik twee keer op het pictogram Deze computer op het bureaublad. Klik twee keer op het pictogram van het cd-rom-station; u ziet nu de inhoud van de cd. Start het programma autorun.exe door er twee keer op te klikken. 3. Klik op Installeren om met de installatie te beginnen. Als u gevraagd wordt de te installeren componenten te kiezen, selecteer dan Control application (besturingstoepassing), de SpeechMike recorder en de SpeechMike driver (stuurprogramma). Volg de aanwijzingen op het scherm om de software componenten te installeren. 4. Verwijder de SpeechMike cd en leg uw Windows 98 SE CD erin. 5. Sluit de SpeechMike Classic Barcode op de USB ingang aan. Windows zal in het totaal vier nieuwe apparaten vinden. 6. Als de Wizard Nieuwe hardware begint, moet u op Volgende klikken.

6 SpeechMike Classic Barcode Installatie en gebruikershandleiding 5 7. Zorg ervoor dat op het volgende scherm Zoek naar het beste stuurprogramma (aanbevolen) geselecteerd wordt Klik daarna op Volgende. 8. Op het daaropvolgende scherm, mag alleen de optie Een locatie specificeren geselecteerd zijn. Het pad van de Windows\inf-submap moet in het veld worden weergegeven. Schakel, indien nodig, alle andere opties uit en klik op Volgende. 9. Windows begint nu te zoeken naar de benodigde bestanden. Klik op Volgende. Noot: U vindt de vereiste bestanden van de Windows 98 SE cd in de Setup/Win98 submap, blader naar deze map en klik op OK. 10. Als het eerste deel van de installatie succesvol is beëindigd, klikt u op Voltooien. 11. Herhaal de stappen 6-10 totdat alle vier onderdelen van SpeechMike Classic Barcode correct zijn geïnstalleerd. Installatie van de software Noot: Om het programma onder Windows 2000 of Windows XP te kunnen installeren moet een gebruiker beheerrechten hebben. Neem, als u hulp nodig hebt, contact op met uw systeembeheerder. Windows ME, Windows 2000 en Windows XP: De software van SpeechMike Classic Barcode wordt op cd geleverd. Als u de cd van SpeechMike in het cd-rom-station legt, wordt het programma autorun.exe gestart. Selecteer Installeren om met de installatie te beginnen. Als dit niet lukt, kunt u de installatie ook handmatig starten door het volgende te doen: 1. Klik twee keer op het pictogram Deze computer op het bureaublad. 2. Klik twee keer op het pictogram van het cd-rom-station; u ziet nu de inhoud van de cd. 3. Start het programma autorun.exe door er twee keer op te klikken en selecteer Installeren. Windows 98 SE: De software is als onderdeel van de hier boven beschreven hardware-installatie reeds geïnstalleerd.

7 SpeechMike Classic Barcode Installatie en gebruikershandleiding 6 Bedienen van de SpeechMike Classic Barcode Neem de SpeechMike in de palm van uw hand. Leg uw duim op de vierstandenschakelaar en houd uw wijsvinger tegen de muispal aan de onderkant van de SpeechMike. SpeechMike Classic Barcode knoppen: Opname Snel vooruit Weergave/ Stop Snel terug Scannerinschakelknop Streepjecodelezer Microfoon Invoegen/ Overschrijven Programmeerbare knop Vierstandenschakelaar EOL (Eindevan-brief) Luidspreker Functies van de microfoon Als SpeechMike Classic Barcode correct is geïnstalleerd, kunnen de microfoon- en luidspreker-functies alsmede de knoppen Opname, Weergave/Stop, Snel terug en Snel vooruit worden gebruikt. Extra functies van de knoppen Aan de knoppen op de SpeechMike kunnen ook aanvullende functies worden toegewezen. Dit is afhankelijk van de toepassing en van het feit of de knoppen in een geprogrammeerde modus worden gebruikt Zie Software Handboek voor meer informatie over de individuele instellingen van de knoppen en over het programmeren van de knoppen

8 SpeechMike Classic Barcode Installatie en gebruikershandleiding 7 Streepjescodelezer SpeechMike Classic Barcode heeft een ingebouwde streepjescodelezer die in overeenstemming met de door u gebruikte toepassing geprogrammeerd kan worden. De scanner is via de USB interface op de PC aangesloten. De scanner ondersteunt de volgende standaards: EAN, UPC, Code 128, Code 39, Code 93, 2 out of 5 family, Codabar, Code 11, MSI Code en Interleaved 2/5. Configuratie van de scanner Uw SpeechMike Classic Barcode is voorgeconfigureerd met US Engels als taal van het toetsenbord en het suffix "harde return" (CR). Voordat u de streepjescodelezer voor de eerste keer gebruikt, moet hij aan de lokale taal van het toetsenbord worden aangepast. Dit hoeft u normaal gesproken slechts één keer te doen. Om de scanner configuratie te veranderen roept u het scanner-configuratieprogramma Barcodeconfig.exe (Streepjescodeconfig.exe) op de SpeechMike Classic cd op. Met deze toepassing kunt u toetsenveld taal, prefix, suffix en pieptonen op eenvoudige wijze veranderen. Voor meer informatie over het aanpassen van de streepjescodelezer aan uw persoonlijke behoeften raadpleeg a.u.b. de 6294 Barcode Integration Guide op de cd. Gebruik van de scanner De streepjescodelezer wordt door indrukken van de scanner-inschakelknop geactiveerd. Bij elke druk op de inschakelknop leest het apparaat 3 seconden lang. Als de streepjescode met succes is gelezen, piept het apparaat en de cijfers en letters van de streepjescode worden in de op dat moment actieve toepassing ingevoegd. Telkens wanneer er een code gelezen wordt, wordt deze code met een prefix en een suffix in de actieve toepassing ingevoegd. Door het gebruik van het scannerconfiguratieprogramma Barcodeconfig.exe (Streepjescodeconfig.exe) op de SpeechMike Classic installatie-cd kunnen deze prefix en suffix aan uw eigen behoeften worden aangepast (tekst of toetsenveld bevel). De standaard suffix is een hard return (CR). Installatie van de microfoonhouder Reinig de montageplaats zorgvuldig, bijvoorbeeld met alcohol, en laat hem drogen. Verwijder de beschermlaag van de plakstrook op de achterzijde van de microfoonhouder en druk de houder op de gereinigde plek goed vast.

9 SpeechMike Classic Barcode Installatie en gebruikershandleiding 8 Probleemoplossing De meest recente informatie die nog niet in deze gebruikershandleiding is opgenomen kunt u in het Readme-bestand vinden. Het bestand vindt u op de SpeechMike-cd en in de SpeechMike-programmgroep in het menu Start. Als u uw SpeechMike Classic Barcode met Windows 98 SE gebruikt, controleer dan als volgt of alle onderdelen goed geïnstalleerd zijn: 1. Ga naar menu Start en selecteer Instellingen, Configuratiescherm. 2. Klik twee keer op het pictogram Eigenschappen voor multimedia; voor weergave en opname moet USB audioapparaat geselecteerd zijn. Is de SpeechMike op het configuratiescherm niet beschikbaar, trek de stekker er dan uit en sluit hem weer aan. 3. Volgende onderdelen moeten in de Apparaatmanager geïnstalleerd zijn: Onder Human Interface Devices: USB human interface device HID compliant consumer control device HID human interface device Onder Toetsenborden: HID-compliant keyboard Onder Universele seriële buscontrollers: Generic USB Hub USB composite device USB composite device Onder Geluid-, video- en spelcontrollers: USB audioapparaat USB audioapparaat Het gebruik van de SpeechMike Classic Barcode samen met bepaalde USB-hubs op bepaalde PC's kan er toe leiden dat het besturingssysteem tijdens het opnieuw opstarten van de computer blokkeert. Tijdelijke oplossing: Trek de stekker voor het opnieuw starten uit uw SpeechMike en steek hem er daarna weer in. U kunt het probleem oplossen door de USB-hub te vervangen of uw SpeechMike Classic Barcode direct aan de USB-ingang van uw computer aan te sluiten. Waarschuwing De kabel van uw SpeechMike kan worden beschadigd, als deze geknikt wordt of wanneer men er te veel aan trekt of draait. Ga a.u.b. voorzichtig om met de kabel, zodat een optimale prestatie van uw SpeechMike gewaarborgd is. Zie het Readme bestand, als de LED's en knoppen van uw SpeechMike Classic Barcode niet goed werken.

10 2003 by Philips Speech Processing T