De voorzitter vraagt of er opmerkingen zijn bij de notulen van de vorige gemeenteraad. Wat niet het geval blijkt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De voorzitter vraagt of er opmerkingen zijn bij de notulen van de vorige gemeenteraad. Wat niet het geval blijkt."

Transcriptie

1 Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 23 februari AANWEZIG: Frank WILRYCX Burgemeester-Voorzitter; Monique QUIRYNEN, Karel LENAERTS Schepenen; Mies GIJSBRECHTS, Annie VERHEYEN, Karel BROSENS, Hans GEERTS, Jef SCHOOFS, Kris LUYCKX, Raf VERHEYEN, Tine VAN DER VLOET, Joren PLUYM, Evelien WILLEMS, Simon VISKENS, Koen VERHEYEN, Jans GYSELS, Herman PELKMANS Raadsleden; Josée VAN AERT OCMW-voorzitter (niet stemgerechtigd); Dries COUCKHUYT Gemeentesecretaris; VERONTSCHULDIGD: Frans DIELIS, Kris GOVERS Schepenen; De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben negen belangstellenden plaatsgenomen. Overeenkomstig artikel 33, tweede lid van het gemeentedecreet, werden de notulen van de vorige gemeenteraad (19 januari 2015) ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering van heden, 23 februari 2015, ter inzage van de leden van de raad gelegd. Ook werd een afschrift van de notulen van de gemeenteraad van 19 januari 2015 ten huize van elk raadslid overhandigd. Deze overhandiging ten huize is gebeurd op vrijdag 13 februari 2015, datum waarop ieder raadslid eveneens de agenda met bijlagen van de raadszitting van heden 23 februari 2015 werd overhandigd. Bijkomende bijlagen en inlichtingen werden eveneens op vrijdag 13 februari 2015 ten huize overhandigd. De zitting wordt door de Burgemeester-Voorzitter om uur geopend. O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 1 Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. Door middel van loting wordt gemeenteraadslid Raf Verheyen door de voorzitter aangeduid om in deze raadsvergadering als eerste de mondelinge stem uit te brengen. De voorzitter vraagt of er opmerkingen zijn bij de notulen van de vorige gemeenteraad. Wat niet het geval blijkt. 2 Subsidiereglement nieuwe handelspanden / handelszaken. Goedkeuring. De in openbare vergadering zetelende gemeenteraad; Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het gemeenteraadsbesluit de dato 16 december 2013 houdende vestiging van opcentiemen op de onroerende voorheffing vanaf aanslagjaar 2014 tot en met 2019; Overwegende dat tal van nieuwe bouwprojecten in de hoofdstraten van Merksplas gepland zijn; Overwegende dat kleinhandel voor de leefbaarheid van de gemeente heel belangrijk is;

2 Overwegende het ondernemerschap belangrijk is voor de jobcreatie in de gemeente Merksplas; Overwegende dat de fiscale druk zwaar is; Overwegende dat een gemeentelijke subsidie een stimulans kan zijn om nieuwe handelspanden / handelszaken in het centrum te vestigen; Overwegende dat binnen het centrum als subsidiezone kan worden afgebakend: o de Leopoldstraat o de Markt o de Kerkstraat tot en met de hoek van de Pastorijstraat; Gehoord gemeenteraadslid Hans Geerts (CD&V) die het initiatief toejuicht en hoopt dat vooral de uitbater uiteindelijk van de subsidie kan genieten maar vraagt of de zone kan uitgebreid worden; Gehoord gemeenteraadslid Jef Schoofs (Groen) die kernversterking wil ondersteunen maar liever als alternatief een rechtstreekse subsidie aan de handelaar uitbetaalt, de afbakening arbitrair vindt en zich afvraagt waarom ook het Kerkplein, de Schuttershofstraat, het begin van de Steenweg op Turnhout en de Steenweg op Beerse niet in aanmerking komen; Gehoord gemeenteraadslid Koen Verheyen (N-VA) die stelt dat omwille van de niet sluitende definitie van de voorwaarden en omdat de onroerende voorheffing niet het beste instrument is om handelszaken in de kern te stimuleren zijn fractie dit niet mee kan goedkeuren al wil de fractie N- VA wel duidelijk stellen dat de kernversterkende maatregelen nodig zijn; Gehoord burgemeester-voorzitter Frank Wilrycx (Leefbaar) die antwoordt dat dit subsidiereglement na verloop van tijd zal worden geëvalueerd en desnoods bijgestuurd; Na beraadslaging; Besluit twaalf stemmen voor (fractie Leefbaar en CD&V) en vijf stemmen tegen (fractie N-VA en Groen): Art.1- Vanaf heden tot en met 2019 eigenaars / uitbaters van nieuwe en vergunde handelspanden / handelszaken een subsidie toe te kennen op voorwaarde dat: o Deze handelspanden / handelszaken gelegen zijn in de subsidiezone o Het nieuwe handelspanden / handelszaken betreft in bestaande of nieuwe gebouwen o Deze handelspanden / handelszaken toegankelijk zijn voor het publiek o Geen negatief advies of weigering in kader van aangevraagde vergunning gekregen werd o Bewijs wordt geleverd van betaling van opcentiemen op onroerende voorheffing Art. 2- De subsidie bestaat uit de terugbetaling van het gemeentelijk aandeel van de onroerende voorheffing (voor zover voldaan) pro rata van 100% het eerste jaar, 75% het tweede jaar en 50% het derde jaar na het jaar van creatie nieuw handelspand / nieuwe handelszaak. Art. 3- De subsidie kan aangevraagd worden aan het college van burgemeester en schepenen, markt 1, 2330 Merksplas.

3 3 IKA. Kapitaalverhoging. Goedkeuring. De in openbare vergadering zetelende gemeenteraad; Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het feit dat de gemeente Merksplas aangesloten is bij het intergemeentelijk samenwerkingsverband de c.v.b.a. Investeringsvereniging voor de gemeenten van de Kempen en het Antwerpse, afgekort tot IKA; Gelet op het feit dat de gemeente wordt opgeroepen in te tekenen op een kapitaalverhoging van IKA voor een totaalbedrag van ,74 euro per aangetekend schrijven van 21 januari 2015; Gelet op de opdracht aan IKA tot het verwerven van bijkomende aandelen in Publigas door de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2011; Gelet op de opdracht aan IKA tot het verwerven van bijkomende aandelen in de projecten van STORM door de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2011; Gelet op het aangetekend schrijven van IKA van 28 januari 2013 met de vraag tot opdracht aan IKA tot het verwerven van bijkomende aandelen in Publi-T; Overwegende dat de Raad van Bestuur van IKA op 16 december 2014 heeft besloten over te gaan tot een kapitaalverhoging ter dekking van de reeds in opdracht van de gemeenten verworven financieel vaste activa; Overwegende dat de kapitaalverhoging wordt georganiseerd om de solvabiliteit van IKA te verbeteren; Overwegende dat de kapitaalverhoging wordt georganiseerd om namens de gemeenten aangehouden financieel vaste activa ook in de gemeentelijke boekhouding te kunnen opvolgen; Overwegende dat een kapitaalverhoging geen impact heeft op het budget en de rekening van de gemeente aangezien deze gefinancierd kan worden met middelen bij IKA; Besluit met eenparigheid van stemmen: Art. 1- als gemeente Merksplas in te tekenen op 2 aandelen Publigas 2011 met kencijfer 4c aan een nominale waarde per aandeel van ,- euro voor een totale waarde van ,- euro en deze te volstorten met de middelen beschikbaar bij IKA voor een bedrag van ,- euro. Art. 2- het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan het secretariaat van intergemeentelijk samenwerkingsverband IKA, p/a Intermixt, tav de heer Lieven Ex, Ravensteingalerij 4 bus 2, 1000 Brussel.

4 4 Bibliotheek. Dienstreglement. Wijziging. De in openbare vergadering zetelende gemeenteraad; Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 24 januari 2006 houdende goedkeuring van het dienstreglement van de openbare bibliotheek, zoals gewijzigd bij gemeenteraadsbesluit van 20 augustus 2007, 21 december 2009, 20 december 2010 en 17 september 2012; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 19 januari 2015 houdende de goedkeuring van het reglement van de vrijetijdspas; Overwegende dat de doelgroep van de kansarmen die in aanmerking komen voor de vrijetijdspas en in Merksplas woonachtig zijn kunnen vrijgesteld worden van het jaarlijkse lidgeld voor de bibliotheek; Gelet op het voorliggend voorstel van gewijzigd dienstreglement uitgaande van de bibliothecaris; Gelet op het feit dat dit voorstel werd afgetoetst bij de beheercommissie van de bibliotheek op datum van 2 februari 2015; Na beraadslaging; Besluit met eenparigheid van stemmen: Het hiernavolgende gewijzigde dienstreglement van de openbare bibliotheek goed te keuren en van toepassing te verklaren met ingang van heden. DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK MERKSPLAS art. 1 Toegang De POB Merksplas is vrij en gratis toegankelijk voor iedereen. Het is een gemeentelijke democratische instelling, vrij van commerciële intenties, die voorziet in een basisvoorziening waar elke burger terecht kan met zijn vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. Het bibliotheekpersoneel biedt hulp in het bekomen van de gezochte informatie. De collecties en het informatieaanbod, in gedrukte en andere informatiedragers, worden in een geest van objectiviteit samengesteld en aangeboden. Ieder respecteert bij het gebruik van de materialen de wettelijke richtlijnen omtrent het auteursrecht. De collectie is opzoekbaar en inhoudelijk toegankelijk gemaakt via een geautomatiseerde catalogus. Het personeel staat ter beschikking om bezoekers, indien gewenst, te helpen in het gebruik van de catalogus. Bij het uitzoeken of raadplegen van de materialen let de bezoeker erop om de geraadpleegde of de niet gewenste materialen op de voorziene plaats terug te zetten, overeenkomstig het plaatskenmerk. Men kan zonder lidmaatschap de materialen en het digitale aanbod ter plaatse raadplegen. De bibliotheekmedewerkers hebben tijdens hun diensturen het recht om personen die een goed functioneren van de bibliotheek verstoren de (verdere) toegang te weigeren.

5 art. 2 Openingstijden De openingstijden zijn Maandag 18.00u-20.00u Dinsdag 18.00u-20.00u Woensdag 8.30u 12u en van 14.00u-16.00u Donderdag 18.00u-20.00u Vrijdag 14.00u-16.00u Zaterdag 10.00u-12.00u Vastgestelde sluitingsdagen zijn 1 januari, Paaszaterdag, Paasmaandag, 1 mei, O.H. Hemelvaart, Pinkstermaandag, 11 juli, 21 juli, O.L.V. Hemelvaart, de eerste maandag en dinsdag van oktober, 1 november, 2 november, 11 november, 15 november, 25 december en 26 december. De bibliotheek is gesloten op 24 december en 31 december, voor zover deze dagen vallen op een maandag, dinsdag of donderdag. De bibliotheek heeft tijdens de maanden juli en augustus verminderde openingstijden. De variabele sluitingsdagen worden tijdig bekendgemaakt aan het publiek, evenals de verminderde openingstijden in de vakantiemaanden juli en augustus. Deze zijn ook terug te vinden op de gemeentelijke website Art. 3 Lidmaatschap Men wordt ingeschreven op voorlegging van het identiteitsbewijs, waaruit een geldig verblijf in België moet blijken. Aan geïnteresseerden die niet in België zijn gedomicilieerd, wordt een waarborgsom (conform besluit Gemeenteraad retributie ) gevraagd. Bij uitschrijving van lidmaatschap wordt dit bedrag terugbetaald. Het geregistreerde adres is het werkelijk verblijfadres ( in principe domicilie). Kinderen tot 12 jaar worden ingeschreven mits (eventueel schriftelijk) goedkeuring van ouder of voogd. Slechts ouders (of voogden) of grootouders (in overleg met ouders) kunnen een kind minder dan 12 jaar lid maken van de openbare bibliotheek. Het adres is steeds het werkelijk verblijfadres (in principe het domicilieadres) van het kind. De lenergegevens worden voor de administratie in het ledenbestand opgenomen overeenkomstig de wet van 08/12/1992 met betrekking tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Wijziging van de adresgegevens moet onmiddellijk worden gemeld. Vanaf 18 jaar betaalt men voor zijn lidmaatschap een bijdrage dat vanaf betaling 12 maanden lopende is. (voor de tarieven zie bijlage 1 conform retributiebesluit Gemeenteraad) Volwassenen in het bezit van een door het plaatselijk Sociaal Huis uitgereikte VrijeTijdsPas (VTP) zijn vrijgesteld om deze bijdrage te betalen. Dit geldt enkel voor de inwoners van Merksplas. Voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Bij inschrijving ontvangt men éénmalig kosteloos een bibliotheekkaart en het dienstreglement. De bibliotheekkaart doet dienst voor onbepaalde duur. Bij verlies van de bibliotheekkaart worden duplicaatkosten aangerekend (zie bijlage 1 cfm. retributie). Wanneer de kaart door begrijpelijke slijtage toe is aan vernieuwing, kan men kosteloos tegen het inruilen van de oude kaart een nieuwe kaart bekomen, en dit naar beoordeling van het personeel. Ook de elektronische identiteitskaart kan dienst doen als bibliotheekpasje. De houder (of ouder/voogd of eventueel grootouder) van de strikt persoonlijke bibliotheekkaart is persoonlijk verantwoordelijk voor het gebruik van deze kaart en de materialen die op deze kaart zijn uitgeleend. Daarom is het aan te raden om verlies of diefstal onmiddellijk te melden. Dan wordt de kaart geblokkeerd en wordt foutief gebruik vermeden.

6 Per persoon kan er slechts één kaart worden aangemaakt, uitgezonderd voor kinderen tot en met 12 jaar waar de opvoeding in co-ouderschap gebeurt, en waar de ouders uitdrukkelijk de vraag stellen voor een aparte bibliotheekkaart. Het co-ouderschap blijkt uit het verschillende verblijfadres, overeenkomstig het domicilieadres van de respectievelijke ouders. Vanaf 13 jaar beschikt betrokken jongere over een enkele bibliotheekkaart ingeschreven op zijn/haar domicilieadres. Personen die hogere studies doen in het kader van een leerkrachtenopleiding, of personen die werkzaam zijn in het onderwijs, kunnen in de categorie Onderwijsleden ingeschreven worden. Daartoe dienen zij, bij inschrijving of bij hernieuwing van hun jaarlijks lidmaatschap, een legitimatie voor te leggen. Dit is bij voorkeur een studentenkaart van de onderwijsinstelling en/of de lerarenkaart die jaarlijks in januari door de organisatie Klasse bezorgd wordt. Pas afgestudeerden kunnen nog in afwachting van hun lerarenkaart de studentenkaart voorleggen van het afgelopen schooljaar. Bij ontbreken van eerder genoemde legitimaties kan het bibliotheekpersoneel een andere legitimatie in overweging nemen. Bij ontvangst van de bibliotheekkaart verklaart men zich akkoord met het dienstreglement van de bibliotheek. Men kan zich uitschrijven, indien men zijn/haar lidmaatschap definitief wil beëindigen. Er wordt geen teruggave gedaan van betaald lidgeld. Men wordt automatisch uit het ledenbestand gehaald wanneer, na verstrijken van termijn actief lidmaatschap, binnen de drie jaar geen hernieuwing lidmaatschap is gebeurd. Art. 4 Uitleningen en verlengingen De uitleentermijn is 4 weken. De uitleentermijn voor kinderen (niet de kleuters) schoollopend in een Lagere School van Merksplas is 6 weken. De uitleentermijn voor Onderwijsleden is 6 weken. Materialen van de Sprintercollectie (sneluitleenboeken + DVD s sneluitleen + Kamishibai-vertelplaten) hebben een beperkte uitleentermijn van 2 weken. Uitlening kan enkel op voorleggen van de bibliotheekkaart. De aantallen en de beperkingen inzake aard van materialen die men kan ontlenen volgens zijn lenerscategorie vindt men terug in Bijlage 1 onder de naam tarieven en uitleenfaciliteiten. Een uitgeleend object (hoeft niet noodzakelijk te worden meegebracht) kan maximaal twee keer verlengd worden, tenzij dat een andere lener dat object heeft gereserveerd. De verlenging gebeurt niet automatisch, enkel op uitdrukkelijk verzoek van de lener. Na drie aanéénsluitende uitleentermijnen wordt het betreffende object aan de balie weerhouden voor andere gebruikers. Materialen van de Sprintercollectie kunnen niet verlengd worden. Een gereserveerd object kan niet verlengd worden. Dit betekent dat de huidige lener zich moet houden aan de oorspronkelijk toegestane termijn. De huidige lener krijgt automatisch bericht van reservatie en wordt verzocht om rekening te houden met de toegestane uitleentermijn. Men kan via de cataloguslink op de websites www. merksplas.be of online verlengen en reserveren. Enkel de materialen die nog niet hun maximale aanéénsluitende ontleningsperiode hebben bereikt (= 3 x max. uitleentermijn),

7 kunnen op die manier verlengd worden. Telefonische verzoeken tot verlenging zijn mogelijk tijdens de voormiddag van 8u tot 12u.. Bij het overschrijden van de uitleentermijn betaalt men per ontleend object een boete per geopende bibliotheekdag (tarieven bijlage 1 cfm. retributie). Twee weken na de overschreden termijn stuurt de bibliotheek een herinneringsbrief. Met een tussentermijn van een week stuurt de bibliotheek 3 bijkomende herinneringsbrieven. De aanmaningskosten (zie tarieven cfm. retributie) van deze rappels zijn voor rekening van de lener. Bij de vierde herinneringsbrief wordt de bibliotheekkaart geblokkeerd totdat betrokkene alle ontleende materialen heeft binnengebracht en alle kosten heeft vereffend. Indien reactie uitblijft van de lener vanaf 3 maanden na de overschreden uitleentermijn, kan de bibliotheek, via de gemeentelijke financiële dienst, het overeenkomstige bedrag van de ontleende materialen en de opgelopen boetes bij de lener vorderen. Art. 5 Beschadiging en verlies van materialen en vaststelling van diefstal De lener moet zorg dragen voor de geleende materialen. Bij verlies, beschadiging (alle beschadigingen uitgezonderd normale slijtage, dus ook waterschade!, aantekeningen, ) is de lener verplicht een vergoeding te betalen. Is de schade zo groot dat het object moet worden afgevoerd, dan betaalt men het volledige aankoopbedrag (ongeacht de ouderdom van het boek) plus verwerkingskosten (zie tarieven cfm. retributie). Is er een beperkte schade, dan bepaalt de bibliothecaris de schadevergoeding. Alleen de bibliothecaris heeft bevoegdheid om dit onderscheid te maken. Bij vergoeding van een artikel dat uit de collectie wordt verwijderd omwille van ernstige schade, wordt de betalende lener eigenaar van dit object. Wanneer een, inmiddels vergoed, verloren gewaand artikel teruggevonden wordt binnen de 2 maanden na vergoeding, kan betrokkene tegen inlevering van dit object en het eerder ontvangen ontvangstbewijs, het betaald bedrag aan de balie recupereren. Elke vastgestelde onvolkomenheid aan een materiaal dat men wenst te lenen, moet vooraf aan de uitleenbalie worden gemeld, anders kan men aansprakelijk gesteld worden voor de vastgestelde schade. Gemeente Merksplas aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan apparatuur van de lener die het (vermeende) gevolg is van het gebruik van bibliotheekmaterialen. Elke vaststelling van diefstal wordt aan de politie gemeld. Art. 6 Reservatie of Interbibliothecair leenverkeer IBL Tegen een vergoeding (zie tarieven bijlage cfm. retributie ) kan men een uitgeleend object reserveren. Titels die niet (meer) in collectie zijn van Merksplas kunnen aan de balie tegen dezelfde vergoeding elders (Openbare Bibliotheken of Wetenschappelijke bibliotheken) worden aangevraagd. (Interbibliothecair Leenverkeer) IBL-uitleningen worden niet standaard verlengd, enkel met goedkeuring van de toeleverende bibliotheek De materialen liggen na berichtgeving maximaal twee weken ter beschikking van de aanvrager. Bij het niet afhalen blijven de reservatiekosten of IBL-kosten gehandhaafd. Art. 7 De digitale bibliotheek De bibliotheek biedt gratis toegang tot het internet en online-publieksbestanden. In functie van de benodigde rust mogen slechts twee personen aan één pc zitten. Kinderen onder de 12 jaar zijn begeleid door een meerderjarige.

8 Men kan in de digitale bibliotheek zoeken op het internet, een versturen, zich online in verbinding stellen met anderen, online databanken raadplegen. De bibliotheek is een openbare plaats en bibliotheekmedewerkers kunnen ten allen tijde surfgedrag stopzetten dat storend is of inhoudelijk aanstootgevend kan zijn voor andere gebruikers of die duidelijk niet passen in de publieke sfeer van een bibliotheek. Men dient zorg te dragen voor de hardware en de software. Personen die handelingen verrichten die schade berokkenen aan het netwerk, aan de bestaande data, kunnen, wanneer er vermoeden van kwaad opzet is, vervolgd worden. Men kan op sommige pc s gebruik maken van kantoortoepassingen zoals Word, Excell en Powerpoint. Wil men informatie of office-bestanden digitaal opslagen, dan kan de gebruiker diskettes of beschrijfbare CD s kopen aan de balie. USB-sticks zijn toegestaan. Er is ook mogelijkheid tot afprinten (zwart/wit). (tarieven zie bijlage cfm. retributie) In functie van registratie internetgebruik dient men zich voorafgaandelijk aan de balie aan te melden. Men kan, mits voorafgaandelijk verzoek èn afgifte van bibliotheekkaart of identiteitskaart, voor maximum een uur een internetcomputer reserveren. Zonder voorafgaandelijk verzoek gaat men akkoord met de mogelijke vraag van het bibliotheekpersoneel om plaats te maken voor andere gegadigden. In het digitale aanbod biedt de bibliotheek de meerwaarde aan van online publieksbestanden. Raadpleging is gratis en een overzicht van deze specifieke bibliotheekvoorziening is zichtbaar gemaakt. Het personeel staat ter beschikking om geïnteresseerden toelichting te geven en wegwijs te maken in deze bestanden. Art 8. Overige bepalingen en huisregels Dieren zijn niet toegelaten in de bibliotheek. Om hygiënische redenen is het niet toegelaten te eten en te drinken, tenzij op de aangeduide ruimtes die hiervoor voorzien zijn. Wegens storend voor andere bezoekers, mag men de bibliotheek niet betreden op een skateboard, op skeelers of rolschaatsen. Ideeën, klachten of vragen van de bezoeker worden steeds beantwoord, hetzij onmiddellijk, hetzij na overleg met de bibliothecaris, en dit naargelang de noodwendigheid. De bibliotheek kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of beschadiging van persoonlijke voorwerpen van de bezoekers. Gevonden geldige bibliotheekkaarten liggen maximaal een jaar ter beschikking van de houder. De houder (of ouder) wordt op de hoogte gesteld. Het beheersorgaan van de bibliotheek kan, op voorstel van de bibliothecaris, iemand voor een bepaalde of onbepaalde tijd uitsluiten van gebruik van de bibliotheekdiensten, wanneer daar gegronde redenen toe zijn. In afwachting van uitspraak van het beheersorgaan, kan de bibliothecaris al een schorsing toepassen. De bibliotheek behoudt zich het recht om het dienstreglement aan te passen. Wijzigingen worden kenbaar gemaakt op de site en en via het gemeentelijk informatieblad. Het dienstreglement ligt ter inzage van de bezoekers, is na te lezen op en op verzoek wordt kosteloos een kopie bezorgd.

9 Dvd Alle leeftijden Fictie DVD Volwassenen Fictie) Strips Volwassenen fictie Adolescenten fictie boeken non-fictie (jgd + AD + volwassenen Jeugdboeken fictie puzzels Totaal aantal materialen Uitleentermijn /aantal:-sprinters Uitleentermijn weken Lidgeld BIJLAGE 1 TARIEVEN EN UITLEENFACILITEITEN DIENSTVERLENING OPENBARE BIBLIOTHEEK MERKSPLAS Lenerscategorie Kleuters en jonger gratis 4 wek Lagere school buiten gratis 4 wek Merksplas Lagere school in Merksplas gratis 6 wek Middelbare school tot 14 jaar gratis 4 wek 14 jaar tot 18 jaar gratis 4 wek Vanaf 18 jaar Vrijstelling VTP *Inwoners Mpl Lerarenopleiding of werkzaam in onderwijs 2,50 VTP* gratis 2,50 VTP * gratis 4 we. 6 wek. Max. 2 2 wek Max 10 Max 2 Max 10 2wek Max 2 2wek Max 10 Max 2 2wek Max 10 Max 2 2wek Max 10 Max 2 2wek Max 10 Max. 2 2 wek Max 15 Ja Ja Ja Neen Neen Ja Neen Neen Ja Ja Ja Neen Neen Ja Neen Neen Ja Ja Ja Neen Neen Ja Neen neen Ja Ja Ja Ja Neen Ja Neen Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Neen Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Al de materialen zijn gratis te ontlenen. Men kan zelf bepalen welke soort materialen men ontleent binnen het maximaal te ontlenen aantal stuks met uitzondering van de sprinters en voorleesrugzakjes. Te laat inleveren is 0,05 per object per geopende bibliotheekdag. Aanmaningsbrieven 0,75 per rappel / Verloren klemmen bij de puzzels worden aangerekend aan 0,50 het stuk. Mediahouder bibbox = 5,00 / Cd-jewelcase = 0,75 / DVD-doosje enkel = 1,80 / DVD-doosje dubbel = 2,25 Duplicaat verloren bibliotheekkaart is 2,50. / Print of fotokopie is 0,10 per blad / Reservatie 0,75 / IBL 2,00 / CD is 1,00 Verwerkingskosten worden aangerekend bij vergoeding 100 % schade = 4,00 voor boek of AVM of 1,75 voor een tijdschrift Lidmaatschap personen zonder geldig verblijf in België betalen een waarborg van 12,50. Voor het kamishibai-vertelkastje wordt een waarborg gevraagd ven 10,00 en heeft een uitleentermijn van 2 weken. Bij de Sprinters horen de sneluitleenboeken, de dvd s sneluitleen en de Kamishibai-vertelplaten. 5 Initiatief Buitenschoolse Opvang. Huishoudelijk reglement. Wijziging. De in openbare vergadering zetelende gemeenteraad; Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni 1997 houdende erkennings- en subsidiëringsvoorwaarden van initiatieven voor buitenschoolse opvang;

10 Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni 1997 houdende algemene voorwaarden inzake het organiseren van buitenschoolse opvang; Gelet op het gemeenteraadsbesluit dd. 28 mei 2002 houdende goedkeuring van het reglement buitenschoolse kinderopvang, zoals gewijzigd bij gemeenteraadsbesluit van 27 augustus 2002; Overwegende dat een nieuw softwarepakket wordt ingevoerd (I-school) voor de reservaties van de kinderopvang; Gelet op het voorliggend voorstel tot wijziging huishoudelijk reglement buitenschoolse kinderopvang; Gehoord schepen Monique Quirynen (Leefbaar) die de redenen voor de omschakeling verduidelijkt: Waarom nieuw reglement? - Nieuwe richtlijnen vanuit Kind en Gezin, nieuw modelreglement - Introductie I-school, online inschrijvingsprogramma Nu werken we met het programma Rheinaert, een verouderd systeem, waar geen updates meer in uitgevoerd worden. De meeste gemeenten in het werkgebied van KIKO zijn ondertussen overgestapt naar I-school. Wat als voordeel voor ons heeft dat de kinderziektes er ondertussen uit zijn. I-school is een interactief online systeem met tal van voordelen : - Ouders kunnen online inschrijven en gegevens worden meteen verwerkt (nu per mail inschrijven en begeleidsters moeten handmatig verwerken) - Ouders kunnen te allen tijde hun eigen gegevens bekijken, zoals inschrijvingen maar ook hun facturen en tot op de minuut hoelang hun kind in de opvang bleef - Het systeem verwerkt : inschrijvingen, uitschrijvingen (met 1 druk op muis), annuleringen, rekeningen, extra kosten, (dit moest nu allemaal handmatig worden verwerkt) - Flexibel systeem - Men kan een optimale personeelsbezetting bekomen - Fouten marge is veel kleiner tot nihil - Solidariteit tussen kinderen, men bekomt meer vrije plaatsen die gebruikt kunnen worden door andere kinderen - Gehoord gemeenteraadslid Tine Van der Vloet (N-VA) die vraagt (aangevuld met de reactie van de coördinator buitenschoolse kinderopvang): Er zijn verschillende zaken die gaan wijzigen vanaf 1 april 2015 in het reglement. Graag had ik nog een verduidelijking gehad over het annuleren van de uitstappen. In het reglement op p.6 wordt vermeld dat de gebruiker de uitstappen niet meer kan annuleren na de uiterste inschrijvingsdatum. Je betaalt dan 12 euro voor de dagprijs en de extra bijdrage voor de uitstap. De daaronder vermelde Vrijstelling van extra kosten zijn die dan ook toepasbaar op de uitstappen? Kan men die niet annuleren door bv een

11 doktersbriefje af te leveren of door uw afwezigheidsjoker in te zetten? Je kan wel annuleren met een doktersbriefje bij uitstappen. Niet door een aanwezigheidsjoker in te zetten. We zullen dit nog eens duidelijk in het reglement vermelden. Op p.9 onder te titel van extra kosten kunnen we dan weer lezen dat wanneer de annulatieprocedure niet correct gevolgd wordt na 2 werkdagen voor de opvang plaats vindt dat men dan de extra bijdrage voor de uitstappen moet gaan betalen. Kan men dus toch nog 2 werkdagen voordien annuleren? Voor uitstappen kan je niet meer annuleren na de uiterste inschrijvingsdatum. Je betaalt dan de dagprijs + extra bijdrage. We zullen dit hier ook nog eens duidelijk vermelden. Of is het zoals het op p.6 wordt omschreven en dat het niet meer kan na uiterste inschrijvingsdatum want dit spreekt elkaar wel tegen. Kan men de afwezigheidsjoker ook voor schoolvrije dagen inzetten? ja Wat in mijn ogen ook nog een grote wijziging is voor de gebruikers, maar niet werd aangeduid als verandering, is dat men nu kan inschrijven ten laatste dezelfde dag tot een uur voor de start van de opvang. Ook staat er dat men kosteloos kan annuleren dezelfde dag tot een uur voor de start van de opvang en dit tijdens de opvang van schooldagen. (p.6 bovenaan) Klopt het dat dit ook een wijziging is in het reglement? Ja En wat is de reden hiervoor? Nu krijgen wij de hele dag door telefoon van mensen die hun kinderen nog afmelden (ziek, regenverlet, ouders ziek. Met het nieuwe systeem kunnen ouders dit zelf doorvoeren. Het is voor de opvang een hele administratieve besparing. Heeft dit invloed op de personeelsbezetting? Er kan efficiënter gewerkt worden. Na beraadslaging; Besluit met eenparigheid van stemmen: Het reglement buitenschoolse kinderopvang met ingang van 1 april 2015 te wijzigen in volgende zin Huishoudelijk reglement 1 ALGEMENE INFORMATIE 1.1 Organisator Het gemeentebestuur van Merksplas is de organisator van de hieronder opgesomde kinderopvanglocaties. Rechtsvorm: Gemeentebestuur Ondernemingsnummer:

12 De contactpersoon van het organiserend bestuur: Naam : Monique Quirynen, Schepen Adres : Markt 1, 2330 Merksplas Telefoon : 0497/ monique.quirynen@merksplas.be spreekuur : elke woensdag tussen 8.30 en 9.30 uur Website : Kinderopvanglocatie(s) en verantwoordelijke Verantwoordelijke De dagelijkse leiding is in handen van Isabel Van der Eycken. Naam : Isabel Van der Eycken Adres : Pastorijstraat 7, 2330 Merksplas Telefoon : 014/ of 0496/ isabel.vandereycken@merksplas.be Je kan de verantwoordelijke telefoneren op deze dagen: maandag 8:30-12:00 13:30-18:30 uur dinsdag 8:30-12:00 13:30-16:30 uur woensdag 8:30-12: uur donderdag 8:30-12:00 13:30-16:30 uur vrijdag 8:30-12:00 uur Kinderopvanglocaties Kinderclub De Spetter Naam : Kinderclub De Spetter Adres : Pastorijstraat 7, 2330 Merksplas Telefoon : 014/ kinderclub@merksplas.be Website : Max. kinderen : 77 kinderen Kinderclub de spetter is open op: MAANDAG VAN 7.00 TOT 8.30 uur en VAN 12:05 TOT uur DINSDAG VAN 7.00 TOT 8.30 uur en VAN 12:05 TOT uur WOENSDAG VAN 7.00 TOT 8.30 uur en VAN TOT uur DONDERDAG VAN 7.00 TOT 8.30 uur en VAN 12:05 TOT uur VRIJDAG VAN 7.00 TOT 8.30 uur en VAN 12:05 TOT uur SCHOOLVRIJE DAGEN VAN 7.00 TOT uur VAKANTIEDAGEN VAN 7.00 TOT uur Omdat de capaciteit ontoereikend is om alle kinderen na school op te vangen in kinderclub De Spetter voorzien wij een tijdelijk alternatief. Kleuters zitten altijd op kinderclub De Spetter. Lagereschoolkinderen:

13 Tijdens het schooljaar: voorschools en op woensdag- en vrijdagnamiddag op Kinderclub De Spetter. Op maandag, dinsdag en donderdag na school in de sporthal. Op schoolvrije dagen zitten lagere schoolkinderen in kinderclub De Spetter Tijdens schoolvakanties zit de lagere school op de Speelkolonie. Kleuters van de laatste kleuterklas zitten tijdens de zomervakantie voor ze naar de lagere school gaan op de speelkolonie. De speelkolonie Naam : De speelkolonie Adres : Kapelstraat 11, 2330 Merksplas Telefoon : 0496/ kinderclub@merksplas.be Website : Max. kinderen : 100 kinderen De kinderopvanglocatie is open op: VAKANTIEDAGEN VAN 7.00 TOT uur Sporhal t Hofeinde Naam : Sporthal t Hofeinde Adres : Hofeinde 9, 2330 Merksplas Telefoon : 0496/ kinderclub@merksplas.be Website : Max : 70 kinderen De sporthal is open op: MAANDAG VAN TOT uur DINSDAG VAN TOT uur DONDERDAG VAN TOT uur Kinderen die langer dan uur opvang nodig hebben worden na de sporthal naar kinderclub De Spetter gebracht. Verbouwingswerken van 1/9/2015 tot vermoedelijk 1/9/2016 Tijdens de verbouwingswerken op kinderclub De Spetter zullen de kleuters tijdens het schooljaar opgevangen worden in de scholen ( Vrije basisschool en Qworzo). Lagere schoolkinderen voorschools in de scholen en naschools op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in de sporthal. Op woensdagnamiddag en op schoolvrije dagen worden alle kinderen opgevangen in Qworzo. Tijdens vakantiedagen worden alle kleuters opgevangen in Qworzo, alle lagere schoolkinderen op de speelkolonie. Kinderen van het Bijzonder Onderwijs worden tijdens de verbouwingswerken opgehaald en afgezet aan Qworzo (ingang langs de refter aan de kant van Spelewei) Sluitingsdagen - Tijdens de week van 15 augustus of de week voor 15 augustus als deze dag een weekenddag is. - Tussen kerst en nieuwjaar. - De vrijdag na Hemelvaart. - Op wettelijke feestdagen. - Op een brugdag aansluitend op een feestdag (variabel per jaar).

14 - De 3 vrijdag van september na school wegens pedagogische studiedag, de opvang in de scholen is dan uitzonderlijk tot 18 uur geopend. Jaarlijks wordt er in de nieuwsbrief van december en januari de sluitingsdagen voor het volgende jaar doorgegeven. Je kan ze ook terug vinden op de website. Samenwerking met scholen Vrije Basisschool Kloosterstraat Merksplas Gemeenteschool Qworzo Markt Merksplas Kinderen die met de bus naar het bijzonder onderwijs gaan worden s morgens opgehaald en s avonds terug afgezet op kinderclub De spetter. 1.3 Telefoon in geval van nood In geval van nood kan je de coördinator Isabel Van der Eycken opbellen op 0496/ als de opvang gesloten is. Bel dit nummer enkel in uitzonderlijke noodgevallen. 1.4 Kind en Gezin Het gemeentebestuur van Merksplas heeft een erkenning / attest van toezicht voor de kinderopvanglocaties en voldoet aan de wettelijke voorwaarden. Naam: Kind en Gezin Adres: Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel Telefoon: info@kindengezin.be Website: 2 HET BELEID 2.1 De aangeboden kinderopvang IBO Merksplas biedt kinderen uit het basisonderwijs die buiten de schooltijden opvang nodig hebben een bijkomende thuis aan. Kinderen van alle schoolnetten, scholen, culturen en overtuigingen die wonen of naar school gaan in Merksplas of Zondereigen zijn welkom evenals hun broers of zussen. Kinderen van ouders die werken in de gemeente Merksplas en kinderen die tijdens de vakantie bij familie verblijven in Merksplas mogen ook gebruik maken van de opvang.

15 . Kleuters die graag een dutje doen in de namiddag of waarvoor een schooldag nog te lang duurt kunnen tijdens de schooldagen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag terecht bij Doezel & Dut. Inclusieve opvang. De Kinderclub biedt opvang voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte. In overleg met de ouders wordt gekeken welke extra zorgen het kind nodig heeft en wat wij kunnen bieden. Occasionele opvang. In de Kinderclub worden 6 plaatsen voorbehouden voor occasionele opvang. Kinderen die nog niet in de Kinderclub zijn ingeschreven en dringend opvang nodig hebben kunnen dan bij ons terecht. Er kan gebruik gemaakt worden van deze dienst omwille van (her)aanvang met werken/opleiding, een onverwachts oproepen voor een sollicitatiegesprek. Ook in geval van een acute crisissituatie in het gezin, indien het gezin behoefte heeft aan een korte draaglastvermindering kan er aanspraak worden gemaakt op occasionele opvang. Er kan 6 maanden beroep gedaan worden op occasionele opvang. Daarna kunnen de kinderen indien nodig definitief in de Kinderclub ingeschreven worden Het pedagogisch beleid Elk kind is welkom in de opvang en krijgt alle kansen om zich te ontplooien en zijn talenten te ontwikkelen. We willen elk kind met aandacht, liefde, warmte en geborgenheid omringen zodat het zich thuis voelt in de kinderopvang.. We stimuleren de ontwikkeling en de zelfredzaamheid van kinderen. IBO Merksplas heeft een kindvriendelijke infrastructuur en biedt een veilige en gezonde omgeving. Het kind krijgt structuur. We vinden het belangrijk dat zowel ouder als kind zich goed voelen en betrokken zijn bij de opvang. De eigenheid van elk kind wordt gerespecteerd. We houden rekening met wat elk kind nodig heeft Afspraken over eten Ontbijt Kinderen eten bij voorkeur thuis. In overleg met de verantwoordelijke kan het ook een meegebracht ontbijt in de opvang eten. Tussendoortjes Om tien uur en om vier uur geeft de opvang een tussendoortje aan alle kinderen, dit is een droge koek, een stuk fruit of yoghurt. Het tussendoortje is inbegrepen in de dagprijs. Kinderen mogen doorlopend water drinken. Middageten Op woensdagen, schoolvrije dagen en vakanties brengt je kind zelf boterhammen mee om te eten. We vragen om geen snoep of frisdrank in de brooddoos te steken. Kinderen mogen doorlopend water drinken, bij het eten krijgt elk kind melk, water, appelsap of appelsiensap aangeboden.

16 2.1.3 Afspraken over opvolging van de kinderen We kijken naar jouw kind: Hoe rust het? Hoe reageert het op andere kinderen? Hoe speelt jouw kind? Zo volgen we de ontwikkeling, en weten we of je kind zich goed voelt. Als we denken dat jouw kind een probleem heeft met ontwikkelen, dan zeggen we dat. 2.2 Inschrijving en opname Inschrijving Eerste kennismaking In een eerste kennismaking geven we je graag een rondleiding. Wij vertellen je over hoe we werken. Inschrijving Elk kind dat gebruik wil maken van de opvang dient vooraf ingeschreven te worden. Een inschrijving is pas definitief nadat de schriftelijke overeenkomst werd ondertekend en de inlichtingenfiche werd ingevuld. Informatie over bereikbaarheid van de ouders, wie het kind mag ophalen en bepaalde belangrijke medische gegevens van het kind worden gevraagd. Tevens wordt er een bewijs van gezinssamenstelling gevraagd. Als er zich wijzigingen voordoen in de gezinstoestand of bereikbaarheid geven de ouders dit zo snel mogelijk door aan de Kinderclub. Om organisatorische reden werken wij met voorinschrijvingen. Opvangdagen inschrijven Ouders schrijven steeds vooraf en online in via i-school met een persoonlijke login en wachtwoord. Deze gegevens kan je opvragen op de kinderclub en staan maandelijks vermeld op de rekening. De handleiding voor inschrijven via i-school kan je vinden op rubriek kinderopvang. Ouders die graag hulp hebben bij het online inschrijven of geen toegang hebben tot een computer kunnen terecht bij de administratief verantwoordelijke of bij de coördinator. Opvang op schooldagen Ouders schrijven ten laatste in dezelfde dag tot een uur voor de start van de opvang (6u of 14u30). Ouders annuleren kosteloos ten laatste dezelfde dag tot een uur voor de start van de opvang (6u of 14u30) Indien ouders niet of laattijdig inschrijven of annuleren wordt er 2 euro aangerekend per opvangmoment. Opvang tijdens schoolvakanties De uiterste inschrijvingsdatum staat vermeld in de vakantiebrochure. Dit is steeds 2 weken voor de vakantie start. Wij garanderen opvang voor iedereen die tijdig inschrijft. Voor uitstappen geld dit niet vol = vol. Na de uiterste inschrijving datum kunnen er nog inschrijvingen toegestaan worden indien er nog plaats is. Indien er geen plaats meer is komt je kind op de reservelijst. Vrijgekomen plaatsen worden door het systeem aan de

17 eerstvolgende toegekend ten laatste tot de dag voordien om 11 u. Opgelet! Indien je een reserveplaats niet meer nodig hebt, dien je deze dag ook online te annuleren want eens een kind doorgeschoven naar een opvangplaats geldt dezelfde annuleringsprocedure als voor vakantiedagen. Ouders annuleren kosteloos tot de uiterste inschrijvingsdatum. Annuleer je na de uiterste inschrijvingsdatum en nog 2 werkdagen voor de opvangdag wordt er 2.00 aangerekend per opvangdag. Annuleer je niet of later dan 2 werkdagen voor de opvangdag wordt er 7 euro aangerekend wanneer het kind voor minder dan 6 u is ingeschreven en 12 euro indien het kind voor meer dan 6 u is ingeschreven. Voor uitstappen kan je na de uiterste inschrijvingsdatum niet meer annuleren. Je betaald dan 12 euro voor de dagprijs en de extra bijdrage voor de uitstap. kinderen ophalen na sluitingstijd Wanneer een kind na sluitingstijd wordt opgehaald wordt er 5 euro per kind per begonnen halfuur aangerekend. Vrijstelling van extra kosten 1.door het voorleggen van een officieel document Er wordt geen extra bijdrage aangerekend wanneer het niet naleven van bovenstaande procedures te wijten is aan een voorval waarvoor: Één van de volgende attesten kan afgeleverd worden: o Doktersattest o Attest van de werkgever En wanneer dit attest voor het einde van de maand waarin de opvang zou plaats vinden bezorgd wordt aan de kinderclub. 2. door het inzetten van een afwezigheidsjoker Ieder kind krijgt per kalenderjaar 3 afwezigheidsjokers. 2.3 Personen die je kind kunnen afhalen Enkel de personen van wie de naam op de inlichtingenfiche staat, mogen je kind in de opvang komen halen. Als er toch een andere persoon je kind komt afhalen, verwittig je met een brief of wie je kind komt afhalen en wanneer. Verandert het ouderlijk gezag, het verblijfsrecht of het bezoekrecht? Meld dit zo snel mogelijk aan de verantwoordelijke. De verantwoordelijke past dan de inlichtingenfiche aan. Eventueel wordt ook de schriftelijke overeenkomst aangepast. Zelfstandig de opvang verlaten of aankomen op de opvang Wanneer je kind zelfstandig naar de opvanglocatie komt, bezorg je hiervoor een schriftelijke toestemming aan de verantwoordelijke. Wanneer je toelaat dat je kind de opvanglocatie zelfstandig verlaat om naar huis te gaan of deel te nemen aan activiteiten buitenshuis, dan bezorg je hiervoor eveneens een schriftelijke toestemming aan de verantwoordelijke. Je kind is zo verzekerd voor lichamelijke ongevallen op de kortste weg van en naar de opvanglocatie. Je kan enkel gebruik maken van deze verzekering als je kind de kortste weg volgt, anders komt de verzekering niet tussen voor eventuele vergoedingen.

18 2.4 Ziekte of ongeval van een kind Is je kind ziek? Dan kan je kind niet in de opvang terecht. Zoek best vooraf een oplossing voor als je kind onverwacht ziek wordt. Een ziek kind heeft extra zorgen nodig die het niet kan krijgen in de opvang. Een ziek kind kan ook andere kinderen ziek maken. Meld alle medische problemen van je kind die we niet kunnen zien. Zeker als we extra moeten opletten of er een gevaar kan zijn voor anderen. Is er een besmettelijke ziekte in de opvang? Dan verwittigt de opvang jou. Om de privacy van de ouders en het kind te beschermen, zijn deze waarschuwingen anoniem. Wordt je kind tijdens de dag ziek? Dan belt de verantwoordelijke of één van de kinderbegeleiders je op. Samen maken jullie dan afspraken over de zorg van je kind. Soms moet je je kind zo snel mogelijk ophalen. Ben je niet bereikbaar? Dan bellen we één van de personen op die vermeld staan op de inlichtingenfiche. Deze dag wordt aangerekend als een aanwezigheidsdag voor de uren waarop het kind effectief in de opvang aanwezig was. In geval van nood bellen we onmiddellijk een arts of de hulpdiensten. We brengen je zo snel mogelijk op de hoogte. Bij een ongeval volgen we dezelfde procedure. Je betaalt voor alle kosten voor medische hulp die de kinderopvang maakt, behalve bij een ongeval. 2.5 Medicatie Dien medicatie zoveel mogelijk thuis toe. Vraag je arts om medicatie voor te schrijven die je zelf s morgens en s avonds kan toedienen. De opvang geeft enkel medicatie als het echt nodig en haalbaar is. Meld altijd wanneer je kind medicatie krijgt. Moet de opvang toch medicatie geven? Dat kan enkel op voorschrift van een arts of apotheker. Vraag een attest aan de arts/apotheker en geef dit aan de kinderbegeleider. Op dit attest staat: naam van de medicatie naam van de arts naam van de apotheker (als het een attest is van de apotheker) naam van het kind datum van aflevering en vervaldatum dosering en wijze van toediening wijze van bewaren einddatum en duur van de behandeling

19 2.6 De veiligheid IBO Merksplas zorgt voor een veilige opvang. Met een risico-analyse schat de kinderopvang risico s in en tracht deze te voorkomen en weg te werken. De kinderopvang volgt de regels over brandveiligheid, voedselveiligheid, veilige speeltoestellen en speelterreinen, enz. De opvang is voorbereid op gevaar. Een procedure legt de stappen en de manier van communiceren vast in geval van crisis. De crisis wordt zo snel mogelijk aan Kind en Gezin gemeld. Grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd. Hiervoor voeren wij een preventief beleid. * Definitie grensoverschrijdend gedrag: een situatie waarin een kind in relatie tot een persoon die aanwezig is tijdens de kinderopvang, slachtoffer is of dreigt te worden van bedreigingen of geweld. Veilige toegang We zorgen voor een veilige toegang. Sluit altijd de poort als je binnenkomt en weggaat en laat zelf ook geen andere mensen binnen, bij het binnen of buitengaan van de opvang Afspraken over verplaatsing De verplaatsingen tijdens de opvang gebeuren op een veilige manier en onder gepaste begeleiding. 3 PRIJSBELEID 3.1 Hoeveel betaal je? De prijs die je betaalt voor buitenschoolse opvang is gekoppeld aan de verblijfsduur van je kind in de opvanglocatie. Dit bedrag wordt jaarlijks in september aangepast aan de index. Voor en naschoolse opvang: 0.85 per begonnen half uur Schoolvrije dagen: 4.50 voor minder dan 3 uren opvang 7,00 voor 3 tot 6 uren opvang 12,00 voor meer dan 6 uren opvang Voor uitstappen kan een extra bijdrage gevraagd worden afhankelijk van de kostprijs. Woensdagnamiddag: Het voordeligste tarief, zijnde 0.85 per begonnen uur of het tarief van de schoolvrije dagen.

20 Bij gelijktijdige aanwezigheid van meerdere kinderen uit hetzelfde gezin wordt 25% korting gegeven op de totale dagprijs. Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt een fiscaal attest bezorgd aan de ouders, als de rekeningen betaald zijn. 3.2 Sociaal tarief Aan sommige gezinnen kan een sociaal tarief (door K&G vastgesteld op maximaal 50% van de hierboven beschreven prijs) toegekend worden. In zeer uitzonderlijke gevallen is er gratis opvang mogelijk. Dit sociaal tarief kan aangevraagd worden indien de ouder(s) een aanvraag doen bij het Sociaal Huis van Merksplas. De toekenning van het sociaal tarief wordt regelmatig herzien. Je dient elke wijziging te melden aan de verantwoordelijke. Dit kan een wijziging zijn van: je financiële situatie je gezinssituatie (een veranderde uittreksel uit het bevolkingsregister) je sociaal statuut 3.3 Verwittigen als je kind afwezig is en extra kost indien dit niet gebeurt 3.4 Extra kosten Kosten die te maken hebben met de opvang Als ouder betaal je in onze opvang een extra bijdrage: 1. Voor en naschoolse opvang en woensdagnamiddag: Wanneer de inschrijf- of annulatieprocedure niet correct gevolgd wordt: 2.00 per kind Wanneer een kind na sluitingstijd wordt opgehaald 5.00 per kind per begonnen half uur 2. Schoolvrije dagen: Wanneer de inschrijvingsprocedure niet correct gevolgd wordt: 2.00 per kind per dag Wanneer de annulatieprocedure niet correct gevolgd wordt na de uiterste inschrijvingsdatum tot 2 werkdagen voor de opvang plaats vindt: 2.00 per kind per dag Wanneer de annulatieprocedure niet correct gevolgd wordt na 2 werkdagen voor de opvang plaats vindt: o 7.00 per kind per dag wanneer het ingeschreven werd voor minder dan 6u o per kind per dag wanneer het ingeschreven werd voor meer dan 6u o De extra bijdrage voor uitstappen per kind per dag Wanneer een kind na sluitingstijd wordt opgehaald: 5.00 per kind per begonnen half uur

21 Er wordt geen extra bijdrage aangerekend wanneer het niet naleven van bovenstaande procedures te wijten is aan een voorval waarvoor: 1. Één van de volgende attesten kan afgeleverd worden: o Doktersattest o Attest van de werkgever En wanneer dit attest voor het einde van de maand waarin de opvang zou plaats vinden bezorgd wordt aan de kinderclub. 2. Een afwezigheidsjoker kan ingezet worden. Ieder kind krijgt per kalenderjaar 3 afwezigheidsjokers Volgende zaken zijn niet inbegrepen in de kostprijs en breng je zelf mee Volgende zaken vragen we dat je als ouder zelf meebrengt naar de opvang: dieetvoeding of andere voeding met een etiket reservekledij: boven- en onderkledij. Geef genoeg onderbroekjes, hemdjes en extra reservekledij mee als je kind leert het potje te gebruiken. zonnebescherming (vb. een hoedje, zonnecrème, enz.) in de zomer, Zet duidelijk de naam van je kind in alle persoonlijke spullen. Zo vermijd je dat we spullen verliezen of verwisselen. 3.5 Hoe betaal je? Je ontvangt elke maand via i-school een factuur van IBO Merksplas met deze info: het aantal dagen en uren waarop het kind aanwezig was. de gedetailleerde weergave van alle bijkomende tarieven met vermelding van aard, aantal en het bedrag Betaal de factuur binnen de 14 kalenderdagen. Dit kan door overschrijving op het rekeningnummer BE van het gemeentebestuur Merksplas kinderopvang. Het is belangrijk dat je op tijd betaalt. Je kan ook via domiciliëring betalen. Bij inschrijving worden hiervoor de nodige documenten meegegeven. Betaal je te laat? Dan krijg je daarover een eerste en eventueel tweede aanmaning, Een derde aanmaning gebeurt met een aangetekende brief. Betaal je niet, dan kunnen we je schorsen tot de rekeningen betaald zijn of de overeenkomst stopzetten. 3.6 Fiscaal attest De kosten voor kinderopvang tot 12 jaar zijn fiscaal aftrekbaar. IBO Merksplas geeft je na het verlopen jaar een fiscaal attest. Je ontvangt dat in het tweede trimester van het volgende jaar. Het bedrag op het fiscaal attest kan je fiscaal aftrekken, extra kosten niet. 4 RECHT VAN HET GEZIN Als ouder ben je de eerste opvoeder. We respecteren je waarden, wensen en verwachtingen. Kinderopvang helpt in de opvoeding van jonge kinderen.

22 IBO Merksplas is open en wil met je praten. Daarom geven we: Info over hoe we werken (huishoudelijk reglement, brochure, website, enz.) Met elke ouder maken wij een schriftelijke overeenkomst over de opvang van je kind inlichtingenfiche met alles over de gezondheid van je kind Wij informeren je graag over de opvang van jouw kind, door: dagelijkse korte gesprekken bij het brengen en halen; de kans om te praten met kinderbegeleiders en verantwoordelijke. We willen weten of je tevreden bent over onze opvang. Daarom vragen we je op verschillende momenten een vragenlijst in te vullen. Als we jouw verwachtingen, opmerkingen en voorstellen kennen, kunnen wij onze werking verbeteren. 4.1 Ouders mogen altijd binnen Tijdens de openingsuren heb je als ouder toegang tot alle lokalen waar de kinderen worden opgevangen. 4.2 Je mag een klacht uiten Heb je bedenkingen, opmerkingen of klachten? Bespreek ze met de kinderbegeleiders of de verantwoordelijke. Samen zoeken we naar een oplossing. Ben je niet tevreden met de oplossing? Je kan een klacht indienen. Je kan je klacht in een brief bezorgen aan de verantwoordelijke of de organisator. We stellen ook een formulier ter beschikking. Elke klacht wordt discreet en efficiënt geregistreerd, behandeld en beantwoord. Ben je niet tevreden over hoe we je vraag of klacht behandelden? Meld het aan de Klachtendienst van Kind en Gezin, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel. Je kan dit doen via Respect voor de privacy en bescherming van de persoonlijke levenssfeer Bij de inschrijving en tijdens de opvang heeft de opvang info nodig over jou en jouw kind. Het gaat om administratieve gegevens van je kind, jezelf, je gezin, gegevens nodig voor de toewijzing van een plaats en relevante sociale of medische gegevens. Deze gegevens worden vernietigd zodra ze niet meer noodzakelijk zijn. Je hebt toegang tot deze info van je kind, jezelf of je gezin en je kan vragen er iets aan te verbeteren. De organisator van de kinderopvang waarborgt de veiligheid en het vertrouwelijk karakter van deze info. In de kinderopvang kunnen foto s of video s worden genomen van de kinderen. Deze foto s kunnen we uithangen, publiceren of op de website plaatsen. Wij vragen jouw toestemming voor gebruik van deze beelden. Je mag dat weigeren.

DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK MERKSPLAS

DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK MERKSPLAS DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK MERKSPLAS art. 1 Toegang De POB Merksplas is vrij en gratis toegankelijk voor iedereen. Het is een gemeentelijke democratische instelling, vrij van commerciële intenties,

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle Dienstreglement Openbare bibliotheek LangemarkPoelkapelle 1. Welkom In de bibliotheek van LangemarkPoelkapelle kan iedereen terecht. Je vindt er o.a. boeken, strips, digitale bronnen en films voor alle

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschools Kinderopvang Rijkevorsel

Huishoudelijk reglement buitenschools Kinderopvang Rijkevorsel Huishoudelijk reglement buitenschools Kinderopvang Rijkevorsel 1 ALGEMENE INFORMATIE...2 1.1 Organisator...2 1.2 Kinderopvanglocatie(s) en verantwoordelijke...2 1.3 Telefoon in geval van nood...3 1.4 Kind

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bib & b bus Dienstreglement m.i.v. 1 september 2014 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Zwevegem - Dienstreglement miv 1 september 2014 p 1/8 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Openbare bibliotheek Omer Wattez Nederholbeekstraat 1 9680 Maarkedal T 055 33 46 47 F 055 33 46 58 M bibliotheek@maarkedal.be W www.maarkedal.be Artikel 1 De openbare

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Openingsuren

DIENSTREGLEMENT. Openingsuren DIENSTREGLEMENT De plaatselijke openbare bibliotheek van Dilsen-Stokkem is vrij toegankelijk. De bibliotheek is een democratische instelling. Haar collecties en haar dienstverlening worden in een geest

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE Baron de Gieylaan 27, 9840 De Pinte - tel : 09/282.25.32 e-mail : bibliotheek@depinte.be website : www.depinte.be DIENSTREGLEMENT Artikel 1 : De Gemeentelijke

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg.

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg. Provinciaal gebruikersreglement Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg is een samenwerkingsverband tussen een aantal Limburgse openbare bibliotheken. Het meest actuele overzicht

Nadere informatie

BibliotheeknetLimburg

BibliotheeknetLimburg BibliotheeknetLimburg Provinciaal gebruikersreglement limburg.be BibliotheeknetLimburg Inwerkingtreding reglement Dit gebruikersreglement treedt in werking op 1 januari 2009. Alle voorgaande gebruikersreglementen

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE DIENSTREGLEMENT Artikel 1. De gemeentelijke openbare bibliotheek van Assenede is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar collecties

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bibreglement m.i.v. 27 oktober 2015 Pagina 1 van 7 GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK bibreglement GOEDGEKEURD DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 26 oktober 2015.

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005 GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005 Gelet op het dienstreglement van 21 juli 2005 dat het gebruik van de bibliotheek organiseerde;

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR DE HAAN. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer. Dienstreglement

GEMEENTEBESTUUR DE HAAN. Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer. Dienstreglement GEMEENTEBESTUUR DE HAAN Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer Dienstreglement 1 Art. 1.- In de gemeentelijke openbare bibliotheek Canticleer kan elke burger terecht met zijn vragen over kennis,

Nadere informatie

Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de bibliotheek van Bilzen en regelt wat volgt.

Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de bibliotheek van Bilzen en regelt wat volgt. Stedelijke Bibliotheek Bilzen Bibliotheekreglement Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de bibliotheek van Bilzen en regelt wat volgt. Toegankelijkheid Artikel 2 Bezoekers krijgen toegang tot de

Nadere informatie

Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers

Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers De Instelling ----------------- 1. De openbare bibliotheek heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling, opvoeding en

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK AANPASSING OPENINGSUREN UITLEENPOST Toelichting De huidige openingsuren van de

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM INFO KINDEROPVANG Organisator Naam: Adres: O.C.M.W. Dentergem Kasteeldreef 1, 8720 Dentergem (Wakken) Kinderopvanglocatie Naam: IBO Scoebidoe Markegem

Nadere informatie

Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg

Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vind je terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus

Nadere informatie

Reglement voor de gebruiker

Reglement voor de gebruiker Reglement voor de gebruiker Wie heeft toegang tot de bib? Artikel 1 De Gemeentelijke Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Oosterzele is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collectie, haar dienstverlening

Nadere informatie

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede. Dienstreglement van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.be 1.1.

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 23/02/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten.

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. Dienstreglement Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Zaventem. DIENSTREGLEMENT Artikel 1. Onderhavige

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 juli 2016 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven voor

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be Gebruikersreglement Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be INSTELLING De gemeentelijke openbare bibliotheek van Wemmel is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Jan van Ruusbroec te Sint-Pieters Leeuw

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingsuren.

De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingsuren. Bibliotheek Retributie BIBLIOTHEEK GR 12/12/2005 03/06/2008 07/07/2009 1/2/2011 7/7/2015 Gebruikersreglement voor de openbare bibliotheek Toegang De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij

Nadere informatie

Gebruikersreglement Bib Londerzeel

Gebruikersreglement Bib Londerzeel Gebruikersreglement Bib Londerzeel Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vindt u terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus (contactgevens,

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Dienstreglement van de openbare bibliotheek Beveren Artikel 1 : ALGEMEEN De verschillende vestigingen van de openbare bibliotheek Beveren zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE ORGANISATOR Naam: Gemeentebestuur Schelle Ondernemingsnummer: 0207.536.547 Adres: Fabiolalaan 55, 2627 Schelle Naam: De Schellebel (erkende opvanglocatie)

Nadere informatie

Gebruikersreglement Bib Londerzeel

Gebruikersreglement Bib Londerzeel Gebruikersreglement Bib Londerzeel Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vindt u terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus (contactgevens,

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse kinderopvang Info kinderopvang Naam: Lokaal bestuur Mortsel Adres: Stadsplein 1, 2640 Mortsel Dienst: Kindzorg Coördinator: Goele Reynders, BKO@mortsel.be Naam:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

Gebruikersreglement. Sluitingsdagen. Openingsuren en sluitingsdagen. Openbare Bibliotheek Diepenbeek. Reglement voor de individuele gebruiker

Gebruikersreglement. Sluitingsdagen. Openingsuren en sluitingsdagen. Openbare Bibliotheek Diepenbeek. Reglement voor de individuele gebruiker Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Diepenbeek Reglement voor de individuele gebruiker 1. De Openbare Bibliotheek staat open voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar collecties boeken,

Nadere informatie

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek & Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek GEBRUIKERSREGLEMENT De gemeentelijke openbare bibliotheek en spelotheek zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Jan van Ruusbroecschool Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Jan van Ruusbroec te Sint-Pieters Leeuw

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN De bibliotheek van Kapellen is een openbare instelling. Zij is voor iedereen toegankelijk, iedereen kan er terecht met vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

INITIATIEF VOOR BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG. Huishoudelijk Reglement met ingang op 1 mei 2014 goedgekeurd op de gemeenteraad van 24 april 2014

INITIATIEF VOOR BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG. Huishoudelijk Reglement met ingang op 1 mei 2014 goedgekeurd op de gemeenteraad van 24 april 2014 INITIATIEF VOOR BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk Reglement met ingang op 1 mei 2014 goedgekeurd op de gemeenteraad van 24 april 2014 Algemeen IBO Buggenhout is erkend en gesubsidieerd door Kind

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Don Bosco te Sint Pieters Leeuw verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem

Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem Art. 1 Met ingang van 1 september 2016 en voor een termijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13 De kostprijs Voor één kind bedraagt de prijs 2 per aangevangen uur en 1 per aangevangen half uur. Voor een gezin met meerdere kinderen gelijktijdig in de opvang bedraagt de prijs 1,50 per aangevangen uur

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS GEMEENTE NIEL website: www.tspeelhuis.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Initiatief Buitenschoolse Opvang Ronse. OCMW RONSE O. Delghuststraat RONSE Algemeen telefoonnummer: 055/ FAX: 055/

Initiatief Buitenschoolse Opvang Ronse. OCMW RONSE O. Delghuststraat RONSE Algemeen telefoonnummer: 055/ FAX: 055/ Initiatief Buitenschoolse Opvang Ronse OCMW RONSE O. Delghuststraat 62 9600 RONSE Algemeen telefoonnummer: 055/23 74 11 FAX: 055/23 74 49 Huishoudelijk reglement Inhoud 1 ALGEMENE INFORMATIE... 3 1.1 Organisator...

Nadere informatie

Stedelijke Openbare Bibliotheek Geraardsbergen DIENSTREGLEMENT

Stedelijke Openbare Bibliotheek Geraardsbergen DIENSTREGLEMENT Stedelijke Openbare Bibliotheek Geraardsbergen DIENSTREGLEMENT Art. 1 De stedelijke openbare bibliotheek van Geraardsbergen is vrij toegankelijk voor iedereen ; zij is een democratische instelling. Haar

Nadere informatie

Telefonisch verlengen kan eveneens. Via de online-catalogus www.bib.brakel.be kunnen leners ook zelf werken verlengen. - Boeken, tijdschriften, cd s

Telefonisch verlengen kan eveneens. Via de online-catalogus www.bib.brakel.be kunnen leners ook zelf werken verlengen. - Boeken, tijdschriften, cd s POB DIENSTREGLEMENT Art.1: De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van de gemeente Brakel is vrij toegankelijk voor iedereen. Ze heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling en ontspanning van de gehele

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT BIBLITOHEEK HEIST-OP-DEN-BERG

RETRIBUTIEREGLEMENT BIBLITOHEEK HEIST-OP-DEN-BERG Openbare Bibliotheek Heist-op-den-Berg Cultuurplein 2 2220 Heist-op-den-Berg 015 24 57 44 heist-op-den-berg@bibliotheek.be www. heist-op-den-berg.bibliotheek.be RETRIBUTIEREGLEMENT BIBLITOHEEK HEIST-OP-DEN-BERG

Nadere informatie

Bij vragen over deze inschrijving kan u steeds terecht bij de begeleiders of de coördinator.

Bij vragen over deze inschrijving kan u steeds terecht bij de begeleiders of de coördinator. Inschrijvingsfiche buitenschoolse kinderopvang Houtekind Geachte ouders Hartelijk dank voor uw inschrijving in onze buitenschoolse kinderopvang. Om administratief in orde te zijn vragen wij u vriendelijk

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT DIENSTREGLEMENT Goedgekeurd in de gemeenteraad op 03.07.2014 m.i.v. 01.09.2014 Artikel 1 De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Tielt is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang.

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. Infobrochure schoolopvang Sint-Victor te Alsemberg In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2012-2013 Inhoud Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht In opdracht van de R Van Belleschool verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure vindt u alvast

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de Ave-MariaBasisschool te Vlezenbeek de voor

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1

Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1 Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1 Het provinciaal gebruikersreglement is van toepassing in alle bibliotheken van Bibliotheeknet Limburg. Als lid van Bibliotheeknet Limburg wordt het

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom In opdracht van de GO BS De Leerboom verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind. In deze brochure vind u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen Infano vzw verzorgt de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane

Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane In opdracht van de school GO! BS Markevallei Herne-Kokejane verzorgt Infano VZW de voor- en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK OUDSBERGEN

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK OUDSBERGEN GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK OUDSBERGEN ARTIKEL 1 - SAMENWERKINGSVERBAND BIBLIOTHEKEN IN LIMBURG De Bibliotheek Oudsbergen participeert aan een samenwerkingsverband tussen een aantal Limburgse bibliotheken:

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen enkel gebruik maken van de jeugdafdeling. Vanaf 12 jaar heeft men toegang tot alle afdelingen.

DIENSTREGLEMENT. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen enkel gebruik maken van de jeugdafdeling. Vanaf 12 jaar heeft men toegang tot alle afdelingen. Gemeente Jabbeke Plaatselijke Openbare Bibliotheek DIENSTREGLEMENT Toegang De Gemeentelijke Openbare Bibliotheek van Jabbeke is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. De Gemeente Rijkevorsel organiseert een initiatief buitenschoolse kinderopvang (IBO). Deze dienst staat onder toezicht van en wordt erkend door Kind

Nadere informatie

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38 OPENBARE BIBLIOTHEEK SINT-GILLIS-WAAS D I E N S T R E G L E M E N T Artikel 1 De openbare bibliotheek van Sint-Gillis-Waas en haar uitleenposten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Elke burger kan er

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse Kinderopvang in de scholen van Asse

Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse Kinderopvang in de scholen van Asse Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse Kinderopvang in de scholen van Asse (Versie vanaf 1 september 2016) Organiserend bestuur De buitenschoolse opvang is een initiatief van het gemeentebestuur Asse,

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Puur Natuur te

Nadere informatie

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38 OPENBARE BIBLIOTHEEK SINT-GILLIS-WAAS D I E N S T R E G L E M E N T Artikel 1 De openbare bibliotheek van Sint-Gillis-Waas en haar uitleenposten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Elke burger kan er

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen IBO Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen IBO Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen IBO Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 januari 2017 Pag. 1 Geldigheid De hieronder vermelde

Nadere informatie

Bij vragen over deze inschrijving kan u steeds terecht bij de begeleidsters of de coördinator.

Bij vragen over deze inschrijving kan u steeds terecht bij de begeleidsters of de coördinator. Inschrijvingsfiche buitenschoolse kinderopvang Houtekind Geachte ouders Hartelijk dank voor uw inschrijving in onze buitenschoolse kinderopvang. Om administratief in orde te zijn vragen wij u vriendelijk

Nadere informatie

Infobrochure & huishoudelijk reglement Flexibele Opvang

Infobrochure & huishoudelijk reglement Flexibele Opvang Betr vzw KINDEROPVANG t EEKHOORNTJE Infobrochure & huishoudelijk reglement Guldensporenlaan 65 3010 KESSEL-LO tel.: 016/ 25.12.77 fax: 016/ 25.20.32 e-mail: info@eekhoorntje.be INHOUD pagina 1. Medewerkers

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen.

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op:

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: De hoofdbibliotheek, Koning Albertstraat 24 voormiddag namiddag maandag 10.30 12 uur 16 19 uur dinsdag 10.30 12 uur 16 19

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw

Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw EVA Onsa De Pinte vzw Koning Albertlaan 1 Ondernemingsnummer: 0464 674 738 Inhoud Voorstelling organisator Voorstelling opvanglocaties - Gemeentelijke

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle

Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle In opdracht van de school Don Bosco te Halle verzorgt Infano vzw de naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden scholengroepb@sintcatharinacollege.be Huishoudelijk Reglement binnenschoolse kinderopvang Gemeente Moerbeke 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement van de

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

Dienstreglement bibliotheek

Dienstreglement bibliotheek Dienstreglement bibliotheek I. ALGEMEEN 1. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van de gemeente Brakel is vrij toegankelijk voor iedereen. Ze heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling en ontspanning

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG

Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG Schoolstraat 11, 8770 Ingelmunster 051/31.45.44 Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG t Achterhuisje VZW : Is een opvang voor kinderen tot en met 12 jaar, voldoet aan de algemene voorwaarden voor toezicht van

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang BS St. Jozefsschool

Infobrochure schoolopvang BS St. Jozefsschool Infobrochure schoolopvang BS St. Jozefsschool In opdracht van de school BS St. Albertus- & St. Jozefsschool verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

5. Restitutie van betaalde contributie vindt niet plaats.

5. Restitutie van betaalde contributie vindt niet plaats. Uitleenreglement Begrippen: bibliotheek - de vestigingen: Zeist, Bunnik en de bibliobus directie - de directie Bibliotheek Zeist geldig legitimatiebewijs - paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, vreemdelingendocument

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 T: +32 (0)473 491 574 E: I: Kinderdagverblijf Druppeltje voorziet dagopvang voor alle kinderen van 0 maand tot ze naar school gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt op grond

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Een adreswijziging of aanpassing van je adres geef je zo snel mogelijk door.

Een adreswijziging of aanpassing van je  adres geef je zo snel mogelijk door. Bibliotheek Turnhout Reglement 1. Algemeen Toegang De bibliotheek is vrij toegankelijk op vastgestelde openingsuren. Een kwartier voor sluitingstijd heb je geen toegang meer tot de bibliotheek. Je kunt

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Schriftelijke overeenkomst 1 april 2015 Contracterende partijen De organisator NAAM: KINDERDAGVERBLIJF T VIENCENTJE ADRES: LEOPOLDSTRAAT

Nadere informatie

Overeenkomst kinderdagverblijf Lilou. Schriftelijke overeenkomst kinderopvang

Overeenkomst kinderdagverblijf Lilou. Schriftelijke overeenkomst kinderopvang Schriftelijke overeenkomst kinderopvang 1. Gegevens contracterende partijen Partij A Partij B Kinderopvang : Ouders : Kinderopvang Lilou Kerkstraat 20 9550 Herzele Tel. : 0477/64.15.51 Email : valerie.bauwens@yahoo.com

Nadere informatie