Programma van Eisen Glasherstel Europese aanbesteding EU-publicatienummer: 2013/S TenderNed-kenmerk: 12932

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma van Eisen Glasherstel Europese aanbesteding EU-publicatienummer: 2013/S TenderNed-kenmerk: 12932"

Transcriptie

1 Programma van Eisen Glasherstel Europese aanbesteding EU-publicatienummer: 2013/S TenderNed-kenmerk: Steller: Peter C. Bakker Versie: def Datum

2 Inhoud 1 Algemeen Inleiding Merkverwijzingen Contactpersoon Objecten en soorten glas Gemeente Lelystad Objecten Soorten glas Werkzaamheden Omschrijving van de werkzaamheden Schademelding Planning van het werk Meer- en minderwerk Gereedmelding en oplevering Controle werkzaamheden Rapportages Garantie Isolerend glas Beglazing Kitten Kunststof en houten kaders Overheidsvoorschriften Uitvoeringswerkzaamheden Overlast Beschadigingen Isolerend glas Schoonmaken Glasherstel Algemeen Kwaliteit Schadeverloop... 11

3 1 Algemeen 1.1 Inleiding Voor u ligt het Programma van Eisen Glasherstel behorende de Biedingleidraad Glasherstel met publicatienummer 2013/S Dit document bevat de informatie die Inschrijvers nodig hebben om zich een goed beeld te kunnen vormen van de Opdracht en om daarna een goede Inschrijving te kunnen doen. Daarnaast bevat dit Programma van Eisen de benodigde informatie met betrekking tot de werkzaamheden en eisen behorende bij de opdracht. 1.2 Merkverwijzingen Om u een indicatie te geven van de door Gemeente Lelystad gewenste kwaliteit, kan het voorkomen dat er in het bestek (inclusief bijlagen) gerefereerd wordt aan bepaalde merken. Deze verwijzingen zijn puur indicatief! De in uw offerte te vermelden diensten en producten dienen minimaal van eenzelfde kwaliteitsniveau te zijn als de genoemde merkartikelen. 1.3 Contactpersoon Na gunning van de opdracht zal aan Opdrachtnemer bekend worden gemaakt wie namens Gemeente Lelystad als contactpersoon fungeert.

4 2 Objecten en soorten glas Gemeente Lelystad 2.1 Objecten Gemeente Lelystad is eigenaar/gebruiker van een groot aantal gebouwen, waaronder: - Kantoren; - Bedrijfsgebouwen; - Bedrijfsgebouwen - Cultuur- en welzijnsaccommodaties; - Gymzalen; - Multi Functionele Accommodaties; - Noodgebouwen; - Schoolgebouwen; - Parkeergarages. In bijlage B is een gedetailleerde lijst van alle gemeentelijke objecten neergelegd. Gemeente Lelystad is eigenaar, maar niet altijd de gebruiker van de genoemde objecten. Onderwijsobjecten kunnen, naast de reguliere onderwijsactiviteiten, in (mede)gebruik zijn gegeven aan een vereniging, stichting of instelling. Andere objecten kunnen zijn verhuurd aan een vereniging, stichting of (commerciële) instelling. In alle gevallen komt glasbreuk van het gevelglas voor rekening van Gemeente Lelystad en dienen deze in het nieuw op te stellen contract te worden meegenomen. Gedurende de looptijd van de overeenkomst kan het aantal objecten wijzigen. In de aanbieding zal de opdrachtnemer de mogelijke (financiële) consequenties voor Gemeente Lelystad aangeven. 2.2 Soorten glas Binnen de verschillende objecten van Gemeente Lelystad wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten glas en kunststof. De belangrijkste en meest voorkomende glassoorten zijn: - Draadglas; - Floatglas; - isolatieglas normaal; - isolatieglas hr++; - gelaagd glas; - gehard glas; - veiligheidsglas; - geëmailleerdglas / sandwichpaneel (o.a. Colorbel of vergelijkbaar).

5 3 Werkzaamheden 3.1 Omschrijving van de werkzaamheden In geval van breuk dient (isolerend) glas of kunststof vervangen te worden door de opdrachtnemer. De werkzaamheden zullen, tenzij schriftelijk anders aangegeven, in principe altijd 1 op 1 worden uitgevoerd, hetgeen betekent dat na herstel eenzelfde situatie is gecreëerd als voor de breuk. Daar waar wettelijk voorgeschreven of op verzoek van Gemeente Lelystad zal (isolerend) glas of kunststof worden vervangen door wettelijk voorgeschreven veiligheidsglas. Een en ander conform het gestelde in artikel 3.5 (Meer- en minderwerk). Alle werkzaamheden zullen door de opdrachtnemer zelf of onder zijn verantwoordelijkheid worden uitgevoerd en verricht conform hetgeen in dit bestek is neergelegd. De werkzaamheden hebben alleen betrekking op het gevelglas van de verschillende objecten. Werkzaamheden aan en/of betrekking hebbende op inpandig glas zijn nadrukkelijk niet in deze omschrijving opgenomen. 3.2 Schademelding De werkzaamheden worden uitgevoerd op alle objecten zoals in bijlage A neergelegd. Schades moeten 24 uur per dag en 7 dagen per week door medewerkers van - een bewakings- en/of beveiligingsorganisatie; - de politie; - Gemeente Lelystad; - een gebruiker. aan opdrachtnemer kunnen worden gemeld. 3.3 Planning van het werk Na schriftelijke of mondelinge opdracht moeten de werkzaamheden binnen de overeengekomen periode gereed zijn: - middels een noodreparatie zal alles binnen 1 uur na melding wind- en waterdicht zijn; - met finale reparatie zal de eerstvolgende werkdag een aanvang worden gemaakt. Voor dubbelglas of bijzonder glas geldt er dat finale reparatie binnen 2 weken moet zijn gerealiseerd. 3.4 Meer- en minderwerk Meer- en minderwerk is uitsluitend verrekenbaar na overleg met en na schriftelijke toestemming van Gemeente Lelystad. Toestemming dient voorafgaand aan de werkzaamheden verstrekt zijn. 3.5 Gereedmelding en oplevering Na uitvoering van de werkzaamheden zal opdrachtnemer de contactpersoon bij Gemeente Lelystad schriftelijk in kennis stellen van het feit dat het werk gereed is. Na gereedmelding kan de contactpersoon van Gemeente Lelystad met de gebruiker en de opdrachtnemer een afspraak maken voor de oplevering van het werk.

6 3.6 Controle werkzaamheden De contactpersoon van Gemeente Lelystad of een vertegenwoordiger namens Gemeente Lelystad kan de kwaliteit van het uitgevoerde werk beoordelen. Deze controle kan geschieden zowel tijdens als na het uitvoeren van de werkzaamheden. 3.7 Rapportages Opdrachtnemer zal Gemeente Lelystad wekelijks informeren over de uitgevoerde werkzaamheden. Deze wekelijkse rapportage zal Gemeente Lelystad tenminste inzicht verschaffen in: - kenmerknummer (eigen nummer glashersteller); - datum melding (dd/mm/jjjj); - naam melder en organisatie (bijv. de heer Janssen van Gemeente Lelystad, telefoon ); - wijze van melden (bijv. telefonisch, fax); - adres en naam object (bijv. Stadhuis, Stadhuisplein); - aanduiding plek op object (bijv. zijde Stadhuisplein); - omschrijving logische plek binnen object (bijv. 2de raam rechts boven deur); - omschrijving gebruikt materiaal (bijv. isolerend glas, ontspiegeld). Opdrachtnemer zal Gemeente Lelystad maandelijks informeren over de uitgevoerde werkzaamheden. Deze maandelijkse rapportage zal Gemeente Lelystad tenminste inzicht verschaffen in: - aantal meldingen, gesorteerd naar object; - totale kosten, gesorteerd naar object; - totale kosten. Alle rapportages zullen als Excel-bestand elektronisch worden aangeleverd. Terugmelding van Gemeente Lelystad naar opdrachtnemer voor de financiële afhandeling zal op eenzelfde manier geschieden. Het is niet uitgesloten dat op grond van wederzijdse ervaringen het aantal, de opbouw en/of de wijze van de rapportages in overleg tussen opdrachtnemer en Gemeente Lelystad wordt gewijzigd of aangevuld.

7 4 Garantie 4.1 Isolerend glas Voor isolerend glas moet de opdrachtgever een totaal garantieverklaring afgeven voor de duur van 10 jaren op zowel het glas, het plaatsen als het gebruikte materiaal. Wanneer er gebruik is gemaakt van kit zal deze kit voor een duur van 6 jaren zijn gegarandeerd en voldoen aan de eisen zoals in artikel 4.3 Kitten neergelegd. 4.2 Beglazing In de garantie dienen minimaal de volgende punten te zijn opgenomen: - geen vermindering van doorzichtigheid door condensatie of stofaanslag in de spouw van isolerend glas; - door het toegepaste beglazingssysteem mag zich geen stilstaand vocht in de sponning vormen; - water- en winddichtheid van beglaasde ramen, deuren en kozijnen. 4.3 Kitten In de garantie dienen minimaal de volgende punten te zijn opgenomen: - behoud van samenstelling en vorm; - behoud van plasticiteit c.q. elasticiteit; - een goede hechting aan de voegwanden. 4.4 Kunststof en houten kaders Voor kunststof kaders moet de opdrachtnemer een standaard productgarantie afgeven op zowel het plaatsen als het gebruikte materiaal. In de garantie dienen minimaal de volgende punten te zijn opgenomen: - er mag zich tijdens de garantieperiode geen scheur- en/of barstvorming voordoen; - er mag tijdens de garantieperiode slechts een minimale verkleuring van het materiaal optreden. Voor houten kaders moet de opdrachtnemer een standaard productgarantie afgeven op zowel het plaatsen als het gebruikte materiaal. In de garantie dienen minimaal de volgende punten te zijn opgenomen: - gebruikt materiaal voldoet minimaal aan duurzaamheid klasse 2; - de levensduur van het verfsysteem is voor 6 jaar gegarandeerd. 4.5 Overheidsvoorschriften Voor zover in het bestek niet anders is vermeld zijn van toepassing, als ware zij er letterlijk in opgenomen, alle relevante wet- en regelgeving, normen, verordeningen en reglementen, zoals: - Bouw- en Woningtoezicht; - Arbeids- en Veiligheidsinspecties; - Dienst Milieuzaken.

8 5 Uitvoeringswerkzaamheden 5.1 Overlast Overlast voor de gebruikers van het object dient bij het vervangen van het glas zoveel als mogelijk vermeden te worden. Hiertoe dient er, zo mogelijk, vooraf overleg met de beheerder van het betreffende object plaats te vinden over de wijze van aanpak van de werkzaamheden. 5.2 Beschadigingen Beschadigingen aan kozijn, raam of deur door het verwijderen van de oude kit of stopverf(resten) dienen zoveel als mogelijk vermeden te worden. Indien er toch beschadigingen optreden dan zal de glashersteller deze zonder meerwerkkosten voor zijn rekening herstellen. 5.3 Isolerend glas Beschadigingen aan glassponningen voor het herplaatsen van het glas worden zonder meerwerkkosten door de glashersteller hersteld. De glassponningen worden door de glashersteller geheel overgeschilderd met een sneldrogende grondverf. Na droging dient de laagdikte minimaal 35mu te zijn. 5.4 Schoonmaken Glassponningen moeten geheel ontdaan worden en zijn van kit- en stopverfresten, steun- en spatieblokjes, bandresten, glaspennen, draadnagels en schroeven. Alle uitkomende materialen zoals kit- en stopverfresten moeten worden afgevoerd. Bestrating, vensterbank en directe binnenomgeving worden schoon achtergelaten. 5.5 Glasherstel - Bij het vaststellen van de afmeting van iedere nieuwe ruit, zal er rekening worden gehouden met voldoende speling rondom. - Gebroken glaslatten of beschadigde aluminium- en/of kunstofprofielen zullen minimaal met dezelfde kwaliteit, afmetingen en fabrikaten worden vervangen als de bestaande. - Nieuwe houten glaslatten worden na het glasherstel in één keer in de bestaande kleur afgeschilderd. Minimale kleurafwijkingen zijn hierbij, zulks ter beoordeling van Gemeente Lelystad, toegestaan. - Indien er nieuwe glaslatten van meranti worden geplaatst zullen deze vooraf tweemaal gegrond of gevernist zijn met de ondergrondkleur. Het is toegestaan een sneldrogende verf te gebruiken. - Verzinkt staal zal voor het glasherstel worden voorzien van het voorgeschreven aantal hechtingsbevorderende en/of primerlagen. - Vernieuwde of terug te plaatsen profielen van aluminium zullen worden bevestigd met RVS-spaxschroeven van voldoende lengte en dikte. - Daar waar er geen glaslatten worden toegepast wordt het glas met een voldoende aantal glaspennen of veren van corrosiebestendig materiaal vastgezet.

9 - Daar waar sponningen worden aangestopt wordt een voor hout, beton of staal geschikte stoppasta toegepast. Het geheel wordt strak en kantig afgewerkt zonder bramen of ongerechtigheden, afwaterend en volledig waterdicht. - De stoppasta wordt overgeschilderd in de kleur van de ondergrond. - Glasherstel zal in de oorspronkelijke uitvoering worden uitgevoerd. Indien de bestaande uitvoering om welke reden dan ook niet juist is, kan en zal er in overleg met Gemeente Lelystad mogelijk voor een andere uitvoering worden gekozen. - Het nieuwe glas zal vrij zijn van vuil, vocht, flinten en krassen. Indien flinten en krassen voorkomen zal het nieuwe glas niet geplaatst worden. - Indien er schuimband is toegepast, zal dit opnieuw worden aangebracht in dezelfde afmeting en van goede kwaliteit. Toegepast zal worden schuimband met een gesloten celstructuur in pept of neopreen. - Schuimband wordt zodanig aangebracht dat in sponningen en op glaslatten een kitruimte overblijft van minimaal 3 of 4 mm, een en ander afhankelijk van de huidige toestand. - Het glas wordt met gebruik van steun- en/of wig- en stelblokjes op de juiste afstanden in de sponningen geplaatst. Bij isolerende beglazing worden de beide glasbladen op steun- en/of wig- en stelblokjes gezet. - Isolerend glas wordt afhankelijk van het beglazingssyteem top geseald en/of ingeweld met een polyurethaankit 84 UV van Sika volgens k 25 of een minimaal vergelijkbare kit. - Stickers, merktekens en dergelijke zullen worden verwijderd met daarvoor geschikte middelen zonder daarmee het glas te beschadigen. - Alle werkzaamheden zullen worden uitgevoerd met inachtneming van de van toepassing zijnde kwaliteitsbepalingen, zoals in hoofdstuk 6 (Kwaliteit) neergelegd. 5.6 Algemeen De situatie na herstel dient in principe dezelfde te zijn als de situatie voor de schade. Dit betekent bijvoorbeeld dat in principe dezelfde glaslatten gebruikt kunnen/mogen worden. Het is immers niet de bedoeling dat de staat van het pand een upgrade ondergaat als gevolg van de schade, net zomin als dat het de bedoeling is dat er een downgrade plaatsvindt van de staat van het pand. De opdrachtnemer krijgt met deze bepaling een ruimere interpretatiemogelijkheid van wijze van herstellen. Gemeente Lelystad heeft echter het recht om deze ruimere interpretatie, mits met redelijke argumenten onderbouwd, in incidentele gevallen te beperken.

10 6 Kwaliteit De werkzaamheden dienen volgens de onderstaande bepalingen uitgevoerd te worden: - NEN 2608 (niet verticaal, vlak glas); - NEN 3467 (eisen isolerend glas); - NEN 3569 (veiligheidsglas); - NEN 3576 (functionele eisen); - NPR 3577 (praktijkrichtlijn); - NEN 3599 (eisen ten aanzien van vlakglas). Deze bepalingen zijn van toepassing op alle werkzaamheden als waren zij letterlijk in dit Programma van Eisen opgenomen.

11 7 Schadeverloop Onderstaand doen wij u een opgave schadeverloop toekomen. De genoemde bedragen zijn inclusief het geldende BTW-percentage. Schadejaar Schadebedrag in Aantal schades

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING :

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : Het plaatsen van dubbele beglazing moet voldoen aan bepaalde normen, zoals NEN3576 en NPR3577. Dit zijn normen ( eisen ) waarin precies omschreven wordt hoe dubbele

Nadere informatie

Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011

Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 December 2011 1-9 Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 verder te noemen: OAD 2011 De afdichting van een beglazingssysteem is een onderdeel van het plaatsen

Nadere informatie

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES Uitgave april 2013 Copyright Repair Care International B.V. Alle rechten voorbehouden Repair Care International

Nadere informatie

Bestekomschrijvingen Stolker MonuGlas

Bestekomschrijvingen Stolker MonuGlas Bestekomschrijvingen Stolker MonuGlas Regio Utrecht, (Noordwest, West, Zuidwest-Nederland) Naam bedrijf : Contactpersoon : Wim van Lindt Adres Wijde Wade 2 Postcode : 3439 NP woonplaats : Nieuwegein Telefoonnummer

Nadere informatie

Inmeten enkele en isolerende beglazing

Inmeten enkele en isolerende beglazing Inmeten enkele en isolerende beglazing Glas moet ruimte hebben om te kunnen werken. Als het glas te strak in de sponning is gemonteerd is het risico op ruitbreuk groot. Daarom is er rondom het raam ca.

Nadere informatie

ABD-Concept. Opslag en transport Aanslagprofielen dienen droog en volledig ondersteund te worden getransporteerd en opgeslagen.

ABD-Concept. Opslag en transport Aanslagprofielen dienen droog en volledig ondersteund te worden getransporteerd en opgeslagen. Verwerkingsvoorschrift en montage-instructie aanslagprofielen (variant met golf) Typen: A15-10, A15-10 H, A 22-8 H, A 22-10 H en A 25-10 H Versie 1.1 1. Verwerkingsvoorschrift Inkorten en uitkepen Houdt

Nadere informatie

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES Uitgave oktober 2010 Copyright Repair Care International B.V. Alle rechten voorbehouden Repair Care

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden Aanvulling : Glas in Lood. 1. Reparatie Glas in Lood

Algemene Leveringsvoorwaarden Aanvulling : Glas in Lood. 1. Reparatie Glas in Lood Algemene Leveringsvoorwaarden Aanvulling : Glas in Lood 1. Reparatie Glas in Lood Indien Glas in Lood voor reparatie door de klant wordt aangeleverd geld het volgende: - Reparatie van oude panelen, dwz

Nadere informatie

1.3 : Een exemplaar van deze voorwaarden mag u kopiëren of downloaden via onze site.

1.3 : Een exemplaar van deze voorwaarden mag u kopiëren of downloaden via onze site. Algemene levervoorwaarden Kozijnendiscount.nl versie 01-01-2009 Artikel 1. Algemeen 1.1 : Deze voorwaarden gelden voor alle overeenkomsten met Kozijnendiscount.nl betreffende de verkoop, levering van glas

Nadere informatie

Hoewel de informatie op deze website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld kan door ons geen garantie gegeven worden dat deze

Hoewel de informatie op deze website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld kan door ons geen garantie gegeven worden dat deze Wat is HR++ glas? HR++ glas bestaat net als gewoon dubbelglas uit twee ruiten met een ruimte (spouw) ertussen. Het bijzondere van HR ++ glas is de vrijwel onzichtbare flinterdunne metaallaag (meestal coating

Nadere informatie

Thermische breuk. in de praktijk. Thermische breuk in de praktijk

Thermische breuk. in de praktijk. Thermische breuk in de praktijk Thermische breuk in de praktijk Thermische breuk in de praktijk Op glasbreuk zit geen enkele woningbezitter of woningbeheerder te wachten. Toch komt spontane breuk regelmatig voor. In dit artikel enkele

Nadere informatie

Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1)

Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1) Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1) Inhoud : 1. Houten Kozijnen met gekitte beglazing 2. Houten Kozijnen met droge beglazing 3. Houten kozijnen met rooster op tussenregel

Nadere informatie

KOMO productcertificaat K7530/09

KOMO productcertificaat K7530/09 KOMO productcertificaat Nummer K7530/09 Vervangt K7530/08 Uitgegeven 2008-12-15 d.d. 2008-04-01 Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 5 Warmtereflecterend isolerend dubbelglas voor thermische isolatie Gethke

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem OMSCHRIJVING OPMERKING Het Brander Crystal-spuitpleistersysteem is een systeem voor het doeltreffend en economisch repareren, egaliseren en afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. Het systeem

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en op alle overeenkomsten aangegaan door: Beijes Trappen & Bouw Veldbloemstraat

Nadere informatie

Deze voorwaarden zijn door KRAA Schilderwerken gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Zwolle op 30 november 2009 onder nummer 08171759.

Deze voorwaarden zijn door KRAA Schilderwerken gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Zwolle op 30 november 2009 onder nummer 08171759. Algemene voorwaarden KRAA Schilderwerken Deze voorwaarden zijn door KRAA Schilderwerken gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Zwolle op 30 november 2009 onder nummer 08171759. Artikel 1: Definities

Nadere informatie

ARTIKEL 2 - WERKINGSSFEER Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen S.E. Schilders BV en consument.

ARTIKEL 2 - WERKINGSSFEER Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen S.E. Schilders BV en consument. Algemene Voorwaarden S.E. Schilders BV. Voor consumenten. ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Werkingssfeer ARTIKEL 3 - Aanbod ARTIKEL 4 - Totstandkoming van de overeenkomst ARTIKEL 5 - Verplichtingen van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden RFM artist voor consumenten.

Algemene Voorwaarden RFM artist voor consumenten. Algemene Voorwaarden RFM artist voor consumenten. ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Werkingssfeer ARTIKEL 3 - Aanbod ARTIKEL 4 - Totstandkoming van de overeenkomst ARTIKEL 5 - Verplichtingen van RFM artist

Nadere informatie

PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK

PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK Project Vrijstaande woning te Boxtel Opdrachtgever Particulier Uitvoerend bedrijf Schildersbedrijf A. Jacobs Nummer AF deelnemer 891 Datum controle 29 april 2015 Gecontroleerd

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-schilderen CSPE BB. gedurende 670 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-schilderen CSPE BB. gedurende 670 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 670 minuten bouwtechniek-schilderen CSPE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1)

Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1) Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1) Het Aralco-NVS ventilatierooster is een kwaliteitsproduct en is speciaal ontwikkeld voor toepassing in de woning- en utiliteitsbouw voor

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften

Verwerkingsvoorschriften Verwerkingsvoorschriften Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Opslag op de bouwplaats: Concepten I en II... 3 en 4 3. Transport op de bouwplaats: Concepten I en II... 4 4. Afhangen van beweegbare delen door

Nadere informatie

Guidance. Voorwaarden onderhouds- en supportovereenkomst Guidance programmatuur

Guidance. Voorwaarden onderhouds- en supportovereenkomst Guidance programmatuur Voorwaarden onderhouds- en supportovereenkomst programmatuur Pagina 1 Voorwaarden onderhouds- en supportovereenkomst programmatuur van Rotterdam BV (hierna te noemen ) gevestigd Essebaan 65A te 2908 LJ

Nadere informatie

Garantiecontract. voor. meermalig schilderwerk

Garantiecontract. voor. meermalig schilderwerk Garantiecontract voor meermalig schilderwerk Dit contract is opgesteld door: KV FOSAG : Koninklijke Vereniging Federatie van Ondernemers in het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf VVVF : Vereniging

Nadere informatie

Addendum Basisverf- en glasbestek 2006 Versus Basisverf- en glasbestek 2016

Addendum Basisverf- en glasbestek 2006 Versus Basisverf- en glasbestek 2016 Addendum Basisverf- en glasbestek 2006 Versus Basisverf- en glasbestek 2016 Voorschriften omtrent de uitvoering Uitvoeren schilderwerk Punt 2, 14 en 15: Punt 5: De afkorting VIB staat niet meer tussen

Nadere informatie

Pyropenta. Onderhoudsvoorschriften 60 minuten brandwerende deuren Deurenfabriek Suselbeek b.v.

Pyropenta. Onderhoudsvoorschriften 60 minuten brandwerende deuren Deurenfabriek Suselbeek b.v. Pyropenta Onderhoudsvoorschriften 60 minuten brandwerende deuren Deurenfabriek Suselbeek b.v. 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Reinigingsonderhoud.. 4 3. Onderhoud laksysteem.... 4 3.1 Periodiek onderhoud

Nadere informatie

performance detail assist3 3 perfection sticker gebruikshandleiding ontvangst plaatsing reiniging

performance detail assist3 3 perfection sticker gebruikshandleiding ontvangst plaatsing reiniging 1 2 performance detail assist3 3 4 perfection sticker gebruikshandleiding ontvangst plaatsing reiniging Gefeliciteerd met uw Van Ruysdael aankoop. Wij vertrouwen erop, dat deze levering in goede orde

Nadere informatie

Einsteinstraat 17, 6227 BS Maastricht - Heer, telefoon: 043-361 01 99, e-mail: info@aartsglas.nl, website: www.aartsglas.nl

Einsteinstraat 17, 6227 BS Maastricht - Heer, telefoon: 043-361 01 99, e-mail: info@aartsglas.nl, website: www.aartsglas.nl * Levering en herstellen van alle soorten glas * Glas in lood en gebrandschilderd glas * Dubbelwandig glas * Hardglazen deuren * Douche- en badwanden * Spiegels * Schilderij-lijsten * Ontspiegeld glas

Nadere informatie

Installatievoorschrift beglazen van Aralco ventilatieroosters (conform Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 3577; 2011)

Installatievoorschrift beglazen van Aralco ventilatieroosters (conform Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 3577; 2011) 1/6 Installatievoorschrift beglazen van Aralco ventilatieroosters (conform Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 3577; 2011) De ventilatieroosters van Aralco zijn kwaliteitsproducten en speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

PRECIES WAT U MOET WETEN OVER VEILIG- HEIDSGLAS

PRECIES WAT U MOET WETEN OVER VEILIG- HEIDSGLAS PRECIES WAT U MOET WETEN OVER VEILIG- HEIDSGLAS Draadglas: veilig of onveilig? zie pagina 3 Koninklijke OnderhoudNL, ondernemersorganisatie van specialisten in totaal vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie,

Nadere informatie

Den Haag, 16 mei 2011.

Den Haag, 16 mei 2011. Den Haag, 16 mei 2011. Project samenvatting: De 'VVE Hongarenburg 68-162 (even nummers)' bezit een flatgebouw in de Haagse wijk Mariahoeve. De buitenkant is in 2007 volledig gerenoveerd, inclusief een

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. De Groot - Algemene Voorwaarden - 1

ALGEMENE VOORWAARDEN. De Groot - Algemene Voorwaarden - 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities: In deze voorwaarden wordt verstaan onder: - Opdrachtgever: ( GELDIGE offerte aanhef) - Opdrachtnemer: Schildersbedrijf de Groot Artikel 2 De Overeenkomst: - De

Nadere informatie

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Gevelbekleding NONIGNIS / IGNIS van massief hout. NONIGNIS kan worden toegepast in de gevel, kozijnborstweringen en voor houten bergingen, schuttingen,

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Onderhoudsvoorschriften. Houten Buitendeuren

Verwerkingsvoorschriften Onderhoudsvoorschriften. Houten Buitendeuren Verwerkingsvoorschriften Onderhoudsvoorschriften Houten Buitendeuren Timmerfabriek Overbeek bv Textielstraat 22 7483 PB Haaksbergen tel: 053-5721409 Fax: 053-5726365 APRIL 2009 VERSIE 01 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ALUMINUM KOZIJNEN

MONTAGE HANDLEIDING ALUMINUM KOZIJNEN MONTAGE HANDLEIDING ALUMINUM KOZIJNEN 1. Algemeen De in deze handleiding genoemde richtlijnen zijn universeel van toepassing op de geleverde aluminium kozijnen. Zij moeten bekend zijn bij diegene die de

Nadere informatie

Type Type 1 Type 2 Type 1 Type 2. Nominale dikte 17 ± 2 mm 21 ± 2 mm 25 ± 2 mm 29 ± 2 mm. Niet blootstellen aan UV

Type Type 1 Type 2 Type 1 Type 2. Nominale dikte 17 ± 2 mm 21 ± 2 mm 25 ± 2 mm 29 ± 2 mm. Niet blootstellen aan UV Promat SYSTEMGLS PROMT SYSTEMGLS Transparante brandveiligheid, gepatenteerd systeem Promat SYSTEMGLS 0 - type - 0 min. - Totale dikte: mm Promat SYSTEMGLS 0 - type - 0 min. - Totale dikte: mm Floatglass,

Nadere informatie

BESTEKOMSCHRIJVING TRANSCARBO KUNSTSTOF KOZIJNEN

BESTEKOMSCHRIJVING TRANSCARBO KUNSTSTOF KOZIJNEN 1 30.35.20 KUNSTSTOF KOZIJN Fabrikaat :GEALAN S8000 IQ BLOKPROFIEL Waterdichtheid :(NEN 2778-1991+A3;2004): Type profiel :BLOKPROFIEL, inbouwdiepte 115 mm :TC-NORM (schuine hoeklas) Kleur buitenzijde :in

Nadere informatie

VEILIGHEIDSBEGLAZING IN EEN SCHOOL. Jan Goos

VEILIGHEIDSBEGLAZING IN EEN SCHOOL. Jan Goos VEILIGHEIDSBEGLAZING IN EEN SCHOOL Jan Goos NBN S23-002 (STS 38) Veiligheidsbeglazing Verplicht toe te passen vanaf 22 april 2008! 2 Vroegere situatie: zie checklist 3 Gangen en trappen 1 Vloeren en traptreden

Nadere informatie

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle pagina 1 Inleiding Kenmerkend voor het beschermde stadsgezicht zijn de diverse historische gevels. Authentieke kozijnen met de bijbehorende

Nadere informatie

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle

BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle BEGLAZING IN BRIELLE november 2007 monumentencommissie Brielle pagina 1 Inleiding Kenmerkend voor het beschermde stadsgezicht zijn de diverse historische gevels. Authentieke kozijnen met de bijbehorende

Nadere informatie

kunststof Montage handleiding 1. Algemeen 2. ontvangst 3. Opslag 4. Plaatsing 5. Afwerking

kunststof Montage handleiding 1. Algemeen 2. ontvangst 3. Opslag 4. Plaatsing 5. Afwerking Montage handleiding 1. Algemeen De in deze handleiding genoemde richtlijnen zijn universeel van toepassing op de geleverde kunststof kozijnen. Zij moeten bekend zijn bij diegene die de kozijnen monteert

Nadere informatie

Stolker MonuGlas. Glas van Toén met prestaties van morgen. Wim van Lindt Algemeen Directeur

Stolker MonuGlas. Glas van Toén met prestaties van morgen. Wim van Lindt Algemeen Directeur Stolker MonuGlas Glas van Toén met prestaties van morgen Wim van Lindt Algemeen Directeur Agenda Stolker Glas Stolker Monuglas Nieuwste innovaties Referenties Vragen Stolker Glas Onafhankelijk producent

Nadere informatie

RICHTLIJNEN MONUMENTEN EN ISOLERENDE BEGLAZING

RICHTLIJNEN MONUMENTEN EN ISOLERENDE BEGLAZING RICHTLIJNEN MONUMENTEN EN ISOLERENDE BEGLAZING 1 U wilt graag isolerende beglazing plaatsen in een monument. Waar moet u dan rekening mee houden? In deze folder leest u er meer over. De detaillering van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening

Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening Algemene voorwaarden zakelijke dienstverlening Biercontract.nl Graaf Wichmanlaan 62 1405 HC Bussum Handelsregisternummer: 57084033 BTW nummer 167606657B02 1. Definities 1. In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

CONTROLEPLAN Gelaagd glas. Over dit controleplan

CONTROLEPLAN Gelaagd glas.   Over dit controleplan CONTROLEPLAN 34.32 Gelaagd glas www.controleplannen.nl Inhoud Over dit controleplan A Organisatie P2 B Techniek P5 C Inspectielijst P6 Glas heeft verschillende eigenschappen. Aan de ene kant is glas licht,

Nadere informatie

WINDLAST BEGLAZINGSTABELLEN

WINDLAST BEGLAZINGSTABELLEN WINDLAST BEGLAZINGSTABELLEN WWW.ONDERHOUDNL.NL Kijk op www.onderhoudnl.nl voor een actueel overzicht van onze producten en diensten. Leeswijzer OnderhoudNL windlast beglazingstabellen Met de windlast beglazingstabellen

Nadere informatie

Bij dit examen hoort een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

Bij dit examen hoort een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2018 gedurende 575 minuten bouwtechniek-schilderen CSPE BB Bij dit examen hoort een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 13 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

Inbraakwerendheid van Reynaers Aluminium NV aluminium vliesgevels uit het CW 50 systeem

Inbraakwerendheid van Reynaers Aluminium NV aluminium vliesgevels uit het CW 50 systeem KOMO ATTEST SKG.0837.0456.04.NL Uitgegeven op: 01-02-2017 Vervangt: SKG.0837.0456.03.NL Geldig tot: 01-02-2022 Uitgegeven: 31-08-2016 Attesthouder Oude Liersebaan 266 B-2570 Duffel T: +32 (0) 1530 8500

Nadere informatie

Garantiereglement De Vries Houtbewerking. Artikel 1 : Begripsomschrijvingen

Garantiereglement De Vries Houtbewerking. Artikel 1 : Begripsomschrijvingen Garantiereglement De Vries Houtbewerking Artikel 1 : Begripsomschrijvingen a. De Vries : De Vries Houtbewerking; b. Opdrachtgever : degene die de opdracht tot levering van de producten waarop de garantie

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

Controles subsidieregeling isolatieglas

Controles subsidieregeling isolatieglas Controles subsidieregeling isolatieglas Colofon Contactpersoon drs. W.P.P. Kolner VROM-Inspectie Directie Uitvoering Programma Bouwen aan kwaliteit Rijnstraat 8 Postbus 16191 2500 BD Den Haag Auteurs drs.

Nadere informatie

BIJLAGE 1E STORINGSPROTOCOL

BIJLAGE 1E STORINGSPROTOCOL BIJLAGE 1E Inhoudsopgave 1 Storingsprocedure 3 1.1 Oplossen van storingen 3 1.2 Melden storingen 3 1.2.1 Meldtijden storing 3 1.3 Responstijd 3 1.4 Fixtijd 3 1.5 Toepassing prioriteiten 3 1.5.1 Herstellen

Nadere informatie

Bijlage A bevat een eisentabel met daarin samengevat de onderstaande eisen.

Bijlage A bevat een eisentabel met daarin samengevat de onderstaande eisen. Waterdichte en voldoende geïsoleerde dakkapel Algemeen De afmetingen van de dakkapel in dit document zijn ingeschat op basis van metingen van het kozijn en de verhoudingen hiermee tot de dakkapel. De opdrachtnemer

Nadere informatie

1.1 METHERMO ALGEMEEN

1.1 METHERMO ALGEMEEN 1.1 METHERMO ALGEMEEN 1.1 Methermo algemeen Timorplein, Amsterdam Atelier Zeinstra van der Pol BV, Amsterdam ALGEMEEN Toepassing Methermo ramen en deuren zijn gebaseerd op de zeer slanke Methermo profielen

Nadere informatie

SYSTEEMBLAD. Systemen voor geveltimmerwerk 4801

SYSTEEMBLAD. Systemen voor geveltimmerwerk 4801 OMSCHRIJVING Voor het in stand houden van geveltimmerwerk is periodiek onderhoud essentieel. Het in goede conditie houden van het verfsysteem vormt een belangrijk onderdeel, waarmee echter niet alleen

Nadere informatie

Atelier - Bruikleenovereenkomst

Atelier - Bruikleenovereenkomst pagina1/4 Atelier - Bruikleenovereenkomst Tussen: De ingebruikgever Stichting Magdalena, gevestigd te Hilversum, vertegenwoordigd door Naam: Adres: Koninginnenweg 12 Plaats: Hilversum en De Bruiklener:

Nadere informatie

Kozijn en ramen worden alzijdig d.m.v. airless 2x gespoten in een standaard witte kleur tot een droge laagdikte van minimaal 130 mu.

Kozijn en ramen worden alzijdig d.m.v. airless 2x gespoten in een standaard witte kleur tot een droge laagdikte van minimaal 130 mu. De hanekampen 64/66 9411 XM Beilen www.gilskozijnen.nl Rabobank Beilen-Assen Rek.nr. NL86RABO 037.38.06.728 K.v.K. Meppel 62375210 BTW-nr. NL854793306B01 Aan : Edwin Sijnstra Van : Gert-Jan Gils T.a.v.

Nadere informatie

ramen voor de aannemer of timmerfabrikant

ramen voor de aannemer of timmerfabrikant ramen voor de aannemer of timmerfabrikant Hoogwaardige kwaliteit, snel geleverd WEBO Timmerfabriek is een nationaal opererende toeleverancier van houten elementen. Een van onze belangrijkste specialismen

Nadere informatie

1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging

1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging 1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging Bezoekadres: Jan Tademaweg 19 2031 CT Haarlem Telefoon: 023 531 90 36 Fax: 023 534 10 22 E-mail: info@isoglas.nl 1. ProSafe Voorzetramen Doelmatige in

Nadere informatie

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé

Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé Hl Voor de toepassing van : Isomar Eurokoumé multiplex Isogarant 20 jaar Eurokoumé multiplex Isoprime Eurokoumé multiplex Isopaint 20 jaar Eurokoumé multiplex INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 - Opslag pag. 3

Nadere informatie

Service Level Agreement BRONZE. Voor Business en Reseller Hosting

Service Level Agreement BRONZE. Voor Business en Reseller Hosting Service Level Agreement BRONZE Voor Business en Reseller Hosting 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Definities 3. Overeenkomst 4. Service Level Agreement BRONZE 4.1. Meldingen 4.2. Prioriteit Niveaus 4.3. Afhandeling

Nadere informatie

: Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid

: Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid Type 11-0075 : Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid en kleurechtheid. Samenstellingsindicatie : bindmiddel : een gemodificeerde solid siliconalkydhars

Nadere informatie

bevestigingspositie mag maximaal 50 mm vanaf het uiteinde van het profiel zitten en 160 mm h.o.h.

bevestigingspositie mag maximaal 50 mm vanaf het uiteinde van het profiel zitten en 160 mm h.o.h. Verwerkingsvoorschrift en montage-instructie AB-profielen (vlakke variant en standaard serie) Typen (standaard serie): AS15-10, AS15-10H, AS22-8H, AS22-10H en AS25-10H Typen (vlakke serie met boven afdichting):

Nadere informatie

Nieuwbouw! Bedrijfsunits

Nieuwbouw! Bedrijfsunits Nieuwbouw! Bedrijfsunits Locatie: De Pol Losser 7581 CZ Op industrie terrein de Pol te Losser worden 8 nog te bouwen bedrijfsunits gerealiseerd. Deze units zijn uitermate geschikt voor startende of reeds

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking Brander Afbouwprodukten 1/ 5 april 2004 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderspack S is een spuitpleister voor het doeltreffend en economisch afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. De spuitpleister

Nadere informatie

NIEUW! THERMISCH ONDERBROKEN PROFIELEN. NovaClick 1040 LICHTBOUWPANELEN EEN WIND - EN WATERDICHT KUNSTSTOF BEGLAZINGSSYSTEEM

NIEUW! THERMISCH ONDERBROKEN PROFIELEN. NovaClick 1040 LICHTBOUWPANELEN EEN WIND - EN WATERDICHT KUNSTSTOF BEGLAZINGSSYSTEEM NIEUW! THERMISCH ONDERBROKEN PROFIELEN NovaClick 1040 LICHTBOUWPANELEN EEN WIND - EN WATERDICHT KUNSTSTOF BEGLAZINGSSYSTEEM PROJECTBOUW NovaClick 1040 lichtbouwpanelen Een wind - en waterdicht kunststof

Nadere informatie

VOORZETRAMEN. www.alva.nl

VOORZETRAMEN. www.alva.nl Alvaglas biedt warmte- en geluidsisolerende aluminium voorzetramen voor oud- en nieuwbouw van hoge kwaliteit tegen scherpen prijzen. De voorzetramen zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. De professionele

Nadere informatie

BESTEKOMSCHRIJVING TRANSCARBO KUNSTSTOF KOZIJNEN

BESTEKOMSCHRIJVING TRANSCARBO KUNSTSTOF KOZIJNEN 1 30.35.20 KUNSTSTOF KOZIJN Type profiel :Vlak profiel, inbouwdiepte 74 mm ie/montage :onder KOMO attest met productcertificaat (BRL 0703-2009)/ 2 30.35.40 KUNSTSTOF RAAM Type profiel :Raamvleugel, inbouwdiepte

Nadere informatie

KOMO kwaliteitsverklaring

KOMO kwaliteitsverklaring KOMO kwaliteitsverklaring Nummer Uitgegeven Vervangt d.d. Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 9 Klant VERKLARING VAN CI Deze kwaliteitsverklaring voor productcertificatie met attestering is op basis van

Nadere informatie

Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten

Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten Specifieke voorwaarden voor de uitvoering van werkzaamheden op basis van onderhouds- & dienstverleningscontracten Inhoud 1. Algemeen 2. Definities 3. Planning 4. Werkzaamheden op regiebasis vooraf melden

Nadere informatie

gevelelementen op de bouw; hoe te stellen en in te metselen

gevelelementen op de bouw; hoe te stellen en in te metselen informatie voor uitvoerders en timmerlieden op de bouwplaats gevelelementen op de bouw; hoe te stellen en in te metselen De timmerfabrikant heeft zijn best gedaan om de kozijnen zo goed mogelijk te maken,

Nadere informatie

Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek

Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek 2017 NaamNNNNNNNN Offerte & Tekening Offerte & Tekening(en) Nederlandse kwaliteit uit eigen fabriek 10 jaar garantie op draai/kiep sluitwerk. 10 jaar garantie op kozijn, schuifpui en dakkapel. Wij werken

Nadere informatie

BESTEKOMSCHRIJVING TRANSCARBO KUNSTSTOF KOZIJNEN

BESTEKOMSCHRIJVING TRANSCARBO KUNSTSTOF KOZIJNEN 1 30.35.20 KUNSTSTOF KOZIJN Fabrikaat :GEALAN S8000 IQ NL plus Type profiel :NL plus, inbouwdiepte 115 mm :TC-NORM (schuine hoeklas) of TC NORM CLK (rechte hoeklas) Kleur buitenzijde :mee geëxtrudeerde

Nadere informatie

Inspectie en onderhoud instructie voor stalen glijopleggingen met een dubbele gekromde glijoppervlak Type FIP-D

Inspectie en onderhoud instructie voor stalen glijopleggingen met een dubbele gekromde glijoppervlak Type FIP-D Inspectie en onderhoud instructie voor stalen glijopleggingen met een dubbele gekromde glijoppervlak Type FIP-D control your solids uw bouw onze technologie www.insolids.nl INHOUDSOPGAVE 1.0. Doel...3

Nadere informatie

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten door Glasgilde te Annen

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten door Glasgilde te Annen Algemene voorwaarden Rapidglass, Goedkoopdubbelglas.nl/ Glasgilde Gevestigd te Annen, hierna te noemen Glasgilde, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Groningen onder nummer 55327079 De algemene voorwaarden

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Puurbeton B.V. te Schoonhoven

Leveringsvoorwaarden Puurbeton B.V. te Schoonhoven Leveringsvoorwaarden Puurbeton B.V. te Schoonhoven Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Werkingssfeer Artikel 3 - Totstandkoming overeenkomst Artikel 4 - Verplichtingen Puurbeton B.V. Artikel 5 - Verplichtingen

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-schilderen CSPE BB. gedurende 605 minuten. Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-schilderen CSPE BB. gedurende 605 minuten. Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 605 minuten bouwtechniek-schilderen CSPE BB Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 14 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Aandachtspunten bij de plaatsing Voor meer info en advies kan u steeds terecht bij

Aandachtspunten bij de plaatsing Voor meer info en advies kan u steeds terecht bij Z Aandachtspunten bij de plaatsing Bij plaatsing achter slag of in blok moet tussen de ramen en de muur een voeg van minimum 1 cm zijn. Deze voeg kan groter genomen worden naargelang de toleranties van

Nadere informatie

Windlast beglazingstabellen

Windlast beglazingstabellen Tabel 1. Isolerend dubbelglas (floatglas-spouw-floatglas) Maximaal toelaatbare glasoppervlak bij verschillende windstuwken conform NEN 2608:2014 en NEN-EN 1991-1-4 incl. Nationale Bijlagen 2011 Glasopbouw:

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

B E D R I J F K I K K E R L A N D

B E D R I J F K I K K E R L A N D De Meern 34 1132 SH VOLENDAM ter attentie van de heer J. Blondeau Hikseweg 18 4698 PD OUD-VOSSEMEER Telefoon : 0166 673010 Fax : 0166 672930 Email : dh@3borg.nl Fortis-bank Rekeningnummer : 97.21.72.912

Nadere informatie

METHERMO NAAR BUITEN DRAAIENDE RAMEN EN KLEPRAMEN

METHERMO NAAR BUITEN DRAAIENDE RAMEN EN KLEPRAMEN METHERMO NAAR BUITEN DRAAIENDE RAMEN EN KLEPRAMEN 1 2 Methermo naar buiten draaiende ramen en klepramen zijn slank, maar sterk geprofileerd. Hierdoor zijn grote raampartijen mogelijk. Maar ook bij kleine

Nadere informatie

Service Level Agreement Basic. Magento Basic en Business Basic ixl Hosting B.V.

Service Level Agreement Basic. Magento Basic en Business Basic ixl Hosting B.V. Service Level Agreement Basic Magento Basic en Business Basic ixl Hosting B.V. Inhoudsopgave 1 Inleiding Blz. 3 2 Definities Blz. 3 3 Overeenkomst Blz. 4 4 Service levels / ondersteuning Blz. 4 4.1 Meldingen

Nadere informatie

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever.

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van... (1) Verklaren: 1.... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2.... (4)

Nadere informatie

Pilkington Pyrostop Pilkington Pyrodur. Beglazing en verwerkingsrichtlijnen voor brandwerende beglazing

Pilkington Pyrostop Pilkington Pyrodur. Beglazing en verwerkingsrichtlijnen voor brandwerende beglazing Pilkington Pyrostop Pilkington Pyrodur Beglazing en verwerkingsrichtlijnen voor brandwerende beglazing Beglazing en verwerkingsrichtlijnen voor brandwerende beglazing Inhoud 1.0 Algemeen product advies

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-KB 2004

Examenopgaven VMBO-KB 2004 Examenopgaven VMBO-KB 2004 tijdvak 1 maandag 24 mei 9.00 11.00 uur BOUW-BREED CSE KB Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en bijlagen. Dit examen bestaat uit 47 vragen. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Veranderingen in de NEN 3569

Veranderingen in de NEN 3569 Veranderingen in de NEN 3569 Wat betekent dat voor jou? Aangeboden door de Glasmaat 2 Veranderingen in de NEN 3569 Stolker Glas Augustus 2012 In december 2011 is de nieuwe NEN 3569:2011 Risicobeperking

Nadere informatie

Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 van een stompe 54 mm Krepel dubbele deuren met glasopening in een plaatstalen kozijn.

Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 van een stompe 54 mm Krepel dubbele deuren met glasopening in een plaatstalen kozijn. Krepel Deuren J.R. Krepellaan 5-7 Postbus 2 7380 AA Klarenbeek T:+31 (0) 301 13 41 F:+31 (0) 301 21 52 info@krepel.nl www.krepel.nl Samenvatting van onderzoek Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 van een

Nadere informatie

Latende. Eigenschappen: > 25 mm Jaloezie in aluminium frame. > Montage zonder boren of schroeven

Latende. Eigenschappen: > 25 mm Jaloezie in aluminium frame. > Montage zonder boren of schroeven Latende Eigenschappen: > 25 mm Jaloezie in aluminium frame > Montage zonder boren of schroeven > Bevestiging d.m.v. dubbelzijdig magneet- en staalband op de glaslatten > Kant en klaar op maat geleverd

Nadere informatie

Specificaties werkstukken

Specificaties werkstukken Specificaties werkstukken Proeve van Bekwaamheid Exameninstelling Savantis Werkstukken Proeve van Bekwaamheid Een gelijkwaardig examen voor iedereen Examenkandidaten voeren de Proeve van Bekwaamheid (PvB)

Nadere informatie

Reglement Glasfonds. Gebruikers van deze service zijn huurders van een woning van Wonion, die akkoord gaan met het bepaalde in dit reglement.

Reglement Glasfonds. Gebruikers van deze service zijn huurders van een woning van Wonion, die akkoord gaan met het bepaalde in dit reglement. Reglement Glasfonds Gebruikers van deze service zijn huurders van een woning van Wonion, die akkoord gaan met het bepaalde in dit reglement. Mei 2016 Artikel 1 Omvang van de dekking 1.1 Verzekerd is het

Nadere informatie

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking.

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Verwerkingsvoorschriften Zwarthout Shou-Sugi-Ban Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Tijdens

Nadere informatie

BUVA. Multifunctioneel. aluminium renovatieframe. Aluminium renovatieframe

BUVA. Multifunctioneel. aluminium renovatieframe. Aluminium renovatieframe Multifunctioneel aluminium renovatieframe BUVA Aluminium renovatieframe - Geschikt voor houten kozijnen - Van buitensponning naar binnensponning - Wind- en waterdichte constructie voor binnendraaiende

Nadere informatie

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015 BESTEK Ten behoeve van: Datum: 16 oktober 2015 Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: 2014-II onder licentienummer: ------------------ INHOUDSOPGAVE ------------------ INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

CS 68. Reynaers Concept system. Ramen en deuren. Bringing Aluminium to Life

CS 68. Reynaers Concept system. Ramen en deuren. Bringing Aluminium to Life CS 68 Reynaers Concept system Ramen en deuren Bringing Aluminium to Life CS 68: de nieuwe standaard voor ramen en CS 68 is een driekamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. Het systeem

Nadere informatie

Namens onze opdrachtgever kunnen wij u geheel vrijblijvend het navolgende object te koop aanbieden. Breda, RainbowCenter / commerciële nieuwbouw units

Namens onze opdrachtgever kunnen wij u geheel vrijblijvend het navolgende object te koop aanbieden. Breda, RainbowCenter / commerciële nieuwbouw units PRINSENKADE 3 4811 VB BREDA FAX 076-5142788 TELEFOON 076-5220600 www.vanopstalgroep.nl bedrijfsobjekten.breda@vanopstalgroep.nl datum postmerk Geachte dames en heren, OBJECT NR. SOORT PLAATS AANBIEDING

Nadere informatie

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com T.a.v. dhr. E. Delbaere Textielstraat 18A B-8790 WAREGEM België Onze referentie Bleiswijk, Projectnummer

Nadere informatie