Nieuwsbrief Juli Van de voorzitter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Juli Van de voorzitter"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Juli 2016 Van de voorzitter De afgelopen Algemene Ledenvergadering hebben we een beleidsperiode van 5 jaar afgesloten met een verslaggeving aan alle leden. We hebben mogen constateren, dat niet alleen de financiën goed op orde zijn, maar ook, dat we nog steeds Midden in Deurne staan en kwalitatief goede concerten geven. Van groot belang in dit kader is zeker ook de zeer enthousiaste jeugdcommissie die er voor zorg draagt, dat onze jeugdige muzikanten zich echt thuis voelen bij de KHD. Dat start al als de basisscholen in Deurne bezocht worden door een aantal van onze leden samen met de Drumfanfare Peelland om al musicerend informatie te geven over de mogelijkheden binnen de Harmonie en de Drumfanfare. Complimenten aan deze leden en vrijwilligers, die er toch maar mooi voor zorgen dat de belangstelling voor muziek en zelf muziek maken elk jaar opnieuw leidt tot nieuwe instroom. Op initiatief van een aantal leden worden op dit moment voorbereidingen getroffen om tot een nieuw beleidsplan te komen voor de komende periode. De afgelopen periode zijn er weer tal van activiteiten geweest, waar we als Harmonie aan hebben deelgenomen. Ik neem aan dat her en der in deze nieuwsbrief hierop wordt teruggekeken. Eén activiteit had een wat bijzonder karakter: aan de KHD zijn zo ongeveer 40 Commissarissen verbonden, mensen die de KHD een warm hart toedragen en tevens als ambassadeur voor de Harmonie functioneren. Voor hen is kort geleden door de commissie commissarissen een speciale avond georganiseerd, waar gastspreker Carlo van de Weijer (zoon van..) op een zeer bijzondere en vooral onderhoudende manier een link legde tussen techniek (automotive) en muziek. Onze commissarissen vragen niets terug voor hun ondersteuning van de KHD en daarom is het des te fijner om op deze wijze iets terug te kunnen doen. Tenslotte wil ik ook langs deze weg Jenny van Aerts danken voor haar tomeloze inzet als bestuurslid van de Harmonie. Heel fijn dat zij als vrijwilligster een aantal activiteiten wil doorzetten. Als nieuwe bestuursleden zijn gekozen: Marloes Goossens en Corinne Leusink. We wensen hen heel veel plezier en succes toe. Geniet van een fijne en welverdiende vakantie, Dick van der Star

2 De samenstelling van het bestuur is gewijzigd Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op dinsdag 24 mei was de (her)verkiezing van twee bestuursfuncties. Dick van der Star werd opnieuw gekozen tot voorzitter van onze vereniging en er was 1 functie van bestuurslid vacant. Jenny van Aerts had aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen. Jenny heeft zich in de afgelopen jaren onder andere ingezet voor onze jeugdafdeling en slagwerkgroep en de werkgroep PR en communicatie. Tijdens de ALV bedankte onze voorzitter Jenny voor haar inspanning de afgelopen jaren. Jenny blijft zich als vrijwilliger inzetten voor de vereniging: Jenny bedankt en fijn dat je bij ons blijft! Het bestuur had via een oproep aan leden en ouders van jeugdleden laten weten dat de functie van Jenny vacant was. Hier kregen we reactie op van 2 enthousiaste musicerende leden van het Groot Orkest en leden van de Jeugdcommissie. Tijdens de ALV zijn Corinne Leusink en Marloes Goossens dan ook door het bestuur voorgedragen en door de Ledenvergadering gekozen tot bestuursleden. We zijn blij dat Corinne en Marloes samen de functie van Jenny gaan vormgeven. Corinne en Marloes zullen samen contactpersoon zijn voor de jeugdafdeling. Corinne wordt vanuit het bestuur de verbindende factor richting de (jeugd)slagwerkgroep. Marloes gaat de mailing aan de ouders van de jeugdleden overnemen. In de taken van de overige bestuursleden is niets veranderd. Het bestuur ziet er op dit moment als volgt uit: Dick van der Star, voorzitter Theo Goossens, vice-voorzitter / bestuurslid Piet van Kalken, penningmeester Loes van Nunen, secretaris Johan Verbakel, bestuurslid Igno Goossens, bestuurslid Corinne Leusink, bestuurslid Marloes Goossens, bestuurslid Corinne en Marloes veel plezier en succes met jullie rol als bestuurslid!

3 Concert jeugdmuziekdag Zaterdag 19 maart namen ruim 100 jeugdleden van de diverse muziekkorpsen uit Deurne en de kerkdorpen deel aan de jeugdmuziekdag. De dag werd afgesloten met een concert om 19.30uur in het cultuurcentrum. Thema was: circus. Naast de jeugdleden van Muziekschool Musicas, Drumfanfare Peelland, Harmonie Excelsior (Zeilberg), Fanfare Wilhelmina (Vlierden), Fanfare St. Willibrordus (Neerkant), Muziekvereniging Wilona (Helenaveen), Harmonie Sint Caecilia (Liessel) en Koninklijke Harmonie Deurne namen, gelet op het thema, ook jongleergroep Hebbes en gymnastiekvereniging KDO deel aan de uitvoering. Daarnaast was er een verrassingsoptreden van Laatzemaarschuiven bestaande uit Theo Lokin, Karel-Hendrik Michels en Wim Kivits. De jeugdleden hadden zich de hele zaterdag uit de naad gewerkt om de meestal nieuwe stukken in te studeren onder leiding van de dirigenten Marianke Hobé, Marco van Dulmen en Maarten Manders. Mede door hun inspirerende leiding kon s avonds voor een volle zaal een concert op niveau worden verzorgd hetgeen een bevestiging was van het muzikale talent dat we in de gemeente Deurne hebben. De commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse korpsen hebben er veel eer mee ingelegd en wellicht wordt deze vorm wel tot traditie verheven.

4 Carnaval 2016 De commissie had er weer energie in gestoken. Een grote, bonte stoet muzikanten die vrolijke marsmuziek brengend door de straten trok te midden van feestvierende mensen langs de kant en enthousiaste deelnemers aan de optocht. Telkenjare weten we weer te verrassen en ons visitekaartje af te geven bij deze aangelegenheid. Ook dit jaar weer eindigend met een traktatie bij Jan in de Europastraat. We houden er dat in!

5 Royal Music Night voor senioren op 26 april Elke twee jaar wordt door de Oranjevereniging een Royal Music Night georganiseerd waar de KHD haar medewerking aan verleent. Dit jaar waren de wat ouderen van Deurne e.o. weer aan de beurt om bij gelegenheid van Koningsdag het optreden van KHD in het cultuurcentrum Martien van Doorne bij te wonen. En het was weer zeer de moeite waard. In een afwisselend programma met vele hoogtepunten werden alle registers van het orkest opengetrokken. Klassiek, modern, begeleidend: alle kwaliteiten van het orkest werden onder leiding van Martien Maas over/voor het voetlicht gebracht. Medewerking werd gegeven door de Walsbergse Zangvereniging o.l.v. Mario Geurtjes, als solisten traden op zangeres Hanneke (van Gog)-Kuunders en Jacob van Eijk op marimba. Van het decor dat stond opgesteld i.v.m. Vals Plat werd handig gebruik gemaakt ook al maakte datzelfde decor de ruimte op het toneel een stuk kleiner. Het publiek in het uitverkochte cultuurcentrum was zeer enthousiast en liet dat blijken door een (voor zover dat de aanwezigen daar toe in staat waren) staande ovatie. Een opmerkelijk onderdeel en een waardige afsluiting vormde het feit dat deze uitvoering het laatste optreden was van Piet Kuunders. Piet had te kennen gegeven zijn plaats in het orkest af te staan aan zijn neef Henri zodat zijn stoel toch door een Kuunders bezet bleef. Piet is op 1 januari 1958 (!!) lid geworden en heeft zijn plaats als bassist altijd met veel plezier bezet. Hij blijft verbonden aan de KHD en zijn muzikaliteit zal hij bij het VTO (VrijeTijdsOrkest) blijven laten horen. Jerom Coppus bracht Piet hulde voor zijn rol binnen de KHD, ondersteunde dat met bloemen waarna Piet een hartelijk applaus van de aanwezigen en met name ook van zijn medemuzikanten ten ten deel viel.

6 Inloopavond KHD en Drumfanfare Op woensdag 11 mei hebben in onderlinge samenwerking de KHD en de Drumfanfare een inloopavond gehouden. Kinderen konden een kijkje in onze harmoniezaal nemen om kennis te maken met verschillende blaasinstrumenten en slagwerk. Een aantal jeugdleden en leden van beide verenigen waren aanwezig om voorlichting te geven en om te proberen al enig geluid uit de diverse instrumenten te krijgen. De mogelijkheden werd geboden om gratis een aantal proeflessen te krijgen. Ook werden basisscholen bezocht om belangstelling te wekken bij kinderen om de proeflessen te komen volgen. De proeflessen mochten zich vervolgens in grote belangstelling verheugen en het resultaat van deze lessen konden zondag 26 juni voor met name naaste familieleden ten gehore worden gebracht. Een goed, veelbelovend begin voor de aanwas van beide verenigingen.

7

8 Druk weekend 21 en 22 mei Het weekend van 21 en 22 mei stond bol van de activiteiten. Aanvankelijk stonden alleen het bloemendefilé en de Umzug in Beek en Donk op het programma. Toen kwam er een verzoek van de organisatie van de Nacht van het Witte Doek om de avond op te luistern waarbij aandacht werd besteed aan het feit dat de Stichting 25 jaar bestond. In overleg met de leden, we deden namelijk een zwaar beroep op hen, werd besloten om onze medewerking te verlenen met name omdat het weekend toch al bezet was maar ook omdat de KHD van mening was dat dit soort optredens past in de uitgangspunten van de KHD nl. midden in de Deurnese gemeenschap staan. Met goed weer, feitelijk was het te warm, vond zaterdagmiddag het bloemendefilé plaats. Een grote groep muzikanten waarbij de jeugd heel goed vertegenwoordigd was gaf acte de présence en voerde een lange rij deelnemers aan het defilé aan. Op de markt werden de wandelaars feestelijk en muzikaal ingehaald waarbij veel gevraagd werd van onze mensen die met hun uniform in de brandende zon stonden. Hulde voor het feit dat we met velen waren en dat het voor onze jeugdleden een mooie ervaring was om op deze wijze samen met de groten te kunnen musiceren. De avond stond in het teken van het spelen van filmmuziek in het Cultuurcentrum voor de gasten van de Nacht van het Witte Doek. Ondanks de korte voorbereiding werd het een zeer geslaagd optreden voor een publiek waarvan een grote groep voor de eerste keer kennis maakte met de KHD. Iedereen was vol lof over het de wijze waarop de KHD de vertoonde filmbeelden ondersteunde. Met ons optreden hebben we weer een ander publiek kunnen bereiken en bij de vele aanwezigen veel goodwill gekweekt.

9 Zondag 22 mei met de bus naar Beek en Donk waar we met 18 andere korpsen uitgenodigd waren om luister bij te zetten bij het 125-jarig bestaan van onze zustervereniging de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning. Vertrokken om 11.30uur, aanwezig in Beek en Donk om 12.00uur waar we in een grote feesttent werden ontvangen en waar we onze koffers kwijt konden. Opstellen en even na 13.00uur vertrokken we voor een rondwandeling door het groene Beek en Donk. We brachten geheel volgens traditie, de groet aan het bestuur van O&U, gaven onderweg nog een (korte) serenade aan de jarige Marianke en een uur later waren we in de muziektuin waar we onder leiding van Theo Lokin met alle korpsen samen een bij iedereen bekende mars (Jubilissimo) uitvoerden. Bijzonder indrukwekkend om samen met meer dan 600 muzikanten te spelen. Het vele publiek genoot zeer en met name de show die de ons zeer bekende Theo opvoerde sloeg erg aan. Daarmee kreeg het optreden nog meer een Deurnes karakter maar dat kwam ook omdat de KHD veruit het in aantal grootste korps was (65 man/vrouw) met opvallend veel jeugdige leden. Bij het bestuur van O&U maar ook bij de toeschouwers maakte dat veel indruk. Daarbij verdient ook de vermelding dat we op een representatieve manier marcheerden, een tambour-maître (Theo) voor de groep hadden staan met overwicht en stijl en niet te vergeten het vaandel dat trots door Noud door de straten van Beek en Donk gezeuld werd. Een prima presentatie waar we trots op kunnen zijn en veel waardering mee hebben geoogst. De nazit in de tent duurde tot ca uur waarna de bus vertrok en we op een zeer geslaagd optreden konden terugkijken.

10 Jeugdkamp We zijn vrijdag tot zondag op kamp geweest. Ik vond het heel leuk. Eerst ging je je bed opmaken. Toen mocht je even spelen. We gingen in het bos het spel spons water vuur doen. Het was een heel leuk spel! Daarna gingen we om het kampvuur zitten. SUPER GEZELLIG!!!!!!!!!! Daarna om uur s nachts begon de spooktocht. Dat was een beetje eng maar super leuk. Daarna nog kletsen en toen slapen". Annemijn van Soest Op zaterdag werden we om 8 uur wakker gemaakt met een trompet. Dan hadden we ochtendgymnastiek en daarna gingen we ontbijten. Toen hadden we repetitie. Na de lunch gingen we het tienkamp doen en daarna hadden we weer even vrije tijd. Toen gingen we avond eten er kwam een frietkar. s Avonds hadden we het smokkelspel. Daarna hadden we vrije tijd. Dewi van de Wallen Het was weer een kort nachtje, toch werden we door de trompet wakker gemaakt. Na het ontbijt gingen we gezellig in de schaduw zitten voor een potje bingo! Er waren heel veel prijzen te winnen, ook kreeg iedereen nog zakje met heerlijke choco-munten. Tussen de middag was er tijd voor een lekker kopje soep en brood. Langzaam kwamen de ouders binnen druppelen. Ook de campinggasten waren uitgenodigd om naar ons te komen luisteren. Het was al weer tijd voor het slotconcert. Iedereen had een eigen optreden voorbereid. De leden hadden er zin in en het publiek was enthousiast. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis. Het was een supergezellig kamp. Volgend jaar zeker weer! Jana Manders

11 Lichten spaarkas Op 27 mei, zoals de traditie dat wil op de vrijdag vóór de start van Deurne kermis, was de lichting van de spaarkas geregeld. De enveloppen met het spaarkasgeld lagen klaar maar dat niet alleen. De organisatie, Noud, Guus en Lonneke hadden ook een buffet opgesteld dat er bijzonder feestelijk uitzag. Er was voor elk wat wils en mede daardoor werd het een ware feestavond. Gelukkig maakten vele leden, al dan niet vergezeld door hun partner, van de gelegenheid gebruik om op deze wijze de kermis in te zetten. Het moet gezegd worden: Lonneke, Guus en Noud hadden het prima voor elkaar. Deze avond alleen al zou de aanleiding moeten zijn om meer belangstelling voor de gleuf aan de dag te leggen. Er is nog plaats dus wend je tot de organisatie om deel te nemen en wekelijks kermisgeld te sparen. Uitwisseling met L Union Fraternelle Op zaterdag 2 juli vond een uitwisselingsconcert plaats met zustervereniging uit Zeelst/Veldhoven l Union Fraternelle o.l.v. dirigent Jacco Nefs. De KHD stond (uiteraard) o.l.v. Martien Maas. Het werd een zeer verzorgde uitvoering waarbij beide orkesten konden laten horen tot welk hoog niveau ze in staat zijn. Een vrijwel vol cultuurcentrum genoot van diverse muziekwerken en -soorten variërend van o.a. Keltisch klinkende nummers als van muziek die verhaalde over de oliewinning in Tulsa. Bij onze collega s uit Zeelst soleerde de 15- jarige Siebren van Noort op euphonium.

12 Geslaagd! Van KHD zijn de volgende leerlingen geslaagd: Annemijn van Soest Dewi van der Wallen Evie van der Loo Maartje Maas Jana Manders Léonieke Coppus Dani Kaag Joey Kaag Ruben van de Sande Tijn Rops klarinet A klarinet A klarinet A hobo A dwarsfluit A trombone A kleine trom A kleine trom A kleine trom A kleine trom A Vera de Wit Coen Verbakel Hoa-En Kaag Lenn van Bussel Sanne Verberne klarinet B (Al behaald in januari, maar gewacht op gezamenlijke diploma-uitreiking) trompet B kleiner trom B bariton B dwarsfluit B Julian de Groot Nova Heesakkers Fleur Verberne Veerle van der Horst trompet C trompet C klarinet C klarinet C Anne Beijers klarinet D

13 Deurne in de ban van de ring De voorbereidingen voor het theater spektakel Deurne in de ban van de Ring zijn in volle gang! Het is geweldig dat zoveel mensen samen deze voorstelling neer gaan zetten. Op 1 september start de vrije verkoop. Voorverkoop voor alle deelnemers Willen jouw familieleden en/of vrienden verzekerd zijn van een plaats tijdens één van de voorstellingen op 18 of 19 november? Alle deelnemers aan Deurne in de ban van de Ring, hebben de mogelijkheid om in de voorverkoop kaartjes te bestellen. Vanwege het grote aantal deelnemers, mag iedere deelnemer maximaal 4 toegangskaarten bestellen. De toegangs kaarten kosten 15 Euro per stuk (betaling ter plaatse, contant). Laatste kans voorverkoop Je kunt je kaartjes kopen op de repetitie locatie van de Koninklijke Harmonie Deurne. Laatste voorverkoop datum: dinsdag 30 augustus uur. Vele vertolkingen van dit sprookjesachtige avontuur zijn de Deurnese productie voorgegaan, maar het is tijd dat Déurne in de Ban van de Ring raakt!

14 Noud! De afgelopen periode was onze aandacht meer dan ééns gericht op onze Noud. Op de ledenvergadering van 24 mei jl. werd Noud gefêteerd in verband met het feit dat hij 10 jaar onze gastheer is. Van de Vierspan met zijn bar naar ff en vervolgens kroegbaas in ons eigen home en vanuit die functie heel belangrijk voor de sfeer binnen onze vereniging. Noud kent iedereen, weet veel van velen en bestiert zijn plaats met veel plezier. Door dat alles had de voorzitter lovende woorden en was het opvallend maar wel begrijpelijk dat Noud na 10 jaar i.p.v. de gebruikelijke 12,5 of 25 jaar, nu al in de bloemetjes werd gezet. Hopelijk nog voor heel veel jaren in de toekomst. Noud s inbreng bij alles wat binnen de KHD wordt georganiseerd is voor ons vanzelfsprekend maar nog steeds bijzonder. We denken daarbij o.a. aan de spaarkaslichting, bij concerten in onze dr. Hub van Doornezaal, bij examens in onze locatie, ouderavonden, bij het schoonmaken van onze ruimtes en als reserve als vaandeldrager. Al eerder had Noud proeven van bekwaamheid afgelegd als vaandeldrager. Onder windkracht 6 loopt hij trots voor de troepen uit en mede door zijn optreden op de Umzug oogste de KHD veel lof. Hij neemt het vaandel over van Ludo Boeije die dat vele jaren voor zijn rekening had genomen. Ludo werd hartelijk bedankt voor zijn inzet en in aansluiting op het bloemendefilé droeg hij zijn werkzaamheden en het vaandel over aan Noud.

15 Afsluiting verenigingsjaar Op 17 juli vond de traditionele afsluiting van het verenigingsjaar plaats. Met het succes van vorig jaar nog in gedachten werd ook nu weer een tocht door Deurne gemaakt met een spetterende afsluiting op de markt. Mede door de prima weersomstandigheden kwam er veel publiek op af. Voorafgaand aan dit onderdeel was er een bijeenkomst in onze eigen zaal waar gasten werden verwelkomd met koffie/thee en onder aanwezigheid van alle muzikanten, ouders en andere belangstellenden werden door de voorzitter, Dick van der Star, de jeugdspeldjes uitgereikt. De slagwerkers en jeugdslagwerkers gaven een kort concert en ook de blokfluitgroep liet horen dat er echt muzikale aanleg is bij deze, hopelijk toekomstige muzikanten. Men vertrok al musicerend voor de Tour du Deurze, eindigend op de markt waar na een aantal marsen het volgende onderdeel plaatsvond nl. het uitreiken van de diploma s aan de geslaagden. Op een ludieke manier werden deze diploma s overhandigd en velen waren er getuige van. Elders in deze Nieuwsbrief vindt u de namen van de geslaagden. Daarna was het volgende adres het gemeentehuis waar na wat logistieke hoogstandjes alle ruim 100 muzikanten hun plaats innamen. Tijdens dit gedeelte werd de Jan van Cuijk-bokaal uitgereikt. Na een inleiding van Ingrid werd door de vorige winnaar, Johan Verbakel, de bokaal uitgereikt aan drie personen. Hoogst uitzonderlijk maar de jury vond het, gelet op de grote verdiensten van deze drie, met name door de geleverde inspanning het terecht om niet één maar drie personen de bokaal toe te kennen. Rein Albers, afwezig i.v.m. vakantie, Lotte de Roos en Fieke Knijnenburg namen de bokaal in ontvangst. Het gezamenlijk musiceren maakte indruk waarbij het subtiele geluid van de blokfluiten opviel. Het Jeugdensemble, het Jeugdorkest én het Groot Orkest maakten een passend slot aan de bijeenkomst daarmee de vakantie inluidend maar niet voordat Dick allen bedankt had voor hun bijdragen aan een zeer geslaagd muziekjaar 2015/2016.

16 Nieuws van de Hosbengels Muzikale versterking Na het afgelopen kerstmatinee en in de voorbereidingen op de carnaval mochten we twee nieuwe jeugdige muzikanten in ons midden verwelkomen: Gitte van den Acker op altsax en Thomas van der Putten op trompet. Hun vaders verdienen in het verleden al hun muzikale sporen binnen de Hosbengels en ongetwijfeld zullen Gitte en Thomas deze lijn voortzetten! Veel succes en plezier gewenst. 54 e Ere-Hosbengel: Michiel Dankers Op carnavalsdinsdag hebben de Hosbengels Michiel Dankers onderscheiden als hun 54e Ere-Hosbengel vanwege zijn jarenlange verdiensten binnen het Peelstrekelrijk, zijn betrokkenheid bij de carnaval in Deurne en inzet voor de Koninklijke Harmonie Deurne in het bijzonder. In 2014 maakten de Peelstrekels hem reeds Ere-Strekel vanwege zijn jarenlange voorzitterschap van de Club van Honderd. Ook zijn verdiensten voor onze Harmonie en daarmee ook de Hosbengels mogen worden geroemd. Zo is Michiel initiatiefnemer van de kring van commissarissen van de KHD en daarmee al jarenlang verantwoordelijk voor een stabiele aanvullende bron van inkomsten voor onze vereniging. In de aanloop van de verhuizing van de tijdelijke repetitielocatie FF naar het huidige onderkomen aan de Harmoniestraat zorgde hij voor de inrichting van de foyer in het nieuwe verenigingsgebouw. Ook was Michiel dankzij zijn uitgebreide persoonlijke en zakelijke netwerk een onmisbare initiator bij de organisatie van de succesvolle concertreis naar Saló in Ook de Hosbengels mochten al vaak een organisatorisch beroep op Michiel doen, zoals in de aanloop naar hun 40-jarig jubileum in Sinds enkele jaren verzorgt Michiel tevens het vervoer van de Ere-Hosbengel vanaf de huldiging naar huis naar residentie Plein Vijf. Meer dan voldoende redenen om Michiel in 2016 met ons fraaie kleinood te onderscheiden.

17 Jubileumweekend 50 jaar Hosbengels Op 10 november 1965 zag de Hofkapel van Koninklijke Harmonie Deurne het levenslicht. Tijdens de carnaval van 1966 werd de naam Hôsbengels geïntroduceerd. Het bleek een blijvertje in Deurne en verre omstreken te zijn... De Hosbengels zullen in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober op muzikale wijze stil staan bij hun g ouden muzikale jubileum. De festiviteiten zullen plaatsvinden in het Cultuurcentrum. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een mooi programma voor jong en oud. Uiteraard zijn onze muzikale collega s en vrienden van de KHD van harte welkom om met ons te delen in de feestvreugde. We hopen jullie in grote getalen te mogen begroeten! Nadere informatie over programma en tijden volgt begin september. Tot slot

18 Agenda 2015 medio Week 36 Start repetities 7,8,9 oktober Jubileumweekend Hosbengels Hosbengels CCD 15 oktober Jubilarissen avond Harmoniezaal 18 en 19 november Deurne in de ban van de ring CCD Vrijdag 16 december Kerstconcert jeugd JO CCD Zaterdag 17 december Kerstconcert KHD GO CCD Zondag 18 december Kerstmatinee Hosbengels Hosbengels Harmoniezaal Dinsdag 20 december Kerstconcert KHD GO CCD

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli van de voorzitter

Nieuwsbrief Juli van de voorzitter Nieuwsbrief Juli 2014 van de voorzitter Bij het schrijven van dit van de voorzitter is de concertreis naar Italië nog geen week achter de rug. Elders in deze Nieuwsbrief zal deze zeker nog aan de orde

Nadere informatie

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015

Cecieleke CECIELEKE INTOCHT SINTERKLAAS. Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 Cecieleke Nieuwsbulletin Fanfare St. Cecilia Herten 34 e jaargang nr. 10 woensdag 23 december 2015 CECIELEKE Het jaar 2015 nadert zijn einde. De Kerstdagen staan voor de deur en daarmee een stuk gezelligheid.

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014. van de voorzitter

Nieuwsbrief December 2014. van de voorzitter Nieuwsbrief December 2014 van de voorzitter Natuurlijk hoopten we allemaal al vooraf dat het weekend van 14 en 15 november 2014 het hoogtepunt van het afgelopen jaar zou worden. Nu, erop terugkijkend,

Nadere informatie

13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter Een dochter voor Mandy en Jeroen

13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter Een dochter voor Mandy en Jeroen 13 november 2016 Voorwoord van de voorzitter We kijken terug op twee goede optredens bij het Jumbo Muziekfestival afgelopen weekend in Lieshout. In deze nieuwsbrief een terugblik. Komende zondag is het

Nadere informatie

Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter.

Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter. 15 oktober 2014 Agenda - reminder 1 november 2014 Jumbocup slagwerk 14.00 uur 2 november 2014 Jumbocup harmonieorkest 14.00 uur 9 november 2014 Uitwisselingsconcert opleidingsorkest 11.00 uur Voorwoord

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O U N I N K L I J K E N I E U W S B U L L E T I N D I N S D A G 1 8 S E P T E M B E R 2 0 0 7 U VAN DE VOORZITTER Vrij snel na het vorige Nieuwsbulletin verschijnt er weer een. Doordat er enige vertraging

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E H A R M O N I E D E R N E N I E W S B L L E T I N D I N S D A G 1 6 D E C E M B E R 2 0 0 8 VAN DE VOORZITTER Laat ik beginnen met het goede nieuws dat onze Janine Teepen is aangenomen

Nadere informatie

29 april 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter Cultureel Centrum op bezoek Harmonie Sint Servaes in HaDeefilm

29 april 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter Cultureel Centrum op bezoek Harmonie Sint Servaes in HaDeefilm 29 april 2014 Agenda - reminder 1 mei 2014 Geen repetitie A-selectie slagwerk 9 mei 2014 Medewerkersavond Abdij 20.30 uur 17 en 18 mei 2014 Jeugdkamp 10.30 uur 18 mei 2014 Bernhezer Solistenconcours 11.00

Nadere informatie

Nieuwjaar Dames en heren,

Nieuwjaar Dames en heren, Dames en heren, Goede middag en van harte welkom op ons Nieuwjaarsconcert 2016. Welkom aan mevrouw Rijsdorp, vandaag voor de laatste keer als burgemeester present op ons Nieuwjaarsconcert. Dat woordje

Nadere informatie

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids

Muziekvereniging. Kunst Na Arbeid. Malletband. Vrij en Blij. Hierden. Informatiegids Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Malletband Vrij en Blij Hierden Informatiegids Voorwoord Kunst Muziek maken is mooi en geeft je veel plezier. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om er je beroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief December van de voorzitter

Nieuwsbrief December van de voorzitter Nieuwsbrief December 2015 van de voorzitter We kunnen er trots op zijn, dat de KHD zich het afgelopen half jaar zóveel heeft laten zien op zóveel verschillende wijzen. Het nieuwe seizoen werd geopend met

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013. Van de voorzitter

Nieuwsbrief December 2013. Van de voorzitter Nieuwsbrief December 2013 Van de voorzitter Wat hebben we toch een ontzettend actieve jeugdcommissie. Absolute topper natuurlijk de onlangs gehouden Jeugdmuziekdag. Wat een werk, wat een enthousiasme.

Nadere informatie

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon

26 juli 2015 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter De Muziekfabriek weer schoon 26 juli 2015 Agenda - reminder 27 augustus 2015 Eerste repetitie harmonieorkest 20.00 uur 27 augustus 2015 Start kaartverkoop Proms 31 augustus 2015 Eerste repetitie jeugd slagwerkgroep 19.30 uur 31 augustus

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

INTOCHT VAN SINTERKLAAS

INTOCHT VAN SINTERKLAAS INTOCHT VAN SINTERKLAAS Hoi allemaal, Op zondag 15 november hebben we met de harmonie de Sint ingehaald. Er kwamen veel kinderen kijken met hun ouders, langs de kant stond het vol! We begonnen bij De Zwaan,

Nadere informatie

Sponsor Garage de Waal

Sponsor Garage de Waal Nieuwsbrief SSV december 2017 Klaartje In de vorige nieuwsbrief is het succes beschreven van de uitstapjes waarvoor de bussen van Klaartje worden ingezet. Het aantal ritten en deelnemers is toegenomen.

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E D I N S D A G 26 A P R I L 2011 VAN DE OUD-VOORZITTER In de ledenvergadering van 24 mei jl. heb ik toegezegd dat ik in de eerstvolgende Nieuwsbrief mijn toen gehouden toespraak zou

Nadere informatie

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s.

16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Intocht Sinterklaas 13 november a.s. 16 oktober 2016 Voorwoord van de voorzitter Het muziekjaar 2016-2017 is lekker op stoom. We hebben in de afgelopen weken twee mooie concerten verzorgd. Op zondag 25 september speelden onze slagwerkgroepen

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E N I E W S B L L E T I N D I N S D A G 6 N O V E M B E R 2 0 0 7 VAN DE VOORZITTER Na een bijzonder druk seizoen met daarin o.a. de Royal Music Night, een concertreis naar Polen, het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017

Nieuwsbrief. Agenda. Eline de Gast geslaagd voor Bachelor Piano 3&5 2&3. Eric Vloeimans Luxemburgs toporkest. SMMGO Jeugdevent 8 april 2017 Nieuwsbrief JAARGANG 2, NUMMER2 Agenda Zaterdag 11 maart Uitvoering saxofoon, bugel en trompet @Melishof, Melissant Zaterdag 18 maart Concert Peter en de Wolf @De Staver, Sommelsdijk Zaterdag 25 maart

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2015

Jan Harmenshof Nieuws 2015 Jan Harmenshof Nieuws 2015 Bedankje Graag willen wij iedereen enorm bedanken voor de geweldige dag die o.a. voor mijn jubileum c.q. mijn afscheid werd georganiseerd. De aankomst bij school met alle leerlingen

Nadere informatie

UITNODIGING. Het bestuur. Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers. 1*)Waar in deze nieuwsbrief wordt geschreven

UITNODIGING. Het bestuur. Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers. 1*)Waar in deze nieuwsbrief wordt geschreven Vriendenbrief nr.5 van het schipperskoor de Maessanghers Uitgave: december 2018. Na een beknopte update van belangrijke gebeurtenissen, die medio dit jaar aan u werd toegezonden ontvangt u nu onze vijfde

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen

I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen Bergen, Limburg WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van de gemeente Bergen. Het doet ons heel veel plezier dat je bij

Nadere informatie

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0!

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0! 19 jan. 2018 Voor de kalender: 22 jan. Voorleesontbijt KDV/PA/groep 1-2-3 24 jan. Ouderavond: Een kijkje in de keuken 2.0 ; 19.30 uur loc. MWW 19, 24, 26 jan. Groepen 6 Excursie Textielmuseum 9 feb. Carnaval

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E N I E W S B L L E T I N D I N S D A G 6 O K T O B E R 2 0 0 9 VAN DE VOORZITTER De afgelopen weken hebben binnen onze vereniging lief en leed zich afgewisseld. Zondag 20 september

Nadere informatie

Fanfare en drumband St. Jozef. Jeugdbeleidsplan 2008

Fanfare en drumband St. Jozef. Jeugdbeleidsplan 2008 Fanfare en drumband St. Jozef Jeugdbeleidsplan 2008 Leden van de jeugdcommissie telefoon e-mailadres Karin van de Bosch 0493-495782 karin_bosje@hotmail.com Ingrid Linders 0493-494743 ingridlinders@hotmail.com

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E D I N S D A G 26 A P R I L 2011 VAN DE VOORZITTER Dit zal de laatste Nieuwsbrief zijn waarin dit openingsartikel van mijn hand komt. Enige maanden geleden heb ik tijdens een bestuursvergadering

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E H A R M O N I E D E R N E N I E W S B L L E T I N D I N S D A G 9 O K T O B E R 2 0 0 7 VAN DE VOORZITTER Met genoegen kijk ik terug op de nieuwjaarsbijeenkomst van 1 januari in ff.

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E D I N S D A G 9 A P R I L 2013 VAN DE VOORZITTER De laatste tijd nog eens naar de website gekeken? We constateerden dat de inhoud van de website op een aantal punten zodanig verouderd

Nadere informatie

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1

Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Lignum nieuwsbrief 2012-2 1 Aan: Vrienden van Lignum U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u belangstelling heeft getoond in Lignum. Als u deze gratis digitale nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kijk dan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Fris van start

Nieuwsbrief 10. Fris van start Nieuwsbrief 10 september 2014 In dit nummer: Fris van start 1 Activiteiten 1 Oud Papier 2 Hieperdepiep 2 Wist je dat.. 2 mededelingen 3 Uniformen en instrumenten actie 3 De Peel in Brand 4 Leden / Familiedag

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E D I N S D A G 14 F E B R U A R I 2 0 1 2 VAN DE VOORZITTER Daar sta je dan: als kersverse voorzitter van de KHD mag je opeens met je neus overal vooraan staan, mensen verwelkomen

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan 2016-2021 harmonie st Franciscus Inleiding: Gezien de waarborging voor de toekomst van onze muziekvereniging, is het noodzakelijk om een jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L)

I N F O R M A T I E BO E K J E JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L) I N F O R M A T I E BO E K J E 2017-2018 JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L) WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van de gemeente Bergen. Het doet ons heel veel plezier dat je bij ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 Welkom allemaal, Graag laten we u kennis maken met de nieuwsbrief van BC Bever. De nieuwsbrief is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van activiteiten binnen onze club,

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN. Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. mei 2012

INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN. Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. mei 2012 INFORMATIEBOEKJE OPLEIDINGEN De Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch mei 2012 1 Voorwoord Voor u ligt het Informatieboekje over de Opleidingen van De Koninklijke Harmonie s-hertogenbosch. Wij hopen met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

27 maart 2016 Voorwoord van de voorzitter Slagwerkers Bart en Thijs Pouwels geslaagd Bericht voor de taartenbakkers

27 maart 2016 Voorwoord van de voorzitter Slagwerkers Bart en Thijs Pouwels geslaagd Bericht voor de taartenbakkers 27 maart 2016 Voorwoord van de voorzitter Met gepaste trots kijk ik samen met mijn medebestuurders terug naar de Algemene Ledenvergadering. In de wetenschap dat we het eerste deel er echt doorheen hebben

Nadere informatie

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo Informatie over de opleidingen van Muziekvereniging Eendracht Melderslo 2017/2018 2 Beste ouders en leerlingen, Het genieten van muziek is evenals het maken van muziek niet aan leeftijd gebonden. Het laatste

Nadere informatie

Schoolverlaters, heel veel plezier en succes in het Voortgezet Onderwijs!! Datum: donderdag 13 juli 2017

Schoolverlaters, heel veel plezier en succes in het Voortgezet Onderwijs!! Datum: donderdag 13 juli 2017 Datum: donderdag 13 juli 2017 Populierenblaadje Algemeen: Musical: Onze schoolverlaters hebben weer heel wat talenten laten zien! De musical De DJ draait door was geweldig! Nogmaals dank aan alle ouders

Nadere informatie

Behalve onze activiteiten werd het laatste half jaar ook gekenmerkt door een aantal bijzondere ontwikkelingen:

Behalve onze activiteiten werd het laatste half jaar ook gekenmerkt door een aantal bijzondere ontwikkelingen: Nieuwsbrief Juli 2015 van de voorzitter De vakanties zijn gestart, opnieuw is een bijzonder seizoen afgesloten. Na alle activiteiten in het kader van het jubileum van het Jeugdorkest, waarop we de vorige

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter.

Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter. 13 juli 2014 Agenda - reminder 21 augustus 2014 Eerste repetitie harmonieorkest 20.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie A-selectieslagwerk

Nadere informatie

MEESTER MARCO TROUWT ZIJN CONNY

MEESTER MARCO TROUWT ZIJN CONNY NIEUWSBRIEF 5 Amsterdam, 31 juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Een schooljaar loopt officieel van 1 augustus tot en met 31 juli, dus nog net op de rand van het schooljaar 2016-2017 onze laatste nieuwsbrief.

Nadere informatie

OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER MOGELIJK?

OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE WELKE OPLEIDINGEN ZIJN ER MOGELIJK? M. vd Heuvel Zwarte Molenweg 16 5388 EE Nistelrode T 06-49420047 Email: opleidingen@fanfarenistelrode.nl Nistelrode, Maart 2016 OPLEIDING ST. LAMBERTUS NISTELRODE Fanfare St. Lambertus Nistelrode voorziet

Nadere informatie

Uitwisseling 2009 Solidariteit vanuit je eigen huis Door: Victoria Schreuder-Dobrescu en Haaije Schreuder

Uitwisseling 2009 Solidariteit vanuit je eigen huis Door: Victoria Schreuder-Dobrescu en Haaije Schreuder Solidariteit vanuit je eigen huis Door: Victoria Schreuder-Dobrescu en Haaije Schreuder Beste lezer, het aangaan van een stedenband is een ideaal middel om de eigen bevolking te sensibiliseren. Door contact

Nadere informatie

ACTIVITEITENOVERZICHT 2017 WILHELMINA POSTERHOLT

ACTIVITEITENOVERZICHT 2017 WILHELMINA POSTERHOLT maandag 2 januari 2017 13.15 18.30 groep 1 groep 2 dinsdag 3 januari 2017 1 2 3 4 5 6 7 donderdag 5 januari 2017 16.45 18.30 jeugd jaargroep 9 jaargroep 8b gezamenlijke generale in St. Odiliënberg vrijdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 december 2018

NIEUWSBRIEF 14 december 2018 NIEUWSBRIEF 14 december 2018 Agenda 18-12 Kerstfeest groep 3 en 4 18:00 uur 19-12 Kerstfeest groep 1 en 2 18:30 uur 20-12 Kerstfeest groep 5 t/m 8 18:00 uur 20-12 Speelgoedmiddag groep 1 en 2 24-12/4-01

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E C O N C O U R S 2 0 1 2 VAN EEN ZEER TROTSE VOORZITTER Wat een fantastisch resultaat! Voor de eerste keer heb ik de voorbereidingen voor het concours van dichtbij mee mogen maken

Nadere informatie

28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij uur

28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij uur 23 november 2013 Agenda - reminder 26 november 2013 Serenade familie Willems @de Toren 18.45 uur 28 november 2013 Geen repetitie slagwerk 28 november 2013 Repetitie harmonie in drukkerij Abdij 20.00 uur

Nadere informatie

Infoboekje Fanfare en Drumband EMM Koningslust

Infoboekje Fanfare en Drumband EMM Koningslust Beste lezer, Met dit boekje willen wij je graag informeren over allerlei zaken die binnen onze fanfare en drumband plaatsvinden. Zo kun je ontdekken hoe de vereniging is ontstaan, en krijg je informatie

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST. Fanfare Les Montagnards

I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST. Fanfare Les Montagnards I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST Fanfare Les Montagnards www.lesmontagnards.nl Bergen, Limburg WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van Fanfare Les Montagnards. Het

Nadere informatie

En zo werd ik net ook weer ontvangen op diverse plaatsen in het dorp. Een trotse

En zo werd ik net ook weer ontvangen op diverse plaatsen in het dorp. Een trotse 16 maart 2013 Voorwoord van de voorzitter Wat een feest! Wat een topavond! Wat hebben we genoten. Harmonie Sint Servaes met Crazy Cadillac onder leiding van onze dirigent Eric Swiggers. Wat een fantastische

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014.

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014. Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com t Dreeske April 2014 Activiteiten Koningsdag Schutterij Melick bondsschuttersfeest Schutterij Koningsvogelschieten

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens Kom ermee! Nicolle Delissen t Dreeske. Januari Activiteiten.

Idee? Evita Huskens Kom ermee! Nicolle Delissen t Dreeske. Januari Activiteiten. Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@planet.nl t Dreeske Januari 2012 Activiteiten Prinsenreceptie NK Winterswijk Carnavalsoptocht Presentatiedienst communicanten

Nadere informatie

Boomtopperdag was een succes! 5e jaargang, nummer oktober 2013

Boomtopperdag was een succes! 5e jaargang, nummer oktober 2013 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

17 april 2016 Voorwoord van de voorzitter Lintjesregen 26 april a.s. Koningsdag 27 april - herinnering

17 april 2016 Voorwoord van de voorzitter Lintjesregen 26 april a.s. Koningsdag 27 april - herinnering 17 april 2016 Voorwoord van de voorzitter Afgelopenweek was het een week met heel veel activiteiten in onze vereniging. In vogelvlucht waren er op 7, 8, 9 en 10 april diverse activiteiten, die laten zien

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens Kom ermee! Nicolle Delissen t Dreeske. Februari 2014.

Idee? Evita Huskens Kom ermee! Nicolle Delissen t Dreeske. Februari 2014. Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com t Dreeske Februari 2014 Activiteiten Carnavalsoptocht 02 maart Algemene ledenvergadering 21 maart Presentatiedienst

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief juli 2019 Nieuwsbrief juli 2019 En dan is het zo maar juli...nog 3 weken en dan kunnen we allemaal genieten van een heerlijke zomervakantie. Ieder jaar opnieuw zeggen we tegen elkaar: wat is het toch weer snel gegaan.

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E D I N S D A G 9 F E B R U A R I 2 0 1 0 VAN DE VOORZITTER We hebben het jaar 2009 in stijl afgesloten en zijn het nieuwe jaar even stijlvol begonnen. De inmiddels traditionele kerstconcerten

Nadere informatie

Jaargang: 6 - Editie: 34

Jaargang: 6 - Editie: 34 19-03-2016 - Jaargang: 6 - Editie: 34 LEERLINGEN VAN GROEP 6 KRIJGEN INSTRUMENTALE VERKENNING Het bestuur heeft, zoals reeds aangekondigd op de laatste algemene ledenvergadering, het initiatief genomen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE HARMENEJ JAARGANG 7, NUMMER 21, APRIL 2018

NIEUWSBRIEF DE HARMENEJ JAARGANG 7, NUMMER 21, APRIL 2018 NIEUWSBRIEF DE HARMENEJ JAARGANG 7, NUMMER 21, APRIL 2018 Muziek is de vlucht uit de angst. Christiaan j. enschede Nederlandse burgemeester 1823-1907. Nieuwjaar Na de feestdagen werd op zondag 07 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord

Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord Nieuwsbrief Juni Wijkvereniging Wijchen-Noord AGENDA Beste lezers, Ondanks het prachtige weer wordt er bij de wijkvereniging hard nagedacht over de komende receptie ter ere van ons 25-jarig bestaan. Wat

Nadere informatie

Hiervoor werd het voorbije jaar een globaal actieplan uitgewerkt om onze doelstellingen te realiseren.

Hiervoor werd het voorbije jaar een globaal actieplan uitgewerkt om onze doelstellingen te realiseren. Infoblazerke Augustus-September 2013 VOORWOORD Een modernere toekomst voor onze vereniging De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Londerzeel Sint-Jozef heeft beslist een nieuwe weg in te slaan. Wij kiezen

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

Slagwerk 'op stand' bij Kasteel Heeswijk. Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter

Slagwerk 'op stand' bij Kasteel Heeswijk. Met muzikale groet, Lambert van der Ven, voorzitter 30 mei 2015 Agenda - reminder 12 juni 2015 Educatieve ochtend groepen 4 basisonderwijs 09.00 uur 4 en 5 juli 2015 Jeugdkampweekend 5 juli 2015 Afsluitend concert Jeugdkamp ca. 11.30 uur 12 juli 2015 Zomeravondconcert

Nadere informatie

t Dreeske december 2014 Activiteiten

t Dreeske december 2014 Activiteiten Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Ernst nicolledelissen@gmail.com t Dreeske december 2014 Activiteiten Opluisteren Heilige Mis 25 december 2014 Opluisteren carnavalsmis/tore

Nadere informatie

Oriëntatiecursus Muzikale Vorming

Oriëntatiecursus Muzikale Vorming Oriëntatiecursus Muzikale Vorming Februari- maart- april- mei- juni- juli 2011 www.harmoniejulianawaalre.nl www.harmoniedevolharding.nl 1 Oriëntatiecursus Muzikale Vorming in 't kort Om de toestroom van

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Zoals elk jaar hebben we als Ouderraad weer zeer leuke activiteiten georganiseerd die we kort toelichten.

Zoals elk jaar hebben we als Ouderraad weer zeer leuke activiteiten georganiseerd die we kort toelichten. Jaarverslag schooljaar 2015-2016 Ouderraad b.s. Ondersteboven 15 september 2016 1. Inhoudelijk jaarverslag: onze activiteiten Zoals elk jaar hebben we als Ouderraad weer zeer leuke activiteiten georganiseerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019

Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Foto s Susanne van Bommel Prachtig Nieuwjaarsconcert Fanfare St. Cecilia 5 januari 2019 Afgelopen zaterdag, 5 januari, vond het nieuwjaarsconcert plaats, gedirigeerd door onze nieuwe regisseur Robbert-Paul

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING

BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING HOOFDSTUK 1: INLEIDING Harmonie Laura heeft deelgenomen aan de Verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. Bij het uitbrengen van een stem

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE

INFORMATIEBROCHURE Muziek verbindt INFORMATIEBROCHURE 2017-2018 Het Orkest Het orkest bestaat uit zo'n 50 muzikanten met een gedegen muzikale opleiding. Het B-diploma of gelijkwaardig niveau én een positieve beoordeling

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N

N I E U W S B U L L E T I N K O N I N K L I J K E H A R M O N I E D E R N E N I E W S B L L E T I N D I N S D A G 1 6 S E P T E M B E R 2 0 0 8 IN MEMORIAM JO DEKKER Op zondag 13 juli vernamen wij dat ons lid Jo Dekker onverwachts

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats

t Talent Nieuwsbrief december 2018 Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats t Talent december 2018 Nieuwsbrief Groep 7/8 naar Biënnale in Veghel Kleuters aan de slag op het Elde College Groep 5-6 op de schaats Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), 2018 Zit er al weer bijna op.

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Workshop NL muziekdag Apeldoorn 21 maart 2014. My breath our music

Workshop NL muziekdag Apeldoorn 21 maart 2014. My breath our music Workshop NL muziekdag Apeldoorn 21 maart 2014 My breath our music Ruud zegt U tegen ons... Kijk, nu is de spoorboom open en nu mag je op de gele knop drukken Zo werd deze jongen uitgedaagd op het goede

Nadere informatie

Met muzikale groeten, Lambert van der Ven, voorzitter.

Met muzikale groeten, Lambert van der Ven, voorzitter. 30 november 2016 Voorwoord van de voorzitter In deze nieuwsbrief een korte terugblik op de Sinterklaasintocht. Een impressie van ons herfstconcert op zondag 20 november jl. en de verenigingsactie die Trined

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KKM ST. LAMBERTUS

NIEUWSBRIEF KKM ST. LAMBERTUS NIEUWSBRIEF KKM ST. LAMBERTUS uitgave 2-2017 Aan het einde van dit jaar is het gebruikelijk om weer even terug te kijken op het laatste halfjaar. En met trots mag ik stellen! Na de zomervakantie heeft

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 10-11 - 2016 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben we met

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

RONDEEL-INFO. 3 december Agenda december januari 2019

RONDEEL-INFO. 3 december Agenda december januari 2019 3 december 2018 RONDEEL-INFO Agenda december 2018 - januari 2019 december 3 Rondeel-info 4 5 Sinterklaasfeest 6 Studiedag: alle leerlingen vrij! 11 Workshop carnaval voor groep 8 12 Kerst crea-ochtend

Nadere informatie

Agenda - reminder 24 december 2014 Kerstviering Sint Servatiuskerk Dinther met

Agenda - reminder 24 december 2014 Kerstviering Sint Servatiuskerk Dinther met 21 december 2014 Agenda - reminder 24 december 2014 Kerstviering Sint Servatiuskerk Dinther met Opleidingsorkest 17.00 uur 26 december 2014 Opluisteren viering 2 e Kerstdag harmonieorkest 10.30 uur (aansluitend

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie