ACTIVITEITEN VERSLAG 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ACTIVITEITEN VERSLAG 2015"

Transcriptie

1 ACTIVITEITEN VERSLAG 2015 Plaats: Amsterdam Datum: 1 juli 2016

2 1. OVER GEEF ONDERWIJS Crowdfundingplatform Geef Onderwijs faciliteert en begeleidt crowdfundingcampagnes van scholen en studenten. Via een crowdfundingactie op Geef Onderwijs kan iedereen doneren aan projecten van Nederlandse scholen en geld inzamelen voor waardevolle en concrete onderwijsinitiatieven. Geef Onderwijs biedt scholen en studenten een oplossing voor het groeiend tekort aan geld in het onderwijs. Het uiteindelijke doel: met elkaar mooie dingen realiseren in het Nederlandse onderwijs, ondernemerschap op scholen bevorderen en de betrokkenheid bij onderwijs en scholen vergroten. 2. HOE WERKT HET? Elke crowdfundingactie op heeft een eigen projectpagina, die eenvoudig te delen is via en social media. Op deze pagina vertellen initiatiefnemers over de actie, lichten ze het doel toe en vinden de donateurs de tegenprestaties. De projectpagina heeft een teller die aangeeft hoeveel er al gedoneerd is en biedt ruimte voor updates en reacties van donateurs. Tijdens de actie gaan de initiatiefnemers online en offline een strategische promotiecampagne voeren. Zodra het doelbedrag is ingezameld, gaat de initiatiefnemer het project of idee realiseren op school. 3. WAT KOST HET EN WAT KRIJG JE? Voor een crowdfundingactie met een doelbedrag onder de euro betalen initiatiefnemers een startbijdrage van 50 euro. Voor acties met een doelbedrag van euro en hoger brengen we een startbijdrage van 100 euro in rekening. Bij een succesvolle actie krijgt de initiatiefnemer de startbijdrage terug en komt 5% van het doelbedrag ten goede van Geef Onderwijs. Voor dat bedrag krijgt de school een projectpagina op en persoonlijke begeleiding in de voorbereiding en uitvoering van de crowdfundingactie. Geef Onderwijs ondersteunt middels het promotie- en stappenplan en leert scholen hoe je een campagne opbouwt en je netwerk mobiliseert. 4. DOELSTELLINGEN 2015 Op het moment dat de pilotfase van Geef Onderwijs eindigde in 2014 stonden er 5 crowdfundingacties online. Alle vijf de acties waren succesvol afgerond. Het enthousiasme over de mogelijkheden van crowdfunding voor scholen was bij alle stakeholders groot. Op basis van onze ervaringen en ontvangen feedback uit het veld werd geconcludeerd dat de volgende doelstellingen voor 2015 realistisch waren:

3 Een verdubbeling van het aantal projectaanvragen in 2015 Een verdubbeling van het aantal crowdfundingacties via Geef Onderwijs. Een succesrate van 75% of hoger realiseren Uitbreiden van aantal partnerschappen Starten met een pilot van crowdfundingacties voor studenten 5. BEHAALDE RESULTATEN 2015 Projectaanvragen In 2015 verviervoudigde het aantal projectaanvragen bij Geef Onderwijs van gemiddeld 4 naar 16 aanvragen per maand. De doelstelling om een verdubbeling van het aantal projectaanvragen te realiseren is daarmee ruimschoots gehaald. Sinds januari 2015 tot het eind van het jaar gingen 14 nieuwe crowdfundingactie online. Dat betekent dat het grootste deel van de aanmeldingen nog niet leidt tot een crowfundingcampagne via geefonderwijs.nl. Dat is enerzijds te verklaren door het karakter van de aanmeldingen. Lang niet elk aangemeld project is geschikt voor ons crowdfundingplatform. Ook is niet elk aangemeld initiatief dat wel past binnen de doelgroep van Geef Onderwijs op het moment van aanmelding dusdanig concreet en uitgewerkt om te kunnen starten met een crowdfundingcampagne. Zo n tien van deze aanmeldingen zitten nog in de pijplijn. Er is ook een aantal projecten die we als kansrijk inschatten, maar die vanwege verschillende omstandigheden uiteindelijk niet van start zijn gegaan. Aan het begeleiden van dergelijke potentiële crowdfundingacties wordt in 2016 extra aandacht gegeven. Crowdfundingacties 2015 In 2015 gingen 14 nieuwe crowdfundingacties live op Het betrof 6 campagnes van basisscholen, 4 campagnes van middelbare scholen, 3 op zichzelf staande student-campagnes en de campagne van de Kafkabrigade. In totaal doneerden 360 donateurs ,- aan crowdfundingacties van Geef Onderwijs. Succesrate Het percentage projecten dat in 2015 succesvol werd afgerond (met minimaal 80% van het doelbedrag ingezameld) is 71%. De succesrate ligt daarmee lager dan de beoogde 75%. Het lagere percentage laat zich verklaren door de pilot van crowdfundingacties van studenten die in 2015 van start ging.

4 Uitbreiding partnerschappen Toen de pilot van Geef Onderwijs in 2014 van start ging was al snel duidelijk dat, net als voor andere crowdfundingplatformen, ook voor Geef Onderwijs geldt dat het verdienmodel moet rusten op meer dan alleen de succesfee berekend over succesvolle crowdfundingacties. In 2015 heeft Geef Onderwijs dan ook een aantal mooie partnerschappen opgezet met diverse partijen. Zo ging in januari 2015 een twee jarig partnerschap met Verus de vereniging voor christelijk en katholieke scholen van start en ontwikkelden we samen met partner More Than Gifts een succesvolle kerstactie voor onze scholen. Ook werkte Geef Onderwijs in 2015 samen met het Centrum voor Onderwijsfinanciering, Nuffic, Dr. Woe en Mondial Aad de Wit Verhuizingen om nog meer crowdfundingacties van Nederlandse scholen te laten slagen. Pilot crowdfundingacties voor studenten Toen crowdfundingplatform Geef Onderwijs medio 2014 haar pilot succesvol afsloot en het platform live ging met een aantal vervolgprojecten nam de bekendheid over de mogelijkheden van crowdfunding voor scholen toe. Dit leidde tevens tot een flink aantal aanmeldingen van studenten die een crowdfundingactie wilden starten. Geef Onderwijs richtte zich in eerste instantie uitsluitend op scholen als initiatiefnemers van crowdfundingcampagnes. Het aantal aanmelding van studenten/leerlingen was echter van dusdanige omvang dat in overleg met het bestuur is besloten te starten met een pilot voor studenten. De pilot bestond uit 6 crowdfundingcampagnes van HBO studenten, VMBO en VWO leerlingen. Van de 6 campagnes werden er 3 succesvol afgerond. Dat aantal ligt lager dan verwacht. Op dit moment worden de resultaten van de pilot verwerkt en een aantal verbeterpunten geformuleerd, zodat onze dienstverlening in de toekomst beter aansluit bij de behoeften en mogelijkheden van Nederlandse studenten op het gebied van crowdfunding. 6. ONTWIKKELINGEN IN ORGANISATIE & VERDIENMODEL Overzicht huidige situatie De dagelijkse activiteiten en werkzaamheden rond Stichting Geef Onderwijs en haar crowdfundingcampagnes worden verricht door mevrouw A.W. Schoonderwoerd en mevrouw Y. Verweij. Beiden zijn werkzaam als vrijwilliger voor Stichting Geef Onderwijs en verrichten hun werkzaamheden dan ook onbezoldigd. Het dagelijks management wordt gevoerd door mevrouw A.W. Schoonderwoerd en mevrouw Y. Verweij in ruggespraak met de bestuursleden. Binnen de organisatie is sprake van een directe onderlinge controle, waarbij de financiële controle is uitbesteed aan payment service provider Buckaroo en BDO accountants.

5 Wijzigingen stichtingsbestuur In 2015 zijn een tweetal nieuwe bestuursleden toegetreden tot het bestuur van Stichting Geef Onderwijs, te weten: mevrouw J.Y. Uhlenbeck MAmevrouw drs. J. Dayus Beheer gelden, ANBI & vergunningen Donaties aan crowdfundingcampagnes op komen binnen op de derdengeldenrekening van payment service provider Buckaroo. Aan alle aangescherpte publicatie eisen rond de ANBI-status wordt voldaan. Stichting Geef Onderwijs houdt contact met de AFM over de ontwikkelingen rond vergunningen voor crowdfundingplatform. Op dit moment heeft Geeft Onderwijs geen vergunning nodig. 7. OVERZICHT VAN UITGEVOERDE ACTIVITEITEN Dagelijkse werkzaamheden Aanmelding & begeleiden van nieuwe projecten: Het verwerken van 64 aanmeldingen of informatie verzoeken per en telefoon. Het uitvoeren van telefonische kennismakingsgesprekken (tijdsduur minuten) waarin de mogelijkheden van een crowdfundingcampagne voor het aangemelde initiatief in kaart worden gebracht en het voorbereidende draagvlakonderzoek wordt vormgegeven. Tevens begeleiding bij het vormgeven van het campagneplan, promotieplan, stappenplan, tekst- en beeldmateriaal voor de campagnepagina en het vaststellen van de donatiebedragen en bijbehorende rewards. De werkzaamheden van het GO team tijdens de campagnes bestaat met name uit de telefonische en helpdeskfunctie voor scholen en hun initiatiefnemers, verschaffen van donatieoverzichten, publiceren van updates en aanpassen van de campagne-pagina s. Financiële administratie en afronding: Het bijhouden van de donateursadministratie, uitbetaling van ingezamelde gelden van succesvolle campagnes, terugstorten van donaties bij mislukte campagnes, facturen opstellen en versturen voor donateurs die hebben aangegeven een factuur te willen ontvangen, de administratie rond de start- en succesbijdragen die initiatiefnemers n.a.v. hun campagne gefactureerd krijgen. PR & Social media: Stichting Geef Onderwijs heeft geen marketingbudget. Practiviteiten vinden dan ook vooral plaats via social media, nieuwsbrieven en communicatie uitingen van onze partners. De nieuwsbrief verschijnt bij voorkeur vier keer per jaar en heeft 185 abonnees. In de nieuwsbrief worden o.a. lopende campagnes onder de aandacht gebracht en relevante activiteiten gemeld. Tevens

6 ging de onepager waar initiatiefnemers aan het woord komen over hun succesvolle crowdfundingacties en potentiële initiatiefnemers gratis het startpakket voor scholen en studenten kunnen downloaden. Geef Onderwijs in de media: Geef Onderwijs genereert als platform weinig media-aandacht. In november 2015 verscheen een algemeen artikel over crowdfunding voor scholen waar Geef Onderwijs een grote bijdrage aan leverde. Campagnes op Geef Onderwijs krijgen regelmatig media-aandacht. Het betreft dan met name artikelen in regionale dagbladen of lokale weekbladen. Onderhoud website: Hieronder worden alle reguliere werkzaamheden aan het platform geschaard. Meer complex technisch onderhoud van het platform is uitbesteed aan platformpartner Dr. Woe. Samenwerking en relatiemanagement partners: Ten slotte is het van belang de communicatiewerkzaamheden rond bestaande en toekomstige partnerschappen op te nemen in het overzicht van dagelijkse activiteiten van Geef Onderwijs. Incidentele activiteiten Ontwikkelen lesmaterialen voor po & vo: In 2015 werd een start gemaakt met de ontwikkeling van verschillende lesmaterialen en een lespakket voor het po en vo. De materialen komen in 2016 beschikbaar en helpen leerkrachten en docenten het thema crowdfunding te verwerken in hun lessen. De materialen beogen de betrokkenheid van leerlingen en studenten bij een crowdfundingcampagne op school te vergroten, ondernemerschapsvaardigheden te ontwikkelen en de kennis onder jongeren over crowdfunding te vergroten. Verzorgen van workshops, presentaties en gastlessen: Het team van Geef Onderwijs verzorgde in 2015 workshops, presentaties en gastlessen bij verschillende onderwijsinstellingen, het onderwijs gerelateerde organisaties en IPON. 8. FINANCIËLE VERANTWOORDING De jaarrekening 2015 is als aparte download integraal beschikbaar via

ALGEMEEN. Wat is Geef Onderwijs?

ALGEMEEN. Wat is Geef Onderwijs? ALGEMEEN Wat is Geef Onderwijs? Geef Onderwijs is een crowdfundingplatform voor scholen. Via Geef Onderwijs kan iedereen online doneren aan onderwijsprojecten van Nederlandse scholen en geld inzamelen

Nadere informatie

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd.

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd. Algemene Voorwaarden Voorwaarden Donateurs 1. Geef Onderwijs (hierna: GO, www.geefonderwijs.nl) is een crowdfundingplatform dat zich volledig richt op het Nederlandse onderwijs. Via Geef Onderwijs kan

Nadere informatie

Crowdfunding voor Wassenaar

Crowdfunding voor Wassenaar Crowdfunding voor Wassenaar Daniëlle Gouman danielle@voorjebuurt.nl 020-3377055 / @voorjebuurt 1 Voor je Buurt is een crowdfundingplatform voor lokale maatschappelijke initiatieven in Nederland. Iedereen

Nadere informatie

De crowdfundingcampagne; hoe bereid je dit voor? SPREKER: Kristel Casander (crowdfundingplatform voordekunst) MODERATOR: Marc Schoutens (Kentaa)

De crowdfundingcampagne; hoe bereid je dit voor? SPREKER: Kristel Casander (crowdfundingplatform voordekunst) MODERATOR: Marc Schoutens (Kentaa) SPREKER: Kristel Casander (crowdfundingplatform voordekunst) MODERATOR: Marc Schoutens (Kentaa) HOE VOLG JE DIT WEBINAR? 2 Onze collega s van de service desk helpen je graag: mathias.degraag@ifunds.nl

Nadere informatie

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips!

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Het doel van crowdfunding is het bereiken van een crowd, de financiering het middel waarmee de donateurs laten zien dat zij jouw project ondersteunen.

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie DEFINITIE Een groep investeerders of donateurs zorgt samen voor de financiering van onderneming of project. HISTORIE Alpe d'huzes: 2006 350.000 2012 32 miljoen 2013 29 miljoen Amsterdam City Swim: 2012

Nadere informatie

De crowdfundingcampagne; Succesvol jouw publiek bereiken!

De crowdfundingcampagne; Succesvol jouw publiek bereiken! SPREKER: Heleen en Roos van der Sanden (uitgeverij Genoeg) MODERATOR: Kristel Casander (crowdfundingplatform voordekunst) HOE VOLG JE DIT WEBINAR? 2 Onze collega s van de service desk helpen je graag:

Nadere informatie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie

Twitter: #petervanbaak of #sponsorvisie EVEN VOORSTELLEN Mede-oprichter SponsorVisie en Crowdfunding voor Clubs en AdsToSport Nationaal actief bij > 250 sportclubs TIP: ADSTOSPORT MOET U WEL EENS NEE VERKOPEN? DEFINITIE Een groep investeerders

Nadere informatie

Crowdfunding Software WEBclusive

Crowdfunding Software WEBclusive Crowdfunding Software WEBclusive Waarom Crowdfund geld, tijd en expertise met de WEBclusive crowdfunding software. Activeer uw achterban, creëer draagvlak voor de initiatieven die belangrijk zijn voor

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen.

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Over voordekunst Voordekunst is het grootste en meest succesvolle crowdfundingplatform voor de creatieve sector

Nadere informatie

Inhoud. Stichting GeefGezondheid 2014 Algemeen beleidsplan pagina 1 van 5

Inhoud. Stichting GeefGezondheid 2014 Algemeen beleidsplan pagina 1 van 5 Bel ei dspl anst i c ht i nggeef Gez ondhei d Geef Gez ondhei d. nu201 4 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Achtergrond en doel GeefGezondheid 1.2 Over crowdfunding Het succes van crowdfunding Crowdfunding via GeefGezondheid.nu

Nadere informatie

Beleidsplan Fund My Charity Work. Help one, help many

Beleidsplan Fund My Charity Work. Help one, help many Beleidsplan 2017 Fund My Charity Work Help one, help many We believe that one individual act can have a strong positive ripple effect, so when you empower one you empower many. That s why we started Fundmycharitywork.com,

Nadere informatie

Crowdfunding in de creatieve sector

Crowdfunding in de creatieve sector Crowdfunding in de creatieve sector Crowdfunding in de creatieve sector Gijsbert Koren (Douw&Koren) Crowdfunding Crowdfunding is een manier van financieren waarbij geld bij een grote hoeveelheid kleine

Nadere informatie

CROWDFUNDINGSPLATFORMEN

CROWDFUNDINGSPLATFORMEN Als je aan de gang Ga gaat voor met je crowdfunding droom! Geniet vraag je van je wellicht de reis! af welk platform past bij mij? Dit schrijven helpt je op weg. CROWDFUNDINGSPLATFORMEN WELKE PAST MIJ?

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE HANDLEIDING HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE In deze handleiding vind je een overzicht van alle taken voor de werkgroep bij jullie club. Alle randzaken en administratie worden verzorgd

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Nicolaïstraat 59 2517 SZ s Gravenhage Website: www.stichtingson.nl E-mail: info@stichtingson.nl Telefoon: 0648524777 Inhoud Inleiding... 3 Algemene gegevens stichting en bestuur...

Nadere informatie

De stand van crowdfunding in Zeeland 2015

De stand van crowdfunding in Zeeland 2015 De stand van crowdfunding in Zeeland 2015 Douw&Koren Januari 2016 2 Voorwoord De (economische) omgeving verandert voortdurend. Na vele slechte jaren lijkt de economie nu weer de opgaande lijn te hebben

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Heeft u besloten om het erfgoed object waaraan u bent verbonden te verduurzamen, bijvoorbeeld middels duurzame energieopwekking of -besparing?

Heeft u besloten om het erfgoed object waaraan u bent verbonden te verduurzamen, bijvoorbeeld middels duurzame energieopwekking of -besparing? BESLISBOOM Is het zinvol om crowdfunding in te zetten voor de verduurzaming van erfgoed? Kunnen we erfgoed behouden op een manier die ook recht doet aan de maatschappelijke opdracht tot verduurzaming?

Nadere informatie

CROWDFUNDING FOR EVENTS. Crowdfunding Handleiding. Handleiding voor projecthouders

CROWDFUNDING FOR EVENTS. Crowdfunding Handleiding. Handleiding voor projecthouders CROWDFUNDING FOR EVENTS Crowdfunding Handleiding Handleiding voor projecthouders Crowdfunding Wat als je een goed concept voor een evenement hebt, maar niet beschikt over de benodigde financiering om het

Nadere informatie

Jaarplan 2013. Stichting VisiteClowns. Stichting VisiteClowns Diedenmansweg 17 6703 GS Wageningen

Jaarplan 2013. Stichting VisiteClowns. Stichting VisiteClowns Diedenmansweg 17 6703 GS Wageningen Stichting VisiteClowns Jaarplan Stichting VisiteClowns Diedenmansweg 17 6703 GS Wageningen T(0317) 35 62 04 info@visiteclowns.nl www.visiteclowns.nl IBAN NL28 INGB 0004 8610 59 KVK 09183584 Fiscaalnummer:

Nadere informatie

SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts!

SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts! SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts! Inleiding Wat als je een super tof evenement wilt organiseren, maar niet over de benodigde financiering beschikt om het evenement te

Nadere informatie

Beleidsplan MFLjunior

Beleidsplan MFLjunior MFLjunior Voorjaar 2017 www.mfljunior.nl Inleiding De Stichting Mijn Financiële Leven voor Junioren is recent opgericht met als doel jongeren te leren hoe met geld om te gaan. Sinds enkele jaren worden

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

CROWDFUNDING SCOREBORD

CROWDFUNDING SCOREBORD CROWDFUNDING SCOREBORD Je wilt graag een scorebord crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bankrekeningnummer: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het idee...

Nadere informatie

Stichting Madowo Siaya

Stichting Madowo Siaya Beleidsplan Stichting Madowo Siaya 2018-2021 Datum: 6 juli 2018 Naam:: Peter de Jonge, voorzitter KvK nummer: 70365245 RSIN: 858294084 2 Beleidsplan Stichting Madowo Siaya kvk 70365245 RSIN 858294084 Inhoudsopgave

Nadere informatie

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier 2 Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven bij leraren en docenten,

Nadere informatie

april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven er ontzettend veel ideeën

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE TOOLKIT

INHOUDSOPGAVE TOOLKIT INHOUDSOPGAVE TOOLKIT INHOUDSOPGAVE TOOLKIT... 2 COMMUNICATIE - TOOLKIT... 3 TIPS & TRICKS... 5 FAQ - VEEL GESTELDE VRAGEN... 12 SOCIAL MEDIA - TOOLKIT... 17 TIJDLIJN - #GIVINGTUESDAYNL... 23 LOGO S -

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Crowdfunding van bewonersinitiatieven

Crowdfunding van bewonersinitiatieven Crowdfunding van bewonersinitiatieven Wat gaan we bespreken? Wat is crowdfunding? Hoe werkt de Crowdfundmethodiek van Início? Voorbeelden uit Capelle aan den IJssel Voordelen Crowdfundmethodiek Wat levert

Nadere informatie

Landelijke Database Nieuwe Business Modellen

Landelijke Database Nieuwe Business Modellen WEBSITES, LES-, WERK- & LEES- MATERIALEN Landelijke Database Nieuwe Business Modellen Status 10 augustus 2015 Inleiding Per 1 september 2015 start het project Landelijke Database Nieuwe Business Modellen

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2013 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

VOORBEELD PERSBERICHT

VOORBEELD PERSBERICHT VOORBEELD PERSBERICHT Mogelijke koppen: [titel optie 1] [titel optie 2] [titel optie 3] [titel optie 4] [naam sportvereniging] maakt haar dromen waar met crowdfunding. Een [project: bijvoorbeeld: nieuw

Nadere informatie

Burgemeester van Woelderenlaan LT Vlissingen JAARVERSLAG

Burgemeester van Woelderenlaan LT Vlissingen JAARVERSLAG Burgemeester van Woelderenlaan 62 4384LT Vlissingen info@karunia.org 0118-478498 JAARVERSLAG 2017 www.karunia.org Inhoud Voorwoord van de voorzitter...3 1. Verslag van het bestuur...3 1.1 Activiteiten...3

Nadere informatie

Beknopt Jaarverslag

Beknopt Jaarverslag Stichting Emda 1 Beknopt Jaarverslag 2015-2016 Operations Netherlands Stichting Emda Beknopt Jaarverslag 2016 Voorwoord 2 De publicatieplicht voor de ANBI-status geeft vooral bij de kleinere NGO s, zoals

Nadere informatie

STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN

STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN 1. De school voert de basislessen van Energieke Scholen uit. 2. Formuleer, op basis van de uitkomsten van de scan en de wensen van de school, de crowdfundvraag

Nadere informatie

Stichting Magen David Adom Nederland Beleidsplan 2016

Stichting Magen David Adom Nederland Beleidsplan 2016 Stichting Magen David Adom Nederland Beleidsplan 2016 INHOUD 1. Inleiding pagina 3 2. Oprichting van MDA Nederland 3 3. Huidig bestuur van MDA Nederland 3 4. Statutaire bepalingen van MDA Nederland 4 5.

Nadere informatie

CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW. Brochure.indd 1 08-12-11 07:50

CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW. Brochure.indd 1 08-12-11 07:50 CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW Brochure.indd 1 08-12-11 07:50 Brochure.indd 2 08-12-11 07:50 CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters CrowdAboutNow; wat

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag Stichting Follow your Sun 2017

Inhoudelijk jaarverslag Stichting Follow your Sun 2017 FOLLOW YOUR SUN ONTDEK JOUW ZON GELOOF IN JEZELF EN STRAAL Ruim honderd kinderen ontdekten hun talenten en ontwikkelden meer zelfvertrouwen tijdens de 10-delige Follow your Sun lessenreeksen Inhoudelijk

Nadere informatie

Crowdfunding. Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe Steunpunt Dorpshuizen Drenthe

Crowdfunding. Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe Steunpunt Dorpshuizen Drenthe Crowdfunding Sinds enkele jaren is in de wereld van fonsenwerving een nieuwe telg geboren genaamd Crowdfunding. Tot voor kort zagen we crowdfunding vooral als succesvol middel in de kunstzinnige hoek (muziek,

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2018 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67a 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling stichting Animals Today... 3 1.2 Bestuur...

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

Onderstaand treft u de resultaten aan van de vragenlijst over ondernemend onderwijs.

Onderstaand treft u de resultaten aan van de vragenlijst over ondernemend onderwijs. De behoefte aan het delen van kennis en ervaring is groot! Samenwerking door kennis te delen en ervaringen uit te wisselen is essentieel om de verdere implementatie van ondernemend onderwijs efficiënt

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan Stichting 2018 2022 Stichting RotterdamRunners Beverwaardseweg 338 3077 GE Rotterdam Tel. 0624351920 RotterdamRunners@Gmail.com (Teammail) Info@rotterdamrunners.nl (Zakelijke mail) www.rotterdamrunners.eu

Nadere informatie

EduDivers Werkplan 2017

EduDivers Werkplan 2017 kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit EduDivers Werkplan 2017 Het jaar 2017 is voor EduDivers een overgangsjaar. De kern van financiering van EduDivers verloopt via de landelijke Onderwijsalliantie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017 2021 Stichting PRETRunners Lieve de Keystraat 18 3067 KJ Rotterdam Tel. 0104560000 MOB- 0653373915 Pretrunners@Gmail.com www.pretrunners.nl Facebook: Team193 Pretrunners KvK nr 70186170

Nadere informatie

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt WEBINAR hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt 17 juni 2014 Wat leer je in deze webinar? de hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt welke stappen je kunt zetten om VA te worden hoe je eigen mindset jou

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2013-2017 Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard (hierna af te korten als MBZ) IJsselmeer27 3332EX Zwijndrecht info@mbz.nl http://www.stichtingmbz.nl 06 294 556 56 (Tineke

Nadere informatie

Basistraining medezeggenschap op school. WMS congres 29 november 2017 Trainer: Peter Kanters

Basistraining medezeggenschap op school. WMS congres 29 november 2017 Trainer: Peter Kanters Basistraining medezeggenschap op school WMS congres 29 november 2017 Trainer: Peter Kanters Verus en waardevol partnerschap met ouders Wat is Verus? Verus in Woerden is de vereniging voor katholiek en

Nadere informatie

Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen

Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen Stichting Jongerencentrum León Nicaragua Beleidsplan 2014-2017 Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen Stichting Jongerencentrum León, Nicaragua Herdersveld 143, 5665 JN Geldrop Telefoon:

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Onmisbare tips voor de beste tegenprestaties

Onmisbare tips voor de beste tegenprestaties Onmisbare tips voor de beste tegenprestaties Het bedenken van tegenprestaties is misschien wel de moeilijkste stap van het voorbereiden van je crowdfunding. Wat heb ik te bieden, wat kost het en wat is

Nadere informatie

Laatste update 20 mei Privacy Verklaring

Laatste update 20 mei Privacy Verklaring Laatste update 20 mei 2018. Privacy Verklaring De Succesvolle Introvert (verder: DSI), Marloes Bouwmeester, vindt jouw privacy net zo belangrijk als jij. Daarom doe ik er alles aan om jouw persoonlijke

Nadere informatie

BELEIDSPLAN De Stichting Urban Talent

BELEIDSPLAN De Stichting Urban Talent BELEIDSPLAN 2019-2023 Naam: KvK: 859869143 Referentie Beleidsplan-2019-2023 Datum 06-06-2019 Status Auteur(s) Definitief A.R. Nonnekes M. Mellema 1. Inleiding In 2019 werd opgericht. Dit beleidsplan heeft

Nadere informatie

CROWDFUNDING TEAMKLEDING

CROWDFUNDING TEAMKLEDING CROWDFUNDING TEAMKLEDING Je wilt graag teamkleding crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

SUCCESFACTOREN, VALKUILEN EN CO-FINANCIERING

SUCCESFACTOREN, VALKUILEN EN CO-FINANCIERING SUCCESFACTOREN, VALKUILEN EN CO-FINANCIERING Inhoudsopgave Inleiding... - 3 - Algemeen... - 3 - Crowdfunding.gent in een notendop... - 3 - Aanmaken van een project... - 4 - Wijs van Gent: de stad kan jouw

Nadere informatie

Voor de kunst in Groningen. Evaluatie van de samenwerking en eerste resultaten van crowdfunding in de cultuursector

Voor de kunst in Groningen. Evaluatie van de samenwerking en eerste resultaten van crowdfunding in de cultuursector Voor de kunst in Groningen Evaluatie van de samenwerking en eerste resultaten van crowdfunding in de cultuursector september 2013 Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 1. Uitgangspunten 1.1. Korte beschrijving

Nadere informatie

Eerste Hulp bij Crowdfunding

Eerste Hulp bij Crowdfunding Eerste Hulp bij Crowdfunding www.eerstehulpbijcrowdfunding.nl info@eerstehulpbijcrowdfunding.nl 0 2 Crowdfunding biedt ruimte voor vernieuwing, duurzaamheid en maatschappelijk relevante ideeën die door

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

BELEIDS- EN ACTIEPLAN SOUL SURFERS FOUNDATION 2009

BELEIDS- EN ACTIEPLAN SOUL SURFERS FOUNDATION 2009 BELEIDS- EN ACTIEPLAN SOUL SURFERS FOUNDATION 2009 Auteur: Sabine Wensink Soul Surfers Foundation C: Sabine Wensink / Jacob Pronkstraat 200 / 2584 BX Den Haag T: +31616100412 E: info@soulsurfers.org www.soulsurfers.org

Nadere informatie

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf?

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Zet je met je collega s in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jullie bedrijf in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

Bestuursverslag 2016 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017

Bestuursverslag 2016 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017 Bestuursverslag 2016 Toen begin 2015 burgemeester Margreet Horselenberg aan de Rotaryclubs in Lelystad een beroep deed voor hulp voor een bijzondere doelgroep van kinderen in Lelystad, hebben we niet kunnen

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan Jaarverslag Stichting Talent-Plan 2014-2015 Talent-Plan Inhoudsopgave Inleiding...2 Doelstelling...2 Doelgroep...2 Activiteiten 2014-2015...2 Marketing en PR...3 Vrijwilligers...3 Club van 100...3 Legaten...4

Nadere informatie

Even voorstellen: Peter van Baak

Even voorstellen: Peter van Baak Even voorstellen: Even voorstellen: Mede-oprichter Nationaal actief bij > 900 sportclubs Partner van 16 sportbonden AdsToSport (adstosport.nl) 1 tot 2 euro per lid per jaar SponsorVisie (sponsorvisie.nl)

Nadere informatie

Ronald Kleverlaan. Senior Partner CrowdfundingHub

Ronald Kleverlaan. Senior Partner CrowdfundingHub Ronald Kleverlaan Senior Partner CrowdfundingHub Directeur European Centre for Alternative Finance Universiteit Utrecht ronald@kleverlaan.com @kleverlaan Crowdfunding kansen voor culturele instellingen

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Inhoud 0. Inleiding p. 2 1. Stichting Esperanza p. 3 1.1 Wie zijn wij? P. 3 1.2 Doelen & uitgangspunten p. 3 2. Samenwerking met Bendicion de Dios p. 4 2.1 Bendicion

Nadere informatie

STUDENTS ACQUIRE FUNDING FOR EDUCATION (SAFE)

STUDENTS ACQUIRE FUNDING FOR EDUCATION (SAFE) STUDENTS ACQUIRE FUNDING FOR EDUCATION (SAFE) Artikel 1. Definities Algemene Voorwaarden SAFE: de voorwaarden genoemd in deze algemene voorwaarden. Campagne: dit is crowdfundingcampagne die een student

Nadere informatie

Stichting Koppie Au Beleidsplan 2013 2016

Stichting Koppie Au Beleidsplan 2013 2016 Stichting Koppie Au Beleidsplan 2013 2016 1. INHOUDSOPGAVE 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Visie, strategie en missie... 4 3.1 Visie... 4 3.2 Missie... 4 3.3 Strategie... 4 3.4 Uitgangspunten...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting de Kunstverleners.

BELEIDSPLAN Stichting de Kunstverleners. BELEIDSPLAN 2014-2018 Stichting de Kunstverleners www.dekunstverleners.nl info@dekunstverleners.nl wat doen we? Stichting de Kunstverleners wil door middel van het verlenen van kunst en kunstbeoefening

Nadere informatie

Crowdfunding in Zeeland in 2016

Crowdfunding in Zeeland in 2016 Crowdfunding in Zeeland in 2016 Douw&Koren Januari 2017 Voorwoord In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw een flinke groei van het fenomeen ten opzichte

Nadere informatie

het online loket voor de beantwoording van actuele kennisvragen uit en over het onderwijs

het online loket voor de beantwoording van actuele kennisvragen uit en over het onderwijs het online loket voor de beantwoording van actuele kennisvragen uit en over het onderwijs www.kennisrotonde.nl Hoe werkt de Kennisrotonde????? 1. Leraren en andere onderwijsprofessionals stellen hun vragen

Nadere informatie

En dan is er ook nog zoiets als het krijgen van naamsbekendheid, donaties of leden. Iets wat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient.

En dan is er ook nog zoiets als het krijgen van naamsbekendheid, donaties of leden. Iets wat niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. rocktheweb.nl 1 INHOUD Introductie Stap 1: het nieuwe digitale speelveld Stap 2: meer bezoekers op je website Stap 3: business case Stap 4: zien, denk, doen en zorg Stap 5: Ad Grants aanvragen 2 INTRODUCTIE

Nadere informatie

BIJLAGEN EN TOELICHTING - SJABLOON PROJECTPLAN CROWDFUNDING

BIJLAGEN EN TOELICHTING - SJABLOON PROJECTPLAN CROWDFUNDING BIJLAGEN EN TOELICHTING - SJABLOON PROJECTPLAN CROWDFUNDING In dit document vindt je meer informatie over: - DOORLOOP Hoe verloopt een aanvraag voor de 30%-bijdrage? Welke stappen moet je ondernemen als

Nadere informatie

Crowdfunding: wie niet vraagt, niet wint

Crowdfunding: wie niet vraagt, niet wint Crowdfunding: wie niet vraagt, niet wint Vlaamse Erfgoedbibliotheek Eva Wuyts & Sam Capiau Vlaams Fonds voor de Letteren Koen Van Bockstal Informatie aan Zee, 2013-09-13 INHOUDSTAFEL Proloog: Crowd Hoofdstuk

Nadere informatie

Amsterdam, januari 2016

Amsterdam, januari 2016 BELEIDSPLAN 2016-2018 Amsterdam, januari 2016 Stichting Voor je Buurt Keizersgracht 253 1016 EB Amsterdam KvK: 55570690 https://www.voorjebuurt.nl!2 Iedereen heeft de creativiteit om lokaal waardevolle

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt!

Nadere informatie

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE

CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE CROWDFUNDING TRAININGSSTAGE Je wilt graag een trainingsstage crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt.

Nadere informatie

Uurtje. Factuurtje. Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! op je

Uurtje. Factuurtje. Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! op je op je Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! Dit is : Jij kunt bijdragen aan beter onderwijs in Afrika door 1 gewerkt uur per maand aan Viafrica te doneren. Maak gezamenlijk het verschil, door

Nadere informatie

Samenwerking NVB (Nederlandse Vereniging Bowlingondernemers) inzake Kruidvat Verzilverprogramma

Samenwerking NVB (Nederlandse Vereniging Bowlingondernemers) inzake Kruidvat Verzilverprogramma Samenwerking NVB (Nederlandse Vereniging Bowlingondernemers) inzake Kruidvat Verzilverprogramma Samenvatting 1. Introductie a. queueup b. SYMPP c. Formats & partners 2. NVB en Kruidvat Verzilverprogramma

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

Jet-Net Infobulletin. In dit nummer. Philips gastlessen in Europees Ingenious -project. jaargang 8 nummer 2 december 2011

Jet-Net Infobulletin. In dit nummer. Philips gastlessen in Europees Ingenious -project. jaargang 8 nummer 2 december 2011 Jet-Net Infobulletin jaargang 8 nummer 2 december 2011 Nieuwsbrief voor iedereen die betrokken is bij de activiteiten van Philips Jet-Net. De inspanning van iedereen die zich voor Jet-Net inzet, werkt

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Primair Onderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

RAPPORTAGE ALS LENTELOOP

RAPPORTAGE ALS LENTELOOP RAPPORTAGE ALS LENTELOOP De periode die gemeten is in deze rapportage is 2 december 215 t/m 22 mei 216. De evenement datum was 17 april, maar op 22 mei kwam de laatste donatie binnen. Bij het gemiddelde

Nadere informatie

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2015

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2015 STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2015 1 Inhoud 1. Gerealiseerde projecten 2015... 3-6 2. Doel en werkwijze. 6 3. Organisatie..... 7 4. ANBI Communicatie. 8 6. Financieel jaarverslag 9-21 2 Gerealiseerde

Nadere informatie

Crowdfunding voor musea. Waarom musea met crowdfunding aan de slag moeten

Crowdfunding voor musea. Waarom musea met crowdfunding aan de slag moeten Crowdfunding voor musea Waarom musea met crowdfunding aan de slag moeten Dit rapport is opgesteld door Douw&Koren en gepubliceerd op 24 juni 2015. Copyright Douw&Koren Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017 2021 Stichting PRETRunners Lieve de Keystraat 18 3067 KJ Rotterdam Tel. 0104560000 MOB- 0653373915 Pretrunners@Gmail.com www.pretrunners.nl Facebook: Team193 Pretrunners KvK nr 70186170

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2018 Kootwijkerbroek, januari 2017 Voorwoord Voor je ligt het beleidsplan 2017-2018 van Stichting DAANtje. Stichting DAANtje is een initiatief van Peter en Tamara Brons, zorgondernemers

Nadere informatie

Beleidsplan/actieplan Stichting Fahari Foundation 2010-2014

Beleidsplan/actieplan Stichting Fahari Foundation 2010-2014 Beleidsplan/actieplan Stichting Fahari Foundation 2010-2014 Pagina 1 Uitgangspunten Dit beleidsplan/actieplan van de Fahari Foundation is op hoofdlijnen samengesteld en uitgegaan van meerdere uitdagingen:

Nadere informatie

Paleis van de Verdraagzaamheid. Jaarplan 2012

Paleis van de Verdraagzaamheid. Jaarplan 2012 Paleis van de Verdraagzaamheid Jaarplan 2012 Voorwoord Door een zeer succesvolle eerste editie van de jaarlijkse verkiezing van Ambassade en Ambassadeur van de Verdraagzaamheid was 2011 voor het Paleis

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

WELK KENTAA PAKKET PAST HET BEST BIJ JOU? DOE DE TEST

WELK KENTAA PAKKET PAST HET BEST BIJ JOU? DOE DE TEST WELK KENTAA PAKKET PAST HET BEST BIJ JOU? DOE DE TEST VOORDAT JE BEGINT... Dit document helpt je om te bepalen welk Kentaa pakket het beste past bij jouw initiatief. Door middel van het doorlopen van de

Nadere informatie