Building Stories en Uit de Kunst in samenwerking met reisorganisator SRC Cultuurvakanties, Reizen op maat. presenteren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Building Stories en Uit de Kunst in samenwerking met reisorganisator SRC Cultuurvakanties, Reizen op maat. presenteren"

Transcriptie

1 Building Stories en Uit de Kunst in samenwerking met reisorganisator SRC Cultuurvakanties, Reizen op maat presenteren Chicago: the best American city*, een spannende architectuur- en kunstreis (naar: Frank O. Gehry, Chicago, in my humble opinion, is, architecturally, the best American city, traditionally and just visually. It s so exciting ) Building Stories en Uit de Kunst, Suzanne Roelofs en Saskia Goddijn: een samenwerkingsverband tussen twee goede vriendinnen en collega s en twee disciplines, architectuurgeschiedenis en kunstgeschiedenis met als resultaat een avontuurlijke reis naar Chicago Gaat u mee?

2 Suzanne Roelofs is architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (2002). Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus en ontwikkelt & geeft lezingen, arrangementen en reizen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Dit doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf, sinds 2013 Building Stories geheten. Met architectuurreizen heeft zij ruime ervaring, gezien zij sinds 2004 als reisleider werkt. Sinds enkele jaren is zij ook betrokken bij de ontwikkeling van architectuurreizen voor verschillende organisaties, in diverse Europese steden, maar ook in bijvoorbeeld Shanghai en Beijing, New York City, Dubai en Abu Dhabi én sinds enkele jaren Chicago! Op haar website ( is over haar bedrijf Building Stories het volgende te lezen: Wij geloven dat elk gebouw een verhaal heeft. De ontstaansgeschiedenis en de reden voor de bouw, de stijl van het gebouw, de architect erachter en de constructie ervan. Verder is voor een goed begrip van het gebouw, het ook belangrijk om te kijken naar hoe het gebouw in haar tijd en omgeving past. Dat zijn de Building Stories, de verhalen achter en over het gebouw. Het verhaal van het gebouw gaat echter door na de oplevering: wie wonen/werken er, hoe functioneert het gebouw zelf en binnen haar omgeving en wellicht de meest belangrijke vraag: Werkt het gebouw ook zoals het bedoeld is? Want het succes van een gebouw bepaalt vaak ook hoe lang zij geschiedenis zal schrijven, hoe lang zij zal bestaan. Zo vormt elk gebouw in de loop van de tijd haar eigen verhalen, de Building Stories. Saskia Goddijn is kunsthistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (barokke plafondschilderingen in Rome). Saskia begeleidde jarenlang culturele reizen naar Italië en gaf cursussen en lezingen kunstgeschiedenis bij diverse organisaties. Tegenwoordig doet zij dat met haar eigen bedrijf, Uit de Kunst. Cursussen en lezingen gaan lang niet meer alleen over barokkunst; ze spreekt graag enthousiast en enthousiasmerend, maar ook (zelf-)relativerend: Ik deel graag mijn kennis, maar probeer daarbij altijd relativerend en open te zijn; vaak is er, zeker binnen de kunstwetenschap, niet slechts één waarheid en bovendien zijn er nogal wat kunstwerken die vooral interessant zijn omdat ze vragen opwerpen die niet noodzakelijkerwijs (door mij) beantwoord hoeven te worden. Cursussen en lezingen gaan over uiteenlopende kunsthistorische onderwerpen, of dat nu meer vertrouwde, klassieke kunst is, die dan toch wel weer weet te verrassen of over soms op het eerste gezicht bevreemdende, al-dan-niet eigentijdse kunst is, - en over niet voor de hand liggende thema s zoals merkwaardige vrouwen, rare aureolen, schaduwkunst of vensters De Uit de Kunst reizen gingen tot nu toe naar Italië, Spanje, Duitsland, België, Zweden, Denemarken, Finland en IJsland.

3 Introductie Chicago: the best American city*, een spannende architectuur- en kunstreis Chicago is een geweldige architectuurstad! Na de grote brand van 1871 ontstond er een ongekende bouwwoede met opvallende hoogbouw. De 19e-eeuwse architect Louis Sullivan, die wordt beschouwd als de schepper van de moderne wolkenkrabber en als de vader van het modernisme, was hierbij zeer belangrijk. Niet voor niets is de Chicago school of architecture of first Chicago school, een stijlvorm die uit deze bouwwoede voortkwam, nog steeds een begrip. Deze bouwwoede zette zich voort in de jaren twintig met prachtige art deco-gebouwen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de Second Chicago School op gang, met de Duits-Amerikaanse architect Ludwig Mies van der Rohe als grote aanjager. Ook aan het einde van de 20e eeuw bleef Chicago op architectuurgebied vooruit lopen. De vele spectaculaire wolkenkrabbers van Skidmore, Owings & Merrill, het Millennium Park met het Pritzker Paviljoen van Frank O.Gehry en de uitbreiding van het Chicago Art Institute van Renzo Piano zijn hier schitterende voorbeelden van. Daarnaast zijn er schitterende gebouwen buiten het centrum te vinden. Zo bezoeken we op deze reis het Illinois Institute of Technology, een universiteitscomplex ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe. Recent is dit complex uitgebreid door Rem Koolhaas en Helmut Jahn. En natuurlijk gaan we naar de beroemde prairiehuizen van Frank Lloyd Wright: het Robie house en zijn vele huizen in Oak Park. Kortom: voor de architectuurliefhebber is Chicago een prachtige must see!

4 Ook liefhebbers van beeldende kunst kunnen in Chicago volop genieten. Bijvoorbeeld in het Millenium Park waar spectaculaire architectuur zich verenigt met evenzo spectaculaire sculpturen en een tuin die te beleven is als een sculpturaal schilderij, van verrassende ontmoetingen met sculpturen in de openbare ruimte, zoals de knalrode Flamingo-sculptuur van Alexander Calder, een sculptuur van Jean Dubuffet die liefkozend ook wel Snoopy in een blender wordt genoemd, maar ook van een 21 meter lang mozaïek van Marc Chagall. In het Art Institute kunnen zij het misschien wel beroemdste schilderij van Georges Seurat bewonderen, evenals werken van Picasso, Matisse, Pollock én ook, natuurlijk, American Gothic van Grant Wood en een van de belangrijkste iconen van de moderne, Amerikaanse kunst: Nighthawks van Edward Hopper. Het Museum of Contemporary Art geeft moderne klassiekers zoals Warhol en Rauschenberg, maar ook meer recente kunst, de ruimte, - zowel binnen als buiten en in het Smart Museum kan een ieder stil worden van de wonderlijke combinatie van Japanse prenten en Chinese potten met meubels van Frank Lloyd Wright en een stille, veelzeggende Rothko.

5 Programma (wijzigingen vorbehouden) 1. Reisdag Vlucht naar Chicago, transfer per touringcar naar het hotel (centrum Chicago) 2. Eerste kennismaking en de Eerste Chicago School We beginnen onze verkenning van Chicago met een bootocht over de Chicago rivier. Deze speciale architectuur-boottocht geeft ons een goed beeld van de stad. Vervolgens gaan we te voet verder en bekijken we de vele vooruitstrevende gebouwen van de First Chicago School. Na de grote brand van 1871 werd het centrum van Chicago in razend tempo opgebouwd door echte architectuurpioniers Adler & Sullivan, Burnham, Holabird en Wright. Ons accent ligt vandaag op de gebouwen in de periode van , de tijd waarin de eerste wolkenkrabbers werden gebouwd. Deze zijn prachtig gedetailleerd en vaak aangekleed met het beroemde glas van Tiffany. 3. Frank Lloyd Wright in Oak Park Frank Lloyd Wright, een leerling van Louis Sullivan, is onlosmakelijk met Chicago verbonden. Hij opende in 1891 zijn eigen studio in Oak Park, een voormalig dorp dat inmiddels met Chicago is vervlochten. We bezoeken zijn studio en huis en maken een uitgebreide wandeling door de wijk, waarvan Wright talloze huizen en de prachtige Unity Temple heeft ontworpen. Aan de hand van deze gebouwen kunnen we zijn architectonische ontwikkeling goed volgen 4. Sculpturen en meer: Millenium Park & Art Institute Uitgebreide verkenning van het beroemde Millennium Park. In het midden van de stad werd een stuk groen op schitterende wijze ontwikkeld tot het Millennium Park. Anish Kapoor maakte er zijn beroemde Cloud Gate (2006), een vloeibare sculptuur van hoog-gepolijst roestvrijstaal. Kathryn Kustafson was verantwoordelijk voor het groenconcept en niemand minder dan Frank O. Gehry realiseerde er het Jay Pritzker Pavilion (2004), een hypermoderne concertzaal met daarnaast een kronkelende voetgangersbrug. Verder nog the Crown Fountain: glazen torens met videobeelden van waterspuwende inwoners van Chicago van kunstenaar Jaume Plensa, het classicistisch aandoende Millenium Monument, diverse werken van lokale kunstenaars op de Chase Promenade en de Lurie Garden, een tuin die beleefd kan worden als een sculptuur en

6 schilderij van de Rembrandt van de tuinen, Piet Oudolf. In de middag staan we gezamenlijk stil bij een aantal kunsthistorische hoogtepunten in het Chicago Art Institute, in 2009 voorzien van een nieuwe vleugel door Renzo Piano. Hierna is er gelegenheid om de collectie op eigen gelegenheid verder te verkennen. 5. Art Deco en Tweede Chicago School, bezoek aan Museum of Contemporary Art We maken een wandeling langs de vele prachtige art deco-wolkenkrabbers, zoals de Chicago Board of Trade, het Carbide & Carbon Building en het Palmolive Building. Dit zijn statige, luxueuze gebouwen die de roaring twenties mooi weerspiegelen. Vervolgens richten we ons op de naoorlogse wolkenkrabbers. Hiervan liggen enkele prachtig aan de rivier, zoals de torens van Ludwig Mies van der Rohe, die een goed voorbeeld zijn van de second Chicago school. We zien daarnaast gebouwen van Helmut Jahn en Philip Johnson. Ook besteden we veel aandacht aan de beroemde glass box -wolkenkrabbers van Skidmore, Owings & Merrill: de Willis Tower (voorheen Sears Tower), het John Hancock Center en de Trump Tower. Kenmerkend voor deze gebouwen is dat zij in hun tijd vaak hoogterecords verbraken, onder meer door het gebruik van nieuwe, innovatieve contractiemethoden. Aan het eind van de middag bezoeken we het Museum of Contemporary Art. 6. Robie House en universiteit van Chicago (Illinois Institute of Technology) (Excursie per touringcar) Tijdens ons bezoek aan de beroemde universiteit van Chicago, het Illinois Institute of Technology (ITT), staat vooral het werk van Ludwig Mies van der Rohe centraal. Hij heeft niet alleen de campus en diverse universiteitsgebouwen ontworpen, maar heeft hier ook jarenlang lesgegeven. Ook bezichtigen we hier de schitterende State Street Village van Helmut Jahn, en de McCormick Tribune Campus Center, ontworpen door Rem Koolhaas. Vervolgens gaan we naar Hyde Park. Er zijn hier diverse spraakmakende gebouwen, onder meer van de hand van Eero Saarinen, voor de Universiteit van Chicago gebouwd. Ook bezoeken we hier het vroeg 20eeeuwse Frederick C. Robie House, een echt hoogtepunt van het prariehuisconcept van Frank Lloyd Wright. 7. Mies van der Rohe, Farnsworth House te Plano (Excursie per touringcar) Met de touringcar vertrekken we naar Plano (IL), circa twee uur rijden buiten Chicago. Hier bezoeken we het Farnsworth House ( ), het beroemdste huis van de hand van Ludwig Mies van der Rohe, ontworpen voor dokter Edith Farnsworth. Dit controversiële, minimalistische en transparante huis ligt prachtig in het groen en was al een icoon voordat het was gebouwd. Het heeft vele architecten in de jaren erna geïnspireerd. De middag is voor het Smart museum. 8. Vrije tijd en vertrek naar Nederland Transfer naar luchthaven per touringcar 9. Aankomst in Nederland

Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf

Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf + IN DE MODE Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf met Uit de Kunst, In de Mode en SRC Reizen op Maat 4-daagse busreis naar Düsseldorf, Langen Foundation en museumeiland Hombroich met excursies

Nadere informatie

Programma 5-daagse treinreis

Programma 5-daagse treinreis Stuttgart: Kunsten wereldstad Stuttgart heeft zeer veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Architecten als Le Corbusier, Walter Gropius en Mies van der Rohe realiseerden hier hun prototype

Nadere informatie

Wrigley Building 1924 Water Tower 1869 Michigan Ave Bridge Graham, Anderson, Probst &White survivor of Great Burnham, 1909 Chicago Fire 1871

Wrigley Building 1924 Water Tower 1869 Michigan Ave Bridge Graham, Anderson, Probst &White survivor of Great Burnham, 1909 Chicago Fire 1871 Excursie VVNAi - Chicago en Manhattan (programmavoorstel dd 20.03.2013) Datum: vrijdag 4 oktober vrijdag 11 oktober 2013 (onderdeel Chicago) Duur: 6 hotelnachten + 1 nacht retourvlucht, 8 dagen uit en

Nadere informatie

1 t/m 5 augustus 2019

1 t/m 5 augustus 2019 + IN DE MODE Verrassend Londen 5-daagse vliegreis naar Londen met excursies per touringcar en verkenningen te voet 1 t/m 5 augustus 2019 Ga mee met en + IN DE MODE Sta stil en word stil van de werken van

Nadere informatie

Wenen: Wiener Secession, Hundertwasser en moderne architectuur

Wenen: Wiener Secession, Hundertwasser en moderne architectuur Wenen: Wiener Secession, Hundertwasser en moderne architectuur In deze achitectuurreis ligt het accent op 1900-heden. We bekijken de gebouwen van Otto Wagner, de Wiener Secession en wandelen door de Werbundsiedlung.

Nadere informatie

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019 Reisprogramma Brussel 11-13 oktober 2019 Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als de hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken aan het feit dat het het bestuurlijk

Nadere informatie

17 december 2018, 08:45 (CET) Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw

17 december 2018, 08:45 (CET) Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw 17 december 2018, 08:45 (CET) Laatste kans Opstelling De collectie als tijdmachine in Van der Steur gebouw (collectiezalen open t/m 13 januari) (tentoonstellingsvleugel open t/m 26 mei) Bezoekers die nog

Nadere informatie

Archi Magazine. De ideale woning. Van toen tot nu. Eenmalige uitgave van Annefleur Huijser 5H2 losse nummers 5.25 december 2009

Archi Magazine. De ideale woning. Van toen tot nu. Eenmalige uitgave van Annefleur Huijser 5H2 losse nummers 5.25 december 2009 EENMALIGE UITGAVE COLLECTORS ITEM Archi Magazine Van toen tot nu De ideale woning Eenmalige uitgave van Annefleur Huijser 5H2 losse nummers 5.25 december 2009 Archi Magazine december 2009 lex.indd 1 23-11-2009

Nadere informatie

NEW YORK 7-daagse vliegreis 29 september t/m 5 oktober 2016

NEW YORK 7-daagse vliegreis 29 september t/m 5 oktober 2016 NEW YORK 7-daagse vliegreis 29 september t/m 5 oktober 2016 [VOORLOPIG] PROGRAMMA zie voor details NEW YORK [reiscode 656] 29 sept. t/m 5 oktober 2016 2590,- Een bezoek aan deze dynamische stad maakt elke

Nadere informatie

ESSAY 1: Visie op de opgave - Remi Groenendijk //

ESSAY 1: Visie op de opgave - Remi Groenendijk // ESSAY 1: Visie op de opgave - Remi Groenendijk // 4153588 Inleiding De opgave lijkt eenvoudig. Het betreft de huidige kunsthal te Rotterdam ontworpen door het architectenbureau OMA. De opgave luidt: stel,

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Uit de Kunst! presenteert. Anish Kapoor in De Pont in Tilburg. Zaterdag 19 januari 2013

Uit de Kunst! presenteert. Anish Kapoor in De Pont in Tilburg. Zaterdag 19 januari 2013 Uit de Kunst! presenteert Anish Kapoor in De Pont in Tilburg Zaterdag 19 januari 2013 It s all terribly modern, isn t it? (gehoord tijdens een expositie van kunstenaar Anish Kapoor) Museum De Pont heeft

Nadere informatie

Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift opgenomen.

Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift opgenomen. Examen VMBO-GL en TL 2018 tijdvak 1 woensdag 23 mei 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum...

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum... INHOUD Inleiding...6 1 Anne Frank Huis...8 2 Boijmans Van Beuningen... 10 3 Corpus reis door de mens... 12 4 Gevangenismuseum... 14 5 Beeld en Geluid... 16 6 Museon... 18 7 Museum of the Image, MOTI...

Nadere informatie

TOM - TWENTS ONDERNEMERS MAGAZINE. Business Development Mission naar Dubai en Qatar

TOM - TWENTS ONDERNEMERS MAGAZINE. Business Development Mission naar Dubai en Qatar TOM - TWENTS ONDERNEMERS MAGAZINE Business Development Mission naar Dubai en Qatar Een buitengewone kennismaking vol highlights Dubai en Qatar behoren op dit moment tot de meest interessante landen ter

Nadere informatie

SCHEUR MEE NAAR DE F1 VAN ABU DHABI. Algemeen

SCHEUR MEE NAAR DE F1 VAN ABU DHABI. Algemeen Algemeen Algemeen Abu Dhabi & Dubai zijn één van de snelst groeiende en meest indrukwekkende steden van de wereld. Bijzondere attracties en record brekende successen zijn een van de redenen waarom er ieder

Nadere informatie

Budapest. Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010. Debreceni VSC - PSV

Budapest. Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010. Debreceni VSC - PSV Budapest Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010 Debreceni VSC - PSV Budapest, de hoofdstad van Hongarije, telt 1,7 miljoen inwoners. De Donau splitst de stad in twee delen; het heuvelachtige Buda en Pest,

Nadere informatie

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig

Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Kunst van formaat - De collectie XL vanaf de jaren vijftig Gastconservator Carel Blotkamp selecteert de allergrootste werken uit de collectie Van 10 februari tot en met 29 april 2018 worden in Museum Boijmans

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

Resideren in Haagsche Historie

Resideren in Haagsche Historie Resideren in Haagsche Historie Residence Wilshout Monumentaal wonen in s-gravenhage Wilshout Appartementengebouw Wilshout is een voormalig woonhotel. Wonen in Wilshout is wonen in een monumentaal pand

Nadere informatie

Stromingen in vogelvlucht

Stromingen in vogelvlucht Stromingen in vogelvlucht Grieken en Romeinen (Klassiek Erfgoed) 500 v. Chr. tot 400 n. Chr. Middeleeuwen (Goddelijke Orde) 500 tot 1500 Renaissance (Homo Universalis) 1500 tot 1600 Barok en Rococo (Verleiding

Nadere informatie

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden.

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden. NEW YORK CITY New York City New York is de nummer één stedentrip ter wereld. Jong of oud, voor iedereen is er altijd wel iets te beleven in the city that never sleeps. De stad heeft naast oneindig veel

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO ARTE NUOVO FINE ART BY CILO Arte Nuovo fine art presenteert in de prachtige ambiance van CILO een unieke collectie schilderijen, beelden en glasobjecten van zowel nationale- als internationale gerenommeerde

Nadere informatie

13-18 jaar - New York Summer camp

13-18 jaar - New York Summer camp EASY LANGUAGES 13-18 jaar - New York Summer camp Waarom dit programma? Van 13 tot 18 jaar Wereldtaal Een mozaïek van culturen Amerikaanse campus Tripjes naar de stad New York Mix van nationaliteiten Toezicht

Nadere informatie

Jaume Plensa @ Skulpturenpark Waldfrieden

Jaume Plensa @ Skulpturenpark Waldfrieden Jaume Plensa @ Skulpturenpark Waldfrieden Beeldverslag zondag 13 april 2014 Wuppertal Op ongeveer een half uur rijden van Düsseldorf ligt Skulpturenpark Waldfrieden. Daar opende dit weekend een kleine,

Nadere informatie

Factsheet over het educatieve aanbod

Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York, in 2012 Photo: David Heald Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Cobra Museum Het Cobra Museum brengt van 5

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2011 tijdvak 2 dinsdag 21 juni 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 31 vragen. Voor dit examen zijn maximaal punten

Nadere informatie

Met je klas naar singer laren

Met je klas naar singer laren Met je klas naar singer laren Wat is Singer laren? Museum Villa De wilde zwanen Theater Beeldentuin Waarom heet het singer laren? Vroeger woonde het echtpaar Anna en William Singer hier. Zij kwamen meer

Nadere informatie

2015 Studiereis New York

2015 Studiereis New York Van 14 t/m 18 april 2015 bracht de Stichting Hoogbouw een studiebezoek aan New York. In deze nieuwsbrief het reisverslag van deze bijzondere, leerzame en gezellige reis naar the Big Apple. Op dinsdag 14

Nadere informatie

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken

Nadere informatie

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt

Javier Gómez en Arian Winterink exposeert in Museum vd Togt Bijgewerkt: 20 oktober 2008 Zoek: ga. Begin: Nieuws Amstelveen Geschiedenis Foto's Gebeurtenissen Monumenten Partnersteden Straten Kerken Exposities Links Sponsoren Over de site Javier Gómez en Arian Winterink

Nadere informatie

Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het o

Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het o Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het ontwerp; de architectuur. De zichtbare kolommen, balken

Nadere informatie

matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda

matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda Oli OtYa mzungu, Studio LionPaw en Matoke Tours zijn trots deze geweldige dansreis te presenteren in Oeganda, de Parel van Afrika.

Nadere informatie

Reis naar Xiamen & Taiwan

Reis naar Xiamen & Taiwan Y. Repko Travel Walenburgerplein 51 3039 AL Rotterdam tel. 010 465 1814 mob. 06 403 505 09 yrepko@yahoo.com KvK Rotterdam 24447100 BTW-nr. NL162569026B01 ARCHITECTUURREIZEN NAAR CHINA www.architectuurreis.com

Nadere informatie

Londen ipad. Londen. British Museum. Samengesteld door: BusTic.nl

Londen ipad. Londen. British Museum. Samengesteld door: BusTic.nl Londen British Museum 1 British Museum Londen ipad Het British Museum is het grootste museum van Groot-Brittanië met meer dan 6 miljoen kunstwerken. De collectie is verspreid over meer dan 90 zalen waarin

Nadere informatie

Overhoeks wil een groen en [ont]spannend buurtpark

Overhoeks wil een groen en [ont]spannend buurtpark Overhoeks wil een groen en [ont]spannend buurtpark dromen, wensen, visies INITIATIEFGROEP SCHEGpark Initiatiefgroep Schegpark is een groep enthousiaste bewoners van Overhoeks, die zich heeft verenigd vanuit

Nadere informatie

Najaar Najaar Lezingen over architectuur in Heilig Landstichting

Najaar Najaar Lezingen over architectuur in Heilig Landstichting w w w. r o b b e r t z.nl Najaar 2015 Najaar 2017 Lezingen over architectuur in Heilig Landstichting Voor het zevende seizoen organiseert Renout Robbertz lezingen over kunst en cultuur en dit najaar voor

Nadere informatie

begeide citytrip New York

begeide citytrip New York Tailor Made Travel presenteert: begeide citytrip New York Van 26 tot 31 augustus 2017 Dag 1 zat 26 aug2017 Brussel JFK Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 8u Vlucht met SN Brussels Airlines vanuit

Nadere informatie

G R O E P S R E I S F I N S - L A P L A N D

G R O E P S R E I S F I N S - L A P L A N D LAPLAND G R O E P S R E I S F I N S - L A P L A N D 3 0 J A N U A R I - 2 F E B R U A R I 2 0 2 0 - A R C T I C L I G H T H O T E L ASL TRAVEL bestemming Lapland Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Bij de samenstelling van het programma wordt ernaar gestreefd om met het totaalprogramma een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Bij de samenstelling van het programma wordt ernaar gestreefd om met het totaalprogramma een zo breed mogelijk publiek te bereiken. ARCAM educatie ARCAM Het architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM) is een culturele instelling die als doel heeft het draagvlak voor ruimtelijke kwaliteit te vergroten en verbreden, door het publiek te enthousiasmeren

Nadere informatie

begeide citytrip New York

begeide citytrip New York Tailor Made Travel presenteert: begeide citytrip New York Van 26 tot 31 augustus 2017 Dag 1 zat 26 aug2017 Brussel Newark Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 08u00 Vlucht met SN Brussels Airlines

Nadere informatie

12-18 jaar - New York - Campus Zomerkamp

12-18 jaar - New York - Campus Zomerkamp EASY LANGUAGES 12-18 jaar - New York - Campus Zomerkamp Waarom dit programma? Van 12 tot 18 jaar Heel internationaal Een mozaïek van culturen Amerikaanse campus Tripjes naar de stad New York Mix van nationaliteiten

Nadere informatie

The Baltic & St. Petersburg. Seabourn Ovation

The Baltic & St. Petersburg. Seabourn Ovation The Baltic & St. Petersburg Seabourn Ovation 10-daagse cruisevakantie Van Kopenhagen naar Stockholm Vertrekdatum 22 juni en 17 augustus 2018 Van Scandinavische koningshuizen naar het machtige tsarenrijk.

Nadere informatie

VERENIGING VAN BOUWKUNST TILBURG CHINA EXCURSIE 9 t/m 23 MEI 2009

VERENIGING VAN BOUWKUNST TILBURG CHINA EXCURSIE 9 t/m 23 MEI 2009 Vertrek: Zaterdag 9 mei 2009 Vlucht KL 0897 AMS 18:30 uur PEK 09:50 uur Retour: Zaterdag 23 mei 2009 Vlucht KL0896 PVG 12:50 uur AMS 18:35 uur USA GDP: 11,750 $ Pop 2006: 299 million Pop 2030: 350 million

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 3 8 maart 2015 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het viersterren

Nadere informatie

Wenen. Wenen. Belvedere

Wenen. Wenen. Belvedere Wenen Belvedere Het Belvedere is een prachtig paleiscomplex in Wenen. Twee barokke paleizen, het Unteres en Oberes Belvedere, staan tegenover elkaar aan weerzijden van een hellend park met formele Franse

Nadere informatie

Het evenementenpaviljoen van het James A. Michener Museum Lates

Het evenementenpaviljoen van het James A. Michener Museum Lates Het evenementenpaviljoen van het James A. Michener Museum Lates Doylestown, Pennsylvania, VS Het evenementenpaviljoen van het James A. Michener Museum Lates Museum Meer daglicht en minder bouwelementen

Nadere informatie

Elise Desair R BIRA Architectuurtheorie 2

Elise Desair R BIRA Architectuurtheorie 2 Vraag 17: Walter Benjamin bouwt verder op het inzicht van Sigfried Giedion dat de moderne architectuur gekenmerkt wordt door doordringbaarheid. Bespreek zijn visie op de utopische kwaliteiten van glas.

Nadere informatie

Mijn fascinatie voor de fotografie Huub Bierens

Mijn fascinatie voor de fotografie Huub Bierens Mijn fascinatie voor de fotografie Huub Bierens Mijn fascinatie Deze kan niet los gezien worden van mijn fascinatie voor kunst, met name moderne kunst. Ik wil echter hier niet de expert uithangen, want

Nadere informatie

Toespraak voor oud- medewerkers ter gelegenheid van de feestelijke openingsweek van het Huis der Provincie 30 september 2017

Toespraak voor oud- medewerkers ter gelegenheid van de feestelijke openingsweek van het Huis der Provincie 30 september 2017 1 Toespraak voor oud- medewerkers ter gelegenheid van de feestelijke openingsweek van het Huis der Provincie 30 september 2017 Oud-collega s Traditiegetrouw treffen wij elkaar aan het begin van het nieuwe

Nadere informatie

HET MUSIATER & VTC TRAVEL SOLUTIONS

HET MUSIATER & VTC TRAVEL SOLUTIONS HET MUSIATER & VTC TRAVEL SOLUTIONS PRESENTEREN 5 dagen New York Anders vrijdag 28 okt dinsdag 1 november 2016 Geen standaard reisje New York, maar dat kan je wel overlaten aan de creatievelingen van Het

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

C O N C E P T. ONDERZOEK GEBIEDSTRUCTUREN Almere, september 2012 MIRCK ARCHITECTURE KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS

C O N C E P T. ONDERZOEK GEBIEDSTRUCTUREN Almere, september 2012 MIRCK ARCHITECTURE KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS ONDERZOEK GEBIEDSTRUCTUREN Almere, september 2012 MIRCK ARCHITECTURE KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS 0031(0)20 8456190 C O N C E P T WWW.MIRCK.EU OFFICE@MIRCK.EU MIRCK ARCHITECTURE NEW

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH

Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH Fridericianum 2007, Foto: Werner Maschmann, documenta GmbH RETOURTJE CULTUUR EDITIE 2007 DOCUMENTA 12 Van 16 juni t/m 23 september 2007 vindt in Kassel (Hessen, BRD) de DOCUMENTA 12 plaats, een van de

Nadere informatie

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 26 januari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj. 27 januari Ochtend: groepsbijeenkomst met

Nadere informatie

Cultuurplan basisschool De Regenboog

Cultuurplan basisschool De Regenboog Cultuurplan basisschool De Regenboog (2015-2016) Dukdalf 28 3961 LA Wijk bij Duurstede 1 Dit beleidsplan omvat de volgende punten: Wat is onze visie op cultuur? Wat willen we dit jaar veranderen? Hoe pakken

Nadere informatie

New York. Summer Class New York 2013. Info New York Transport Hotels Excursies. Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika

New York. Summer Class New York 2013. Info New York Transport Hotels Excursies. Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika New York Summer Class New York 2013 Info New York Transport Hotels Excursies Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika New York Beste reisperiode 1. Prijzen - Goedkoopste periode: jan februari / maart

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 DUBAI & ABU DHABI Het sprookje van duizend-en-één- nacht 7 dagen / 6 nachten De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Schitterende witte zandstranden, archeologische schatten en prachtige moskeeën delen

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 8 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

14 daagse rondreis U.S.A Washington-New York-Orlando + 5 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension )

14 daagse rondreis U.S.A Washington-New York-Orlando + 5 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension ) 14 daagse rondreis U.S.A. 2018 Washington-New York-Orlando + 5 daagse cruise naar Bahamas ( cruise in vol pension ) Vertrek dinsdag : 06 november 2018 Rondreis wordt aangeboden in : kamer + ontbijt WASHINGTON

Nadere informatie

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA ontdek het echte thailand! EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA LAOS 5 CHIANG KHAN 6 NONG KHAI BUNG KAN 7 NAKHON PHANOM PHETCHABUN 4 2 1 KHON KAEN 14 9 THAILAND CHAIYAPHUM ROI ET SURIN

Nadere informatie

Bilbao herontdekken 7 nov nov 14. bilbaoboekjea5n.indd 1 21/10/14 08:26

Bilbao herontdekken 7 nov nov 14. bilbaoboekjea5n.indd 1 21/10/14 08:26 Bilbao herontdekken 7 nov 14-11 nov 14 bilbaoboekjea5n.indd 1 21/10/14 08:26 Hotel Silken Gran Domine 5* Gelegen tegenover het Guggenheim Museum (Frank O.Gehry) Penthouse en dakterras met panoramisch zicht

Nadere informatie

Lente Uitstap. Zondag 14 juni Eindhoven. Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest. 14 mei 2015

Lente Uitstap. Zondag 14 juni Eindhoven. Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest. 14 mei 2015 14 mei 2015 Lente Uitstap Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest Zondag 14 juni Eindhoven Wie nu rondkijkt in Eindhoven, kan zich bijna niet voorstellen dat het één van de oudste steden van

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

D E NIEUWE STROMING. De trends achter de volgende generatie hoogbouw. Burj Khalifa, Dubai, VAE Architect: Adrian Smith

D E NIEUWE STROMING. De trends achter de volgende generatie hoogbouw. Burj Khalifa, Dubai, VAE Architect: Adrian Smith D E NIEUWE STROMING De trends achter de volgende generatie hoogbouw Burj Khalifa, Dubai, VAE Architect: Adrian Smith Tegenwoordig worden onze stedelijke skylines versierd met hoogbouwconstructies waar

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F A U G U S T U S Van de voorzitter. Jubileumdag 2 september. Oproep

N I E U W S B R I E F A U G U S T U S Van de voorzitter. Jubileumdag 2 september. Oproep A U G U S T U S 2 0 1 7 Van de voorzitter Van de Voorzitter Jubileumdag 2 september Architectuurroute Agenda 2017 Terugblik op: - Kunstuitje - De Boer Op Op 23 augustus jl. heeft het bestuur van de Haastrechtse

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Huis van Piet Mondriaan

Huis van Piet Mondriaan Huis van Piet Mondriaan Trade 2016/2017 Gemeentemuseum Den Haag Huis van Piet Mondriaan Trade 2016/2017 Entreeprijzen FIT + groepen Î Toegangsprijs: Û10,50 p.p. Î Reguliere verkoop: Û13,50 p.p. Î Uw tourguide

Nadere informatie

New York City bestaat 400 jaar!

New York City bestaat 400 jaar! New York City bestaat 400 jaar! Ontdek New York in de voetsporen van Henry Hudson In september 2009 is het exact 400 jaar geleden dat Henry Hudson als kapitein van een Nederlands ontdekkingsschip de ankers

Nadere informatie

Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank

Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank Programma Boodschappen PlusBus Borger Odoorn September en oktober 2015 Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank Met de mogelijkheid om naast de RABO bank ook de dinsdagmarkt te bezoeken.

Nadere informatie

7. IMPRESSIONISME & EXPRESSIONISME. KLU www.klu.nl Inleiding Kunstgeschiedenis Hanneke Lenders

7. IMPRESSIONISME & EXPRESSIONISME. KLU www.klu.nl Inleiding Kunstgeschiedenis Hanneke Lenders 7. IMPRESSIONISME & EXPRESSIONISME KLU www.klu.nl Inleiding Kunstgeschiedenis Hanneke Lenders Inhoud 1. Impressionisme (1863 1900) 2. Post-Impressionisme (1886 ) Van Gogh Expressionisme Gauguin Expressionisme

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM Stedelijk Museum LOCATIES TE HUUR Dan Flavin, untitled (to Piet Mondrian through his preferred colors, red, yellow and blue) en untitled (to Piet Mondrian who lacked green) 2, 1986. 2013 Stephen Flavin/Artists

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug!

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Dag 1 Vlucht Amsterdam Porto. Na aankomst aan het eind van de ochtend

Nadere informatie

Lip pa. r i. interieur

Lip pa. r i. interieur Lip pa r i Hij is een van de grote architecten van Italië van nu. Geroemd om zijn duidelijke stijl: natuurlijk minimalisme. Met zijn strakke ontwerpen en fantasierijke concepten verovert Mauro Lipparini

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Zomercursus in Chicago. Bestemming. Programma overzicht:

EASY LANGUAGES. Zomercursus in Chicago. Bestemming. Programma overzicht: EASY LANGUAGES Zomercursus in Chicago Programma overzicht: Vanaf 13 tot 18 jaar Minimaal 2 weken Zowel moderne als historische stad Een echte Amerikaanse campus Begeleid activiteiten en excursie programma

Nadere informatie

De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig. Rietveldpaviljoen Amersfoort

De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig. Rietveldpaviljoen Amersfoort De Stijl voorbij. Gerrit Rietveld en de jaren vijftig. Rietveldpaviljoen Amersfoort In het jaar 2017 viert Nederland honderd jaar De Stijl onder de noemer Mondriaan to Dutch Design. Diverse musea en culturele

Nadere informatie

WORKSHOP. huisvesting & corporate branding

WORKSHOP. huisvesting & corporate branding WORKSHOP huisvesting & corporate branding PROGRAMMA 15:00-15:05 welkom door Martijn Roordink, oprichter SPACES 15:05-15:55 introductie: betekenis geven aan ruimte keynote: wat als Starbucks je huisvesting

Nadere informatie

Route. Vluchten. Vluchtnummer Vertrekdatum Vertrek Aankomst Aankomstdatum. West USA. KLxxx 04/07/ u35. Amsterdam Los Angeles 04/07/ u25

Route. Vluchten. Vluchtnummer Vertrekdatum Vertrek Aankomst Aankomstdatum. West USA. KLxxx 04/07/ u35. Amsterdam Los Angeles 04/07/ u25 2019 Route Vluchten Vluchtnummer Vertrekdatum Vertrek Aankomst Aankomstdatum KLxxx 04/07/2019 09u35 KLxxx 25/07/2019 13u45 Amsterdam Los Angeles 04/07/2019 12u25 Los Angeles Amsterdam 26/07/2019 09u15

Nadere informatie

Washington en New York

Washington en New York Tailor Made Travel Presenteert Washington en New York Van 30 mei 7 juni 2016 De hoogtepunten van 2 wereldsteden in één 9-daagse combitrip met Nederlandstalige begeleiding. Dag 1 maandag 30 mei 2016 Brussel

Nadere informatie

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty M & MORE MENTS New York Door de ogen van Lady Liberty Groepsreis van 19 tot 24 augustus Nederlandstalige begeleiding vanuit Brussel Aanvullende Nederlandstalige gidsen ter plaatse M & MENTS MORE PROGRAMMA

Nadere informatie

Lesbrief. Uitgeverij Leopold, in samenwerking met het Mauritshuis. Groep 1, 2, 3 en 4

Lesbrief. Uitgeverij Leopold, in samenwerking met het Mauritshuis. Groep 1, 2, 3 en 4 Lesbrief www.leopold.nl Uitgeverij Leopold, in samenwerking met het Mauritshuis Groep 1, 2, 3 en 4 Doelgroep: Groep 1, 2, 3 en 4 Benodigdheden: kroontjespen, inkt, vellen papier, kleurpotloden, kleine

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

De exclusieve New York City inspiratietour

De exclusieve New York City inspiratietour De exclusieve New York City inspiratietour Na de succesvolle inspiratietours in Madrid, Dublin, Boedapest en Athene is het tijd om de oversteek te maken naar de Big Apple. In samenwerking met het Heineken

Nadere informatie

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 6 daagse battlefield tour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek Een unieke reis naar midden-frankrijk. Ons eerste reisdoel is een uitgebreid bezoek

Nadere informatie

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad Niets is wat het lijkt Vrijdag 22 & zaterdag 23 juni 2018 Hoofdfoto M.C. Escher s Dag en Nacht the M.C. Escher Company B.V. All rights reserved. www.mcescher.com

Nadere informatie