Dé thermische isolatie met PUR voor Spouwmuren I Vloeren I Kelder I Zolder I Dak

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dé thermische isolatie met PUR voor Spouwmuren I Vloeren I Kelder I Zolder I Dak"

Transcriptie

1 Bespaar tot 50% op je energiefactuur Gespoten PUR /gespoten-pur Dé thermische isolatie met PUR voor Spouwmuren I Vloeren I Kelder I Zolder I Dak Een goed wooncomfort wordt sterk bepaald door een gezonde binnentemperatuur: warm in de winter, koel in de zomer. In een degelijk geïsoleerde woning is het eenvoudig om een behaaglijke temperatuur vast te houden doorheen het hele jaar. Je kan spreken van een degelijke isolatie als: - de woning lucht- en winddicht is, - er geen koudebruggen zijn, - elke bouwschil voorzien is van een isolatielaag, - de isolatie van goede kwaliteit is, - de plaatsing van de isolatie professioneel gebeurt. Wij kiezen voor PUR als thermische isolatie omdat: - PUR de laagste warmtegeleidingscoëfficiënt heeft, - de isolatielaag naadloos is, - de dikte van de laag vrij gekozen kan worden. Isola Belgium uw ideale isolatiepartner Door een jarenlange expertise biedt Isola Belgium haar klanten niet alleen degelijke producten, maar staat het ook garant voor een degelijke plaatsing en correcte service. Onze kwaliteitsgarantie levert u geld op: U bent niet alleen zeker van een maximaal rendement van uw investering. Tevens kan u, dankzij ons ATG-certificaat uw premie aanvragen bij de netbeheerder. Wij leveren en plaatsen in heel België!

2 Spouwmuren Vloeren (Kruip)kelder Dak Zolder Vloerisolatie Gespoten PUR is de ideale vloerisolatie. Het uitvullen van leidingen en de naadloze aansluiting zorgen voor een optimale isolatie. Voor de plaatsing is een goede werfvoorbereiding nodig voor een optimale prestatie. Wist je trouwens dat PUR de meest ideale isolatie is voor gebruik met vloerverwarming. Isolatiemogelijkheden met geslotencellige PUR Geslotencellige pur of polyurethaan heeft de beste isolatieprestatie. Nog een voordeel is de korte uithardingstijd. Daarom is dit de meest ideale isolatie voor nieuwbouw. We gebruiken deze pur niet enkel voor vloeren, maar ook voor zolders en daken bij renovatie. Na-isolatie met opencellige PUR Via een luchtspouw in de buitenmuur gaat er veel warmte verloren. Daarom is een isolatielaag hier zeker aangewezen. Het is een minimale ingreep en geeft maximaal rendement. Door zijn structuur en plaatsing is hier de opencellige pur aangewezen. Technische gegevens Warmtegeleidingscoëfficiënt VLOER, DAK, ZOLDER λ = 0,025W/mK SPOUW & (Kruip)KELDER λ = 0,033W/mK Isolatiewaarden vloeren, dak, zolder (R-waarde) 4 cm R-waarde = 1,6 m 2 K/W 5 cm R-waarde = 2,0 m 2 K/W 9 cm R-waarde = 3,6 m 2 K/W Isolatiewaarden spouw, (kruip)kelder, (R-waarde) 4 cm R-waarde = 1,21 m 2 K/W 5 cm R-waarde = 1,52 m 2 K/W 9 cm R-waarde = 2,73 m 2 K/W Toepassingen Thermische isolatie, uitvullen van de leidingen. Zowel voor nieuwbouw als renovatie. Vrijheidweg 10, 3700 Tongeren Vraag uw offerte aan Surf naar /offerteaanvraag Stuur een naar info@isola.be of telefoneer naar 012 / Voor alle productinformatie surf naar /gespoten-pur Het productengamma van Isola Belgium geeft blijk van een groot respect voor onze natuur. Dit respect manifesteert zich vooral op twee vlakken. Enerzijds recupereert Isola Belgium diverse isolatiematerialen en gebruikt zij deze als grondstof voor haar eigen gepatenteerde producten. Anderzijds dragen haar activiteiten en producten bij tot het behoud van het milieu en de vermindering van de CO 2 -uitstoot. De gloednieuwe (passief)kantoren van Isola Belgium te Tongeren zijn dan ook opgetrokken met beide aspecten als rode draad.

3 1+1=3 Thermisch + akoestisch isoleren = rust, warmte & comfort Thermogran /thermogran Akoestische en thermische isolatie voor vloeren en wanden Na jarenlange ervaring op het gebied van thermische en akoestische isolatie, ontwikkelde Isola Belgium een eigen product: Thermogran. De Thermogran bestaat uit bijzondere polyurethaangranulaten, dewelke het resultaat zijn van een specifiek door Isola Belgium ontwikkeld en gepatenteerd productieproces. De combinatie van polyurethaan en de specifieke granulometrie van het product staat garant voor ongezien uitstekende thermische en akoestische resultaten in één kant-en-klaar product. Thermogran, het product Thermogran is een droog product. Bij plaatsing wordt het gelijkmatig verdeeld over de ruimte in de gewenste dikte en nadien aangedrukt. Door de samenstelling van het product vraagt het een minimale werfvoorbereiding voor de plaatsing. Daarnaast is Thermogran ook geschikt voor het uitvullen van leidingen. Bespaar tot 50% op je cologisch product E energiefactuur eigen fabricaat Isola Belgium uw ideale isolatiepartner Door een jarenlange expertise biedt Isola Belgium haar klanten niet alleen degelijke producten, maar staat het ook garant voor een degelijke plaatsing en correcte service. Thermogran is gekeurd door het WTCB. Om u de nodige garanties te bieden, voeren wij regelmatig in situ-tests* uit. Wij leveren en plaatsen in heel België! * in situ tests zijn testen uitgevoerd door een gecertificeerde keuringsfirma. Op deze manier bent u zeker dat de vooropgestelde isolatiewaarden behaald worden. Er wordt een minimumafname gevraagd voor een in situ-test.

4 Isoleren met Thermogran Vloeren (Spouw)muurisolatie Thermogran in het Thermogran-systeem Het product Thermogran vormt de basis voor de 3 Thermogran-systemen. Deze systemen zijn door Isola Belgium samengesteld voor verschillende toepassingen. De Thermogran 25 en de Thermogran 32 en 34 zijn respectievelijk een 2-lagig en een 3-lagig systeem. Thermogran 25: 2 lagen Thermogran + Puratex. Thermogran 32 & 34: 3 lagen: Thermogran + Accorub + Puratex. Voordelen - Thermogran combineert uitstekende thermische resultaten met ongezien akoestische isolatie. - Thermogran is zeer licht. - Thermogran is ideaal voor hoge uitvullingen. - Thermogran is een 100 % droog product: geen droogtijden, bouwvocht of bevuiling van oppervlakten, - Thermogran is een naadloze isolatie waardoor de eigenschappen optimaal benut worden. - Thermogran kent geen uitdroog- of uithardtijd. Na plaatsing kan onmiddellijk de dekvloer geplaatst worden. Technische gegevens Warmtegeleidingscoëfficiënt λ = 0,04W/mK Akoestische contactgeluidsisolatie ΔLw = 25dB vanaf 4 cm (in labo én op locatie getest) ΔLw = 32dB met 1cm Accorub ΔLw = 34 met 2,5cm Accorub Drukvervorming 0,04mm bij 350kg/m Dichtheid ρ = 200kg/m 3 Vrijheidweg 10, 3700 Tongeren Vraag uw offerte aan Surf naar /offerteaanvraag Stuur een naar info@isola.be of telefoneer naar 012 / Voor alle productinformatie surf naar /thermogran Het productengamma van Isola Belgium geeft blijk van een groot respect voor onze natuur. Dit respect manifesteert zich vooral op twee vlakken. Enerzijds recupereert Isola Belgium diverse isolatiematerialen en gebruikt zij deze als grondstof voor haar eigen gepatenteerde producten. Anderzijds dragen haar activiteiten en producten bij tot het behoud van het milieu en de vermindering van de CO 2 -uitstoot. De gloednieuwe (passief)kantoren van Isola Belgium te Tongeren zijn dan ook opgetrokken met beide aspecten als rode draad.

5 t Mens, erger je niet! Accorub /accorub Akoestische isolatie voor vloeren en wanden In je eigen woning wil je graag leven in alle rust en stilte. We vermijden liefst storende geluiden, vooral in de slaap- en werkruimtes. Daarom is het bij het ontwerp van de woning aan te raden om ook over akoestische isolatie na te denken. Voor half-open en gesloten bebouwing en appartementen is een degelijke wand en vloer-isolatie noodzakelijk om elkaars privacy te garanderen. Accorub is een akoestisch isolerende mat voor vloeren, plafonds, wanden... De matten kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt: - tegen binnenmuren - tegen plafonds of bij verlaagd plafond - op houten vloer of onder houten roostering - onder chape - tussen 2 binnenmuren - tussen Metalstud - rond afvoerbuizen - omkasting rond een geluidsbron Isola Belgium uw ideale isolatiepartner eigen fabricaat cecologisch produ Dankzij een jarenlange expertise biedt Isola Belgium haar klanten een kwalitatief productengamma, een goede plaatsing én een correcte service. Wij leveren en plaatsen in heel België!

6 Isoleren met Accorub Vloeren - valse plafonds Wanden Omkasting Afvoerbuizen Accorub in het Thermogran -systeem De 3 Thermogran -systemen van Isola Belgium zijn specifiek ontwikkeld om thermische én akoestische isolatie te maximaliseren, afgestemd op verschillende situaties. Voor een optimale akoestische isolatie zijn Thermogran 32 en Thermogran 34 uiterst geschikt. Deze systemen zijn opgebouwd uit een laag Thermogran met hierop de Accorub-mat. Accorub, een product met vele voordelen - makkelijke plaatsing, vooral voor de doe-het-zelver, - ruim toepassingsgebied, - zeer goede geluidsabsorptie over breed frequentiegebied, - na plaatsing kan de vloer onmiddellijk verder afgewerkt worden, geen droogtijd nodig. Technische gegevens Densiteit standaard 120kg/m 3 Afmetingen lengte x breedte: 200 x 100 cm dikte van 1 tot 10 cm Contactgeluidisolatie categorie I a Luchtgeluidsisolatie categorie II b Warmtegeleidingscoëfficiënt λ 0,04 W/mK Tips voor het verminderen van geluidshinder - Buitengeluiden tegenhouden kan het best in een lucht-dichte woning met dubbele muren voorzien van een geïsoleerde spouw. - Zware constructiematerialen met een hoog gewicht per m 2 geven een goede geluidsdemping. - Gebruik dubbel glas of geluidsisolerend glas. - Met zachte materialen zoals stof of tapijt, kan je contactgeluiden zoals voetstappen en schuivende stoelen dempen. - Contact met omringende muren vermijd je door randisolatie vanaf de draagvloer te plaatsen en de plinten tegen de muur te plaatsen met een elastische voeg tussen plint en vloer. Vrijheidweg 10, 3700 Tongeren Vraag uw offerte aan Surf naar /offerteaanvraag Stuur een naar info@isola.be of telefoneer naar 012 / Voor alle productinformatie surf naar /accorub Het productengamma van Isola Belgium geeft blijk van een groot respect voor onze natuur. Dit respect manifesteert zich vooral op twee vlakken. Enerzijds recupereert Isola Belgium diverse isolatiematerialen en gebruikt zij deze als grondstof voor haar eigen gepatenteerde producten. Anderzijds dragen haar activiteiten en producten bij tot het behoud van het milieu en de vermindering van de CO 2 -uitstoot. De gloednieuwe (passief)kantoren van Isola Belgium te Tongeren zijn dan ook opgetrokken met beide aspecten als rode draad.

7 t Mens, erger je niet! Rubsonor /rubsonor Akoestische isolatie en uitvulling voor vloeren Geluidsisolatle tussen verdiepingen is in een gezinswoning geen overbodige luxe. Wie kent het niet: de televisie die in de woonkamer speelt en hoorbaar is tot in de kamers, of spelende kinderen in de slaapkamers te horen tot beneden. Gun jezelf en de gezinsleden rust met Rubsonor. Rubsonor, uitvulling en akoestische isolatie in 1! Rubber is door zijn elasticiteit en samenstelling een zeer geschikt materiaal voor akoestische isolatie. Volgens het principe massa-veer-massa dempt de rubberlaag de trillingen die geluid met zich meebrengt. Isola Belgium recycleert bestaande rubber, oa. autobanden,tot granulaten. Dit brengt meteen twee voordelen met zich mee: - een akoestische isolatie die kan geplaatst worden in gewenste dikte - een uitvulling voor de leidingen. Isola Belgium uw ideale isolatiepartner eigen fabricaat cecologisch produ Dankzij een jarenlange expertise biedt Isola Belgium haar klanten een kwalitatief productengamma, een goede plaatsing én een correcte service. Wij leveren en plaatsen in heel België!

8 Isoleren met Rubsonor Vloeren Verwerking van Rubsonor Rubsonor wordt droog geplaatst: de rubbergranulaten worden op de werf gebonden met een prepolymeerlijm en gelijkmatig verspreid over de leidingen. De dikte van de laag kan vrij gekozen worden met een minimum dikte van 2 cm. De uithardingstijd is 12u. Hierna wordt een plastic beschermfolie gelegd om indringing van vocht van de dekvloer te vermijden. Met een akoestsiche randisolatie tegen de muren krijg je het optimaal resultaat. Voordelen - naadloze isolatie - droge plaatsing: geen vervuiling tegen wanden of andere oppervlakten - eenvoudig gelijkmatig te verdelen - minimale werfvoorbereiding. De werf dient winddicht en droog te zijn. Stofzuigen is niet nodig. Technische gegevens Warmtegeleidingscoëfficiënt λ = 0,1 W/mK Dichtheid ρ = 550kg/m 3 Verbetering van contactgeluidsisolatie ΔLw = 27dB, Klasse Ia Drukhervorming 1,5 mm/cm bij 40kPa Toepassingen Akoestische isolatie, uitvullen van de leidingen Vrijheidweg 10, 3700 Tongeren Vraag uw offerte aan Surf naar /offerteaanvraag Stuur een naar info@isola.be of telefoneer naar 012 / Voor alle productinformatie surf naar /rubsonor Het productengamma van Isola Belgium geeft blijk van een groot respect voor onze natuur. Dit respect manifesteert zich vooral op twee vlakken. Enerzijds recupereert Isola Belgium diverse isolatiematerialen en gebruikt zij deze als grondstof voor haar eigen gepatenteerde producten. Anderzijds dragen haar activiteiten en producten bij tot het behoud van het milieu en de vermindering van de CO 2 -uitstoot. De gloednieuwe (passief)kantoren van Isola Belgium te Tongeren zijn dan ook opgetrokken met beide aspecten als rode draad.

Accorub. Accorubmatten perfect tegen elkaar laten aansluiten om akoestische lekken te vermijden.

Accorub. Accorubmatten perfect tegen elkaar laten aansluiten om akoestische lekken te vermijden. Accorub De 10 meest gestelde vragen over Accorub Accorub tegen binnenmuren tegen plafond op houten vloer onder houten roostering onder chape tussen 2 binnenmuren tussen Metalstud rond afvoerbuizen tussen

Nadere informatie

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE Er zijn appartementen waar je alles hoort. En er zijn appartementen met ISOBET-PLUS Isobet is een gebruiksvriendelijke isolerende mortel

Nadere informatie

AKOESTISCHE VLOERISOLATIE: CONTACTGELUIDISOLATIE

AKOESTISCHE VLOERISOLATIE: CONTACTGELUIDISOLATIE AKOESTISCHE VLOERISOLATIE: CONTACTGELUIDISOLATIE 1.1. WAT IS CONTACTGELUIDISOLATIE? Zoals het woord aangeeft betreft dit een isolatie tegen contactgeluiden. Concreet worden maatregelen getroffen om onder

Nadere informatie

parket & laminaat / vloertegels CONTACTGELUIDSISOLATIE

parket & laminaat / vloertegels CONTACTGELUIDSISOLATIE Insulation technology parket & laminaat / vloertegels CONTACTGELUIDSISOLATIE 10/06/2015 1 geluidsreflectie /laminaat geluidsreflectie Natuursteen Wanneer we spreken over de geluidsdemping van parket- en

Nadere informatie

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032)

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) ISOLATIE En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. DE ALTERNATIEVE OPLOSSING!VOOR SARKING R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) Eenvoudig en snel te plaatsen

Nadere informatie

Thermische isolatie Pur

Thermische isolatie Pur Thermische isolatie Pur ISOTRIE 240 Chape-royaux.be bvba Monnikenwerve 83 8000 Brugge tel: 050/32.08.93 Fax: 050/32.03.44 info@royaux.be Thermische isolatie PUR Isotrie 240 Pur Isotrie 240 Pur Is een polyurethaan

Nadere informatie

PUR / PIR THERMISCHE ISOLATIE

PUR / PIR THERMISCHE ISOLATIE THERMISCHE ISOLATIE PUR / PIR EFYOS PUR/PIR PUR/PIR-OPLOSSINGEN VAN EFYOS Een gebouw dat slecht of helemaal niet geïsoleerd is, kan tot 25% van zijn warmte verliezen via de gevels, wanden en vloeren. De

Nadere informatie

Thermische isolatie oplossingen. performant. binnenisolatie

Thermische isolatie oplossingen. performant. binnenisolatie Thermische isolatie oplossingen thermische vloer panelen PUR isolatie performant binnenisolatie Binnenisolatie binnenwanden & vloeren isolatie oplossingen thermisch BINNENWANDEN Een gebouw dat slecht of

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie

Eurofloor vloerisolatie Eurofloor vloerisolatie NIEUW Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

Thermische isolatie oplossingen. thermische isolatie. muur en vloer PUR / PIR. panelen TMS & SIS REVE

Thermische isolatie oplossingen. thermische isolatie. muur en vloer PUR / PIR. panelen TMS & SIS REVE Thermische isolatie oplossingen thermische isolatie muur en vloer PUR / PIR panelen TMS & SIS REVE TMS & SIS REVE muren comfort besparingen prestaties Een gebouw dat slecht of helemaal niet geïsoleerd

Nadere informatie

Eurofloor vloerisolatie. Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer.

Eurofloor vloerisolatie. Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. Eurofloor vloerisolatie Een bikkelharde garantie voor een ultradun en veilig geïsoleerde vloer. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is rendabeler dan ooit. Met Eurofloor,

Nadere informatie

Accorub : De 10 meest gestelde vragen

Accorub : De 10 meest gestelde vragen Accorub : De 10 meest gestelde vragen 1. Accorub tegen binnenmuren 2. Accorub tegen plafond 3. Accorub op houten vloer 4. Accorub onder houten roostering 5. Accorub onder chape 6. Accorub tussen 2 binnenmuren

Nadere informatie

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil handig formaat van 1200 x 2500 mm hoge drukvastheid vlugge en efficiënte plaatsing HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER Vloeren boven een niet-verwarmde ruimte

Nadere informatie

Isotrie 240. Verwerking & uitvoering.

Isotrie 240. Verwerking & uitvoering. pur Isotrie 240 Pur Is een polyurethaan hardschuim voor het isoleren van vloeren van alle bouw mogelijkheden, Pur wordt rechtstreeks op de betonplaat gespoten waar reeds alle leidingen geplaatst zijn.

Nadere informatie

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER

HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil handig formaat van 1200 x 2500 mm hoge drukvastheid vlugge en efficiënte plaatsing HET COMFORT VAN EEN GEÏSOLEERDE VLOER Vloeren boven een niet-verwarmde ruimte

Nadere informatie

BELBLOCK betonmetselstenen & thermische isolatie samen wordt het goed

BELBLOCK betonmetselstenen & thermische isolatie samen wordt het goed De eerste parameter voor het comfortgevoel binnen een gebouw is de binnentemperatuur. Om deze zomer en winter op een economische wijze op een aangenaam peil te houden is een samenwerking tussen de en de

Nadere informatie

Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur

Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur n e w Bou Bouwen Verhoog uw comfort en bespaar op uw energiefactuur Inleiding Tijdens de winter beperkt isolatie het warmteverlies en dat is rechtstreeks te zien op uw verwarmingsfactuur. Tijdens de zomer

Nadere informatie

Het aanpakken van energieverlies

Het aanpakken van energieverlies Onze visie 2 Waarom isoleren? 3 Waarom isoleren 4 Het aanpakken van energieverlies 30% energieverlies via het dak 20% energieverlies via de gevel 10% energieverlies via de vloer Het aanpakken van energieverlies

Nadere informatie

Geluidsisolatie in de bouw.

Geluidsisolatie in de bouw. Geluidsisolatie in de bouw. Soorten geluidsoverlast. Luchtgeluid en contactgeluid zijn twee begrippen die wel eens door elkaar gehaald worden, terwijl het twee verschillende vormen van geluidsoverlast

Nadere informatie

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET STYROBET-EASY Isolerende mortel, bestaand uit gerecycleerde EPS korrels, geëxpandeerd vermiculiet, een aantal toeslagstoffen en cement. Met water te mengen. Als onderlaag voor de dekvloer of uitvullaag.

Nadere informatie

Inhoudstafel. Kwaliteitscharter Isola Belgium NV versie Thermogran Thermogran Thermogran Pure PUR. 5.

Inhoudstafel. Kwaliteitscharter Isola Belgium NV versie Thermogran Thermogran Thermogran Pure PUR. 5. Inhoudstafel 1. Thermogran 25 2. Thermogran 32 3. Thermogran 34 4. Pure PUR 5. Blue Chape 1.1.Veiligheidskledij. 1.2.Voorbereidende werken.. 1.3.Verwerkingsvoorschriften.. 1.4.Technische gegevens.. 1.5.Attesten..

Nadere informatie

Energetische renovatiepraktijk anno 2015

Energetische renovatiepraktijk anno 2015 Energetische renovatiepraktijk anno 2015 Slim na isoleren: Thermisch, akoestisch, brandveilig, duurzaam en betaalbaar John Coose Gedelegeerd bestuurder Eltherm NV Inhoud 1. Hellend dak: Kepers + Gordingen

Nadere informatie

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2017 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall.

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Nieuw systeem Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Studiebureau Omgeving-Mortsel Nieuw systeem Goed isoleren is belangrijk. Voor

Nadere informatie

Voor dak, wand, vloer en zolder

Voor dak, wand, vloer en zolder ISOLATIEPLATEN PIR Voor dak, wand, vloer en zolder DIVISION INSULATION www.unilininsulation.com Al meer dan 30 jaar maakt UNILIN, division insulation dakelementen met poly urethaanisolatie voor het hellende

Nadere informatie

Inblaaswol. Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren

Inblaaswol. Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Inblaaswol Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren NA-ISOLEREN: MEER COMFORT, LAGERE KOSTEN In woningen van voor de energiecrisis in 1973 zijn de stookkosten vaak hoog, omdat ze niet zijn

Nadere informatie

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT!

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! ISOLEREND HELLINGSYSTEEM VOOR PLATTE DAKEN GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! Er zijn platte daken met problemen... En er zijn platte daken met Pirotherm! Pirotherm is een lichte isolerende mortel,

Nadere informatie

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall.

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Nieuw systeem Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Studiebureau Omgeving-Mortsel Nieuw systeem Goed isoleren is belangrijk. Voor

Nadere informatie

Na-isolatie, spouwmuur met ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen.

Na-isolatie, spouwmuur met ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen. Na-isolatie, spouwmuur met ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen. Waarom uw bestaande muur na-isoleren? EVIDENTE VOORDELEN Met spouwmuurisolatie geniet een gebouw in de eerste plaats van

Nadere informatie

De ultradunne spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd.

De ultradunne spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd. De ultradunne spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Eurowall, de ultradunne spouwisolatie. de ultradunne spouwisolatie, klaar voor

Nadere informatie

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs is een bouwmethode die al meer dan 10 jaar in Engeland wordt toegepast, waarbij hoge isolatiewaarden, een minimaal aantal aan koudebruggen

Nadere informatie

Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2015 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN!

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! HET HITTESCHILD ALUTHERMO, HET HITTESCHILD is een dun, reflecterend isolatiemateriaal met uitzonderlijke eigenschappen die een zeer eenvoudige plaatsing mogelijk maken. Het product

Nadere informatie

ALLES OVER DAKISOLATIE

ALLES OVER DAKISOLATIE ALLES OVER DAKISOLATIE Handvatten die u helpen bij uw keuze Renovatiepremie Mogelijkheden Soorten dakisolatie Materialen Prijzen 01 02 03 04 05 06 Introductie over dakisolatie Dakisolatie mogelijkheden

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN ONS ALLEMAAL, BEGINT BIJ JOU!

DE TOEKOMST VAN ONS ALLEMAAL, BEGINT BIJ JOU! COMFORT MAGAZINE 2018 DE TOEKOMST VAN ONS ALLEMAAL, BEGINT BIJ JOU! Spaar energie, tijd & het milieu! Isola Belgium Vrijheidweg 10 3700 Tongeren info@isola.be www.isola.be +32 (0)12 28 03 28 Fijn dat

Nadere informatie

De dunste spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd.

De dunste spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd. De dunste spouwisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Eurowall,. de dunste voor elke isolatie-eis, ook voor lage energiewoning en passiefhuis

Nadere informatie

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET STYROBET-EASY Isolerende mortel, bestaand uit gerecycleerde EPS korrels, geëxpandeerd vermiculiet, een aantal toeslagstoffen en cement. Met water te mengen. Als onderlaag voor de dekvloer of uitvullaag.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Na-isolatie, Yello-by-ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen.

Na-isolatie, Yello-by-ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen. Na-isolatie, Yello-by-ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen. Waarom uw bestaande muur na-isoleren? Evidente voordelen Met spouwmuurisolatie geniet een gebouw in de eerste plaats van alle

Nadere informatie

SAMEN IS ZOVEEL BETER!

SAMEN IS ZOVEEL BETER! SAMEN IS ZOVEEL BETER! HET HITTESCHILD INLEIDING Voor een goede thermische en akoestische isolatie moet je in principe verschillende lagen uit verschillende materialen, elk met zijn specifieke eigenschappen,

Nadere informatie

Na-isolatie, spouwmuur met ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen.

Na-isolatie, spouwmuur met ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen. Na-isolatie, spouwmuur met ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen. Waarom uw bestaande muur na-isoleren? Evidente voordelen Met spouwmuurisolatie geniet een gebouw in de eerste plaats van

Nadere informatie

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET

CHAPPE PRODUKTEN STYROBET-EASY ISOBET STYROBET-EASY Isolerende mortel, bestaand uit gerecycleerde EPS korrels, geëxpandeerd vermiculiet, een aantal toeslagstoffen en cement. Met water te mengen. Als onderlaag voor de dekvloer of uitvullaag.

Nadere informatie

Internationale code: Heraklith A2-M PRESTATIES. Brandklasse A2-s1, d0

Internationale code: Heraklith A2-M PRESTATIES. Brandklasse A2-s1, d0 A2 AFBOUWPANEEL Internationale code: Heraklith A2-M Het A2 Afbouwpaneel is speciaal ontwikkeld voor het akoestisch en decoratief afwerken van wanden en plafonds. Daarnaast kan een betonnen vloerconstructie

Nadere informatie

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen.

Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Ontdek het perfecte buitengevelisolatiesysteem met Powerwall. Geschikt voor een waaier aan gevelafwerkingen. Goed isoleren is belangrijk. Voor het milieu, maar ook voor de energiefactuur. Wie zijn dak

Nadere informatie

XELLA Bouwknopen eenvoudig oplossen

XELLA Bouwknopen eenvoudig oplossen XELLA Bouwknopen eenvoudig oplossen Bouwdetails in de praktijk CeDuBo VDAB Hamme 1 oktober 2015 Geteste luchtdichtheid Silka kalkzandsteen Dragende Silka muur blokken of elementen Zeer kleine maattoleranties

Nadere informatie

NIEUW. Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde.

NIEUW. Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. NIEUW Eurowall 21 de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Eurowall, de hoogwaardige

Nadere informatie

IsoBouw Airpop Vloerisolatie

IsoBouw Airpop Vloerisolatie IsoBouw Airpop Vloerisolatie Een uitstekende basis voor iedere vloer www.isobouw.nl/vloerisolatie IsoBouw Airpop vloerisolatie Algemeen IsoBouw vloerisolatie: een uitstekende basis voor iedere vloer Voor

Nadere informatie

Constructiedetails: Bouwknopen

Constructiedetails: Bouwknopen Constructiedetails: Bouwknopen Joachim Coopman en Devin De Brabander 1 Vastgoed-Landmeten Constructies 1 Bouwheer: Architect: Kassymo nv Zeedijk, Nieuwpoort Bert Janssens Oudburg 30B, Gent Aannemingsbedrijf:

Nadere informatie

Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde.

Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. Eurowall, de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Eurowall, de hoogwaardige spouwisolatie

Nadere informatie

Onder de dekvloer Demtec ES Onder dekvloeren, hout en beton. Onder dekvloeren, hout en beton. . Soms wordt ook de (oude) ΔL w

Onder de dekvloer Demtec ES Onder dekvloeren, hout en beton. Onder dekvloeren, hout en beton. . Soms wordt ook de (oude) ΔL w GRANISOVLOERen Vilton Granisovloeren zijn dunne geluidisolerende vloersystemen voor zwevende dekvloeren. De akoestische vloeren zijn vervaardigd uit gerecycled rubbergranulaat. Er zijn verschillende soorten

Nadere informatie

ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE. MEER WOONCOMFORT met minder energie. isolatie. Warmtepanelen.

ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE. MEER WOONCOMFORT met minder energie. isolatie. Warmtepanelen. ISOLATIE CV-KETEL ONDERHOUD & SERVICE ZONNEPANELEN VENTILATIE MEER WOONCOMFORT met minder energie isolatie Warmtepanelen Isolatie Wist u dat Flink besparen met isolatie Woningisolatie levert veel voordelen

Nadere informatie

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie.

Het Powerroof. systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. Het Powerroof systeem voor hellende daken. De ultieme garantie op efficiënte isolatie. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Powerroof,

Nadere informatie

Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes. Elisa Van Kenhove, Onderzoeksgroep Bouwfysica UGent

Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes. Elisa Van Kenhove, Onderzoeksgroep Bouwfysica UGent Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes Elisa Van Kenhove, Onderzoeksgroep Bouwfysica UGent IWT Proeftuinen Woningrenovatie 2014-2019 Context woonerf de Schipjes in Brugge

Nadere informatie

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT

Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Uponor Minitec de ideale vloerverwarming voor renovatie zonder breekwerk MINIMALE MONTAGEHOOGTE, MAXIMAAL COMFORT Groots in kleine afmetingen LAGE ELEMENTHOOGTE, SNELLE REGELING Snelle installatie, korte

Nadere informatie

Goed isoleren is vakwerk. Wat u moet weten over na-isolatie

Goed isoleren is vakwerk. Wat u moet weten over na-isolatie BRANCHEORGANISATIE NA-ISOLATIE Goed isoleren is vakwerk Wat u moet weten over na-isolatie INLEIDING GOED ISOLEREN IS VAKWERK Een goed geïsoleerd huis is prettig om in te wonen. Het is goed voor het wooncomfort,

Nadere informatie

3+ 5+7+ De Akoestische Vloerisolatie. De oplossing tegen contactgeluiden. www.insulit.be ALVEOLIT

3+ 5+7+ De Akoestische Vloerisolatie. De oplossing tegen contactgeluiden. www.insulit.be ALVEOLIT 3+ 5+7+ ALVEOLIT De Akoestische Vloerisolatie www.insulit.be De oplossing tegen contactgeluiden Ontdekt is een polyolefineschuim met gesloten cellenstructuur, vertakt door een fysica procédé zonder chemischetoeslagstof.

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw :

Opleiding Duurzaam Gebouw : Opleiding Duurzaam Gebouw : Akoestiek : ontwerp en realisatie Leefmilieu Brussel Contactgeluidisolatie : technieken Manuel Van Damme Acoustical Expert VK Group Doelstellingen en plan van de voordracht

Nadere informatie

IsoBouw EPS Vloerisolatie

IsoBouw EPS Vloerisolatie IsoBouw EPS Vloerisolatie Een uitstekende basis voor iedere vloer www.isobouw.nl/vloerisolatie IsoBouw EPS vloerisolatie Algemeen IsoBouw vloerisolatie: een uitstekende basis voor iedere vloer Voor elke

Nadere informatie

GELUIDSISOLATIE VAN HOUTEN DRAAGVLOEREN

GELUIDSISOLATIE VAN HOUTEN DRAAGVLOEREN GELUIDSISOLATIE VAN HOUTEN DRAAGVLOEREN 1. De IsolGomma oplossingen blz 2 Roll Grei Upgrei zwevende chape zwevende chape / droge dekvloer zwevende chape / droge dekvloer Acousticmat KF1-700 Acousticmat

Nadere informatie

AKOESTIEK VAN WONINGEN

AKOESTIEK VAN WONINGEN AKOESTIEK VAN WONINGEN 1. TYPOLOGISCHE FICHES Typologische fiches die voor elke bouwperiode en typologie van de Brusselse en de verwachte akoestische zwakke punten en de prioritaire ingrepen aangeven op

Nadere informatie

Inhoud. Bouwbesluit / Normstelling 4 Selector guide 5. Comfort Line SIREX PE 35/01 6 SIREX ALU HEAT PERFO 7

Inhoud. Bouwbesluit / Normstelling 4 Selector guide 5. Comfort Line SIREX PE 35/01 6 SIREX ALU HEAT PERFO 7 VLOERONDERLAGEN Inhoud Bouwbesluit / Normstelling 4 Selector guide 5 Comfort Line SIREX PE 35/01 6 SIREX ALU HEAT PERFO 7 Profi Line ISOLGOMMA SYLWOOD 8 ISOLGOMMA BASEWOOD 9 ISOLGOMMA SYLCER 10 Vloeronderlagen

Nadere informatie

Profiel van een isolatie expert.

Profiel van een isolatie expert. Profiel van een isolatie expert. 1 Een team van isolatie-experten Isolteam, met vestigingen in Kortemark en Hoboken, beschikt over een dynamische ploeg van bedreven experten, zowel op vlak van studie

Nadere informatie

Na-isolatie, Yello-by-ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen.

Na-isolatie, Yello-by-ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen. Na-isolatie, Yello-by-ISOVER Maximaal rendement met minimale inspanningen. Waarom uw bestaande muur na-isoleren? EVIDENTE VOORDELEN Met spouwmuurisolatie geniet een gebouw in de eerste plaats van alle

Nadere informatie

Opleiding 2013 Duurzaam Gebouw

Opleiding 2013 Duurzaam Gebouw Opleiding 2013 Duurzaam Gebouw AKOESTIEK Leefmilieu Brussel ISOLATIETECHNIEKEN TEGEN CONTACTGELUIDEN EN ISOLATIE TEGEN CONTACTGELUIDEN VAN HOUTEN VLOEREN Manuel VAN DAMME, Ing. CSTC-WTCB DIENSTVERLENING

Nadere informatie

VLOER. Dé isolatiegids. voor vloeren

VLOER. Dé isolatiegids. voor vloeren VLOER Dé isolatiegids voor vloeren De beste feel good inside - ervaring voor u en toekomstige generaties. Daar gaan we voor. Over Recticel Insulation Juiste en voldoende isolatie: een must voor elke vloer

Nadere informatie

VLOER. Dé isolatiegids. voor vloeren

VLOER. Dé isolatiegids. voor vloeren VLOER Dé isolatiegids voor vloeren De beste feel good inside - ervaring voor u en toekomstige generaties. Daar gaan we voor. Over Recticel Insulation Juiste en voldoende isolatie: een must voor elke vloer

Nadere informatie

DE VLOERCONSTRUCTIE HEEFT BELANGRIJKE TAKEN

DE VLOERCONSTRUCTIE HEEFT BELANGRIJKE TAKEN FLOORING INSULATION UW SPECIALIST ERVARING IsoPlus is een revolutionair, mineraal gebonden thermische isolatie voor vloeropbouw. IsoPlus is ook van toepassing op platte daken en zwembaden. Onze troef zit

Nadere informatie

NOMA Parkett. Geborgenheid door techniek. www.nmc.eu/twitter. www.nmc.eu/youtube. www.nmc.eu/facebook

NOMA Parkett. Geborgenheid door techniek. www.nmc.eu/twitter. www.nmc.eu/youtube. www.nmc.eu/facebook NOMA Parkett EXPERT www.nmc.eu/twitter Geborgenheid door techniek www.nmc.eu/youtube www.nmc.eu/facebook 2-3 NOMA PARKETT EXPERT Meer woonkwaliteit... NMC levert al een halve eeuw lang fantasierijke producten

Nadere informatie

Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde.

Eurowall 21. de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. Eurowall 21 de ultradunne spouwisolatie met uitstekende isolatiewaarde. De energieprijzen swingen de pan uit. Energiebesparend (ver)bouwen is dan ook rendabeler dan ooit. Met Eurowall, de hoogwaardige

Nadere informatie

Eurothane Eurothane. AL en AL Quattro. Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen

Eurothane Eurothane. AL en AL Quattro. Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen Eurothane Eurothane AL en AL Quattro Dé isolatie voor uw landbouw- en industrietoepassingen Kies nu voor Recticel Eurothane en ontdek de vele voordelen AL isolatie 1. Hoge en blijvende isolatiewaarde PU-platen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN

INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. EUROFLOOR / EUROFLOOR 300 TOEPASSINGEN IN DE VLOER 2.1. Isolatie boven draagvloer 2.2. Isolatie onder draagvloer 2.3. Isolatie van zoldervloeren 4-1 1. ALGEMEEN Vloerisolatie

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor duurzame woningbouw volgens de passief huis -normen

Het gamma massieve elementen voor duurzame woningbouw volgens de passief huis -normen Het gamma massieve elementen voor duurzame woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.eu www.pamaflex.eu WINNER BELGIAN BUILDING AWARDS I 13 Het bereik van de elementen, ontwikkeld door

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma Pamaflex bouwelementen, ontwikkeld door Alpha Beton, houdt in het bijzonder rekening

Nadere informatie

Fermacork FC. www.matgreen.eu

Fermacork FC. www.matgreen.eu Augustus 0 FC Bouwplaat met verdunde randen, samengesteld uit een gipsplaat (80%), gerecycleerde cellulosevezels (0%) en een geëxpandeerde kurkplaat. Inleiding De lancering van de Fermacell-plaat met kurk

Nadere informatie

ZACHT VOOR JOU ZACHT VOOR DE NATUUR ZACHT VOOR JE BUDGET

ZACHT VOOR JOU ZACHT VOOR DE NATUUR ZACHT VOOR JE BUDGET Insupool 18 ZACHT VOOR JOU ZACHT VOOR DE NATUUR ZACHT VOOR JE BUDGET Insupool beperkt het warmteverlies met 97% Na de ruwbouw is je zwembad isoleren de belangrijkste stap. Om warmteverlies via bodem en

Nadere informatie

VOORUITGANG DOOR INNOVATIE

VOORUITGANG DOOR INNOVATIE THERMO TWIN TILE : de onmiskenbare vernieuwing! Met deze nieuwste innovatie van Europe Twin Tile, kunt u heel wat energiekosten besparen! Vandaag de dag besteedt onze overheid veel aandacht aan energieverlies.

Nadere informatie

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd.

Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Powerroof dakisolatie, door de natuur geïnspireerd. Stap 1: De inspiratiebron... Stap 2: Het denkwerk... Het resultaat: Powerroof, de isolatie voor hellende daken stevig en vormvast 1 2 ongevoelig voor

Nadere informatie

Vloer- en bodemisolatie

Vloer- en bodemisolatie Vloer- en bodemisolatie Wij bieden meerdere producten aan voor het isoleren van uw kruipruimte zodat u de best passende oplossing voor uw woning kunt kiezen. De aangeboden producten onderscheiden zich

Nadere informatie

ekologio Kurkisolatie

ekologio Kurkisolatie ekologio Kurkisolatie Kurkisolatie is een goed ecologisch alternatief met uitstekende thermische en akoestische eigenschappen, en is een gegarandeerd 100% natuurlijk en nagroeibaar materiaal. Kurkisolatie

Nadere informatie

Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af.

Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af. Isoleer vlot zelf binnenruimtes en werk ze meteen verder af. Comboprime Home: een isolatiesysteem met gipskarton voor muren, plafonds en hellende daken, speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Comboprime

Nadere informatie

Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes

Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes Superisolerende materialen, toepassing in proeftuinproject de Schipjes Elisa Van Kenhove Onderzoeksgroep Bouwfysica, Constructie en Klimaatbeheersing Vakgroep Architectuur & Stedenbouw Faculteit Ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT!

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! Waasland Shoppingcenter - 25000 m 2 Pirotherm als ondergrond voor parkeerdak. Er zijn platte daken met problemen. En er zijn platte daken met Pirotherm. Pirotherm

Nadere informatie

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst.

Bij deze isolatietechniek wordt de isolatie aan de buitenzijde van de gevelmuren geplaatst. Op deze isolatie wordt een nieuwe afwerking geplaatst. Wat is buitenmuurisolatie? De meeste woningen, gebouwd voor 1960, hebben geen spouwmuren, maar volle muren. In deze gevallen is een spouwmuurisolatie geen optie en moet u kiezen voor de isolatie van buitenmuren

Nadere informatie

Supafil Efficiënt energiebesparing inblazen

Supafil Efficiënt energiebesparing inblazen Isolatie 11/2009 Supafil Efficiënt energiebesparing inblazen Inblaaswol voor het na-isoleren van spouwmuren Inblaaswol voor het na-isoleren van spouwmuren Knauf Insulation heeft een unieke inblaaswol voor

Nadere informatie

Meesterlycke mortel DE COLLECTIE

Meesterlycke mortel DE COLLECTIE DE COLLECTIE Meesterlycke mortel In de wereld van isolatiemortels biedt Amix de perfecte mix van passie en expertise met de betrouwbaarheid van een sterk familie bedrijf. Onze Polymix isolatiemortel en

Nadere informatie

Informatieblad Buitenmuurisolatie

Informatieblad Buitenmuurisolatie 2018 Informatieblad Buitenmuurisolatie ONDERNEMINGEN Welke premies kun je krijgen? Je plaatst zelf? Aannemer plaatst? sorry, geen premie 5,00/m 2 tot 15,00/m 2 HOE GA JE TE WERK? Gebruik het formulier

Nadere informatie

Inblaaswol. Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren

Inblaaswol. Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Inblaaswol Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Na-isoleren: meer comfort, lagere kosten In woningen van voor de energiecrisis in 1973 zijn de stookkosten vaak hoog, omdat ze niet zijn

Nadere informatie

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2 Taak constructies Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave 1MAK a 2015-2 Bouwknoop 1 Het gaat om een bouwknoop omdat de verticale muur verbonden wordt met een hellend dak. Detailtekening

Nadere informatie

Uw energierekening laat u toch ook niet koud? de duurzame isolatie oplossing voor spouwmuren en verloren zolder

Uw energierekening laat u toch ook niet koud? de duurzame isolatie oplossing voor spouwmuren en verloren zolder Uw energierekening laat u toch ook niet koud? de duurzame isolatie oplossing voor spouwmuren en verloren zolder Inhoudsopgave INLEIDING Supafil, duurzame isolatie oplossing voor spouwmuren en verloren

Nadere informatie

NIEUW 4+2. Dun en performant. De akoestische vloerisolatie tegen contact- en luchtgeluiden. 1,50m. R=0,19 m²k/w. thermische prestatie

NIEUW 4+2. Dun en performant. De akoestische vloerisolatie tegen contact- en luchtgeluiden. 1,50m. R=0,19 m²k/w. thermische prestatie NL NIEUW 4+2 Dun en performant De akoestische vloerisolatie tegen contact- en luchtgeluiden Lw 26-35 db R=0,19 m²k/w thermische prestatie 1,50m insulit 4+2 '' Insulit 4+2 is een akoestische onderlaag die

Nadere informatie

Akoestiek : ontwerp en realisatie

Akoestiek : ontwerp en realisatie Opleiding Duurzaam Gebouw : Akoestiek : ontwerp en realisatie Leefmilieu Brussel Contactgeluidisolatie : technieken Manuel VAN DAMME Acoustical Expert VK Group Doelstellingen en plan van de voordracht

Nadere informatie

Thermische isolatie van bestaande platte daken

Thermische isolatie van bestaande platte daken Thermische isolatie van bestaande platte daken In onze maatschappij gaat steeds meer aandacht naar energiebesparingen, milieubescherming en comfort, wat een doordachte thermische isolatie van de gebouwschil

Nadere informatie

Lastenboekomschrijving BELFLOOR-SILENCE / BELFLOOR SILENCE COOL

Lastenboekomschrijving BELFLOOR-SILENCE / BELFLOOR SILENCE COOL OMSCHRIJVING BELFLOOR-SILENCE / COOL Het Belfloorsysteem wordt als volgt samengesteld: 1. Isolerende uitvullingslaag 2. Geluidsisolerende folie 3. Vloerverwarming / Vloerkoeling 4. Chape 1. Isolerende

Nadere informatie

De akoestische vloerisolatie Onderlaag voor houten vloeropbouw

De akoestische vloerisolatie Onderlaag voor houten vloeropbouw NL De akoestische vloerisolatie Onderlaag voor houten vloeropbouw Lw 16 db renovatie contactgeluiden houten opbouw luchtgeluiden is een dunne akoestische onderlaag voor bouw en renovatie van houten constructies.

Nadere informatie

EXPERTS IN ISOLATIE MUUR / DAK & ZOLDER VLOER/KELDER / VOCHT GEVELREINIGING

EXPERTS IN ISOLATIE MUUR / DAK & ZOLDER VLOER/KELDER / VOCHT GEVELREINIGING EXPERTS IN ISOLATIE MUUR / DAK & ZOLDER VLOER/KELDER / VOCHT GEVELREINIGING 1 EXPERTS IN ISOLATIE BESPAAR VAN KELDER TOT DAK Eskimoo, expert in isolatie, isoleerde al Je wil besparen op jouw energiefactuur

Nadere informatie

RIOLERING. Genugten Agri calculeert, levert en monteert al uw rioleringswerk

RIOLERING. Genugten Agri calculeert, levert en monteert al uw rioleringswerk 2 RIOLERING Genugten Agri calculeert, levert en monteert al uw rioleringswerk 3 STAALCONSTRUCTIES Genugten Agri levert en monteert staalconstructies met houten of stalen gordingen. 4 STAALCONSTRUCTIES

Nadere informatie

Een uitstekende basis voor iedere vloer

Een uitstekende basis voor iedere vloer Een uitstekende basis voor iedere vloer IsoBouw vloerisolatie: een uitstekende basis voor iedere vloer Voor elke toepassing een passend product Als toonaangevend producent op het gebied van hoogwaardige

Nadere informatie

LUCHTGELUIDSISOLATIE gekleefde voorzetwanden. Insulation technology

LUCHTGELUIDSISOLATIE gekleefde voorzetwanden. Insulation technology LUCHTGELUIDSISOLATIE gekleefde voorzetwanden Insulation technology is Inleiding Door de combinatie van componenten die zowel isoleren als afwerken verhogen deze akoestische panelen van IsolGomma de geluidsverzwakkingsindex

Nadere informatie

Duurzaam bouwen. Muren

Duurzaam bouwen. Muren Duurzaam bouwen Muren 1 % zonder isolatie Muren isoleren waar staan we?? 100 80 60 40 20 0 1998 2001 2003 2005 2008 2020 2 Ouderdom woning 3 Energieverlies per 100 m² ca. 1500 m³ aardgas of 1500 liter

Nadere informatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie Groepsaankoop Spouwmuurisolatie IGEAN-regio Sarah Van der Veken & Marleen Van Dam Expert klimaat & energie Inleiding WAAROM een groepsaankoop? 30 gemeenten engageren om 20% CO2 te besparen op hun grondgebied

Nadere informatie